Sziasztok!
Már tegnap akartam jönni, h. elújságoljam, h. találkoztam Vikiékkel, de nem engedett be a Babanet
, így Viki megelőzött!
Szóval hálistennek nagy baj nincs, csak vashiányos a gyerek.
Az volt a gond, h. 1,5 hónap alatt nem gyarapodott szinte semmit.
Ezért küldtek el vérvételre minket.
De a vérképe alapján csak vashiánya van, meg vmi vírusfertőzése lehetett a doktornő szerint. De semmilyen tünete nem volt. Élénk, vidám és mozgékony.
Szerintem meg többtényezős a dolog.
Egyrészt a mensi és egyéb idegeskedések miatt nagyon elapadt a tejem, másrészt a gyerek hirtelenjében 1 hónap alatt kinövesztett 5 fogat.
Én úgy gondoltam, h. betartom a WHO ajánlást és fél éves koráig anyatejen kívül nem kap mást, de sajnos úgy tűnik a gyerek máshogy gondolta.
Már nem érdekli a szopi (tudom nehezen hihető), de sajnos minden más fontosabb, 5 perc után már csak szórakozik és inkább menne (már persze, ha tudna menni!
). Emiatt viszont egyre kevesebb tej termelődik.
Ráadásul valszeg több kalóriát éget, mert egyidőben akar megtanulni ülni, mászni, állni és járni is ( És nagyon pipa, h. nem tud!
).
Szóval már nem csak ízlelgetni kell adnom a különböző pépeket, hanem táplálás céljából, kaptunk Milupa HA tápit és Maltoferr cseppeket is.
Hálistennek a gyerek szeret enni és 1,5 hét alatt 200 g-ot gyarapodott.
Persze azért nem adom fel a szopit olyan könnyen, mindig csak szopi után kapja a tápokat, de megdöbbentő mennyiségeket le tud nyomni! 160 ml felesre vizezett gyümölcslé simán lecsúszik a torkán! Ehhez képest a tej biztosan kevés lehetett!
Meg el kell gondolkodnom a járóka vásárláson, mert bizony már simán megszökik a játszósszőnyegből!
Milyet érdemes venni? Hálósat v. rácsosat?
Viki!
Remélem Peti hamar elfelejti az oltást!
Reku!
Gratula a kis pocaklakódhoz!
Erzsó!
És nem volt senki, aki pofánvágta volna a srácot? Én tuti leültem volna a helyedben, már csakazértis alapon!
Egyébként a komlói buszról jobbat gondoltam. Én a mögötte lévő álláson szoktam tömegelni a szekszárdi járatra és mindig irigyeltem a komlóiak rendezett sorbanállását!
A szekszárdinál hiába áll sorba 3.-ként az ember, a pofátlan tinik és az agresszív öregasszonyok következtében mire beáll a busz, már az utolsók között találja magát!
Monee!
Sok boldogságot kívánok és remélem minden úgy fog sikerülni, ahogy elterveztétek!
Gratulálok a munkahelyedhez is!
Mire észbekapsz bekopogtat a baba is!