Sziasztok! Annyira örülök, hogy írtatok, hogy nem tudok elszakadni, pedig mennem kéne dógomra
Mindjárt megyünk az oviba bátyóért. Na lássuk sorjában:
Eri, ez intézményenként, sőt csoportonként változó. Nekünk nem szóltak semmit, pedig én sem dolgoztam 8 órában, amíg Gellért bölcsis volt, a szomszéd csoportban viszont pattogtak, hogy max. 2-ig lehet benn a gyerek... Oviban pláne nem szoktak szólni, csak akkor kérik, hogy vigyem haza pl ebéd után, ha az egyik óvónéni mondjuk beteg.
Nyetus, az utcában van egy májusi fiú, aki szintén bölcsiben maradt plusz egy évet, igaz, ekkor már ő volt a legnagyobb az egész bölcsiben
de nem bánták meg. Nálunk anno volt 5-6 nyári gyerek, akik választhattak, hogy még egy év bölcsi, vagy ovi legyen, és kb fele maradt, fele ment. Én eleinte ovipárti voltam, de most úgy látom, jobb nekik még egy év a bölcsiben. Főleg a fiúknak, akik ugye később érnek.
Nem maradnak le semmiről. Az oviban több az elvárás, a bölcsiben szabadabban élhetnek. Persze az adott gyerektől és az adott intézménytől függ minden. Ja igen, mi sem mentünk át term. oviba 3 évesen, csak utána szept-ben.
Nyetus, a tesós tapasztalatokra gondolsz? Hát, arról napokig tudnék regélni... De annyira nem volt vészes, mint amire készültünk. Pl szobatisztaságban nem volt visszaesés. Viszont érzékenyebb lett, tikkjei lettek, ilyesmi. Ő is javában bölcsis volt egyébként, amikor tesója lett. De nem maradt otthon, járt szépen, folyamatosan, mert addigra már tényleg annyira szeretett járni, hogy furán jött volna ki, ha hirtelen nem mehet.
Hiszti: Jankát pedig most kezdi elkapni! Amíg csak fiam volt, nem is tudtam, milyen az igazi hiszti!
Ez komoly! Utólag látom, milyen könnyű is egy fiúval
Kriszta, azt vettem észre, hogy ha egy intézménybe úgy megyek, hogy csak megnézném, akkor kisebb a felvételi esély, mintha rögtön azt mondom, hogy ide szeretnénk jönni. Ezért nem merek több vasat sem tartani a tűzbe. Csak így meg nehéz megtudni, melyik lenne z igazán nekünk való hely
Csak hogy elkeserítselek: ilyenkor nem lehet az ovikba előjegyezkedni. Csak májusban. De nem most, csak jövőre.
Mert Balázs is csak két éves, ha jól tudom
Legalábbis a legtöbb helyen így van. És a körzetibe muszáj jelentkezni. Elvileg. Máshová is lehet, de máshol pofára vesznek fel, vagy sem.
Bölcsis életet mi sem leshettük meg. Mondjuk bezárva nem volt mindig az ajtó, de észrevétlenül vagy észrevehetően sem nagyon szoktunk/tudtunk kukkolni. Ez szvsz általános. De hallgatózni lehetett, és ordítást nem sűrűn lehetett hallani. Ez azért megnyugtató...
Na megyünk, mert bezár az ovi
sziasztok,
Klára