Új privát üzeneted érkezett!

Szia Nyul29!

Pont róla van szó. Azért is akartam más véleményeket hallani, hogy eddig csak véletlen pechsorozatok történtek, és adjak még esélyt neki, vagy tényleg ilyen. Eddig kétszer volt már, hogy mondta, hogy jön 8 - 12 között, és nem jött, és nem is jelentkezett. Én meg a néhány hetes gyerekkel készen állva vártam. Az alaposságát és precízségét nem kérdőjelezem meg, elégedett voltam azzal, ahogy a gyereket vizsgálta. De a jövőre nézve nekem egy megbízható orvosra van szükségem, akit ha hívok kijön, amikorra ígéri. Pedig pénzt is kapott a második alkalommal, így nem hinném, hogy az a gond. Mondjuk többször említette már, hogy neki mennyi betege van, meg hogy Fótra is jár, de sajnos ez engem hidegen hagy. Szerencsésebb lenne megmondani, ha esetleg túl van terhelve, és nem tud már új gyerekeket vállalni. Vagy te ezt hogy látod? Mióta jár ő hozzátok?
catharina

Szia Catharina!

Hozzánk is csak 2-3 hónapja jár, eddig még mindig hajszál pontosan jött, általában rendelés előtt vagy után. Én is szoktam neki pénzt adni, ez kicsit ugyan furán zajlik, mert én kérdeztem, hogy mennyiért jönne ki és ő mondta, hogy amennyit gondolok.
Mindenesetre lehet, hogy csak szerencsém volt eddig....Kép

Nyul
nyul29

Sziasztok!
Nekünk is ő a dokinénink, már 2 éve. Kép Hozzám mindig jött, mikor kértem. Pontos időt sosem mondott, de jött és az a lényeg. Most valószínűleg sok a beteg, és ezért késett sokat. Állítólag nem minden doki megy házhoz is.
Catharina, ha kihívod a dokit, szerintem aznapra ne szervezz más programot. Főleg ha beteg is a gyerek. Ha pedig nem beteg és programod van, akkor menj be a tanácsadásra, akkor biztos bent van. Kép

Eri
simones

Sziasztok!

Bár kicsit kihalt ez a topik, de azért biztos olvasgatják néhányan. KépKép

Békés Boldog Karácsonyi Ünnepeket Kívánunk Mindenkinek!
KépKépKépKépKépKépKép

Eriék
simones

Sziasztok!
Ismeri valaki az Utász utcai bölcsödét?
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok! Kép

Boldog Új Évet Kívánunk Mindenkinek!
KépKépKép

Kriszta Kép
Én nem ismerem, de talán valaki igen. Kép Bár mostanában nagyon kihalt ez a topik. Kép

Eriék
simones

Sziasztok!
Én is pont most akartam jönni boldog új évet kívánni, hátha jár még erre valaki. Szia Eri! Kép
Nyanya, sajna tőlünk messze esik a kérdezett bölcsi, nem is tudtam, hogy ott is van.
Egyébként szintén bölcsi-témában akartam kérdezni, mert mi is keresnénk. Bár alig hiszem, hogy szeptember előtt beférnénk bárhová is.
Szóval van-e aki ismeri bármelyik bölcsit, és jónak tartja? Nyetust tudom a Mályváról. Nyetus, ha erre jársz, szerinted ott érdemes egyáltalán érdeklődni, vagy úgyis hosszú várólista van?
És tudtok vajon olyan bölcsit, ahol esetleg befogadnak év közben? Elkezdtem járni egy tanfolyamra, heti két déelőtt, és igen nehézkes a gyermek felügyeletét családon belül megoldani. Kép Igazából elég lenne erre az időre bölcsizni, de alig hiszem, hogy ilyesmire lenne mód...
Nyetus, hogy vagy egyébként? Pocaklakó?
Dokinéni ügyben akartam még írni a múltkor, hogy mi nem az említetthez járunk, hanem egy másikhoz ugyanonnan, de ő egyáltalán nem jön házhoz, pénzért sem. (Annyira mondjuk nem is forszíroztam a dolgot...)
Hát sziasztok,
Klára
klara

Sajnálom, azért köszi a válaszokat. Pénteken úgyis megyek majd jól megnézek mindent.
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

BUÉK mindenkinek!
Nyanya azt a bölcsit én sem ismerem sajna.
Klára,szerintem kérdezd meg.Mi tavaly március végén jelentkeztünk és simán felvették szeptemberre.A tihany téri is nagyon jó,állítólag jobb mint a mályva.
Egyébként köszi jól vagyunk február 28-ra vagyok időzítve.Remélem veletek is minden oké.
puszi
nyetus76

Klara!
Nagyon klassz a bölcsi. 13 fős, ami elég kis létszámnak számít (bár nem bánnám ha még kevesebben lennének. A kaját helyben csinálják. (ez is nagyon pozitív) 240Ft/nap (szerintem nagyon kevés). A gondozók és mindenki akivel beszéltem nagyon aranyos volt. Elég rugalmasnak tűnik. Nem szabják meg, hogy hányra kell menni, hanem amikor beérsz. 19.-én kezdjük a beszoktatást, akkortól tudok többet is mondani, ha érdekel.
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Kriszta, ez jl hangzik! Lehet, hogy mégis megkérdezem őket, hátha mi is beférünk! Bár nem épp a tél közepén gondoltam kezdeni a beszoktatást, a sok kerengő baci meg vírus miatt.
A fiam hajdani bölcsije is hasonló volt, ott főztek, rugalmas beérkezés és elmenés.
És ennek a bölcsinek van kertje? Milyen? Na majd elsétálok egyszer, megnézem legalább kívülről. Vizes helyiségek tiszták, rendesek?
Érdekel, persze, minden, majd számolj be, ha nem teher!
Puszi, minden jót,
Klára
klara

Klára!
Van kert, de arra csak egy pillantást vetettem, pedig már párszor voltam ott, mivel a mi körzetünkben mindig ebben a bölcsiben van a szavazás. Vizeshelység tiszta és olyan aranyos kicsi minden, mint ha a hét törpe házába tévedtem volna Kép Hely már tuti nincs, mert már csak egy szekrény ill. jel volt szabad, de tényleg érdemes jelentkezni. Majd akkor gyere körülnézni, mikor elkezdünk járni Kép 19.-én megyek az első beszoktatós napra, ez még csak 1-2 óra lesz a jelenlétemben.
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Mi is most állunk a bölcsiválasztás előtt. Engem is érdekelnének a tapasztalataitok.
Például, hogy melyiket kerüljem el jó messziről. Azt már leszűrtem, hogy az Utász utcai, a Tihanyi téri és a Mályva téri jó bölcsi és a többi 9 db, vagy hány?
Sajna a profilotokban nem találtam email címet Kép

Klarissza
klarissza

Meglepetés Kép

Kép
jamina

Sziasztok!
Jami Kép
Aki nem ismerte fel, a nyelvnyújtogató a Janka Kép
Nyanya, ha itt vagy, épp akartam jönni kérdezni, hogy milyenek az első benyomások? 19-én kezdtetek, ugye?
Klarissza, a többi (bölcsi) néma csend Kép Komolyra fordítva, íme a tapasztalataim (elöljáróban: személyesen egyik bölcsit sem néztem meg, csak telefonáltam, illetve anyukákat "vallattam"):
Ilosvay téri: eszméletlenül teli van! Nem véletlen, mert közel s távol nincs másik. A híre egyébként jó.
Jerney utcai: nagyon vegyes, van, aki szidta, van, aki dicsérte. Nagy bölcsi. Nekünk ez van legközelebb, logikusan itt kéne nyomulnunk Kép
Bácskay utcai: ez nagyon elit hely lehet, előjegyezni is csak márciusban lennének hajlandók Kép Egy ismerős oda jár, szeretik, természetesen.
Tipegő utcai: aki oda jár, dicséri, nekünk picit messze van;
Bölcsöde utcai: erről is csak jót hallottunk;
Csantavér köz: ott van a korai fejlesztő, de nem ismerek senkit onnét.
Több nem jut eszembe hirtelen.
Remélem, tudtam segíteni Kép
üdv, Klára
klara

Sziasztok!

És az ovikkal mi a helyzet?

Klára!
Janka nagyon aranyos Kép

Eri
simones

Klara!
Most értünk haza a bölcsiből, ez volt a második nap. Balázs nagyon élvezte, tegnap ordított mikor el kellett jönnünk. Minden nap fél12-kor ebédelnek és még előtte el kellett jönnünk. reggel fél10-10-re érkeztünk. Nem volt sok időnk, de biztos meg van az oka, hogy csak ilyen rövid. Jövőhéten már mehetünk 9-re és 8-ra is. Kérdeztem, hogy kaphatunk e ebédet, azt mondták, hogy először nekem kell megkínálnom és csak ha tőlem elfogadja akkor maradhat ebédre is. Hát ez elég gáz, mert itthon sem fogadja el, mivel az utóbbi időben nincs ideje enni. Na majd 2 napig éheztetem Kép akkor talán maradhat a bölcsiben. Viccet félretéve, nagyon meg vagyok elégedve az eddig látottakkal. Két gondozónéni van, akik váltják egymást. 13 gyerek van a csoportban és Balázs a legfiatalabb. Van aki már betöltötte a 3. életévét. Tegnap is és ma is láttam a gyerekek közt császkálni egy idősebb doktornénit, aki név szerint ismerte a gyerekeket és látszott, hogy mikor rájuk néz vizsgálja is őket. Ez alatt azt értem, hogy megsímogatja a fejüket és megnézi a szemüket. Ez nagyon tetszett. A gyerekek nagyon fegyelmezettek és hallgatnak a gondozónénikre.
Ha konkrétan érdekel valami kérdezz.
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Kriszta, köszi a híreket! A kajáról kb ugyanez jutott eszembe, nálunk sem evidencia, hogy elfogadja az ebédet, akár tőlem... Kép Mástól meg szinte kizárt. A fiammal amúgy ugyanez volt, hónapokig nem evett a bölcsiben. Szerencsére abban a bölcsiben nem nekem kellett kínálnom, sőt, nem is lehetett volna. (Mellesleg mindkét gyerekem inkább husi, mint sovány, ezzel együtt Kép)
És a beszoktatás szvsz mindenütt ilyen rövidekkel indul, sőt, minálunk sokáig maradt is ez a rövid ottlét, így simábban ment.
Elsétáltunk a múltkor az Utász utcába, mondjuk a környék nem dobott épp fel, főleg a Kerepesi felől közelítve, de ott, a bölcsinél már jobb. Kép
Hát konkrétan az érdekelt volna, hogy van-e még hely, de írtad a múltkor, hogy nincs. Sebaj, úgyis szeptembertől lesz muszáj. Kép
Ja, és a kert. mert azt kívülről abszolút nem látni (ami mellesleg jó is Kép)
Eri, gondolom, a felétek eső ovik érdekelnek. Bóbitát (Ilosvay-Miskolci sarok) mindenki szereti, aki oda jár, ha arra laknánk, azt választanám; Ilosvay tériről vegyesek a hírek, Kerékgyártó utcaiba nehéz bekerülni, de állítólag az a legjobb. Az ikrek egyébként mikor töltik a 3-at? Mert ha szeptember után, akkor valszeg nem fogják felvenni őket, csak a következő évben, és egy évet bölcsibe kell járniuk! Azért írom, mert nálunk ugyanez van, ezen rágom a körmöm egy ideje. Megszűnt az évközbeni felvétel az ovikba. Legalábbis a miénkben tutira így van... Kép
Kérdezz, ha még valami homályos maradt!
Ja, nem mintha én tutira tudnám, csak már lefutottunk egy-két kört a témában, hátha megspórolok nektek pár keserű tapasztalatot Kép
puszi, Klára
klara

Klára!
Köszi. Kép
Sajnos októberben lesznek 3 évesek, de hátha valahova így is mehetnek. Pár éve még mehettek volna. Szeretném, ha bölcsibe nem kéne menniük, inkább ovival kezdenénk.
A Kerékgyártó utcában hol van az az ovi?
Melyik oviba jár a fiad?

Eri
simones

Eri, jaja, rémlett, hogy ősziek, azért is írtam ezt. Igen, tavaly változott ez a dolog, előtte volt májusban előfelvétel az év közben 3. évüket töltők számára. Kép
Bölcsitől ne berzenkedj, fiam járt, és őszintén szólva jobb volt, mint az ovi, a feleakkora létszám, a helyben főzés mind mellette szól. És egész nap kint voltak az udvaron vagy a teraszon. Ez már nem ugyanaz a bölcsi, mint a mi gyerekkorunkban. Ráadásul pl az Ilosvay téri bölcsi köztudottan jobb, mint a vele szemben lévő ovi...
Kerékgyártó: talán a Balázs utca sarkán van. Jó kis nyugis vidék. De mondom, szerintem a Bóbitát próbáljátok, mert az nagyon családias, hangulatos kis ovi.
Mi a Lengyel utcaiba járunk, az Adria-lakótelepen. Vegyes csoportok vannak, ezt sokan utálják, mások szeretik, én pl szeretem. Nem panaszkodhatunk, óvónénik aranyosak, gyerekekkel sincs gond. De a bölcsihez képest egy gyerekgyár. Itt, az oviban 6 csoport van, mindegyikben 23 gyerek, az összesen ugyebár 140-hez közelít, a bölcsiben pedig szintén hat csoportban feleennyien voltak. Nem mindegy, hogy hány tucat gyerek van összeengedve az udvaron sem...
Ja, és megnéztük még a Hétszínvirág nevezetű ovit is, Miskolci-Egressy sarok, de onnan elmenekültünk. Bennem túl rideg, teljesítménycentrikus, barátságtalan hely benyomását keltette. Viszont ide év közben is szoktak felvenni gyerekeket, mert még több csoport van. Na, jó reklámot csinálok nekik, mi? Kép
Megyek is, mert egész nap csak itt osztom az észt, lőjetek le nyugodtan Kép
pussz, Klára
klara

Halihó,
Örülök,hogy itt vagytok.Ez az ovi téma engem is érdekelne.Dini májusban 29-én lesz 3,így mehetne szeptempertől.Szobatiszta,beszél,szóval elvileg óvodaérett.A bölcsiben viszont mondták,hogy nyugodtan maradhat még egy évet ha gondolom mert valszeg a kistesó érkezése megviseli majd és alkatilag egyáltalán nem mondható vmi nagynak.Filigrán,kifejezetten sovány a többiekhez képest.Még a lányoknál is kisebbKép
Szóval most dilemmázok,persze majd úgyis a nyár lesz a döntő,addigra kiderül,hogyan fogadta a tesót stb.
Klára,majd írd meg a tapasztalataidat.
Ja,egyébként sikerült kikapnia egy jó kis náthát,torokgyuszi stb.,így most már második hete vagyunk itthon.Kiváncsi leszek mit mond a dokinénink aki holnap jön ki megnézni.Még soha nem volt ilyen,eddig minden baja megszűnt max egy hét alatt.Persze a hisztikorszak is most kapta el,nem is tudom mi lesz ha kistesó is meg lesz(ami még 1 jó hónap)...?Hát most jól kinyavajogtam magam.Bocs.
szép napot mindenkinek!
nyetus76

Klára!
Azt is tudod, hogy ha csak félállásba megyek vissza, akkor a gyerekek meddig maradhatnak a bölcsiben/oviban? Így kapnám még a GYES-t, és lehetne ingyen tanulni. Kép

Eri
simones

Klára!
Múltkor írtam a bölcsi telefonszámát, hívd fel és jelentkezz be. Mint mondtam mi vagyunk a legfiatalabbak, így azt gondolom van rá esély, hogy 1-2 gyerek nemsokára oviba menjen. Szerintem érdemes legalább a várólistára felíratni magad, ez még nem kötelez arra, hogy oda is írasd be, ha találsz jobbat. Én már kezdem keresgélni az óvodákat, hogy ne halljam egy év múlva megint azt, hogy egy éven belül nem is lesz hely. Jó lenne, ha legalább oviba a XIII. kerületbe járna.
Ja azért mondok egy negatívumot is, ami tulajdonképpen nem is annyira az. Nem tudom meglesni a gyereket, hogy mit csinál, amikor nem vagyok ott, mert a bejárati ajtót belülről bezárják. Azért majd megpróbálok beszélni a gondozónénivel, hogy ez így nem tetszik. Nekem az is fontos lenne, hogy pl ha megyek a gyerekért a bölcsibe még mielőtt észre venne bárki egy pillantást vethessek a benti életre, de mivel csengetnem kell és a gondozónéni nyit ajtót ez sem lehetséges. Máshol ez hogy működik?
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok! Annyira örülök, hogy írtatok, hogy nem tudok elszakadni, pedig mennem kéne dógomra Kép Mindjárt megyünk az oviba bátyóért. Na lássuk sorjában:
Eri, ez intézményenként, sőt csoportonként változó. Nekünk nem szóltak semmit, pedig én sem dolgoztam 8 órában, amíg Gellért bölcsis volt, a szomszéd csoportban viszont pattogtak, hogy max. 2-ig lehet benn a gyerek... Oviban pláne nem szoktak szólni, csak akkor kérik, hogy vigyem haza pl ebéd után, ha az egyik óvónéni mondjuk beteg.
Nyetus, az utcában van egy májusi fiú, aki szintén bölcsiben maradt plusz egy évet, igaz, ekkor már ő volt a legnagyobb az egész bölcsiben Kép de nem bánták meg. Nálunk anno volt 5-6 nyári gyerek, akik választhattak, hogy még egy év bölcsi, vagy ovi legyen, és kb fele maradt, fele ment. Én eleinte ovipárti voltam, de most úgy látom, jobb nekik még egy év a bölcsiben. Főleg a fiúknak, akik ugye később érnek. Kép Nem maradnak le semmiről. Az oviban több az elvárás, a bölcsiben szabadabban élhetnek. Persze az adott gyerektől és az adott intézménytől függ minden. Ja igen, mi sem mentünk át term. oviba 3 évesen, csak utána szept-ben.
Nyetus, a tesós tapasztalatokra gondolsz? Hát, arról napokig tudnék regélni... De annyira nem volt vészes, mint amire készültünk. Pl szobatisztaságban nem volt visszaesés. Viszont érzékenyebb lett, tikkjei lettek, ilyesmi. Ő is javában bölcsis volt egyébként, amikor tesója lett. De nem maradt otthon, járt szépen, folyamatosan, mert addigra már tényleg annyira szeretett járni, hogy furán jött volna ki, ha hirtelen nem mehet.
Hiszti: Jankát pedig most kezdi elkapni! Amíg csak fiam volt, nem is tudtam, milyen az igazi hiszti! Kép Ez komoly! Utólag látom, milyen könnyű is egy fiúval Kép
Kriszta, azt vettem észre, hogy ha egy intézménybe úgy megyek, hogy csak megnézném, akkor kisebb a felvételi esély, mintha rögtön azt mondom, hogy ide szeretnénk jönni. Ezért nem merek több vasat sem tartani a tűzbe. Csak így meg nehéz megtudni, melyik lenne z igazán nekünk való hely Kép
Csak hogy elkeserítselek: ilyenkor nem lehet az ovikba előjegyezkedni. Csak májusban. De nem most, csak jövőre. Kép Mert Balázs is csak két éves, ha jól tudom Kép Legalábbis a legtöbb helyen így van. És a körzetibe muszáj jelentkezni. Elvileg. Máshová is lehet, de máshol pofára vesznek fel, vagy sem.
Bölcsis életet mi sem leshettük meg. Mondjuk bezárva nem volt mindig az ajtó, de észrevétlenül vagy észrevehetően sem nagyon szoktunk/tudtunk kukkolni. Ez szvsz általános. De hallgatózni lehetett, és ordítást nem sűrűn lehetett hallani. Ez azért megnyugtató...
Na megyünk, mert bezár az ovi Kép
sziasztok,
Klára
klara

Klára!
Mi a XIII. kerületi bölcsibe már úgy mentünk le, hogy oda akarunk járni és így sem vettek fel. Szerintem egyébként nyugodtan jelentkezz be a bölcsibe, akár több helyre is, mert ilyenkor csak szóban kérdezgetnek és felírják a neved egy papírra. A hivatalos papírokat úgyis csak akkor kérik, mikor elkezdtek járni. Legfeljebb lemondod, ha mégsem oda mentek. Valaki a várólistán utánatok nagyon fog örülni Kép Azt egyébként sem várhatják el sehol, hogy nem biztosra csak hozzájuk jelentkezz be. A várólistán meg nem tudhatod, hogy hol érsz előbb célba.
Balázs dec.2.-ai vagyis májusban már 2ésfél éves lesz. Hogy érted azt hogy "De nem most, csak jövőre." Addigra már 3éfél évesek leszünk. Most májusban jelentkezünk és jövő májusban veszik fel? Vagy hogy van ez. És minden oviban ugyanúgy van? Honnan tudjam, hogy melyik a körzeti ovi? Nálunk 2 ovi is van a közelben. És a másik amiket momdasz, hogy pofára vesznek fel, nem állami ovi? Mert akkor kötelesek a várólista alapján felvenni. Ha kiderül, hogy nem így tesznek még bajuk is lehet belőle. Én legalábbis nem hagynám annyiban ha nem vennének fel, mert 5-6 utánunk érkező gyereket felvettek.
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Kriszta, eszerint jól megkavartalak...
Nos, én így tudom: az ovik csak a körzetes gyerekeket kötelesek felvenni, és csak a betöltött 3. életévük utáni szeptemberben. Májusban adott év szeptemberére kell beiratkozni. Régebben ilyenkor be lehetett iratni az év közben majd 3. évüket betöltőket is, akik majd csak akkor kezdték az ovit, amikor elmúltak 3 évesek, vagyis Balázs decemberben, Janka februárban. De mostanság annyira elképesztően teli vannak az ovik, hogy sok helyen nincs egyáltalán ilyen előjegyzés, és csak a következő beiratkozáskor lehet menni, vagyis konkrétan a mieinknek 3,5 évesen, addig csak bölcsibe mehetnek - már ha felveszik. Ha belegondolsz, hogy GYES csak 3 éves korig jár, de bölcsibe csak 3 éves korig veszik fel (de ha már felvették, persze tovább is maradhat!!!), viszont oviba csak a 3. évének betöltése utáni szeptemberben mehet, akkor sok gyereknél lesz egy időszak, amikor lóg a levegőben! Szerintem ez megdöbbentő! De így van, nem egy ismerősünk járt így, nem is ugyanabban az oviban. Lehet próbálkozni kevésbé jóhírű oviban, ahol nincs akkora túljelentkezés. Vagy szerencsével ki lehet fogni üresedést, mert ha pont van hely decemberben, akkor term. felvesznek. Dehát a bölcsiknél látod, mennyire nincs.
Nem körzetis állami ovi: nekik nem kötelességük felvenni a nem körzetis gyereket, akárhányadik a várólistán. Nincs jogszabály, amire hivatkozhatnál. Pont a múlt héten mondta egy anyuka, hogy neki azt mondták, nyugodtan iratkozzon fel az 57 fős várólistára, mert nem szükségszerű, hogy előtte az 56-ot felvegyék, lehet, hogy pont neki lesz szerencséje, ha jókor érdeklődik. Vagyis a várólistán szereplési szám nem a beérkezési sorrendet adja meg! A rajtalevés a lényeg... Na, erre varrj gombot. Mi ez, ha nem pofára?
Na mindegy, lehet, hogy a XIII. kerületben épp nem így lesz, Zugló és Óbuda tuti így működik, legalábbis a jó ovik.
Bocs a hosszúságért, és remélem, érthető volt valamennyire...
Klára
klara

Klára!
Ez az egész azért van, mert nem viszik iskolába még azokat sem, akik pl. márciusban töltik be a 6. évüket, pedig iskolaérettek. Kép Így pont velünk van kiszúrva, akik ősszel vagy télen szültek. Ez azért elég ciki, hogy lóg a gyerek a levegőben. Nálam ráadásul ugye egyből 2 gyerek. Még jó, hogy nekem jár a gyes iskolás korukig. Legalább így majd megoldhatom, ha nem veszik fel őket sehovasem. Legfeljebb kevesebb lesz a pénzünk, vagy vihetem messze őket, esetleg különböző helyekre? Kép
Ez nagyon nem jól van így. Kép
Azért remélem mindenkinek sikerül megoldást találni. Kép
Eri
simones

Eri, biztos ez is benne van, meg az, hogy bezártak sok bölcsit, ovit, viszont hirtelen sokkal több gyerek lett, ami biztos a családtámogatási rendszernek is betudható, szóval szerteágazó ez a dolog. Egyébként amíg a fiam 2 éves volt, én is így gondoltal, hogy micsoda baromság még egy évig oviban tartani a tavaszi gyerekeket. Aztán most, hogy mindjárt 5 éves, kezdek meginogni, sőt, elgondolkodtam rajta, hogy ő is maradhatna... Mert ha megy, akkor kb a legkisebbek között lesz az elsős osztályban, korra, méretre egyaránt. És egy fiúnak ez sem jó azért. De majd megvárjuk az óvodai véleményt jövőre, hogy mennyire ítélik érettnek. Az igaz, hogy nálunk az ovis csoportban 3-4 7 éves is van (vegyes csoport!), akik bizony "fogják a helyet" a kicsik elől.
Egyébként nagy felbuzdulásomban felhívtam további 3 bölcsit, mindenütt csak széttárták a karjukat, hogy anyuka, szeptemberre jegyzünk most elő. Egyedül a Jerneyben hajlandók egyáltalán felvenni a várólistára, és személyesen találkozni. Hát ez van errefelé. Kép
K.
klara

Klára!
Kangába nem mentek mostanában?
Eri
simones

Hát, csak februárban. Janka most picit beteg, a jövő hetet pedig sikerült totál betáblázni, valamelyik nap bölcsinézőbe is elmegyünk, feliratkozunk a várólistára n+x-nek... Á, tiszta röhej ez az egész...
(Amúgy csak érdekességként még várólista-témában: velünk előfordult minden, az is, hogy 4. voltunk egy listán, és mégsem vettek fel, és az is, hogy beestünk negyvenediknek, mégis bekerültünk... Sőt, az egyik oviba pont fel tudtak venni szeptember 2. hetében (költözés miatt ekkor), volt hely, ami kész csoda. Ja, és a körzetes ovi itt nem ám az, amelyik hozzánk legközelebb esik, de nem is a 2. legközelebbi! Hogy ez miképpen van beosztva, az misztérium! Hab a tortán, hogy a körzetesben viszont nem volt hely számunkra - igaz, ezt csöppet sem bánom Kép)
Na most már lelövöm magam, mert lassan átnevezhetem a topikot Klára-topiknak. Kép
klara

Klára Kép
Azért el ne tűnj. Kép
Eri
simones

Klára!
Ha ilyen szörnyű a helyzet, akkor annál inkább fel fogom íratni magam az összes számunkra megfelelő óvoda várólistájára. Legfeljebb visszájára fordítom a dolgot és nem Ők válogatnak a gyerekek között, hanem én az óvodák között Kép
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

hello mindenki!
Klára,köszi a választ.Én közben felhívtam az önkormányzatot és érdeklődtem ovi ügyben.Ők meg is tudják mondani melyik a körzeti ovi ahova tartoztok.Mi a mályvába(ez van egyébként legközelebb),szóval mi még szerencsések vagyunk,viszont az tuti,hogy nem ide akarom járatni.A dilemmám nekem is az,hogy ha még egy évet bölcsizünk akkor a végén ő lesz a legnagyobb,ha az oviba berakom akkor meg valszeg a legkisebb.Én 4 évig szeretném oviba járatni,mer tszerintem 6 évesen még korai a suli,főleg manapság hallani,hogy csak 7-8évesek a gyerekek amikor elkezdenek iskolába járni.
Szóval meglátjuk a nyarat,elmegyünk az oviba,megnézzük tetszik e stb,és majd utána döntök.Úgy tudom beiratkozás május első hetében van mindenhol de előbb azért be lehet menni körül nézni ugye?A körzeti oviból kell vinni vmilyen kikérő lapot vagy ilyesmi?Csak azért mert a böliben azt mondták igen kell,az önkormányzatban pedig azt,hogy nem,egyből oda menjek ahova be akarom iratni.Akkor most mi van?
Klára,jobbulást nektek!nekem már 2 hete csúszank a betervezett dolgaim Dini betegsége miatt.Ma jön a dokinéni,remélem már jövőhten mehet mert már én is kezdek bezöldülni.
Na eldugulok,pusziKép
nyetus76

Klára! Nyetus!
Jobbulást Jankának és Dininek. Kép
A fiúk csak taknyosak.
Ez az egész bölcsi/ovi választás majdnem olyan már, mint a suli/középsuli/felsősuli választás. Amilyen bölibe mész, olyan suliba is? Remélem azért nem lesz mégsem ennyire vészes. Kép
Nyetus, milyen számon hívtad az önkormányzatot?
Elég ronda idő lett most.

Eri
simones

Hali!
Eri, nekem is kezd ilyen érzésem lenni! Ovinál tutira. És mi lesz még a suliválasztásnál!!!
Nyetus, miért nem jó a Mályva? A mi ovink is Mályva-programos, és nagyon bírom. Emberséges és laza, nem kisiskola, hanem engedik őket játszani. Mi amúgy a Rózsavölgyi téribe tartozunk, hát, elsőre elég nyomi helynek tűnt, az egyik óvónéni egyenesen sokkolt engem az ordibálásával. Nem vigasztalt igazán, hogy egy másik viszont tündérnek tűnt. Kép
Az ovikban vannak ún. nyílt napok, érdeklődni kell, h mikor, tavasztájt, olyankor be lehet menni megnézni a csoportok életét a leendő ovisok szüleinek, és láthatjátok, hogy bejön vagy sem. Persze a nyílt napon való részvétel nem garancia arra, hogy fel is vesznek. Kép
Kriszta, próbáld meg, de mondom, tudtommal ovikban nincs várólista, csak májusban az a hét, amikor lehet jelentkezni. Sőt, ha sok helyre jelentkeztek, a végén kikiálthatnak "oviszédelgőnek"! Kép Kép Kép Ez nem abszolút vicc ám, össze szoktak ülni a kerületi ovik vezetői, és kispécizik, ki az, aki ezer helyre beadta a jelentkezését. Különben meg ha nem vesznek fel idén, az sem baj, hiszen a bölcsiben legalább már megvan a jó kis helyetek. Azt már nem veszíthetitek el. Kép
Nyetus, én úgy tudom, hogy a körzeti oviba mindenképp be kell iratni elvileg, vmi nyilvántartás miatt, viszont kell szólni, ha ténylegesen máshová akartok menni. De ez tök ciki, nem is tudom, hogy gondolják. Kikérő lapról eddig csak az iskola esetében hallottam.
Dininek jobbulást. neked meg jó utolsó heteket! Hogy bírod? Pontosan mikorra is vagy kiírva?
Puszi, Klára
klara

Sziasztok,
Hát ez az ovi ügy tényleg vicc.
Klára,a mályva program tényleg jó csak a kivitelezés marad el állítólag itt.Sokan panaszkodnak rájuk.Meg ahogy elnéztem az ovónőket,hát nem volt túl pozitív az első benyomásom.na mindegy.Szóval a körzetibe be kell iratni elvileg,jó tudni.Egyébként mi az ikea mögötti horvát ovit néztük,mert oda jár egy ismerősünk és nagyon dícséri,plussz utána általános isk.,és gimnázium is van egyben.Szóval ha tetszik végig mehet a gyerek 18 éves koráig ha meg nem akkor menet közben is lehet váltani.
A nyílt napokról elég áprilisban érdeklődni?

A március nálunk elég húzós lesz(február 28-ra vagyok időzítve).
Eri,a www.zuglo.hu-n megtalálod a számot,az oktatási osztályt kell hívni.
Doki néni elment,Dini jól van kedden mehet bölibe.Hát remélem nem esik vissza mert állítólag vmi vírus tombol és majdnem mindenki kidőlt.Köszi az érdeklődést.
pusza mindenkinek
nyetus76

Bocs, megint én. Kép
Eri, te tudsz vmi magánoviról a Telepes u. 108-ban?
Nyetus, és a Tihany téri OVIról mit hallani? Vegyes vagy osztott csoportos?
Körzetibe beiratás szerintem csak elvileg kell, pl mi sem tettük. Ezen ne izgulj. Kép
Nyílt napok: szólok, ha a mi ovinkban lesz, valszeg a többiben is akkortájt, de érdemes érdeklődni már márciusban.
Vírus az tombol, Jankát jól elkapta, nagyon nyűgös, de tartja magát. Kép
Sziasztok, Klára
klara

Klára, nem sokat tudok róla. Valami gyermekmegőrzés jellegű, 2 fiatal óvónénivel. De ez nem biztos. A pontos címet nem is tudtam. Egyébként az Öv utcában is van egy néni, ő is szokott gyerekekre vigyázni.
Eri
simones

Hohó, ezek engem lehet, h érdekelnek! Mert csak hétfő-szerda délelőttre keresnénk igazából vigyázót, anyukám helyett, egyelőre, és megfizethetőt. Az jobb is, ha nem egy ember/egy gyerek, hanem egy kis csapat. Ez a 108. felétek esik?
K.
klara

Klára,
a tihany tériről nem tudok sajna semmit,a bölcsit azt dícsérik.Akkor már márciusban felhívom ezt az ikea mögöttit.Kiváncsi leszek,hogy egy újszülöttel hogy mennek majd a dolgok.Egyébként ebben az oviban is amit kinéztem,vegyes csoportok vannak.Sokan nem szeretik de látom nálatok is bevált.Nekem nincs tapasztalatom de nem tűnik rossznak.
na megyek sütit sütni.
jó hétvégét mindenkinek!
nyetus76

Sziasztok!

Klára, igen itt van felénk. Kép

Eri
simones

Klára
Igaz nem veszik el a helyet, de jó lenne átkerülni a XIII. ker.-be, viszont bölcsit váltani már nem akarok. Na mindegy ha ugysem lehet ennyivel előbb jelentkezni, akkor ráérek 1 év múlva is agyalni ezen.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Köszönöm a választ! Látom azóta is az ovi, bölcsi választás a téma Kép
Akkor jövő héten én is kezdem a zaklatásukat.
Hozzánk a Bácskai van a legközelebb, lehet, hogy az a körzeti is(?).

Esetleg arról hallottatok, hogy azoknak többet kell fizetni, akik jól kereső családok? Vagy egységes az "ár"? Valahol azt olvastam, hogy kérték a szülőktől, hogy a fizetésükről hozzanak igazolást Kép Létezik?
klarissza

Jaaaa jut eszembe, a férjem családja vajdasági és hát a férj kitalálta, hogy mi lenne, ha Laca is megtanulna horvátul. Szerintetek a horvát bölcsiben, oviban és iskolában azon a nyelven folyik minden? Gondozás, oktatás stb.
Vagy hívjam fel őket? Kép Kép
klarissza

Sziasztok!
Klarissza, a bölcsik nincsenek körzet szerint beosztva, csak az ovik Kép Bácskai pont az a bölcsi, ahol előjegyezni is csak márciusban (nem -ra, hanem -ban) akartak...
Fizetésről valóban kérni szoktak igazolást, de többet fizetni nem kell (nem is lehet), bizonyos jövedelem fölött egyszerűen nem vesznek fel Kép
Kriszta, azért érdeklődjél bátran, lehet, hogy felétek más a rendszer... Kép Ha meg nem, marad a bölcsi, az sem rossz Kép
Eri, akkor meg fogom nézni őket. Téged nem érdekel ilyesmi?
Nyetus, szólok, ha lesznek a nyílt napok. Pocak-dolgokról azért számolj be, drukkolok nektek nagyon! Kép
puszik,
Klára
klara

Sziasztok!

Klára!
Kiváncsi vagyok milyenek lesznek a tapasztalataid. Kép
Néha lehet, hogy jól jönne. Bár mostanában a Zoli nagyon anyás. Ha nem lát idegen helyen, rögtön keres, és sír. Kép Meglett az eredménye, hogy nem vigyázott rájuk más az utóbbi majdnem 1 évben. A nyugdíjas nagyik nem érnek rá, apa meg... Kép
Felhívtam az önkormányzatot. Mi a Bóbitába tartozunk. Csak 5 éves kortól kötelező felvenni a gyereket, addig nem. Ráadásul sokan jönnek oda, hiszen egyre többen költöznek ide Kép Így valószínűleg marad a bölcsi.

Eri
simones

Klára:
A Bácskai bölcsivel beszéltem és egyből behívtak megnézni (?), a Bölcsőde utcaiba is elmegyünk, de csak a jövő héten. Ez a kettő van a legközelebb hozzánk.
Majd beszámolok.
klarissza

Klarissza, ez nagyon vicces! És mégis mit mondtál nekik, mi a varázsige? Kép Egyébként lehet, hogy életkortól is függ, enyimlány 2 éves lesz pár nap múlva. Vagy lehet, hogy hallották a hangomon, hogy a szívem mélyén nem akarom még úgysem beadni a bölcsibe? Kép Számolj be okvetlenül!
Eri, hát igen, itt szúrtuk el mi is, hogy mindig csak én voltam vele, meg még hozzá a cici-téma... Most kezd abba a korba lépni, hogy egyáltalán a nagymamikra ráhagyható, ha nem is hosszú időre. Hát ez van. Kép
Holnap elmegyünk terveim szerint néhány bölcsibe, körülnézni, meglátjuk, milyenek élőben.
Puszik,
Klára
klara

Hello!
Klára,Klaissza,jó bölcsi nézést!Janka jobban van?
Dini már megy holnap de izgulok,hogy ne essen vissza mert elég macerás lenne megoldani az újabb itthonlétet.Meg aggasztaz is,hogy annyira tud fogyni,hogy őrület!
A horvátoviban és iskolában tanulnak horvátot és van tantárgy horvátul is de magyarul is.Majd megírom pontosan mert én sem vagyok bizti benne,hogy hogyan is működnek de márciusban igyekszem felkeresni őket.
sziasztok
nyetus76

Klára:
Elég határozott lehetett a hangom Kép Mondtam, hogy a védőnéni azt mondta, hogy az Önök bölcsije a körzeti bölcsi Kép (Pedig ilyen nincs is, mint most már tudom.) Mondtam, hogy hol lakunk (Gyarmat utca) és azt is, hogy szeptemberben lesz 2 éves a pici és vissza kell mennem dolgozni. Csak ennyi volt az egész, és már holnap lehetett volna látogatóba menni hozzájuk.
(Sajna volt egy spontán vetélésem a 12. héten, úgyhogy most nem ugrálok le Lacával a 4.-ről, várniuk kell.)
A Bölcsőde utcai vezetőnéni egyébként negyedannyira sem volt kedves Kép akkor menjünk, amikor ráérünk és nem is kell időpontot kérni.

Én is kiváncsi vagyok, hogy Te mit tapasztalsz a túrád során.

Klarissza
klarissza

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?