Új privát üzeneted érkezett!

Nóri!

Erikának Milán a kisfia neve!!!!! :roll:
Az én fiam a Marci :lol:
beátab

Beátab!

A Kyra Patrícia is nagyon szép lánynév.

Nálunk a férjem nem akar külföldi eredetű nevet..pedig nekem teccik az Antónia, a Domicián is. Így marad a Blanka (sztem essem magyar, de a férjem ezt választotta :lol: ), meg a Domonkos.

És ugyan Erikát nem ismerem, de sok boldogságot kívánok neki és grat a kis Milánhoz!

Kép
babancs

Erikáéknak nagy-nagy gratula Milánhoz!!!
Vendég

Sziasztok!

Lehet hülye kérdésem van a 12hetes uh az még hüvelyi vagy már hasi?Pont egy hét múlva megyek és elfelejtettem megkérdezni a dokimtól,aki egyébként a Dr Krekó Imre nekem nagyon szimpatikus jár oda hozzá v.ki?Tapasztalat?Nekem eddig tényleg csak jó!Előre is köszike!

Remélem mindenki jól van és látom egy babával többen vagyunk.Habár nem ismerem,de gratula Jucifernek!!!!

A nevekről: az én párom meg én is magyar nevekben gondolkodunk,de ezért minket sokan le hülyéztekami elég rosszul esett.De persze nekünk ettől még nem változik a véleményünk.Persze szerintem rengeteg jó név van ami nem magyar eredetű.

Még szeretnélek megkérni titeket hogy ha v.ki tud jó kismama üzletet legjobb lenne itt Győrbe légyszi írja meg.Azthiszem hamarosan esedékes lesz.Egyébként farmert szeretnék ha ez számít.Köszike!

További szép estét mindenkinek!
neubi

Ja és még annyi hogy érdemes ide már videokazettát vinni?A helyszínen kell fizetni vagy csekken,mert már hallottam mindent.
Köszönöm a segítséget tényleg nemtudok semmit,de majd belejövök :D
neubi

Neubi, én is a Krekóhoz járok! A 12 hetes már hasi, de ha nem látja jól a babát, akkor hüvelyi. Ha vékony típus vagy, akkor ne vetkőzz majd le. :wink:
Én is csak dicsérni tudom, sztem nagyon jó orvos, és kedves mindig.
Vendég

Azt hiszem, előre kell csekken fizetni, és érdemes, itt már tök jól látszik a babóca!
Vendég

Sziasztok!

Gratulálok Erikának!! Tényleg gyors volt a 3,5 óra.

Neubi
Szerintem nem érdemes a 12 hetesre kazit vinni. Kismama bolt pedig van a Liszt ferenc utcában a Lloyddal majdnem szemben és az Aradi vértanuk utcában, az elején. Jó vásárlást!!

Nóri

Azt hiszem beleszámít a táppénzedbe a megbízásos szerződés is. Ha már kérdezel kérdezd meg előre, a gyermekágyit, és a gyedet is. Most még van időd rohangálni. :D

Csók: Orsi

Kép
sorsoly

HÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ!Ezt a bakit!!! :oops: Bocsi a "névbotlásért!!!"..tehát Milán!!!

Na,azt hiszem mindent tudok táppénz ügyben.Mivel a megbízásosoktól csak 2006-től vonnak eü.biztosítási járulékot,csak jövőre fog beleszámítani,akkor is csak a gyás-ba,mivel a a táppénzalapomat átviszem a jövő évre és csak akkor számolják újra,ha a jogviszony változik,tehát megszületik a baba.
Azt hiszem most már minden világos!!

Hajni,Neubi!
köszi!

Sziasztok
Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Neubi!
Amikor megláttam a 12 hetes baby-met,elámultam,mert már teljesen babaformája volt és icergett-ficergett összevissza :) amit az én Uhképemen látsz,ott 11 hetes.Rá 1 hétre újra mentem dokiváltás miatt és ott már úgy tűnt,hogy fejlettebb volt a drága..meg is bántam,hogy nem vittem kazit! :(
tehát:kazira fel!!!!!

Nevek?Lehet,hogy a következő uh után már én is mélyebben elgondolkodom rajta!15-16 hetesen elvileg már látszik,hogy fiú vagy lány,ha nagyon jó szögben mutogatja magát,igaz???? :lol:

Na,rohanok dolgozni!

KépKép
f.nóra
Győr

Sziasztok!

Tünde!
tegnap kaptam beutalót doki bácsitól, ő azt mondta, hogy a jövő héten kéne megejteni a szirupvedelő versenyt, úgyhogy nekem inkább a szerda, de végül is akár a hétfő is beleférhet. Dönts Te, nekem mindegy.

Bea(Ráhel)!
Köszi a tanfolyam infót.

Beátab!
Gratulálok Erikának, bár sajnos én sem ismerem, valószínűleg még nem voltam itt, amikor ő itt társalgott. A 3,5 óra isteni teljesítmény, nagyon irigylem és magamnak is hasonlót álmodnék, de hát első babánál ez még elég sansztalan, ugye? :)

Babancs!
A kismama torna azért jó, mert kimondottan azokat az izomcsoportokat erősíti és mozgatja meg, amikre a szülés során a legnagyobb erőfeszítés vár. Meg hát egy kis mozgás egyébként se árt. Fel lehet frissülni. Azt hogy mikortól javasolt, nem tudnám megválaszolni, de szerintem a Te esetedben azért nem ártana kikérni a dokid véleményét is, hogy egyáltalán javasolja-e, vagy engedi-e, mert nehogy kockázatot jelentsen a "csoda"-babócára nézve. :)

Neubi!
Kismama cuccokat én is Győrben vettem, de a pontos címet nem tudnám leírni. Belváros. A piac is itt van. Az az utca, ami elmegy a Széchenyi tér mellett és a végében átmegy a híd az egyetem felé. A Széchenyi tér felé eső sarkán egy étterem van. Ha innen elindulsz a híd irányába, akkor a jobb oldalon lesz. Van jópár ilyen kicsi üzlet egymás mellett. Próbababák is vannak kirakva az ajtó elé. Egy nagyon kedves idősebb hölgy az eladó. Mindenben segít, nagyon aranyos. Az árakról megint nem tudnék nyilatkozni, mert nem jártam össze sok boltot, szóval nem tudom, mi lenne reális ár az ilyen holmikért. Én nagyon szép szövet nadrágot vettem itt hétezer valamennyiért, felsőket meg kb. 3-4 ezerért. Kardigánt 4 körül, ha jól emlékszem, szóval talán megfizethető. Nézz be, ha arra jársz.

Andi

Kép
andykamama

Ja, Tünde! Még egy-két kérdés.
A labor a kórházban van, ugye? Vagy esetleg talizunk valahol és majd kalauzolsz? Sose voltam még, csak a balesetin látogatni, meg a szülészeten uh-n. A glükózt nekünk kell kiváltani patikában, vagy a győri kórház még nem szegényedett el ennyire?

Andi

Kép
andykamama

A lányunk lesz egyébként az eljövendő nemzedék box hercegnője...
Tegnap szívhangot hallgattunk doki bácsival és ahogy a hasamra került a mikrofon, Lili 2 másodpercen beül ott termett és háromszor olyat rúgott belé, hogy doki bácsi meg is jegyezte: "Mindig ilyen agresszív ez a baba? Ki akarja rúgni a kezemből a mikrofont. :) " Aztán meg szerintem hallotta a saját szívverését, mert jól kihangosítja ez a berendezés, na arra meg aztán megint jól beindult. Persze miután eljöttünk a rendelőből, nyugi lett, de ez nagyon izgi volt neki. :)

Andi

Kép
andykamama

Sziasztok,

Már jó régen voltam a fórum közelében, alig győztem visszaolvasni a termést.

Tudnátok nekem segiteni abban , hogy a 30. hét után mennyire mondhatók normálisnak a keményedések? Az utóbbi pár napban valahogy megszaporodtak a keményedéseim. Ilyenkor olyan érzésem van, mintha a pici megfeszitené magát, viszont a pocakom kőkemény lesz. Ez normális? Már alig várom a jövő hetet, mert most lecsúsztam a doki rendeléséről, és hétfőn lesz legközelebb. Addig is megpróbálok sokat pihenni.

Andi: Nekem a Liezenbe kellett menni cukorterhelésre, neked a kórházba?

Móni

Kép
szmoni

Andy, nem a kórházba kell menni, hanem a terhesgondozóba. Busszal jössz be, vagy kocsival? Én kocsival leszek, fel tudlak venni vhol. Nekem jó lenne minél hamarabb odaérni, mert Zita itthon marad Apával, aztán sietni kell vissza, hogy Apa el tudjon menni pénzt keresni. :) Bár Ő ezt a verziót még nem ismeri. :D
Sztem adnak cukros-lötyit, ne aggódj...
Vendég

Móni, a keményedés normális, feltéve, ha nincs benne rendszer, és nem tart 1/2-1 percnél tovább.
De azt különítsd el, hogy a baba nyomja-e ki magát, vagy az egész pocakod tök kemény. Ha csak a baba, akkor a hasad másik fele, ahol nincs a baba, puha. :D Remélem, ki lehet hámozni, hogy mit zagyválok. :D:D:D
Vendég

Hú, köszönöm szépen, kicsit megnyugtattál, még nem érek oda a dokihoz. Hál' istennek rendszer még nincs benne!

A cukorral kapcsolatban nektek nem mondták, hogy reggel 7-re kell menni az első szúrásra? Nekem a védőnő a lelkemre kötette, hogy reggel 7-re legyek ott, majd a hölgy, aki levette a vért közölte, hogy 9.10-re menjek vissza.

Kép
szmoni

De, asszem mondta nekem is a 7 órát.
Vendég

Móni:

Azért gondoltam, hogy a kórházba kell menni, mert a beutalón az áll, hogy Petz Aladár megyei oktató kórház központi laboratórium, Győr. Ti jobban tudjátok.

Tünde:
Én is kocsival érkezem tutira és akármilyen korán jó, sőt nekem is jobb minél korábban túlesni rajta, meg hazaérni gyorsan, aztán itthon folytatni a lábadozást... :) Én Veszprém felől fogok érkezni egy sötétbordó Fiat Bravo-val.
Szóval, melyik nap legyen és hány órakor hol talizzunk?

Andi

Kép
andykamama

Andy, a terhesgondozót tudod, hogy hol van? Szerdán, legyünk rajta túl minél hamarabb. Egyedül jössz?
Vendég

Most nézem csak a térképet, ha Liezen-Mayer utca, akkor azt gyorsan megtalálom, akár ott is talizhatunk reggel 7 előtt, csak kérek valami támpontot, hogy hogy néz ki az épület.

Andi

Kép
andykamama

A szerda jó és igen, az a legvalószínűbb, hogy egyedül megyek.

Andi

Kép
andykamama

Andi: Akkor inkább nem akarok hülyeséget beszélni, nehogy félrevezesselek. Lehet, hogy neked oda kell menni.

Pont tegnap voltam a központi laborba vért vetetni, mert akarunk a babának köldökzsinórvért levetetni, és van amit csak a központi laborban vizsgálnak.

M.

Kép
szmoni

Ok, adj mélcímet, aztán oda írom, jó?
Meg küldöm a telszámom is.
havtunde@gmail.com
Vendég

Na, most már tényleg nem tudom hova kell menni, Móni a Liezent írta, azt hittem, ott a terhesgondozó. Az én papíromon Petz A. ... központi laboratórium szerepel. Most akkor mi legyen? Én hülye nem kérdeztem rá a dokira. De akkor bizti a terhesgondozó, nem?

Na, Tünde dobok egy privit címekkel, számokkal.

Andi

Kép
andykamama

Szerintem már megint nem lehet privit küldeni, úgyhogy írok mailt azonnal.

Andi

Kép
andykamama

Andy, nekem tuti a terhesgondozóba kell mennem.
De ha felhívod a terhesgondozót, megmondják.
Vendég

Írtam. :)

Andi

Kép
andykamama

Hát, ez isteni. A központi laboratóriumra kidobott a gép 4 lehetőséget. Vasvári Pál utca, Magyar u, Szent I. u, Zrínyi u.
Szuper. Na, azt hiszem tényleg telefonálás lesz a vége. Vagy az, hogy maradok lakóhely szerint. :) Itt nincs bőség zavara.

Andi

Kép
andykamama

Kismama-boltok:

Én a Liszt Ferenc utcait tudom, a Lloyddal szemben,
az Aradin van egy - sztem drága..
akkor a Subrosa a Baross út elején..az udvarban. Az volt kiírva, hogy minden 2000,-
az Újvilág utcában meg van egy Mini-mani nevű bolt (használt cuccos). Ott vettük a sógornőmnek az Angel-care-t, 8e ft volt. Néztem van nálunk használt babakocsi, meg babyhordozó meg egy csomó gyerekruha, sztem kismamaruha is.
Én még nem mertem magamnak semmit se venni, pedig új ruhatár kéne lassan :)

Ja és a háziorvosom a Liezen-Mayer utcai rendelőben rendel. Most mentem át hozzá nemrég a belvárosból.
Oda kell majd járni úgy tudom terhesgondozásra is.

Kép
babancs

Sziasztok!

Nagyon sok segítséget kaptam köszike mindenkinek!

Holnap szabadnapos vagyok!!!!! :D :D :D Annyira örülök elég nyügi voltam a héten,szombaton meg csak 13ig vagyunk nyitva azt fél lábon is kibírom.Megfogadom a tanácsotokat viszek kazit és előtte kérek csekket a védőnőtől.Inkább legyen nálam hátha nekem is jól lehet majd látni.Remélem.

Nóri épp azt akartam megkérdezni mennyi a picid a képen szerintem már ott is szép kis baba alakja van.De jó neked így láttad mennyit változott 1 hét alatt.

Ha lesz időm holnap elmegyek egy-két kismama boltba ha nem akkor a jövő hétre halasztom.Sőt igen csak a jövő héten az uh után megyek!
neubi

Neubi, hol dolgozol?

Én is a Lloyd-al szemben vettem nacikat, a Subrosaban megnéztem a 2000Ft-osakat, hááát, még ennyiért sem találtam olyat, amit felvennék... :(
A Brendon meg bazi drága.
Felsőket pedig a kínaiban vettem 1200Ft-ért, nagyobb méretet, szerencsére nekem ez így elég lesz. Így nem kellett tök drágán vennem.
Vendég

Tényleg, létezik olyan, hogy kismamafarmer? Hogy néz ki? Gumis a dereka egyben? Nekem muszáj vennem most akármilyen farmert, mert a 28-as farmerom még 52 kg-osan augusztus elején jó volt, de 59 kg-osan most khm... :oops:
Hol lehet ilyet kapni? A Lloyddal szemben milyen nacik vannak? Nekem élére vasalt példány is kéne a munkahelyemre.

..
Ja és a férjem már nem bírja..azt mondja, megvárjuk az UH-t, hogy tényleg baba van-e a dologban..aztán nem szarozunk, elmondjuk a szülőknek. Hát nem így terveztem. Mondjuk már belefáradtam az unszolásba..hogy mondjuk már el, na..na most, lécci, lécci.. :roll:

Kép
babancs

Babancs, a Lloydal szemben van farmer, élére vasalt, és még többféle naci is, ha nem jó a méret, felhajtják.
Vendég

Sziasztok!

Tünde én a Tisza cipőboltban dolgozom az Arany János utcában a Raiffeisen bank mellett.Felsőket én is a kínaiban szeretnék venni remélem én is találok tényleg csak egy-két naci kellene.Jövőhéten megnézem.Igen a Brendon tényleg elég drága én szeretném olcsón megúszni :)
neubi

ja és holnap megpróbálok én is ilyen helyes vonalzót csinálni magamnak!Ha v.ki tud egy két szóba segítsen,mert most próbáltam,de nem sikerült.Köszönöm!De lehet holnap lesz segítségem majd próbálkozunk!

sziasztok
neubi

Sziasztok!

Hú micsoda talibeszélgetés folyik :)

Babancs :)
Na ne már, hogy az első 6 hétben 7 kilót szedtél fel :) Egyébként én nem tudom, de nekem soha, egyetlen kismama ruha nem volt jó. Mindegyik akkora volt, mint egy ház. Igaz, hogy én fogytam az első perctől kezdve mindegyik terhességemnél, úgyhogy én simán hordtam még a szüléskor is a normál nadrágjaimat. Nem vettem egyetlen egy kismama ruhát sem.
Próbálni próbáltam, de nagyon nagyon nagyok voltak.

Babancs!
Kérlek szépen ne érts félre. Nem lenne jobb kicsit lehűteni a párodat? Én ugyan tökéletesen megértem az izgatottságotokat, én is ugyanilyen voltam. Ha nem történt volna velem valami olyan élmény, én is azt mondanám, hogy hülye babona az egész, de mégis azt mondom, hogy első babánál jobb kivárni azt a 12 hetet.
Egyébként is olyan édes kis titok ez. És mondjak valamit? Anyukád így is lehet, hogy ki fogja találni. Ők aztán mindent meg tudnak érezni. :)

Andi!
Remélem már kiderült hova kell menned.

Olyan jó olvasni a lelkesedéseteket :) Bennem is felélednek az ilyen régi érzések. Azért bevallom most jó, hogy nem vagyok pocakos.
Ma is egyedül voltam a két csajjal. Hát nem piskóták :) Nincs velük semmi olyan baj, de le tudnak fárasztani.

Képzeljétek. HA Lilire hangosabban szólok, mindig odajön, és bocsánatot kér, hogy : Ne haagugggy anya. Fáj a szívem.
Aztán utána közli velem, hogy: Hiába üvöltessz :) Nem semmi csaj.

Katica meg, ha 15x szedem le valahonnan, ahova felmászik, 16x visszamegy. Sőt. 15 hónapos sincs, és kitalálta, hogyha odaviszi a kisszéket valahova, és rááll, mindent elér.
Résen kell lenni vele.

Na puszi Nektek.

Holnap én is bemegyek Erikához.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Bogi, naná, hogy nem kellett Neked kismamaruha, ha Te csak fogytál. :wink:
Egyébként lehet, hogy nem jó helyen jártál, mert én pl 34-es kismamanacikat hordok. :lol: w
Vendég

Sziasztok!

Látom,kitört a vásárlási láz.Én is hajtok egy farmernadrágra és már körül is néztem,szerintem is a Loyd mellett vannak a legnormálisabb nacik.A többi boltban olyan hülye fazonokat láttam,hogy menekültem is ki....pedig nagyon rám akarták sózni :roll:

Babancs!

Igen,létezik mamis farmer,elég furán néz ki a dereka,de amikor felpróbáltam,nagyon kényelmes volt.....van gumis és külön pocaknak kialakított változatú is....lehet válogatni!!! :wink:

Bogi!
Nem semmi,hogy mindenedet végighordtad a terhességed idején! :shock: Nekem már a 10.hét körül szűk volt egy-két nacim!!! :oops:
Ja és az iskolában tapasztaltak szerint is rafináltak a kicsik,de hogy már 15 hetesen is ilyen furfangosan pakolnak????Résen kell lenni,igaz???

Ja,ha már a vásárlásnál tartunk!Nemrég jöttem-mentem a városba,bementem egy-két butikba csak úgy megszokásból körülnézni és már indultam is volna be a próbafülkébe próbálgatni,amikor leesett,hogy talán nem kéne a régi méreteimben gondolkodnom!!! :lol: ...de már nem ez az első eset,hogy így járok :oops:
Titta hüle vagyok :oops: :lol:

Na,sziasztok!
Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Sziasztok,

Erikának gratulálok, nagyon szép nevet kapott ez a kisfiu! :)

Kismamaruha:
Szerintem a Loyd-nál lévő szimpatikus farmer szempontjából,
én is ott vettem csipőfarmert, nem gumibetéteset, mert azt én nem
birtam, hogy a mellemig fel kell húzni, aztán a gatyát még lehetett szabályozni is, nagyon szerettem.
Élre vasaltat pedig a Széchenyi tér után lévőbe vettem ott voltak a kkor a legjobbak.

Remélem túlesik mindenki a cukroslötyin! Kitartás!

Üdv,
Zsu
spanci

Sziasztok!

Most beszéltem Erikával.

Szegény nincs túl jól. Milánnak magas a billirubin szintje, kékfény alá került, de nagyon nem viseli el az inkubátort, és remegve sír. Erika meg nem tudja elnézni, és szegény kiveszi. Azt mondja már mindketten sírnak.

Én azt javasoltam neki, hogy ha így van, akkor éjszakára vigye be a nővérekhez. Ők szőrösebb szívüek. Nem tudom, kérdezte Erika, hogy melyik rosszabb, ha nagyon sír, vagy ha nincs kékfény alatt, de szerintem az utóbbi. Szerintetek?
Mert ha meg nem megy le a billirubin szintje, akkor nem mehetnek haza vasárnap.

Annyira sajnálom. Olyan furcsa, mert a besárgult babák általában aluszékonyak.

Most hívott vissza, hogy alva sikerült úgy betennie, hogy nem ébredt fel. Haladás.

Na puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Köszi csajok!

Majd jövő héten utánanézek a farmernak.

Farkasbogi!

Az a gond, hogy egyrészt már kezdek kikészülni anyámtól - aki állandóan azt kérdezi, hogy nem lesz baba? Meg az egész család gyanúsan méreget..mostmár a kolléganők is kezdik. Egyszerűen nem lehet nem észrevenni rajtam. Hatalmas lett a derekam, a hasam puffad. Sajna én nádszálvékony voltam még augusztus elején. Majd a pajzsmirigy-kezelésnek köszönhetően +4 kg, a terhesség miatt +3 kg. Pedig nem eszek sokat. Az édességet nem is kívánom. Remélem abbahagyhatom legalább a pajzsmirigy-gyógyszert. Jövő héten megyek kontrollra.
Meg ki tudja az Elevit is hogy hat rám. Olvastam sokan híztak tőle. Azt viszont nem akarom abbahagyni. A férjem is azt mondja, az a lényeg, hogy egészséges babánk szülessen. Nem kell nekem topmodellnek lennem 9 hónapig.
Szóval van egy szép kis úszógumi a hasamon..és már nem akarok színészkedni. Kiröhögnének, ha 12. hétig nem mondanám el..talán a soványakon nem látszik..

Kép
babancs

Sziasztok!

Babancs!Mi is elakartuk titkolni a 12.hétig,mert sokan mondták pláne akiknél már van picúr és amikkel érveltek teljesen igazuk volt!!!!De mi nem bírtuk először beavattuk a szülőket aztán a tesókat és az én főnököméknek muszály volt,mert egész nap velük vagyok és észrevették volna meg a vizsgálatok miatt a kért szabadnapok.Ezek után jöttek a barátok a legközelebbiek és most szép lassan a többiek.Na de persze egy-ketten szintén tovább adták és az eléggé bosszantott hogy már egész Gyirmót erről beszélt(ott lakom)Meg persze sokszor eszembe jutott az a sok tanács hogy mi lesz ha történik valami,akkor mindenkinek magyarázkodni stb. stb.Viszont az is nagyon jól esik hogy sokan gondolnak rám még többet mint azelőtt.Nemtudok ebben tanácsot adni csak leírtam nálunk hogy volt.Majd írd meg hogy döntöttél!
neubi

Bogi ez tényleg ritka hogy az eredeti ruháidat végighortad!Nem semmi!!!Én már kezdem kicsit kényelmetlenül érezni a Nadrágjaimat és folyamatosan azon idegeskedek,hogy nehogy megnyomjam :oops: Biztos hülyeség!Egyébként én többet is eszek,mert előtte elég rendszertelenül étkeztem,de az édességet szinte egyáltalán nem kívánom.Hajaj pedig előtte.Viszont eddig a húst nemigen ettem most meg mindennap,mert kívánom.Nagyon furcsa az emberi szervezet :lol:
neubi

Hehe..ragadozók, falkába!!!

Én is olyan vega voltam..most meg kiráz a hideg a salátától, ha önmagában be kéne vágnom. Helyette csabai kóbi szalonnával és felvágottal..

Kép
babancs

Szegény Erika. :(
Zita is volt kék fény alatt, mondjuk amíg aluszékony volt, nem volt vele baja, de aztán neki se tetszett annyira. Az volt a legsz@rabb, hogy pont akkorra sárgulnak be, amikor jön a baby blues... így én is bőgtem Zitával, meg nélküle is. :D:D:D

Bogi
, és a csontjaid sem mentek szét? Én Zita után nem tudtam még felvenni a régi gatyáimat, mert a keresztcsontom nem ment teljesen vissza.
Vendég

Sziasztok!

A sárgulás leghatásosabb ellenszere a folyamatos szoptatás.
Folyadék kell a babának, hogy minél előbb kiürüljön belőlük a felesleges elhalt vörösvértest.

Érdekes, hogy az otthonszületett babáknál nagyon ritka a sárgaság...
ráhel

Sziasztok!

Ráhel!
Ez lehet, de a bilirubin szint csökkentéséhez kell a napfény, vagy a szuper kékfény szerkezet. Másképp nem tud lebomlani, és kiürülni sem a szervezetből.

És szerintem ezen kár agyalni, hogy az otthon születteteknél mi van mi nincs. Azoknál meg van más. Ha nem lép fel komplikáció. Én nem vagyok az otthon szülés ellen. CSodálom azokat a nőket, akik így döntenek, mert hihetetlen élményben lehet részük.
De csak a saját esetemre is visszagondolva, én biztosan nem szülnék otthon. Nem kockáztatnám a gyerekem életét. Biztos, hogy a kórhában is vannak komplikációk, de ott azonnal közbe tudnak avatkozni.

Beszéltem Erikával.
Adtam neki egy olyan tanácsot is, hogy próbálja meg a szájába dugni a kisujját, hadd szopizzon, hátha megnyugtatja.
Mondta, hogy próbálta már, de annyira tátott szájjal üvöltött Milán, hogy nem kapta be az ujját.
Mondtam, hogy cirógassa meg a szájpadlását, és akkor rá fog kapni.

Képzeljétek, pár órával később hívott, hogy bevált a módszer. Erikának ugyan kényelmetlen kitekeredve az inkubátorba, de Milán legalább nyugodt, és szépen fekszik a kék fény alatt.

Ja Ráhel :)
Oké, hogy a sok szopi kell, de egyszer az a gyerek eltelik, és akkor mi van? Nem szopizhat egész nap. :)

Babancs!
Én csak a saját rossz élményem miatt mondtam, hogy várj vele még. Velem sajnos megtörtént az amitől mindenki tart.
Én még a 7. hétig sem tudtam magamban tartani. Már az első pozitív teszt után felhívtam anyukámat, elmondtam a munkahelyemen, aztán a 8. 9. héten megtörtént a baj. Szörnyű volt a sajnálkozásokat hallgatni, mikor én inkább magam szerettem volna lerendezni ezt a dolgot a lelkemben. Aztán túl akartam lépni, hogy minél előbb felépüljek, és jöhessen az új baba. Mikor ez sikerült, azonnal jött is, 3 hónapra rá.

Tünde!
Mire gondolsz? A csontjaim nem mentek szét. Egy az, hogy ugye császárral szültem, a terhesség alatt meg nem volt ilyen gondom.

Neubi!
Mindenképpen kényelmes rucikat vegyél fel. Az nem jó, ha nyomják a pocodat. A babát ugyan nem nyomják, de a vérkeringésed nem jó, és az a babának sem jó. Mármint a nyomós gatyáktól.

Hú emlékszem én is hogy akartam már 10 hetesen kismama ruhákat venni :)

Tünde!
Én akármennyi kismama üzletet néztem végig már 5-6 hónapos terhesen, nagy pocakkal, minden hatalmas nagy volt rám.
A kis méretűvel meg az volt a gond, hogy szűk volt a lába, és lelógott vagy 50 cm-t. Szóval ezeket is a magas, manöken, vékony lábú kismamákra tervezték :)

Na puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Farkasbogi!

Bocs, lehet butaságot kérdezek..de mi történt? Véreztél és egyszercsak elment a baba?
Amúgy köszi, de a dolognak van másik oldala is. A sógornőm a 1. terhességét eltitkolta..aztán 3 hónaposan Horvátországban elvetélt.
Olvastam régi babonákat, mi szerint aki eltitkolja a terhességét..annak halva születik a gyereke (ez középkori babona).
Mi nem mondtuk el rögtön 1. teszt után, főleg azért sem, mert szakvizsga előtt álltam..és tuti, hogy le akartak volna beszélni a vizsgáról a stressz miatt. Hát még azt az iszonyatos stresszet is túlélte ez a kis petezsák..én nagyon bízom benne, hogy megmarad. Ha meg nem, akkor úgyis megtudják..mivel nagy valószínűség szt. kórházba kerülnék. Én meg úgy érzem, szembe köpném a szüleimet..ha elhallgatnám 3 hónapig. Az elhallgatás is hazugság, csak épp kegyes..
De hát még hátravan a holnapi UH. :shock:

Kép
babancs

Babancs!
Gondolok rád holnap!Remélem minden rendben lesz az Uh-n!
Én csak két hét múlva hétfőn megyek,de alig várom,hogy újra lássam a kis lurkót :D ...remélem már azt is látják,hogy fiú,vagy lány!!!

Jövő héten pedig szurkálni fognak és afp-t néznek belőle.Ennek a vizsgálatnak az eredménye mérföldkő,remélem rendben találnak mindent.Itt szoktak 1-1 hetet tévedni és ilyenkor van ugye a pánikroham???!!! :?: ...na,majd kiderül!!! :wink:

Pusz Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?