Sziasztok!
Ráhel!
Ez lehet, de a bilirubin szint csökkentéséhez kell a napfény, vagy a szuper kékfény szerkezet. Másképp nem tud lebomlani, és kiürülni sem a szervezetből.
És szerintem ezen kár agyalni, hogy az otthon születteteknél mi van mi nincs. Azoknál meg van más. Ha nem lép fel komplikáció. Én nem vagyok az otthon szülés ellen. CSodálom azokat a nőket, akik így döntenek, mert hihetetlen élményben lehet részük.
De csak a saját esetemre is visszagondolva, én biztosan nem szülnék otthon. Nem kockáztatnám a gyerekem életét. Biztos, hogy a kórhában is vannak komplikációk, de ott azonnal közbe tudnak avatkozni.
Beszéltem Erikával.
Adtam neki egy olyan tanácsot is, hogy próbálja meg a szájába dugni a kisujját, hadd szopizzon, hátha megnyugtatja.
Mondta, hogy próbálta már, de annyira tátott szájjal üvöltött Milán, hogy nem kapta be az ujját.
Mondtam, hogy cirógassa meg a szájpadlását, és akkor rá fog kapni.
Képzeljétek, pár órával később hívott, hogy bevált a módszer. Erikának ugyan kényelmetlen kitekeredve az inkubátorba, de Milán legalább nyugodt, és szépen fekszik a kék fény alatt.
Ja Ráhel
Oké, hogy a sok szopi kell, de egyszer az a gyerek eltelik, és akkor mi van? Nem szopizhat egész nap.
Babancs!
Én csak a saját rossz élményem miatt mondtam, hogy várj vele még. Velem sajnos megtörtént az amitől mindenki tart.
Én még a 7. hétig sem tudtam magamban tartani. Már az első pozitív teszt után felhívtam anyukámat, elmondtam a munkahelyemen, aztán a 8. 9. héten megtörtént a baj. Szörnyű volt a sajnálkozásokat hallgatni, mikor én inkább magam szerettem volna lerendezni ezt a dolgot a lelkemben. Aztán túl akartam lépni, hogy minél előbb felépüljek, és jöhessen az új baba. Mikor ez sikerült, azonnal jött is, 3 hónapra rá.
Tünde!
Mire gondolsz? A csontjaim nem mentek szét. Egy az, hogy ugye császárral szültem, a terhesség alatt meg nem volt ilyen gondom.
Neubi!
Mindenképpen kényelmes rucikat vegyél fel. Az nem jó, ha nyomják a pocodat. A babát ugyan nem nyomják, de a vérkeringésed nem jó, és az a babának sem jó. Mármint a nyomós gatyáktól.
Hú emlékszem én is hogy akartam már 10 hetesen kismama ruhákat venni
Tünde!
Én akármennyi kismama üzletet néztem végig már 5-6 hónapos terhesen, nagy pocakkal, minden hatalmas nagy volt rám.
A kis méretűvel meg az volt a gond, hogy szűk volt a lába, és lelógott vagy 50 cm-t. Szóval ezeket is a magas, manöken, vékony lábú kismamákra tervezték
Na puszi: Bogi