Sziasztok!
Szerintem is tök jó volt a tali, és várom a következőt!
De tényleg, akkor mikor legyen??
Cseppek
Nagyon szép kisbaba Gergő, még egyszer gratulálunk!
Zsuzsu
Konsti is nagyon helyes kiskrapek!
Toncsi
A szülinapos Hédi is nagyon szép nagylány!
Szemészeten mi magánba voltunk, ott 4x cseppentettek 10 percenként asszem a gyerekek szemébe, és utána volt a vizsgálat.
A Deák doktornőnél van a 3 napig csepegtetés, utána vizsgálat...
Körzetinél már többször hallottam, hogy nem is csináltak pupillatágítást!
Kaja: Noémi mindent eszik, 1-2 dolgot leszámítva. Pl tejet nem kap, meg sajtok közül a Camembert sajtot, penészes sajtot nyílván nem, de amúgy mindenféle tejterméket megeszik.
Igyekszem arra odafigyelni, hogy minnél kevésbé legyen zsíros, cukros amit eszik, de pl. imádja a házi kolbászt (saját), néhány falatot már kapott belőle.
Húsok közül inkább a csirke és a marhahús van előnyben, de néha, ha mi sertéshúst eszünk, kap belőle Noémi is. De ezek se zsírosak, ált. lapockát szoktam használni.
Délelőtt kap gyümölcsöt, mondjuk epret, szedret még nem kapott, de nyáron sztem meg fogja kóstolni, ha lesz friss magyar:
Én adok Neki üveges bébikaját is, mert nem mindig van kedvem pancsolni, meg turmixolni. De pl. már símán leturmixolom Neki azt is, amit mi eszünk, ha nem csípős, vagy nem túl fűszeres, zsíros.
Spenótot imádja, de azt csak hetente 1x lehet, én főtt tojást adok Neki hozzá, most már a fehérjét is odaadom Neki, régebben csak a sárgáját adtam.
Igyekszem magunknak is viszonylag sűrűn főzeléket főzni, ill. ált. zöldséges leveseket főzök, és abból eszik Ő is.
De mehet a tészta is, akár zöldséggel, akár husival, akár sajtos tészta...
Uzsi általában danonino, vagy egyéb krémtúró.
Nálunk a vacsihoz mindig van tejpép miután elrágcsál egy negyed-fél kiflit, kis felvágottal, meg reggel este tápszer.
Nem biztos, hogy ez van a nagykönyvben, de figyelem a csajszit, hogy nem-e lesz érzékeny vmire.
Köszönjük a köszöntéseket!
Családi banzáj majd máj. 3-án lesz, összevonva Boti és az én névnapommal..
Íme egy kép az ünnepeltről az ajándékkal: