Új privát üzeneted érkezett!

Toncsi, nekem se görkorim, se bicajom, se rollerem nem lehet. :shock: Kocsit azt venne nekem, de én parázok a vezetéstől. :roll:

Zita, tudom én, hogy nem életveszély, de ő ilyen. :roll: Lalinak mindenáron bukósisakot akar venni még a lakásba is... még szerencse, hogy napközben nem látja, mennyit esik Lali, egy nap alatt a mentő vinné el infarktussal. :lol: :roll:

Zsuzsu, döbbenet, mennyire nem hasonlítanak a fiúk egymásra! Ábelnek még mindig szuper a haja, Konsti meg szupergömbölyű! :lol: Édesek! Hozzátápi megy már?

Eszter, én sokszor egy gyerekkel is elúszok, bele se merek gondolni, milyen lesz kettővel... már ha lesz kettő.

Toncsi, nem is hallottam erről, hogy a bölcsességfog miatt összébb megy a fogsor. Mondjuk nekem eszembe nem jutna megcsinálni ezt a kínzást Lalival, pedig neki aztán félórás szünet van a fogai között. :roll: :lol:

Kép
szilcsi

Szilcsi!

Igen meggyógyultunk,köszi a kérdést! :D
20140113113746

Mindenkinek köszönjük a köszöntést! Majd hétvégén lesz ünneplés, mindkét nap, majd fotot utána teszek fel.

Toncsi! én nem is gondolkoztam rajta az inyét kicsippentessem, amig nincs maradando fog addig semmiképpen, mert nekem meg olyan kevés volt a hely a számban hogy a fogaim kereszthaparásban nöttek, van 2 fogam felül ami beljebb tolodott, gyakorlatilag már ki akarták huzni többször, mert tök jo csak semmire sem jo, mert alatta nincs fog, harapni, rágni nem tudok igy vele, hidnak sem jo, igy csak ott van, szoros, és a kaja könnyebben beszorul oda és elronthatja. De sosem merem kihuzatin, valahogy az van bennem ez akkor is egy hibátlan fog. Igy én Norbinak amig nem nöttek ki a fogai nem korrigáltatnám, igy legalább lesz hely a fogsorban, aztán ha nem zárodnak mégsem akkor majd szabályoztatjuk. Szerencsére ma már nem csufolják öket emiatt.

Bea! A legtöbb gyermekülés sulykorlátos, ami 21-22kg szokott lenni. Orsi elég magas, neki még éppen jo az ülés, bár ö csak 16kg. Szoval neki a 22kg-ig nem lesz jo, egyszerüen az öv rövidebb annál (miért nem csinálják még hosszabbra a vékony magas gyerekekre gondolva, ezt nem értem meg, ahogy a Concord Trimaxnál is az övhosszat nötte ki, nem a fejével az ülést:( ezért kellett abbol is másikat venni). Én ha Orsi most megtanul egyedül tekerni akkor engedem majd elöttem menjen. Kerékpáruton szerintem nyugodtan lehet, meg kisebb utcákban is, ahol meg nagy a forgalom ott a járdán menjetek. Én is azért várom Orsi egyedül mehessen mert igy nem tudok bringázni ha mindkettö velem van, mert csak Norbit tudom akkor hátul vinni, a vége az hogy én gyaloglog, Orsi meg ül az ülésemen, Norbi meg hátul. Na ezért meg nem szivesen veszem elö, akkor inkább kocsival járok most érte oviba. De ha egyedül tudna akkor ö is azzal jön majd haza a sajátjával. Igy én nagyon vágyok már erre! Összel tudott már egyedül menni 3-4 métereket, hátha most már menne tovább is. Föleg mert a görkori remélem fejlesztette az egyensulyérzékét. De lehet annak nincs ilyen hatása, csak én igy gondolom most.

Zsuzsi! Nagyon helyesek a srácok, milyen nagy már Konstantin is!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!
Boldog szülinapot Norbinak!!!
Neked meg gyógyulást!!!

Toncsi!
Jó ötlet a banánpüré. :wink:

Mi étcsokival,vízzel főzött csokipudinggal,margarinnal készítettünk krémet Hannának..

Kevinnek még nem döntöttem el.....agyalok.
Sztem rizstejjel simán lehet bármilyen főzőspudingot csinálni,mivel az csak keményítő,meg aroma.
De lehet túrókrém,v joghurt.
Gesztenyést is meg lehet próbálni.Gesztenyepüré vízzel v. rizstejjel főzött vaníliás pudinggal lágyítva,plusz tejmentes margarin.
Bocs,lehet hogy ezt már a kajásba kellett volna. :roll: :oops: :lol:

Exi!Zsuzsu!
Mennyi vidám kisfickó! :wink:

Bea!
Mávban voltunk.

Hefe!
Arról az oviról jókat hallottam! :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Sziasztok!

Talán emlékeztek még rám, régebben én is írogattam ide. :)

Tudnátok abban segíteni, hogy hol találok Szegeden a Media Markton kívül műszaki üzletet. Konkrétan mosogatógépen akarunk venni.

Köszi a segítséget.

Üdv mindenkinek, szép hétvégét.

goodfairy

Anita! Van müszaki bolt a Bakain, érdemes megnézni a Tesco, Corát, Metrot, ott van az Outlet a Kálvárián a Plusz-al szemben, Euronics, de én neten is megnézném, én volt amit olcsobban megvettem házhoz szállitással mint szegedi üzletben lett volna. A www.electropark -nál. De nézd meg az argep.hu, arukereso.hu oldalakat ott felsorolja éppen melyik üzletben a legolcsobb.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Szilcsi!
Mi az hogy nem lehet biciklid? :shock: Te nem gyerek vagy már, eltudod dönteni, hogy akarsz e vagy nem? Ennyi erővel az utcára se menjél le, mert valami bajod esik? :?
Hát nekem próbálna ilyet mondani a párom, hogy nem biciklizhetek?! :evil:

Bea!
Szerintem Gréti már simán mehet előtted egyedűl biciklivel. Én ma megjártam a két gyerekkel a messzebbi boltot. Márk tekert elől, Én Szandival utánna.Járdán és bicikliutón mentünk. Márk borzasztóan élvezi a biciklizést, egész nap tekerné. Szandival voltak gondok, neki nem jött be a gyerekűlés, de szerintem az volt a baja, hogy fújt a szél. :roll: Volt hogy egyik kezembe Szandi, másikal toltam a biciklit. Közbe meg lestem előttünk Márkot.!!!Dőlt Rólam a viz néha. :?

Karmen!
Norbinak nagyon boldog Születésnapot!!!!

Toncsi! Akartam irni, hogy szerintem tök mindegy milyen tortát csinálsz, szerintem nyugodtan lehet tej, tojást tartalmazót is. Mert az 1 éves szülinapi tortát nem az ünnepelt eszi meg. :wink:
Én még nem nagyon láttam olyan babát aki 1-2 falatnál többet evett volna belőle. :wink:
Ők inkább szétmancsolni szeretnék.
Én szerintem nem nagyon görcsölök majd ezen, emlékszem Márk se evett a sajátjából egy falatot se. :wink:

Zituska!
Bicikli ügyben nézz szét a déli apróban, hátha. Azt hiszem a hobbi, sportkategoriában vannak.
Tegnap irtam sms-t. Nem kapunk sehol a városban Humana 2 tápit!!! :shock:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Sziasztok,
köszönöm mindenkinek Zsoltika nevében :lol: Már nagyon el voltam maradva a képpel :wink:

zsuzsi72!
Képzeld már úgy is próbáltam, hogy vittem neki játékot amit még nem látott, de valahogy annyira az ultrahang hatása alá kerül szegény, hogy akár mit csinálok nem használ csak le akar ugarni az asztalról és látom, hogy abszolút nem figyel rám.
Nagyon édik a fiúk :lol:

Zituska!
A kék szemek csak amiben rám hasonlít az összes többi apa :lol:
Ti hogy vagytok?

Exi!
Igen már én is gondoltam erre, hogy ha nem nagy összegről van szó talán nem is adnak, de az nem fair :(
Peti nagyon aranyos, köhög még? Remélem jobban van...

Karmen!
Nagyon Boldog Szülinapot Norbinak, tegnap nem voltam gépközelben, de annál nagyobb szerettel pusziljuk :lol:
Zsoltika nagy huncut jól látod :lol: Jobban vagy már?

Szilcsi!
Igen, képzeld sokszor úgy beindul, hogy alig bír megállni :lol:
Most sokszor csinálja, hogy megáll és egyhelyben toporog közben nagyokat kacag :wink:
Örömmel olvasom, hogy jobban vagytok és van mostmár nyugodt éjszakátok :lol: Rátok fér...

Anikó
Kép
zsivicz

Zsivicz, hát sajna nem vagyunk jobban. Jó, a tegnapi naphoz képest rosszabbul sem, remélem, holnap már okésabb lesz, és hétfőn mehet a bölcsibe.
Mivel kicsit nyügi, ma nem is alszik este a mamánál (pedig ez volt a terv), mert ugyan most ott van, de a férjem - aki a változatosság kedvéért megint melózik - megy érte.
Ugye én nem tudok, mert kocsi nuku, és ha minden igaz, egy óra múlva jönnek a bnőmék, hozzák az eskis meghívójukat. Annyi idő alatt meg nem járom meg busszal a Makkosháza-Alsóváros-Makkosháza körutat.

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Karmen!
Norbinak boldog szülinapot!!!!!! :D

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Sziasztok!!

Valakit érdekelne a ma esti Saragosa koncert???Kecskméten lesz 19 órai kezdettel.

van két jegyem ,oadadom,ha valaki elmegy....

Kriszta

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Kriszta! Hát, már nem tudom leszervezni:(

Köszönjük a köszöntést, jaj a tortát amikor meglátta visitott, hát még amikor a tüzijáték is elkezdödött rajta:) ugy bántam aztán hogy csak fotoztunk, nem kameráztunk :(

Zsivicz! Köszi már jol vagyok, este még rázott a hideg, de mára minden ok. Hogy mi volt ez, nem tudom mert más bajom nem volt.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Üdv.

Csak egy gyors kérés: aki tud, írjon nekem legyen szíves priviben magán gyerektüdőgyógyászt, lehetőleg árral és elérhetőséggel.
Nagyon köszönöm!

Ági és
KépKép
exdeus

Jégvirág-Bea! Boldog névnapot kívánunk!

Exi, én passzolok. Valami gond van Petivel?

Azt hiszem, fellázadok és veszek egy biciklit én is. :lol:

Kép
szilcsi

Sziasztok!

indababa: a „régi” nadrág kigombolva lecsúszik az ember fenekén. :lol: Ha megengedsz két jótanácsot: bandázst először csak egyet vegyél, azt is használtat, hátha nem válik be (mint annyi kismama- és kisgyerek-kütyü :lol: ) , és egyáltalán, érdemes használtat venni szerintem, az újak nagyon drágák, és olyan keveset hordja az ember. Írtam privit is! :wink:

szilde: elküldöm neked is a receptet, csak légyszi írj egy e-mailt (vonalzóm alatti gombra kattintva megjelenik a címem), hogy arra válaszolva el tudjam küldeni, mert nem tudom a címed. Szemészet: nekünk helyben volt a tágítás (Dórinál, mert Marcsinál egyévesen nem csinálták meg, pedig anélkül jelképes a vizsgálat HH doktornő szerint), belecseppentett, negyedórát várni kellet, aztán vizsgálat. Torta: általában szeretik mancsolni, de Marcsi egy ujjal sem nyúlt hozzá annak idején. Köszi a dicséretet lányügyben és a bíztatást rajzügyben!

szivicz: Zsolti aranyos huncut!
Zsuzsu, Exdeus: szépek a fiúk!

Karmen: Norbit Isten éltesse sokáig nagy boldogságban! Mi az a családi napközi?

Apeh: én se kaptam még pénzt, de azért, mert hibás a bevallás, mert egy bizonyos sornál hibás a kitöltő program (ha üresen hagyják, az a baj, ha nullát írnak bele, akkor meg összeakad egy másik sorral, és hibásnak jelzi :evil: ), szerintem direkt csinálják, mert így csak onnan él a 30 nap, miután kijavítottam a nemlétező hibát… :twisted: Az enyém 200ezer felett van, úgyhogy :twisted: :twisted:

szilcsi: ha csak bicikliúton mész, az miért életveszélyes??? És mi az, hogy nem lehet? :evil: Csak csendben kérdezem: te is így megmondhatod apának, hogy mit lehet, és mit nem? Dóri nem tejfölszőke :) , csak a fotón látszik úgy, sőt, szerintem egyáltalán nem szőke, Marcsinak is besötétedett a haja.

toncsi: észre se vettem a foghíjadat! :lol: És egytértek, a maradandó fogak nagyobbak mind. Na de meg fogom kérdezni a fogorvost. Torta milyen lett?

hefe: nem a te defekted, én is így érzetem mindig, és tuti nem ketten vagyunk…

Zituska: neked is köszönjük!

A takony nálunk is tartja magát, én kikevergőztem belőle tegnapra, de apa alaposan benne van, és Dóri is még mindig taknyos és köhög, minden nap egy kicsit kevésbé, de nagyon lassan múlik, 2,5 hete benne van.

Délelőtt voltunk a máltai játszón, már egész jó volt az idő, de ha feltámad a szél, hideg van. És csupa szelet olvastam jövő hétre is... :twisted:

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Ki mit csinál ebben a xar időben? :?
Én nem bírok itthon Lalival, lementünk játszóterezni, hihetetlenül élvezte a csúszdázást. :lol: Itthon csak szenved, hisztizik, lóg a nyakamon állandóan.
Vettem neki cipőt, a Csillag téri Assoban 6900-ért. :roll: Most éppen azt próbálgatja, milyen szuperul lehet letaposni a játékait az új cipőben. :roll: :lol:

Kép
szilcsi

Bea!
Utólag is boldog névnapot!!!:):)

Norus!
Ok,írok.De privben is jöhet egyébként.

Hannának 5 napig kell pupillát tágítani itthon.???
Szerdán meg vizsgálat.

Szilcsi!
Én főztem,mostam,takarítottam,plussz itthon a két gyerek..nem unatkoztam,és úgy érzem este nem kell majd ringatni.

Utálom ezt a szeles időt én is.Ilyenkor nem,v. nem sokat vagyunk kint.
Cipő.Nem mondom jó árban van,de legalább majd bírja a gyűrődést. :wink:

Edit

szilde
Szeged

Edit! 2 féle képpen végzik ezt a vizsgálatot. Van orvos aki napokig tágitja a pupillát, a másik meg tágitja 10-20 percig (már a pontos idöre nem emlékszem) és utána vizsgálja meg. Nekem ezt amikor Orsit akartam vinni itt mesélték és ajánlották azt a dokit aki rögtön elvégezte, igy hozzá mentem. Nem akartam hogy napokig rosszul lásson:(

Nóri! A családi napközi igazából fizetös bölcsi. Napidija van 1e ft+kaja, ide ált. azok járnak akiknek a bölcsibe amugy nem jut hely, nem nyertek felvételt és amig várolistások azok idehordják. De aztán sokan késöbb sem viszik már át, ha megszokta a gyerek. Meg van aki tehetös és azért hozza ide, hát valjuk be, azért kissé másabb valoban mint a normál bölcsi:) Nemrég viszont nálunk is nyitottá tették du. hogy lehet oda menni játszóba, akkor csak 100ft/óra a dija, igy Norbit (és Orsit is:)) el szoktam vinni. Nagyon szeretik, és Norbi szerencsére egyre nyitottabb is azota, mondom neki az hatalmas fejlödés hogy akár csak egy pillanatra is kimehetek és nem ordit, bög, nemhogy elmentem 5 percre a multkor! Lesz olyan is hogy otthagyom majd, csak most már késö volt, a végefelé jártunk az idönek. Hasonlit egy magánbölcsire szerintem, csak ez önk. tulajdon.

Norbi is rángatja minden de. a kabátot, cipöt hogy ö sétálni akar. Igazából öt sem a nagy hideg (kesztyüt nem hajlando huzni) nem zavarta télen, sem most a nagy szél, nekem elegem volt mert tele ment pénteken is a szemem, szám homokkal (a hajamrol nem is beszélve), de ö nagyon élvezte akkor is a szaladgálást, a sétát. Igy sajnos menni kell vele:( olyankor is.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!
Csak azért csodálkoztam,mert Norusék is ugyanannál a szemésznél voltak mint mi... :shock: :roll:

szilde
Szeged

Ez milyen vizsgálat, amiről beszéltek? Státusz? Mert nekünk nem volt pupillatágítás... :shock: kb 2 perc volt az egész vizsgálat, ennyi idő alatt megállapította a dokinő, hogy mindkét szemére rövidlátó Lali és ennyi volt. :shock: Hogy ki csinálta, már nem emlékszem. :shock: :roll:

Kép
szilcsi

Szilcsi! Nekünk sem volt a státuszon ilyen, Orsinak csak akkor nézték meg igy alaposabban, amikor elvittem maszekhoz. OTt mondták, hogy a táblát igaz végigolvassa, de attol még simán lehet plusz-os a szeme, ehhez kell a tágitás, hogy meggyözödjenek, hogy nem kell plusz-os szemüveg sem.
Norbit meg nemsokára fogom elvinni.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kármen!
ez a családi napközi amiről írsz van Szegeden is nem tudod???
20140113113746

Anett! Vannak családi napközinek nevezett helyek, ezek itt:
http://pirinko.atw.hu/sapka_csana.htm
http://www.aprocska.shp.hu/hpc/web.php?a=aprocska

Nem tudom mi a célod. A bölcsi helyett oda járjon v. a játszórész amire én is hordom Norbit. Ezek a napközik amik Szegeden vannak, nem önk. tulajdonúak, igy joval drágább is, kb. 2x ár mint ami nálunk van. De ha csak játszani akarok vinni, akkor a Siha közi bölcsiben van játszóbölcsi, csak orvosi ig. kell hogy egészséges a gyerek, és utána viheted de. 9-12 v. 13ig. (ezt nem tudom mert mi 11kor eljövünk hogy délben alszik Norbi). Ott 300ft/óra a dij, de ha igényleg akkor lehet kérni ebédet is, annak az árát nem tudom mert mi nem ott ettünk. Mórán meg 100ft/óra a dija. De Sihába is hordom néha, ott is jol szorakozik.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Feltettem a kajás topikba tojás- és tejmentes linzeres almatortát. :wink:

Az adok-veszekben meg feltettem egy igényfelmérő kérdést autósölésbe, babakocsiba, hordozóba tehető Kiddopotamus ülésvédőről, ha valakit érdekelne, írjon! :wink:
Kép

szilcsi: mi is voltunk kint ma és tegnap is (nem is volt szar idő a maihoz képest :lol: ). Én is inkább kimegyek csak félórára, mint egyáltalán nem. 6900, te jó ég! :shock: Nem igazán ismerem a cipőárakat, én ennyiből minimum kettőt szoktam venni (újakat beleértve). Igen, az egyéves státuszvizsgálatról van szó szemészet-ügyben. Amit írsz, na pont ezért vittem Dórit máshová, mint anno Marcsit, ez kissé felületesnek tűnik, és M-nál is az volt. HH azt mondta, tágítás nélkül semmit sem ér a diagnózis, mert nem lehet vizsgálni anélkül.

Karmen: köszi! Orvosi ig. mennyire friss kell a Siha köziben? Akkor ez nem igazi családi napközi, ahogy olvasom a linkeken, ez utóbbit magánlakásokban működtetik, és max 5 gyerek lehet ott egyszerre, én is ilyesmire gondoltam, de akkor a bölcsis, az más, nem?

szilde: mindjárt írok a szemészettel kapcsolatban. (A tortát feltettem a kajásba!) Én sem értem, hogy miért nem a negyedórás tágítást csinálta HH. :roll: Megvizsgálta előtte, vagy ezzel kezdte? Azért kérdezem, mert ha látott előtte valami mást, esetleg azért… :roll:

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Szilcsi! Én meg azon csodálkoztam csak ennyiért vetted a cipöt. MErthogy én amikor utoljára ott vettem Orsinak, már 2 éve akkor is ilyen árakon volt, azt hittem azóta sokkal többe kerülnek.

Nóri! Orvosi viszonylag friss kell, de csak azt kérik rajta hogy közösségbe mehet, ahogy máskor is oviba, bölcsibe igy igazolod ha betegség után mehet. De ezt csak 1x kérik. Ha utána nem viszed mert beteg volt és ujra mentek már nem kell igazolás megint! Ez játszóbölcsi a neve, külön részén van a bölcsinek, másik bejárattal. A Siha közi ovival szemben kell bemenni.
A napközit én is ugy irtam hogy ált. ezek nem is napközik szerintem, legalábbis azokat én is ugy tudtam önk. müködteti, hanem nevezhetnék magánbölcsinek is, na. Föleg mert 2-3x annyiba kerülnek mint a napközik. Domaszéken is van néztem ma napközi, az is baráti ár, még olcsobb mint Mórán. Nekem nem kell 5 gyerek legyen csak, az meg nagyon kevés neki hogy jót játszanak. Szerintem olyan 8-10 gyerek az ami jobb nekik társaságnak. Nálunk itt ennyi van, és ez nekem igy tetszik is. Többen is járnak, de itt nem mindenki jár minden nap, mert drága. Van aki csak hetente bizonyos napokon

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Ezt el kell mesélnem...éljen az ügyintézés....
Voltam ma a háziorvosnál (baromi rondán köhögök, hangom alig van, és ma az oviban egy anyuka hallotta a köhögésem, majd közölte, hogy szerinte ez tüdőből jön vagy esetleg mellhártyagyulladás...így húztam dokihoz, úgyis volt más megbeszélnivalóm is vele), és közölte az asszisztens, hogy nem vagyok jogosult a rendszerük szerint egészségügyi ellátásra. Néztem kerek szemekkel. Gyedet kapok ugyanis épp az OEP-től. Aztán átsétáltam a gyógyszertárba...ott is közölte ugyanezt a gyógyszerész. Frankó. Hazajöttem, hívom az OEP-et, hogy mégis mi ez már....Hát izé, ők így telefonon keresztül ezt nem tudják átjelölni (?!?!?!?!) be kéne mennem....hát de mondom Önöktől kapom a GYED-et, azt csak látják.....Nem. Menjek be. Vigyem az igazolást, hogy valóban kapok gyed-et...és majd akkor méltóztatnak elintézni ezt a 2 másodperces dolgot. Öcsém facsiga. Komolyan mondom...ha a hülyeség fájna.....

Amúgy semmi bajom. Hö-hö. Vírus. Tüdőm tiszta, torkom szép. Kaptam köhögéscsillapítót, hogy a család tudjon este aludni :lol: :lol: :lol:

Köszönöm a köszöntéseket meg a biciklis válaszokat!

Zita: Azt elhiszem, hogy ömlött rólad a víz :) Rólam már akkor is ömlik, ha babakocsival megyünk Levivel és Gréti bicajozik :) Bár fegyelmezett meg nincs vele gond, csak eleve az, hogy annyi felé kell figyelnem.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Üdv.

Pupillatágítás: nekünk tavaly megcsinálta Lajos drnő. Most ápr.27-én megyünk hozzá.

Bea, na erre jó az internetes ügyfélkapu. Én ott leveleztem velük jó ideig, egyszer mikor csak GYES-t kaptam, de lezárták a TB-jogosultságomat, egyszer pedig ugyanezt játszottuk el, amikor a cégem rosszul jelentette át valamilyen adatváltozását. És ehhez én egy tapodtat se mozdultam!

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

S.O.S.
Van valakinek Gulliver-es kártyája? Holnap lesz Bogim szülinapja, lemennék szétnézni... :)
Persze hogy ma jutott eszembe.... :D nemis én lenék ha nem.... :lol:
Köszi!

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Bea!
Nagyon durva ez az ügyintézés....:(:(
Mért rángatják a szegény állampolgárt betegen,ha nem is ő tehet az egészről??? :evil:
Az ő saruk,takarítsák el!!!
Most akkor mit fogsz csinálni?

A háziorvos végül mégiscsak megvizsgált akkor,v. csak később?
Már csak azt nem értem,hogy lehet tiszta a tüdőd,ha egyszer köhögsz?
Bocs,de fennakadtam...

Gyógyulj meg hamar!!!!!:) :wink:

Enikő!
Nekem sajna nincs kártyám,csak szeretnék,ha hasznát lehet venni... :lol:
Ezt lehet igényelni,v. hogyan lehet hozzájutni?Bárki kérheti v. csak válllalkozók?

Boginak előre is boldog szülinapot kívánok!!!!
Van már ajándékötleted ??

Edit

szilde
Szeged

Sziasztok!

Szilde: Megvizsgált a doki, ő is mondta, hogy szokott ilyen "érdekes" dolgokat csinálni az oep. Mondtam a dokinak is, hogy hát gyed-et kapok. A vicc, hogy múlt héten voltam kardiológián, és ott még minden rendben volt a jogosultságommal....na mindegy, majd a napokban bemegyek az oep-hez, hogy hétfőre rendben legyen a dolog, mert akkor megyek terheléses ekg-ra.

Enikő: Nem kell kártya a Gulliverben, mi pár hete vásároltunk ott! Isten éltese Bogit!

Exi: Az ügyfélkapunak is nekifutottam már 3x...azt se sikerült elintézni, mindig belekötött valamibe az okmányirodában a nőci....

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea!
Mi a gond a sziveddel.Ez ellenőrzés v. vmi új? :shock:

E.

szilde
Szeged

Sziasztok! Nem tudjátok, hogy idén mikor lesz a virágkiállítás?

KépKép KépKép
sarian

Gulliver! Már bárki vásárolhat. Nekem ezüstkártyám, ami igazábol semmire sem jo, mert ha bárki bemegy az utcáról az is annyiért kapja meg mint én. Az aranykártya jo, mert arra kb 20% kedvezmény jár, de annak nagyon szigoruak a feltételei, igy sok régi kártyát be is vontak nemrég, nehéz hozzájutni. Én szoktam kérni, olyankor családdal együtt megyünk, hogy egy ideig ne kelljen megint a kártya utánajárással bajlodnom.

Bea! Hallod, ezek sem normálisak! Én meg a MÁK-ot szidom, mert direkt irtam nekik a GYES igényléshez egy kisérö levelet hogy kell a cégemnek hatosági igazolvány hogy GYES-t kapok, erre azt nem küldték ki, csak nekem a határozatot, ami nekik meg nem jo. Most megint probáltam irni nekik, sürgös lenne.:(

Én azóta is jol vagyok, de Norbi megint taknyos:( Elég már!! :x :x

Kép

Kép

Karmen
karmen

Szilde: Amikor Levi született, akkor műtét előtt és közben volt pár extra bedobbanásom, ritmuszavarom. Ezt vizsgálgatják. Azóta kiderült, hogy kéthegyű a szívbillentyűm, tachycardiám van, magas a pulzusom. A többi meg ha van majd hétfőn kiderül :( Voltam szív uh-n, meg volt rajtam 24 órás ekg. Egyenlőre azt mondják megmaradok :) Csak mindig kikészülök az ilyen hirtelen halálesetektől is :( Mint pl. most ez a makói srác meg az Ocskay :(
"Cseppet" vagyok csak hipochonder :roll: :roll:

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok lányok!
Így ismeretlenül ideszemtelenkedek közétek, nagyon nagyon szükségem lenne egy kis segítségre.
Most 10 hetes kismami vagyok. Volt egy fiam, akit a 21-ik héten elveszítettem, majd ez után sajnos még volt két vetélésem. :(
Szegeden kötöttünk ki a Genetikai Intézetben Dr. Horváth Emesénél. Minden vizsgálatot elvégeztek rajtunk. Kiderült, hogy amibe a kicsi fiam "belehalt" nagyon ritka betegség, de minden képpen 25% ismétlődési esélyre kell számolnunk. Fontos lesz az alapos genetikai ultrahang majd ha lesz babó.
Már felhívtam a doktornőt, azt mondta hogy a 12 hetes uh után menjünk, és jelentkezzem be a 545-967 telefonszámon.
Nem tudjátok véletlenül hogy ez akkor az ultrahang lenne? Rákerestem az ultrahangra, de amit találtam az a klinikán van.
A Genetikai Intézetben is létezhet hogy végeznek ultrahangot? Lehet hogy elírtam volna a telefonszámot? Tiszta idegben vagyok.
Kérlek aki járt már ott (így) mondjon már pár szót.

Nagyon köszönöm!!!!
nyuszifülû

Nyuszi! Nagyon sajnálom hogy elvesztetted korábban a babákat. A genetikai int. nem csinál UH-t, hanem amit viszel 12 hetes UH eredményt, azon már nucha szürés is rajta lesz, azzal kell menned hozzájuk. A telefonszámukat már nem tudom, szerintem már most kérj idöpontot (még igy sem biztos 2 hét mulva mehetsz oda) hiszen tudod már kb. mikor lesz az UH az orvosodnál, azzal kalkulálva utána valamikorra jelentkezz be Emeséhez! Remélem minden rendben lesz, öszintén kivánom!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Köszönöm. :)
Nagyon ideges voltam amikor beszéltem vele :shock:
A 12 hetest itt csinálják nálunk. Ezeket a papírokat kell majd vigyem.A 20 hetesre kell majd oda menni (azért mert csak ekkorra alakul ki a betegség jellegzetesen és csak ekkor lehet észrevenni, kromoszómavizsg.sem mutatja ki)
Akkor a női klinikán lévő ultrahang lehet? Uhh........ :roll: :roll:
nyuszifülû

.... :oops: Még annyit szeretnék kérdezni, hogy Szegeden ultrahangot ott a Női Klinikán csinálnak csak? Beutalóval? Be kell jelentkezni???
Azért is kérdezősködöm, mert nem voltam még szegeden uh-n sohasem, és 60km-el távolabb élek. :)
nyuszifülû

Nyuszifülű: sajnálom a babákat :cry: Hol laksz? Én úgy tudom, hogy a Női klinikán csinálják a "rutin" (12, 20 hetes) UH-t, és biztosan kell időpontot kérni, meg beutaló is kell, ezt ugye a terhesgondozáson adják. Javítsatok, ki ha nem így van, én Marcsival voltam a 20 hetesen, de Dórival már kihagytam. Helyedben én nem a "futószalagos" UH-ra mennék, hanem bárhová, ahol annál alaposabban megnéznek titeket. Orvosod mit mond minderre? :roll:

Karmen: megszüntetik a dm-ben a pontgyűjtő rendszert? Akkor be kell váltanom, amim van! Meddig lehet?

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Nyuszifülű: Máshol is csinálnak uh-ot, pl. a Vasas-Szent Péter utcai sztk-ban. És vannak nőgyógyászok ahol a rendelőben is van uh.
Ebben az sztk-ban pl. a 12. heti uh-hoz nem kell beutaló, csak kiskönyv, de az sem feltétel.
Hol laksz? Ha nem titok?
Sajnálom nagyon ami veletek történt, ilyenkor jövünk rá, akiknek már van gyereke, hogy mekkora ajándék ez! Őszintén kívánom én is, hogy 30 hét múlva egészséges kisbabátok szülessen!
Nyugodtan jelentkezz be ide is, szerintem mindenki szorít értetek ebben a topikban is!

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Nórus: Ebben a hónapban dupla pontokat adnak, áprilistól ez a rendszer megszűnik, de május végéig lehet beválltani a pontjaidat. Kezdődik majd új, korszerűbb pontgyűjtés, nekem legalábbis azt mondták :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Köszönöm csajok! :)))
Elméletileg spéci ultrahang lenne, spéci dokival. Erős genetikai szaktudással. Hát remélem..........
Csak tudnám mi lehet az a telefonszám amit kaptam....Hm....

Igen nehéz, főleg ennyi baj után ami történt. Nagyon félek, de ez csak akkor fog elmúlni ha már fogom....:)))

Vagy talán magán 4D-s ultrahang van szegeden? nem kell sem videó,sem kép, nem mozizni fogunk :cry: Csak lelet kellene...

De oppsz.... a 20 hetes az kötelező! Akkor csak oda kell mennem a Klinikára. Onnan van tapasztalat??

Köszi nektek
Pusz
Nyusz
nyuszifülû

Szia Nyuszifülű!

Sajnálom az előzményeket, nem lehet(ett) könnyű. :cry: Szorítok nektek egy egészséges babáért!!!
Mért nem hívod fel azt a számot, ha annyira izgat, kinek a száma? Egyszerűen csak kérdezd meg, mit hívtál és ennyi.
Én is a Vasasban voltam a 12 hetes uh-n, szerintem elég alapos volt, csak a kiskönyvet kellett vinnem, beutalót nem.
A 20 hetes genetikai uh-t pedig a Női Klinikán csinálták, oda már kellett beutaló, az szerintem lehetett volna alaposabb is, de a lényeget (kezek, lábak megvannak-e, nyitott gerinc, has, koponya, ezeket megnézték.
4D-s uh is van, a Medicenterben asszem 13ezerért, és a Klinikán is van 12ezerért, de ha jót akartok, akkor Kecskemétre menjetek 4D-re. De ők leletet nem adnak azt hiszem.
Emlékszem viszont egy genetikusra, ha jól rémlik, dr. Szabó János a neve, ő csinál olyan genetikai uh-kat, ahol kifejezetten azt nézik, van-e valami betegsége a babának. Mi is majdnem elmentünk egy keserves vírusfertőzés után félidősen, de akkorra kórházba kerültem, így le kellett mondanunk. Sajnos elérhetőséget nem tudok.

Bea, nem semmi az oep! :twisted: Nemrég volt pont egy ilyen botrámy, pár hónapja, hogy sokaknak nem volt jogosultságuk valami szoftverhiba miatt. :shock: Azért durva, hogy az ő hibájuk miatt neked kell járkálnod... :x MÁK: egykutya, ááá utálom a bürokráciát! :x Jobbulást neked!

Karmen ,majdcsak vége lesz ennek az idióta időnek és egészségesebbek lesznek a gyerekek is... kitartás!

Ez a szemészet dolog akkor olyan, mint a kukihúzgálás vagy az ortopédia. Zita mondta, Noncsi 6 hetes csípőszűréses papírján rajta van, hogy önálló járáskor vogye vissza kontrollra. Megnéztem, nekünk nincs ráírva semmi ilyen. :shock: Majd 7-én megyünk tanácsadásra, akkor megkérdezem a dokinénit, kell-e vinnem ortopédiára. :roll:

Nóra, hát én sem szánok minden cipőjére ennyit, de gondoltam, az első tanulós cipő legyen márkás, strapabíró darab, aztán majd veszünk neki olcsóbbat. Bár az eladó szidta a Siestát, mint a répát, mondván, kínai sz@r lett belőle, és szerinte az Elephanten is gagyi... :roll:

Csajok én baromira nem bírok Lalival. :shock: Döbbenet, milyen hisztis lett mostanában. És ha valami nem tetszik neki, dühöng, dobálja, ami a kezében van, ordít, tombol... Ez már a dackorszak lenne, vagy sima mezei hiszti? Egyedül nem marad meg egyetlen pillanatig sem, ha leülök a gép elé, ordít a lábamnál, ha felállok, minden oké rögtön, nem is foglalkozik velem. Jön velem a budiba, járókába esélytelen betenni, szobájába szintén... Ez így nagyon fárasztó... vagy ez a normális, és ő eddig tulajdonképpen egy áldott jó gyerek volt? :roll: :shock:

Kép
szilcsi

Sziasztok!!

Gáborbabának boldog névnapot kívánunk!
KL.Zsuzsi?????????????

Köszönöm Mindenkinek a dícséreteket, én elfogult vagyok a srácaimmal.... :lol: :lol: :lol:
Alig hiszem el, de bizony, ma már fél éves Konstikám... Megpuszilgattuk extrán, na meg apától kaptam fréziát, megköszönte nekem Konstit... :)

Voltunk ma a doktornéninél, noha a képeken husigombóc Konsti,tartja a heti 80-100g gyarapodást....Most 6820g és 63cm...tömör gyönyör születése óta :lol: :lol: :lol: (3770g-48cm)

Ábel hallásvizsgálati eredményét megmutattam a doktornéninek, Ő is megerősítette, h egészséges, nincs gond a hallásával.

Voltunk ovielőkészítőben. 5 kisgyermek van a csoportban, de most csak négyen voltak. Mondóka, éneklés, körjáték, sok-sok beszéd, képfelismerés...ilyenek voltak. A szülők együtt vannak a kicsikkel+a gyógypedagogus és egy segítő.
Volt egy kis kézműves foglalkozás is, így megvan az első képünk, amit elrakhatunk emlékbe.
Torna is volt, ebben Ábel tényleg kitűnik, ügyesebb mindenkinél. (akadálypálya volt, Ábel azonnal megjegyezte a feladatok sorrendjét és csinálta, hibátlanul.
Annyit mondtak, h mindent ért, de a szemkontaktus nincs meg, így nem látja a gesztusokat. Most erre figyelek, követelem, h nézzen rám.

AZ egyéni fejlesztésen is ügyeskedett, Andinéni szerint legkésőbb őszre beszélni fog....
Az ovibeiratást elhalasztjuk, inkább járunk az ODUba.

Eszter!
Ti már ovi?????????? NE MÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ :lol: :lol:

Szilcsi!
A HT. nálunk kudarc eddig. Konsti berreg, köpköd, semmit nem fogad el. Próbálkozom, de eddig semmi sem kell, csak anyatej....

Bea!
Én most voltam az Ügyfélkaput intézni, 13:30 körül. 3-an voltak előttem, 10 perc kellett kb. mire bejutottam, aztán bent 3 perc. Személyi kellett csak. Emilcím, felhasználó nevet választani. 5 évig használhatom...

csajok!!
HOL LEHET BABACIPŐBE FŰZŐT KAPNI???????? Kb.20cm-es kéne.....
brendon, tesco, mix üzletház kilőve és egyéb rövidáru boltban is 60cm-es a legkisebb...)KÖSZI!!!!!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Kép Berregő félévesem

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Nyuszi! Én voltam annál a Szabónál, na többet sem megyek. Annyira ránk hozta a frászt, mindezt olyan lekezelö stilusban mondta el hogy lehet beteg a babánk (pedig tudta hogy évikig vártunk rá), hogy én bögve jöttem ki. Persze amugy sem örül az ember ilyen hirnek, de lehetett volna végig normálisan is beszélnie velem, de a stilusa, na szoval nagy paraszt volt. Aztán elmentem az amniora, amire elötte már más orvosok azt mondták nem is kellene, de akkor már én azt mondtam, hogy nem tudok hónapokig kétely között élni hogy egészséges-e nagy valószinüséggel. Igy bár nem is kellett volna mégsem, vállaltam. Amugy jo is lett:) szerencsém volt, és szerencse hogy a beavatkozás is problémamentes volt. Én késöbb a Sikovanyecz doktort kértem fel genetikára, én inkább ajánlanám öt.

Szilcsi! Nekünk nem csak a leleten volt rajta, de minkét gyereknél mondtak is az önálló járást. Elefanten csizmánk van, nekünk semmi baja nem lett, hordta a 2 gyerek, de nem szakad, nem foszlik szoval tökéletes az állapota. Nekem az bevált. Siestát nem tudom mert én olyat az ára miatt nem veszek, de amiket kaptam, ijszerüek, azoknak semmi baja nem volt.

Zsuzsi! Tényleg szép husban van Konstantin, látszik egészséges baba, nincs vele semmi baj!! :) Ábel akkor nagyon ügyes, a beszéd meg majd elindul. Norbi sem siet:) Apa nagyon figyelmes, büszke lehetsz rá!!

Nekem 10 évre adták (igaz ez pár éve volt) az ügyfélkapu elérést.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen! Ki ez a Sikovanyecz????

Hát, tényleg az lesz hogy fel fogom hívni, mostmár kíváncsi vagyok.......ha meg tényleg az akkor jó előre bejelentkezem.

Erről a Szabóról egyébként én sem hallottam sok szépet és jót.......... régen Kecskeméten voltam egy profinál aki egy vadparaszt...... oda a múltam miatt nem szívesen mennék, nem szívesen lépném át azt az ajtót.......nem a fájdalom és a veszteség miatt amit ott átéltem, hanem azt ahogyan át kellett élnem. Embertelen volt az egész, komolyan azt nehezebb volt kiheverni...

Ez a Vasas merre van???? El lehet tévelyedni?? A vadasparkig találok el, meg a Genetikai Intézetig.......
Tényleg jól hangzik hogy nem kell beutaló, lehet még az itthoni 12 hetes mellé még oda is el lehetne menni. Több szem többet látna..

:wink:
nyuszifülû

Hát, tényleg az lesz hogy fel fogom hívni, mostmár kíváncsi vagyok.......ha meg tényleg az akkor jó előre bejelentkezem.

Erről a Szabóról egyébként én sem hallottam sok szépet és jót.......... régen Kecskeméten voltam egy profinál aki egy vadparaszt...... oda a múltam miatt nem szívesen mennék, nem szívesen lépném át azt az ajtót.......nem a fájdalom és a veszteség miatt amit ott átéltem, hanem azt ahogyan át kellett élnem. Embertelen volt az egész, komolyan azt nehezebb volt kiheverni...

Ez a Vasas merre van???? El lehet tévelyedni?? A vadasparkig találok el, meg a Genetikai Intézetig.......
Tényleg jól hangzik hogy nem kell beutaló, lehet még az itthoni 12 hetes mellé még oda is el lehetne menni. Több szem többet látna..

nyuszifülû

nyuszifülû

Nyuszi! Siko is nödoki, de genetikus is. Ö a Nöi klinikán dolgozik, velem nagyon rendes volt, nem ö volt az orvosom, de mivel Norbinál is sok gond volt hogy megmarad-e a baba, aztán jött egy nagyon rossz AFP, a genetikai UH-ra meg a védönöm elfelejtett idöpontot kérni nekem (pedig a korházbol felhivtam emiatt direkt akkor!) igy csak 22 hetesen lett volna, ami késö ahhoz hogy ha kell amnio akkor meglegyen idöben az eredménye. Akkor mentem el a Sikohoz, elmondtam hogy milyen nehéz volt eddig is a terhesség, és hogy jártam, kértem a segitsen hogy max. a 20. hétre meglegyen a genetikai UH. Elvállalta, adott idöpontot, ott behivott soron kivül és semmit! nem fogadott el. Emberséges volt nagyon, tudta mennyire féltem a babát. Amugy a saját orvosom is öt ajánlotta hozzá menjek genetikára. Orsival meg az amniot is Siko csinálta. Vannak akik itt nála szültek, ök is tudnának róla mesélni. Ha kell tudom a régi számát, frisset talán Zsuzsi tudna irni Neked. (de lehet nem cserélte le)
A Vasast akkor találod meg könnyen, (na ezért lett volna jo ha tudnám merröl jössz be Szegedre) ha a Budapesti uton jössz és azon végig, ami rávisz a Kossuth L-ra, arrol nyilik a Vasas. Amugy én itt szoktam megnézni ha idegen helyre megyek www.terkep24.hu a cime szerintem Vasas Szent Péter u.1
De ezt is nézd meg idegen városba én is igy megyek www.utvonalterv.hu ott válaszd ki autoval, és add meg a fenti cimet. Van térképe is. De ha van GPS-ed akkor is a fenti cim a jo, megnéztem az elöbb

Kép

Kép

Karmen
karmen

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?