Új privát üzeneted érkezett!

Cseppek, nem csodálom, hogy nem szeded a Seduxent, gyerkőc mellett sztem nem is lehet, totál lenyomna a gyógyszer. :? Én szedtem hónapokig. :roll:
Örülök, hogy jobban vagytok! :D Kíváncsi vagyok, Katátok vagy Gergőtök lesz-e! :D

Tali: nekem péntek és szombat is jó, mindegy, a többség akarata szerint. Kipróbálhatnánk a Nóra által javasolt helyet!
PÉNTEK vagy SZOMBAT?

Január 23-ra kaptunk időpontot a szemészetre. :shock: :shock: :roll:

Exi, te este hol akarsz turizni? :shock:

Anett, kitartást a vizsgákhoz, nekem még 3 van. :roll:

Kép
szilcsi

Sziasztok!

Már nagyon rég jártam nálatok,de segítségre lenne szükségem.. A lányom lassan oviba kell,h menjen,de én tanácstalan vagyok.. Ki tud vmit a Hétvezér utcai oviról? Vagy esetleg vmi jó óvodát ajánlani? Elsősorban a belváros környékén,de gyakorlatilag bármi szóba jöhet,ami a játékos nevlést VALÓBAN mindenek fölé helyezi..
Tudom,h ez elsősorban az óvónőtól függ,de szívesn olvasnék személyes tapasztalatokat!

Előre is köszi:selymi
selymi

Helyesbítek, illetve szavazok: nekem csak a péntek jó a talira!
Péntek kinek jó még???

Kép
szilcsi

Taliról azt kérdeztem legutóbb, hogy jó -e valakinek a 10-e, szombat. :lol: Karmen: nekem is csak a szombat jó, ezért írtam a szombatot. Tehát, jó lenne a most szombat este?

Karmen: akartam írni, hogy esetleg nézzétek ameg az Ovomaltine-t, de van benne tej. :cry:

AT Zita: a hagyományos hinták sokkal olcsóbbak tényleg. Egyébként a rugóst Marcsi 2éves koráig használta (a miénk előre-hátra is hintázik, nemcsak fel-le, tehát hagyományos hintaként is használható), Dóri meg nemrég kezdte rendszeresen használni, szerintem ő is fogja 2éves koráig.

Nóra
KépKép KépKép
norus88

selymi: én jókat hallottam a Hétvezérről (volt osztálytársam mindkét gyermeke oda járt), nekem az nem tetszett, hogy nagyon forgalmas helyen van, és kicsi az udvar. Ja, és iszonyat túljelentkezés van. :(
Szeméyles tapasztalatokat pedig valahogy nem közöl itt senki az ovikról, én is hiába vártam egy éve, pedig azt hittem, sokan fognak válaszolni. Marcsi még kiscsoportos, nem igazán formálódott még a véleményem az ovinkról (gedói, Temető u.), de egyelőre még oda tervezem Dórit is beíratni. :wink:

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Sziasztok Lanyok! :lol:

Sargulok az irigysegtol....ti taliztok.....!!!!! :evil:

Toncsi: Sajnalom ami veletek tortet, remelem mar jobban vagytok! :cry:

Zsuzsu: Jobbulast! megis, hogyan jott neked ez a koldokserv?
A parod tenyleg egy hos! :wink:

Szilcsi: Nagyon szepek a legi felvetelek, (igaz amikor meglattam csak nooooott a honvagyam). lassz, hogy a fiuk egy napon szulettek! :lol:

Anna: Nagyonszep es ugyes a Nori baba, gratula az egyedul setalashoz! Mi van vletek, irtad, hogy nem vagytok tul jol....vagy csak a szokasos influenza? Jobbulast! :oops:

Mi jobban vagyunk, sott a fiam jol belehuzott a kilok visszaszerzesebe (en meg azon igyekszem hogy nekem ne sikeruljon)...meg ejszaka is felebred es uvoltve kovetelia tejcit...de en ennek csak orulok! :lol:
:oops: Tegnap levagtam a Teo hajat....vege a furtos korszanak....allandoan kislanynak neztek minket....majd rakok kepet, ha teljesen osszekapta magat! :roll:

pusza :lol:
Minden betegnek gyogyulast es hatalmas virtualis gyogyèpuszak!!!!
:wink:
Kriszta es Teo :lol:

Kép

sziasztok
matteo0808

Norus!
Amiket te mutattál hintákat, szerinted azok is hintáznakl előre- hátra is? :wink:

zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Nóri! Apával majd beszélek a szombatról. De mivel most munkanap lesz igy a péntek tuti nem is mehetnék el. Kakaot sima probol keverem ki, végülis a Nesquci előtt nekem is ugy fözte apukám. Ami nem jutott eszembe de ma a konyhán mondták, hogy a levesekben is van tészta, az is tojásos ugye:( Holnap megkérem öket hogy szürjék már át Orsinak legalább a levét kaphassa. Levest is már nem tudok küldeni minden napra másfélét.

Melinda! Te szombat?

Ovit még én sem tudom. Ma kérdezték itt hogy nem gondolom jobb lenne Orsinak Szegeden, ahol van diétás kaja? Mondom nem a kaja a legfontosabb, föleg neki nem. Inkább küldök minden nap, de másik ovonénit nem biztos igy szeretne, sőt eddig nem is találtam én sem helyet még Norbinak sem ahova Szegeden járatnám. ill. irtam a MÁV jo lenne de azt még napi beutazás mellett már nem tudom megfizetni.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!
Akarztam már kérdezni, hogy Orsinak most miért lett megcsinéltatva az allergiateszt? Az ekcéma miatt? Mert az már régen is volt Neki, ugye?
Miért most nézetted meg? Más tünet is volt?

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Sziasztok!

Köszönöm az együttérző sorokat, nagyon jólesik!!

A történetünk:
A sérv már Ábel születésekor keletkezett, de nem okozott panaszt. Most 27.-én minden előzmény nélkül kizáródott. Nagyon fájt a hasam, nem maradt meg bennem semmi. Egész nap kínlódtam, Bence látta el a fiúkat. ( utólag todom, h így pont arra volt jó, h láthattam, képes a férjem helytállni) . Aznap pelusozta előszőr Konstit, ráadásul fürcsivel egybevetve :D :D Éjjel aztán már epét hánytam, így összepakoltunk és irány az ügyelet. A 2-es kórház esik a legközelebb, az ottani sürgősségin vizsgáltak meg. (gyerekek apával a folyosón) Bentfogtak, kaptam infúziót, mert kiszáradtam. Reggel UH, és akkor derült ki a baj. Közölték, h a Klinika az ügyeletes sebészet, fáradjak át... Megkérdeztem milyen infúziót kaptam, telcsi a gyerekorvosnak. Mondta, h szoptathatok. Konsti cicire, megtömtem, kifejtem a maradékot, majd irány a Klinika. Ott néztek nagyot, h így elengedtek a kórházból. ....
UH-n már ott volt az ügyeletes doki és 30 perc múlva már operált. Nem volt időm megijedni sem...

Kostinak volt a fagyasztóba tejcsi, de rögtön szerzett nekünk a gyermekorvos is anyatejet, így nem kell tápszer. A saját tej pont addig tartott, amíg hazajöttem, így most már egy másik anyuka tejét kapja. A klinikán folyamatosan fejtem -erőmtől függöen-és még mindig kiöntöm a saját tejcsim. 10 napig még véralvadástgátlót kapok, aztán 48 óra szünet és utánna szopi.

Ábel meglepően jól viselkedik. Egy hiszti sincs!!!! Játszik, SEGÍT és nagyon aranyos. Ő pakol be a mosógépbe, kiszedi a kimosott rucikat én meg teregetek. Felveszi amit leejtek, .....mindenben segít, amire megkérem.
Sokat gondolkoztam és arra jutottam, h a rosszasága a nem beszélésből is adódhat. Ő nem próbál ismételni szavakat, magyaráz, de nem szavakkal. Bence szerint keveset mászott, emiatt maradt el a beszéddel. Nem tudom....

Borzalmas volt a szilveszter egyedül bent. Mindennap bejöttek a fiúk, de féltem, nehogy összeszedjenek valami bacit....Annnyiban jó volt, h egyedül voltam a szobában, így nem kellett alkalmazkodnom. Éjfélkor Bence itthon bőgött, én meg ott......

Hamarabb is hazajöhettem volna, de a nővérek nem hitték el, h nem tudok enni. Napokig (4 nap!!! ) nem ettem semmit és előtte 2 napig szintén. 4 nappal a műtét után nem fel, hanem leépültem. Este bőgve kértem az ügyeletes dokit, h nézzenek vérképet, mert lehet, h vérszegény vagyok... Másnap vérvétel, estére kiderült, h kritikus a vörösvérsejt számom. Vért kaptam.... Másnapra jobban lettem és még egy nap és kiengedtek....
Tegnap már egyedül voltam a fiukkal, gond nélkül. Ábel jól viselkedik, sétakor babakocsiban tolja a maciját és egy hangja sincs. Konsti csúcs, vigyorog, nevet, eszik, alszik.......holnap szurit kap :(

Bibi!
Szoktunk járni a vásárhelyi ALDIBA, láthattál minket. Ábel többször kinyitotta az ajtót, de ott speciel nem :D

Exi!
Elmennék Ábival az ODUba, mikor és hová menjek, kit keressek????

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok!!

Zsuzsu: Bacsa Juditot keresd az Odúba. Ő ott a vezető, Iwiwen is fent van az ismerőseim között ott is írhatsz neki, amúgy az Odú száma:555-615
(ha Judit nincs bent, akkor Radics Márti, vagy a Tiszai Timi vagy gyakice mindenki tud neked segíteni)
Néhány mondatban elmondod neki mi a helyzet és kérj időpontot a "vizsgálatra".
A vizsgálat asszem keddi és csütörtöki napokon van. Néhány szaki (logopédus, gyógypedagógus, pszihológus...stb) Körbeülik a termet székeken és közbe középen játszatják majd Ábelt és téged kérdezgetnek az előzményekről. A gyereknek nem fog feltűnni, hogy ő most egy vizsgálaton van! Neki játék lesz :wink:
Nagyjából ennyi! :D
Gyors felépülést++++++++++++++++++++++++++++++++++

Milyen tali lesz és hol? :) Gyerekestül, vagy 18+ ??? :D :lol:

ATZita: Miért nem veszel csepphintát? Azt még évekig tudjátok használni (Bogim mai napig) és nem is vészes az ára. Ikeába lehet kapni! Nézd meg a weblapjukat! :wink:

Frissítettem az iwiwen a lakásfelújításos albumot, kukkoljátok meg akit érdekel...
Bocs ennyire futotta atomfáradt vagyok!
Pusza mindenkinek :D

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Bibi!
Barni ott száguldozott a kisbevásárlókocsival, Vivus nagyon nézte, ő is olyat tolt :lol:

muszáj a csajokkal mennem, általában ha "szabad" vagyok, a boltig nem jutok el, Vivivel nincs gond, nagyon aranyos, szótfogad, Patus pedig ül a bev.kocsiban, vele lesz sok bajom később, ő soha nem fog szótfogadni :lol:

Exi!
mögöttetek álltunk a pénztárnál.

azért nem szóltam, mert annyira nem voltam biztos a dolgomban, csak 98%b an, de nálam soha nem lehet tudni. :lol:
vagy senki nem ismerek fel, vagy mindenkit, vagy még azt is ismerősnek látom aki még véletlenül se az. :lol:
Vendég

Üdv.

Cseppek, ne aggódj, lesz még mosolygós nap! Nekünk kellett 3 hónap, mire nem úgy jöttem el, hogy sírt a drágám. De azóta minden OK, a mostani két hetes nagyszünet után sem volt gond, mikor otthagytam a bölcsiben.
Neked most ki a dokid? Mármint a legkisebbel kapcsolatban...

Szilcsi, hát este sehol. Csak ugye nem volt szó konkrét időpontról, tehát annyi érdekelt volna, hogy napközben vagy este. De ezek szerint este. Ez annyira nem dob fel, mert én addigra általában kivagyok. A legutóbbi talira is csak azért mentem el, mert nagy kivételesen nem tudtam elaludni... :?

Selymi, tapasztalatom nekem sincs, Peti a Teréz utcai óvodába fog terveink szerint járni.

Zsuzsu, sajna én meg sem lepődök a történeteden, mármint azon, hogy fáradj át A-ból B-be, két éve anyuval ugyanez volt, őt a Tisza L. krt-i rendelőből küldték át a Belklinikára (gyalog ment) szívizom gyulladással. Felháborító!
Odú a Gáspár Zoltán utcai óvodában van (ugye Enikő?) nekem a neurológián Bacsa Juditot ajánlotta a prof. Én már nem aggódok annyira, Peti nagyon beindult! Mostmár ismétel is. :D Mondatokat is mond. Jó, nem olyan "igazi" a beszéde, de amennyire kuka volt, most annyira nem áll be a szája.

Zozo, hát igazán megkopogtathattad volna a hátam. Max. ha nem én lettem volna, jót nevettek volna (újévi tréfa). Én csak arra emlékszem, hogy Peti jól elvolt az előttünk álló pasival.

Ági és
KépKép
exdeus

Karmen!
Mi otthon durumtésztát használunk levesbe,az tojásmentes.
és ha vinnél be Orsinak,akkor azt tennétek a leszűrt lébe...?? :oops:

Zsuzsu!
Hát nem semmi amin átmentetek!!Mostmár jöjjön vmi jó is!!

Enikő!
Azt elhiszem,hogy fáradt vagy!

Matteo!
Kíváncsian várjuk a képeket.Örülök,hogy jobban vagytok!:)

Zita!
Hogy vagytok?

Cseppek!
Én nem mertem elhagyni a gyógyszert,csak csökkentettem a dózist.Te mért nem szeded?Még olyan fiatal a baba..,ne hogy baj legyen...

Selymi!
Hétvezérrel meg van elégedve ismerősöm.A kisfia odajár.

Szilcsi!
Szemészetre nekünk is sokára adtak időpontot.Sztem mostmár erre lehet számítani.....:(:(

E.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

zsuzsu: bakker, nem semmi ez a sztori. Mitől esett le a vörösvérsejt számos, sok vért vesztettél műtét közben?Gyors felépülést neked!

Lányok
:nincs kedve valakinek a Gellértbe (újszeged) járni pilatesre?Én jöv. szerdán kezdeném 18 órától. Valaki csatlakozik?

Kép
gyanixi

Csajok!
Én meg bölcsi téren kérnék segítséget,a Müller bölcsi (ovi)-ról tud vki infót?A Textilgyári úton van!
20140113113746

Sziasztok,

Kármen, a Seduxent azért nem szedem, mert nem görcsölök, nem görcsöltem, a nagy Zolinak nem epilepsziája van, csak valami hasonló és ezzel a gyógyszerrel nem akarjuk a kicsi idegrendszerét tovább károsítani. Kicsi Zolinál is kellett volna szednem, akkor sem szedtem, nem volt gond belőle.

Szilcsi, nekünk tulajdonképpen mindegy, hogy Kata vagy Gergő. Fő az egészség, meg hogy áprilisig bennmaradjon.

Exi, ma például nem sirt, de mikor meglát minket délután elgörbül a kis szája. Apja szerint örül nekünk. A legkisebbel kapcsolatban Bánfalvi A. a dokim. A stílusa Zolcsinál egy kis kivánni valót hagyott maga után, meg ez a Seduxen mániája nem tetszik, de a szüléskor rendes volt nagyon. Én megvagyok vele elégedve, többször meg már ilyen nagy fába nem fogom vágni a fejszét. Apa akarta, egészen a problémamentes terhesség végéig, de azóta valahogy ő sem.

Szilde, kérdésedre a választ lásd fentebb. Nem akarunk az esetleg öröklött baj mellé még nagyobbat kreálni, inkább becsülettel fekszem.

Üdv mindenkinek:
Cseppek

Kép
Kép
cseppek

Cseppek!
Én nem éretm, milyen öröklött baj? Apátoknak van valami betegsége, és az öröklödik? :shock:
A Seduxent én se értem, ha nincs görcsöd. Mondjuk kimondottan nekem se volt, én napi 1000 mg magnéziumot szedtem. Az is izomlazitó, nem? :?:

Enikő!
Nagyon jó lesz a lakás. A fürdőszoba nagyon tetszik.
Boginak nem lesz rossz egyedül a szobába? :lol:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Sziasztok!

Cseppek, tényleg, ha nincs görcs, miért kell a nyugtató? :shock:

AT Zita, régen tették képet a törpökről. :D

Anett, nekem nincs infóm. :( Mikor akarod Málnát beadni bölcsibe?

Zsuzsu, hát ez tényleg horror lehetett, nagyon durva, hogy ide-oda küldözgettek! :twisted: De lényeg, hogy most mér hamarosan teljesen rendbe jössz és minden rendben lesz! :D Gyors felépülést kívánok neked és hogy gyorsan felejtsétek el ezt az egészet!!!

Megkapta ma Lali a 3. Prevenart végre. :D Egy hős volt, picit sírt csak. :D Egyelőre jól van, se láz, se semmi, de azért figyelem. A vérképe is jó lett, van pár csillag a papírján, de nagyon picik az eltérések, dokinéni szerint ez teljesen rendben van még. :D Imádja a tejtermékeket, a sajtot, a natúr joghurtot gyümivel, a túrót is. :D És elkezdődött nálunk a Thomas-őrület, ha meghallja a tévében, csak ül és meg se moccan, úgy nézi. :D

Kép
szilcsi

Sziasztok!

Mindenkinek boldog új évet! :)

Túl vagyok a 2. cukorterhelésen, hát ez is rossz lett, mint az első. :( 3 hét múlva megyek a következőre, ameddig rossz az érték, havonta ismételni kell. :( Teljesen cukormentesen kell étkeznem, de szigorú diéta nincs, mert a vércukor érték csak a határon van, papírforma szerint nem vagyok cukros. Egyre rosszabb ez a vacak cukorterhelés, a 24. héten még egész jól bírtam, a 28. héten már egész nap rosszul voltam utána, nem tudom mi lesz a 32. heti után... :shock:

Ha lesz energiám képeket letölteni, dobok fel szilveszteri képeket, Timiékkel szilvesztereztünk, magunkat persze nem fotóztuk, de Kristófot és Dénest annál többet. :)

Dobok majd képet Dénesről és az új ágyáról is (ahogy ő hívja, a "létrás-csúszdás nagyfiú ágy"), az ágy bejött, Dénes már nem cicin alszik el, kicsit szopizik az ölemben, aztán bemászik egyedül az ágyába, és elalszik egyedül. A kezét még néha fogni kell, de apával is elalszik már így, nagyon megnyugodtam, :) féltem mi lesz, ha nem leszek itt napokig, eddig csak velem ment a dolog.

Zsuzsu! Gyors jobbulást kívánok! A rövid mászás nem biztos, hogy összefügg a beszéddel, Dénes összesen 1 hónapot mászott, mert 8 hónaposan kezdte, de 9 hónaposan már járt, ettől függetlenül 15 hónaposan kezdett 1-2 szónál többet pötyögni, és 20 hónapos korára már elég szépen beszélt, 22-24 hónaposan pedig folyékonyan.

Cseppek! Örülök, hogy nem romlott tovább az állapotod! :) Szerintem nagyon jó, hogy Zolka szereti a bölcsit, Dénes a az élő példa, hogy nem szereti annyira minden gyerek. Ha pl. betegeség miatt hosszabb ideig nem megy, utána képes az első napot végig sírni, sebes orral és szemmel már nem egyszer jött haza, annyira kidörzsölte szegényem. Most éppen egész jól tűri, csak egy kicsit pityereg reggelente az elválásnál, de minden áldott nap megkérdezi, miért visszük bölcsibe. :( Pedig a Vitéz utcában nagyon aranyosak, a gondozó néniket is szereti, csak éppen jobban szeretne velem itthon.

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Cseppek, valamiért sejtettem a doki nevét...a bnőm nála szült, ő is szedett Seduxent. Lehet, tényleg mániákus? Anyukám is hozzá fog menni jövő hónap elején...nem tudom, milyen véleménye lesz róla.

Klzsuzsi, ezt nem értem, ha a határtéken van, akkor miért kell szigorú diéta? Nekem magas volt ugyan Petivel, diétáznom kellett, de nem a legszigorúbban, és hetente evés után 1,5 órával jelenésem volt a doktornőnél.

Peti beteg, ma hívtak a bölcsiből, hogy belázasodott. Piros a torka, a héten itthon marad öcsémmel és anyukámmal.

Hallottátok a tv-ben, hogy szombat pihenőnap?

Ági és
KépKép
exdeus

Zita! Nem volt más csak az ekcéma. Régen is felmerült de az orvos azt mondta még nem lehet megcsináltatni, várjuk vele (Norbi is ekcémás neki sem csinálják az allergiát még). De aztán másutt is hallottam hogy 4-5 éves kort szeretik megvárni, már az indokra nem emlékszem talán hogy ilyenkor már pontosabb az eredmény, de lehet nem ez volt. Régóta kértem már, most lett belőle vizsgálat.

Edit! Én is durumtésztát használok. De eddig cérnametéltet nem találtam, ill. levesbe valo aprobb tésztát. Csak szarvacskát meg nagyobb csavartat. De annyit segitenek, nem akarom már ezt is rájuk háritani, adják csak a levét neki, ugysem eszik sokat semmiből

Zsuzsu! A nem beszélés miatt szeretnéd az ODU-t? Norbi is még mindig csak 4 szot mond, de nem aggodok, azt mondják 3 éves korig várhat ezzel. Engem a mentősők megkértek az első emeletről fáradjak le a mentőbe (én meg honnan tudtam volna hogy van ezeknek székük is, azt hittem az ágy nem fér el a forduloban ez az oka) amikor tudták hogy vér van a hasüregben, megsérült egy ér, mert de. ezt már UH kimutatták, de akkor kaptam alvadásra gyogyszert. Végül mütét lett, lézerrel kellett elégetni, de a mentősőknek kivánom azóta a poklot egyszer megjárják ezek! Anyuval sem voltak kiméletesebbek, pedig veszélyes állapota volt, de alig akarták bevinni! Azóta nagyon utálom öket! Nem értem aki igy áll hozzá miért megy oda dolgozni.

Cseppek! De miért kaptad ha nem is volt görcs? Mondjuk nekem sem volt még görcs az elején de mivel a méhem miatt várható volt kezdettől (13. héttől, előtte mondta nem lehet) nyugtatóztak. De eleinte csak Pipolphen volt. (igaz attól Orsival egész nap aludtam, Norbinál viszont már nem ütött ki)

Zozo! Én már jártam ugy azt hittem ismerős babanetes és nem az volt:) Utoljára Bibit hittem a Csigában dolgozik, de nem ö volt:)

Zsuzsi! Én is ezt akartam kérdezni? Miért nem elég a 150 v. 175-ös diéta?

Szilcsi! Szuper hogy kaptatok szurit! Tesomék nem kapják meg jóideje a köv. mert az orvos szerint nem kaptam semennyit :( :o

Szombati tali. Engem elengedtek, de nem igérem tutira el tudok menni, elmegyek, mert ha vacak lesz az ut, csuszik v marha nagy köd van akkor nem szeretnék oda-vissza utazgatni éjjel.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!
Anyum talált múltkor apró levestésztát,tojásmenteset.
Asszem a Pláza,CBA boltban.A márkanév most nem jut eszembe,de megkérdezem.
Egyébként mi is olyan nagyobb orsótésztát használunk még a levesbe is,mert erre felénk nem találtam mást.

E.

szilde
Szeged

Szilcsi!
Terveim szerint szept. 1-től,ha beszokik augusztusban,de gondolom csak sikerült!Ma megyek megnézni ezt a bölcsit,mert ami itt nálunk van a Dobó utcai nem volt annyira szimpi!

KLzsuzsi!
Sajnálom a diétát,de már nincs sok hátra!Képzeld Aranka elköltözik már nyár végén,így Kecskés kilőve sajna! :cry:
20140113113746

Anett! A Dobo-ba járt Orsi is. AMikor bementem hát nem tetszett igazán, de szükséges volt odajárni, amugy mások dicsérték. Hát nekünk nagyon bejött! A gondozónénink is tünemény volt (Éva), de a többiek is ha besegitettek. Nem csak gondozás volt, hanem mint egy ovis kiscsoport, nagyon sokat énekeltek, mondokáztak, foglalkozások voltak, nagyon sajnálom hogy Norbi nem tud oda járni, nem tudom megoldani hogy behordjam! Ja és voltak családi programok is, amiket nem csak a gyerekek de mi szülök is nagyon élveztünk. Én bártan merem ajánlani a bölcsit! Sokat levegöztek, igaz nem aludtak kint, de mivel a terasz fedett is esőben is tudtak ott játszani a picik.

Edit! régen jártam ott, de beugrok akkor tésztáért, kösz!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!
Az a tészta neve,hogy:"Filléres".
Anyum azt mondja van mindenféle levestészta ebből a fajtából.

E.

szilde
Szeged

Sziasztok!
Ma voltunk szemészeten.Hanna szemüveges lesz.:(
Tud vki infót,hogy mennyibe fog ez nekünk kerülni,hová érdemes menni ,hol vannak jó keretek?
Mennyi ideig érvényes a recept?
Igazából vmi egyszerü keret is jó nekünk,csak jól nézzen ki.
Köszi.
E.

szilde
Szeged

Én szombaton nem tudok menni. Jó talizást! :D

Lali megint éjszakázik (én is vele), gondolom a foga miatt. :roll: Ma éjjel 4x kelt. :roll: És iszonyúan összerág mindent, de mindent, a habtapit most is a szájából szedtem ki. :roll: Megőrülök tőle, folyton azt kell lesni, mit vesz a szájába. :roll: A pelusban valamelyik nap egy fenyőtüske volt. :roll: :shock:

Edit, sajnálom, hogy Hannának szemüveg kell. Milyen erősségű lesz neki? Bár mi kontaktlencsések vagyunk, de az Ofotértbe járunk a Kárász utcán, ott van sokfajta keret, bár nem tudom, árban mennyire olcsók.

Anett, Lali is ősszel kezd, engem visszavárnak dolgozni, csak mi a Vitéz utcaiba megyünk majd. :D Te is mész dolgozni? Hová? Addigra végzel a jogon?

KLZsuszi, épp a napokban gondoltam rád, mi lehet veletek. Sajnálom a rossz cukrot, de ha határeset, nagy baj nem lehet. Kitartást a vizsgálatokhoz! :D Uh képed nincs?

Kép
szilcsi

Szilde, jaj, nehogy sajnáld, hogy szemüveg kell Hannának, inkább most kezeljék, mint később legyen rosszabb!
Nekünk az Erényi Optika vált be leginkább, hát hogy Hanna szemüvege mennyibe fog kerülni, az leginkább a keret árától függ, a lencsék nem kerülnek annyira sokba, főleg, hogy az övé - gyanítom - műanyag lesz.
A recept, szerintem az összes többi recepthez hasonlóan 3 hónapig érvényes.

Ági és
KépKép
exdeus

karmen: hát igen, a levestészták sajnos mind tojásosak. Én nagy durumtészta-kedvelő vagyok, de levestésztát nem nagyon lehet kapni durumot, én legalábbis nem szoktam látni, bár lehet, hogy a magyar gyártók már csinálják, amióta nem én vásárolok be. (Ha Olaszo.-ban járunk, mindig hozunk haza egy csomót :D A lányoknak is gyakran azt főzök nem levesnek is, mert a pici méret miatt könnyen tudják enni, meg szeretik is, ha kagylócska meg csillag alakú. :) )

AT Zita: hát ezt sajnos nem tudom, de az én tippem az, hogy igen, mert nem tudom elképzelni, hogy ne lehessen lengetni, hiszen a rögzítése mindnek egyforma. De Enikő ötlete is jó, az a hinta nekem is tetszik (Ekorre a neve, azt hiszem).

Anett: én jókat hallottam a minicsoportról, tervezem is majd oda beadni Dórit egy bő év múlva. Fizetős ugyan, de nem olyan horror. Majd megkeresem az árát, amíg ott van. :lol:

Zsuzsu: én is hallottam már ilyet a mászással kapcsolatban, de mi cáfolat vagyunk családilag. Én egyáltalán nem másztam, a lányaim meg csak a saját különleges módjukon (ami előtt azóta is értetlenül állok :roll: ), a klasszikus 4kéztérd módon egyáltalán nem, és mind viszonylag korán beszéltünk.

Tud valaki olyan boltot, ahol lehet normális farmerokat kapni? Olyat szeretnék, ami nem nagyon csípő, de nem is ér a bordáim magasságába :wink: , nincs rajta csillogós és egyéb csicsa, nem csőnaci, de popsiban szűk, nem foltosan koptatott... Nagy igényeim vannak? :roll: (A Severben rengeteg naci van, a múltkor felpróbáltam vagy 20-at, végülis vettem egyet, de csak jobb híján, és mert csak 2000 volt, játszótérre mindenképpen jó lesz. Igaz, azt mondták, január közepén jön új készlet.)

Csatlakozna –e valaki hozzám nedvességzáró lepedő vásárlásában? (Nemsoká nekifutnánk Marcsival a pelus elhagyásához éjjelre is, mert hálistennek mostanában már nem pisil be.) A TV-en találtam, írjon e-mail-t, aki csatlakozna! Két fajta van, mindkettőből két méret:
http://www.teszvesz.hu/item516964801_ne ... 90_cm.html
http://www.teszvesz.hu/item516964847_ne ... 90_cm.html
http://www.teszvesz.hu/item516964793_in ... 85_cm.html
http://www.teszvesz.hu/item516964809_in ... 90_cm.html

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Sziasztok!

Le vagyok maradva, mint a borravaló!

Szilcsi: Lalinak boldogságos 2. életévet :) Lehetőleg betegségmenteset!
Nagyon jól néz ki a tortája. Hogy készült? Feldobhatnád a receptet a főzősbe. Tej-, tojás- és gluténmentes?
Klassz lehetett a repülőzés. Apósomék hőlégballonozni voltak nemrég. Ők is fényképeztek szépeket!

Kriszta: De sajnálom a sok betegeskedést :( Remélem hamar összeszedi magát Teóka.

Zsuzsu: Ábelnek boldog névnapot utólag is! A férjed tényleg egy hős! Sajnálom ezt a köldöksérvet :( Rémes lehetett a kórházban miközben tudod hogy otthon a 2 kicsi......jajj, bele se merek gondolni :( Rémálom. De most már otthon vagy! Remélem fogsz tudni szoptatni ha vége ennek az egésznek! Drukkolok! Gyors felépülést!
Ábel is nagyon ügyes! Ez valami hihetetlen milyen radarjaik vannak ezeknek a törpéknak. Érzik ha anya "bírja" és azt is ha nyugiban kell lenniük.....

Exi: Nektek is kijut mostanában :( Fütyije rendbejött a fiatalúrnak?

Vesm: Jobbulást nektek is! És boldogabb új évet!!!

Nórus: Úgy néz ki hogy nekem is jó a szombati tali. A pénteki nem.

Dalma: Üdv. itt!

Anna: Nagyon édes Nóri!

Cseppek: Kitartás!

Zsuzsi: Neked is kitartás! Jó, hogy nem kell diétáznod! A cukormentességet könnyebb lehet elviselni, mint a diétát. Nekem volt nemrég kismama ismerősöm szigorú diétán cukorbetegség miatt, hát csont és bőr lett a végére + baba, rossz volt ránézni, de nagyon ügyesen tartotta magát!

Edit: Miért kell szemüveg? Javulhat? Erényi optikában szoktam én is szemüveget csináltatni.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Kármen!Én is jókat hallottam amúgy a Dobó utcairól,nekem az nem tetszik,hogy sokan vannak egy kis teremben!

Nórus!Ma voltam a Müllerben,ez már barátibb,10 fő max a bölcsis csoport,nekem ami nem tetszett,az a pelenkadíj,hallottál róla?5ezer havonta,de vinni kell a pelust meg a törlőt minden,csak ösztönözni akar a vezető a szobatisztaságra!Hát nem hiszem,hogy egy 2 éveset ez ösztönöz,engem meg irritál!

Szilcsi!Jaj jó is lenne ha végeznék,másodéves vagyok és 5 éves a suli! :? A Hőszolgáltatóhoz megyek vissza könyvelni!
20140113113746

SZiasztok Csajok! :lol:

Zsuzsu: :cry: Hat ez elegge rosszul hangzik, de remelem mar jobban vagy! Milyen ari z Abi baba, hogy megerzi, hogy anyanak szusege van ra! :wink: En meg nem hallottam erreol a maszasos dologrol...de az en fiam is csak harom szot mond, es karattyol a sajat kis nyelven...szerintem gyerekfuggo! Nem kell aggodni (igaz en is alig varom, hogy megszolaljon ez a csopp legeny). 8)

Zsuzsi: :roll: Sajnalom a rossz cukor eredmenyeket, kitartas....legalabb nem szedsz fel tul sok kilot (tudom sovany vigasz...) :lol:

Cseppek: :roll: A Seduxen....nos az nem egy nyugtato....legalabbis anyam at szedi....azt hittem az effele gyogyszerek arthatnak a babaknak, nalunk szinte semmit sem engednek szedni, csak laz es fajdalom csillapitot...ami paracetamolos, meg egy fajta gorcsodot...no de nem nyugtatot! Meglatod minden siman fog menni!!!! :wink:

Szilcsi: :lol: Pont ma ejszaka gondoltam rad...mert mi is szenveduk, ejszakazunk, nekunk is no a fogunk, es most meg eszik is (igaz azt nem banom, csak, hogy utana nem akar visszaaludni, csak velunk az agyban) :twisted: A Teo is ,,mindenevo" a legkulonlegesebb dolgokat pecazom ki a pofazacskojabol...ezek pasik... :lol:

Exi: Peti futyije meggyogyult?

Toncsi:????

Edit: :wink: Ha ilyen kiskorban adnak szeuveget meg javulhat....e a te kislanyod annyira szep, hogy a szemuveg sem ronthat rajta.....En az fotertbe vettem az eddigi szemuvegeimet, nagyon jok....itt egy vagyonba kerulnek.... :oops:

Norus: Ez tenyleg gaz, hogy otthon nem lehet kapni gyerek tesztat...en itt mindig a Plasmon babatesztakat veszem, igaz nem neztem hogy van e esetleg a Tesco-ban a Barilla tesztak kozott Piccolini (ugyanaz a teszta mint a nagyoknak csk kicsibe).

:? Mi jol vagyunk, pontosabban en ismet usom a tkonyban, es csak remelni tudom, hogy nem ragasztok semmi bacit a fiamra, aki uuuugy zabal, hogy meg ilyet nem lattam...haaaat be kell hozni a lemaradast. :lol: :lol: :lol:
Ki van fent az iwiwen...mi is fent vagyunk am.... :oops:

Karmen: Norbi beszel....vagy olyan kis kuka mint az en fiam?
:oops:
pusza mindenkinek :lol: :mrgreen:

Kriszta es Teo :P
Kép

sziasztok
matteo0808

Szilcsi!
A Vitéz utca nektek nincs messze?Hogy hogy oda íratod Lalit?Milyen a bölcsi,hányan vannak egy csoportban?

Nórus!Marcsi melyik oviba jár?
20140113113746

Nóri! Én szeretnék venni, de én 90*200-as matracra, ezek a méretek meg nem azok. Müller mennyibe kerül?

Anett! Pelenkadij? Hát akkor meg nem illene kérni hogy vigyenek sajátot. Egy 2 évest meg nem fog ösztönözni, de nagyobbat sem mert foglalkozik is a gyerek azzal hogy nekem a pelus pénzbe kerül! :( Én annak is örülnék ha 2 évesen már elkezdene majd beszélni, nemhogy pelust elhagyni!

Edit! Köszi a tésztát! Szegmüvegről én is azt gondolom hogy jó hogy most időben észrevették, ált ezek a gyerekek késöbb el is hagyják!

Matteo! Norbi 4 szót mond. Mama,baba, csizzz, gyite. Hiába probálunk minden nap mondogatni mit ismételjen csak ezeket mondja utánunk. De ö idösebb mint Teóka! :(

Kép

Kép

Karmen
karmen

Norus!
Én is tőlük vettem a lepedőt. nekem az a bajom, hogy Szandi ahogy kúszik, mászik rajta éjszaka, nagyon zörgött, a lepedő alatt. de teritettem rá még egy lepedőt, és igy már jobb.
:wink:
a hintát amit Enikő mondott, próbáltam megnézni az ikea lapján, az is 7000 ft. :shock:

zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Anett, a csoportlétszámot nem tudom, nem is kérdeztem. :oops:
Azért választottuk a Vitéz utcait, mert a férjem és én is ott dolgozunk a szomszéd utcában, így ha gond van, bármelyikünk át tud ugrani a gyerekért. Reggelente is könnyebb lesz egyfelé menni mindhármunknak. :wink: Meg délután elmenni érte. 8)

Bea, a torta recije fent van a másikban! :D Tej-, tojás- és gluténmentes! :wink:

Kép
szilcsi

Exi!
Nem is a szemüveget sajnálom,hanem hogy genetikailag úgy jött ki a lépés,hogy apától közellátóságot örökölt.Azt reméltem megússza,és inkább rám "üt."
A doki folyton csak arról beszélt,hogy milyen hirtelen milyen sokat romolhat a gyerek szeme a későbbiekben,akár -7-8-ig is.Csak fel akart készíteni... :shock:
Azért én bizakodom.Férjemnek csak 3,5-4 es szemcsi kell.

Szilcsi!
Egyenlőre -1 es kell.Nem sok,csak meg kell szokni.Meg a gondolatot is.
Amúgy nem romlott a látása,csak ez az új doki felírta a szemüveget.
Talán így majd még ügyesebb lesz mindenben.Lehet,hogy előbb is kellett volna már a sz.üveg...??

Bea!
Közellátó Hanna.Voltak jelei,de reméltem,hogy rosszul látom v.kinövi,megerősödik a szeme..
Eddig nem is tudtam,hogy közellátó,mert a másik doki ezt így nem fogalmazta meg.Most hallottam először,hogy az.
A villácskákat amúgy szinte végig jól látta,csak bizonytalankodott a végén,a legkisebbnél..???Akkor én ezt nem értem teljesen.Hogy van ez?
Vannak a papíron krixkraxok.de nem értem mi mit jelent...

A drnő olvastad,hogy vígasztalt..nem beszélt javulásról.De akkor mire lenne jó a szemüveg?Csak szintentartásra?Késleltetésre?Azért én jót várok,de legalábbis nem a legrosszabbat!!
(Lehet,hogy hülyeség,de vhol azt hallottam,hogy az indokolatlan szemüveghasználat ronthatja a szemet??)

Matteo!
Köszi. :oops:
Hízelgő. :oops:
A drnő mondta,hogy később majd lehet kontaktlencsét használni,főleg ha sportol.(csak pénztárca kérdése...)
Sztem majd alkalmanként használ k.lencsét,amúgy meg szemüveget.
Hát igen,a lányoknak(és a lányos anyukáknak:)a szépség sem mellékes.Főleg majd tinikorban.....Jajj,mi lesz még itt....

szilde
Szeged

Szilcsi!
Az Egyetemen dolgoztok??

E.

szilde
Szeged

Kármen!Hát tök igazad van!Ezen morfondírozok én is!Osi hogy hogy itt járt Szegeden bölcsibe?Oviba is ide jár?Málna sok szót mond már 10-11 hós kora óta,én bízom benne,hogy a nyáron le tudjuk tenni a pelust,de ha nem az sem baj,azért egy próbát megér!
20140113113746

Edit, igen, az egyetemen. Párom a tanárképző fősulin, én meg a Bolyaiban a matekosoknál. 8)

Kép
szilcsi

Helló!

Exi és aki még kérdezte: Nem szigorú diétán vagyok, csak cukormentes étrenden. (A szigorú diétánál ha jól tudom, az alap élelmiszerek mennyiségét is szabályozzák, hogy mennyi kenyeret, tésztát stb. ehetek meg egyszerre, és hogy milyet.) A cukormentes annyit jelent, hogy semmi süti, csoki, édestészta, édes péksüti, méz. stb., ami nem olyan nagy gond nekem, mert nem vagyok édességes (alig eszem édességet, vicces, hogy pont a cukrom vacakol), a cukor a teámból hiányzik a legjobban, utálom az édesítő ízét.
Megelőzésként csinálják, hogy ne legyek cukros, a vércukrom határeset, 7.4-es, a rosszabb a 4+ cukor a vizeletemben.

Anett! Nem is tudtam, hogy Aranka már a nyáron elmegy! Sajnálom, Málnának biztos tetszett volna, Dénes még mindig emlegeti, szokott is hozzá 1-1 napra látoghatóba menni.
A Vitéz utcai bölcsiben 12 fő a max. csoportlétszám, 12 gyerekkel van 2 gondozó néni, 6-6 gyerek tartozik közvetlenül mindkettőjükhöz.

Lalinak boldog születésnapot, Ábelnek pedig boldog névnapot kívánunk! Azt hiszem, ezt eddig elfelejtettem, olyan kis szita az agyam mostanában.

Szilcsi! Csak a 20 hetes uh képem van Matyiról, a 4D-ről, azt el is felejtettem anno feltenni. Ma este megyek nőgyógyászhoz, megcsinálja a 28-30 hét közötti uh-ot, ha kapok képet, majd felteszem.

Szilde! Megkérdezhetem, kinél vagy hol voltatok Hannával szemésznél?
(Mi 1 évesen a Boldogasszonyon voltunk Dinivel, most a Minikliniken voltunk, teljesen mást mondtak, a hangnem különbségről nem is beszélve... )

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Zsuzsi!
L.J.
Leírnád a tapasztalaidat!Kíváncsi vagyok.
Régen mi is a sportorvosiba jártunk.Mostmár csak a Gyermekkórházban van szemészet,úgy tudom.
Miniklinikben mi a tarifa?Ott kinél voltatok?

E.

szilde
Szeged

Szilde!
Mikor még Szegeden laktunk, nekünk is a Lajos Judithoz kellett volna menni, de a szegedi háziorvosunk nyilatkozatai alapján nem vittük hozzá a Márkot. Nem mondott túl jót a stilusáról!!!!
Inkább elvittük maszekba a Deák Andreához.
A miniklinikbe a Hári Kovács András van szerintem, Őt dicsérni szokták!

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Anett! Mert akkor még Szegeden laktunk azért ott járt bölcsibe. Oviba Morán jár, Norbi már Szegeden fog mert itt dolgozunk.

Zsuzsi! Van esetleg felesleges Brendon kuponod a Cybex ülésre? Elugranék egyszer érte, ha Neked nem kell, köszi!

Mi 3x voltunk a Koczka dr-nél, kedves volt, de soha olyan alapos nem volt mint a Hári-K. Oda vittem végül Orsit, nem bántam meg! Szerencsére amugy minden rendben volt, de lehetett volna gond is.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok! :)

Ezer éve nem voltam, le is vagyok maradva rendesen, ezért akit kihagyok attól bocsi!!!!! :oops: :oops:

Zsuzsu :)
Sajnálom a sérvet, elég horror, amit leírtál!! :( :(
Szuper férjed van!..meg szuper fiaid is... :wink:

Norus :)
Nekünk olyan nedvességzáró lepedőnk van, mint az első linken...
Szerintem tök jó, én mindíg teszek fölé rendes lepedőt is.
Boti már régóta nem pisilt be, most pár napja bepisilt, mert állítottunk a kazánon, és nagyon hideg lett a szobában hajnalra. :oops: Annyira felszívta ez a lepedő a pisit, hogy alig lehetett érezni, hogy hol pisis! Ráadásul gyorsan szárad mosás után is, szóval szerintem szuper!
A fertőtlenítő miatt ég a pofám... :oops: :oops: De egyszerűen semmi időm nincs, ha vkinek kell, add oda nyugodtan, nem várj rám.. :oops:

Zsuzsi :)
Sajnálom a rossz cukor eredményt, kitartást a diétához!!
Várjuk az uhu képet! :wink:

Szilde :)
Sajnálom, hogy szemüveges lesz Hanna.
Mi is megyünk hamarosan szemészetre, kicsit izgulok, mert Boti elvileg rövidlátó (de doki szerint még változhat), Noncsi meg szerintem bandzsít... :cry:

Kriszta :)
Örülök, hogy jelentkeztél, jobbulást Nektek, és várjuk a fotókat!

Tali: nekem szombat nem jó, jó talizást, aki megy!

mi jól vagyunk, a szilveszterünk szar volt, Apánknak bekrepált a frissen műtött térde, Noémi magára rántotta a telefon asztalt, a kezére esett, ami azonnal bekékült, azt hittem eltört, de szerencsére nem lett komoly baj..
Boti ovizik, ott is alszik, imádja! :D

Valaki próbálta már a 90 napos diétát? Most én azzal próbálkozom, jó lenne vmi biztatás! :roll: :lol:

Most lépek, reklamáció van, fürcsit követelnek a gyerekeim! :D

Kép
Kép
zituska28

Ja!

Zsuzsi! :)
Engem is érdekelne, milyen volt a szemdoki a MiniKliniken!

Zita :)
Már nem a Háry-Kovács van, mert Ő kiment Angliába. :(

Kép
Kép
zituska28

Zituska! A lepedőnél neked a szövetes rész van felül? Mert én Orsinak ugy használom, de a linket amit Nóri küldött forditva irja. Igaz nekünk igy sem csuszik a matracon, kicsit sem. Az enyém kimosva nagyon vizes marad, igaz a centrim csak 900 fordulatos. Száritógépbe meg nem mertek betenni, elvileg gumisat nem lehet, szoktam de csak kevés gumit tartalmazót, azoknak még nem lett baja. Ezt nem merem viszont tönkretenni.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Most találtam meg ezt a topicot, és örülök hogy szegedi kismamákat találtam. Tavaly október 30-án szültem kisfiamat Martint, aki ma 2 hónapos. Én is csatlakoznék hozzátok, mivel nincs ismerősöm aki most lenne kisbabás szülő. Kép karácsony [/img]
nituci1

Sziasztok!
Köszönöm az üdvözléseket.Az óvodákhoz nem tudok hozzá szólni az nálunk még nem aktuális, de férjem szerint a Rókus 1 melletti nem rossz. A keresztfia oda járt.Nekem is felírta a dokim a seduxent és még a magnesii citricit is szednem kell.
dalma.d

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?