Új privát üzeneted érkezett!

Anett! Enyém magátol lesett, nem csináltam vele semmit. Annyit hogy ilyenkor könnyen beleakad valamibe, én leragasztottam emiatt.

Eladó ABC Design nagyon szép, új állapotban pihenőszék, állitható dölés, hintázató és fixálható ill. álltiható játéktartó.
Szegedre be tudom küldeni. A maci nem jár hozzá:)
20/331-7503

Fektetve: Kép
Ülve: Kép
És lapra csukható: Kép

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok Lanyok!

Egy kicsit el voltunk veszve....a csata utani romok eltakaritasa, (33 evem ellenere ugy ereztem magam mint valami oregasszony) na meg az en hatam is leblokkolt par napra, csutortokon egesz du. hanyt a Teo...nos a dolgok jol osszejottek, de mara mar minden ok....
A kicsi fiam 3cm-ert nott, most 78 cm de egy kicsit ,,vekony", csak 9,5 kg, igy is hizott fel kilot.... Jarni nem akar, sott mar a ketlabra allasrol is kezd,,leszokni", ha probalom a kezenel fogva jaratni, gyorsan beleun es terdre vagja magat, no maszva viszont egy kesz gyalogkakukk. Normalis, hogy nem akar jarni..vagy meg korai....
Bocsi nem sokat olvasta vissza...de igerem potolom!

Toncsi: Nagyon draga a kicsi lany...igazi komoly holgyike, es orulunk, hogy nem kell terpeszpelus.
Fagyasztas: en mindent porciozva lefagyasztok, a zoldsegeket fozve turmixolva, joval kenyelmesebb, nem kell minden nap fozicskelni a picurak....

Karmen: Nagyon szepek a gyerkocok. Az Orsi...nos o egy igazi szivtipro, azok a szemek, es Norbika is nagggyon gyonyoru... rakhatnall egy kicsit gyakrabban is kepeket. Orsi fogacskajaval mi zujs....

Anett: az en kormomet levettek, igy alatta nyilt seb volt, igy mindig fertotleniteni kellett, szerintem ha nem sebes, hagyd leesni magatol....esetleg leragaszthatod, hogy ne akadjon! Pusza a bibis labara...

Bocsi, tuti, hogy kihagytam valamit vagy valakit....de nem nagyo neztem vissza....

Kriszta es Teo

Kép

sziasztok
matteo0808

Kriszta! Sajnálom hogy betegek voltatok:( Orsi fogáról annyit irtam, hogy nyaralás elött megnézték, pénteken, akkor még jo volt, bár mondtam utazunk nem nyitották meg neki (gyogyszeres tömés volt benne). Hétvégén megint gennyes lett, hétfön nem tudtunk reggel utazni, du. volt rendelés, akkor megint kifurta a fogát, és közöltem akkor vele, aug. végéig nem is hozom vissza, mert megint nyaralni fog mamáékkal (csüt. mentek el), igy csak utána nyulhat megint hozzá. Még annyi volt a szerencsénk hogy nem a nyaraláson gyulladt be neki, hova vittem volna ott? Igy aug. végére tolodott a gyökértömés is, amire hónapok óta várunk. Csak azt ne kérdezd ha hagyja a gyerek, könyörögni sem kell neki, akkor május óta miért tart ez eddig? :o :o
Járást szerintem ne eröltesd, majd magátol megint elkezdi. Norbi 14 hósan kezdte, azota meg kotor.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Elnézést, hogy betolakodom, a nevem Betti, szegedi vagyok és egész a múlt hétig kismama voltam.
Egy fejlődési rendellenesség miatt a 20. héten meg kellett a kisbabámat szülni, el kellett engednem.
Kérdezni szeretném, hogy ismeritek-e Dr. Kalmár László, orvost, volt-e már valaki nála.
Semmi rossz szándék miatt, csak én ismeretlenül egy költözés miatt kerültem hozzá és más anyukákkal és kismamákkal szívesen beszélnék, akik ismerik, nem feltétlenül nyilvánosan, priviben inkább tisztességesebb.
Köszönöm a segítségeteket.

Betti
Kép
betti0412

Sziasztok! Kecskésné Timi vagyok! Leginkább kislányos anyukák figyelmébe szeretném ajánlani a FÜLBELÖVÉST CSecsemőknek ill Újszülötteknek! Mivel a Klinikát és a 2-es kórházt összevonták sajnos evvel együtt megszüntették ezt is.Én csináltam 10 évig vagyis az általam forgalmazott fülbevalókkal dolgoztak bent a klinikán,igy hogy megszünt bent a fülbelövés én folytatom tovább Házhoz megyek! Várom szeretettel továbbra is érdeklődéseiteket! Speciális EU által szabadalmazott,nikkelmentes orvosi titánium ill plasztik Blomdahl fülbevalókkal,kifejezetten a babák igényeinek megfelelően kialakitott ún pillangós hátsó résszel ez lehetővé teszi a picik nyugodt alvását mert nem szúrja a fülét.Szép svarowsky kristály kövesek a fülcsik több méretben,nagy választékkal.(egyedi eldobható kapszulás rendszerrel,100% sterilitással) Kép http://www.hu.blomdahl.com/ Tel:30/2468247 :D :lol: :lol:
loricska

Üdv.

Anett, Petinek az ujjáról esett le anno, azzal én semmit nem csináltam, szépen leesett, és kinőtt az új.
Persze, ahogy Kármen írta, arra ügyelni kell, hogy ne akadjon fel semmiben!

Matteo, a járást szerintem kár erőltetni. Peti elég korán elkezdte, nekünk volt bébikompunk is. De ismerek olyan kislányt, aki 15 hósan kezdett igazából járni. Úgy látszik Teonak még a négykézláb a biztonságosabb, a járásra mind testileg, mind lelkileg fel kell készülni a törpéknek, szóval ne parázz, eljön mindennek a maga ideje.

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok !

Karmen: valoban szornyu, hogy mostmar otthon is megy ez az atkozottt idopontozas, meg a hosszu varakozasok....pont legalabb a gyerekekkel nem kellene ezt muvelniuk. ,,Szerencsetek" volt, hogy eppen nayaralas elott meg tudtak valamit intezni.... Minket csak 2 es fel orat varattak a korhazi ugyeleten, mivel nincs du. gyerekorvos es kulon gyermekorvosi ugyelet sem letezik....szerintem embertelen az egeszsegugyi ellatas...es ugye ez az EU.

exedus: remelem valoban minden ok, csak egy kicsit furcsa, hogy Teo mindent nagyon koran kezdet (kuszas, maszas felallas), es most valahogy ,,megallt" a fejlodesben....

Betti: a dokit nem ismerem....de nagyon sajnalom ami veled tortent....gondolom segit egy kicsit dumcsizni is...csatlakozz hozzank! Egy hatalmas pusza....neked

Langyok, mar csak masfel honap kell az oktoberhez.....es vegre 2 ev utan ujra otthon leszek!!!!!!!!!!!!!!!!

Pusza Teo es Kriszta
Kép

sziasztok
matteo0808

Matteo
Köszönöm az invitálást, remélem januárban már én is elmondhatom, hogy újra kismama vagyok.
Addig meg, még nem tudom, reménykedem, hogy gyorsan eltelnek a napok.

Betti
Kép
betti0412

Halihó,

amint felébred a fiatalúr, indulunk mamáékhoz a Körös-torokra! :lol: Már úgy várom! Hazmegyünk majd minden este aludni Szentesre, hiszen csak 10 km, de egész nap kint leszünk. Bár tesóm szerint nagyon xar az egész, a víz nagyon koszos és még mindig árad, part nincs és sok a szúnyog. :( Azért eltettem a fürdőrucimat. :D

Lali 4 fogú lett, és ezerrel próbál mászni - a kúszás nálunk nyilván ki fog maradni. :shock: A popója égnek áll, lábai behúzva, csak a feje marad lent a földön, de vonszolja azt is, csak nem túl kényelmes és inkább megáll és ordít. :D Gyógytornász szerint is alakul, csak a nyaka miatt gyengébb a keze még, azért nem tartja magát. Pedig hason szépen tartja, de ha mászni kell, nehéz a tökfej. :roll: Mindenesetre tegnapelőtt letettük a kiságyat teljesen.
Az evéssel küzüdnk, egyik nap fal, másik nap csak szopizik. :roll:

Betti, sajnálom a veled történteket. :( Szorítok, hogy mihamarabb anyuka lehess!!! És gyere bátran, bár most csökkent a forgalom itt a topikon.

Kriszta, nekem is sokszor eszembe jut az október! :D Teo meg majd fejlődik tovább, nem vérhatjuk el tőlük, hogy mindent villámgyorsan egymás után megcsináljanak. :wink:

Karmen, már bosszantó lehet ez a fogmizéria. :x Szegény Orsi pedig olyan hősiesen tűrte.

GIRA????

Zsuzsu, ha hazajöttünk, megbeszélhetjük a peluselvitelt! :D Te hogy vagy? Ábel?

Anett, javul Málna lábujja? Szegénykém. :(

Zitus, akartam már kérdezni, hogy alakul a hozzátápi Noéminél? Haladtok? Neki nem bújik még a foga? Miket csinál? Forog? Kúszik? Bea mindig azzal kezdni, hogy megkérdi, hogy na, Lali kúszik már? Énrám meg a frászt hozza, mert nem kúszik a kölkinc. :? Bár azt mondta, ráérek akkor idegeskedni, ha 1 éves korában azt mondja, menjünk neurológiára. :shock:

Kép
szilcsi

Sziasztok!

Köszi a sok jó szót, már jól vagyok, de ezzel bővebben majd még jövök. Egy kicsit később...
Most teszek fel néhány képet az én nagy fiamról:

Kép
Csőbehúzva

Kép
Szét tudok én pakolni, ha akarok

Kép
Jaj de finom ez az ebéd

Kép
A jó kisfiú

Kép
Egyszer úgyis belenövök!

Kép
Vizet fakasztok

Kép
Az amatőr rádiós

Bocsi, ha kicsit sok volt, de nem tudtam választani.

Üdv mindenkinek:
Cseppek

Kép
Kép
cseppek

Üdv.

Megjártuk a neurológiát...hát most nem végeztünk olyan gyorsan. :?
Kaptunk beutalót koponya CT-re, 1.-jén megyünk 10 órára, Peti 6-kor ihat utoljára. Már most érzem, hogy szűkül a gyomrom. Mivel Peti a prof. szerint "megszólalni sem tud", javasolta, hogy keressük fel az ODU-t, hogy fejlesszék a beszédkészségét. Na mindegy, csütörtökön viszem tanácsadásra, majd megkérdezem a védőnőt is. Reménykedem, hogy a bölcsi majd jótékony hatással lesz a törpémre.

Szilcsi, ne aggódj, minden OK lesz Lalival!

Cseppek, mekkora már Zolka! Alig ismerek rá...

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok Csajszik!

Szilcsi: Vannak babak, akik nem kusznak, nem masznak, hanem egyszer csak felallnak es elindulnak...nem kell aggodnod, latod mi koran kusztunk, koran masztunk, es felalltunk....es mist meg a kezen figva jarast sem szeretjuk....egyebkent tettunk ket lepest de nem vette eszre, hogy nem kapaszkodott.
Mi van a Lali nyakaval...a doki szerit? Nekunk is volt egy hosszu problemank, 4 hos koraig ferden tartotta a fejet a Teo (pocakban ulos baba volt)....igy valoszinuleg a pociban megszokott nyaktartasa maradt meg, de minket is elkuldtek fej es nyaki uh-ra...meg neurologushoz...de minden ok-volt. Lehet Lali nem is fog kuszni sem maszni...hanem hamar elindul...nyugi! Ezer pusza

Exi: Szoritunk a Petinek, de meglatod minden ok-lesz....Peti nem tunik egy ,,beteg" gyerkocnek...olyan szeeeeep! No meg a beszed, a pasik kesobb kezdenek el beszelni, egy baratnom kisfia is majd 3 eves koraig csak szavakat mondott...es most egy pletykafeszek....szerintem a bolcsi jot fog tenni. Szerintem (nem ismerlek) te is az a figyelmes anyuka van, aki azonnal tudja pici fia mit is szeretne...meg csak ha elkohhinti magat (en is ilyen vagyok)...igy a kis pockoknak nem is kell erolkodniuk, hogy kifejezzek magukat! Nyugi!!!!

Anett: Malna labacskaja hogy van....???

Gira Zsuzsu: Jol vagytok pocakosok?????

Cseppek: Remelem egy kicsit jbban alakulnak a dolgaid...a Zolika nagyon kis csibesz!

Lanyok: A fiam kezd ,,visszafele fejlodni"! Eddig elalvaskor eleg volt leheverednem vele, fognom a kezet, es 5-10 percen belul el is aludt....mar ket napja a du es esti alvas elott hatalas hiszti....sehogy sem jo neki...es el kell ringatnom az 1 eves es 1 hetes segget.... Probaltam berakni a kisagyba, fogni a kezet...egy ideig megy, majd felall es kinevet....ha otthagyom uvolt....nem tudom mit tegyek...sirni nem tudom hagyni....es altalaban hulla faradt....SOS!

Pusza mindenkinek

Kriszta es Teo

Kép

sziasztok
matteo0808

Betti: szerintem nem kell januarig varnod a csatklakozassal....meglatod itt jol fogod magadat erezni (jobban, mar amennyre lehet)....no meg te lelekben anyuka vagy.....
Maradj koztunk, nyugodtan irj le mindent amit erzel, vagy beszelj masrol....ami jol esik (ebben a helyzetben nem tudom mi a helyes tanacs)! Ezer pusza

Kriszta es Teo

sziasztok
matteo0808

Vesm!
Köszi az ötletet!:)Majd akkor nézek körtét is.

Toncsi!
De jó,hogy szüleidnek van kertje!Az nagy áldás.:)
Gyerekként csak kimentünk a kertbe és ettünk amennyi belénkfért mindenféle gyümölcsöt.Mostmeg ki kell menni a piacra és a zöldség,gyümölcs is aranyárban van...:(
Kár.

E.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Ezek a gyerkőcök milyen szépek!!!Mint mindig. :wink:

Gira!
Mi van veled?Talán már babázol?

Exi!
Szoritok,hogy minden rendben legyen Petivel!!!Tudom mit érzel...

Anett!
Málnusnak jobbulást!

Matteo!
Kicsi fiad egy kis huncutka. :lol:
Az én kisfiam is ezt csinálja különben,és én sem hagyom sirni hogy a család többi tagja tudjon pihenni.Asszem ha ez igy megy tovább elkényeztetem... :?:

Edit

szilde
Szeged

Köszi az érdeklődést,ma reggel leesett a köröm,most nincs ott semmi,gondolom majd kinől,remélem legalábbis!

Kriszta!
HAsonló cipőben járunk hiszti terén,én az etetőszékkel vagyok így.
Légyszi adjon vki okos tanácsot!Nem akar beleüni,ha beleteszem feláll,ha bekötöm üvölt és nem eszik.De ma már bele sem bírtam rakni,úgy feszíti magát,a lábát meg nem akarom eltörni ugye,így leültem vele a földre,hogy fogom az ölembe,az egész spenótot a fejére borította,még a fülébe is belement meg a szőnyegre meg rám,picit pipa voltam. Vkinek hasonló?????

Exi!
Sajnálom a Ct-t,nehéz lesz szegény Petinek kibírni,hogy ne igyon,ez olyan kegyetlen.Nem tudom honnan veszi a doki,hogy nem tud megszólalni?? :shock:
20140113113746

Sziasztok!!

Köszönöm a pelussal, beszéddel kapcsolatos hozzászólásokat!!

Kármen!
Gyönyörködöm a gyermekeidben! Gratulálok!

Örülök, h nem csak engem bosszantanak a gyermektelen védőnők... Ma járt nálunk ismét az enyém. Állítólag Ábelhez jött. kiirta a kiskönyvéből a 2 éves státusz adatait, majd kérdezte, h milyen gyógyszereket szed a fiam?!! :o :o :o :o Néztem mint rozi a moziban és mondom, h SEMMIT! Mire Ő : itt a faluban az a szokás, h vitaminokat, immunerősítőket szednek.....Meglepő....

A másik: miért nem intéztem el az apaságit.... mondom házasok vagyunk... mire Ő: én úgy TANULTAM, h apasági kell mindenkinek..... szerintetek ilyenre bízzam magunkat??????? Nekem ilyen ne adjon tanácsot, nincs értelme....

Van-e panaszom: mondom NINCS SEMMI, JÓL VAGYOK... MIRE ő: VÉRZÉS, GÖRCS, FÁJDALOM... MONDEMOM semmi bajom... NEM HITTE EL..........

ja és mondom: csuklik a pocakban a baba: jéééé, olyat is tud???????? no comment....

Bocsi, de ez kijött....

Nóri!
25 hetesen Tirza, 29 hetesen Konstantin....

Kriszta!
Én is várom az OKTÓBERT! :D :D :D Köszi, teljesen jól vagyok. Apa nem dolgozott a 7végén, így pihentem sokat. (pakoltam is persze, kórházi cucc, babaholmi..)
Holnap megyünk Pestre, apa tárgyal, aztán vásárolgatunk... VÉGRE kimozdulok.... :)

Én hagynám kicsit sírni.....mi 1,5 évesen vittük Ábelt a saját szobájába, 3 napig 20-15-10 perceket üvöltött, azóta nincs gond...

Szilcsi!
Jó pihit!!!!!
Ábel jól van, bár szívtam ma, mert a 7végén Bence elkényeztette és ma extrahisztis volt! Két napig apa nyakában, hátán lovagolt, ma meg hisztigép....
Egyre ügyesebben wc-zik.... a védőnő azon is kiakadt, h wc szűkítővel és nem bili :D :D

Cseppek!
Még mindig szívtipró Zolka!
:D

Ági!
Alapszavakat mond Peti nem???????? Szorítok nagyon!!!!!!

MÁLNÁNAK JOBBULÁST!!!!!!!!!
Önálló evés??????

Gira!
Szeret! :wink: :wink: :lol: :lol:

Képzeljétek Ábel puszit ad a pocakomra kistesónak :D :D 2 hónapja még megharapott....

Járt valaki úgy, h gyermeke egyik napról a másikra nem akart valamit játszani??? Eddig a fiam imádott biciklizni, motorozni, most meg retteg tőle.......Most a hintáért van oda, EGYEDÜL hajtja magát, engem meg a frász kerülget, olyan magasra megy....

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok! :)

Ma dögrováson voltam, hajnal 3-kor begörcsölt a gyomrom, iszonyú volt... :( :( :( Nospa hatására délután lettem jobban.
Szerencsére Botit elvitte anyukám, Noémi meg játszott mellettem az ágyban, jókislány volt nagyon! :D

Szilcsi :)
A gyümölcs megy tízóraira kb 90-100g, meg ebédre, ami nálunk még fél2 körül van 4 napja sütőtöközünk. Eddig kb 50-60g volt, ma megevett majdnem 100g-ot! Megbarátkozott az ízével! :D
Szopit még nem hagyunk ki, mert nem fogad el egy korty folyadékot sem, így ebben a melegben kell a szopi - naponta 6x.
Jövőhéten tervezem az uzsit megpróbálni, Sinlac pépre gondoltam, vagy gyümivel, vagy főzelékkel.
Nincs még fogunk, de anno Boti se kapkodta el 10,5 honaposan jött ki neki az első! :D
Remélem, sikerül kikapcsolódnod! :wink:

Exi :)
Miért kell Petinek CT? A fokozott agynyomás miatt?

Zsuzsu :)
Nálam ma volt a védőnő, én nagyon csípem! :D
Ritka, mint a fehér holló, hogy tényleg jó szakember, és nem beszél hülyeségeket, segítőkész, ma hozott nekem egy babaszakácskönyvet kölcsön! :D Minden kérdésemre tudott válaszolni, megnyugtatott azokban a dolgokban, amiben bizonytalan voltam, szóval tök jó fej! Pedig neki sincs gyereke! Nem hinném, hogy azon múlna... A tied egyszerűen nem erre a pályára való- többedmagával! :evil:

GIRA??????????

Betti :)
sajnálom, ami Veled történt, nagyon nehéz lehet ez...még belegondolni is szörnyű..... :( :(
Kitartást Nektek, és drukkolok, hogy hamarosan újra kismama legyél!++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Anett :)
Hú, nincs könnyű dolgod!
Boti ennyire nem kötötte sose magát, így elég nehéz a helyedbe képzelnem magam!
Én viszonylag szigorú vagyok, és bizonyos dolgokból nem engedek, akármekkora a hiszti! Az egyik ilyen az evés. Míg kisebb volt, csak az etetőszékben etettem, de ezzel akkor nem sok gond volt.
Most asztalnál kell enni, ha nem akar, vagy hisztizik, nincs kaja. De azért Boti már jóval nagyobb, ő már megérti ezt, és egy idő után visszajön az asztalhoz!

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!

Szóval visszatérve a két héttel ezelőtti "hangulatváltozáshoz": biztos minden összejött, nem kellett volna annyira kiborulnom sem, nagyon restellem magam miatta. De visszagondolva, meg ma már ismerve a tényeket, dolgoztak a hormonjaim, nem is kicsit :)

Köszönjük a dicséreteket! Átadom az illetékesnek!

Anett!
Gyógyulást Málna babának!
Az etetőszéket Zoli sem szereti a tálcával, de odateszem az asztalhoz tálca nélkül és eszik velünk, na jó etetni kell néha. Próbáld meg teljesen betolni a széket, hogy le ne essen, szeretné úgy csinálni, ahogy ti csináljátok!

Zsuzsu!
Kitartást! Ezen a védőnő témán én is gondolkodtam. Mellőlünk is elment szülni már 2 védőnő, a harmadik még nem jelentkezett. De nemsokára nekem kell nála :). Majd irj sokat ha lesz egyáltalán rá időd, hogy milyen a 2 gyerekes lét. Azt hiszem te irtad a sándorfalvi pelenkásokat, nem küldenél infót róluk?

Exi!
Fel a fejjel, biztos nincs semmi gond Petivel, csak lustácska egy kicsit, előfordul az ilyesmi. Meglásd, egyszer elkezd beszélni és azt fogod kivánni, bárcsak befogná :).

Toncsi!
Nagyon szép a kislányod! És nagyon tetszett mikor irtad, hogy "elromlott". Egy párszor még biztos elfog, de kreativak vagytok, biztos megoldjátok!

Zituska!
Nagyon szépek a gyerkőceid. Megkerestem az éttermeteket a Neten, egyszer biztos elcsábulok valahogyan oda. Majd csapunk egy lánybulit a volt kolléganőimmel nálatok! Elég izgi étlapotok van!

Kármen!
Szépek a te gyerekeid is nagyon. Sajnálom Orsit, hogy ennyit szenved a fogacskájával. Norbi teljesen rendbejött már?

Matteo!
Ne siettesd a fiad, mindennek eljön az ideje. Én szinte nem is sétáltattam anno Zolit. Az udvaron nem tudtam az épitkezés miatt, ő inkább benn a szobában osont a bútorok mellett és orditott ha nem tudott a sarkon befordulni és ha nem tudott leülni. Nyugalom!!

Enikő!
Szép helyen voltatok, és hogy eltelt az idő. Nagyon szépek a te gyerkőid is!

Na mára ennyi, megyek ledőlök...

Üdv mindenkinek:
Cseppek

Kép
Kép
cseppek

Zsuzsu!
Ezt a védőnőt meg honnan szalajtották?:(
:twisted:

szilde
Szeged

Cseppek!
Nahát,micsoda kellemes meglepetés!Gratula a babóhoz!:)
E.

szilde
Szeged

Sziasztok!!

Hamarosan indulunk Pestre, felugrottam megnézni egy boltcímet. Szerencsémre, ugyanis zárva van a héten...pech.......de legalább nem megyünk oda feleslegesen. Így csak auchan, kika....

Cseppek!

SZÍVEMBŐL GRATULÁLOK, JÓ EGÉSZSÉGET NEKTEK! :D :D :D

lécci gyere időnként legalább, olyan jó szurkolni!! Nekem is annyira jólesik, h szorítanak itt a többiek! :D

Mi a Kecskéstelepen vettünk pelust és eddig bejött. A hölgy a Klinikán dolgozik a CTG-n. Hallottam a sándorfalvi pelusárusról, aki náluk vesz, jókat mond.

Két gyermek: Ábel "égetnivalóan rossz kölök", szóval vannak félelmeim :lol: :lol: Természetesen beszámolok majd, bár lehet, h panaszáradat lesz...
Tegnap este Bence telcsizett, kiment a kertbe, Ábel utánna. Fél óra múlva jöttek be, férjecském döbbenten meséli, h Ábel femászott a hintába és olyan magasra lökte magát, h tépkedte a leveleket.... Felvilágosítottam, h előtte 1 órával meséltem, h napközben is ezt csinálta, de nem hitte el :o :)

Zituska!
Jobbulást a gyomrodnak!!!!
Egyetértek, vannak hozzáértő fiatal védőnők is, én vagyok peches, a 3. fiatal, kevésbé hozzáértőt fogtam ki....

Edit!
Annyit tudok a védőnőről, h juniusban végzett, júliustól már dolgozik.....

Szomorú, h a vasasból a védőnők iskolákba mentek védőnőnek, pedig oda kezdők is mehettek volna. Itt körzetben nagyobb a felelősség....

Kép Portré...

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Jaj, ne haragudjatok, itt vagyok 2 in 1 :) Bocsi, hogy nem jelentkeztem, de aktívan gyereket várok :lol: Én meg egyszerre 2 dolgot nem tudok csinálni :lol: Félre a tréfát! Se kettős fronthatás, se telihold, se szél... semmi nem hozta ki, de még a jóslófájásaim is nyomtalanul elmúltak :shock: Már a józan eszet néha nélkülözve megfordul a fejemben, hogy vajon tényleg ki fog jönni?

Szilcsi!

7 hónaposan nem kúszik??? :shock: :lol: Az enyémek sohasem kúsztak, 9 hósan kezdtek mászni, és 11 hósan jártak, tehát nem voltak elmaradva... sztem ezen aztán tényleg ne aggódj!

Exi!

:shock: Tök durva... ilyenért ct-re küldeni egy láthatóan egészséges gyereket? :roll: Na mindegy, én másképp gondolkodok... Kicsit nézelődik az ember a neten és rengeteg "nem beszélő" gyerekről olvas, akik aztán körmondatokban szólalnak meg. És furcsa módon ezekből lesznek az extra-tehetséges emberkék (pl. programozó matematikus szakon nem egy ilyen nagy fej fordult meg)

Zsuzsu!

Én is hadilábon állok a védőnővel. Hasonló szitu, szeptember óta gyakorloja a hivatását, gyereke nincs, ő is 26, mint én, de a nyitottság, hogy tanuljon más tapasztalataiból az hiányzik neki. Pedig sztem egy gyerektelen védőnő így tudna érvényesülni. A szegedi védőnőmnek sem volt gyereke, de ha én nem kérdeztem, akkor ő kérdezett, hogy mi hogyan történik, mit hogy csinálok, és ha nekem volt kérdésem, akkor más anyukák tapasztalatairól mesélt.
Ez meg itt a múltkor idehoz egy papírt a juttatásokról. Meresztem a szemem, hogy hogyhogy 7500 forint lett a családi pótlék... és jééé az anyasági is már csak 50.000??? Basszus valami 2 évvel ezelőtti papírt hozott ide nekem :evil: És ezt osztogatja szegény tájékozatlan anyukáknak.

Anett!

Nálunk Hajna volt ilyen hisztis. Az vált be, hogy be az ágyába, míg nem hagyja abba. Első pár körben persze nem értette az összefüggést, akkor türelem kellett a részemről, de aztán hamar megtanulta, hogy engedetlensége okán került oda, így pár alkalom után, ha rákérdeztem, hogy "Befejezted? És eszel rendesen" Könnyes, bősz bólogatás után megevett bármi bárhonnan :) Persze ez a játék még most is tart, de már elég csak annyi: "Bemész az ágyadba?" és abbahagyja (többnyire :lol: )

Zituska!

Jobbulást neked! Nagyon car 2 gyerek mellett szenvedni a saját nyavalyával... néha úgy várom, hogy lehessek "igazán" beteg... egyedül az ágyban... nem is kéne hogy valaki ágyba hozza a kaját, csak nyugtom legyen :lol:
Vendég

Kép Fürdés nélkül a lakásba lépni tilos :D
Ez a kép egy szép nap után készült, amikor senki nem hisztizett semmiért... ne tudjátok meg, hogy milyen szórakozásokat találnak ki :shock: A kép árulkodhat róla ;)
Vendég

Cseppek! :)
Hatalmas gratula a babához! Boldog babavárást! :D :D :D
Volt bennem egy ilyen érzés, de nem mertem mondani...ált. a jó dolgok előtt mindíg jön egy kis rossz.. :wink:

Gira :)
Örülök, hogy jelentkeztél, már én is azt hittem, hogy "suttyomban" megszültél! :D
Húú, ez a kép! :lol: :lol: Bele sem merek gondolni, miket csináltak a csajaid! :o De így szutykosan is gyönyörűek!! :D

Zsuzsu :)
Ábel nagyon helyes, és tényleg, a szeme sem áll jól! :lol: :lol:
Tényleg jól kifogtad a védőnőt! Nekem anno Botival, még a belvárosban volt másik, az 30 éve védőnő volt, 3 gyereke volt, de az őrületbe kergetett, állandóan paráztatott, amikor betöltöttem a 25. hetet, közölte, hogy mostmár nyugodt lehetek, mert ha esetleg megszületne a baba, már életben maradna! :shock:
Szóval iszonyat, milyen védőnők vannak! Nem tudom, miért nem ellenőrzik őket, hiszen tényleg nagy felelősség van rajtuk! :roll:

Én mamár jobban, mostmár tuti megmaradok! :D

Kép
Kép
zituska28

Anett! Hát tippem nem sok van. Én játékot szoktam mindig elétenni az asztalra. Jobban is eszik meg igy evés után sem kell azonnal kivennem, csinálhatom a dolgomat. Orsit meg sokáig a babahordozoban etettem.

Toncsi! Egyetértek! Jó ha van gyümölcsös. Szerintem is olyan drágák már, én szinte csak a gyerekeknek veszek, magamnak már nemigen jut:(

Cseppek! MIlyen nagy már Zolka is!! Nagyon helyes srác! Én irtam a Sfalvi pelusosokat. Nekem bevált, ua. árulják mint a diszkont csak olcsobb és házhoz hozzák. MAjd irok privit elérhetöségüket.
Norbi köszi jol van, mióta megkapta a Prevenart nem volt pneumonk. Jövö héten viszem kontrollra. Szept. meg kapja a köv. oltást igy remélhetöleg ez örökre elfelejtve

Szilcsi! Nekem egyik sem kuszott.

Gira! Édesek a lányok! Egyik nap NOrbi is hasonloan nézett ki:)
ja csak most olvasom, gratulálok!!!

Zsuzsi! Na ezt a védönöt már hamarabb elüldöztem volna az biztos!! :x Nekem 6 védönöm volt már, volt nagyon jo fej is, de akkor is feleslegesen tartanának fel, nem kérem

Zituska! Jobbulást! :(
Ági! sajnálom hogy CT kell:( Fönököm fia 3 évesen kezdett beszélni.

Matteo! Én sosem cipeltem egyiket sem, nem ringattam, hagytam sirni. Nekem bevált, de néha nehéz volt kibirni tényleg. DE szerencsére pár nap alatt mindig megtanulták aludni ágyban kell.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Adok egy kis életjelet magunkról, hátha vkinek hiányoztunk! :lol:

Először is:Nagyon szépek a gyerekek, Gira csúcsok a csajaid, Karmen Norbika milyen nagy!!!

Cseppek!
Zolika pont olyan mint Gábor, nemhiába! :wink:
Szívből gratulálok nektek, most biztos nem leszek ott a melletted lévő szobában! :)

Rólunk is egy kicsit:
Gábor már 3. hete bölcsibe jár, ami engem rendkívül megvisel :cry: , őt szerencsére egyáltalán nem.Talán ettől egy kicsit jobb.Én többet bőgtem, mint ő, mert ő szerencsére semmit.(eddig :oops: )
Azért kellett ilyen korán elkezdeni a beszoktatást,mert már csak 5 napon van és hétfőn kezdődik a munka! :twisted:
Ez is nagyon megvisel.28 elsőst kapok, a gyerekem bölcsiben nem velem, szóval...

Múlt héten voltunk egy hetet nyaralni Sárváron, az nagyon jó volt! :lol:
Az én fiam olyan mint egy "sellőfiú", nem lehetett kiimátkozni a vízből.Csúszdázott ezerrel, ugrál a medence széléről(én meg frászt kapok), szóval egy vízipók! :D
Majd teszek képeket.
Most olyanokat rakok, amik még itthon készültek.

szép napot Mindenkinek! :lol:

Kép
Kép
Itt Bigi kutyával pancsol.

Kép
Itt a "kisbarátnőmmel"! :D

Kép
Itt pedig segítek szilvád szedni!

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

sziasztok
enyim egyerek alszik. na , nem este óta. hanem már reggelizett, aztán kis játék, nyűgés és szunya. de kérdem én minek kell fel, ha igazából még álmos? ja, mert nem akar semmiről lemaradni :lol:

gira
gyönyörűek a lányok!!! nagy huncutkák, annyira helyes, hogy Réka átkarolja Hajnát, mintha vmi rosszaságot akarna súgni neki, mivel lehetne még anyát bosszantani. így koszosan olyan igazi gyerekek!
Kívánok neked természetes, szép szülést, olyat ,amilyet szeretnél! minden rendbe legyen és egészséges kisbabát!

cseppek
gratulálok, boldog és gondtalan babavárást!majd mindig irj, hogy mi van!Zolka meg nagyon cúki nagy fiú, így jár neki már kistesó :D

zsuzsu
jó vásárlást! Ábel nagyon szép, tetszenek a fürtjei :wink:

Kriszta
október tényleg mindjárt itt van!gondolom már a család is visszaszámol!

szilcsi
tényleg nem kell aggódni, minden gyerek mástempóban halad-aztán mindegyik egészséges felnőtt lesz előbb v. utóbb.

szilde
hát, igen ott van Kecskeméten a kert. mi meg itt.a csersznyét nem is kóstoltam :cry: , pedig a sárga cserkónk az egyik kedvencem, mindig degeszre ettem magam. nem ettem szamócát, szedret, körtét, csrekót, fosószilvát, sárgabarit, ringlót. mert vagy nem ehettem vagy pont nem voltunk otthon, amikor érett :cry: . de majd jövőre együtt legelek a Minivel. csak ő még nem fogja elérni :wink: :D
szóval Kevin is szeret kézben lenni.Minike is egyre többet szeret ücsörögni/ülni az ölemben.este meg mi is ringatva alatatjuk(mostmár sokkal rövidebb az egész dolog-és alig sír hozzá :D )

exi
majd szorítunk , hogy minden rendbe legyen! amúgy honnan jött ez az exdeus név?

Kriszta
ringasd el Teókát!!!! én most egy altatásos könyvet olvastam(ilyen gyerekrefigyelős szemlélettel-nem Suttogósmódszer, hanem az ellentéte lehet). és ott mindig azt irja, hogy találd meg, ahogy a gyreknek jó-és úgy csináld! persze csak ha birod, belerokkani nem kell. én sem hagyom sírni a Minit,de ha épp sírás közben dolgom (toalett, szomjas vagyok, postás...) akkor igenis.

karmen
szépek a gyerekek!
remélem akkor aug végén már lezárul a fog mizéria

anett
Málna lábra puszika!

zituska
és ez a gyógytornász házhoz jön, meg csak gyrekekkel foglalkozik(nekem meg apinak is fáj a háta, vajon ért a felnőttekhez is? megnézne és kitalálna nekünk valami egyszerő 10-20perces tornát hátra?) és mennyibe kerül? jöhetne priviben is az infó!

bocsika, ha vki kimaradt! az reklamáljon, és bepótolom :lol:

Minike jól van. tegnap megkapta a 4hós oltást, nem is sírt, mert a dokinéni nagyon ügyesen szúrta, a súlya nem nőtt "eleget" (az utóbbi 3 hétben 170gramm). de a dokinéni azt mondta, hogy nem gáz, mert nemsokára megduplázza a születésit és szép vidám baba. szerinte nem kell még kanalazni, csak szopizzon a gyerek!(szóval ilyen doki is van szerencsére, aki nem csak a nagykönyv szerint nézi a babák gyarapodását)
na, megyek , mert felkelt a kölök. és szopiznia kell, mert a dokinéni is megmondta :D

puszipá
toncsi

toncsi80

Toncsi, ez nem egy olyan hosszú történet, annak idején le is egoistáztak e miatt. Szóval annak idején, mikor egy másik helyre felhasználónéven gondolkodtam, két szó jutott eszembe, az egyik (az egyes számú pontosabban) egy "a"-val kezdődő fizikai kifejezés volt, a másik pedig a "deus ex machina" első két szavának felcseréléséből adódó exdeus. És mivel az első foglalt volt (nem tudom, ki volt az a balfék, akinek tetszett), maradt az utóbbi. :roll:

Gira, nem a nembeszélés miatt kell a CT, azért el nem vinném, annyira nem vagyok buggyant!
Hanem a lehetséges agyomás fokozódás miatt, amire a szemfenéki képe utalhat. Azért annak örülök, hogy megnézik, habár nem hiszem, hogy gondja lenne, de menjünk biztosra. :wink: Persze parázok ezerrel, de a férjem - állítólag - aznapra majd kér szabit, és együtt visszük el Petit, nemcsak én egyedül.

Cseppek, hatalmas gratula!

Ági és
KépKép
exdeus

Csibe! milyen nagy már Gáborka is! Örülök hogy ö is szereti a bölcsit! Munka:( És a beagle hol van??:) Bigi szereti?

Toncsi! Szerintem sem kell aggodnod, végre egy normális orvos, aki nem hozza rá anyukára a frászt mert éppen nem annyit hizik a gyerek mint valami nagyeszü ezt meghatározta csak a gyerekkel nem közölték.:) Nagyon bátor kiscsaj hogy nem is sirt!!

Ági! Remélem rendben lesz a CT!! De jo hogy nem kell hónapokat várnotok!

Az elöbb olvastam a DM oldalán, hogy az átlagkereset idén megnött, 196e ft felett van, na de szeretnék én közel annyit kapni ha melozni megyek!! :( :x :x Minek bosszantják ilyen számokkal mindig a népet, engem legalábbis rémesen idegesit

Kép

Kép

Karmen
karmen

Exi!

De milyen apropóból néztek szemfenéki képet? Státuszvizsgálaton? Volt valami tünetetek?
Bocs, lehet, hogy írtad, de nem emlékszem :oops:
Vendég

Kármen, hát én is szeretnék annyit... Mondjuk úgy nem nehéz kihozni ezt a számot, hogy odafönt milliósak a keresetek. :?

Gira, Petit - mivel én is és az öcsém is gyerekkori szemüvegesek vagyunk - évente kell vigyem szemészeti kontrollra. És a kétéves vizsgálaton kitágította a doktornő a pupilláját, akkor vette észre, hogy valami nem stimmel, betegségre gyanakodott, volt is, szedtünk rá gyógyszert, de a szemfenéki képe maradt olyan, amilyen.
Tünetünk egyébként nem volt. 8)

Ági és
KépKép
exdeus

Cseppek! :D
Hatalmas gratula,boldog babavárást!

Szilcsi!
Málna se kúszott,1 nappal a betöltött 10 hó előtt elkezdett mászni,elment a dohányzóasztalig és felállt.Ja,és vigyorgott mint a tejbetök,büszke volt magára! :D Szóval szerintem nyugi,nem baj,ha nem kúszik!

Zitus!
Én is szigorú vagyok (szeretnék lenni) bizonyos dolgokban,pl a pelenkázás,na ott is üvölt és el akar mászni,de ott le tudom fogni,igaz néha térddel is be kell segítenem(érdekes pózokba pelenkázok) de nem maradhat kakis fenékkel.De az etetőszékbe ne m tudom belerőltetni.Érdekes,mert ma átjött apósom,és simán belerekta és megetette.Úgy látszik,csak velünk csinálja a feszkót,de annyira ordít és potyog a könnye,hogy megszakad a szívem!

Kármen!
Játékot mindig kap,de ledobálja a földre újabban,olyan erővel (miközben bömböl) hogy a műanyag is eltört! :shock:

Gira!
Jó ötlet,csak a kiságy az emeleten van,az etetés meg lent lenne,de talán most értelmet nyer a járóka megvétele,amit eddig nem tudtam mivel magyarázni!
20140113113746

Anett!

Igen valahogy a gyerekek a szülőkkel nem mindig vannak közös hangon.Vigyáztam barátnőm 1 éves kislányára,de azt mondtam neki édes gyereke van.Nem nyúlt a konnektorba stb..pedig otthon szokott és hiába szól rá anyuka.
Amúgy az evés alvás terén hasonlóan gondolkodom ,mint zituska.Ők is elmászkálnak az asztaltól,de utánna kész befejeztük a kaját,nincs rohangálás.Van hiszti meg sírás ,de úgyis visszajön ha éhes.Én még mindig azon a véleményen vagyok ,amit neked mondtam...Lehet eleinte üvölt de megszokja hogy nem lehet enni máshol csak az asztalnál...(apukára is vonatkozik :lol: )

Exi!
Férjem 3 éves koráog egy mukkot sem szólt utánna meg folyékonyan beszélt.Nem tudom miért kell ebből a beszéd témából ekkora ügyet csinálni egyes dokiknak.Norbikát is akarták oduba küldeni,de rá egy hónapra elkezdett szövegelni.Utógondozásra is csak "miatta"kellene visszamenni amúgy minden okés.

Jaj csajok én megint dögrováson vagyok .Arcüreggyulladásom van mindkét oldalon alig élek.Nem tudom hogy a fenébe tudom 40 fokba összeszedni.Zinnat 500mg-t kaptam de olyan gyenge vagyok tőle ,mint a harmat ,itthon mindenki (a kicsik is köhögnek)ma vendégek jönnak hozzánk ,szóval eddig eddig eddig vagyok.Jó lenne pihenni mert visz a fejem mindenfelé,de sajna nem lehet és ráadásul még apa is belémkötött mikor hazajött.Na jól elbőgtem magam mondtam neki nem tudok ennyi mindent megcsinálni...Aztán elment.Jó kis nap :twisted:

Kép
Kép
zitacicu2

<szia Mindenki!!!!

Zitacicu: Jobbulast....ami a kotekedo ferjet illeti...nos oszinte reszvetem....nalunk is hasonlo a helyzet, nem konnyu egeszsegesen sem elviselni, nemhogy betege...no meg neked ott a 3 kis torpi is! Gyogyuljal!!!!

Zsuzsu: Erezd jol magad...kapcsolodj ki.....jar neked egy kis kenyeztetes....A fiad egy szoke herceg...es azok a furtok....(szerintem nem egy " rossz" gyerkoc, csak eleven, az en fiamat sem lehet utolerni.....hihetetlen a mozgasigenye, es meg csak most mult 1 eves)...ja es a pasik addig semmit sem hisznek amig nem latjak....pusza a pocaknak!
ui.: az egy vedonooooo......

Gira: A fiam itt ul az etetoszekben es nezi mit csinalok, amikor meglatta a csajszikat tiszta szutyin, ugy elkezdett nevetni....nagyon tetszettek neki a lanyok (jo izlese van). Orulok, hogy jol vagy....es, hogy nem faj semmit!

Anett: az en fiam is legtobbszor velem ,,rendetlenkedik", meg az apjaval is ,,jobb fiu", nalunk csak akkor ordit az etetoszekben, ha vegkepp nem akar maradni. Az igazsag az, hogy en mar probalkoztam (akar egy hetig is) a sirni hagyom modszerrel, de a pasi ugy felhuzza magat...ghogy csak rosszabb a helyzet. Nalunk ha ordit a jarokaban vagy az etetoszekbe megprobalok elterelo hadmuveletet csialni, valami zenelos jatekot rakok az orra ala...ha ez sem hasznal kiveszem amig abba nem hagyja, es amikor megnyugodott visszarakom...sirva amugy sem eszik.... Kitartas!

Cseppek: Oriasi gratula a pocakdhoz...boldog babavarast! pusza

exi: gondolunk rad...meglatod minden jol fog majd menni!

Toncsi: Szerintem sem megoldas az uvolteni hagyas....igaz 9,5 kg cielese ne egyszeru, nemreg meg elaludt mellettem, es bevittem a szobajaba (mert sosem aludt velunk egyszobaba)....most lehet valai nem stimi...ELROMLOTT!
A csajszi sulya miatt nem kell aggodni, rendes a dokinenitek...lehet ilyen alkat a lanyod....nekunk is azt mondtak...lehetnenk vastagabbak is.

Lanyok:A psim ismet menstrual....azt hiszi csak o lehet faradt....tegnap meg a labos meretebe is belekotott...,,hogy meiert nem hasznalok kisebbet"...olyan szar...(bocsi), hogy nincs egy ember akinek kipanaszkodhatnam magamat....elegem van!

Bocsi

Teoka es a nyugos anyja

KépKép
:lol: :lol:

sziasztok
matteo0808

Matteo!

Igen nálam is azért tört el a mécses mert tényleg nagyon gyengének érzem magam de főztem takarítottam elláttam a gyerkeket,ruhákat pakoltam mostam stb,stb....erre ő nemhogy örülne még elkezd piszkálni hogy ez sem jó az sem jó...Nem szokott ilyen lenni soha nem tudom mi volt ma vele,de az a poén hogy még este is szurkálódott.. :twisted:
Ráadásul elkezdett az asztalnál játszani a gyerekekkel amire extra hiper érzékeny vagyok ,mert az asztal nálam szent nem pedig játszótér.Ha mégis játszani akarnak akkor menjenek el az asztaltól.Ez egy hatalmas "hibám",de nem tehetek róla.
Ez van nem mindig fenékig tejfel az élet. :roll: Nem könnyű pasikkal,de neélkülük sem.el kell viselni sajna nekik is lehet rossz napjuk.
megyek aludni meg lámpázom az arcom ,mert ma kb 5 x fogtam neki ,de soha nem jutottam el még 2 percig sem.. :D

Kép
Kép
zitacicu2

Matteo!
Nekem panaszkodj nyugodtan akár priviben is ha már sok lenne egy napra... :wink:

Anett!

Az elterelő hadművelet tényleg beválhat én is alkalmaztam Máténál de akkor sem engedtem abból hogy ne székben üljön,viszont egy kis kütyüvel egész jól elvolt.az ikreknek soha nem kellett semmi,de mondjuk nem is adtam volna.Máténál még nem volt kellő tapasztalaton ,mert ugye első gyerek stb...Azért egy próbát megér ha minden kötél szakad.

Kép
Kép
zitacicu2

Zitacicu: Koszi szepen....en nem tudom mi van az en emberemmel, miota megszuletett a Teo....nos allandoan kotoszkodik, idonkent mondom is neki olaszul, hogy meg a kakin is csomot keres....es aztan elmagyarazom, hogy ez nalunk it is jelent. Nem tudom hogyan lehetne visszakapni a regi paromat.....es nem erti meg, hogy nem egyszeru idegenben tok egyedul gyereket ellatni, haztartast vezetni dolgozni (idonkenti alkalmi munkakat vallalok es a fiam jon velem....meg a budira is), senki nem segit az o csaladjabol, a baratnok ugye dolgoznak....no me nekik is van gyerekuk, igaz anyjuk es anyosuk is. Nalunk majd minden napos az esti nyuglodes, igaz en sokszor probalom eltusolni a dolgot, vagy csak viccelek, idonkent egy kukkot sem szolok, no es azert egy honapban egyszer nekem is kiborul az a bizonyos. Feltekeny mikor feltunik neki, hogy a gyerek mennyire hozzam van nove...ha ehes, almos azonnal ertem uvolt, es ha az apja veszi a kezebe nem hagyja abba....en sajnalom de nem en tiltottam meg neki, hogy idonkent elaltassa a fiat...hanem o volt az aki elaludt....no es ha felsirt...szegeny ember nem tud pihenni...nos igy kezdodott a kezben altatas is. Meg meselhetnek. Egyebkent egyrendes ember...csak...o is ELROMLIK...talan egy kicsit onzo is. No de mindegy....ha a fiamra nezek barmit kibirok.
Sajnalom, hogy vacakul vagy....tudom mit erezhetsz, ha beteg vagyok, en is egyedul vagyok, mint mindig. Pusza es gyogyuljal!

Csibe: Az elobb elfelejtettem irni...de csak az en szetszortsagom....nagyon tunci a Gabor baba....sajnos idonkent neklem is be kellett adnom a Teot...es csak en sirtam....mostmar ,,csak" alig varom, hoy menjek erte....szeptembertol mi is kezdjuk a beszoktatast....az allami bolcsibe, mert ha nem teszem nem talalok fix munkat (anyos nem vigyaz ra), es a teli apa fizetesbol nem elunk meg, es nekem az allam itt nem fizet egy vasat sem. Pusza, meglatod, meg lehet szokni, es ha Gabornak tetszik....

Kriszta es az ellenallhatatlan Teo

sziasztok
matteo0808

Zitacicu! Jaj te szegény, jobbulást!

Matteo! Nekem a külföldön élö barátnöim bizony kérik, és kapják itthon a GYES-t. De lehet hogy a lakcimük akkor maradt szegedi? Na ezt nem tudom, de aki több mint 10 éve kint él az biztos hogy kapja! Ki is akadtam ezen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Csak röviden, mert ezer a dolog.

Cseppek: Hatalmas gratula! Nekem is gyanús voltál. :) Mostanában nagyon megérzek minden babát :)
Szóval boldog babavárást, egészséges babócát!

Betti: Nagyon-nagyon sajnálom ami veletek történt. Mihamarabbi lelki/testi felépülést és drukkolok egy következő egészséges babához! Kitartás és fel a fejjel!

Zitacicu: Jobbulást!

Exi: Remélem nálatok is minden rendben lesz! Drukkolok!

Anett: Málna lábacskájára gyógypuszik. Grétinek is leesett 1 éve kb. a körme. Neki egy tányér esett rá. NAgyon ronda volt, hónapokig fekete, véraláfutásos...aztán leesett, és szépen kinőtt az új körme.

Szilcsi: Bea nekem azt mondta, hogy ő nem is erőlteti a kúszást, csak a mászást. És vagy elkezdenek maguktól kúszni, vagy nem, akkor csak mászni fognak a babái.

Melinda: Lottinak nagyon boldog 6. szülinapot!

Edit: Hogy vagytok? Hanna köldöke? Túltettétek már magatokat a műtéten? Kevin?

Matteo: Néha nagyon nehéz a pasikkal, egész másképp gondolkodnak, mint mi, erre nekem is mindig rá kell jönnöm. Meg meg kell nekik mondani, hogy mit csináljanak, mit várunk el tőlük és akkor megcsinálják...de maguktól nem érik fel ésszel általában, meg nem tudják, hogy mi mit szeretnénk, mert nem nőből vannak....néha hozzájuk több türelem kell, mint a gyerekekhez ;)
De mire is mennénk nélkülük...:)

Gyerkőcök mind nagyon cukik és gyönyörűek! Olyan jó őket nézegetni :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok

Karmen: Otthon gyest kerni? Nem is gondoltam bele, a szegedi cimem megvan, de itt is be vagyok jelentve mint allando lakcim....meg olasz szemelyim is van. Az igazsag az, hogy amikor terhes lettem eppen az urammal dolgoztam feketen....hajon, igy nem jar semmilyen gyes, mivel itt annak nem jar semmi, aki nem bejelentett munkat vegez, van egy egyszeri segely ami 6 honapra visszamaneoleg ,,mint gyest" adnak, egyosszegben fizetik ki, es 1000 euro....ami itt sajna semmire sem eleg....(egy havi fizetesnek felel meg). Ez van.... Egyebkent az Olasz mamak akiknek bejelentett munkajuk van, a terhesseg 8. honapjatol a baba szuletese utan 3 honapig jar a teljes ber, azutan meg lehet hosszabbitani a gyest, mindig 3 honappal, de felezik a penzedet....egyebkent egyaltalan nem csaladcenrikus rendszeruk van az olaszoknak, ha csak belegondolunk a legolcsobb bolcsi kb 250 euro havonta (az allamira legalabb 1 evet kell varni, es a jovedelmed alapjan itelik meg az osszeget). Ennyit az olaszokrol...ja es olyan mint vedono (tudom nem mindig jo, de nekem jol jott volna) nem is letezik, a doki nem jon ki a hazhoz, meg ha a gyerkoc nagyon pici vagy magas laza van...nincs gyerekorvosi ugyelet...es meg sorolhatnam....az olasz ,,elonyoket".

bocsi futok, Teo felebredt es kiabal....

sziasztok
matteo0808

...csak dobok egy ket kepet....
Mindig elcsodalom kicsi fiamata delutani ebredes...es uzsi utan....olyan kis ennivalo...

bocsi ha sok vagyok

Kép Kép Kép

Kép

sziasztok
matteo0808

Kriszta! Csodaszép szemek!!! Komolyan mondom, hogy kapják a GYES-t mert igényelték. Ha a gyerek nincs 3 éves még, miért ne járna? Ez ugy tudom annak is jár akinek nem volt munkaviszonya, szoval mindenkinek aki igényli! Én rákérdeznék v. ha jöttök legalábbis beadnék egy kérelmet, miért ne:)
Pasik:( NÉha tök dilák, de tényleg!! Enyém is néha azt hiszi, csak itthon ücsörgök a gyerekkel, semmi dolgok. Ja magátol lesz rend, tisztaság stb. :o
Itt fent vannak a nyomtatványok amik a GYES-hez kellenek, ha nincs idöd bevinni töltsd csak ki, és majd a szüleid biztosan segitenek beadnia kérelmet (nekem is apukám intézte amikor korházban voltam) http://www.allamkincstar.gov.hu/cimlap

Melinda! Nagyon boldog szülinapot Lottinak!

Zitacicu! Jobban vagy??

Norbit ma vittem a fülészetre, csak kontroll volt, de jól van, szépen meggyógyult. AZért ha már beszél akkor esetleg egy hallásvizsgálat szoba jöhet, de nem hiszik gond lenne (én sem). De valszeg utána fogok járni azért ha már felmerült.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!

Köszi kérdésed már sokkal jobban vagyok bár ha fújom az orrom akkor kicsit fáj a fülem is nameg elkezdtem valami iszonyat köhögni,de az arcom már nem fáj a többit meg bármikor kibírom.Valahogy ez az arcüreggyulladás nagyon kikészít.Második volt már ebben az évben. :roll:

Bea!

Na most olyan megnyugtató dolgot mondtál a pasikkal kapcsolatban.Én is szoktam a férjemmel "veszekedni",hogy nekem teljesen egyértelmű természetes dolgot nem tud megcsinálni(gyerekekkel kapcsolatban),mindent mondani kell neki.Azt hittem ez csak a mi családunkban van így.
Gyereknevelésben nem mindig értünk együtt,itthon én vagyok a szigorúbb,férjem sajna nem tud nemet mondani..
Tagnap kimentünk este a tüzijátékra és a Máté elcsatangolt,mert kereste apát.Iszonyat mérges lettem rá féltem hogy nem találom meg a hatalmas tömegben.Végül meglett szerencsére,de nagyon leszidtam.
Egyébként annyira ügyesen viselkedett ,mert bicajjal mentünk le és szépen tekert ha jött az autó a szélén ment.Utánna még elmentünk alsóvárosra az egyik ismerőshöz fél órára és onnan is hang nélkül hazatekert.Olyan büszke voltam rá.

Kép
Kép
zitacicu2

Zitacicu: Igen, nálunk is apa a vajszívűbb :) Pedig szerintem én se vagyok egy hű de szigorú anya...(csak következetes próbálok lenni). Pl. nálunk a férjem miatt kell még este mindig altatni Grétit. Amikor én altattam, mese után búcsúzkodás, kijöttem és elaludt. Aztán 1x apa altatta, és mese, búcsú után mikor jött volna ki tőle, Gréti megszólalt: apa ne menj ki, maradj itt.....
és apa maradt. Hát erről ennyit. :lol: Azóta is ő altatja esténként, én meg Levit. Érdekes, nekem délután Gréti simán elalszik egyedül mese után. Bepróbálkozott többször a ne menj ki-vel. De mindig előre letisztázzuk a játékszabályokat, és én ahhoz tartom magam.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!
Lányok!
Ti milyen nejlon lepedőt raktok a kiságyba a rendes lepedő alá? Mi vettünk Baby Bruin nejlon lepedőt, de ahogy Szandi kúszik, meg kapirgál a kezével, nagyon zörög. Megőrültem tőle éjszaka! Ki vettem alóla, de igy meg féltem a kókuszmatracot.

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Zita!

Én annó a Brendonban vettem pisielháritó lepedőt. Az ottani azért jó, mert az egyik fele műanyag, a másik viszont pamut. Erre még ráhúztam a rendes lepedőt, és soha nem volt hangja. De őszintén szólva épp egy hónapja vettem ki a fiam alól, mert annyira sajnáltam, hogy ebben a dög melegben ráizzad a matracára. Eszembe jutott, hogy szülés után nekem is milyen rossz volt az első nap, amikor izzadtam ki azt a rengeteg vizet magamből, és a nejlonlepedő nem engedett át semmi levegőt az ágyon. Persze ezt csak azért mertem megtenni, mert már régóta nem jön ki semmi a pelusból - most épp ideális a méret :)

Kép
tita80

Zita :)
Nekem olyan van a kiságyban, amilyet Karmen is írt nagyobb méretben, hogy az alja műanyag, a felső része pedig pamut. 70x140-es, gumipánttal lehet rögzíteni. (Ilyet keresek 200x90-ben is)
Én anno Pesten vettem egy bababoltban, de láttam, hogy a brendonban is lehet kapni. Meg keress rá a Vaterán, ott is szokott lenni ilyen!
Ja, és ez egyáltalán nem csörög, és nem csúszik el, szóval tényleg jó!

Én tegnap összeszereltem Boti ágyát, meg ágynemű tartóját - -tök egyedül - , mert már nem győztem Apára várni. Nagyon jó, Boti imádja! :D
Majd egyszer teszek róla képet! :D
Most mennem, kell, kaja.....

Kép
Kép
zituska28

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =2&whid=25

Ez az, elég drága, de ez tényleg jó.

Kép
Kép
zituska28

Zita! A kiságyban nekem is olyan van mint amit Te vettél. Engem nem zavar a zörgése mert nem velem alszik:) Nagy ágyon meg olyan van, mint amit itt beszéltünk nemrég

Zitacicu! te szegény, jobbulást! Mit tenyésztettek ki nálad? Felnött pneuo szuri ezt nem akadályozná meg?

Zituska! vettél végül olyat a vaterán?

Toncsi! Igen, a korházban én is totál ráizzadtam, de ezek mások lehetnek, mert Orsi ágyán én is feküdtem, nem ilyen.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?