Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Zitus, ez csajszi tiszta anyja! :wink: :lol: Csak kicsit pufókább kiadásban. :lol: Nagyon édes, és gyönyörűűűűűűűűűűű szemei vannak!!! :lol: Végre nem vagytok betegek. :D

Karmen, mi volt a fülészeten??? Durván hangzik, hogy folyik a genny a füléből. :shock: Orsi foga?

Matteo, nagyon szépséges a kisfiad. :lol: Kis vagány, huncut. :wink:

Anett, masszázst a körzeti védőnő tartja a víztorony térnél, ott van egy gyógyszertár, az épület másik felében meg gyermekorvosi rendelő és a védőnők. Megkérdezzem esetleg, hogy jöhetnek-e más körzetből is? Ingyen van egyébként, péntekenként 10-11-ig.

Úszás szuper volt, nagyon élveztem!!! Éjfélre értem haza, nagyon el is fáradtam, a lábaimat szinte húztam magam után. Nagyon car kondiban vagyok. :roll: Ma is megyünk, ha törpikém ügyesen elalszik. Mióta megtanult forogni, éjszaka megint többször kelek hozzá, mert hasrafordul és nem tud visszafordulni, és ordít. :roll:

Sokan nem írnak mostanában. Hefe, Norus, kismamik, Zitacicu, Enikő... ???????????

Kép
szilcsi

Hello lanyok!!!

Karmen: hogy vagytok????

Zituska: nem nagy az eselye, hogy ismerjuk egymast, de minden megtortenhet. En kint elek mar lassan 10 eve, a parom olasz, es sajnos eleg ritkan megyunk haza, de lehet, hogy osszefutottunk valahol, vagy valoban ismerjuk egymast...engem egyebkent Krisztanak hivnak es nemsokara 33 leszek, ,,leanykoromban" a Kereszttoltes utcaban laktam!
Nagyon edi a Noemi baba....

Szilcsi: koszike a bokokat...atadtam a Teo babanak is. Igazan irigyellek, hogy a pici mellett meg van energiad az uszashoz...en idonkent ugy erzem magam, mint akit agyonvertek....

Toncsi: gratula a Hedi babahoz...jo nagy kislany, es te is nagyon jo formaban vagy, remelem minden ok.?!!!

Gombasne: Mi zujs???? Csak nem vagy faradt....es almos!!!!Igazad is van, most kell pihenni!!

Kép

sziasztok
matteo0808

Sziasztok!
Még egyben!
Ma voltam ctg-n, persze nem mutatott semmit, pedig tegnap délután meg este elég sokat fájt a hasam. :shock:
Vérvételre holnap megyek, érdekes módon, engem az I-es rendelőintézetbe(régi sztk) küldött a doki. Időpontot olyan soká adtak volna, hgy addigra megszülök, mondták ha a holnap 10 után jó, akkor menjek. :wink:

Szilde!
Hogy vagy? Én lassan kezdek parázni, ugy érzem sose leszek felkészülve lelkiekben a szülésre, meg az azt követő időszakra. :shock:

Toncsi!
Szépek vagytok! :lol:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Egy gyors helyzetjelentés csak :( :( visszaolvasni most idöm sincs. Tegnap este kitakaritották Norbi fülét amelyikben a dobhártya átszakadt spontán, a másikat még nem kellett kezelni. Mára azt is fel kellett szurni amikor mentünk kitakarittatni a perforált fülecskét. Nagyitoval is megnézte ma, sajnos a legrosszabb ahogy csak átszakadhatott volna, igy müteni kell, szerda reggel (holnap akarták csak ez az orvos nem ér rá) lesz és tubust kell tenni mindkettöbe. (ugy perforált hogy ürülni nem tud, mert a dobhártya 3 rétegü és az egyik réteg belefurodott a másik kettöbe igy elzárja az utat, csak néha, kevés váladék tud kiürülni. Én igy értettem, ez a lényege. :( :(
Holnap meg szemészet Norbinak, még mindig tele van váladékkal, sárgás, és fehéres.
Privátba tudja valaki hogy mennyi most egy tubusmütét tarifája egy főorvosnak? Ma akárkit kérdeztem, mindenkinek közeli ismeröse volt az orvos, igy nem tudott semmit sem mondani

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Nem tudja véletlenül vki,hogy a baba-mama csomagot hol lehet átvenni?Ami a könyvecskében meg volt adva két cím,már elavult...
:shock:

Zita!
Még én is egyben.Fájogatok,de még nem komoly.
Felkészülni ettől jobban már nem tudok-sztem te sem-amire meg nem lehet arra nem lehet... :oops:
Túl esünk rajta,aztán meg majd meglátjuk..
Jobb,ha előre nem aggódunk.
Mondani könnyű.de tényleg az kell;nem gondolkodni,nem aggódni,hagyni,hogy sodorjanak az események...
De bölcset szóltam.. :lol:
:oops:

Na még én se tudom mi,hogy lesz...Majd kiforrja magát... :oops:

Edit

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Karmen!
Hát ez nem semmi.
Gondolom egy ilyen gyulladás nem egyik napról a másikra alakul ki.
Előtte nem vették észre?

E.

szilde
Szeged

Szilde! Nem vették észre. Tudtunk 2 hete hogy hurutos, elötte nem küldték fülészhez mert azt hitték, hittük fogzástol taknyos, torka, tüdeje tiszta volt ugyanis. Csak a magas láz után lett fülészet, ott meg akkor még nem volt ilyen rossz a helyzet. :(
Csomagot a Tescoval szemben a kinai áruház elött van egy 5 emeletes házsor, az aljában van a bababolt v. a Csillag téren a Photo Hall

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Karmen: Sajnálom Norbi füét...gyógyuljanak meg a gyerkőcök gyorsan!!!!!!!

Szilde: Nagyá mellett a Photo Hall-ban lehet kiváltani a várandós csomagot, de telefonálj rájuk hogy épp van e, én vagy 4x voltam, mire ötödször végre kaptam. Akkor előtte felhívtam őket hogy van e.
Enyémben egy cumi volt, egy cumis üveg és pár lejárt újság.

Matteo: Nagyon sármos a fiad :)

Zituska: Noémi cukifalat :)

Toncsi: Szépek vagytok!

Zita, Edit: Hajráhajrá...nektek se legyen jobb mint nekünk :lol: :lol: :lol: :lol:
(amúgy tök jó, édespofa Levi, kezdünk összeszokni, Gréti imádja még mindig, éjszaka már 5 órát aludt egyhuzamban Levente, és vasárnap 22 naposan 4310 gramm volt -ez 930 grammal több mint a születési súlya :shock:- viszont még mindig szörcsög és taknyos, minden nap szívja neki a doktornő....)

Egyedül alvás témában látom senki nem jártas....mi még mindig altatjuk Grétit, amikor új ágyat kapott akkor tettem egy kísérletet arra hogy egyedül aludjon el, működött is 1 hétig, aztán mikor apa altatta, akkor elszúrta, mert ő ott maradt mellette az első könyörgésnél, és nem jött ki...úgyhogy ugyanott vagyunk ahol előtte, és ott kell maradni Gréti mellett amíg el nem alszik....és ez időnként nagyon sok idő........és így 2 gyerekkel nem egyszerű...
ezért szerettem volna ha legalább az egyik elalszik egyedül, de már látom, semmise lesz belőle.....
elindulni még mindig nem tudunk délelőtt 11 előtt sehova, pedig fél 8-kor ébren van mindenki legkésőbb

na megyek mert a fiatalúr éhes

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Kármen!

Basszus!Nem semmi,szegény Norbi,kitartás és szorítok,hogy minden OK legyen!

Szilde!
A Faktum Bútorboltba is á lehet venni,nekem nem kellett várni,egyből adták és Kiskönyvet sem kértek!(a Madách utcában van)

Bea!
Nekem is megvan a Suttogó!Felénél kidobtam,ekkora b....ságot! :x

Zitus!
Édi a csajod!
20140113113746

Karmen!Bea!
Köszi szépen.:)

E.

szilde
Szeged

Karmen :)
Basszus, szegény Norbi!!! :( :( Gyógypuszik Neki!!

Suttogó nekem is van, Botinál nekem működött... :oops: Két gyerekkel viszont meg se próbálom..
Bár - nem akarom elkiabálni - nálunk mostmár kezd valami rendszer féle lenni! :wink:
Szóval kitartás Csajok, röpke három hónap csak! :lol:

Kép
Kép
zituska28

Pontosítok:
A Suttogóból néhány dolog működött Botinál. Főleg a 4É, a dolgok rendszerezése jött be.

Kép
Kép
zituska28

Karmen: :cry: Nagyon sajnalom a Norbit....nem lesz egy setalovaglas, de remelem gyorsan helyrejon majd. Sok, sok puszika!!!!!!! :wink:
Egyebkent tenyleg dobbenet, hogy nem vette eszre neki a doki hamarabb, szegenyke, most jol megszenvedtetik. :twisted:

Zita, Szilde: kitartas, mar nem sok van hatra...normalis, hogy egy kicsit feltek, nalam is az utolso hetekbe jott be a panik, es mikor a dokim bejelentette, ,,holnap utan csaszarozunk"...uvolteni tudtam volna, hogy ,,en meg nem vagyok keszen..." :wink:

A Suttogo nekunk sem jott be...egy baratnom kuldte ottthonrol, egesz terhesseg alatt tanultam...de nem jott be semmi, a rendszert a fiam diktalja...egyedul nam alszunk...no de sebaj...en csak vigasztalom magam, most meg legalabb ram van tapadva, majd hianyozni fog amikor a lanyok utan jar majd!!!! :lol: :lol: :lol:

Lanyok!!! Kinek volt lelkiismeret furdalasa, mikor kenytelen volt bolcsibe adni a csemetejet....vissza kellene mennem dolgozni (nekem itt nem jar sem gyes, sem semmi...), anyos kijelentette, hogy nem vigyaz ra...en pedig tepelodom! Lehet megkattantam? :evil:

koszonyjuk szepen a dicsero szavakat...Teo a vegen elbizza magat
Kép

sziasztok
matteo0808

Köszi Anett!
Faktumban? :shock:
És végülis mit adtak a csomagban?

Bea!Matteo!
Köszi a drukkokat!
Aranyosak vagytok!!:)

Edit

szilde
Szeged

Szilde!

A Götz bababolt volt régen!Mit adtak?Én már nem is tudom pontosan!Csomó reklámprospektus az tuti,meg egy cumi,az biztos,másra nem emlékszem,nem egy nagy durranás!Amit a klinikán adnak az jobb sokkal! :wink:
20140113113746

Sziasztok!

Csak egy gyors segítségkérés erejéig ugrottam be! :oops:

Nem tudjátok véletlenül, hogy túrázáshoz való háti hordozót lehet vhol kölcsönözni?
Venni nem szeretnék, mert horrorisztikus az ára és nem megyünk minden hétvégén túrázni!
Köszike :lol:

Szép napot! :lol:

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Szilde!
Én a Faktumba vettem át a csomagot. pelenkaminta, cumi, avent tejgyűjtő pohár, újság van benne. Nem egy nagy durranás. :roll:
Megvolt a vérvételem, szerencsére nem éhgyomrós volt, és aránylag gyorsan végeztem. Eredményért nem is kell menni, átküldik a dokinak. :wink:

Bea!
Az alvás nálunk is igy megy, meg kell várni mig elalszik, addig ott fekszek a szobájába egy másik ágyon. Nem tudom, ha a kicsi majd ordit a másik szobába, ezt hogy fogom megvalósitani! :roll:
Én szurtam el, iszom a levét. Ráadásul mostanában hamarabb elalszom mint Ő!!!! :D

Zituska!
Noéminek nagyon boldog névnapot!!!!!!!! :lol: :lol:

Más!
A málnalevél teából mennyit kell inni egy nap? Már elfelejtettem. :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Sziasztok!

Karmen, sajnálom, ami veletek történt, mindig attól rettegek, hogy én is így járok, nagyon parázós anyuka vagyok...

Anett, nagyon aranyos az kalap, ha lányaim lennének biztos megvenném!
Mindig azt gondoltam, hogy egy fiút sokkal nehezebb öltöztetni, de most már látom, hogy ez nem így van! Sokszor úgy kell visszafognom magam, hogy ne vegyen meg a sokadik vagány nadrágot! A netnek és az online vásárlásnak köszönhetően majdnem minden nap jön a postás hozzánk, lehet hogy most már le kellen állnom! :D

A hétvégén itt volt anyu, legalább lefoglalta a fiúkat, mert meg kellett csinálnom egy pár Áfa bevallást, meg bele kellett kezdenem pár beszámoló elkészítésébe, igaz, hogy május 31. a határidő, de valamiért mostanában lassaban haladok... :roll:

Zita, Te hova jársz dolgozni, hogy hajnal 1-kor kell kellned? :shock:
A fiúk a 37. hétre születtek, Szilárd 2650g, Előd 2350g.
Neked?

Tegyetek fel minél több képet, mert nagyon szeretem nézegetni a gyönyörű babákat! :)

Kép
anix

NOÉMINEK NAGYON-NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!!!! :D
20140113113746

Karmen!

űJobbulást Norbinak ,remélem hamar rendbejön...

Szilcsi!
Élek ,bár nem nagyon van időm mostanában rohangálok ide oda ...Annyi lazítás van hogy hetente 3 szor megyek tornázni de utánna persze csinálom a dolgom.A gyerekek is egyre többet akarnak belőlem Niki überbrutál hisztis azt el se tudom mondani.Mindenre nem a válasz nem tudom mit csináljak vele..EZ KÖRKÉRDÉS IS LEHET AKÁR.nEM AKAR ORROT FÚJNI ÖLTÖZNI STB...RÁHAGYJAM?

Anix!
A hajnal 1 csak vasárnaponként van ,mert akkor megyek büfébe dolgozni kirakodóvásárban.Hja és nem mindig 1 van olyan hogy csak 2. :lol:
Én drágáim a 35.héten születtek Niki 2490 Norbi 2190gr. 42 cm volt mindkettő.Norbi baba nagyon lefogyott volt vagy 1800 1900 gr amikor átvitték őket újszegedre ,összeszedtek valami rota vírust de aztán olyan gyorsan elkezdett enni hogy 2200 gr volt amikor hazahozhattuk őket.Niki alig fogyott de ő most is sokkal erősebb.Ritkábban beteg de ha el is kapja ő az utolsó( a két pasi már rég szenved mire a csajszin kijön )és általában gyorsabban gyógyul.

Most megint nem jövök egy darabig ,itthon is be kell hoznom a lemaradást brrrrrrrrrrrr vasalnom kell.

Kép
Kép
zitacicu2

Sziasztok!

Ez itt a reklám helye:
Hétvégén voltunk a Faktumban és láttunk nagyon klassz fa vasalódeszkát (kb. 2500 Ft) és vasalót (kb. 500 Ft). Férjem közölte hogy ha ezt hamarabb látjuk, nem áll ő neki barkácsolni.
Úgyhogy ha valakit érdekel siessen, 2 db. volt összesen ha jól láttam a vasalódeszkából. :) És eszméletlen jól nézett ki, nekem nagyon tetszett!!!!

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Tudna nekem vki segíteni???

Rolandom, aki csak anyatejen él, ma 8. napja, hogy nem kakál. A 4. naptól kezdve próbáltam a cukros vizet, cukros kamillateát, pocakmasszt, lábtornát, hőmérőzést, glicerines kúpot, és végül ma már a szélcsőre is rávetemedtem doktornőnk tanácsára. Eredmény egy ici-pici maszat a csövön keresztül, az is úgy, hogy bennehagytam a popóban vagy 1,5 órát(pelenka becsomagol), látszólag nem zavarta, de sztem nem is váltotta ki azt amit az ember vár, hogy kakilási ingert csinál, és elvileg addig kéne nyomakodnia, amíg ki nem jön a szélcső, és akkor már azzal együtt a kaki is távozik, táááán. Hát babám egyet sem nyomott, de azért sajnáltam, hogy a popsijában van az az izé. ja, meg sok folyadékot kéne adnom neki, de annál többet nem tudok belé iktatni, mint amit ő meg akar inni.... Ráadásul a szopiból is jó nagyokat ki szokott mostanság köpni,pontosabban bukni, lehet, hogy a sok kakitól?

Egyébként ezen a köpködésen kívül nincs semmi, ami arra utalna, hogy zavarja a bent rekedt kaki. Pukizik is rendesen. Nem tudom mit próbálhatnék még. Ja, még a Laevolac-ot akarom kipróbáni, amúgy sem vagyok ennek a dugdosásnak a híve, csak hát 8 nap már naon sok.

Járt vki hasonlóképpen?

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Mukika!

Én Rékával szenvedtem ezt végig 2 hós korától kezdve a hozzátápiig. :?
Nálunk a Laevolac nem ért semmit, az gyakorlatilag csak egy cukorcirup. Soha nem volt eredménye. Ami nálunk bejött az csak a glicerines kúp volt, én szélcsövezni sosem próbáltam. Szerintem, ha se a szélcsővel és a kúppal sem jön semmi, és nem szenved tőle, akkor nincs is minek kijönnie ;) Valahol olvastam, hogy anyatejes babánál az se gáz, ha 1 nap 10x van kaki, és az se, ha 10 nap 1x. Hajnánál már nem is számoltam a napokat, nála is volt több mint egy hetes kaki-kiesés, de nem izgattam magam (vagy túl lestrapált voltam, hogy ilyeneken izguljak :lol: ). Ő is sokat bukott, de a kettőt sosem kötöttem össze... aztán meg pláne nem, mert a bukás utána is fennmaradt, hogy már naponta kakilt.
Azt még nem kérdeztem, mert fontos lehet: Hízik rendesen? Mert ha igen, akkor az anyatej mennyiségével sincs gond, egyszerűen csak 100%-osan hasznosítja... Ez is lehetséges a szakértők szerint, meg azt hiszem, nálunk is ez volt.
Én nem adnék neki több cukros vizet, mert valahol olvastam (persze csak miután Rékával már ugyanezt végigcsináltam, amit te), hogy a cukor először meghajt, aztán meg hosszútávonszorulást csinál. Én szerintem nála ezért nem múlt el 6 hós koráig, mert beleestem ebbe a mókuskerékbe...
Vendég

Helló!

Jó sokáig el voltunk veszve, vagy 3 hete nem jártam erre. Mondjuk van mentségem,egyrészt überbrutál beteg voltam, még jó, hogy egy gyereknek 2 szülője van :), nem tudom mi lett volna Dinivel, mert én képtelen voltam bármire.

Másrészt májustól visszamegyek dolgozni, na nem teljes munkaidőbe, csak félállásba (fél évre, erre a melóra október végéig vettek fel, utána, ha nem vagyok még pocakos, visszamegyek teljes időbe dolgozni), de Dénest arra a 3-4 órára is vinni kell valahova, így most bölcsibe beszoktatás van! :( Állami bölcsibe szeptembertől vették fel (Vitéz utca), így most Kecskésre hordjuk fél évig, ahol egy hölgy a saját házában, kevés pénzért :cool: vigyáz gyerekekre. Olyan magánbölcsi és bébiszittyó keveréke a dolog :), hozzá is van beszoktatás, egyszerre csak 5-6 gyereket vállal, így tud rájuk vigyázni. (Óvónő volt, csak asszem bezárt az ovi, ahol dolgozott, azóta ezt csinálja). Van, aki csak pár órát van nála, mint Dini, van, aki egész nap, ott is alszik. Dénes a legkisebb, de nagyon szeret ott lenni. Az udvarban kis játszótér is van, de viszi őket a kecskési játszóra is (szuper, és eddig nem is tudtam, hogy van), sétálnak, járnak egy házhoz pónilovat etetni stb., szóval jól elvannak. :) Ez az első hét, hogy ott is hagyjuk Dinit, és alvás előtt megyünk érte, az elválásnál még van sírás (a szívem majd megszakad :(), de ha elmentem már minden oké, eljönni pedig nem is akar.

Ez van velünk. Szóval májustól ritkán kukkolok be, mert dolgozó nő leszek. :) Most se értem rá áolvasni a lemaradást, csak átfutottam, képeket néztem. :)

Toncsi! Gratulálunk Hédi babához, gyönyörű kislány, sok boldogságot az egész családnak! :)

A betegeknek jobbulást kívánunk! :)

Toncsi, Sznanna, Anett, Bea, Zsuzsu, Matteo, Zituska, Kinga
(bocs, ha valakit kihagytam... :oops: ), a gyerekek gyönyörűek! :) Édes pocok az összes! :)

Vesm, Macsek, Betty, privi ment! Anett, neked mait írtam! Kérte még valaki pár hónapja tőlem a hozzátáplálási táblázatot?

Utólag köszönjük a névnapi köszöntéseket Dénes nevében, nagyon kedvesek vagytok! (igaz, mi októberben tartjuk neki :))

Mukika!
Dénes is szorulásos volt, de nekünk a cukros kamilla tea mindig segített, bár nem 1 nap alatt, 2-3 napig teáztattam néha, mire sikerült. A Laevolac szirupot kicsivel 2 éves kora előtt kapta egyszer, mert már néhány hete nyűglődött a kakilással, az is segített, de az se 1 nap alatt, 3-4 napig itta, mire lett eredmény, de akkor könnyen ment a dolog, és hasmenés nélkül.
Mióta csak alvás előtt szopik, sokat eszik, és mindennap eszik-iszik joghurtot, sok gyümölcsöt (mondjuk a gyümölcsöket előtte is nagyon ette, almát, narancsotbarackot, cseresznyét stb.), megszűntek a gondjaink.

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Sziasztok!

Mukika, eleinte engem is nagyon zavart, hogy Lali nem kakil. Mondjuk nálunk eddig 5 nap volt a "rekord". Én szélcsöveztem, eleinte ez segített is, de csak akkor használtam, ha kemény volt a pocakja és fájt.
Aztán próbáltam 3 nap után, nem fájt a hasa, nem volt kemény, de védőnő szerint meg kellett próbálnom. Eredmény nulla, ráhagytam, majd kakil, ha kell neki. Igazam lett, minden szenvedés nélkül sikerült.
Szóval szerintem amíg nem szenved a kicsi, felesleges csövezni, teáztatni, bármit adni neki. Igaza van Girának, ennyire jól hasznosítják az anyatejet. Ha szenved, én csak akkor próbálkoznék először masszázzsal (nekünk megmutatta a védőnő, mi válik be, hogyan kell masszírozni hasfájás-szorulás esetén, hogy megindítsuk a bélmozgást), majd szélcsővel vagy hőmérővel.

Zszuzsi, örülök, hogy hallottam felőletek. Munkához sok sikert, vagy inkább kívánjak mielőbbi pocakosodást? :wink: Szuper, hogy ilyen jó helyet találtatok Dininek! :D

Gira, jöhetnél sűrűbben is. Voltál a 20 hetes genetikai uh-n? Nem látták, mi van a lába között??? :wink: :lol:

Zitacicu, dackorszak Nikinél??? :roll: Basszus nem irigyellek. Segíteni sajna nem tudok, szerintem próbáld meg ráhagyni, hátha megunja a dacolást, ha látja, hogy téged nem tud vele bosszantani. De csak egy ötlet, tapasztalat nélkül... 8)

Utálom ezt a sz@r időt!!! :twisted: Hétvégén mennénk a Vadasparkba, múlt hétvégén is oda készültünk... Sose lesz már jó idő??? :(

Kép
szilcsi

Új képek Hédiről:
Kép

Kép

toncsi

toncsi80

sziasztok

Karmen nagyon sajnálom!

mi tegnap szélcsöveztünk. mert a védőnő mondta, akkor 5 napja nem volt kaki. na, ettől lett. de meg is könnyebbült a kölök.
szilcsi
enikő azt irta, hogy nálatok is volt szopi -táp együtt, és , hogy leszoktattátok a tápról. hogy csináltátok? (bocs, ha nem nálatok) más is irhat.
mi most úgy állunk, hogy 20-60 közt szopik két mellből összesen és ,amikor akar. és amikor éhes és üres vagyok, akkor 30 táp lecsúszik. igény szerint, egész nap zabálunk :D
hogy kéne csinálni???
amúgy ok minden, csak engem néz babahordónak a gyerekem, bár 9 hónapig is hordtam a seggét mindenhova :lol:

enikő elveszett? hahóóó!

köszi mindenkinek a dícséreteket

toncsi

toncsi80

Zita :) Anett :)
Köszönjük a névnapi jókívánságokat, átadtam a Nőcinek! :D

Zita :)
Én fél liter málnalevél teát ittam meg naponta!

Kaki-kérdés passz, Noémi szinte egésznap kakál, legalább 5 kaka van naponta...Boti is ilyen volt kicsinek.
De én is úgy tudom, hogy anytejes babánál - ha nem szenved a gyerek, akkor nincs gond, hogyha több napig nincs kaka.

Megyek...

Kép
Kép
zituska28

Szilcsi!

Voltam UH-n :) Nagyon jól látta a doki, még a leletre is rá lett diktálva, hogy TERMÉSZETESEN semmi nincs a lába között :lol: Csicsóné leszek ;)
Vendég

Gira-Csicsóné :lol: Aztamindenit!!! :lol: Apátok mit szól??? Az összes pénzeteket tamponra meg betétre költhetitek majd. :lol: :lol: :wink:

Zitus, boldog névnapot a Nőcinek! :lol: Nem írtál privit. Fél liter málnalevelet ittál? :shock: Én napi egy bögrével. Mondjuk ez is elég volt, hogy pöttyös legyek tőle. :(

Toncsi, Hédi nagyon édes! :wink: Zokni van a kezén? :lol: Karmolássza magát? Sokáig én sem mertem körmöt vágni, most már simán akkor is, ha ébren van.
Mi pótoltunk, jól emlékszel. Sőt, több volt a táp, mint a szopi. Iszonyúan sebes volt a bimbóm, vérhólyagos, nem tudtam íígy szoptatni, max 10 percet. Az meg nem volt elég neki. Aztán szép lassan gyógyulgatott a cicim, hagytam egyre többet rajta Lalit, 3 hetesen már csak napi 2X pótoltunk, 5 hetesen napi 1X, csak este, 8 hetes korától csak anyatejet kap. Nekem az jött be, hogy minél több időt cicin hagytam, volt, hogy egy dvd-t megnéztünk párommal, amíg EGY cicin rajta volt, persze már csak akkor, mikor begyógyult a cicim. Vedeltem/iszom a laktoherb teát, az is segít. Szóval minél többször, minél több időre cicire tenni - nekem ez vált be. Sok sikert és kitartás, szerintem nem a világ vége, ha pár hétig esetleg még pótolni kell. :wink:

Karmen, ma volt a műtét, ugye? Hogy viselte Norbi? Mi az a tubus, mire kell? Meddig lesz benne a fülében?

Kép
szilcsi

Hello lanyok :lol:
Toncsi: jol latom a kis holgyike tiszta anyuci....nagyon baba!!! :lol:

Karmen: remelem minden siman ment Norbival, es nem szenvedett tul sokat...mostmar gyogyulni fog!!!!PUSZI hegyek!

Kaka tema: :twisted: nekunk is eleg sok gondunk volt a kakaval. Eleinte nem evett eleget csak cicibolt, majd a Plasmon tapszer (amivel kiegeszitettuk a cicit) nem jott be neki, es amikor attertunk a Mellin-re, minden megvaltozott. Amig Teo nem akart kakilni, mi is homeroztunk rendesen, de a doki azt mondta, hogy massal (tea, kupok)ne is probalkozzam, mert nagyon hozzaszokik, magatol kell, hogy kakiljon...itt igaz, a hasfajasra sem adnak semmit, mondvan majd elmulik...az anyuka meg oruljon meg a szenvedo gyereketol. Egyebkent en is ugy tudom, hogy anyatejes babaknel, amig rendesen gyarapszik nem lehet gond, mert mindent hasznosit! De azert kerdezz ra a dokinal.. :wink:

Gira: gratula, a 3. kisholgyhoz... :lol:

:lol: Mi jol vagyunk, ma volt az elso nap a bolcsiben...probaido 3 ora. Teo jol birta, en viszont elbogtem magam...tiszta szegyen vagyok!!!
:wink: :wink:
Kép

sziasztok
matteo0808

Gira!

Gratulálok a csajhoz,azta de jó Neked,3 lány,maga a menyország! :D :D :D

Kármen!
Hogy van Norbi?
20140113113746

Szilcsi!

A betét eszembe se jutott, csak az, hogy mindnyájan egyszerre fogunk menstruálni, micsoda hiszti lesz :lol: Tiszta lánykoli hangulat :lol: (8 évig leányiskolába jártam, úgyhogy otthon fogom érezni magam a témában... újra ifjú leszek ;) )

Matteo!

Köszi! :)

Anett!

Én is így érzem... a leányiskolás éveimnek betudhatóan nem igazán tudtam volna mit kezdeni egy fiúval 3 éves kora után :lol: Most már csak azt remélem, hogy a negyedik se lesz fiú :shock: Milyen puhapöcs lenne 3 kényeztető nővér mellett :shock:
Vendég

Gira,gratula a csajszihoz!!!!
De még lehet fiú,ha eldugta!!! :D :D
terveztek negyediket is??

Zsuzsi,ügyes Dini!!
Már hiányoltalak benneteket!!! :lol:

Ma voltunk bölcsibe, és mivel a Barni gondozónéni gyerkőce beteg, úgyhogy 2 hét múlva kezdűnk!!
De nagyon nem érezte jól magát a bölcsibe a gyerkőcőm!!!
1 1/2 órát voltunk,és mondogatta,hogy menjünk haza!!!
Szóval nemtudom mi lesz!!!! :? :?
de mostmár muszáj menni bölcsibe,mert elromlott az autónk a hétvégén,és kb 150e. lesz................
Zitacicu,ne aggódj a dackorszakba mi is bennavagyunk 1000!!!!
reméle, nemsokára vége lesz neki!!!!!!!! :roll: :roll:

Dancsi ,te mere vagy???

Zituska,Matteo,Toncsi,nagyon édik a gyerekeke!!!!

Mukika,a babamasszást nem próbáltátok??? :wink:
Lizi,mit szól a tesóhóz,nem féltékeny??? :D

Toncsi,nagyon jól írta Szilcsi!
Próbáld minél többet mellre tenni a babót,annál több tejcsid lesz!!!
Az első,hónap nekem is csak erről szólt anno!!!
Szoptatattam,szoptattam,szoptattam,és özben rengeteg filmet néztem közben.............
Meg közben ittam a laktoherb teát!!!! :lol:

Kép
bibi226

Köszi szépen a kakis hsz-eket, aranyosak vagytok!
Tegnap 5 körül adtam Rolinak Laevolac-ot, aztán, hogy ettől-e, nem tudom, este 10-kor annyit termelt a pelusba, h több bele se fért volna. Nagyon örültem!

Gira!
Gratu a kiccsajszihoz! :D

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Gira :)
Gratulálok a kiscsajhoz Csicsóné! :lol: :lol:
Mi lesz a neve? :)

Bocsi, ez itt a reklám helye lesz:

Van jó pár csajos, meg unisex tipegőm, meg body-m, amit kinőtt a Csajom. Fillérekért odaadnám!
Akit érdekel, küldjön email címet, küldök fényképeket!

Meg vannak még kisfiús cuccaim is, folyamatosan fényképezem, ha vkit érdekel, arról is küldök képet! :wink:

Kép
Kép
zituska28

Muki,bolodg szülinapot a lánykádnak!!! :lol:

Kép
bibi226

Sziasztok!

Toncsi: Gyönyörűséges Hédi!!!!!!!!!!

Hát csajok, én kivagyok...megjártuk ma a dokit Levivel, tanácsadás....
Hízik mint a bolondgomba, így 26 naposan 4610 gramm (3380-nal született ez +1230 gramm - doki néni szerint rekordot döntöttünk), 54 cm.
Viszont ezért e vagy nem ezért nem tudom, de hasfájós. Nagyon. Panaszkodtam hogy sokat sír. Szopi után üvölt. Akár órákig is. Tegnap is 3 órán át nyomta. Már totál kivoltam, pláne mert Gréti alvásidejében volt ez a mutatvány, Gréti sem tudott elaludni, amikor nagy nehezen elaludt 1 órát aludt csak de felébredt 3x az ordításra, hiába voltunk a lakás 2 legtávolabbi pontjában. Na, 3 óra ordítás után szétcincált idegekkel sterilizáltam a cumit....én a nagy cumiellenes....szal képzelhetitek....erre Levi elaludt amíg a cumi sterilizálódott, úgyhogy ezt eddig megúsztuk...
Aztán ma a védőnőnél ordított amíg ott voltunk, és elég sokat ott voltunk, mert várni kellett a sorunkat a dokira, a védőnő mondta hogy nagyon nagy a pocakja, tele van levegővel, masszírozgatta, de nem ért semmit, a doki is mondta hogy a hasa fáj, azért sír...kérdezte kakil e, mondtam minden pelusban van kaki, rengeteget termel...erre mondja hogy de tele van levegővel, megszélcsövezte.....hát kész voltam, aztán még orrot is kellett szívni mert még mindig szörcsög...mindezeket Levi végig ordította persze...nagyon sokáig bent voltunk, doki írt fel kálcium port a hasfájásra, meg ajánlotta a Colocynthis homeós bogyót...kimentünk, az öltözést is végig üvöltötte, a többi anyuka meg ott üntyürpüntyürömözött hogy de édes meg szegény, meg hogy sír meg hasonlók, hát mitnemondjak, elbőgtem magam, akkor már nagyon kivoltam....ja persze Gréti is ott volt velünk...
A szívem szakad meg. Hogy tud egy ekkora pici baba sírni....de úgy behergeli magát, hogy hihetetlen....és semmi se jó neki, se kézben, se cicin se sehogy...
Gréti álom baba volt...de most megkaptuk :( Remélem hamarosan vége ennek a rémálomnak, és vége lesz a hasfájásnak, mert ez így nagyon gáz.

Bocsi hogy nem reagálok senkinek és csak panaszkodtam... :cry:

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Ja, nem ám napi 3 órán át üvölt, hanem minden egyes szopizás után amíg el nem alszik
tehát vagy szopik vagy üvölt vagy alszik....nagy ritkán van 10 perc csendben nézelődés
szal ez sokszor 3 óra

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Nem semmi Bea!
Megértem min mentél át.Nekünk Hanna volt elsőre ilyen,ha nem is teljesen.Nem volt egy könnyű eset.
Mindig magamban kerstem a hibát,hogy mit csinálok rosszul.Elmenni meg nem is nagyon mertem vele szte sehová,v. ha igen akkor jól megizzadtam a stressztől a végére.

Próbáld ki a gyógyszereket hátha használna,és megnyugodna Levi!!
A szégyenérzést meg próbáld meg kitörölni minél hamarabb.
Úgysem mindig ugyanaz a közönség :wink:
Egyébként is gondoljanak amit akarnak;te igenis jó anya vagy!!!
Fel a fejjel!!!!!

Edit

szilde
Szeged

Sziasztok!

Köszi a gratulációkat :D Ti vagytok az "elsők", akik pozitívan állnak hozzá a harmadik lányomhoz... még a saját anyám, a legjobb barátnőm is: "Láááány??? Akkor most gratuláljak?" :( Akkor nagyon elszomorodtam, hogy nem örülnek velem, azért nem is írtam meg nektek, de pozitívan csalódtam ;)

Bibi!

Igen, 4-et szeretnénk :) Annak, hogy ez fiú, elég kicsi az esélye, ugyanis, amikor mondtam, hogy már van 2 lányom, akkor még egyszer megnéztük tüzetesebben a kisajkakat, meg a nagyajkakat, és a doki még a leletre is rádiktálta, hogy lány :)

Bea!

Annyira együttérzek veled :( Nálunk mindig ez volt, és most is erre készülök lelkileg... erősödök. Erőt merítek a te szenvedéseidből is, ha ez vígasztal ;)
Vendég

Bea!
Tudom, hogy ez nem vigasz, de Márk is tök ilyen volt. És még éjszaka se aludt rendesen, mert állandóan nyögdécselt. Ettől meg én se tudtam aludni semmit, csak bőgtem. :roll:
Aztán magamat hibáztattam, hogy szar a tejem, nem jól szoptatom, azért fáj a hasa. :cry:
Rémálom volt!!!!!!
És erre nem lehet lelkiekben felkészülni, túl kell élni valahogy. :oops: :cry:

Gira!
Én gratulálok! :wink:
Ha lányt szerettél volna, akkor tök jó!!! Ha meg nem lányt ,akkor is! :wink:
A kukigondokat legalább kihagyod. :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

sziasztok,
rég nem jelentkeztem, elkezdtem dolgozni 3. hete és hát nem egyszerű, estére kivagyok, mint a liba...

majd próbálok visszaolvasni :?

amúgy minden ok, gyerekek jól vannak (kopp kopp), de még szokni kell a koránkelést, mert a reggeli rohanást
Vendég

Köszi csajok az együttérzést, mikor múlik ez el amúgy? Tényleg a 12 hét a bűvös határ? Utána jobb lesz? Vagy ne is reméljek ilyent?

Zita: Igen, Levente is nyögdécsel álmában, főleg hajnal 3 után....
Hát igen, arról már ne is beszéljünk hogy alig eszek valamit, puffasztókat nem, tejet sem iszok, pedig úúúúgy kívánom, amíg a pocakban volt megittam minden nap 1 liter tejet, rettentő kívántam mindig.

Edit: Én is csak akkor indulok el vele itthonról ha alszik, akkor tudom hogy van 2-3 órám. Így megyünk a játszótérre is, és ha felébred...rémálom....Grétit anno megszoptattam és minden rendben volt, Levit megszoptatom és üvölt...úgyhogy nem vagyunk játszótérre valók ilyenkor. Meg máshova sem.
Egyébként nem szégyenkeztem ma a tanácsadáson, vagyis nem az volt a fő érzés magamban hanem csak úgy összejött minden, a kialvatlanság, Levi üvöltése, a sajnálat, hogy mennyire fáj a hasa, meg a szánakozó pillantások....sok volt hirtelen...meg akkor szembesültem először azzal hogy hasfájós a fiam, addig csak simán "sokat sír"-nak könyveltem el...

Gira: Most miért mondod...én is örültem a lányodnak! :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!!

Csak életjel! Élünk :) Minden ok. Takonykór van de nem vészes.

Sportbabakocsit keresek, esernyőre csukhatót.. Nincs véletlenül valakinek eladó????

Bea: nagyon sajnálom :( Hasmasszír, szélcső és kitartás. Ezek "segítenek"! Együttérzek!
Néha Zalán is sírt úgy, mintha minnyá fel akarna robbanni! :shock: :o

Toncsi: Nagyon szépek vagytok :)

Matteo: Kész vagyok a fiadtól. Olyan édes, bájos, tündér, az a vigyor, ááá megzabálom :D :lol:

Gira: Én is örülök a lányodnak :D (én azért drukkoltam, hogy fiad legyen mert nagyonnagyonnagyon teccik a fiúnevetek, és annyira jól ment volna a 2 csajszi mellé az a gyönyörűséges név :D A lánynevetek is nagyon teccik azé ám :lol: 8) )

Mennem kell bocsika :oops: egyedül vokk a kölkökkel apa dógoz..
Pusza

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Bea, kitartás!!!!!! Elhiszem, hogy kivagy teljesen, Dénes ugyan nem volt hasfájós, de alattunk a szomszéd baba 3 hónapos koráig az volt, szegény szülei szét voltak zilálva teljesen, de túlélték :):):), a baba gyönyörű, Levivel ti is átvészelitek majd, drukkolok, hogy minél előbb rendeződjön a pocak! :):) És ne aggódj, tuti jó anya vagy, és panaszkodj nyugodtan, attól kicsit megkönnyebbül az ember! :)

Gira! Gratula a kicsilányhoz! :):) Nem árulod el a gyönyörűséges nevet? :):):)

Ma szembesültünk a beszoktatás hátrányaival. :(:( Eddig is láttuk, hogy bár jól bírja Dénes a bölcsit, csak elváláskor van hiszti, utána semmi sírás, haza se akar délután jönni, itthon mégis hiperanyás lesz. Ma el akartam menni fodrászhoz, Dénest a tesóméknál akartam hagyni. Szeret náluk lenni, játszik az uncsitesóval, máskor is hagytam már náluk 1-2 órára, ma mégsem akart náluk maradni. Üvöltött, hogy "ne menj el", "veled akarok menni", meg "anya ne hagyj itt", szabályosan bepánikolt, el kellett vinnem a fodrászhoz, tesómék jöttek velem, hátha ameddig vágják a hajam, elbiciklizget velük kint, de nem akarta, ült az ölemben és hüppögött, néha sírdogált. :(:( Úgy sajnáltam, itthon is követ szobáról-szobára, de ha már nincs velem állandóan, itthon úgyis vele foglalkozom. Szíve megszakad az embernek. :cry: Végül apa mentette meg a helyzetet, épp indult volna kocsival Újszegedre, eljött előbb a fodrászhoz és leválasztotta rólam Dinit. :):)

Bibi! Kösz a hiányolást! :) Remélem Barni hamar megszokja a bölcsit, gondolunk majd rátok! :)

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

sziasztok

megvagyunk.
szoptatunk jó sokat.
megszültem :lol: a szüléstörténetemet. hát a miénk ilyen volt: 1209063038.7118.doc

toncsi

toncsi80

Sziasztok!
Véleményekre lenne szükségem tápszer-tej dilemmában. Ugyebár most az a módi, hogy 3 éves korig nem adunk tejet a babáknak, hanem ilyen mindenféle tápszereket. Én viszont eddig szerencsére el tudtam kerülni a tápszert, még mindig szopik a fiam reggel és este. Szóval nem vagyok biztos benne, hogy 13 hónaposan kellene elkezdenem tápszerezni. Szerintetek adjak neki mostmár tejet - úgyis egy csomóan azt mondják, hogy adható 1 éves kor után - vagy inkább tápszert? Mert azért mostmár szerintem örülne egy-két tejes pépnek, vagy ételnek...

Kép
tita80

Toncsi, nagyon szép ez a történet, én ilyenkor nagyot sóhajtok és sárgulok... :roll:

Gira, gratula a Csicsónésághoz. :lol:

Ági és
KépKép
exdeus

tita: én Rékámat 13 hónapos koráig szoptattam és kb. az utolsó hetekben kezdtem neki tápit adni.Nehezen, de elfogadta, keveseket ivott, most sem iszik hajde sokat, reggel 1-1,5 dcl, este 2 dcl!
Én HA tápival kezdtem, de most váltottunk rendesre, mivel már tejtermékeket is eszik bőven!
Én is elgondolkodtam ezen a tej dolgon, de valahogy szerintem a mai tejek nem egy táplálóak és nálam szempont ugye hogy az legyen, mert Réka elég vékonyka, szóval én inkább a tápit adom neki!

Bea:nem akarok okoskodni és biztos sok mindent kipróbáltatok hasfájásra, de nekünk az espumisan csepp vált be, minden kaja előtt adtuk Rékának!!

Kép
gyanixi

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?