Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Lányok, az ultrahangos hidegpárásitót hogyan kell tisztitani? :?: Mivel? :?:
Nemrég vettünk egyet, ki kéne takaritani, de nem találom a papirjait. :shock:
Amúgy ti mennyit használjátok? Este egy pár órára? :?:

Köszi.
Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

sziasztok

köszi minden választ.
próbálkozunk. ma elég sokat lógtunk cicin és evett is belőle 10-20körül(a kettőből együtt) pótolni eddig csak reggel meg délben meg most kellett. azért fejek is. szopi után , míg ő büfizik vagy alszik. ebből estére lesz 30ml.
most bizakodóbb vagyok :P szerintem menni fog. a hétvége jobb lesz, mert csak hármasban leszünk. a párom tök cuki, meg segít, csak még nem indult be a teje neki sem :( :wink: :lol:
amúgy ez egy baromi rendes gyerek(remélem nem most kiabáltam el) egész keveset sír.
én jól vagyok. tök jó, hogy kevés az alvás igényem, mert az éjszakai 3 órámmal egész nap elvagyok.

és leesett a köldökcsonkunk is.
na, megyek vacsizni(én aki mindig lassan ettem, most megtanultam gyorsan zabálni :lol: )

puszika
toncsi

toncsi80

Zita! Mi Norbinak vettük, de a páramérö alapján kiderült Orsinál nagyon száraz a levegö, igy nála megy minden este kb. 2 orát. Én még nem tisztitottam, elvileg hetente kellene de én desztvizet teszek bele, szerintem igy csak ritkán kell akkor. Milyet vettél?

Matteo! Orsi is ugy szopizott hogy folyton bealudt az elsö 3 hónapban, másfél óra alatt megette az előirt felét, majd annak tuti min. a felét még visszabukta :( Rémes egy idöszak volt, hát irto nagy szerencse hogy Norbi már nem ilyen! Ö bevágja 10 perc alatt a 2 cicit. Igy nekem muszáj volt fejnem mert keveset evett, ha akartam legyen elég tejem, hátha megjön az étvágya. Én is csupa seb voltam de csak 2 hónapig.
Orsinak is kicsit hurutos a füle, mint Norbinak (akinek még szintén az) Orsinak Bioparoxot mondtak használjunk. Meg lámpázunk majd.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Matteo!

Málna is imádja magát a tükörben,mindig mosolyog,akkor is ha sír,ott mindig vigyorog! :D Lesz egoja a kiscsajnak!

Császáros anyukák! :!:
Nektek mennyi ideig viszketett a seb?Márha viszketett egyáltalán.Neke mkezd egyre rosszabb lenni,brutál viszket és puklis,a két széle lapos,de amúgy puklis,ez normális?Ma vettem Contractubex gélt,használt vki?És használ?Jó lenne ,mert nagyon zavar,hogy dudoros és érzékeny!És azt hallottam,szoliba nem lehet menni vele,meddig nem tudja vki?Mert nekem van egy terhessé előtt vásárolt bérletem,amit leszolizhatok még idén,így nem akarnám hagyni elveszni!
20140113113746

Anett!
ez a gél akkor jó, ha csaszi után egyből kened, friss hegekre jó, már nem fog használni, de nem akarlak elkeseríteni, hátha...
én térdműtét után használtam 10éve, most meg elfelejtettem :( , már mind1.

ez a prevenar k.vajó, én 16ért vettem, nekem azt mondja nem írják fel csak betegeknek, stb...,
Vendég

Anett!
amúgy szuper a szer, időben...
Vendég

Anett!
Nekem azt mondta a doki, aki adta - hónapokkal a műtét után - hogy használ így is, ha jó vastagon rákened, és dunsztkötést csinálsz rá éjszakára. Azt mondjuk nem árulta el, hogy erre a tájékra hogy lehet dunsztkötést kötni... Na mindegy, én kenegettem egy darabig vastagon, de aztán meguntam. :) Semmit nem használt. Egy másik sebem környékén meg úgy felpuhult a bőr, hogy most van egy világos folt is körülötte.... Nekem is ugyanolyan puklis egyébként a vágásom középen és síma a két szélén, és nem akarlak elkeseríteni, de vagy háromnegyed évig viszketett. Mindegy, ez legyen a legnagyobb bajunk. Bikinivonal alatt úgyse látja senki, csak apa. :)
Zita!
A párásítót én sem tudom, hogy kell takarítani, csak símán eltörölgetem, meg forró vízzel kimosom néha. Viszont nálunk egész éjszaka megy.

Kép
tita80

Prevenart nekünk felírta a dokinő, de sztem nem támogatottra, tehát 16E-ért, kurva jó, h ez így megy!!

Kép
gyanixi

Hello lanyok! :P

:lol: Teo hosszas kuszas-maszas utan (apaval) vegre elaludt ( a kezemben, megprobaltam lerakni, felallomban, de 3 perc utan vigyorogva talaltam a kisagy racsaiba kapaszkodva)...igaz apa hamarabb felmondta a szolgalatot. :wink:

Karmen: Sajnalom a gyerkocoket, a fulfajas egy nagyon csunya dolog, nekem is sokszor felszurtak kicsinek a fulemet (remelem nektek erre nem lesz szukseg), en meg mindig emlekszem ra meg ha nemsokara betoltom a 33-at. :cry: Eleg szornyu elmeny volt. Teo (lekopogom) meg nem volt ilyen panasza..legalabb ez nem). Sok sok gyogypusza!!!
:twisted: 2 honapig sebes cici...en majd meg orultem, amikor minden feloraban ramharapott, neha attol feltem veletlenul megszoritom, a fajdalomtol. Az elso uveges etetest vegig bogtem a buntudattol...eletem legszornyubb idoszaka volt, a segitseg helyett az anyosom is csak azt tudta hajtogatni, hogy o minden gyereket mennyire szoptatta, meg, hogy milyen koverek voltak es, hogy az o szulesi fajdalmaihoz kepest az en csazarom egy semmi...csak erre volt szuksegem, meg, amikor szoptattam majdnem o is bekapta a cicimet..ott logott a szamban...meg hasonlok...nekem eleg lett volna, ha idonkent megfoz, vagy tisztaba teszi (ezt a mai napig nem csinalja)... na mindegy nem panaszkodok, vsak mindig ha visszaemlekszem elojon a sok...kaki :twisted: :evil:

Anett: A Malna is egy gyonyouseg, na meg a Teo sem egy csunya fiu...es ezt ok is jol tudjak!!! :P :lol: :wink:
Nekunk is csaszarunk volt, a doki nem adott kencet, megnyugtatott, hogy meg sokaig lesz erzeketlen koldoktol lefele...pontosabban a vagas mindigaz lesz, a viszketes, nyilalasok idovaltozaskor teljesen normalis, na meg egy evig nem nyeri vissza a poci sem a rugalmassagat...pocakos vagyok meg egy kicsit...no de sebaj. Szerintem a szolinak 6 honap utan nem lehet baj, de kerdezd meg a dokidat az a tuti... :oops:

A kis Teo...februarban (6 honaposan) amikor is megismerkedtunk...a gyepszonyeggel... :lol: :lol: :lol:
Kép

Jo ejt mindenkinek!!!!

sziasztok
matteo0808

Zita!

Párásítót ecettel kell takarítani. Bennehagyod 1 órát. Fertőtlenít és vízkövet old. Legalábbis nekünk ezt mondta az eladó.
Vendég

Hát szomorú vagyok akkor,ha ez ilyen puklis marad! :cry: Köszi azért a hsz-eket!
20140113113746

Sziasztok!

Anett: Nekem nem maradt puklis. Nem emlékszem mikorra múlt el, de elmúlt. És szerintem nagyon szép lett. Már amennyire egy ilyen seb szép lehet :) De teljesen beleolvadt a környezetében, mikor nemrég apával lemérettem hány cm a vágás (pár hete volt, amikor én még nem láttam a hasam alatt semmit, akkora volt :)), akkor úgy keresgélte hogy hol is kezdődik, nem volt feltűnő egyáltalán, csak az látszódott hogy van egy halványabb csík mint a bőröm egyébként.
Szerintem még egy fél év és neked is szép lesz.
Viszketés nekem nem rémlik. Vagy nem viszketett vagy csak nem hagyott bennem mély nyomot. Most sem viszket, csak időnként a jobb széle fájdogál.
Most ez a seb sokkal "szebb" mint az első volt, először nekem is puklis volt, most egyáltalán nem (ugyanott lettem fölvágva mint először, nem két vágás van, csak 1 :)).

Zita: Nálunk télen egész éjszaka megy a párásító, és ecettel takarítja a férjem....

Matteo: Nagyon cuki a fiatok, látszik rajta az olasz vonal :)

Toncsi: Remélem nálatok a kevés sírás még nem a beetetős hét miatt van, nálunk már elmúlt a szép élet....igen sírós a kicsi fiunk...amin totál meglepődünk, nem vagyunk mi ehhez szokva :)
Jól megbeszéltük tegnap egy ismerős fiús anyukával (3 éves a fia), hogy a fiúk már csak ilyenek, valahogy nehezebben szokják meg az életet....lehet van benne valami.

Anix: Minden elismerésem. Nem lehet egyszerű ez az iker-dolog.

Szilde: Nekem is tömték fogamat (Szenteste délelőttjén), és érzéstelenítőt is kaptam. Sőt nekem azt mondták hogy lehet röntgeneztetni is, csak anyukák nyugalma miatt nem szoktak, de amúgy nem árt...
Gratula a betöltött 37. héthez :)

Mindjárt babaeső lesz: Zita, Edit :)

Valaki elárulja hogy működik ez az "egyedül elalszik a kiságyban a baba" dolog?
Ugyanott vagyok ahol a part szakad, Levi csak akkor alszik ha a szopiba beájul. Ezt Grétivel megszívtam, most nem szeretném, de már látom, hogy ugyanaz lesz megint.....:( Egyszerűen nem tud egyedül elaludni, üvölt, mi meg nem bírjuk hallgatni és bármit megcsinálunk csak ne sírjon. Suttogót olvasom, de nekünk nem jön be amit ő ír, egyszerűen 2 gyerekkel nem kivitelezhető szerintem. (mondjuk szerintem egyel sem....a mi életünkkel nem összeegyeztethető)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea!

Köszönöm a gratulációt! :D
Tegnap a doki azt mondta,hogy a külső méhszáj nyitva van,de a belső teljesen zárt.. :shock:
Ahhoz képest,hogy elhagytam a bogyókat elég meglepő.
Meghát reméltük,hogy nem jön előbb a baba.Most meg remélem azért nem kell majd indítani... :lol: :lol:

Fogdoki jól lerázott szerintem ezzel a fogínyvérzéses dumával.De csak egy időre..
Érdekes,hogy a fogkőlevételnél mikor megkarcolta az ínyemet egyáltalán nem vérzett... :shock:
Szerettem volna szülés előtt túlleni a töméseken én is.
Van úgy,hogy egy lyuk picinek látszik kívűl, belül pedig emészti a fogat ,és van egy nagyobb üreg.Én már jártam így.

Meg az is meglepő,hogy a magándokim 4 pici lyukacskát látott,a körzeti meg először egyet sem,aztán nagy nehezen egyet...????
Most vagy az egyik képzelődött,vagy a másik nem lát jól...

Egyszóval ha nem válal el a körzeti nem erőltethetem..
És Isten őrizzen egy ideges,agresszív fogorvostól.... :lol: :lol: :lol: :lol:

Köszi szépen mindenkinek a fogdokis infókat!!!

E.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Zita!
Hogy vagy???

CTg alatt éreztem egy méhösszehúzódást,ami fájt is eléggé.Örültem,hogy na akkor majd rögzíti a gép.
Erre az asszisztensnő azt mondta semmi.... :shock: :(
Ez,hogy lehet??
Igaz mikor Hannát szültem nálam a gép akkor se nagyon mutatott ki semmit,pedig igen erős fájások voltak.
Nem is nagyon hitték el,hogy mindjárt szülök,csak mikor már meglátták a gyerek fejét.
Akkor aztán volt nagy kapkodás... :lol: :lol:
Csak jobban tudom mit érzek,hát nem???

Matteo!
Sokszor csalódik az ember a közeli hozzátartozókban.Én is csalódtam.
Pont az ellenkezőjét kaptam mindenkitől az első gyerek születésekor,mint amit vártam.Segítség,támogatás,buzdítás helyett kritizálást.Sokszor a hátam mögött.
Ez nagyon tudott fájni..
Aztán megbocsájtottam,mert rájöttem,hogy pár év alatt is elfelejtik emberek a szülésélményeiket,és nem tudnak együttérezni,hátmég aki 40 éve szült..
Kissé szelektív a mamák,anyósok memóriája,Csak a szépre emlékeznek,v. kiszinezik,átírják mi hogy volt..
El ne hidd a felét sem!!!! :lol: :lol:
Csak ilyeneket mondanak,hogy ők elsőre mindent jól csináltak,pedig segítségük sem volt,ömlött a tejük,azonnal lapos lett a hasuk,és szép csinosra lefogytak,,és persze az ő gyerekük(anyós) álom jó volt,tudtak vele bánni,mindig megnyugtatták,és kifogástalanul nevelték..:):)

Most úgy vagyok vele,inkább nem várok el semmit,és ha vmit még is tesznek,v. adnak akkor annak fogok örülni..Amit lehet próbálok én megoldani,csak ne is szóljanak bele az életünkbe!!!
Fel a fejjel!
A második gyereknél már rutinosabb leszel,és a rokonság is jobban leszáll rólad.Csak az első gyereknél van ilyen nagy feszültség!

Üdv.:Edit

szilde
Szeged

Sziasztok!
Szilde!
Megvagyok! Keményedgetek, de a hétfői ctg nem mutatott semmit. 21-én megint megyek, majd látjuk. Én végig figyelni szoktam a ctg gépet, meg a papirt, úgy hogy látom, hogy mit rajzol a gép. :wink:
A rokonsággal kapcsolatos véleményünk egyezik, én is mindig megkapom, hogy bezzeg, annak idején............. :roll:
Milyen hamar szobatiszták voltunk, szépen ettünk, nem hisztiztünk,stb. Nem volt segitség, mégis!!!!! :roll:
Mindig az jön le, hogy én csinálok valamit rosszul, én vagyok a sz@r anya. :cry:
Csak éppen azon gondolkoztam, hogy régen több generáció élt egyűtt, ott lakott a tata, mama, és azok azért tudtak segiteni. Velünk is velünk lakott tatám, mikor akkora voltam, már simán tudott rám vigyázni, oviba vinni, stb. :shock:

Gira!
Köszi, én is az ecetre emlékszem, csak nem emlékeztem milyen arányban kell! :wink:

Zituska!
Holnaptól tervezem a homeós bogyó szedésének a kezdetét. :wink:
Szerinted emellé még igyam a málnalevél teát is???????? :shock:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Málnalevél tea engem is érdekel.Tényleg hatásos?Ára?
E.

szilde
Szeged

Zita!
24.-én megyek a következő CTG-re,meg vérvételre is...
E.

szilde
Szeged

Szilde!

Málnalevél tea potom áron van (100-200Ft). Hogy hatásos-e :lol: azt csak a Jóisten tudja. Az elsővel ittam, aztán mégis az oxitocyn dolgozott helyettem 16,5 órát :roll: A másodikkal nem ittam, és simán 10,5 óra alatt lett meg... De a második ugye rövidebb egyébként is... hát nem tudom. Sztem a harmadikkal sem fogom inni :roll:
Vendég

Sziasztok!!
Málnalevél tea, hogy használ-e télleg csak a jóég tudja :D De ártani biztos nem árt, max nem használ! :D Én ittam mindegyikkel+homeós bogyókat is szedtem Zalánnal :D És nagyon gyorsan meglett! Turbó volt a kiscsávó :D Hogy ettől-e vagy mert 3. béb azt asszem sosem fogom megtudni! :lol:

Mennem kell ordítás van!
Tsók

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Szilde!
Én a Márkkal ittam a teát, 5 ujjnyira kitágult méhszájjal mentem be, de akkor még nem is fájt semmi. Miután burkot repesztettek, utána lett gáz, de 3 óra alatt megszületett Márkocska. :wink: A szülés előtt egy héttel 2111 volt a méhszáj.
Szóval nem tudom, de ártani nem árt!

Enikő! akkor azt mondod mehet egyszerre a homeos, meg a tea? :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Sziasztok! :)
Gyors leszek, előző oldalt olvasni nincs esély! :roll:

Zita :)
Szerintem nyugodtan ihatod a málnalevél teát is, a homeós mellé! :wink:
Ezektől szerintem nem indul be hamarabb a szülés, "csak" lerövidíti a vajúdást!
Most jutott eszembe, hogy maradt Málnalevél teám is, odaadhattam volna azt is....

Párásítóhoz én vettem dm-es vízkőoldót, ami kisgépek tisztításához való. Citromsav van benne, nekem szépen kipucolta!

Matteo nagyon széép! :D

Na, mennem kell, pussz..........

Kép
Kép
zituska28

Bea,ez az egyedül elalvás téma érdekes....................... :?
Elméletileg ,bele kell tenni a gyerkőcőt a kiságyba,és ott álldogálni ,énekelni neki,amíg el nem alszik............
De ugye a Barni is mindig cicin aludt el,a mai napig úgy alszik ,ha ott fekszem mellette,csak most a karomon a vénákat nyomkodja.................
Számomra hihetetlen,és egy kicsit írígylem azokat akik beteszik kiságyba a gyerkőcőt,rácsukják az ajtót ,és alszik a gyerkőc!!!!!!!!!!!
:shock: :D
Barni 2,5 éves,de ez még minidg nem műkődik nála..................
Sokat eszembe jut,hogyha hagytam volna sírní hagyni a kiságyba,lehet másként alakultak volna a dologok!!
Hozzáteszem,valszeg ketteskét sem fogom majd sírní hagyani!!!
Szóval megint semmit nem tudtam segíteni!!!!Bocsi!!
:P

Enikő,voltunk bennt a Barbinál a Klinikán,még minidig nagyon szupi csajszi!!!
Teljessen megvolt lepődve,milyen nagyott nőtt a gyerkőc!!!
Barni puszit is adott neki!!!! :lol:

Málnalevél teát,én is ittam 38 héttől,így 13 órát vajúdtam! :wink:

Barni dumája:
-2 hét múlva megyek a bölcsibe,anya elmegy dolgozni,jó lesz majd,játszok a gyerekekkel,veszekszek a Szilvi kerivel,és majd sírok utánad anya!!!
8) :shock:

Toncsi,a homonok miatt lehet hogy elég a kevés alvás!!! :D
Amikor éjjel a Barnit szoptattam,és 4-5 fennt voltam vele,én sem éreztem magam fáradtnak..............
Most ,ha 2-3 fel kell kellnem,sokkal fáradtabb vagyok!!!! :roll:

Csibe,szóval te is mész vissza dologozni!!! :)
Senseo,nekem se jönn be.....................

Zita,mindjárt itt az idő!!!
Hihetetlen,hogy tellik!!!!
Basszus régen lehet ,hogy a mi korosztájunkkal,könnyebb volt,anya is mondja,ő símán megfőzőtt,a háztartás,a kert,,neki még hagyományos mosogépe volt.
de ezek a mai gyerekek ilyenek!!!!sokkal több inger éri őket,nagyon felvan gyorsulva a világ,és ezt szerintem ők is érzik...
Anya,mindig elmondja,hogy a Barni 2 emberes gyerek,egy valaki nézi mit csinál,a másik pedig fogja......................

Kép
bibi226

Anett! Nekem Norbi után nem olyan volt a sebem mint Orsival, én is fél év után mentem orvoshoz (bördoki), készitett krémet irt fel.

Matteo! nem kellett még felszurni, szerencsére. Egyelöre csak ritka neki a fájdalom, azt mondta mivel taknyos amiatt lett kicsit hurutos a füle is. De ma megvettem amit javasolt, orrba, szájba kell spray-zni.

Szegény Orsi, ma vettem észre az egyik szemfoga felett egy hatalmas gennyzacsko(?) van, de talán nem is genny van benne mert olyan húsos, vérbő. Elképzelni sem tudom hogyan fogják kezelni, hogyan birjuk majd lefogni, ha felvágják, ha kiszurják nem fogja engedni. Durva lesz, de ha muszáj akkor apát is viszem és ketten szoritjuk majd le a székbe :( :( Ja és gyönyörü, egészséges fogai vannak, látszólag

Zita! megnézem mit ir a párásitom, milyen arány kell. De azért kérdeztem milyet vettél mert ha olyan mint az enyém (Vivamax) nekem megvan a leirás is, akkor ha a férjem ráér majd egyszer beszkennelte volna :D

Bibi! Szerencsére Norbi ilyen volt, letettem és elvolt, majd elaludt. Orsival megjártam, meséltem. De ö is csak 1 évesen kezdett bealudni a szopiba, addig nem. Szoval remélem Norbi már nem romlik el. De néha Norbi is sir de nem keservesen ha otthagyom, és végül ugy alszik el. Ha nagyon sir akkor bemegyek és felveszem, egyébként nem. De sokan nem birják sirni hagyni, tudom

Kép

Kép

Karmen
karmen

karmen,szegény Orsi!!!! :cry: :cry:
nagyon sajnálom!!!!!!
remélem minél hamarbb rendbe jönn!!! :wink: :roll:

Kép
bibi226

Karmen, szegény Orsi. Panaszkodik is rá, fáj neki? Mikor viszed fogdokihoz? :( Norbival mázlid van, nekem eddig kétszer jött be, hogy letettem és magától elaludt, amúgy kipattan a szeme. Én nem veszem ki, ahogy Bibi is mondta, nem szólok hozzá, max simogatom, erre ő elkezd vigyorogni meg dumálni. :lol: Esze ágában sincs aludni! Ha otthagyom, akkor elvan kb 20 percig, aztán műsor. :roll:

Zitus, valamit akartál írni, hogy mitől volt sz@r napod, kíváncsi vagyok, mi történt?

Anett, szép paraméterei vannak Málnának! :wink: Mi 8-án megyünk tanácsadásra, akkor fogom feliratni a Prevenart, kíváncsi leszek, mennyi lesz... :shock:

Párásító nálunk egész éjjel megy a kicsinél, így van 30-40% páratartalom. A tisztítását apa csinálja, ő minden este elmossa sima vízzel, kéthetente pedig valami spéci oldattal, amit hozzá lehetett kapni.

Toncsi, szopihoz kitartás!!! Lali is kicsit sárga volt, kiskönyve szerint 158-cal adták haza, mondjuk lusta is volt rendesen enni.

Edit, ctg-n ha volt fájásom, nem éreztem, amikor meg fájt, a ctg nem mutatott semmit. 8)
Zita! Málnalevelet és homeós bogyókat együtt szedtem, nekem valamelyik olyan allergiát okozott, hogy az alkarom olyan volt, mintha leprás lennék. :shock: Szülés után kb két héttel múlt el teljesen.

Bibi jó, hogy kezditek a bölcsit! Csak nem kell fél évet otthon maradnotok! :wink:

Mai babamasszázs szuper volt, Lali élvezte, csak a fejét nem szereti, azt ki kell hagynunk. Ma este megyek úszni barátnőmmel, már nagyon várom, bár apa azt nevette, hogy már keresem a kifogásokat, miért ne menjek, csak az a rossz, hogy így kevesebbet fogok tudni aludni. :roll: Mondjuk éjfélre szeretnék ágyban lenni.

Kép
szilcsi

hello lanyok!

Karmen; Orsika jol kifogta...nagyon sajnalom, nem emlekszem pontosan melyik a rosszabb, a fog, vagy a fulfajas...lenyeg, hogy nem kell neki felszurni, az egy csunya dolog.

Az egyedul elalvasrol mar en is letettem, de azert mikor elalszik, megprobalom a kisagyban hagyni, tegnap aludt 1, 1|2 orat, ma nem volt ilyen szrencsem, eloszor fel ora mulva kezdett el gogicselni nagy almosan ket labon allva..., majd kivettem, ahogy a karomba vettem ujra aludt...en visszaraktam... fel ora mulva az elozo tortenet megismetlodott...nem sokat pihent, de mit tegyek, lezsibbad a karom 2 ora hosszan at vele hevereszni a divanyon, elegem van, hogy kisparnanak nez...(poen,sokszor nekem is jo, elvegre en kenyeztettem el).
Anyos: sosem kertem tole semmit, tanacsot meg foleg nem...tudhatta, amikor terhes voltam...nem segitett, csak MESELT, hogy o mennyire szuper volt, meg, hogy o nem okadott, mint a muranyi kutya...erre en megnyugodtam, ennel mar csak a szules utan volt szarabb...meg mikor a Teo korhazba volt, en voltam a hulye, meg miert nem bizok a dokikban. En rogton urulogushoz akartam volna vinni...hogy elkeruljuk a 4 honap antibiotikumot...de a paromat, is ellenem hangolta, mondvan, hogy en mindenkinel okosabba vagyok. Nem haragszom, csak szar, itt a vilag vegen a csaladom nelkul...
A gyerek termeszetesen, csak a paromra hasonlit, megha mindenki mas azt allitja, hogy kikopott anyja..anyos!!!

Szilde, Zita...nemsokara itt vannak a babak...verseny ki szul mag hamarabb!!! Hajra!!

Toncsi, Gombasne: mi zujs???

Kép Kép Kép

sziasztok
matteo0808

Szilcsi! Örülök, hogy Lali élvezi a masszázst! Panelban laktok, hogy ennyire száraz a levegö? Nálunk Norbinál alapban 45-50% a páratart, Orsinál viszont 38-43%.
Alvás. Ha Norbi nem nagyon álmos akkor hallom ö is 30-50 percig elgagyarászik, vagy mivel már ez is megy neki, feláll, szétrámol (kidobálja a játékokat, takarot stb.) aztán ha nagy a csend visszamegyek és betakarom, rendet teszek :)

Ma vittem fogorvoshoz, szerencsénk volt mert 5ig rendelt. Hát sajnos ez genny, ez egy elhalt fog. Kérdezte a doki hogy nem ütötte-e meg mostanában ott, mondtuk nem. Azután eszembe jutott hogy tavaly okt. amikor fotozás volt az oviban, kérnem kellett külön restaurálást a képekre, mert elötte nap elesett és hatalmas seb lett a száján és felette. SZoval valszeg akkor történt, a fog meg elhalt. Most hogy taknyos, legyengült az immunrendszer a bacik megtámadták a fogat, kapott rá gyógyszert Duomaxot. Jövö héten még ránéz a doki, hogyan alakul, a hólyag valszeg kifakad magától, de ezzel a gond nem fog megszünni, majd a fogát a gyökércsatornán végig kell tömni, hamarosan. Elhalt, fájni nem fog, de hogy mit tudunk tenni hagyja, erre nem volt ötlete, de nem is ö fogja csinálni.
Ami nagy szerencse se a foga nem fáj, se a füle (ez csak párszor volt és nem nagyon éles fájdalom)

Matteo! Örülök hogy végre sikerül képeket feltenned, nagyon szépek Matteo szemei! És tényleg mennyire apja! Dehát Téged még nem láttunk :lol:

Bibi! Örülök, hogy végre kezdhetitek a bölcsit, remélem simán fog menni!

Kép

Kép

Karmen
karmen

anett: nekem sem olyan szép ám a heg a hasamon. Nekem félre is varrta a doki. Amikor még látszott a csík a hasamn középen, akkor jól látható volt, h kb. fél cm eltérés van a vágás feletti és alatti csík között és nekem ezért puklis is a bal oldalon a hegem. Nem jól illesztette össze a bört, gondolom sietett.A 2.nál ugyanott vágnak, sőt a mostani heget kivágják,h ne legyen kettő, tehát plasztikázzák.
Amúgy nekem is viszketett sokáig, sőt néha most is szokott. Hossza: nekem nagyon rövid, mindenki ezen csodálkozik, 9 cm.
Van, ahol teljesen halvány, van, hol rózsaszínes még!!

Kép
gyanixi

Sziasztok!

Csak gyors bekukk, és olvasom a lefektetés hsz-ket. Mi amig szopizott este (1 éves koráig) ciciről raktuk az ágyba, mert belealudt. Utána megitta a tápszert, betettem a kiságyba és énekeltem neki. Volt, hogy rongyosra a szám a Fülesmackóval, Jó éjt gyerekekkel meg a Brum-brum Brúnóval. Általában 30 perc kellett. Ugyanez napközben is, bár napközben nagyon sokáig csak babakocsiban, séta közben aludt a fiatal úr. Na persze mikor a tetőteret csináltuk nagyon nem is volt más választása. Mikor elmentek a mesterek (befejeződött az épitkezés) betettem a kiságyba és (volt egyszer valamelyik babaújságban mellékletként egy Vackor CD Hernádi Juci előadásában) mesére aludt el. Először egész alvás alatt ment a mese, aztán ahogy egyre gyorsabban elaludt rá kikapcsoltam. (azóta alszik 1-1,5-2 órát ebéd után). Most már este is igy megy. 1 hónapja volt egy időszak, amikor az éjjeli kajálás után (mert sajnos ezzel meg én nem boldogulok) 2 órán át próbáltam kiosonni a szobájából sikertelenül. Besokalltam, azt mondtam, hogy ha orditás legyen orditás én nem birok vigyázva feküdni éjjel a padlón mellette. Először 10 percig nyomta, másnap 5ig, aztán már egyáltalán nem. Ugyan ez volt a lefekvésekkel is. Ma már csak annyit mondtam neki, hogy kisfiam jóéjszakát, kijöttem, a CD megy és egy mukk sincs, szerintem aliszik. Mindjárt megyek kikapcsolni a mesét. Szóval kicsit drasztikusnak kell lenni, most már én is belátom. Bár az éjjeli egyszeri kajamegvonáshoz még gyenge vagyok.
Sőt azt is tudom nekünk kellene mesélni, de napközben is alig megy, mert rácsukja a kezünkre a könyvet. Ezzel még egy kicsit várunk.

Üdv mindenkinek:
Cseppek

Kép
Kép
cseppek

Egy kép a kis gézengúzról:
Kép

Üdv mindenkinek:
Cseppek

Kép
Kép
cseppek

Karmen, igen panelben lakunk. Párásító nélkül 20-30% a páratartalom. Iszonyúan száraz a levegő, a mi szobánkban is van egy párásító. :roll: És minden radiátoron kis tálkában víz.
Szegény Orsi, nekem mumus a fogdoki, biztos mert sosem volt dolgom vele, csak rémtörténeteket hallottam. Nagyon durva, hogy egy ütéstől elhalhat a foga! Ez tejfog még, vagy már maradandó? Mert ha tejfog, lehet, nem érdemes megkínozni a kicsilányt, majdcsak kiesik.

Cseppek, igen sokan mondták, hogy drasztikusnak kell lenni az altatással kapcsolatban. Mi egyszer próbáltuk ordítani hagyni, már annyira ki voltunk készülve egyik hétvégén, nem bírtuk tovább és betettük a kiságyba. Nem hagyta abba, egy óra hosszáig!!! vártunk, én a másik szobában sírtam, aztán kapott cicit és megnyugodott, pedig nem volt éhes. Valahogy nem tudom rávenni magam, úgy vagyok vele, nekem egyelőre nem teher, hogy összebújjak vele és cicin altassam el. Lehet, másfél év múlva már nem ezt mondom és sikerül szigorúbbnak lennem.
Zolka nagyon édes!!! :lol:

Jó éjt, indulok úszni. Törpim alszik. Apa vigyáz az álmára. :D

Kép
szilcsi

sziasztok

nagyon cukik a kölkök!!!

altatás: bár nálunk még korai, de már látszik, hogy gond lesz, mert folyton kézben, vállon, mellettem, a párom mellett, vagy rajta pecózik a gyerek. kiságyában szerintem 5 nap alatt 5 órát volt. egyelőre. leginkább a páromon alszik éjjel. aszongya a párom, hogy ő ezt nagyon szereti. majd mondom neki, hogy egyszer lesz még több kiló is :wink:

szopizgatunk, de van amikor kiköpködi. meg pótlunk is. na, abból kevesebbet. de a tej még nem emelkedett meg. csak a cicin tőltött idő.
ma nem kakilt. az baj? viszont volt hat pisis pelus(azt olvastam, hogy akkor elég a kaja) elég???

minek párásítotok??? az miért kell, és honnan tudjátok, hogy kell?
na, ébredünk. szaladok- és rávetődöm :lol:

jó éjt
toncsi

toncsi80

Hello csajok :wink:

:lol: :lol: :lol: Vegre alszik...meg az apja is a divanyon. Mi is probaltuk, idonkent a ,,hagyjuk, had uvoltson, idonkent azert bemegyek megnezem...mese enek meg hasonlok", de nem ment, biztos en vagyok a gyenge, de keptelen vagyok hosszbba ideig elviselni. Ma probaltuk apa altat...en tusoltam...mielott betemetkeztem volna a furobe karomba vettem es o mar kozel jart az alvashoz, igy atadtam apocanak, hogy majd o befejezi. Vegre lazitok a tus alatt...jon a parom a vigyorgo gyerekkel...azt hiszem teged var...es igy is lett. Nem tudom, hol rontottam el, de mindegy majdcsak leszokik rolam...en azzal biztatom magam, majd fog hianyozni a kicsi fiam, mikor a lanyok utan jar majd...

Karmen: :cry: Orsinak tejfoga ugye...me, lehet mas, meg pici a lany, szerintem ha nem kell, ne szenvedtessetek, majd kiesik magatol, remelem nem faj neki, eleg lehet a fulevel szenvedni. Gyogypusza!!! :wink: Ram is hasonlit...igaz velem nem sok kep keszult, a szules utan ugy erzem eltorzultam, igy nem szeretem ha fenykepeznek. :roll:
:twisted: A kepeket ugy tomoritettek le nekem, en meg mindig nem tudom hasznalni a win zipp-et, mert meg mindig nem beszelem az angolt, es nem jovok ra hol hibazok... :twisted:
Kép itt 7 honposak voltunk

Cseppek: nagyon szep a ,,Gezenguzod"... :D :) :lol:

Toncsi: vedd a karodba....az elso 3 honapban nem tudod elkenyeztetni, neki rad meg apara es szereto karokra... es tejcsire van szuksege. Jol csinalod, hajra!!! :wink: :lol:

Szilcsi: megnyugtat, hogy nem csak en vagyok ilyen ,,lagyszivu..."joejtpuszik!!! :P

Gyanix: Nekem is felrevagta...es puklis, meg viszket...meg pocakos vagyok!!! Neked gyorsan visszahuzodott a pocak? :cry:

Kép 6 honaposan

sziasztok
matteo0808

Kép
Mindenkinek jo ejszakat!!!!

sziasztok
matteo0808

Sziasztok!

Matteo!
Nagyon helyes a pasid,de ezt már mondtam! :D

Kármen!
Szegény Orsi,nagyon sajnálom,de legalább nem fáj neki,az azért jó!

Szilcsi!
Milyen volt az úszás?Hová jártok babamasszázsra?

Nixi!Bea!
Hát írigykedek a kicsi vágásotokra!Hát nekem 16 centi ás görbe! :evil: :cry:

Alvás!
Nálunk is cicin alszik el,utána apa felveszi,kicsalogatunk egy büfit és megy a kiságyba.Ha véletlen nem alszik el,akkor le kell tenni a kiságyba,nem akarja,hogy dajkáljuk :shock: De ez a ritkább eset!

Ti mivel szeditek ki a kaját az előkéből???A főzelék nem jön ki nekem semmivel (Clorox,Vanish)fehéríteni nem tudom,mert színes az előke!

Szép hétvégét!
20140113113746

Szilcsi! Még csak 4 éves, tejfog. De a doki szerint a hólyag kifakadása nem megoldás, a góc ottmarad ha nem gyökértömik
Milyen volt az úszás?

Cseppek! nagyon helyes a fiad!

Toncsi! Nekünk azért kellett párásító mert Norbinak a multkor laringhitise lett. Most jól van, de ha már megvettük akkor használjuk is, föleg hogy közben mértük, és Orsinál elég száraz a levegö. De csak ott, érdekes.

Matteo! én 30kg hiztam terhesen most (Orsival csak 23-at :lol: ) én sem engedtem eleinte fotózzanak vele. De már majdnem mind lement rólam (sajna). Hasonlit rád is nagyon, és annyira helyes a fiad!!

Tud valaki jó és nagyon türelmes gyerekfogorvost? Nem horror áron?

Kép

Kép

Karmen
karmen

Matteo!

NAgyon szépek vagytok!!!

Anix!
Nagyon édesek a gyerekek ,gyülnek az ikresek a szegedi topikban :lol: Nekem is pont ezért volt csaszi.Hány hétre születtek?Súlyuk?

Karmen!
Jobbulást Orsinak!

Nagyon el vagyok veszve időm semmi totál kimerítenek a gyerekek meg a munka meg a rohangálás ide oda...Mólthéten is el kellett mennem Mórahalomra meg Domaszékre :wink: ,de nem baj legalább van mit csinálnom.A héten szentesen voltam a gyerekekkel és annyira kimerültem hogy kb 80-al jöttem haza mert féltem hogy a kialvatlanság miatt felcsavarodok egy fára....
Niki extra hisztis mostanában bármit kérek tőle mindenre azt mondja hogy NEM ,fogalmam sincs mit csináljak vele......Szóval káosz a köbön örülök ha élek nincs túl sok kedvem netezgetni is... :?
Ha minden igaz délután apósra bízzuk a kicsiket és Mátéval meg apával kimegyünk algyőre a fürdőbe.Nagyon ránkfér és jó is lesz egy kis úszás meg szauna ma úgyis kelhetek hajnal 1 kor, megyek dolgozni.... :roll:

Kép
Kép
zitacicu2

vonalzópróba 1234
toncsi

toncsi80

sziasztok

új a vonalzónk

jól vagyunk. ma reggel voltam boltban meg patikában :shock: mert éjjel a párom már nem volt jól. aztán reggelre kiderült, hogy hasmenése van meg láza. lehet, hogy ugyanaz, ami engem hétfőn levert. így nem mert elmenni a boltba, mert félt, hogy útközben éri a szükség :D
kicsit izgultam, de itthon aludt a csajszi :D nekem meg olyan jó volt, hogy fújt a szél. és jók a régi gatyáim :shock: pedig 12 kilóval mentünk be(nem voltam vizes) plussz 4 maradt rajtam, de ma már csak 2 volt :shock: és hasam is alig van. nem lesz ez így jó. pedig eszem, csak valahogy arra van a legkevesebb időm
ma sokat szopiztunk, keveset pótoltunk. remélem nem éhes, bár akkor biztos bömbölne. ugye :?: :?: :?:

még tegnap olvastam a málna levél és homeos bogyos témát. én mindkettőt szedtem. nem tudom ,hogy használt-e. de azt mondták, hogy gyors és szép szülésem volt(én nem éreztem a végét elég gyorsnak :lol: , és szépnek sem :cry: )
bár itt ti tizen órákat irtok. lehet, hogy hisztis picsa vagyok :roll: , mert nekem ez a cakompuder 8 óra hosszúnak tűnt.

ha lesz időm irok szülés sztorit este. bár leszögezem reálos vagyok, így a fogalmazás és kistársai messze vannak tőlem. majd kaptok egy időrendes táblázatot :lol:

na, asszem túl jól vagyok, mert ömlik belőlem a hülyeség :lol:

toncsi

toncsi80

hello lanyok!!!

Karmen: Sajnalom, hogy Orsi nem ussza meg a fogorvost...jobbulast!!!!
Rajtam 16 kg-volt, amibol meg 3 megmarad, de a testem teljesen atalakult, a pocim plottyedt, a cicim log...az arcom rendszerint faradt...mostmar egy kicsit kevesbe, mert a Teo alszik, 6 honaposan legtobbszor felebredt (cumi, es egyeb uruggyel) minden fel oraban!!!

Mindenkinek koszike, a dicsero szavakat a Teo neveben is...miota rajottem a tomorites lenyegere, nem birok magammal es csak oakolom a kepeket a pasirol...egeszseges anyai buszkeseg. Ma esrevettem, hogy probalja a szajaval utanozni a szajmozgasom, es a grimaszokat...tukor elott, nagyon cuki, es tegnap kimonta olaszul...az apat...babababaaaa, apa legnagyobb oromere, majd belekavarodott es razenditett a babmammaaabaaaa...-ra!

Toncsi: Orulok, hogy nem vesztetted el a humorerzeked...es, hogy belefersz a regi gatyijaidba, nekem meg mindig nem jott ossze. A kiscsajszi hogy van....???

Kép

sziasztok
matteo0808

Zsuzsi! Te kérdezted mikor érdemes a vásárba menni? Bocs, de annyi volt a gond, hogy nem tudom már ki volt az és valszeg nem is válaszoltam rá:( Szoval v. reggel 6 v. 10 óra. Ma van vásár igy jutott eszembe csak.

Orsi jol van, hétfön v. kedden már tud menni oviba. De Norbit jol lefertözte, most neki lett váladékos a szeme (kedden megyünk ugyis 1 éves vizsgálatra), meg az orra nagyon sürü, zöldes váladékot termel. :( AZ a 2 fog még mindig nem bujt ki, de ez most nem fogzási orrfolyás már :( :(

Matteo! Én vékony voltam, a kg. maradt annyi (kevesebb mint Orsi elött volt, de több mint Orsi után, szerencsére) de nekem is a csipöm, fenekem hatalmas lett, cicim eddig sem nagyon volt, még talán nagyobb is mint régen, de csak picivel. Has, hát az szerintem sosem lesz már lapos :lol: :lol: Tornáznék, de egyelöre erre sem idöm, sem energiám, éjjel is kelek ugye 3-4x, mindkettöhöz. De Orsinak most veszek zsákot, elegem lett hogy folyton lerugja a takarot, pedig már felnött méretet vettem neki.

Toncsi! Majd képeket is!!!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!!

Még mindig vacakol a netünk, de már a Hírközlési Felügyeletnél ez "ügy"..

Nincs esélyem visszaolvasni, de MINDENKINEK MINDEN SZÉPET ÉS JÓT KÍVÁNUNK!!!!!!

Mi is jól vagyunk, holnap Inci a vasasban, AFP. Ábel gézengúz, de imádjuk.

Íme egy kép, h ne felejtsetek el minket! :)

Kép Gézengúzom

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Norbi füléböl folyik a genny, este megyünk a fülészhez, elég volt a tb alapon vizsgálatokból, 2 hónapja folyik az orra, volt lázas is, kapott gyógyszert, a héten volt kontroll, mégis. (Mondjuk eddig is nagyon igy gondoltam hogy fülészet csak maszek alapon lehetséges, a többiröl megvolt a véleményem. De a vakolás most kivette a zsebünkböl a pénzt, anyutól kell ma kérnem,fffuj).

Kép

Kép

Karmen
karmen

Hali.

Csak az utolsó oldalra van időm...

Anett, nekem még néha ma is viszket a sebem... A szolihoz nem tudok hozzászólni. Ja, az én sebem is csúnya, de ez nálunk valszeg genetikus, mert apukámnak a szívműtéte hege is pont ugyanilyen volt. Én mindig azt mondom a férjemnek, hogy mire Peti betölti a tizennyolcat, csak elhalványodik. :D Én nem is kenek rá semmit, engem nem zavar!
Előkére sok-sok áztatás. Aztán egyszer megunod, és csak bevágod a mosógépbe, hogy "tiszta" legyen, mert úgyis leeszi Málnus. Legalábbis én így voltam ezzel. ;)

Hát ez a Matteo tiszta apukája ezzel a széles mosollyal! Nagyon fess kisfiú!

Niki, hát az én hegem vagy 15 cm. Mondjuk én szélesebb is vagyok, valószínűleg ez is közrejátszhat a dologban.

Az altatós dolgokat nem olvastam el, de úgy gondolom, hogy az nagyon egyéni, hogy kinek mi válik be. Peti a mai napig nem alszik el napközben az ágyában, este is mellettem alszik el, de utána simán átteszem a helyére, fel sem ébred, alszik reggelig. És ez gyakorlatilag a kezdetek óta így van, kivéve egy négy hónapos időszakot (8-12 hós kora között kb.), amikor egyszerűen nem akart az ágyában aludni, csak közöttünk, a kezünkben volt jó. De kinőtte, leszokott róla, minden erőltetés nélkül.

Toncsi, szóval ne aggódj, kövezzetek meg, de azért egy párhetes gyereknek még kell a közelség.

Kármen, sajnálom a tortúrát, javulást a gyerekeknek!

Ági és
KépKép
exdeus

Karmen: jol belehuztak a sracok a betegeskedessel, nagyon sajnalom, hogy most meg Norbi van benne...remeljuk ez lesz az utolso eset...Hatalmas gyogypuszik!!! :wink: Kép
Azert anyara is hasonlitunk am....

sziasztok
matteo0808

sziasztok
most csak képek. jól nézzetek meg, mert többet nem mutogatom magam :wink:
Kép
Kép Kép

toncsi

toncsi80

Nagyon szépek a gyerkőcök egytől-egyig! :wink:

Edit

szilde
Szeged

Lányos anyukák!

Vettem egy csini kalapot a Brendonba 2 hete,nem számolva Málna dús hajával és copfjaval,így pont passz rá a kalap,de lanyomja nagyon a copfokat,egy számmal nagyobb kellene.Cserére esélytelen vagyok,mert azzal indítottam,hogy levégtam a papírt.74es méret,2980 ft volt 1500ért gondoltam,ha érdekelne vkit,akinek hasonló korú leánykája van kisebb hajjal! :D Akkor vennék neki egy számmal nagyobbat!Teszek képet!

Kép
Kép
20140113113746

Bocsánat! 43-as méret,de lökött vagyok!!!Látszik is a címkén! :oops:
20140113113746

Sziasztok! :)

Kicsit el vagyok veszve, de nincs különösebb oka, csak nem történik semmi különös velünk. Ezt mondjuk fel lehet fogni jó hírnek, mert nem vagyunk betegek! :D

Kármen :)
Szegény Norbi! :( Mi volt a fülészeten??
És Orsinak is gyógypuszik, ez a fog-dolog is szörnyen hangzik!! :(

Szilcsi :)
Milyen volt az uszi?? :)
A car napomat majd leírom priviben, ki tudja, hogy ki olvassa az oldalt.. :roll:

Matteo :)
Nagyon ismerősek vagytok nekem, a párod is, és Te is! :shock: De nem tudom honnan!

Alvás: Boti is cicin ájult be mindíg, és már álmában tettem a kiságyba, de szerencsére sose ébredt fel. Aztán magától megtanult elaludni, mostmár szalad az ágyba, dobja a puszit, és 5 perc múlva alszik, csak akkor kell vele ott lenni, ha beteg, és nyűgös. De ez ritka.
Noémi már nem mindig alszik be a cicin, sőt nappal egyre ritkábban. Ő elkezd nyűglődni ha álmos, olyankor ált. el kell rázni a fenekét, míg el nem alszik, vagy cicit kell neki adni. De nem ébred fel, mikor leteszem az ágyba. Néha próbálom letenni még ébren, mikor látom, hogy álmos, sír kicsit (nem keservesen, mert azt én se hagyom), aztán bealszik.
De sajna van, hogy 1 órát is ráznom kell, mire végre beájul, ez éjszaka kicsit fárasztó. :oops: :roll:

Dobok néhány friss képet: :D

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
zituska28

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?