Gira, rég jártál erre. MIért regisztráltál újra?
Hogy vagy?
Edit sajna nem tudok segíteni, jók a fogaim.
Anett, köszi az infókat, nem tudom, még mi lesz. Apával egyelőre nem értünk egyet mindenben a keresztelővel kapcsolatban, de azért egy telefont megér mindenképpen.
Karmen, szegény Orsi.
Nálatok is az egyikből ki, a másikba be... Mármint betegségbe. De legalább Norbi rendbejött, bár ez a szemes dolog durva.
Zitus, még jó, hogy nem rendszeres ez a bukás nálatok. Majd kinövi, istenem, hány dologra rá tudják fogni a dokik, hogy majd kinövi!
Mázlista vagy, hogy nem csöpög már a tejed, nekem még mindig, hónapk óta éjjel-nappal melltartó van rajtam, már hülyét kapok tőle. Előtte nem hordtam mindig, itthon pl sosem.
Reggelre általában csurig eláztatom a betétet, de úgy, hogy ki lehet csavarni belőle a tejet.
Lali is utált a babakocsiban lenni, üvöltött séta közben általában, aztán vettünk rátehető hordozót, mióta abban viszem le, nem sír, sőt, legtöbbször elalszik. Szerintem az nem tetszett neki a babakocsiban, hogy nem látott, sokszor tekergette felfelé a fejét a kukucskálónyílás felé. A hordozóban ugye szemben van velem, le nem veszi a szemét rólam, aztán egyszer csak bealszik.
Én nem tudok hónaljtartásban szoptatni, próbáltam, nem ment. Én este-hajnalban fekve szoktam, napközben meg bölcsőtartásban.
Bea, nem megoldás, ha az első pár hétre fogadtok egy takarítónőt, aki besegít a házimunkában? Levenne egy csomó gondot a válladról. Édesek a gyerkőcök nagyon!!!
Zsuzsu, gratula a mocorgáshoz! A terhességi heteket mindig az utolsó mensi első napjától számítják, én úgy tudom.
Matteo nagyon szép kisfiú!
Toncsi, nem tudom, van-e erre papírforma, hogy mennyit kéne ennie egy újszülöttnek, szerintem nincs. Ha kiegyensúlyozott, hízik, akkor minden rendben. Próbáld meg minél többször cicire tenni, ha bírja a cicid a kiképzést! (Ha nem, akkor is pár hét alatt hozzászokik majd, addig szar lesz, ki kell bírni.) Ha óránként kér, adj neki óránként. A sárga babák lustábbak, aluszékonyabbak, ébresztgesd szopi alatt, hadd teljen a pocakja! Ne pótolj táppal, mert ördögi kör, annál kevesebb tejed lesz! Kitartás!
Zozo, hogy van az allergiátok???
Matteo, az altatás nekünk is nagy gond. Lali csak cicin hajlandó elaludni, ha leteszem, általában felébred rögtön, és akkor addig kell ringatni, amíg vissza nem alszik. Nagyon sokat olvastam a témáról, állítólag ez rossz módszer és minél hamarabb meg kell tanítani egyedül elaludni őket. Hogy hogyan, arról sehol sem írnak.
Mondjuk az éjszakákat átalussza, reggel ötkor kel, és utána még visszaalszik 7-8-ig, de napközben véres küzdelem után hajlandó aludni fél órát. És persze üvölt a fáradságtól, pirosak a szemei, dörzsöli őket és nyűgös.
Azt mondják, tegyem le és maradjak mellette, ne hagyjam rögtön magára - na az én gyerekem úgy de úgy ordít, ha leteszem alvásidőben csak úgy, hogy nem hallom a saját hangomat mellette.
Most majdnem két óra hosszáig altattam ,mire elaludt.