Új privát üzeneted érkezett!

Bea :)
Nagyon édik a tesók!!!!! :D :D
Hűűű, ez a szinkronban üvöltés ismerős! :shock:
De jó Neked, hogy tudsz bárhol szoptatni!! Nekem ez, hogy nem megy bárhol, nagyon megnehezíti a dolgomat.. :(

Kép
Kép
zituska28

Zituska nem itt szültem, hanem Makón. Ennek legfőbb oka, hogy anyum ott a szülészet-nógyógyászat főnővére, és ismerek mindenkit. A 31. héttől be is fektetett a dokim, így is nehéz volt, hát mégha Szegeden lettem volna...

Kép
anix

Bea: Először is nyugiiiiii :D
Másodszor, kicsit erélyesebb kell legyél Grétivel! Nehogymár ő döntse el :D Te vagy a főnök ezt ne felejtsd el. És igyekezzél Levit beállítani a ti már megszokott napirendetekhez, ne Ti alkalmazkodjatok őhozzá. Az eleje kemény, de hidd el, hogy belejössz, csak bízz magadban és legyél erélyes a nőciddel! :wink:

Itt nincs 1 óra imádkozás. Nálunk sorrend: Bogi egyedül öltözik én Viust öltöztetem addig, aki kész van azt kirakom a folyosóra (mert nincs elég hely a folyosón :D ) És utána öltöztetem Zalánt, meg magamat (esélyem sincs kirittyenni, farmer+edzőcipő és szeva!) :D 8) ha jó időt futunk, akkor kb 10 perc alatt összekészülünk úgy, hogy kölköknek kaját, innivalót, váltóruhát, pelust..stb is gyors összehajigálom.... Cakkpakk! Eleinte nekünk is fél órát tartott, olyankor volt jó, hogy Z nyáron született, nem kellett több réteg gúnyát rájukadni :D

Felhívtam a rendőrséget, hogy ilyenkor szükséges-e bejelentést tenni (autó) aszonta a hölgy,hogy bemegyek kivárom a sort és ismeretlen tettes ellen feljelentést teszek. Vagy van elképzelésem ki lehetett? Mondom van (xyz-nek van az utcában kisteherautója, -mert üzlete van-, persze ez csak tipp) de tegnap már nem parkolt vele itt.... Szal nyomozzam ki, hol van a személy üzlete, menjek el és nézzek szét ott a környéken, ha megtaláltam az autót, nézzem meg van-e rajta festéknyom vagy sérülés, és utána hívjam a baleseti helyszinelőket :lol: Kéééész! :lol: :evil: :lol: Akkor kérem én a rendőrfizut :D 8) :lol:

Anix: Gratula nektek, gyönyöűek a pasik :D A neveik is :wink:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

javítás, a lépcsőházba levő folyosóra rakom ki őket, amíg mi a kicsivel gyors felöltözünk a lakásba lévő folyosón.... :D Szal addig a csajok az ajtó előtt várnak ránk..(nyitott ajtónál)
Na így már érthetőbb, bocs siettem :oops: :lol:

ceniko
Szeged

Csodaszép szemű Matteo: Kép

Kép

Kép

Karmen
karmen

Zsuzsi! Az hogy mi a szokás és mi a törvényes 2 külön dolog. Nálunk is megkérik mindig hogy ügyeletre nem vigyék a gyerekeket (Újév utáni napok, husvét, tavaszi szünet, stb) engem mégsem érdekel. Pedig akkor mondjuk csak ügyelet van, nem kötelesek Orsit fogadni. Most meg kérték aki otthon van az néha, de elég csak néha, vigye haza aludni. Én sosem fogom. Az nekem még rosszabb mintha itthon maradna egész nap, mert mire hazaérünk, és Norbi eszik, játszik kicsit, már mehetnénk is vissza Orsiért. Engem sosem érdekelt mit gondolnak rólam az oviban, nem kötelezhet rá hogy hazahozzam. Ha mégis, adja irásban hogy milyen indok alapján kellene nekem délben elhoznom. Azt meg ugye nem adnának mert törvényellenes. Én azt gondolom, sok az a szülö is akivel megtehetik mert nem meri kinyitni a száját. Én nem az vagyok :D Amugy nálunk is van olyan csoport ahol nem finoman kérik, hanem megmondták nem maradhat ott. A szülök meg ráhagyták. Csak irigylem öket hogy ennyire ráérnek, nekem erre nincs idöm hogy Orsit itthon altassam (ja amugy már nem is alszik 1 hónapja itthon, mig oviban igen) én meg akkor se tanulni, se dolgozni nem tudok ha itthon van. Szoval nekünk marad az ovi ha tetszik nekik, ha nem, mert nekem elég hétvégén 2 teljes nap vele. Igen, lehet rossz anya vagyok, hogy nincs rá több idöm, ki mit gondol...
De most ne szoljak semmit, mert holnap fotozás és megengedték hogy igy taknyosan bevigyem arra az idöre. (bár örülnek végre valaki nem viszi betegen a gyereket, mert a multkor a szülöin igencsak kivolt akadva az ovonéni)

Szilde! Nekem az Avent tejgyüjtö nagyon nem vált be (másokat is tudok), mondhatni az összes tejcsi kifolyt mellé. Eláztam rendesen mindig. Az R-Med (patikába lehetett kapni, és nagyon olcson) viszont tökéletes volt, ahogy még tesomnak, barátnömnek is). Egyszerüen felteszed a melledre, a csöre felfelé legyen, és ha megtelik tejjel a csörön kiöntöd. Én azt fagyasztottam le sokáig, mert fejni nem fejtem, de a tejcsi meg ömlött.

Zituska! Én is bárhol hajlandó voltam szoptatni de nagyon sok helyen rugalmasan álltak hozzá, akkor segitséget kértem. Pl. a városban sok üzlet van, probafülkébe kéredzkedtünk be ált.
Ha kaját kellett késöbb melegiteni (télen a gyümit amit magunkkal vittünk ) akkor meg konyhákon, büfékben

Bea! nagyon jol étvágya lehet Levinek :lol: :lol:

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Szilde!
Megvagyok, én hétfőn voltam CTG-n, semmi fájás nem volt. Doki mondta, hogy én is hagyjam abba a magnéziumot, mostmár nem baj, ha keményedek. :roll:
Persze még mindig taknyos vagyok, ma voltam fül-orr gégén, arcüreg gyuszim is van, szedhetek antibiotikumot. Nem tudom, még mi fog vajon elérni.
Én tegnap vettem szoptatos melltartót a nagyába a kinai boltba, 900 ft volt, tiszta pamut.

Bea!
Hát akkor probálok felkészülni lelkiekben, Márk amúgy is extra hisztiket levág, meg akaratos. Én abba a szerencsés helyzetbe vagyok, hogy ha levegőzni akarok, elég kimenni a saját fűves udvarunkra, nem kell sok cuccot cipelni. Meg ha Márk felöltözött, mehet is kifelé. :wink:
De a többitől Én is félek. :roll:

Enikő!
Autó!!!! :roll: Hogy lehet valaki ilyen! :shock:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

sziasztok

na, itthonról jelentkezem. ennek nagyon örülök, mert bent iszonyat SZAR volt. vasárnap du jöhettünk haza. aztán meg én voltam szarul. láz meg hasmenés, meg fejfájás. már jobb, csak nagyon keveset alszok. és amikor lehetne, akkor sem mindig sikerül :shock: . de nem érzem különösebben fáradnak magam.
köszi mindenkinek a gartulákat.
10-én reggel 8.10kor születtett. és 3180g és 51cm. és csodaszép, mint én :lol: 8)
a szülésről még nem sokat akarok, mert még kicsit múlnia és csitulnia kell az élménynek, hogy leirjam. de csak annyit, hogy éjfélkor folyt el a magzatvíz és nem voltak fájásaim, és a kitolás iszonyat volt.
kérdésem is van.
mennit kéne ennünk.??????
mert kicsit sárgák vagyunk és riogatnak, hogy ha nem eszünk..
olyan 20-30g-t mutat a mérleg szopiból és azt mondják, hogy pótoljak 60-ra :shock: , mert annyi kell a sárgaság miatt.
és jók ezek a mérlegek???mármint megbízhatók, mert a tejem nem folyik, de a mérleg szerint mégiscsak van vmennyi.
na ezekre kérek holnapra választ :wink: plíííz
puszi mindenkinek
toncsi

toncsi80

Karnen: Ezer koszi a kepet.... Orsinak jobbulast...Norbi jol van?

Toncsi: udv ujra itthon....nagyon szep a kis noci. A sargasagrol: mi is besargultunk egy kicsit, de a kajcsi mennyisegerol nem mondtak semmit, csak, hogy rakjuk napos helyre (en nem volt nehez, nyaron szultunk)...viszonylag gyorsan 4 nap korul el is mult. Egyebkent szepen lassan egyre tobbet fog enni...ne aggodj.

Szanna: Remeljuk semmi komoly a Norival....nezettetek a kakait, lehet valami virus. Jobbulast.

Gombasne: Gratula. Hogy erzed magad...7 hetes kismama!

Anix: Nagyon szepek a sracok, biztos nem lehet egyszeru ket picurral egyszerre, nekem a Teoval sem volt az....az elso par het. Csaszaroztak....gondolom valaki mindig segit, nem vagy egyedul?

Jegvirag: Nem lehet egyszeru...idonkent en is belegondolok a kistesoba (igaz csaszaroztak, es igy ket evet kellene varni)....de aztan elhesegetem a gondolatot...raerunk arra meg.

Mi jol vagyunk....rendetlenkedunk a bebikomppal rohangalunk, sikittozunk....probalunk egyedul enni (a kepen jol latszik, milyen eredmennyel)...egy tunemeny a kis pasi.
Az egyetlen bibi, (ami az en hibam), hogy nem tudunk egyedul eleludni, ringatnom kell, es mar leszakad a hatam. A deluteni szunyanal elvarja, hoyg vele fekudjek amig fel nem ebred...ejszaka a kisagyban egyedul (nem reg ota nem nyaggat meg a cumiert sem). Sirni hagyni ne akakrom....valami otlet???
Kép

sziasztok
matteo0808

Sziasztok!
annyit írtok h. soha nem jutok a végére!

Matteo0808!
ezzel tudsz kicsinyíteni, töltsd le.

http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/?id=OW12
Vendég

Sziasztok!!

Kármen!
Kicsit irigyellek, h ilyen harcias vagy! :D Ha majd odajutunk, biztosan megoldjuk az ovi ügyet! Neked kitartás!!
Szerinted hánykor érdemes kimenni a Mórahalmi vásárba????

Bea!
Csodaszépek a gyerekek, sok erőt Neked! Én is parázok mi lesz, de igyekszem minden információt elraktározni.

Zituska!
Köszi a bíztatást a beszéddel kapcsolatosan! Úgy érzem tud beszélni, csak lusta, öntörvényű....
Ábel is sokat, de mivel 700-1000g-t hízott az első hónapokban így nem féltem :lol:

Szilcsi!
Egyezik a véleményünk a keresztelővel kapcsolatosan. Ábel sincs megkeresztelve. Igyekszünk a szépre, jóra nevelni. Majd ha felnő, eldönti, h akar-e keresztelkedni és ha igen melyik vallás szerint.....

Toncsi!
Sok boldogságot Nektek!!!!!

A.T. Zita!
Gyógyulj meg mielőbb!!

Anett!
Írtam pü-t, lécci jelezd, h megkaptad-e!

Melinda!
Képzeld ma lett volna a tárgyalás, de elhalasztották, mert a bírónő lebetegedett...

Timika!
Bocsi, csak nemrég olvastam az üzid! Remélem minden OK a dokinál!

Emlékeztek meséltem, h a múlt hónapban 2,5 órát vártam a dokira... Ma odamentem 5-re, sehol senki, a doki épp teázott... :lol: :lol: :lol: 10 perc és jöttünk is haza :D Minden OK, méhszáj zárt, rákszűrés rendben....

Ti mennyi Mg-t szedtek???
Az AFP -s vérvételt a 16. héten szokták. Melyik 126. hét?? Az utolsó mensi szerinti vagy a 12. heti UH szerint a 16. héten?????

Jó éjt!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Ábel is sokat= Ábel is sokat bukott... bocsi :oops: :oops: :oops:

126=16 :oops: :oops:

kapkodok kissé, bocsánat!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Enikő!
sztem már megcsináltatta a pasi az autót.
kérj fizetést!!!!

nagyon szépek a gyerekek.

Bea!
ne aggódj lesz jobb, csak nem tudom mikor :mrgreen:

én is leizzadok mire elindulunk bárhová, már eszembe jutott h. lehet h. klimaxolok :mrgreen:

3 v. több gyerekesek le a kalappal :D

Zsuzsu!
szuper h. minden oké a picurral :D

Karmen!
nagyon csodálkoztam h. Norbi mennyire megváltozott :mrgreen:
utána olvastam....
Vendég

Matteo!
Nagyon helyes a kispasid! :D Majd belejön az egyedül evésbe is!

Bea!
Gyönyörűek a tesók.Fürdő miatt részvétem,megértelek.Belejössz majd a 2 gyerekes életbe hamar!Jó az étvágya Leventének! :D

Anix!
Grat az ikrekhez,nagyon szépek.Van segítséged?Merre laktok??

Enikő!
Kocsit sajnálom,tényleg egy tirpák volt!Gyerkők édesek!

Zsuzsu!
Megkaptam,majd válaszolok is.Örülök,hogy minden ok Tirzával! :D

Szilde!
"A tapaztalatok szerint nincs különösebb hatással egy ember életére."
Milyen tapasztalatok???Ha nem kereszteltetitek meg honnan lenne tapasztalat?Bocs,hogy ezt írom,de ez egy nagy butaság,amit írtál!Azt elfogadom,amit utána,hogy majd felnőttként válasszon vallást,az stimt.De hogy nincs hatással?? :shock: Hát úgy kell nevelni azt a gyereket.Én úgy lettem,és igenis hatással volt/van az életemre.És szertném Málnust is így nevelni,és remélem lesz hatása is!

Amúgy a keresztelőnk június 1-én vasárnap lesz a Felsővárosi templomba,ebédet még mindig nem tudjuk hol!
20140113113746

Sziasztok!

Köszönöm az ikrek nevében is a dícséreteket! :)

Mi a Makkoserdő soron lakunk.

Segítségem az első hetekben volt, először a párom volt itthon velünk, aztán anyu jött, de ez csak az első hónapban volt, utána már egyedül voltam/vagyok velük. Mivel a családom Makón él, így elég nehéz, a párom estig dolgozik, sokszor hétvégén is. Anyu szokott jönni hétvégén, akkor egy kicsit próbálom utolérni magam, de nem egyszerű!
Általában beosztják, és felváltva kellenek nekik, de így semmire sincs időm. Vannak napok, mint például a tegnapi is, hogy egyszerre nyűgösek, a tetejébe nekem most tombol az allergiám, úgyhogy én is az voltam. Mindkét kezemben gyerkőc, úgy sátáltunk a lakásban, mert ülve nem volt jó. :(
Képzelhetitek két 6-6 kilós gyerekkel... Olyan bicepszem lesz nyárára. :D
Hááát, nagyon vártam, hogy végre hazaérjen az apjuk!

Kép
anix

Anett!

Gyerekkeresztség:
Mi nem vagyunk a híve.A tapasztalatok szerint nincs különösebb hatással egy ember életére.Ellenben ha vki saját döntésből pl. felnőttként dönt a kerszténység mellett,annak van hatása ,értelme.

Ki mondta,hogy nincs tapasztalatunk??
Saját is van,meg előttünk él több száz ember,akin csak a vak nem látja,hogy annyit ért neki a vallás,mint halottnak a csók...:(
Vannak rá statisztikák is..(megjegyzem sok maffiózó buzgó katolikus,meg az ír terroristák is.Ők keresztények?)

Talán pont az erőltetés miatt is undorodnak meg sokan gyerekkorukban,és választják később a világot..

Egyébként meg egy dolog,hogy a szülő mit akar,a másik,hogy egy tinédzsert pl. ez,hogy hat meg.Majd rájössz...
Mindenképp az ő döntése lesz,és kell,hogy legyen.

Nem azt mondtam,hogy mi nem vagyunk kersztények,v. a hitnek nincs értelme,hanem,hogy az időzítés nem mindegy..Sztem 5-6 éves korban 'érik' meg egy gyerek lelkileg mértelmileg arra,hogy foglalkozzon a témával.
Nem lehet egy gyereket egy 'keresztelővel' befizetni a mennybe,mint egy nyaralásra...Szerintem meg aki ezen nem gondolkodik el soha az követ el nagy butaságot!!!!

Olvasni csak pontosan szépen..

Nem veszem magamra amit írtál,mert semmi butaság nincs benne.
Sajnálom,hogy személyes sértésnek vetted amit írtam.
A gyermekünket keresztény értékek alapján neveljük egyébként teljes jó lelkiismerettel.

E.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Kedves anyukák!

Az egyik kismama ismerősöm Cerazette fogamzásgátló tablettát keres,nincsen valakinek megmaradva,és eladná?
ha van valakinek légyszike irjon nekem.köszönöm előre is:-)

nekem van egy aranyos 14-honapos pici fiam:-)
macko1983

Mackó,

nézd meg itt a Babaneten a Fogamzás/Cerazette tapasztalatok topicot, ott többen is hirdettek/nek. A legutolsó márc.20-i.

Üdv:

Mónika

vesm

Szilde!

Dehogy vettem sértésnek,akkor rosszul fogalmaztam,ha így jött le.
Mint írtam,hogy a gyerek döntsön később,az teljesen oké.Csak a tapasztalaton akadtam fent.Ti keresztények vagytok és nincs hatással az életetekre az sajnálatos.Az enyémre sem annyira most már,az is az!Régen nagyon is volt,mikor még otthon laktam.

Befizetni a mennybe?Ez jó szöveg :lol: majd mondom az atyának szerdán!A keresztelő szerintem alap,a többi utána jön,mi már olvassuk és nézegetjük a gyermekbibliát Málnussal,tudom még kicsi és nem érti,de hall róla és remélem nem múlik el nyomtalanul.És amíg tudok hatni rá hallani is fog!

Mackó!
Nekem van 2 levél,eladom ha kell,2009 dec.-ig jó!
20140113113746

Szilde! Szerintem nem azért szoktak egy gyereket más kikorában megkeresztelni mert az a gyerek tudná mi is ez, naná hogy nem. De ez a keresztény vallásban egy szentség, amiben a gyermeket szeretné a legtöbb szülö hogy már mielöbb részesüljön. Aztán jöhet amikor már a gyerek egyre értelmesebb a keresztény szellemben nevelés, de attól még a szülöknek fontos lehet hogy a keresztelés szentségét elötte is megkapja. Nekem pl. nagyon fontos volt.

Matteo! Orsit este viszem a szemészetre mert a bal szeme gyulladni fog. Tegnap este kezdett váladékozni, reggelre össze is volt ragadva. Norbi jol van, ma befejezzük a gyogyszert is, pénteken már szeretném megint uszni vinni. Orsi ma segiteni akart hogy Norbi eljöjjön a lépcsö aljárol, az eredmény az lett hogy elesett és a szeme alatt felsétette a bört Norbi :( :( Lehetett volna nagyobb baj, csak picin mulott

Kép

Kép

Karmen
karmen

Anett!

Azt hiszem még mindig van egy csomó félreértés...
Én meg lettem keresztelve csecsemőként katolikus templomban.
Nagymamám buzgó katolikus volt,de a rokonság is vmilyen szinten.
Tinédzserként a vallás nem adott nekem semmit,nem volt valódi válasz a valódi kérdéseimre.
Aztán hallottam az evangéliumot,és hogy megtérés kell ahhoz,hogy az ember Istennel kapcsolatba kerüljön.Megjegyzem érdekes,hogy ezt előtte senkitől sem hallottam.
Mióta megtértem azóta tartom magam keresztény hívő embernek,előtte max vallásos voltam.Természetesen ezek után valóssággal,szabad akaratból volt meg a vízkeresztségem is=alámerítkezés
Szóval éppenhogy nem a vízkersztséggel kezdődik minden,hanem a megtéréssel aminek a megpecsételése,folytatása a vízkersztség.
Egy kisbaba pedig nem tud megtérni,sem imádkozni,fel sem fogja a dolgok értelmét.!!!!

Szóval az én olvasatomban nem az keresztény akit 'megkeresztelnek',ill. lelocsolnak egy kis vízzel,v. csak azt mondja magáról.Sztem az vallásos,aki tradíciókat követ.

De ha jól meggondolod vajon fiatal szülők mért viszik keresztelőre a gyereket?Nem inkább a nagyszülők nyomására,v. mert így szokás=tradíció,v. mert szép,v. jó buli,v. mert anyuka lelke megnyugszik,hogy bebiztosítja a gyerek jövőjét??
Vagy megharagszik a nagymami,nagypapi,mit gondol a szomszéd Juliska néni??
Akkor most a szülők szabad akaratukból döntenek így,v. nem???
Szerinted,ha nem lenne ez a nyomás a fiatalokon akkor is így döntenének?

Amúgy meg tényleg olyan komolytalan,hogy a papok a saját vallásuk elvárásait sem követelik meg és x atya megcsinálja,y. meg nem és akkor lobbizni kell.
Ezt a piacon meg lehet csinálni,de a hit dolgaival nem.
Különben meg inkább a Bibliát kellene menézni,hogy Istennek mi erről a véleménye,mert mutyizással rá nem lehet hatást gyakorolni...

Meg én azt sem értem,hogy ha némely szülőknek fontos ez a ceremónia mert hisz a hatásában,akkor ezt magára miért nem érzi érvényesnek???Most hisz,v. nem?

Ponosításképpen,én leginkább a csecsemőkeresztségben nem hiszek.Más kérdés,hogy kisgyerekeknél mikor jön el az idő a megkersztelkedésre.

Most ennyi.Bocs de ezek mellett nem tudtam szó nélkül elmenni..
:wink:

E.

szilde
Szeged

Karmen!
Huh,de jó,hogy ennyivel megúszta Norbi!
Kész szerencse!!!

E.

szilde
Szeged

Szilde!

Semmi félreértés nincs közöttünk!Totál igazad van ebben amit most leírtál!A legelső hsz-ből nem ez jött le!Nem az a vallásos akit lelocsolnak vízzel,de a keresztség az első szentség,amit meg kell kapjon,az a zsülő dolga megadni.Utána elsőáldozás és bérmálás!Én is megjártam ezeket és szeretném ha Málna is akarná.Rám nem kényszerítették,magam akartam.
A papokró egyezik a véleményünk,elég álszentek sajna,kétlen,hogy Isten így gondolkodna,mint ők!
Akkor ezt megdumáltuk szerintem!

"Olvasni csak pontosan szépen.."
DOLGOZNI csak pontosan szépen....erre gondoltál??? :)
20140113113746

Persze!
Ez csak szóvicc volt.

E.

szilde
Szeged

Köszi szépen mindenkinek a szopis m.tartós,meg betétes hozzászólásokat!!!

De most lenne más kérdésem.. :oops:

Vki ment közületek fogorvoshoz terhesség alatt?És ha igen végülis vállalt-e a doki fogtömést?
Enyém doki azt mondta,hogy gyulladt az inyem,és lehet,hogy vérzékeny ezért most nem nyúl a fogamhoz..
Én nem érzem annyira vészesnek a dolgot.
Az tény,hogy most ez a doki körzeti.Gondoltam kihasználom,hogy kismamáknak ingyenes az ellátás..erre lepattint.
Másik dolog;állítja a doki,hogy ha szülés után visszamegyek,ingyen betömi...??Én úgy tudtam kb egy tömés 500-1000 között van minimum..
Felétek,hogy vannnak ezek a dolgok??
Nem csak trükk volt,hogy aztán mégis fizetnem kelljen??

Edit

szilde
Szeged

Szilde!

Én voltam fogorvosnál várandósan (37-38. héten). Nem volt semmi gond, csak a gyökérkezelést nem csinálta meg, mert ahhoz állítólag röntgen kellett volna. De betömte vagy 4 fogamat.
Igaza van a dokinak (egyébként én is azt hittem, hogy csak várandósság alatt ingyenes), tényleg ingyenes az amalgám tömés ( csak a metsző fogaknál téríti az állam a fehér tömést). Ha fehértömést akarsz hátra is, az 2 éve nekem 3000 volt SZTK-s kedvezménnyel :lol:
Egyébként meg én úgy voltam vele, hogy a szülés előtt rendezzük le, mert szülés után ki a ráknak lesz kedve, ideje, affinitása a fogorvosra?
Vendég

Háj!

Nekem is csinálták a fogaimat terhesen, gyökérkezeltek is szülés előtt 2 héttel -Vius volt a pocakban-, röntgeneztek is :shock:
Soha egy fillért nem kellett fizetnem, (szülés után sem, csak a vizitdíjat de már hála assincs)
Állítólag csak akkor van ingyé ha a körzeteshez mész. Ha körzeteden kívül akkor fizetős. Ez mintha ki lenne írva a fogdokim ajtajára.... :roll: de személyes tapasztalatom nincs ezzel kapcsolatban! :)

Karmen: Még jó h Norbinak nem lett komolyabb baja! Náluk Vius segít gyakran Zalánnak, rendszerint nagyobbat koppan, mint ha nem "segített" volna.... :? Orsi szemecskéjére gyógypuszák mennek+++++++++++

Anix: Én is felkarra gyúrok! Nálunk Vius 16 kilós Zalán 9,5 és mindkettő lustadisznó :lol: Ha egyiket felveszem a másik is kéretzkedik! Gondolom ez nálatok is így lesz, "gyúrunk wazze' gyúrunk" :lol: :lol:

Toncsi: Sztem nem kell pótolni, felesleges, csak ha éhes lenne... De az elején egyelőre ne pótolj, csak szopizzatok minél többet!
Mennyit kellene ennie passsz, hogy jóllakjon :) Ha nem ordít nem éhes nyugi! Esténként fürcsi előtt mérd le minden nap vagy másnap, és akkor megtudod gyarapszik-e. És ha süt a nap (ami most nem süt :evil: ) akkor tedd fényre.... Tejed beindult???

Matteo nagyon cukker látszik, hogy apa olasz 8) :D

ceniko
Szeged

Gira, rég jártál erre. MIért regisztráltál újra? :shock: Hogy vagy?

Edit sajna nem tudok segíteni, jók a fogaim. :D

Anett, köszi az infókat, nem tudom, még mi lesz. Apával egyelőre nem értünk egyet mindenben a keresztelővel kapcsolatban, de azért egy telefont megér mindenképpen.

Karmen, szegény Orsi. :( Nálatok is az egyikből ki, a másikba be... Mármint betegségbe. De legalább Norbi rendbejött, bár ez a szemes dolog durva. :shock:

Zitus, még jó, hogy nem rendszeres ez a bukás nálatok. Majd kinövi, istenem, hány dologra rá tudják fogni a dokik, hogy majd kinövi! :roll: Mázlista vagy, hogy nem csöpög már a tejed, nekem még mindig, hónapk óta éjjel-nappal melltartó van rajtam, már hülyét kapok tőle. Előtte nem hordtam mindig, itthon pl sosem. :roll: Reggelre általában csurig eláztatom a betétet, de úgy, hogy ki lehet csavarni belőle a tejet. :shock: :roll: :oops:
Lali is utált a babakocsiban lenni, üvöltött séta közben általában, aztán vettünk rátehető hordozót, mióta abban viszem le, nem sír, sőt, legtöbbször elalszik. Szerintem az nem tetszett neki a babakocsiban, hogy nem látott, sokszor tekergette felfelé a fejét a kukucskálónyílás felé. A hordozóban ugye szemben van velem, le nem veszi a szemét rólam, aztán egyszer csak bealszik.
Én nem tudok hónaljtartásban szoptatni, próbáltam, nem ment. Én este-hajnalban fekve szoktam, napközben meg bölcsőtartásban.

Bea, nem megoldás, ha az első pár hétre fogadtok egy takarítónőt, aki besegít a házimunkában? Levenne egy csomó gondot a válladról. Édesek a gyerkőcök nagyon!!! :D

Zsuzsu, gratula a mocorgáshoz! A terhességi heteket mindig az utolsó mensi első napjától számítják, én úgy tudom.

Matteo nagyon szép kisfiú! :lol:

Toncsi, nem tudom, van-e erre papírforma, hogy mennyit kéne ennie egy újszülöttnek, szerintem nincs. Ha kiegyensúlyozott, hízik, akkor minden rendben. Próbáld meg minél többször cicire tenni, ha bírja a cicid a kiképzést! (Ha nem, akkor is pár hét alatt hozzászokik majd, addig szar lesz, ki kell bírni.) Ha óránként kér, adj neki óránként. A sárga babák lustábbak, aluszékonyabbak, ébresztgesd szopi alatt, hadd teljen a pocakja! Ne pótolj táppal, mert ördögi kör, annál kevesebb tejed lesz! Kitartás!

Zozo, hogy van az allergiátok???

Matteo, az altatás nekünk is nagy gond. Lali csak cicin hajlandó elaludni, ha leteszem, általában felébred rögtön, és akkor addig kell ringatni, amíg vissza nem alszik. Nagyon sokat olvastam a témáról, állítólag ez rossz módszer és minél hamarabb meg kell tanítani egyedül elaludni őket. Hogy hogyan, arról sehol sem írnak. :roll: Mondjuk az éjszakákat átalussza, reggel ötkor kel, és utána még visszaalszik 7-8-ig, de napközben véres küzdelem után hajlandó aludni fél órát. És persze üvölt a fáradságtól, pirosak a szemei, dörzsöli őket és nyűgös. :roll: Azt mondják, tegyem le és maradjak mellette, ne hagyjam rögtön magára - na az én gyerekem úgy de úgy ordít, ha leteszem alvásidőben csak úgy, hogy nem hallom a saját hangomat mellette. :roll: Most majdnem két óra hosszáig altattam ,mire elaludt.

Kép
szilcsi

Enikő!
Bocsi.
Véletlen csörögtél v. vmi sürgős??
:oops:

E.

szilde
Szeged

Szilcsi!

Valamit elbabráltam, aztán hibaüzi hibaüzi hátán, csak nyomtam az OK-kat, mint valami kezdő :oops: Végül egyszer csak törlődtem :) Aztán úgy voltam vele, hogy ez valami égi jel lehetett, hogy ne foglalkozzak ennyit a fórumozással :lol: De azért olvastalak titeket, jelen van a szellemem ;)
Vendég

Szilde! Nekem is több fogamat tömték terhesen, árakat nem tudok, mert én maszekhoz járok. De tömést lehet csináltatni, söt még érzéstelenítöt is lehet kérni.

Matteo! ötletem nincs, nekem Orsival más nem vált be mint ott álltam az ágya mellett amig elaludt, igaz végig sirt, és néha felvettem. Pár napig ezt kellett, már jobbat nem tudtam. Igaz nekem is könnyes volt a szemem ahogy sirt és nyujtotta felém a kezecskéit.

Szilcsi! Jaja, a telet megusztuk teljesen, erre Orsi most sorra beteg. Amugy fülészet lesz holnap mert este és most is sir hogy fáj a füle :( . Ma este meg szemészetre viszem még

Kép

Kép

Karmen
karmen

Szilde: Csak a fogdokit akartam elmondani akkor nem tudtam ideülnia géphez :) gondoltam gyors rádcsörgök és elmondom...
Meg még valamit szerettem volna mesélni, de most hirtelen nem jut eszembe mi volt az :lol: :oops: 8)

Lépünk a csajokért, pusssz

ceniko
Szeged

Csajok! Utazóágyba milyet érdemes venni? Mit kell figyelembe venni a kiválasztásánál?

Kép
szilcsi

Karmen: Jobbulaszt a csajszinak....Norbi meg konnyen meguszta, ez a kis baleset tesoknal gyakran elofordul....nekem is van egy batyam, aki mellett kek zold voltam allandoan. Orulok, hogy Norbi jol van.

Keresztelo: Nem akarok beleszolni, mi eleg hamar megkereszteltuk Matteot, 2,5 honapos volt, en reformatus vagyok, es jobban egyetertek a reformatus elvekkel, mivel itt nincs egy arva reformatus templom sem, igy katolikus szertartast csinaltunk. En ugy voltam a dologgal, hogy a lenyeg ugyanaz, egy isten van, es a pici mar a kezdetektol meg kell kapnia az alapokat...ha beszelsz rola, kepes bibliat mutogatsz neki (mint ahogyan a fenykeprol minket is felismer), valami csak megmarad. Aztan ha nagyobb lesz majd o eldontheti, mennyire erdekli a dolog (nem kell, hogy gyakran templomba jarjon), en meg akarom adni az alapokat, es meindennek az alapja a keresztseg. Engem is igy neveltek. Az egyhazat en nem igazan szeretem ,nem a papok, nem az anyosom, nem a nagyim miatt tettem, hanem...miattam, Teo miatt szeretnem ha o is hasonlokeppen elne meg a dolgokat mint en, a biblia eleinte lehet egy mese...kesobb tanitas, valami jobbra.

Zozo: koszike, le fogom tolteni...es rakok fel eg sok kepet a Teorol...

Koszike mindenkinek a sok dicsero szavakat a Teorol!!!!

Alvastema: En mar mindennel probalkoztam, majd feladtam, mondvan mindenben a fiam adta a sajat ritmusat (eves, az ejszaka atalvasa), ha meg szuksege van ra...tudom valahol en rontottam el, ha sirt felvettem es ringattam ,mint ahogyan ma is teszem...csk kb 8,5 kg. Delelott alltalaban setalunk, bevasarolunk, igy a kocsiban vagy babakocsiban elalszik, az ebed utani alvas a gaz. Elringatom, megprobalom lerakni, felebred, igy vissza a divanyra es a karomban alszik 2 orat...zsibbadok, de nem mozdulok mert alszik...nem valami fenyes a helyzet. Vacsi elott ismet ugyan ez a helyzet, majd pancsi vacsi...ringatas...itt vegre megmarad a kisagyba. Tegnap este viszont nem erezte kenyelmesen magat a karomban,,,(teljesen normalis mar nem egy ,,kisfiu")nagyon almos volt ringattam, majd mikor lattam, hogy mar majdnem beleptunk az almok orszagaba, leraktam a kisagyaba, betakartam es kivonulta. 15 perc csend utan belopakodtam, es lass csodat....elaludt, a hasara fordulva terdecskeit a hasikajaig huzta, ugy nezett ki mint egy muzulman ima kozben... Talan van remeny.

Toncsi: Hogy vagytok???

Anix: Oszinten csodallak, en nem birnam, meg egy babaval sem konnyu, nekem sincs segitsegem (anyu otthon van, az anyos meg csak jaytszik az unokaval, meg a kakis pelust sem csereli ki...). Kitartas!!!
Kép

sziasztok
matteo0808

Sziasztok!

Hú, bakker annyit írtok, hogy alig győzöm olvasni, megjegyezni meg pláne nem :oops: :oops: :oops:

Zozo :) Megnéztem a gyerekülést, amit rendeltél, sztem is nagyon szép :D :wink:

Zsuzsu :) Sajnálom, hogy elkerültük egymást, de gondolom 1,5 órát úgysem vártál volna rám :lol: Egyébként mikor én mentem, akkor sem volt senki előttem, viszont mire kiértem már 4-5 ember ott várt. Dumcsiztunk egy sort :oops: :oops: Azóta nincs túl jó kedvem, de a dokinkat továbbra is nagyon bírom :D

Enikő :) Gyerkőcök hogy vannak?

Szilcsi :) Utazóágy passz, nekünk nincs olyan. És gratula Lalinkó új mutatványához! :D

Karmen :) Bakker jobbulást Orsinak! Kihez viszed holnap? Orrmandulát ne adjátok könnyen, nem véletlen, hogy van!

Matteo :) Miért érzed úgy, hogy elrontottad, hogy felvetted Matteot, mikor sírt? Szerintem ez a természetes! :wink: Vagy legalábbis én baromira nem vagyok a sírni hagyás híve!

Bea :) Tündériek a gyerekek, de bakker nagyon nehéz lehet így az elején :roll: :roll:

Vallás: asszem én Szildével értek egyet leginkább! Egyrészt semmilyen vallást vagy meggyőződést nem akarok ráerőltetni a gyerekre, majd döntsön ő később, ha felelősségteljesen tud dönteni. Inkább jó példát próbálok majd mutatni neki, azt, hogy mik a valódi értékek :roll:. Másrészt ha meg is szeretném keresztelni, sajnos nem ismerünk olyan párt, akit alkalmasnak tartanánk az IGAZI keresztszülői feladatra :(

Mára eldugultam, szép estét!

KépKép

KépKép
timika

Bocsi, ez lemaradt:

Anix :) Üdv a csapatban! :lol:

KépKép

KépKép
timika

Sziasztok .Nagyon jól vagyok,nincs hányingerem meg semmi rossz.Nagyon boldog voltam amikor megláttam hogy fejlődik manóka a pocimban.Apuci is nagyon boldog.
Holnap reggel megyek a terhesgondozóba,és akkor kapok kiskönyvet is.Majd próbálok felzárkózni én is hozzátok.
A vonalzóval az a baj hogy megcsináltam csak nem tudom miért nem jelenik meg,de majd még próbálkozom.
gombásné

Lányok: próbálta már valaki a baby love-os tápszert? Milyen?

Kép
gyanixi

sziasztok
kösz a választ.
na, az van, hogy kb. 3 óránként eszünk. ekkor kb. 20-30gramm szopi. 40-50pótlás.
és fejek fél órát ebből lesz 10ml(ami később pohárból a nyakában landol :shock: :cry:
de éjjel többet lóg cicin, hogy csönd legyen.
azért pótolok, mert a kórházzal fenyegettek, és oda egyedül menne, és azt nem akarom. amúgy kitartunk, meg szopi, fejés. csak nehéz, mert éhes(éjjel kaja után még cici lógás után 90ml tápot megevett :cry: .

ja, az anyám aki eljött segíteni beverte nálunk a lábát, szerintem eltörte a szokott helyen(nem megyünk orvoshoz, ez nálunk családi vonás). így őt is én istápolom. gondoltam estére felrakatom a párommal a vonatra, apám leszedi. DE apám otthon kórházban szájsebészeten péntekig :cry: :cry:
úgyhogy lett még egy gyerekem, csak ez beszél is :lol: így legalább megtudom milyen két gyerekkel :D
na, megyek mert ez már csak összevisszaság.
bocsi az irásért és a helytelen irásért.
csók
toncsi

toncsi80

Toncsi: Hííí anyám jól összejött :lol: De a humorérzéked megmaradt, no mást úgyse tudnál csinálni :lol: Kitartás! Figyu, ha éhes akkor pótoljál ez természetes. És majd ha kifehéredik :D akkor megpróbálsz ráállni a csak cicire.
Most elsődleges cél, hogy ne legyen éhes /szomjas a pici és hogy ne kerüljön be a kórházba :(
SzIlcsiék is úgy jöttek haza a klinikáról, hogy pótoltak, és szépen fokozatosan pár hét alatt ráálltak a csak cicire, szal ügyik voltak! :D
Nem semmi a csajod, hogy szopi után bepuszil 90 tápit :shock: :lol:
Anyukádnak jobbulást, Hédi fehéredjen kifele, apukád szája gyógyuljon, a Te türelmed meg maradjon :D +++++++++++++++++++++

Timika: Köszi jól vagyunk :) Zalán javulgat, bár még szívni kell a nózit. A csajok jól vannak, reggel Vius megcsapolták, gyógyszerszintet néznek, remélem jó lesz az eredmény... Megszenvedett érte a csajom majd 1,5 órát ott voltunk mire sikerült levenni a vért (Vénából is és ujjból is :( )

Jóéjt

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Toncsi: Na, nektek is jól összejött. Kitartás.
Ez a szopi dolog sem egyszerű, én nem is tudom mit csinálnék a helyedben. Az a gáz, hogy ha pótolsz akkor nem is lesz több tejed, mert nem szopizik a baba. Tej meg ugye akkor termelődik ha szopik. A fejés nem mérvadó. A baba sokkal hatékonyabban szív mint egy mellszívó, meg egyébként is...
Van aki soha életében 1 csöpp tejet sem tudott fejni, mégis fél évig kizárólag szoptatott, meg még utána is sokáig.
Mennyire volt Hédi sárga? Mit írtak a kiskönyvébe mennyi volt a bilirubinszintje? A klinikán volt fény alatt?
Grétinek 183,2 volt 4. nap reggel, este kékfény alatt volt, másnap jöttünk haza reggel....ő is sárgácska volt...
Levi nem volt fény alatt, de sárgácskán adták haza, 164 volt a bilirubinja 3. nap reggel, délután jöttünk haza és 170-től fényeznek. Én is be voltam tojva hogy majd napokon belül jobban besárgul, mindenkit kérdezgettem erről a klinikán, nekem azt mondták nem lesz baj. Pesten pl. 220 fölött kékfényeznek csak egyes helyeken, és szerintük anno Grétinek az az 1 éjszaka sem ért semmit, anélkül is meglett volna....
De megértem a kórháztól való félelmed, én is rettegnék.

Szilcsi: csak a zuhanycsere miatti rumlit nem bírtam, de tegnap végre kész lett minden és sógornőm meg a férjem felnyalták a lakást
szinten tartani tudom, nem vészes ez a 49 nm.

bocsi hogy másra nem reagálok
a túlélés a cél egyenlőre :lol:

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok lányok!

Az lenne a kérdésem, hogy van-e Szegeden olyan doki, aki nagyon ért a magas vérnyomáshoz.

Köszi szépen! :)

F
fiona84

Sziasztok!

Tegnap extra szar napom volt, túlságosan nem is tudok visszaolvasni, csak néhányat reagálok....

Niki :)
Botond már legalább 1 éve a Babylove tápszert issza, a 3-ast! Ugyanaz az összetétele, mint a Humana3-nak, csak jóval olcsóbb!
És finom is, ez tuti, mert az én fiam extra válogatós volt, csak a Humanát meg ezt a Babylove-ot itta meg! :wink:

Toncsi :)
Bakker, jól összejött, kitartást!!!!xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Minket is riogattak, hogy pótolni kell, de itt a hangsúly a folyadékon van szerintem! A lényeg, hogy 3 óránként a pociban legyen minimum 60 ml FOLYADÉK! Én a helyedben sokkal sűrűbben cicire tenném, és csak ha a 3 óra alatt nem volt meg a 60 ml, akkor pótólnék rá (és én csak cukros vízzel). Így lenne esély, hogy a tejcsid is szépen beinduljon! Ahogy Bea is írta, minnél több táp, annál kevesebb tejcsi!
Én se tudtam, tudok fejni, csak max éjjel, ha sokáig nem eszik a kicsi. Botit mégis 6 hónapig kizárólag szoptattam, és 13 hónaposan magától hagyta el a szopit, tej még lett volna.:wink:

Bea :)
Örülök, hogy rendben van a fürdőtök! :)

Most megyek, Botinak lassan ebéd, meg a kicsi is ébred mindjárt.
Ha lesz erőm, majd leírom, miért akadtam ki tegnap nagyon... :cry:

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!

Enikő, szép kilátások! :shock:
Akkor nem is panaszkodom a 6-6 kilóra...

Azért érdekes, hogy el sem tudtam képzelni, hogy fogom megoldani egyszerre pl. az etetést, de az ember találékony, így magasfokra fejlesztettem a dolgokat, még sokszor magam is meglepődöm! :D

Nekem esélyem sem volt, hogy csak szoptassam őket, mert miután kiemelték a fiúkat (császár volt, mert Szilárd farfekvéses volt, és Ő volt lent), mindkét petefészkemen, meg a méhemen burjánzó cisztákat találtak. A dokik sem láttak még ilyet, le is fényképezték. Vettek szövettant, és szerencsém volt, mert hormontartalmúak voltak, így megmenekült a méhem, de a felszívódásuk korlátozta a tejtermelést. Kb. 5 hétig szenvedtem a ciciztetéssel, meg fejéssel, másból sem állt a napom, de minimálisat sikerült kifacsarnom belőlük.
Ez még most is kicsit fájó pont, mert annyira szerettem volna sokáig szopiztatni... :cry:

Kép
anix

Matteo! AKár Orsit olvastam volna, nekem is ez volt a gond, hogy szépen elaludt a karomban, (igaz szopi közben) majd ha letettem ébredt és üvöltött. Csakhogy éjjel emiatt volt nem aludt vissza 2-3 órát még, én is kinyultam, meg szerintem neki sem volt jo, na akkor keményitettem be. Nehéz volt, de megérte mert azota éjjel is ha letettem már jokat aludt, ha ébredt is a fektetésre

Timi! Orrmandulájával egyiknek sincs gondja! Norbinak tüszös mandulája volt most, Orsinak meg azért megyünk mert fáj a füle, az hogy taknyos még nem mutatnám meg fülésznek. Mert gyogyszert sosem kell rá szedni, odáig nem szoktunk eljutni. Itt Mórán lesz rendelés, Norbit is ide vittem (azért nem azonnal Szegedre mert szerencsére csak naponta 1-2x fáj a füle és hamar elmulik, de inkább megnézetem nehogy hétvégén legyen gond és ügyelet legyen belöle) Dr. Hartai Tamás főorvoshoz. Elötte nem ismertem, nem tudom honnan jár ki ide

Enikö! szegény Vius, ugy sajnálom hogy mindig igy megszenved a vérvétellel! Azt sem csodálnám ha üvöltve kellene bevonszolnod bent meg 3 embernek lefognia, ezek után :(

Kép

Kép

Karmen
karmen

zitacicu: köszi a tápival kapcsolatos hsz-t!Lehet akkor, h én is kibróbálom, most milupa milumil 3-ast vettem neki, gyümiset, de azt nem issza, pedig gondoltama HA után tökre fog neki örülni, de nem így lett!
Kidobtam 2000 ft-ot az ablakon!!

Kép
gyanixi

Sziasztok!

Először is:
Üdv az újaknak!!!! :lol:

Bea!
Gyönyörűséges kisfiad van!!!!
Látod-látod, csak kívánni kellett!!! :lol:

Zituska!
Ti is nagyon szépek vagytok!!!!! :lol:

Enikő előtt én is folymatosan emelgetem képzeletbeli kalapom!!!!!!
Fogalmam sincs hogy csinálod!!!!! :wink:

Zsuzsi!
Örülük a picúrodnak nagyon! Szép pocakosodást!

Toncsi!
neked is kitartást!!!!

Mi javulgatunk, bár még mindig kicsit beteg Gábor.

Most már biztos, hogy megyek vissza szeptembertől dolgzni, tegnap beadtam a gyes iránti kérelmem, mert május 1-től szabin leszek.

Lányok!
Úgy kimozdulnék a hosszú hétvégén, már 3 napja bújom a netet, de semmi jót nem találok!Illetve jó van, de horror árakon.Nem tudtok vmi jó helyet, elfogadható áron? De nem Kolping hotel, mert azt nem tudjuk kifizetni!

Más:
Van egy eladó Living Lab Elemes orrszívónk.Vadonat új, garanciás.Ha vkit érdekel, szóljon.Az új ára 10.000 Ft, ha érdekel vkit megbeszéljük az árát!

Nem babás dolog:kaptam szülinapomra egy Philips Senseo kávéfőzőt!Tudjátok ez a kávépárnás. Biztos nagyon jó, de az én ízvilágomhoz képest lágy kávét főz, olyan hosszúra főzi! Én ha kávét iszok, akkor az fekete. :oops:
Szóval ha vki kedveli az ilyet, eladnám.Egyetlen egyszer használtam, amikor kipróbáltam.Garanciás, a dobozában pihen!

Bocsi a sok hírdetésért! :oops: Csak gondoltam, hátha...

Szép napot Mindenkinek!!!!!! :lol:

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Sziasztok!

Ma voltunk tanácsadáson,8kiló10deka és 68 centi,bombajól néz ki dokinő szerint :D (Szerintem is :oops: )
És nekünk is felírta 5000ért a Prevenart!Gondolom ez a támogatott ára!
20140113113746

Anett! Igen, 4700ft körül van. Nekem anyu erösködik, de nem akartam már irni hogy többen mondtátok márpedig az orvos szerint nem jár a támogatott áron mindenkinek, hogy a DM-ben olvastam pár hete, hogy most ennyibe kerül és ott sem irták hogy csak a betegeknek

Enikö! köszi, vacakol a netem pár napja, vagyis csak ritkán müködik, ma fogom elvinni orvoshoz, ma van rendelés. Ha nagyon fájt volna neki nem mult volna el ilyen hosszabb idökre akkor már ügyeletre elvittem volna, azért kinozni nem kinoznám :o
Szemészeten amugy minden jo volt, nem láttak semmit, nem kötöhártyagyull. de szemcseppet kapott. A táblát szépen végigolvasta amugy

Kép

Kép

Karmen
karmen

Hello lanyok:

Karmen: Ejszaka, (4 honap fogd a kezem, hol a cumim -akar minden fel oraban) nem ebred fel, lehet, mer felfedezte, hogy mennyire jo hason alukalni (neh almaban negykezlabra all...elore hatra dol, majd ujra kinyulik), a napkozbeni alvasokkal van gondunk...ma de probaltam egy kicsit altatni, de mivel kezben nem hiszem, hogy kenyelmes neki, nem sikerult, (vagy csak nem volt eleg faradt) igy 11-12:30-ig uvoltott, a karomban, kisagyban, meg a szokasos trukk sem valt be, mikor is a nagytukor ele viszem es megmutatom neki a szep kisfiut, aki nem sir...rendszerint tetszik maganak es nevet. Nem jott be semmi, nagy nehezen abbahagyta az orditast...1 orakkor ebed, vegul eleludt (ringatva)14:30-kor, ez esetben gondoltam annyira faradt, hogyha leteszem nem lesznek gondok. Lass csodat!!! Nem ebredt fel du. 16.00, evette egy kis gymit nemsokara tejcsizunk..most itt ul velem a gep elott. Valoszinuleg, a masodik babaval (egy jo par ev mulva) egy kicst kemenyebben fogok viselkedni, az en pici fiam annyira tudja, hogyan tekerjen a kisujja kore.
Orsi remelem mar jobban van...amig a doki nem mondja ne is gondoljatok az ormandula kivetelere....nem lesz baj, mar kezd veget erni a betegeskedos idoszak... igaz itt a JEG esik.

Gombasne: Orulok, hogy jol vagy, egy nagyon szep gondmentes boldog terhesseget kivanunk...Teoval (a kiralyi tobbes miatt)...

Toncsi: Rakd a picit a fenyre (ablak ala...vagy valmi vilagos helyre), remelem otthon sutoget a nap, meg ha nincs is meleg).
Teljes mertekben igaz, ha keveset szopizik, nem termelodik eleg tej, az en lusta kicsi fiam a cicimen aludt, 2 perc szopi utan behunyt...mikor levettem a cicirol orditott (miutan nem szivott semmit, vagy csak keveset csak aludt rajta), minez gyakran igy ment 5 oran at...ami nem volt kellemes a vagott hasammal. Igy ment egy darabig, felorankent cici....ugy neztem ki mint egy cumisuveg...mire kisebesedett a mellem, nagyon fajt...minden kencet kiprobaltam nem hasznalt semmi. Igy elkezdtem geppel szivni, uvegbol taplalni. Mivel a fiam csak lusta volt az uvegbol szepen evett, es beken is hagyott 1, 1 1|2 oraig, csak ezt a ritmust en nem birtam...pontosabban nem volt eleg tejem, igy potoltuk. Nem tudom hol rontottam el, sajnalom en is, hogy nem szopizott sokaig (2 honap), o lusta volt, en egyedul voltam, minden segitseg nelkul a vagott hasammal, a bimbom darabokban volt...Teo pedig lusta volt a kezdetektol, amig csak cicin volt nem is hizott eleget. Neked csak azt mondom, legyen tobb kitartasod, meg sok sok tejcsid....ha ehes egeszitsd ki neki az etrendjet, de ne add fel a cicit sem...Hajra!!!

Anix: Te is csaszaroztal....hogy ment...marmint miutan kiment az erzestelenito. En nagyon vacakul voltam meg 1 honapig...te meg rogton 2 babaval, te egy HOS vagy!!!

Anett: Gratula a sz ep sulyhoz...jo nagy ,,kislanyod van". Mi a 8 havi konrollon mereckedtunk, 8,350kg es 71 cm....a kicsi pasi

Eniko: Szegeny Vius...remelem jok lesznek az eredmenyek.

Zozo: Letoltottem a programot...de annyira gaz, nem beszelek angolul, es egy kukkot sem ertek az egeszbol...

Kép

sziasztok
matteo0808

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?