Sziasztok!
Nem jöttem egy ideig, most aztán van mit bepótolni!
Dóri nevében
köszönöm a köszöntéseket mindenkinek!
jégvirág: Ausztriában, Flachau-ban voltunk (salzburgi régió), most voltunk itt először (a szállás miatt választottam), de szívesen megyünk vissza, ha nem találunk jobbat.
Én a szülés előtti egy hónapban már nem mentem sétálni Marcsival, hőség volt, minden bajom volt, és már előtte se voltam túl lelkes. Ovi: a Temető utcaiban lesz nyílt nap, én úgy tudom.
Enikő: egyetértek, nagyon kéne a kimozdulás, levegő, de mit csináljak, ha sírva tiltakozik, sokszor már az indulás ellen is???? Dóri van levegőn, délelőtt kint alszik. Tegnap Marcsit is sikerült elindítanom, de csak a babakocsiban tartózkodott.
Nagyon várom már, hogy tudjuk a tesófellépős kocsinkat használni, de ahhoz Dórinak meg kell tanulnia ülni előbb.
Otthon szülni nem mernék, még vajúdni se. Erről nincs is tapasztalatom, a 41. hét elején befeküdtem mind a kettővel.
Ovitéma: ha csak 1-et írsz be, és nem veszik fel, átirányítják valamelyik körzetibe, mert abból nektek nem egy van, és nem te választasz, hanem ahol van még hely=amelyik legkevésbé jóhírű, de oda kötelező felvenni.
kajla: most tűnt fel, hogy a lányaink között pont egy hónap különbség van, jól látom? Marcsi 90 cm, szerintem teljesen átlagos, a 98 cm tényleg jó nagy, de nem hiszem, hogy izgulnod kéne emiatt, azért kérdezz rá, hogy megnyugodjatok.
gira: és mikortól lesz könnyebb?
Dóri is kézbentartós, általában este 6-tól. És ugye sokminden van, amit gyerekkel a kézben nem lehet, viszont muszáj, tehát Dóri üvölt, amíg megcsinálom, nem megy másként, ha egyedül vagyok velük éppen.
Persze sokszor minden egyszerre kell… És mind a kettővel szemben furdal a lelkiismeret, mert Dórit kénytelen vagyok sírni hagyni, Marcsival pedig kapkodok, hogy Dóri ne sírjon sokáig (ahogy te is írtad, hogy szinte odahajítod a tejecskét Rékának).
Zituska: a „ketté kéne szakadnom”-érzés (lásd gira-nak címzett soraimat) nem perpillanat, még eltart pár hónapig…
Nálunk most leginkább etetésnél jön elő, amióta Dóri is belépett a gyümölcs- és zöldségevők lelkes táborába, hiába próbálom úgy időzíteni, hogy egyiküket előbb etessem, valahogy egyszerre akarnak éhen halni.
100 ml/negyedóra: a csajok nem tökölnek az evéssel! Marcsi is így fogyasztott, amikor kijöttünk a kórházból, 5 naposan evett 80-at. Jobbulást Noéminek!!!
Tápszer-pótlás a klinikán: de miért??????? Én nem értem, mást se hall az ember, csak hogy anyatej, anyatej, ők nem hallják????? (Ahol én szültem, ott ez sem így van, ismét egy jó szó a „vidéki” intézmények mellett. És a tusolót is most újították!
)
hefe: ezen már én is agyaltam, hogy a netes fórumokon szinte mindenki szopipárti, sokkal nagyobb arányban, mint a való életben…
Nem kellene fejben tartaniuk egyébként, hogy ki nem akar szoptatni, fel kéne írni, mondjuk a gyerek karszalagjára, ennyi beleférne. Más: én kérem a tortareceptet, légyszi küldd el!
Kinga, Hefe, Zituska, sznanna: csajok gyönyörűek! (Boti is!)
Cipőtéma: van, aki javasolja bentre is, más meg nem, ahányat megkérdez az ember, annyiféle vélemény. Nekünk védőnő és dokinéni is javasolta.
Dancsi: örülök, hogy jobban vannak, azt a bizonyos pár órát olvasni is szörnyű volt!
zitacicu: nekem van atlaszom!
Sokan írjátok a
bicajt, mennyi idős kortól tud(hat) bicajozni a kölök? Milyet érdemes először venni? Tricikli, bicikli?
Valaki nemrég keresett
cukor- és rizslisztmentes gyümölcspürét, láttam a Vidra utcai bioboltban, van többféle, de 220 Ft 100g, nem olcsó.
A korai fejlesztő (Odu) gyűjti az 1-2 forintosokat, ha valakinek van felesleges, vigye el nekik!
Úgy tűnik, Dóri nem eszi meg a felolvasztott
anyatejet főzelékben. (Marcsi megette, az utolsó zacsit is felhasználtam, de Dóri azonnal sírni kezd, ha a szájába kerül, már 3x nekifutottam, nem lehet véletlen. Annyira nem vagyok se meglepve, se elkeseredve, mert úúútálom a szagát is, és mindig olyan rossz érzésem volt anno, hogy rosszízűt adok neki.) Tudtok valakit, akinek odaadhatnám a készleteinket? Nincs sok, meg persze semmi papírom nincs.