Hahó!
Tamás,
először is szorítok Timinek és Taminak
, hogy mihamarabb hazajöhessenek. A "hasfájós" sírás sokszor csupán alkalmazkodási frusztráció vagy mi, szóval nem érti, mit keres itt kint és mit macerálják folyton mindenfélével, amit a pocakban nem kellett. És igen, az emésztőrendszere még nagyon éretlen, ahogy elkezd egyre többet enni, főleg a pótlás, de az anyatej is feszítheti.
Ami a 2 órás minimum kivárást illeti, azzal nem értek egyet (bocs, Zóra). Anno nekünk is mondta a védőnő, amikor Cicó nagyon ordibálós volt olyan 3 hetesen, de nem segített semmit. Hozzá kell tenni, hogy nála visszatekintve tényleg nem volt semmi értelme, mert mértem is, hogy mennyiket evett, és mindig az "előírt" adag alatt volt (ő nem akart többet, pedig lett volna), szóval biztosan nem volt túletetve. Ami a fiamat illeti, nála ritkán meg-megmértem, hogy mennyit eszik, és olyan egy hetesen este több mint 2 dl-t legurított . Ehhez képest reggel érezhetően többet evett. Soha életében nem volt hasfájós, pedig ahogy elképzelem, hogy tömte bele ezt a mennyiséget a pingponglabda méretű gyomrába...
Ez a ritkításos módszer egyébként azoknál a babáknál szokott működni, akik nagyon sokat esznek, nagyon gyakran, és nagyon sok az anya teje. Uis a ritkítás apaszt
Amúgy meg azt olvastam a W. Ungváry Renáta-féle Szoptatós füzetben (SZME), hogy a félig emésztett meg az emésztetlen anyatej nyugodtan keveredhet a gyomorban, abból nincs semmi baj, elvégre nálunk a felnőtt kajáknál is folyton így van, a gyomor így van kitalálva.
Amit Gira írt, az igazán akkor hatékony, ha bőven van tej, sőt túl bőven, a kölök pedig egy-egy alkalommal viszonylag keveset eszik, így nem "üríti ki" a mellet, illetve nem jut el a hátsó tejig, mert előbb abbahagyja. Ez lett volna jó nálunk Cicóval annak idején, de akkor még ezt nem tudtam. Nem tudom, nálatok mennyire jó.
Aztán van az a lehetőség, hogy a pótlás tekeri a pocakját, ahogy Netty írta, ha mondjuk tehéntejfehérje-érzékeny vagy laktózérzékeny (a veleszületett laktózérzékenység nagyon ritka), akkor viszont mindenképpen ki kellene vizsgálni erre is, és semmiképpen nem kaphat hagyományos, "szimpla" tápszert. Ilyenkor a legjobb volna mihamarabb el is hagyni a pótlást, de ha nem megy, akkor valami laktózmentes vagy szójás cuccot fog kapni (amúgy a szójára is nagyon sokan érzékenyek). De vizsgálat nélkül a doki is csak találgat.
És igen, a táp nehezebben emészthető, pusztán attól is lehet gond...
És igen, a vegyesen táplált babáknál gyakoribb a ritka kaki, székrekedés, puffadás is...Tamara még olyan pici, olyan pici gyomra van...
És lehet az, hogy Tami nagyon érzékeny az időjárásra, ez javul, ahogy nő...
Szóval remélem, hogy semmi gond nincs vele, ha nincs fertőzés, lehet tovább kísérletezni, mi nyugtatja meg. A leggyakoribb egyébként az szokott lenni, hogy addig kísérletezik az ember, amíg a kölök elmúlik három hónapos, és mintha elvágták volna az egészet...
Kitartás,
üdv
Kriszi