Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Most jövök ultrahangról... háááát :shock: azt mondta a doki, hogy hamarosan szülök, mert a méhlepény már nagyon érett :shock: Pár nap... talán a bűvös szerda
Rékát is amikor megszültem, mondták, hogy nagyon ramaty volt már a lepény. Valószínű ő is ezért született előbb. A kicsinek még 8mm-el kisebb a fejkörfogata, mint Rékusnak volt születésekor. De lehet az kerekített érték volt... tiszta gyagya vagyok már... csak elmélkedek hülyeségeken és izgulok :oops:

Timi!

Igen, a Megyeibe készülök. Már nagyon készülök :lol:

Gira
Vendég

Sziasztok!
Viki!
Az éjszakánk elég nyugis volt nekünk is. Bár 4 órakor ébresztett, 5 óráig nyüglődött, de utána 6-ig aludt még.
Gira!
Akkor most Érted lehet szorítani :)
Marcsy
marcsy

Sziasztok!

Gira én is szorítok neked! Hogy bírod ezt a meleget? A szomszéd házban lakik egy kismama 28 hetes terhes és annyira jól bírja ezt a klímát én meg izzadok mint a ló, lehet, hogy azért mert van még rajtam egy pár fölös kiló.
A lányom ma nem akart enni, ez nála nem megszokott, mert nagyon falánk kiscsaj, de ma valahogy nem megy a kaja. Lehet, hogy azért mert nő a foga ma már négyszer kakilt, persze mindig pelenkacsere után (nagyon boldog voltam).
Ti szoktatok találkozni egymással?
Ismeritek egymást?
Biztos már megírtátok, de annyit nem vagyok képes visszaolvasni, ki merre lakik?
Sziasztok
Juca

Kép
Kép
juca77

Sziasztok!

Egyszer régen már benéztem hozzátok, de aztán leragadtam a PCO-s topicon!
Rólam csak röviden annyit, h. 33 éves vagyok, Kertvárosban lakom, az első babámat várom, és a 31. hetet taposom! :)
Azt szeretném kérdezni, h. szült-e vki közületek az Édesanyák útján? Esetleg a Vizer doktornál?
Milyenek a tapasztalatok?
Előre is köszi a válaszokat!
rambóka

Rambóka!Küldtem privit!

Gira!Szorítok én is.Meg irigyellek is, esküszöm, én szerettem szülni/persze főleg másnap :wink: /, de viccen kívül, szerintem a legjobb dolog a világon ez az egész ami most veled történik.Szívem szerint még végigcsinálnám vagy 10-szer, ha gazdag lennék, és, ha tudnám, hogy olyan gyönyörű és egészséges babám lesz megint, mint Anna./Én lehetek elfogult, ugye??? :oops: :lol: /

Móni!Sajna nagyon megértelek.És sajna nem tudok megoldást.Legalábbis olyat, ami tökéletes.Nekem sem sikerült, csak félig...Egyelőre!

Viki!Peti még mindig gyönyörű kissrác!

Hódocska!Én használtam Infacolt, tényleg nincs mellékhatása, bár az is tény, hoigy nekem angyalka babám van, éjjel sose sírt? csak szopizni kel fel.A D-vit. miatt ne izgulj, minden szoptatott baba kapja.Én egyszerűen a szájába cseppentem , a kanálra csak rátapad, és macerás.

Annára most jött rá, hogy nem szeret egyedül lenni.Édesen eljátszik, egész addig, amég ki nem megyek a szobából, pl. zuhanyozni...Mondjuk tudja a kis büdös, hogy felkapom, ha biggyeszt.Én nem tudom sírni hagyni szegényt.Ez van!Imádom!

Tegnap vettem neki egy vízbe való játékot.Fel kell húzni, és halad a kádban.Háát, nem jött be, gyakorlatilag retteg tőle.El
tettem, talán csak kicsit korai volt még

Bea és Annababa
Kép
bea80

Sziasztok!

Bea!
Köszi! :D

Rambóka!
Szia! Én emlékszem ám rád, jó rég jártál már ebben a topicban!!! :wink: Küldök privit!

Juca!
Én csak Hódocskával találkoztam személyesen is, a többieket csak topicon keresztül ismerem, de mindenkivel megismerkednék nagyon szívesen! :)

Gira!
Továbbra is megy a drukk! Hajrá "Ketteske"!!! :D

Hódocska!
Biztos tudjátok, de a férjed igénybe vette a rendkívüli 5 nap szabit, ami a baba születésekor jár? Azért kérdezem meg, mert ha nem akkor még van rá 2 hete, mert egy hónapon belül el kell használni. (ez nagyon hülyén hengzik, nem :?: )

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok itt Hódapa,

Hódocska helyett.

Tamarára már 2 napja rár-rá jött ez hasfájós görcs, eddig úgy ahogy leszereltük de ma odáig fajult a helyzet hogy reggel 6-tól délután 3-ig ment a bömbi - szinte folyamatosan - a hasfájás miatt (kipróbáltunk mindenféle paraktikát - ringatás, hasmasszás, poacakra fodítás kézben és anélkül de csak nem segített semmi) hogy nem maradt más választás mint a Gyerekklinika ügyeletete. Itt végig vártuk a tigrisordítás és a sziréna keverékű sírással a sorunkat valamint azt a fél órát míg az épp osztályos belgyógyász csaj átveszi az ügyeletet :evil: .

A dolog vége az lett hogy bennt fogták Tamarát - Timivel együtt - hogy nem-e valami fertőzés miatt van ennyire felpuffadva. (Azóta vettek vért és az első eredmények szerint nincs fertőzés.)

Szóval szegények most bennt töltik az éjszakát :( - (nagyon dúrvák ott a körülmények: mindent be kellet vinnünk mert semmilyük sincs) - ha minden eredmény okés lesz akkor talán holnap - holnapután jöhetnek haza.

Nincs vmi remek tippetek egyébként erre hasfájós görcs csillapítására? (Eddig nem mertük lázmérőzni Tamarát, de érdekes mikor ott megmérték lázát, rá 20 percre jött is kaki - az más kérdés hogy addigra már annyira felcukkolták hogy a sírás úgyanúgy folytatódott.)

Szóval ezek a hírek, szorítsatok Timinek hogy nem legyen már éjszaka semmi gond és hogy minnél elöbb haza tudjanak jönni.

Sziasztok: Tamás voltam.

Ps: Annyi jó hír van egyébként hogy ott helybe megcsinálták Tamarának a teljes ultrahang vizsgálatott és egészséges mint a makk.
hódocska

Tamás!

Köszönjük, hogy tájékoztatsz minket az eseményekről!

Nagyon nagyon sajnálom, hogy Tamara és Timi megint kórházban vannak. :cry: Remélem tényleg nem lesz semmi gond éjjel, és hamar hazajöhetnek hozzád, mert biztos nagyon hiányoznak Neked, meg Te is Nekik odabent! :cry:

Hasfájós praktikát nem tudok mondani, mert én olyan szerencsés voltam (vagyok) hogy Peti egyáltalán nem volt hasfájós! :D Egyszer kétszer jött csak rá vigasztalhatatlan sírás, de az is csak max 20-25 percig tartott.

Amúgy az remek, hogy a baba uh. alapján egészséges, mint a makk. :D

Kitartás Nektek!!!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Viki!

Köszi a privit!
Nem emlékszel véletlenül a szülésznő nevére???
Eddig két nevet kaptam, de várok javaslatokat, h. kit válasszak!!!!!
Már csak 2 hónapom van szülésig, úgyhogy kezd sürgőssé válni a dolog!!!!!
Ja és még vmi!
Volt már vkinek Peg Perego Venezia babakocsival tapasztalata?????

Bea!

Sajnos nem kaptam meg a prividet!!!! :(
Elküldenéd még egyszer?
Köszi!
rambóka

Rambóka!Elküldtem megint!remélem odaér.a klinikán elvileg nem lehet szülésznőt választani, de én kettővel is szültem, ti. váltás volt.És mindkettő nagyon kedves volt.

Anna elfelejtette, hogy kell a hasáról visszafordulni.Ez hogy lehet?

Bea és Annababa
Kép
bea80

Tamás,Timi!Remélem minden rendben, szerencsére mi is megúsztuk a hasfájást, legalábbis ilyen mértékben mindenképpen.Írjatok, amint van valami újság!!!!

Bea és Annababa
Kép
bea80

Juca!Küldtem privit!

Én is megismerkednék szívesen a többiekkel.Egyszer kéne egy találkozót szervezni!

Bea és Annababa
Kép
bea80

Tamás!

Mi is infacolt használtunk, nálunk egy ideig segített, de nem volt 100%-os a hatása. A Máté akkor lett jobban, amikor először laktózmentes gyógytápszert, aztán pedig még tejfehérjementes tápszert kapott, miután az anyatej elapadt. Nem akarok senkit a szoptatásról lebeszélni, csak ha valamire érzékeny Tami, akkor Timinek nagyon oda kell figyelnie arra, hogy mit eszik. Én nem ettem egy ideig semmi olyant amiben tej, tejpor, tejszármazék van.
A kórházi körülményeket ismerem, kitartás Timinek és a babának, ha lehet minél előbb jöjjenek haza, mert otthon minden könnyebb, legalábbis nekünk jobb volt, a Máté megnyugodott és elkezdett enni.

Ezen a héten már nem jövök többet, legalábbis remélem, mert holnap megyünk tanácsadásra a dokinénihez és utána irány a nyaralás, legalábbis remélem, hogy nem talál semmit a kis lurkónál.

Gira!
Szorítunk Neked, gondolom mire megint hazaérek a nyaralásból akkor már otthon is lesztek. Majd mondom a férjemnek, azért nézzen ide a netre, hogy mi újság van Veletek. (Ugyanis nem a férjemmel megyek nyaralni :( hanem anyukámmal és a Mátéval, mert annyi munkája van, hogy nem tud novemberig szabadságra jönni.)

Üdv Mindenkinek

Netty
netty11

Sziasztok!

Rambóka!

De igen, emlékszem :lol: Ferkel Eszter volt a szülésznő, aki nagyon nagyon kedves volt. :D

Nekem egy régi PegPerego (közelebbi típusnevet nem tudok, mert használtan vettem) babakocsim volt az elején (tkp. 8 hónapig) Csak nem fért be az új lakás tárolójába, így vettünk egy másikat, ami befér) de nagyon meg vagyok/voltam vele elégedve! Így konkrétan nem tudom melyik az a PegPerego Venezia? :roll:

Netty!

Jó nyaralást kívánok! :D Legalább Te próbálj meg kicsit pihizni, ha már Apa nem tud veletek menni :(

Szép napot Mindnekinek!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Tamás, Hódocska!

Rékával is volt hasfájós ramazuri :? A hőmérőzést mi is csináltuk :oops: nem rendszeresen, de ha már én is ő is kétségbe volt esve, akkor rászántam magam... többnyire hatásos volt. Van még olyan találmány, hogy "szélcső" patikában lehet kapni. Ezt nem használtuk, de állítólag a hatás azonnali gyors siker :D Én egy kicsit brutálnak találtam.
És ami még nálunk segített, az a tornáztatás volt. Először mikor mondták, alig mertem megmozgatni szegény gyenge törékeny lábait. Aztán egyszer egy helyettes doki megmutatta, hogy kell. Nem kell félteni, egyszerűen fel kell nyomni a térdecskéit a mellkasáig és vissza és újra és újra, még körözni is lehet (úgy hogy a bokáit fogod) Nem tudom érthető-e, ha nem elmagyarázom még egyszer :) Na ekkor jöttek még a pukik rendesen :D

Gira
Vendég

Sziasztok!

Hódocska!
Mi is nagyon hasfájósak voltunk az elején, még mindig de már közel sem annyira.
Volt olyan hétvégénk -azt hiszem az első- amikor Andris az egész hétvégét végig ordította velem együtt. Szörnyű volt és nagyon tanácstalan voltam, hogy mi lehet az oka ezért telefonálgattam mindenfelé. :cry:
Aztán egy másik védőnő (nem az enyém) felvilágosított, hogy az igényszerinti szopi nem azt jelenti, hogy állandóan megszopiztathatom a babát amikor csak kér, hanem legalább 2 órának elkell telnie a két szopi közt mert kb. annyi idő alatt emészt a csöppség és mivel volt mikor 1 -1,5 óra múlva megetettem Andrist (és Ő ekkor már 80-90-100 grammokat evett) túl etettem.
Persze lehet, hogy nálatok más a helyzet.
Tehát esetleg próbáld ki ha nálatok nem így volt eddig, hogy max. 2 óránkét egyen (a szopi kezdetétől kell számolni). 1 órán belűl lehet próbálkozni még a szopival ha kér.
Ja, és nagyon fontos a böfiztetés, legalább 10 percig. :P
Nálunk ezzel a két órás módszerrel pár nap múlva jobb lett. Talán 8 hetes kora körül már nem fájt annyira a pocija.
Mi jó ideig le se tudtuk tenni Andrist a kiságyba, csak kézben tudott aludni. Éjszaka is az apukáján aludt. Eztán hirtelen letudtam tenni (kb. 8-10 hetesen) hasra a kiságyban azóta is csak hasonfekve képes aludni.
Infacol nálunk nem vált be. Talán a Gripe Weater segített kicsit de azt hiszem azt csak 1 hónapos korától lehet adni.
Szóval kitartás szerintem semmi gond nincs a babuciddal csak megkell szoknia ezt a kinti világot és pocija is helyre fog állni.
Üdv. Mindenkinek!
Zóra

Kép
zóra

Sziasztok!

Valami irdatlan nagy front fog érkezni hamarosan!!! Az tuti! Peti egész nap üvölt, hisztizik és semmi nem jó neki sehogyan!!! Nem beteg az biztos, mert láza nincs, eszik iszik rendesen.Az sem jó, ha cipelem, az sem ha leteszem :shock: Ilyen nagyon ritkán van vele! Csak cicivel hajlandó elaludni, most épp alszik, így csend van!!!Kész vagyok a hisztiktől!!! Ül a szoba közepén és vörösödő fejjel egyre hangosabban torkaszakadtából üvölt, mert én (aki nagyon gonosz vagyok) nemengedtem meg neki szétszerelni a cd-s rádiót, amikor ő azt már tök jól eltervezte, hogy hogyan tudná apró darabokra szerelni!!! :lol: vagy :cry:

Gira!
Hajrá front, hajrá Ketteske!!! :lol:

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Köszi mindenkinek a drukkokat :)

Hódocska!

Ahogy Zóra írta, nekem is eszembe jutott, hogy nálunk is volt "túletetés" :oops: akkor mondták nekem is, hogy a sok előtej hasfájóssá teheti a picit, mert magas a cukortartalma. Rékusnak zöld is lett a széklete, mert állandóan szoptattam és váltogattam a ciciket, ami még rosszabbat tett, mert gyakorlatilag mindig csak előtejet kapott :? Szóval ha sokat is szoptatod, nekem azt mondták, hogy 3 órán belül csak az egyikből és csak azután lehet váltani.

Gira
Vendég

Hahó!

Tamás,
először is szorítok Timinek és Taminak :) , hogy mihamarabb hazajöhessenek. A "hasfájós" sírás sokszor csupán alkalmazkodási frusztráció vagy mi, szóval nem érti, mit keres itt kint és mit macerálják folyton mindenfélével, amit a pocakban nem kellett. És igen, az emésztőrendszere még nagyon éretlen, ahogy elkezd egyre többet enni, főleg a pótlás, de az anyatej is feszítheti.

Ami a 2 órás minimum kivárást illeti, azzal nem értek egyet (bocs, Zóra). Anno nekünk is mondta a védőnő, amikor Cicó nagyon ordibálós volt olyan 3 hetesen, de nem segített semmit. Hozzá kell tenni, hogy nála visszatekintve tényleg nem volt semmi értelme, mert mértem is, hogy mennyiket evett, és mindig az "előírt" adag alatt volt (ő nem akart többet, pedig lett volna), szóval biztosan nem volt túletetve. Ami a fiamat illeti, nála ritkán meg-megmértem, hogy mennyit eszik, és olyan egy hetesen este több mint 2 dl-t legurított . Ehhez képest reggel érezhetően többet evett. Soha életében nem volt hasfájós, pedig ahogy elképzelem, hogy tömte bele ezt a mennyiséget a pingponglabda méretű gyomrába...

Ez a ritkításos módszer egyébként azoknál a babáknál szokott működni, akik nagyon sokat esznek, nagyon gyakran, és nagyon sok az anya teje. Uis a ritkítás apaszt :(
Amúgy meg azt olvastam a W. Ungváry Renáta-féle Szoptatós füzetben (SZME), hogy a félig emésztett meg az emésztetlen anyatej nyugodtan keveredhet a gyomorban, abból nincs semmi baj, elvégre nálunk a felnőtt kajáknál is folyton így van, a gyomor így van kitalálva.

Amit Gira írt, az igazán akkor hatékony, ha bőven van tej, sőt túl bőven, a kölök pedig egy-egy alkalommal viszonylag keveset eszik, így nem "üríti ki" a mellet, illetve nem jut el a hátsó tejig, mert előbb abbahagyja. Ez lett volna jó nálunk Cicóval annak idején, de akkor még ezt nem tudtam. Nem tudom, nálatok mennyire jó.

Aztán van az a lehetőség, hogy a pótlás tekeri a pocakját, ahogy Netty írta, ha mondjuk tehéntejfehérje-érzékeny vagy laktózérzékeny (a veleszületett laktózérzékenység nagyon ritka), akkor viszont mindenképpen ki kellene vizsgálni erre is, és semmiképpen nem kaphat hagyományos, "szimpla" tápszert. Ilyenkor a legjobb volna mihamarabb el is hagyni a pótlást, de ha nem megy, akkor valami laktózmentes vagy szójás cuccot fog kapni (amúgy a szójára is nagyon sokan érzékenyek). De vizsgálat nélkül a doki is csak találgat.

És igen, a táp nehezebben emészthető, pusztán attól is lehet gond...

És igen, a vegyesen táplált babáknál gyakoribb a ritka kaki, székrekedés, puffadás is...Tamara még olyan pici, olyan pici gyomra van...

És lehet az, hogy Tami nagyon érzékeny az időjárásra, ez javul, ahogy nő...

Szóval remélem, hogy semmi gond nincs vele, ha nincs fertőzés, lehet tovább kísérletezni, mi nyugtatja meg. A leggyakoribb egyébként az szokott lenni, hogy addig kísérletezik az ember, amíg a kölök elmúlik három hónapos, és mintha elvágták volna az egészet...

Kitartás,
üdv
Kriszi
kriszi

Kép
Kép
Kép
Sziasztok!

Az első kép egy újszülött kép a bátyával, aki azóta is nyúzza (ő nem félt attól, hogy összetöri). A többi nem olyan régen készült.
Bea nem tudtam neked privit küldeni (valószínüleg, mert béna vagyok!) ezért itt írom meg, hogy ha jobb idő lesz mi biztos sokat mászkálunk akkor jó lenne találkozni.
Remélem jól bírjátok ezt a meleget.
Sziasztok![/img]

Kép
Kép
juca77

Sziasztok!

Eltávra hazajöhettünk Tamarával, de még kell visszamennünk. Nagy vonalakban elolvastam a hozzászólásokat, majd alaposabban, ha lesz egy pici időm.

Szörnyű volt még ez a 24 óra is bent, hihetetlen, mennyire nincs ott semmi, az egész lakást beköltöztettük. A nővérek is némelyik elég fura, 10-en 10 félét mondtak (az orvosok is), de abba mindegyik belekotyogott, hogy hogy tartsam, hogy pelenkázzam, miért nincs rajta ruha, vagy miért van rajta ebben a melegben. Tisztálkodni nem tudtam, csak itthon.

A lényeg, hogy egy csomó orvos a sebésztől a fül-orr-gégészen keresztül megvizsgálta, csináltak 100 féle ultrahangot, röntgent, vérvételt... természetesen végig ordított, de ha épp nem vizsgálták akkor is csak sírt és sírt, győztem nyugtatni, a cicim már tökre felázott. Próbáltam acélkemény lenni, de bevallom a szobában azért már sírtam én is, mert nem bírtam ezt az egészet, hogy mennyit szenved.

Kétoldali középfülgyulladása van, ez eleve okozhat mindenfélét, újra antibiotikumot kell szednünk. Hát úgy tűnik nyáron sem egyszerűbb, mint télen.

Továbbra is tachikard, nem szabad hagynunk sokat sírni, mert bőven 200 fölött van a pulzusa ilyenkor.

És hasfájós még pluszban.

Most csak ennyi, mert itt sír a kezemben.
Timi

Kép
hódocska

Timi! Nem irigyellek, de kitartást! Minden rendben lesz. Mikor kell visszamennetek? Az a lényeg, hogy ne aggódj (könnyű ezt mondani) próbálj meg nyugodt lenni, mert elapad a tejed!
Kitartást, mi veletek vagyunk!

Kép
Kép
juca77

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Teljesen új vagyok mind a babaneten, mind pedig a babavárás terén.

Eddig Pécsre jártam nőgyógyászhoz, de váltanom kellett, mert nem nagyon voltam megelégedve vele, amikor kiderült a terhességem. Lehet, hogy csak rossz napját kaptam el, de én más reakciót vártam az első pocaklakóm megállapításánál. Most Siklóson vagyok Dr Nagy Mátyásnál, akivel teljesen meg vagyok elégedve, mert lelkiismeretes, türelmes, mindent 20x elmagyaráz, ha kell. Ha valakinek van némi tapasztalata vele, szeretném, ha megosztaná velem.

A másik téma pedig, ami érdekel(egyelőre még csak ezek :) ), muszáj-e orvost fogadnom, mehetek-e szülni a Megyeibe (bár még messze van :) ), ha nem ott rendel, akihez járok? Tudtok-e olyan kórházat, ahol fontos a természetes szülés, ahol türelmesek, nincs vágás rutinszerűen, segítenek gátmasszázzsal...?

Köszi a segítséget!
cathleen
cathleen76

Sziasztok!

Csatlakozom hozzátok! Én szabolcsfaluban lakom és van egy 15 éves lányom és 29 hetes terhes vagyok.
Lassan elolvasom a hozzászólásokat és írok!
Sziasztok!

Kép
ambrusicsné tünde

Szia Cathleen!

A második témában tudok segíteni, mert hasonló cipőben járok. Nem muszáj orvost fogadni, én se tettem (se most, se az előző terhességemnél). Oda mész szülni, ahová jólesik, mert sehonnan nincs joguk kidobni :D Szabad kórházválasztás van gyakorlatban.
Nekem is fontos lett volna a természetes szülés, és a minél alternatívabb viszonyok, de úgy látom ez itt Pécsett nem megvalósítható. Az elsőt Szegeden szültem, ott alapra sokkal természetesebben álltak mindenhez. Fura, de itt nyugatabbra keletiesebb a gondolkodás.

Gira
Vendég

Sziasztok!

Minden új tagnak üdvözlet, szépen gyarapodunk...

Rambóka!
Én is a klinikán szültem, a Vízer dr.-t nem ismerem, de a szomszédom nővére nála szült, nagyon meg volt vele elégedve!
Nekem nagyon rendes volt a szülésznőm, a vezetéknevét nem tudom, valamilyen Erika.

Juca!
Én 28 éves vagyok, és van egy másfél éves kislányom, a Szigeti városrészben lakunk. Nagyon jók a képek, a nagyfiad hogy fogadta a tesó érkezését?

Hódocska, Tamás!
Sajnálom, hogy ilyen nehezen indul a kezdet, de hidd el túl lesztek rajta, és elfelejtitek az egészet! Hát igen, a fülgyulladás nagyon tud fájni, így érthető a sírás... :( Ha jól emlékszem, a kórházban is volt valami fertőzés, amire antibiotikumot kapott, ugye? Sok-sok kitartást nektek! Cicin egyébként megnyugszik?

Gira!
Én is sokat gondolok rád, jön a front... :shock:

Viki!
Viola ugyanígy hisztizett ma egész nap, 7 előtt kelt, és 1 órát aludt egész nap! Most mamival van, őt boldogítja :D

Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Sziasztok!
Üdv az újaknak, tényleg szépen gyarapodunk. Mire megszül valaki, már van 2-3 aki terhes és érte szoríthatunk majd. :)
Hódocska, Tamás!
Kitartás, úgy lesz ahogy Jevi mondja. Nemsokára teljesen el fogjátok felejteni ezeket a nehéz napokat.
Viki!
Tuti front van, mert nálunk is csak üvöltés volt egész nap. Egyébként ez a szülési szabi sajnos nem mindenhol jár meg. A férjem nem vehette ki sajnos. Az az igazság, hogy még szóba sem merte hozni, elég szemét a nagyfőnök náluk és senkinek sem adja ki.
Marcsy
marcsy

Sziasztok!

A Klinikán Kaizer Melindát v. Scherer Beátát (szülésznők) ismeri vki??? Jó és rossz tapasztalatok is érdekelnének!!!!
Köszi!
rambóka

Sziasztok!Anna 5 naposan:Kép Kép És mostanában, így alszik legszívesebben.

Bea és Annababa
Kép
bea80

Én félig a Melindával szültem, rendes volt, és nem fogadott el pénzt.Aki du. váltotta, az is nagyon kedves volt, de akkor már nagyon szültem, úgyhogy nem sok mindenre emlékszem, a nevére végképp nem.

Bea és Annababa
Kép
bea80

Sziasztok!

Üdvözlet az újaknak, tényleg szépen gyarapszunk! :)

Bea!

Hatalmas haja volt Annának is! És mennyit változik néhány hónap alatt a pofijuk, én nem mondanám meg, hogy ugyanarról a gyerkőcről van szó. :D

Jevi!

Igen, már a kórházban születése utáni második naptól kapott Tami antibigyót, aztán folytattuk itthon és most megint. Hát tök jó, de ha használ, akkor bánja a fene.
Úgy tűnik pici nyugi van, lefürdettük a kislányt ( mindenhol uh zselés volt, de tényleg, ráadásul úgy bekakilt itthon épp mikor du írtam, hogy a nyakáig ért :D ). Kapott enni és azóta alukál. Lassan ébredni fog, mert már ficereg, de hihetetlen, hogy milyen békésen elszenderedett 2 napi nyűglődés után. Aztán éjszaka majd meglátjuk...

Viki!

A plusz nap szabikat azért a maszekok, ahol ugye érdekesen vannak bejelentve az alkalmazottak nemigen szokták kiadni. Ha mégis nagyon ragaszkodnánk hozzá, akkor kb a minimálbért kapná meg fizuként, mert már a szülésem óta szabin van a férjem, így is ki tudja mennyit fizetnek majd. Sajnos az év elején már elment pár nap szabadság, akkor nagy kegyesen kiadták a két nap gyászszabadságát is, de már próbálkozni sem mert.
Még 1 napot van velünk.

Gira!

Itt a front, hajrá, hajrá! :)

Sziasztok: Timi

Kép
hódocska

Sziasztok!

Hát megszülettt az én édes babócám is 26-án 10.40-kor császármetszéssel a megyeiben. :lol: :lol: :lol: 3760 g és 52 cm. Hétfőn haza is jöttünk a kórházból!! :lol:
Szerencsére minden rendben ment, annyi komplikáció volt csak, hogy bedurrant egy visszerem a műtét után, kialakult egy kis trombózis, de már szépen javul.
Ádám egy tünemény (Kopp, kopp, hogy el ne kiabáljam) de nagyon nyugodt kisbaba. Szopizik, alszik, a súlya napról napra gyarapszik. Szóval úgy néz ki, hogy egyenlőre e téren szerencsés vagyok. A legnagyobb fiam nekem is több emberes baba volt, hasfájós és gyakorlatilag állandóan sírt. Életemben annyit nem gyalogoltam, mint akkor, mert a babakocsiban viszonylag elvolt...
Még nem nagyon tudtam visszaolvasni a hsz-kat, de majd igyekszem.
Nagyon köszi aki szorított nekünk!!
Igyekszem majd feltenni képeket, de még át sem töltöttem a fényképezőről. Később még jelentkezem!
Mindenkinek puszi és vigyázzatok Magatokra! :lol:

Évi
Kép
Kép
Kép
mamavica

Sziasztok!

Nem azért nem írok ám, mert nem érdekel a fórum, hanem azért mert ehhez a szopizós-szülős témához nem tok hozzászólni. 8)

Üdvözlet az újaknak! Remélem jól érzitek magatokat majd velük! :D
Én is Szabolcsfaluban lakok, de nemsokára elköltözök Ócsárdra a Párommal. Egyébként én vagyok a "feketebárány", mert nekem nincs egyedül gyerekem semmilyen formában, mégis babás fórumra járkálok beszélgetni. :D 8)

Elköszönni jöttem Tőletek, ugyanis ma indulunk a Forma-1re és egész vasárnap estig nem is leszek valószínű net közelben. Vigyázzatok magatokra, a babucikra, és élvezzétek a jó időt, végre van egy kis lehűlés. :D

Gira!

Nehogy arra kelljen hazajönnöm, hogy egyben vagyok még! ;) :D

Chiao,
Monee
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Mamavica!
Gratula!!!!! Legalább Te szerencsés vagy ilyen téren. Márminthogy nyugis a baba. Most mi egy páran "szenvedünk" a gyerkőcökkel.
Nálunk tegnap volt nagyon szörnyű nap. A Dávid is egész nap hisztizett, a Krisztiről nem is beszélve.
Képzeljétek!
Tegnap jött egy levél, hogy jogosultak vagyunk gázártámogatásra. Rögtön fel is hívtuk őket, hogy nekem az önkormányzatnál azt mondták, hogy nem kapjuk meg, mert nem a mi nevünkön van a lakás. Az ügyintéző teljesen kiakadt, hogy hogy mondhattak ilyet, nyugodtan töltsük ki a papírokat és adjuk le! Elbírálni úgyis az önkormányzat fogja...Hát, nem egész nyugodtan, de kitöltöttük, jövő héten tudjuk bevinni ésutána csak várni kell a csodát. Tök bírom, hogy az egyik helyen ezt mondják, a másik helyen meg teljesen az ellenkezőjét és még én vagyok a "hülye" mert nekem hogy is mondhattak ilyet...
Marcsy
marcsy

Mamavica! Gratulálok a babádhoz!! :D Sok egészséget!!
Jevi! A fiam nagyon jól fogadta a huga érkezését, sőt igazán mi nem terveztünk második babát, ő viszon igen. Az első pillanatban már meg akarta fogni én meg megengedtem sőt nem volt még 2 hetes amikor már etette (tápszeres volt végig) :cry: . Nagyon imádják egymást, a Fannit teljesen lázbahozza, ha meglátja. Teljesen rá tudom bízni amikor valami dolgom van (pl. zuhanyzom stb.) akkor mindig együtt játszanak.
Marcsy! A gázártámogatást hol kell igényelni?
Juca

Kép
Kép
juca77

Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok! 2 éve költöztünk Komlóra, előtte Pécsett laktunk Hősökterén. Adél lányom két és fél éves. Lassan tervezzük neki a kistesót!

Gratula a gyerekekhez, gyönyörű mindegyik!

Üdv: Erzsó
erzsó78

Sziasztok!

Még egyben :) Bár hajnalban eléggé fájdogált a hasam, de reggelre elmúlt. Most csak úgy érzem, mint menstruáció előtt 2-3 nappal. Szóval még nyugi van. :D

Timi!

Fáj nagyon a sebed? Milyen nehézségekkel kell számolni egy császár után?

Gira
Vendég

Sziasztok!

Üdv. az újaknak! :P :lol: :P

Mamavica!
Gratulálok!!!!! :lol: :lol: :lol: Örülök, hogy minden OK!

Gira!
Szorítok értetek! Most már tényleg bármikor jöhet a bébike!. :roll: :lol: :P

Hódocska!

Remélem jobban vagytok talán most ez a kis lehülés is segít. :P
Még az jutott eszembe, hogy Andris is kapott antibiotikumot az elején és mivel fájt a pocija a doktornéni ajánlott egy készítményt Normaflora a neve ez segít helyre állítani a bélflórát ami különösen jó antibiotikum szedése mellett/után. Recept nélkül kapható.

Kriszi!
Csak annyi, hogy minden baba más és más.
Nálunk bevállt a max. két óránkénti etetés de lehet, hogy csak azért mert Andris tényleg nagyon kis mohó volt. :lol:
Amúgy meg szerintem igenis kell idő a kis gyomrának amíg megemészti az tejcsit és ha 2 óránként etet valaki attól nem fog csökkeni a tejtermelés azért az nem egy olyan hosszú idő főleg ha az előző kajcsi kezdedétől számolod. 8)
Ja, még annyi, hogy a kisfiam 2870 g-al született és most 7és fél kg és 2 és fél hónapos kora óta átalussza az éjszakát, talán nem éhezik. :lol:
De tényleg nincs két egyforma eset.
Üdv.:
Zóra

Kép
zóra

Halihó!

Itt a lehűlés, hű de jó... :D :D :D

Bea!
Tündéri volt a kismanó, de most is az! :D

Mamavica!
Nagyon gratulálok nektek a 3. babócához, kívánom, hogy így maradjon Ádámkával!

Monee!
Jó hétvégét nektek!

Juca!
Talán az is az oka, hogy viszonylag nagyobb a korkülönbség köztük! Jó lehet így neked, újra babázni, főleg, hogy segítséged is van! :D :D

Erzsó!
Üdv köztünk!
Komlónak melyik részén laktok? Nekem a szüleim laknak ott, Dávidföldön, én is ott nőttem föl! Ha nem vagyok túl kiváncsi, miért költöztetek oda? Azért is kérdezem, mert mi is fontolgatjuk. Páromnak ott a munkahelye, nekem a szüleim, én szerettem ott élni.
Szép neve van a lányodnak.
Nekem is egy kislányom van, másfél éves.

Zóra, Kriszi!
Én igazából nem akarok beleszólni, de én is Zórával értek egyet, én csak annyit hoznék fel érvnek, hogy ha egy baba állandóan cicin függ, az a mellbimbónak se jó, felázik, berepedezik, ráadásul az anyának is nagyon fárasztó. A szomszédomnak anno így apadt el a teje, a végén már anyuka is egy idegroncs lett, mert tényleg nagyon akarta szoptatni a babáját! Az én védőnőm is 2-3 órát mondott két szopi között, de inkább 3-at.
Persze azzal én is egyetértek, hogy minden baba más, függ attól is, mennyire hatékonyan, és milyen mennyiségeket szopik a pici!

Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Sziasztok!

Mamavica!
Gratulálok a Babához! Sok tejcsit, jó egészséget kívánok Nektek!

Gira!
Most már itt a front, jöhet a babóca!!!! :lol:

[color=green]Erzsó!
Üdv köztünk. Én is Komlón születtem, a nagyszüleim még máig is ott élnek, meg az uncsitesóim is!!!! :D
[/color]

Bea!
Annababa tündéri volt, és most is az! :D

Monee!
Jó hétvégét Nektek!

:cry: A szabival kapcsolatban meg annyi, hogy ez a baj Magyarorszgon, hogy törvényben van, hogy jár, és egyes helyeken nem adják ki!!! :cry: Már többször beszéltünk róla a férjemmel, hogyha megtehetnénk tuti elmennénk ebből a nyomvadt országból!!!(habár nálunk mindent kiadnak ami törvény szerint jár, mert állami cégnél dogzunk!) Sajnálom, hogy egyes főnökök olyan parasztok( már bocs, hogy ilyet írok, de ez a magánvéleményem) hogy nem érzik át annak a súlyát, hogy mit jelent egy apának is gyermeke születése!!! Sajnálok mindenkit, aki nem kapta meg azt a nyomvadt 5 napot (amibe szerintem egy rohadt cég, vagy vállalkozás sem rokkanna bele) Ez van csajok, még jó, hogy a gyed, meg a gyes nem a főnököktől függ!!!! :cry: :cry: :cry:

Most jól felhúztam magan, úgyhogy inkább megyek!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Timi!

Rékus is kapott antibiotikumot az elején, mert burokrepedés volt, utána még majdnem 1 napig nem született meg, és a fertőzésveszély miatt a biztonság kedvéért :? A lényeg az, hogy mi is Normaflore-t adtunk neki, mint Zóra. Azóta is, ha antibiotikumat kap, azt kapja mellé, ha nem adom neki, akkor kipirosodik a popsija, mert a védekezőbacikat is kiöli az antibogyó, de ez a szer visszaállítja... tapasztalat.

Gira
Vendég

Sziasztok!

Jevi, Viki!
Mi Komlón a Petőfi utcába lakunk. 2001-be költöztünk Pécsre, mert a férjem (aki akkor még csak a völegényem volt :wink: ) ott kapott szolgálati lakást. Én az egész gyerekkoromat itt töltötem :) .
Jevi!
Azért költöztünk vissza mert itt tudtunk megfelelő árba lakást venni!
De nem bántam meg szeretek itt lakni!

Timi!

A nagyon hasfájos babáknak szokták még adni az Espumisan cseppeket, csak azt nem tudom pontosan hogy mennyi idős kortól lehet adni. Majd utánna nézek!

Mamavica!
Sok boldogságot és boldog szép napokat! Gratulálok!

Erzsó
erzsó78

Juca!
Nekünk a Magyar Államkincstár Baranya Megyei Területi Igazgatósága küldte ki a papírokat. hogy utána hova kell vinni azt nemtom, de a területi önkormányzat dönti el, hogy megkapod-e. Legalábbis nekünk ezt mondták tegnap, de lehet, hogy majd az önkormányzatnál bután néznek amikor bevisszük a papírokat. :D
Erzsó!
Üdv köztünk. Tényleg szép a lányod neve, nekem is nagyon tetszik.
Marcsy
marcsy

Hahó,

Timi,
jajj az nagyon rossz lehe szegény Tamarának :( :( :( Ezerezer drukk és jobbuláskívánság!

Monee,
tudom, hogy most nem olvasod, de kitartást a várakozáshoz. Végül is lehet, hogy még tényleg nem jött el az ideje a gyermekvállalásnak. Gondolj bele, te is nagyon fiatal vagy még, innen a "másik oldalról", két kölkeccel a hátamon azért azt is mondom, kihasználhatod addig az időt, tanulhatsz, "élhetsz", építhetsz karriert (amivel esetleg bebiztosíthatod magadat, hogy babázás után lesz hová visszamenned), tervezhetsz hosszú távra, és minderre lesz időd! Az idő nagy kincs. Én a babák előtt eléggé ellébecoltam a dolgaimat, és most jövök rá, hogy egy csomó minden kimaradt az életemből (itt elsősorban munkára, külföldi tanulásra, szakmai tapasztalatokra gondolok), amit most már sokkal nehezebb lesz megvalósítani, ha lehetséges egyáltalán.

Zóra, Jevi,
abszolút egyetértek azzal, hogy nem vagyunk egyformák. Én is azért írtam többféle dolgot és többféle eshetőséget, mert nem tudhatom, konkrétan mi segíthetne rajtuk. Az egész nap cicin lógó baba tényleg rém fárasztó - ehhez nem volt "szerencsém", mindkét gyerekemnek extra kicsi (volt) a szopásigénye, sosem akartak több órát vagy egész nap rajta csüngeni - , ahogy fárasztó egész álló nap fejni is (adott esetben egy üvöltő gyerek mellett, vagy pihenés helyett), és fárasztó az éjszaka közepén, félálomban tápszert keverni (szintén adott esetben egy üvöltő gyerek mellett). Ha a dolgok nem mennek úgy, mint a karikacsapás, lehet válogatni :wink:

Ami a felázó cicit illeti, én azzal sem találkoztam, csak olvastam, hogy ha a baba jól van mellen és jó technikával szopik, akkor elvileg nem ázhat fel. És ami az emésztés kérdését illeti, hát a természeti népeknél akár húsz percenként szopik a kölök, és mégse puffad agyon, pedig a gyomorberendezés nem kultúrafüggő dolog. De persze ez nem zárja ki, hogy van, aki puffad, és van, akinek a ritkább etetés felel meg. Nincs általános recept. Ki kell tapasztalni. Csak rém könnyen mondják kívülállók (itt nem rátok gondolok, nehogy magatokra vegyétek!) egy babára, hogy hasfájós, meg hogy túleszi magát, és tessék ritkábban etetni. Ez egy lehetséges megoldás a sok közül, és a szülőknek a babával közösen kell feltárniuk, hogy mi az igazi ok és mi a nekik működő megoldás.

Mamavica,
gratulálok!!!!

Üdv a Újaknak!!!!!!!!!!!!!!!
Juca,
bámulom a fiadat... micsoda apa lesz majd belőle egyszer :D

Viki,
kösz a tippet a vonalzóval, csak mindig elfelejtem, most meg szoptatok közben, és nem tudok keresgélni :oops:

Üdv
Kriszi
kriszi

Sziasztok!

Hódocska!

Jobban vagytok már??? Mi újság gyógyulgat a kicsi lány?

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Ja, és képzeljétek, tegnap este megszületett a kollégám kislánya!!! Részleteket még nem tudok, csak, hogy mindketten jól vannak! :D

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Köszi a sok-sok tippet, hát válogatunk. A Normaflora-t jó, hogy ajánlottátok (érdekes, hogy ennyi antibiotikum után a kórházban ezt senki nem ajánlotta) férj vett, este kipróbáljuk.

Hát nem vagyunk valami rózsásan, lehet, hogy már most el lett kapatva Tami, vagy a betegsége miatt nyűglődik, de 1 (azaz egy) percre sincs el, ha leteszem. Max ha cicizik, akkor néha bealszik. Mostanság megint főleg anyatejet kap, ez a székletén is látszik, ami sárga, de ma már volt 5 is. Viszont totál nem tudom mikor mennyit ehetett kb, naphosszat rajtam lóg.
Ha kézbe veszem elvan, még el is alszik néha, de ahogy tenném le, ordít, mint aq sakál. És holnap még vizsgálgatni is fogják. :(

Ma kint volt sógornőm, így tudtam enni két darab szendvicset egész nap, és kivasalt, de a ruhákat azóta sem tudtam eltenni. Iszonyú fárasztó. Ma próbáltam kicsit hagyni sírni, de nem hagyja abba, így mindig felveszem. Hát remélem, ahogy a betegsége javul, változik ő is, mert ez nem emberi, ami napok óta megy. :( Pedig nagyon szeretem és nem akarok türelmetlen sem lenni vele, de a nyavalyás papírokat nincs időm kitölteni.

Mamavica!

Gratulálok a 3. gyerkőchöz, és kívánom, hogy Ádám továbbra is maradjon ilyen nyugodt, kiegyensúlyozott baba. :)

Erzsó!

Már van Espumisanunk is, hát az sem tökéletes, most teszteljük.

Gira!

Császárnál nekem az első 5 nap volt nagyon kemény, akkor folyamatosan fájt, aztán csak rá-rázendített. Viszont az utóbbi napkban, hogy folyamatosan cipelem a babát, már megint nagyon fáj, de összességében rosszabbra számítottam, de ez is lehet, hogy változó.

Nem tudom valakinek kell-e még válaszolnom...
Talán még Kriszinek, hogy neki is köszönöm a tanácsokat.... annyi csak, hogy szerintem az igény szerinti szoptatás fogalmát már maximálisan kimerítettem, napi 8-10-12 óra cicizéssel, bár sokszor csak játszik vele.

Azért olvasgatlak ám titeket, csak egy kézzel hosszú idő írni. :lol:

Ja, és még tán anno Monee-nál vetődött fel, hogy a kismama ne hanyagolja el magát. Hát ne is. De az, hogy luxus megfésülködni, fogat mosni, azt nem gondoltam volna. Ha kócos hajjal, kinyúlt pólóban találkozunk az utcán, akkor az nem lustaságból van :lol: , minden vágyam, hogy kicsit törődjek magammal is, sőt még a takarítás is hiányzik kicsit, de jelenleg nincs rá idő. :lol: :lol: :lol: :lol:

Sziasztok: Timi

Kép
hódocska

Timi,
kitartás, kitartás, nem tudok mást mondani. Elkapatás szerintem ilyenkor még nincs, és alapból sincsenek el, nem is lehet várni tőlük, még olyan picik... akkor vannak el, amikor alszanak.
És szegény Taminak még ott a betegsége, amiből még semmit nem ért, csak azt tudja, hogy nagyon rossz, és ha anya ott van, egészen közel, hozzá lehet bújni, akkor egy kicsit jobb. Még a mázli a bajban, hogy cicivel akar vigasztalódni, mert hamarosan sok-sok tejecskéd lesz, és legalább emiatt nem kell aggódni. Sok baba ugyanis fullra besztrájkol, ha fáj a füle vagy a torka, és nem hajlandó szopizni (a fiam két hónapos korától havonta csinálta ezt, az orrgarat-mandulája volt a ludas), aztán még amiatt is lehet aggódni, hogy akkor hogyan tápláld. De látod, büszke lehetsz Tamira, tudja, hogy ezt nem szabad csinálni, olyan okos kislány :)

Igen, ez a luxus fésülködni dolog ismerős, kiscsajszi volt makkegészségesen az a fajta pár hetesen, hogy pár perceket aludt csak, rajtam, ha mozdulatlanul ültem a fotelban :lol: Aztán persze amikor ébren volt, akkor szórakoztatni kellett, én is tök szakadt zombi voltam... (mondjuk most is az vagyok, de csak azért, mert mindkét kölkömnek kb. nulla az alvásigénye, plusz a fiam öt fogat növeszt egyszerre )
Sajna a pici babák egy jó része ilyen, ébren nem foglalja le magát, egészen addig, amíg el nem kezd forogni, mozogni, akkor a saját mozgása, a világ változása mozgás közben leköti. Reméljük, Tami azért nem ez a típus, csak most beteg, meg macerálják is mindenféle vizsgálatokkal, kezelésekkel szegénykét.

A Normaflore-t ismerem én is, mondjuk nálunk már háromévesnél kellett volna bevetni, de nem volt hajlandó bevenni :( Azt viszont nem tudom, hogy ennyire picinek is szokták-e adni, de biztosan rá van írva.

Szóval kitartás, megy a fénypostával a sok-sok pótenergia...
emlékszem, anno nálunk is anyukám vasalt hónapokig, amikor Cicó kicsi volt, és én sem tudtam elrakni...

Üdv
Kriszi
kriszi

Ja igen, Timi, nincs véletlenül hordozókendőtök? Ha abban ellenne, akkor legalább enni tudnál...
kriszi

Sziasztok!

Kriszi!

Köszi a sok energiát, meg hogy újra javasoltad a hordozókendőt, épp most ért haza Tamás és mondta, hogy kérdezzem már meg. Mondtam, hogy már beszéltünk róla a topikban és főleg Te nagyon preferáltad, sőt ha jól emlékszem azt írtad, ez volt az egyik (tán egyetlen) dolog, amire megérte beruházni.

Még a kengurun gondolkodtunk, de azt ha jól tudom csak 3 hós kortól javasolják, ill. ami újszülöttkortól jó, az 10-en ezer forintba kerül. Még várunk 1 napot, aztán szerintem jöhet a kendő, felhívom a csajszit, csak holnap annyi helyre kell menni, hogy nem tudom mikor leszünk épp ithhon.

Azért továbbra is várok egy-két tippet a kendővel kapcsolatban. Tényleg annyira jó? Mondjuk a cipekedésnél tuti jobb, de lesz akkor majd olyan, hogy pár hét, hónap múlva lerakhatom a babát? :shock: :shock: :shock:

Nem mintha meg szeretnék tőle szabadulni, mert imádom a közelségét, de hát az élet másról is szól....
Előre is köszi: Timi

Kép
hódocska

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?