Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Diadora, Bea, Viki!
Nagyon aranyosak a gyerkőcök :)
A névnapi finomság szerintem rántott hús lesz krumplipürével, húsleves, süti.
Spenót meg a brokkoli meg a jövő héten egyik nap :?
Ez a hiszti már tuti a melegtől van és csak hiszti!!!!! :evil:
Most éjjel aludt egész éjjel, csak ma reggel volt egy hatalmas hiszti, de már rájöttem mit kell vele csinálni ha elkezdi. Drasztikus, de ott kell hagyni a kiságyba, egyedül a szobába. Egy jó 10-20 perc üvöltés után rájön, hogy nem foglalkozok vele és abbahagyja.
Marcsy
marcsy

Monee! :lol: :lol: :lol:

Fú lányok, ilyen hülye időt!/Persze mindennap ezt mondom/Most értünk haza, 3 percig esett, persze kinn voltunk, a babát elrejtettem a kocsiban a kupola + a napernyő alá, én meg áztam.Azóta nyilván hétágra süt a nap.Viszont vettem a babónak 2 napozót az Interspárban, Disney-sek, aranyosak és csak 699 volt darabja.A nyár elejieket már kinőtte...Meg vettem magamnak egy-két fehérneműt, a bugyijaim az utolsókat rúgták.A skálában vásároltam, most jó dolgok voltak.Ja, és vettem egy Bacardi Breezert, este az utolsó szopi után kirúgok a hámból! :wink: :wink: /14 hónapja nem ittam.Lehet, hogy alkoholmérgezést kapok ekkora mennyiségű italtól :P /

Bea és Annababa
Kép
bea80

Bea,
csak vigyázz, én már fél pohár borocskától riherészek, annyira elszoktam (na jó, azelőtt sem voltam nagy alkesz), uis már negyedik éve nem ittam "komolyabban". Azért már lazább vagyok, de most meg nem bírom :oops:

Üdv
Kriszi
(ha minden igaz, a PHPBB kódot bemásolva a hsz-ba meg fog jelenni a vonalzó...)

Kép

Kép
kriszi

Sziasztok!

Olvasom ám mindenki tanácsát, de most inkább leírom, hogy épp mi a pálya, nem egyenként.
Próbaszopást már gyakorlatilag látott a gyerekorvos és a védőnő is többször, mert mikor itt voltak mindig épp szoptattam. Jevi, én Kertvárosban lakom, most épp helyettesítő védőnéni van.

Kipróbáltam, hogy időnként nem adok pótlást és csodák csodája, a gyerek életben maradt, igaz, hogy nem is alszik :lol:
Ma le lettünk szúrva, hogy sokat gyarapodott, de épp evés után voltunk, itthon tök mást mutatott a mérleg.

Kezd egy picit beállni a ritmus is, de még korai az öröm. Éjszaka továbbra is nagyon élénk Tami.

Jevi

Örülök, hogy rendeződni látszik a helyzet, olyan jó lenne.....

Bea

Anna valóban gyönyörű és Te is csinos vagy. Látom Neked volt időd napozni, szolizni :D
Az ötlet amit írtál jó lehet, próbálkozunk.

Mamavica

Lehet már meg is van a 3. babócád! :) Gondolok Rád sokat!

Viki

Peti fogacskái nagyon édesek, és azok a szemek.... gyönyörű! Majd győzöm a lányomat távol tartani! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Monee!

Hát lélekben majd utazom én is Veletek. Oda kettecskén mentek, ugye?

Férjemből kijött az apatigris, hú ha látnátok néha!!!!! Azért nagyon aranyos, néha engem is "helyretesz" :lol: :lol:

Most ennyi, mert közben szopizunk is.
Sziasztok: Timi
hódocska

Hódocska,
de ismerős ez a gép előtt szopizás :D

Klassz, hogy rendeződni látszanak a dolgok... Azt nem tudom, miért szúrnak le a sok gyarapodásért... majd abbahagyja, ha már kicsit nagyobb lesz. Mennyit fogyott? Aki látta a szopit, az ugye tudja is, hogy kell kinéznie a dolognak? Mert nálunk pl. a védőnő tudja, de az elődje (aki nemrég ment nyugdíjba) nem tudta. A gyerekorvosunk meg férfi, neki nem mutogattam :roll:
Alvás, hidd el, vannak éber gyerekek. És a sok szopiból, gyakori cicinyúzásból lesz a sok tejecske, de ezt úgyis tudod. Meg nyilván azt is, hogy a tápszer lassabban emésztődik (mert jobban megterheli a gyomrot, bélrendszert), mint az anyatej, ezért van, hogy a tápszerrel vagy a vegyesen táplált babák hosszabban alszanak két etetés között, még akkor is, ha mennyiségre azonosan esznek, mint a csak anyatejen élők. Ami ugye szintén ritkítja a szoptatást, így csökkenti a mennyiséget. De mit prédikálok itt, biztosan tudod már ezeket... és ha fejsz és lefejt tejjel pótolsz, akkor különben is másképp néz ki az egész.

Monee,
akkor én már elkéstem :) A lányomat nem hívtam hajasbabának, lehet, hogy kellett volna??? Vagy talán még nem késő? :)

Üdv
Kriszi
kriszi

Hódocska! 3 hétig voltunk a Balcsin, szerencsére van ott nyaralónk, úgyhogy adott volt a napozás.Itt meg időnként felmegyünk anyámékhoz a Mecsekoldalra, és még Mami babázik én barnulok.
Az első 4-5 hónapban ne várj csodát, azt túl kell élni, nem lesz rendszer, és semmi sem lesz úgy, ahogy a könyvek írják.A lényeg, hogy hidd el, hogy az még nem baj, sőt, az a természetes.És szoptass, rendületlenül.Igaz, a tápszeres babák ált. hamarabb átalusszák az éjszakát, mi most is kelünk, de olyan hamar megnőnek, és akkor ez már nem is kérdéses...Tudom, hogy ez még távoli jövő, de 5 hónapos kora körül legkésőbb kinyílik a világ, újra lesz egy kicsit neked is életed, egész mmás lesz a baba.Addig meg kitartás, hidd el, megéri a fáradság, legalábbis én ebben hiszek.

Egyébként szerintem fura védőnőd van....

Bea és Annababa
Kép
bea80

Sziasztok!

Bea!

Anna Babának boldog névnapot kívánok!

Hódocska!
Örülök, hogy jelentkeztél! Valaki már előttem leírta (bocs lányok, nem tudom ki volt) hogy ne foglalkozz a mérleggel és a folyamatos méregetéssel!!! Az elején én mérlegfüggő lettem, a gyerekorvostól kaptunk egy régi fajta (az a hálós) babamérleget, és minden szopit méregettem ugye szabály szerint, előtte és utána. Ezzel azt értem el, hogy a gyerek tiszta dili volt, mert ugye amikor ő éhes, én még nekiállok méregetni, na meg amikor félig elaludt a cicin, akkor meg jól felkelt a méricskére!!! Én meg idegesítettem magam azon, hogy milyen keveset szopizott! A következő babánál tuti nem fogok méregetni!!! Megfelelő számú kakis-pisis pelus, meg a kötelező tanácsadádon történő méricske elég lesz! :)
Tamarára pedig vigyázz is, mert nagyon szép kislány, és legközelebb már Petinek is meg fogom ám mutatni!!! :lol: És akkor aztán..... :oops: :oops: :oops:
Egyébként Apatigris nálunk is van, még mindig, néha úgy le vagyok szúrva, hogy hajajjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj :roll:

Szép napot mindenkinek!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Elköszönni jöttem,mert holnap éjjel utazunk és a pakolászás miatt már nem tudok jönni!

Mamavicának és Timinek jó babázást és nyugis éjszakákat kívánok!

Ma éjjel, talán megszületik az új szomszédunk is ! :lol: :lol: :lol:
Tesója ma nálunk tölti az éjszakát, volt is nagy örömködés a fürdőkádban,meg hancúr lefekvés előtt!! :roll:

Timi!
Az altatást és szopit, én is úgy csináltam mint Bea és bevált.Tanultam az első gyerek nevelési hibáiból.Akkor nem volt még netünk :? Dia 4 éves koráig köztünk aludt, kompromisszumból,mert mindíg jövés-menés volt éjszaka és belefáradtam.Balázska kezdetektől a saját ágyában alszik a szobájában.

Jó éjt mindenkinek,ha megjöttünk képekkel jelentkezem.
KépDóri
diadora

Képzeljétek, tegnap megszületett az unakoaöcsink!!!! :P :P :lol:
(férjem tesójának a babucija)
Üdv.:
Zóra

Kép
zóra

Én béna vagyok, nekem ez nem megy! :evil:

Kép
zóra

Sziasztok!

Zóra!

Gratulálok az unokaöcsihez!

Dóri!

Jó nyaralást Nektek, és várjuk a képeket ha megjöttetek!

Hódocska, Marcsy!

Gondoltam ám rátok tegnap éjjel!!!!Peti úgy döntött, hogy alszik egyet fél 8-tól fél 9-ig, majd úgy értelmezi a dolgokat, mintha reggel lenne!!! :evil: Kb. fl 12-kor dugtuk ágyba, de úgy, hogy beraktuk közénk, mert már hullák voltunk mindketten és így legalább elaludt! Nálatok hogy telt az éjszaka :?:

Szép napot Mindenkinek!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Na, még egy próba!

Kép
zóra

Segítség!!!!! Bocs, hogy így bénázok! :?
Egyszerűen nem jövök rá, hogy kell feltenni úgyhogy meg is jelenjen egy az egyben a vonalzónk.
Üdv.:
Zóra

Kép
zóra

Zóra,
kaptál emilben egy PHPBB kód nevű sort, azt egy az egyben másold be a hsz-ba. Én mindig ütöttem utána egy entert is, nem tudom, kell-e, csak a biztonság kedvéért :)

Látod, így:

Kép

Kép

Üdv
Kriszi
kriszi

Sziasztok!
Viki!
Nálunk most az éjszaka egész jól telt. 9 órától reggel 4-ig aludt mint akit fejbecsaptak. :D De azóta meg csak egyszer aludt, és megint sokat sír.

Nincs egész nap vízünk :( Még jó, hogy este raktam be 2 litert a hűtőbe most az van. Remélem már hamar visszajön.
Marcsy
marcsy

Sziasztok!

Kriszi, Zóra!

Ha a kapott kódot a profilotokban az aláíráshoz elmentitek, nem kell minden alkalomkor beillesztgetni, hanem automatikusan meg fog jelenni!

Marcsy!
Örülök, hogy éjjel legalább egy kicsit tudtatok aludni! Peti persze azóta ma már 2-szer is aludt, és kilátásban egy harmadik is még délutánra, de remélem koraeste nem nyomja el az álommanó, mert semmi kedvem este 11-kor még bohóckodni megint!!! Ebben egyébként az a bosszantó, hogy amire azt hinném, hogy valamiféle rendszer lesz az életünkben, mindig jön nála egy fordulat, hogy juszt se úgy legyen!!! :?

A víztelenség miatt részvétem! :( Ebben a dög melegben meg kifejezetten jól esik az embernek, ugye??? Valami csőtörés van, vagy mi a franc?

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Viki!
Most beszéltem velük, folynak a munkálatok, de csak 4-5 óra felé lesz víz. Ilyenkor kéne valami vizes kocsiból osztogatni a vizet nem?? Most, hogy magyarázzam meg a picinek, hogy sorry nincs víz no fürdés... Még az a jó, hogy enni tudok neki még adni. Talán még 2szer, addig meg csak visszajön.
Egyébként az alvásról meg annyit, hogy a Dávid 2,5 éves és semmi rendszer nincs nála. Van olyan, hogy délelött alszik egyet, van, hogy délután, de akkor olyan 10-11-ig fent van. Én nem is szoktam letenni, csak nagyon ritkán amikor már nem lehet bírni vele. De volt már olyan nap is, hogy egész nap nem aldut semmit és még este 9 órakor is játszani akart.
Marcsy
marcsy

Kriszi!
Viki!
Köszi!
Ezt csináltam eddig is és még sem sikerül.
Na, mééég egy próba.

Kép
zóra

Marcsy!

Hát, nem lett jobb kedvem attól, amit írtál! Akkor lehet Peti is olyan lesz, hogy ne is akarjak neki rendszert csempészni az életébe, mert úgyis minden úgy lesz, ahogy ő szeretné! :?
Víz :( Azért csak megjavítják, szorítok, hogy így legyen!Egyébként valóban kéne osztogatni valamit. Pesten az utcán is osztogatnak, pedig az emberek ha hazamennek van vizük, Ti meg otthon pici babával haljatok szomjan, vagy mi??? :shock:

Zóra!
Látom végül sikerült a vonalzó! :)

Peti meg csak kidőlt még egyszer! Egész nap meg nem áll egy percre sem, és úgy elfárad, de 3 óránál többet nem képes kibírni alvás nélkül napközben. Ilyenkor már kezelhetelen és ordít, semmi nem jó neki, ha felveszem az sem, ha lerakom az sem, de nagynehez mindig sikerül eldajkálni, mert már hulla fáradt!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

próba

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Zóra!

Gratulálok az unokaöcsihez! Sok boldogságot nekik! :)

Viki!

Hát, úgy ahogy aludtunk kicsit, azért látom ez még másnál is probléma időnként. Ez majd eszembe fog jutni, ha már nagyon kimerült vagyok hajnalban! :lol:

Szopi, alvás:
Részben Vikinek köszönhetően (homeopátia), meg a laktoherbnek, a sörnek, vagy az időnek, de kicsit úgy tűnik gyarapodott a tejem mennyisége. Ez nem túl látványos, mivel szopizás után ha fejek, az Aventes pohárnak az alját épphogy ellepi, kb. 1 kiskanálnyi mennyiséget tudok mkég kipréselni a 250 ml-es pohárba :shock: .
Továbbra is minden etetést szopival kezdünk, ez kb. fél óra. Van, hogy kimarad 1-2 tápszeres pótlás, ma pl. kettőt is kihagytunk. Ami lehet, hogy rossz szokás, nem tudom, de ha nagyon nyűglődik (ilyen etetésekkor kb. 2 órát van fent és nem akar elaludni), újra cicire veszem és akkor elég hamar beájul. Viszont mindezt a nagy ágyban teszi, ma már napközben is ott aludt. :D

Próbálkozunk azért kicsit visszaszoktatni a kiságyába, de ott nagyon hamar felriad, sokszor már mikor letesszük. Az éjszakák most úgy tűnik, a nagy ágyban érnek minket, apát kitoloncoltuk a kanapéra, és míg a baba cicizik (sokszor csak játszik a végén), néha én is bealszok pár percre és ez kevésbé fárasztó, mintha órákig énekelgetnék, dajkálnám és ahogy leteszem, már riad is fel.
Férjem is el szokta vele járni a törzsi táncot időnként, de nagyon úgy tűnik, ha alvást akarunk, akkor az mellettem, szopizás közben érhető el.
Nem tudom ezzel mennyire rontjuk el Tamarát, most ezt találjuk kielégítőnek.

Amúgy lehet, hogy birkatürelemmel lehetne ezen változtatni, de sajnos Tamás már csak pár napig lesz velünk, aztán megy dolgozni reggel nyolctól este hétig és nincs nagymama, aki kicsit besegítene, egyedül kell boldogulnom, de ha egész nap nyűglődik, még wc-re sem jutok el, nemhogy bármi mást tegyek.

Ez a hőség már szinte elviselhetetlen, olyan rossz, mert ventit nem merünk kapcsolni, gyakran vizes a baba haja, nyaka, nehogy megfázzon, így is többet tüsszög, mint a normál tisztulás szerint kellene. Sokszor csak egy pelusban van, de teljesen összeizzadunk etetés, dajkálás közben, rólam és Tomiról is ömlik a víz, nem akarjuk, hogy kicsípje a bőrét. Látszik, hogy a nyűgösségnek sokszor ez is az oka, ezt a meleget még egy stramm ember is nehezen viseli, nemhogy egy újszülött.

Diadorának jó nyaralást, bár gondolom már nem olvassa.
Én is megpróbálok majd feltenni ilyen szalagot.
hódocska

Hali!

Hódocska!
Örülök, hogy alakulnak a dolgok a szopi körül, azt én sem értem, miért baj, ha többet eszik. A mérlegelést tényleg hagyd a csudába, engem is csak stresszelt, sose azt mutatta, amit kellett volna, mégis szépen hízott Violkám. Majd az éjszakázás is megszűnik, egyik ismerősömnél is, amikor megszületett a babó, totál felcserélődött az éjszaka és a nappal, aztán szépen magától rájött, hogy fordítva kell csinálni :D :D :D , azóta nincs ilyen gond. Sok kitartást nektek!

Mamavica!
Én is gondolok rád, remélem simán ment a szülés!

Dóri!
Kellemes nyaralást nektek!

Monee!
Köszönöm a válaszodat, neked is kitartást, már csak 1 hónap és te is mehetsz nyaralni!

Holdviola!
Veletek mi újság? Régen hallottunk felőletek!

Mindenkinek jó éjszakát kívánok: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Hódocska!
Majdnem egyszerre küldtük el, még csak annyit, hogy mi csak a tapasztalatainkat tudjuk leírni, de mindenkinél más módszer válik be! Mindent nagyon jól csinálsz, mert te vagy a gyermek anyja, és nálad jobban senki nem tudja, hogy mi jó neki/nektek! Úgyhogy nem rontod el Tamarát, az biztos! Ha így jobban tudsz pihenni, miért csinálnád másképp?
Jó éjt Nektek!
Évi
jevi26

Sziasztok!

Jevi!

Köszi a bíztatást, én is remélem hosszú távon nem bánom meg ezt a kezdeti engedékenységet, tiszta para ez az első gyerek, hogy az ember jól csinálja a dolgokat, de max. szerintem annyit ártok vele, hogy leszoktatni lesz nehéz, de még ez sem biztos, lehet, hogy hónap múlva már másképp lesz.

Jó éjt: Timi

Kép
hódocska

hónap múlva= 3 hónap múlva, csak numlock ki volt kapcsolva :o

A szalag meg mééééé nem jó???

Kép
hódocska

Sziasztok!

Timi!

Tudod hogy nem vagyok szakértő, meg minek is dumálnék bele amibe nem értek, de tökre megmaradt bennem asszem Kriszinek az a régebbi hozzászólása, amiben azt írta hogy ilyenkor még annyira igénylik a babák az anyukájuk közelségét (hiszen az elmúlt 9 hónapban is együtt voltatok), hogy egyszerűen "bűn" lenne ridegen hagyni ordítani a kiságyban. Csináld azt ami Nektek jó és ha elkényezteted, akkor így jártál. :D Akkor majd arra is lesznek módszerek hogy hogy szoktasd le erről-arról. :lol:

Erről a szalagról valami olyasmi van, ha jól figyeltem, hogy nem a linket kell beraknod, hanem van valami kód, azt, így fog működni.

Marcsy!

Lett már vizetek? :( :)

Jön a hétvége, nekünk meg a változatosság kedvéért a meló. De holnap tuti addig fogok aludni, amég csak tudok! :)

Láttátok a DaVinci Kód című filmet?
Mindenkinek nagyon ajánlom, állati jó. :D Két napja van kb. otthon és már 3szor megnéztem! 8)

Nah, munka, előre!
Pussz,
Monee
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Sziasztok!

Hódocska!

Örülök, hogy alakulnak a dolgaitok szoppi ügyben! Anno én is szedtem, meg ittam egyszerre mindent, így fogalmam sincs nekem mi használt!!! :D

Alvásügyben Peti teljesen elromlott :roll: Fogalmam sincs mit kezdjek vele esténként!!! Sírni hagyni nincs szívem, de ha lenne is, a férjem nem hagyná! Így meg küzdünk, sétálgatunk, szopizunk, és ha semmi, akkor nagyágy!!!! :( Remélem csak a melegtől van, és helyreállmég a rend, habár engem annyira nem zavar, hogy köztünk van, csak ugye a józan ész azt diktálja, hogy nem ott a helye, meg hát túl sokáig nem lehet ott már! Különben meg mi a fenének van neki külön szobája, meg ágya, meg minden, nem igaz?
:?

Most bezzeg alszik, megint 05.10 kor kelt fel!!!!

Szép napot Mindenkinek!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

bocs, a szopi-t egy t-vel akartam írni :oops:

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Monee!

Én csak olvastam a Da Vinci Kódot, könyvben nagyon jó volt. Te előtte olvastad is a könyvet? Eddig nem akartam megnézni, mert általában a filmváltozat már nem olyan jó a könyv után. Ezt egyébként a legtöbb ismerősöm is megerősítette, aki olvasta a könyvet. Ki lehet már kölcsönözni? Mert itthon azért megnézném, ha moziba már nem jutottam el rá.

Hódocska!

Szerintem az első 3 hónapban nem igazán lehet elkényeztetni a babát, mert akkor tényleg nagyon igényel minden közelséget a szülőktől. Nálunk szerencse vagy nem szerencse, de az alvás sokszor apa pocakján történt és apa-fia között alakult ki egy nagy-nagy imádat ami szerencsére máig megmaradt. A pocakon alvás nem, arról magától leszokott. A mai napig nem lehet bírni a Mátéval, ha hazajön a férjem és meglátják egymást. Gyakorlatilag én akkor nem is "kellek", csak az apa körül forog a világ. Örülök neki, hogy így van és remélem így is marad és könnyebb lesz majd az anyás korszak, ha ez nálunk lesz egyáltalán. A Máté egyébként a cumira sem szokott rá, a szopizását sem zavarta, időként cumizott és cumizik most is, de csak akkor ha kedve van hozzá, ha nem, akkor úgy összeszorítja a száját, hogy semmit nem lehetne bele tuszkolni. Most viszont 6 hónaposan már látható jelei vannak a nagymamánál töltött 10 napnak, mert ott alaposan dajkálta mindenki. Most nyünyög, ha valaki nem állandóan vele foglalkozik, illetve nyünyögött 3 napig, mostmár újra visszaálltunk a régi ritmusba és mellettem játszik a járókában a konyhában vagy a szobában az ágya előtt.

Jövő héten újra megyünk nyaralni, most Gosztolára. Volt már valaki ott?

Mamavica!

Remélem minden rendben ment, és lassan már otthon is lesztek a babával.

Diadóra!

Jó nyaralást Nektek!

üdv
Netty
netty11

Sziasztok!
Monee!
Igen, este 7 óra felé jött vissza. De semmi lajtoskocsi, semmi vízpótlás :( Nem tudtam se főzni, se mosogatni, se mosni. A gyerekek is egész nap szenvedtek, fürdeni sem tudtak. A cumisüveget olyan vízzel tudtam csak kimosni amit előző este raktam be a hűtőbe, de az csak 2 liter volt. Még jó, hogy anyós elment a boltba és hozott innivalót. De sajnos Krisztike egész nap csak a tápszert "itta" mert teát már nem tudtam neki főzni, a forralt, lehűtött vizet meg nem szereti.
És akkor még azt mondták a vízműnél, hogy legyek türelemmel...én türelmes voltam, de ezt hogy magyarázzam meg egy 5 hónapos babának? Persze ezzel nem foglalkoztak :(
De már minden ok. A hűtőben 10 liter víz, más szinte nincs is benne csak víz. A fürdőkád is feltöltve :) Már meg is főztem.
Marcsy
marcsy

Marcsy!
Azért jó, hogy már van vizetek!!! De látom, most már elővigyázatosabb vagy azzal a 10 literrel :)

Kép Kép

Netty!
Peti sem szokott rá a cumira! Pedig kapott a kórházban is, mert úgy üvöltött, mint akit ölnek, meg itthon minden sétáláskor cumizott a babakocsiba, aztán úgy 3-4 hós korában már ez sem kellett neki. Most is van egy cumija, de játszik vele, nem használja "rendeltetés szerint" :D

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Hódocska!

Nettyvel értek egyet. Szerintem sem lehet elkényeztetni a babát ilyen kicsi korában. Réka állandóan kézben volt. Aztán amikor elkezdett fogni, játszani, ülni, mászni, már nem is kellettem neki :(

Ne aggódj semmi miatt, csak hallgass arra, amit a szíved diktál és érezd jól magad a babáddal, akkor lesz mindkettőtöknek a legjobb. Ne félj, hogy elkényezteted, hogy elrontasz valami visszafordíthatatlant. Élvezd ezt az időszakot és ne várj egy következőt! Én bőgtem, amikor elkezdtük a hozzátáplálást, mert ez az első lépcsőfoka volt az elszakadásnak... aztán bőgtem amikor elkezdett járni, mert még kevésbé szorult a segítségemre és bőgök mindig, amikor elolvasom ezt a verset:

" Amikor még piciny voltál,
olyan nagyon enyém voltál,
engem ettél, engem ittál,
rám nevettél, nekem ríttál.

Mikor később nagyobb lettél,
mindig messzebb, messzebb mentél,
először csak a kiskertbe,
azután a nagy idegenbe.

Ha itt vagy is, csak elnézel,
akkor is nem engem érzel,
nem anyádat, nem apádat,
valami már csillagtájat.

Úgy megnőttél szinte félek,
már a válladig sem érek..."

Gira
Vendég

Tiszta szentimentális vagyok :cry: Tudjátok be ezt a közelgő szülésnek :)

A kórházban szültektől szeretném kérdezni, hogy milyen extra cuccot kell bevinni? Kell pl plusz pelus a kicsinek? (Szegeden kellett, mert csak 3-mat adtak egy napra) Kell tetra pelus a büfizéshez, vagy adnak? Kell mellszívó, vagy van? Lehet valahol tárolni a lefejt tejcsit ott? Réka majd bejöhet meglátogatni, vagy nekem kell kimenni? (Szegeden 12 év alatti gyerek nem jöhetett be) Betétet, WC papírt adnak? Megfőzik a LActoherb teámat, ha kérem? Mit érdemes még tudni?

Gira
Vendég

Gira!elkezdtem sírni a versen.Úgy látszik az anyaság végleg átalakítja az embert.

Bea és Annababa
Kép
bea80

Gira,
akkor sorjában: nekem pelust adtak, viszont popsitörlő kendőt nem, ruhát is a kölöknek, meg pelust büfizni, de szégyenletesen le van rongyolódva minden, néha olyan rugi volt a kölkön, hogy kilátszott belőle a lábujja a lukakon :(

Mellszívó nincs, a lefejt tejnek adnak steril üveget vagy poharat (de én másodszor már vittem be saját poharat, mert emlékzetem, hogy azt nagyon nehezen kerítettek), és lehet a csecsemősöknél a hűtőben tárolni. Mellszívót jó, ha viszed a sajátodat, ott tavaly olyan nagy boci már csak mutatóban volt, nem is tudom, hogy működött-e.
A szobába be elvileg senki nem jöhet be, a külső étkezőrészben lehet lenni a látogatókkal, vagy még kijjebb a kórház más részeiben, ha bírod. Betétet nem adnak, csak papírvattájuk van, azt is külön kell kérni. WC-papírt vigyél, nem emlékszem, hogy van-e, bár nekem nagyon jól jött a nedves toalettkendő, úgyhogy érdemes azzal is készülni.
Én nem kértem, hogy főzzenek nekem szopisteát, már ránézésre nem is próbálkoztam :( , a párom hozta be nekem naponta, de a második alkalommal nem is volt rá szükség.
Amire érdemes vigyázni, hogy tavaly májusban 30 fokban is body plusz rugi volt a fiamon mindig, amikor megkaptam (kékfény), nem győztem mindig lehámozni szegényt...
Azt hiszem, a többit már írtam.
Ez a vers gyönyörű, én is most gondolkoztam el ezen... érdekes, eddig valahogy nem, pedig...

Hódocska,
nyugi, még senki nem éjszakázott anya mellett érettségiző koráig. Nem érdemes küszködni szegénnyel, ilyenkor még tutira nem azért csinál semmit, hogy bosszantson, nyugodtan csinálhatod, amiről látod, hogy jó neki. Én néha, amikor már nagyon hulla voltam, mindig azt mondtam magamnak, hé, most ne variálj, először is túl kell élni a dolgokat, egyelőre játssz túlélésre, a többin ráérsz utána aggódni. Ez általában be is jött: pl. a fiam hónapokig mellettem aludt, Apa meg a nagylánnyal, mert így tudott mindenki nagyjából pihenni. Jelenleg a két kölök a gyerekszobában, Apa a mi szobánkban, én meg ingázok :lol:
Nagyon halkan azért megkockáztatnám, hogy egy ilyen kis törpe még nem érti, hogy te csak elkényeztetni nem akarod, fogalma sincs, miért pakolod mindig le magadról, amikor neki ott olyan jó... csak azt tudja, hogy igyekszel eltávolítani, és persze annál jobban tiltakozni fog. Míg ha nagyjából hagyod neki, hogy sokat legyen testközelben, és nem akarod mindenáron lerakni a kiságyba, akkor biztonságban fogja magát érezni, és hamarabb hozzászokik a külvilághoz, ergo könnyebben és talán gyorsabban is fog rólad "leválni", persze csak amikor annak eljön az ideje.
Most itt van nálunk édesanyám; amint belépett, Zeze két kézzel ellökött engem magától, és kitárt karral, fülig érő szájjal botladozott a nagyanyja felé...én meg nyeltem a könnyeimet - már ez is leválik???
kriszi

Gira!

Pelenkát, ruhát, popsikenőcsöt, alkoholt,ha kell hintőport, paraffinolajat tényleg adnak és eleget is a kórházban, legalábbis januárban így volt. A ruhák tényleg nagyon használtak, de azért szerintem próbálnak a nővérek mindig valami normálisat a babákra adni. Nálunk amikor egyik nap fürdettük a Mátét, mondta a nővér, hogy sajnálja de most csak szép kombidresszt és csúnya rugdalózót tud adni, tényleg próbálkoznak.
Mindenképpen vigyél popsitörlőkendőt azt biztosan nem adnak. Betétet, WC papírt is vinni kell mert egyik sincs. Amikor én voltam bent papírvatta az volt, nem kellett kérni. Szoptatós teát biztosan nem fognak főzni, én ezt úgy küszöböltem ki, hogy vettem Milupa instant szoptatós teát, azt hideg vízben is fel lehet oldani és azt ittam. Nem olyan, mint a laktoherb, de jó volt.
Mellszívó csak ilyen nagy gépi van, de ha azzal fejed le a tejet akkor azt nálunk nem lehetett a babának adni, mert állítólag nem steril a gép és a lefejt tejet elvitték sterilizálni és más csecsemő kaphatta meg. Persze lehet, hogy mindez nem igaz és kiborogatták vagy nem tudom mit csináltak vele, aki ezzel a géppel fejte le. Steril poharat nekem mindig tudtak adni, én kézzel fejtem és utána azt megkapta a Máté. A hűtőben tárolják és azt tényleg oda tudod majd a babádnak. Ha nem kézzel fejtél eddig, akkor a megszokott mellszívót mindenképpen vidd magaddal.
A szobába nem jöhetett be senki és mivel én télen szültem a babát csak üvegfalon keresztül nézhették a látogatók. Egy ismerősöm 2 hónapja szült, ők már az ebédlőben együtt lehettek a látogatókkal.
Amit ha tehetsz és lesz választási lehetőséged 2 ágyas szobába kérd magad. Ha nincs tele a gyermekágy és kevés az anyuka elvileg lehet kérni, hogy milyen szobába kerülj. Én ugyan 4 ágyasban voltam, nálam nem volt gond a szobatársakkal szerencsére, de más szobában nagyon gázos társaság gyűlt össze. Legalábbis én utáltam volna a nagy hangoskodást, az állandó nagyhangú beszédet. Mi jól megvoltunk négyen szépen csendben a 4 pici babával, de ehhez is szerencse kell.

A vers tényleg csodálatos! Én nagyon rosszul éreztem magam és még érzem most is néha, hogy nem szoptatom a Mátét és megkezdődött az első leválás. Remélem majd azért túl leszek ezen, hiszen ezentúl tényleg mindig jobban a világ felé fog tekintgetni és próbál kiszabadulni anya védőszárnyai alól.

Netty
netty11

Sziasztok!

A szalaggal még próbálkozom később, csak most bealudt a párom és nélküle totál béna vagyok.

Gira!

Nagyon szép a versike, nekem is könnyek gyűlnek a szemembe tőle, pedig hol vagyunk még az elszakadástól... :o
Hogy bírod a nagy meleget? Hát nem irigyellek, de talán már nem sokáig kell húzni. Van doki is, akinél szülni fogsz?
Annyiban módosítanám az előttem leírtakat-ezek most friss tapasztalatok- hogy valami betétfélét adtak, de tán egyszer a héten, nem nézték, hogy elfogyott, bár én az otthonit használtam. A ruhák tényleg ócskák, de én nem vittem be sajátot, nehogy éjszaka (ilyemkor méregetik őket meztelenül) valahogy a közösben végezze a ruha és győzzem keresni. Én kétágyas szobában voltam, de egy "idegbeteg" csajjal, aki már korábban is a szobatársam volt, ikrei lettek, így ha épp szoptatott, Tamara meg aludt, a másik bébi meg üvöltött, dajkáltam azt is, majdnem mintha nekem is kettő lett volna, mert hiába voltunk épp szemben a csecsemősökkel, őket nem zavart az ordítás, én viszont nem bírtam nézni, meg a csaj idegeskedését sem.

Teához állítólag melegítenek vizet, de én vittem be vízforralót és magam főztem. Mellszívóról nincs tapasztalatom, steril poharat adtak, ha kértem, a többit meg leírták előttem.

Marcsy!

Sajnálom ezt a vizes dolgot, hát érdekesek, hogy senki nem gondol arra, hogy ekkora kánikulában 3 gyerekkel... :x

Monee!

Én a filmet még nem láttam, talán majd tékából kihozzuk, mert érdekel, de a könyv jó volt. Hogy haladtok a melóval? Basszus...ebben a dög melegben!!!

Viki!

Upsz, nálatok meg pont most kevert be Petike! Nem lehet, hogy a heti viharok, égzengések megfélemlítették? Hogy viselte?

Mindenkinek köszönöm a megerősítést, nagyon úgy néz ki pár napra visszatekintve, hogy ez a dolog beválik nálunk (alvás). Ha fent van igyekszem játszani vele, beszélni hozzá másfél, 2 órán át, ne csak alvás-evés-ből álljon a nap. Tejcsi alakul, fejni még mindig alig tudok, de már időnként magától csöpög, főleg, ha meglátom a kislányt. :lol: :lol: :lol: :lol:

Mindenkinek további szép hétvégét!!

Kép
hódocska

Sziasztok!

Hódocska,
szerintem nagyon jól csináljátok a dolgokat, és Tami örülhet, hogy ilyen kiegyensúlyozott mamája van :)
Még az izzadáshoz, bár ma talán nem lesz ezzel gond: ha nagyon összeizzadtok, azért egy ujjatlan kis pamut body jól jöhet, úgy vettem észre tavaly, Zeze jobban érezte magát úgy, mint csak pelusban, végül is logikus, a pamut kicsit felszívja a verejtéket, nem olyan könnyű összeragadni :) Zezénél még most is úgy csinálom, hogy tök pőre egész nap (néha még pelus sincs rajta, aztán ott lóbálja ide-oda menet közben :lol: ), de szopihoz adok rá egy kis kombidresszt, éppen az összeizzadás miatt.
Fejés, van olyan, hogy nem megy, főleg ha az ember nagyon fáradt, vagy ideges, én az elsőnél nagyon rosszul tudtam fejni, pár hónap után meg egyáltalán nem is, ugyanakkor mindig több volt, mint amennyire a rém kisétkű kölkeimnek szüksége volt. Ha fejtem is nagy nehezen egy kicsit, csak egy bitang motoros Medelával tudtam, semmi mással, sőt a másodiknál is csak azzal sikerült (az Avent meg ott porosodik a szekrényben, egyszer sem használtam), szóval ez nálam alkati kérdés lehet. Sőt az elsőnél sokszor volt olyan, hogy nem és nem jött egy csepp sem, pedig feszült. Később olvastam róla, ha az ember nagyon feszült, akkor pszichésen gátlódik a tejleadó reflex, és én aztán igazán nagyon ideggubanc voltam :(
De tényleg rá kellett döbbennem, igaz, hogy a szopi sokkal hatékonyabb :)
Csak így tovább, nagyon ügyesek vagytok!

Vajon mi lehet Mamavicával?

Üdv
Kriszi
kriszi

Sziasztok!

Gira!

Gyönyörű a versike! :) Kitartást Neked ehhez a pár héthez még ebben a dög melegben!!!

Hódocska!

Igen, úgy tűnik Peti most kavar be, habár eddig sem aludt rendszerben, de valamivel kiszámíthatóbb volt azért! :)
Tegnap lent voltunk anyuéknál, már megint volt pancsi a kismedencében, mindjárt csak kér rövid alvásra futotta egész nap, este félt 10 kor meg itt a tv-néző kanapén a kezemet szorongatva magától elaludt! Na de azért ne higgyétek, hogy aludt egész éjjel :? hiába dög fáradt, akkor is felkel 1x,2x.
Örülök, hogy valamivel jobban álltok már a kis Tamarával! Ha már csöpög az a tejcsi, akkor szerintem próbálj egyre több pótlást kihagyni! Az, hogy fejni nem nagyon tudsz, szerintem nem nagy baj, annyi legyen ami a babának kell és kész! Én az elején minden szopi után fejtem (vagyis próbáltam fejni) de nekem is csak olyan 10 ml-ek jötek le szopi után, azzal meg az történt, hogy ment a hűtőbe, és a mi nappal összejött, azt az esti szopi után odaadtam neki üvegből, és pár hét múlva már nem is kellett neki, akkor lefagyasztottam biztonsági tartaléknak, a fagyikat meg persze már kidobáltam, mert szerencsére nem volt rá szükség :lol:

Jó, hogy leírtátok, hogy mi a pálya a Megyeiben, mert az egyik ismerősöm 3-4 hét múlva ott fog szülni, első babás, és én úgyis csak azt tudtam volna elmondani Neki, amit a Klinikán tapasztaltam, és úgy látom nem ugyanaz a kettő! :D

Mamavica!
Mi újság??? Én is kíváncsi vagyok ám! Biztos megvan már
a baba, azért ha hazajöttök remélem jelentkezel!

Szép napot Mindenkinek!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Kriszi, Viki!

Köszönöm a bíztató szavakat, de az igazsághoz hozzá tartozik, hogy nehezebben viselném, ha nem lenne ilyen szuper férjem, aki megfőz, mosogat helyzettem, elintéz kismillió dolgot napközben, bevásárol és még a babát is átveszi néha. Remélem azért nélküle is boldogulok jövő héttől valahogy.

Most tegnap este óta megint nyűglődés van, egyszerűen nem akar aludni, csak ha kézben van, ahogy letesszük felriad és megy is a bömbi két kis röffenés után :D . Este még a ciciztetés se segített, állandóan kiköpte és csak sírt egész éjjel.

A gyerekorvos tanácsára elkezdtünk neki adni Infacolt. Ha jól emlékszem Marcsy is adott a Hisztinek. Úgy olvastam nincs mellékhatása, akár az egész üveggel is megihatná (tényleg ez van ráírva). Ti nem tapasztaltatok mégis valami hasonlót? A másik me g a Vigantol olaj (D vitamin) amit minden nap kell adni egy cseppet. Hát annak olvastátok a betegtájékoztatóját???? Nyűgösség, lelki problémák, hányás.... egyes esetekben halálos kimenetelről is beszámoltak. Hát szép, mit ne mondjak.

Kriszi!

Én is időnként adok egy body-t a Tamarára, van, hogy egy rugit is (akkor csak azt) éjszakára, mert mintha jól esne neki, hogy nem borzongatja a szellő, meg olyan kis hideg néha a lába. Viszont ha időnként le kell mennünk (pl. orvoshoz) mindig találkozom egy bolond szomszéddal, aki állandóan piszkál, hogy miért van rajta a pelenkán kívül más. Hát mondjuk azért, mert 2 hetes (volt még fiatalabb is) és nem akarom, hogy akár 10 perc alatt megégesse a nap, annyira fehér a bőre. A gyerekorvos is mondta, hogy milyen fehér (vérvizsgálatot csináltak a kórházban, de nem vérszegény), de könyörgöm mitől lenne más egy pár napos baba, ráadásul addig csak a kórház falain belül voltunk. :x Majd jövőre napozhat kicsit, most inkább vigyázok rá.

Viki!

Jaj, ez a Petike! :) Biztos hallotta, hogy van a közelben egy másik éjszakai bagoly. :wink:

Kép
hódocska

Sziasztok!

Jaj, ma reggel pedig azt hittem egész nap ilyen borongós időnk lesz, de sajna tévedtem. :?

Hódocska!

Én némi fondorlat árán ma megúsztam hogy le kelljen mennem. :D Itthon maradtam Katával, főzöcskéztem, mostam tömegesen, egyszer csak rászánom magam a vasalásra is és PIHENTEM! Hetek óta először, de most tényleg nagyon kellett már, jól esett. :lol:
Szerencsére a festő csóka ma tudott jönni, uh. az érdemi munka folytatódott. Nem tom mikor leszünk kész, még sokára az biztos, de remélem ennél hamarabb lesz már az az időpont, amikor ott tudunk lakni.

A héten tök jó kedvem volt, de Norbi tegnap elronotta. Én kicsit álmodozóbb-lekes-optimista típus vagyok, ő meg eléggé realista-földhöz ragadt. Tegnap sajna az ő szemszögéből megismerhettem ismét a rideg valóságot, hogy az életünk még sehol sem tart, nincs lehetőségünk ezt-azt tervezni és kész. Nagy pofon volt amikor ezeket kimondta, mert én már kezdtem hinni, hogy jó lesz ez így, jól haladnak a dolgaink, van miért és hová előrébb nézni. Most eléggé szomorú vagyok, amiért visszaszorított minket megint e keretek közé, mert így megint a nagyon távoli jövőbe (minimum 8 év) hogy esetleg összeházasuljunk, legyen mégegy autónk, legyen kész a házunk és legyen gyerekünk. Tudjátok én azt hittem hogy szép az élet, de kiderült, hogy nagy sz*r az egész. :cry: :cry: :cry: Hiába vagyunk mi egymásnak, ez már nem elég a "mai világban". :cry: :cry: :cry:
Ennyit a szomorkodásról...

Én nem olvastam a könyvet, de a film után nagyon szívesen elolvasnám. Nekem az ilyen "kincskeresős" filmek egyébként is nagyon tetszenek, pláne ha van valami történelmi alapja is. Ha nem akarjátok kivenni tékából, nekünk megvan DVD-n, meg tudjuk oldani a másolást ha valakinek kell.
Mi sem vagyunk egy nagy moziba járósak, egyszerűen sajnálom rá a pénzt, a DVD itthon olcsóbb. :D

Mellesleg Ti is észrevettétek hogy milyen drága minden? Nem tom, lehet hogy én éltem eddig valami lila ködben, de mostanság napról napra megdöbbenek hogy egy napi bevásárlás 3000 forint fölött van. Nem eszünk extrákat, mindenből szinte a legolcsóbbat-akciósar és mégis. Tök szar érzés ennyit fizetni amikor szinte alig vettem valamit. :(

Lányok!

Nálunk itt Szabolcsfaluban van a Máltai Szeretetszolgálatnak egy "turkálója". Nem csak tuti jó és filléres áron ruhák vannak, hanem néha krémek, sütiporok, csokik és gyerek felszerelés is. Most van a Milupának -ha jól értettem, nem tok németül- egy ilyen 4 hónapos kortól adható tejpépe és a 600 g 200 forintba kerül. Németországból hozottak ezek a cuccok és az ég világon semmi baja nincs. Akit esetleg érdekel, annak tudok több infóval is szolgálni, nem tom mennyire éri ez meg mostanság?!

Szép napot!
Monee
monee

Sziasztok!

Új hozzászóló vagyok remélem csatlakozhatok hozzátok. Én is Szabolcsfaluban lakom. Van egy 7 éves fiam és egy 7 hónapos kislányom. A hozzászólásokat még nem olvastam el mind, de majd lassan behozom. Örülök, hogy rátok találtam.
A "turiról" amiről a monee írt tényleg nagyon jó, én ma vettem 50 db pelenkát (pampers) 40 ft/db. Nagyon jó áron van minden. Tudjátok kamionról "leesett" áruról van szó.
juca77

Sziasztok!

Juca!

Üdvözöllek köztünk, remélem hamarosan megismersz minket és aktívan bekapcsolódsz a beszélgetésekbe. :) Én január óta járok ide, bár korábban is olvastam a topikot. Két hete született meg az első gyermekem, egy kislány Tamara, 27 éves vagyok. Hát ennyit rólam, aztán majd később még... :)

Monee!

Nagyon jól tetted, hogy pihentél és örülök, hogy alakul a házikó.
Látom új felhasználóként jelentkeztél. Mi az oka?
Na de lássuk azt az elkeseredést!! Hogy érted (azaz Norbi hogy érti, hogy min. 8 év?????) Mire várnátok addig? Mi a probléma a jelen helyzettel, hiszen egy ideje már jól megvagytok, közös otthonotok lesz, meg minden. A házasságnak pl. szerintem nincs semmi akadálya, de ezt ti biztos jobban tudjátok.

Azt viszont nagyon-nagyon remélem, hogy gyerek-kérdésben nem mi voltunk rátok rossz hatással péntek este. :cry: Ugye nem most elevenedett fel Norbiban, hogy milyen nyűgös is az első pár hét, hónap egy babával és azért utasítja el?? Van egy ismerősöm, ő is elvált, már sok éve együtt él egy nála fiatalabb csajjal, aki lassan férjhez menne közel a 30-hoz, de Robi nem akar mégegyszer nősülni, gyerket meg pláne nem (már van egy). Én mindig arra bíztatom, hogy ezt akkor őszintén (de tényleg) mondja el a lánynak, ne csak nekem, meg mindenki másnak, hogy ha a csaj úgy gondolja, akkor kereshessen magának egy igazi társat a családalapításhoz, mert őt is meg lehet érteni. (meg nagyon nagy jóindulattal a srácot is, csúnyán átvágta az asszonyka, azóta se heverte ki ezek szerint.)

Nálatok ez eddig hogy volt? Szóba került egyáltalán a baba-kérdés, vagy ez inkább Neked fontos egyenlőre? Én nem akarom, hogy szomorú legyél, meg elkeseredett, de biztos is vagyok benne, hogy max. pár nap és kivirul újra a világ.

Amúgy két pár ismerősünk is van, velünk egykorúak teljesen (27éves lány, 31 éves fiú), mindeketten évek óta együtt vannak, házasok, lakás is van, de a gyerekvállalást olyan szinten halogatják, hogy még az 5 éves tervben sincs benne. Mindkettőnél az anyagi javak kerültek az első helyre, ami valahol érthető is, egy 1 szobás albérletbe biztos nem szerencsés lebabázni kettőt, de annyira rettegnek a munkanélküliségtől, meg a hogyan lesz a jövőben-től, hogy az már szerintem nem egészséges. Mondjuk én is már most azon töprengek, hogy mikor, hogyan térek viszza dolgozni és legfőképp hova, hogy mindhármónkank jó legyen, de ennél a két párnál sajnos már az látszik, hogy kezd üres lenni az életük. Na nem mintha egy gyerek megoldás lenne egy rossz kapcsolatra, de mi pl. már úgy éreztük 7 év után, hogy eleget odáztuk a dolgot az anyagiak miatt, most sincs pl. még kocsink, ami hiányzik, de az tuti, hogy pár hete iszonyúan szeretjük egymást és nem türelmetlenkedünk a másikkal, mint előtte párszor előfordult, hanem alig várjuk, hogy a baba mellett kicsit egymást is ölelhessük.
Néha hiányzik, hogy 8 órát aludjunk, megnézzünk egy filmet, de mégsem érzem úgy, hogy "elszúrtam/tuk" az életünk, mert lett egy (tervezett) babánk.

Nagyon remélem, hogy meg tudjátok majd ezeket beszélni Norbival.

Da Vinci kód: Én szívesen kölcsönadom a könyvet, illetve ha meg tudnátok írni a filmet, mi vevők vagyunk rá, ezt még meg akartuk nézni moziban a szülés előtt, csak ugye előbb kellett bevonulnom. Nem sürgős a dolog, majd megbeszéljük, hogy dvd-t vegyünk-e vagy az árát, mert asszem nincs itthon épp lemez, de mondom, nem sürgős, csak akkor nem vesszük ki a tékából.

Nekem egyébként másik kedvenc filmem a Halálsoron, ami Stephen King regényéből készült, utána olvastam a könyvet, de úgy is tetszett. Meg a Hatodik érzék a másik favorit, de túl félős vagyok, már régen néztem meg, pedig annak idején megvettük a filmet és vettünk hozzá egy videót :lol: :lol: :lol: , pedig moziban is láttuk.

Én is észrevettem a drágaságot, nálunk is ugyanez, 1 bevásárlás kb. 3000 Ft, csakhogy ez minden nap, illetve néha egy Interspar, Tesco, ahol 10000 fölött fizetek ezen kívül. Aztán vegyiáruk a dm-ből 4-5000-ért, meg egy csomó sürgős dolog a nin-stopból arany áron. Hát így megy el a pénz, ami eleve nem sok.

Na, szövegeltem, de hát most elaludt a bébike! :)

Kép
hódocska

Sziasztok!

Még egyben... várom a szerdát, a klinikán azt jósolták, hogy szülésdömping lesz :S Pedig még annyi dolgom lenne... ez a meleg ráadásul egyre jobban kikészít. Délelőtt 10 órától kezdve - a sok dolgom ellenére is - csak ülök a kereszthuzatban egészen 4-5 óráig. Szegény Rékusnak nem vagyok valami jó társaság :( Réka 10 nappal született előbb... szintén egy front csalta elő :)

Timi!

Nincs szüléshez választott dokim, nekem bevált az ügyeletesnél szülés :D Aztán most meglátjuk...
Nekem is az egyik kedvencem a Halálsoron, bár van egy jelenet, amit csak egyszer bírtam megnézni, a többi alkalommal elhagytam a szobát arra az időre...
Jaj, olyan hihetetlen, hogy pár nap, vagy hét és én is rád fogok gondolni éjszakánként sétálgatva :lol:

Gira
Vendég

Kép Kép

Kép
hódocska

Sziasztok!

Gira!
Sejtem, hogy melyik jelentere gondolsz..mikor a franciát végzik ki, ugye? De a Csengettyű Úr annyira aranyos (bár én gyűlölöm az egereket).
Nagyon szorítok Neked. De akkor most a megyei kórházba készülsz nem? Megértelek, hogy nincs kedved semmihez, a végén már én is ugyanígy voltam, akkor is dög meleg volt és alig tudtam magam rászánni bármire.
Gondolunk ám Rád sokat! :)

Tamaráról ma készült "nyűglődős" képek. :lol:

Kép
hódocska

Sziasztok!

Monee!

Sajnálom, hogy rossz passzban vagy! :( Remélem megoldódnak a problémáitok, és mielőbb újra jókedvű, vidám csajszi leszel! :D

Hódocska!

Tamara nagyon édes a képeken! És jól látom, hogy már barna a szeme :?: :?: :?: Nagyon szép! :D

Gira!
Kitartás! Nem csodálom, hogy ebben a dög melegben semmihez nincs kedved! Nekem sincs, pedig nem is várok babát, pláne nem az utsó napokban :D Amúgy nem irigylem azokat akik most babásak, én tavaly nagyon jól megúsztam az egészet, pedig nekemis az egész nyár belesúszott a végébe (Peti szeptemberi)

Juca77!
Szia! Üdv. köztünk! Viki vagyok, 27 éves, és szeptemberben született az első babám. Írjál minél többet, hogy mi is megismerhessünk Titeket!

Ja, egyébként ma levágtuk Peti haját, hajvágógéppel!!! Egy hangja sem volt, pedig nagyon félve álltunk neki, meg felkészültünk a nagy üvöltésre, meg minden. Majd teszek fel kopi-fotót, nagyon édi lett ám!!! :lol:

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Kép Kép Kép

Jó éjszakát Mindenkinek!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Jó reggelt MIndenkinek!

Jé, én voltam tegnap az utsó, meg ma az első :lol:

[b]Marcsy, Hódocska!
Hogy telt az éjszakátok? Peti meglepő módon egész jól aludt (mármint önmagához képest) Azért így is fent volt éjjel 2x, de időben elaludt, és csak 06.10-kor kelt :D Nem bánnám, így is maradna!!!
[/b]

Legyen olyan a napotok, amilyennek szeretnétek!!! (nem tudom ki szokta ezt mondani, talán valamelyik rádióban...., csak most eszembe jutott :) )

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Mimi!

Nem tom mi történt, hogy simán Monee-ként sikerült bejelentkezni. Annak idején amikor regisztráltam, nem akarta engedni nekem ezt a nevet. Néztem én is hogy mi van, de nem tom. :D

Nem Ti tehettek róla hogy ilyen lett a kedvem. :) Én eléggé szélsőséges típus vagyok (állítólag az Irker jegy szülöttei mind ilyenek) az egyik percben nevetek, a másikban meg már sírok ha épp olyanom van. Én olyan ember vagyok aki nagyon sokáig képes örlődni magában, ha nem mondhatom el a nyűgömet valakinek. Ezért inkább tegnap leírtam nagy vonalakban Nektek (bocs érte! :(), elmondtam anyukámnak és este volt lehetőség Norbinak is elmondani. Én ezt tartom a legtisztábbnak, oda kell állni és megmondani, nem morcogni napokat rajta.

Valószínű az a baj, hogy elég nagy a korkülönbség köztünk és én még zizegni akarok, Norbi meg ennél jóval megfontoltabb. Én szeretnék összeházasulni vele, szeretnék gyereket vagy gyerekeket, szeretnék ezt-azt. Őt egy elég stabil környezetből robbantottam ki, ahol ugyan állóvíz volt, de a látszólagos biztonság meg volt teremtve. :( Nálunk ez nincs, mert iszonyú sok pénzt kell a házra, az anyagi biztonságra költeni. :(:(:( A 8 év, azért 8 év, mert addigra fogjuk kifizetni a házat és addigra lesz 18 éves Kata, akit utána már nem "kell" (dehogynem!) támogatni. Ez 50 ezer forint kiadás havonta, úgy hogy még nem éltünk, nem autóztunk 1 métert sem, stb. Ez nekem nagyon-nagyon szomorú, mert én nem így képzeltem az életünket. :(:(:( Igen, fontos a ház, a stabil anyagiak, de ha ez mellett elfelejtünk élni, akkor semmit sem ér az egész. Akkor meg pláne nem, ha nem "fejlődik" a mi kapcsolatunk......
Norbi valahogy felvett egy vértet magára és azt sugározza felém, hogy ne is merjek gyerekre, házasságra gondolni, mert nincs rá pénzünk és nem is lesz... :cry: Áhh... mindegy. Tegnap megbeszéltük, bár ettől függetlenül nem hiszem hogy van eredménye.
Úgy látom most arra kell koncentrálnom, hogy a költözést minél hamarabb meg tudjuk oldani, mert az egy újabb lépés lesz az életünkben és talán ő is másként fog gondolni egy csomó mindent. Remélem hogy így lesz! :?

Ne aggódjatok értem, ez is amolyan múló válság, majd túl leszek rajta egy pár nap múlva. :D

A DVD-t beszéljük meg majd telcsin!

Viki!

Ari lett Peti bukija! :D Most azért jobban vigyázz rá, nehogy megsüsse a fejét a nap!

Juca!

Üdv köztünk! Mi lehet hogy ismerjük legalább látásból egymást, hiszen tizenakárhány éve én is a Faluban lakok. :D Bár mióta autókázunk, messze nem ismerek annyi embert, mint korábban. 8)

Szép napot Nektek!
Monee
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?