Új privát üzeneted érkezett!

karmen
Ez igazából nem kifogó, hanem egy törölköző, Jézuska hozta a lányoknak a saját nevükkel. A tescoba vettük :), direkt úgy bugyoláltam be, hogy a nevét is lehessen látni. :) Egyébként jó minőségű törölköző 2000 Ft, karácsonyra jó ajándék volt.....
Ovitéma
szomorú, hogy még a saját körzetébe sem veszik fel a gyereket. Nekünk szerencsénk volt. nem tudom mi lesz, mert sok ovit bezárnak és sok a gyerek. Hova fognak járni?
enikő
lemaradtam. miért nem veszik fel Viust bölcsibe?

Kép
Kép
szandra29

Enikő!

Viust..bocsi :oops:

Kép
Kép
zitacicu2

Sziasztok!

Az ovi-suli temat okosan figyelem, remelem, mindenki csak megtalalja a neki megfelelot!

Van meg vki rajtam kivul, aki 1 eves koraig nem adott buzalisztet a gyerekenek? A vedono javasolta. Meg szerinte a tejtermekkel (natur jogi, sajt, turo) is varjak, mert azok meg nyakositanak a ful-orr gegeszek szerint. ( :?: :!: ) Igy viszont tok uncsinak erzem Luca kajait, es felek, lassan o is.
Leirok egy napunkat, legyszi irjatok mar, ha van vmi epito jellegu javaslatotok.

Reggeli: Ebredes 1/2 9kor, utana szopi (minimalis), de kajat, tapszert nem fogad el akkor meg.
Tizorai: 1/2 10korul, alt. 3/4 adag vanilias HA tejpep, vagy SINLAC pep gyumivel.
Ebed: kisuvegnyi fozelek husival. A fozi zoldseg + krumpli, neha rizs + olaj + keves fuszer.
Uzsi: 3/4 adag Sinlac pep gyumivel, vagy rizses bebietel-konzerv
Vacsi: 1 adag fozelek, mint ebedre, vagy vanilias tejpep gyumivel. ELalvas elott szopi

Nemtom, na! Otlet? Koszi elore is

Kép
Kép
-macsek-

Sziasztok!

Jó olvasni ezt a sok ellentétes véleményt! Több szem többet lát. Majd megjegyzem az oldalszámokat, ha mi is ovis/sulis korba kerülünk... Én gyakorlóba tuti nem adnám a gyerekemet, én is tanítottam gyakorlóban, horror volt, utáltam!!! Mi talán egyetemi oviba fogjuk adni, mindketten egyetemi dolgozók vagyunk, jó esélyünk van a bejutásra, suliba meg a piaristákba gondolkodtunk, ismerősünk tanít is ott és jó véleményeket hallottunk róla.

Enikő, a KArolináról én is olyasmiket hallottam, mint Dani! :shock:
Gratula a kúszáshoz!!! :lol:

Zitacicu, sajnálom a kiütéseket. Jobbulást minél előbb! Hátha meg tudják állapítani, mitől vannak. Édesek lehetnek, ahogy szeretgetik egymást!!! :D

Zituska, állandóan eszembe jutsz, vajon egybe vagytok-e még??? :lol: Nem sieti el a kiscsaj, az biztos! Kitartást! Bírod még?
Tényleg, nincs még látogatási tilalom a klinikán? Párod bemehet, ugye?

Voltunk ma tanácsadáson, letiltottak a tápszerről, 3300 grammal jöttünk haza két hete vasárnap, ma lemérték Lalit és 4220 gramm, és 5 centit nőtt is hosszra, így marad csak a cici... Hát nem tudom, szeretném csak szoptatni, de folyton elalszik, 20 perc alvás után meg ordít, hogy éhes... Egyelőre nem bírja a cicim a kiképzést. Két hét múlva súlymérés újra... :roll:

Kép
szilcsi

Macsek! Én nem adtam Orsinak 1 éves kora elött és Norbi sem kap. Nekem nem uncsi a kaja, én ha süriteni kell akkor kevesebb tejjel csinálom v ha elrontottam és tényleg kell rajta süriteni akkor rizsliszttel felfözöm. Norbi még nem evett tejterméket, de mi nemsokára megkostuljuk a natur joghurtot (ma meg a spenótot). Igaz mi csak de. gyümi, este 6kor meg fözelék,fél8kor meg szopi, 8kor fekvés (mindkettönek). Én nem hallottam még ezt hogy a tejtermék nyákosithat én csak azért nem adtam mert én ugy tudom 10 hó elött ezeket nem célszerü bevezetni. Én mindkettönél szigoruan betartottam az ajánlásokat

Szanda! Ja, akkor nekünk is van ilyen, anyosom vett de nem szeretem mert Orsolya és Norbert van ráirva én meg egyiket sem igy hivom. Olyan hivatalos hangzása van, én az ismeröseimet is becézni szeretem. Állitólag nem volt csak ilyen, meg egyet .csináltatott az is Norbert lett mert nem volt más sablonjuk :( Sosem használtam még, és nem is akarom inkább vettem aranyos gyerekmintásat igy majd ha nekik kell amikor nagyobbak megkapják.

Zitacicu! Sajnálom hogy igy jártatok az ovival (én mondjuk aztán már nem is bántam hogy a körzetes elhajtott Orsival, mert oda rájöttem nem is adnám ha felvennék sem, ill. ez akkor volt amikor még Szegeden laktunk)

Szilcsi! ha éhes én biztosan nem foglalkonék vele hogy ki szerint sok v. kevés a sulya, ugy adnék neki ahogy kivánja, ahogy enyémek pl nem lettek tömve hiába eröltették. Amugy meg Lali igen sokat nött hosszra, szoval azért más ha emelett hizott ennyit, mondjuk tényleg soknak tünik, de ha ezt igényli én nem koplaltanám.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!!

Szandra: Nagyon jók a szempontjaid, és nagyon köszi hogy megosztottad velkünk a tapasztalataidat!!!
Én is rühellem, a kimázolt, csinibaba tipusú tanítónéniket, sztem szörnyűek. És azokat se szeretem akik nem beszélnek érthetően és rossz a helyesírásuk.
Sztem egy tanítónéni, legyen szigorú és következetes, a gyerekek ne nőljenek a fejére, legyen határozott így lesz tekintélye. Az a minimum hogy a gyerekek felnézzenek rá....

Azért nem akarják felvenni Viust az oviba, mert epilepsziás, és mi lesz ha rohama lesz =megüti magát. Az senkit nem érdekelt, hogy Violának nincsenek nagyrohamai (földön fetrengős, habzós szájú) :roll:
Úgyhogy írtam tegnap este egy nyiltkozatot bemásolom:

"

Alulírott .......................... szeretném az intézmény dolgozói tudtára adni, hogy kislányom .................................. Astatikus Epilepszia nevű betegségben szenved. Betegségére naponta 2x gyógyszert szed (Convulex szirup) amit otthonában megkap!

Nagyrohama még soha nem volt. Az Astatikus Epilepszia úgynevezett kisrohamos epilepszia, rendszeres gyógyszerszedésen kívül semmi más tennivaló nincs vele.
Viola rohama, a gyógyszerszedés előtt, úgy zajlott le, hogy egy fél másodpercre megbiccent a feje, mintha picit elveszítette volna az egyensúlyát egy pillanatra. Ez eleséssel nem társult. Társai felé egyáltalán nem zavaró és nem is ijesztő Viola betegsége és esetleges rohama.
Várhatóan a köztudatban élő úgynevezett habzós szájú epilepsziás nagyroham, nem fog bekövetkezni, mert ennek a típusú Astatikus epilepsziának ez nem jellemző tünete!

Amennyiben az intézményben epilepsziás rohama lenne, kérem stabil oldalfekvésbe fektetni és hívni a mentőket és a szülőket értesíteni! Kijelentem, hogy ha ilyen bekövetkezik, semmilyen felelősségrevonást nem fogok kezdeményezni az intézmény és annak dolgozóival szemben!

Kijelentem továbbá, hogy az intézményt és annak dolgozóit semmi felelősség nem terheli Viola betegségét illetően, hiszen gyermekem gyógyszerét otthonában kapja meg!

Egyetlen kérésem van csupán, hogy ha gyermekem szakszerű orvosi ellátást igényelne, akkor azt kapja meg ugyanúgy, mint bármelyik csoporttársa, akinek pl., kibicsaklik a bokája, vagy leesik a mászókáról, hiszen ezek mindennapi rutin ellátások, ahogy Viola ellátása is egy szakorvosnak!

"
És ezt az orruk alá dugom, nehogy attól féljenek, hogy egy esetleges roham kapcsán feljelentem az intézményt, mert végülis a felelősségtől félnek..... asszem!!! De ezzel az erővel, sehova nem vennék fel :cry:

ha van valakinek ötlete még mit lehet beírni/javítani a nyilatkozatba ne kíméljen. :D Köszi

Zitacicu: A bőrgyógyászaton végülis mit mondtak??? Gyógyulást!++++++++++++++++++++++++

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Ja, es CSeppek: Pampers sztem is gagyi, a Rossmannos pl. nekem sokkal jobban bejott, az majdnem tok ugyanaz, mint a Libero, csak nem nyuszi van rajta, hanem zsiraf, es joval olcsobb (2000 Ft/50 db)

Kép
Kép
-macsek-

Karmen, az a baj, hogy ha elhízik, vagyis ilyen ütemben hízik tovább, állítólag az asztmához vezet majd a későbbiekben, mert akkora nyomás lesz a mellkasán a túlsúly miatt, és a bukás is így fog majd kialakulni - a védőnő szerint, de a doktornéni is mondta, hogy ne egyen ennyit. NA most legyél okos, mikor a gyereked ordít az éhségtől!!! :roll: :roll: :roll: Bár lekopogom, ma evett reggel hétkor, tízkor, fél 12-kor, azóta alszik, és minden alkalommal csak egy ciciből evett. Kíváncsi leszek...!

Enikő, szerintem jó ez a nyilatkozat! Azért ez durva, hogy nem veszik be, mert nem merik vállalni a felelősséget! És a nyilatkozattal beveszik majd Violát?

Kép
szilcsi

Szilcsi,bimbóvédővel nem próbáltad a szoptatást???
Én 4 hónapig azzal szoptattam,mert a Barninak rossz volt a technikája,és nem tudta rendessen bekapni a cicimet,és szanaszét harapta,sokszor véres is volt,meg mivel azon aludt,sokszor fel is volt ázva!!!
Elhiszem,hogy belefáradtál,szerintem a kezdet kezdetén sokan voltunk így,de ne add fel!!!!!
Pár hét,és hozzászokik a cicid!!!
Még a Medelabimbóápoló krémet hasznátam,az is nagyon jó ,meg nekem az is segített,ha nem húztam fel mindjárt a melltartót,hanem "kicsit levegőztettem"a ciciket!!!
Barni,míg szopott,soha nem volt beteg!!!!!
Szeritem ez miatt is érdemes!!!
Kitartást nektek!!!!
Nálunk az első hónap csak a szoptatásról,meg a cicin alvásról szólt!!
Barnabás az első hónapban 1200gr hízótt!!

Zituska,nekem is sokat eszembe juttok!!!!
Remélem,ott nem lesz az hogy nem lehet majd látogatni az influenza járvány miatt!!!
Vagy apa,akkor is bemehet majd a szülésre????
:wink:

Ma voltam vezeteni forglomba előszőr,nagyon élveztem!!!!!!!!!!!!!!!
Nyomtam a gázt,aztán az oktató szólt,hogy ne nagyon nyomjam tovább,mert csak 50 lehet menni..
:lol: :lol:

Tesco színest ilyen sokan használjátok,mi is ki fogjuk próbálni!!
a Juniór méreteben,hány darab van egy zacsiba???
Mennyibe kerül???

Zitacicu,te most milyen tanfolyamra jársz???
Jobbulást Norbinak!!!
A kicsik nem betegek???

Szandra,nagyon édes a lányod!!!!!!!!!!

Enikő,sajnálom az ovit!!!
Most mit fogtok csinálni???

Kármen nagyon megnyugtattál,amit a bölcsirvel kapcsolatban írtál Orsiról!!!
Még mindig parázok miatta!!!
Úgyhogy kitoltuk megint a bölcsikezdést márc-ápr.,addigra majdnem 2,5 éves lesz!!
Benti játékokkal a Barni egyedül szeret játszani,kinnt viszont kifejezetten igényli a gyerekek társaságát,ezért a tavaszi bölcsikezdés!!!

Macsek,én adtam Barninak búzalisztes dolgokat!!!
Kb. 9 hónapos volt,mikor odaadtam neki a kiflit,meg rántással ette a főziket!!!

Kép
bibi226

Szilcsi, nem tom csak remélem. De ezzel a felelősség nem az övék...

De most mit csináljak???????????? :cry: :cry:

ceniko
Szeged

Enikő!

A bőrgyógyász is azt mondta mint a gyerekdoki hogy ez valószínű a vírustól(vagy baktériumtól van)amit elkapott.Elvileg semmi köze ételhez vagy italhoz,de ennek ellenére diétáztassam és meglátjuk mi lesz.Elképzelhető (remélem)hogy így van ,mert láza is lett tegnapra meg ma is volt neki ,már csak azt kell kiderítani hogy bakteriális avagy vírusos a fetrőzése.A dokink úgy szokta csinálni hogy ha 3 napon túl lázas és/vagy zöldes az orrváladéka akkor kezdünk neki az antibogyós kezelésnek.Holnap viszem Norbikát hozzá.Ma még nem voltak rajta pöttyek nagyon úgy néz ki hogy a kiütés elmúltával jött a láz.
Aminek részben örülök,mert perpill teljesen kizártunk mindent az étrendjéből és szeretném ha végre normális kaját ehetne.Elég nehéz így hogy se tej,tojás liszt tartósító,szinezék stb.....
A bőrgyógyász szerint se valószínű hogy kajától van ,mert étkezéstől függetlenül jöttek a kiütések és ráadásul nem is kap semmi allergizáló ételt....
Na szóval "röviden" ennyi

Kép
Kép
zitacicu2

Nemtudom milyen front van,de nem tudtam elaltatni a gyereket,pedig 3/4 órán keresztűl altattam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Macsek ,tejes dolgok kőzűl nálunk a ami napig csak a túró rudi megy,se joghurt,se sajt,se puding........
A gyümiket sem eszi meg a mai napig..................
Na de a fasírt,az csúszik,ma ebédre 8 db evett meg!!!!!!!!!! :shock:

Kép
bibi226

Bibi!

Kéz és lábápoló az egyik a másik pedig a kresz szakoktatói.Illetve még csak előkészítő márciusban lesz a felvételi.

Norbika is a kicsik közé tartozik....,mert Niki Norbi a legkisebb :wink:
Mondjuk a Máté is beteg,szóval kicsik nagyok betegek itthon beleértve engem meg apát is.

Kép
Kép
zitacicu2

Enikő,, tényleg jó ez a nyilatkozat,és lehetne mondani,hogy bölcsibe is jár!!!!
Ha minden kötél szakad,nem hagyog + 1 évet a bölcsibe???

Kép
bibi226

Enikő
javasolnék valamit. Menj be a bölcsibe, és kérd meg őket, hogy mutassanak egy olyan törvényt amely megtiltja hogy ne vegyék fel Viust. mert epilepsziás. Én feljelentést is megemlítenék, ha ez nem működik.

Kép
Kép
szandra29

Sziasztok!

Macsek: Én úgy tudom, nekik nem unalmas, még ha 1 héten keresztül ugyanazt is adjuk nekik, ill nem kell nekik minden nap husit adni! Én ezért sokszor sütőtököt pároltam Dorónak ebédre, sokszor kapott (heti max 1-szer) sóskát, spenótot, tökfőzeléket, és nem tettem bele tejet, sem lisztet!!!! Kis krumplival sűrítettem ha híg lett, de a rizsliszt is nagyon jó!

Szilcsi: A piaristáknak van általános isk.-juk is? Ezt nem is tudtam!!! Azt hittem, az gimi!

Anett: Bocs, hogy tegnap nem válaszoltam... :oops: . Doró baba nem vészesen fogzik, végülis nem adtam neki semmit rá és rendbe jöttek az éjszakáink. Amúgy Doró sem köpi ki a dolgokat még, ill. nem próbáltuk! Lehet, hogy kellene? :shock: De azért köszi, hogy gondoltál ránk! :lol:

Szép délutánt, már amennyire szép lehet! (Itt nálunk esik :( )

eszter

KépKépKépKép
hefe

Enikő!

Teljesen jó a nyilatkozat,de hihetetlennek tartom hogy emiatt ne vegyék fel.Mármint tuti így van de ez így nem igazság....

Kép
Kép
zitacicu2

Szilcsi! Na ne már!! A doki, védőnéni nem tudja, hogy nem mindig ilyen ütemben hízni a fiad?? Hogy az lelassul?? Vagy akkor majd az lesz a baj, ha nem hízik??? ÁÁÁÁÁ erre a nagyfokú baromságra asztma, meg súly a mellkason, már nem is tudok mit mondani. :roll: :twisted: :evil:
Bnőm fia O.K 4 kilóval született, 8 kiló volt 3 hónaposan, semmi baja köszöni szépen!
Amúgy most nézem épp: Linda 01.27 -én született 3.280-nal, 3.160-nal jöttünk haza 01.31-én, és 02.15 -én 3.920 (!!!) volt, úgy hogy közben nem nőtt centire. A hétvégén lesz 2 éves, és átlagos teljesen a súlya.

Macsek! Glutént én adtam a lányoknak kb 8 hótól, savanyított tejterméket 10 hótól, tejet Lotti 16, Lindi 19 hósan ivott először.
Avval, hogy később vezetsz be neki vmit az étrendjébe, nem gond, a probléma az, ha korán, szvsz.

Enikő! Jó ez a nyilatkozat, de kérdem én minek??? Kutya kötelessége bevenni a gyereket az intézmény!!Mindenhol felírják, van egy állandó betegsége a gyereknek, nekik kötelességük, hogy kell azt kezelni, mit kell az adott helyzetben csinálni. Tudom, hogy nem ua. de pl egy lázgörcsös gyerek esetén sztem a szülő nem ad semmiféle nyilatkozatot óvónéninek a teendőkröl.
Amúgy még az jutott az eszembe, hogy ilyen ovielhelyezős ügyekben a jegyzőhöz is fordulhatsz bizalommal. :)

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Zitacicu,bocsi!!!! :oops: :oops:
A barátnőméknél is van Norbi,és Máté is,és ott a Norbi az idősebb!!!! :oops: :oops:
Valszeg ezért kevertem!!!
Ne haragudj!!!! :oops: :oops:
szeretnek bölcsibe járni???
Nem volt gond ,a munkálatói igazolással??

Kép
bibi226

Bocs a helyesírási és mondattani hibákért, remélem azért értetek. :lol:

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Szilcsi! Nekünk ilyet sosem mondtak, nem gyarapodtunk annyit, de én még nem is olvastam erröl hogy emiatt lehetne asztma, hát nem tudom, én nem értek hozzá. Csak ha meg éhes szegény, nem érti miért nem kap ha jelzi, nehéz. Mi is 1kg hiztunk az elsö honapokban, de nem 2 hét alatt ez igaz.

Bibi! Sok függ attol hogyan éli meg a gyerek hogy milyen a gondozónö (nekünk azért is lett könnyü mert febr. csak ö volt uj gyerek sokkal több ideje volt Orsira! én Norbit is év közben-ápr- akarom beiratni, igaz melozni is akkor kezdek majd. Meg én is sokat beszéltem vele, azt látta a családban a nagyok járhatnak suliba, oviba, v. bölcsibe és igy sokat mondtam hogy oda csak nagyon okos, jo gyerekek mehetnek igy szinte büszke volt rá hogy már ö is járhat. Ottalvás. Na még ettöl rettegtem mert mindig csak itthon aludt, nagyinál sem, és csak én altattam el. Erröl is beszéltünk elötte, és 1 hónap után már nagyon várta, mondtam hogy olyan ügyes már ö is ott hogy megigérték hogy ha ilyen ügyes, okos marad akkor neki is vesznek majd olyan szép szines ágyat (mert ott nem tábori ágy van mint nálunk az oviban) mint a többinek, na elsö nap odarendeltek alváshoz már régen aludt mire odaértem, pedig idöre mentem:) Ha úgy érzik hogy ez poz. dolog a bölcsi, meg büszke is rá esetleg akkor hidd el várni fogja. Ja és nagyon sokat mondtam neki, aztán meg ö a gondozoknak, nevettek is ezen, hogy anya mindig visszajön. Eleinte ezt tényleg szinte egész nap mondta, de igy legalább nem sirt. Hidd el ennél sokkal durvább az ovi ahol nincs beszoktatás (alig van olyan ovi) hirtelen megy a gyerek és puszi aztán anyuka elszalad, napkig, hetekig sirnak sokan. Én is láttam volt itt ilyen az oviban, a bölcsiben legalább azért 2 hétig bejárhatsz te is vele.
Vezetéshez drukkolok, én is imádok, ezért is szeretek itt lakni azota sokat vezetek :lol:

Enikö! Szerintem ez nagyon jo amit irtál!

Zitacicu!Sajnálom hogy fertözése lett. Na végre egy normális doki! Én sem vittem még orvoshoz Orsit közel 40 fokos lázzal sem csak 3. nap ha akkor is volt neki, mert mi is kivárjuk és igen gyakran sikeresen hátha mégsem kell gyógyszer. Remélem nem lesz több kiütés meg láz! És ki van vele otthon ilyenkor? Mész dolgozni?

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kép Kép
Kép Kép

Kép

Kép

Karmen
karmen

Bibi!

Semmi baj, minden oké a bölcsivel. :wink:

Karmen!
Én is nagyon örülök neki hogy a dokink így gondolja ennek tudható be szerintem hogy Máté tavaly április óta nem kapott gyógyszert a kicsik pedig tavaly Júni vagy Július óta.
Inkább egy héttel tovább maradnak itthon valahogy megoldjuk.Nagyon szeretem a dokinkat aranyos és soha nem ijesztett meg eddig .Amikor a Máténak volt az a dúrva fertőzése két éve és kórházba került akkor is csak rázta a fejét hogy nem lehet csak így kijelenteni hogy ez meg az a baja a gyereknek(mononukleózis)amíg nem csinálnak bizonyos leoltásokat stb....Szóval jó szakember és még kedves is.

Kép
Kép
zitacicu2

Sziasztok!

Köszönöm Mindenkinek az együttérző szavakat!!
Nagyon bánt, h a mami sosem találkozhatott a fiammal. Az viszont jó, h az útolsó találkozásunk vidám volt és úgy marad meg bennem, h Integett a kapuban, puszit küldött és mosolygott....

Ágik NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT NEKTEK!

Kajla!
Személyesen akartuk átadni a képet, de úgy alakult, h jan.31.-én utaztunk volna Hozzá. elkéstünk :cry: :cry: :cry:

Kinga!
Ábel az első napokban alig szállt le a paciról, de mostanában hanyagolja. Kép nincs, elfordul, ha fotóznám.... :shock: :o

Szilcsi!

Ha éhes, etesd meg csodaszép kicsi fiadat! Épp ma beszélgettem itt az utcánkban egy anyucival, Ő dec. 31-én szült. AZ Ő fia is sokat sír, eszik igény szerint, de a felesleg visszajön...
A hízáson ne aggódj, Ábel az első hónapokban havi 1kg hízott és semmi baja.
Igen a mandarin savassága okozhat bajt. Sokan az almával kezdik a hozzátápit, pedig még az édes alma is savas. (mi sütőtökkel kezdtünk félévesen)

Gira!
Sok boldogságot a pocaklakóhoz!!!

Enikő!

Violaszáj :D Zalánnak gratula, képet, képet, ...!!
Az ovihoz drukk!!!

Ovi-bölcsi:
Az mennyire igaz, h ha közösségbe kerül a gyermek, akkor sokat lesz beteg az első időszakban?? Igaz ez a nem beteges gyermekekre is??? Mert ha igen, akkor ruggalmas munkahely kell, vagy egy nagymama...
Nálunk a férjem azt szeretné, ha maradnék itthon, 3 évig , de ha jönne a tesó, akkor tovább. Anyagilag nehéz, de spórolunk....

Beteg babáknak, szüleiknek mielőbbi gyógyulást!
Kismamiknak boldog babavárást!!!!!:

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Karmen: Atya gatya!!!! :shock: :shock: :shock: Ő itt Norbi a képen???? :shock: :shock: :shock: Akkor nagyon régen találkoztunk már!!! Még olyan kis gyámoltalan volt az usziban, mikor utoljára láttam! :lol: Most meg már kész úriember! :D

KépKépKépKép
hefe

Sziasztok!

Dancsi: Klassz, hogy máris költözhettek. Fiúk remélem nem betegek. Meló dolog :( Drukk hármaskához :)

Csibe: Igen, a kórház más dimenzió (volt............sajna)....

Zsuzsi: Várjuk a szülinapos képeket!

Enikő: Hú, Viola szerb tudását kecsegteti :) Nem is ám magyarul társalgunk. :)
Zalán nagyon ügyi! Elhiszem hogy örülsz!

Zsuzsu: Részvétem.

Szandra lányai, Zitacicu gyerkőcei és minden kis- és nagybetegnek: Jobbulást!

Gira: Képeket a házról!!!! :)

Macsek: Gréti nem kapott 1 éves koráig glutént és tejterméket sem. Sőt tejpépeket is csak 1 éves kora előtt pár héttel kezdtem adni. Óvatos anyukák táborát erősítem :)
Egyáltalán nem az a cél hogy változatosan kajáljon egy ilyen pici, neki még mindegy, annak is örül ha minden nap csak sütőtököt eszik, vagy amit szeret.

Bibi: Milyen autót vezetsz? Csak hogy résen legyek :D:D:D:D
Barni igazi férfi: húúúúúúúúúúúúús kell neki :D

Anett: 4 hósan köpni tudatosan? Hümmm...vicces egy dokitok van.

Karmen: Na végre már :) Norbi tiszta kicsi Orsi :) Orsit már felköszöntöttétek? Klassz a tortája, Grétinek nem mutatom meg mert jobb a békesség :)

Ágiknak utólag is boldog névnapot!

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

S.O.S LÁNYOK!!!!

Szombaton pedikűr manikűr házivizsga.Valaki nem tudna eljönni modellnek.PLÍÍÍÍÍÍZ.Kb két óráról lenne szó.9 től

Kép
Kép
zitacicu2

Karmen!

Gyönyörűek a gyerekek!!!!

Kép
Kép
zitacicu2

Macsek: Ahány védőnő/orvos, annyi féle elmélet ebben a kérdésben. A mi dokink (új doki a régit lecseréltük) úgy mehet ahogy melinda fentebb írta!

Szilcsi: de ha éhes marad és nem elég neki a tejed, akkor nehogymár éhezzen a gyerek :shock: És ott fog neked üvölteni egész nap az éhségtől??? Szegény :cry: Naponta hányszor eszik Lalibéb és mennyiket pótolsz????

Melinda. Tesóm ötlete volt ez a nyilatkozat! Ő igazgató helyettees egy kisegítő iskolába, és mondta, hogy vannak hülye szülők. ugyanis ha a gyereket az itnézményben éri valami baleset, akkor azért az intézmény és dolgozói a felelősek. Na most ha rohama lenne (ami nem lesz, mert nem is nagyrohamos, meg aztán folyamatosan gyógyszert szed) akkor történhet vele valami, és biztos arra gondolnak, hogy én feljelentem az intézményt.... vagy nem tudom...
Az azért elgondolkodtató, hogy van egy autista és egy autisztikus tüneteket produkáló gyerek az ovinkban, ők nem "veszélyesek" ilyen téren???? :roll: Egyszerűen sztem csak még nem találkoztak ezzel a betegséggel és a köztudatban azért nem az elbambulás, vagy a fejbiccentés él, mint epilepsziás roham....
Ez nem az ő hibájuk nyilván, csak kicsit nyitottabnak kéne lenni és hagyni elmagyarázni, hogy valójában mi is ez.... :roll: És nem előitéleteskedni meg betojni, az nélkül, hogy találkoztak volna vele....

Karmen: gyönyörűűűűűűek :D :D klónok :lol: :lol:

Zitacicu: na ez a kisebbik rossz azért.... Ha allergiás lenne az naon gáz...főleg az E-kre......áááááááááá mindenben van valamilyen E :cry:

Zalán üvölt :x de már vagy 1 órája...... és alig aludt :cry:

ceniko
Szeged

Ja, még azt szerettem volna kérdezni hogy aki mostanság szül(t), az mennyit adott a dokijának (természetesen priviben válaszoljatok) vagy tervez adni?
Csak hogy kb. fogalmam legyen a dolgokról. :)
Köszi előre is!

Zita, Szilde: Hogy vagytok?

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Hefe! És ha látnád tényleg milyen ügyes a viz alatt! :D (én meg fuldokoltam egyet, jot nevetett mindenki :lol: )

Zitacicu! Az a gond én 9-re nem tudok beérni, pedig szivesen lennék alany. De mire Norbi ébred, szopi (reggel nem maradhat ki, cumibol meg sosem itatták igy nem hiszem lehetne potolni a cicit) meg az ut, nem érek oda. Pedig ezer éve tervezem egyszer kiprobálok egy ilyet! :(

Bea! most szombaton kapja a tortáját, ezt anyuék hozták, meglepi volt nekem is, mert most 7végén elutaznak, igy elöbb köszöntötték Orsit.

Köszönjük a dicséreteket!

Anett! Orsi még most az ovi elején, 3,5 évesen sem tudott rendesen köpni :lol:

Zsuzsi! Nagyon is igaz. Mi sosem voltunk elötte betegek, Orsinak egyhe nátha volt csak régen, aztán bölcsit ugy kezdte hogy sorban középfül gyulladás, asztmás köhögés, tüsszös mandula, stb. 2 hónap után ki kellett venni másfél honapra a doki tanácsára. Utána már megint nem volt beteges. (igaz télen sok gyümi, vitamin, és immunerösitö megy)

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Karmen!
Nagyon szépek a gyerekeid!!!!! :lol:

Enikő!
Jó a nyilatkozat, de szerintem ne fenyegetőzz, az sose vezet jóra!Ahogy tanácsolták, menj el inkább a jegyzőhöz, vagy biztos van olyan szervezet ahol erre pontosan rá lehet kérdezni!

Szép napot!

Kép

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Csibe: én nem fenyegetőztem, vagy igen? :oops: :oops:

ceniko
Szeged

Csibe!
Te jó ég! De gyönyörű Gáborbaba!!!

Kép
kajla

Enikő!
Köszönöm az ovis tájékoztatást! Majd arra fogunk sétálni egyszer és megnézem!

Zitacicu!
Máté hová jár oviba? Nem lehet, hogy a múlt héten egyik délután láttalak benneteket a Puskás utcai játszón? :shock:

Kép
kajla

Bea: Milyen paraszolvencia????? Arra semmi szükség! Megmondta a miniszterasszony!!! :D :D :D

Karmen: Remélem lesz alkalmam hamarosan megnézni a víz alatti produkciót! :lol: Orsi tündéri nagyon komoly kislánynak tűnik :lol: , a tortája is szuper! :D

Csibe: Gábor baba nagyon édes... Lányomnak is tetszett, most "ébjedt" és mutogatott a monitorra a kép láttán! :lol: :lol: :lol:

KépKépKépKép
hefe

Zitacicu!
Nekem borzasztó kezem és lábam van, mármint körmileg! Ha én megyek, tuti megbuksz! De egyszer elmennék hozzád, hogy rendbeszedjél!!! :D Ha nem gond!!!

Kép
kajla

Eszti: Ki mondta hogy akarok adni? Csak érdeklődöm :lol: :lol: :lol:

Csibe: Én már mondtam hogy ilyen gyönyörű fiam lesz (remélem) mint a fiatok :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Karmen
nagyon szépek a gyerekek

Kép
Kép
szandra29

Zitacicu
pedikürt bevállalom. manikürt azért nem, mert ma voltam körmösnél. Ha Neked megfelel írj privit hogy hová kell menni

Kép
Kép
szandra29

Csibe! Hü de helyes pasid van! A pulcsi meg irtóra tetszik!

Köszönjük mi is a dicséreteket! Most néztem a képet amit feltettem igazatok van tényleg hasonlitanak a gyerekek, csak nekem ugye nem tünik ez fel annyira :) De fotón már én is látom

Hefe! Ujabban nem szereti Orsi ha fotozzák régen meg folyton modellt állt :) Komolynak meg végképp nem mondanám, egy iszonyat huncut, vidám kiscsaj

Kép

Kép

Karmen
karmen

Enikő!

Nem!!!Csak vki javasolta, hogy feljelentést is megemlíthetnél!
Bocsi,nem akartalak kioktatni! :oops:

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Sziasztok!

Karmen, Csibe!
Nagyon szépek a gyerekek! :):) Karmen, először azt hittem Norbikára, hogy Orsi egy régebbi fotón! Nagyon hasonlítanak!!!!

Macsek! A többiek már írták, de a piciknek nem unalmas a számodra egyhangúnak tűnő étrend, szeretik a megszokott ízeket, és lassan, apránként kell nekik az újakat adni (ki kell tapasztalni, ízlik-e neki és nem allergiás-e rá). A vélemények valóban kissé változóak a lisztről és tejtermékekről, de én már a 3. védőnőt fogyasztom (kicsit sokat költöztünk :) ), és mind azt mondta, hogy no glutén és tejtermék 1 éves korig, ezt mondta a dokink is, akiben nagyon megbízom, és elég sokat olvastam róla még terhesen, a legtöbben ezt ajánlják. Dénes se kapott, csak 1 éves kora után. :) (Ha érdekel, van egy táblázatom, ami összefoglalja, hogy melyik zöldséget, gyümit, húst, gabonát stb. hány hónapos kortól lehet adni a babának, 6 hónapostól 3 éves korig. Én másfél éves koráig szigorúan betartottam, később már előfordult, hogy kicsivel előbb adtam neki valamit. Szívesen elküldöm emilben, vagy ha felcsöngetsz séta közben, leviszem és odaadom. :) )

Enikő!
Zalán tényleg nagyon ügyes! Violaszáj is tuti! :):) Már szerbül is beszél! Remélem felveszik az oviba!

Itt van néhány kép a szülinapról:

Dénes a tortával:
Kép

Torta kóstolgatás:
Kép

Kristófnak is ízlett:
Kép

Kissé elmélázott ünnepelt :) :
Kép

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Azta!!!
Jó sokat írtatok amíg nem jártam erre.Nem is tudom,hogy fogom ezt mind elolvasni!!:):)
Egyenlőre csak a képekben gyönyörködtem.
Szépek a gyerekek!!!

Bea!
Jól vagyunk.Ma voltam Ekg-n meg Diabetológián,és úgy néz ki,minden rendben.:)
Mi is lesz a következő vizsgálat?
Te voltál dokinál?Hogy vagytok?
Gréti ujja rendbejött már?

E.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Üdv.

Akit érdekel: idén febr. 7-én lesz Torkos csütörtök, az éttermek listája a www.menjunkenni.hu oldalon van fent.

Zituska, igen, azt írták, hogy kötelező. Az ellenőrzés gondolom egyszerű, összehasonlítják a naplót a résztvevők listájával...vagy nem tudom. De durva ez a dolog, nem?

Szandra, nagyon jó a névre szóló törcsi! Jó, hogy leírtad a suliválasztós sztorit, habár nekünk még igencsak messze van.

Kármen, ez nem az általános, hanem a gimi. Ott kötelező a síelés, mondom, ez volt a DM-ben.
Nagyon fess kisfiad van!

Enikő, megnéztem a listát, nekünk a Garam utcai és a Makkosházi ovi a körzetes, azt hiszem ez meg is fog felelni. Legalábbis a terveimben...
Zalán tudományához pedig megkésve gratula!
Huh, nagyon rossz, hogy ilyenekkel kell fecsérelned az idődet, hogy nyilatkozatot pötyögj, mert bizonyos emberkék nincsenek tiszában a dolgokkal. De ha ez kell nekik, megkapják, csak szigorúan!
Most ki a dokitok?

Macsek, Peti félévesen babapiskótát nyammogott. De nem győzöm hangsúlyozni, hogy ő tápis baba...

Szilcsi, jó súlyban van Lali. Tényleg sokat szedett magára! ;) Drukkolok, hogy minden rendben menjen. Persze ettől függetlenül vallom, hogy éheztetni nem lehet, és ha sír és cicire teszed, úgyis szív valamennyit belőle, nem?

Bibi, és merre vezettél??? ;)
A junior méretű TS pelusban 50 db van, és most 1999 Ft.

Hefe, igaz, egy bizonyos kor alatt nem feltétlen kell minden nap husi, mondjuk Peti mióta bevezettük a húst, minden nap kapott belőle. Ő ezt igényli.

Zsuzsu, én eddig mindig azt hallottam, hogyha közösségbe kerül a baba, akkor az első időkben sokat lehet beteg, amíg a szervezete hozzá nem szokik a dologhoz. Ez tehát nem törvényszerű, de az esetek nagy többségében így van.

Zitacicu, szívesen segítenék rajtad, de épp a hétvégén vágtam rövidre mindenhol a körmeimet, nem lennék jó modell. :o

Zsuzsi, nagyon jók a szülinapos képek, és még a tortán is csiga van...

Na megyek. Szép estét!

Ági és
KépKép
exdeus

Exi: Köszi, már foglaltam is asztalt :) Már nem járhatunk úgy mint tavaly :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea!

Melyik étterembe mentek?

E.

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Sziasztok!

Bea, írtam privit. :wink:

Exi, Peti miért lett tápis baba? Nem volt elég tejed? Az elejétől kapott pótlást?

Hát nagyon elgondolkodtam a véleményeteken! A délelőtt egést jól sikerült úgy, hogy másfél óránként cicire tettem Lalit, de délután kettő óta nem aludt, csak nyűglődött, nyüszizett, cicin bealudt 5 perc szopi után. Most már annyira fájnak a melleim, hogy egy pár óráig biztos nem rakom cicire. :? :( :( Az esti szopi után benyomott először 80 gramm pótlást, egy fél órája meg még negyvenet, így most kidőlt végre, már nagyon fáradt volt szegénykém. Úgy döntöttem, megpróbáljuk csökkenteni a pótlást, de nem fogom teljesen megvonni tőle. Sajnos bele kell törődnöm, hogy nincs elég tejem neki. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Hefe, bocsánat, igazad van! A piarista tényleg gimi, nem általános! :oops: :oops: Na ennyit tesz a nemalvás... :oops: :roll:

Karmen, de szép gyerkők!!!! Tisztára klónok tényleg! Orsi sokkal idősebbnek látszik! :wink:

Csibe, Gábor gyönyörűűűűűűűűűűűűűűűűűű!!! :wink: :lol: :lol:

Zitacicu, én is szívesen mennék modellnek, de három hetes baba mellett??? :D Az utolsó hónapokig nekem is volt műkörmöm, illetve a sajáton zselé, imádtam, de mondjuk kakis pelust cserélni vagy popsit törölni nagy körömmel... :lol:

Bibi, próbáltam a bimbóvédőt, nem fogadja el úgy a cicit Lali!!! Pedig a kórházban még segítettek is a védőnők, de nem fogadta el.

Hú megyek aludni. Jó éjt!

Kép
szilcsi

Még egy gyors kép a kedvenc rénszarvassal, amit anyutól kapott mikulásra, rengeteget hallgattam, mert zenél, azóta is imádja a hangját.

Kép

Kép
szilcsi

Sziasztok!

Szilcsi: Édes Lali baba nagyon :)

Edit: Gréti lábujja már egész szép, leesett a régi körme, van még egy kis rész most ami nem a legszebb még nála, de az pár hónap és le fog nőni.
Holnap megyek ha minden igaz vesemedence kukkolásra.

Szerintetek az normális ha a fiam egész nap mocorog? Mikor alszik ez a gyerek?!?!?! Már lassan 24 órája azt érzem hogy sosem áll le. Mondjuk éjszaka tudtam aludni a bal oldalamon, de ha a jobbra fordultam rögtön szólt hogy ő is velem van. De már kezdek aggódni hogy egész nap hullámzik a pocakom és érzem minden rezdülését.
Már végig futott minden szörnyűség a képzeletemen, hogy folytogatja a köldökzsinór és azért küzd meg egyéb (remélem) hülyeség......... :cry:

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?