Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nah, én indulok versenyre, valszeg egészen hétfőig nem is leszek. Mindenkinek szép hétvégét, nekünk jó időt! :D

Üdv:
Monee
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Sziasztok!
jó meleg leet.Elvileg holnap megyünk a Balcsira, így jövő héten biztosan elromik az idő.
Babóka babakocsi bojkottot tart, kenguruzunk.Ha megpróbálom betenni a kocsiba kiabál, hogy vegyem ki és cipelhetem félkézzel, még a másikkal a kocsit löködöm.A kenguru jó lenne, ha nem lenne ilyen meleg, és, ha a hátam nem fájna ilyen irgalmatlanul tőle.
Hódocska!
Lehet, hogy megköveznek érte, de a szülés azért annyira nem fáj, mint mondják.Különben senki nem vállalna másodok babát.Én aznap azt mondtam, hogy soha többet, másnap viszont már úgy éreztem, hogy akár tíz ilyet is megér a baba, hisz azt az egy napot /vagy felet/ össze se lehet hasonlítani azzal, hogy az embernek van egy gyereke.És tényleg elfelejted!
Ráadásul mikor szülsz nem érsz rá azzal foglalkozni, hogy fáj...Persze, hogy fáj.De ez az egyetlen fájdalom, aminek van értelme.És azért nem olyan irgalmatlan nagy fájdalom ez, hogy bele kell mindjárt halni....Szóval ne higgy senkinek.Egyébként is, ha bent a baba , valahogy ki kell jönnie...Nekem szivárgott a magzatvíz, fogalmam se volt, hogy ez az, meg a derekam fájt, amiről azt hittem , hogy az előző napi autókázás eredménye.A hasfájásomat meg hasmenésnek gondoltam.Dacára annak, hogy terhesen végigolvastam az összes fellelhető szakirodalmat.Végül azért mégis megszültem.

Juj, de meleg van!
Sziasztok!

Bea és Annababa
Kép
bea80

Sziasztok!

Köszönöm a dicséreteket Márk nevében is!

Hódocska!
Márk születése 8 nappal a kiirt nap előtt történt. Az oxitocinra azért volt szükség, mert nem voltak rendszeresek a fájások. Az epidurálra pedig azt mondták, hogy 100 emberből 1-nél nem hat, és én pont az az egy voltam... De annélkül is simán ki lehetett birni! Azt nem mondom, hogy nem fájt, de elviselhető volt! A fagyasztott tejcit ált. mikróban szoktam felengedni, úgy a leggyorsabb!

Rakok fel pár képet Márk tegnapi lubickolásáról!

Szép napot mindenkinek!

Ildikó

Kép

Kép

Kép
Vendég

Sziasztok!

Visszajöttünk a Balcsiról! Hát, lányok, fantasztikus hetünk volt! Az idő, a víz, a hangulat... csúcs szuper volt!

Timi!

Nekem az első szülésem magzatvízelfolyással (folydogálással) kezdődött, most meg mivel én is érzem ezt az állandó nedvességet mindenhol, tiszta mániám, hogy a magzatvizem folyik :D
Babatapizás: hűűűű én is rettenetesen utáltam, ha tapizták Rékát, de nem utáltam eléggé, így 3,5 hós korában pont e miatt a tapizás miatt összeszedett egy jó kis fertőzést. Én barom nem voltam elég erélyes, mert hát mégis a rokonok... csakhogy ők semmilyen "ganézás" után nem mostak kezet, mert hát nem voltak hozzászokva... na mindegy, én azt javaslom, hogy tarts ki az elképzelésed mellett, mert aztán nemcsak a rokonokat, hanaem magadat is szidhatod...

Bea!
Csatlakozom ahhoz, hogy nem vészes a szülési fájdalom. Bár én oxitocynnal szültem (azt mondják az sokkal fájdalmasabb), de én is már másnap szültem volna a következőt. végül is nem is olyan sokat vártam a következővel :D

Gira
Vendég

Szia Gira!
Mi, ha minden jól megy, holnap megyünk a Balcsira.Én is oxitocynnal szültem.Nem voltak szünetek, viszont relatíve gyors szülés volt.Én is holnap szülnék újra, akár többször is.Fájni fáj, de szerintem a szülési fájdalom is túl van lihegve.Nem tudom miért kell rémtörténeteket kreálni előle./Kivéve persze, ha komplikáció van, de az nem tartozik a fájdalom ismertetéséhez/

Hol voltatok a Balcsin?

Holdviola! Márk annyira helyes kis csupaszcsiga! :lol: :lol: :lol:

Anna most döntött rekordot, fél órát sírt egyfolytában, ellenállva mindenféle megnyugtatási kísérletnek.Aztán beburkoltam a kedvenc takarójába/hiába van 25 fok a lakásban/, és abban megnyugodott.Még most is hüppög persze, de már gyakorlatilag alszik.Ez a hüppögés olyan aranyos.Persze ő biztos nam így gondolja.Az borzasztó, mikor sír, és közben néz a szemembe, hogy csináljak már valamit, én meg nem tudom, mit tehetnék.Általában akkor van nagy baj, ha álmos, és nem tud elaludni.

Bea és Annababa
Kép
bea80

Sziasztok!

Monee!

Hú, jó korán gondoltál már ránk :lol: . Remélem jól sikerült a hétvégétek. :) .

Bea!

Remélem jó időtök lesz a Balcsin. :) Lehet, hogy picit félreértettétek, amit írtam, én nem vagyok (még :D ) besz@rva a szüléstől, bár tény, hogy a sógornőmnél valóban komplikált és hosszú volt, 26 órás és fogóval ért véget. Biztos azt más megélni, ráadásul már előtte 10 nappal befektették és utána is rá kellett még húznia mert a bébi húgyúti fertőzést kapott. Nem is azzal van a gond, hanem, hogy nem tetszik, ahogy ezt X. alkalommal előadják Nekem! Nem azért, mert attól félek, hogy pont ugyanilyen lesz (nem is lehet, mert eleve mindenben tök mások vagyunk és a terhességünkben sem volt szinte semmi közös, leszámítva magát a tényt), hanem hogy pl. mikor már csak két nap volt vissza a hazajövetelből, akkor is engem hívott a sógornőm, hogy ő ezt már nem bírja ki, pedig akkor már megvolt a babája és én ugyanúgy a kórház vendégszeretetét élveztem, csak Pécsen. És mivel próbáltam belé/jük lelket önteni, hogy ne máááááááá, hát örüljetek a babátoknak, akkor meg az lett a vége, hogy nekem úri dolgom van hozzá képest, pedig csak a hozzáállásom más. Szóval ezt akartam csak. :) Azért majd a célegyenesben biztos megugrik a pulzusom :lol: :lol: :lol: :lol:

Az valóban rossz lehet, ha nem tudsz segíteni Annán, de a hüppögés ari lehet. Jaj, el sem tudom mondani, mennyire kíváncsi vagyok már a mi kis bébinkre, pedig tudom, hogy lesznek kemény napok, de én akkor is nagyon várom már, hogy megismerkedjünk. :)

Holdviola!

Örülök, hogy gyakrabban jársz, remélem így is marad :) . Márk valóban nagyon édes, kis dundi :) :) :) . Ez egy kismedence, amiben van?

Gira!

Örülök, hogy jól alakult a nyaralásotok, gondoltam rád, tudod múlt héten még aggódtam, hogy rossz lesz az időtök. Jó, hogy minden jól alakult :) És megint meglepődöm, hogy már 31 hetes vagy!!! Kórházban született már döntés? Maradsz a klinikán?

Na, megyek is sokadszorra vacsorázni :D sziasztok: Timi
hódocska

Csak egy gyors búcsú, indulunk a Balcsira!
Jó hetet!!!

Bea és Annababa
Kép
bea80

Timi!

Én is mindig meglepődök. Rékával sokkal lassabban teltek a hetek, de hát akkor csak rá figyeltem :) Állandóan bújtam a különböző honlapokat és nézegettem, olvasgattam, hogy x hetesen már mekkora és miket csinál. Most meg még arra sincs alkalmam, hogy kicsit megsimizzem, mert jön Réka és lendületből "ráesik" a pocakomra. De azért nagyon édes tud lenni, ha meglátja, hogy csupaszon van a hasam, akkor kedveskedve simizi "Hmmm, te!"-mondja hozzá :D
Már megvettünk pár csomag újszülött pelust. Mondtam Rékának, hogy ez a kistesó pelusa. Erre elkezdte simogatni a pelenkán lévő babát :lol: Angyali!

Gira
Vendég

Jaaa! Hát a kórházban szeretnék. Beszéltem még az uram kollégáinak feleségeivel és ők is egyértelműen kórházpártiak. Már csak az a kérdés, hogy ez a francos bürokrácia engedi-e. Ez lesz a következő 2 hetem feladata. Először is szerezni egy kórházi kezelőorvost, és összeszedni az infókat. Nagyon szarul érzem magam ettől a tudatlanságtól. Szegeden ekkor már azt is tudtam, hogy milyen szülőszobában szülök milyen adottságokkal... most meg... ez egy kicsit fruszrál.

Bea!

Legalább olyan szép hetet, mint a miénk volt!

Gira
Vendég

Sziasztok!
Pénteken este a Domcsi elment nyarlani Anyuékhoz. Már most nagyon hiányzik és csak pénteken jön haza. A Dávid sem találja a helyét, szinte egész nap a Domcsi ágyába fekszik és tv-t néz. Pénteken már azt hittem futni kell az ügyeletre, folyt az orra, fájt a feje, hőemelkedése volt. De egy lázkúp után aludt egy kicsit és utána már jobban volt. Most éjjel nagy robajjal átrohant hozzánk, hogy Ő megijedt és beszobázott mellém az ágyba. Egy kicsit vártunk amíg megnyugszik és utána átment vissza a Domcsi ágyába :) Hajnali 4 órakor nagy huppanás, utána sírás...leesett az ágyról. Visszaraktuk el is aludt azon nyomban, de 6 órakor egy még nagyobb huppanás...megint lent volt a földön. :D
Ma mennem kell a 6 hetes kontrollra. Egy kicsit késve, de szerintem nem lesz baj belőle. Én akartam menni, csakhát nem én tehetek róla, hogy mindig akkor jött meg amikor az időpontom volt.
Hisztikének még mindig nem bújt ki a foga, nagyon duzzadt a fogínye.
Tegnap abba a nagy melegbe még sírni sem volt kedve, egész nap egy kis angyal volt, de este bepótolta. Már mindent csináltam vele és mégis üvöltött. A végén már "hideg" vízzel lemostam az arcát, abbahagyta a hisztit, nagy szemekkel nézett rám és kb. 10 perc múlva már aludt is.
Megyek is most készülődni, délután még lehet, hogy benézek.
Szorítsatok, hogy minden oké legyen és ne kelljen megint mennem fagyasztásra :?
Marcsy
marcsy

Sziasztok!

Gira!

Aranyos lehet Réka, ahogy simizi a babát :) . örülök, hogy nálad gyorsan telik az idő, mert már olyat is hallottam, hogy a másodiknál még lassabban megy.
Remélem sikerül átmenned a megyeibe (gondolom ezt hívod kórháznak), illetve pontosabban átjönnöd. A honlapjukon meg tudod nézni egyébként a szülőszobákat is.

Marcsy!

Kicsit nagyon elcsúszott ez a 6 hetes kontroll, nem? :D Mi az a fagyasztás? Hú, kicsit gáz lehet most Dáviddal, biztos hiányzik neki a tesó. Őt nem akartátok nyaraltatni?
Mi épp tegnap röhögtünk férjemmel, szóba kerültek a táborok, mondom: A miénk mehet majd, ugye? Persze, persze. Erre én: jaj, de fog hiányozni!! Férj: hát az még legalább 8-10 év, azt sem tudjuk fiú-e vagy lány, milyen lesz, hogy néz ki, de te már ezen agyalsz??
:D :D :D :D

Nagyon befűtöttek ma is. Ha nem lenne ekkora pocakom, a hétvégét biztos valami strandon töltöttük volna. De ha eddig kibírtam, hogy nem mentem uszodába, fürdőbe, most már nem akarok galibát, lehet, hogy a holnapi vizsgálaton kedrül, hogy már kinyíltam és a Hullám pár óra után enyhén koszos, gyóygfürdőt meg most inkább ne! Meg meleget se! Valahogy kibírom még ezt a pár napot (mennyit is?) itt a hűvös szobában. :roll: :roll: :lol:

Monee!

Hát te még nem jelentkeztél?
:D Hogy telt a hétvégétek?

Sziasztok: Timi
hódocska

Sziasztok!
Most értem haza, minden oké volt :)
Hódocska!
A fagyasztás amikor marad egy kis méhszájseb és azt "jegelik" egy kis pisztolyszerűséggel. Végülis maga a művelet nem fáj, csak kellemetlen, utána meg irrigálni kell :cry: A Dávid után nekem volt, az irrigálás alatt nem tudtam felkellni annyira fájt a derekam. A doki szerint az irrigálástól. Egyébként a doki is mosolygott amikor mondtam neki, hogy a 6 hetes kontrollra jöttem.
A Dávid nem mehetett el nyaralni, mert nagyon anyás, Anyuék meg Pécs-Somogyba laknak és onnan ritkábban jön busz, autójuk meg nincs. Ha az éjszaka kellős közepén én kellek neki, akkor az gáz :shock:
Egyébként én is így voltam velük, mármint a táborozással :D még meg sem születtek, de már a nyaralásról beszélgettünk.
Ma meg már korán reggel felhívott a férjem, hogy mikor jön már haza a Domcsi, mert neki annyira hiányzik, hívjam már fel, hogy mi van vele. De megelőztem, mert már 8 órakor hívtam hugomat
:D
Marcsy
marcsy

Sziasztok!

Itt vagyoook! :D:D:D

Kösz az érdeklődést, jól, de nagyon fárasztóan telt a hétvégénk. Szombat is, vasárnap is hajnalban keltünk és egész késő estig nyomtuk a versenyt ebben a nagy forróságban. Az volt a legszarabb, hogy szombaton még lehetett "bugyira" :) vetkőzni, akkor még nem a konkrét verseny volt, de tegnap nem, mert a verseny alatt "az esemény színvonalának megfelelő" öltözékben kellett lennünk. Volt sátorunk, de árnyék vagy fa semmi, uh. egész nap főttünk az aszfalton.
Úgy tűnik a versenyzőknek is tetszett a dolog, jó volt megint a lebonyolítás, remélem megint Év versenyét rendeztünk. :)

Hódocska!

Tegnap már olvastalak Benneteket, de írni nem tudtam. A kaja és az ágy fontosabb volt. :)
Remélem minden oké lesz ma és maradhatsz egy kicsit még otthon. :)
Tegnap teljesen rosszul voltam attól, hogy a fiúk arról beszéltek, hogy ettől az egész napos melegen pusztulástól totál begolyóztak és ha hazajönnek Kaposvárról (ott volt a verseny) akkor jól elmennek majd ide-oda fürdeni, én meg tudtam hogy este 8-ig minimum biztosan ott szívunk. Hát persze így is lett, nekem a strand helyett maradt a zuhanyzó. :)
Nekem a meleggel az a legnagyobb bajom, hogy nem bírok aludni tőle. Már két napja totál ruha nélkül alszok, mert nem tudok úgy elaludni, hogy ne legyek betakarózva. Az ágy is melegít, a hajam is, a takaró is, uh. kész vagyok. :) De nem rinyálok, mert ez az idő nekem még mindig jobb, mint a két napos eső. A haj problem is megoldódik holnap, jön a fodrász kopasztani. :D

Marcsy!

Nekem is volt méhszájseb fagyasztásom. Pontosan ez a dolog azért jön létre, mert a méhszájon levő lapos hámszövetek "kimásznak" és a rendes hengeres szövetek nem tudják meggyógyítani a sebet. Ezeket a lapos hámokat szedik le fagyasztással. Nem tudni miért alakul ki, nem tudni hogyan és azt sem, hogy mikor lesz megint. Én abból vettem észre, hogy néha fájt ha együtt voltunk a Párommal. Nemtom, én nem vagyok egy fájdalomra rinyálós típus, de nekem fájt nagyon. Tudod, inkább asszem a foghúzást választom, ha lehet a kettő közül, hogy melyiket csinálják újra.
Örülök hogy a kontrollon minden okés volt! :)

Ehhez a táborozás dologhoz nem tok hozzászólni. :) Nekem nem volt régen amikor még én mentem és mivel imádtam én is menni, biztos meg fogom engedni a gyerekemnek is. Bár asszem én is úgy leszek mint Ti. Nem az én gyerekem, de Kata is hiányzik hogy nincs itthon, most épp ő is nyaral a rokonyoknál. Már alig várom hogy hazajöjjön és legyen velünk is! :D Idén nélküle megyünk nyaralni, de ha jövőre is megyünk tuti jön majd velünk.

Gira!

Meg lettek a Megyeihez a dolgok? Sikerült mindent elintézni?

Nah, írjatok!

Puszi, Monee
monee85

Monee!
Pontosan ezt akartam írni amit Te, csak nem tudtam ilyen szépen érthetően megfogalmazni :D Hát, én a fogorvosnál a múltkor azt mondtam, hogy inkább szülök minthogy ide visszajöjjek :D Én úgy vagyok vele, hogy inkább egy újabb fagyasztás mint a fogdoki. De azért azt hozzá kell tenni, hogy a fagyasztás után eléggé fájt mindenem, jó volt, hogy ott volt velem a férjem, nem tudom hogy értem volna haza.
Holnap ebbe a dög melegbe vihetem mind a 2 gyereket tanácsadásra :cry: , szerdán meg az önkormányzathoz kell mennem, tutira bele fog kötni a csaj a papírokba és még millió helyre el kell mennem.
Marcsy
marcsy

Mizu? Mindenki szabira ment innen ebben a jó időben? :)

Marcsy!

Sikerült elintézni a papírokat?

Hódocska!
Mi volt a vizsgálaton? Hogy bírod ezt a nagy hőséget?

Gira!

És Te? Nem visel meg ez a meleg?

Üdv:
Monee
monee85

Sziasztok!
Monee!
A papírok miatt holnap rohangálok, mert akkor van ügyfélfogadás. :cry:, de már előre félek tőle. Nagyon nem szeretem ha 100felé kell futnom, főleg ilyen papírügyben.
Ma voltam Hisztikével tanácsadáson és képzeljétek, van fogunk. Még éppenhogycsak kibújt, de már látszik. 5,5kg, szombattól meg lehet neki adni tejpépet(szigorúan laktózmenteset), almát. Nagyon jól viselkedett, hősiesen tűrte ezt a meleget.
Ti hogy viselitek ezt a hőséget?
Marcsy
marcsy

Marcsy!

Ezek az első fogacskák annyira édesek! :D:D:D
Örülök hogy jól vagytok! Tényleg, ezt a tanácsadáson mondják meg mindig, hogy mikortól mit lehet adni pótlásnak a gyerkőcnek?

Én egészen jól bírom a meleget. :) Szerencsére itt az irodában alaphangon nagyon hideg van, uh. az ilyen dög hőségben pont jó a hőmérséklet. Ilyenkorra, amikor idesüt a nap már, szépen becsukom a hátsó ajtót, uh. a meleg kint marad. Az előbb kiugrottam a Patikába, hááát, mit mondjak, a flaszteron iszonyú meleg van. :)

Lehet hogy foglalkozna a cégem bébiszitter közvetítéssel, erről szeretném megkérdezni a véleményeteket. Vegyük azt optimális helyzetet, hogy mindannyian abban a helyzetben vagytok, hogy megtehetitek anyagilag, hogy amikor nem értek rá, akkor a gyerkőceitekkel más foglalkozzon. Megragadnátok ezt a lehetőséget? Milyen feltételekkel? Milyennek kéne annak az embernek lenni, akit a gyerekek közelébe engednétek? Érdekelnének tényleg nagyon a válaszok! :)

Jah és ajánlok egy babás blogot, akinek van kedve olvassa el. Én mindig halálra szoktam nevetni magam rajta. A babazo.hu-n van, Szonja babáról szól. :D:D:D

Mikor lesz megint börze?

Pussz,
Monee
monee85

Sziasztok!

Hú, teljesen kivagyok a mai vizsgálatoktól! :twisted: :twisted: Eleve nem valami jók az eredmények, dokim 3 óra hossza után sem került elő, viszont kiderült róla, hogy még a hétvége előtt szabadságra megy bizonytalan időre. Nem tudom elérni telefonon, teljesen kivagyok.
Biztos ő is számított rá, hogy ma még találkozunk, de legalább említhette volna a múlt héten, hogy ilyen tervei vannak és kihez forduljak, ha valami van.
Biztos ügyeletes orvosnál is jól alakulna minden (akár), de csak mégjobban "hisztissé" és feszültté tett, hogy az eleve tök bizonytalan kimenetelű szülésemről még csak el sem tudom képzelni, hogy valójában ki vezeti majd le. Remélem még ma megtudok valamit, nem érzem jól magam, kevés a magzatvíz és jött egy dokinő, aki megvizsgált, hát már kezdek kinyílni, de nem mondott ezenkívül semmi mást.

Marcsy!

Tök jó, hogy van már fogacskátok :) . Sejtettem, hogy méhszájseb lesz az a fagyasztós dolog, de örülök, hogy végül nem volt.

Monee!

Engem lehet, hogy érdekelne ez a bébiszitteres dolog, de most túl nyűgös vagyok ahhoz, hogy átgondoljam, megfogalmazzam, esetleg legközelebb, jó?

hódocska

Sziasztok!

Nagyon régen nem írtam, de sajnos a Máté nagyon beteg volt, kétszer 5 napig kórházban voltunk a fertőző osztályon. Nem volt idő nagyon visszaolvasni, de a kézmosáshoz annyit fűznék hozzá, hogy igenis mindenkitől meg kell követelni a legszigorúbban. Nálunk szerintem a második fertőzést nem tudtuk kézmosással elkerülni, ugyanis rota vírust sikerült összeszedni, de az első, amit azonosítani nem tudtak, gondolom megelőzhető lett volna, ha tényleg mindenki, mindig és jó alaposan kezet mos.
Mostmár tényleg tápszeres lett a Máté, a tejem teljesen elapadt a kórházi tartózkodás alatt. Most tejfehérje mentes tápszert eszik. Majd holnap leírom részletesebben a kálváriánkat, de most még lábadozik. Hazaengedtek minket a kórházból, de papíron még bent vagyunk, minden nap kell menni kontrollra és még szegénynek a kanül is bent van kezében. Holnap írok, hogy mit mondott a doki, meddig kell még naponta a vendégszeretetüket élveznünk...
Igazság szerint már nagyon elege van a Máténak is és nekem is a kórházból, az orvosokból és a nővérekből, így remélem már nem kell sokat járkálni. Ma már evett egész rendesen, minden attól függ, hogy mikor kezd újra rendesen enni.
üdv Mindenkinek

Netty
netty11

Sziasztok!

Netty!

Melyik kórházban voltatok? Nagyon sajnálom, hogy ilyen dolgokon mentetek keresztül, pláne ebben a hőségben. Gondolom az sem lehet élvezetes, hogy minden nap vinni kell és ha valamikor, akkor MA igazán megértem, hogy eleged van az eü-ből. Nekem is, de nagyon!

Jobbulást kívánok nektek és kitartás, reméljük hamarosan megkapjátok a zárójelentést és megy minden szépen tovább. :)

hódocska

Sziasztok!
Monee!
Általában igen a tanácsadáson, szól a doktor nő, hogy miket lehet bevezetni az étrendbe, de nálunk pl. volt olyan alkalom, hogy a védőnő jött, hogy én még nem adok a Dávidnak joghurtot??? Már elmúlt 6 hónapos...Na, nekem sem kellett több, vettünk is rögtön egy rakattal. Meg is ette, tök ízlett neki, 2 nap múlva a doki néninél kötöttem ki, hasmenés,kiütések, sírás. Mire kiderült, hogy a csecsemőkori tejallergia miatt, csak 2 éves kor után adhatok neki tejterméket és nem úgy mint az átlagos babáknál. Képzelheted mit kaptam akkor is a dokitól, hogy én ezt nem tudtam. Utána meg a védőnő kapta a "leszúrást" :D Azóta szerencsére másik védőnőnk van, de én inkább a doki nénintől kérdezek.
Erre a babysitter dologra meg...nekem abból jó, hogy itt van anyós és bármikor bármelyik gyereket rá tudom hagyni, de ha nem lenne csakis egy nagyon megbízható, lehetőleg gyerekes nőt tudnék elképzelni. Az biztos, hogy egy-két alkalommal el kéne beszélgetni vele, hogy milyen is ő valójában és persze a legfontosabb, hogy a gyerekek elfogadják. Persze nem ártana, ha lenne egy-két ajánlása is más családoktól. Esetleg olyan anyákkal beszélgetnék el, akiknek ő vigyázott a gyerekeire.
Netty!
Nagyon sajnálom, hogy ilyen beteges Márk. De fel a fejjel, lesz ez még jobb is. A Dáviddal az elején mi is nagyon betegesek voltunk, mi is voltunk kórházba meg minden. Márk is ahogy szépen fejlődik, ki fogja nőni ezt is, ha lehet így fogalmazni.
Hódocska!
Neked is kitartás, gondolj arra, hogy már nincs sok hátra. Én mindegyik gyereket az ügyeletes dokinál szültem és mind a 3 dokival teljes mértékben meg voltam elégedve. Épp az ilyen dolgokért nem akartam felfogadni egy dokit sem. 9 hónapig pénzelem meg minden és akkor pont a legfontosabb pillanatban nincs ott? Remélem azért Te még tudsz beszélni a dokiddal :)
Marcsy
marcsy

Sziasztok!

Úgy tűnik ma is jól be fognak fűteni nekünk. :) Tegnap voltam egy barátoméknál, nekik is nagyon tetszett a víztisztító, feltörte az új papucs a lábam, levágódott a hajam, kinyomkodta a kozmetikus az arcomat, uh. délután sem unatkoztam. :)

Marcsy!

Látom itt is mennek a keverések. Az egyik doki ezt mondja, a védőnő azt, a másik doki meg egy harmadikat. Sztem Timinek ez más szempontból is ismerős. :? :D
Köszi az infokat a bébiszitterről! Feljegyzem! :)

Netty!

Kitartást Neked! Legyél erős, most itt a célban ne hagyjd el magad, segíts Márknak a legtöbb energiáddal és szereteteddel és akkor hamar meg fog gyógyulni! Sok sok +++++ Nektek!

Hódocska!

Ne tombolj Te nagy pocis! Max. csak mérgelődj... :D Te is nem kevés sztorit hallottál a Tiedhez hasonlót, uh. talán nem ért meglepetésként ez a szivatás. Ciki, hogy a dokid elmegy nyaralni, Nálatok meg akármikor meg lehet a babóca. Tudom, hogy tartasz a szüléstől, főleg azért mert a picid faros, de én is azt gondolom mint Marcsy, hogy egy másik orvos is lehet ugyanolyan jó. Elméletileg mindannyian ugyanazt tanulják az egyetemen... Mellesleg én a dokimnak verném szét először a fejét, hogy mi ez hogy most elmegy. Eddig hozzá jártál, gondolom a bizalom kialakult felé és erre meg eltép nyaralni. Ez nagyon rendes hozzáállás... (persze őt is meg lehet érteni, mert neki is kell pihenni valamikor)
Nyugizzál le egy kicsit, nem szültél még sosem, uh. nem fogod tudni hogy melyik a jó-rossz orvos, ettől függetlenül a végén azért meglesz a nyereményed, a picikétek személyében. :D

Gira!

Te merre vagy?

Üdv.:
Monee
monee85

Sziasztok!
Nagyon régen nem írtam már, de azért próbállak titeket visszaolvasni! Mi nem voltunk nyaralni, de Violka minden percemet leköti, amikor pedig alszik, győzöm magam összeszedni. Sajnos a második babával a nap minden percében rosszul vagyok, állandóan öklendezem, és minden reggel hányok is. Sokmindent kipróbáltam, egyelőre semmi se segít, a tetejébe ez a meleg is nagyon megvisel, nagyon fehér bőrű, sváb beütésű vagyok, alapban se bírom a meleget! :(
Örülök, hogy "szaporodtunk", bár, ha jól olvastam, Bea most nyaral.

Hódocska!
Kitartás, tényleg ne mérgelődj, remélem azóta elérted a dokidat, hát csak szól, vagy mifene, ha elmegy!
Amúgy az én dokim is volt, hogy szabira ment, de a városban volt, a klinikán nem dolgozott, de szülést levezetett, a betegeit nem hagyta cserben! A te dokid, ha mégis elmegy, biztos szól, és rábíz egy kollégájára, legalábbis jobb helyeken így szokták!!! :shock:

Netty!
Sajnálom, hogy ilyen tortúrán mentetek keresztül, gondolom a Gyerekkórházban voltatok! Máténak jobbulást kívánok, neked sok-sok kitartást!!!

Mindenkinek szép napot, üdv: Évi
jevi26

Sziasztok!
Huh, de nagyon meleg van. De amikor meg hideg volt akkor azért nyavalyogtunk :D
Ma voltam az önkormányzatnál, már csak hétfőn kell visszavinnem a férjem jöv. igazolását, mert a bruttót írták a melóhelyén rá és nekik a netto kell. Ezt nem igaz, hogy nem lehetett volna úgy kitölteni, amikor megmondta nekik a férjem, hogy mire is kell. No sebaj, legalább hétfőn elmegyünk még a novróba.
Lányok! Aki teheti ne is menjen ki ilyen dög melegbe. Ma egy idősebb nő elvágódott mellettem, 2-en egy öreg bácsival segítettük föl. Nekem sem sok kellett, azt hittem már soha nem érek haza.
Hisztikét is kiütötte a meleg, úgy néz ki, mint egy dühös hirdetőoszlop :)
Most megyek, lepihizek egy kicsit amíg alszik mert szétesik a fejem.
Marcsy
marcsy

Sziasztok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tegnap este kötötték ba az internetet, szinte el sem hiszem, már tiszta elvonási tüneteim voltak!!!!

Remélem mindenki jól van, most esélyem nincs arra, hogy azt a majdnem 2,5 hetet visszaolvassam, amit net nélkül voltunk kénytelenek eltölteni (holott fizetni természetesen ki kellett a 2 éves szerződés miatt!!!)

Szóval elköltöztünk, minden simán ment, elhelyezkedtünk, és már meg is szoktuk a lakást!

Hódocska! Mi van Veled mostanában?

Monee! Elköltöztetek már?

Petinek továbbra is egy foga van, de azzal egyre nagyobbakat bír harapni!!! És képzeljétek, tegnap elundult, vagyis lépett 1-2 lépést, pedig csak 9 hónapos és 5 napos!!!

Majd még jövök, de nagyon sok lemaradásom van e-mailekben és máshol is, addig is vigyázzatok magatokra! És szép napot mindenkinek!

Viki és Petike
viki27
Pécs

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Marcsy!

Dühös hirdetőoszlop?? :lol: Na, nem jött be az egyszerű ügyintézés sem. Tökéletesen igazad van az ügyeletes orvosokkal kapcsolatban és egyre inkább úgy tűnik, hogy az lesz belőle. Mondjuk eredetilge nem volt vele bajom, bár van egy-két doki, akit azért nem szeretnék kifogni. A férjemet -aki dühöng- azzal nyugtatom, hogy most végül (ma is) olyan szarul alakult minden, hogy csak jobb lehet maga a szülés és lehet, hogy épp így lesz majd jó. :)

Monee!

Pillanatnyilag már nem dühöngök, tegnap teljesen kivoltam. Nem tudtam elérni a dokimat, reggel felhívtam, hogy maradjon ahol van, hívok egy taxit, megyek. Mire beértem elment megint. Másfél óra után elkaptam, de azt mondta, nem tud velem most foglalkozni, megy a műtőbe, várjak. Hát pár percig vártam, aztán mikor a röhögés és a hiszti határmezsgyéjére kerültem, akkor úgy döntöttem, elég volt! Még vacilláltam kicsit, hogy keressek-e valakit, mert más az önérzetem és megint más, hogy nem akarom elkönnyelműsködni a dolgot (kevés a magzatvíz és kinyíltam), de miután tegnap végülis megvizsgált már egy doktornő és nem erőltette a befekvést (bár úgy volt vele ő is, hogy majd a dokimmal beszélek), meg a dokim is látta elvileg az eredményt és annyit azért csak mondott volna a telefonba akár, hogy hozzam a cuccom, szóval bízom benne, hogy semmi baj nem lesz.
Mivel jövő héten valszínű már nem lesz a dokim, ha megyek uh-ra, keresek egy valamilyen orvost és vele megbeszélem a továbbiakat.
Jevinek: igen, ugyanezt vártam volna, hogy ha már eddig nem is mondta, hogy szabira megy (menjen szíve joga, de szólhatott volna), akkor azért előtte 1 nappal legalább annyira tarthatott volna, hogy "átad" valakinek, vagy mégis egy-két szót szól, nem azt, hogy "most nincs időm".

Sajnos ahogy láttam nem vagyok ezzel egyedül, más dokiknál is van ilyen, meg nála is van más is, aki ugyanígy járt. Csak én mindig szeretek "tanulni a hibáimból" és most úgy érzem, ez a kacifántos terhesség már kezdi teljesen elvenni a kedvem egy 2. babától, pedig a szülés még visszavan, ott is lehet millió gond, de remélem nem lesz. Szóval nem tudom, hogy legközelebb járjak-e egy magánrendelésre súlyos pénzekért, vagy menjek csak úgy az ambulanciára valakihez. Mindegyikről hallottam már jót is, rosszat is.

Én nem akarom, hogy körülöttem forogjon a világ, de ne várják már el, hogy órákig szenvedjünk ott a katlanban, hogy az élet és halál urai vessenek ránk egy pillantást.

Azért ezek után már tényleg szorítsatok légyszi', hogy legalább a szülés alakuljon elfogadhatóan.
:)

Viki!

Örülök, hogy van végre netetek, gondoltam rád párszor, hogy vajon hogy alakul a költözés. A képekből úgy tűnik szépen megcsinálták/tok a lakást. Meg vagytok elégedve vele?

hódocska

Sziasztok!

Még akartam kicsit írni...

Jevi!

Hú nem irigyellek a rosszullétek miatt, én a hányást megúsztam, csak az émelygés volt. Citromos vizet szoktak javasolni szívószállal esetleg, nem tudom, talán keksz, de gondolom ezeket már próbáltad.

Monee!

Mekkora lett a hajad? Hú, a nyomkodást nem szeretem! :lol:

Marcsy!

Jók ezek a védőnő-orvos közötti egyetértések is, uhhhhh.

Próbálok egyet pihenni, sziasztok: Timi
hódocska

Sziasztok!

Bocs, hogy olyan régen, el vagyok kapva rendesen, tanulok, önkéntes meló, meg a kölkök...
Cicó most egy-két napot a nagyinál "nyaral", közben meg Zezében bujkál valami, nátha is, meg nem is, hőemelkedés is, meg nem is, de arra pont elég, hogy ne kapjon éjjel rendesen levegőt, és ébren töltsük a fél éjszakát. Nappal persze tök nyügi, most meg műsoron kívül beájult, du majd nem tudom lenyomni. Mindegy, most hogy Cicó nincs itthon, van időm kisakkozni, hogy mit akar :)

Netty,
borzasztóan sajnálom Mátét, szegényke, a kórház rémes lehetett. Ott lehettél vele rendesen? Melyik kórházban voltatok? Nagyon rátok jár a rúd mostanában, szorítok, hogy minél előbb és tartósan rendeződjön a helyzet.

Marcsy,
ezen is ki szoktam borulni, amikor mindenki keresztbe-kasul javasolgatja, hogy miket tömjek a gyerekbe és naponta hányszor, amikor sokszor egyáltalán nem követik a modernebb hozzátáplálási elveket, és ráadásul fogalmuk sincs a gyereked egyéni vonásairól e téren. Anno Cicónál a dokinéni a három hónapos vizsgálaton javasolta, hogy akkor most már kapjon almát a bébi, hogy friss vitaminhoz jusson. Amúgy azzal kárpált mindenki, hogy a kölök nem hízik eleget, ennek már én is betege voltam, pedig kizárólag szopizott, tejem mindig több volt, mint amennyire neki szüksége volt, de azért egyen almát :evil:
Most már másik dokink van, akit e téren nem győzök dicsérni, bár azért nem olyan fanatikus, mint én vagyok :lol: Na mind1, mindenesetre a mikor mit vezessünk be című ügyben én már nem elégszem meg egy véleménnyel, hanem mindennek gondosan, több forrásból utánanézek, utánaolvasok. Amúgy van egy jó táblázat is itt:
www.otlettar.try.hu/kismama.htm
Ezt az oldalt babanetes csajok csinálták, merő egy anyai tapasztalat :)

Timi,
nyugi, ennyi macera után nem igaz, hogy a szülés is bonyi lesz. Jól emlékszem, hogy a Megyeiben szülsz? Ott Varga Tamáson kívül ajánlom Labossa (?) Gusztávot is, meg persze Bódist, aki már egy fogalom, sőt nekem mindenkivel jó tapasztalataim vannak, kivéve Tóth Zsoltot, az ő stílusa nagyon nem jön be nekem.

Jevi,
kitartás, én sem bírom a meleget, bár a terhességben szerencsére engem elkerült a meleg miatti rosszullét. Az első bébinél a harmadik-hatodik hónapba esett bele a meleg időszak, de azt nagyon jól bírtam, eltekintve a gyomorégéstől. A másodiknál pedig egyáltalán nem volt benne nyár, a terhesség szeptember 6-tól május 24-ig tartott pontosan : :D
Viszont tök jó volt, hogy amíg várandós voltam vagy kisbabám volt, szünetelt minden allergiám, a tüsszögés, a szemgyulladás és a napkiütések is. Viszont amikor egy év fölöttiek a gyerekek, minden kezdődik elölről, mint most is :( Virágzanak a pázsitfüvek, én meg vörös szemekkel, tüsszögve, bedugult orral kóválygok a világban, és sosem felejthetem el indulás előtt naptejjel bekenni a dekoltázsom meg az alkarom, mert különben vastag vörös hólyagréteg lepi el őket. És ez nemcsak rém ronda, hanem még fáj is :cry:

Kedvesek vagytok, hogy így dicséritek anyai tapasztalataimat, de én is itt tanultam :) Vagyis hát főleg a Szoptatás meg az Alvás topikokban :)))))))
Üdv
Kriszi
kriszi

Kriszi!
Köszi szépen a linket, mentettem:)
Huh, ma megint kiakadtam egy cseppet.
Kedden doki néni: főzzem meg az almát, úgy könnyebb összetörni, keverjem bele a tejpépbe.
Ma a védőnő:miért főzném meg az almát, le lehet szépen reszelni és összeturmixolni, különben is, miért akarom belekeverni az almát a tejpépbe?
:D
Most akkor az lesz, hogy a doki néninek azt mondom, hogy persze, hogy megfőztem az almát, a védőnőnek meg azt, hogy dehogyis főztem meg :D de akkor mit is csináljak?? :D Lesz főtt alma is, meg nyers is, amelyiket jobban elfogadja azt fog kapni. Egyébként most már semmi gond nincs a doki nénivel, a védőnőt is nagyon bírom, de ezek a mellébeszélések...
Hódocska!
Csak nyugi, fel a fejjel, hidd el, akármilyen dokinál szülsz, legyen az ügyeletes, vagy fizetsz neki, ha még tapló is lesz, amikor a kezedbe adják a bébit, úgyis mindent elfelejtesz :)
Marcsy
marcsy

Sziasztok!

Kriszi!

Ó, köszi a bölcs tanácsokat, már hiányoltam :) :) :) . Én most már rábíztam magam az események folyására, nem tudom lenne-e értelme bemenni és megkeresni x.y. dokit, hogy hello haver, vállalod a szülésemet? Ennek max. úgy lett volna értelme, ha a jelenlegi "átad" ennek az x. y.-nak, de még azt sem tudom, egyáltalán mennyi időre szabadságolja magát.
Akiket írtál dokikat, azok közül csak a Labossát ismerem, többször csinálta ő az uh-t és ő egyike azoknak, akiket szeretnék kifogni, mert normálisnak tűnik. Vagy akár a Borsay, a Varga T-ról is hallottam már sok jót. Én nem szeretném megnevezni, hogy kit ne, majd utólag megírom, hogy a sors hogy osztotta a kártyát :D .
A táblázat egyébként nekem már megvan (még akkor elmentettem, mikor nem is vártam gyereket
:lol: )

Marcsy!

Szerintem is próbáld ki mindkét almát, aztán majd meglátod.
:) :)

Hidd el, hogy annyira nem nagy a para, csak tudod, nekem csücsül a babám már hónapok óta. Ha nem így lenne, akkor felőlem akár egy szülésznővel is eltölteném azt a pár órát, valahogy majd csak kibújik :lol: , de az utóbbi időben annyi rosszat hallottam az olyan dolgokról, mikor első (sőt 2. szülőknél) faros bébit úgy akartam simán megszületni, hogy totál cidrizek és akármennyire tartok is a császármetszéstől, biztonságosabbnak tartom. De mi van, ha valaki épp velem akar majd kísérletezni? Ha elakad, vagy ilyesmi? Ebből a szempontból azért ötültem, hogy járok egy fix dokihoz, csak épp nem jutottunk el arra a szintre, hogy "megbeszéljük" a dolgokat.
Na, mindegy, lesz ahogy lesz, férjem lesz a szám és ő már tegnap megmondta, hogy ha valami vadállat nem érti meg, hogy mi a pálya, akkor erővel érteti meg vele :lol: :lol: :lol: , pedig tök nem az a típus, de ő jobban be van rezelve mint én, főleg tegnap óta.

Ventillátorral sem lehet már bírni ezt a dög meleget :x . Kérjünk már az égiektől egy frissítő esőt!

hódocska

Sziasztok!
Viki!
Örülök, hogy újra itt vagy köztünk, tényleg nagyon szép a lakásotok, Petikének nem okozott gondot az átállás az új helyre?

Hódocska!
Köszönöm a tippeket, hát , sajnálom, hogy így alakult a dokiddal a helyzet, én is csak azt modhatom, hogy ezek után a szülésnek tök simán kell lezajlania. :P Végülis az jó is lehet, hogy ki vagy nyílva, talán így könnyebb lesz, feltéve, hogy spontán szülés lesz. Nagyon drukkolok ám neked! :roll:

Kriszi!
Én is csatlakozom Hódocskához, gyakrabban gyere hozzánk, tényleg jókat írsz, tetszik a szoptatáshoz való hozzáállásod, meg minden, amit írsz!

Marcsy!
Hát ez már tényleg vicces! No comment! :shock:

Megyek aludni, ebben a dögmelegben, ráadásul TETŐTÉRBEN ez nem kis feladat :x
Évi
jevi26

Sziasztok!
Hódocska!
Igen, tudom, hogy faros a babád :( Anyukámnak a hugim volt faros. De Ő spontán szülte meg, nem volt már idő a császármetszésre mire beért a kórházba. Amikor vége lett ugyanúgy beszélt mint a "rendes" úton szülők, bármikor újrakezdte volna az egészet akkor is, ha tudja, hogy ez a vége.

Tényleg jó lenne már egy kis eső, ez már kibírhatatlan!!!!!
Marcsy
marcsy

Sziasztok!

Viki!

Tényleg nagyon jók a színei a lakásotoknak! Én is hasonló fa-föld színeket szeretnék otthon is. :D
Köszi a kérdést, nem költöztünk el. Kb. 1 hónapos meló van még vissza a házon, ahhoz hogy oda tudjunk költözni. Ez is azt jelenti csak, hogy egy szoba + fürdő + esetleg a konyha lesz készen. Tegnap kaptam egy halvány ígéretet arra, hogy júliusban mindenképp bekötik hozzánk a gázt és akkor már szinte semmi akadálya nem lesz annak hogy ott lakjunk. :)
Petikének az az ablakos-meztelenkedős képe nagyon aranyos! :)

Hódocska!

A Férjed majd jól lecsapja az orvost, ha olyat akarnak Veled tenni ami Neked nem jó. :D Ez egyébként szerintem teljesen jó és érthető álláspont! Te akkor ott, nem leszel abban a helyzetben hogy jól kioszd a dokit, nővért... de majd a Férjed. Szerintem ez is egy tök jó plusz a szüléshez. Ne parázz Ő ott lesz Veled... :D

Rövidre vágattam a hajam, mint régen. Majdnem annyira mint a Tied, bár sztem az enyém kicsit hosszabb. :)

Látom mindenki szenved ettől a melegtől. :shock: Kicsit Ti azért örüljetek annyinak, hogy otthon vagytok és ha nagyon melegetek van bármkior beállhattok a zuhany alá. Nekem itt nincs ilyen lehetőségem. :?

Szép napot!
Monee
monee85

Sziasztok!
Már jó régen voltam itt! 3 napig nem volt internetünk. Már nagyon szenvedtem. De főleg a meleg az ami nagyon megvisel, Andriskám is nagyon nehezen bírja, 28-29 fok van nálunk. Ki sem lehet menni, összeragadok a gyerekkel. Szörnyű!

Netty!
Nagyon sajnálom Márk babát meg téged is. Remélem most már rendbe jön szegénykém. Nem gondoltam, hogy ilyen komoly gond lesz vele. :cry:
De most már bizti túl lesztek rajta! :wink:

Hódocska!
Nem szép a dokidtól, hogy nem szólt előre. Jó lenne ha rábízna valakire akiben te is megbízol. Én nagyon tudom ajánlani a Borsayt ő nagyon rendes és emberséges. Esetleg ha Ő nincs szabin kérd meg, akár hivatkozhatsz rám is, hogy Őt ajánlottam.
Amúgy meg minden OK lesz!

Üdv
zóra

Sziasztok!
Meddig lesz még ilyen hőség???? :cry: Ez már nem emberi.
Hiába a tus, hiába a hűvösebb fürdő....

Holnap végre hazajön a Domcsi. Szombaton elmegyünk a csarnokba és még ha lehet egy fagyit is eszünk. Bár ilyen hőségbe hamar megolvad a kiscsaj meg nem tudja olyan gyorsan enni. Lehet, hogy jégkrém lesz belőle.
Jevi!
Én is már csak nevetek ezeken a dolgokon, de most gondoljunk bele, ha Hisztike első baba lenne és mindenki mást mond, mit tudnék csinálni a megőrülésen kívül? :)
Marcsy
marcsy

Sziasztok!

Hűűű jól befűtöttek tényleg!Jöhetne most egy kis hűsítő zápor!Aki most ment nyaralni legalább nem panaszkodhat :lol: !
Holnap Szegedre megyünk és én fogok vezetni, állatira izgulok eddig még nem vezettem ilyen messze, mindíg az anyósűlésen utaztam.
Viki látom berendezkedtetek szépen.Nekünk is majdnem ilyen járólapunk lett, de elfogyott pont!Peti is megbarátkozott biztos az új szobájával.

Hódocska!

Kitartás , hamarosan kezedben tarthatod a babádat és ezekre a dolgokra már nem is fogsz emlékezni!

Megyek Balázst altatni mert szegénykém nem tud elaludni ebben a hőségben! :twisted:

Dóri
diadora

Sziasztok!

Nah, ma reggel kicsit frissebb időre ébredtünk! :D Remélem fújdogálni fog egy kicsit a szél és kifújja a füstöt-port a városból.

Ne legyetek lusták és írjatok! ;)

Én hétvégén megint nem leszek, megyünk házazni a változatosság kedvéért. Remélem jó idő lészen! ;) :D

Pussz,
Monee
monee85

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a bíztatást, hú, remélem tényleg minden rendben lesz. :)

Diadora!

Remélem épségben megérkeztetek. Én nagyon ritkán vezetek, de a múltkor egyszer én vezettem Tatabányára meg vissza (ugyanaznap) és jobban élveztem, mintha csak ültem volna, mert akkor vagy unatkozom, vagy izgulok, mert nem nálam van a kormány. :D

Monee!

Jó munkát a hétvégére! Mi is annak idején tavasz-nyáron újítottuk fel sk a lakásunkat (3 szobás), minden hétvégénk és az egész éves szabink ráment. Volt, hogy aug-ban kivettünk 10 napot a legnagyobb kánikulában és a végére már alig álltunk a lábunkon, a festékszagtól teljesen kivoltunk, közben mi persze itt is laktunk már, így mindent (könyvek, ruhák..stb.) állandóan költöztetni kellett. Remélem a ti házatok kicsit hűvösebb hajrá, hajrá... :)

Jevi!

Hogy bírod? Mersz azért kimozdulni így, hogy ennyire rosszul vagy és ilyen meleg van?

Zóra!

Nálunk pillanatnyilag a gyerekszoba a "leghűvösebb" ott van 28 fok, mindenhol máshol ennél még több. Este szoktatok inkább sétálni?

Marcsy!

Látod, elment ez a pár nap a lánykád nélkül. :) Biztos most már Dávid is helyrebillen.

Én ma megint voltam NST-n, kicsit gyorsan ver ennek a bébinek a szíve, pedig most nagyon ügyeltem rá, hogy még tegnap se igyak se kólát, se teát. Szerintem ez a meleg is hatással van biztos rá (meg titkon ugye marha nyugodt is vagyok :wink: )

Nagyon szeretnék ma esőt! Kérjük együtt!! :lol:

hódocska

Sziasztok!
Csongi és Csilla angol táborban voltak a héten. Nagyon jól érezték magukat, azt leszámítva, hogy Csocsi az utolsó napon egy labdáért átmászott a kerítésen, és ráesett a kutyaházra. Kb. 5 cm-es mély seb lett a combján. Aznap nem vittük el sebészetre, de ma azért elküldtem őket a biztonság kedvéért apucival. A doki azt mondta, hogy jobb lett volna rögtön menni, és összevarrták volna, mert így nehezen fog meggyógyulni.
Éva
tuncimami

Sziasztok!

Húha, mindenkinek volt ma jobb programja, remélem legalább néhányan strandoltatok, kirándultatok. :)

Tuncimaci!

Szegény Csongi :cry: , a tábortartók nem szorgalmazták a dokit? Azért örülök, hogy a tábor jó volt. Pici lányzód hogy viseli a meleget?

Nálunk ma semmi különös nem történt, kicsit bóbiskoltam, mert egész éjjel fent voltam megint.

hódocska

Sziasztok!

Jó hétvégét Mindenkinek!
Először is köszönjük a dícséreteket! :D Nekünk is tetszik a lakás :lol:

Tuncimami!
Csonginak jobbulást!

Hódocska!
Kitartás, és ha napközben egy kis hűvösre vágysz, ugorj fel nyugodtan, tegnap óta van klímánk is!!! :) Tényleg, hányadik hétnél tartasz, vagy már bármikor kibújhat a kis Manód?

Monee!
Jó munkát, bár ebben a melegben marha megerőltető tud lenni a legkisebb meló is, de kitartás, biztos meglesz az eredménye :)

Jevi!
Peti tök hamar, már másnap otthon érezte magát! Tudod a jó (jobbat) mindig könnyebb megszokni! Itt tud mozogni.
Jó egészséget és vigyázz magadra!

Viki&Petike (9hó+8nap)
viki27
Pécs

Sziasztok!

Na, tuléltem az utat és nagyon élveztem a vezetést! :lol:
Tuncimami!

Szegény Csongi mindíg történik vele valami baleset :( !
Évi, szeretnél tartani nyáron is zenebölcsit, vagy szabadságra mész? :)

Tegnap voltunk strandon Sikondán, gyerekek nagyon élvezték főleg a csúszdát.Alig bírtunk hazajönni olyan hiszti volt a maradásért! Szerencsére a nagy meleg ellenére nem voltak sokan, mindenkinek ajánlom, nagyon jó kis strand.A belépőjegyet órák után kell fizetni azt hiszem 1 óra 160ft.

Ma is jól befűtöttek! :oops:

Sziasztok Kép
diadora

Sziasztok!

Egy jó hosszú hétvége után végre én is itt vagyok. :)
Köszi mindenkinek a kérdést, nagyjából igazatok lett, ebben a melegben még a meló sem megy sehogy. Én is a festék vakarászás helyett arról álmodoztam hogy ilyen időben strandon kellene lenni inkább és hát így persze nagyon nem jutottunk előrébb. Sebaj, a strandot holnap vagy holnap után bepótoljuk, csütörtöktől meg szabin leszek és megyünk Parádsasvárra otóversenyt rendezni. Ez amolyan kis nyaralás féleség lesz. :D
Mondanom sem kell, hogy sikerült jól megfáznom a kánikulában. :oops: A fagyi evés valami rejtélyes okból kicsinálta totál a torkom, uh. most torok fájok és orrot fújok, közben meg szakad rólam a víz. :shock:

Ti hogy bírtok ilyen melegben aludni?
Én nem nagyon tok sehogy. Már napok óta paplan huzattal takarózok, de az alatt hol fázok, hol meg pont jó. Sajna rajtam olyan "átok" ül, hogy nem tok úgy aludni hogy ne legyek betakarva. Éjjel is inkább csak kómázás volt mint alvás, uh. most olyan vagyok mint akin átment a villamos. :? A Párom sem tudott aludni, mert ugattak egész éjjel megint a kutyáim + még meleg is volt. Neki most eléggé gyilkos kedve van. :roll: :D

Nah, írjatok hogy mi van Veletek!

Monee
monee85

Sziasztok!
Monee!
Sajnos én sem tudok úgy aludni, hogy nem vagyok betakarva(nyakig) :(
A gyerekeknek most a legjobb, feltöltöttem a medencét és benne hűsölnek. Persze nekem megint a legnagyobb melegben kell elemennem az önkormányzathoz a hiányzó papírt levinni.
Szombaton meg elmentünk a csarnokba...iszonyatos meleg volt, szakad rólunk a víz.
Remélem a verseny jól fog sikerülni :)
Nah, megyek egy kicsit hűsölök a kádba.
Marcsy
marcsy

Sziasztok!

Viki!

Kezd már benépesülni a házatok? Ott is van lift? Jó, hogy már működik a klíma, sajna nálunk nincs, nem is hiszem, hogy a kicsinek olyan jót tenne még most, de szerintem jövő nyárig ki fogok harcolni egyet, mert esküszöm a munkahelyemen sokkal jobb volt ilyenkor nyáron, új ez nekem, na meg már az én "koromban". Szerdán kezdem egyébként a 40. hetet, már ha kezdem, mert ma például egész különösen rosszul érzem magam, de lehet, hogy csak a 2 hetes hőségből van elegem. :)

Diadora!

Mi még sajna nem voltunk Sikondán, de nagyon szeretnék egyszer én is menni, még azon is gondolkodtam, hogy apósommal levitetjük magunkat még az idén nyáron. Milyen környezet? Van árnyékos hely? A Hullámfürdőt pl. ezért nem szeretem, mert van 5 fa, aztán kész.

Monee!

Jobbulást kívánok! :) Én meg mindig attól parázok, hogy a csuromvíz testem a ventillátoroktól sokall be, vagy ahogy ma is bementem pl. a Spar-ba, hiába volt klassz hűvös, rohantam kifelé. De jó, hogy ennyifelé mentek! Meddig maradtok?
Én is be szoktam takarózni és Hozzád hasonlóan hol fázom, hol meg már túl sok. Úgy érzem már napok óta nem aludtam semennyit, de ez biztos nem így van, mert azt azért jobban érezném, gondolom.

Még holnap jövök asszem, de valószínűleg szerdától megyek "nyaralni" a kórházba.

hódocska

Hali!

Marcsy!

Kész vannak a papírok?

Netty, Holdviola!

Mi van a kölkökkel? :)

Viki!

Hú, de irigyellek a klíma miatt. Ma megkérdeztem a főnököm, hogy meddig akar még főzni engem és mi lenne ha venne már ide egy klímát. Amennyire hideg volt itt tavasszal, annyira meg is kell most főni. Olyan borzasztóan nyomott fülledt a levegő és nem bírok sehol sem hűsölni, szal nagyon szarul érzem magam. Hűtő nincs, nincs hideg inni való, ezért inkább gyümölcs leveket veszek, mert azt melegen is meg tudom inni. :? :shock:

Hódocska!

Hogy vagy rosszul? Mindennap gondolok ám Rád, hogy most azért nem jelentkezel mert valahol vagy, vagy azért nem, mert megjött Hozzátok a bébi? :D Komolyan mondom, már én is izgulok hogy mikor... 8)
Csak vasárnapig megyünk Parádra. Hegyi verseny lesz és a depot kell csinálnunk. Nem lesz egy körmenet ilyen pusztulat melegben, dehát pénz van belőle és legalább nem kell itthon lenni. :D Be van ígérve némi wellness fürdőzés a közeli hotelben, uh. valószínű nem fogjuk rosszul érezni magunkat. Annyit módosult a program, hogy csak pénteken kell felmennünk reggel, de így jobb, mert mehetünk a saját autónkkal és nem másvalakivel kell. 5 ember, brahis sofőr, mi meg mindketten "félősek" vagyunk más mellett (kivéve egymást :)), uh. ez a tökéletes megoldás. Utána elfogynak a versenyek, illetve lesz 1 hónap múlva egy Dobogókőn, de valszeg oda már nem megyünk el. Lesz még augusztusban Forma 1, oda megyünk, aztán kb. ennyi a versenyekről nyárra. Lehet dolgozni a házon... :D ÉÉÉÉS utána szeptemberben megyünk HORVÁTORSZÁGBA! MÁR ALIG VÁROM!

Sikondát én is ajánlom nagyon. Gyerekkel is és anélkül is. Van árnyékos hely, mert eleve olyan az épület kialakítása hogy mindig van valahol árnyék. Nem olcsó hely, szóval ide nem úgy kell menni, hogy reggel 6-tól este 10-ig, ha nem akarod ott hagyni a gatyád, viszont emellet messzemenően kultúrált. Pontosan ez miatt a bocs hogy így mondom "aljanép" nem jár ide, nincs is tömeg szinte sosem. Nem kell pénzt bevinned magaddal, mert mindent a mágnes karkötőről húznak le, ez is sztem egy pozitívum. Be is lehet akármikor menni az épületbe, ahol melegebb a víz, vagy ha elég volt a napból. Mi holnap fogunk menni, már alig várom. :D
MOST VISZONT bezárom az irodát és a fürdőben egy laza zuhit fogok produkálni zuhanyzó és törölköző nélkül, mert nem bírok már magammal. 8) :D:D:D

Na szijasztok!
Monee
monee85

Sziasztok!

Monee!

Hú, már akartam is írni, hogy nem irigyellek, mert mi valóban itthon legalább tudunk venni egy zuhanyt, én mondjuk most estem túl rajta, de ááááááá semmit nem használt :cry: .

Jó strandolást kívánok holnapra és remélem a hétvégétek is jó lesz! :) A tv-ben is szereted egyébként a Forma 1-et? Én ált. megnézem néhány éve, de úgy, hogy addigra szoktam időzíteni a vasalást, tehát félig-meddig. Mondjuk én majdnem mindig így nézek tv-t, hogy közben valamit csinálok, most pl. megvarrok 1-2 szakadt dolgot a meccs alatt.

Azért is kérdeztem, hogy meddig maradtok, mert neked akrok majd küldeni sms-t, ha megtörténik a Csoda, mert te úgyis rendszeresen jársz. :) , meg egyébként is.

A sztorit köszi (e-mail) elolvastam, hát tényleg tanulságos. :lol:

Most már jobban vagyok, mint reggel, de ma valahogy annyira rosszul indult a napom, mindenem fájt, görcsölt, hasogatott a pocakom, fáradt voltam és úgy éreztem, hogy bármelyik pillanatban elájulhatok. Felbosszantott, hogy párom korábban elment itthonról és ő olyan, hogy ha 12x nem mondod el neki, nem kéred meg, nem nyomod a kezébe...stb akkor hiába vársz tőle bármit is, mert nem is gondol arra, hogy csak ÚGY magától jobbá tegye az életed. És ma SEM vitte le a szemetet, az üres üvegeket, este annyit evett, hogy egyrész minden elfogyott (kenyér, innivaló), plusz majd kidőlt a mosogató, a csekkek napok óta itt hevernek, így a katlan postán kezdhettem aztán mentem tovább, szóval úgy éreztem, hogy már semmihez nincs kedvem, erőm és még visszavolt a főzés, mosás, vasalás, pakolás, hogy úgy vonuljak be a kórházba, hogy rendbe legyenek itthon a dolgok és ne nézzen ki ő sem úgy, mint egy lelenc. :lol:
De már lassan végzek, így kicsit máshogy látom a dolgokat. :) Ilyenkor úgysem vagyok objektív, de most bemószeroltam kicsit előttetek. :lol: :lol: :lol:

No, akkor mindenkinek további jókat, holnap még próbálok jönni, sziasztok: Timi
hódocska

Sziasztok!

Megint itt vgayok! Bocsi a távolmaradásért, de még a monitor is melegít :shock: Nem nagyon voltam gépközelben mostanában. Ma elérte a szoba hőmérséklete a bűvös 30 fokot :shock: Nem részletezem a szenvedésemet. Réka lázas volt, mert gondoltam ebben a melegben nem árt neki egy langyos fürdő... hát ártott. Na mindegy tapasztalatnak nem volt rossz. Az 5. gyereket majd nem fürösztöm langyos vízben :roll:

Felhívott a múlt héten a védőnő. Páran talán emlékeznek a dokival való afféromra (ahol a védőnő is jelen volt). AZóta nem beszéltem a védőnővel. Na, mikor meghallottam a hangját a telefonban, kezdtem vértezni magam a vitára. BAROMI NAGY meglepetés ért. A védőnő azt mondta, tökéletesen egyetért velem, a doktor úr tényleg faragatlan modorú, arrogáns volt velem, és tényleg menjek át másik dokihoz. :o Mik vannak?! Így hát átmegyek egy dokihoz, aki már vizsgált és nagyon szimpatikus volt. Ettől függetlenül, ha beindul a szülés, a Megyeibe megyek. Ez is megengedett, mint megtudtam.

Viki!
Gratulálok Petikének! Csak bámulok, milyen gyorsan fejlődik az a gyerek. Réka 9 hósan kezdett mászni, és még csak akkor állt fel először, de a barátnőm lánya 10 hós, de még felülni sem tud... Nagyon jó készségei vannak a fiadnak :D

Sikonda tényleg fantasztikus hely. Szerintem minden korosztályú babának tuti. (ha ugyan nem fél a víztől a gyerek) :)

Monee!

Általában én se szoktam tudni aludni a melegben. Rékával a terhességem utolsó 2 hónapjában sem tudtam aludni (pedig az kora tavasz volt) így készültem rá, hogy e kettő együtt állandó éjjeli virrasztást idéz elő, de NEM :D Jó későig fennmaradok, egész nap teszek veszek, és mire lefekszek, annyira hulla vagyok, hogy se kánikula, se hormonok, se nagy pocak nem befolyásolja a szundi-bundimat. Reggelig húzom a lóbőrt, és akkor is Réka ébreszt :? Szóval még aludnék. (Aztán még délelőtt alszok egyet Rékával :oops: )

Gira
Vendég

Sziasztok!
Ismerős valaki a rét utcai idegklinikán? Janszky József dokiról kéne egy kis infó. Egyszer már voltam nála, akkor nagyon aranyos, kedves volt, de vajon jó doki??? Tegnap sikerült felhívnom, mára kaptam tőle időpontot és eléggé parázok. Ilyen "fibrómák" vannak testszerte és ma nézi meg, hogy az agyon is vannak-e. De nem akarom egy kontárra bízni az életem :(
Szal, szorítsatok, ha végeztem és túléltem jövök :)
Marcsy
marcsy

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?