Sziasztok!
Bocs, hogy olyan régen, el vagyok kapva rendesen, tanulok, önkéntes meló, meg a kölkök...
Cicó most egy-két napot a nagyinál "nyaral", közben meg Zezében bujkál valami, nátha is, meg nem is, hőemelkedés is, meg nem is, de arra pont elég, hogy ne kapjon éjjel rendesen levegőt, és ébren töltsük a fél éjszakát. Nappal persze tök nyügi, most meg műsoron kívül beájult, du majd nem tudom lenyomni. Mindegy, most hogy Cicó nincs itthon, van időm kisakkozni, hogy mit akar
Netty,
borzasztóan sajnálom Mátét, szegényke, a kórház rémes lehetett. Ott lehettél vele rendesen? Melyik kórházban voltatok? Nagyon rátok jár a rúd mostanában, szorítok, hogy minél előbb és tartósan rendeződjön a helyzet.
Marcsy,
ezen is ki szoktam borulni, amikor mindenki keresztbe-kasul javasolgatja, hogy miket tömjek a gyerekbe és naponta hányszor, amikor sokszor egyáltalán nem követik a modernebb hozzátáplálási elveket, és ráadásul fogalmuk sincs a gyereked egyéni vonásairól e téren. Anno Cicónál a dokinéni a három hónapos vizsgálaton javasolta, hogy akkor most már kapjon almát a bébi, hogy friss vitaminhoz jusson. Amúgy azzal kárpált mindenki, hogy a kölök nem hízik eleget, ennek már én is betege voltam, pedig kizárólag szopizott, tejem mindig több volt, mint amennyire neki szüksége volt, de azért egyen almát
Most már másik dokink van, akit e téren nem győzök dicsérni, bár azért nem olyan fanatikus, mint én vagyok
Na mind1, mindenesetre a mikor mit vezessünk be című ügyben én már nem elégszem meg egy véleménnyel, hanem mindennek gondosan, több forrásból utánanézek, utánaolvasok. Amúgy van egy jó táblázat is itt:
www.otlettar.try.hu/kismama.htm
Ezt az oldalt babanetes csajok csinálták, merő egy anyai tapasztalat
Timi,
nyugi, ennyi macera után nem igaz, hogy a szülés is bonyi lesz. Jól emlékszem, hogy a Megyeiben szülsz? Ott Varga Tamáson kívül ajánlom Labossa (?) Gusztávot is, meg persze Bódist, aki már egy fogalom, sőt nekem mindenkivel jó tapasztalataim vannak, kivéve Tóth Zsoltot, az ő stílusa nagyon nem jön be nekem.
Jevi,
kitartás, én sem bírom a meleget, bár a terhességben szerencsére engem elkerült a meleg miatti rosszullét. Az első bébinél a harmadik-hatodik hónapba esett bele a meleg időszak, de azt nagyon jól bírtam, eltekintve a gyomorégéstől. A másodiknál pedig egyáltalán nem volt benne nyár, a terhesség szeptember 6-tól május 24-ig tartott pontosan :
Viszont tök jó volt, hogy amíg várandós voltam vagy kisbabám volt, szünetelt minden allergiám, a tüsszögés, a szemgyulladás és a napkiütések is. Viszont amikor egy év fölöttiek a gyerekek, minden kezdődik elölről, mint most is
Virágzanak a pázsitfüvek, én meg vörös szemekkel, tüsszögve, bedugult orral kóválygok a világban, és sosem felejthetem el indulás előtt naptejjel bekenni a dekoltázsom meg az alkarom, mert különben vastag vörös hólyagréteg lepi el őket. És ez nemcsak rém ronda, hanem még fáj is
Kedvesek vagytok, hogy így dicséritek anyai tapasztalataimat, de én is itt tanultam
Vagyis hát főleg a Szoptatás meg az Alvás topikokban
))))))
Üdv
Kriszi