Új privát üzeneted érkezett!

Erzsi,
szia! Nekem is nagyon kidudorodott a köldököm, kentem rendesen, hogy ne repedjen ki, mást nem tudtam csinálni. Mondjuk nekem csak akkor fájt, ha hozzáért vmi.
Vendég

Sziasztok!

Tünde!
Drága vagy, hogy kérded!
Tökéletesen jól vagyok. Azóta egy pici fájdalmam sem volt.

Képzeljétek, most nagyon el vagyok keseredve!
Annyira megnehezítették a vállalkozást, hogy ne is tudom mit tegyek.

22-es csapdájában vagyok.

Egyéni vállalkozást akartam csinálni a pelenkákra. Mivel ez kereskedelmi tevékenység, ezért nem adják ki a vállalkozóit végzettség nélkül. El kell végeznem egy tanfolyamot. Ez nem lenne nagy baj, bár az is 100 ezer.

Működési engedélyt kell kérnem a tevékenységre. Működési engedélyt csak üzletre adnak ki. Nálam nem lesz semmiféle üzlet, mivel nem nyitok boltot. Ha internetes kereskedelmet csinálok, akkoris üzletté kell nyilváníttatnom mondjuk a dolgozó szobánkat. Ahhoz viszont egy csomó szakhatósági engedély kell, ami szintén pénz. De hagyján, ha nem felel meg a követelményeknek a szoba, még át is építtetik velem.
Röhej ez az egész. Ma már dívik az internetes kereskedelem, és mégis ilyen hülye konzervatív szabályok vannak.
Bosszantó.

Ráadásul pechemre az egész családból senkinek nincs kereskedelmi irányú végzettsége.

Na puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Tündi, lehet már a rakparton parkolni Kép (remélem most jó lett a smile Kép)
És nagyon megköszönném ha kölcsön tudnád adni a bábás könyvet, hallottam már róla hogy nagyon jó. Írok majd privit hogy hogy hol laksz, miként tudnék eljutni hozzátok.
Bogi, mi is hasonló problémákkak küzdünk (nekünk büfénk van), de mi Kft-ben nyomjuk, úgy kevesebb a gond. Bár végzettség ide is kell... Sajnos én segíteni nem tudok ilyen irányú dolgokban, nem hiszem hogy megúszod komoly pénzkiadás nélkül sajna Kép E-kereskedelemhez iroda kell, nem üzlet, ugye? Vagy rosszul tudom? Kétlem hogy a dolgozó szobátok ne felelne meg a követelményeknek! Utánanéztél hogy milyen engedélyek kellenek pontosan ehhez? Raktár kell hivatalosan? Még az lehet nehezebb dió, nem? Tök furi, mert ha jól tudom akkor a Vebsonál (Amway utód)nem kellenek ilyesmik, és az is e-kereskedelem... Érdemes esetleg pályázati pénzforrás után kutatni (www.pafi.hu) hátha megtámogatna az Unió egy kicsti Téged Kép
Erzsi, hát izé, én nem 55 kg vagyok Kép hanem 75!!! Köldökügyben nem tudok segíteni, de ha kölcsönkapom a bábás könyvet Tünditől akkor megnézem neked benne, oksi? Védőnő nem tud segíteni?

Kép
Kép
esther1000

Sziasztok,
Eszter, épp holnap megyek majd a védőnőhöz, eddig nem fájt, persze megkérdem h mi a teendő..nem láccik h 75kg vagy.
Tündi, nekem a köldökömnél Marcival már berepedtKép az uccsó napon...pedig kentem, de addig birtaKép vele anno 5 napot ráhúztam és vagy a telihold inditotta meg a szülést, vagy az h előtte nap délután megvizsgált a dokim, aki azt mondta h teljesen zárva vagyok, de a vizsgálat után ne lepődjek meg ha kicsit majd vérzek..mikor már a 3. betétet cseréltem este akkor azért gondokodtam h a kicsit vérzek az mit is jelenthet..de este 10kor már jöttek a fájások, épp moziban ültünk..mondom a férjemnek h vmi van, de nem vészesen fáj, nyugodtan nézze már meg a film végétKép hazamentünk és a férjem lefeküdt én sétálgattam mert sűrűsödtek a fájásaim de nem volt annyira fájdalmas, mint amilyennek vártam, elképzeltem, igy azt hittem h ez a már ismerős jóslófájások, amiket már éreztem a napokban..aztán mikor pont 10percenként,5percenként jöttek akkor már azért felkeltettem a férjem..olyan érdekes, hogy télleg percre pontosan jöttekKép
szal a köldökömről akartam irni de elkalandoztamKép a repedés mint a narancsbőrös csik az volt/van, Dettivel is kicsit nőtt, de nem fájt!!! most sem az fáj h repedt, hanem sajna a köldököm belül...ugye nem lehet vmi sérf féle??...
puszika
Erzsi
erzsi100

Sziasztok!

Eszter!
Nagyon szép kismama vagy. Nagyon megértelek a türelmetlenséged miatt. Legutóbbi terhességemnél arra számítottam - lévén ez a harmadik baba - hamarabb indul majd a szülés. Dec. 6-ra voltam kiírva, de én úgy gondoltam nov. közepén fogok szülni. Hát mekkorát tévedtemKép Amikor betöltöttem a 40. hetet már én is nagyon nyügös voltam. Csinálhattam én bármit, cipeltem a 13 kg-os lánykámat, lépcsőztem /tetőteres a házunk /, a szexet is gyakoroltukKép, minden eredmény nélkül. Egy hetet engedtek ráhúzni, majd megindították a szülést. Bár ne indították volna....
A természet tudja mikor van itt a szülés ideje és ezt szerintem mi nem tudjuk befolyásolni. Az orvosoknak meg nem szabadna befolyásolni.
Úgyhogy sok türelmet kívánok Neked, ha itt lesz az idő, kibújik a kis manó.

Erzsi!
Valahol olvastam erről a belső köldökfájásról, köldöksérv jele volt. És ha jól emlékszem pont császáros kismama írt róla. Nézesd meg. Bodainak nem mondtad mikor nála voltál?

Bogi!

Van egy ismerősöm aki internetes kereskedelemmel foglalkozik, lehet, hogy tudna Neked segíteni. Úgy tudom akkor is válthatsz vállalkozóit, ha egy alkalmazottadnak van kereskedelmi végzettsége. Másodállásos alkamazott után nem kell túl sokat fizetni. Talán ez lenne a legköltségkímélőbb és leggyorsabb variáció.
Sajnálom, hogy nem úgy sikerült az üdülésetek ahogy gondoltad. Mi nem megyünk idén nyaralni, mert én is attól félek, nem lenne pihenés, kikapcsolódás számunkra.

Bea
beátab

Sziasztok!

Bea!
Azért a nyaralás nem volt vészes, csak az idő volt nagyon rossz. Mi elvoltunk egész jól.
Látnátok a videókat Katicáról és Liliről, halálra nevetnétek magatokat!

Eszter, Bea!
Köszi az együttérzést Kép
Ma volt itt a könyvelő jelölt, és átbeszéltük vele a dolgokat, talán lenne megoldás, de majd még körbe járom.
Az a baj, hogy én is másodállásút fogok kiváltani, és ahhoz meg túl kevés lesz a bevétel, hogy egy alkalmazottam is legyen, hacsak papíron is. Nincs olyan nagyon nagy haszon ezeken a pelenkákon ám, mert tényleg nagyon nagyon olcsón adjuk, még ahhoz képest is, hogy mi mennyiért szerezzük be. De így lehet minél nagyobb teret csinálni a dolognak, ha olcsón adjuk.
Pl. holnap megyek egy olyan helyre, ahol rendszeres és nagyfogyasztás van pelenkából (nem a kórház Kép ), és most a drága Liberot veszik meg, igaz beszerzési áron, de még így is jóval drágábban, mint a mi pelusaink.
Ha ez bejönne, az nagyon jó lenne.

Na puszika: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Bogi!

Sok sikert,remélem sikerül megkötnöd az üzletet!

Eszti!

Én is 15 kilót híztam,simán lement,nyugi. Nagyon jól nézel ki! Légy türelemmel,és azért csak vigyázz magadra! Mennyit húztál rá eddig?

Mindenkinek sok puszi:

Zsu
zsu2

Sziasztok!

Eszti, én 15kg+al mentem szülni, és ebből 10 maradt, mire hazaértem. Nem nagyon értem, hogyan lehet, mindegy, de a mérleg ennyit mutatott. és azóta is csak 5 ment le. KépKépKép
Látszik, hogy nem csinálok semmit. Kép Csak kajálok.
Kép

Ezt a szerót tegnap kaptuk Orsitól, nekünk nagyon tetszik, Zita viszont nem szeret ruhát próbálni:
KépKépKép
Vendég

Sziasztok!

Tündi
Nagyon aranyos benne Zita.

Eszti
Türelem. Az én súlyom szülés után szinte ugyanannyi volt, mint előtte. Én azóta hiztam meg. Kép Evéskényszerem van, és főleg az édesség vonz. Kép

Bogi
Sok sikert!!

Csók: Orsi

Kép
sorsoly

Sziasztok Csajok!

Bogi, örülök hogy sikerült megoldást találnotok!

Zsu, még nem húztam rá, csak előre érdeklődök Kép Most járunk 38+3-nál, de semmi jele hogy valamikor is szülni mennénk.

Tündi, édes pofa Zita! Ne félj, lesz ez még máshogy is, amikor a ruháidban illegeti majd magát!

Orsi, hát az édesség engem is marhára vonz Kép Minden nap muszáj ennem, különben a falat kaparom...

A súlyom igazából egyátalán nem érdekel (per pillanat). Most mondjuk semmi sem érdekel, rengeteg édességet eszem, és őszintén szólva jó lenne már túl lenni ezen a pingvinkorszakon. De nem akarok megint panaszkodni, úgyis tudjátok hogy milyen türelmetlen és kíváncsi már ilyenkor az ember!

De legalább szép napunk volt ma, sétáltam egy jó nagyot a városban, néztem hasszorítót a szülés utánra. Nektek volt ilyenetek? A Wolfban láttam 3 rugó körül tépőzárasat, de teljesen egyforma széles volt mindenhol (nincs karcsúsítva), így most azon gondolkodom hogy mennyire is praktikus. Szerintem a fenekemtől a köldökömig érne a cucc. Ja, és csak szülés után lehet megvenni, mert az akkori méretre lehet biztonsággal adni. Szóval kicsit tanácstalan vagyok hogy mi is legyen. Bugyisat nem akarok venni, mert az annyira nem praktikus, az Anitának az árától meg dob a férjem egy hátast Kép Mondjuk én is Kép
Tapasztalat?
Mindjárt kezdődik a Barátok közt, úgyhogy lépek én is!

Jó éjszakát mindenkinek!!!

Eszti+Panni

Kép
Kép
esther1000

Eszti,
nekem a tépőzáras hasszorító van, tényleg nem valami kényelmes, bök a tépőzáras része. Van belebújós is, de rám mind bő volt.
De használd minél hamarabb, én sajnos későn vettem, és jó nagy még a hasam. De valszeg 7 hónappal szülés után már a kaja és a no sport is ludas a dologban. KépKépKép
Vendég

Sziasztok,
voltam ma védőnéninél és azt mondta h lehet h köldöksérvem lesz, mert mintha kitapintana egy sérvkaputKépKépde most még nem lehet műteni, majd a császár után..hát nagyon boldog vagyok, mit ne mondjak...mondtam a férjemnek, h megkérem a dokikat, h ha már úgyis ott fexem majd a műtőágyon, akkor még egy vágással csinálják meg azt is..KépKép a védőnéni azt mondta h nem tudok mást csinálni, mint h vegyek olyan terhes bugyit, ami az egész hasat betakarja..láttam már olyat babaújságban, de sajna a védőnő se tudta h Győrben hol tudnék olyat beszerezni..vkinek ötlete??
köszönöm
puszi mindenkinek
Erzsi
erzsi100

Sziasztok!

Erzsi!
Hát az elég bonyi dolog. A városban van egy kismama üzlet, ahol van egy katalógus, amiből rendelhetsz. De ennyi erővel már a netről is rendelhetsz. Lehet, hogy előbb meg is jön, és házhoz is viszik.

Lányok!
Most már kicsit szusszantam. Úgy NÉZ KI, egyenesbe jövünk üzletileg. Akár holnap már be is indulhatunk. Bár készletet még csak egy-két hét múlva veszek, de már a sajátomat fogom eladni.

Tünde!
Nekem is tépőzáras van, és ugyanúgy bök, bár én nem is használtam. A szülés után, mivel 16 és 12 kilót fogytam a terhesség alatt, úgy gondoltam, hogy nekem az nem kell Kép Mostmár kéne. Bár most meg az epeműtét miatt fogytam, úgyhogy most én is kevesebb vagyok. Már 70 alá mentem pár kilóval, és az nagyon nagy szó nálam Kép Még egy 10 lemegy, és bombanő leszek.

Eszter!
Türelem Kép Háhá ez volt a legviccesebb amit írhattam. Az ilyenkor már nincs az ember szótárában Kép

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Erzsi,
én anno a törökbálinti Coraban (MO-nál van) vettem ilyen bugyit, de igazából jó ha 2x volt rajtam. Tök olcsó volt, kb. 600 Ft. Nem jártok Pest felé?

Csajok,
akkor szerintetek a belebújós hasszorító jobb? Az nem nagyon bökhet, nem?

Pusz

Kép
Kép
esther1000

Sziasztok!

Eszti
Nekem is tépőzáras volt, néha piszkált de ki lehetett bírni. Szerintem mindegy milyet veszel a lényeg, hogy használd is.

Erzsi
Mitől jött ki a sérved?

Tegnap csináltam magamnak egy korcsolyapályát. Kiborítottam az olajat a konyhában. Nem tudom hányszor mostam fel, de délután a kedves még csuszkált rajta. Kép

Zselyke már két napja harabdálja a mellem, ha rászólok akkor abba hagyja, de utánna újra kezdi. Nincs valami tippetek?

Szép napot!!!

Kép
sorsoly

Sziasztok,
Sorsoly,
Marcinak már 4hónaposan volt foga és szépen bújtak is ki sorban, 8hónapos koráig volt tejem, és ő is felfedezte h lehet anyacicit harapdálni...én erélyesen rászóltam és elvettem a mellem, nálam ennyi elég volt, mert rájött h ez nem igazán jó játék és abbahagyta...

köszi a tippeket a bugyival kapcsolatban
itt Győrben asszem találtam egy helyet a Loyd mozinál ahol van, igaz kb3500-ért.

puszi mindenkinek
Erzsi
erzsi100

Sziasztok!

Most jöttem meg a Tündiéktől, és muszáj elmondanom, hogy ne higgyetek neki, mert nagyon csinos anyuka Kép Én nem láttam rajta sehol azt a +10 kg-ot!!! Örülnék ha én néznék így ki a szülés után!
És hát Zitus egy tünemény, egyfolytában mosolygott meg nézegette a pocakomat! Én is úgy babáznék már!!! Főleg hogy láttam egy ilyen kiegyensúlyozott babát!
Mindjárt nekikezdek A bába válaszol c. könyvnek, asszem elfoglalom magam amíg a férjem vadászik! Megnézem a köldökös részt neked Erzsi, ha van valami akkor megírom!
Puszi

Kép
Kép
esther1000

Eszti, aranyos vagy! Kép
A +10 kg szülés után volt, már csak +5 van. Kép/Kép
Zita tényleg nagyon megbabonázva nézte Panni lakhelyét.
Bevallom, én 2x is rajzoltam a pocakomra szemeket (rendesen fejjel lefelé), hátha Zita kikukucskál, és kedvet kap kibújni... KépKépKép Lehet, hogy emlékezett vmire? KépKépKép
Vendég

próba
Vendég

Sziasztok!

Tündi, én +5-öt sem láttam sehol Kép Mivel rajzoltál a pocidra? Vízfestékkel, szemceruzával? Kép Lehet hogy majd én is kipróbálom Kép

Erzsi, köldök érzékenységről ezt írja a bábakönyv:
Sokan aggódnak amiatt, hogy a köldök kifelé fordul. Olykor csupán mulatságos látvány, hogy a köldök kis gombként kinyomódik a ruhán keresztül, gyakran azonban fájdalmassá, legalábbis érzékennyé válik, mert éveken keresztül befelé húzódva, elrejtve volt, most pedig folyton dörzsöli a ruha. Vigasztaláskpp csak annyit mondhatok, hogy a köldök a szülés után hamar visszatér eredeti pozíciójába. Ritkán, egyedi esetekben azonban köldöksérv is előfordulhat. Ilyenkor szinte soha nincs szükség különösebb kezelésre vagy operációra, de mindenképpen érdemes kikérni az orvos tanácsát. Köldöktáji fájdalmak ellen segít a levendula. Tegyünk levendulaolajat a köldöke, vagy készítsünk belőle nedves, hideg borogatást.

Remélem megnyugtatottalak egy kicsit Kép

Én meg minden este alig tudok aludni, folyton estére dugul be az orrom, de annyira hogy nem kapok levegőt. Biztos megfázhattam valahol, de már 4 napja ez megy, napközben semmi bajom. De ma este még a hasam is görcsölt mensiszerűen, erősebben mint a múltkor. De csak jóslók Kép Kíváncsi vagyok mit mond ma a doki, negyed 1-re megyek hozzá. Hétfőtől NST, nahát ahhoz semmi kedvem nincs.
Meséltem már, hogy a férjem Annácskát Kannának hívja? Kép Kép Kép Szerintem nagyon vicces, már teljesen átragadt rám is. Szegény gyerek még meg sem született, de már milyen beceneve van. Ja, és továbbfejlesztettük már Kannusra is Kép

Puszillak benneteket!
Eszti+Panni

Kép
Kép
esther1000

Sziasztok!

Na tegnap megjött az első szállítmány pelenka Kép

Akartam mondani, hogy indítottam egy babaszépségversenyt, ha gondoljátok, nevezzétek be a gyerekeket. A pelenkacsomagkuldo@tar.hu -ra kell küldeni a képet, és havonta választunk Hónap szépét, aki 50 db pelenkát nyer.

Nnnnnna.

Katica éjjel hányt. Reggel csak epét hányt, bár előtte ivott egy kis teát. Mostmár egyszer evett tápszert, még benne van.

Lilit Ati elvitte anyósomhoz, hogy csak Katicára tudjak figyelni.

Na megyek és figyelem Kép

Sziasztok!

Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok,
Eszter,
NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖMKép mióta irtam nektek, azóta a köldököm rendesen viselkedik én nem fájKép remélem nem lesz vele gond
Eszti, nem lehet h a pollenek miatt dugul az orrod? a férjem is allergiás és estére könnye folyik , orra dugul, alig lát szegényem...

Bogi, hajrá bizniszKép Katicának jobbulást!!

Tünde, ez a rajzolás tök ariKép nekem eszembe se jutott, de most h mondodKép igaz én istenments h sürgessem..örülök ha a 38.heti műtétig minden ok!!
Holnap megyek 4Dre, már alig váromKép
szép idő van, puszika mindenkinek
Erzsi
erzsi100

Sziasztok!

Eszti, ez tök jó, sztem nemsokára jön Panni! Eldugult orr, mensiszerű görcsölés....
Kannus... KépKép
Zitára tudod mit mondott Apa? ParaZita...
Ha jól emlékszem, sima tollal rajzoltam, és Apának kellett megnéznie, hogy lemostam-e rendesen mindenhonnan, mert már nem láttam. KépKépKép

Bogi,
Katicának gyors gyógyulást kívánunk!

Erzsi,
fényképezd majd le a 4D-s fotót, és mutasd meg nekünk is!

Eszti,
küldj majd egy sms-t, ha van valaki a kezedben, oké?
Hogy bírod az érdeklődő telefonokat, sms-eket?
Én az utsó héten már csak a nagyon szűk családnak vettem fel a telefont, és sms-ekre se válaszoltam, sőt, naphosszat ki voltam kapcsolva. Agyamra ment a sok érdeklődő.
Vendég

Helló!

Most jöttem a dokimtól és 1 ujjnyira nyitva vagyok!!! Kép Annyira örülök neki! És a méhnyak már csak 1 cm magas. Azt mondta az orvos, hogy már nem húzom sokáig, szerinte napok kérdése. Hát remélem, mondtam neki hogy a próféta szóljon belőle. Még mindig tartanak a jóslófájások, meg hogy megvizsgált most már folyik belőlem ilyen barna cucc. Tudom ám hogy ez normális! Úgyhogy nem megyünk holnap Székesfehérvárra bulizni! Kép
Meg nagyon örült is nekem, azt mondta hogy idáig eljutni nagyon nehéz, úgyhogy igazából örülök neki hogy "viszonylag kevés fájdalommal" itt tartok. Húú, most nagyon fel vagyok dobva!!!!

Már be vagyok sózva, de azért tudom hogy nem eszik olyan forrón a kását, lehet hogy jó pár napom/hetem van hátra, végül is az orvos sem tévedhetetlen. Ha esetleg mégis szülnék, akkor írok a Tündinek SMS-t, remélem megírja nektek. OK, Tündi? Kép

Egyébként mit szólsz, hogy tegnap még tök jól voltam, estére már kicsit görcsöltem, ma meg egész nap? Így igazodjon ki rajtam az ember, mi?

Erzsi, örülök hogy megrendszabályoztad a köldököd! Szerintem ne félj, nem lesz ebből köldöksérv! Egyébként szerintem nem allergia, mert nem könnyezek meg ilyenek, meg olyan megfázós a váladék, nem vizes ami kijön az orromból... Bocsi a részletességért... Teszel fel majd 4D-s képeket?

Puszi, élvezzétek a jó időt, én egy kicsit punnyadok ma ennyi izgalom után!!!

Eszti+Kannus Kép
38+5

Kép
Kép
esther1000

Fúúú, Eszti, ez nagyon izgi!
Látod, éppen előtted írtam, hogy baba lesz nemsokára!
És olyan kocsonyás cucc nem jött ki belőled? A nyákdugó?
Persze, megírom majd, ha küldesz sms-t!
Vendég

Ja, jön belőlem kocsonyás cucc is, de eddig nem nagy mennyiség. Megpróbáltam aludni, de nem megy. Egyre nagyobb fájások vannak, de még mindig rendszertelenek, viszont kitartanak 40-50 mp-ig. Gondolom rásegített a doki is, csak nem tudom eldönteni hogy a jóslófájások tudnak-e ennyire fájni, vagy ez már vajúdás...
Szedett valaki homeopátiás gyógyszert a vajúdásnál? Azt írja a kiskönyv, hogy vajúdásnál fél óránként 5 golyócskát vegyek be, és rendszerezi a fájásokat illetve lerövidíti a vajúdási időt. Hát nem tudom hogy elkezdjem-e, mert ha több napig is eltart ez, akkor nem célszerű ennyit bevenni..

Kép
Kép
esther1000

Eszti,
ha tudsz feküdni fájások alatt, akkor az még jósló.
Én nem szedtem semmit, esetleg Ráhel benéz, és tud vmit mondani.
Mindenesetre szorítok Neked!!!!
Vendég

Sziasztok!

Hát, benéztem!

Eszti!
A homeopatia egy csodálatos dolog, de nem mindegy, hogy mikor és mit használsz. A Caulophyllum homeopatiás oxytocin és csak akkor jó, ha már a vajúdás beindult és valamilyen oknál fogva megáll. Leggyakrabban lelki oka van a leállásnak ill. ha a vajúdást megzavarják.
Akkor használd, ha van némi tapasztalatod a homeopatiában.
Próbálj meg sokat pihenni, ne állj "őrt! mert az kifáraszthat és még nagyon az elején tartasz.
A doki biztos "rásegített" a barna cucc a méhszáj piszkálása miatt jön belőled.
Az igazi az lesz ha az összehúzódások felülről lefelé haladnak a méheden és nem csak mensihez hasonló görcsök lesznek.
Ja, és ne menj be túl korán a kórházba!
Irigyellek! Jó neked!
Minden jót, és adj hírt magadról!
ráhel

Sziasztok!

Kép
Reggel kaptam az sms-t, hogy hajnali 4 óra 17 perckor megszületett Eszti kislánya, ANNA DIÁNA. 3400gr és 49cm. Mind a ketten jól vannak!

Eszti, ezúton gratulálok itt is, kérjük majd a képeket a boldog családról!
Kép
Vendég

Esztiiii!

Ez annnnnnnyira jó.
Jó lenne tudni, hogy mi hogy volt Kép

Most visszaolvastam a hozzászólásokat, és hát Tündének volt igaza!
Nem az elején tartott már. Hát nem hiába minden szülés más!

Küldjltek nyugodtan a fotókat a babákról és nyerjetek Kép

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Bogi,
én küldenék, ha Liberot lehetne nyerni. Kép
KépKép
Vendég

Eszti!

Gratulálok, jó babázást!

Majd részleteket is kérünk!KépKép
ráhel

Tünde!

Na azt semmiképp sem lehetne tőlem nyerni.
Már nagyjából egy éve felhagytam a Libero használatával. Iszonyatosan drága, és nagyon rossz.

Most, hogy voltunk üdülni, nem volt elég a két gyereknek 5 napra az 50 pelenka!!! Kénytelen voltam venni az utolsó napon Kőszegen egy csomagot, de csak egy nagyon rossz nylonos volt, és Libero. Elveimet feladva, és mivel hallottam, hogy változtattak a pelenkákon, és milyen jó lett, vettem egy kis csomaggal.
A 20 darabból összesen 6 volt, ami bírta a gyűrődést, a többiből kifolyt minden, pisi, kaki.

Úgyhogy megesküdtem, hogyha rászorulok, addig talpalok, amíg Pamperst vagy Tesco-s pelenkát nem kapok. Úgyhogy most nagyon nagyon mérges vagyok a Libero pelenkákra.
Érdekes módon a miénkből amióta használom, összesen a fél év alatt ha 6-8 alkalommal öltöztettem át őket, akkor sokat mondok.

Amúgy meg itt lenne a remek alkalom, hogy kipróbáld ingyen a pelusainkat Kép Bár Te előnnyel indulnál, mert Zita a kedvencem Kép

Na pelenkákról ennyit Kép

Zita a kis kópé Kép Nálam Katica olyan, hogy nem tűri mostanában a sapit. Liliről meg a 80 fokban sem lehet leráncigálni a kabátot és a sapkát. Mivel télen, ha levettük, azt jelentette, hogy bementünk a házba, így ahhoz köti Kép És persze nem akar bejönni a jó időben.

Eszti babája szép nagy lett. Mi lett volna, ha kihordja a 40. hétig, vagy tovább.
Ilyenkor annyira előtörnek belőlem is az emlékek. És annyira szülnék még egyet. Aztán eszembe jut, hogy azért a kettővel már nem olyan könnyű mostanában, és inkább kijózanodok Kép

Na puszika: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Eszti!
Gratulálok Anna babához. Szép súllyal született, nem is gondoltam volna a pocakodat nézve. Remélem ha otthon lesztek lesz időd írni nekünk.

Bogi!
Örülök, hogy beindult az üzlet. Sok sikert hozzá.
Fotókat majd küldök.
Érdekes, hogy Neked ennyire nem jött be a Libero. Én felváltva használok Liberot és Huggiest, mindkettővel meg vagyok elégedve. A Pampersnél volt átázásos problémám.
Majd kipróbálom az általad forgalmazottat is, csak most 3 csomag is van itthon, mert a Huggies most nagyon jó áron van 36.-/db.
Katica jobban van már?
Kyrát felvették az Erzsébet Ligeti óviba. A protekció itt is érvényesül.KépKép
Nem vagyok híve, de sajnos máshogy nem ment volna.

Olyan szép idő van, Kyra egész nap be se akar jönni. Marcellt kirakom a teraszra 1-2 órát is elalszik.

Tünde!
Látom Te is imádod fotózni Zitust. Nálam is mindig készenlétben van a gép.
Ahogy nézem Zita is szereti ha fotózzák. Tündéri a képeken.

Szép napot Mindenkinek!

Bea
beátab

Sziasztok!

Bea!
Nekem egyedül a Tescos pelenka jött be. A Pampers is átázott. Ja meg volt egy olyan, amit csak a Metroba lehetett venni, az olcsó volt, és nagyon szuper, de aztán már nem forgalmazzák. A nevére nem emlékszem.

Egyébként most, hogy benne vagyok a pelenka üzletben, és belelátok dolokba, mostmár tudom, hogy itt is érvényesül simán a "fizess a márkanévért, a minőség mindegy" elv.
Vicces, de pl. sokan keresik kimondottan a Tesco fajta, tengeri állatos pelenkát, mert másoknak is az vált be, csak én olcsóbban adom.
Most amúgy nagy sláger a vizeletjelzős pelenka. Nem a vizeletjelző csík miatt, hanem mert baromi sok pisit felvesz. A másik, az öko pelenka, ami meg komposztálható, mert teljes egészében lebomlik, és ugyanakkor nagyon jó nedvszívó.
És mivel antibakteriális, és nincs fehérítve, ezért a gyerek popóját sem irritálja.

De az is mond valamit, hogy ideállított valaki 3 csomag Pamperssel, hogy cseréljem ki neki a mi pelusainkra, mert nagyon nem vált be neki. Kép

Éppen most számoltam ki a Spáros árakat:
A Libero 36-76 Ft között mozog, a Pampers meg 33 és 60 Ft között. A többi üzlet sem tér el ettől túlságosan. És hát érthetitek, hogy nekem a két pelenkás gyerek mellett nem mindegy, mennyiért veszem a pelenkát.

Arról nem beszélve, hogy olyan világmárka, mint a Helen Harper nálam, Mammia is van, és ugyanazon az áron, mint a többi.

Wow. Már megint elszaladt velem a ló.

Na mindegy. Küldjétek nyugodtan a képeket!

Katica ma belázasodott. Semmi más tünet nincs. Hányni csak pénteken egyszer hányt, azóta nem, csak most lázas. Remélem már a foga jön.

Puszika: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Bogi, érdekes, hogy Neked kifolyt a Libero-ból a cucc, nálunk pont ebből nem, mert hátul gumírozott a teteje. Én a Pampers-el jártam így.
Én eddig úgy vettem észre, hogy a Libero olcsóbb, mint a Pampers.
Egyébként kipróbáltam már az általad forgalmazott pelust is, de az én kiscsajomnak nagyon kényes a popója, és tök piros lett tőle. Ez volt kb 1,5-2 hós korában, és tettem még egy próbát a Babylove-al kb 1 hónapja, ue volt a helyzet.
Biztos jó, amit Te árulsz, mert sokan használják, de sajnos az én lányomnak nem kompatibilis hozzá a popója. Kép/KépKép

Zitának kibújt a 3. foga. Bekukkoltam a szájába, van-e újabb fog, és megaláltam! Elég sokat birizgálta a nyelvével a felső ínyét, és hát rág mindent, de ugye az ekkora babák mindent rágnak. Kép

Bea,
jól látod, szeretem fotózni, és komolyan mondom, Zita is szereti. Azért még nem pózol, de mindig vigyorog a fényképezőre.
Kép
Vendég

Sziasztok!

Eszti!

Gratulálok a pici lányhoz,és az anyává váláshoz!!!!

Pelusügy:

Én is liberót használtam először, de aztán átázott. Most Pampers-t használunk,szerintem az jó.

Mit szóltok,hogy szinte nyár van? Ti mit adtok a bébikre? Én ma mertem először rövidujjút adni Kriszre,nagyon féltem a bőrét. Bekentem 30-as naptejjel is. Kalapban olyan aranyos.Bár kendőt akartam venni neki, de a Brendonban csak rózsaszín van. Kép

Tünde! Jó nektek,hogy megvan a 3. fog! Mi is arra várunk!

Puszi mindenkinek:

Ja! Én is fotózok egyfolytában,de új gépünk van,és nincs egy normális fotókezelő program se rajta. Csak egy fax és képmegjelenítő. valaki tudja,azzal hogy kell kicsinyíteni?

Zsu
zsu2

Vendég

Sziasztok!

Tünde!
Bizony vannak ilyen gyerkőcök. A barátnőm babája meg a popsitörlőt nem bírja.
Amúgy az árakat simán felírtam a boltban, aztán elosztottam a csomagban lévő darabszámmal. Úgyhogy Te is utána nézhetsz, hogy a Libero drágább, mint a Pampers.

Kép A derékgumírozás el kell, hogy mondjam, nem arra szolgál, hogy a pisi-kaki ne folyjon ki belőle. Az a babák testalkata miatt van, hogy minden típusú baba tudja hordani, a nagy pocakostól az egyszál belűig, mint a lányom. Kép

A combgumírozás az, ami arra hivatott, hogy bezárja oda ami oda való. Sajnos nekem ezzel is sok tapasztalatom van. A legtöbb pelenkából egyszerűen kiszakad, és aztán már nem is funkcionál. Kép

"Legyen e gumírozva a pelenka dereka vagy a gumi nélküli, pampers szabásút válasszuk?

Ez mindig a baba testalkatától függ. A derékgumírozás a nedvszívást nem befolyásolja."

Egyébként azért az igazsághoz hozzá tartozik, hogy minden pelenka át tud ázni. Általában akkor van gond, ha túl sokáig hagyjuk a gyereken a pelenkát valami miatt. Akkor viszont a világ legjobb pelenkájából is kifolyhat a lé.

Gratulálunk Zita fogához. Katica ma belázasodott, de semmi más baja nincs, így én arra tippelek, hogy neki is a foga jöhet. Majdnem 10 hónaposan már illő lenne.

Zsu!
Szuper ez a jó idő. Én ma kertészkedtem délután. Vetettem patiszont, cukkínit, tököt. A kertemben már szépen kibújt minden: borsó, srépa, fehérrépa, petrezselyem, spenót, sóska, kapor, hagyma, saláta. Szépen zöldellnek Kép
Nekem ez azért szuper, mert életemben nem volt saját veteményesem. Tavaly volt egy kicsike, de a paradicsom mind elrohadt, a paprikát, az epret, a sóskát és a kukoricát tudtuk csak szüretelni.

Nálam amióta jó idő van, minden nap 10-12 gyerek van a kertben. A hátsó szomszéd 4 gyereke, a szembe szomszédok 2-2-2 gyereke, a saját két gyerekem, és néha még csapódnak ide a többi utcából is.

Na puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok,csak gyors beugrottam , mert hallottam h megszületett Anna babóca!!

ESZTI GRATULA!!!

puszi
Erzsi
erzsi100

Sziasztok!

Bogi!
Igen, pont úgy van a derékgumírozás, ahogy írod. Ergo, ha lötyög a gyerek derekán a Pampers, akkor a nyakáig kifolyik a híg f.s, míg a gumírozott liberoból nem.
De igazából nekünk ez tökmindegy, nem? Már úgy értem, hogy megvan mindannyiunknak a jól bevált pelenkamárka.
Mondjuk úgy csak egyszer jártam, hogy a combgumírozás kiszakadt, az olcsó pelusnál.

De jó Neked, hogy veteményeskerted! Én is úgy szeretnék!
Vendég

Sziasztok!

Eszti gratulálok. Képeket majd kérünk!

Erzsi
Hogy sikerültek a 4D képek?

Most megyek, mert még ki kell találnom valamit a krdves névnapjára.

Csók: Orsi

Kép
sorsoly

Sziasztok,szép napot mindenkinek!

Tünde!

Köszi a tippet,le is töltöttem a programot! Kép

És most akkor megpróbálok képet felrakni:
zsu2

Most már nagyon sokadszorra:

Kép
zsu2

Sziasztok!

Eszter!
Gratulálok én is a kis Annához meg az anyává váláshoz.Kivánom,hogy minden simán menjen,a szoptatástól a pihenésig.

Lehet én leszek a következő,holnap töltjük a 34-dik hetet.Azt mondják ikreknél ez már nem rossz teljesítmény,főleg így,hogy itthon vagyok és majdnem mindent ugyanúgy csinálok mint eddig.Persze azért kicsit kiméletesebben.De még szivesen húznám pár hetet,ha csak rajtam múlna.

Mindenkinek szép napot és élvezzük ezt a csodaszép időt!
Vendég

Zsu,
jó husiban van még mindig Krisz! Kép

Csilla,
megy a drukk Neked is, hogy addig húzzátok 3:1-ben, amíg szeretnéd!
Vendég

Sziasztok!

Csilla!
Örülök, hogy néha hírt adsz magatokról.
Mekkorák a babák? Van már nevük?
Ki a védőnőd?

Bogi!
Nálunk is hasonló csoportosulás van, de nem nálunk hanem a szomszédban gyűlnek össze a gyerekek. Az én lányom egyedül már nem is szeret játszani. Valaki mindig kell társaságnak.

Rakok fel képet Marcellről. Már 7kg és 65 cm
Még mindig hatszor szopizik, kóstolgatjuk már a gyümölcsöket is.
Sajna éjszaka még min. egyszer felébred és nem tudom visszaaltatni, csak ha szopizott egy keveset. Kép
beátab

Bea,
milyen szép barna Marcell pofija, és nagyon szépen ül.

Többiek, hol vagytok?
Kép
Vendég

Sziasztok!

Katicának csúnya dorokgyuszija van, ettől van magas láza, nem a fogától Kép

Amúgy jól vagyunk, bár én már a kimerülés határán vagyok. Nagyon megvisel, hogy Katica egész nap sír.

Zsu!
Mi újság veletek?

Bea!
Marcell nagyon cuki, és huncut!

Vajon Eszterék mikor mennek haza? Tök jó lehet most neki. Főleg első babásként.

Meg ikresünknek is szurkolunk! Csilla! Azért még várj két hetet, jó?
Ismerősünknek az iker fiai is időre születtek két hete, bár ő már pár hónapja a kórházban volt, mert lombikos is volt, és nagyon sok vesztése volt már előtte, így rá fokozottan vigyáztak, de mindegyik baba 2,6 kg fölött született, és ikreknél ez szép teljesítmény. Most neki is 3 gyerkőce van, mindhárom lombik. A nagyobbik kislány annyi idős, mint Lili.

Mi lehet a mi drága jó Rusnyánkkal? És anyukájával?

Mindenkinek puszi: Bogi

Ja, Tünde!
Pelus témában egyet értünk. Mindenki használja azt ami bevált neki!

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!
Köszi a dícséreteket.

Tünde!
Nem ül ám még Marcell, csak pár másodpercre felültettem, hogy le tudjam fotózni. Hamar lebarnult az arcocskája, pedig utálja ha a szemébe süt a nap, csak akkor tudtam a nap felé fordítani amikor aludt. Mióta ilyen meleg van
nem is merem napoztatni nehogy leégjen a bőre.

Én úgy számoltam Eszterék ma már hazamehettek, ha nem sárgult be a baba. Remélem hamarosan jelentkezik egy kis beszámolóval..

Bogi!
Katica jobban van már? Lement a láza?

Tényleg hol vannak a többiek?
Kancellárka, Nicsi, Márti .....stb.

Bea
beátab

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?