Új privát üzeneted érkezett!

Monee!

A Balatonra megyünk. A barátnőmék családjának van ott nyaralója, ők is ott lesznek. Náluk is van egy 10 hós kislány és a barátnőm is várja a másodikat :D Szóval tiszta baba-kismama zsúr lesz. Apák meg majd söröznek és bográcsban főznek nekünk ;)

Gira
Vendég

Tündi!

Jó lenne, ha olvasnád, amit most írok.
Decemberben még a szegedi topicon voltam, és ott volt egy nőci, aki pont olyan helyzetben volt, mint most te. Szerettek volna babát, sokmindent kipróbáltak, de kezdte feladni a reményt. Most olvasgattam a szegedi topicot és örömmel láttam, hogy 20 hetes kismama :lol: Nem tudom, hogy s miként, de veled is ez fog történni... egyszer majd visszaolvasok (mert baromira le leszek maradva, mint mindig :D ) és akkor már te is a babások között leszel :D

Gira
Vendég

Kép
Kép
Kép
zóra

Sziasztok!
Monee!
Mi idén sem megyünk nyaralni. 3 gyerek+2 felnőtt, az nagyon nagyon sok pénz. Inkább majd kiélvezzük, ha egy kicsit szabin lesz a férjem és sétálunk a Mecseken, fagyizunk, bográcsozunk.

Jajj, már előre félek a holnapi naptól. Somogyba holnap lesz a ballagás és el kell mennünk. A férjem addig babázik, mert Hisztikével ilyen időbe nem merünk elindulni, meg különben is, ha rázendít, még a végén a 6-os úton le kell szállnunk a buszról :D
Majd kíváncsi leszek hogy bírják ki. Apa úgy gondolja, hogy Őneki sokkal fárasztóbb lenne a ballagás. Hát ez majd estére kiderül.
Képzeljétek! Tegnap az iwiwen rábukkantam a volt orosz tanáromra. Annyira nagyon örültem neki, hiszen Őt szerettem a legjobban. Ő is nagyon örült, hogy ennyi év után még emlékeztem rá.
Na, megyek is a gyerekek már tombolnak az usziér.
További szép napot és ha nem jönnék akkor kellemes hétvégét mindenkinek!
Marcsy
marcsy

Gira!
Köszönöm a bíztatást, nagyon kedves vagy! Örülnék, ha valóban így lenne, bár azért ha teheted, ne maradj le nagyon :)
A szegedi lányzónak is endometriózisa volt? Erre utaltál?

Jó 7végét mindenkinek!

Puszi
Vendég

Sziasztok!

Marcsy!

Nagyon édes Krisztike! :) Kíváncsi vagyok a hétfői uh-ra, remélem nem lesz semmi gond.

Zóra!

Andris is vidám kisfiú, köszi az infót a h.a.kivonatról.

Monee!

Mimi?? Hát nekem itthon ez a nevem :D . A kisöcsém, mikor tanult beszélni (már nem laktam otthon) nézte a képemet és mondta, hogy Bibi, aztán a férjemnek meg Mimi lettem (meg Mimóza is :? ).
Mi egyébként idén nem megyünk nyaralni, de már várom a jövőrét, hogy útra keljünk az akkor már 1 éves csemetével :) . Ti? Mentek valahova?

Gira!

Nagyon jó, hogy bnődékkel mentek, biztos jól ellesztek. Én azt kívánom viszont nektek, hogy legyen nagyon-nagyon szép időtök! :D Mi tavaly augusztusban szívtuk meg a nyaralást és azóta is főleg az elmúlt 2 hétben, mióta kritikán aluli az idő eszembe jutott, hogy akik bevállaltak egy Balatont most (pl. kifizettek egy szállodát, nem saját nyaralóban) azok éppúgy bosszankodnak, mint mi tavaly. Mert hát a nyár azért ne erről szóljon már. Borzasztó ez az idő, igaz én titokban örülök, hogy nincs 40 fok, mert azt most képtelen lennék elviselni, de ez is túlzás :cry:

Ma megint elmentünk vásárolni, vettünk kádat, állványt, pelenkázólapot (ezt vihetjük vissza, mert 1 cm híján nagy lett :x ) meg apróságokat. Már tényleg majdnem minden megvan :) és csak a bébike hiányzik.

Megyek, mert megy a meccs, sziasztok: Timi
hódocska

Sziasztok!
Liliputiztunk a múlt hét végén. Csonginak megengedte a masiniszta bácsi, hogy beüljön a vezető ülésbe.
Kép Kép Kép Kép
Éva
tuncimami

Szijasztok!

Hát megint nem volt túl nagy forgalom erre... :? Dehát nekem is mit jár a szám, mikor én sem voltam? 8) :D

Gira!

Megnéztem még a múlt héten ezt a www.lilypie.com -ot és nagyon tetszik nekem is! Arra nem sikerült rájönnöm hogy tulajdonképpen hogy működik... Csinálsz egy ilyen kis fülecskét és akkor azt mindennap küldik Neked e-mailben? Vagy hogy van ez? :)
Jó szórakozást Neketek a Balatonon és persze szép időt is! Ez a babás-pocakos társaság biztos Neked is és Rékának is nagyon jó lesz! Remélem a Pasik sem fogják kevésbé élvezni... ;) :lol:

Hódocska!

Mimi? :lol: :lol:
Igen, gondoltam hogy Ti idén már nem keltek útra... :) Kicsit előbb kellett volna menni, dehát gondolom nem is terveztetek semmit.
Mi a Párommal idén az első közös nyaralásunkat fogjuk megejteni. Igaz ugyan, hogy 2 éve vagyunk együtt, de ez lesz az első nyaralásunk. Nagyon várjuk már mindketten! :D Szeptemberben fogunk csak menni, úgy gondoltuk addigra pont annyira meg fogjuk unni a házazást, hogy ideje lesz lelépni egy kicsit. :D Jah és Horvátországba, Biográdba megyünk. Apának van ott telepítve egy lakókocsija, így a szállás árát megúsztuk, csak az utazást-kaját kell fizetni. Ha nem jött volna ez a lehetőség, akkor sajnos ki kellett volna hagynunk az idei nyarat is, mert a ház mellett nyaralásra már nem futotta volna. Kíváncsi vagyok Biográdra, mert ugyan valamikor régen már voltam ott, de nyaralni még nem nyaraltam arra felé. Én egyébként tenger szerelmes vagyok. Magyar tenger vagy sem, de én nem vagyok hajlandó beletenni a lábam a Balatonba. Nem is fogok idén sem arra járni szerintem... Mellesleg 1 hét Horvátország nem kerül annyival többe hogy ne érje meg inkább oda menni mint a Balatonra.

Mit mondtak a dottorbácsik, hogy van a gyerkőc? :)

Jó hogy már majdnem mindenetek megvan! Remélem olyanra sikerült a babóca szobája, amilyenre tervezted! :) A Férjed is izgul, hogy mikor lesztek már eggyel többen?
Annyira jók lehetnek ezek a pillanatok! Kitartást és élvezd ki ennek is minden ízét! :D:D:D:D Sok sok +++++ Nektek!

Marcsy!

Nah, hogy sikerült a ballagás? Bírtátok a buszozást? :)
És apa? Ki fáradt el jobban, Hisztike vagy bátor apukája? ;) :lol:

Tuncimami!

Amikor kislány voltam Bulgáriában nyaraltunk. Nem lehettem több 2-3 évesnél és miután azóta rengeteg helyen jártam a nagy világban, egy jó csomót el is felejtettem. Bulgáriából kettő dolog van amire emlékszem: a táncoló-sörös üvegből ivó medve szegény (már akkor is nagy állatvédő voltam :)) és a LILIPUTI VONAT. :) Biztos a Te gyerkőceid sem fogják elfelejteni! Főleg Csongi, hogy ülhetett a vezető ülésben is. :)

Zóra!

Állati aranyosak a képek!!! :D:D Mindig ennyit vigyorog a manócska?

Holdviola!

Mi a helyzet Nálatok? :)

Viki!

Milyen a kéró? :)

Huhh, én egész hétvégén mentem megint mint a mérgezett egér.
Szombaton a háznál voltunk megint testületileg. Párom apukája most találkozott először az én anyukámmal, de úgy tűnik sikerült egymásba "szeretniük" és nem lesz gond a "nászokkal" sem. :) Meló hegyek voltak, de egyre szebben áll a ház. Annyira boldog vagyok! :D Tényleg, kb. 1 hónap és oda tudunk már költözni (ha a Gázmű is úgy akarja :))... Tök jó lesz!
Jóval 8 óra után értünk haza, utána még vacsi főzés és ájulás, mert vasárnap meg versenyt csináltunk. Vasason volt amatőr rallye, azt vezettük le... Reggel korán kelés és estig verseny... Gondolhatjátok hogy EGYÁLTALÁN nem vagyok fáradt. :shock: 8)

Nah, nem siránkozok tovább. :D Szép napot mindenkinek!
Monee
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Sziasztok!
Nekünk a tali mindenképp délelött lenne jó,amikor apa alszik.
Tegnap tartottunk meg a kicsi szülinapját,kapott egy bimbit ajándékba:)apa vette neki a tescoban,zenélőset.bár nekem nemnagyon tetszik,és feleslegesnek tartom h zenéljen.
na a lényeg h ráültettük,és belepisilt:)nagyon édes volt:)
nagyon szépek a képek a babókról:)
ha tudnám h hogy kell képet kicsinyiteni,én is raknék fel,de ehhez nagyon amatőr vagyok :oops:
Mindjárt indulunk tanácsadásra,ha megjöttünk,jelentkezem:)
Móni

cerka

nem lett jó az aláírásomnál a csík:(

cerka

még mindig nem jó :evil:

cerka

miért nem jóóóóóóóóóó?

cerka

Sziasztok!
A ballagás nagyon jól sikerült. A Dávid nagyon élvezte a buszozást. Az ünnepélyen mindig azt kérdezte, hogy mikor tapsolhat, az tetszett neki a legjobban. Amikor megunta az éppen beszélőt nekiállt tapsolni.
Na meg az volt a nagy problémája, hogy az ő nenijének miért ad mindenki puszit :D Apa nagyon elfáradt, pedig még aludtak is egyet délután, de már alig várta, hogy hazajöjjünk.
Ma voltunk a csípő uh-on és minden oké. Meg lett dícsérve Hisztike, hogy milyen sokat nőtt amióta nem látták. Alig akartak elengedni annyit beszélgettünk. Meg persze engem is dícsértek, hogy szépen kitornáztattam. Pedig mondtam a doki néninek, hogy nem nagyon sikerült a torna mert nem igazán hagyta magát.
Nagyon csodálkoztam, hogy ma kivételes módon milyen segítőkészek voltak az emberek. A buszra fel-le segítettek cipelni ezt a nagy batár babakocsit, persze a kórházba a személyliftbe soha nem fértünk be, a teherliftel meg állandóan betegeket vittek, így maradt a lépcső. Fel az 5. emeletre, és lefelé már ott is segítettek cipelni.
Hazafelé kihasználva a jó időt ettünk a Domcsival egy fagyit.
Na megyek is elaludt, pihizek addig egyet én is.
Marcsy
marcsy

Na megpróbálok képet felrakni: Kép Kép Kép Kép
na sikerült?

cerka

woooooow,nagyon ügyi vagyok:)
az alsó 2 képen a zsozsó a szülinapi tortáját majszolja.
Voltunk tanácsadáson
10500g,és 79cm:)
de mennünk kell vérvételre,meg röntgenre holnap,megnézik nem e dvitaminhiányos.
na most megyek a nagyokért a suliba.
még jövök:)

cerka

Sziasztok!

Monee!

Ma voltam dokinál, hát a fejátmérő továbbra is kicsi, a fejkörfogat meg nagyobb, mint ebben a korban kéne, szóval minden rendben :D :D . Jövő héten lesz megint uh, addig szabad vagyok!!! És nézhetem a foci vb-t.
Akkor rosszul emlékszem, hogy a Balatonon van nyaralótok? Biztos jó lesz Horvátországban, én eddig egyszer voltam a Krk szigeten, az is jó volt.
Igen, férjem is nagyon izgul már és várja a bébikét, és én is nagyon kíváncsi vagyok már rá :)
Remélem 1 hónap múlva valóban be tudtok költözni. :) Hogyhogy anyukád csak most találkozott a leendő apósoddal?
Én apumat szerdán hozzák Pécsre a szívkatéterezésre :cry:

Cerka!

Jók lettek a képek :) Látod, tudsz te ha akarsz :lol: :lol:

Marcsy!

Aranyos lehetett Dávid, ahogy tapsolt :) Jó, hogy Krisztike csípőjével is minden oké :)

Szereti még rajtam kívül valaki a focit?

Sziasztok: Timi
hódocska

Hali!

Cerka!

Ügyi vagy hogy fel tudtad szenvedni a képeket. :D Nagyon aranyos a babuci! A szülinapi torta kifejezettem jól áll neki! :lol:
Tegnap találkoztam Anettel és a babával. Annyira nagyon aranyos! Jó kis formás és nagyon szép baba. :) Szegénykém nagyon hasfájós fajta, pedig mindent kipróbáltak már nála... Nem megy a kakilás, akárhogy is próbálkozik vele Anett. :( Nappal alszik, éjjel meg megy a bömbölés. Nikinél is a féltékenység jelei mutatkoznak... Szóval nem minden fenékig tejföl.

Marcsy!

Örülök neki, hogy könnyebben ment a hétvége mint amire számítottál! :) Ez a tapsolós sztori nagyon aranyos.
Jó hogy Krisztikével nincs baj... A tornáztatást a védőnő mutatta meg Neked, vagy valahonnan könyvből szedted? Honnan lehet ennek utána nézni?

Hódocska!

Jó hogy tudsz nevetni ezeket az UH-s hülye adatokon! :lol:
Van anyának nyaralója a Balaton mellett, igen jól emlékszel. Annyi, hogy miután én nem szeretem a Balatont semennyire sem, ezért talán kétszer voltam ott összesen mióta megvan. Anya sajnos ezt nagyon fájlalja, de én nem érzem azt, hogyha oda mennék, akkor az nyaralás lenne... Hiába, engem elkényeztettek a tengerrel, én annak vagyok a rajongója. :)

Az az igazság, hogy nálunk kicsit bonyodalmasabbak a viszonyok, mint egy normál párnál. Zömösítve gyors leírom: A Párom jóval idősebb nálam (években, nem agyatlanságban mérve) :), van egy lánya és egy volt felesége. Rég óta problémák voltak náluk, Norbi ezért vállt el, nem feltétlenül miattam. A család, ezekről a problémákról szinte semmit sem tudott, ezért érte őket váratlanul a válás-új barátnő helyzet. Apukának-anyukának-tesónak ebből adódóan mindenféle problémája lett (mi lesz a Katával?, kisifam, ez a lány túl fiatal hozzád!, el fog téged hagyni!, csak a pénzedet akarja!, stb.) ami ugyan nagyon bántotta Norbit, de nem hagyott el engem. Azóta a várhatónál sokkal jobban alakultak a dolgok, rájöttek hogy én nem OLYAN lány vagyok, stb. és kezd újra összeforrni a család. Nah, ezért találkozott most anyukám, a Norbi apukájával. :) Meg kell hogy jegyezzem, Norbi családja sokkal jobban veszi az akadályokat, mint pl. az én apukám, mert ők még mindig nem békéltek meg. Mindenki segít nekünk a háznál, csak apa nem... :(

Remélem apukáddal minden oké lesz és végre már abbafejezik ezt a kórházazást!

Én nem szeretem a focit. Illetve pontosítok, nincs bajom a focial, csak nem vagyok rajongó. Nem örülök ennek a Világbajnokságnak, mert mindenki tisztára meg van bolondulva tőle. A csapból is ez folyik, most mindenre focis emblémát raknak, valószínű a most születő babák valamelyik focista keresztnevét fogják kapni. Nekem nem lenne semmi bajom a Világbajnoksággal, csak ez. Meg vannak őrülve tőle az emberek... :D
Ma megyek egy helyre üzletkötni és a férj kikötötte otthon, hogy 6 előtt menjek mindenképp, mert utána nem ér rám... szerinted miért? :evil: :D

Még egy gondolat a kapcsolatunkkal kapcsolatban:
Ma már olyan világot élünk, ahol az egyneműek kapcsolatát is elfogadják, lehet házasulni, gyereket örökbe fogadni nekik is. Akkor mondja meg valaki nekem, hogy miért nem számít jogilag semmit, hogy mi együtt élünk a Párommal? :evil: Olyan mérges vagyok! Szeretnék egyéni vállalkozói igazolványt kiválltani és OTTHON az Ócsárdi házunkhoz kell kérnem engedélyt Norbitól és az anyukájától (ő a haszonélvező) hogy az lehessen a cég telephelye. A saját OTTHONUNKRÓL, ami az enyém is és ahol lakni fogunk.... Az agyam elszáll tőle... Az ő nevén levő autót sem használhatom céges célra, mert nem közeli hozzátartozóm és bele fog kötni az APEH. Nála nem sok közelebbi hozzátartozóm van... :evil: Na szóval, ebben a pillanatban kezdtem el elgondolkodni a házasuláson. Én nem vagyok nagy házasság párti, de most komolyan kezd izgatni a dolog. Halálra idegesít, hogy a mi kapcsolatunk jogilag semmit nem számít és én is egy senki vagyok Mellette, meg Ő is mellettem ugyanígy. :x :x

Nah, írjatok Ti is! :D

Monee
monee85

Sziasztok! Mindjárt írok, csak teszek fel képeket:
Kép Kép Kép
hódocska

Sziasztok újra!

Monee!
Arra emlékeztem, hogy nagyobb (mekkora is?) a korkülönbség köztetek, meg hogy nem viharmentes a szülőkkel a kapcsolat, vagyis voltak gondok. Azért jó, hogy ez megoldódni látszik. Tesód van? Nem lehet, hogy apukád kicsi lányaként nem akarja hagyni, hogy elsuúrd az életed? Szerintem ő is rájöhetne, hogy ennyi idő után nem erről van szó egyáltalán és el kéne fogadnia, hogy jól kijöttök (sőőőőőőőőőőt) Norbival. :) Biztos ő máshogy képzelte és ez lehet a gondja.

Ezekhez a jogi dolgokhoz annyira nem értek, ha a ház 50%-ban a tiéd is nem tudom miért ne lehetne az a telephely. Ma már nagyon sok helyen elfogadják az élettársi kapcsolatot is, főleg ha közös (saját) otthonotok van. Ha semmiképp nem akarsz házasodni egy tippem lenne, amit én az előző kapcsolatomban alkalmaztam/tunk, mert ott is jogi dolgok merültek fel, pedig már akkor 5 éve együtt voltunk az akkor barátommal, igaz szinte gyerekek voltunk (de betöltött 18. évvel természetesen).

Mi közjegyzőhöz fordultunk, aki hitelesítette a kapcsolatunkat, ha jól emlékszem még tanúk sem kellettek és így egy csomó dolgot szinte házastársként intézhettünk. Úgy tudom azóta jobban figyelembe veszik ilyen papír nélkül is az élettársi kapcsolatot, de úgy tűnik vannak kivételek.

Jó kis zuhéra ébredtünk reggel! :o Nálunk most 2 napig szerelik a liftet, igyekszem a minimumra csökkenteni a 7-ről való le-fel mászkálást, de megúszni nem fogom.

hódocska

Sziasztok!
Monee!
A tornáztatást a csípő vizsgálaton a doktor néni mutatta meg.
A házasulási gondolatodhoz, csak annyit szólnék hozzá, hogy mi törvényes házasok vagyunk, a telefon és a net a férjem nevén van. Amikor gond volt a telefonnal és én akartam elintézni, szóba sem álltak velem, nem érdeke őket, hogy a felesége vagyok. Egy meghatalmazást kellett volna írni a férjemnek, hogy az Ő nevében is intézkedhetek. Azt hittem a falnak megyek rögtön. Bezzeg amikor igényeltem a telefont egy szót sem szóltak amikor a férjem nevére irattam.
Hódocska!
A focit én sem szeretem. Ugyanaz a bajom vele mint Moneenak.
Marcsy
marcsy

Sziasztok!

Marcsy!

Nálunk majdnem minden szolgáltató az én nevemen van (annak idején nekem volt rá időm, hogy átírassam) és ugyanúgy a férjem nem tudott helyettem intézkedni se a Tcom-nál se az Upc-nél, nálunk ráadásul a nevünk sem ugyanaz, mert én megtartottam a sajátomat. És nálunk se volt gond, mikor anno az előfizetéseket a férjem intézte, ráadásul a neten, csak ha módosítás van, akkor packáznak. :evil: :evil: :evil:

Nagyon fáj ma egész nap a fejem. Front van?!
Timi
hódocska

Hódocska!
Tuti front van, nekem is szétesik a fejem, meg a gyerekek is nagyon hisztisek :evil:
Marcsy
marcsy

Hódocska!

Norbi 39 éves, én 21. Ennyi kor különbség van köztünk. Amikor ő érettségizett, akkor születtem én. :D Igazából nem egy meghatározó dolog ez a kor kérdés az életünkben, tényként elfogadtuk hogy ez van. Hát ha így alakult az élet, hogy nekünk ilyenkor kellett találkozni, akkor így alakult. :)
Nincs tesóm (még! :)), egyedüli gyerek vagyok. Nem, igazából apának nem velem és a Norbival van baja, hanem azzal hogy úgy vettük meg a házat hogy nem kérdeztük meg őt hogy tetszik-e neki. Ezt a mai napig nem tudom megérteni, hogy mi köze van hozzá hogy mi mit veszünk meg... :evil: Mellesleg hozzáteszem, csak egyetlen embert kérdeztünk meg, egy építészt, aki az apukám tesója, de őt sem azért hogy döntsön helyettünk, hanem hogy mondja el mi a véleménye az épület állagáról. Biztos félt, meg mittomén, de az úgy nevezett féltése átment agresszióba, abból meg én nem kérek. Úgy vagyok vele hogy a segítség nélkül is elkészül a ház. Lehet hogy később, de attól még kész lesz és olyan lesz, amilyet mi szeretnénk.

Félre értetted, nem vagyok a házasság ellen, csak eddig azt gondoltam hogy nem feltétlenül fontos még a mi kapcsolatunkban. Persze, én is szeretnék esküvőt, de leginkább a buli kedvéért, azért a szép pillanatért, nem a papírért. Férjemként (jézus, de furcsa ezt kimondani) sem szeretném jobban Őt mint most, csak nem lennének ezek a macerák.

Annyit gondolkodtam már ezen a névváltoztatás dolgon (mármint hogy a nőci felveszi a férje nevét), Te miért döntöttél úgy hogy megtartod a neved?

Marcsy!

Sajnálom hogy fáj(t) a fejetek! :(

Nekem tegnap egészen jó napom volt. :) Annyi azért volt benne, hogy megrázott életemben először az áram (na persze nem nagyon, de égett egy pár búb a kezemre tőle)... :D
Jah és születtek az utcáról kiscicáink...
Tegnap kb. egy 5 hetes cicabébi besétált hozzánk. Mivel a kutyáim rendesek, ezért szépen bekísérték a lakásba. :D Ez a cica gyerek biztosan tudta hogy hová jön, mert teljesen jól beilleszkedett. Mi nem vagyunk az ilyen cica-kutya kivágós típusok, nem lenne se anyának, se nekem szívem arra hogy egy ilyen pici állatott visszarakjunk az utcára. Egész jól telt az éjszaka, az a 15 dekányi cica végig aludta az éjszakát, nem volt nyávogás. :) Nah, ma reggel indulunk el dolgozni, lemegyünk az utcára, hát nem ott virít a cica bébi tesója! Anyukája éppen próbálta felküzdeni a rejtek helyre, dehát ahhoz nehezek már, hogy csak úgy a szájában hurcolja őket. Próbáltunk velük mindent, hogy visszarakjuk a "fészekbe" őket, de nem ment. Az előbb beszéltem anyával, most az a helyzet, hogy ez miatt a cica bébi állomány 2 db-ra növekedett. :D Durmolnak édesen a kutyák kosarában.

Ideje dolgoznom! :D

Szép napot mindenkinek!

Monee
monee85

Sziasztok!

Marcsy!

Nekem tegnap a fejfájás már olyan mértékű, volt, hogy 3 fél Miralginnal is hajnalig szenvedtem, ma meg korán kelés, csapszerelés (megint tönkrement) meg várom anyuékat, miután aput felvitték a Szívcentrumba, feljönnek.

Monee!

Rendik vagytok, hogy így befogadjátok a cicusokat, nálunk a párom van oda a macsekokért. Remélem az áramütés nem volt súlyos, én is jártam már így, inkább ijesztő a dolog.
Hát a korkülönbség valóban nem kicsi, anyuék között 12 év van. Hát igen, felnőtt emberek vagytok, ti tudjátok nektek mi a jó, úgyis meg fogjátok oldani. Ilyen dacos dolgaim nekem is vannak, amiktől néha szenvedek, hisztizek, sírok, hogy ki miért olyan amilyen, de utólag mindig rájövök, hogy ezek a dolgok visznek előbbre.
Épp mostanság beszélgettünk egy bnőmmel, hogy az embernek van néhány rokona, akár elég közeli is, akivel nem tud feszengés nélkül váltani pár értelmes mondatot, "idegen" emberek előtt meg sokkal könnyebben megnyílsz. Szerintem az egyik legrosszabb érzés, mikor az embernek problémája van a szüleivel, családjával (húúúú ezekről órákat tudnék mesélni) és vannak az életben olyan helyzetek, mikor nagyon fáj is (pl. neked is lehet most a házfelújításnál, nekem ez volt esküvőnél, most a terhesség alatt is), de ilyenkor nem tudsz mást tenni, mint megacélozni magad, legalábbis én ezt szoktam, persze előtte azért bömbizek pár napot, mint tegnap is, hogy miért viselkednek így.

A névválasztásnál én azért tartottam meg a saját nevem, mert nem akartam -né lenni, a xné y Tímeát hosszúnak találtam, ha meg csak a vezetéknevét veszem fel a saját keresztnevemmel, az meg olyan furán hangzott volna, hogy egyik napról a másikra ebből az leszek, olyan, mintha "befurakodtam" volna a családjukba :lol: . Meg még egy ok, hogy párom vezetékneve elég kacifántos, mindig betűzni kell, hogy hogy írják, azt hiszem ez is döntött. :D :D

Na, főzök tovább.
hódocska

Sziasztok!

Timi!

Hozzánk alkalmanként beállítanak ilyen nem vágyott kutya-macska vendégek, de egyszerűen nem vagyunk képesek arra hogy kitegyük őket. Én kislány korom óta állatbarát vagyok és valszeg már nem is fogom kinőni. Képes vagyok éjszakánként 6szor felkelni valamelyik "döghöz" ha éppen gondoskodásra van szüksége. :) Szeretem őket, nah. :D Ők is együtt élnek velünk ezen a világon, nem nagy fájdalom velük is emberségesen viselkedni... Egy kisgyereket sem hagynék kint az utcán. Nekünk is könnyebb lenne ha nem lennének, ezért próbáltuk visszaadni őket az anyukájuknak, de mivel ez nem ment, maradnak, nem hagyjuk sorsukra őket. Egyébként mindig az ilyen "talált"-akból szokott a legkedvesebb cica-kutya lenni. :)

Egen, igazad van abban, hogy azok a dolgok amik fájnak előbb-utóbb megkeményítenek. Sajna én is hasonló vagyok mint Te, elég sokáig tart a sírós időszakom egy-egy ilyen dolognál, mire megkeményszik a szívem és nem foglalkoztat a dolog. A Párom ellenkezése a baba dolgokra is SAJNOS :( ezt váltotta ki belőlem. Most egyáltalán nem érdekel a dolog, sőt nem is szeretném ha most gyerekünk lenne. Túl nagy pofon volt...
Apával is így vagyok. Sajna nagyon sokáig szapulta anyát ezer éve elmúlt dolgok miatt, aztán nem olyan rég a sarkamra álltam és feledve a még meglevő aprócska tiszteletet, jól beolvastam neki. Volt bőgés mintkét félnél, de azóta rendben van a lelkem. Nem kellett volna ezt tennie, mert még nagyobb lett a szakadék köztünk, de ez van. Nem hiányzik a segítsége a háznál sem.

Meséleted hogy apud sokkal közelebb áll Hozzád mint anyukád. Remélem minden rendben lesz vele! :wink:

Húú, ez a -né dolog engem is ki bír kergetni a világból. :) Azon filózok, hogyha ez a veszély fenyegetne hogy esetleg összeházasulunk, akkor mi legyen a név kérdéssel. Az XY-né totál felejtős, az X-né Helyes Mónika jó hosszú és nem bírom elképzelni hogy mittomén telefonban ezt mondjam, hogy így hívnak. Akkor marad az X Mónika, de ha egyszer ilyen szép és nem gyakori nevem van, akkor miért cseréljem le? :D Ez annak jó, akinek a születési neve elég kacifántos és így egyszerűbbé teheti az életét. Most akkor maradjak Helyes Mónika? :D Az élet bonyodalmas dolgai... :D:D:D

Mi jót főzöl?

Nem is dícsértem meg a szép pocidat! Lehet hogy hülyeség amit mondok, de Neked tetszik a pocid, mert nincs kifordulva a köldököd olyan dudorosra. Az mindig a mamám köldök sérvére emlékeztet és nem jó élménnyel... Tudom, baromság, mert nem lehet szabályozni a dolgot. :)

Úgy látszik hamarosan 3-an Marcsyval fogjuk vinni a fórumot... :roll:

Monee
monee85

Sziasztok!
Húúúúúúú, de felhúztak ma. Jött egy telefon az oviból, hogy a rendszeres gyermekvédelmi támogatásról a papírt vigyem be, mert különben nem lesz ingyenes a Domcsi. Én nem tudom, ezek nem néznek tv-t, vagy nem olvasnak újságot??? Vitatkozott velem az ovónő, hogy az igenis van még!!!!!
Nagy nehezen sikerült felhívnom egy nőt az önkormányztanál, az meg leáll velem vitatkozni, hogy de igenis kaptunk egy nyomtatványt, amit kitöltve meg minden hülye papírral együtt vissza kell vinni június 30.-áig, akkor kapunk egy papírt az oviba, meg júliusra 5000ft-ot.
Ilyen papírt nem kaptunk. Csak azt kaptunk meg, hogy megszünt, azaz beépült a pénz a családi pótlékba. Ráadásul 3 gyerek után nem mindenhol ingyenes az étkezés, tankönyv...
Még jó, hogy ma a férjem hamarabb végez és be tud menni a nyomtatványér, csak azon imádkozzunk, hogy jövő hét szerdáig a főnöke kiadja a jövedelem igazolását és az ügyintéző elégedjen meg egy havi folyószámla forgalommal. (A többit kidobtam :oops: :)
Én csak annyit tudok, ha fizetnem kell az oviba az ebédér, akkor inkább nem fog ott enni egyik gyerek sem.
Na, kidühöngtem magam :oops:
A névválasztásról:
Nálunk szóba sem jött, hogy mi legyen az "új" nevem. Szó nélkül letten xyné. A lánykori nevem utálom, de ez köszönhető édesapám szüleinek, testvéreinek, akikkel olyan viszonyba vagyunk, hogy elfordulnak ha látnak.
Tényleg úgy néz ki, hogy 3-an maradtunk :roll:
Megyek is, felébredt Hisztikém :wink:
Marcsy
marcsy

Sziasztok ketten! :)

Monee!

Én is szoktam sajnálni a kivert, kitett állatokat és biztos megesne rajtuk a szívem (ahogy meg is esett amíg falun laktam és én is magunkhoz szoktattam néhány állatot). :)

Én is ezt szoktam tenni, ha már nem bírom tovább, akkor tényleg elmondom ami bánt, csak ilyenkor még a jövő hetet is a fejére olvasom ált. az illetőnek, de nem nagyon használ, mert egy-egy ilyen kitörés nem változtatást, hanem haragot vált ki a másik félből és engem is zavar, hogy még jobban ellehetetlenítettem a helyzetet, ahelyett, hogy tűrtem volna, de ez nem mindig megy, mert én is emberből vagyok, ráadásul asszem elég érzékeny is, ami azt is jelenti, hogy empatikus is, tehát más nyűgje is érdekel, tudok másokért aggódni, nem csak a saját örömöm foglalkoztat.

Igen, apu sokkal közelebb áll hozzám, és most kaptam 10 perce egy telefont, nem tudom mit tehetnék.... teljesen kiszolgáltatottan lemesztelenítve fekszik az apukám egy koedukált kórteremben, elvették a ruháit, pizsamát nem húzhat, orvosok nem jönnek, azt sem tudja mi lesz. nem tud kimenni pisilni sem és szégyell ott a nők előtt. Öcsémmel beszéltem, aki már pityergett mert annyira sajnálja az aput, én meg dühöngök, hogy basszus, szóljatok egy nővérnek, kerítsetek egy orvost, ne hagyjátok már így az aput. Belegondolva viszont számtalan ilyen helyzet van (én is voltam már ilyenben), amikor apunak magának kell megbírkózni a feladattal. Most dühöng, nem is mehetnek be hozzá anyuék és ki van akadva, hogy őnála ma ne csinálják meg ezt a szívkatéterezést, mert kivan. Vérnyomása az egekben és ugyanúgy érzem magam, mint mikor anyósom feküdt a halálos ágyán, hogy szívem szerint odamennék, intézkednék, segítenék rajta, de az eszemmel tudom, hogy EZ MOST NEM AZ ÉN FELADATOM, ott van 2 másik felnőtt családtag, álljanak már a sarkukra. Csak az a rossz, hogy telefonon így rámömlesztik és most megint itt vacillálok, nehogy apunak összeomoljon a keringése, nálam meginduljon a szülés és összevarrt hassal bömböljek az élet nagy kicseszésein, hogy miért pont most :cry:

A névválasztáson úgy látom még ráérsz gondolkodni, de szép neved van, maradj Helyes Mónika! De majd meglátod.

Igen, én is nagyon örülök, hogy nem fordult ki a köldököm és emiatt sokan irigyelnek is. Sajnos én is láttam már köldöksérvet, meg ez nekem egy érzékeny pontom, úgyhogy szerencsés vagyok.
Mustáros csirkeragut főztem rizi-bizivel és nagyon finom lett.

Marcsy!

Nem szabad kidobni a bankszámlakivonatokat! :D :D :D Azt nem nagyon értem amit írtál, mert ugye nálam még nem aktuális, de remélem sikerül megoldani a helyzetet még határidőn belül.

Szorítsatok értünk, puszi: Timi
Nem vagyok ideges, fő a nyugalom... :D
hódocska

Sziasztok!

Látom leapadt a társaság, mindenki nyaral biztos! :D
Mi majd csak júliusban megyünk,de már nagyon várom!

Az én nevem kompromisszum alapján születetett.Nem akartam felvenni én sem a nét, a férjem meg nem akart templomi eskűvőt.
Aztán megegyeztünk, ha lesz templomi, akkor leszek né . Az elején baromi furcsa volt, de már megszoktam.(A nevemet bármikor átírathatom de az eskűvő emléke megmarad :lol: :lol: )

Hódocska!

Szegény apukádat sajnálom nagyon! Mindíg felháborít ha kiszolgáltatott embereknek a jogait tiporják.Nem is értem igazán egy kórházban, hogy lehet koedukált szoba.
Én biztos felkeresném a kórházi betegjogi képviselőt a helyetekben. Ráadásul a szívcenrum egy modern intézmény, mi lehet máshol, jobb bele nem gondolni. Az ember a kórházban csak betegebb lesz mint volt.

Ne idegeskedj és vigyázz a babádra!

Jó éjt mindenkinek!Dóri
diadora

Sziasztok!

Diadora!

Férjemet beküldtem az apuhoz, hogy öntsön belé egy kis életet, mert teljesen ki volt akadva szerencsétlen. Én sem gondoltam volna, hogy a szívcentrumban ilyen megtörténhet, de megtörtént és ahhoz képest, hogy már reggel 9-kor befektették abba az ágyba, du. 5-kor még mindig nem tudott semmit, csak azt, hogy őt hagyták utoljára és nem jött be az a doki, akihez elő volt jegyezve. Kicsit azért ő is ludas, hogy olyan gyámoltalan ilyen helyzetekben, inkább a családdal üvölt, hogy ő inkább meghal de most felöltözik és elmegy...stb. Azért lehetne ott egy-két emberséges nővér, aki tud infókat és legalább felvehetné a pizsamáját és sétálhatna, vagy ehetne, ihatna, azóta sem tudjuk túl van-e már a dologn. Mondjuk utána is ugyanebbe az őrzőbe viszik még min. 6 órára, reméljük túl lesz rajta.

Hova mentek nyaralni? Biztos írtam már, de engem mindenki nyaralás-története érdekel az idén, legalább gondolatban én is szárnyalok :) .

Monee!

Mégegyszer köszi az sms-t. :)

hódocska

Hódocska!

Reméljük túl van már rajta apukád és minden rendben ment,majd írd meg, hogy van!

Nyaralni Lengyelországba megyünk a barátainkhoz (Balázs keresztszüleihez). Már egy komplett tervet készítettek ,hogy hová megyünk mit nézünk meg, még egy utazási irodával sem lenne jobb :lol: !
Mazuri-tavak, Varsó, Gdansk, É-i tenger.A keresztmama szüleinek vannak lovai,Dia lányom már nagyon várja hogy lovagolhasson.
Röviden ennyi, képeket majd rakok fel,ha visszajöttünk,de még 3 gyötrelmes vizsga előttem van, jövő héten gondoljatok rám hétfőn és szerdán. :P

Dóri
diadora

Sziasztok!
Végre van Internetem!Persze az én műszaki érzékemmel az is csoda, hogy a szakdolgozatomhoz beszereztem egy gépet!A "pofonegyszerűen kapcsolódhatsz a világhálóra" szlogen nálam annyit jelentett, hogy két nap nézegetés után egy szakember 20 mp. alatt beállította.Na, kiörömködtem magam!Szóval febr.9-én szültem a klinikán, van egy édes drága diktátorom, aki Anna névre hallgat,és igényt tart egész napos szolgálatomra!
bea80

Sziasztok!

Hát szörnyűséges ez a mai nap, csak most tudok először jönni ide. 8)

Képzeljétek, tegnap megszületett az üzletkötői munkásságom első gyümölcse! :D A barátnőmék vettek víztisztító és vízlágyító készüléket is! Azt ugyan hozzá kell tennem, hogy segített a kollégám is, de nagyon örültünk neki mindketten! :D
Nah, szintén tegnap ez után belefutottam a jelen kor csapdájába. Lemerült a mobil telefonom délutánra és már semennyire sem tudtam életet lehelni belé. Kellett találkoznom a Párommal egy közös barátunknál. Azt tudtam hogy a csaj nagyjából merre lakik Uránban, de azt nem hogy pontosan hol. Az lett volna a terv, hogyha odaérek, akkor megcsörgetem és lejön értem. Hát pont ez nem jött össze. Szóval álltam Uránban a házak között 3 szatyorral, 11 óra meló után és nem tudtam hová kell menni. Kénytelen voltam visszavánszorogni egy pénzbedobós nyílvánost telefonhoz és felhívni hogy jöjjön má értem. Nem voltam nagyon mérges! :evil: :D

Hódocska!

Remélem én is hogy minden oké volt este! Írj majd hogy mi a helyzet!

Diadora!

Sok sikert a vizsgáidhoz! Vasárnap autóversenyünk van Kaposváron és a jövő heti vizsgák miatt nagyon nagyon sokan nem tudnak eljönni! :( Sajna ha 4-en nagyon neki állnánk, akkor sem tudnánk kb. 10 felnőtt embert legyártani vasárnapra... :?

Üdv.:
Monee
monee85

Sziasztok!

Visszaértünk a sétából, meg a dédilátogatóból.A ti gyerekeitek hogy bírják a rokonok szeretetrohamait?Én sokszor nem tudom, mivel teszek jót: ha sokat viszem társaságba, vagy, ha többet vagyunk kettesben, és "kímélem".A másik kérdésem.Tud valaki segíteni abban, hogy érdemes-e elektromos mellszívót venni.most kézim van, elég fárasztó.szerintetek melyik jó?előre is köszi, bizony én még kezdő anyuka vagyok!

bea80@t-online.hu
bea80

Sziasztok!

Diadora, Monee!

Aput végül csak késő este katéterezték meg, aztán kapott egy hólyagkatétert is, mert 6 órán keresztül utána is feküdnie kellett és nem ment a pisilés. Már majdnem megörült reggel a családnak, meg, hogy túl van rajta, de a zárójelentésére délig várniuk kellett, úgyhogy abban a nagy hőségben vághattak neki a hosszú hazaútnak. Csak telefonon beszéltem vele, valahogy megtört a hangja, de remélem rendbe jön és elfelejti ezt a kellemetlen két napot.

Diadora!

Nagyon jó, hogy így leszervezték már a lengyel utat. Akkor ez főleg olyan városnézegetős nyaralás lesz? A vizsgáidhoz nagy drukk! :)

Monee!

Gratulálok az első üzletkötésedhez. A telcsit sajnálom, remélem nem az volt neki az utolcsó csepp, mikor nekem írtál sms-t :roll:

Bea!

Üdv közöttünk! :) Az én kisöcsém is február 9-én született, csak 8 évvel ezelőtt. :) . Én sem vagyok valami nagy informatikai zseni, nem vagy ezzel egyedül itt. Én mellszívót még semmilyet nem vettem, csak Avent-es poharakat és ha szükségét érzem, akkor férj elszalad valamelyik boltba és megveszi a kütyüt. Ismerősöknek mind kézi van és nagyon dícsérik. Ha már beruháztál egy ilyenre én nem vennék egy mégdrágább elektromost, meg arról azt is hallottam, hogy kicsit brutál a szívóereje, de tapasztalatom nincs még.
Nálunk kb. 2 hét múlva várható az első bébi születése és nem tudom, jilyen szeretetrohamra számíthatunk, mert elég különös rokonaink vannak. Az biztos, hogy szeretni fogják, meg minden de inkább csak a sok okoskodásból fog ez megnyilvánulni, eddig úgy érzem. Szüleim messze laknak és kicsit furák, lehet azért, mert van egy kisgyerekük is, ill. a nagyobb öcsémnek 1 hónapja született meg a kisfiúk és ők 5 percre laknak tőlük, inkább ott élik ki a nagyszülői ambicióikat, főleg anyura vonatkozik mindez.
Párom anyukája néhány hónapja meghalt sajnos, pedig ő nagyon-nagyon várta az unokát és én is szerettem őt, sokkal közelebb állt hozzám, mint a saját anyukám és segíteni is tudott volna nekünk. Apukája még mindig gyászol valamilyen szinten és kicsit furcsa, de eddig is az volt, ő székely, nem egy nyüzsgős típus. Van még egy nagymama aki mindent mindenkinél jobban tud, de jó fej csak már öreg és nagyon beteges is.
Szóval a szeretetrohamokat asszem elsősorban tőlünk, a szüleitől fogja megkapni, de remélem abból lesz mindig annyi, hogy ne szenvedjen hiányt. Kímélni szerintem nem kell ilyentől a gyerkőcöt, csak vigyázni arra, hogy a szülői méltóságod is megmaradjon, ne hagyd hogy előtte folyton kiokítsanak majd az ősök, mert ha sokat vagy velük előbb-utóbb úgyis ez a vége. Én inkább a többi kismamára szavazok, én valószínűleg többet fogom velük múlatni az időt, mint a rokonokkal :D , de az azért mindenképp jó, ha viszed társaságba. :)
Na, aztán osztom itt az ész :lol: . Figyeljetek csak pár hét múlva, jövök mindig tanácsokért :lol: :lol:

hódocska

Szasztok!
Timi, köszi a választ!Persze nem a szeretettel van baj, inkább néha úgy érzem , hogy a pinduri inkább csak szemlélődne.Hál'Istennek az okításról már leszoktak, sok melómba került, de sikerült, mióta látják, hogy babóca szép is és okos is az én gyakorlatlan nevelési elveimmel együtt.Ha már bevallottan nem vagyok informatikai zseni:ezeket az aranyos ikonokat hogy tudom beszúrni?
Én is kortárs kismama párti vagyok, bár a helyzet nehéz, mivel 6 év után most költöztem vissza Pécsre, éppen egy nappal manóka születése előtt.Az összes régi barátom messze került, és persze terhesgondozásra sem ide jártam.Viszont miótajárunk baba-mama tornára javult a helyzet, és én sem aggódom annyit, mióta látok hasonló korú babákat is, és nem csak a frusztráló könyvekben nézegetem, hogy mi mindent kellene már csinálnia annának.minden leendő kismamának javaslom, hogy dobja tűzre az ilyen könyveket, rettenetesen sok izgalmat okoznak csak, hiába látja az ember, hogy a babácska szépen fejlődik, mégha nem is rapid módon.Nektek mekkorák a babáitok?Hol szültetek?
Sziasztok!
bea80

ja! Elfelejtettem írni!Van egy doboz bontatlan Cerazettem.Kiváltottam, de végül másképp oldottuk meg a védekezést.Ha valakinek kellene megbeszélhetnénk, nálam csak avasodik.
bea80

Sziasztok!
Bea!
Üdv köztünk! :) Én már 3 gyerekes anyuka vagyok, a nagyobbik lányom 5 éves, a fiam 2,5 és van egy 3,5 hónapos lányom is. Mind a 3-at a Klinikán szültem :? Ez a szeretetroham meg az okítás az agyamra megy nekem. Az egyik barátnőmmel 1,5 hónapja ezért vesztem össze és azóta szóba sem állunk egymással :( Én úgy vagyok vele, ha valamit nem tudok akkor kérdezek, de ha nem kérdezek akkor valószínüleg tudom, hogy mit kell csinálni és kész! Persze ha valaki okosabbat mond, azt elfogadom, de ha hülyeséget beszél akkor a falnak megyek már tőle.
A család szeretetrohamait meg most már tudom kezelni.
pl.: amikor anyós ki akarja kapni a kezemből, hogy puszilgassa, ölelgesse stb. egyszerűen nem adom neki oda és kész. Anyukámék sajnos egy kicsit messzebb laknak, de ha sűrűn találkonánk velük, ugyanezt tenném vele is.
Engem sokkal jobban zavar az ajándékozási láz. Mindenki le akarja körözni a másikat és minden hülyeséget megvesznek. Anyós vett a Dávidnak egy piros trapéz nadrágot
:D , após a Domcsinak egy ceruzahegyezőt, kisbicskát....
Ma már tudják, ha valamit akarnak venni a gyerekeknek a pénzt adják ide és majd én veszek olyat amire tényleg szükségük van.
Anyukám valahogy mindig eltalálja, mondjuk elötte telefonon megkérdezi, hogy vegye-e meg, vagy esetleg mást szeretnék-e.
Hódocska!
Gyere csak a tanácsokér, szívesen segítünk Neked is :) Egyébként én a Hisztikénél úgy voltam, hogy áh, nem fogok én tanácsot kérni, siránkozni, sőt, panaszkodni sem fogok. Aztán milyen sokszor jöttem ide "sírni" nektek. :oops:

Huh lányok, tegnap ettem fokhagymamártást :? Az amúgy is alacsony vérnyomásom(90/60) még jobban leesett és egész éjjel nagyon fájt a fejem, hiába ittam a kávékat sorba utána.
Képzeljétek! Tegnap Hisztike egész nap a 150-et ette meg a tápszerből, délbe meg a 180-at. Eddig jó ha a 100-120 elfogyott, de tegnap...
Megyek is mert felébredt és már követeli a cumisüveget. Ha meglátja a kezembe már visongat és tátog :D
Marcsy
marcsy

Sziasztok!

Bea!

Én is üdvözöllek itt nálunk. :)
Asszem én vagyok most az egyetlen, akinek nincs gyereke mégis rendszeresen jár ide a "babás" fórumra. Talán asszem mindannyiunk közül én vagyok a legfiatalabb, tehát nem vagyok még lemaradva a gyerekezésről. :) Együtt élek a Párommal, akinek vagy egy 11 éves lánya, de ha kész lesz a még épülőben levő házunk, akkor mi is elgondolkozunk majd a kisbaba dolgon.

Hódokcsa!

Már csak két hét???!!!! :lol: :lol: Júúúj, ez annyira izgi lehet most! Akármikor jöhet a babuci hozzátok... :D
Tényleg, hogy "kell" készülni a szülésre? Van erre valami okos jó tanács? Kell egyáltalán?
Te teszel valamit annak érdekében hogy a babó könnyebben megszülessen (mittomén gáttorna, olajozás, ilyenek)? Nem lesz furi hogy "elveszíted" a 9 hónap alatt jól megszokott nagy pocakodat?
Valahogy úgy képzelem ezt el, hogy a szülés, a gyermek várásához képest egy újabb lépcsőfok. Valamit nyersz és valamit elvesztesz egy időben. Neked milyen gondolataid vannak a szüléssel kapcsolatban? :D (Bocs, hogy letámadtalak ilyen kérdésekkel. :))

Nem, akkor már ki volt kapcsolva a telefonom amikor az smst küldtem. Van egy fizetős, bár még így is nagyon olcsó sms szolgáltató a neten (www.olcsosms.hu), onnan küldtem. :) Most a változatosság kedvéért a telefonszámlát felejtettük el befizetni a nagy építkezésben-verseny szervezésben, uh. most ezért nincs telefonom. :D

Marcsy!

Sztem egyikünknek sem volt semmilyen gondunk azzal hogy a 3. gyereknél, rutinos anyukaként jössz tanácsot kérni. Talán a mi segítségünkkel is, de túl jutottatok azon a válságos időszakon és ez jó dolog. Már megérte hogy van ez a fórum. :)
Fokhagyma mártás? Imádom!!!! :P Állítólag anyu hihetetlen mennyiséget meg tudott enni belőle amikor terhes volt velem. Meg van az eredménye, én is nagyon szeretem. :)
Pfu de jó, hogy Kriszti ilyen szépen eszik! Ez a száj tátogatás nagyon ari lehet! :D

Nálunk is erőre kapott a macska kommandó. Két nap alatt olyan szépen kikerekedett a cica sereglet pocakban, hogy öröm őket nézni. Kezdenek felélénülni is kicsit, már megy a mindennek a megmatatása, lebokszolása. A kissebbik rendszeresen bevág egyet az egyik kutyámnak, csak úgy szeretetből. Az meg szerencsétlen csak kancsalít, hogy ezt miért kapta. :D Már alig várom hogy ilyen rohangálós, birkózósak legyenek, akkor a legaranyosabbak.

Tegnap volt Katáéknál az utolsó nap a suliban. Úgy volt, hogy most reggel hazavisszük és otthon lesz, még az anyukája haza nem ér. Meglátta a cicákat (eddig ilyen kicsivel még nem találkozott) és azonnal úgy döntött, hogy nálunk marad. Anya boldogan vállalta a nagymama szerepét. :)

Nah, hagyok helyet Nektek is!
Monee
monee85

Sziasztok!

Végre van kis időm irni, a Szüleimnél vagyunk, Anyu vigyáz a Márkra.

Hódocska!
Most már akkor bármikor jöhet a bébi, igaz? :D Kitartás, ez az utolsó pár hét a legnehezebb! A mellszivóról annyit, hogy nekem van, és nagyon sokat használom!!! Az elején bimbóvédőre is szükségem volt, de pár hete már szerencsére sikerült elhagynunk.
Apukádnak pedig jobbulást!

Monee!
Gratula az üzletkötéshez! Irhatnál pár szót ezekről a berendezésekről, lehet, hogy engem is érdekelnek. Ezek háztartási vagy ipari viztisztitók?

Bea!
Üdv köztünk, gyere gyakran! Irj kicsit Magatokról, és várjuk a fényképeket is!

Marcsy!
Az én Kisfiam szinte bármennyit meg tud enni!!! Általában 120-150 g között eszik, de volt úgy, hogy 150 g után még követelőzött, még jó, hogy van tejcsi a fagyasztóban, és tudtam elővenni!!! Örülök, hogy Krisztikének is kezd megjönni az étvágya! Hány kilónál tart most? Márk tegnap (10 hetesen) 5490 g volt.

Szép napot mindenkinek!

Ildikó
Vendég

Tartozom Nektek még egy szüléstörténettel is! Főleg Hódocskának szól ! Szóval:

Minden egy hidegfronttal kezdődőtt... Csütörtök hajnali 2 körül mintha éreztem volna valamit. Majd negyed óra múlva megint. Mintha a menszeszem akart volna megjönni, olyan volt a fájdalom. Negyedóránként jöttek a fájások, de egyáltalán nem voltak erősek. De csak nem sűrűsödtek. Ha felkeltem, járkáltam, akkor meg teljesen el is múltak. Elő a könyveket, szülés jeleinél fellapozni, hát igen, ez még nem az, ezek csak jóslófájások... Párom reggel indul munkába, most szóljak Neki, vagy ne? Áh, úgyis csak jóslófájások, menjen csak dolgozni. Délután iány a Spár, hazafele mintha valami folyásom lett volna. Biztos csak a nyákdugó folyt el, akkor még van (a könyvek szerint) 2-3 nap szülésig. Ekkor du. 3 óra volt. Otthon főzés, takaritás, néha ha leültem, egy-egy fájás, aztán egyre gyakrabban folyt pár csepp "valami". Ez még mindig a nyákdugó lehet? Du. 5 óra: Párom hazaér a munkából, kéne neki szólni, hogy valami készülődik... Persze hozta a pelenkázóasztalt, amit össze kellett még raknia. Jó, majd ha összerakta, mondom Neki, hogy pár napon belül biztos meglesz a pici, hisz már elfolyt a nyákdugó. De csak folydogált továbbra is... Mondom Neki, hogy mi van, felhivjuk a dokimat. Azt tanácsolta, hogy menjek be a klinikára, az ügyeletes megnéz, és ha van valami, akkor behivják őt. Ja, és vigyem a cuccaimat is, hátha nem engednek haza... Jó, indulunk a korházba. (18.45)

Folyt. köv., csak most szoptatnom kell...
Vendég

Holdviola!
Megelőztetek :D 3,5 hónaposak vagyunk és 5280g :oops: Inkább hosszába nyúlunk, 60cm-esek vagyunk már. A rugik hosszába rövidek, szélességébe meg nagyonk :)
Ma látta a hugom 2 hét után és azt mondja, hogy szerinte most nagyon kipofisodott :)
Ma elmegy a Domcsi egy hétre Anyuékhoz. Már most hiányzik, de szerintem nem fogok unatkozni, hamar el fog menni ez a hét.
Megyek is megetetem őket.
Marcsy
marcsy

Sziasztok!

Holdviola!

De jó hogy jöttél! :D Márk most már azért nagyobbacska fiúcska, hagyhatná anyát netezni kicsit gyakrabban. :)

Huhh, ez a víztisztítás olyan összetett dolog... Csak azt írom le, ami a mi-Ti szempontotokból érdekes lehet (háztartási tisztítók). 5 hónappal ezelőtt bevizsgálták Mo. összes a piacon kapható ásványvizét és elég meglepő eredmények születtek. Az esetek 80%-ában nem az volt a palackban, ami rá volt írva. Mi a babavizekkel csináltuk meg ugyanezt a tesztet és az eredmény szintén lesújtó volt. Majd minden ásvány-babavizes palackban sima csapvíz van, csak annyi hogy átfolyatják egy aktív szénszűrőn, hogy ne legyen klór szaga.
:( Van egy nagyon egyszerű teszt amivel bizonyítani lehet ezt, csak azt ugye így nem tom megmutatni, kénytelen vagy elhinni nekem. :) A mi gépünk nem olcsó, ez tény, viszont 30 éve nem tudtak jobb technológiát találni a víz tökéletes megtisztítására. Az eljárásnak Reverse Osmosis eljárás a neve. Ez így biztosan nem mond semmit, de ha azt mondom hogy az űrhajósok ezt használják effektíve a vizeletük megtisztítására, van az amerikai katonák Irakban ezzel csinálnak a sárból tiszta vizet, akkor ismerős lehet. Az óceánjáró hajók, repcsik sem visznek töménytelen mennyiségű vizet magukkal, hanem a szennyezet vizet tisztítják inkább meg. A gép totál szétszedi a vizet, kiszűr belőle mindent, csak a H2O-t hagyja meg. Se vírus, se baci, se kosz. Igaz ásványi anyag sem (ez rendszeres kérdés szokott lenni), de azzal úgysem tud semmit kezdeni a szervezetünk. A gépek Mo.-on úgy vannak engedélyezve, hogy "visszasózza" a vizet, uh. pl a jód visszakerül a tisztavízbe.
Ha érdekel, személyesen részletesebben tudok mesélni + meg tudom mutatni a tesztet. Nem kell venni semmit tőlem, csak úgy "ilyet még úgysem láttam"-ként is érdekes lehet sztem. Írj emilt ha érdekel!

Rakj fel képeket légyszi Márkról! :D

Pusz:
Monee
monee85

Sziasztok!
Akkor írok kicsit magunkról.én most leszek 26 éves, tanító-angol szakon végeztem, aztán hátrányos helyzetű gyerekeket tanítottam.most itthon vagyok a babával, és 3 éves koráig ez szeretném, ha így is maradna.közben megpróbálom elvégezni a Waldorf továbbképzést, ugyanis remélhetőleg pár éven belül lesz Waldorf suli Pécsen is./ovi szept-től már/
Egy darabig Debrecenben laktam, de jött a baba és hazaköltöztünk.Itt lakunk a belvárosban, és elég sokat jövök-megyek napközben a manóval.Járunk baba-mama tornára a kórházba és a klinikára is.Annáról már azt hiszen írtam.Amúgy irtó édi, amint tudok teszek fel képeket róla.Most 4 hónapos és egy hetes.A 4 hónapos mérésen 6 kg és 60 cm volt, de 68-as ruhák kellenek rá.Persze dundika.

Sziasztok:Bea és Anna
bea80

Folyt.:

Szóval az ügyeletes doki megvizsgált: 3 ujjnyi a méhszáj, beöntésre már nincs idő, irány a szülőszoba. MICSODA??? Hát normális ez a doki? Én még nem fogok szülni!!! 20 perc múlva megérkezik a dokim, Ő is azt mondja, hogy szülünk. Oxitocin, epidurál be, oxitocin hat, epidurál nem... :( Másfél óra múlva 5 ujjnyi a méhszáj, fájdalom még epidurál nélkül is elviselhető, beszélgetünk, nevetgélünk, dokim szerint még fél óra. Aztán jönnek a tolófájások, már nem nevetgélünk, csak beszélgetünk, aztán már azt sem... Csak nem indul lefelé a Bébi. 1 óra múlva még semmi változás. Másfél óra mulva se. 2 óra múlva se, csak folyamatosan jönnek a tolófájások. Telefon: készitsék a műtőt, valószinű császár lesz. Ha fél órán belül nincs meg, akkor irány a műtő. Aztán egyszercsak megindult. Könyöklés egyszer, könyöklés kétszer, és már kint is a Bébi! Sirni a fáradtságtól nem tudok, csak nézem azt a kis porontyot a hasamon hogyan rugdalózik. És a páromat, ahogy sir-nevet mellettem...
És már akkor a szülőágyon azt mondtam: bármikor újra végigcsinálnám egy ilyen kis apróságért :D
Vendég

Sziasztok!

Bea!

Hogyhogy most költöztetek vissza Pécsre? Fú, épp egy nappal előtte? Akkor volt nagy izgalom. Azt a Cerazettet nem is meem. Mi az? Az ikonok oldalt vannak, mikor írsz, csak rákkatintasz.

Marcsy!

A vérnyomásom nekem is 90/60, nem is gondoltam volna, hogy a reggeli erős tea ennyire rámijeszt, ugyanis ma az NST-n az első 20 percben 200 fölött volt a bébi szívverése, az enyém is magas volt. Ehhez azért az is kellett, hogy jól felhúzzanak a buszon, meg délben amúgy is meleg volt. Aztán kicsit lazultam és a végére (50 percig voltam bent) már jók voltak az értékek szerencsére.

Elég rossz lehet, ha hülyeségeket vesznek, én az öcsémnél láttam, hogy minden nap vettek neki valami vásárfiát, de csupa filléres, értéktelen, haszontalan holmit, így a másik tesómmal is megbeszéltem, hogy ne legyen ilyen kényszer, hogy mindig ha találkozunk ajándékot vigyünk egymásnak, inkább legyen 1-2 normális ünnep, de akkor tényleg figyeljünk már oda, hogy olyat vegyünk a másik gyerekének, amit a sajátunknak is jó szívvel odaadnánk. Ha hoznának valamit (majd) akkor az legyen gyümölcslé vagy ilyesmi.

Monee!

Hát igen, már minden nap úgy kelek, fekszem, hogy talán majd ma. Bébikém ált. este hozza rám mindig a frászt, fájdogál most már a hasam és egy hüvelytabletta miatt (már tegnap lejárt a kúra) állandóan zavarban voltam, hogy mi van... most akkor a magzatvíz szivárog? :lol: Biztos furcsa lesz ha már nem lesz ez a kotoncolás a pocakomban, nem tudom még milyen érzés lesz.
Intimtornát azért csinálgatom, szoktam légzőgyakorlatokat is, ill. naponta egy csésze málnalevélteát is iszom, de nem tudom mindennek van-e értelme, ha nagyobb az esély a császárra (most megint erről van szó, mert úgy tűnik nem olyan nagyon kicsi és továbbra is csücsül).

Jó fejek lehetnek a macsekok! :) Az is tök jó, hogy anyukád így elfogadta a párod kislányát. :) :)

Holdviola!

Bimbóvédőt én is vettem -just in case- a mellszívót meg majd meglátjuk, jó lenne, ha kellene, csak nem akartam előre. A fagyasztott tejt hogy engeded fel? Meleg vízben vagy mikroban? Örülök, hogy ilyen szépen növöget Márk :)
Nagyon jó, hogy leírtad a szüléstörténeted: Egyik bnőm is úgy járt, hogy nem maradt már idő beöntésre. Nem volt ez kellemetlen? És mindez hány nappal előbb történt a kiírt időponthoz képest? Én is gyakran érzek már hasonlókat, mi este tanakodunk sokszor, hogy mi lehet ez? Elkapkodni nem akarjuk a kórházba-rohanást, de azért aggódom is, nehogy a farfekvés miatt előreessen a köldökzsinór (bent folyton ezzel riogattak a dokik, hogy ezért kell pihennem). Ennek ellenére én si folyamatosan nyüzsgök, jövök-megyek, főzök, csak mindent egy kicsit lassabban, mint előtte.
Az azért még érdekes, hogy ha már ilyen jól haladtak a dolgok, akkor miért volt szükség oxitocinra? És hogyhogy nem használt az epidurál, Rosszul adták be, vagy mi volt a baj?

Összességében azért elég jól alakult a dolog, szerintem is megérte, hiszen Márk szép bébi! De mi van veled? Kép? :D

Na, akkor irány a konyha, mert ma még csak csavarogtam :lol: .
hódocska

Sziasztok!
Na, már jó régen voltam. Dög meleg van.

Hódocska!
Te, hogy bírod nagy pocakkal a hőséget? Ha magzatvíz elfolyással indul a szülésed azt egyértelműen tudni fogod. De azért inkább ne úgy legyen! Hát igen most már bármikor jöhet a bébi. Tök jó lesz!
Remélem apukád már jobban van.

Bea!
Üdvözöllek én is!
A mi kisfiúnk 3 hónapos és 2 hetes 62 cm és 6,5 kiló. Ő is egyre csak növi ki a ruhácskáit. Én a szeretet rohammal néha úgy vagyok, hogy kiscsit sok, de lehet, hogy engem jobban megvisel mint Andrist. Eleinte láttam rajta, hogy kicsit kizökkentette de most már bírja sőt majdnem élvezi ha körül zsongják. Mondjuk azt nem bírom ha kézről kézre adogatják meg fogdossák a kezecskéjét, arcocskáját. A Waldorf "kifejezést"már többször hallottam túlképp mit jelent?

Monne!
Tök arik lehetnek a cicák! 3-4 napja felénk is cicasírás hallatszik láttam keresgélték a gyerekek, de még mindig sír időnként a cica. Tök nagy bokrok vannak és valószínű oda bújt vagy bújtak be, az is lehet, hogy ott kölykezett le az anya cica és mikor elmegy sírnak. bár csak egy cica hangot hallok

Holdviola!
Márk szép nagy baba!

Marcsy!
Örülök, hogy Krisztike is szépen növekszik!

Üdv
Zóra

Kép

Kép
zóra

Sziasztok!
Majd írok a Waldorfról is, de most megpróbálok végre képeket küldeni rólunk! Kép Kép Kép Kép Kép Kép
bea80

Na, sikerült.Persze megint nagy műszaki érzékről árulkodik, hogy nem forgattam el őket!
bea80

Sziasztok!

Elkészült az "ebéd" :D krumplistésztát főztem és van fini saláta is, na meg sokféle gyümölcs. Kicsit ez is zavar, mondtam a dokimnak, hogy ettől a rengeteg gyümitől (ráadásul keverem is :roll: ) időnként görcsöl a hasam, meg hasmenésem van. Mondta, hogy nem annyira gáz, egyek csak nyugodtan. De mikor feltámadnak a kétségek, hogy jaj, mi van, menni kell, akkor elég kellemetlen lenne épp egy jó kis hasmenést félbeszakítani :lol: :lol: , bár akkor gondolom tökmindegy lesz már!

Zóra!

Hát elég nehezen viselem a meleget (egyébként is), de most különösen. Igyekszem majd ben elbújni, már amennyire egy panelban lehet. Aztán megszokom és egyszer csak jön egy jó kis hidegfront.... :lol: .
Ha a magzatvíz kizúdul, akkor tuti észreveszem, bár az nekem elég rossz lenne, de az is lehet, hogy csak elkezd szivárogni, mint pl. Holdviolánál. Ebben a hülye melegben amúgy is folyton nedvesnek érzem magam :shock:
Nagyon aranyos már Andris! :) Azokat én sem szeretném, amiket írtál, hogy nagyon tapizzák a bébit (főleg nálunk majdnem mindenki dohányzik, hát minimum mosson kezet, de tudom, hogy "fel lesznek majd háborodva" a kényességem miatt) :? . Mikor én ismerős babájával találkozom, és ellenállahatatlan vágyat érzek, hogy megérintsem én a lábacskáját vagy valami ruhával fedett területet szoktam (és ált. meg is kérdezem előtte, hogy szabad-e), mert tudom, hogy erre én is "allergiás" leszek :lol:

Apukám nagyjából jól van én nem is tudom mit mondjak most, hogy ilyen helyzetben vagyok. Asszem ezt a dolgot egy kicsit túlhisztizte a család, bár az tuti, hogy nem lehetett kellemes élmény, de azért picit kezdem "unni", hogy még mindig ott tartunk, hogy miért kellett ennyit várni, nem pedig ott, hogy de jó, hogy vége és az eredmény is jó, sőt állítólag a beavatkozás sem volt különösebben vészes. Na mindegy, ha nem lennék pár napra a szüléstől, biztos empatikusabb lennék, de már végighallgattam a sógornőm összes szülés előtti, közbeni, utáni kórházi tortúráit, kiszolgáltatottságát, meg megkaptam a te nem tudhatod.... és azt elfelejtik, hogy azalatt én is végig kórházban voltam, volt már 1-2 műtétem, mikor még meg sem látogattak, ja és mellesleg ha eddig gőzöm sem volt minderről, hamarosan úgyis meg fogom tudni, de az nem lehet elég rossz és fájdalmas, mert nem velük történik. :? :? :? :x Beának, szóval ilyen a család, de azért mén még mindig szánok rá időt, hogy törődjek velük (ha mást nem bosszankodjak néha) :lol: :lol: :lol: :lol:
hódocska

Bea!

Nagyon jók a képek, bár tényleg jobb lett, volna, ha nem kéne fejenállni hozzá :lol: :lol: :lol: . Nagyon szép kis gömbölyű Annád van! :)
hódocska

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?