Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Jevi!
Mi is kűzdünk és kűzdöttünk az alvással.Mindkét gyerekem igen hamar el akarta hagyni az alvást és én is órákat szenteltem az altatásra, mindent kipróbáltam.A kisfiamnál 1 éves korától 2 és fél éves koráig bevált a hinta.(ajtófélfára szerelve) Sajnos kb 4 hónapja nem hajlandó beleülni csak ha már szinte menni nem tud a fáradtságtól, mert tudja, ha beül akkor elalszik. Most ott tartunk ,hogy hagyom (júl.lesz 3 éves) és este max 7-kor lefekszik, szó nélkül.Volt olyan nap hogy reggel 6- este fél 9 ig pörgött.Ilyenek ezek a mai gyerekek, mintha attól félnének
hogyha elalszanak kimaradnak valamiből.

Hódocska!

Ami a méhszájat illeti én nem tudok statisztikát, de én nyitva voltam mind a 2szer( és másodszorra annyira ,hogy feküdnöm kellett a 34 héttől a 37 hétig.)Amikor elkezdődött a vajúdás én észre sem vettem, csak az volt furcsa, hogy 2 percenként keményedik a hasam.A gyerekek pedig kb 1,5 óra múlva megszülettek.Hát ilyet kívánok neked is! Mikorra is kellene megszületnie a lurkónak?

Hogyan kell színes betűt csinálni?Nem sikerül :!: :twisted:
Üdv Dóri
diadora

Sziasztok!

Tegnap voltunk mérlegelésen, Peti 8,5 hósan: 8600g és 73,5 cm! Szóval ezért fáj a derekam :lol: :lol: :lol:

Altatás: én is kézben, sétálva altatom napközben, este meg a cicin alszik el még mindig! Mondta is a Doktornő tegnap, hogy jól elkényeztetjük, de hát mit csinálja k Vele :?:

Méhszáj: statisztikát nem tudok, de én szeptember 13-án egy ujjnyira voltam nyitva, (addig beton-a doki szerint) és 16-án szültem, az első fájástól számítva kb 2,5 óra alatt szóval Hódocska igaz Diadora 1,5 órája jobb, de ez sem volt olyan szörnyű :)

Nem jut eszembe több dolog, amire reagálnom kellene, bocs, ha mégis van ilyen :roll:

Ma utalta a kölcsönt a bank!!! Úgy néz ki szombaton költözünk :D végre, el sem hiszem!

Viki&Peti
viki27
Pécs

Betű: én úgy csinálok színes betűt, hogy miután megírtam, kijelölöm és a betűszínen kiválasztom ami tetszik!

Jó éjszakát Mindenkinek!

Viki&Peti
viki27
Pécs

[i]Ja még annyi, hogy az új lakásban valószínűleg kb júni 15-ig még nem lesz internet, meg tv sem :evil: , így ha esetleg nagyon nem jönnék annak ez lesz az oka! :) [/i]
viki27
Pécs

Sziasztok!
Jevi,
akkor még nem gratulálok (de már készülök rá :) ).

Nem alvó bébik: én mindenkinek csak javasolni tudom a szopizással elalvást, feltéve hogy egyéves koron túl akar szoptatni. Nálunk a csajszi anno másfél és kétéves kora között "lett leszoktatva" a szopizós alvásról, de a végére már terhes voltam, és a bimbó érzékenysége meg a folytonos hátfájás miatt már terhes volt nekem a dolog... Az ifiúr most szopizva alszik, egyéves, és az ELalvással nincs is semmi gond vele - a nappali alvással annál inkább, mert fél órát alszik kétszer, mire megtömi a pocakját, fel is ébred. Este is annyi, hogy megszoptatom (közben néha még mesélek is, főleg ha ott a nagy és ugrálni kíván a fejemen :) ), aztán legközelebb valamikor hajnalban kel. Biztosan le fog szokni róla, ahogy a lányom is leszokott, emiatt nem aggódom. Amúgy a mellettünk létet mind a kettő igényli, de elviselhető mértékben, a kicsi mellettem van még a kiságyban, a nagy reggel átcsattog, és még ott szundikál egy kicsit. Tök jó, a kicsit szoptatom, ő álmában kluttyog, a nagy ott szuszog mellettünk, a hajnali csöndben csak a lélegzés meg a kortyolás hallatszik :D
Most ébredeznek,
üdv
Kriszi
kriszi

Sziasztok!

Hódocska!

Köszi, megkaptam a képeket. Talán ma, vagy holnap lesz rá időm, hogy megnézegessem hogy milyen fonalaim vannak hozzá. De hogy mikor tudom elkezdeni, az eléggé kérdéses. :)
Erről a méhszájas dologról, mint teljesen kívülálló azt gondolom, hogy szerintem nem baj az, ha nyitva van kicsit. Igaz, nagyobb a fertőzés veszélye, dehát ugye nem mocsárba fürdesz mindennap, hogy akármi veszélyes kórság megfertőzzön titeket.
Tudom, hogy Neked nincs választásod a faros baba miatt, de szerintem ha úgy érzed hogy eljött az idő, akkor ne rohanj azonnal be a kórházba. Várj amég úgy érzed hogy bírod, mert a bent "kis" fájásokkal eltölött időből lesz a 26 óra és a totál kimerültség. El fogod veszteni a lelkesedésedet az egész dologgal kapcsolatban, ha nagyon hamar mész be. Szerintem. :wink:

Viki!

Gratulálok a lakáshoz! :D:D
Ezek szerint Nektek is dolgos hétvégétek lesz... :) Mi is szombaton leviszünk mindent, bútort-hűtőt-mosogépet, ami eddig egy garázsban állt. Meg kell oldanunk homok, cement, mész leszállítását is + a betonkeverőét. Szóval egy őrület lesz már megint. :) Remélem az idő megkegyelmez nekünk és tartani fogja magát legalább annyira mint most.

Netty!

Így már érthető a doktornéni aggodalma, de azért ha lehet húzzátok még a böködést. :) Nagyon édes a kisfiad! Ez a tátott szájú kép haláli! :D:D:D

Jevi!

Nem vagyok képben, terveztétek ezt a babát, vagy egyszerűen csak így sikerült? :)

Üdv.:
Monee
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Sziasztok!

Tündi!
Boldog Névnapot kívánok!
Viki&Peti
viki27
Pécs

Tündi!

Isten éltessen! :D

Az altasás nálunk csak 5 hós koráig ment szopizásba bealvással, mert féltem, hogy megszokja így és ezért nem fogja átaludni az éjszakát. Nem tudom, így lett volna-e, de Réka 7 hós kora óta átalussza az éjszakát (min 10 órát) és egyedül alszik el a kiságyában vidáman. Sohasem kellett sírni hagynom, mert sose sírt a fektetéskor, gondolom, mert így szokta meg. Egyébként azt hallottam, hogy 1 éves kor után lesz gázos azoknak, akik kézben altatják el, mert éjjel gyakran felébred és újra anya karjába vágyik.
No meg a barátnőm is szopizással altatja a lányát (9 hós) és most ő is úgy járt mint én (útban a második) a szopizást abba kell hagyniuk (vashiány) ezért kétségbeesetten áll a dolog előtt, hogy hogy altassa el. A leányka a tápszert nem szereti, egyébként sem tud cumisüvegből inni.
Ezeket csak ellenpólusként írom le, hogy aki döntés előtt áll lássa a hátulütőket is. Aztán mindenki döntsön kedve szerint :)

Gira
Vendég

Sziasztok!

Na megpróbálom a színes betűket

Tündi :!:

Boldog névnapot!

:lol: Dóri
diadora

Sziasztok!

:P Tündi!Én is nagyon boldog névnapot kívánok!
Beszéltem anyósommal, hát, sajnos egyelőre nem tud senkit a kollégái közül, aki tanfolyamot indítana, korábban volt egy hölgy, de ő sajnos meghalt pár hónapja. De érdeklődik a suliban, hátha valaki tud valamit. Amúgy az 500-as suliban is szoktak indítani felnőtt szakot, de nem hiszem hogy ilyesmire gondoltál, mert ez ugye szakmát adó képzés.

Netty!
Így már érthető a dr.nő aggodalma, nem javasolta, hogy fejj le egy kis tejet szoptatás előtt, és utána rakd mellre, ugyanis az előtej laktózban dúsabb, és talán csak ez tömény egy kicsit neki?! Persze én nem akarok okoskodni, meg sajnos valóban örökölhető is ez a dolog. De azért egy próbát lehet, hogy megér!

Monee!
Igen, terv szerint jött a baba, nálunk ez úgy megy, hogy elhatározzuk, és már jön is :D
Violka a nászúton fogant, ezt a második babát pedig 1.5 hónapja beszéltük meg. Először úgy gondoltam, megvárom, míg a nagyobb kicsit önálóbb lesz (mondjuk ovis lesz), de aztán meggondoltam magam, most vagyok benne, hát, majd meglátjuk.

Tényleg, akinek már több babócája van, nagyon nehéz pl. két év korkülönbséggel? Engem most jelenleg mindenki rémisztget, és ódákat zeng arról, hogy egy gyerek semmi kettőhöz képest! :!:

Köszi az altatással kapcsolatos tapasztalatokat! Látom, ez azért többeknek probléma :D
Évi
jevi26

Hááát, kicsit megnyugodtam, most már látom nem csak nekünk problémás ez az elalvás ügy. Mióta megírtam egész jól alszik a picúr, persze járkálni továbbra is kell vele. Aztán az ember mindenhez hozzá edződik már el is felejtettem az első kb. 6 hetet amikor szinte állandóan sírt (amikor nem evett és nem aludt) és gőzünk sem volt, hogy mi a baja.
Marcsy!
Holnap lesz 3 hónapos a kisfiam.
Monne!
Az a "tátott szájú" babóca az én kisfiam! Azért köszi! :roll: Legalábbis szerintem rá gondolhattál.
Üdv.:
Zóra
zóra

Tudtok valamit hajhullás ellen? Szörnyen hullik a hajam az egész lakás tele van vele. Tudom, hogy ilyenkor a hormonok miatt van ez de meddig?
zóra

Zóra!

Nagyon nagyon bocsi!!!! :oops: :oops: :oops:
Egen, a Te kisfiadra gondoltam! Mindig vissza szoktam nézni, hogy biztos legyek benne kinek az írás-babája volt, de most nem tettem, aztán így is jártam. :? Ez persze semmit sem von le annak az értékéből, hogy nagyon aranyos a pici fiad! :lol: :lol:

Monee
monee85

Tündi!
Nagyon nagyon boldog névnapot kívánok:)
Marcsy
marcsy

Sziasztok!

Zóra!

Nekem eredetileg azt mondták, hogy amíg szpotatok, hullani fog a hajam :shock: De szerencsére amikor Peti olyan 4,5 hós lett, abbamaradt magától, sőt tök vicces babahajam nő a kihullottak helyén, pedig nem használtam semmiféle készítményt a hajhullásra, és még mindig szoptatok :lol:

Jajjjjjjjjjj, végre átvettük ma a lakás kulcsait! :D :D :D
Holnap visszük a zsákokat, dobozokat, szombaton megy a bútor, és szombaton már ott is fogunk aludni! Egyedül mi abban a bazi nagy házban (58-lakásos) (állítólag más még nem költözik a héten) :P Holnap talán befejezik a konyhabútort nagggggyyyyon nagyon tetszik ám, majd lefotózom Nektek jó? :!: :oops:

Na, egy darabig nem leszek most valszeg, mert fent sem net, sem tv nincs még hó közepéig kb, de majd igyekszem behozni, jóóóóóóóóóó :oops:

Jó éjszakát mindenkinek!

Viki&Peti
viki27
Pécs

Viki!

Mégegyszer gratula! :D:D
Tök jó látni, hogy ekkora örömet okoz a költözés. ;)
Jó gyorsan meg tudtátok szervezni a cipekedést... Van ismerősötök, vagy előre készültetek már? Petike volt már az új szobájában? :)
Tényleg, írhatnál a lakásról, meg esetleg rakhatnál képeket is fel... :)

Ma megint esik az eső. :( Remélem hétvégén nem fog. Elég sz*r lesz 3 napig ázni a házunknál. Sajna nem csak belső munkák vannak betervezve. Jön az egész család apraja-nagyja, remélem jó sokat meg fogunk tudni csinálni! :)

Jevi!

Ezen a dolgon kicsit előbb kellett volna gondolkodnod, nem? :D:D:D
Szerintem két normális gyerekkel el lehet minden további nélkül lenni, nevelés kérdése az egész. A Párom testvére konkrétan megőrül a két fiával (ellenpélda :)). Azt hitték az idősebb rossz volt kifiúnak. Tévedtek. :D A pici kétszer olyan ördög mint a bátyja.... :D:D:D Viszont, mire ő most eltanulta a rosszaságot, a nagyobbik majdnem teljesen lenyugodott, uh. nem kell neki egyszerre küzdeni a kettővel. :)
Mellesleg ha lehetne én is ilyen rosszcsont Manót szeretnék majd. Igaz, égetnivalóan rossz, dehát ettől igazi gyerek, nem?

Hódocska!

Hogy állsz a vizsgálatokkal?

Gira!

Te hogy vagy?

Monee
monee85

Sziasztok!

S.o.S. kerdesem lenne. Pécsen merre lehet hordozokendot venni?!
Koszi elore is.
Norka
norkini

Sziasztok!

Hú, kihagyok 1 napot és győzök visszaolvasni :)

Jevi!

Akkor gratula mégegyszer a Ketteskéhez, remélem minden rendben lesz. A kis korkülönbséges dolog engem is érdekelne, mert én is szeretnék még egy babát és már nem szeretném az itthonlétet megszakítani, visszamenni dolgozni, de attól tartok elég nehéz lehet, már eleve a terhesség is, hisz ahogy látom a gyerkőcök a1,5-2 éves korukban a "legkezelhetetlenebbek", nem figyelnek rád, ekkor van a dackorszak, rohannak, rombolnak. Na de egy csomóan bevállalták, lehet, hogy mégsem annyira borzalmas?? :?

Diadora!

Július 4-re várjuk a bébit :) .

Viki!
Sok sikert a költözéshez! Jó, hogy ti lesztek az első lakók :lol: .

Monee!

Nektek is jó munkát a hétvégére, remélem az idő kegyes lesz hozzátok, most megint esik :oops:
Tegnap volt labor, majd jövő héten megint megyek uh-ra, most mionden héten lesz, emg NST is és doki is megnéz kedden. Most csinálják meg a hüvelykenet-vizsgálatot is, hogy nincs-e gond.

Zóra!

Esetleg próbáld ki a Varga hajcseppet. Nekem így a terhesség végére nagyon megerősödött a hajam, de már szereztem, hogy később be tudjam vetni :)

Tündi!
Boldog Névnapot kívánok én is!

Norkini!
Június 11-én lesz a Vásárcsarnokban börze, ott kint szoktak lenni a kendősök, én is fogok venni, akkora tervezem. A Zsebibabában egyébként találsz telefonszámokat is, de azért is valszínű el kell menni.

Sziasztok: Timi
hódocska

Timi - Baratnomek mennek Pécsre 7vegen es szeretnenek venni, ha talalnak valamerre. En regen a Siptár-ban vettem magamnak (nem tudjatok van meg ez a bolt?) de nincs 5letem,hogy egyebkent merre lehetne...
Zsebibiaba nekem sajna nem mond semmit, tudnal irni egy linket v webcimet? :)
Koszi
Norka
norkini

Sziasztok!
Hódocska!
A kis korkülönbség bizonyos okokból jó de azért vannak rossz oldalai is. Az jó benne, hogy szinte együtt nőnek föl a gyerkőcök egymást tanítva a jóra, de inkább a rosszra:) A kis ruhák megmaradnak, a picire simán rá lehet adni a nagyobb kinőtt ruháit nemtől függetlenül. Mondjuk mi tudatosan tök semleges színű ruhákat vettünk, így a Dávid is hordhatta a rugikat, szabadidő ruhákat.
A rossz oldal tényleg a dacc korszak, a féltékenység... Amikor a picit altatod és a nagyobb rohan be üvöltve a szobába, mert éppen elesett, vagy örül, hogy megtanult felmászni a tv állványra:)
De mindent összevéve nem olyan nagyon borzalmas, csak sokkal több türelem kell hozzájuk.

Jajjj! Itt a nyár és tök télies az idő:( A fejem szétmegy annyira fáj, a Hisztike egész nap csak üvölt, a Dávid szintén:( Jövő hét hétvégén meg ballagásra kell mennünk :x Mondjuk az ajándék már letudva, de a 3 gyerekkel buszozni...már most előre félek tőle.
Megyek is, Hisztike fél óra alvás után már megint üvölt, én meg még nem is kávéztam.
További kellemes napot, már amennyire kellemes lehet ilyen rossz időbe.
Marcsy
marcsy

Sziasztok!

Marcsy!

Köszi, hogy leírtad a tapasztalataidat :) , igen, valami ilyesmire gondoltam én is, de látom azért túlélhető :D .

Norkini!

A Zsebibaba a Kanga egyesület lapja, ezen a néven vannak a neten, de ahogy gyorsan átböngésztem, ott a hirdetéseket nem találtam. A füzetecskét bababoltokban, védőnőnél lehet beszerezni. De hogy megkönnyítsem a dolgod, inkább leírom ide a forgalmazók telefonszámát. (Nem a reklám helye, tudom)

Carolino 30/450-0799

Nandu 70/626-6339

Csak ez utóbbiról tudok írni, télen még 6500 Ft-ba került. Próbáljátok valamelyiket felhívni.

hódocska

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm a névnapi köszöntőket! Aranyosak vagytok! :)

Jevi
Nem rendes képzésre gondoltam valóban, csak egy sima pár hónapos tanfolyamra. Nagyon szépen köszönöm, hogy megérdeklődted!

Szép hétvégét mindenkinek!
Vendég

Monee!

Kicsit szomorú vagyok az idő miatt, na meg kisebbik babócámnak sem tesz jót, mert folyton keményedik a hasam, pedig már de és du is alszok Rékával :(

Na meg Réka sem a régi. Elég hisztis mostanság. Ezúton kérdezném a tapasztalt anyukákat, hogy milyen programot lehet csinálni egy 1 évesnek egész napra? Nem alkalmi programra gondolok, hogy masszív napi programra. Mire jön apa, teljesen kikészülök. Van a tarsolyomban mesélés, labdázás, sétálás de ezekkel nem telik el az egész nap, és mostanság valamiért folyamatosan igényli a társaságomat. Az meg, hogy ott ülök, és nézem, hogy hogy játszik (azt szereti), az egy idő után eléggé befordulóvá tesz. Próbáltam már lopva újságot olvasni, de ha észreveszi, kitépi a kezemből. Ha felülök a fotelba, akkor odajön és hisztizik. Ha haygom hisztizni, utána még rosszabb. HELP!
:?

Gira
Vendég

Timi
Nagyon koszonom,hogy utananeztel! :) Kozben a Babacenterben sikerult talalniuk (ha esetleg majd mas is keres)

Gira
Bar nem vagyok mar reg itt aktiv topikolo, olvastam a kerdesed. A kisebbik lanyom is most mult egy eves. O is csak maszik fel mindenre.De epp ma talaltam meg a nagyobbiktol egy formabedobot. Csak 5 elem van hozza, nagyok es tok egyszeru az egesz. Legalabb egy orat eljatszott vele, esetleg probalj ilyesmit beszerezni. Egyebirant imadja pakolgatni a Lego-t (primo-duplo egyarant), epitokockait.Van olyan kis jatek amin meg kell nyomni-forgatni-billenteni egy-egy gombot es mindig mas allatka ugrik ki (nem tudom ertheto-e, ha gondolod lefotozom, bocsi benan fogalmaztam).De leginkabb azzal tudom lefoglalni ha pancsolhat egy lavor vizben 8)

Udv.
Norka
norkini

Sziasztok!

Hát nem indul valami jól a hétvégénk. Többek közt nincs szép idő sem. :cry:

Remélem Nektek kicsit szebb napotok lesz mint nekem! Én totál :( :( :( vagyok ma.

Na pussz, indul az építkezés, nem tom hogy mikor tudok majd jönni.

Monee
monee85

Sziasztok!

Hát igen, ez az idő mindenkinek kedvét szegi... :x

Gira!
Én is hasonló cipőben járok, bár Violám kicsit több, 16 hónapos. Én azt tudnám még javasolni, hogy ha esetleg rosszabb az idő, menjetek játszóházba. Mi már 11 hónaposan elkezdtük, nem járunk rendszeresen, de időnként elmegyünk, nagyon élvezi, és jól ki is fárad. Ez nem a reklám helye, de mi a Mezőszélbe járunk (300 Ft/nap), ki lehet bírni, és 1-2 évesek vannak ott. Én is tudok más anyukákkal beszélgetni, a délelőtt jól elmegy vele.
Te mikorra is várod a második babádat? Engem most a rosszullétek kínoznak, elég kellemetlen, sajnos Violával is sokat hánytam. :(
Ő is nagyon igényli, hogy ott legyek a közelében, ha mást csinálok, hisztizik, és már csak egyszer alszik napközben, kb. másfél órát. Olyankor főzök, vasalok, egyebek, pedig nekem is jól esne egy kis pihenő. Nem tudom, nagy hassal, mi lesz, ráadásul férjem elég későn ér haza, szóval ez nálunk is probléma. Minden játék pár óráig újdonság nála, szóval nem könnyű!

Monee!
Kitartást a hétvégére, talán holnap jobb idő lesz...

Üdv mindenkinek: Évi
jevi26

Sziasztok!

Gira!
A keddi programod már meg van oldva,10kor zenebölcsi! :lol:
Nem tudom ezek a mai gyerekek mind ilyenek?Én azt hittem csak a lányom volt ilyen.Nem tudtam tőle semmit csinálni, mindíg vele kellett foglalkoznom,ha félrenéztem már baj volt!Rettentően emiatt el is lett kényeztetve.Kb 4 éves koráig köztünk aludt!MOst sem jobb a helyzet ha nem az van amit elképzelt alkalmazza a hiszti mellett a pszihológiai fegyvert is,hogy őt senki nem szereti és nem figyelnek rá!Amióta testvér van azóta rosszabb a helyzet. :cry:

Jó hétvégét mindenkinek!

Dóri
diadora

Sziasztok!

Hűha... hát itt nem volt nagy forgalom... :roll:

Mi most értünk haza a mai építkezésből. Egész hétvégén nyomtuk, bár ennek van látszata is, nagyon sokat haladtunk szerencsére. :)

Mindenki!

Merre jártok? Hogy telt ez a hosszú hétvége?

Üdv:
Monee
monee85

Sziasztok!
Még mindig van netünk,és lessz is még 1 évig:)
Örülök h mindenki jól van.Mi jól vagyunk,csak fáradt vok.de ez sztem nem is csoda.
Volna egy ötim.Bár ez már egy párx elindult már.Mit szólnátok egy talihoz jövő héten????????????akkora már jóidő lessz,legalábbis azt mondják.

cerka

Sziasztok!

Monee!
Valóban nem volt erre senki, úgy néz ki mégsem volt annyira rossz az idő? Sokat gondoltam Rád, meg Vikire is, hogy mit dolgozgathattok ebben a hidegben, de örülök, hogy haladtatok. Mi is befejeztük végre a takarításokat, párom a hétvégén nagyon kitett magáért, ügyes volt.

Cerka!
Örülök, hogy leszel még. :) Én benne vagyok a találkozóban, hacsak nem fullad megint kudarcba és nem kell hozzá nagyon sokat menni, vagy épp nem dokinál leszekl, mert mostanság sokat járkálok.

Norkini!
A Régió fölött Babacenterre gondolsz?

Teszek fel 1-2 képet a szobáról és rólam (ma reggel készültek), háttérben az a szép függöny, amire annyit vártunk. Kép Kép Kép Kép Kép
hódocska

Sziasztok!

Hódocska!

Nagyon szépek a képek! :D:D:D: Az a nyuszis tapéta is haláli!
Én is nekiálltam a nagy bohócnak. Persze jó szokás szerint megint kicsi alapot vágtam neki ki, ezért kezdthettem egy újon előlről. :roll: Mindegy, már haladok. :)

Nem tudom merre néz a dokid, de nagyon megnőtt a pocakod mióta utoljára láttalak! Most már szép kerek vagy mindenhonnan ! :) :lol: :lol:

Köszi hogy gondolsz ránk, én is gondoltam Rád, hogy vajon mi lehet hogy nem írsz? Hányadik hetet is nyomod? Olyan 35 körül lehet most nem? :)

Cerka!

Tőlem is mehet a tali. Én 4-ig dolgozok mindennap, utána szinte mindig ráérek, bár tény, hogy a jövő hét nekem jobb lenne.
Mehetnénk az Árkád mögötti parkba, ott van játszótér is a gyerkőcöknek.

Monee
monee85

Sziasztok!
Huh, ez a hosszú hétvége...
A gyerekek ezt az időváltozást nehezen viselik, állandó a hiszti, a sírás.
Ma voltunk Hisztikémmel dokinál, most 5280g. Ez már tetszett a doki néninek, mondta is, hogy most milyen szépen hízott. Megemlítettem neki, hogy megint nagyon sokat sír, nyálzik, a keze állandóan a szájában van, szerintem jön a foga. Megnézte és igen, eléggé be van duzzadva a fogínye:( Eggyel több ok a sírásra.
Tegnap a Dávid meg a nagy játék közbe elvágódott és beverte a fejét a tv asztal sarkába. Persze vérzett neki, én meg tök lemerevedtem és csak kiabálni tudtam a férjemnek, hogy jöjjön, mert vérzik a gyerek.
De miután lemosta neki, láttuk, hogy csak felületi sérülés, így nem is mentünk az ügyeletre. Szerencsére éjjel sem volt semmi baja.
Az a baj, hogyha vért látok tök lemerevedek és csak pár perc múlva tudok cselekedni, most az volt a szerencse, hogy itthon volt a férjem.
Szombaton meg ballagásra megyek a 2 nagyobbal, a pici itthon marad anyóssal, a férjem meg valószínüleg dolgozik:(
Hódocska!
Szerintem is szépen kerekettél, nagyon szép pocid van:)
Marcsy
marcsy

Sziasztok!

Monee!

Köszi a kedves szavakat, hát igen, kerekedem, most már az arcomon, orromon :shock: , mindenhol látszik a változás. Néhányaknak mégsem szembetűnő, ma is a buszon csak bambulásztak az emberek :evil: , meg a gyógyszertárban is megkérdezték, mikor vettem a tetrán hintőport, hogy leesett-e már a baba köldökcsonkja :shock: , na biztos takart a pult :lol: :lol: .
Amúgy ma voltam uh-n és dokimnál is, dokikám most felém nézett, mert felülbírálva a nonszensz uh eredményt hazaengedett újfent. Ő már tapintásra sem hiszi el ezeket az értékeket, jövő héten megint másik uh-s dokihoz irányított, de nem kizárt, hogy akkor már bent kell maradni. Megint 3 volt kórházas lakótárs szült, mondanom sem kell, teljesen más valós paraméterekkel, mint amiket az ultrahangon láttak nekik. Szóval ez a "tudomány" (majdnem) csak arra jó, hogy elbizonytalanítsa, stresszelje, jobb esetben megnevettesse az embert. Rengeteget hallom, hogy rémisztgetik a kismamákat, én már szinte nem is törődöm vele, de mégis valahol igen, mert mi van, ha nálam tényleg pont nem stimmel valami :? . De már belenyugodtam, hogy ezt max. a szülésnél fogjuk megtudni. Egyébként ma fejeztem be a 36. hetet :)

Marcsy!

Neked is köszi a bókot :) . Hát nem lehet egyszerű 3 gyerkőccel, valamelyikkel tuti, hogy történik valami. Örülök, hogy Krisztike szépen gyarapszik. :D

hódocska

Sziasztok,
te jó ég, de régen...

Na szóval.

Gira,
én a szoptatással vagyok valahogy úgy, mint te a szüléssel. Nem tudom, hogy az ismerősödnél kinek volt vashiánya, csak megütötte a szememet, hogy miért kell emiatt elválasztani egy csecsemőt...na mindegy, nem ismerem a körülményeket, csak olllyan mérrrges tudok lenni néha, mert sokszor minden szíre-szóra, tök valós ok nélkül azt javasolgatják az embernek, hogy akkor ne szoptasson tovább...de persze ez nem zárja ki, hogy ebben az esetben indokolt volt a dolog.

A szopis elalvás maga elég könnyen kiváltható azért, ha kell, viszont amíg működik, addig nagyon kényelmes. A felébredős fajta kölök meg általában szopi nélkül is ébredezik, tök mindegy - ez volt az én lányom. Aki pedig természetéből eredően nyugisabb éjjeli alvó, az szopival is simán átalhatja az éjszakát - a fiam inkább efelé közelít, és egyéves kora után sincs semmi változás ebben. Ami meg azt illeti, hogy néha a kölök fokozottan igényli a közelséget, ez sem szopizástól függ, ezek időről időre előjövő, átmeneti időszakok, a pszichés fejlődés velejárói. Na mind1, ha valakit még nem riasztottam el végképp a "fanatizmusommal", az az Anyaságról/Szoptatás topik archívjában böngészkedve jó dolgokat fog találni.

Kis korkülönbség: nálunk durván két és fél év, most, egy év távlatából azt mondom, nagyon jó, de tényleg fényévekre van az egy gyerektől a kettő... erre azt szoktam mondani, hogy egy meg egy az nem kettő, hanem sokkal több... de csakugyan meghatávnyozódik az ember energiája is, majdnem arányosan a terheléssel... Egy netes ismerősöm most szülte az ötödiket (!!!), és ő írta, hogy az energiája olyan, mint az anyatej: minél több fogy belőle, annál több lesz :) Amúgy van itt a Gyermeknevelés témában egy olyan topik is, hogy Egy kicsi meg egy pici, ott gyűlünk össze két aprósággal rendelkező anyák, bár most kissé behalt a topik.

Egyéves szórakoztatása: két tippem van, mindkettő viszonylag egyszerű és nem igényel különösebb szervezést.
1. Egy másik gyerek (lehetőleg picit idősebb), anyástul, és sok pakolnivaló
2. Egy 9-14 év közötti lány (vagy akár fiú, ha olyan természetű). Ez hótt komoly, az ebben a korban lévő gyerekeknek különleges érzékük van a tipegő szórakoztatásához, és ráadásul élvezik is. Ezt a Libby Purves-könyvben olvastam, de én magam is többször meggyőződtem az igazáról :) Van egy-egy épp ilyen korban lévő unokatesónk, egy fiú, egy lány, és ha végképp kibillentem annak idején (amikor a lányom volt egy-másfél éves), akkor elég volt az egyiket a közelben tudni, hogy minden gond megszűnjön. Persze jó, ha az ember fel van szerelve egy jó adag uzsonnával is :) És volt egy emlékezetes nyaralásunk, amikor az üdülőben volt két tíz év körüli kislány - a másfél éves Cicót egy hétig csak az esetleges balesetveszély miatt kellett szemmel tartani...
plusz egy tipp: egy testvér - és kötélidegek... :lol:

Na mennem kell, mert ölik egymást
üdv
Kriszi
kriszi

Sziasztok!
Aki hordozókendőt keres, írhat a dittareka@tyrell.hu címre, Dittával tud időpontot egyeztetni, ki szokta vinni személyesen a kendőt és meg szokta mutatni a különböző kötési módokat is. Sztem érdemes nála nézni, mert ha jól emlékszem olcsóbb volt, mint 6.500 és visz egyszerre több méretben, hogy ki lehessen próbálni, hogy melyik a legjobb méret. A telefonja 30/450-0799.
A Zsebibaba újságot megtalálhatjátok a Szülészeti Klinikán, a Megyei Szülészetén is, játszóházakban, bababoltokban és játékboltokban, kismamaboltokban is.
Cseri
cseribogi

Sziasztok!

Hát ezt a sz@r időt! :evil: :evil: Itt a cégemnél konkrétan be van fűtve, mert megfagyok az egésznapos ücsörgésben. :?

Marcsy!

Jó hír hogy Krisztike így gyarapszik! Remélem hamarosan Hisztikéről vissza lehet térni a Krisztike névre... ;) :)

Hódocska!

Annyira örülök hogy jól vagytok! :D Nem volt jó Téged a kórházban látni... Ugye emlékszel, akkor még azon aggódtál, hogy nem fogod bírni a 36. hétig sem, erre meg tessék, már túl is lépted. :D Ha esetleg úgy alakulna az élet hogy a babád "idő előtt" kibújna, kérlek dobj egy smst, hogy tudjuk mi van Veletek. A Párod is írhatna esetleg. :) Tényleg, apás szülést terveztek, vagy csak egyedül leszel? Választott szülésznő, dúla esetleg? Ha megjön a bébi, a Férjed otthon lesz Veled valameddig? A neveket már totál elfelejtettem, pedig úgy emlékszem írtad. :oops: Miket választottatok?

Gira!

Te hogy vagy? :)

Diadora! Netty! Holdviola! Annaviola! Tündi! Jevi! Zóra!

Merre jártok?

Viki!

Hogy áll a kéró? Élvezitek az új helyet?

Üdv:
Monee
monee85

Sziasztok!

Bocsi, mostanában nem nagyon volt időm jönni. :oops: Márk minden időmet kitölti.

Hódocska!
Örülök, hogy jól vagy, most már nincs sok hátra, KITARTÁS!!!

Viki!
Költözés megvolt már?

Monee!
Én is már napok óta fűtök, nem normális ez az idő!!!

Marcsy!
A dokinénivel nem kell foglalkozni, én már meg sem hallom, amit mond! Az utolsó tanácsadáson a mérlegelésnél megkaptam, hogy túletetem a gyereket ( két hét alatt 690g-ot hízott), előtte meg azt mondta, hogy ki van éhezve. De mondanom sem kell, semmit se csináltam másképp...

Hú, holnap kapjuk a 2 hós oltást, remélem jól fogjuk bírni... Én már tiszta ideg vagyok miatta!
Hétvégén megvolt a keresztelő, elég jól bírta a Márk. Majd rakok fel képeket.
Az éjszakáink mostanában elég jól telnek, úgy 4-5 óra felé kel csak fel enni, úgyhogy végre tudok én is kicsit aludni. Persze napközben max fél órát képes aludni... :cry:

Na megyek, mert már sír...

Ildikó
Vendég

Sziasztok!

Kriszi!

Olyan jópofákat tudsz írni :D , örülök, hogy ennyire lazán veszed. Vagy csak így "utólag"? :lol: :lol:

Cseribogi!

Köszi az infót, én még bepróbálkozom a vasárnapi börzén, de ha nem jön össze ott, akkor megkeresem telefonon. Már talákoztunk egyébként, csak ezt nem tudtam, hogy ki is hozza a kendőt.

Monee!

Valóban nagyon hideg van, elképesztő, én ráadásul tegnap vagányan egy ingben lófráltam a városban. Fura, de megizzadtam, utána meg alig vártam, hogy hazaérjek, mert fáztam (remélem nem fáztam meg). Ma már dzsekiben (és persze esernyővel) vágtam neki a nagyvilágnak.
Alapban már nagyon örülnék, hogy eljutottam a 36. hétig, most mégis szeretném, ha még kicsit gyarapodna bent ez a baba, de már nagy baj talán nem lehet. Férjem ott lesz, ha császár lesz, akkor csak a vajúdás idejére. Igen, ő lesz a segítségem szülés után, 2 hétre remélem el tud jönni, aztán majd talán belerázódom. Nekem úgyis akkor az a legfontosabb, hogy valaki bevásároljon, de talán majd a konyhában is tud picit segíteni, végülis egy-két dolgot meg tud főzni ő is. Persze jó lenne egy nagymama, aki kivasalna, kicsit besegítene a takarításba, de hát ez van, remélem nem leszek házisárkány :lol: .

Nevek: Tamara, ha fiú lesz akkor meg Dávid vagy Marcell, bár Tamás kérésére lehet, hogy mindkettőt megkapja, igaz én nem vagyok híve a két keresztnévnek. Sms-t mindenképp írok, ha van valami, de az is lehet, hogy férjemet megkérem, írjon, csak amennyire ismerem a körülményeit, ha megszületik a bébi, ezerrel el kell intéznie mindent a munkahelyén, hogy pár nap múlva, mikor hazaérünk ránk koncentrálhasson, plusz jön majd látogatni, nem tudom mennyire lesz ideje.

Holdviola!

A málnalevélteát már a 37. hét elején is lehet inni, vagy ha már betöltöttem? Még nem vettem. Remélem minden rendben lesz az oltással. Azt kérdeztem már, hogy kell-e kérni házassági anyakönyvi kivonatot a szüléshez? Jól tudom pécsi esküvő esetén nem? Na, ha nem kapok választ, akkor ennek is ideje lenne utánajárnom :D , bár eddig mindenki mást mondott.

hódocska

Timi!

Nézd meg ezt, talán segít valamennyit, a baba körüli papírozásról szól a cikk:
www.noklapja.hu/cikk.php?id=18&cid=20591

Monee
monee85

Sziasztok!

Jó régen voltam már itt, de sajnos a Máté még most sincs teljesen jól és minden percemet kitölti. A jelenlegi állapotban laktózmentes tápszerrel próbálom etetni, amit nem nagyon szeret, mert a dokinéni szerint, lehet, hogy a vírusos hasmenés után szekunder laktózintoleranciát (nem tudom, hogyan kell írni, de valami ilyesmi a neve) szedett össze. Emellett folyamatosan fejem az anyatejet, mert szombaton újra meg kell próbálnom megszoptatni, mert állítólag 1 hét után regenerálódik a bélflóra, ha születetten nem volt laktózérzékeny. Persze kész gyötrelem volt hétvégén átállni a tápszerre és most nagyon félek, hogy most hétvégén ismét gyötrelem lesz újra szoptatni. :( Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nagyon kényelmesnek érzem a tápszerezést, mert 4 óránként eszik és éjszaka sem kel fel. Csak sajnálom szegény Mátét, mert még evésnél keresi a cicit. Ami lehet, hogy jó jel a hétvégi visszatéréshez. Volt már valakinél ilyen másodlagosan szerzett laktózintolerancia? Hallottatok már olyanról hogybabáknak adható laktázenzim, amivel akkor is tovább tudnék szoptatni, ha tényleg laktózérzékeny lenne a baba.
Szerintetek ha egyszer már tápszert kezd enni a gyerek kényszerből utánna vissza lehet szoktatni a szopizásra?
Aztán, hogy még ne érezzük jól magunkat, valószínüleg megindult a foga, mert elöl lent van egy pici duzzanat a szájában. Állandóan eszi a kezét és minden dolgot amit elkap, nyálzik rettenetesen és emellé még sír is rengeteget. Most tényleg nem tudom eldönteni, hogy azért sír mert fáj a foga, hasa, éhes vagy szeretethiányos vagy hisztizik....

Timi!

Ha jól emlékszem, ha Pécsen kötöttetek házasságot, akkor nem kell róla a házassági anyakönyvi kivonat, mert tőlem sem kérték. Szerintem is szép nagy a hasad, nem hiszem hogy bármi gond lehet. Egyébként nálam is mértek utolsó hetekben mindenféle paramétereket súlyra, egyik héten 2,8 kg, 5 nap múlva 4 kg, szóval az uh szerinti súlyra nem kell adni. Ami viszonylag pontos volt, amit a szülésznő szülés előtt mért, ő tényleg 10%-os eltéréssel jelezte előre a baba súlyát.

Mennem kell, mert ébredezik a Máté.
üdv

Netty
netty11

Pár kép Márk babáról!

Kép Keresztelő után a Mamival
Kép Pizsiben
Kép Pizsiben 2

Kép
Vendég

Hahó,
vagyok :)

Hódocska,
iiiigen, hát az első kb. nyolc hónapot mindkét alkalommal végigparáztam...nem túl alvós és zabás kölköket kaptam, viszont überfaxnisakat :lol:
De tény, hogy a második előbb lesz "nagy" a szememben, gyorsabban mennek a napok, nincs időm annyit agyalni, hogy vajon mindent jól csinálok-e. Ja és már tudok egy csomó "szörnyűséget" (pl. éjszakai szoptatás, együttalvás, igény szerinti szoptatás, hordozókendős alvás, Apára hagyás stb.), amibe ha az első gyerek nem pusztult bele, akkor a második sem fog (sőt talán én sem). Szóval igen, _most már_ laza vagyok...
Neked pedig sok-sok kitartást. Én is úgy látom, az uh-nak az igazán komoly gondok kiszűrésében van nagy szerepe, ehhez képest kissé túlzásba viszik mind a használatát, mind az eredmények relevanciáját. Nem lesz itt semmi baj, és ha megbeszéled a bébivel, biztosan marad még bent, amíg szüksége van rá :)

Netty,
először is nyugi, ez a legfontosabb, hiszen Máté a te feszültségedtől még nyügibb lesz! Egyébként bármilyen laktóz-intoleranciát csak és kizárólag célzott vizsgálattal lehet kimutatni. Igen, amennyire tudom, lehet csecsemőnek laktázt adni, sőt szerzett intolerancia esetén - ha az súlyos - ez is a megfelelő kezelési mód, de csak biztos diagnózis esetén! Nem emlékszem pontosan, mit írt Veress doki erről a Kismamában, de az tuti, hogy laktózmentes tápszer és a szoptatás felfüggesztése nem került szóba. Megint csak nem értem, miért van erre szükség. Igaz, hogy nincs benne laktóz, viszont sokkal lassabban-nehezebben lehet emészteni, ezért sokkal inkább megterheli a bélrendszert, nem beszélve a tehéntejfehérje-érzékenység fokozott kockázatáról, ami olykor egész életre szól...
Hát igen, a négy óránkénti etetés kényelmes, és megnyugtató látni, hogy milyen szépen megtömi a pocakját a kölök. Arra viszont mindenképpen figyelj, hogy a tépszeres bébit itatni is kell!
A kakin és a sírdogáláson gondolkoztam. Maga a fogzás is csinálhat híg-nyálkás kakit, sírdogálást stb. Dokibácsink azt mondja, a fokozott nyálképződés miatt több nyálat nyel a kölök, ettől megváltozik a gyomor-és béltartalom kémhatása, ami látszik a kakiban is.
Szerintem ha ekkora a kockázata a laktózérzékenységnek, és gyanús a dolog, akkor érdemes kivizsgáltatni. Egy vérvétel nem akkora gáz - tudom, tapasztalat két hónapos kölökkel -, hamar elfelejti, ugyanakkor legalább biztosat tudsz, ha fennáll az érzékenység, lehet célzottan kezelni, nem kell olyan módszerekkel kísérletezni, ami talán többet árt, mint használ... mindenképpen kéne látnia gasztrós dokinak is Mátét, mert ez a laktózmentes táp elég amatőr megoldásnak tűnik...
Annyira szeretnék segíteni, de csak találgatok...
Még, ami fontos: a szopzásmentes időszak minél hosszabb, és minél kisebb a baba, annál nagyobb valószínűséggel csinálhat cumizavart, szopási sztrájkot, bár nagyon sok esetben semmi gondot nem okoz akár a folyamatos vegyes táplálás sem. Szegény kis manó, látom magam előtt, ahogy keresi a cicit... talán, ha ennyire szereti, könnyen visszaszokik majd. Ha esetleg gondotok adódik, hívd fel Dr. Tésitsné Bodor Andrea Lilit, a Pécsi Estben hirdet szopis tanácsadást (egyébként tart szopis csoportot is). Amikor gondom volt Zezével, eljött hozzánk ingyen és bérmentve, és nagyon sokat segített, nagyon megnyugtatott. De ha esetleg nem veszi fel, akkor Scheiderné Diószegi Esztert, ő ugyan Bp-n van, nem tud személyesen eljönni, de nemzetközi okleveles laktációs szaktanácsadó, és telefonon is nagyon hatékonyan tud segíteni. Ja és előre is készülhetsz visszaszokási trükkökkel a www.szoptatasert.hu oldalon lévő cikkekből. De talán a védőnőtök is segíthet, a miénk pl. meglehetősen tájékozott.
Kitartás, menni fog! Jobbulást Máténak, mielőbbi megkönnyebbülést neked.

Holdviola,
Márk nagyon szép :)

Üdv
Kriszi
kriszi

Sziasztok!

Monee!

Köszi a linket, elolvastam, aztán Netty írását is, újra két különböző dolog. Az a fura, hogy a kórházban is már kétfélét mondtak, inkább megkeresem ott is az anyakönyvezető hölgyet, hátha ő tud naprakész infót.

Netty!

Igen, ezek az uh-k már csak ilyenek, ezért nem törődöm már vele szinte. Remélem sikerül Máténak újra a szopizás, majd gondolok rátok. :)

Ma nagyon finomat főztem, mustáros csirkeragut rizi-bizivel, nyam-nyam.

hódocska

Kriszi!

Majdnem egyszerre küldtük :) . Gyere gyakrabban, hogy majd tudjalak gyötörni, olyan jókat írsz.

Holdviola!

Előbb kimaradt, hogy Márk nagyon aranyos :)
hódocska

Sziasztok!
Holdviola!
Márk nagyon cuki:) Az oltás miatt meg szorítok. Mi kedden kaptuk meg a 3 hónaposat, nem is volt vele semmi gond, de tegnap... Most én is úgy vagyok vele mint netty, nem tudom, hogy a hasa fáj, a foga miatt sír, vagy csak hiszti.
Annyit vettünk észre, hogy amikor bekenem a fogínyét egy kis időre megnyugszik.
Hódocska!
Amikor a Domcsival voltam terhes, az ultrahangon 3 hétig mondták azt, hogy 16 hetes terhes vagyok. 3 hétig kellett visszajárnom, mind a 3szor másik doki vizsgált meg. A végén mégis több mint 3 kilós baba lett.
Egyébként tényleg van abban valami, hogy meg lehet beszélni a babával, hogy mikor bújjon ki. A Domcsinál meg a Dávidnál is nagyon sokat mondogattam nekik, hogy akkor akarjon kibújni amikor apa itthon van és úgy is volt:)
Na megyek is, megint sír Hisztikém
Marcsy
marcsy

Sziasztok!

Netty!
Biztos könnyen visszaszokik Máté a cicire nem lesz semmi gond, főleg, hogy nem szereti a tápszert. (ezt a tápszeres dolgot én sem értem). Egyébként az a véleményem ha rendesen növekszik és fejlődik biztos nincs semmi gond. Egyébként Andrisnak is nagyon sokszor nyálkás a kakija valamikor meg tök zöld. De mivel úgy látom szépen fejlődik nem izgatom magam miatta. Pedig amúgy elég parázós vagyok.

Hódocska!
Tőlem sem kértek házassági anyakönyvi kivonatot. Szép a pocid. :P Na, meg a gyerek szoba is!

Holdviola!
Ari a kisfiad!

Kriszi!
Tényleg nagyon ott vagy! Én is szívesen olvasom a tanácsaidat.

Szorítsatok!
Ma megyünk a 3 hónapos oltásra.
Kedden voltunk az ortopédián és szegénykém kapott egy "csizmát" mert befelé áll az egyik kis lábfeje. Elég ortopéd nem szép látvány de talán engem jobban zavar mint Őt. Ma mindenestere nem adtam még rá szegénynek elég lesz az oltás.

Üdv. Mindenkinek
Zóra
zóra

Sziasztok!

Jelentkezem :)
Köszönjük jól vagyunk. Réka allergiás lett a számítógépre :lol: Szóval, ha már kapcsolom be, húz el onnan és nyöszörög :) Ez van... így nem túl gyakran tudok írni. Olvasni igen, mert úgy lehet a kezemben.
Egy csomó oldalt, fórumot olvastam a problémámrólés úgy látom ez egy természetes jelenség, ami a járással függ össze. Majdcsak túljutunk rajta. Találtam itt is egy ilyen topicot, és próbálom hasznosítani más anyukák tapasztalatát. Nekem nagyon nehéz egyszerre kétfelé figyelni, ezért nem próbáltam eddig bevonni Rékát abba, amit csinálok. Most aztán én is gyakorolok. Így úgy tűnik kezdenek helyrejönni a dolgok... és Réka is háziasodik :P Sepreget, szőnyeget sikál, már nemcsak kifelé, hanem befelé is pakol a szekrénybe... szóval lassan megcsinálja a házimunkát :lol:

Ez jó is lesz, mert már 30 hetes a kis pocok odabent :D Továbbra is úgy érzem, hogy kevesebbet mozog/rúgdos, mint Réka, így van remény egy nyugodtabb babára :)
Most egyébként sokkal nehezebben viselem ezt az utolsó időszakot, mint Rékával. Nem tudok elmenni úgy a sarki boltba, hogy visszafelé már ne érezném a szúró pisilhatnékot :shock:

Hát ez van velünk :) Jövő héten meg megyünk végre NYARALNI :D

Gira
Vendég

Timi!

A védőnő nekem épp a minap mondta, hogy a Pécsen kötött házasságkor nem kell új anyakönyvi kivonat.

Gira
Vendég

Kép
marcsy

Holdviola!

Tényleg nagyon ari Márk baba! :lol: A Páromnak is mindig meg szoktam mutatni a gyerkőcök képeid és együtt elemezzük ki a kerek husis talpacskák, combon, kézen göndörödő hájacskák gyöngyörűségeit. :D:D:D

Marcsy!

Örülök hogy Te is raktál fel képet Hisztikéről! Az a pici kép ami a neved felett van az összes gyerkőcről is nagyon aranyos, de azért így jobban lehet látni a kisasszonyt. :)

Gira!

Örülök hogy jól vagy (nagyjából)! :)
Merre mentek nyaralni? Hová mersz elindulni ekkora pocival? :)
Valahogy én is így vagyok vele, hogy gyakran elfelejtkezem a Katáról ha velünk van, pedig tényleg bele lehetne vonni bizonyos dolgokba. Én egyébként is ennek a pártján állok, hogy "dolgoztassuk meg" a gyereket, ne ásítozzon egész nap. :) Mostantól én is jobban oda fogok figyelni erre, ha nálunk lesz a lányzó.
Akkorát nevettem azon a Réka és a házimunka mondatodon! :lol: :lol: :lol:

Netty!

Sajnálom hogy Mátéval gondok vannak! Én sajna nem tudok hozzászólni a dologhoz, mert nálunk nem volt senkinek ilyen problémája. Kitartást és sok-sok türelmet kívánok Neked! :wink:

Kriszi!

Végig gondoltam amit írtál a 9-13 éves "felvigyázókról" és teljesen igazad van. :) A Párom lánya 11 éves és olyan angyalian el van a két átok rossz unokaöccsével hogy rájuk sem kell nézni, ha Kata velük van. :) Én is az ilyen lazaság híve vagyok, remélem ezt majd akkor is sikerül tartani, ha nekünk lesz babócánk. :D Katával már gyakorlok... :D:D:D

Hódocska!

Én sem vagyok híve, ennek az dupla név dolognak... :wink: Valahogy nekem nem az igazi, bár az is igaz hogy tucatnyi gyereket kellene szülnöm ahhoz, hogy fel tudjam használni a kedvelt neveket. :D Bevallom az őszintét, én a kutyáimnak szoktam ezeket a "felesleges" neveket adni... :oops:
A legkisebbet kuttyomat most Zoé-nak hívják. Imádom ezt a nevet, de sajna a magyar vezeték nevekhez elég sz@rul passzol, ezért lett belőle Zoé. 8) :D Ha egyszer lányunk lesz és persze addig nem jön egy új ötlet, akkor Noémi lesz. A Páromnak nagyon tetszik ez a név, nekem meg azért, mert lehet a Noémit Mia(á)-nak vagy Mimi-nek becézni. Vannak hülye dolgaim nekem is. :D Ha fiunk lesz, akkor meg Balázs a nyerő most. ;)

Tényleg, ki merre megy nyaralni? Már ha idén érdeklődés hiányában nem marad el a nyár? 8)

Na pussz,
Monee
monee85

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?