Új privát üzeneted érkezett!

Szia Mindenkinek!
Régen szólítottalak meg Bennetetket.Amiként már korábban előfordult,ezúttal is elfogytak a szavak...KépRemekül telnek a napjaink,mégha elő-előfordulnak is problémák itthon.Derűs hozzáállással minden megoldható.
Külön üdvözlök minden új Társalkodót:szia Nektek!
A babaváróknak jó egészséget és sok pihenést kívánok,a betegeknek jobbulást!Kép
Szia Zsu2!Nagyon örülök,hogy mégsem hagytál itt minket!
Msnezők!Ha lehet,szívesen csatlakoznék közétek.A valós időben zajló,kiadós beszélgetéseknél nincs is jobb feszültségoldó...Kép
Rólunk néhány gondolat:
Marcink óráról órára ügyesedik:a mászás szinte versenytempójú-olykor már nehéz elkapni Babintit,ha tiltott terüleltet közelítene megKép-,a felállás-leülés könnyeddé vált,a kapaszkodós tipegés megbátorodott,és képzeljétek,néhány napja elengedi támasztékát és egyensúlyozva megáll, nagyjából fél percig.óriásit nőtt.Már majdnem 10kg,és 75-76cm.Apuska rém büszke...KépEgyre jobbízűen eszegeti a gyümölcsöket,zöldségeket,noha a krumlipép még mindig csak célbaköpős móka tárgya...Rizst viszont elfogad keverve sárgarépával, fehérrépával.Kedvenc csemegéi a nyers saláta és kínai kel levelek.Ezen meglepődtem,bár olvastam valahol,hogy a babák idővel "íz-szoktatás" nélkül elfogadják azokat az ételeket,amiket anyukájuk a várandósság alatt jóízen fogyasztott.Én rengeteget ettem salátákat jég- vagy fejessaláta,kínai kel alappal...Azért bevallom,még mindig nagyon jólesik,hogy ha igazán éhes szopit kér.Nem tudok betelni látványával,illatával,érintésével.A szopiztatás nyújtotta testközelség szabályosan új erővel tölt fel,és fokozza életörömöm.Nagy szükségem van erre a "feltankolásra",mert szintén nemrég olvastam,hogy a kismamák legtöbbjét legyűri a gyermekágyi depresszió...
Marcim nemrég ismét megfázott.Magas láza volt,és nehezen vett levegőt.Gyógyszerrel,sok szopiztatással,kamillás inhalálással viszonylag gyorsan felépült,ám ezúttal teljesen összetörtem pirinyókám szenvedését látva.Anyaságomba vetett hitem megrendült,a legkisebb nehézségtől elszomorodtam.
Nem voltam tisztában e depresszió tüneteivel ezidáig.Ám ahogy haladtam előre a cikk olvasása közben sorra magamra ismertem.Azért az megnyugtató,hogy nem szélsőséges formában,nem a szülés óta folyamatosan éltem át ezt a depressziót,és már túl vagyok rajta.KépRájöttem,hogy ha nem aludtam már hetek óta eleget,akkor gyűrt le e kellemetlen kór...(Mint ahogy Bogi,Neked is akkor volt halálfélelmed,amikor nem tudtál pihenni...)
Hogy értsétek,miről beszélek felsorolok néhány átélt,depresszióra utaló élményt.:
Miután szenvedélyes típus vagyok,fel sem tűnt,hogy az időnként előforduló hangulatingadozásom kezelhetetlenné vált,hogy bizonyos szituációkban,holott korábban nem így volt,szorongás fogott el,hogy időnként végtelen fáradtságot éreztem,hogy bár korábban nem voltam hirtelen haragú ember,könnyen felzaklattam magam,és a legrosszabb az volt,amikor rémálmok,rémképek gyötörtek (például egy alkalommal az Aranyparton sétáltunk,s mert a túloldalon megpillantottuk párommal a hajléktalanok kuckóit,élesen felelevenedtek bennem a munkahelyemen átélt félelmetes emlékek,ami miatt sírnom kellett;igyekeztem megnyugodni,de hívatlanul rémképek törtek rám:szörnyű,a kisbabámat támadó,véres kezű,kiéhezett,kannibál hajléktalanok támadása villant elém;újra sírnom kellett;nem hisztiztem,csak nagyon elkeseredtem).Párommal minden hasonló helyzetben beszélgettünk egy kiadósat,aztán játszottunk egy jót Csöppünkkel.
Szembenéztem félelmeimmel,gyengeségeimmel,s legyűrtem lelki békém "megrontóit".A felismerés már félig megtett út a gyógyulásig.Segítség nélkül azonban nem sikerült volna.Párom közbelépésének köszönhetően Babintink nem szenvedett tőlem.Vele mindig kiegyensúlyozott tudtam maradni,mindent meg tudtam adni neki a "vész" idején is.Szerencsére!!!Bár megérezte,ha nem voltam top-formában.Nyugtalanabb volt,rosszabbul aludt...
Valaki átélt hasonlót?
Próbáltam visszaolvasni az utolsó üzenetem óta elhangzottakat,de el-elveszítettem a fonalat.Ezért érdemben nem tudok hozzászólni.Ne haragudjatok!Kép
Most megyek babázni...Kép
Szia Nektek!
SZép napot,minden jót!
Kriszi
asszonyfajzat

Ismét szia Mindenkinek!
Felteszek néhány fotót mellékletként.:
Kép
Kép
Kép
Kép
További szép vasárnapot!
Kriszi
asszonyfajzat

Kedves Kriszi!

Apró fiad gyönyörű,és látszik rajta,hogy kiegyensúlyozott, boldog baba!!
Örülök,hogy megbírkózol a nehézségekkel, és felismered a depresszió jeleit. Ezáltal le is gyűröd ezeket. Hangulat ingadozásaim nekem is sűrűn vannak,pedig ezt nem tartom szerencsés tulajdonságnak. Írásodból viszont erőt merítek! Kép

Én kicsi fiam tökéletesen egyenes háttartással üldögél,bár tudom ,túlzásba nem szabad vinni,amíg önállóan nem ül fel. De még valamit szívesen csinál. Egyszer megmutattam neki,hogy milyen állni. Azóta azt is imádja! És olyan peckesen tud állni! Na,ez viszont tényleg pár másodperces élmény neki,mert ezt nem nagyon engedjük.

Mi használunk bébikompot is,ugyanis az az öröm,ami a kis arcán látható,amikor benne játszik, hát az csúcs. Szerintem kell ez a fajta kis önállóság neki,amit ez az eszköz adhat.

És a legfontosabb! Krisztofer megajándékozott egy jó éjszakával: fél 5-kor kelt először! Nálunk ez nagy szám!

Remélem a többi pici baba,és nagyobbacska gyerkőc is jól van!! És persze ti is, anyukák!

Sziasztok:

Zsu
zsu2

Zsu!

Hiszen Krisz nem olyan kicsi már. Ha feláll, akkor nyugodtan állhat. Katica is 7 hónaposan állt és ült egyedül, na meg mászott.
Csak 1 hónap van a gyerekeink között, ha jól emlékszem. Meg talán 10 nap.
Szóval már nem kell féltened annyira, főleg mert masszív gyerek!

Nekünk is van kölcsön bébikompunk Katicának, de ő utálja. Lili szokta benne tologatni, de vissza fogjuk adni.
Mondjuk a járás tanulásnál nem éppen előnyös, mert a súlypontja nem ott van ahol a járásnál. Ez is szerintem a szülő kényelmét fokozó szerkezet. Nálunk a párom szokta beletenni Katicát, amikor már nem bírja idegekkel a két gyereket, mert mindegyik egyszerre mászik rá Kép Õ is kérte kölcsön Kép

Kriszi!
Jó hallani rólatok. Örülök, hogy felismerted a problémád. Sajnos ilyen nálunk is van, csak nálunk a páromnál. Õ mondjuk alapból is hajlamos erre, szerinted genetikaliag is.
De mi jól ellensúlyozzuk egymást, mert én meg birka türelmű vagyok.

Gyönyörű a kislurkód. Huncut!

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Jó reggelt!Kép

"Irigykedve" olvasom babázós történeteiteket!Kép A mosolygós babafotókról nem is beszélve!
Én "csak" az aktuális matekdogáról tudnék írni, de azt inkább kihagyom.Kép

JuditKép
Az Ikvában lakunk. A lányom a tízemeletesetek első lépcsőházába jár matekozni. (A nagyim is ott lakott.) Biztos láttuk már egymást.Kép
Vendég

Sziasztok!
Képzeljétek, nagyon izgatott vagyok! Hajnali 1-kor keltem, hogy fáj a derekam, meg pisilni kell. Visszaaludtam, majd 2-kor újra, hogy most már aztán tényleg nagyon fáj a hátam. Kimentem megint pisilni, de addigra már hányingerem lett, plusz összejött még egy nagydolog is. Csodálkoztam nagyon, mert este 10-kor is volt már nagydolog. Aztán rájöttem, hogy ho-ho, mintha olyan mensi szerűen görcsölne a pocakom, és keményedtem is. Na, elő a telefont, mértem stopperrel az időt, 6-7 percenként kb. 1 perces jó fájások (az egész pocak), de igazából én csak keményedésnek nevezném, mert fájni nem erősen, inkább csak olyan gyenge mensi-szerűen fáj. DE: no folyás, no nyákdugó, no magzatvíz. Lefürödtem, hajat mostam, állítólag a gőz a jóslókat eltünteti a rendeseket felerősíti. Hát nem tudom, nálam a helyzet változatlan maradt. Illetve volt egy kis hasmenés nemrég.

A férjem meg felment Pestre dolgozni, de ha action van akkor száguld vissza hozzám. Én mondtam neki hogy menjen, mert szerintem ez még egyelőre semmi, alig fáj, ennyire nem lehet gyenge ha szülni akarnék.

Nem nagyon akarom beleélni magam a szülésbe, mert ki tudja, lehet hogy mindez totál normális, csak én fújom fel. Meg aztán hetekig el lehet lenni jóslókkal úgy tudom!

Már szült kismamák, szerintetek mi a helyzet? Nektek hogy volt?
Felhívtam Timit (szülésznő) azt mondta ebből még bármi lehet. Még téves riasztás is. Aranyos volt, próbáljak pihenni és mérjem a fájások közti időt.
Egyébként köszi mindenkinek a felajánlásokat, de úgy tűnik hogy kapok mellszívót, babakádat meg apróhirdetésben találtam, az ára: egy Piros Mogyorós Kép Úgyhogy most már tényleg minden készen a kiscsaj fogadására.
Puszi Nektek, írjatok!!!
Eszti+AnniPanni

Kép
Kép
esther1000

Sziasztok!

Eszti!
Ha megveszed az állványt a Zsutól kapsz a Brendonban OK Baby kádat 4990-ért. Ez nagyon jó belső kialakítású kád, nem kell tartanod a babát,kedvére lubickolhat benne. Nekünk bevált, Marcell újszülött korától nagyon szereti, biztonságban érzi magát benne.

Kriszi!
Örülök Neked!
Ha megadod az email címedet felveszlek a partner listára és beszélgethetünk az MSN-en.
Marci babád egyre szebb! Azok a hatalmas szemekKép
A depressziót jól kezelted. Én is kerültem hasonló helyzetbe, Marcellnek tüdőgyulladása volt, naponta két szurit kapott, alig evett, csökkent a tej mennyisége, sokat sírt és tehetetlennek éreztem magam. Sokszor elsírtam magam elkeseredésemben. Az hogy nem merültem el a depresszióban annak volt köszönhető, hogy nem volt időm túl sokat keseregni,mert itt volt Kyra akivel foglalkoznom kellett, akkor is amikor alig álltam a lábamon a fáradtságtól. Az is jót tett, hogy sokat járok ide a babanetre.

Zsu!
Mi is használtunk bébikompot Kyrának, nagyon szerette ő is. Sokan vannak negatív véleménnyel róla. Az biztos, hogy amikor járni tanul, nem tesz jót neki, de 6-7 hónapos korban megfelelő. Állítólag később tanulnak meg járni azok a gyerekek akiket bébikompba raknak. Nos ez nálunk nem így alakult, és a környezetemben sem hallottam rá példát.
Ha Krisz elbírja a saját súlyát és már egyedül fel tud állni, nyugodtan hagyhatod, nem lesz semmi baja. Viszont,ha még rogyadoznak a lábai inkább várjatok vele, nehogy görbék legyenek később a lábai. Erre is láttam már példát.

Bea
beátab

Eszti!

Szerintem ezek még csak jósló fájások. De azért figyeld nem sűrűsödnek-e. Olvastam már olyan történetet,ahol a kismama nem érzett erős fájdalmat, mégis beindult a szülés. De ez a ritkább.
Mikor kell dokihoz menned?
beátab

Biztos vagyok benne hogy csak jóslók. Csak nem tudom hogy normális-e hogy ilyen sokáig tart, ha utána nem követik rendes görcsök.
Szerdán megyek dokihoz, kíváncsi vagyok mit fog mondani. Csodálkoznék rajta, ha ennyi keményedéstől nem nyílt volna ki egy ujjnyira a méhszájam.
Szóval tényleg furi, mert mindenkinek máshogy indul a szülés, és nem lehet ilyenkor még tudni hogy vaklárma-e. Úgyhogy most várok és várok, és ez olyan nehéz. Mindenesetre már hajatmostam, kiszedtem a szemöldököm, most pakolom a ruhákat össze Kép

Kép
Kép
esther1000

Sziasztok!
Megint vérvételes kérdésem van Kép
Az első vérvételre éhgyomorral kell menni? Ez még nem a cukros.

Rettenet mennyi vizsgálatra kell menni Kép

Köszi: Niki

kancellárka

Sziasztok!

Niki, csak a cukros vérvételre kell éhgyomorra menni!

Eszti,
nem akarlak elkeseríteni, de ez még csak jóslófájás. De ahogy a szülésznőd is mondta, bármi lehet, minden szülés más. Én igazi fájásokkal nem tudtam volna ennyit írni, hajat mosni, mert baromira fájt. Csak támaszkodtam, és összeszorítottam a fogam. A szülőszobán meg elszidtam Évát az alma miatt. Kép Én 2 napig voltam 10 perces jóslófájásokkal, még a tescoba is elmentünk bevásárolni. Kép 3-4 percesekkel mentünk be, és tök zárt voltam. Kép
De persze Neked biztos könnyű szülésed lesz, és a nyákdugód se biztos, hogy elmegy otthon.
Most hol is tartasz? Hányadik héten?
Vendég

Gyugyi!

Mekkora gyerkőcöd van?
Lehet, tényleg láttuk egymást már, de sajna nincs magamról kép. De lehet, jobb is! :-)))

Eszti!
Szorítunk!!!

Kellemes napot mindenkinek!!!

Tegnap olvastam a babaszoba-chaten, hogy meghalt egy babanetes anyuka,rákban, két kicsi gyíereke maradt árván. Ti hallottatok róla?
Nagyon sajnálom

Judit
juditta2

Tündi, most már úgy érzem múlóban vannak a mensi szerű görcsök. Csak az a furi, hogy felébredtem rájuk este, meg fájt a derekam, és hogy viszonylag sűrűn jöttek (plusz hányinger, hasmenés). De igazából nem fájt, csak annyira hogy felfigyeljek rájuk. Meg aztán gyakran keményedek még mindig. Egyébként 36+1-nél vagyunk, van még időnk. Csak a babóca elég nagy, és emiatt lehet számítani rá hogy hamarabb érkezik.
Azt hittem a jóslók nem tartanak ilyen sokáig. De ezek szerint mégis Kép Azért ez a két nap 10 perces jóslókkal nem lehetett semmi!

Kép
Kép
esther1000

A babanetes anyukát nagyon sajnálom. Én még nem hallottam. Borzasztó, hogy ilyen dolgok történnek. Én meg itt rinyálok a jóslóim miatt...

Kép
Kép
esther1000

EszterKép
Nekem azt mondták, hogy az "igazi" fájások alatt nem tudsz megszólalni. Nem hittem el, pedig úgy lett.Kép Be akartam fonni a hajam két fájás között...nem sikerült.
De: minden szülés más.
36 hetes vagy? Akkor még ráérsz. Tudom, hogy a vége lassan telik és jó lenne már babázni.Kép Kitartás!

JuditKép
12 a lányom, 10 a fiam. A tied? (Nem emlékszem, bocsi)

Mindenkinek üdv!Kép
Vendég

Sziasztok!

Írtam, és nem találom itt.
Nem jött le?

Eszter!
Ez már biztos jelent valamit! Főleg a hasmenés. Nekem akkor már 24 órán belül szülés volt belőle.

Egyet fogadj meg, mert a keményedésektől akár olyan helyzetbe is kerülhetsz, mint én, mert nekem totál ugyanilyen volt a dolog.
Én 37 hetesen szültem Lilit.

Szóval. Ha hirtelen elpattan a magzatburok és elfolyik a magzatvíz (nem csak csöpög, csorog, hanem ömlik), akkor ne mozdulj, ne kelj fel, hanem azonnal hívjátok a mentőt. Én ezt nem igazán tudtam előtte, és előre esett a köldökzsinór míg beértünk a kórházba, rátekeredett Lili nyakára és császár lett belőle.
Én a burokrepedés után még zuhanyoztam, öltöztem, stb...
Nem akarlak megijeszteni, mert amúgy minden oké volt, de ezt fogadd meg!

És Lili nem is volt nagy baba.

Ja, és a fájások szerintem szintén egyéntől függőek. Én sokkal rosszabbra számítottam. Még oxit is kaptam, a fájásmérő nagyon erős fájásokat mutatott, de nekem még a nagyon erős mensis fájdalomszintet sem érte el.
Nem véletlen lehet az sem, hogy pl. az epeköves fájdalmat is így bírtam két évig!

KépKép

KépKép
farkasbogi

Jó reggelt lányok!

Újra vagyok. Sajnos jó hírekkel nem tudok szolgálni. Anyum továbbra is kórházban,kezelések folyamatban.Az egy jó dolog,hogy az étvágya jó.
A pocaklakónk sajnos elhagyott minket a 9 -ik héten.KépSzóval nem kell mondani ,hogy verd meg Isten.
Ne haragudjatok, ha csupa buta dolgot írok most.
A babák továbbra is gyönyörüek!!!!!
Nagyjából visszaolvastam. A kismamiknak gyors és könnyü szülést kivánok,az újaknak pedig üdvözlet.

Millió puszi mindenkinek:Emőke
rusnya

Szia Emőke!

Nagyon nagyon sajnálom a történteket.
Már írtad, hogy voltál többször ilyen helyzetben. Az orvosok nem mondanak semmit? Nem lehetne valami kezelést alkalmazni, hogy megmaradjanak a babákok.
El tudom képzelni milyen lelki állapotban lehetsz most.
De Te erős nő vagy, és most annak is kell maradnod. Én igazán tudom mit élsz most át!!

Sok sok erősítő puszit küldök: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Drága Emőke!

Lélekben veled vagyunk!

Zsu
zsu2

Sziasztok!

Még egyben, és szerintem egy jó darabig így is maradunk Kép Estére már semmi bajunk nem volt. És tök jól aludtam! Végre! Bár volt egy rémálmom a szüléssel kapcsolatban, de ezekre már számítottam.

Bogi, köszi az infót! Erre nem is gondoltam volna! Muszáj mentőt hívni, vagy azért bevihet a férjem is a kórházba? Konkrétan arra gondolok, hogy mennyire kell vízszintesben maradni ezután?

Emőke, nagyon-nagyon sajnálom! Tényleg borzasztó dolgokon mentél/mész keresztül, sok-sok erőt kívánok! Hidd el, most már előbb-utóbb kell jönnie valami jónak is!
Puszi
Eszti+AnniPanni

Kép
Kép
esther1000

Sziasztok!

Na megjártam a vércsapolást, nem is lettem rosszul, viszont buboréknak köszönhetően sikerült mégis éhgyomorral mennem, de azóta már bevágtam az előrelátóan bekészített kajámat.

Emőke!
Így ismeretlenül is sajnálom a veled történteket.

kancellárka

sziasztok!

Emőke
Nagyon sajnálom. Kitartás és türelem a továbbiakhoz.

Eszti
Vigyázz magadra és húzd még legalább 2 hétig!

Bogi
A grafikus lány, aki lerajzolta a lányidat, lerajzolná szerinted a Zselykét is?

Élevezzétek a napsütést!

Orsi

Kép
sorsoly

Sziasztok!

Emőke!
Tudom mit érzel, átéltem ezt már én is. Ne hagyd,hogy eluralkodjon rajtad a depresszió. Én túl gyenge voltam.
Fel a fejjel!
Anyukádnak jobbulást!

Bea
beátab

Bogi!

Nem tudom miért nem sikerül az MSN-en beszélgetnünk.Próbálok emailt küldeni Neked, jelezz majd légyszi, hogy megkaptad-e.
Köszi!
beátab

Megkaptam!
Pedig felvettelek a partnerek közé.
Nekem a volános címem működik.

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Eszter!

Hát engem a férjem vitt be, és ez lett a baj. Utólag megkérdeztem a szülésznőt, ő is azt mondta, hogy ilyenkor biztos ami biztos jobb mentőt hívni.

De ne ijedj meg. Az esetek legnagyobb százalékában fájásokkal indul meg a szülés!

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Emőke,
én is sok -sok erőt kivánok!!!

és mindenkinek további szép napot.
puszi
Erzsi
erzsi100

Sziasztok!

Emőke,
nagyon sajnálom!!!! Kívánom, hogy legyen erőtök átvészelni!

Eszter,
Nekem nem voltak erős fájásaim, vagyis nem tudtam, hogy a kb két hete fájó derekem tulajdonképpen már jósló. Megrepedt marzatburokkal mentünk a kórházba, és oxitocinnal szültem meg. Szinte alig éreztem fájást. Vajúdás közben pedig aludtam a páromra támaszkodva, két fájás között.
Úgy látom, ahányan csak vagyunk és ahányszor csak szültünk, mindannyiszor másképp történtek a dolgok.

Orsi,
a masszázst most is kihagyomKép

Mi most az árvízvédekezéssel vagyunk elfoglalva. Mindennaposak nálunk a vízügyesek. Azt hiszem éppen most hozták az első adag homokzsákot, Krisztián kiment segíteni. A töltés alja már két napja átázott és tocsog, de még nincs akkora vész, mint 2002-ben. Sajnos legalább 1 hétig még eltart ez a hullám, és az Alpokban folyamatosan olvad. Lehet, hogy az ikreket kiköltöztetem anyukámhoz, mert előfordulhat, hogy fel kell pakolni a bútorokat az alsó szintről, akkor nem fogunk elférniKép

Kicsit kimegyünk, amíg még az udvar nem tocsog.

Üdv: Márti

Márti
Kép
hideyoshi

Sziasztok!

Bogi!
Ok. köszi, remélem működik majd.

Márti!
Merre laktok?
Szörnyű ez az állapot. Nézem a Tv-ét egyre ijesztőbb a helyzet.

Ági!
Merre vagy?
Remélem nem beteg az Anna.
Jövő héten megint lesz Játszóház. Eljöttök?

Irigykedve olvastam a könnyű szüléseiteket. Hát nekem nem volt ilyen szerencsémKép

Bea
beátab

Sziasztok!

Bogi, köszi az infót, ez tényleg baromi fontos lehet. Akkor majd magamrakötöm a telefont, hogy azért se kelljen felkelni Kép

Márti, hol laktok? Csak nem a Dózsa rkp-n? Mi ugyanis itt lakunk. Ma lezárták az utcánrészünket a belvíz miatt. Autóval be se tudunk jönni. Kivezényeltek egy csomó katonát is. Hát így aztán nem lehet túl nyugodt az ember. Már mi is azon gondolkodunk, hogy a bútorokat és a mosógépet mire kellene rápakolni.

Tényleg irigykedem a könnyen szülőkre. Nem tudom még az enyém milyen lesz, hát csak reménykedni tudok hogy nem lesz nagyon elnyúló... Márti, azért nem rossz hogy te két fájás között még aludtál is ;-)

Puszi

Kép
Kép
esther1000

Sziasztok!

Likócson lakunk közvetlenül a töltés mellett. A töltés alja a kerítésünknél ér véget.

Márti
Kép
hideyoshi

Szia mindenki!

Szigetközben sem rózsás a helyzet. Úszik minden,sok a belvíz,erősítik töltéseket.

Zsu
zsu2

Sziasztok!

Én kivétel vagyok, mert én egyformán szültem a kettőt 17 hónap különbséggel Kép

Úgy aggódom azokért akik az értérben vagy a közelében laknak.
Bár megmondom őszintén, hogy az önkormányzatokat ilyenkor lefejezném.
Tudják, hogy majd minden évben kiönt a Duna, és hatalmas károkat okozhat, mégis mérnek ki telkeket a közelében. Ez felháborít engem. És ezzel kiteszik a szerencsétlen lakókat annak, hogy talán elúszik mindenük!

Vigyázzatok magatokra!

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Vissza kellett olvassalak benneteket,mert egy ideig nem voltam itthon.

Bogi!

Ne haragudj, de pontosítani szeretnék a köldökzsinórral kapcsolatban, elsősorban azért mert még számomra is kicsit ijesztőnek tűnt - hát még annak aki szülés előtt van - amit írtál, pedig én már túl vagyok néhány szülésen.

A köldökzsinór előesés azt jelenti, hogy a kiömlő magzatvíz magával sodorja a köldökzsinórt, amely beszorulhat a medencfal és a magzat közé. Ez akkor szokott előfordulni ha pl. koraszülés van vagy a magzat feje még nem tömíti el a szülőcsatornát. Belső vizsgálattal a köldökzsinór ilyenkor tapintható a méhszájban vagy a hüvelyben.
Azonnali császármetszés szükséges mert a magzat perceken belül elhalhat. Addig is térd-könyök helyzetbe kell helyezni az anyát vagy meg kell emelni a medencéjét, hogy a magzat visszacsússzon és a köldökzsinór visszahúzódhasson.
Ez szerencsére nem mindennapos dolog...

Ebből következik, hogy nálad nem ez történhetett, mert különben azonnal császároztak volna, nem engedtek volna vajúdni,és nem kaptál volna oxyt.

Lili nyakára a köldökzsinór nem ekkor tekeredhetett rá, hanem korábban amikor még volt annyi helye, hogy akár bukfencezhetett is. Kikeveredni belőle már nem egyszerű.
ez elég gyakori, és a legtöbb esetben így is meg tudnak születni.Csak nem szabad őket sürgetni.

Remélem nem bántottalak meg,de úgy éreztem szakmailag egy kicsit meg kell magyaráznom, nehogy a szülés előtt állók azt gondolják, hogy minden burokrepedés veszéllyel jár.

Puszi, Bea
ráhel

Sziasztok!

Remélem sehova nem megy be a víz, se Likócson, se a Dózsa rakparton, és a Szigetközben sem!
Szorítok Nektek!
Egyébként itt mikor kezd el apadni? Meddig duzzaszt vissza a Duna?

Elolvastam Lau történetét a 2004 őszi topicban, szörnyű, nagyon sajnálom a családját. Kép

Emőke,
nagyon sajnálom, hogy babóca elment! Kép
Gondolok rátok, hogy miharabb kiheverjétek, ha egyáltalán ki lehet. Kép
Anyukádra is sokat gondolok.

Orsi,
Zselykének nem hiányzik a kendője? Kép

Bogi,
csodálkozva olvastam amit a köldökzsinór-előreesésről írtál, de aztán Ráhel megerősített abban, amit korábban olvastam erről.
Biztos nagy volt Nálatok is az ijedtség, és tök jó, hogy Lilinek nem lett semmi baja! Kép

Eszter,
babavárók topicba nem írsz?
Én a 38. héttől készültem szülni, minden este úgy feküdtem le, hogy na akkor ma éjjel elfolyik a magzatvíz. Zita a 42. hét első napján született meg. Kép Magzatvíz burokrepesztés után folyt el. Kép
Vendég

Sziasztok!

Eszti
Nekem is könnyű szülésem volt. Hajnal fél 1-kor elfolyt a magzatvizem fél ötkor pedig már Zselykét nézegettük. Mondjuk helyzeti előnnyel indultam, mert 8 hónaposan már 2 ujjnyira nyitva voltam, igy mikor elkezdődött a vajudásom, azt mondta a szülésznő, hogy már a felénél tartok. Kép

Az árviznél nem mindig az önkormányzatok a hibásak. Előfordul az is, hogy vikendházas övezetben laknak az emberek, utánna meg csodálkoznak, ha elönti őket a víz.

Márti
Remélem nem lesz nálatok semmi baj.

Nálunk egyáltalán nincs belvíz, sőt azt nézegettem, hogy locsolni kéne. De most az eső megoldja. Szivesebben locsoltam volna, minthogy esen az eső. Anyukám azt mondta, hogy keleten 4 napja esik, és ott is kiáradt minden aminek lehetett.

Legyetek jók.

Csók: Orsi

Kép
sorsoly

Tündi

Van másik. Kép A párom szentül állitja, hogy hivogatja a megadott számot, de senki se veszi fel. Majd még próbálkozik!!

Ki járt baba-mama jógára? Tart még?

Orsi

Kép
sorsoly

Szerintem se mindig az önkormányzatok a hibásak az árvíz miatt. Egyszerűen képtelenség egy folyó mentén végig gátat építeni. jó, persze én könnyen dumálok Szabadhegyről.
A tesómék Táton laknak, Esztergom mellett. Múlt éjjel a katasztrófavédelmisek nem engedték, hogy tovább építsék a homokzsákgátat, gondolhatjátok, milyen lincshangulat volt. Nyilván Bp-et mentették. Szerencsére nem úszott el teljesen Tát, ott már tegnap este apadt a Duna.
Vendég

Orsi, hát az biztos, hogy nem veszi fel mindig a telefont, még nekem se. Kép Elég sokszor tárgyal. Akkor add meg a párod a számát, és az enyém felhívja, ok?
havtunde@totalcar.hu
Vendég

Sziasztok Csajok!

Ma iszonyú fejfájásra ébredtem hajnalban, de kitartottam, és csak reggel vettem be fél Algopyrint. Mások is ramatyul érzik ma magukat? Ma nagyon rossz az idő, de legalább a lakásunk még nem ázik Kép
Tündi, az nlc-re szoktam még irogatni a májusi babavárókhoz (anno úgy volt hogy május 7-re vagyok kiírva), csak szerettem volna győri anyukákkal is felvenni a kapcsolatot. Asszem még egy topicot már nem bírnék el Kép
Bea, köszi az infót, akkor most egy fokkal nyugodtabb vagyok a köldökzsinór témában Kép De azért jó ezekről tudni, a védőnő semmi ilyet nem is említett.
Ma megyek dokihoz, megírom majd hogy mi volt. Meg szeretném nézetni is az Anna-babát UH-val, nagyon kíváncsi vagyok a méreteire! (na meg azért rá is Kép)
Ja, még egy kérdés: szoptatósmelltartót hajtok már jó ideje. Nem szeretnék 6000 Ft-osat venni, de az olcsóbbak meg annyira csúnyák, hogy azt meg nem venném fel. Ti hogy oldottátok meg ezt a kérdést? Van valami bevált márka/praktika? A Zafirában mondjuk marha szép volt 6 rugóért, de majdnem szívinfarktust kaptam az áráért. Biztos megéri meg minden, de most annyi kiadásunk volt hogy nem biztos hogy szeretnék ennyit kiadni egy darabért. Illetve 2-3 db kell, igaz?

Puszi!
Eszti+Anna

Kép
Kép
esther1000

Eszti!

Én is sajnáltam a marha nagy összeget a szopis melltartóért. a Kistesóban találtam, nem emlékszem a márkára, de 100 %-os pamut volt,és szerintem tökéletes. ha jól emlékszem, 2ezer valamennyi volt.
Aztán semmi para, várjon még pár hetet az a bébi!

Zsu
zsu2

Zsu, köszi! Megnézem majd a Kistesóban! Apropó, az hol is van? Kép Még csak két éve lakom itt, és nem nagyon vagyok képben a belváráson kívüli üzletekkel. Na jó, a Plázát azért ismerem :-)))))
Egyébként nem parázom a szülésen, úgy vagyok vele hogy nekem van a legkevesebb beleszólásom a dolgokba, majd a babóca eldönti hogy mikor akar kijönni. A Patológián tapasztaltam, hogy sok kismama akármit is csinálhat a 40. hét után is, a baba tényleg akkor jön amikor ő akar.
De nagyon szeretnék természetesen szülni, a császártól például biztos beparáznék!
Nincs újabb képetek a csemetéitekről? Olyan jó nézni a kisbabákat! Egyelőre még távolinak tűnik hogy a mi pici Annánkat a karomba tarthassam, de addig is jó gyönyörködni más gyermekében!Kép
Puszi

Kép
Kép
esther1000

Ráhel!

Dehogy baj!
Én kérek elnézést, hogy kicsit félreinformáltak engem is a kórházban, legalábbis ami a szó szoros értelmét tekinti. Kép

Amúgy nálunk minden amit leírtál megvolt.
Lili még nem volt beékelődve, hiszen még lett volna 3 hete a születésre, és a méhszájam is teljesen zárt volt.
Amikor elfolyt a magzatvíz, nekem nem volt tiszta, hanem véres volt.
Amikor rátettek a monitorra, azonnal rosszak voltak a szívhangok, nagy volt körülöttem a nyüzsgés, és azonnal császároztak is. Az ügyeletes orvos volt egy kissé nemtörődöm, akinek jók voltak a szívhangok, mert már sietett haza.
(A nevét nemmondom, mert hátha valaki hozzá jár)
Ha a szülésznőm nem erőszakoskodik, és nem lép közbe, akkor bizony Lili nem tuti hogy élne, de legalábbis biztos, hogy nem lenne egészséges. Mint utólag kiderült, a sok idegeskedéstől keményedett a hasam rengeteget, ami a korai burokrepedést és a kezdődő burokleválást okozta.
Ezt nem nagyon reklámozom, hogy Lili így született, mert végülis minden jól sült el. Mindenesetre ha akkor nem autóval megyünk be, akkor lehet, hogy elkerülhettük volna a sürgős műtétet.

Eszter!
Mindenképpen úgy az igaz, ahogy Ráhel leírta! Nem akartalak én megrémíteni, remélem nem is tettem.
A szülés szerintem pont az a dolog, amitől nem kell félni.
Az elsőnél azért, mert az ember nem tudja még, hogy mire vállalkozik, a másodiknál meg azért, mert ott már tudja. Ráhel a sokadikkal meg már rutinos Kép

Ráhel!
Lehet, hogy pofátlannak fogsz tartani, de lehetséges, hogy vigyél tőlem pár szórólapot a kismamáknak a pelenkáról?

Puszika

KépKép

KépKép
farkasbogi

Eszti!

2 Kistesó van egyik a Marcal I-en, Lajta utcában, a Tesco mögött kell bemenni. A másik Szabadhegyen, a Szabadi úton.

Orsi!
Én voltam Krisszel baba-mama jógán. A saj telefonszáma:30/ 522-2674

Zsu
zsu2

Eszter,
én se akartam drága szoptatós melltarót venni, ezért vettem a vásárcsarnoknál olcsóért. Na, nem is hordtam, mert tök szar volt. aztán próbáltam a Kistesóban, nekem az se volt jó, bökött az anyag, meg vhogy nem volt olyan, am passzolt volna rám. Végül 5E körül vettem a Brendonban Anita márkájút, és ez tényleg nagyon jó! Azért sem árt, ha a lehajtáson kívül tart is vmit! Amúgy életemben nem volt még ilyen drága melltartóm! Kép
Vendég

Bogi!

Ha gyorsan küldesz egy mintát nyomtatok belőle és elviszem.Küldheted a mailemre. Tudod ma délután van beszélgetés.
A mai téma:hogyan segíthetnek az apukák a szülés alatt ill. a természetes módszerek alkalmazása a várandósság és a szülés során.
Akik most járnak hozzám májusban fognak szülni.Úgyhogy a pelenka belefér! Kép)
ráhel

Sziasztok!

A nálunk lévő árvizi gond miatt kimondottan az önkormányzat ill. a vízmű felelős. Ugyanis 4 évvel ezelőtt mikor legmagasabb volt a vízállás, nálunk kb 100 méteren elrepedt a töltés alja. Nem sokon múlt, hogy nem vitte el a víz a házunkat és a szomszédos házakat. Az elmúlt 4 évben az illetékesek nem tettek semmit, hogy valamelyest javítsanak az akkor teljesen átázott, alámosott gát állapotán. Így történhetett az, hogy most amikor meg sem közelíti a víz magassága az akkorit, már szinte az első napon elkezdett a víz szivárogni. Nem csak a pincékben, hanem a gát alsó részén is. Már a kazánunk is víz alatt vanKép

Szoptatós melltartót én is használtam. Nem vettem meg a drágát, kb. 2-3 ezer volt, a márkáját sajnos nem tudom. Az Arany János utcai fehérneműsben vettem. Nem túl esztétikus, de a céljának tökéletesen megfelel és nagyon jól tartja a mellet. Két számmal nagyobbat vettem, mint a normál méretem, de még így is épphogy jó lett.

Márti
Kép
hideyoshi

Sziasztok!

Márti!
Így most nem tudtok fűteni? Tönkremegy a víztől?
Szörnyű, hogy mindig csak akkor tesznek valamit / vagy akkor sem /, ha már baj van. A megelőzésre meg soha nincs pénz. A biztosító gondolom jó sokára fizet.Kép
Gyerekeket elköltöztetted?
Ha bármiben tudok szívesen segítek, szóljál.

Eszti!
Nálatok mi a helyzet?
Én Révaluban nőttem fel, ott is akartunk maradni, de apukám lebeszélt róla, pont az árvíz veszély miatt.
A melltartóval kapcsolatban, nekem kettő is van, de nem szeretem, és már sajnálom, hogy megvettem olyan drágán. A Tomában, Kistesóban valóban olcsóbb, csak nekem későn mondták.
Mi volt a dokinál?

Nem tudja valaki hol tudok műanyag fedeles homokozót venni nagyobb méretűt?

Bea
beátab

Sziasztok Csajok!

Hát, még mindig nem térek magamhoz! Voltam dokinál, és hát nem semmi amit mondott.

Szóval: a kórházban megkaptam a C1110-es jelzést már 32 hetesen, ami elég parás volt. Mindenki mondta, hogy aztán vigyázzak magamra, mert ebből bármikor szülés lehet, pihenjek, feküdjek, stb.

Ma megvizsgált a dokim, és a diganózis: C2100!!! Ami teljesen normális, ezért szerintem nem kellett volna kétszer bent feküdnöm, tüdőérlelőket kapnom, meg antibiotikumot és infúziót.

Közölte a dokit, hogy biztos benne még jó ideig nem fogok szülni, sőt lehet hogy túl is hordom a picit. Én meg hétfőn még szülni készültem!!! Nagyon jó a dokim egyébként, mondta hogy ne hallgassak másra, csak rá. Csak ha megvizsgált volna ő is a 2 kórházi benttartózkodásom alatt, akkor már rég kiderült volna hogy egyátalán nem gázos a helyzet. Mennyit izgultunk pedig, te jó ég!!! És hány doki mondta hogy vigyázzak magamra, mert ilyen méhszájjal minden előfordulhat! Most szóljatok hozzá! És egész eddig emiatt nem bújtunk össze a férjemmel, ezért haragszom a legjobban. Persze most zöld jelzést kaptunk Kép

De legalább a Pannival minden rendben. BPD: 93 mm, FL: 70 mm. Ez a legfontosabb!

És a legviccesebb, hogy több órás keményedéssel és mensi görcsökkel sem rövidült illetve nyílt ki a méhszájam.... Úgyhogy most aztán totál idiótának érzem magam, az egész család azt várja hogy bármelyik percben vigyenek szülni. Ehhez képest lehet hogy ráhúzunk még a májusi időponthoz képest is.

Jó, mondjuk tudom hogy előfordulhatnak ilyenek, de három doki vizsgált meg és mindenki az 1110-et mondta. Lehet hogy inkább magamra haragszom, amiért elhittem mindezt és arra számítottam hogy bármikor beindulhat a szülés!

Bár megegyeztünk a dokival, hogy április végén szülünk, viccesen még a 23-ban is (akkor vagyunk együtt 5 éve a férjemmel).

Remélem nem néztek hülyének, de tényleg halálra rémisztgettek a dokik meg a nővérek, mindenki mondta hogy örüljek ha kihúzom a 36. hétig. Hát ehhez képest!

Most már aztán nem készülök szülni egy jó darabig, és ennek ellenkezőjéről semmilyen jóslófájás nem tud eltántorítani!
Ja, és képzeljétek felhívott a Timi (szülésznő) hogy mi van velünk, meg hogy felmegy Pestre néhány órára holnap, tudja róla, de ha bármi van akkor rohan vissza, nyugodjak meg tuti nem kési le a szülést! Olyan aranyos, annyira jólesett tőle ez, tényleg megnyugtató hogy ő lesz mellettem! Na meg azért a dokim sem rossz ;) benne is totál megbízom! Bár jelenlegi állapotomban akár 2 hetes körútra is mehetne Kép

Na puszi nektek, remélem elpárolog a mérgem nemsokára! Végül is az a fontos, hogy a babócánk jól van, és nem lesz koraszülött!

Eszti+AnniPanni

Kép
Kép
esther1000

Ja, és vettem a Kínaiban 800 Ft-ért szoptatós melltartót Kép
Bea, jól tettétek hogy elköltöztetek Révfaluból. Én is szoktam mondani a férjemnek (az ő családja lakik itt, én csak járulékos költségként jöttem Kép) hogy okos ember dombra építkezik Kép
Márti, nagyon rosszul hangzik amit írtál! Borzasztó ez a katasztrófa!

Kép
Kép
esther1000

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?