Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Mi két hét múlva megyünk családostól, szüleimmel Velembe Novákfalvára. Remélem jó lesz Kép

Már évek óta nem voltunk sehol nyaralni, ránk fog férni egy kis kiakapcsolódás.

Zsezse!
Szép vagy Kép

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Orsi,
tök jók a képek!
Végül kipróbáltad a mosódióhéjat?
Vendég

Sziasztok!

Csak bekukkantok!
Elnézést, de nem reagálok a hétvégi hozzászólásokra. Rohanunk ki az udvarra!!!

Orsi,
Ne haragudj, de nem tudok ma menniKép! A párocskám nem tud vigyázni a gyerekekre.
Talán legközelebb!

ÜDV: Márti

Márti
Kép
hideyoshi

Sziasztok!

Tündi
Nem próbáltam a mosódióhéjat. El is feledkeztem róla.

Márti
Majd legközelebb. Most 1 hónapig biztos, hogy itthon leszünk.

Ha valaki etetőszéket akar, akkor ajánlom az IKEA-s műanyag széket. Tálcával együtt 3400 Ft, nem állitható a háttámlája, de szerintem tök jó.

Csók: Orsi

Kép
sorsoly

Sziasztok!

Tényleg nem volt valami nagy a pörgés, én is benéztem, de alig lézengtetek...Kép

Genitoris!
Reméltem, hogy nem ellenségeskedésnek veszed az általunk írtakat.Kép Tehát akkor mi a téma???Kép

Orsi!
Nagyon jók a képek!

Emőke!
Nagyon remélem, hogy édesanyád meggyógyul a kezelések hatására! Nálunk sajnos egyikünk édesapja sem él már... nagyon rossz érzés, hogy nem lesz a gyerekünknek nagyapja...Kép Bocs, nem akarlak elszomorítani! Adjon erőt most Neked és anyukádnak is a kisbaba, akihez és a szívdobogáshoz nagyon gratulálok!!!

Marengo!
A Kép-hoz kettőspötty és nagy "o" betű közvetlenül egymás után!Kép

Tündi!
Zita iszonyatosan aranyos a farmerruciban!!! Ez a fog nélküli vigyor pedig...KépKépKép

Bogi!
Katica érti a dolgát, látom!Kép Életem nagy titkai: "Anya kiakasztása" című fejezet ...Kép

Mi tegnap voltunk uh-n (kisírtam egyet a dokibácsimtól...Kép). Minden teljesen rendben van, a számítottnak megfelelő kor, fejvégű fekvés, méretei pedig: fejecskéje 69 mm, a combja pedig 48 mm. Az uh-s nénike nagyon aranyos volt, vagy tíz percig szánkázott a hasamon a fejjel, és centiről centire mindent-mindent megmutatott. A kis arcát, a gerincvonalát, a belső szerveit, a végtagjait (integetettKép), a kis lábán meg meg tudtuk számolni a lábujjakat! Viszont elfelejtettünk képet kérni. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!! Annyira el voltunk foglalva a kicsi kukucskálásával, hogy totál kiment a fejünkből... Pedig apa is mondta, hogy kérünk ám majd képet, de teljesen elájult a fiától... Most már ez is kiderült: 100%-osan fiú, láttuk a mogyorócskáit teljesen tisztán és kivehetően. Kép
És amióta megjött a jó idő (meg a melegfront), azóta a kisfiam (de jó ezt így leírni!!!) annyit mocorog a hasamban, és egyre feljebb!!! Tegnap este is jót műsorozott, apával nem győztünk rajta derülni, ki akarta rúgni a "ház" falát!
Nagyon jó érzés most már azt mondani a baba helyett, hogy Kende...Kép Meg hogy kisfiam...Kép Már most imádom, mi lesz velem, ha megszületik???KépKépKép

Bocs, hogy ilyen hosszú voltam!

Szép napot mindenkinek!

Sziasztok

Norwell+Kende (27+5Kép)

Kép
Kép
norwell

Emőke,
szorítok értetek!

Norwell,
gratulálok a kissráchoz! Olyan jó olvasni ezt a boldog babavárást!
Ezt direkt Neked:
Zita 40+6 és Zita 1 naposan, 2 nap múlva:
KépKép

És mivel szerelmes vagyok a lányomba, egy mai fotót is muszáj feltennem Kép Kép:
Kép
Vendég

sziasztok!
Muszáj írnom:
Tünde!

Egyszer láttam csak fotót rólad,de...ez a pici lány tiszta anyukája!! Kép

Zsu
zsu2

Sziasztok,
Tünde!
Zita baba a sztár!Kép

Bogi!
holnapra esőt jósolnakKép
de amúgy se biztos hogy tudnánk menni kukucskálni, mert Marci tegnap este óta lázas, megint nem megy ovi..de semmi más baja nincs csak láz, ami hol lemegy hol felszökik..azt mondta a dokinéni hogy vmi virust kapott be...
Norwell+Kende !
mi még sehogy nem állunk a nevekkelKép néha tesztelem a picit, hogy sorolom a neveket és ha rúg akkor lehet hogy teccik nekiKép vagy apja szerint pont az nem teccik nekiKép szal még nincs nevünkKép
Emőke!
Kitartás és gratula!!
mennem kell,
puszi mindenkinek!
Erzsi
erzsi100

Erzsi,
Te hányadik hétnél tartassz?
Vendég

Zsu,
aranyos vagy, hogy ezt írod! Azóta megint tiszta apja; talán nekem már nincs ekkora tokám. Kép
Vendég

Sziasztok!

Tünde Kép Ez jó volt Kép Neked tuti nincs ekkora tokád, de Zitának naggggyon jól áll Kép És az a szemüveg.

Na én is dicsekszem kicsit a lányokkal majd lejjebb Kép

Erzsi!
Azt mondták, hogy nyugat felől felszakadozik. Lehet, hogy mázlink lesz, mint ahogy eddig mindig!
Fiadnak jobbulást.
Pocaklakónak meg azért nem ártana nevet találni. Nehogy úgy járjatok, mint mi Katicával Kép
A Pöttömöknél van egy újszülöttünk, akit Barangónak hívnak. Először tök furcsa volt a név, de egyre jobban tetszik.
Azt Te még nem tudod, hogy amikor én terhes voltam, és még benne volt a pakliban, hogy fiú lesz, akkor a Jaksy Farkas nevet akartuk adni a fiúnknak, mert az tök poénos, ha mindegyikünk nevét kapja Kép, és mégis csak egy vezetékneve van Kép

Norwell!
Kende nagyon szép név Kép Annyira jó olvasni az első babás kismamák lelkendezéseit. Ilyenkor nekem is megjön a kedvem Kép
Ráadásul apa egyre többször hajtogatja, hogy kell neki egy kisfiú. Mikor megkérdeztem, hogy mi lenne, ha mégis lány lenne, azt mondta, hogy azt is hazahoznánk Kép
Persze ebből majd csak 7-8 év múlva lenne valami, amikor a lányok már nagyobbak lesznek.

Ja, szoktátok kérdezni mi van a hörivel.
Jelentem él és virul, jól érzi magát. Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

KépKép

KépKép
farkasbogi

Bogi,
Lilin látszik, hogy igazi NÕ lesz belőle! Már tud több dolgot is csinálni egyszerre: telefonál, cumizik. És tök igaza van, nem lehet elég korán megtanulni magassarkúban menni. KépKép
Katica nagyon szépen áll!
Vendég

Tünde!

Az hagyján, hogy nagyon szépen áll, de simán elközlekedik a bútorok mentén! Lili azért nem csinált ilyet ennyi idősen Kép Bár neki meg nagyon gyorsan ment minden.
Amúgy Lili tényleg igazi nő, de ugyanakkor egy hatalmas kópé, kismajom. Olyan grimaszokat bír vágni, hogy egy hétig röhögünk rajta.
Na meg a beszólásai Kép

Sziasztok

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!
Most találtam rá erre a topicra, az NLC-re szoktam irogatni. Ha nem bánjátok, akkor ide is írnék néha Kép
Rólam: Esztinek hívnak, 24 éves vagyok és várjuk az első babánkat, Anna Diánát, akivel most vagyok 35+3-nál. A dokim Papp Zsolt.
Jó lenne a győrieket is megismerni, látom vannak azért itt a topicon rajtam kívül is babavárók Kép
Mindenkinek jó babavárást illetve babázást!
Eszti+Anna

Kép
Kép
esther1000

Sziasztok!

Esther!
Üdv itt! Írj még magatokról!
Itt laktok Győrben?
Gratula Annához!

Valaki érdeklődött utánunk. Köszi,jól esett.
Mi megvagyunk, Hanna ovizik, nagyon szereti. De ott aludni semmi pénzért nem akar, de egyenlőre nem is akarom erőltetni.
Belefogtunk a következő baba-projektbe, remélem minél előbb összejön.

Mindenkinek szép napot, annak ellenére, hogy az idő nem túl jó.

Judit
juditta2

Sziasztok Győriek!
A "megint megjött"-be és "2007"-be szoktam irogatni, de rendszeresen bekukkantok Hozzátok is.
37 éves vagyok, (pedagógusKép), 2 gyerekem van, Győrben lakunk. A harmadikkal próbálkozunk már egy éve.
Mindig izgatottan nézegetem a képeket, hátha felismerek valakit.Kép

Kellemes estét Mindenkinek!KépKép
Vendég

Sziasztok.

Kedves: Bea.Tünde.Bogi.

Sajnos nincsenek személyes tapasztalataim szüléssel kapcsolatban olyan amit megoszthatnák veletek. A szülések nagyon sok esetben rettentö rossz körülmények között szakember nélkül történnek.Magyarországi viszonylatban ez azt jelentené, mintha az utcán a padon megindul a szülés és az éppen arra járó szomszéd segitene levezetni miután a tuloldalon található szökökutból hozott vizet.

Pár gondolatban viszont emlithetek más aspektusbol
bemutatott családformát amit itt is keveset emlitettek elözö irásokban.

Ázsiába apa már a várandósság kezdetétől mágikus kapcsolatban van a gyermekkel, ezért tettei hatnak a még meg nem született utódra. Az apa ezért böjtöl vagy távol tartja magát bizonyos ételféléktől és tevékenységektől, amivel a gyermeknek árthatna.

A Dél Amerikaik hiedelmei között a szülésre vonatkozó tabuk is megtalálhatók. Az apa nem ehet pacalt, nehogy a köldökzsinór a gyerek nyaka köré tekeredjen. Az apa nem eheti bizonyos állatok húsát, mert a hús által átjutna a gyermekre az állat rossz tulajdonsága. Más törzseknél az apa nem úszhat mély vízben, mert megfulladhat az újszülött, nem használhat új edényt, mert a magzat bennragadna az anyaméhben. Ezekkel a megszorításokkal a köldökcsonk leszáradásáig védik a gyermeket.

Afrikában az énközpontúság helyett a kollektivitás tudata a jelentős befolyásoló tényező.
Alapvető kötelességek vonatkoznak az apára a családon belül.
A család és a közösségi szerveződés az egész társadalmi létük alapja.

Szép Estét.
genitoris

Sziasztok!

Gyugyi,
üdv!

Genitoris,
ez nagyon érdekes, amit írtál, el is rágódok majd rajta alvás előtt, tuti. Kép
Vendég

Sziasztok!

Genitoris!

Tényleg érdekes!
És az is érdekes, hogy a modern kultúrákban pl. miért nem alakulta ki ilyesmi dolgok az apákkal kapcsolatban.

Szomorú, de sokszor tapasztalom, hogy az anya is és az apa is úgy gondolja, hogy apának a kötelességei a gyerekcsinálással (csúnya szóval élve) be is fejeződtek.

Szerencsére azt is tapasztalom, hogy ez kezd megváltozni, az anyák egyre jobban próbálják bevonni az apákat a gyerek nevelésébe, gondozásába is. Sőt, hogy teljesen őszinte legyek, ma már nagyon ritka az a család a környezetemben, ahol az előbbi rossz példát tapasztalom.

Eszter, Gyugyi!
Sziasztok!
Eszter, Te már a finisben vagy Kép
Akkor most érted is szorítunk majd!

Gyugyi!
A Te gyerkőceid mennyi idősek? Régebben én is beleolvasgattam a megint megjött-be, de ma arra már nincs időm. Kép

Judit!
De jó, hogy írtál. Hanna ügyes kislány, bele fog rázódni az oviba. Kép
a szomszéd kislány egész napos az oviban, de ő sem alszik Kép

Mindenki, aki nem írt mostanában:
Kriszti, Piros, Zsu, Márti, és az újak is!
Írjatok!

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

BogiKép
A lányom 12, a fiam 10. Úgy babáznék megint...Kép
Vendég

Bogi,
sztem nem arról van szó, hogy a modern kultúrában nem alakult ki. Inkább az a kérdés, hogy miért maradt el, miért lettek mások a szokások.
Vagy nem?
Vagy de?
Vagy nemde?
KépKépKépKépKépKép
Vendég

Sziasztok!

Gyugyi,Barbi és a többi új,üdv itt!

A bébi projekteseknek sok sikert! Kép Eszti,tényleg nagyon közel vagy! Izgulsz?

Mit szóltok,milyen jó idő volt ma megint?

Genitoris!

Nem mesélsz a gyerkőcökről?

Bea! Hol vagy?

Sziasztok:
Zsu
zsu2

Sziasztok!

Hát éppen tegnap írtam, hogy semmi extra nincs velünk, erre estére lett program.
A mi panelünkben gyulladt ki a tároló, hát izgalmas volt.
Hanna eléggé megijedt.
Mindenhol rettenetes büdös van, nincs ruhánk, ami nem füstszagú. De szerencsére senkinek nem let semmi baja.

Hát, szóval nem unatkozunk.

Puszi mindenkinek!

Judit
juditta2

Sziasztok!

Norwell!
Gratulálok a kisfiúhoz. Szép nevet választottatok.

Erzsi!
Neked kisfiú vagy kislány lesz a baba?

Eszter!
Üdv. közöttünk. Hogy bírod az utolsó heteket?

Gyugyi!
Téged is üdvözöllek. Írj magatokról.

Tünde, Bogi!
Nagyon édesek a csajok.

Zsu!
Örülök, hogy itt vagy!!!!
Én ma többször is néztelek az MSN-en, de nem voltál a gépnél. Írtam is Neked. Tegnap se válaszoltál.Kép

Bea
beátab

KépKép

Új képek a drágáimról
beátab

Kép
beátab

Sziasztok,
Bea,Zsu
látom más is Msn-ezik, az itteni emiletek alapján felvettelek benneteket -utólagos engedelmetekkel - a listámra..remélem nem baj..
nekünk a dokibácsi 3uH alkalommal is kisfiút jósolt, igy már kezdem elhinniKép 2fiú+1lányKép ez lesz nálunk a felállás
Bogi,
jó lett volna, ha ma eltudtatok volna jönni, de mint mondtam bármikor..Kép igaz rámolunk ezerrel, kissé át kell rendezni a lakást a kis jövevény miattKép
na jó éjt mindenkinek
puszi
Erzsi
erzsi100

Sziasztok!
Aranyosak vagytok, köszönöm a fogadtatást!
Hát, az utsó hetek már nehezebbek, főleg úgy hogy elég nagy a babóca (két hete volt a BPD: 91mm, FL: 65 mm), meg aztán még vigyáznom kell magamra, ugyanis két hétig kórházban voltam. Keményedtem és megrövidült a méhnyak Kép
Még 1 hetet kellene kibírni, és akkor már nyugodtabb lennék. Persze az sem kizárt, hogy májusig húzzuk Kép
Látom milyen szép babák vannak itt fent! Már nagyon irigykedem rátok, várjuk mi is ezerrel a pocaklakót!
Egyébként nem izgulok Kép Inkább már várom a szülést! Lehet hogy furi és nem tudom még mire vállalkozom, de szerintem nagyon fontos a pozitív hozzáállás! Meg aztán megbeszéltük Annácskával, hogy nem fogunk szenvedni, gyorsan túl leszünk rajta és kész ;)
Lehet egy cikis kérdésem? Ti mennyit adtatok az orvosnak? (Papp Zsolt) És a szülésznőnek? (Miski Timi) Mi olyan max. 40 + 10-20 e gondoltunk, igazából ez is megterhelő számunkra.
Előre is köszi a válaszokat!
Eszti+Anna
35+5

Kép
Kép
esther1000

JuditKép
A "zöld" iskolánál laktok? Akkor majdnem szomszédok vagyunk!!!
Vendég

Írtam és elszállt.
Fúúúúúúúúúúúú

Na mindegy.

Szóval Kép

Tünde!
Én is ugyanezt kérdeztem Kép Olvasd el újra, rögtön az első mondatomban ott a miért Kép

Bea!
Imádatosak!

Eszti!
Na Neked írtam a legtöbbet Kép

Elég kínos a téma amit felvetettél, mert olvassák bent is a topicot Kép
De azért írok róla, hiszen ott is tudják, hogy ez probléma Kép

Nem akarlak semmiről lebeszélni, először is azt vedd figyelembe! A hálapénz nagyon nagyon sok összetevőjű dolog, sok tényező határozza meg.

Szomorú, de az első helyen a PÉNZTÁRCA áll! Csak azután következhet a valódi elégedettség a munkával. Én azt mondom, hogy minden esetben csak annyit adj, amennyit elbírtok. Hiszen ne feledd, de az első pillanattól kezdve nagy, és rendszeres kiadások terhelnek majd benneteket, amiket fedezni kell! Ha ez az 50-60 ezer megterhelő, akkor legyen csak 30+10, vagy 25+10. És persze a nővéreknek is szoktak apróságokat adni (kávé, tea, csokoládé egy csomagban, két műszaknak), de sok kicsi sokra megy.
Meg persze majd a szülés módja is meghatározó lesz.
A szülésznő ugyan a szülőszobában már megteszi a kötelességét, de az én szülésznőm pl. még műszak lejárta után egy éjszakát velem töltött, fogta a kezem, mikor a halálfélelemtől nem tudtam elaludni. (Nem akarlak megrémíteni, ez azért volt, mert akkor már 4. napja semmit nem aludtam, és kimerültem. Nappal a látogatóktól, éjjel a babáktól. Ma ez már nem így van, Katicánál már semmi gondom nem volt! Nagyon bevált ez az új látogatási rendszer!)

Gyugyi!
Érthető az igényed! Kép
Hülyén hangzik, de én a 2 éves és a 8 hónapos mellett is bármikor belevágnék újra!

Judit!
Húú, nagy kaland.
Nálunk nyáron szokott ilyen lenni, amikor mindenhol tüzelik a gazt (komposzt helyett), és véletlen nyitva felejtem a 35 fokban az ablakot. Na akkor nálunk is büdösek a ruhák. Kép Kép

Erzsi!
Kész az eresz, az útlevélkérelem leadva, úgyhogy minden oké.
De Ti is jöhettek ám! Kép

Zsu!
Szióka!
Mi az msn címetek? Mi Erzsivel minden nap dumálunk Kép

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Nagy ritkán ide is benézek, de még nem bírlak titeket követni. Annyira nem vagyok még tisztában a ki-kicsodával Kép A fényképeket viszont mindig megnézem, aranyosak nagyon a lurkók.
Mi közben kiköltöztünk Öttevényre anyósékhoz meg lassan elkezd épülni a házikónk Győrszentivánon. Öttevényen mentem el védőnőhöz, meg körzetihez is átjelentkeztem, mindegyik nagyot csodálkozott hogy terhesen dolgozom. szerintem nem olyan vészes, bírom és egyáltalán nem strapás meló.

Olyan kérdésem lenne, hogy a terhesgondozóba vérvételre ha megyek, van olan nap/óra amikor érdemesebb menni, vagy mindig sokan vannak?

Üdv: Niki

kancellárka

Erzsi,Bogi!

Persze,msn-ezzünk! Nekem ezt a férjem szokta megcsinálni, de "asszem" az e-mail címen keresztül kell felvenni partnert,nem?

Mindenki!

Figyelmetekbe ajánlok egy műsort a Spektrumon: ma este 20.50-21.50-ig, a gyermekek fejlődéséről. Anyukám nézte múlt héten, akkor a mászás fontosságáról volt szó benne. Biztos most is érdekes lesz.

Eszti!
Tényleg nem kell izgulni, rendben lesz minden. Kép kényes kérdésre a válasz: esetemben 50+30. De azt is reálisnak tartom,amit te írtál. a szülésznőm jobban megérdemelte. (Szintén Miski Timi)

Judit!

Szerencse,hogy benneteket nem ért baj!

Sziasztok!

Zsu
zsu2

Eszti,
én 25E-t adtam a Krekónak, szülésznőnek 10E-t adtam volna, de nem fogadta el, mert ismerjük egymást régebb óta.

Kancellárka,
ebben nem tudok segíteni, én a mh-en csapoltattam magam. Kép

Zsu,
úristen, tök sok lóvét adtatok! Miért??? Ha meg szabad kérdezni.
Vendég

Köszi szépen mindenkinek az infókat! Nem is tudtam hogy bent is olvassák a topicot. Ez tök furi nekem, arról akarnak tudni hogy szerintünk melyik doki milyen???

Bogi, igazán rendes volt a szülésznődtől hogy ilyen sokat bent volt nálad! Olyan ritkán hallani jó dolgokat is!

Niki, hányadik hétben vagy? Meddig szeretnél dolgozni? És jó az anyósnál?
Itt Győrben mindig 7 előtt mentem a Liezen-be, és hát totál attól függött a behívás sorendje hogy kitől vették el először a kiskönyvet. Sokszor mentek be előttem azok akik utánam érkeztek Kép De alapvetően nem kellett sokat várni.

Zsu, de jó hogy Te is jót írsz a Timiről! Nekem nagyon szimpi, biztos vagyok benne hogy sokat fog tudni segíteni Kép

Tündi, a 25+10 jól hangzik ;-)

Eszti+Annababa

Kép
Kép
esther1000

Sziasztok!

Egyik gyerek szebb, mint a másik!!

Niki
Vérvételre én olyan fél 8 felé mentem, általában 3-4 voltak előttem, de az kibirható volt. Győrszentivánon hol épül a házatok? Mi ugyanis ott lakunk.

Eszti
Mi a dokinak 40-t adtunk, de nekem volt a szülés előtt komplikáció és azt is ezzel honoráltuk. Nem volt fogadott szülésznőm és igy is kedves és figyelmes volt az ügyeletes, pedig hajnalban szültem. Szerintem se adj többet, mint amennyit valóban megengedhetsz magadnak.
Az egyik ismerősömnél az orvos alig foglalkozott velük, igy az apuka úgy döntött, hogy a szülésznőnek adják oda a pénzt. A szülésznő viszont nem fogadta el, mondván neki ez a dolga. Van még ilyen is.

Tündi
Dobtam egy e-mailt. Megkaptad?

Tegnap megtörtént az első ételborogatás.Etettem a gyereket és csörgött a telefon. Mire megtaláltam és indultam vissza, addigra Zselyke az etetőszék támlájára helyezett tányérját lesodorta a földre, és elégedetten nézett rám, hogy ő rendett rakott, hiszen a tálcáján semmi se szokott lenni.

Szép napot!

Csók: Orsi

Kép

Kép
sorsoly

Eszti!
Ma éppen 9+4 nél tartok. Azt hogy meddig szeretnék dolgozni nem tudom, amíg normálisan bírom. Anyóspajtival annyira nem egy álom, külön jobb volt de ez van és hát ki kell bírni, és látjuk a végét.
Ha általában gyorsan megy akkor nem vészes, majd bejövök valami korábbi busszal, bár a védőnő azt állította, hogy csak 8-tól lehet menni, na mindegy. Köszi az infót.

Havtunde! Helyzeti előnnyel könnyű Kép

kancellárka

Orsi!
Közben beelőzött az üzeneted Kép
A Vajda J. utcában épül majd egy ikerház, de még csak a tereprendezés folyik. Elvileg aug 1. a szerkezetkész átadás, aztán kb egy hónapot számolunk még befejezésre, vagyis lesz még időnk beköltözni babó érkezése előtt.
Erről a tányérdobálós sztoriról az egyik reklám jut eszembe ;)

kancellárka

Tünde!

Anno én is gyűjtötem az infókat erről, és ennél mindenki csak többet mondott.Kép

Zsu
zsu2

Niki

Pedig Zselyke nem néz reklámokat. Kép Mikor láttam a reklámot, arra gondoltam, hogy milyen hülye az a nő, hogy a gyerekek elé teszi a kaját, miközben ő meg telefonál. Erre én is ugyanazt teszem. A reklámok tényleg tudatalatt hatnak az emberre.

Orsi

Kép
sorsoly

Orsi,
nem! Vmi nem klappol a citromélemmel, küldj ide:
htunde kukac mail.kabelnet.hu

Eszti,
sztem is fölösleges erőn felül adni a pénzt. Egyrészt úgyis szülés után adod, tehát a szülésed nem lesz jobb ettől. Én csak a 6 hetes kontrollon adtam (nem volt kedvem a kórházban keresgélni a dokit), és ott is tök rendes, aranyos volt, ahogy előtte megszoktam. A pénzt meg a rendelés végén kapta.
Az én szülésznőm is bejött többször (ha már úgyis olvassák, akkor leírom, Irmáról van szó) hozzám, segített a fejésben. De én a nővérekkel is meg voltam elégedve.
Vendég

Orsi,
és az ember gyerekére! hihihihhi
Most már senki se vakarja le Rólad, hogy Zselyke reklámokat néz!!!
Kép
Vendég

Sziasztok!

Erzsi!
Nem baj, hogy felvettél a partnerek közé, de én hogy vegyelek fel?! Nincs megadva email címed.
Nálunk is 2 fiú egy lány az arány. Mi lesz a neve a picinek?
Te melyik dokihoz jársz?

Eszti!
Én is a Timinél szültem, nagyon rendes volt. Szerencséd lesz, kint van most az osztályon. Sokat fogtok találkozni. Hozzám is jött minden nap, de a szülőszobáról nehezebben tudott kijönni. Mi a dokinak /Bodai Karcsi/ 30ezret, a Timinek 15ezret adtunk. Én megkérdeztem a dokitól, ő magától nem mondott volna összeget. Viszont a Te dokidról azt hallottam ő keményen megmondja az igényét.

Bogi!
Felvettelek partnernek az MSN-be. Nem gond?

Niki!
Jó, hogy előkerültél. Én is sokáig dolgoztam. Szerintem addig dolgozzon egy kismama amíg nem érzi megterhelőnek a munkáját. Te mit dolgozol?
Nem olyan vészes a vérvételnél a várakozás.

Zsu!
Melyik dokinál szültél?

Bea
beátab

Na még egy utsó válasz hazamenetel előtt.

Bea!
Köztisztviselő vagyok, úgyhogy részletesebben itt fórumon erről nem írnék, de tök nyugis irodai ülőmunka statisztikák számok stb...

Na már búcsúzom, mert péntek rövid nap, mindenkinek szép hétvégét.
Üdv: Niki

kancellárka

Bea, ilyen rémhíreket már én is hallottam, de egyelőre nem tudom elképzelni a dokimról hogy megmondja a tarifát. Nálunk mondjuk nemrég volt komplikáció, bent voltam 2x is a patológián, akkor nem is tudom mire számíthatnék.

Niki, én el nem tudnám képzelni hogy az anyósommal lakjak együtt, úgyhogy le a kalappal! Persze ha már látjátok a végét, akkor egy kicsit más a helyzet! Kép

Orsi, tündéri ez a kismanó Zselyke, én tuti nem tudnék rá haragudni! Kép

Lenne még egy kérdésem: nincs esetleg valakinek mellszívója illetve fürdetőkádja állvánnyal, amitől szívesen megválna? Használtan nézem ezeket, de ha lehet akkor inkább Tőletek venném meg, nem vadidegentől! Még van néhány apróság (pl. szemetes) amire szükségünk lenne, ha ilyesmitek is van esetleg akkor lehet hogy vevők lennénk rá!

Pusz
Eszti

Kép
Kép
esther1000

Sziasztok!

Eszti
Fürdetőkádat és állványt tudok adni, de csak kölcsön, ha igy megfelel.
Nem haragudtam Zselykére, az én hibám volt.
Milyen komplikációid voltak?

Orsi

Kép
sorsoly

Sziasztok!

Elnézést kérek, de nme fogok minden hozzászólásra reagálni. Mostanában mindíg csak bekukkantani van időm.

Örömmel üdvözlök minden új kismamát és anyukát köztünk!!!

Szülés után mi sem vittük túlzásba a "hálálkosást". Nem mintha nem lettünk volna maximálisan megelégedve szülésznővel orvossal egyaránt, egyszerűen ennyire futotta akkor: 20+10ezret adtunk. Nesztinek amikor hazamentünk a kórházból (két hét után) egy doboz bonbonnal álcázva, a dokinak pedig a hathetes vizsgálaton köszöntem meg a segítségét.

Eszti,
nekem Avent Isis kézi mellszívóm van, hozzá tartozó cumisüvegekkel. Sajnos sokat használtam.
Ha szükséged van rá szívesen adom, megegyezhetünkKép. Még legalább 2 évig nem lesz rá szükségünk, aztán majd meglátjuk.

Vérvételre mindig kezdésre mentünk és elég változó volt hogy mennyit kellett sorban állni.

Már mennem is kell.
Kimegyünk, most szép lett az idő, megnézzük az árvizet!

ÜDV: Márti

Márti
Kép
hideyoshi

Orsi, nagyon köszi, igazán aranyos vagy hogy kölcsönadnád az állványos kádat. Igazából venni szeretnénk, mert 2 babában gondolkodunk és így tiszta szerintem. De nagyon jólesett a gesztus! Kép
Igazából az a baj, hogy szerintem én sem fogok tudni semmiért sem haragudni a Picúrunkra. Nem csodálom hogy Zselykére nem tudsz rossz szemmel nézni Kép
Koraszülés gyanújával voltam bent a kórházban, iszonyatosan keményedett a pocakom meg görcseim voltak, aminek eredményeképpen az addigi C3000-em 1110 lett. Szerencsére azóta nem romlott ez az állapot. Hát legalább megjegyezte a dokim a nevem Kép
Márti, írok mailt Kép Én is kivonszolom ma magam a töltésig, remélem nem rémes a helyzet!

Eszti

Kép
Kép
esther1000

Sziasztok!

Eszti!
A kád meg az állvány nem kerül sokba a boltban sem.
Még van kb. 4-5 heted ugye? Sajnos addig nem fogom tudni a nagykádba szoktatni őket, pedig akkor adnám!
Az a baj, hogy valami miatt mindegyik fél a nagykádban, pedig Lili nem félt, Katicának meg még nem volt tapasztalata róla, és mégis kapaszkodik belém mindegyik, és üvölt. Pedig már könnyebb lenne őket úgy fürdetni, mert Katica is egyedül fürdik már.

Amúgy ottbent azért olvassák néha a topicot a nővérek, szülésznők, hogy hogy vannak a csimoták akiket világra segítettek.
Engem már ismertek bent mint a rosszpénzt, mikor mentem szülni a Katicát Kép
Meg én voltam a Profnál is pl. egy egyeztetésen, mert voltak panaszok, és ők pedig javítani szerettek volna, én meg segítettem nekik.
Azt hiszem így valamennyire hozzájárultam, hogy kicsit jobb lett a helyzet.

Szóval nem azért néznek minket, hogy aztán kifigyeljenek, csupán érdekli őket, hogy mi van velünk, és persze a véleményünk is.
És az orvosoknak meg nincs ideje nézegetni, ők nem is nagyon szoktak Kép

KépKép

KépKép
farkasbogi

Eszti!

Nekem a kád állványra már nincs szükségem,és a hozzá való kosárra, a kádat viszont még használjuk. Nekem is, mint Mártinak Avent Isis mellszívóm van, midösssze pár alkalommal használtam. írj e-mailt, ha érdekel valamelyik. Kép

Jó éjt mindenkinek:

Zsu
zsu2

Sziasztok!

Hát igen, tényleg az a jó, hogy baj nélkül megúsztuk ezt a tüzet. :-)

Gyugyi!
Igen, ott lakunk. Te melyik utcában?

Judit
juditta2

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?