Új privát üzeneted érkezett!

Szia Barbara!

Üdvözöllek én is!
Húúúú az nagylányodat irigylem. Én imádtam amikor 14 évesen megszületett a hugicám. Õ is imádja biztos a kicsit!
Nóra és Barbi? Nórának Lilivel együtt van a névnapja!

Holnap megyek Győrbe.

Képzeljétek lányok!
Úgy néz ki, hogy ezentúl nem pelenka képviselő leszek, hanem saját "üzletet" fogok csinálni. Kép Most egyébként jött pár újabb fajta pelenka, és elég jónak tűnnek.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Rég írtam már, olvasni olvastam, de őszintén szólva nem is bánom... Úgy tűnik, hogy minden topikban van valami/valaki, ami/aki felbolydítja az életet, szerencsére viszonylag hamar megnyugodtak a kedélyek.
Én a babaprojektes topikba kezdtem írni, és ott volt egy csaj, aki úgy jött oda, hogy "nem jött meg, de nem akarok gyereket, úristen, mit csináljak?" Na, gondolhatjátok... nem volt sokáig topiktag...Kép
Egyébként nekem is pont az jutott eszembe, mint Boginak, hogy Genitoris talán nem tudott hirtelen mit kezdeni magával, és jó szándékkal, csak rossz stílusban jött közénk.
A másik ügyhöz csak annyit tennék hozzá, hogy talán ezt tényleg nem itt kellett volna kitárgyalni. Ennyi.

Bogi!
Milyen pelusokkal foglalkozol és milyen áron? (Lehet, hogy már kérdeztem, akkor bocsi...Kép) Hallottam egy újfajtáról (de lehet, hogy csak nekem újKép), amit lehet komposztálni, és állítólag nem drágább, mint a másik fajta eldobhatósok. Vélemény? Mástól is szívesen fogadok tanácsot, első gyerkőc lévén elég nehéz a dolog...

Tegnap voltunk doktor bácsinál, minden rendben, hétfőn megyünk uh-ra. Oltári kíváncsi vagyok, megmutatja-e a kicsi, mi van a lába között...Kép Előszörre azt mondta a Krekó, hogy "inkább fiú", de nagyon bizonytalan volt... Igaz, hogy akkor még csak 18 hetesek voltunk, most meg 27 leszünk! Majd beszélek a picurral, hogy legyen szíves széttárni a lábacskáit...Kép

Sziasztok

Norwell+Mazsola (26+5)

Kép
Kép
norwell

Sziasztok!

Barbara!
Üdv. közöttünk.
Nekem is nagy korkülönbség van a két kicsi és a nagyfiam között. Dani 16 éves, Kyra 3 éves, Marcell 3 hónapos. Nekem is a mostani a második házasságom. Hasonló koruak is vagyunk. Úgyhogy sok a közös bennünk.

Bogi!
Jobban vagy?
Hol lesz üzleted?

Márti!
Nagyon édesek a lurkók. Sajnálom, hogy nem tudtunk találkozni.

Bea
beátab

Szia Norwell!

Megnézheted a pelusokat a www.pelenkacsomagkuldo.tar.hu oldalon
Részleteket is találsz.

Van öko pelenkánk, de ez annyi, hogy újrafelhasznált papírból van, viszont szerintem a nedvszívó magja ugyanaz, mint a többinek, tehát nem hinném, hogy komposztálható.

Kíváncsiak vagyunk mi is mi van a lába között a lurkódnak! Mindenképpen írd meg ha kiderül Kép

KépKép

KépKép
farkasbogi

Bogi!

Azért ha meggyógyulsz péntekig, szólj bátran!

Kíváncsi vagyok az üzletedre is. Beszéljünk, beszéljünk. Holnap még dódoznom kell, de pénteken ráérnék...

Szóval ezt a fórumozást tényleg tanulnunk kell még. De minél többet gyakoroljuk, annál jobban fog menni. :-)

Külön üdvözlet az újaknak!

Piros

Kép

Kép

Kép
piros

Sziasztok lányok!
Barbara üdv a csapatban. Melyik óviba, iskolába járnak a gyerköceid?
Tegnap voltunk játszóházba az Erzsébet ligeti óviba, volt bábszinház, tornatermi játék és csoportszobás játék. Először aggódtam, hogy Anna nem tud majd a nagyobbak között játszani, de elég jól feltalálta magát. Mondjuk a tornaterem nem idegen neki, a csoportszobában meg sikerült egy kis sarokban főzöcskézni.
Bea örülök hogy találkoztunk. Olyan kedves vagy élőben is mint a leveleidben. Kyra pedig kész nő! Igazán büszke lehetsz rá. Remélem Marcell jól bírta a nagyinál, nélküled.
Tünde,Rusnya merre jártok? Piros rég hallottam felőletek jól vagytok?
Szép napot mindenkinek!
nicsi1

Sziasztok!

Norwell!
Örülök, hogy minden rendben a babával. Csodálkozom, hogy eddig nem tudták megmondani a baba nemét. Mi mindegyiknél nagyon hamar megtudtuk. 15, 16 hetesen, sőt Daninál 16 évvel ezelőtt is 20 hetesen meg tudta mondani a Nagy Sanyi.
Most biztos látják már, hacsak nem szégyenlősködikKép
Kisfiút vagy kislányt szeretnétek?
Név van már?

Ági!
Én is örülök, hogy megismertelek, bár túl sok lehetőségünk nem volt beszélgetni ennyi szülő és gyerkőc között. Nem baj majd pótoljuk.
Marcell jól viselkedett, sétáltak egy nagyot, anyuéknál meg ment a kényeztetés. Kézben mindig nagyon jól érzi magátKép

Megyünk sétálni amíg lehet.

Bea
beátab

Sziasztok!

Üdv a csapatban Barbara.

Márti
4 után jöhetsz. A kis családom lehet, hogy itthon lesz.

Bogi
Jobbulást. Sok szerencsét az üzlethez.

Holnap elutazunk Salgótarján mellé. Remélem szép idő lesz hétvégén és tudunk kirándulni is.

Mindekinek jó hétvégét!

Teszek fel Zselykéről egy képet.Kép

Kép
sorsoly

Sziasztok!

Orsi,
rendben, igyekszem 4 és fél 5 között érkezni, hogy az estétek ne boruljon fel. Én nem bánom, ha otthon van a család apraja-nagyja, legalább megismerem őketKép.
Jó utat!

Ma is ragyogó idő volt, szinte az egésznapot kint töltöttük! Ezért csak most álltam neki főzni holnapra, remélve, hogy holnap délelőtt is engedi az időjárás, hogy kint legyünk.

Norwell,
én is örülök, hogy minden rendben. Mi is nagyon kíváncsiak voltunk, hogy manócskáink egyneműek lesznek, vagy esetleg vegyespáros lakik a pocakomban. Minden uh-n megkérdeztük, de csak a 32. héten derült ki, hogy vegyespárosra számíthatunkKép, 1 hét múlva már jöttek isKép. Abban végig biztos voltam, hogy az egyikük fiú lesz, mindíg azt szerettem volna, ha az elsőszülöttem fiú (talán mert a családunkban eddig még egy kisfiú sem született), de Zsófi mégis beelőzöttKép. Persze egyáltalán nem bánom, elvégre 25 perc nem mondható korkülönbségnekKép.

Barbara,
nem lehet könnyű, hogy a párod folyton úton van!
Anyósom is 39 éves volt mikor a lány született, és a baba nagyon megfiatalította! most 59 éves, de úgy néz ki és úgy is érzi magát, mint aki csak 40Kép!
Íme:
Kép
Kép

Üdv: Márti

Márti
Kép
hideyoshi

Szia Orsi!

Aranyos a kislányod.
Jó utat, jó időt, kellemes hétvégét Nektek.

Bea
beátab

Megint, én vagyok!

Bocsánat, elfeljetettem a betegeknek gyógyulást kívánni!
Szóval minden betegnek gyors gyógyulást kívánok!!!

Márti

Márti
Kép
hideyoshi

Kedves Norwell!

Nem tárgyaltam ki semmit, írtam egy kérdésre válaszolván, amibe belekötött egy jóakaróm. ENNYI.

Többiek!

Köszönöm akik kiálltak mellettem és viszavártak, de biztos megértitek, úgy nem lehet írni gondtalanul,ha valaki árgus szemmel figyel.
nagyon örülök hogy megismertelek benneteket, kivétel nélkül jó emberek vagytok!! Kép

Mégegyszer sok-sok puszi Nektek!

Zsu
zsu2

Zsu!

Ugye ezt nem gondolod komolyan?
Ami megtörtént megtörtént! Változtatni nem tudunk rajta, túl kell lépnünk rajta!
Én a helyedben nem foglalkoznék azzal, hogy ki az aki még rajtunk kívül olvassa a leveleinket.
PL: Én is tudom, hogy rengetegen olvasnak minket, akiket érdekel, hogy mi újság Győrben, de nem írnak ide, mert MÉG nincs babájuk, vagy már kinőtt a gyermekkorból.

Amúgy ahogy olvastam, sokan vagyunk második feleségek, és a mi hozzászólásainkat ugyanúgy olvashatják az első feleségek. Ha ez befolyásolna minket, akkor tényleg kihalna a topic.

Kérlek szépen írj! Érdekel minket, hogy mi van Veled, hogy mi van a fiaddal! Csak ígérd meg, hogy fogsz írni. Elhiszem, hogy egy rövid időre szükséged van, hogy magadhoz térj, megnyugodj. Olvass minket, és ha lesz tali, GYERE EL!

Piros!
Oké, úgy néz ki holnapra már jobban leszek Kép Most komolyan, ma már jól vagyok, gyerekek sem kapták el, úgyhogy úgy néz ki jöhetsz(tek)!

Ági!
Hát hogy lehet, hogy nem bíztál abban a gyönyörű szemű gyerekben! Hát persze, hogy gyerektársaságban feltalálja magát Kép

Tök csúcs lenne, ha én is el tudnék menni ilyenekre. Nem baj, majd Piros játszóházába elmegyünk Kép

Norwell!
Na mi volt? Kép

Orsi!
Zsezse baba gyöngyvirág Kép Annyira édes gyerkőceink vannak.
Na persze az enyémek most éppen itt tobzódnak. Katica áll a szék mellett, és kiabál, hogy nenenene. Lili meg zongorázik, fülemnek nem éppen kellemes dallamokat.

Na megyek, helyre rakom őket.

Ja, és a vállalkozásom még sokára fog beindulni, csak tervezem. Kép

KépKép

KépKép
farkasbogi

Genitoris!
Mi újság?

Amúgy egy ici picit visszatérve egyik kérdésedre:

Azt hiszem mindannyiunk megpróbálja a gyerekét a saját elvei alapján nevelni, azoktól a lehető legkisebb mértékben, a gyerek igényei szerint eltérni.
Egyáltalán nem lehetünk benne biztosak, hogy nevelési módszereink jók. Csakis a gyerekeink állapotából, viselkedéséből tudjuk azt leszűrni.
Nem hasonlíthatjuk magunkat a természeti népekhez, mert mi (sajnos vagy nem) a durva civilizációban (vagy civilizálatlanságban) neveljük a gyerekünket.
Mégis, egy alapvető bizalomnak kell lennie a társadalmunkban kialakult szokásokkal szemben, különben saját magunk is meghasonulnánk.
Szerencsére egyre népszerűbb pl. a babahordozó kendő, egyre többen járatjuk gyerekeinket babaúszásra, aki teheti, biztos termeszt otthon zöldséget. Aki ezeket nem engedheti meg magának, az más ötletes módon próbálja a gyerekének a szükséges ingereket megadni, amitől az agy fejlődik.

Ha személyesen ismernél minket és a gyerekeinket, Te magad is eldönthetnéd, hogy a gyerekeink igenis egészségesek, jól fejlődnek.

Kérlek, nyugodtan írj még. Szerintem a sajnálatunkról le is mondhatsz. Akkor szoktunk sajálni valakit, ha az sajnáltatni akarja magát Kép Viccesen.
Te nem sajnálatot, hanem tiszteletet érdemelsz a múltad miatt. A jelenedbe pedig nem nagyon látunk bele.
Kíváncsi lennék pl., hogy Te, ennyi tapasztalattal a hátad mögött hogy neveled a két lurkódat.

Baráti üdvözlettel: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Helló!

Ma reggelre kiütött a bárányhimlő a Dávidon is! Napra pontoson két héttel a Sára után. Állítólag 14 nap a lappangási idő. Már éppen kezdtem azt hinni, hogy megússzuk. Persze örök optimistaként annak azért örülök, hogy így most túlesünk a dolgon, de azért nem bántam volna, ha esetleg nem ennyire külön-külön ebtegednek le. Még szerencse, hoyg Anna már túl van rajta...

Bogi!

Marad a telefon.

P.

Kép

Kép

Kép
piros

Sziasztok!

Zsu!
Azt hiszem, félreértettél! Épp annak a véleményemnek adtam hangot, hogy az ex, ha valami gondja van, akkor miért nem személyesen közli Veled azokat, miért kell bejönni egy olyan helyre, ahol egyrészt őt nem ismeri senki, másrészt nem is érdekel senkit, hogy miképpen pocskondiáz Téged. Ezt akartam megfogalmazni, úgy látszik, nem úgy sikerült, ahogy akartam (írásban minden más, a hangsúlyomat nem tudom leírni...). Nem akartalak megbántani, épp ellenkezőleg!
Úgyhogy bocs, ha félreérthető voltam, és nehogy miattam ne gyere!

Szia

Norwell+Mazsola

Kép
Kép
norwell

Én kérek Tőled elnézést Norwell. Kép

Zsu
zsu2

Sziasztok.

Nagyon érdekes felvetések hangoznak el személyemmel és stilusommal kapcsolatban.
Lehet, hogy ahol én eddig éltem nem a stilussal foglalkoztak hanem azzal, hogy segitek.
De látom néhányan a dolgok mögé látnak- gratula nekik.

A nevelési elvek - azt hiszem igy hivják- az pontosan mit jelent a gyakorlatban?
Tegyük fel születik egy fiu mire hazaérsz a korházból már van egy elved? vagy már megvolt mielött megszületett? Jó . és mi az elv ha egy leány gyermek születik. És ha kettő. Vagy mindeggyikre ugyanaz az elv igaz?
Erröl irnátok bövebben?

Ime egy kis kiindulópont.

A gyerekneveléshez állitólag mindenki ért.

Az ösztönös anyai szeretet: mítosz. Valójában a csecsemővel való törődés hívja elő. Az újszülött hamar felismeri anyja arcán az öröm, a harag, a szomorúság, a meglepetés, a félelem és az undor jeleit, és reagál azokra. A hathetes kisbaba és anyja viszonyának MINÕSÉGE tudományos módszerekkel mérhető.

Az első két évben alakul ki a kötődés képessége. Állami gondozottaknál figyelték meg: a gyerek korán megtanulja, hogy az ide-oda való intézeti helyezgetésekkel újra és újra elszakítják szeretett gondozójától. Ezért inkább meg sem kedvel senkit, nehogy ismét csalódás érje.

Kapcsolat nem teremthető a mások őszinteségébe vetett hit nélkül. A bizalmatlan, kötődésre képtelen ember magányos, rosszul érzi magát. Egy jól működő családban a gyerek tudja: a szülő indulatát, hangos szavát is SZERETET, aggódás gerjeszti.

A gyerek nevelésében lényeges a szülői jelenlét. Óriási csapda a kérdés: karrier vagy gyerek? Pedig egyre több a menedzser típusú házaspár: idő híján anyagi javakkal próbálják pótolni a szeretetet, a törődést.

Egyszerre több élethelyzetben kell megfelelni. A szülői és házastársi szerep viszonylag könnyen összehangolható. Szülőként és munkavállalóként már nehezebb helytállni. Amit elmulasztanak megadni a gyereknek kétéves koráig, az később NEM pótolható. Igaz, a szakmai előmenetelt is fiatalon kell megalapozni. Nők életében gyakori ez a szerepkonfliktus.

Szép napot mindenkinek.
genitoris

Szia mindenkinek!

Bogi!
A Nórika nagyon szereti Barbikát már alig várja,hogy egyedül fürdethesse.Egyébként nagyon sok mindenben segít.

Bea!
Dani egyébként az első házasságodból született?Ha igen Õ,hogy viszonyult a kistesokhoz?Akkor neked is jó volt újra babáznod!Ebben a korban mérhetetlen boldoggá teszi az embert.

Nicsi!
Nórika jár csak iskolába a pici még csak most múlt egy hónapos.Egyébként most ötödikes és nagyon nem akar iskolába menni mert minden idejét Barbival szeretné tölteni.

Márti!
Nem érzem magam egyedül mert a gyerekek mindent potólnak és lekötik a figyelmemet!Egyébként is úgy érzem jó egy kis távolság mert így minden együtt töltött percnek jobban örülünk és talán jobban is szeretjük egymást!Az sok talán amikor egy hétre megy el.

Lányok egy kis segítséget kérnék töletek:
Szerintetek mit tegyek a szoptatás alatt kisebesedett a mellem.Van-e erre valami ötletetek a krémeken kívül amit a védönő ajánlott.

Köszi mindenkinek!

Barbara
jácint

Szia Barbara!
Nekem az ötletem az anyatej, minden etetés előtt és után egy kicsit bekentem vele. Amikor az elején megrepedt akkor a Brendonban korábban megvett krémet használtam (ami olyan összetételű hogy nem árt a kicsinek), lemosni sem kellett, nekem használt, bocs a nevére már nem emlékszem, a boltban az eladó ajánlotta.
Sajnos nálam nem az volt a kérdés, hogy karier vagy babázás, inkább megélhetés vagy babázás. Abban igazad van hogy folyamatos kettőségben vagyok azóta. Az egyensúlyt kell megtalálnom, hogy a kicsi fejlődésében ne legyen probléma. Úgy látom, hogy sikerült eddig ezt megoldani, hiszen kiegyensúlyozott, nyugodt, szépen fejlődő testileg-szellemileg a kicsi Anna. Természetesen ő az első, minden lehető időmet vele töltöm. Remélem a mostani szoros kapcsolat megmarad a későbbiekben is köztünk.
Szép napot mindenkinek. Munka után megyünk ki a kertbe, bár fúj a szél, de jól felöltözve biztos élvezni fogjuk.
Ági
nicsi1

Sziasztok!

Genitoris!
A nevelési elvet kicsit rosszul értelmezted.
Szerintem a nevelési elveinket már gyerekkorunktól kezdve szedjük magunkra.
Gondolok itt pl. arra, hogy amit a saját szüleinktől a nevelésben jónak láttunk, azt mi is szeretnénk megtartani a saját gyerekünknél, ugyanakkor amin változtatni szeretnénk, azt is korán megtanuljuk.

De sorolok neked pár nevelési elvet, ami pl. a gyerek nemétől független:

édességgel kapcsolatos problémakör

Ennek megoldása csakis szigorú elvek mentén lehetséges. Én pl. úgy vagyok vele, hogy adok a lányomnak csokit. Étkezés helyett soha, de mondjuk két étkezés között, ha kér, akkor adok neki. Az ételeinkbe is, amibe kell, teszek cukrot, sót. Sajnos maximum 3-4 éves koráig tudja a szülő megóvni ezektől a dolgoktól a gyereket.
Az elv következő hangsúlyos része nálam pl. a szájápolás.
Adok neki édességet, és többször mosunk fogat.

Egy másik példa.
A játékok. Mostanában nagyon dívik a gyermeknevelésben a fejlesztés. Különféle fejlesztő játékokat, könyveket lehet vásárolni, persze jó drágán. Én nem tudom ezeket megfizetni. Sőt az én elvem az volt, hogy kevés "kacat" játékot veszünk a gyereknek, inkább próbálunk értelmes játékokat venni.
Sajnos a rokonság ezt hamar keresztülhúzza Kép
Van már ezer plüss játékunk, vannak csörgő-zörgő játékaink, zenélő játékaink, és még ezer féle. Ezeknek a negyedével játszanak a gyerekeim.
Ilyen pl. az építőkocka, a formaillesztéses játék, a szintetizátor, a játék babakocsi, néhány plüss CICA Kép, és a rajzoló eszközök. Kép A gyerek tehát tökéletesen ki tudta szűrni magának, hogy a meglévő játékai közül mi az ami őt leköti, és ezáltal fejleszti is.

TV vagy nem TV.
Nálunk SAJNOS viszonylag sokat megy nap közben a TV. Lili már szeret mesét nézni, kedvence is van. Én engedem neki, hogy megnézze.
3 ilyen mese van: Eperke, Eperke karácsonya, Maszkabál.
Megpróbálom kiküszöbölni, hogy a TV pl. a háttérben menjen. Vagyis ha nem nézi, akkor kikapcsolom. Este nagyon ritkán nézünk TV-t. Én is inkább lemondok azokról a műsorokról, amit szerettem. A fél 7-es híradó az utolsó amit nézünk. Hét végén a Megasztárt megnézem a lefekvés időig, aztán kikapcsolom. Így soha nem tudom ki esik ki Kép

Velünk szemben egy óvónő lakik, aki át szokott jönni, néha segít is nekem. Õ, mivel ezt tanulta, és van 3 gyereke, úgy érzem tudja miről beszél, mikor elmeséli, hogy milyen viselkedési problémákkal kűzdő gyerekek vannak az oviban. És természetesen büszke vagyok, mikor mondja, hogy a gyerekeimmel semmi gond nincs, és milyen ügyesek, aranyosak.

Járóka.
Sajnos én nem tudtam megoldani az életet járóka nélkül. Lili is és Katica is kb. 3 hónapot töltött a járókában. Pl. amikor még csak Lili volt, és már nem aludt egész nap, akkor a nappaliban felállítottam a járókát, felfüggesztettem benne néhány játékot, és amikor főznöm kellett, akkor bele tettem. Amikor már elkezdett forogni, akkor a járókát elcsomagoltuk, és a napját zömmel a szőnyegen töltötte. Mivel ő téli baba, ez az időszak pont nyárra esett.
Katicánál (ő tavaly júliusban született) ez az időszak télre jutott, így jó magas gázszámlával, de nála is megoldottuk. Így Katica is kb. 4 hónapos korától 5 és fél-6 hónapos koráig élvezte a járóka nyújtotta biztonságot. Nekünk ez azért is számított, mert Lili még kicsi volt (17 hónapos volt, mikor Katica született), és így nem férhetett hozzá imádott testvéréhez Kép.

Munka, karrier és gyereknevelés.
Véleményem szerint azok az anyák, akik akarnak gyereket, tudják, hogy mit válasszanak. Azok az anyukák, akik manapság 28-35 évesen szülnek először, már túl vannak a karrier építésén, és ők is jól megfontoltan választották meg gyermekük születésének időpontját.
Azok akik már nem az első gyereküket szülik, és mondjuk a két gyerek között nem 1-2-3 év a különbség, vagyis az anyuka már visszament dolgozni, azok az anyák már tudják a módját, hogy hogyan tudnak egyszerre dolgozni is és gyereket nevelni.
De elismerheted, hogy ma, amikor a családok többségében mindkét szülőnek dolgoznia kell, hogy egy 4-5 tagú családot fenntartson, ott az anyának is ki kell vennie a részét a munkából.

Másfelől. A természeti népeknél, ahol Te jártál, véleményem szerint a nők majdhogynem munka közben szülnek. Csak ők nem azért dolgoznak, hogy a boltban pénzért megvehessék az ételt, hanem magáért az ételért kűzdenek. A földeken élnek.

Na most aztán jó sokat írtam Kép

Légy olyan kedves, és tisztelj meg minket azzal, hogy aláírod a hozzászólásodat valami néven.
Olyan furcsa így hívni, hogy Genitoris.
Vannak itt furcsa nevek, de azoknak ismerjük az eredetét, és ismerjük a gazdájuk polgári nevét is.

Ja, és nekem valahogy úgy alakult az életem, hogy a szülői és házastársi életet nehezebb összehangolni.

Üdvözlettel: Bogi

Barbi!
Szerintem is kend be mindig egy kis anyatejjel.
Én pl. nem is kentem semmi mással. Eleinte nagyon fájt minden szoptatás kezdetekor, de aztán hamar begyógyult.

Amúgy én Lilit 3, Katicát pedig 2 hónapig tudtam szoptatni, pedig mindent megtettem azért, hogy sikerüljön. Megjött a mensim 3 hónap után, és a tejem teljesen elapadt.

Piros!
Kép Nem baj, majd telefonon erősítjük egymást Kép

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Barbi!
Én is az anyatejet tudom javasolni! Az a legjobb "kence" a mellünkre. Sajnos nálunk kimaradt a szoptatás élménye, a tejemet kifejtem a manóknak. Mindíg hagytam rászáradni az ottmaradt tejcit, soha nem töröltem le. ( A párom már kicsit unta, hogy folytom tejszagom vanKép )

Genitoris!
Nevelési elvek?
Sokmindent megtanultam én is ebben a témában, és amíg meg nem szültem, határozott elképzelésem volt arról, hogy miként fogom nevelni a saját gyermekeimet. Az élet és a gyakorlat sokmindenre rácáfolt.
Két dologban sikerült eddig kitartanom: az egyik a következetesség, a másik pedig, hogy ha már valamilyen lépést tettünk előre a fejlődésben, akor a lehetőségekhez képest ne lépjünk vissza.

Úgy gondolom, hogy aki kizárólag papírforma szerint akarja nevelni, tanítani a gyermekét nagyon könnyen áteshet a ló másik oldalára.
A szeretetnél nincsen fontosabb, ezt nem szabad elfelejteni. Hiába akarunk a gyereknek mindent megadni:babyúszás, zenei élmények, gyermekprogramok, jó bölcsöde, óvoda, iskola, anyagi körülmények...sorolhatnám, ha mindezenközben nem érzi a szeretetünket, mi sem érezhetjük az övét.
A szeretetteljes családi légkör alapjának pedig a bizalmat tartom. Értem ezalatt, hogy meglegyen a szülők között, a gyerekek között és a szülő-gyerek között is kölcsönösen.
A párkapcsolatunkben ez a kezdetektől abszolut működik.
Megpróbáltam,megpróbáltuk ezt a manókkal is kialakítani. Úgy tűnik sikerült, bár az igazi megpróbáltatás majd a kamaszkor lesz.
Igyekeztünk mindig ott lenni ha bármelyik gyerek jelét adta, hogy éhes vagyok, szomjas vagyok, legyél velem. Meggyőződésem, hogy ha sír a baba azért teszi, mert szüksége van valamire/valakire, csak még nem tudja másképp kifejezni. Ezért én mindig felkeltem, megnyugtattam őket, éjjel-nappal. De nem úgy, hogy kikapkodtam őket a kiságyból, hanem a jelenlétemmel, hangommal, hangszínemmel. Persze ha kellett felvettem és el is ringattam ha arra volt szükség.
Soha nem tettem különbséget fiú-lány között, hiszen egyformán szeretem minkettőt, inkább gyerek és gyerek között, de kizárólag a saját igényük szerint.

Hamarosan két évesek lesznek az ikrek, és a párommal úgy döntöttünk, hogy visszamegyek dolgozni. Nem a karrier miatt, nem is annyira a pénz miatt, mert hogy őszinte legyek éhen nem halnánk 1 év alatt, amíg csak a párom dolgozik.
Megteremtettünk a családunknak egy életszínvonalat, ami nem a legmagasabb, de ezt nem szeretnénk feladni. Továbbra is szeretnék naponta friss gyümölcsöt, minőségi tejneműt tenni az asztalra, és nem kizárólag a családtól örökölt ruhákban, cipőkben járatni a gyerekeket. Nem sorolom tovább. Meggyőződésem, hogy nem fognak sérülni emiatt a manók, inkább új élményekkel gazdagodnak, és segíti a szociális érésüket.
Bízom benne, hogy ez a kihívás, hogy több szerepben kell megfelelnem, nem fog problémákat okozni. Most így látom, ha aktuális lesz beszámolok róla.

Zsu!
Nem szeretném ha eltűnnél a fórumról!!!

Ismét gyógyulást minden betegnek!

Rusnya!
Mi van veletek? Rég írtál már! Ugye nincs baj?

ÜDV: Márti

Márti
Kép
hideyoshi

Sziasztok!

Barbara!
Igen, Dani valóban az első házasságomból született. Nagyon szereti a kicsiket, Kyrával sokat játszanak együtt, mesél neki, hetente kétszer ő hozza haza a bölcsiből. Marcellt is imádja néha beviszi magához amikor tanul és olvas neki. Ma történelmet tanultak.Kép
A sebes mellbimbóra nekem is azt mondták anyatejjel kenjem, vagy Bepanten krémmel. Én mindkettőt együtt alkalmaztam, tehát nem tudom melyiktől gyógyult meg.

Bea
beátab

Mellbimbódat érdemes szabad levegőn szárítgatni is, ha bekented anyatejjel. Tudom, hogy furcsán hangzik, de hatásos, mert segíti a gyógyulást ha nem mindig nedves közegben tartod. Kicsit vicces felhúzott pólóval szaladgálni, de hatásos. Kitartás, kb 1-2 hét amíg teljesen rendbejön és utána már jobban fogja bírni a gyűrődést. Kenőcsből nekem a Garmasan jött be, mert abból akkor sem lett baj, ha elfelejtettem lemosni etetés előtt.
P.

Kép

Kép

Kép
piros

Nekem is a Bepanthen és az anyatej jött be.
Vendég

Sziasztok

A név amit használok Genitoris 10,5 évvel ezelött kaptam és nem szeretném lecserélni. Megtiszteltetésnek érzem és büszke vagyok rá.

Az elv szellemi természete

Az elv egy rendező, irányt kijelölő szellemi tényező. Gondolkodásunkban az elv egy,irányt adó tényező. Jöhet bármi, ami elvünk érvényességi körébe tartozik, az elv segítségével mi minden helyzetben képesek leszünk az elvnek megfelelően dönteni, cselekedni, viselkedni. Ilyen viselkedési elv például a becsületesség elve, vagy az igazságosság elve. Az ember attól ember, hogy elvei vannak, amikhez tartja magát. Ha nem lennének elvei, ki lenne téve annak, hogy sodródjon az eseményekkel, hogy egy-egy helyzetben ne ismerje fel, hogy belső törvényei, emberi méltósága mit követel meg tőle. Az ilyen elvek önismeretünkből és vállalt eszményeinkből - rosszabb esetben a világ megfigyeléséből leszűrt tapasztalatok egyszerű, gépies átvevéséből - adódnak. Mindenesetre, életünk fő kérdései ott dőlnek el, hogy miféle elveket vallunk, és mennyire tudjuk az életben ezeket érvényre juttatni. Léteznek alapelvek, mint például a logikai alapelvek, a fizika alapelve, az életelv. Ezek az alapelvek attól alap-elvek, hogy egy jelenség-világ egységes megalapozására képesek. Így tehát egy új alapelv bevezetése egy új jelenség-világot nyit meg.

Közben lassan felnő egy újabb generáció, akiknek a műanyag játék helyett újra a fajáték a kedvence, de a mesekönyv már interaktív, tapogatós, a mese pedig az internetről, interaktív formában érkezik. A hatéves fiam pedig már maga klikkelt, és hallgatta meg a kedvenc mondókáját a csak gyermekek részére, reklám nélkül elkészített weboldalon. Persze csak azután, hogy megvettük neki a "megfelelő" egeret, amivel már tudott dolgozni.

Jó éjszakát.Szép reggelt mindenkinek
genitoris

Genitoris,
én úgy érzem, hogy Te valóban kioktatni jöttél közénk!
Bedobsz egy témát, megvársz pár választ; és utána leírod az általad elfogadott tökéletes választ a saját kérdésedre. Vagy tévedek? Kép

Nyilván mindenkinek vannak nevelési elvei, van, amihez ragasztkodunk, van, amiben rugalmasan változtatunk, mert nem vált be. Én személy szerint az ösztöneimre is bátran merek hallgatni, még sosem csaltak! Sőt, amióta gyermekem van, inkább ösztönös vagyok, mint nagykönyv anyuka. Kép

Nem tudsz neten keresztül Hozzád hasonlóan filozofálgatást szeretőkkel társalogni?
Ne érts félre, mindenki szívesen lát itt is, de inkább a családi örömökről szoktunk társalogni, bajokat megbeszéljük stb.
Biztos nagyon okos vagy és tapasztalt, és jó anyuka.
Vendég

Sziasztok!
Genitoris!
Akkor úgy látom Te is amolyan felvilágosult anyuka vagy Kép
Egyébként nem tudom mikor dolgoztál külföldön, de gyanítom, hogy a gyermekeidet már idehaza szülted.
Ugye mennyire más mások gyerekeiről gondoskodni, és segíteni nekik, mint a sajátodról?
Érzelmileg egészen máshogy érint.

Megmondom neked őszintén (merthogy nekem az őszinteség is az egyik elvem, akár kellemetlen néha), hogy nem nagyon tetszenek a hozzászólásaid, mert túl szárazak, túl magas lóról beszélnek.

Olyan hatást keltenek, mintha kiollóznád valahonnan, pedig abból ítélve, hogy mennyit tanultál és most is tanulsz (mint a jó pap Kép ), a tudásanyagod megvan ahhoz, hogy ilyen hozzászólásokat írj.
De ha megnézed a mi írásainkat, azok tele vannak érzelmekkel, néha szenvedéllyel, néha kiáltásokkal, vagy éppen suttogással.

Valahogy úgy érzem nem akarod észre venni, hogy próbálok barátsággal közeledni hozzád, amire a hétköznapi ember azt várja, hogy egy kicsit oldódik a hangulat, és Te is próbálsz ici-picit a közösséghez alkalmazkodni.
Attól még mindenki megtartja a saját személyiségét, hogy bizonyos írott vagy íratlan szabályokat betart.

Barbi!
Nekem is volt a mellemre krém, de én bevallom, hogy két használat után lemondtam róla.
Hiába nem lesz tőle a babának baja, valahogy idegenkedtem tőle, hogy a krémes mellbimbómat szopogassa Kép
És így is három nap alatt rendbe jött a mellem, pedig véres és sebes volt.
Néha már meg is ijedtem, mert a gyerek véreset bukott vissza, de aztán rájöttem, hogy miért Kép

Piros!
Gyógyulgassatok!

Szép idő van megint!

LÁNYOK!
Valamit azért megmozdított bennem Genitoris írása.

Mivel nekem idén elég nagy konyhakertem lesz, és fogok vetni sárgarépát, sóskát, spenótot, fehérrépát, petrezselymet, paprikát, paradicsomot, cukkínit stb.
Nem fogok permetezni, így ha valakinek szüksége lesz majd háztájira, az szóljon nyugodtan, és egy-egy levesbe valót, vagy főzeléknek valót szívesen adok majd én is.

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Bogi, Tünde!

Teljes mértékben egyetértek Veletek Genitorissal kapcsolatban. Én azért nem írtam neki véleményt, mert én is személytelennek, fölényesnek éreztem, ami nekem nem esett jól. Elvekről tudományosan beszél. Én a saját tapasztalatomra hagyatkozom ma már,a saját hibáimból tanulva. A nagyfiamról mindenki pozitívan beszél, dícsérik a nevelésemet, pedig nem csináltam sok mindent úgy ahogy a könyvekben olvastam,mégis sikerült. 16 évesen nem éli a kortársai léha életét. Bevallom első gyereknél én is könyv szerint akartam mindent csinálni, azért, hogy minden tökéletes legyen. De hamar rájöttem a gyerekek nem ismerik a könyvben leírtakat.KépKép

Szép napot Mindenkinek!

Bea
beátab

Sziaszok!
Ha nem zavarok szeretnék visszatérni hozzátok. Kb. 1 éve írtam először ide /Más néven, csak elfelejtettem a jelszavamat/ amikor terhes voltam a kislányommal. Azóta rendszeres olvasótok vagyok de írni nem nagyon volt időm, mert terhesen végig dolgoztam azután pedig Dorka lefoglalta minden percemet, aki most 4,5 hónapos. Most leginkább Jácintnak szeretném megadni annak a krémnek a nevét ami velem csodátt tett. Ez pedig a bioclin, amit gyógyszertárban lehet kapni. Nagyon együttérzek veled, mert én 2 hónapig nem tudtam szoptatni a kisebesedés miatt, csak fejtem és így üvegből adtam a picinek. Nagyon megkeserítette ez az első időszak az életemet mint testileg úgy lelkileg is. Amikor egy ismerősöm ajánlására elkezdtem használni mintha csoda történt volna mert 1 hét alatt begyógyult a seb. Azóta mindenkinek nagyon tudom ajánlani, minden védőnőnek elmondtam akivel találkoztam, hogy ők is propagálják. Nem kell lemosni, mert teljes egészében gyógynövényi készítmény.
Nagyon érdekes dolgokról folyik itt a vita, mindíg érdeklődve olvasom, de még nem érzem magam elég benfentesnek ahhoz, hogy beleszóljak.
Üdv: Orsi
kispalo

Sziasztok!

Genitoris!
Nekem is hasonló érzéseim vannak, mint Boginak: olyan, mintha vennél egy könyvet, Magad elé tennéd és kimásolnád belőle az "okosságokat", vagyis mintha nem a saját véleményedet írnád
le...
Én pedagógus vagyok, így látom/érzem a mai szülők nevelésének, hozzáállásának hibáit, gyengeségeiket. Mégsem mondom azt, hogy "bezzeg majd én megmutatom...", mert nem tudom, hogy milyen lesz a gyermekem, ha megszületik. Próbálok figyelni, és ha valami olyat látok a világban, vagy szűkebb értelemben a családban, ami az én elveimmel nem összeegyeztethető, kioktatás helyett inkább az a célom, hogy másképp csináljam.
Van az a nagyon jó mondás, hogy lehet könyvből gyereket nevelni, csak minden gyerekhez más-más könyv kell. Nem gondolom, hogy azért, mert valamit egy könyvbe leírtak, attól az szent és sérthetetlen.
Ezek a mai, nagyon népszerű könyvek/kiadványok nem biztos, hogy jók csak azért, mert volt pénz a kiadásukra. Régen sem álltak ilyenek az anyukák rendelkezésére, és mégis számtalan normális, lelkileg és értelmileg egészséges ember van a világon.
Nem azért van ez a fórum, hogy az ember indulatokat szítson, bár mindig akad valami téma, ami izgalmassá teszi a társalgást. Tanácsot pedig akkor szoktunk adni a másiknak, ha az kér tőlünk...
Most fejtsem ki a véleményemet arról, hogy a hatéves gyereknek szerintem nem a számítógépből(ről) kellene a mondókát és mesét hallania, hallgatnia???

Sziasztok

Norwell+Mazsola

Kép
Kép
norwell

Szia Orsi!

Üdvözöllek közöttünk. Gratulálok kislányodhoz. Nekem a legkisebb gyerkőcöm 3,5 hónapos. Nyugodtan írd le a véleményedet, hiszen azért vagyunk itt.

Bea
beátab

Sziasztok!

Genitoris,
arra számítottam az előző hozzászólásom után (gondolom Bogi is), hogy a személyes hangvételű reagálásra viszonzásképp én is személyes hangvételű választ, reagálást kapok.

Norwell,
az én pedagógus lelkem is veled ért egyet.

Orsi/Kispalo,
írj bátran! Szívesen fogadunk!

Üdv: Márti

Márti
Kép
hideyoshi

Sziasztok!

Orsi!
Üdv újra köztünk!
Azért majd tegyél fel egy képet Dorkáról, ha lesz időd.
Most otthon vagy vele ugye? (Hülye kérdés, még túl pici Kép Kép )

Lányok!
Ugye nem felejtettétek el a Napfogyit szerdán?
11-14 ig leszünk a Megyeháznál (szökőkút).
Én Lilit tuti viszem.

Tök jó. A 2 éves és a 8 hónapos lányom kint az előszobában játszanak, és kacagnak nagyokat. Lili szórakoztatja Katicát Kép

Genitorissal kapcsolatban: Azt hiszem már így is túl sok szót szenteltünk a témának. A gyereknevelés egy olyan dolog, amit elméletben nem lehet tudni. Azt a gyakorlatban kell csinálni.
Pláne pedagógus kismamáink tudják a legjobban, hogy amit a főiskolán és az egyetemen megtanítottak nekünk, az sokszor a gyakorlattól nagyon messze állt. Az elméleti tudás nem minden!
SÕT!
Azt hiszem a jó pedagógia érzék az követeli tőlünk, hogy hagyjuk Genitorist kibontakozni.
Az irányt megmutattuk neki, próbáltuk barátságosan, vagy kicsit határozottabban, mostmár rajta múlik, hogy valóban szeretne-e közénk tartozni.

Genitoris!
Nincsenek játékszabályok, csak egy iciri picirivel személyesebb írásokat várunk tőled.
Amikor írtál pár sort magadról, azt is olyan erélyesen tetted, hogy alig mertünk reagálni rá.
Úgy éreztem előre lehordassz azért, mert esetleg sajnálni foglak azért ami történt veled.
Márpedig az együttérzés, a sajnálat nemes emberi érzések, és ha már ezt sem tehetnénk meg, valóban érzéketlen fadarabok lennénk!

Üdv: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Nagyon szívesen küldök Dorottyáról képet, most 4és fél hónapos és nagyon jó, aranyos kislány.
kispalo

Kép

Apa olvasnivalója mindig érdekesebb:
Kép

Megeszed a játékom???
Kép
Én meg jól megijesztelek! Kép
Vendég

Szia Bogi!

Köszőnöm hogy bizalmat szavaztál nekem.
genitoris

Sziasztok!

Tünde!
Hát Zita ebben a farmerruciban tüneményes. Én is imádom a szebbnél szebb babaruhákat. Tegnap Bécsben voltunk vásárolni a gyerekeknek. Nagyon szép együtteseket vettünk. Te hol vásárolsz?

Pénteken találkoztunk Zsuval és Krisszel, sétáltunk egyet a babákkal és közben jót beszélgettünk.

Bogi!
Készülünk a napfogyatkozást megnézni, remélem jó idő lesz.

Bea
beátab

Bea,
köszi! Kép
Elég sok ruhát örököltünk. Szoktam menni angol turkálóba, vásárcsarnoknál is vettem már ruhákat, és bababoltban is.
Vendég

SZIASZTOK LÁNYOK!

NAGYON ELTÜNTETEK AZT HISZEM MEGINT FEL KELL DOBNOM EGY JO TÉMÁT.

JÓ PIHENÉST MINDENKINEK.
genitoris

Genitoris!
Kép Kép Kép

Én többször bekukkantottam!
Vendég

Hahó, mindenki!

Tényleg, van itt egyáltalán bárki is, aki nem pedagógosz??? He-he. (nem t'ok olyan vigyorit)
marengo

Genitoris!

Én szeretnék tőled szüléssel kapcsolatos információkat hallani- ha van -azokkal az országokkal kapcsolatban, amerre dolgoztál.
Gondolok itt szokásokra, babonákra, előítéletekre, van- e intézeten kívüli szülés, hogyan alakult a bábaság kérdése...stb
Májusban előadást tartok a bábasággal kapcsolatban és minden infót örömmel veszek.
Köszönöm,Bea
ráhel

Marengo,
én nem vagyok pedagógus!
KépKépKép
Vendég

Sziasztok lányok!

Már jó régen voltam,de mentségemre legyen mondva ,hogy a kihalás szélén állok. Anyum épp csak kijött az Idegseb-ről ahol kivették a daganatot ,most meg az Onkológián fekszik. Kapja a sugarakat és napi 2* az infuziókat.Tudjaa diagnózisát és igy még rosszabb mert tisztában van mindennel. Áttétes. De nem adjuk fel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nekünk van egy 7 hetes babszemünk,akinek már a szivét is láttuk!

Aminttudok visszaolvasok! Addig millió puszi és köszönöm hogy gondoltatok rám!!!

Üdv az újaknak!

Emőke
rusnya

Kedves Emőke!

Nagyon-nagyon sok erőt kívánok. Tudom, min mész keresztül, én átéltem ezt.
Biztos rettenetes nehéz lehet most, de próbálj a kicsire gondolni, vele talán könnyebb mindezt elviselni.
Nagyon szorítok értetek, így ismeretlenül is!!!

Judit
juditta2

Rusnya!

Mondd meg édesanyádnak, hogy ezt az unokát is meg kell még nézni/dajkálni/köszönteni a ballagásán stb. Neked is "összeszurkoltuk" a babát, a mamádért is imádkozunk/szorítunk ki-ki vérmérséklete szerint.

P.

Kép

Kép

Kép
piros

Emőke!

Gratulálok a babához!
Vigyázz magatokra!

Bea
beátab

Sziasztok!

Írtam egy kiregényt, és Katica egy mozdulattal kitörölte, és vissza sem tudtam hozni Kép

Genitoris!
Kép Kép
Hatalmas mosolyt küldök Neked!
Amúgy ha már Ráhel felhozta a dolgot, Neked a szülésnél segítettek a máshol szerzett tapasztalataid, vagy amit tanultál?

Rusnyánk!
Nagyon nagyon nagyon szorítunk anyukádnak!

Neked pedig a baba miatt szorítunk.
Tudom, hogy hülyén hangzik, és hogy Te is tudod, de most az a legfontosabb, hogy ne idegeskedj a baba miatt!

Piros!
Mi újság? Pöttyök?
Én már tök jól vagyok szerencsére.

Marengo!
Én sem vagyok pedagógus Kép Kép

Tünde!
Imádom Kép Annyira édes Zita!
És az a vigyor Kép

Judit, Bea!
Mi van veletek?

És a többi elveszettel?

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Emőke

Minden jót anyukádnak és főleg kitartást. Neked meg jó babavárást.

Üdvözlet a druszámnak.

Jácint
Ha nem jönnek be a krémek, próbáld ki a bimbóvédőt. Nem a kisebesedés miatt, hanem azért használtam, mert az egyik mellemet nem fogadta el Zselyke, de nem is sebesedett ki az a mellem, a másikra én is anyatejet használtam.

Nekünk nagyon jó hétvégénk volt a hegyekben. Nagyon szép idő volt. Zselyke az éjszakákat nem nagyon szerette, de nappal a pénteket kivéve aranyos lányka volt.
A gyerekneveléshez és az elvekhez annyit, hogy szerintem az a fontos, hogy az ember boldog legyen. Akkor nagy valószínűséggel boldog és kiegyensúlyozott gyermeket tud felnevelni. Az pedig, ki mitől és hogyan boldog az annyi féle ahányan vagyunk, igy a gyerekeket is máskép neveljük.

Pár kép a kirándulásról.

Szép napot. Jó kertészkedést, és sétát mindenkinek.

Csók: Orsi

Ui.: Néhány túristaút járható babakocsival.

KépKépKép

Kép
sorsoly

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?