Új privát üzeneted érkezett!

Helló Norwell!

Zsu vagyok, légy üdvözölve! Kép
zsu2

Szia Norwell itt is ;) bár ide még ritkábban jövök Kép

És üdv mindenki másnak.

Pusszantás: Niki

kancellárka

Sziasztok!

Zsu!
Minden rendben? Látom Ti is jöttök a csütörtöki talira. Már nagyon várom. Jó lesz találkozni.
Remélem addigra meggyógyulunk. Mert nálunk a két kicsi is beteg, és már én is.

Tegnap voltunk hallásvizsgálaton és ultrahangon. Szerencsére minden rendben.
Hát az ultrahangon micsoda bunkó népség van. Várattak 40 percet bennünket, amikor végre behívtak akkor meg sürgettek, a doki meg csak mondta a magáét, valakire ki volt akadva, és nem is vagyok biztos benne látta is ami a monitoron volt /már amikor oda nézett/. Egy szót nem szólt hozzánk, az asszisztensnő is csak odabökte:kész. Ennyi volt, még a köszönésemre sem reagáltak. Ki voltam akadva.
3 évvel ezelőtt Kyrával gond volt, egy nagyon aranyos doktornő mindent elmagyarázott, többször vissza kellett mennünk vele, de mindig kedvesek voltak.

Kriszta!
Ti nem akartok Szávának kistesót? Látom mennyire lelkes vagy "babaügyben".

Norwell!
Üdvözöllek közöttünk. Első gyerkőc lesz? Melyik orvoshoz jársz?

Nicsi!
Jó sokáig szopizott a kislányod, szerencsés vagy.
Az első szavak után nem győzöl majd csodálkozni mennyi új szót tanul naponta. Emlékszem mennyire élveztem, amikor Kyra kezdett csacsogni. Mostanában azon ámulok, milyen választékosan beszél.
Szívesen elvinném őt is magammal Hozzátok. Lesz más 3 év körüli gyerkőc is?

Csilla!
Hogy vagytok?
Régen voltál itt. Pedig írtam Neked,de nem válaszoltál-Kép

Márti!
A hiszti nálunk is még mindig megy ezerrel. Pedig az én lányom már nagyobb és elvileg értenie kellene mit szabad és mit nem, de ez sajna nem mindig működik.
Kihez mentek bőrgyógyászhoz?

Kriszi, Niki! Hova lettetek?

Bea
beátab

Sziasztok!
Újvárosban lakunk, az Esze Tamás utcában. Akinek az segít a Liget utcával párhuzamos, belvárosból érkezve balra az első utca ( a Liget utcán megy az 1-es busz)Ha kocsival a Kossuth utcán jöttök akkor az 1-es busz vonalán végig (Gézengúz alapitvány is a Liget utcán van már)az utca végén van egy nagy balos kanyar, amin ha végig jöttök rögtön balra az első utca. Ha a Szt. István uton jöttök akkor az Opel Gyimes lámpánál jobbra, majd az első utca bal ( Pannonviz is ebben az utcában van)egészen addig mig jobbra lesz egy barackos szinű ház (ha tovább mész zsák utca és az utca végén van a templom), ott jobbra és az első utca balra az Esze T. Remélem valamelyest érthető volt, ha nem bocsi, akkor is van térkép vagy még pontosítási lehetőség. A Hugommal beszéltem (aki a szomszédban lakik) hogy át tud-e jönni a lánya, aki négy éves és Dominikának hívják. Szivesen jön játszani a kicsikkel és a nagyokkal is. Egyébként imádják egymást a lányommal, kész barátnők pedig még igazából nem játszanak együtt,inkább a Domi vigyázz a kicsire. Olyan édesek.
Szép napot mindenkinek.
nicsi1

Sziasztok!

Köszi mindenkinek az üdvözlést. Nem olvastam vissza az archívumot, úgy gondoltam, hogy majd időközben "megismerlek" Benneteket...

Bea!
Igen, első gyerkőc, és Drozgyik Csabához járok. Láttam a tábliban, hogy van, akinek szintén ő a dokija. Az ultrahangról ne is beszéljünk... nekem megdöbbentő volt, amikor először voltam az uh-n a kórházban, hogy bezsúfolva vagy 30 kismama, volt, aki már reggel 7 óta ott üldögélt, és fél tíz után került be... Áldatlan állapotok.

Kancika!KépKépKép
Hát itt is "találkozunk"? Hogy vagytok? Mikor mész doktor bácsihoz?

Marengo!
Köszi, az adataim: kor: 24 év, lakhely: Tét, doki: Drozgyik, június 22-re vagyunk kiírva. Ha valamit kihagytam, szólj!Kép

Sziasztok!

Norwell+Mazsola

Kép
Kép
norwell

Ja, és aranyosak nagyon a gyermekeitek!Kép

N+M

Kép
Kép
norwell

Norwell!
Aggodalmaskodva vagyok. Másik topicban már ecseteltem, az aggódásom tárgya egy kis tegnapi barna folyás, tényleg nem sok semmi görcs, csak most para. Ennyi. Délután hívom a dokit, remélem addig nem ismétlődik a történet. Amúgy hétfőn mennék uh-ra.

Többieknek jó talizást!

kancellárka

Kanci!
Olvastam. Ne aggódj, persze könnyű ezt írni, de tényleg próbálj meg pihenni. A dokit mindenképp hívd fel, és erőszakoskodj, ha esetleg nem akar fogadni. Lehet, hogy kapsz valami gyogyit.

Írj egy emilt, hogy mizújs! Szorítok Érted!!!!++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Szia

Norwell+Mazsola

Kép
Kép
norwell

Sziasztok!

Bea,
Döbrössy Andreához megyünk. Még nem ismerem, de itt a topikban ajánlottátok, + a védőnő is őt ajánlotta.

Norwell,
üdv kis győri csapatunkbanKép Míg nem lettem győri, közel laktam TéthezKép (kajárpéci voltam)

Kancellárka,
Nem lesz baj!!!

ÜDV: Márti

Márti
Kép
hideyoshi

Niki!

Nekem ezzel 2 hétig feküdnöm kellett. Vigyázz magadra!

Bea!

Kösz kérdésed, megvagyunk. Én építgetem a lelki békémet, Kriszi még küzd a fogával,sajna. Most éjjelente kb. másfél órás sírás van. Házasság fronton rendeződtek a dolgok. Jobbulást mostmár neked is !!

Többiek,mizujs? Bogi, Enikő, Kriszi, Tündi...?

Zsu
zsu2

Ja, dobok egy fotót!

Kép
zsu2

Sziasztok!

Zsu,
csak kibújik az a fogacska! János nálunk is nagyon sokat szenvedett, főleg a felső metszőkkel. Hosszú ideig óriási lila(majdnem fekete) duzzanat volt az ínye helyén. Nem sírt sokat, de nem tudott rendesen enni, mert nagyon érzékeny volt neki.

Még nem is mondtam: meghívtak a kolleganőim ma estére nőnapi buliba! Megyünk, vagyis megyek Pérre a Fehér Akácba! A vacsora mellett állítólag chippendale fiúk adnak műsort! Kedves párom nem hiszi el, de majd dokumentálomKép

Na megyek készülődni!

Üdv: Márti

Márti
Kép
hideyoshi

Márti!

Remélem jól sikerült a buli. Az az étterem nagyon jó.

Csajok!

Gondban vagyok: úgy láttam kisfiam kinőtte a bébihordozót, ezért tegnap vettünk egy nagyobbat, ami 9-36 kg-ig van. Ez olyan tudjátok, ami már állandóan bent van a kocsiban. Ja, ezért nem is bébihordozó, hanem gyerekülés na. Talán valaki ismeri: concord comfort line. Az üzletben úgy tűnt, ideális az, amennyire hátra lehet dönteni,itthon viszont ahogy belepróbáltuk a Kriszt, már úgy láttam,nagyon ül benne. Most jó,vagy nem, ha ezt használom innentől?! Itthon sokat ülünk, mert nem nagyon hajlandó fekve játszani, de magától ő még nem ül. Szerintetek?

Válaszokat "tök tanácstalan anyuka" jeligére kérném!

Zsu
zsu2

Zsu!

Szerintem nem olyan nagy baj, ha nem ül benne túl sokat.Hosszú időre inkább ne ültesd, hátha nem jó a hátának.
Mi inkább tovább használzuk a hordozót, akkor is mikor kicsit márlelógott a lába, de abban kényelmesebb neki.

De ez csak az én véleményem!

Judit
juditta2

Õ az én nagy lányom, Hanna:

Kép
juditta2

Sziasztok!

Zsu/tanácstalan anyuka/Kép

Én ismerem ezt az ülést, pont mi is most néztük a Brendonban. Úgy döntöttünk az eggyel nagyobbat vesszük Kyrának.
9-18 kg-ig valót vettünk neki 5 hónaposan. Két állapotban lehetett dönteni. A döntött pozíció szerintem már nem ártalmas. Lecsúszni nem tud ugye? Nekünk nem volt gond vele.

Márti!
Hogy sikerült az estéd?
Kicsit irigykedek. Marcelltől én még nem tudok sehova elmenni, pedig már vágynék, legalább színházba.

Judit!

Nagyon szép a lányod.

Bea
beátab

Zsu!
Nagyon édes Krisz baba!!!!!!!
Mindig ilyen vidám?
Bevált ez az etetőszék?
beátab

Niki!
Minden rendben?
beátab

Sziasztok!

Úgy látom senkinek sem hiányoztam a múlt héten Kép
Na mindegy.

Elregélem mi volt, aztán le is lépek!

Szóval kórházban voltam, kivették a jó köves, gyulladt, állandóan fájó epehólyagomat, ami nagy kaland volt. Sürgősségi műtét volt, bár senki nem hitte el, hogy nagyon fáj, mert nem őrjöngtem. Kedden derült ki, hogy epekövem van, a háziorvos simán hazaküldött, hogy negatívok a leleteim és majd másfél, kát hónap múlva érdemes megműttetni, előbb nincs hely úgysem. Adott egy injekciót, írt fel görcsoldót, és utamra engedett. Hiába mondtam neki, hogy már 3 napja fáj, és semmit nem tudok csinálni a fájdalomtól, ott a két pici gyerek, széttárta a kezét.
Na szerda reggelre, a 3. átvirrasztott éjszaka után sírva mentem apához, hogy csináljunk valamit, mert nem bírom. Betelefonáltunk a kórházba, azt mondták egyből a sebészetre menjek.
Bementünk fél 8-ra, már annyian voltak, mint az oroszok. Kb 1 óra múlva behívtak, megvizsgáltak, vért vettek, UH-ra küldtek. Ott megkérdezte a doki, hogyha egy nappal előtte voltam UH-n, akkor mi a fenének vagyok ott.
Csakhogy addigra a negatív leleteim nagyon rosszak lettek, az UH akut gyulladást mutatott ki, az epehólyag is szépen telítődött. Felvettek az osztályra, hogy műtét. Aztán az osztélyon ahány orvos bejött, annyi mást mondott, a végén már meg se akartak műteni.
Aztán édesapám telefonált hogy mi van velem, mondtam neki, ő felhívott valakit, 15 perc múlva ott volt a főorvos, hogy este műtét 7-8 között. Aztán fél 6-kor elvittek, megműtöttek, fél 8-kor vittek fel az intenzívre.
Aztán a bent töltendő 4 napból 3 lett, mert kevés volt a hely, és úgy látták jól vagyok már, na meg a két pici gyerek...
Úgyhogy tegnap este már itthon voltam.

Na sziasztok, mindenkinek minden jót kívánok a további életéhez!

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Zsu, köszi a hiányolást!
3 napig anyumnál voltam kényeztetésen, és közben elmentünk Zitával az őszi topicos babatalira. Zita végre élőben is találkozott az eddig interaktív szerelmével, és nem sokat lacafacázott:
Kép

Ági,
gartulálok, hogy "leanyázott" Anna, ez biztos nagy boldogság, mi erre még várunk jó pár hónapot! Nem írtad, hogy vihetek még egy anyukát kisbabával?

Babák nagyon szépek!

Tünde
Vendég

Bogi!
itt is jobbulást!
Erzsi
erzsi100

Bogi!

Én hiányoltalak,kukk csak vissza! És gyors lábadozást!!! El tudod látni a kicsiket?

Tünde!

Jó volt? Győrben volt? Zita nagyon barátkozik..

Bea!

Beraktuk az ülést a kocsiba, és kiderült,egész jól hátradől! Úgyhogy szuper! Az etetőszék is jó, de a funkciói miatt /zene,hinta/ felesleges volt megvenni. A zenét nem hallgatjuk,a hinta nem bírja el csöpp fiamat....Kép

Zsu
zsu2

Szia Bogi!

Én nem is írtam, annyira hiányoztál! Na meg bárányhimlős a Sára és a dokinéni azt mondta ki sem jön, majd ha a Dávidon is megjelentek a pöttyök, mert azt úgysem ússzuk meg. Miután 6(!) hete nincs segítségem és közben beesett egy nagy meló, amivel heti 2-3 napot vagyok Pesten, eléggé kivagyok. Még szerencse, hogy apja bevetette magát.

Bár ez legalább nem kórház! Gyors gyógyulást kívánok!

Piros

Kép

Kép

Kép
piros

Szia Mindenkinek!

BOGI!KépNe hidd,hogy nem hiányoztál.Azt hittem,hogy munkáddal kapcsolatos teendőid tartanak távol.Persze jogos a szomorúság,mert név szerint nem említettünk.Sajnálom!Mindenekelőtt jobbulást!KépÉpülj fel egészen,és gyertek Ti is babanet vendégségbe.Nevess sokat.Az mindig segít.Kép
Én sem írtam már egy ideje,mert a netünk előtt szabályos sorok kígyóznak...KépMég mindig meg kell harcolnom a békés netezésért.Hja,ha az ember lányának két főiskolás húga is van...Kép
Éjjelenként pedig már nincs erőm sem olvasni,sem írni.:Marci néhány nap óta négyszer-ötször is felébred éjjelenként.Szopit kér.Megpróbáltam nem adni neki,de akkor a csendes panaszkodásból eget rengető sikítás kerekedik.És képzeld,minden szopi alkalmával csordultig eszi magát.Valószínű,a megnövekedett mozgással együtt járó nagyobb étvágy eredménye.Még szerencse,hogy a babák mindent kinőnek idővel...
No!Egy szó,mint száz:gondolunk Rád,Rátok,hiányoznak a hozzászólásaid,és örömmel fogadnék néhány újabb fotót is Pintyőkédről.Kép

A többi kedves Társalgónak is halihó!
Tudom,tudom,még tartozom a szerelmi történettel.Félő,hogy annyira felcsigázlak benneteket,hogy csalódás lesz olvasni a történetet...Sebaj!Azért majd leírom,ha több időm lesz.És számomra örök szívdobogtató emlék...

Jó éjt!
Szép álmokat!
Kriszi
asszonyfajzat

Sziasztok!

Bea!
Ne haragudj,hogy nem válaszoltam,ez most gyorsan pótolom is.Mi a Sokorópátkai úton lakunk,annak is a végén.Ez az az út ami megy Tényőre,nem tudom jártál-e már erre?Köszönöm kérdésedet,jól vagyunk,kedden megyünk UH-ra meg dokihoz,remélem minden rendben lesz.
Nektek pedig jobbulást kívánunk.

Hideyoshi!
Ne aggodj,mert nagyon kedves és alapos a Döbrössy doktornő,mi is jártunk hozzá,mikor Panna még csak 7 hónapos volt.Én meg voltam vele elégedve.

Bogi!
Mielőbbi gyógyulást kívánunk nekedKép

Nicsi1!
Leírnád a pontos címet,hogy odataláljunk?
Előre is köszi.

Kancellárka!
Hány hetes terhes vagy?Sikerült eljutnod a dokihoz?Pihenj sokat,ha van rá lehetőséged,minden más ráér!

Kellemes estét mindenkinek
Csilla
Vendég

Sziasztok!

Drága Bogi!
Én igenis hiányoltalak!!!!!
Csak azt hittem, nagyon el vagy foglalva a munkáddal és nem érsz rá társalogni velünk. Ezer bocsi!!!!!!!!
Remélem jobban vagy. Gyertek a talira. Mi is nagyon készülünk. Remélem addigra meg is gyógyulunk.
Puszi Nektek!

Csilla!
Tudom hol van az utcátok, jó messze tőlünk.
beátab

Sziasztok!

Zsu, bp-en volt az őszi topicos babatali.

Bogi!
Jobbulást!
Vendég

Sziasztok,
na hogy teccik a fiam?Kép én teljesen el vagyok tőle ájulva...) római katona volt az ovis farsangon, apuja csinálta a jelmezt és annyira ari volt benne, én meg képernyővédőnek is feltettem a képet, annyira imádomKép na persze lányomról is rakok fel egy fotót..azé nem járja, hogy csak az egyik...Kép
merre lesz a tali? én elvagyok tájolódva..azt hittem múlt csütörtökön volt..vagy mikorra is olvastam?..mert azért jelenvagyok, ha nem is irok, azért olvasok rólatokKép
én 25hetesen még nem gurulok de már alakulokKép
na puszi mindenkinek
és ime a képekKép
Kép
Kép
erzsi100

Erzsi, nagyon szépek a gyerekek!
Ha nem látnám, hogy a fiad nem sokkal a kilincs fölé, és hogy a lányod éppen a konyhabútorig ér; hát, nagyobbnak gondoltam volna őket!
Remélem jól vagytok a pocaklakóval!

Tünde
Vendég

Sziasztok!

Mikor lesz a tali? Azt hittem most csütörtökön volt. Én sajnos akkor megyek varrat szedésre, és egyébként sem tudom a gyerekeket még egy darabig emelgetni, úgyhogy állandó segítségre szorulok Kép

Így az autóba sem tudom őket ki-be pakolni, mégha a vezetés megy is.
Még a boltba is úgy kellett megkérnem valakit, hogy a csomagot tegye be a csomagtartóba.
Szóval elég nehéz így, de nem kockáztatok, mert egy frissen műtött néni volt mellettem, aki megemelte magát, és sérvet kapott az egyik vágásnál. Újabb műtét, újabb, hosszabb lábadozás.
Inkább kihagynám Kép

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Ági,
sajnos nem jó nekünk se a csütörtök, oltásra megyünk. Kép

Tünde
Vendég

Sziasztok!
Igen most csütörtökön lesz a tali (16-án), 3 körül már tudtok jönni.
Sajnálom Tünde, hogy még sem jöttök, jó lett volna újra dumcsizni. De gondolom szervezünk még máskor is.
Bogi gyógyulást. Ne kockáztass a friss műtét után. Nekem vakbelem volt, jól tudom milyen óvatosan kellett mozognom. Jó hogy van segítséged, használd is ki a kicsik emelgetésénél. Igazad van a mostani vitézkedésből nagyobb baj és hosszabb lábadozás lehet.
Szivesen leírom mégegyszer hogy hol lakunk, de a korábbi levelemben elég pontosan irtam, szerintem, ha még sem akkor bocs és újra fogalmazom.
Ha jól olvastam a találkozóra jön a Beátab, Zsu2, Marengo, Hideyoshi. De természetesen jöhet más is csak eddig igy olvastam a visszajelzéseket.
Vasárnap bábszinházban voltunk Annával. Először a pénztáros csaj, aki nagyon kedves volt, azzal fogadott hogy nagyon pici, biztos nem fogja bírni (17 hónapos) és ahogy körülnéztem, tényleg ő volt a legkisebb a többiek már óvis kor körüliek vagy nagyobbak voltak. Mindegy olyan helyre ültünk ahonnan ha nem birja a kicsi zavarkeltés nélkül ki tudunk menni. Közel egy órás volt, a nagyon színvonalas előadás, komolyan nagyon élveztem.Sok zenével, tánccal fűszerezve. No a végére Anna annyira jól érezte magát, hogy amikor megszólalt a zene el kezdett táncolni a szinpad előtt, csuda aranyos volt. A végén még az előtérben játszottunk, alig akart eljönni. Persze jól tudom, hogy még kicsi, de úgy tűnik, ha zene van akkor nem gond neki ha kicsit hosszabb az előadás. Azóta is előttem a van a kép, amilyen boldogan táncolt.
Köszönöm a dicséretet, hogy ilyen sokáig tudtam szoptatni a kicsit. Biztos, hogy szerencsés vagyok e tekintetben is, de azért hozzátenném, hogy az anyukám, nővérem, hugom egyik gyereknél sem tudott néhány hónapnál tovább szoptatni. Sajnos időnként nekem is adódtak gondjaim, de azt hiszem a kellő akarotom átsegített ezen. Még jól emlékszem, amikor még csak 6 hetes volt Anna és elfogyott a tejem, de szó szerint egy csepp sem volt, mindez hétvégén, apa sehol én meg ott voltam a kicsivel és csak azt tudtam, hogy anyatejet akarok adni neki. Anna azért sírt mert éhes volt én azért mert nem tudtam adni neki. Amikor csak tudtam mellre tettem, ittam a tejserkentő teát literszám és fejtem a mellem a tejfejővel, elő vettem a baba újságokat és azokat a cikkeket néztem ami erről a témáról írt. Egy napig küzdöttünk és visszaállt a tejtermelés még fagyasztani is tudtam belőle nem keveset. Hozzá tartozik, hogy amint megoldódott a tejhelyzet, a cumisüveget - amit azért használtam, hogy a hasfájos kicsinyemnek köményteát adjak - úgy hajítottam ki mint annak a rendje. Tanulva a helyzetből amikor éreztem, hogy kicsit kevesebb a tejem a tejserkentő teát ittam újra - nekem bevált. Amikor a kicsi átaludta a szoptatási időt a tejet lefejtem - lefagyasztottam, később a főzelékekhez adtam - hogy a tejtermelés fennmaradjon. Ezt csak azért írtam le, hogy ha valakinek hasonló gondja van, lesz akkor talán használni tudja ezeket az információkat. Jól tudom, hogy sokan vannak akik akárhogy is probálják és mindent megtesznek azért hogy tejük legyen mégsem sikerül. Ezért is gondolom hogy szerencsés vagyok e tekintetben.
Szép napot mindenkinek.
nicsi1

Bea!

Ha átküldöm ma e-mailben a fotókat, meg lenne szombatig? Amúgy mizujs? Betegek vagytok még?

Többiek?

Zsu
zsu2

Sziasztok!

Zsu!
Igyekszem CD-re írni, aztán gyorsan megcsináljuk. Péntekre legkésőbb kész lesz. El tudsz jönni érte?

Sajnos egyre rosszabb nálunk a helyzet. Marcellnek tüdőgyulladása van. Napi két szurit kap. Tegnap vért vettek tőle.
Kyra anyukáméknál van, ő sem gyógyult még meg.

Nicsi!
Nagyon sajnálom, de nem tudunk menni a találkozóra,a betegségek miatt. Pedig nagyon vártuk. Majd legközelebb.
Hol voltatok bábszínházban? Már mi is szeretnénk Kyrát elvinni.
Tanulságos amit a szoptatásról írtál.

Bea
beátab

Nekünk továbbra is oké a találka!
marengo

Sziasztok!

Tegnap este írtam egy tök hosszút, de ez a hülye babanet nem engedte elküldeni... grrrrrrrr

Erzsi!
Nagyon vagány a kislányod ebben a pózban!Kép Jól olvasom, Te is babát vársz és 25 hetes vagy? Akkor lehet, hogy együtt fogunk szülni? Kép Melyik dokihoz jársz?

Bea!
Szegény kisfiad... remélem, minél hamarabb meggyógyul!

Nicsi!
Nekem is nagyon tetszett a szoptatáshoz való hozzáállásod. Valami ilyesmit képzelek el majd magunknak is (mármint hogy ennyi nehézséggel megússzuk)...

Bogi!
Gyógyulgat a sebed?

Tündi!
Jó lesz vigyáznod Zitára, előbb-utóbb férjhez megy... KépKépKép Gyönyörű kislány!

Mi hétfőn megyünk doktorbácsihoz, most azon izgulok, hogy a 18 hetes uh óta nem láttam a gyerekemet, és állítólag a 32 hetesig nem is fogom, merthogy az a következő kötelező ultrahang. Nem bírom én ezt ki!!! Szerintetek ha térdre vetem magam előtte, akkor megkönyörül rajtam???KépKépKépKép
Ja, és a másik kérdésem, hogy van-e Győrben szülésre felkészítő tanfolyam, és ha igen, akkor mikor, hol stb. Nem szeretnék úgy a szülészetre menni, hogy akkor látom először a szülőszobát...
A múltkor is az osztályon kellett megkeresnem a dokit, és mikor megláttam a "SZÜLÉSZET" táblát, kezem-lábam remegni kezdett... pedig még van 3 hónapom. Kép

No, most már befejezem, jók legyetek, a betegeknek jobbulást!

Sziasztok

Norwell+Mazsola (25+5)

Kép
Kép
norwell

Szia Mindenkinek!

Csak pár szóra ugorhattam ide a géphez...

Nicsi!Mi is mennénk vendégségbe,talán elfelejtettem írni.Ha nem baj,Párom is velünk tartana.Úgy emlékszem azt írtad,hogy a Te Kedvesed is otthon lesz.Majd jól elbeszélgetnek.
Gáborom azért jönne,mert szabin van,és minél több időt szeretnénk együtt tölteni.Amúgy is ő lesz a sofőrünk...Kép
Nagyon tetszett,amit a szoptatásról írtál.Még én is szopiztatok,de nekem nem volt gondom a tejtermeléssel.Személyesen még erről is beszélgethetnénk.Kép
Szia Nektek!
Szép napot!
Kriszi

Ui.:Még igyekszem jönni...
asszonyfajzat

Szia Norwell!
A védőnődnél kell jelentkezni felkészítő tanfolyamra.Megoszlanak a vélemények a hasznosságát illetően;nekem sokat segített.És az elmélet mellett volt kismama torna is,ami mindig ellazított olyannyira,hogy esetenként még nevető rohamot is kaptam a sok endorfintól...Kép
A Szent Imre úton van az egykori egészségügyi szakközépiskola.Ott tartották a foglalkozásokat.10 alkalom 4500ft,ha jól emlékszem.Többnyire a vezető védőnő és Hillier doktor,valamint Dr.Horváth Zoltán tartották az előadásokat.Kitértek a várandósság,szülés jogi oldalára is.
Szóval a védőnődnek szólj szándékodról.
Bennem minden félelmet eloszlattak a szüléssel kapcsolatban,vagy majdnem:egy várandós folyton aggódik.
4D uhra nem gondoltál?Akkor nem kéne várnod a 32. hétig.
Szia-szia!
Most már tényleg szaladok...Kép
asszonyfajzat

Szia Norwell!

http://jaksy.different.hu
Ez a saját oldalam, de megtalálsz rajta minden infot a szüléssel, és a tanfolyammal kapcsolatban. Kicsit görgess lefelé, és a kórházas oldalon, meg a saját tanácsaim között böngéssz!

A sebem gyógyulgat, de az, hogy nem emelgethetem a gyerekeket, az nagyon gáz.

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Bogi!
Mielőbbi gyógyulást kívánok!!! Ne vagánykodj a sebeddel, nem éri meg!

Nicsi,
egyenlőre még úgy tűnik mi megyünk a talira, lehet, hogy én is párosan megyek, mive utána vár minket a bőrgyógyász.
A szoptatás témában hasonló a véleményünk.
Azért a címet légyszi pontosítsd, mert az utca rendben, de a házszámot nem tudjukKép Csengő, kaputelefon?

Norwell,
Krisszihez csatlakozom a szülés előkészítővel kapcsolatban. A védőnőnél érdeklődj!
Én is élvezettel jártam, vagyis jártunk Krisztiánnal együtt. Sok fontos dolgott ott tudtam meg. Mellette néztük a Kandász Andi műsorát,a Szülőszobát, akkoriban ment éppen.
Az előkészítőn az utolsó alkalommal bemehettünk a szülőszobára, mindent elmodtak, megmutattak, és mindenkérdésre választ kaptunk. Kérdésünk az volt bőven...éppen aznap töltöttem be a 33. hetet és már a kezemben volt a dokim beutalója másnap reggelre a patologiára. A sors fintora: még aznap este elfolyt a magzatvíz és mentünk vissza szülniKép

Bea!
Gyógyulást, gyógyulást, gyógyulást!!!

Erzsi,
a csinos fiad lassan viszi haza a csajokat! A lányod se semmi!

ÜDV: Márti

Márti
Kép
hideyoshi

Sziasztok!

Vacakol ez a Babanet. Az én írásom is elszállt.
Na mindegy írom újra.

Norwell!
Szerintem is jó a felkészítő tanfolyam. Főleg első babánál. Én is jártam,a barátnőm kért, hogy menjünk el. Jó a torna is, ott tanultam meg a légzőgyakorlatokat amit tudtam hasznosítani.
A szülőszoba látogatáson megmutatnak mindent, tudni fogod mit lehet választani.Tudsz valami Kancellárkáról?
Én voltam 4D-s ultrahangon itt Győrben is és Pesten is. A győri kevésbé jó minőségű, a pesti sokkal jobb lett.

Bogi!
Vigyázz magadra. Jobbulást!
Gyerekek jól vannak?

Zsu!
Írtam emailt.

Bea
beátab

Zsu, és akit még érdekel!
Beszúrok egy írást. Érdekes. Egy óvónő írta egy másik topikban.
"A bébiúszásról:
Ugye mindnyájan tudjuk, hogy ez nagyon felkapott, reklámozott dolog, csak sajnos a lehetséges szövődményeiről nem nagyon hallani. Előrebocsátom, hogy az összefügés nem bizonyított, de szerintem az okfejtés roppant logikus. Megpróbálom összefoglalni –nem szakszerűen, csak laikus szinten - emlékeimből, amit közel 10 évvel ezelőtt a továbbképzésen hallottam, remélem érthető lesz.
Az idegrendszer fejlődése során az emberben különböző reflexek alakulnak ki, illetve a fejlődés meghatározott szakaszában ezek le is épülnek, hogy átadják a helyüket egy magasabb rendű idegműködésnek, ami magasabb szintű tanulást tesz lehetővé. Ilyen pl. a csecsemő kapaszkodóreflexe, vagy a Moro féle karolóreflex, ami a törzsfejlődés egy szakaszán az életbenmaradás feltétele volt, de ma már nincs rá szükségünk, ezért néhány hónapos korban ezek el is tűnnek. További ilyen reflex a búvárreflex, azt nyilván tudjátok, hogy a bébiúszás erre épít. A búvárreflex velünk születik, és azt teszi lehetővé, hogy a csecsemő a víz alatt nem vesz levegőt. Ezáltal az úszás tanulásában valóban jó szolgálatot tehet, csakhogy...A búvárreflex kb. 8 hónapos korig váltható ki, utána leépül, ha nem kap megerősítést. A bébiúszás során viszont ezt a reflexet újra és újra aktivizálják, és itt jön a bökkenő. Ezzel nem hagyják, hogy leépüljön, ami az idegrendszer fejlődésének normális folyamata lenne, hanem mesterségesen fenntartják, ezáltal mesterségesen beleavatkoznak az idegrendszer fejlődésébe. Ez a mesterséges beleavatkozás viszont előre nem látható következményeket hozhat magával. Persze az összefüggés nem nagyon bizonyítható, hiszen ki tudja, milyen lenne a gyerek, ha nem járt volna bébiúszásra... De szerintem az érvelés rendkívül logikus, és egy olyan, máig is sok rejtélyt tartalmazó területen, mint az idegrendszer, én biztosan nem kockáztatnék...Én személyesen 2 gyereket ismertem, akik bébiúszásra jártak. Az egyiknél iskoláskorban derült ki, hogy súlyos dyslexiás, olyan fokú olvasási zavara volt, hogy még negyedikes korában is az anyja olvasta fel neki a tananyagot, mert képtelen volt értelmezni amit ő maga olvasott, pedig egyébként ép értelmű kislány. A másik gyerek 3 éves korában még egyáltalán nem beszélt, és nagycsoportos korára is komoly beszédnehézségekkel küzdött. Hangsúlyozom, nem tudhatjuk, mi lett volna, ha nem járnak bébiúszásra...És nyilván van sok olyan gyerek is, akinél nem okoz nagyobb zavart a fejlődésében – ellenkező esetben nyilván nagyobb nyilvánosságot kapna ez az aggodalom. De engem ez a gondolatmenet a tudományos bizonyítás hiányának dacára is meggyőzött. És a szülők, akik nyilván jót akarnak, lehet hogy többet ártanak ezzel, mint használnak. Persze nem kell egyetérteni ezzel, de szerintem érdemes elgondolkodno rajta. "
beátab

Norwell!

én is javaslom a tanfolyamot, bár én a szülőszoba látogatásra a szülésznőmmel mentem,aki csak velem foglalkozott.

Bea!

Nem neked mondok ellent, az óvónőnek Kép.. Én személy szerint utálom a merülést. nem emiatt az érdekesség miatt viszem a fiamat úszni. Még nem tapasztaltam,hogy vesz e vagy sem levegőt, mert csak le és fel emeljük a merülésnél, talán ha 2másodpercet van a víz alatt. Mindenestre ezt is elkerülném legszívesebben. Amiért járunk: ebben teljesen magamra,az érzéseimre hagyatkozom. szerintem az úszásnak nagyon sok jó hatása van, többek között az egyik legkíméletesebb sportolási lehetőség. És ami a fő: én imádok úszni! Úgy érzem, a fiam is szeretni fogja. Valamit biztos jelent, hogy ő az én fiam. Érzem,hiszem,látom,hogy szeret a vízben. És mióta járunk,sokkal mozgékonyabb. Azt leszámítva, hogy marha korán keltem miatta a csöppöt, szerintem jót teszek vele. Azon a ponton, mikor úgy látom,hogy már nagyon zavar a búvárkodás,engem vagy a fiamat, akkor nem csináljuk többet. de csak ezt. A pénzemért azt hiszem ezt megtehetem. Aki nem szereti a vizet,ezt nem érti,de én így vagyok ezzel. Az úszás jó! Az idegrendszer fejlődése nagyon sok mindentől függ. Hogy ettől is? nem tudom. Egy helyen azt mondják a merülésről (más városban) hogy azért jó, mert amikor felbukkan a bébi, az édesanyját/édesapját látja,és ez erősíti a bizalmat, a kapcsolatot szülő és gyermek közt.

Sok írás megjelent már, pro és kontra, ezt mindenkinek magának kell eldöntenie,mármint hogy jár-e vagy sem.

Pusz:

Ja, Bea, sajnálom,hogy nem találkozunk, jobbulást az apróságnak!!!!!!

Zsu
zsu2

Sziasztok!

Bea!
Sztem az óvónő kicsit túldramatizálja a bébiúszást.
A búvárreflexes dolog valóban így van, és ezért ezek a gyerekek nehezebben tanulnak majd meg úszni, mert ez rögzül, és nem nagyon tudják megtanulni majd a helyes légvételt úszás közben, és a víz alatt reflexből felcsapják a fejüket.
Én ezért nem vittem Zitát úszni- és lustaságból.

Norwell,
köszönjük a dicséretet! Kép
Vendég

Szia Norwell és Erzsi!

Bogi lapján megtaláljátok a szülésfelkészítő tanfolyamokat.
A Mandalában - amit én tartok - 16-án lesz fél 5-től fél 7-ig.
A téma: a WHO ajánlása az élettani szülés alatti ellátásra vonatkozóan.
Átbeszéljük az összes olyan eljárást amit a WHO ajánl ill. elutasít. Ez egy nagy téma,, ezért még 22-én is folytatódik majd 29-én filmvetítés, ezt követően a szoptatásról lesz szó.
A program egyébként interaktív.

Szeretettel várunk mindenkit!
ráhel

Sziasztok!

Zsu, Tünde!
Én eddig csak pozitív dolgokat hallottam a bébiúszásról, ezért lepődtem meg ezen az íráson és pont ezért raktam át ide, hogy más véleményt is halljak róla. Marcell is imádja a fürdést és gondoltam miért is ne próbálkozzunk az úszásssal, de kicsit elbizonytalanodtam.

Ráhel!
Milyen támáról szoktál előadást tartani? Gyerekekkel kapcsolatos előadásra én is szívesen elmennék.

Szép napot!

Bea
beátab

Sziasztok,
köszönöm a dicséreteket a fiam és a lányom nevébenKép
Ráhel!
köszi a meghivást a tanfolyamra, de nekem már a 3.császárom lesz, programozott szülés, igy sajnos nem élehettem/em át amit ott mesélnek..
Norwell!
én kb. 24+1 napos vagyok, de két Uh gépen is voltam és egyik ezt a másik azt irta, igy pontosan nem tudom..de most pénteken megyek a cukorterheléses vérvételre. Te már voltál? én nem ide járok dokihoz..ez egy kicsit bonyolult történetKép
Bogi!
gyógyulgass..
Télleg, holnap lesz a taliKép meséljetek és ha tudtok tegyetek fel képeketKép
puszi
Erzsi
erzsi100

Sziasztok!

Mindenkinek köszi a választ, valami rémlett, hogy a védőnőt kell megkérdezni a tanfolyamról.

Bogi!
Megnéztem a honlapodat, nagyon jó! Köszönöm az infókat. Még egy kérdés: a 2500 Ft úgy értendő, hogy az egész tanfolyam ára, és ha apa is jön, akkor 2*2500, ugye? Többször is indul ez a tanfolyam?

Bea!
Kancellárkáról nem tudok, még nem írt mélt, de remélem, jól van.

Erzsi!
Igen, én már túlvagyok a cukorterhelésen. Féltem attól, hogy nem fogom tudni meginni a lötyit, de többek tanácsára vittem citromot és egy felet belenyomtam, mielőtt megittam volna (sőt, talán még többet is, mint a felét, pár csepp semmit sem ér). Így olyan volt, mintha egy nagyon tömény limonádét innék, nem volt olyan vészes, csak ugyebár utána két órán keresztül nem szabad enni és inni. Na, ez volt a nagyobb gond: mire visszamentem, hogy másodszor is megcsapoljanak, már olyan éhes voltam, hogy csak na.Kép

Kriszi!
Eszembe jutott a 4D, de tesómék (akik márc. 20-ra várják első babájukatKép) voltak, és háááát... nem nagyon voltunk megelégedve a szolgáltatással. A kazettára mindösszesen 10 perces felvétel került, a minősége pedig hagyott némi kívánnivalót maga után, mindezt 12000 Ft-ért. Így nem látjuk értelmét, hogy elmenjünk és esetleg csalódás legyen a vége, meg a méreg, hogy x összeget kidobtunk a semmiért...

Szép napot mindenkinek!

Sziasztok

Norwell+Mazsola (25+6)

Kép
Kép
norwell

Norwell!
Valóban dupla összeget kell fizetni, ha megy az apuka is. 8 hét a tanfolyam, időben kell jelentkezni, mert nagyon sokan vannak. Kérdezd meg mikor indul, nehogy lemaradj. A Mandalás sem lehet rossz, amit a Ráhel tart.
Itt Győrben voltak 4D-n a tesódék? Nem emlékszem, hogy ilyen drága lett volna.
Pesten a Praxisba jártam ott összesen fizettem 10000-et , video,CD. Itt a Babaneten lehet kedvezményre kódot kérni, akkor 1000 Ft-tal kevesebbe kerül. Csak hát el kell utazni. Nekem szerencsém volt tavaly, a férjem Pestre járt dolgozni, mentem vele és csavarogtam mindenfelé,vásárolgattam. Ott jóval több bababolt van, nagyobb a választék. Na meg nekünk ott van a férjem rokonsága is.

Bea
beátab

Bea!
Igen, Győrben voltak, és ennyit kértek érte... Én is sokalltam, mert megnéztem, hogy máshol mennyiért csinálják, és a Praxist is láttam, hogy 10000 Ft.
Nagybátyámék Pesten élnek, de inkább ők jönnek hozzánk, mi ritkán jutunk el Pestre. A bababoltokat mindenesetre irigylem a pestiektől...Kép

Norwell+Mazsola

Kép
Kép
norwell

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?