Új privát üzeneted érkezett!

Klarissza, 3-ra: ha nincs hely, akkor a körzetis gyereket sem veszik fel. Amúgy meg csak iskolába menés előtt 1 évvel kötelező felvenniük a körzetes gyerekeket, addig őket sem!!! (Vagyis csak betöltött 5 éves kortól.)
Beiratkozás előtt normál esetben nincsenek várólisták, de év közben vannak. Ha pont van hely, akkor lehet átmenni. Legalábbis a mi ovinkban így van.
klara

Klára szaki :D

Sziasztok!

Nálunk nincs semmi különös. Éljük a dolgos hétköznapokat és várjuk a havazást. Bence naponta megkérdezi, hogy miért nem esett idén a hó.

Hát ennyi....

K
kyra

Klára:
Köszi, az infókat!
Én életemben nem hallottam olyan gyerekről, aki 5 évesen ment oviba, vagy nem ismerek elég sok milliomost :-)
Úgy tünik, hogy körzetisbe jelentkezünk, mégpedig megpróbálunk különböző indokokkal a Szugló utcaiba kerülni. (Hivatkozás a szomszédkisfiú egyidejű szállítására és a gyerekdoki néni ismeretsége is hátha segít.)

Teszek fel képet a tavalyi hóról. 2006. december 29-én készült Debrecenben. Azt hiszem szerencsések voltunk, több napig megmaradt :)

Kép
Klarissza
klarissza

Klarissza, nem kell ahhoz milliomosnak lenni, sőt. Én ismerek jó pár ilyen gyereket, ha kisebb tesók vannak, és tök jól elvan otthon akár 5 éves koráig, akkor voltaképp miért is menne?
A Szugló utcai jobb, mint a Nagy Lajos épület? Ez nagyon fura, nekem már eleve külsőre sem tetszik, rossz helyen van, forgalmas, büdös... Belül van jó udvara? Ellenben a Nagy Lajososba még régebben átmentek az ovinkból valakik, mondván, "az a legjobb ovi Zuglóban" :roll: Biztos sikerülni fog bekerülni, ha körzetesek vagytok, azért annyira nem durva a helyzet az ovikban, mint a bölcsikben.
Amúgy mi még mindig betegek vagyunk, makacs vírusnak tűnik, esténként igen magas lázzal. :(
Többiek, mizújs? :)

Klára
klara

Klarissza-
Lackó szerencsés, hogy havat láthatott idén. Bár még ki tudja...
Én is ötévesen mentem oviba, és akkor is csak négy órára...
De az akkor volt.

Én meg fogom nézni az ovikat Erzsb. kir útival együtt, mert mégis csak az van legközelebb, akárhogy is máshová osztottak.
A védőnőnk szerint, aki egy nagyon rendes nő (nem az, aki Luca idején volt) a Nagy Lajos kir úti ovinak nagyon jó a hangulata.
Lehet csalódni fogok, de nem félek ettől az ovi dologtól, Luca szeretni fogja, szerintem, máris egyre többet rajzol, vág, kirakózik.

Klára- van család, aki meguszta ezt a telet betegség nélkül? Jelentkezzen!
Adsz antibogyót is, vagy csak lázcsillapítás?

Bella
bella2

Szia Fusimisi!

Priviben még mindig nem találom az "elküld" gombot, úgyhogy megint itt válaszolok. Bocsi.
Szerintem örülni kell, ha egyáltalán valahová felveszik, nem lehet a gondozónők között sem válogatni. Mások azt írták, hogy a bölcsödevezetők összebeszélnek, és ha több helyen próbálkozol, sehová sem vesznek fel. Ezt nem tudom, de az biztos, hogy összebeszélnek, ezért mondhatták neked mindkét helyen a májust. Mit mondtak a várólistáról? Eddig azért számított, hogy hanyadiknak kerültél rá fel. Talán április közepén érdemes "újra támadni...
A vezetőnők velem is mindig kedvesek voltak, nagyon megértőek szerintem.
Azért írtam le mindent részletesen, hogy eldönthesd, milyen rizikót szeretnél választani. Mert biztos hogy egy rizikós döntés a bcsi, ahogy a többi közintézmény is később.

Addig nem tudhatsz semmi"biztosat", amíg nem láttad a gyereked első(!) találkozását a gyondozóval. Az pedig már csak a beíratkozás után lesz.

Sok sikert!
Ilon
ilon

Klára:
Hát nem is tudom, 5 évesen bekerülni egy közösségbe. Biztos furcsa lehet. Maugli érzés? :lol: Na jó, nem viccelődök ilyen hülyeséggel....
Az a baj, hogy körülöttem nincsenek kisgyerekesek, akik vannak, azok meg hamar benyomták a kölküket az intézményekbe. Hova tart a világ.... :( A munkahelyemen csak nekem van gyerekem,a többiek szinglik, vagy már lassan nagyik :( Illetve 3 munkatársnőm is szült (mindegyik jóval 30 felett az elsőt), kiváncsi vagyok velük mi lesz.....

Ovi:
Húúú, de szégyellem magam, ugyanis azt sem tudom, hogy hol vannak helyileg a körzetis ovik, aztán már eldöntöttem mindent :oops: Na, majd nyílt napon én is körbenézek azért.
Luca olyan jó kislány, de Lackó..... :? A korai fejlesztőbe csak csavaros eszű színésznek hívják... :? Szóval nem egy egyszerű eset, mindenképpen gyerekszerető ovónénit kellene találnunk....

Mi megúsztuk az őszt és a telet betegség nélkül!!!
(Illetve a zentai fél napos malőrt kívéve, amikor is 38 volt Lackó láza :cry: igaz a délutáni alvás után, már viháncolva széjjel szedte a nagyi lakását :lol: ) Tulajdonképpen Lackó még sohasem evett gyógyszert :shock:

Klarissza
klarissza

Köszi Ilon!
Ti melyik oviba is jártok, amelyik Mályva programos? A Lengyel utcaiba?
fusimisi

Ilon! még egy kérdés! Korábban írtál olyat, hogy a bölcsiben csúnyán néztek, ha fél 5 után hoztad el a gyereket. Ez melyik volt, a Tihany vagy a Mályva? Mert én se tudnám 5 előtt elhozni. A 3 gyerek ugyanabba az oviba járt? Mert azon is gondolkodom vajon a Tihany téri vagy a Mályva téri ovi lehet a jobb, hogy bölcsi után helyileg ugyanoda menjen Réka oviba, ha felveszik.
fusimisi

Klarissza, Lackó immunrendszere irigylésre méltó :wink: Így tovább! :)
Enyémek antibigyó nélkül megúszták egyelőre, viszont ma mentünk velük vérvételre, a biztonság kedvéért, mert vírushoz képest túl sokáig voltak lázasak. :( Lázcsillapító, köptető, C-vitamin... (És Gellértnek kruppgyógyszer, sajna :()

Fusimisi, a Lengyelbe mi járunk, és igen, mályvás, vagyis vegyes csoportos és játékba ágyazott foglalkozások vannak. Családias. A Tihany téri az nem ilyen, ott életkor szerinti csoportok vannak, de ettől függetlenül nagyon jó híre van. Körzeten kívülről nehéz bekerülni.
Egyébként az egyáltalán nem garancia majd arra, hogy felvesznek az oviba, hogy a mellette levő bölcsibe jártatok. Aki nem körzetes, az sose lehet biztos ebben. melyik a körzetes ovitok?
A Tihany tériben nem néztek csúnyán, ha fél 5-5 között ment valaki a gyerekért. Inkább azt nem szerették, ha túl későn értünk be (9 után). És én itt választhattam, hogy melyik csoportba szeretnénk kerülni. :) Mondjuk csak első benyomásra tudtam támaszkodni, amit akkor szereztem, amikor végigmutogatták a bölcsit, de asszem jó döntés volt :wink:

Klára
klara

Sziasztok!

Mi is megvagyunk.

Eladtuk a lakást, készülődünk, pakolászunk, stb. Március végétől már nem leszek "zuglói anyuka", de azért remélem még jöhetek! :wink:

Klarissza, szerintem azért annyira nem szörnyű a Kincskereső. Eredetileg én is a Szugló utcaiba akartam íratni, de nem bánom, hogy a másik épületbe kerüleünk. Az udvara, elhelyezkedése sokkal jobb. Mondjuk az is igaz, hogy autóval hozzuk-visszük. (babakocsival sétálva azért messze van) Ha a jelentkezésnél csak a Szugló utcait írod be, akkor nem raknak a Nagy Lajosba.

Egyébként a dokinénink is folyton azzal jön, hogy 5 éves koráig jobb helyen van otthon a gyerek. (merthogy úgyis itthon vagyok a kicsivel)

Klára,

Hogy vagytok, meggyógyultatok?

Kópé
Vendég

Ilon!
Nekünk a Hétszínvirág vagy hogy hívják (Egressy-Miskolci sarok) a körzetis, de arról nem hallottam jókat. És a Mályvában jobb, ha már 4-kor elhozod a gyerkőcöt? Az kínos.
fusimisi

Sziasztok!

Klarissza!

Visszavonom! Ma külön elhívott az óvónéni a fogadóórára, mondván, hogy a gyerek fejlődéséről kellene beszélnünk - vagy nem fejlődéséről. :?
Meg ajánlgatta a gyerekpszichológust, de azt egyértelműen vissszautasítottam. Szóval sztorno! :( Mindenesetre megkönnyítik a döntésemet, hogy menjünk, vagy maradjunk ebben az oviban.)

kópé
Vendég

Kópé!

Micsoda? Nem értem, tök egészséges szép, értelmes fiúcskád van. Nem magáról beszélt az ovónéni? Vagy mi lehet a baja? Jutalékot kap a pszichológustól? :?
(Mi is havi 10-et hagyunk a Koraiban egy kis heti 1 órás játékért, hogy megnyugodjanak a bölcsiben.... :? )

Lehet mi is úgy kezdünk az oviban, hogy tudjuk, hogy "autista" Lackó és már egy éve járunk a Koraiba miatta.... :lol: Hátha így nem fognak bennünket piszkálni... 8)

Mondjuk elég furcsa, hogy a Kincskereső honlapján, fent van az összes pszichés kórkép, ami a gyerekeknek lenni szokott...hiperaktivitás, dyslexia stb.. lehet szakinak gondolják magukat és besorolják a kiskölköket, ha nem húzzák fel időre a zoknijukat.... :?

Klarissza
klarissza

Az szerintetek nagyon negatív, ha nem viszem a beiratkozáskor Lackót?
Lehet, hogy Debrecenben nyaralna pont akkor...

Klarissza
klarissza

És ha most ezt a topikot olvassák a zuglói ovis dolgozók, akkor nem lesz Zuglóban ovis hely nekünk :lol: :lol:

Kár, hogy nem lehet a fórumot titkosítani...
klarissza

Klarissza, nem is kell vinni a beiratkozásra a gyereket sztem :) Én sem vittem egyiket sem. :)

Kópé, miért ellenzed ennyire a pszichológust? Az oviban ingyér van, egyszer elmentek, hogy lenyugodjanak az óvónénik, úgyse fog találni semmi kórosat, aztán csak leállnak, nem? Én annyira majrés mama vagyok, hogy még talán örülnék is egy ilyen beszélgetésnek, végül is mindig van mit kérdezni egy pszichológustól :wink: Nem kell ahhoz semmi lelki betegség. :)
Nálunk is van az oviban pszi, de minket még egyszer sem küldtek :) Viszont a nagycsoportosokat suli előtt mindig megnézik, és lehet járni fejlesztésre, ha valakinél találnak valamit. :) De logopédiára jár gellért az oviban az "r" betűje miatt, és egész jól haladnak. :)

Puszi,
Klára
klara

Sziasztok!

Klára, Klarissza!

Én még nem is olvastam ezt a honlapjukon. Na akkor különösen nem fogom elvinni, nem hiányzik, hogy egy legyünk az eseteik közül! :?
Erről már beszéltünk, hogy ez az egész mekkora biznisz!
Nem az óvodai, mert az tényleg nem kerül pénzbe, de- nem saját tapasztalat, ismerősé- ilyenkor úgyis elküldik a gyereket valami terápiára, ahol jól kijátszatják velük a problémáikat. Tényleg nem hiszem, hogy egy -a gyereket felületesen ismeerő ember, még ha szakember is, le tudna vonni következtetéseket ilyen rövid idő alatt.

Amit én bajnak látok, hogy a gyerek az oviban tényleg sokkal, de sokkal rosszabb teljesítményűnek mutatja magát, mint itthon. Egy példa: hozott tegnap egy-két aznapi rajzot, egy-egy firka, semmi-de semmi, csak egy nagy firka, mint kb. a 1,5 éves Anikó. Aztán itthon mondtam, hogy gyere, rajzolgassunk. Jó-jó nem egy Picassó, de teljesen korrekt emberkét, meg házat rajzol. megkérdeztem, hogy az oviban miért nem rajzol ilyesmit. Erre:Mert nem akarok! És ugyanez megy pl. az öltözéssel, és gondolom a versekkel mondókákkal stb. Csakazértsem! Pl. egyszer megkérdeztem (szintén egy fogadóórta után, amikor épp az volt a gondjuk, hogy olyan magánakvaló), hogy miért nem játszik a gyerekekkel, biztos van köztük aranyos, aki szeretne vele játszani. Ez volt 1,5 hónapja. Azóta minden nap azzal fogad, hogy anya, ma sem aludtam és ma sem játszottam a gyerekekkel.... Persze közben itthon látom, hogy mennyi mindent tanult, még ha nem is mondja. Ráadásul nekem pont az tetszett meg ennek az ovinak a bemutatkozásában, hogy a kommunikációta, irodalmi nevelésre heelyezik a hangsúlyt. Ha valamiben igazán jó a gyerek, a memóriája, a mesék, könyvek iránti érdeklődése. Hát ez nem érvényesül egyátalán.

Azért remélem nem olvassák az óvónénik! :shock:
Vendég

Sziasztok!

Kópé, szerintem is elég furcsa ez a hozzállás. Nem veszik észre, hogy dacból csinálja? Én ugyan nem értek hozzá, a múltkor beszélgettem az ovónéninkkel és ő mondta, hogy az egész első év a beilleszkedésről szól és ilyenkor még nem is várnak el tőlük nagyon semmit.
Bocsi, hogy nem figyeltem, hova költöztök?

Mi mindannyian taknyosak vagyunk, de hétvégére meg kell gyógyulni, mert farsang lesz nálunk, 9 felnőtt+14és fél gyerek :roll: :)

Dike
KépKép
KépKép
dike90

Dike-
A fél gyerek hogy jön ki, már megszületett vagy még nem?
25-en egy lakásban? Az jó! :D

Kópé-
Mindig azt írják és mondják az okosok, hogy ha a szülő nem bízik abban, akire a gyereket bízza, akkor a gyerek megérzi ezt.
Nem lehet, hogy ezért dacoskodik(?) az oviban, nem fogadja el ő sem a helyzetet? Ez csak egy ötlet.
Nem ismerlek benneteket, úgyhogy gőzöm sincs.
Mi lett a műtéttel?

Bella
bella2

Sziaszok!

Köszi a tanácsokat! :) Lehet, hogy tényleg nem ártana egy pszichológus, de semmi esetre sem az óvodai.

Dike!

Jó nagy buli lesz nálatok! Hogy fér el ennyi gyerek? :roll:

Rákosszentmihályra költözünk. Igazán nincs messze Zuglótól, 3 utca a Csömöri felüljáró után, a szüleim maradnak, tehát még zuglóinak fogom érezni magam egy ideig. :wink:

Bella,

Műtét február 21-én lesz, mert a budai gykórházban akkorra volt hely az anyás szobába.

Többiek? Merre vagytok?
Sziszike, Beáta, gondolom költözködés!

Kópé
Vendég

[quote="skála_kópé"] írta:skála_kópéLehet, hogy tényleg nem ártana egy pszichológus, de semmi esetre sem az óvodai.

Miért? Ismered és hülye? Azért mert az ismerőséket továbbküldték valahova, még nem biztos, hogy veletek is ez lenne. :)
Amiket írsz, abból az derül ki, hogy Zsoltinak tényleg van valami gondja az ovival. Hátha a pszi tudná oldani. Attól még nem tekintik orvosi esetnek, ne aggódj :) Sztem csak segíteni akarnak, miért ne használnád ki a lehetőséget? Lehet, túl jóindulatú vagyok, de alapból mindig azt feltételezem, hogy mások is azok. :) Pláne akik segítő szakmában dolgoznak, mint pl gyerekpszichológus. Jó, persze, dacol, de ez az állapot Zsoltinak sem jó. Janka ugyanennyi idős és dacos is épp eléggé, de ilyet pl nem produkál, persze olyat néha mond, hogy nem akar oviba menni, dehát melyik gyerek nem? :wink:
Amúgy holnap már mennek oviba, és valószínűleg influenzásak voltak. :(

:) Klára
klara

Klára,

Nem ismerem, egyszer láttam, nem volt túl szimpatikus, de nem emiatt, és nem is mások tapasztalata miatt nem akarom oda vinni, hanem mert nem pártatlan. Egy teljesen függetlenhez esetleg elmennék vele, mert tényleg kell, hogy legyen oka ennek a dacnak. De nyilván van összefüggés amit Klarissza is írt, hogy fenn van az összes kórkép a honlapjukon (tulajdonképpen miért? :roll:) és az ott dolgozó pszichológus munkája között. És amiket írnak az sajnos nem áll összhangban azzal amit tapasztaltam.

Mai példa: sóliszt-gyurmáztak. Már tegnap is, és ma is. Kérdeztem mit csináltak, ma kis bogyókat, tegnap hóembert. Kérdeztem, hogy "te is csináltál?" "én nem..." "Miért?" "mert nem volt hely..." Nyilván nem fér mindenki oda az asztalhoz, és nyilván nem is akar mindenki sóliszt-gyurmázni. Megkérdeztem, hogy akkor miért nem mentél mégis oda, hogy te is akarsz? "Mert, mondta, hogy nincs hely" "ki mondta?" "Az óvónéni." Jó-jó, tudom, nem biztos, hogy pontosan így volt, de miért ne hinnék neki?

Ha ezek a szakmeberek büszkén vállalják, hoogy kisebb-nagyobb gondokkal küzdő gyerekekkel is foglalkoznak, akkor azt nem veszik észre, hogy esetleg az általuk "lemaradottnak" vélt gyerek is játszana, legfeljebb, ha nem tud, akkor csendesen arrébb megy, ő nem egy törtető, nem egy hangosan hisztiző típus, inkább otthagyja. És pont az ilyesmi rá is férne, mert a kézügyessége tényleg nem az igazi, így viszont még a kedvét is elveszik tőle. Itthon aztán lelkesen sóliszt-gyurmázott.

A másik, hogy -lehet, hogy paranoiás vagyok, de- félek attól, hogy az ilyen olyan jellemzések végigkísérik az életét, aztán még az egyetemi felvételin is előkerülnek. :? Úgyhogy ezt a lehetőséget kihagyom, nem a jóindulatot nem feltételezem, hanem az elfogulatlanságot.

Kópé
Vendég

Kópé, írtam privit, remélem megkapod.

Kyra
kyra

:lol: engem is kineveztek 6 éves koromban hiperaktívnak és végig is kísérte a sulis időszakomat. Érettségi után várnom kellett egy évet, mert olyan rossz átlagom volt, hogy sehova nem vettek fel :)
Mai tanáraim csodálkoznak is, hogy most leszek túl a második egyetemen...míg ők állandóan buktatgatni akartak, hol ebből, hol abból (sőt egyszer fizikából sikerült is nekik :lol:), mert nem bírtam mocorgás nélkül ülni az órán :oops: :oops: ......
Szóval Lackó már most meglett bélyegezve, úgyhogy nem lesz egy leányálom a következő 10-14 év. Többek között ezért sem akarok még egy gyereket, elég ha ezt az egyet macerálják majd kedves magyar pedagógusok....egyébként is utálom ezt az országot....fűzöm is a férjem, hogy menjünk világgá... :D

a nyűgös, Klarissza
klarissza

Kópé:
Mire a gyerekeink felnőnek nem a teljesítmény fog számítani az egyetemeknél, hanem a pénz, úgyhogy emiatt nem is kell aggódnunk :roll:
Én is a családomnak köszönhetően lettem diplomás, a tanáraim mindent megtettek, hogy kettes színvonalon tartsanak... :?

Na jó, nem dühöngök tovább.... :D

Klarissza
klarissza

Köszi, Klarissza! Azt hiszem, most megnyugtattál! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Klarissza :)

Nekem azt mondták, hogy ne akarjak kéttannyelvű gimibe menni, mikor magyarul sem tudok, menjek inkább kesztyűvarrónőnek. (Magyar, töri: 2-2 átlag)

Érdekes módon dícsérettel érettségiztem mindkét tárgyból és még tovább is tanultam.

K
kyra

Sziasztok Zuglói Anyukák!
A segítségeteket kérem,mivel most fogjuk kezdeni az ovit,de nem ismerjük egyiket sem.Melyiket ajánljátok és melyiket nem?(Fogarasi út közelében?)Előre is köszönöm a segítséget,puszi mindenkinek:Sziszi
szilzol

Sziasztok!

Ezer éve nem jártam erre :oops: valószínűleg nem is emlékeztek már rám.

Pofátlan módon ismét egy kéréssel fordulnék hozzátok.

Egy ismerősöm kislánya fél éves múlt, és hason fekve még nem tudja kinyomni magát, a kezét keveset használja, nem tud átfordulni sem. A gyerekorvos szerint csak lusta a baba, anyukáját viszont izgatja a dolog.

Ilyenkor hová kell először fordulni, neurológus, természetgyógyász...?

Köszönöm a segítségetek!

Kép
dzsú

Sziasztok!

Dzsú, szerintem kérdezd meg a Kései mozgásfejlődés c. topikban a lányoktól, ott vannak konduktorok is, akik tudnak segíteni. RJulit ismerem is személyesen, nagyon lelkiismeretes és ért a szakmájához. Írhatsz neki privit is. :) A dévényesekhez is el lehet vinni, valahol a Moszkva tér mögött van a központjuk. Vagy gyerekneurológiára kérjen beutalót a gyerekorvostól, pl az Amerikai útra, ha zuglóiak. :)

Szilzol, először is az a kérdés, hogy melyik a körzetes ovitok. :) És hogy a Fogarasinak melyik vége felé keresel ovit. Picit próbálj visszaolvasni, beszéltünk ovikról pár oldallal feljebb sokat. :)

Lányok, szomorú, hogy ennyi rossz élményetek van a tanárokról meg a pedagógusokról. :( Nálam ez nem volt jellemző, remélem, a gyerekeknél se lesz. :)
Kópé, asszem érik nálatok az oviváltás a költözéssel, jól gondolom? :?
Klarissza, a mi időnkben nem is ismerték/használták ezt a "hiperaktív" jelzőt szerintem, megelőzted korodat :P
Kyra, miért pont kesztyűvarrónőnek??? 8)

klara

Klára:
Igen, utólag analizáltam magam... :lol: akkor anyáméknak ezt úgy fogalmazták meg, hogy nyüzsgő, cserfes, csacsogós, fegyelmezetlen..stb 8) nem igazán tudtak kezelni a poroszos rendszerben... 8) na ennyit a múltról...
klarissza

Hali

Jó a kérdés, talán alapos kutatómunkát végzett és a képességeim alapján erre a pályára tartott a legalkalmasabbnak.

De valószínűbbnek tartom, hogy Anyu nem vitt elég kávét és desszertet (valójában semennyit) neki és dühében ez jutott eszébe. Nem volt túl jó a humora.

Persze azóta foglalkoztam műhímzéssel és pénzfeldolgozással is, mondhatom, megy a fizikai munka is. :)

Lehet, hogy igaza volt? :shock: Talán nem halt volna ki a magyar könnyűipar? Micsoda kérdések...
kyra

Szia Klára!

Köszi,hogy írtál,a Fogarasi-Gvadányi környéken keresek ovit.Ami talán szóba jön(de egyiket sem ismerem)a Csoki-ovi,a Mályva-ovi,a Tihany-téri,a Hétszínvirág,szóval ez a környék.Köszönöm a véleményeket:Sziszi
szilzol

Sziasztok!

Bella, a fél gyerek pocakbaba, csak még nagyon pici, és nagyon drukkolunk nekik, mert tavaly kettőt sajnos elveszítettek.
Valahogy csak elférünk, már volt itt ez a társaság többször is, de a lakás utána :shock: .Valakinek van ötlete, hogy mit csináljak nekik vacsorára? Déltől lesznek itt, az ebéd már megvan, eredetileg délutánra fánkot terveztem, de macera meg belengi a szag az egész lakást. Valami olyan kéne ami finom, könnyen megvan, és nem túl drága. :)

Dzsú, szia! Én a Dévényeseket javasolnám. Nálunk a családban is volt hasonló gond, nekik ez bevált, bár a neurológián nem nézték jó szemmel, de ez egy hosszú történet.

Szilzol, szia! Nekünk a Hétszínvirág a körzeti, de oda mi nem járunk, hanem másik kerületbe.

Én Klárához csatlakozom a tanulmányi élményeimet illetően, de a mi gyerekeinknek azért annyiból már könnyebb lesz, hogy ha nem megy a hagyományos, még egy csomó "alternatív" megoldás is létezik az iskolára. Meg elég jól látom a környezetemben hogy az iskolában való jó teljesítés (főleg ált. és közép) nem függ össze az életben való sikerességgel. Ezt azért nem fogom hangoztatni a gyerekeim előtt :D .

Dike
KépKép
KépKép
dike90

Sziasztok!

Dike, pizza?

Szilzol, volt itt egy anyuka, akik arrafelé jártak oviba, Ildikó, de már nagyon régen nem írt. Asszem ők a narancs oviba jártak, és meg voltak vele elégedve. Csokiba jár innen az utcából két gyerek, elég jól elvannak, a Tihany térit nagyon szeretik, akik oda járnak, de tudtommal nehéz bekerülni, a Mályva az vegyes csoportos és oda is. :? A Hétszínvirágot én sem javasolnám. A Tihanyról és a Mályváról írogattunk a közelmúltban pár dolgot. De mondom, először azt kell kiderítened, melyik a körzetes, és akkor keresni másikat, ha az nagyon nem tetszik.

Klarissza, és már nem vagy hiperaktív? :wink:

Kyra, pedig lehet, hogy ezzel a kesztyűvarrással megcsináltad volna az évszázad üzletét :P Annak idején a doktori védésre mindenki fehér kesztyűért rohangált, plusz esküvőkön is használatos 8) Anno általánosban nálunk az a fiú járt legjobban, akit nem javasoltak gimibe (sztem simán bírta volna agyilag) és mérgében elment hidegburkolónak. :twisted: Neki volt igaza. :)

klara

Klára, az ötlet jó, de a múltkor azt csináltam, és sajnos ennyi emberre a 4 tepsinyi pizzával kb. 4 órát dolgoztam úgy hogy még segítettek is. Ezt most szeretném elkerülni lesz elég meló ma este az ebéd előkészületeivel. Lehet hogy zsíroskenyeret fogunk enni. :lol:

Dike
KépKép
KépKép
dike90

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a segítséget!!!

Klara!
Beleolvastam a kései mozgásfejlődéses topikba, sokat segített. Dévény féle torna szerintem elég lesz nekik.

Kép
dzsú

Sziasztok!

Dike!
Töltött káposzta, melegítve még jobb is ;)

Eri
simones

Sziasztok Lányok

beköltöztünk lassan 2 hete és lassan ki is pakolunk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Még nincsen internet de anyukámtól tudok majd irni vasárnaponként!!!Remlélem majd találkozunk valamikor!
Kari után átestünk a bárányhimlőn de már jól vagyunk majd irok

Beáta

Kép
beataa

Sziasztok!

Azért is hallgatok ennyire mostanság, mert... Emlékeztek talán, hogy beírattam a gyerekeket a Waldorfba. És hát: ott sem fenékig tejfel. A gyerekeknek jó, azzal nincs gondom, most a szülői közösség alakul számomra nehezen. :( Úgy látszik be kell látnom, hogy bennem van a hiba. Most épp a házasságunkat sikerül zátonyra kormányoznom... van ilyen.

Szia Fusimisi!
Még mindig nem tudok privit írni, bocs, de itt válaszolok. Mindenhol 4-ig illik elvinni a babákat, de 6-ig kötelező ügyelet van. Ez azt jelenti, hogy ha egy gyerek sincs ott, akkor is bentmarad egy gondozónő.
Sok sikert nektek!

Sziasztok
Ilon
ilon

Ilon:
Ha a gyerekeknek jó, akkor nehogy már a többi szülővel törődj!!!!!
Reggel viszed, délután hozod őket. Vagy a Waldorfban kötelező a szülőknek jóban lenni? :?

Klarissza
klarissza

Sziasztok!

Ilon, nekem nem reagáltál a múltkor a Waldorffal kapcsolatban egyébként, olvastad, amit írtam?

Beáta, ez hihetetlen!!! :P Hip-hip-hurrá a beköltözéshez! És jó az új lakás?

Bölcsi: én nem tapasztaltam, hogy illik 4-ig elvinni a babákat. Fél 5-kor még senki nem nézett csúnyán egyik bölcsiben sem. :) (Később meg nem nagyon mentem...)

Dike, akkor franciasaláta... :) De a zsíros kenyér se rossz :)

klara

Sziasztok!

Klarissza! Nem egyértelmű számomra az sem, hogy a gyerekeknek jó-e.
Tanulmányilag nekem ennyi elég, amit tanítanak. Páran már keveslik a másodikosok terhelését és én is látom, hogy a nagyobbikomnak még sokszor ennyi is könnyű volna. Az elsősök tanítója is jó szerintem szakmailag.
De itt fontos a szülői közösség. Egyrészt, mert a szülők építik a sulit a kétkezi társadalmi munkájukkal, másrészt mert a gyerekek napjának legnagyobb részét olyan foglalkozások töltik ki, amit együtt végeznek. A füzetmunka nincs 30 perc egy nap, a többi mind játék (nem parttalan, hanem hihetetlenül tudatosan megszervezett és levezényelt játékok ezek), és a közös játékon kívül szabad játék. Ez megint sok interakcióra ad lehetőséget nekik, és ilyenkor minden kijön, amit hallottak valahol, stb. Pl. az októberi tüntetési botrány után rendszeresen két csapatot alakítottak, és dobálták egymást, mint rendőrök és tüntetők. Eleinte csak bogyókkal dobáltak, később 1-2 kő is repült. És itt jön a tanári felelősség kérdése, ami szintén neuralgikus pont az alternatív iskolákban (nemcsak a Waldorfban), hogy mennyire kell a tanárnak beleszólnia a gyerekek játékába és hogyan.
Erről itt nem tudok többet írni, mert nagyon bonyolult lenne, nyilván ti is érzitek, mi minden jut eszébe ilyenkor az ember lányának.
Sokféleképpen próbáltunk már javítani a dolgokon, de tényleg nagyon bonyolult. (Onnan kezdve, hogy az egyik szülő azt szeretné, ha a gyerekét "megvédenék önmagától", azaz hogy ne engedjék dobálni, a másik végletű szülő meg leszidja a napközist, ha rá mer szólni a gyerekére.) Ezt nevezik kialakulatlanságnak...

Az elsősökkel van nagyobb gondom, mert ott történt az osztálytanító-váltás. Emiatt (is) a gyerekem 2 legjobb barátja elment a suliból. És a szülők közti veszekedés a gyerekekre is lecsapódik. Engem annyira megviselt, hogy azóta csak a férjem jár velük és értük suliba.
Persze ha úgy látom, hogy jó nekik, nem váltok, de most nem vagyok ebben annyira biztos.
Azért nehéz, mert az államinál még mindig 1000-szer jobbnak tartom, de WF-osok közül talán ez a legproblémásabb suli. Ha a személyi konfliktusok egyszer majd megoldódnak, talán jobban fog működni.

Klára!
Szia, lehet, hogy elkerülte a figyelmemet, bosi. Még valaki említett egyszer egy "én nem engedném a gyerekem okkult tanokat oktató iskolába" mondatot, de ezt nem éreztem kérdésfeltevésnek. Nem emlékszem, ki volt, bocs.
De ehhez azért elmondanám, hogy ez engem is egyre jobban zavar... És ezért is kínlódom, mert a pedagógiai módszer szerintem nagyon jó! Nagyon lassan haladnak, nagyon sokfelől közelítenek meg minden új dolgot, beépítik a napjukba a beszélgetést, közös éneklést, rendszeres kézimunkát.
És mégis... ott van valami, ami nehezen megfogható... Beleolvastam most egy könyvbe, ami ezt a szellemiséget közvetíti, de a hátamon feláll a szőr tőle. Azt érzem, hogy ez az antropozófia egy teljes vallást nyújt azoknak, akiknek még nincs vallásuk, vagy valamiért nem felel meg nekik az, amiben addig hittek.
De szerintem a lélekvándorlásnál nagyobb ördögi átverés nincs! Hiszen mi van, ha van lélekvándorlás, de én mégis azt gondolom, hogy csak egyetlen életünk van? Akkor is ugyanazt kell tennem, amit így, hogy szerintem csak egyetlen életünk van: tökéletességre kell törekedni (konkrétan Jézusban).
És mi van, ha nincs lélekvándorlás, és hiszek benne? Óriási pofáraesés. Itt készülgetek békésen, hogy majd a következő életemben jó lesz, meg jobban sikerül tökéletesednem a legközelebb aktuális részfeladatban, és közben elengedem magam mellett Jézust... és nézem a köldökömet, meg magam elé veszem a "kiüresedést" esetleg célként... Aztán tényleg az jön, az üresség, mert nem koncentráltam Jézusra!

Nagyon szeretnék végre minden szempontból jó sulit találni magunknak, de lehet, kénytelen leszek elfogadni, amit mindenki mond: úgysem lesz olyan, ami minden szempontból megfelel. (Főleg nekem? :) )

Legszívesebben alapítanék egy "katolikus waldorf" iskolát, de ez kicsit fából vaskarikának tűnik. Bárcsak lennénk még vagy 20-an a környéken, akkor megtehetnénk!!! Azonnal mindkét irányból támadnák, pedig szerintem szükség lenne rá.

Keresem az alternatív iskolákat, most éled egy halvány remény, ha bejön, elmondom nektek. :)

Jót filozofáltam, remélem nem gond,gy hosszúra sikerült.

Virtuális ölelés mindannyiotoknak.

Ilon
:)
Sikerültek a vizsgáim az egyik sulimban!!! :)
ilon

Ilon, az 52. oldalon van az a waldorfos "írásom", 2007 Január 12 Péntek - 10:25. Na nem mintha valami nagy durranás lenne, csak érdekelne, te hogy látod ezeket.
AMiket most legutóbb írsz, azok kb pont azok a dolog, amik visszatartanának engem is a W-tól, pedig a pedagógiája tényleg jó. ANno az egyetemen írtam belőle egyszer valami szemináriumi dogát pedagógián. :) AKkor még eléggé gyerekcipőben járt itthon a W, főleg Vekerdytől lehetett róla tudni egy s mást. Ha nem Steiner találta volna ki, akkor egész jó dolog lenne :wink: Nekem is bejönne a katolikus W :P Kár, h nincs olyan és nem is nagyon lesz.
Párod azért van kiakadva, mert neki kell vinni reggel a fiúkat? Vagy másért is?
Amúgy nem költöztetek át végülis a 16. ker-be?
Pusz, Klára
klara

Sziasztok!

Beáta,

Én is gratulálok! Már teljesen zuglói anyuka lettél! :D

Ilon!

Azért remélem nem olyan szörnyű a helyzet, már ami a magánéletedet illeti! Amit a W-ról írtál, azt teljes mértékben osztom, mint ahogy Klára is. Nekem is szimpatikus az a hozzáállás, hogy nem alakítanak ki felesleges szabályokat (bár a kővel dobálózás azért már durva, valahol lennie kell egy határvonalnak, ahol a felnőtt mindenképpen közbeavatkozik), csak az az ideológiai maszlag, enyhén szektás jelleg ne lenne!

Dike,

Hogy sikerült a megabuli? Én azt hiszem be sem mertem volna vállalni ekkorát, max. a zsíros kenyeres verzióval! :D

Nálunk,

azt hiszem az ovbi gond egy időre megoldódik. hétvégén pöttyös lett a gyerek, először azt hittem kijött a bhimlő, bár kapott oltást, de valami allergia. Viszont a dokinénink jó leszídott, hogy minel viszem közösségbe a műtét előtt, elkap valamit, aztán csak halogathatjuk. Február 20-án kell bemennünk, addig itthon mindkettő!:twisted: Mi vár rám! Lehet, hogy ezt a hetet még meggondolom. :roll:

Műtét után megint minimum 2 hét, úgyhogy a február ugrott. Aztán kezdhetjük előről az egészet.

Egyébként a múltkor beszéltem az óvónénivel, és egészen megdöbbentett, hogy mennyire félreismerik a gyereket! Tény, hogy van vele (is) probléma, mint nyilván minden gyerekkel, de nekik nem is ez a fő gondjuk, hanem - hogy is fogalmazzak- komlpett hülyének tartják. Bíztatólag mesélték, hogy már végre tudja a jelét(!!!!!!) fél év után. (az első héttől az összes gyerek jelét tudja, értelemszerűen a nevüket is) Meg, hogy néha meglepődnek, hogy tulajdonképpen egész jól ismeri a számokat (100-ig simán elszámol, kézen, számjegyen, dobókockán felismeri a számokat), meg, hogy semmilyen éneket, verset nem énekel, mond. (ha kérdezem elmeséli az aznapi mesét, a Télapó itt van-t pl. tőle tanultam meg újra :))

Ebben az a döbbenetes, hogy fél év alatt nem volt annyi energiájuk, hogy egyszer négyszemközt leüljön az egyik óvónéni a gyerekkel és komolyan elbeszélgessen, és akkor mindez kiderül.

Amikor megkérdeztem, hogy hogyan lehet az, hogy nincs hely, ha épp kézműves játék van, és ha "lemaradt"-nak gondolják, akkor miért nem vonják be, figyelnek rá jobban oda, akkor az a válasz, hogy meg kell tanulnia a közösségben is létezni, kivárni a sorát stb. Na amikor úgy döntöttem, hosszas mhezitálás után, hogy járjon már kiscsoportba, akkor pont ez volt a döntő szempont, a közösség. Ez az amitől úgy látszik sikerült elvenni a kedvét. :(

Bocs, most én is hosszú lettem.

Kópé
Vendég

Kópé:
Szerintem más óvodában is ez a helyzet.....egész más világ van már, mint a mi időnkben. Én még nem találkoztam olyan anyukával, aki azt mondta volna, hogy mennyit foglalkoznak a gyerekkel az
oviban, sőt még olyat se hallottam, hogy egy óvónő úgy általában szereti a gyerekeket. És vidéken sem jobb a helyzet....na ez jó depis szöveg volt... :cry:

Bella:
Lucát régóta nem láttuk már a bölcsiben :?
Ma pedig farsangi buli van, annyira édesek voltak reggel a csajok!!!
Jázmin angyalka, Boróka holland kislány (igazi fapapucs!), Melinda pedig rózsaszín lónak öltözött!! Lackóból egy igazi fekete cicát csináltam, annyira aranyosak voltak négyen együtt!!!!! Nem sok kedvem volt dolgozni jönni.

Hogy van az édes teher? :)

Klarissza
klarissza

Klarissza
Épp akartam írni Neked, hogy jól összeöltöztettük ma a gyerekeket, mert a Luca meg Cicabarbie akart lenni (!), ezért rózsaszínű macska lett! Lackó is nagyon élvezte a cicáskodást, meg a többi gyerek is, nagy buli van bent.
Azért nem látod a jányt, mert én viszem és kilencre megyünk, ha odaérünk...Fél négykor meg elhozom. Jó világ jár rá.
A kis hörcsögömet holnap megnézzük uh-n, hogy helyezkedik, meg hogy mekkora, remélem, a betegségem nem ártott neki. Én meg jól vagyok, kopp-kopp.
Hétvégén meg Zentán voltunk, most megyünk mint a meszes mindenhová, érzem a vesztem.
Már nem vagy lelkes annyira a munkád iránt? Vagy csak jó lenne több időt tölteni otthon? Találtál bébiszittert és takarítónőt?

Én azt hittem, Mo-on jók az ovik, így olvastam a Vekerdynél, hogy sokkal jobbak mint az alsó tagozat, meg a tanítónők.
Azt megértem, amit Kópé ír, hogy nem akarja az ovi pszichológusával megbeszélni a dolgot, az ember biztos nem olyen őszinte, meg hogy panaszkodjon egy olyan nőnek, aki esetleg elfogult?!
Azt is elhiszem, hogy rossz érzés, ha nem ismerik a gyereked és véleményt mondanak róla. :cry:
Ezen én is kiakadtam a bölcsiben az elején, de aztán amikor a vezetőnő egy formális beszélgetés keretében megjegyzett róla néhány dolgot, akkor megnyugodtam és akkor fogadtam el a bölcsit, mert bár csak két mondat volt, abból nekem lejött, hogy ismeri a gyerekeket .
Másrészt nekem jókat mesélnek az ismerősök az ovikról, meg az óvónőkről, sztem nem árt várni egy jó fél évet, hogy összerázódjon a dolog, az elvárások, stílus, meg minden.
Még csak annyi, hoyg az elején olyat is gondoltam a bölcsiben, hogy éhezni fog a gyerek, meg hogy megfázítják a hideg udvaron, mert utolsó a sorban, meg ilyesmi.
Szóval, kellett idő míg rájöttem, hogy ezek az én paráim, de nem kell ezt nekem megoldani, megoldódik magától, mert nem akarnak rosszat a gyerekemnek.

Nehéz téma ez, én csak a saját élményeimet mesélhetem, melyek bár számomra hasonlóak, lehet, hogy mégsem.

Dike-
elismerésem, hogy bevállaltad a bulit.
bella2

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy ismeretlenül zavarlak Titeket ilyesmivel, de szeretnélem megkérni Titeket, hogy szavazzatok a kisfiamra. Már csak 2 nap van hátra, és 75 szavazattal vagyunk lemaradva az elsőtől. Talán még behozható.
Légyszives még szavazzatok még ma és holnap! Esetleg szóljatok néhány ismerőseiteknek is, hogy szavazzannak a Mátéra.

http://www.jatekfutar.hu/szavazolap.html

Referencia szám: 2006_00776 Máté

Köszönöm, hogy szavaztok.

Zsani

Jaaaa....és a kisfiam is írt Nektek:)

Anyukám azt mondta, rajtad múlik, hogy enyém lehet-e az a sárga quad, aminek a fényképét már lassan egy hónapja mutogatja nekem, kérlek ha nem felejtesz el és nem nagy kérés gondolj rám még 2 napig, nagy örömet okoznál nekem…

Máté
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm a sok érdeklődést, a buli nagyon jól sikerült, annak ellenére hogy a farsangi beöltözés nagyjából elmaradt, és de. 10-kor ott tartottam, hogy lefújom az egészet. Nem egyszerű dolog 5 családot összehangolni. :? De a kezdeti nehézségek után tényleg jó lett, az utolsó vendégek 1-kor mentek el, igaz ők nem hozták a gyerekeiket. Klára, franciasaláta volt :lol: többek között és a vacsival meg arra jutottam, hogy mivel elég sok lett a husi, két adagban sütöttem meg, így pont elég lett. És a végén nem is maradt akkora csatatér, mert végig ment a mosogatógép, és a végén két anyuka segített összepakolni a játékokat. Azért még ma is bukkant fel itt-ott valami. :) Sajnos aztán vasárnap Róza befulladt, pedig mióta szedi a gyógyszert egyszer sem , és van egy gyanúm, hogy ez pszihés lehet, mivel többedik alkalommal ugyanígy egy nagyobb buli után jött elő. Pedig láthatóan nagyon jól érezte magát.
Ovi téma: nekünk eddig úgy tűnik szerencsénk van, sokat foglalkoznak velük, és ahogy én látom szeretik is őket.

Dike
KépKép
KépKép
dike90

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?