Új privát üzeneted érkezett!

SZiasztok,

Minden névnapját v. születésnapját a közelmúltban ünneplő babának és mamának sok boldogságot kívánunk.

Emese,
Gratulálunk! Sok boldogságot és és jó egészséget kívánunk nektek.

Ildi,
Köszi, h. tettél fel képet is a hajdúnánsi strandról. Már többen is dícsérték, azt hiszem még az idén megnézzük.
Tényleg nagyon ügyes vagy. Sajnálom, h. ennyire nehéz az értékesítés. Én is a net-et ajánlom, csak itt meg ugye a postaköltség dobja meg az árat. Mégicsak helyben kellene találni érékesítési lehetőséget.

Melinda,
Köszönöm a választ.
Erre az évre ti már kinyaraltátok magatokat? Azt hiszem a szobatisztaságra ALexával jól is jött ki a lépes, h. nyár van és már ennyi idősen érdemes volt próbálkozni nála. Nekem ugye Zalán szeptemberi, tehát jövő nyáron még lehet korai lesz próbálkoznom, köv. nyáron meg már közelít a 3-hoz. Ugyhogy kiváncsi leszek nálunk hogy alakul, de tény, h. nyáron sokkal egyszerűbb a leszokatás.

JOlka,
Köszi a Pampers-es utidoboz tippet, már be is gyűjtöttem. :D
A héten ugy néz ki, Nyh-án leszünk, de már nem zaklatlak, h. talizzunk, mert ilyenkor már az emberen rajta van az utazási örület,rohangálás minden után, ilyenkor kiderül, h. ez sincs, az sincs. Gyerkkel ez meg csak fokozódik. Mi még a héten csináltatjuk meg Zalus útlevelét. Gondolom, h. már nem az van, mint anno, h. várni kellett 6 hetet is akár. Én is még ma voltam repjegy.foglalást intézni, de nekünk annyi csomagunk lesz, vagyis Zalánnak, h. Zoli és én szinte már semmit sem vihetünk.
Utazóágy mindenképp kell, h. tudjon hol aludni. Aludhatna köztünk is, de félek 2 hét alatt kinyilna a szeme, h. igy neki sokkal jobb és itthon meg jól megszívnám.
Bébihordozó, amibe mellesleg már be sem igazán fér, de h. spanyol rendőrbá ne büntethessen meg bennünket sok euro-ra, amikor megyünk kirándulni, hát visszük azt is.
Babakocsi, szintén kell, mivel addig még Zalus tuti nem fog nekem km-eket sétálni.
Ezek csak a nagyobb dolgok. A hosszú listát, amit már az agyamban őzzök le sem irom, mert ugyis tudja mindenki, h. egy egyéves forma gyereknek az egész házat el kell vinni.
SZóval összegezve, jó nektek, h. kocsival mentek, de gondolom ti sem egy autóval mentek. Babakocsit te viszel még Márkónak?

Petra,
A képek nagyon jók. Zalán még nem járt az állatparkban, remélem lessan sikerül kijutnia.
Esernyőkocsit v. sportkocsit keresel. Látom, h. előbbi már van. Próbálok nem tulzottan belemenni a részletekbe, de mi megfizettük az árát rendesen ennek a könnyű babakocsi témának. A héten már a 2. esernyőkocsit készülünk megvenni ..... és hidd el nem vagyunk gyűjtők. Pár hónapja én még itt is kérdeztem a lányoktól, h. ki mit ajánl, aztán bementem az egyik boltba, megláttam egy Quinny kocsit, amibe beleszerettem. Nem egy olcsó kocsi, de gondoltam ugyis min. két gyereket kell, h. kiszolgáljon, ráadásul praktikus, mivel még egy esernyőkocsihoz képest is fele nagyság, összehajtható akkorára, h. pl. az anyósülés előtti lábrészbe is befér, ráadásul extra könnyű ..... DE nem dönthető a háttámlája és nem állítható magasságú a lábtartója. Akkor még azt hittem ez nem baj, mert lassan Zalán már ugyis egyszer fog csak aludni és az meg itthon lesz, mire meg megyünk nyaralni ez pláne nem gond. De az én gyerekm változatlanul min . kétszer, de néha háromszor alszik egy nap. Engem az tévesztett meg, h. a barátnőm kisfia, akivel járunk sétálgatni, már 9 hósan sosem aludt az utcán, de ugye nincs két egyforma gyerek és nagy hiba volt megvennia kocsit, hiába kicsi, nagyon könnyen megy, de mégsem szolgál ki. Ugyhogy ezek után azt mondom, csakis dönthető háttámlájú kocsit vegyél, legyen emelhető a lábtartója és ami még fontos, amit az előbb kihagytam, a karfa, feltétlenül legyen. Zalán anélkül ugy ül a babakocsiban, mint akit odatettek, a karfába meg végig kapaszkodik, szemmel láthatóan sokkal kényelmesebb neki. Nekünk a repülő miatt fontos a súlya is, mert csak könnyű kocsit vihetünk megunkkal a fedélzetig, de ha neked ez nem fontos, akkor nagy a választék. Ajánlom neked a babaszoba.hu-t, általában sok, alig használt kocsit lehet ott találni én is böngészem hetek óta, igazából csak a szállítással van gond, mivel szinte mind Bp-en van. De ez csak egy ötlet volt. Felmerül bennem a kérdés, ami már korábban is eszembe jutott, h. Nyh-án miért nem fogalalkozik senki sem használt kocsikkal és babaholmival? Debiben van két hely is, egész jókat láttam, csak a mi szempontjainknak (mert már igy 2. körben van bőven) egyik sem felelt meg.
Bence elindult már?

SZép napot mindenkinek.

KépKép
tuzal

Szia Tünde!

Esernyőbabakocsit keresek, a képen látható a szomszéd kislányé, csak kölcsönkértük az állatparkozáshoz. Szerintem ezek az esernyőbabakocsik mind csak egy picit dönthetők, de Bence így is jót aludt benne. A lába neki sem ért le, látható is, hogy felpakolta oldalra, biztos nem volt úgy kényelmes. Mindenképp olyan kellene, ami befér a kocsiba, mert a mostani elfoglalja a fél hátsóülést v. az egész csomagtartót. Netes a postaköltség miatt nekem sem jön be. Te hol vetted? Én a Brendonban néztem tegnap, nem volt semmi választék, kuponnal 10 ezer forint, biztos a honlapjukon meg tudod nézni. Na holnap nyakamba veszem a várost. Várok még ötleteket!

Petra

Kép
ppetra

Sziasztok!

Ági!
Én sem láttam a Naplót. Zolkó mondta, hogy mi volt bene. Csak annyi, hogy Zadarra van kihelyezve két magyar rendőr, akik 15-tól hajnalig vannak szolgálatba.
Mi hajnalba, vagy kora reggel indulunk át a határon. Pénteken indulunk reggel, Délben pancsolonk a Balcsiba, ha még jó idő lesz. Utána le a határhoz, megalszunk és korán indulunk, hogy a forgalmat elkerüljük. :) Majd beszámolok, hogy sikerült. Olvassuk az utinaplókat, hát vannak jók sztorik.

Petra!
Hisztis-e Márk, már amikor. Boltban még nem vágot hisztit, mindig adok valmait a kézébe, nem feltetléneül játék kell neki. Jól csinálod, Manó is 2 perc alatt elfelejti mit is akart. :) Ha kezdi a hisztit, próbálom elterelni a figyelmét.:)
A Létibe is jó kocsik vannak.(Szent István közepén van)

Tünde!
Szívesen.
Tiszta káosz van itthon. Egyelőre még mosok és takarítok. Szerintem a vasalás egy része már Mutiék lesz megcsinálva. Visszük Manó kocsiját, a nagy böhömöt. Szerintem már nem veszünk kisebbet. DE lehet, hogy Aput ráveszem vegyen egyet...:DSzerencsére most már kombink van és belefér, de ha nem, akkor az anyuék kocsojába passzolom.

Mentem...
Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Mi a tóra szoktunk járni, évek óta nem voltam a meleg-strandon.
Itt a tónál is jó a gyerekmedence, van egy csúszda is.
Igazából itt gyerekkel csak a tóban lehet együtt fürdeni, vagy a termál vízben, de az elég meleg. (és zsúfolt)

A meleg-strandot is azért kerülöm, mert nincs olyan medence, ami gyerekkel együtt igénybe vehető. Az olasz zsúfolt, és gyereknek mély,az úszómedence szintén, a termál meleg, nem szeretem.

Hajdunánáson van közösen igénybe vehető medence, de itt sem ér le a lába a gyereknek, de azért nem olyan mély, mint a nyiregyi olasz pl.

A legjobb megoldás szerintem is a hullámmedence eleje.
Tiszaújvárosban is nagyon jó a strand, de az idén még nem voltunk.

Még kisvárdára szeretnék eljutni az idén. Nagyon dícsérik.
Járt valaki arra? És Naményban?

KépKép
simsi

Petra,
Nyh-án babakocsit a köv. helyeken nézhetsz: Kossuth u. közepén bababolt (talán Emberke a neve), az Amerikai, a Léti (amit Jolka is írt), Brendon és nagy bevásárlókban. Legutóbb épp a Sparban láttam egész jó minőségű kocsit, de hiányzott belőle 1-2 tul., amit én szertnék. Ja, majd elfelejtettem megemlíteni mindannyiunk kedvenc bababoltját, a Pelikánt, ha kellően fel vagy vértezve butaság és hülyeség ellen, hát térj be oda is. :lol: Tényleg nem akarok beleszólni, mert te tudod, mennyit akarsz rákölteni és mit vársz el a kocsitól, de nálam ott szakadt el a cérna a már meglévő esernyőkocsinknál, amikor Zalán elaludt és lógott oldalt a feje (ráadásul egy ilyen drága kocsiban), szóval én már csak dönthető háttámlával és emelhető lábtartóval veszek.

JOlka,
Akkor jól éreztem már tart az utazás előtti őrület? AMugy a nászutunkra, mivel két nappal esküvő után mentünk és még gyorsan mindent vissza kellett vinni, meg elintézni utazás előtt, végül indulás előtt volt vagy jó órám pakolni, máig sem tudom hogy voltam akkor ilyen ügyes. És a végén annyira büszke voltam magamra, mert csak a fogkrém maradt itthon, de gyerekkel ez már egy más történet.
Hú de jó nektek, h. még a Balcsinál is megálltok. Teljesen meg vagyok veszve vagy két hete, h. pár napra menjünk le, de Zolinak akkor már nem maradna szabija egy nap se. Már azt is mondtam, h. valamelyik reggel felülök Zalánnal a balatoni vonatra. Gondolom Debiben már be is fejeződne az utazás. És nem miattam. :lol:

Tünde

KépKép
tuzal

Tünde!
Milyen Quinny-tek van?Én a Zapp-ba vagyok beleőrülve :oops: Csak nemrég fedeztem fel ezt a kocsit,de már nekünk felesleges ilyen drágát venni,nem akarom már sokáig babakocsiban vinni Balut.Igazából 2 napja már nem is használjuk!Nagyon nehéz így,mert iszonyat szeleburdi,de muszály neki megszokni!Szóval az a lényeg ha régen láttam volna ezt a kocsit,tuti megvettem volna mert irtó jól néz ki és állítólag nagyon könnyű tolni is,de hogy most írod hogy kényelmetlen :shock: Hát ennyi pénzért igazán csinálhatták volna dönthetőre :D
De jó nektek hogy Spanyol. o.ba mentek :D
Jolka!
Apa felhívta anyósomat és ő nem hallott ilyenről :shock:
Nagyon jó ötlet a Balaton látogatás:)Lehet hogy mi visszafelé ejtjül meg,bár biztos hullák leszünk akkor már!

Amúgy jól értelmeztem az írásaitokat és tényleg nem lehet bemenni a gyerekmedibe felnőttnek sóstón? :shock: Én még ilyet nem is hallottam :shock: Oda se megyünk akkor!

Ági
csagi

Tünde!
Akartam még neked írni hogy a h&m-ben olyan jó ruhák vannak,már ősziek!
Sikerült is nagyjából bevásárolni.
Meg a Next-ben annyiért vettem a ruhákat Balázsnak mint Nyíregyen a Maxx-ban a használtat :shock: Hát ennyiből jó itt lakni,mindent megkap az ember!
Ja,és nem tudom ott a c&a-ban még mindíg olyan gyér e a gyerekruhakínálat,de itt most olyan leárazások vannak és olyan választék hogy csak győzze az ember kiválasztani mit is akar venni!
Na megyünk fürcsizni,mert hamar lesz alvás,ugyanis ma sem aludt egy percet sem.
csagi

Gyors leszek, mert hulla vagyok. Csak 2 apróság:
1. a Sóstón bele lehet menni a gyerekmedencébe, ez személyes tapasztalat, múlt hétvégén voltunk (beteg is Flóra, egy kicsit)
2. Petra! Ilyen kívánságoknak a mi esernyőbabakocsink megfelel, Pierre Cardin és az Amerikai Bababoltban vettük, úgy 18-20 huf volt tavaly. Nagyon bevált!!
Majd holnap jövök bővebben és névnapos képekkel.
Jó éjt!

Kép
nycsilla

Sziasztok!

Most van egy kis időm, úgy néz kia lányok elaludtak, apa ügyel, most enyém a gép :)

Babakocsi: Nekem van egy kocsim, amit eladnék. Esernyőkocsi majdnem vízszintesig dönthető támlával, a vége is emelhető, van napteteje, és én nagyon szerettem :) Nem tudom már milyen márka, de 17e Körül volt az ára. Viszont karfája nincs, de nekem nem hiányzott. Ha vkit érdekel írjon privit :)

Szoptatás: Ez egy kicsit kudarc az életemben, mert az ikreket csak 4 hónapig szoptattam, a kicsit vmivel tovább :(, de őt sem addig, amíg szerettem volna :(. Az ikrek nem voltak hajlandóak együtt enni, én meg azt nem bírtam cérnával, hogy míg az egyik eszik, addig a másik üvölt, utánna meg fordítva, mert nem tudott rendesen büfizni :(. Szóval ez nem ment. Egyébként én úgy tartom egészségesnek, hogy egy anya ha teheti 1 éves korig szoptasson, aztán fokozatosan válassza el a gyermeket. Szerintem nem jó, ha vki 1,5-2 éven túl szoptat. Én úgy gondolom, hogy ezen túl már túl szoros kötődés alakul ki anya-gyermek között, ami nem egészséges, és biztos vagyok benne, hogy az elválasztás is nehezebben megy 2 éves kor után. Terhesség alatti szoptatás, majd mindkét testvér szoptatása: Azt még el tudom képzelni, hogy kis korkülönbséggel született testvérek egyszerre szopjanak, de csak a nagyon kicsi különbséggel születettek. Én úgy gondolom, hogy mind a terhesség, mind a szoptatás egy egészséges állapot, ugyanakkor mindkettő megterhelő egy kicsit, ezért a szervezetnek szüksége van arra, hogy két terhesség között pihenjen valamennyit, vagy legalább csak az egyik megterhelést kelljen kibírnia. Vannak olyan cikkek, amik a szoptatás vetélésindukáló hatásáról szólnak, de őszintén szólva tudományos, méréseken alapuló cikket erről nem olvastam. Ez csak az én magánvéleményem, nyilván vannak olyanok akik ezzel nem értenek egyet, még a kollegáim között is.

Tünde!

Nekem az ikrek januárban lettek szobatiszták, akkor Miskolctapolcán voltunk egy padlófűtéses apartmanban, és ott félpucéron szaladgáltak, a bili pedig a szoba közepén volt, így 3 nap alatt megszokták :)

Hiszti: Szerintem mi már kifelé jövünk belőle a kicsivel is, de sajnos én nagyon sokat szenvedtem ettől, mert Gerda amikor vmilyen sérelem érte, akkor elkezdett sírni, és addig nem vett levegőt, míg el nem ájult.... Nem kívánom senkinek.
A kicsit volt, hogy otthagytam a Tesco közepén fetrengeni, mert éppen nem akart tovább jönni. Ezt nem egyszer csinálta meg. Aztán mikor már nem látott, akkor felállt és jött tovább.

Most egy kicsit a veszekedéssel van bajom, nagyon gyakran, nagyon gyorsan össze tudnak veszni semmiségeken, egy szón, egy nézésen, és én meg nem akarok köztük igazságot tenni, nem akarom egyiket sem védeni főleg akkor, ha nem is láttam, hogy min vesztek össze, csak mikor összeverekszenek, akkor szét kell választanom őket.

Elnézést a sok gépelési hibáért, mert biztos van benne :)
Sziasztok

Melinda
Kép
Kép
hajme

Sziasztok!

Na most már megnéztem magamnak ezt a Quinny márkájú babakocsit. Húúú.. jó drágák. Valamelyik, drágább mint a mostani nagy böhöm kocsink. De extra könnyű. :) Ja és v.melyiknek van karfája is. Tünde, nem lehetne megvenni kiegészítőként utólag? Nem kérdezted meg a boltban? Szép a kocsi.

Ildi!Mi voltunk Naményba, de az inkább már Ugornya. 14 órág 2000ft a belőpő utána 1500ft, a gyerek belépőt nem tudom. De, ha reggel mentek akkor még két fóka show is van benne, na és a csúszdák. Elég jó hely, de mi előbb voltunk külföldön, és mi azt a szinvonalat vártuk. Hát... utánzat. De itt is jól lehet szórakozni. Van hullámmedence szigettel a közepén, a napozóknak, gyerekmedence csúszdával, egész nagy "tengerpart" a csúszdáknak, Úszómedence, termál, És egy medence amit gyerekek hasznának, a dühöngő. Egy hatalmas félgömb van a közepén, kötélel húzzák fel a gyerkőcök magukat és utána lecsúsznak. A partról pedig v.vizipisztolyhoz hasonló szerkezettel lövik egymást. :D A gyerekek nagyon élvezték. Ja, van egy nagyon szép játszótér. Itt még van 1 gyerek csónakázó is. Apáknak van kondigépek is. Tehát egy igazi paradicsom a gyerekeknek. 1x érdemes megnézni.

Ági!
De jó már nektek, hogy ilyen könnyű ruhát vásárolni. Nem panaszkodom, most Manónak is rengetteg van.
Ezt találtam a neten: :)Június 16-a és augusztus 16-a között négy magyar rendőr dolgozik együtt a zadari kapitánysági kollégáival a magyar turisták által leginkább látogatott tengerparti üdülőhelyeken. A magyar rendőrök feladata, hogy a magyar turistákat segítsék gondjaik megoldásában a horvát Adrián.
A kezdeményezés alapja az volt, hogy a Balatonnál évek óta dolgoznak német rendőrök, akik ugyan nem intézkedhetnek, de sokat tudnak segíteni a német turistákkal kapcsolatos ügyek intézésében. A kedvező tapasztalatokra figyelemmel született meg az elgondolás, hogy az Adrián is teljesítsenek szolgálatot magyar rendőrök az idegenforgalmi szezonban.

Hiszti: Melinda én is ilyen voltam. Ugyanígy ájultam én is, egy ideig Anyu körbeugrált, vízet hozott, de idő után kiismert és már taslit kaptam, egyből magamhoz téretem. Boltban is mindent megakartam venni, kezdtem a hisztit, persze egy nagy talisval anyu helyre tett, utána mindig 1 valamit válaszhattam. Sosem vertek, csak ennyit kaptam nevelési cimszó alatt. :)
De az ájulás és levegő hiányra még most is emlékszem. Brr. rossz érzés.

Bocsi, hogy sokat írta, mint mindig. :D

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Hello lányok!

Rég nem írtam, mert Flóra megfázott. Vsz. tőlem kapta el és még hozzájárulhatott a strand is, ahol ki-beszaladgált a vízből. Mondjuk jó idő volt, de azért páhogott a szél.
Dokinéni látta, azt mondta antibiotikumra nincs szükség. Már nem lázas, csak még kicsit folyik az orra. És nagyon rosszul viselte most, folyton rajtam lógott, ahogyan egy kis sérelem érte. Közben pedig folyton emlegette a többi babát és a gondozónénit.

Névnap jól sikerült, leszámítva, hogy beteg volt. Azért szívesen bontogatta az ajándékokat, mindennek örült. Persze rokonság megint túlzásokba esett. Tőlünk "csak" egy kis ruhát és egy Concorde nyakpárnát kapott (mert hosszú úton mindig elalszik az autóban).
Kapott egy kiskutyás tortát és azzal szórakoztatta magát, hogy egyessével leharapta a tagjait: orrát, pofazacskóját, stb. Felettébb jókat mulatott rajta.
És köszönjük a jókívánságokat mindenkinek!

Hiszti:
Flóra mostanában kezdi, nagyjából úgy, ahogyan Gerda,csak azzal a különbséggel, hogy nem ájul el és levegőt is vesz. Amikor úgy gondolja, hogy eleget sírt, akkor jön hozzám (senki más nem jó) és bújik az ölembe, mert ő ezt sérelemnek fogja fel. Fogalmam sincs, hogy mit csináljak: felvegyem ne vegyem, rászóljak, ne szóljak...

Szopi:
8 és fél hónaposan választotta el magát Flóra, amiben nagy szerepe lehetett annak, hogy éppen a CMV-sal voltunk a kórházban. Akkor nagyon el voltam kenődve, mert én egy éves koráig akartam szoptatni (de csak addig!!!), mire a gyerekorvosunk és egy gyerekorvos ismerősünk azzal nyugatott meg, hogy 6 hónapos koráig az anyatej a tökéletes táplálás, de utána már csak az érzelmi kötődés további kibontakozásához járul hozzá. És nem semmiért ekkor érdemes elkezdeni a hozzátáplálást. Azért nagyon bántott és teljesen nem nyugatott meg, ráadásul a Kismama mindig az "ezerévig" tartó szopit preferálta.
Na, mindegy, ki így, ki úgy. Remélem, hátránya nem lett belőle, csak előnye. Hiszen uúgy betegednek meg a soká szopizó babák is a környezetünkben, mint a mienk.

Más: A nagy titkolózásnak vége, amúgyis sejtettétek, hogy miről tárgyalunk folytan Petrával. :D Ugye?
Szóval ma voltunk ügyvédnél, aláírtuk a papírokat és kifizettük Petráékat. Így mától telektulajdonosok vagyunk és egyben Petráék szomszédai leszünk, aminek kimondottan örülünk. Hogy mikor építkezünk, még nem tudjuk, de az idén nem, az tuti. Ráadásul egy több milliós bevételi lehetőségtől elestünk, így anélkül nem is tudom, hogy belátható időn belül bele merünk e vágni.

Jolka!
Kérdezted a bicajt. Még nem vettünk, mert még csak 1 helyen néztük meg, a Szarvas utcán és én azt sokalltam. Majd ha csabi ráér, még szétnézünk.
Nagyon jó utat kívánunk nektek és várunk haza képekkel!

Zsuzsi!
Szép nagy pocid van! Névválasztással hogy álltok? Mintha egyzser írtad volna a Botondot.

Ági!
Úgy érzem a leveleid alapján, hogy megszerettétek Pestet mindketten Baluval. Találtatok már barátokat? Mondjuk gondolom, nem volt túl nehéz, meg a férjednek már kialakult kis köre lehet fent Pesten. Összeismerkedtél már a rendőrfeleségekkel?
Gratulálok az érettségihez!! :D

Tünde!
Ezer éve nem láttunk képet Zalánról!
Ja, amúgy az albumban megnéztük Flórával, cuki.

Úristen, végigolvastátok?
Eldugultam...

Kép
nycsilla

Kép apa cipőjében

Kép
nycsilla

Kép Nem félek a hajmosástól!

Kép
nycsilla

Kép Ezek a göndör fürtök!!

Kép
nycsilla

Kép a kuytusos tortámmal

Kép
nycsilla

Sziasztok!

Sehol senki?

Csilla! Gratulálok a telek-tulajdonossághoz, ott az ügyvédnél teljesen elfelejtettem. Aztán remélem, minél előbb odaköltöztök a szomszédba. Délelőtt még elmentünk kinézni a konyhabútort, gyönyörű lesz. Jaj már alig várom, hogy kész legyen, annyira szuper lesz.
Nagyon jók a képek Flóráról! Micsoda göndör fürtjei vannak! Mi is boldog névnapot kívánunk neki!
Voltunk úszni, képzeld, már 2 hete ígérgetik, hogy megkapjuk a vízalatti videókat, már egy kicsit felhúztam magam, hogy ma sem hozták :cry: Remélem, jövő héten megkapjuk. Bence továbbra is addig élvezi, míg el nem akarják tőlem venni, akkor megint eltört a mécses. Krisztián csinált egy felvételt felülről, azon láttam, hogy olyan ügyesen mell-lábtempózik Bence, hogy hihetetlen.

Köszönöm mindenkinek a babakocsis és hisztis infót. Ma a Létiben megvettük a babakocsit. Emese, írtam neked privit, hogy érdekel a tiéd, ne haragudj, de ez annyira megtettszett. Pierre Cardin, sportkocsi, esernyőre csukható, vízszintesig dönthető, a lábtartója is állítható, nagyon könnyű és nagyon jól lehet vele manőverezni. Csilla, szerintem ugyanolyan, mint a tiétek.

Petra

Kép
ppetra

Petra, épp ezt akartam írni :D
Hogy a pierre c. milyen jó kis ügyes kocsi. A barátnőmnek is ilyen van, onnan tudom. Meg jól is néz ki. Csak az árát nem tudtam volna.

Ági! Lécci írd meg kicsit bővebben, hogy hol találhatók azok a jó kis boltok. Vagyis a H-M a váci utcában van, ha jól tudom, de a másik, amit említettél, arról még nem is hallottam. (next) ugye nem csak bababolt, vannak ott nagyobb cuccok is?
Néha megyünk Bp-re szívesen körülnéznék, csak tudjam, hova menjek.
Ha a fiad szereti a vonatokat, akkor nektek jó kis progra a közlekedési múzeum, és a vasúttörténeti park. Voltatok már? Mi, ha pesten laknánk, minden hétvégén oda járnánk. A múzeum teljesen elbűvölte a kölyköt, még most is arról mesél,mit látott ott. (tavaly voltunk)

A nyíregyi C und A nincs olyan jól eleresztve gyerekcuccal, azért lehet találni jókat, de lehetne nagyobb választék is. (és nagyobb leértékelés) Bár, vagy 2 hete jártam arra....

A tónál, a gyerekmedencénél úgy kell érteni, hogy nem mehet be felnőtt, hogy aki a totyogó gyerek kezét fogta, azt hagyták, de amikor belefeküdt a kedves apuka akkor őt kiküldték. És szerintem ez így van jól.

KépKép
simsi

Sziasztok,

CSilla,
Akkor ezek után csak azt kívánhatom, minél előbb élvezzétek az új házat.
Göndörkének nem strapás minden reggel igy besütni a haját? Nade megéri, mert tényleg szép. :lol:
Még mindig nem tudom hol fogsz dolgozni? Csak egy sort mailben irsz? Ha jól gondolom meg vannak számlálva a kismamás otthonülős napjaid? Nem maradsz mégis otthon?

Ági,
Igen Q. Zapp a babakocsink. Örülök, h. még itt topicon is van v.ki, aki képes beleszeretni egy babakocsiba. Ráadásul ugyanabban. :D
AMugy nem tudom mi lesz a sorsa. Nagyon sokan keresik, talán az egyik legkeresetebb babakocsi a babaszoban, a babaaprón. Mivel a miénk szinte teljesen új semmiképp sem adnám jóval olcsóbban, ráadául a színe is nagyon jó. Felkerestem ilyen témájú topicocban irogató mamákat, h.ők mennyire elégedettek stb., mint kiderült a legtöbb másfél-két éves gyerekének vette volt, aki a 4 évesét tologatja benne, ja mivel bébihordozó csatlakoztatható a vázára, sokan még picibabával is használják. AMi engem illet nem szeretem a babakocsira tett bébihordozó variációt , de ez is mindenkinek az egyéni döntése.
Na látod ez pl. Budapest mellett szól, h. sokkal olcsóbban tudsz gyerekrucit venni. Igen, amióta mi is jártunka H&M-ben tudom, h. nem sokkal olcsóbban veszem használtan ezeket a cuccokat. A Zara-ban szoktál vásárolni? Mi Spanyolból szoktunk kapni Zaras cuccokat, azok nagyon jók, viszont az Arkadban semmi jót nem láttam, na meg drága is.

Melinda,
Persze gondoltam, h. azért télen is lehet próbálkozni, de nyáron csak egyszerűbb lehet. Amugy ebben a témában eddig még semmit sem olvastam, azt sem tudom mikor érdemes egyáltalán egy bilit a gyereknek megmutatni, mikor érti meg, h. az mire való. Majd lassan kiművelem magam.
Hiszti is szintén egyelőre fehér folt, ebben a hónapban a Kismamában is van egy nagyobb cikk, de átlapoztam. Struccpolitika. Pedig biztos mi is belekerülünk egyszer.

JOlka,
A karfa témával már szintén körbejártam a város bababoltjait. Nem lehet utólag venni. Most minden nap böngészem a babaszobat, csak ugye a méret sem mindegy.
Jól halad a készülődés? PL. pelenkát te felpakolod, v. ott veszed meg? Kaját visztek? Állítólag nem egy olcsó hely.

Petra,
HOgy témánál maradjak és van az új járgánynak karfája? Na jó, ezt csak ugy irtam, mert lehet Bence nem egy kapaszkodós, mint Zalán, aki egész úton szinte már egy percre sem dől hátra a babakocsiban és abba kapaszkodik. Használjátok egészséggel és lécci fotót mutatni. Amugy már régebben kérdezted, h. Zalán visit-e, ha kikerülö a látószögéből. Egyelőre nem, de mi mostanában olyan keveset tartózkodunk itthon, h. ez mérvadó. Amugy meg azt vettem észre, h. nagyon szereti, ha sokan veszik körül, pláne, ha gyerekek. Télen jó lenne valami babás helyre eljárni. Szerintem nagyon meg fogja unni a fejem. A Vasutasba hátha lesz v.mi idén is.
Mikor költöztök?

Jó éjt mindenkinek.
Tünde

KépKép
tuzal

Ildi,
Bp-i bevásárlók között egyértelműen az Árkádban vannak a babás boltok. Ott a C&A-ban is van gyerekcucc bőven. Itt Nyh-án én max. body-t és pizsamát tudok venni.
Pancsolóba én mindig bemegyek Zalánnal, igaz persze, h. én nem fetrengek a medencében, de még sosem láttam úszómesterféle embert, aki egyáltalán bárkit kizavarhatott volna.

Tünde

KépKép
tuzal

Jó reggelt!
Csilla!
Flóra tényleg nagyon szép csaj,ezekkel a fürtökkel meg pláne :D
Gratulálok én is a telekhez és kívánom hogy hamar sikerüljön nektek építkezni is! :)
Petra!
A pierre cardin nagyon jó döntés volt szerintem!Több ismerősnek is az van és imádják!!!!!Meg jól is néz ki és egész jó az ára is :)
Rakjál képet használat közben!!!!
Ildi!
Ahogy Tünde is írta a h&m és a c&a az Árkádban van az Örs vezér térnél!
A Next pedig a Westend-ben van és ott is van c&a is!
Biztos van még több jó bolt,de nekem ezek annyira beváltak és annyira azt gyártják ami teljesen a mi ízlésünk hogy maradok ezeknélT
A Nextnek van egy honlapja is,ott meg tudod nézni a kínálatot,de akció nélkül nagyon drága :( :http://www.next.co.uk/Itt vannak nagyonn ruhák is,női és férfi de azokat sose néztem!
Tünde!
Tényleg sokan keresik a Quinny-t,de tudod azt hiszik hogy ha valaki el akarja adni az majd féláron fogja adni :? Azért egy ilyen drága kocsinál nem tudom hogy gondolják!
Tegnap is láttunk egyet,narancssárga volt és egy 7-8 hós kisfiú üldögélt benne,apával bámultuk mint a szamarak :oops:
Regisztrálva is vagy a babaszobán vagy csak nézelődsz? :)
Én mintha láttam volna valahol karfát,mindjárt utána is keresek!
Zara-ban nem jártam még!

Húúú,itt tegnap mekkora eső volt :shock: Persze miért ne lettünk volna úton éppen mikor kezdődött:(Elmentünk a duna plázába befizetni a telefonszámlámat,mire fel akartunk menni az aluljáróból úgy esett az eső hogy tele lett az aluljáró emberrel!Hát így elmentünk sétálni a westendbe,kajáltunk egyet.Mikor muszály volt már hazaindulni nem esett annyira,így elindultunk.Persze félúton megint rákezdett,még szerencse hogy vittem esőkabátot Balázsra!Mi ígyis sz@rrá áztunk :roll: Persze áram az nuku az egész házban,apa mehetett vissza a boltba gyertyáért!5 perc múlva hív hogy nem tud elmenni a kereszteződésnél mert derékig ér a víz :shock: Aztán 2 autót kellett kimentenie egy mélygarázsból!A főnöke hívta hogy vészhelyzet van be kéne menni dolgozni :shock: Ne tudjátok meg mi volt itt!A neten olvastam hogy a Nyírőben a nővérek kézzel lélegeztették az intenzíven az embereket mert ott sem volt áram!
Szóval teljes káosz volt itt!

Ági
csagi

Sziasztok!

CSilla!
Én is gratulálok a telkehez.
Flóra mint egy kisangyal, nagyon szép.

Ági!
Széo kis vihar volt. Itt is esett az éjjel ,de nem volt vészes. Viszont az erkélyen úsznak a virágaim a ládában. :)

Mentem.

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Ildi! Az ára is jó, 16E ft volt.

Tünde! Igen, karfája is van a babakocsinak, majd teszek fel képet. Bence is nagyon szereti a társaságot, és főleg a gyerekeket, úgyhogy én is mindenképp szeretnék majd járni vele vmi baba-mama klubb félébe. Ha hallasz valamit, szólj! Amúgy mostmár annyira Bence sem kiabál, ha kimegyek pl. a konyhába, viszont amint észreveszi, jön utánam. Ez otthon nem is lesz baj, csak itt lépcső meg pince van, úgyhogy nagyon kell figyelni. Augusztus-szeptember körül költözünk, már csak a gáz legyen meg, mert anélkül nincs meleg vizünk.

Ági! Hallottunk a viharról, szörnyű lehetett! Azt is mondták a tv-ben, hogy elindult felénk, szerencsére csak egy kis eső ért ide, még le sem hűlt rendesen az idő.
Petra

Kép
ppetra

Meli!
Képzeld, micsoda véletlen! Szarakodik a jobb szemem (parázok is rendesen, mert eléggé nyamvadék a retinám és szülni is azért nem szülhettem, mert fennállt a veszélye a retinaleválásnak) és szabadságon van a dokinő, akihez járok. Így gondoltam bejelentkezem oda egy vizsgálatra, ahol a lencsém szoktam rendelni. És véletlenül éppen a férjed rendel ott, úgyhogy holnap délután megyek hozzá egy szemfenék vizsgálatra. Amúgy a név is csak itthon esett le, hogy mindig Miklósozod, de most már kapcsoltam.
Amúgy nagyon fosok, rmeélem, nem vakulok meg, mert abba belepusztulok.

Petra!
Voltunk ma kint, találkoztunk krisztiánnal is. Megbeszéltük, hogy szóltok, ha jönnek udvart rendezni, mert akkor mi is alakítunk rajta egy keveset.

Örültök a hűvösnek? Én nagyon! De még Flóra is, végre nem hajnali 3-kor kelt enni, hanem, mint a régi szép időkben! És újra este 8-tól reggel 7-ig aludt! Éljenek a rossz idők!! :D

Kép
nycsilla

Sziasztok!
Most már nekünk is van net, így tudok jelkezni!
Dóra baba ma 12 hetes! El sem hiszem! Úgy elrepült ez a pár hét!
Egyébként nagyon jó baba, kis nyugodt. A meleget nem szereti.
Fürcsi előtt mértük, 5920g.
Majd még írok, most megyek pihenni!

Hogy kell a kép méreteit levenni? Tennék fel képet a kicsiről!
ágimanó1

Sziasztok!

Csilla! Mondta Krisztián, hogy jártatok kint. Tetszett a tesódnak? Remélem, minden rendben lesz a szemeddel. Én is nagyon örülök a hűvösnek, igaz holnap a Tóra akartunk menni, lehet, hogy így csak sétálunk egyet.

Ágimanó! Örülök, hogy jól vagytok Dórával együtt. Szerintem a nagy meleget senki nem szereti, csak vízparton lehet kibírni. Talán most pár nap enyhülés lesz. Én outlookot használok levelezéshez, és azzal szoktam kicsinyíteni a képeket, ha ismered, elmagyarázom, hogy kell.

Petra

Kép
ppetra

ágimanó1

Sikerült egy vonalzót készítenem.
Képet kicsinyíteni nem tudok.
Dóra egy ideje megtalálta a hüvelyk ujját. Tud valaki segíteni? Volt valakinek ilyen problémája? Mi nem akartunk neki cumit adni, igazából nem is kérte. Túl nagynak találta!
ágimanó1

Sikerült képet kicsinyíteni. Kép
Dóra baba [img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1154591409.57.jpg[/img]
ágimanó1

Sziasztok!

Tünde!
Mi viszünk egy csomag pelust és 2 csomag fürdőpelust is. Kocsiba befér. Én a helyedben csak annyit vinnék ami éppen az útra kell, a többit kint is meg lehet venni.
Szerintem sem helyes, ha valaki a bébihordóba sétáltatja a gyereket, szegénynek milyen kényelmetlen lehet. Én semmi képpen nem teném rá a babakocsi vázára. Akkor lehet hasznos, ha szülők sietnek, nem akarnak bajlódni a gyerek ki és bepakolásával.

Ágimanó!
Mi photoshop-al szoktuk kicsinyíteni a képeket.
Nekünk nem használta Márk a hüvelyk ujját, cumizni sem cumizik. De a következő gyereknek biztos a szájába dugoml. Így hátha könnyebben elfog aludni. Nálunk inkább Zolkó volt cumi ellenes, dse szerintem már Őt sem zavarná.

Apuék most mentek az útra a biztosítást megkötni. 15 napra, azzal az indokkal, kitudja merre köttünk ki. :D 8 napra készültünk...meglepire készülnek?

Most megyünk Manóval fürdőrucit venni a bálna testemre, hátha találunk a városban (már Derecskén vagyunk).

Mi már bepakoltunk, tiszta káosz. Érdemes akkor, amikor a gyerek alszik. Amit elpakoltunk, manó elővette. Na, persze azzal a játékkal akkart játszani, amit már a táskában volt. :) Vasalt ruhát percek alatt döntötte össze... Zolkó már tisza ideg volt, én a végen már csak röhögni tudtam rajtuk.

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Szia Ágimanó!

Nagyon szép a kislányod! Nagyon csinos a rucija is. Fotóalbumotok van már? Oda nem tesszel fel képeket?
REmélemn a következő bébi kislány lesz nálunk is.....:D

Szia

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

SZiasztok,

Ági,
Nagyon szép a kislányotok és a képek alapján én sokkal idősebbnek gondolnám.
Zalán elalváshoz kap cumit, de már volt olyan, h. mire megkerestem elaludt, ugyhogy lehet ezt inkább már nekem kellene az agyamból kiverni, de a szokások rabja vagyok. Amugy mi is akkor vettük elő, amikor az ujját elkezdte szopizni.

JOlka,
15 napra biztosítás? Tényleg készülhet valamire, nem költ az ember plusz 10 ezreket semmiért. Akkor nem is lepődünk majd meg, ha nem jelentkezel be másfél hét múlva. Én is épp most számoltam ki mennyi lesz a biztosításunk 15 napra, kb. 15 ezer, 3 főre, egy közepes nagyságúval. Tegnap megvettük a repjegyet, meg megcsináltattuk a Zalus útlevelét, hát mit mondjak elég hülyén néz ki, h. a két nagy lapát kezem ott virít a mellkasán, de miért nem szólt a nő? Na mindegy. AMugy ma éjszaka többször is felkeltem, mintha már ma indulnánk, mert épp egy hónap múlva megyünk és amikor feküdtem le 1-kor eszembe jutott, h. valószinű 1 hónap múlva már nem is fekszek le, ugyanis kb. 2-kor indulnunk kell Nyh-ról, nagyon korán megy a gép. meg eszembe jutott, h. Zalus már majdnem Spanoylo-ban lesz akkor, amikor egyébként fel szokott kelni. Kiváncsi vagyok mennyire zavarja majd be.
Ja, persze eszembe sem jutott 2-3 pelenkánál, többet vinni. Rengeteg más cucc is lesz. tegnap a barátnőmmel épp azon röhögtünk, h. majd megyek a spanyol gyógyszertárba és elkezdem ismételgetni, h. ung. hidrophil nonionic, mert ugye Zalán ezzel fürdetjük, na hogy ne nézzenek hülyének, mert lehet fogalmuk sem lenne mi a bajom, azt pl. biztos viszünk és még mennyi apró dolog lesz. Vettél Márknak tengerjáró gumicipőt, biztos tudod mire gondolok, tengeri sün, kagyló ... ellen. Ha igen,hol?
Fürdőrucit sikerült venni?

Petra,
Van még sok eladó telketek? Én csak azért nem irom, h. mi is vennénk, mert ugyebár egy van nekünk is, de ugy látom neked megy az eladás, majd eladod a miénket is, ha sorra kerül. :lol:

Szép napot mindenkinek.
Tünde

KépKép
tuzal

Sziasztok Jolka, Tünde!
Köszönöm a tanácsokat. Már próbáltam a kicsi szájába nyomni a cumit, de mivel nagy a feje, és állástalan, kiköpte.
Ti együtt mentek nyaralni? Vagy egyszerre?
Jó nektek, de nekem is.
Mindenesetre jó nyaralást mindkettőtöknek!
Egyébként mindenki azt mondja, hogy nagy Dóra. Eleve 4 kilóval született. Most pedig mindjárt 6. És 63cm.
Egy romaasszony kérdezte, mennyi idős. Mondom2 hónapos. (annyi volt akkor). Azt mondja felér 4-gyel is.
Még nincs profilom, azt még ki kell kísérletezni. De leírhatod Jolka.
P.O. bodyt nem tudtok jó áron? Hol lehetne venni? Vagy ilyen drága? A múltkor a szuperinfóban 999ért olvastam. Mátészalkán.
ágimanó1

Sziasztok!

Tünde!
Gumicipőt még nem vettem. Nem is láttam, talán a strandon pár gumiszandált. De szerintem kint több választék lesz, és nem lesz olyan drága, vagyis remélem. Mosakodó, mi is azt használjuk még, de mostanában, hogy hab legyen Manónak, Gabi fürdetőt is teszek neki. Szerencsére a bőrén semmi változás.
Ti milyen fürdőpelust használtok? Mi a libberot, méretben ebből találtuk a legnagyobbat, meg ez tényleg nem szívja meg magát.
A fürdőben néztük, hogy a másik két márkás pelus, pedig igen. Gyerekek csak úgy húzták az ülepüknél. :D
Fürdőruci, sajnos nem sikerült venni, túl válogatós vagyok. Sötétet akartam venni, hogy egy kicsit csaljak a súlyommal. Meg, ha valaki rám nézz, a fürdőrucit nézze és ne a testemet. Erre a csaj sárgát, rózsaszínt ajánlott, na persze egybe olvadok vele, és jól nézzek ki, ha kifekszem. :)Akkor még mutatott csíkosat, na ebbe mint a tehén, Már a foltok meg is voltak. :D Egyelőre marad a úszódressz, majd a Balcsinál nézelődök még. A szarvas utcán akartam venni otthon, de oda már nem jutottam el, pedig ott van választék és árban is jó.
Vettem ma még pár játékot az útra, ez lesz Márknak a meglepetés. Pl. Egy mágikus írótáblát. Úgyis szeret mostanában firkálni, remélem el lesz vele egy darabig.

Ági2!
Nem együtt megyünk nyaralni. Tündiék majd csak szeptemberbe. :D

Fotóalbumot a következő képen tudod létrehozni.
Az ablak jobb felső sarkában van a fotóalbum(rózsaszínes) logója, erre rá kell kattintani.
Majd, megjelenik egy új ablak, itt a Saját album létrehozása, szerkesztése parancsot választod. Meg kell adni a fórumba is használt nevet és jelszót. Ezután megadod az album nevét(általában a gyerekek nevét szokták) és leírását, és utána lehet tölteni egyesével a képeket. Érdemes ezeket is kicsinyíteni előtte, mert akkor gyorsabb a töltés is.
Jó szórakozást hozzá, várjuk a képeket!!!

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Ági2!

p.o bady, nekünk már nem nagyon kell, de mi a centrummal szemben a babbotban, v. Debibe a Brumimaba vettünk. De szerintem lehet kapni a Emberkében is (kossuth utca).
Nekünk nagyon bejött a asti és a kenguru gold is. Ezt az utóbbikból, most rengetteg van a Sparban is, főleg kislány színekben. 100% pamut.
Szia

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Jolka,
Itt Nyh-án tudtam volna több helyet is ajánlani fürdőruci ügyben, de Debiben már nem vagyok képben a boltokat illetően, meg gondolom oda már ugysem lépsz át. Igaz nem ismertelek szülés előtt, de miért bálnázod, meg tehenezed le magad mindig?
KÉpzeld, ahogy jöttünk haza az egyik turiban épp pakolták az új árut és láss csodát volt a cuccok között egy 19-es gumitalpú szandijuk. Mivel ruhát eddig is hordtunk turisat, ha jól kisikálom nem hinném, h. baja lesz tőle a gyereknek. 19-es lábbal az előző gazdinak sem hiszem, h. gombás volt a lába. :lol: Arra a két hétre tökéletesen megteszi. Amugy kaptunk még tavaly nagyon vagesz tengerjáró cipöt svéd unokatesómtól, de nem vette észre és az egyik 17/18 a másik meg 19/20, igy meg csak nem adom a gyerekre.
Mi a Babylove és a Huggies uzsópelust használjuk, de nincs velük bajom, talán előbbi jobb, de barátnőm meg a Libero-t szidta. Már nem tudom mi volt vele a baj. Amugy én kacérkodom a gondolattal, h. a tengerbe pelus nélkül is beleengedem a gyereket egyszer próbaképp. Onnan csak nem küld ki senki. Na meg nálunk csak napi egy "termés" van, nagyjából már azt is tudom mikor. Amugy állitólag két hete H.szoboszlónk felnőtt embert sz@rt bele az egyik medencébe, azt hitte nem veszik észre. Mindenkit azonnal kizavartak a vizből és leengedték a medencét. Durva.
Épp tegnap este irtam fel a listára (internetes olvasgatásom eredményeként), h. új játékot érdemes vinni a repcsire ism leglább leköti egy időre. Látod te magadtól is tudtad. Okos vagy.
Jó nyaralást kívánok nektek.

Ági,
Nagyon meglepődtem a múlt héten, de a PO body az Enikő bababolt után a Brendonban a legolcsóbb, ebben a hónapban meg a baba magazinban lévő kuponnal 700 v. 800 némelyik.
Félre ne érts, egyáltalán nem akarlak cumiztatásra buzdítani, de millió cumi van, nekünk a Mam szilikonosa jött be.

Tünde

KépKép
tuzal

Jolka!
Köszi a segítséget. Tettem fel néhány képet.
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=10280
ide. Ha jól csináltam.
ágimanó1

Fürdőcipőt a Deichmannban lehet venni, 1000 ft körül. Kis méretekben még volt a múlt héten.

KépKép
simsi

Sziasztok!

Ági! Dóri tényleg nagyon édes, és ez a kis ruha! Hát igen, a lányokat aztán nagyon lehet öltöztetni.

Jolka! Mi is kislányt szeretnénk másodiknak, ismered a kínai fogamzásnaptárt? Én szerintem fogom használni az ügy érdekében. A fürdőrucit én is majdnem feladtam, legalább 20-at felpróbáltam, mire olyat találtam, ami tartja a cicimet és nem ugrik ki belőle, végül a Plázában vettem 990 forintért :D Engem már nem érdekel, hogy nem tökéletes az alakom, mivel szoptatok, úgysem fogyókúrázhatok, akkor meg mit aggódjak. A lényeg, hogy jól érezd magad benne. Mi is Libero úszópelenkát használunk, de vettem már noname-t pelenkadiszkontban, ugyanolyan jó volt, csak befogta a kék pelenka a kifogót.

Tünde! Nincs több telkünk, azaz van Kabaláson egy, de az már nem építési, arra várunk, hogy a szomszéd, akinek szintén ilyen keskeny a telke, építkezni akarjon és akkor szüksége lesz a miénkre, addig lehetetlenség eladni jó áron. Felétek a Kistelekiben 4-5 millióért árulják a telkeket, szerintem simán el tudod adni, ha nincs nagyon bent, ahol már elég sok a kisebbség.

Petra

Kép
ppetra

Sziasztok!
Kérdezném, hogy ti szopi után lefejtétek a maradék tejcsit? Vagy lefejitek? Ittátok a laktoherb teát?
Én mindig azon izgulok, hogy elég e a kicsinek. Pedig szépen fejlődik.
Köszi[img]][img]http://babafalva.hu/tickers/15p.png[/img][/url]
[/img]
ágimanó1

Szia Ági!

Én soha nem fejtem ki a maradék tejcsit. Szerintem ha szépen fejlődik Dóra és szopi után elégedett, nyudodt, akkor ne aggódj a mennyiség miatt. Én a kórházban ittam a laktoherb teát, azóta nem. A védőnő szerint okozhat a babának hasfájást.
Petra

Kép
ppetra

Ági!
Ezzel a fejéssel szerintem mindenki úgy volt, hogy csak addig csinálja, míg feltétlenül muszáj. Én pl. 3 hétig csináltam, de már az őrület határán voltam, mert semmi másra nem volt időm, még pihenni sem. Volt közben egy mellgyulladásom, mert annyi tejem volt, hogy még vagy 2 gyerek eltejcsizett volna vele. Ezek után eldöntöttem, hogy abbahagyom, mert minél többet fej az ember, annál több a tejcsi, Flóra meg úgyis annyit szopizik, amennyi az igénye és akkor annyi is termelődik. Így annyiban maradt a fejés és őszintén szólva legközelebbre egyáltalán nem tervezem (csak a kórházban, míg be nem indul a baba).
Te hogy csinálod?
Egyébként volt ismerősöm, aki 1 éves koráig szoptatott, fejt is és mindig eladta a tejcsit, 1e huf/ l. A végén már csak a pénzért fejt. Szerintem ez olyan hülyeség.

Petra!
Ma mennek ki anyósomék megnézni a telket.
Volt már a gázos, készen van a papírmunka?
Szememre azt mondta doki bácsi, hogy könnytermelési probléma, de sajnos hiába műkönnyzek azóta sem jobb. Azt is javasolta, hogy gondolkozzak el a tornán, mert a keméyn fizikai igénybevétel miatt komolyabb problémáim is lehetnek vele. Beparáztam...
Bence bébi?

Kép
nycsilla

Szia Csilla!

Mit szóltak anyósodék a telekhez? Tetszett nekik?
Nem volt még a gázos, fogalmam sincs, hol tart a dolog.
A szemeddel végülis jó, hogy nincs komolyabb baj. A táncra gondolt, hogy hagyd abba? Hát az gondolom nem lenne jó.
Bence bébi jól van, már alszik. Tegnap voltunk a spar-ban, és megnéztük a gokartosokat, annyira tetszett neki, vagy fél órán keresztül le sem vett róluk a szemét. Már próbál lépegetni, de még egy kézzel kapaszkodik, egyedül még csak 3 lépést tett, legalábbis amit én láttam. Flóra hogy van? Már teljesen meggyógyult?
Petra

Kép
ppetra

Sziasztok,

CSilla,
Mikor kezdődik neked a munka? Tizedjére már nem kérdem meg hol? :cry: Flóra meggyógyult már?

Ági,
Nagyon szép a kislányotok, megnéztük az albumot. Ami a fejést illeti, én csak akkor fejtem, amikor Zalus nem szopizhatott, mert lázas voltam. Amúgy a köv.gyereknél ezt az egy dolgot fogom még megtenni legfőképp az első napokban a kórházban, ill. az első hetekben itthon. Most a kánikulában több eddig gond nélkül szoptató kismama mondta nekem, h. sokat apadt a teje. Nem is gondoltam volna, h. a kánikula erre is hatással lehet.

Petra,
Oktatóm hetek óta felszívódott. Ilyenkor mi van? Vele már biztos nem folytatom, de neki nem kell a pénz azért a pár óráért sem?
Nálatok ilyen korán fekszik Bence? Nálunk is ma Zalus korán feküdt, de ez negyed 9-kor volt. Elengedett kézzel még nem lép, de egész nap jön-megy. Tejes dolgok közül te mit adsz már Bencének? Én egyelőre csak joghurtokat.

Jolkáékra remélem jobb idő van, mint itt. Már előre kiakadtam, h. a hét elején újabb esők lesznek. Miért nem bír normális idő lenni? Tudom sokan nem értenek velem egyet, de nyáron azért inkább legyen melegebb. mint ilyen hűvös.

Jó éjt.
Tünde

KépKép
tuzal

Szia Tünde!

Bencénél változó a programtól függően, ha délután nem alszik, akkor este már 1/2 8 körül lefekszik, ha igen, akkor 9 körül. Én sajtot és túrót adok neki tejtermékek közül, a védőnő azt mondta, ezekkel kezdjem. Ma reggel sajtos melegszendvicset evett, utána túrórudiból túrót :D
Nem tudom, mi van ilyenkor, hogy felszívódott az oktató, szerintem keress másikat, esetleg, ha jelentkezik, kifizeted az órát, ha nem az ő baja. Sajnálom, hogy ilyen megbízhatatlant ajánlottam, nem tudtam, hogy ilyen.
Az időt illetően egyetértek veled, igaz, sírtam a nagy kánikula miatt is, de ez már túlzás. Én is remélem, hogy Jolkáéknál jobb az idő.
Többiek, hol vagytok?
Petra

Kép
ppetra

Sziasztok!
Hogy mi milyenek vagyunk, Nekünk semmi nem jó!!!HA kánikula van, azt unjuk, ha hűvös akkor meg azt! :roll: Na de tényleg lehetne egy kicsivel jobb az idő!!!REmélem kihjavul mire nyaralni megyünk, mert ez nem valami starndolós idő! NAgy esemény történt nálunk múlthét szerdán!!Petike magától felállt!!! A nagytakarítás közepette, egyszer csak büszke visítások kíséretében a mi fiúnk a falnak támasztott szivacsnál támasz
kodva felállt! Azóta ezt naphosszat gyakorolja, és mindenbe kapaszkodva, figyelmen kívül hagyva, hogy instabilitása miatt erre nem alaklmas minden tárgy!/PL bébikomp, babakocsi, könnyen elbillenő puff stb)Így aztán sűrűsödnek az esések is! A másik szomorú változás, h. már nem szopik az úrfi.Az utóbbi pár napban elfordította a fejét a reggeli és esti szopinál(már csak ilyenkor szopott egy hónapja)csak apótlást ette meg.Így egy reggel megpróbáltam lefejni, h. mennyi tej is lehet még, hát egy csepp nem sok, annyi sem volt szinte :cry: na ezért nem kellett már neki!Lhet h. a kánikula volt az oka az elapadásnak?? HA jól meggondolom alig ettem ebben a melegben, csak ittam.Volt olyan nap, h. csak egyszer kajáltam -szerintem ez okozta!de azért annak örülök, h. 8-hónapig tejcsizett/6hónapos koráig más le sem ment a torkán :P / ui a családban ez nem volt megszokott.
Ma megyek cipőt venni Petyának, mert már bőszen lépeget is, de eddig csak mezítláb volt, azt hiszem eljött az ideje egy normális kiscipőnek!Nem lesz olcsó mulatság! :)

Kép
dora1980

Dóri!
Nagyon ügyes peti, meglátod, hamarosan lépegetni fog a segítségeddel!
A szopi miatt meg ne aggódj, így is éppen eleget szopizott. Nálunk is csak 8 és fél hónapig tartott, igaz ő magát választotta el, nekem még bőven lett volna tejcsim, gyógyszerrel kellett elapasztani.

Tündi!
Írtam mailt, mindenféle munkáról. Kérdezz nyugodtan és válaszolok szívesen. csak ne itt, tanulva az eddigi hibáinkból, hanem privátban. Oké?
Te nem tervezel visszamenetelt, ugye, hanem köv. babát?

Petra!
Visszük a pénzt a földjavításra, remélem még a hét elején. Majd hívlak, ha Csabi itthon van és akkor kiszaladunk vele. Ha nem siekrül, akkor hétvégén mindenképpen.
A szememmel kapcsolatban: Nem a táncra gondolt, ez nem túl nagy fizikai megterhelés, hanem a tornára, mert az viszont igen (gondoljatok csak a 100. felülésre, mikor már kiesik a szeme az embernek az erőlködéstől). Őszintén szólva fogalmam sincs mit csináljak... :( Be vagyok szarva, de nem tudok dönteni. ha abba is hagyom a tornát, vmit csinálni kell helyette, de mi az ami legalább ilyen szinten kondicionál és segít az alakom, no meg az egészségem megőrzésében???? :( Úszni utálok, bicajozás? Jó, de azt meg nem lehet pl. télen...ááá, készen vagyok.... :(

Anita2!
Neked mi lett a hajhullással? javult? Mit mondott a doki, akihez utoljára készültél?

Nekem egyébként sokkal jobban esik ez az idő, mint a meleg. Érdekes, én azt sem bánnám, ha már végig ilyen lenne. Mondjuk korábban (terhesség előtt) mindig azt mondtam, hogy inkább izzadjak, de ne kelljen fáznom. Most meg fordítva.

Kismanó jól van, teljesen rendbejött, látta doktronéni is. (Nagyon megdícsérte, hogy milyen kis édi, mert magától nyitotta a száját, hogy lássa a doktronő a torkát.)
Viszont jön vagy 5 foga. Egyébként még mindig 12 van, úgyhogy még 8 hiányzik. Szenved, rág, mint állat és sajnos estére belázasodik. Vettem most graphefruit-cseppet és echinachea-t az Ökonettől, remélem hazsnálnak és az immunrendszerét is erősítik.

Kép
nycsilla

Sziasztok!
Szörnyű idő volt a hétvégén. Voltunk szüleimnél, már 1 hónapja készültünk erre a hétvégére, hát nem jött össze. Dóra nem tudott aludni a jó levegőn, hideg volt, esett az eső. Nyügös is volt, már nagyon figyel, és tudta, hogy ez nem a megszokott kis kuckója. Mellettem aludt, én alig aludtam, Dóra állandóan cuppogott. Képzeljétek milyen kis rafkós. Oldalra fordul! Önállóan. Így nem esik ki az ujja a szájából! Jó mi? Még csak balra vettem észre!

Petra! A védőnő nekem is mondta, hogy fájhat a hasija, de mivel a kezdetektől iszom a teát, szerintem hozzászokott. Egyébként, hogy lekopogjam, nem volt hasfájós.

Csilla! A maradék tejcsit mellszívóval szívom le. Na nem eladásra. Elteszem a fagyóba. Egy ismerős mondta, ő azzal higította a főzelékeket. Na meg bármikor jól jöhet.
Egyébként ma a kicsi rengeteget vissza büfizett. Meg is rémültem, hogy nincs e valami baj?!

Tünde! A cumira visszatérve, nekünk is mam cumi van, de hiába nyomtam a szájába, kiköpi. Én meg már nem erőltetem. Sokszor engem is idegesít a cuppogása, de hiába tömném. Már nem erőltetem. Már sok szokását elhagyta. Például láttad a fényképen, hogy a pocimon aludt. Ez így ment 1 hétig. Csak ott tudott elaludni. Ha megpróbáltam letenni, rögtön felkelt. Ez a szokása is elmúlt egy hét alatt. Bár az ujját már több mint egy hete szopizza.
A nagy melegben nekem is apadt a tejem. Én ettem rendesen, de a kicsinek nem kellett. Rögtön hívtam a védőnőt, hogy mit csináljak. Most úgy érzem nincs gond. (Gyorsan lekopogom!!!)

Dóra! Gratula Petikéhez! Nagyon ügyes!

Sziasztok!
ágimanó1

Sziasztok!

Most kerültem gépközelben, de szóltam az uncsitesómnak, hogy azért tudassa, hogy mi van.
Tehát a születésnapomon és a házassági évfordulónkon 2006.július 22-én 10.03-kor megszületett a kisfiúnk 4150 grammal és 51 cm hosszúsággal.
Én nagyon jó tapasztalatokkal jöttem haza, és egy élmény volt Pesthez képest, minden területen. Nem tudom miért, de sokkal jobban bírtam ezt a második csaszit. Még fájdalomcsillapító sem kellett. És a doki is nagyon rendes volt. Meg mindenki.

Majd még írok, ha lesz időm, addig is Mindenkinek minden jót!

Puszi: Emese

És köszi a gratulációkat.
jurem

Sziasztok nyíregyházi mamik!

Segítségeteket kérném!
A Tokaji úton lévő Micimackó bababizit ismeritek-e?
A panzió emeletén volt, a napokban kerestem őket,hogy eladták-e a beadott peg-perego babakocsimat.Hát képzeljétek el eltűnt! a szó szoros értelmében!!Aki bérbe adta a helyet nekik,az sem tudja hova,leléptek úgy,hogymég a bérleti díjat sem rendezték.Szombaton még nyitva voltak,vasárnapra eltűntek az összes beadott bizis holmival.Nem lehet őket telcsin sem elérni.
Ha bármi infótok van,megköszönném,egy 110ezres kocsim bánja,a váratlan
kistesónak most vegyek mégegyet????Tiszta ciki!
Dani+Anita
danita

Sziasztok,

Emese,
Gartulálunk a hatalmas fiadhoz. Az időzités pedig tökéletes. Ünnepelhettek mindent egy napon. :D
Örülök, h. jó élményekkel tértél haza. Várjuk a képeket a kisfiadról és pár sort arról,h. hogyan telnek az első hetek két gyerekkel?

Anita3,
Bocsi, h. azt irtam, h. 3, Anitából már te vagy a harmadik. Sajnos segíteni nem tudok, mert nem ismerem ezt a boltot, de elképesztő, amit leirtál. Amugy gondoltad, h. ott fog v.ki egy drága PP-t megvenni??????? Miért nem a babaszoban, v. a babaapron hirdetted meg? Barátnőm még a Kelet apróban sem tudta eladni az elég drága babakocsiját, nemhogy egy ilyen ismeretlen bizományiban (általam legalábbis).
Azért ha van kedved gyere, mert szivesen megismernénk. Kisfiad mennyi idős? És mikor várható a ksitesó?

Ági,
Szerintem a tejtermelés szempontjából a sok folyadék az elsőrangú, persze a kaja is, de az a lényeg, h. a hideggel együtt visszaállt nálad is a tejtermelés. Teától én sem vettem észre, h. fájt volna Zalán pocakja. A cumit pedig tényleg ne erőltesd.

Csilla,
Megkaptam minden kérdésemre kiterjedő, részletes válaszod. :lol:
A kérdéseidre az ismert okok miatt én is inkább priviben válaszolok.

Petra,
Sajtos szendvics alatt mire gondoljak? Milyen sajt és hogyan szervírozva hidegen, melegen...? Ilyet én még nem adtam Zalánnak.

Dóra,
Nagyon ügyes a kisfiad, innentől kezdve akkor nektek is mozgalmasabb lesz az élet. Zalánnal mióta feláll törtentek már sajnos kisebb balesetek. Mondanom sem kell a kiságyban v. a járókában üti be magát. :(

Tünde

KépKép
tuzal

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?