Új privát üzeneted érkezett!

Nem tudom, már ki ajánlotta a sky travel utazási irodát, de én inkább nem ajánlanám őket. Még azt lenyeltem, hogy a nő semmit sem tudott mondani a kiválasztott szálláshelyről, és úticélról, telefonált valahová, aztán elmondta mindazt, ami a katalógusban le van írva. Már akkor ki kellett volna fordulnom onnan. De én hülye, befizettem az utazást. Na, addig voltak kedvesek, amíg a pénzt meg nem kapták. Utána meg flegmák, és húzgálják a szájukat. (kivéve a főnökasszonyt talán) Ú, de nem bírom az ilyet.

Szóval, gondoljátok meg a sky-t!!

Egy biztos, először, és utoljára fizetek be utazási irodába, de ez már az én gondom.:( :( :(

Amúgy, hogy vidámabbat is írjak, voltunk a Balatonnál. Nagyon jó a víz, Bencust ki se lehetett zavarni. Akkor volt a balaton átúszás is, úgy sajnálom, hogy lemaradtam, (mert csak este tudtam meg, hogy volt) régi vágyam, hogy egyszer átússzam a balatont.

És hogy mosolyogjatok is egy kicsit: Bencust az apja, ma pizsamában vitte le, mikor megláttam... :D
Azt mondta, ő nem tudta, hogy ez pizsama. :) Igaz, is, atléta, rövidnadrág, ki mondja meg róla, hogy abban aludt a gyerek? :)

KépKép
simsi

Sziasztok!

Én is ezer éve.... :roll:

Jól vagyunk, Botond egyre ügyesebb! Ami negatívum: mostanában újra kelünk éjszaka :? : vagy a meleg, vagy a foga, mert eléggé zarvarja (ömlik a nyála, kb. 6 ujja van folyamatosan a szájába,meg mikor mit talál, kicsit nyugtalan is a napokban). Majd meglátjuk!

2 hét,és már ő is fél éves, hihetetlen :-) :shock:

Nagyon szépek a babák egytől-egyig!

MIndenkinek további kellemes nyarat, nyaralóknak jó időt, jó pihenést!

Lehet, mi is bevállalunk köv. hónapban egy hosszú hétvégét a fiatalúrral!

Sóstón tényleg bemehet a szülő a gyermekmedencébe???

Kristóf: Boldog névnapot!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok!

Zsuzsi!
Kristófnak boldog névnapot kívánunk!

Simsi!
Balatonnál hol voltatok? Mikor legutóbb voltam, a parttól 150 méterre is bokáig ért a víz, örülök, hogy helyrejött. Utazási irodával nem sok tapasztalatom van, én sem szeretem a szervezett utakat, szerintem sokkal drágám, mint önállóan menni.

Anita!
Kornél is nagyon édi, tényleg látszik a fogacska. Bencének most jön a második.

Csilla!
Írtam neked. Voltunk ma úszni, nem tudom mi volt Bencével, nagyon kis nyűgös volt. Lehet a foga miatt. Volt egy fotós, valami újságnak fényképezett, lehet, hogy médiasztárok leszünk:-D Persze Bence a kis fotogén tette magát, ahogy szokta, ha vaku van a közelben.
Na hadd lássuk azt a vonalzót, másold be a másik sort! Már csak Neked nincs! Ja és Zsuzsinak! Milyen nagy divat lett, egy bolond százat csinál :)

Petra

Kép
ppetra

próba

Kép
nycsilla

Ugye sikerült!!! :D

Kép
ppetra

Sziasztok!
Hú ilyen éjjelt a megölő ellenségemnek sem kívánok!!Gyorsan kiírom magamból!!Fél2-kor felkelt Peti, és fél6!!!!!!!!!!!!!!!volt ire visszaaludt!!már mindent csináltam vele, altattam, hagytam sírni etettem, gyógyszert is kapott, bekentem az ínyét, hiába. :cry: :cry: Fél kilencig aludt.Most látom, hogy talán a második fognak sem kell már sok és kibújik.talán az volt a lúdas,csak sajna nem engedi megnézni!

Kép
dora1980

Petra!
Köszi a segítséget vonalzó-ügyben! Nagyon béna vagyok ilyesmiben, mint ahogyan már párszor írtam is nektek! Inkább eltáncolom, kérjetek bármit, bármilyen témában!! :D
Írok mailt és sms-t is, szólj, ha megvan a papír és jelentkezem be az ügyvédnél!!! Amúgy letegeződtünk D.néval, nagyon aranyos, segítőkész és még a Nyírturai telkek is átkerültek vissza hozzá. :) Micsoda véltlen egybeesések!
Ja, szólj, ha a médiasztár vhol feltűnik! Feltétlenül megnézzük! :) Készített már rólatok víz alatti felvételt a zsuszi barátnője? Mi mindig tőle kértünk képeket és felvételt is. Nagyon szupik vannak nekünk Angyalkáról.

Dóri!
Ne aggódj, szerintem ilyen mindenkivel előfordul. Vsz. tényleg a fog az oka. Amúgy nekem csak 2 hónaposan aludta át elsőzör az éjszakát, addig többször felébredt szopizni. Mondjuk azóta nem volt csak 1-2 ilyen bömbizés, de nálunk is a fogzás miatt.

Zsuizsi!
Igaz már a Balcsin vagytok, de boldog névnapot Kristófnak! És kellemes pihenést!

Jut eszembe: mi is megyünk Egerbe.Találtunk egy nagyon szupi szállást, egy görög panzióban, nem tudom, miért ez a neve, majd kiedrül. Ja, amúgy apartman, 2 szoba, 2 fürdő, konyha. Merthogy visszük anyut is... Tudjátok ezügyben már az álláspontomat, hiszen emiatt mondtuk le Németo-t, Inzellt.

Szép napot mindenkinek!

Kép
nycsilla

Petra!
Mi jobban kedveljük az északi partot, Révfülöp, Pálköve és Ábrahámhegyre szoktunk menni. Mikor hova. Igaz, ide karúszó nélkül nem tudom bevinni a gyereket, de már egyre nagyobb, és megszokta. Amíg kicsi volt, addig a déli partra mentünk. (balatonfenyves)
Az északi parton szerintem több a program, kirándulási lehetőség. Tavaly 1 hétig voltunk, és nem volt annyira strandidő, így bejártuk a környéket, sok érdekes hely van.

Ma mutatták a tv-ben, pont b.fenyvest, úgy láttam, joval több víz van már ott, mint 2-3 éve. Most már legalább térdig ér :)

Csilla, jó nyaralást nektek!

Jolkáék H.o-ban?

KépKép
simsi

Sziasztok!

Csilla!
Gratula a vonalzóhoz :)

Utazási iroda: Nekem most éppen rossz tapasztalatom van velük. Úgy érzem, hogy egyik sem szeretné a kívánságaimat kielégíteni, ha nem akarok beállni a sorba. Vagyis, ha nem a katalógusból nézek ki egy utat, és nem csak fizetni megyek be, hanem esetleg külön kívánságom is van, ami a katalógusból nem derül ki, akkor nem akarnak segíteni.
Konkrétan mostanában belföldön kerestünk szállást többször is, de gyakorlatilag nem tuttak segíteni, vagy nem akartak. Volt olyan iroda, amelyik megmondta, hogy miért nem az interneten keresgélek.:o Hát keresgéltem a neten, és találtam is, valószínűleg így jobban jártam. Nem tudom mi lesz, ha külföldre megyünk majd.

Más: Alexa lassan eljut a szobatisztasághoz, igaz még a kaki nem mindig oda sikerül, ahova kellene, de most már éjszaka sincs pelus, és mindig száraz az ágya reggel :)

Szép nyarat
Sziasztok

Melinda
Kép
Kép
hajme

Sziasztok!

Végre gép előtt vagyok. Sajna a gépünk nem nagyon bírja ezt a nagy meleget. Nagy venti sem mindig segít rajta.

Nyaralás:
Jövő hét pénteken indulunk, de már szerdától Mutiék leszünk, onnan indulunk közösen.
Péntek este a hátárnál megalszunk, és reggel korán indulunk tovább, hátha elkerüljük a nagy forgalmat. Ugyan mind ez még változhat, Manó a főnök. :)

Mi a red treff-nél foglaltuk a szállást. Nagyon kedves ügyintézőnk van, Manót imádja. :) Ma mentünk a részvételi jegyért, és mindent elmondott, amit tudnunk kell. Németül volt kitöltve, még le is fordította, mert mi angolosok lennénk.
Igaz, mi is találkoztunk már olyan irodával, ahol semmit nem tudtak mondani katalóguson kívül. Nem is tudom, hogy elvárhetó-e tőlük, hogy minden helyről részletes infót adjanak. Rengeteg hely és szálláshelyet tudnak kínálni. Általában, akkor tudnak többet mondani, ha már járt arra, vagy az utasok elmondásából csipeget.
Eddig szerencsénk volt és mindig tudtuk, hol kell átvenni a kulcsokat.
Már a mostani útról is sok infót leszedtünk a netről.
De legközelebb helyben keresünk szállást, állítólag úton-útfélen kínálják a szállásokat. Olyan lehet, mint a Balcsinál.

Anita2!
Labor eredmény meg van már? Mennyre nagyon hullik a hajad? Foltokba v. "csak" csomókban? Nekem még mindig akad a párnán, de már nem olyan vészes. Sajnos ez ezzel jár. Milyen jó a férfiaknak, egy részről. Őket nem szurkálják terhesség alatt, nem változik meg a testük, és továbbra is van szabadidejük...:)
Nagyon aranyos Kornél, mindig nála veszem észre, hogy hogy telik az idő, még most született.

Anita1!
Végre hallani rólatok. Vasárnap láttunk benneteket a sóstón (strand környékén) sétálni.

Dóri!
Tea ízesítés. Mi nem használtuk a granulátumot, szerintem túl sok mesterséges anyag és cukor van benne. Én a sima garzon teát főztem neki ( kb. fél évig) és pici cukor és citromlé került bele, de sosem itta, ezért csak vizet kap. Próbáld ki pl. a juhar szirupot (Sthal is ezzel ízesít mindent. :)), a dm-be is lehet kapni.

Csilla!
Nekünk is írj az új telekről, mert már nagyon kíváncsi vagyok, de mindig csak sejtelmes üzenetet küldesz Petrának. :)
De jó már nektek!!!

Melinda!
Nagyon ügyes Alexa! Ti mikor kezdtétek használni a bilit?

Petra És Annamari!
Nagyon aranyosak a srácok!!!
Bence lassan el fog indulni. :)

Kristóf! Sok boldog névnapot!!!

Mindenki!
Tali valamikor!!!!!!

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Laborerdményből túl sok minden nem derült ki. "Csak" hogy valahol gyulladás van a szervezetemben. :( A doki azt mondta, hogy most hasraütésből nem ír fel antibiotikumot gyulladásra, mert azt sem tudjuk mire kell. Abban maradtunk, hogy megyek a fogdokihoz, ő megnézi van-e esetleg valami kis gyulladás. Írtam, hogy készülök menni, mert sajna van mit csinálni rajta. Így megvan az indíttatás, hogy ne halogassam tovább. :) Még a héten nyaral a fogdokinő, hétfőn telefonálok és bejelentkezem. De egyébként olyan, mintha pár napja nem hullana annyira. Persze hullik most is, de nem olyan vészes mint korábban. Már nem esem pánikba. De a doki is mondta, hogy az jó jel, hogy nem foltokba hullik, hanem mindenhol (azt hiszem diffúz hajhullásnak neveztik?!). Mert általában a foltos hajhullásnak komolyabb oka lehet. Már egy hete szedem a Revalidot. Az első hónapban löketszerű terápiát kell adni a szervezetnek. Ez napi 6 kapszulát jelent. Remélem beválik.

Na megyek, mert kezdődik Doktor House
puszi

KépKép
KépKép
nagy_anita

Sziasztok!

Anita2!
Örülök, hogy nincs semmi baj.
Lassan megjelenek a rakoncátlan babahajak. :) Nekem már rengeteg van.

Segítséget kérnék TŐletek. Hol lehet kapni jó, de olcsó matracot a kombi ágyba? Most a 70x120-ast használjuk, de ha szétszedjük heverőre, akkor már kb 70x176-os kell. Ja és leesésgátlót is keresek. Már néztem brendon katalógusba, egy breviset ami 6-9eft kapható. Egyelőre nem veszünk gyerekágyat Manónak legfeljebb karácsonyra, addig jó a kombi is.
REmélem, ha már rendes kiságya lesz, akkor jobban fog benne aludni. Így elég neház a rácsok miatt visszacsepészni. Arra gondoltam, ha altatom, akkor mellé tudok bújni, míg megnem szokja , és hátha egy idő múlva, egyedül, cicinélkül alszik el.

Melinda!
Szerinted, jó ha még szoptatok, ha már tesót akárnák? Vagy inkább, addigra szokjunk le a ciciről? Van aki a baba melett a nagyobb tesót is szoptatja. Nektek mi a véleményetek?

Na most már tényleg megyek.

Sziasztok!

Szép álmokat mindenkinek és csendes, sírás mentes éjszakát.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Dóri!
Szörnyű lehetett az éjszakátok, kiderült, mi volt a baj. A ma éjszaka már jobb volt?

Csilla!
Mi is kértünk vízalatti felvételeket az úszáson, de még nem kaptuk meg a cd-t, remélem, következő órára meglesz. Eger tényleg szuper hely, annyi látnivaló van. Mikor mentek?

Simsi!
Mi főleg a déli partot ismerjük, Fonyódra gyerekkoromban jártunk kb. 10 éven át minden nyáron, nagyon szeretem, az északi oldalt nem nagyon ismerem.

Jolka!
Tényleg úgy néz ki, hogy Bence már nagyon menne. Egy percig nem bír egy helyben maradni. Leesésgátlót az ikeában láttam, 2000 forintért, itt: http://www.ikea.com/webapp/wcs/stores/s ... cattype=su
Matrac a Metroban van elfogadható áron.
Tudtommal szoptatás mellett lehet, hogy nem is tudsz teherbe esni. Mikor szeretnétek kistesót?

Anita2!
Jó, hogy megnézték, lehet, hogy tényleg a gyulladástól hullik a hajad. Az öcsémnek gyerekkorában hullott egy foltban, kivették mindkét manduláját és elmúlt. Hátha neked a fogakkal megoldódik.

Tegnap Tiszalökön voltunk, teszek fel Bencéről képeket.
Kép
Kép

Kép
ppetra

Sziasztok!

Petra!
:D :D :D
Nagyon szuper, a kép Bencéről!!!!
Biztos nagyon jól érezte magát. Szépen áll.
Köszi szépen az infót. Lehet, hogy inkább csináltatok egy keretet az ágy köré. :)
Tesót jövőre szeretnénk.
Én is attól félek, hogy ennyi szopi melett, még nem jöhet össze a tesó.
Pl. az ismerősöm védekezés + szopi melett lett terhes... : :wink:

Mentem, Főnök eddig engedet a gép elé.
sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Hello lányok!

Ma a bölcsiben volt egy új kisfiú, akit az apukája szoktat és olyan szinten ordított szegényke, hogy az én kislányom 6 darab reggeli sírása kispályás volt emellett. Remélem, miután eljöttem nem kezdtek rá mind. Flóra már nagyon vágyott, képzeljétek, kipattant az autóból és ment is a kapuhoz és hajtotta: baba-baba, ham-ham. Ilyenkor uis reggelivel kezdenek. Úgy néz ki, tényleg jól érzi magát. Mondjuk az a baj, hogy hajlamosak a sírásukkal egy pár gyereket megríkatni. Flóra miatt is bömbizett 1-2. :(
Amúgy annyira okosak, mindent elsőre eltanulnak. Még a rosszaságot is. Persze az én gyerekem sem kivétel. :D
Na, de jókat is. Már egyre több mindent mond, sokat ott tanult a bölcsiben. Már egész ügyesen eszik kanállal, tisztán iszik, anélkül, hogy a fele kifolyna, mint eddig. Ezen kívül tökre egyedül mászik csúszdára és egyedül is csúszik le, legyen bármiylen meredek, tudja, hogy ha előre dől, akkor kiegyensúlyozza magát.
Na, nagyon cukor. Már kezdem vágyni arra, hogy még egy legyen belőle.

Petra!
Írtam mailt, eddig minden oké, ügyvédnél van időpont. Ha megírtad az adatokat, akkor átküldöm neki és előkészíti keddre.
Hétvégén kimegyünk 5 percre, mert a tesóm is meg akarja nézni, márpedig, ha tőle kapom, akkor hadd lássa!
Többieknek babonából nem írok még semmit, majd ha aláírtuk a szerződést, oké. (Jolka! Bocs!)
Eger: aug. 18-19-20-21. Állítólag annak is szupi kis strandja van.

Jolka!
Tényleg elmondunk mindent, csak hadd legyünk túl a kötelező adminisztrációs teendőkön. Amúgy egyre jobben beleélem magam, remélem, már semmin nem csúszunk el. Főleg, hogy ennyire gyönyörűűűűű!
Most akkor anyukádékkal mentek nyaralni? Nem úgy volt, hogy barátokkal?

Tündi!
Ti mikor indultok?
Én is imádok repülni, bár, mióta korosabb lettem, nem voltam. Mondjuk előtte mindig bennem van a félsz, hogy mi van, ha.... De aztán elhessegetem magamtól, mert ilyen alapon meghalhatok az utcán, az aitóban, a vonattal is simán.

Anita2!
Szorítunk, hogy ne legyen komoly. De így vsz. egy antibiotikumos kúra után vagy fogfeljavítás után minden oké lesz. Majd tájékoztass a részletekről.

Még mindig forróság... de meddig???

Kép
nycsilla

Jolka!
Még azt akartam írni, hogy teherbe lehet esni szopi mellett, csak nehezebb. Legalábbis nekem ezt mondta a doki, mikor nem irattam fel a 6 hetes kontrollon gyógyszert. (Azóta sem szedek és nem is fogok már sosem.)
Én úgy gondolom, hogy mindenképpen leszoktatnám már a szopiról, ezt meg is szokták tenni 1-másfél éves kor körül. Mondjuk, ha ezt olvasná Ági, megölne, mert emlékszem, hogy ő írta, hogy akár 3-4 éves korig is simán szoptatna és érdemes is. Hát, ki így, ki úgy. Mondjuk én egyedi eset vagyok és nem is tudok objektíven véleményt formálni, hiszen Flóra magától döntött úgy, hogy nem szopizik tovább.

Kép
nycsilla

Csilla!
Olvasom!
csagi

:D

Kép
nycsilla

:lol:

Kép
ppetra

:D
Ági!
Hogy vagytok?

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Jolka!
Köszönjük kérdésed nagyon jól vagyunk :)
Mivel mi senkinek nem hiányoztunk a "csapat"ból ezért nem írtam jó ideje.K..va sz@arul esik(sorry) hogy egyetlen egyszer nem kérdezte senki meg hogy mi lehet velünk,akkor minek írtam volna :(
Elnézést a helyfoglalásért!
Ági
csagi

Sziasztok!

Ági! :) Szia

Hogyne gondolnánk rád, csak te nem jelentkezel.
Msn-re is írtam volna már, de ha ott találtalak, akkor elfoglalt v. nem voltál a gép előtt.
Tényleg érettségi? Hogy sikerült a szóbeli?
Balu szopizik még? Vagy már írtad, hogy nem?
Bölcsit sikerült választani?
Munka?
Nálunk minden rendben, csak most már jöhetne egy kis enyhe idő is. Manó elég rosszul alszik éjszaka miatta.

Szia

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Csilla! Mikor választotta el magát Flóra? Örülök, hogy minden rendben a bölcsiben, biztos, hogy rohamosan fog fejlődni szociálisan és minden szempontból a többi gyerek hatására.

Ági! Attól, hogy nem kérdezzük, hogy mi van veletek, még kíváncsiak vagyunk rátok, ha mindenki arra várna, hogy valaki érdeklődjön felőle, már meghalt volna a topik. Azt hiszem, mindannyiunk nevében írhatom, hogy továbbra is nagyon szívesen olvasunk rólatok.

Jolka! Az enyhe idő ide is jöhetne, Bence is olyan rosszul alszik ebben a melegben. Én meg az előbb melltartóban és bugyiban porszívóztam :D

Tünde! Régen írtál, lehet, hogy már el is utaztatok? Többiek?
Petra

Kép
ppetra

Petra!
Azért ez nem teljesen így van,mert ha visszanézed mindíg kérdezgettétek ha valaki 2-3 napja nem írt hogy mi lehet vele?!Nekem ezért esett nagyon rosszul hogy mi eszébe sem jutunk már senkinek:(Pedig én minden nap benéztem és elolvastam miket írtok,mert engem érdekelt hogy kivel mi van!
Na erről ennyit!
Annyira hihetetlen hogy Bence még csak 9 hós múlt és már így álldogál :shock: Lassan tényleg el fog már indulni :D Nekem azért is fura mert Balázs szerintem csak mielőtt elindult 13,5 hósan akkor kezdett el állni :roll:
Jolka!
Msn-en már nagyon rég nem is voltam,csak most pár napja kezdtem megint belépni,de akkor is főzök vagy takarítok mikor Balu alszik,azért nem voltam soha elérhető!
Az érettségit túléltem nagy nehezen :oops: Jó volt hogy elsőnek mentem be,hamar túl voltam rajta!Rendesen megizzasztottak minket!A magyar és a matek 4-es lett a többi 3-as!
Balázs 1 hónapja szobatiszta és kb. 2 hónapja éjszakára sem kellett már.Ezen mindenki meg van lepődve hogy alvásra hamarabb lett pelus nélkül :)
Bölcsibe beirattuk de mindenhol túljelentkezés van :? 7-en vannak ígyis előttünk,de mindegy már ez az egy év,inkább itthon leszek vele!
Igen,szopik még,2-3 szor egy nap :D
Most én írom neked hogy azt a képet küldd be valahová mert naggggyon haláli(azt a merengőst sapiban,és főleg a medencében fürdős),olyan mintha profi fotós csinálta volna :D
Márk mikor indult el?Biztos nem láttam mikor írtad!
Csilla!
Nyugi nem öllek meg,mert igazad van hogy van aki így gondolja van aki úgy,nem vagyunk egyformák!Én mondjuk nem adnék bölcsibe egy olyan kicsi "babát" mint Flóra,gondolom mégsem akarsz megölni :D
Anita2!
Nekem is hullik a hajam még mindíg:(Én azt hittem a szopi miatt,de akkor nekem is el kéne mennem dokihoz lehet :shock:
Kornél nagyon nagyfiú már és Dodi is hatalmas,egyre jobban hasonlítanak egymásra!
Nagyon szép a házatok!!!!!

A vízforralásról:
Eddig én is úgy gondoltam hogy ha Balázs vizet inna én sem forralnám neki(nem azt iszik amúgy),de miután hallottam hogy mi volt Miskolcon és hányan kórházba kerültek miatta meg még fürdeni sem lehetett benne olyan rossz volt a minősége,én nem is adok inkább neki még forralva sem nemhogy tisztán :shock:
Na,most be kell fejeznem mert Baluszétszedi a házat,ja és cinci kell neki,úgyhogy alvás lesz :D

Ági
csagi

Balázs:
Kép
Kép Kép
csagi

Sziasztok!

Szia Ági!

Hú, ilyen ügyes Balu, és már nagy biciklin teker?
Köszi a dicséretet a képekre, csak véletlenül sikerült így. :)
Manó 1 évesen és 2 hetesen indult el, addig kapaszkodva, vagy csak egy-egy lépést tett meg. Nem erőltettem neki, nem is gyakoroltunk. Hanem a játszótéren mászkált a korlátok között és végül egyre messzebbre merészkedet, és egyszer csak, már szaladt. :) Azóta én is utána, de nálam nincs látszatja.:D
A Miskolci esetre én is gondoltam, remélem, csak szólnak, ha baj lenne itthon a vízzel. Mostanában egész jó a minősége, pár éve még inni sem tudtam belőle, v. csak megszoktam. :) Beleolvastam a Miskolci anyukák topikjába, hát nem sem ami náluk volt.
Ejha micsoda változások nálatok, Milyen hamar lett szobatiszta. Én 3 évesen lettem. :)

Petra!
Itthon én is csak fehérneműbe flangálok, de még télen is. :) Mióta Manó meg van, állandóan melegem van, biztos a háj melegít. :)

Ovi, bölcsi, munka:
Mióta itthon vagyok ezen jár az agyam. Pedig még ráérek idegeskedni, ha már gond lenne, de nem, mert én már előre gyártom magamnak a problémákat.
Munkám még van, szerencsére véglegesítve vagyok...
Bölcsi, megnéztem tegnapelőtt, csak kívülről, a Malom utcait, hát azt hittem sokkal nagyobb. Igaz, most lett felújítva, biztos szép és barátságos belül. Remélem bölcsis nénik is kedvesek. De az udvar, már amit láttam belőle, nem nyerte el a tetszésemet. Otthon tele van az udvar fákkal, játékokkal, itt meg imit-amott egy fajáték, por és vagy 2-3 fa van csak. Pedig eddig csak jókat hallottam róla.
Vécsein van még az Őzike, csak ott meg rengetegen vannak egy csoportban. Tehát fogalmam sincs egyelőre, hova járunk majd. Ha jön a tesó, akkor sehova. Hanem, hát.... Ugyan Zolkó tett tegnap egy könnyelmű kijelentést, akkor itthon. Mondtam, hogy ez anyagilag nagy kiesés lenne, de reakció erre már nem volt.
Annyibban vagyunk szerencsésebb helyzetben Csilláktól, hogy mi ősziek vagyunk. Ha jövő szeptembertől vissza mennék dolgozni, akkor már Manó másfél éves lesz.

Csilla!
2 hete voltunk a haverokkal kirándulni. H. országba Mutiékkal Megyünk.

Tünde hol vagy?

Na és többiek?

Mesi már biztos megszült.

Mariann Nyírtelekről miért nem írsz már?

Bocsi mindenkinek, hogy hosszú voltam. Ezért kellene már egy tali, hogy kibeszélhessük magunkat.

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Ági!

Ismerős az a kis kalap a fiadon. Nemrég még én is gyártottam hasonlót egy butikba. Itt vetted? Sőt, ugyanilyen van nekünk is.

Jolka!
A neten melyik oldalról szedtél infót? (gyorsan írd meg, míg itthon vagytok :-) )
Én is nézegettem már néhány helyet, de hátha te tudsz újat is mondani. (adriatica.net, kekadria.hu, kroatia.hr pl. index fórum H.o-ról)

Látnivalókról írnak valahol? Én vettem egy útikönyvet, de nem hiszem el, hogy H.o-ban csak templomok, és kolostorok találhatók. Kaják, látnivalók, vásárlásról semmit sem ír.

Én legközelebb az adriatica.net-en fogok szállást foglalni, valószínű. Pont az infó hiánya miatt vetettem el őket, mert személyesen akartam beszélni az ügyintézővel, de azóta kiderült, hogy a netes iroda sokkal jobban áll a helyzethez, minden kérdésemre választ adtak, ráadásul ők kerestek meg e-mailen, miután nézelődtem az oldalukon.

Habár, jövőre inkább Görögországba vágynék :)

Egernek tényleg szuper a strandja, csak kicsit drága. Sok medence van. Ha rászánjátok, érdemes megvenni a felnőtt élménybe a jegyet (+1000 ft/egész nap) mert annyira nem nagy szám az élmény része, de bemehetsz a gyerekkel, nincsenek sokan, és sokkal tisztább a víz, mint a gyerek élményben. (ahová felnőttek is bemehetnek) Ha welnesst is vesztek, akkor tudjatok rá, hogy csak egyszeri belépésre jogosít. ez ugyanis nincs kiírva sehol. De rendesek voltak, engem beengedtek másodszor is, mivel először csak körülnézni mentem be, azt hittem egész napos a jegy.

KépKép
simsi

Ehhez a sapihoz mit szóltok? (tegnap csináltam)
Kép

Divat ez még? Boltban mennyibe kerülhet?

KépKép
simsi

Simsi!
Háááát még szép hogy divat!Te ilyen szuper sapkát tudsz csinálni???? :shock: :shock: :shock:
Én Rakamazon vettem szinte az összes sapkáját a bababoltban Balunak!A kockást is!Szerintem kb. 1500 ft egy ilyen!
Horvát o.-ba mentek?Mi is megyünk 2-3 hét múlva,de nem utazási iroda által hanem csak úgy :D Mindenki azt mondta az ismerőseink közül akik voltak hogy így féláron lehet találni szállást és ha nem tetszik az első megnézel egy másikat....Ezért döntöttünk így :D
Én ezen az oldalon nézelődtem,de itt többnyire azok a helyek láthatók ahol meg lehet szállni az iroda által :?
http://www.adriahouse.com/hu/03.html
Látom nektek is megvan az ötlet hová mentek jövőre :D Mi meg Spanyol o.-ot tűztük ki célul :D

Mi még a nyáron el akarunk menni a mogyoródi aquva parkba ezért utána keresgéltem és teljesen megdöbbentem mikor megláttam debrecenben milyen drága :shock: Jár oda valakiegyáltalán?Gondolom csak a milliomosok!
Amúgy mi is voltunk párszor strandon,szám szerint 5-ször(3 különbözőt "teszteltünk"),Balu nagyon imádta,igaz utoljára pont akkor voltunk mikor volt itt az a nagy eső+jégeső :evil: Balázst a nagy pokróccal letakartuk és úgy cipeltem az autóig kb. 1 km-t :oops: Ő nem volt vizes cseppet sem,bezzeg engem láttatok volna :lol: Balu még el is aludt a pokróc alatt :lol:

Jolka!
Hát én is meglepődtem mikor Balázs anyáéknál egy ezer éves biciklit elkezdett teljesen egyedül tekerni :shock: Több sem kellett másnap megvettük neki azt ami a képen van :) Azóta azzal közlekedik,mi meg szaladunk utána :wink:
Nálunk a családban és barátoknál is ált .2-2,5 éves kor között lettek a manók szobatiszták úgyhogy ez teljesen átlagos hogy már Balu is az!
Márk jövő szeptemberben nem 2,5 éves lesz? :D
Ti hová mentek pontosan és mikor?

Most jöttünk haza a fagyizásból!Balázs teljesen fagyimániás,2-t minimum megeszik egy nap.Nem árt ez neki hosszú távon?Lehet hülye kérdés!Mióta ennyi fagyit eszik jobb az étvágya és nem volt még picit sem beteg!
Megint hosszú lettem!Mostmár befogtam!
csagi

Ja,Simsi!
Amúgy a kalap már totál kicsi a fejére(el is adtam azóta),de nem volt hajlandó az úrfi másikat felvenni és épp siettünk az állatkertbe a Libero napra :)
Eszméletlen akaratos lett :cry:
csagi

Sziasztok!

Ildi!
Sajnos címet nem tudok adni, mert össze-vissza keresgettünk. De sok infó van a külügyminisztérium oldalán is.
Zolkó a neten olvasta pl. az egyik h. országi útinaplóból, hogy elsőre, milyen tiszta és szép apartmant fogtak csak úgy ki. Manóval még nem merek, csak úgy neki vágni, majd talán később.
Állítólag két alagutat (az atópályánál)most csinálnak horvátba és csak az egy-egy sáv használható a 4-ből, ezért ott bedugul a forgalom. A fiúk már gondolkodnak a kerülőn. Malek... (hangzás után) után és sv.rock helység után vannak az alagutak.
Az egyik ismerősünk úgy mentek, hogy az első héten foglalt szállásban voltak, a másik héten ott kerestek.
Görög, Spanyol mindkettő jó hely. Jövőre vissza akarunk menni Spanyolba, de már repülővel, gyorsvasuttal pedig a szállásig Barcelónából.

Ildi tényleg szuper a sapek amit csináltál.
Manónak is van ilyen kalóz sapija, én 1400/1600Ft vettem. Piacon jól keresnél vele.:) De akkár még a strandon is. :)

Agi!
St. Fülöp jakobra megyünk. Jövőhét szombattól egy hétig.

Na most már megyek.
Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok,

Kb. egy órája értünk haza Debiből, pár napot ott voltunk. Gondoltam hamar visszaolvaok, de nem így lett. Végre beindult a topic. :lol:
Nyaralni majd szeptemberben készülünk, most kibirhatatlan lenne Sp.o-ban lenni, akkor talán már elviselhető lesz. Úgyhogy addig maradnak a strandok. Valaki írjon nekem olyan strandot, ahol jó gyerekmedence is van, mivel eddig nem a gyerekes helyeket kerestük, hát most fogalmunk sincs merre menjünk Nyh-án kívül.
Amugy egy tali már tényleg ránk férne.

Csilla,
Micsoda titkaitok lehetnek? :shock: Na jó, amugy meg én sem itt tárgyalnám meg egy nyilvános topicon legféltettebb "titkaimat".
MI az hogy koros? Te? Akkor én vén aggastyán vagyok? Szerinted már ilyen korban távolról kell kerülni a reptereket? Én amugy annyira élvezem a repülést, h. fel sem merül bennem negatív gondolat.
A pohárból ivást jó, h. irtad, h. még igazából most érett be Flóránál, mert akkor emiatt nem heccelem magam, h. a 10 hós kisfiamnak még mindig a nyakában köt ki az ital egy része.
Szerintem a bölcsit ügyesen csináljátok, vagyis elsősorban Flóra.

Jolka,
Biztos, h. másfél éves lesz Márkó jövő ősszel? Már Zalán is kettő lesz akkor? Vagy erre az évre tervezitek a bölcsibeadást? A Malom utcára jár a barátném kisfia. Ők nagyon elégedettek a bölcsivel, de nekem az az udvar, ami az utcafronton van nagyon sivár. Itt velünk szemben a Tőke utcainak sokkal nagyobb, zöldebb és ugy egyáltalán barátságosabb az udvara, de ez nektek már messze lenne.
A szopitól még nyugodtan lehetsz terhes, igaz ezt nem saját tapasztalatból mondom, de tudok pár ilyen esetet.
Apropó,valaki kérdezte, h. mi hogy állunk szopizással? A reggeli még megvan, de napközben már ritkán cuppan Zalán. Ebben szerintem a meleg is közrejátszik.

Ági,
Tudom igy utólag ez üres frázis, de többször volt eszemben, h. megkérdem mizujs veletek, de ez többnyire Rakamazon áthaladva, de az biztos, h. sosem akkor jutott eszembe, amikor gép előtt ültem ..... így aztán elmaradt. És akkor itt ragadnám meg a szót és arra kérném a többieket, akik régebben írogattak, h. ha erre járnak irjanak már legalább pár sort.
Én azért tennék fel pár kérdést, ha nem baj? Hogy érzitek magatokat Bp-en? Melyek az előnyei és a hátrányai az ottani életnek? Átlag mennyi időközönként tudtok hazajönni? És végül, mit iszik Balu, ha vizet egyáltalán nem kap?

Petra,
Én, h. őszinte legyek, amikor megláttam a képen Bencét, h. már egyedül is feláll az jutott eszembe, h. pár nap és megirod, h. elindult. Több 10 hós gyereket is tudok a környeztemben, akik ezt megtették, és általában mindkét kezükben játékkal futkostak már pár napon belül, ugyhogy nagyon hamar stabilak lettek. Zalán egyelőre még csak 1-2 másodpercre feledkezik meg magáról, ha felállt, de már akkor kap is a kanapé, a kiságy rácsa felé, vagyis ő még erősen kapaszkodva araszolgat. Amugy meg már mindent elér, amit akar. Sajnos még nem tudok határozottan fellépni vele szemben (bár azt hiszem erre ennyi idősen még nincs is nagy szükség), de ahogy nyúl a virág, ajtók, újságok, cipők, Tv gombjai felé(sajnos az is elérhető magasságba van neki) ill. csakis és szinte kizárólag nem gyerek kezébe való dolgok érdeklik, próbálom a Zalááááánt úgy hangsúlyozni, h. esetleg meggyőzzem talán mégsem kellene .... , de közben el is röhögöm magam, annyira nem vagyok hiteles, ugyhogy még sajna nem megy a kanapéra feltett lábakkal való gyerekfegyelmezés. :D Na, majd próbálom magamat keményebbre gyúrni.

Melinda,
Kérdezhetek egy szakmádba vágót? Én tavaly január óta nem voltam rákszűrésen, vagyis másfél éve, ugye akkor mentem a nőgyógyászhoz először a pocaklakómmal. Szülés utáni 6 hetes kontrollon nem volt rákszűrés, mondván szoptatás alatt nem csinál, de mondta, menjek, ha már nem szoptatok. Még most is szoptatok, de már nem jelentős a mennyisége. Tényleg meg kell várni, h. totál ne legyen tejcsi? Vagy már mehetek? Már kezd soknak tűnni a másfél év, de felesleges köröket sem akarok futni.

Jó hétvégét mindenkinek.

KépKép
tuzal

Sziasztok!

Hogy telik a nyaratok?
Én már nagyon nehezen bírom ezeket a melegeket :(. Egyébként sem vagyok oda a nyárért. És ráadásul úgy készültem, hogy ez a nyár nekem való lesz, mert minden meteorológus azt mondta az idén csak egy hétig lesz igazi nyár, erre tessék :evil:
Egyébként a csajok élvezik, főleg akkor, ha van víz a közelben, az is jó ha csak egy kis csap :)

Szoptatás alatt természetesen teherbe lehet esni, ha nem így lenne, akkor nem lenne értelme szoptatás alatt szedhető fogamzásgátlónak :) Ettől függetlenül van aki nem tud teherbe esni szoptatás alatt.

Jolka!
Szerintem ha kistesót akartok, akkor érdemes lenne lassan leszoktatni a fiatalurat a szopiról. Egyébként vannak olyanok, akik egész terhesség alatt szoptatnak, sőt még utána is szoptatják a nagyobbat is. Én ezt nem tartom egészségesnek.

Bili
Már szerintem írtam, hogy én a nagyokat is , és a kicsit is úgy szoktattam le a pelusról, hogy egyszerűen levettem róluk a pelenkát, és vissza sem adtam. Ez 2 éves koruk után történt nyaraláskor, hogy az első pár napon ne legyünk itthon :)). Előtte kb egy hónappal minden pelenkázáskor ráültettem a bilire őket. A nagyok kb 3 nap alatt lettek szobatiszták, a kicsi, mivel hallani sem akart a biliről jó ideig, őt nem sikerült pelenkázásokkor a biire ültetni, mert mindig ordított, így nem erőltettem. De róla is levettem a pelust kb 1 jó hónapja. Egy hétig mindenhova ment, sőt bebújt a szekrénybe, és oda pisilt (Ausztriában voltunk :)) ), de mivel nem kapta vissza a pelust 2 hét alatt megszokta, a kaki lassabban megy, de most már talán az is fog sikerülni a bilibe kop-kop.

Lányok mi is Spanyolba készülünk jövőre, már meg is van, hogy hova, meg mikor :). Jövő április végén megyünk 1 hónapra, ha minden igaz, de mi biztos, hogy kocsival fogunk menni :).

Tuzal Kiváncsi leszek a tapasztalatotkra :)
Lassan megyek odateszem az ebédet, és megnézem a lányokat, mert túl nagy a csend :)

Sziasztok

Melinda
Kép
Kép
hajme

Csilla!
Nagyon Boldog Névnapot Kívánunk Flórának!!!!!!

Melinda!
Kifejtenéd bővebben mit nem tartassz egészségesnek azon ha valaki tandem szoptat?Kíváncsi vagyok az ellenvélemény érveire nagyon!
csagi

Még egy uccsó kérdés és elhúztam:
Te meddig szoptattad a gyerekeidet?
csagi

Ági, Jolka, Kösz!

Egy időben rengeteg sapkát gyártottam, télit, nyárit, nagyon sok mintám van, csak kicsit macerás volt az eladása. (vannak képek a tar.hu/simsi oldalon, miket varrtam)

Azt azért nem gondoltam volna, hogy ennyit elkérnek most, én max. 1000 ft-ra gondoltam, annyiért már megérné nekem eladni. Csak lenne, aki átvegye, mert nekem nem fér az időmbe, kiállni vele, sajnos. De ez csak egy kósza gondolat volt :D

Találtam egy horvatorszag.lapozz.hu oldalt, itt minden össze van gyűjtve. Útvonaltervezőt is néztem, és kiderült, hogy nem is arra jobb menni, amerre én gondoltam. Nem mindegy, hogy 70 vagy 89 kn az autópályadíj. Hasznos dolog ez a net. :) :)
Ja, amit Zolko olvasott, azt én is olvastam. Kedvencem az az oldal. utirany.hu, igaz?

A strandok közül a hajdunánásit tudnám ajánlani, mi viszonylag gyakran megyünk oda. Jó a gyerekmedencéje, felnőtt nem mehet be, de van olyan medence, ami mélyebb, de oda be lehet menni együtt. Kaja nem drága, és jó. A lángos egyenesen szuper.

Ma délután a tóra készülünk, Bencussal. Majd kb. 2 óra körül. Maradunk zárásig. Jön valaki???

KépKép
simsi

Itt a hajdunánási gyerekmedence (egyik oldala)
Kép

KépKép
simsi

Ági!
Köszönjük a névnapi köszöntést!
Csilla és Flóra

Kép
nycsilla

Csilla!
Szívesen :D
Simsi!
Megnéztem a képeket és nagyon ügyes vagy,ha lesz időm a többi munkádat is megnézem!
Amúgy nem kellene kijárnod árulni,hanem a neten is lehetne,persze ez is időigényes de tuti lenne rá kereslet!
Pl. a babaszoba.hu-n szerintem sokan rendelnének tőled!
Ági
csagi

Sziasztok!
Jelentem, hazaértünk :D nagyot pihentünk, 28 fokos volt a Balaton... gyorsan két kép: (nem nevetni pocakos elterülésemen :oops: ) Kép
Majd hozok jobb minőségű képeket is, csak még nincsenek feltöltve a gépbe...
Köszönjük a köszöntéseet Kristóf nevében, Flórának mi is boldog névnapot kívánunk :lol:

Kaptam mélt hétfőn (csak ugye mi nem voltunk itthon) hogy Mesi megszült, jól vannak. 22-én született, császármetszéssel, 4150 gr és 51 cm. Róbert Balázs. Ezúton is gratulálunk nekik :)
Mára ennyit, holnap jövök ...
Zsuzsi
zsuzsimano

Flóra: Isten éltessen sokáig!

Szívből gratulálunk a Mesi-családnak Róbert Balázshoz! Sok-sok boldogságot!

Zsuzsi: Nagyon klassz a kép! :D Dobjál még majd! Hallottam mástól is,hogy nagyon meleg a Balcsi. Szupi,hogy jól éreztétek magatokat!

Ági: Nagyon nagy fiú már Balu, és nagyon ügyes! Balu hogy érzi magát Pesten?

Petra: Nagyon ügyes áll Bence! Naggyon édes!

Csilla: Kívánom,hogy járjatok sikerrel!

Tünde: Biztos nagyon jó lesz Spanyolországban! Merre mentek?

Jolka: Izgulsz már az út miatt? :D

Melinda: Kehidán jártatok már? Alsópáhok jobb?

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok!

Csilla! Flórának nagyon boldog névnapot kívánunk!

Mesi! Gratulálunk és nagyon sok boldogságot kívánunk!!

Zsuzsi! Tök jó a pocakos kép! Tényleg tegyél már majd még fel! Rólam alig készült pocakos kép és mostmár annyira sajnálom, legközelebb biztos többet fogunk készíteni :-))
Nem semmi 28 fok!!!!

Simsi! Tök jók a sapik, szerintem is lenne rá kereslet. Megkereshetnél akár pár bababoltot, hogy vennének-e át. Mi pénteken készültünk a tóra, persze Bence a déli alvás helyett 3-kor aludt el, így már nem mentünk. Milyen volt? Tiszta a tó? Sokan voltak?

Melinda! Én is unom a meleget, jöhetne már egy kis hűvös. Itt esik, hátha felfrissül egy kicsit.
Jól hangzik, amit a szobatisztaságról írtál, ügyesen csináltad.

Tünde! Szerintem is nemsokára járni fog Bence, már sokáig áll és néha emelgeti a lábát, egyértelműen járni akar. Van egy gurulós kis puffunk, abba kapaszkodik és megy utána. Hát a fegyelmezés nálunk elég jól bevált, én azt mondom, hogy nem szabad, és általában nem nyúl hozzá, sőt, pl. a virágokat már egyáltalán nem bántja. Persze ha valami nagyon érdekes, akkor nem érdekli, hogy szabad-e (pl. anya varródoboza tele gombbal de jó kiborítani :D )
Bence mostanában nagyon anyás lett, pl. ha kimegyek a szobából, hiába beszélek hozzá egyfolytában, hogy minek mentem ki meg megyek mindjárt, üvölt. Zalánnál is jelentkeztek ezek a tünetek :-D

Jolka! Erre nem is gondoltam, hogy a háj fűt, de lehet benne valami. Csak ezért várom a szopi végét, hogy egy kicsit fogyizhassak. Ha úgyis tesót akartak, minek agyalsz a bölcsin-munkán?? Vagy még nem döntöttétek el teljesen?

Ági! Nagyon jók a képek Baluról. Tök jó a frizurája! Jó hogy írtál magatokról. Mi volt a Libero napon? Én is szerettem volna elmenni, csak hát messze van.

Mi ma az Állatparkban voltunk, hát gyönyörű és hatalmas. Bence teljesen le volt nyűgözve, csak kapkodta a fejét a sok látnivalóra. Jól el is fáradt. Holnap Tiszalökre megyünk barátokkal kb. huszan.

Kép
Furi ez az orrszarvú Kép
Hú de nagy hal! Kép
Most nem érdekel a fényképezőgép!
Kép
Kidőltem! Kép
Itthon a puff-al :-)

Kép
ppetra

Kicsit elcsúsztak a képaláírások :(

Kép
ppetra

Sziasztok!

SOK BOLDOG NÉVNAPOT FLÓRA!!!
MESI GRATULÁLUNK ÉS SOK TEJCSIT KÍVÁNUK!!!

Tegnap már írtam, de elküldés előtt Manó feltette a lábát a bill-re és bezárt mindent. :( Utána már nem volt kedvem újra írni.

Ildi!
Jól néz ki a Hajdúnánási gyerekmedence. Éppen Bence akar kijönni? :) A nagyfiú, hogy van mostanában?
H.országba hova mentek, és mikor? Útiterv, nektek nem adtak az irodában? Még térképet is kaptunk.

Ági!
És Ti merre akartok menni? Lementek egészen délig? Kocsit megvettétek?

Petra!
Nagyon cuki Bence a képeken, kész nagyfiú. :D
Hogy miért gondolok annyit a bölcsin és a munkán? Szeretnénk Tesót, sőt már azt is kiszámoltuk, hogy anyagilag, hogy járnánk a legjobban. Csak egy a bibi, nem mindig a tervek szerint alakulnak a dolgok, főleg ha tesó nem akarna jönni. Ugyan ráérünk még, mert jan., február a babaprojekt kezdete. :)
Én is a fogyás és a testi feltöltődés miatt akarom, már leszokatni Manót a tejcsiről, de elég lenne már az éjszakait elhagyni.

Még Manó előtt úgy gondoltam, hogy csak 1 éves koráig fogom szoptatni, de a véleményem közben változott. Remélem azt már tudom tartani, hogy 2 tesót nem szoptatok. Ki járna jobban? A kicsi vagy a nagyobb kapná a neki megfelelő tejcsit?

Márk is nagyon anyás, hisz állandóan csak ketten vagyunk. Nálunk is volt sírás, még most is, ha nem vagyok szem előtt. De szerencsére már a szobából kienged, legfeljebb mindenhova jön velem. :)

Zsuzsi!
Jó a pocakos képed. Már Mesi is mesélte, hogy milyen aranyos vagy és miyen szép a pocakod.

Tünde!
Nekünk nagyon bejött a strandokon, a hullámfürdő medencéje, mert fokozatosan mélyül és az elején nyugodtan lehet játszani a kisebb gyerekkel is. (pl. Ugornyán)

Anita1!
Már izgulok, de inkább az út miatt, hogy hogy fogja bírni Manó.
A fogacskák még mindig gondot okoznak a picurnak? Lassan szeptember és újra suli. Brrr, most már nekem is vissza kell menni, elég sok pénz van már benne. KÉnytelen vagyok befejezni, mert teljes átalakítás van a felsőoktatásban, még a végén megváltoztatják a szakomat. :)

Anita2!
Ti, hogy vagytok?

CSilla!
És ti?

Végre, itt a hűvösebb idő!!!

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Néha annyira lassan enged be a fórum, hogy kirügyezek :(

Ági! Kösz a netes ötletet, lehet, megpróbálom. Eddig nem gondoltam erre, mert ugye ár+postaköltség, ami elég sok manapság, és azért képen nem mindig olyan a cucc, mint élőben, de hátha bejön. Végül is, nem vesztek vele semmit.

Petra! Bababoltokat már végigjártam pár éve, nem túl korrektek így általában. Csak bizományban veszik be, kiteszi jó drágán, és így nem tudja eladni, tehát visszaadja. Nekem áll benne a pénz, ő arat. Olyan is volt, hogy rendelt , én megcsináltam, aztán mondta, hogy mégse kell. Egy jó bolt volt, itt örökösön, rengeteg cuccot átvett, kp, de sajnos eladta a boltot. Sajnáltam, mert az utódja meg sem közelíti.

A sóstó: Voltunk tegnap, amíg haza nem zavart az eső. A tó olyan, mint máskor, felkavart a vize, de állítólag a víz minősége jó. A hőmérséklete nagyon kellemes, nem is akarózott kijönni belőle. Nem is volt annyira tömeg, csodálkoztam is, mintha valamelyik hétköznap lett volna. Később, 4 körül többen jöttek, de még mindig elviselhető volt. Mikor jött a borulat, átmentünk a termál medencébe. Ekkor a fele strand hazament. Eső csak pár csepp esett, de mivel nem kocsival mentünk, nem kockáztattam egy megfázást, így siettünk haza. Csak kicsit áztunk el.

Petra, nagyon ügyesen lefényképezted a cápát, nekem nem sikerült, mert mindig kiúszott a képből. :D A kisfiad meg különösen jó a képen.

Jolka! Ez a kép még tavaly készült, azóta már nőtt a gyermek, és alig hízott. Most éppen vasútmánia van nála. (pl. modellvasutak, következő ajándékötlet, karácsonyig még gyűjthetek)
A verdák szintén megy még nála, a mekiben megvettük a hepimélt, csak az autó miatt, a kaját én ettem meg, és másnap visszamentünk egy másikért is, mert Bencus olyan édesen megmagyarázta, hogy mennyire hiányzik még neki az a kis sárga autó, a luigi.

Kíváncsi vagyok, hogy a ti gyerekeiteknek mi lesz a "mániája" már valahol látszania kell 2 éves kor körül.
A lányom az állatokat imádta, azon belül a kutyákat, ismerte a fajtákat, stb. A fiam mániája a közlekedés. Ezt most úgy értsétek, hogy ismeri a közlekedési táblákat, (régi kresz könyvből mondatta el) a mozdonyok fajtáit, stb,. Ja, meg az autómárkákat, ez volt az alap, még alig beszélt.

Nálatok (mindenkitől kérdezem) van már valami jele, hogy milyen irányba fog mutatni a gyerek érdeklődése?

KépKép
simsi

Folyt. köv:

Jolkának.
(akit nem érdekel horváto. az ugorjon :) )

Horvátországban mi Novi Vinodolskiba megyünk, ez a Krk szigettel szemben lévő parton van. Szempont volt, hogy ne legyen túl messze, minnél hamarabb odaérjünk, ne legyen komp, vagy híd, amin sorban állni, fizetni kell, gyerekkedvezmény is kellett, 6 év alatti, és a szállás, és a strand is jó legyen. Így maradt Novi V.
Kb. 90 kuna lesz az autópályadíj. Aug. 19-én indulunk, 26-ig. Remélem, még jó idő lesz akkor.
Az irodában még nem kaptunk semmit, de még vissza kell menni a papírokért, (valami vócser, vagy mi) úgyhogy még adhatnak. Bár az igazat megvallva, én nem nagyon reménykedem benne. Térképem meg van, hoztam az utazási expóról, az útikönyvben pedig várostérkép is van.

Ti váltottok itthon kunát? Vagy eu-t? Én kérdeztem a bankban a kártyahasználatot, azt mondták, hogy a vásárlás ingyenes, mint itthon, de az árat először átváltják dollárba, és utána forintra. De az árfolyamot a horvát nemzeti bank adja ki, és minden nap változik, így én utólag tudom meg, hogy mennyit vontak le a kártyámról. Pénzfelvét 1500 ft, és ugyanígy kuna-dollár-forint váltás.
Most vigyem kia z egész költőpénzt zsebben? Ki tudja, mennyit fogok költeni?

Jó hír, ha t-mobilosok vagytok, akkor aug 31-ig 50 % kedvezmény van a külföldön fogadott hívásokért, és az elküldött sms-ért. A hívásért nem emlékszem, talán 51 ft-ot szed le percenként, az sms pedig 39 ft. Ez más országra is érvényes, (Spanyolország!) a t-mobil oldalán minden rajta van.

KépKép
simsi

Sziasztok!

Ildi!
Köszi szépen az infót.
Valamennyi kunát viszünk, az autópálya miatt is, de inkább eurót váltunk be. Külföldön mi mindig kézpénzesek vagyunk. De kártya azért lesz nálunk.
Telefon, vegyes társasság. :) Én nem telefonálok, most szerencsére, mert Mutiék velünk lesznek. Anyuval céges telefonunk van, így ez ingyenes, okos aki kitalálta.:D
De apunak biztos jól jön a kedvezmény, biztos állandóan telefonálgatni fog a munka miatt. Köszi, szólok is majd neki.
Hallottad, hogy akadozik a vízellátás, de főleg északon? Zolkó szerint nem lesz gond.

Ági!
Láttad tegnap a Naplót? Zadarba két magyar rendőrt helyeztek ki a nyárra. Az egyik Tokaji, a párod biztos ismeri. Egész jó ötlet…

Manó most az állatokért van oda. Elsőként is a kutyák a mindene. Ugyan nálunk még nem tesz különbséget a fajták között.
A kutyát már mondja is, kakas, kacsa, ga (galamb) cica...
Egyik délutáni alvásból kelt éppen, és jött át a másik szobába. Ugyan a nagyágyon aludt, de nagyon meglepődtünk, amikor kivágta az ajtót és megjelent. Közben egyfolytában mondta, hogy ga-ga. A függönyön keresztül meglátta a fán, és minden áron meg akarta mutatni nekünk is. :)

Képzeljétek, tegnap a tapétát és a szőnyeget, firkálta össze a kültéri krétájával. Szerencsére porkréta, könnyen kijön. Velem csak kint, vagy az erkélyen szokott "rajzolni", de most a nagyija adta oda, persze, hogy egyből bekerült a lakásba. Tehát megérkezet a firkálós korszak. Tollakat most már dughatom el. :) Addig meg nem lesz festés.

A dm-be vettem pampers-ös utántöltő dobozt, de a laposat. Már rég kerestem, de mióta meg van Manó nem lehetett kapni, most újra van. Babakocsi táskájába nagyon jól jön, nem kell cipelni egy egész zacsival. Ugyan használtunk kisebb kiszerelésű törlőkendőket is, de azok nem az igaziak.

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Ildi!
Köszi az infót a Sóstóról! A héten valamelyik nap mi is megyünk. A strandon vagy a Tón voltatok? A strandon van olyan medence, ahol Bencével tudunk pancsizni?J
Nem én fényképeztem a cápát, hanem a férjem, ráadásul olyan gép volt nálunk, ami nagyon lassan exponál, ezért szóltam neki, hogy most kanyarodik, és mire odaért, addigra exponált :)
Bencének is az állatok és a növények a nagy kedvencei. Minden állat vau-vau, még a zsiráfra is azt mondta. Nagyon szereti a halakat, tegnap a plázában fél óráig néztük őket.

Jolka!
Nem rossz ez a firkálós korszak. Ez is elmúlik, aztán jön valami más. Tegnap voltunk a plázában a 400 forintos boltban (szuper papucsot vettem magamnak 400 ft-ért!!!) és Bence nyúlt a játékokért, és üvöltött, mikor nem kapta meg. Nem foglalkoztam vele, így pár másodperc alatt abbahagyta. Azt hiszem, most kell elfojtani ezt a hisztizősdit-követelőzősdit. Ti (többiek is!) hogyan oldottátok meg?

Most akarok sport babakocsit venni, láttatok valahol valami jót nem túl drágán? Ezek mind csak egy picit dönthetők? Köszi előre is a segítségeteket!

Na megyünk, meglátogatjuk a dédit a szomszédban, mert egyedül van otthon, elutaztak anyukámék és a testvéréék is akikkel lakik.

Petra

Kép
ppetra

Sziasztok!!
KÉpzeljétek amúltkori nem alvós éjjelünk óta Peti egész éjjel alszik, ma negyed9- kor ébredt!
Pár napja néha hőemelkedése van, ill egyszer volt lázas.Más baja nincs, csak a fogára tudok gondolni.Jön a második is :o A hét végén étteremben voltunk, Petinek nagyon tetszett!!!!Most megyek, mert csengetnek, majd jövök még

Kép
dora1980

Sziasztok!
Jó sokat írtatok :D
Mesinek mi is GRATULÁLUNK!!!!!! :D
Szép nagy súllyal született a kisfickó :D A neve is naggyon tetszik :lol:
Petra!
Mi először 1 éves korában voltunk a nyíregyi állatkertebn,sok hasonló képünk van mint amiket te is felraktál :D (orrszarvú,zsiráf)
A Libero napon az ég világon semmi nem volt,kismillióan voltak!Annyi volt hogy vettünk bugyipelust,ami azóta is itt áll mert pár nap múlva teljesen szobatiszta lett :D Ja,és természetesen elkezdett szakadni az eső :?
Sportkocsit mi az amerikai bababoltban vettük annak idején,7 vagy 8 ezer ft volt és egy kicsit lehet dönteni,van naptetője,ennyi.Itt az auchanban vettünk egy egyszerű sportkocsit 2 hónapja 2500 ft-ért,de tegnap leesett a gumi a kerekéről és nem is lehet visszarakni,pedig sokkal könnyebb volt és jobban lehetett tolni mint a bababoltost :(
Hiszti:
hát erről is tudnék mesélni sajnos.Balázs irtó rossz lett amióta itt vagyunk:(Pedig nincs ráhagyva semmi és el sincs kényezteteve,de annyira akaratos hogy néha a sírás kerülget!
Jolka!
Most Novalját néztem ki,mert irtó szép hely(mondjuk melyik nem az?).Az autót most intézi apa,lehet hogy ma el is hozza,de a héten mindenképp :D A régit szombaton adtuk el,úgyhogy most tömegközlekedünk :)
Ti is éjszaka indultok H.o.-ba?
Simsi!
Egy kis sapinak nem olyan sok a p.k-ja szerintem!De még így is megvennék,bár mostmár az őszi cuccokat keresik inkább4Nyár elején a kendőkkel tuti nagy sikered lett volna!
Balázs is vonat mániás :D Mindenhol azt keresi,ő internek hívja az összest!Az állatokat annyira nem szereti mint régen.Esetleg a kutya,macska,mackók!
A pénzváltással nekünk szerencsénk van,mert anyósom a takarékban dolgozik így ő mindíg látja mikor érdemes váltani,beváltja nekünk mi meg odaadjuk :D
Jolka!
Nem láttam a Naplót :shock: :shock: :shock:
Mi volt????????
Firkálás :oops: :cry:
Valamelyik nap amíg kimentem kirakni pár ruhát a szárítóra Balázs teljesen összefirkálta a kanapét!Az egészet úgy ahogy van :cry: Ki sem jön belőle akár hogy sikálom!
Én is azt a pamperses törlőkendőtartót cipelem magammal még mindíg :D Igaz én a kezért meg az arcát törlöm vele,de imádom,mert tényleg kis helyen elfér :)
Dóra!
Biztos csak a foga miatt volt lázas Peti,ha más tünete nem volt!Jó hogy ilyen könnyen átvészeli és alszik éjszaka :)

Tyűűű,már ennyi az idő :shock:

Ági
csagi

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?