Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nah, besurusodtunk, ezt elvezem, Bambi, Kolyok, gyertek ti is :!: :D
Epp most keszulok el az anyajelolt ismerosommel, megebedeltetem, szegeny ferje hasonlo cipoben jar mint az enyem, igy nyomjuk egymasnak rendesen :roll: titeket nem szeretnelek mar vele untatni, de valahogy ugy kepzeljetek el, hogy a napi 10 orabol, a helyiek kb. 2-t ha dolgoznak, ertekezletek, ebed ill. cigiszunet, aztan a rojtos szonyeget fel, irany imadkozni, kezet mostni - mit tudom en napi hanyszor - ismet ertekezlet, majd telefon... Az biztos, hogy irto nehez, foleg, ha angolul kell eladnod magad! Edu, Kata kulonosen a ferjeiteknek, akarmilyen intenziv angolal rendelkeznek, mindig jonnek uj nehezsegek, az enyem ketnyelvu isibe jart, bar igy is szokott nagyokat nezni.
A kilatasunk a szomszed haz medencejere, szuper elvezet! Nekunk is hasonlo, majd lefenykepezem ma es felteszem... Azsiaban altalaban toronyepuletek sorakoznak, egy 35 emeletes 7. emeleten lakunk (ezert szuper a zold kozvetlen az ablakom alatt) ha egy kis "setara" vagyom, irany az 5. itt a kozos zoldovezet jatszoterrel, medencevel es jatszohazzal. Azt mindenkepp megmutatom!
Igen, en (meg) joban vagyok anyosekkel, rendesek velem :lol: Irtam is nekik, hogy hozzanak sajtot ha jonnek :wink:
Edu, a hintalovat elfelejtettem megdicserni, nagyon tetszik! Valami igazan dekorativ es szerintem Aron is szeretni fogja! "Most meg en teszem ra a lora de rogton tudja mit kell vele csinalni." nagyon tetszett, elkepzeltem fel ev mulva, ahogy nekifutasbol belepattan a kis nyeregbe, es elkezd vagtatni! :lol: Koszi a tanacsot, egybol lecsekkoltam a Tree Top Walkingot, nagyon jol hangzik! A Lonely Planettol mar herotom van, el is megyek ma es veszek valami ertelmes utikonyvet, amiben Szingapur is benne van+terkepet. Mellesleg a Lufthansa pontjainkert toltunk el egy hetveget az egyik szallodaban. 8) Biztosak vagytok Kanadaban? Cidri ezerrel, most nezz ki az ablakon! :D
Kata pihenj sokat, irni akartam, hogy ne is idegesitsd magad semmin, de jo felepitessel rendelkezel, igy lepereg :wink: Koszi a megertest, szepen lassan bekalkulalom a vizsgalatokat apa hetvegejebe is, nem eroltetve, csak nyugisan. Tudom, hogy fiatal vagyok, de 26-ra en mar beterveztem az elsot :o Imadom a fiaitokat, meg a rombolo Monstert is, azt hiszem en is fiucskat szeretnek elsore! :lol:
Banka, vagy kislanyt! :D szerintem jo buli lesz, meglatod eltelik gyorsan, es szep emlekent gondolsz majd vissza ra, ez tenyleg olyan amcsi rituale... en is sorba kuldom haza az ismeroseimnek a baby holmikat, de mar csekkolom a babakocsikat is :wink:
Monica, meselj a francia tapasztalataidrol!

Mara mindenkinek pussz, jovok majd 1-2 keppel - gyerek hijjan :D
Vendég

Kép jatszoter
Vendég

Hello mindenkinek!

Akor kicsit magunkrol :)

Otthon Pesterzsebeten laktunk, ott volt egy kis utazasi irodank. Aztan a parom kapott egy allast egy idegenforgalmi cegnel itt Marseille-ben. Ugyhogy szedtuk a satorfankat es koltoztunk ide Nizzaba. Nizza gyonyoru, mellekelek kepet is majd. :wink: Rengeteget utaztunk mar szerte a vilagban, mint irtam nekem az alom Amerika lenne, remelem megvalosul. :roll: Aztan kb. 1 eve lett itt kint is egy kis cegunk. A parom beszel franciaul, kozepfoku vizsgat tett le meg otthon. Nekem felsofokum van angolbol, franciaul csak a nagyon alapokat tudom. :oops:

Azt, hogy meddig maradunk nem tudom, a gyerkoc szuleteseig biztos,aztan majd kiderul mit hoz a jovo. :)

csok,Monica
Vendég

Kép
Vendég

Sziasztok :) !

Monica! Isten hozott itt :) ! gyonyoru helyen laksz, veled cserelnek a legszivesebben, bar mindenki fantasztikus helyen lakik, csak messze, mig Nizza megis csak Europa :wink: ! en Londonban elek mar tobb mint 3eve, 21eves vagyok es van egy kismajmom, aki Leon nevre hallgat es bizony bizony lassan egy eves lesz!

Bambi! Nagyon boldog szuletesnapot es gyere legyszi, mert mar hianyzol nekunk :wink: !

Kolyok! Te is :) !

Edu! Bevallom, en a havat nagyon nem szeretem :oops: , igy most nem irigykedtem, vagyis de, meghozza nagyon ugyes Aron nagyfiu es ez az uj frizuraja, nagyon illik, azt hiszem megis lenyiratjuk Leon hajat :? . Mi is lehet hintalovat veszunk terroristnak, mert neki is nagyon tetszik, csak nem engedi, h fogjam :shock: , igy meg nem hiszem, h jo otlet. Sajnalom, h ferjed megint uzleti uton lesz :( es azt hittem, h o nagyon elegedett a munkajaval. Miert irtad azt, h a kov. terhesseg az utolso lesz? es az ismerosom ferjehez csak annyit, h o meg rosszabb, mint a felesege, szegeny kiscsaj nagyon komoly hazirendnek van kiteve 7kor reggeli, 14kor ebed es 19orakor vacsora, heti egyszer kimennek vele setalni, amugy bent ulnek a TV elott egesz nap :shock: !

Kép Kép
rima

Katavirag! Lassan tesztelsz, ugye? ugy szoritok :) ! tudom milyen az a temperamentumos ferj es tudnak ok am nagyon jok is lenni :wink: ! Nehez lehet mindig koltozkodni, de latom visszahuz a szived a ven Europahoz :) . Teljesen megertelek, en sem szeretnek innen elkoltozni(vagyis nem innen :lol: , hanem EUbol), ezen nagyon sokat gondolkozunk es szamitasba johet Spanyolorszag, mivel mindketten folyekonyan beszeljuk a nyelvet, Olaszorszag, az nekem annyira nem megy, de M.abbol is profi, Becs ill hozzank haza, de ezt majd 4ev mulva eldontjuk :) ! Leon meg tenyleg verekedos, igazabol ezt is Mnek koszonheti :roll: , mert o szokott vele verekedni(vilaghiru focista melle, rap "enekest" ill boxolot is szeretne belole faragni :roll: ), persze ezt Leon szeretgetesnek tekinti, igy mindenkit"megszeretget", ezen is nagyon sokat veszekszunk....

Kép Kép
rima

Aranyeso! Csodalatos helyen laksz, azok a palmafak, gyonyoru, gyonyoru, gyonyoru :D , maris jobb a kedvem! Sajnalom, h a ferjednek nem annyira es nehez is lehet ez a mindig keszenletben allapot. en M.t nem engedem Leonnal setalni, mert tenyleg ez a kis szaros vonza a noket :roll: , bar ezt batyo nagyon dijazta, mindig kint setalt Leonnal :lol: ! Masik dolog, h en nem tartom M.t vmi megbizhatonak, a heten is elvitte a fiat billiardozni :shock: :roll: , tudom h szereti Leont, de azert mar...ja meg mar stadionba is hordja focira :twisted: ! Nemsokar neked is lesz egy kis huncut babad :wink: !

Banka! Az tenyleg jo, ha neked semmit sem kell keszitened, csak jonnek es hozzak a sok ajandekot! Nekem ilyenben nem volt reszem :( , de a Leont latogatokban annal inkabb, Leon pentek ejjel szuletett, delutan mar otthon voltunk es este jott a sok latogato es ez igy megy a mai napig :roll: (es itt nem az anyukamra gondolok, aki segiteni jott)!

Ma megkaptam a tavaly szemeszteri vizsgak eredmenyet es es es A-t kaptam, en voltam a legjobb a csoportombol,ami hihetetlen, mert angolokkal voltam egy csoportban, de legalabb az onbizalmam nott :D ! es a gyogyszerek is hatnak, elkezdtem szepen visszahizni(most olyan fura,mert mar hozzaszoktam az "alakomhoz" es most nagyon kovernek erzem magam) es nagyon jol erzem magam, tele vagyok energiaval :) !
Viszont Leon kikeszit, vegre olyan onallo volt, igy tudtam takaritani, fozni, vasalni, magamra is jutott ido, de most.... meg mindig onallo, csak tulsagosan es nagyon feltem, mindenre felmaszik(agyra, agyrol az ejjeliszekrenyre,ott meg ugral :shock: )... majd a lepcsokrol le-fel maszik.... es ugy viselkedik, h neha azt hiszem, h egy ketevessel van dolgom, pl.reggel palacsintat ettem(nutellas ill lekvarosat), Leonnak meg pusztat adtam, kimentem vizert es ez a kis agyafurt kicserelte a palacsintakat...egyszeruen hihetetlen, tenyleg nem hiszem el, h egy 11honapos ilyenekre kepes :shock: , mi lesz itt 10ev mulva?

Kép Kép
rima

Aranyeso! Csodalatos helyen laksz, azok a palmafak, gyonyoru, gyonyoru, gyonyoru :D , maris jobb a kedvem! Sajnalom, h a ferjednek nem annyira es nehez is lehet ez a mindig keszenletben allapot. en M.t nem engedem Leonnal setalni, mert tenyleg ez a kis szaros vonza a noket :roll: , bar ezt batyo nagyon dijazta, mindig kint setalt Leonnal :lol: ! Masik dolog, h en nem tartom M.t vmi megbizhatonak, a heten is elvitte a fiat billiardozni :shock: :roll: , tudom h szereti Leont, de azert mar...ja meg mar stadionba is hordja focira :twisted: ! Nemsokar neked is lesz egy kis huncut babad :wink: !

Banka! Az tenyleg jo, ha neked semmit sem kell keszitened, csak jonnek es hozzak a sok ajandekot! Nekem ilyenben nem volt reszem :( , de a Leont latogatokban annal inkabb, Leon pentek ejjel szuletett, delutan mar otthon voltunk es este jott a sok latogato es ez igy megy a mai napig :roll: (es itt nem az anyukamra gondolok, aki segiteni jott)!

Ma megkaptam a tavaly szemeszteri vizsgak eredmenyet es es es A-t kaptam, en voltam a legjobb a csoportombol,ami hihetetlen, mert angolokkal voltam egy csoportban, de legalabb az onbizalmam nott :D ! es a gyogyszerek is hatnak, elkezdtem szepen visszahizni(most olyan fura,mert mar hozzaszoktam az "alakomhoz" es most nagyon kovernek erzem magam) es nagyon jol erzem magam, tele vagyok energiaval :) !
Viszont Leon kikeszit, vegre olyan onallo volt, igy tudtam takaritani, fozni, vasalni, magamra is jutott ido, de most.... meg mindig onallo, csak tulsagosan es nagyon feltem, mindenre felmaszik(agyra, agyrol az ejjeliszekrenyre,ott meg ugral :shock: )... majd a lepcsokrol le-fel maszik.... es ugy viselkedik, h neha azt hiszem, h egy ketevessel van dolgom, pl.reggel palacsintat ettem(nutellas ill lekvarosat), Leonnak meg pusztat adtam, kimentem vizert es ez a kis agyafurt kicserelte a palacsintakat...egyszeruen hihetetlen, tenyleg nem hiszem el, h egy 11honapos ilyenekre kepes :shock: , mi lesz itt 10ev mulva?

Kép Kép
rima

Kép Kép
rima

Sziasztok lanyok,

Ma nincs kedvem M-rol irni mert miota 1 eves lett egyszeruen nem birok vele. Ha nem alszik akkor visit vagy rombol. Eljen a toddlerhood! Rima el tudom kepzelni mirol beszelsz Leonnal kapcsolatban de neked sulyosabb a helyzet mert o mar teljesen mobilis M-mel ellentetben aki sirvafakad a rampa elott a jatszohazban. Fel/lemaszni valahova neki meg nem ok. Es tenyleg emelett meg hihetetlenul okosak a korukhoz kepest. Manipulaciobol es lelemenyessegbol ok is A-t erdemelnek. :D Rima gratulalok az A-d hoz es csak igy tovabb. Marioval meg beszeljetek at, hogy hogyan kepzelitek Leon neveleset mert az nem jo ha egyikotok altalaban az apuka elter a nezetektol. Nalunk a ferjem annyiban ter el, hogy gyorsan bedol M-nek es azonnal felveszi illetve megadja neki amit szeretne. Ezzel szemben en probalok kovetkezetes es idonkent szigoru lenni hozza. Orulok, hogy jobban vagy es igazan radfer a hizas. Ne felj fogod tudni, hogy hol a hatar es nem fogsz elhizni.

Kép
Kép
eduarda07

Aranyeso, te mar jartal Szingapurban, nem? Mintha a multkor azt meselted volna de lehet hogy Bangkokkal keverem. Ha erdekel akkor leirom hogy mi tetszett meg Szingapurban es van nehany kedvenc kepem is amit feltennek nektek. Az utikonyvekbol nekem a legjobban a DK Eyewitness sorozat tetszik. A szingapuri pont nincs meg de minden mas utikonyvem onnan van. Akkor te nagyon csaladbarat helyen laksz ha van az apartmanhaznak sajat jatszohaza meg jatszotere. Ide tenyleg mar csak egy baba hianyzik nektek. :D Es igen tegyel fel fotokat mert a gyerekek mellett jo idonkent masrol is beszelni. A multkor a kakaoval kapcsolatban nem irtam, hogy velemenyem szerint nem helyes mert cukor van benne (marmint az instant porban) es eleve a kakaoban nemkivanatos vegyuletek vannak egy kisgyerek szamara. A tej meg nem vizezett mert 1-2 eves kor kozott teljes tejet (3,6% zsirtartalom) kell adni mert szukseg van a sok zsirra/koleszterinre ebben a korban. 2 eves kor utan viszont at kell terni a zsirszegeny 'vizezett' valtozathoz. A Kanada azert kerult szoba mert a ferjemnek itt 2011 oszeig van szerzodese es utana meg mar nem nagyon szeretne ugyanazon a munkahelyen dolgozni, ertheto okokbol. Zold kartyank meg nincs ugyhogy el kell hagyni az orszagot. Kanadaban sokkal konnyebb munkavallalasi engedelyt szerezni es 5,5 ev utan jo lesz valtani. Hat igen rohadt hideg orszag de egyben sokkal tisztabb es ritkabban lakott, gyerekeknek idealisabbnak tunik mint az USA. Majd meglatjuk de en nagyon lelkes vagyok ezugyben.

Kép
Kép
eduarda07

Monika, nagyon jo lehet a sajat vallalkozas egy idegen orszagban. A magatok urai vagytok bizonyos szinten. Nekem olyan idillinek tunik plane Nizzaval egybekotve hogy nem is akarnek elmenni onnan. Ti melyik masik orszagban gondolkoztok meg? Ja es ha mar mindenki bevallotta a korat akkor en is megteszem. :D 30,5

Kép
Kép
eduarda07

Sziasztok!

Kepzeljetek, tegnap ugy elkezdett fajni a petefeszkem, meg azon a tajekon mindenem, hogy azt hittem kiszakitom a helyerol, erre meg ratetozott a migrenem (uis most monszun van, eljen-eljen) Fogtam magam, elmentem ma delben orvoshoz (nogyogyasz) hogy nezzuk meg mi van odabent, csinalt egy uh-ot, minden rendben, kozolte ne aggodjak, most van ovulaciom, ez teljesen normalis :!: :shock: Mondtam, de nem nekem! Ennyi. Kaptam kepeket, van a jobb oldalon egy igen nagy, durrano allapotban levo tuszo, aki pajtikra var! Meg lesz a ma esti program :wink:
Edu, most mar ertem a helyzetet, vizumszerzes szempontjabol Kanada tenyleg sokkal elonyosebb, es valoban, munkaban sem art a valtozatossag! Az en uram a nemetekhez v. oroszokhoz menne vissza letelepedes celjabol... en annyira nem. (Valahogy nem fekszik a nemet egyaltalan) Szingapur tervbe volt mar veve, de sosem jott ossze, mindig "csak" Bangkok, de majd most! :D Vettem konyvet, van Night Safari (4 oras) ami nalunk nincs, csak egy kis budi zoo, igy ezekre startolok, barmilyen megelt tapasztalatot szivesen veszek, es koszi! :D M-nek marad a finom tehentej, gondolom egy ido utan hozza szokik.
Rima, gratula az A-hoz! Lepipaltad az angolokat, ugyi vagy! 8) Es a testi-lelki egeszseged is kezd helyre jonni, ami ugye szinten nem utolso! Edes a fiad, orokmozgo, es hat tudja mi a jo neki, miert eppen az ures palacsintat enne, amikor van jobb is? :lol: M-mel nagyon kulonbozo a gyereknevelesi nezetetek, o a nagyon eros ferfi kategoriaba tartozik :oops: vigyazz, mert lassan motorozni viszi.
Monica, ti sem panaszkodhattok a kilatasra :D Charlotte otthon van veled gondolom, nem szoktad elvinni neha playgroupba v. kozossegbe, hogy szokja egy kicsit a nyelvet?
Katanak drukkhegyek! +++
Vendég

Sziasztok! :)

Rima
En is cserelnek veled 1 hetre! :wink: Jartam mar Londonban es nekem nagyon tetszett,csak az orokos esot,szelet nem szeretem! :(

Katavirag
En is szoritok,hogy zebras legyen az a teszt!! :wink:

Eduarda
En az USA-ban gondolkodom! :oops: Bar letelepedni nem biztos,hogy szeretnek ott...nem tudom. Olaszorszag is szoba jott,hogy oda koltozunk majd...de nem tudom. Nekem nagyon tetszik Nizza,csak mi eleg "hiperaktiv" eletet elunk,nem birunk sokaig egy helyen! :oops: :lol:

Aranyeso
A kep nem a mi erkelyunk sajnos, a mienk pont nem a tengerre nez! :(

Mi egyebkent laktunk mar Nemetorszagban 2 evet, Japanban fel evet, Nemetorszagot nagyon utaltam :oops: , Japan pedig annyira maass! :roll:

Na megyek meset olvasni! :roll: :)

csok,Monica
Vendég

Sziasztok,

Akkor nehany gondolat Szingapurrol Aranyesonek. A tomegkozlekedes szuper ugyhogy szerintem nem erdemes autot berelni. Minden erdekes dolog megkozelitheto igy es lehet venni metrokartyat amire penzt kell tolteni es a buszokon is hasznalhato. En elsosorban a termeszetre voltam ott kivancsi es nem a szepmuveszetre. :oops: Szoval az allatkertje vilagklasszis. Van kulon resz a night safarira es a nappali zoo-ra. A night safari sotetedeskor nyilik es egy eloadassal indul. Kigyokat meg hodokat vesznek elo a szeked alol. :D Ugyhogy jol nezd meg hova ulsz. Utana fel lehet szalni a kerekes vonatokra es kb. 1 oras korutat csinal kozben le lehet szallni es nezelodni, gyorsan jon a masik. A normal nappali zoo ugyanott van csak mashol kell bemenni. Gyonyoru helyen fekszik, allatok nelkul is szuper lenne. Nincs olyan allat a foldon ami ne lenne nekik. Amit csak ott lattam: komodoi varanusz, panda, sziberiai feher tigris, baby jegeszmedve (azota megnohetett :D ) Erre egy teljes nap konnyen elmehet. A zoo-hoz kozel van(nehany buszmegallo) az orchidea kert ami nagyon csendes mert kevesen ismerik es egyszeruen gyonyoruseges. (Innen van a legtobb kepem) Ha mar az allatoknal tartunk akkor van egy csak madarakra szakosodott allatkert is. (bird park) Az az ilyen megszallottaknak van mint en aki 6 madarat hagyott hatra Mo-on szuloi gondozasra. Ebben a parkban van egy magasvasut ahonnan be lehet latni az egesz zoo-t. A tree top walking-ot mar irtam ez is egy legalabb fel napos program es sokat kell gyalogolni de megeri. Utkozben tele van az osveny majmokkal meg gyikokkal de nem kell veluk szobaallni. Gondolom neked amugy sem nagy szam az ilyesmi feletek is elhetnek szabadon majmok meg csuszomaszok. A belvaros a szokasos toronyhazas, bevasarlokozpontos amde sok parkot rejto varosresz. Az indiai negyed erdekes de nagyon koszos es zsufolt, a kinai is zsufolt de kevesbe koszos es azt erdemes megnezni. A tengerparton km hosszu setalo/piknikezo resz van. A kozbiztonsag es a tisztasag top notch. En egyszal magam bolyongtam az esoerdoben es kozlekedtem a legelvetemultebb buszokon es mindig biztonsagban ereztem magam. Angolul az emberek 90%-a tud leszamitva a kinai buszsofort aki nem tudott eligazitani. :D Ha valami eszembe jut majd leirom. Mikor is mentek pontosan? A peteeres nagyszeru dolog kulonosen hogy lattatok az uh-n. Legalabb biztos lehetsz abban hogy hormonalisan jol mukodsz.

Monika, nem azt mondom, hogy rossz hely az USA csak azt hogy ahol en elek tulzsufolt es mocskos draga. Elen az egeszsegbiztositassal es az ingatlanarakkal na meg a daycare/kindergarten/preschool........araival. A levego sem tul jo minosegu. Persze barhova el lehet utazni es a tenger is kozel van de ugy erezzuk hogy valami 'termeszetkozelibb' helyen jobb lenne a gyerekekkel. Japanban tenyleg nem lehetett konnyu elni, mi csak par napot toltottunk Tokioban de eleg is volt. Egyebkent meg nincs is jobb a vilagcsavargasnal csak gyerekekkel mar masok a szempontok es jol meg kell fontolni hova vetodunk.

Puszi

Kép
Kép
eduarda07

Sziasztok,

Rima: Gratulalok a kivalo eredmenyedhez, azert nem semmi idegenben osztalyelsonek lenni.
Mit tanulsz?

Milyen fura, persze csak nekem, hogy ti mar ennyi helyen eltetek, nekem ezt is igazan nehez volt megszoknom Pest utan. Imadom Pestet. Es azert 28 ev utan elszakadni az addigi megszokott elettol, hat nekem nem volt konnyu. Bar nekem a horoszkopom is Bika es az szereti a biztonsagot es a megszokott kornyezetet, nagyon tud ragaszkodni megszokott dolgaihoz es helyekhez.
Hat ez nagyon illik ram.
Mi ugy nez ki, hogy az USA-bol nem igen megyunk sehova, a ferjem nagyon szeret itt elni. O mar allampolgar es nem keves idejebe telt mire ezt megszerezte, en meg majd augusztusban hosszabithatom meg a zoldkartyamat es kerhetem a 10 eveset. Bar Europa engem mindig is sokkal jobban vonzott, vagy legalabb a keleti part, ahol fel lehet fedezni egy kis kulturat. Ezen a nyugati parton minden olyan uj, rendezett semmi europai hangulata nincs. Azert San Diegoban el tudnam kepzelni az eletet, azzal csak az a baj, hogy nagyon draga, igy marad Vegas. :cry:

Edu: Canada nekem is tok szimpatikus, van egy kolleganom aki onnan valo, hasonlo mint az USA csak sokkal europaibb es tisztabb. Nincs tele a mexicoi bevandorlokkal. Meg sosem voltam ott, de nagyon szeretnek elmenni es ott a masodik nyelv a Francia, amit a gyerekeknek az iskolaban kotelezo jelleggel kell tanulniuk.

Katavirag: Mikor lesz eredmeny?

Monica: Latom meg a terhesseged elejen jarsz, hogy viseled eddig. Eggeli rosszulet, szagoktol valo undorodas jelentkezett mar?

En lekopogom, de nagyon szerencses vagyok a terhessegemmel, tenyleg nincs semmi bajom, azon kivul, hogy allandoan lihegek mert attol elfaradok, hogy felmegyek az emeletre.

Lassan mar harman leszunk terhesek a topickban, :lol:

Banka
Kép
banka79

Sziasztok :!:

Mindent visszaolvastam, de most nem tudok kinek mit reagalni... mar tukon ulok :!: Remelem, megertitek :wink:

Puszko :!: Hetfon jovok.
katavirag

Es itt a pentek :!: :D

Edu, nagyon koszonom a reszletes leirast, mit is erdemes korbe jarni Sz-ban. Osztom a velemenyed, en sem vagyok az a muzeumba jaros... kiveve ha tortenelmi helyen jarunk, no meg szerintem tipikusan az a varos, ahol szabadteri lehetoseg van a legtobb! Marc. vegen, 25-28-ig tervezzuk az utat, ide mar csak a sogornommel mennenk es busszal! :shock: Vezetni senki sem akar, penzben es idoben is uannyi, mintha repulovel mennenk, kb. 5 ora. Luxusbuszok mennek, uhogy nincs gond kajara, reggeli 7 oras indulas utan lehet szunyalni, nem utolso sorban latok 1-2 dzsungelt is. (Nekik nem vallom be, de hatalmas megkonnyebules, utalok repulni!) Az allatkert tuti, betervezem a tree top walkingot, Bird Park nalunk is van (jot mulattunk, nekunk jott 1-2 "helyi madar" :lol: ) no meg a gasztronomiajuk is erdekel, eppen food festival lesz amikor megyunk (bar nem hiszem hogy tul sok mindenben elterne az ittenitol, azert 1-2 dologban biztos) A terkepet nezve ugy latom sokkal jobb a kozlekedesi lehetoseg mint nalunk, szuper es koszi a tippeket, remelem jo sok keppel jovok majd (sajnos itt majmot annyit latok amennyit akarok) :wink:
Azert Japanban is szetneznek, hmm, szeretni biztos nem tudnam, de azert erdekelne. Jobban ra kellene fekudnom erre az utazgatos temara, mert annyira kozel vagyunk itt mindenhez, es hat Edu, Ti vagytok az elo pelda, hogy gyerekkel igenis lehet utazni - igaz nem konnyu - de sokakat ez rettent vissza.
Banka, mindenkinek termeszete valogatja, ki mennyit bir :!: Szerintem mar az is nagy valami, hogy kikoltoztel es hogy kint fogsz csaladot alapitani, dolgozni, csomoan vannak akik bizony nem tennek. Mi is Monicaek csoportjaba tartozunk, kell a valtozatossag, es mindig orulunk, ha utazhatunk. (De lassan keresni kellene 1 hazat, otthont :oops: ) Kanadaban a masodik nyelv a francia? Nem is tudtam, de egybol szimpi lett :wink: Neked milyen szabalyok vannak, mikortol lehetsz allampolgar? (Azert a 10 eves zoldkartya utan csak megadjak?!)
A konyhamban kiegtek az egok - tapogatva fozok, Apa azt mondta, majd csak akkor veszi elo a letrat, ha az utolso is kieg. :shock: Megtortent, uhogy most varom a vilagossagot, no meg nem akarom, hogy anyosek bekerdezzenek, hogy nincs penz egokre? :oops:

Mindenkinek szep hetveget, Katara gondolva ... :wink: Pusz
Vendég

Helló Csajok,
Termeltettek rendesen :shock: :shock: :shock: :shock:
Lehet edu múltkori példáját követem és elolvasgatva mindenkinek külön hsz-ben irok és majd csak valamikor a végére érek :lol: :lol: lehet, hogy nem ma irok mindenkinek, de majd pótlom :lol: :lol: :lol:
na, akkor kezdek olvasni és írni...

Kép
1bambi

Edu,
Nagyon tetszettek a fotók az 1 éves Monster-ről, nagyon kisfiús már, bár hivatalosan is most már kis gyerek és nem csecsemő, ha jól tudom. A rucija nagyon édi, teljesen beindultam, hogy nekem is kelle ilyen a szülinapjára, de nem látok sehol sem ilynt itthon :( :( :( Az IKEA-s játéktartó ismerős, mi is rendelkezünk eggyel :-) :lol: :lol: :lol: A nappaliban ebben a vannak ill. lennének a játékok, ha ott lennének. De hát játszani kell, így este dobálom csak bele D. játékait. A hintalóról már kérdeztem és köszi a weblap címeket, vicces, hogy az USA-ból mondod meg, hogy milyen .hu oldalakat nézzek meg. Azért kérdeztem amúgy, mert eddig ellene voltam, nem találtam benne semmi izgit, de most a képeidet nézve nagyon csábít, hogy D-nak is beszerezzek egyet. De nem tudom mennyire jönne be neki, azt meg nem szeretném, hogy kidobjak egy csomó pénzt olyanra, ami csak a helyet foglalná. Ráadásul olyan kis betoji ez a gyerek, hogy tegnap adtam neki FP pelikánt, ami tök halk hangot ad, és sír tőle. Ömlenek a könnyei és bújik belém, ha meglátja. Amúgy a FP tanulóasztalnál úgyan ez volt. Lehet, hogy csak a márka nem jön be neki? :lol: :lol: :lol: Más játékokkal nem csinálja ezt...
Szóval dögösek a képek, nagyon és a rajta szereplők is.
D. is szokott hisztizni, de eddig itthon csinálta csak, nekem meg olyankor el kell fordulnom, mert annyira kell rajta röhögnöm. Olyankor toporzékol, sír, földre veti magát, stb. De jó lenne ha nem lenne hisztis gyerek, mert az elég kemény kihívás. (Én az voltam, de nagyon. Szegény anyámék sokat szenvedtek velem. Rengeteg hisztit csináltam. Állítólag úgy "gyógyultam" ki, hogy orvosi utasításra amikor hisztiztem, letojták a fejemet, nem foglalkoztak olyankor velem és szép lassan leszoktam és helyette jó sértődös lettem.)
Ez az állás dolog érdekes. Dani dec. 2-án állt fel és azóta még mindig nem megy. Csak úgy, hogy kapaszkodik a bútorokba vagy bennünk. Én azt hittem, hogy sokkal hamarabb el fog egyedül indulni, de nem. De ahogy nézem másoknál, a lábra állás után kell még elég sok idő, hogy maguktól menjenek.
A dokitok jó bunkó stílusú, de tényleg tojd le. Jó magas Monster, és a súlya is jó. Lehet, hogy a sok dagi amcsi között tűnik vékonynak.
A tehéntejet hogy fogadta? Oké, már válaszoltál rá. Szívószálas pohár? Tudja használni a szivószálat? Én még mindig cumisüveget használok :oops: :oops: :oops: :oops: 2 napos pohár próba után nem volt kedvem tovább kísérletezni :oops: :oops: :oops: de majd lassan kellene. De ez a szívószálas pohár érdekelne, hogy milyen, és hogyan használja.
Kanada klasz hely, bár én még nem voltam. Oli unokatesója él kint, ő volt már náluk és nagyon tetszett neki. Nyugi, zöld, szép, stb. Érdekes, hogy sok filmet nem mutatnak Kanadáról, kicsit olyan zárkozottnak tűnik az ország, de lehet csak azért tűnik annak, mert mellette ott az a harsogó Amerika (bocs). Biztos jó lesz majd ott is, gondolom nem a világvégi kis faluba mennétek ott sem.

Kép
1bambi

Katavirág,
Húúú, nagyon izgi, nagyon szorítok, hogy minden oké legyen.
Ami írtál a peteméretekről, teljesen elájultam. Na jó nem kellett felmosni a földről, de nézegettem centivel, hogy sokszor 2 cm, bizony az nagyon sok.
A terhesség alatt nekem is koffeinmentes kv csúszott, de én szerettem, nem sok különbséget éreztem az igazitól, és a reggeli áldásos "meghajtós" hatása annak is jól működött.
Majd visszakeresem a szüléstörténetedet, mert még mindig nem tudom, hogy milyen volt. Az utóbbi bejegyzések alapján annyi hasonlóság voltk köztünk, hogy elfolyt a magzatvíz. Maga a szülés nekem kb. 4 óra volt. Gondolok itt az erősebb, "görnyedős" fájások és D. kibújása között időre. Mert ami előtte volt, az nem volt vészes. Szóval gyors volt, és én semmi fájdalomcsillapítót nem kaptam homeos bogyókon kívül. érdekes, mert ők nem ajánlottak mást, nekem meg eszembe sem jutott a nagy fájások alatt a víz alatt ácsorogva és a mosdókagylóba kapaszkodva, mert tök más "dimenzióban" voltam. De tény, hogy nagyon fájt. De legalább gyors volt. Ami még hasonlóság, hogy én sem szakadtam, nem vágtak, és a doki a 6 hetes kontrollon "benézett" majd rögtön fel a hasamra, hogy hol jött ki a gyerek, mert semmi nyomát nem találta. Mondta, hogy simán letagadhatom, hogy szültem, mert nem látszik sehol...Azért ez jól esett anno.
Oliról a kép szuper. Illetve nagyon helyes gyerkőc ő is. Ezek a sötét szemek nagyon bejönnek.
Sajnálom, hogy O. leesett az ágyról, de sajnos ez sok helyen előfordul, akár mennyire figyel az ember. Hát, a férjed jó hirtelen feltud fortyanni. Ez olyan "orvos-betegség"? Gondolom Te már megszoktad, de marha nehéz lehet ilyenkor Neked. Vagy ilyenkor Te is "tombolsz"? O. ezeket hallja?
Oké, részben meg is találtam ezekre a válaszokat. 7 év? Húú, az a vízválasztós év...Nekünk is az idén lesz, be is vagyok néha sz.rva, hogy mindenki ezzel húz, hogy 7 év...Az előző kapcsolatomnak ekkor lett vége. De remélem itt nem lesz semmi baj. Nem úgy néz ki, bár néha kell türelem hozzám rendesen. De elég jól kezel O. ilyenkor, én utálnám a helyében ilyenkor ezeket a szitukat.
Nagyon várom a hétfői jelentkezésedet, bár az nekünk még lehet, hogy csak vasárnap lesz??? :lol: :lol: :lol:

Kép
1bambi

Most ennyi, meg még annyi :lol: :lol: :lol: hogy nagyon köszönöm a köszöntéseket!
Aranyvirág szakácsunk! :lol: :lol: : founde készlethez és raclette party grill-hez van tanácsod, javaslatod? (Mert ezzel lettem gazdagabb és nagyon várom már a jó időt, hogy kint használhassuk, de még nem volt ilyenem és nem tudom, hogy milyen trükköket kell alkalmazni)

Kép
1bambi

Sziasztok Csajok! :wink:

Csak gyorsban, mert mindjart ulve elalszok!

Katavirag
Sok-sok drukk!!++++++++

Banka
Engem mar rendszeresen meglatogat a kis Vuk is sajnos...bar ma nem hanytam (kopp-kopp-kopp). Remelem nem lesz mindennapos vendeg nalam a kisroka! :roll:
Es ti hogy vagytok? Tudod mar,hogy kisfiu vagy kislany? :) Neve van mar? :)

Na megyek is

csok,Monica
Vendég

Katavirag ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++!

Kép
Kép
eduarda07

Katavirag! ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ mar varom a jo hirt :wink:

Kép Kép
rima

Katavirág
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
annyira drukkkk

Kép

Kép
kolyok28

Hali, ha jól számolom, nálatok már Katavirág hétfő van. És nagyon remélem, hogy mosollyal az arcotokon alszotok!
Várjuk a híreket, ééébbrresssztttő!

Kép
1bambi

Hoztam pár fotót, mert ezzel mindig adós vagyok. A többi elmaradásom lassan majd iródik :-(

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
1bambi

Bambi! Dani igazi kis szivtipro es latom a szemeben a huncutsagot! Nagyon edes es nala is van labdaorulet?

Katavirag! En ugy izgulok, legyszi, legyszi ird meg nekunk a jo hirt, mert addig tutira nem fogok tudni elaludni :) !

Kép Kép
rima

Csajok, koszi a drukkokat, hogy ennyire gondoltatok ram, de sajna nem sikerult :cry:
Na, azert nem vagyok padlon, holnap megyunk lombikekhoz, hogy megtudjuk, hogyan tovabb. Most ugy nez ki, a 2 megmaradt embrikebol, egyet fognak visszaultetni 2 het mulva, ha nem sikerul, meg egyet ra egy honapra. Ha az sem megy, ujabb stimulacio kovetkezik. Meg nem allunk, amig osssze nem jon :wink:
Nem tudom, hogy a fosos virus miatt nem tapadt most meg, vagy csak egyszeruen beleestem abba a 40-60%-ba, akiknek nem sikerul. Mindenestre szar erzes :cry: Ugyanis nekem a multkor elsore osszejott. Igy hat ez az elso kudarc :cry:
No, megyek, beletemetkezem a hetfoi nagytakiba, aztan holnap majd jovok kepekkel (tegnap allatkertben voltunk :lol: )
katavirag

Draga Katavirag,sajnalom. Orulok, hogy a lehetosegekhez kepest pozitivan allsz hozza es legkozelebb sikerulni fog meglatod.
Puszi es hajra a kovetkezo kiserlettel. :D

Kép
Kép
eduarda07

Katavirag, hatalmas erovel es pozitiv kisugarzassal rendelkezel, a hozza allasodrol nem is beszelve, a kovetkezo biztosan gyumolcsozo lesz! Kitartast!
Bambi, koszonjuk, nagyon tetszenek a Danis kepek, nagy felfedezo! Ha-ha a kisagyas kep a legjobb :lol:
Egesz nap ablakot pucoltam kivulrol... :? szar egy melo, dog faradt vagyok. 3 nap es jonnek, turbora kapcsolok :roll:

Puszi
Vendég

Sziasztok Lanyok,

Kata nagyon sajnalom, de a pozitiv hozzaallas a legfontosabb es biztosan madszorra vagy harmadjara sikerulni fog. :lol:

Bambi: Annyira edes a kisfiad, nekem is a kisagyas kep tetszik a legjobban.

En egesz hetvegen pucoltam a hazat, szombat fent, vasarnap lent. Hulla vagyok, igy most bejottem a munkahelyre kipihenni a hetvege faradalmait. Anyamek jonnek szerdan es azt akartam, hogy addigra minden csili vili legyen a keco.
Kivettem DVD-n ezt az Australia cimu filmet, de olyan hosszu volt hogy bealudtam rajta. Ma egy kicsit nyugos vagyok, az oraatallitas miatt egy oraval hamarabb kellett keljek. :(

Majd meg kesobb visszanezek,

Banka
Kép
banka79

Kedd van yeah :wink:

Latom, mindenki takaritott :wink: En tegnap csili vilire kitakaritottam a lakast :wink: Mint az orult :wink: Es olyan jo erzes volt :wink:
Es most megint tele vagyok energiaval es tenyleg ugy erzem, most sikerulni fog.

Bambi, nagyon jok a Danis kepek :!: Olyan kisfiu mar :!: Es olyan kis jokepu gyerek :!:

Aranyeso, ki is jon hozzatok :?: Bocsi, lemaradtam... Mi is gondoltunk ra, hogy elneznenk Szingapurba. Vegul is csak 8 ora repulovel innen
:wink:

Edu, Uj Zelandot merem ajanlani :!: Szuper hely :!: Es az idojaras pont nektek valo, se nem meleg, se nem hideg :wink:

Banka, babaszobas kepek :?:

Mi hetvegen allatkerteztunk. Oli baromira elvezi az allatokat :!: A kiskecskek es a kenguruk voltak a kedvencei...

Kép Kép

Kép Kép
katavirag

Katavirág,
Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült. :cry: :cry:
Viszont ez az Oli gyerek igen bátran nyúlkál. Tök jó! Az állatok hogy viselkedtek vele? Hogyan reagálnak a kis gyerek nyúlkálásokra?

Kép
1bambi

Sziasztok! :)

Most van idom irni,mert Apa meg KisHercegno egyutt aludt el a nagyagyon!OOlyan edesek!! :lol: :D
Ugyhogy lehet,nekem marad ma este a kanape nincs szivem oket felebreszteni!

Bambi
Dani de kis helyes pasi! :lol: :wink:

Katavirag
Nagyon sajnalom,hogy nem sikerult! :( De jo hogy ilyen pozitivan latod a helyzetet! Oliver pedig szinten nagyon jo kis pasi :wink:
Es telleg nagyon kis bator legeny! :lol:

Mindenki takaritott?? Oo ti szegenyek! :(

Jajj kepzeljetek,megtalaltam ma a favorit fiu nevemet: Nathaniel szerintetek? :oops: :D
Lany pedig most az Amelie Lilian a nyero. :D Ehhez mit szoltok? :oops: :lol:

csok,Moni
Vendég

Hat Katavirag, holnap reggel 7-kor "hollandiai partraszallas" lesz, anyosek jonnek, uram meg tegnap este surgosen elutazott, igy en aktivizalhatom magam reggel 6-kor a repter fele es szorakoztathatom oket egesz nap, mert csak csut. este jon vissza! De bizti dog faradtak lesznek :D mert nem ejszakaival jonnek, szoval van remeny egy fel napos alvasra?!
Szuperek a kepek!!!!! :lol: Oli es a kecske, Oli es a kenguru ... mint a gyerek mesekonyvek cimei, nagyon tunder, ahogy "szemezik" a kecskevel, mintha beszelnenek egymasnak, ha-ha. Es milyen tiszta minden! Siman leraktad a foldre! No igen, egy kis tisztasag itt sem artana! Mennyi ideig voltatok az allatkertben, mekkora? Vagy csak a nyugisabb allatokhoz mentetek, ahol Oli "ismerkedhetett"?
Ha Szingapurba repultok, erdemes utba ejteni onnan egy kisebb szigetet is, csomo lehetoseg van, pl. 2 napra es csak fel-1 ora az ut... En is varom mar a szingapuri turat :wink: Airasiaval is lehet mar Ausztralia kozott repkedni, igen kedvezo aron...
Edu, hogy vagytok M-mel? Mikortol utazik a ferjed ismet?
Bambiiiiiiiiiii, jo kis ajandekot kaptal :!: Megmondom oszinten ezer+1 eve nem grilleztem, mert teraszos lakasban nem volt lehetoseg :roll: amit tanultam az nehany libanoni kaja (pl.kafta) grillen, meg jol bepacolt barmilyen tipusu husikat ra lehet dobni...kis zoldseggel, szoval van jo par lehetoseg, fondueval kapcsolatban csak annyit tudok, hogy jo minusegu nem lagy sajttal erdemes probalkozni, meg jo minosegu borral, kulonben nem lesz jo ize... :? Lehet Kata v. Edu mar probaltak ... vagy Monica??? Hmm, ehes is lettem, most gyurom majd a sutiket anyoseknak...
Banka, mi szerencsesek vagyunk, nincs oraatallitas nalunk! :lol: Australiat en is lattam, kicsit hosszu volt, meg himes-hamos, azert egyszer elment. Ma erkeznek anyudek! Meddig maradnak?
Monica, szep neveket valasztottal, bar nekem a nagylanyode tetszik a legjobban :oops: Nalunk azt hiszem nagy fejtorest okozna, meg jo hogy van 9 honap donteni...
Kolyok mizujs feletek?
Robogok a konyhaba, mindenkinek szep hetveget, az elkovetekzo 2 hetben csak neha tudok bekukkantani...
Puszi
Vendég

Sziasztok!

Katavirag! Nagyon sajnalom :( , de a kovetkezo biztos sikerul, ilyen pozitiv hozzaallasnal nincs olyan, h nem :wink: !
Oli nem semmi, ahogy az allatkertben maszkalt, tetszett neki?

Bocsi csajok, de most nem tudok reagalni senkire, teljesen kivagyok. Tegnap az hiszem ismet megallt a szivem.... az en orokmozgo fiam este jatszott, mikor csak egy nagy koppanast hallottunk, de nem is figyeltem annyira oda, mert foztem, Leon meg nem sirt, par perc utan, Leon odamaszott hozzam, h vegyem fel, en anelkul, h raneztem volna, felkaptam. Aztan egyutt foztunk, majd mikor raneztem, olyan remegesbe kezdtem... Leon pulcsiabol csopogott a ver....Futottam M.hez(bar ez nem tudom, h h sikerult, mert az osszeeses hataran voltam), M is nagyon megijedt, de eloszor nem is tudtuk, h honnan verzik, aztan M. megallapitotta, h a szajabol dol a ver.... Ismet szedules, tutira kiverte a fogat, M. nem latja, mert minden veres... Legalabb 5percet(eletem leghosszabb 5perce volt) kotort a szajaban, probalta kitisztitani, aztan megallapitotta, h meg mindig 4fog tulajdonosa, csak eleg csunyan megvagta az inyet... Leon meg jol kirohogott minket :roll: ! Na jo, most mar leirva vicces, de este nem volt az.

Ma reggel meg viszem Leont a childminderhez, aki kozli velem, h a 15eves fiat megkeseltek, brutalisan megvertek es megloptak, es elkell koltozniuk, mert a megolesevel fenyegetik oket. Mindezt egy 15fos kamasz csapat csinalta. Szoval van 4hetuk arra, h elkoltozzenek, addig rendorok vigyaznak rajuk... Hihetetlen... A srac baratja, meg elet halal kozott a korhazban :shock: ! es tudjatok mi a legrosszabb? Az egesz fenyes nappal tortent!

Kép Kép
rima

Hat Rima, egyutt erzek veled :!: Valami hasonlot ereztem, amikor Oli az agyrol lepottyant es omlott a ver a szajabol :shock: :shock: Egyre tobbet figyelek en is ra. Pillanatok alatt olyan helyeken terem (komod teteje) ahol nem szabadna lennie. Es pillanatok alatt megtalalja azokat a targyakat (szamitogep egere) amivel nem szabadna jatszania. Ugy erzem, allandoan pakolok utana. Mert ugyebar o is pakol :wink: A 15 eves fiut nagyon sajnalom. Hihetetlen, mennyi bunozes van manapsag. Meglepo, hogy mostanaban Magyarorszagon is :!: Amiota gyermekem van, egesz maskepp latom ezeket a dolgokat. Monica tickeren az idezet ide illo...
De orulok, hogy a pajzsmirigyeddel jobban vagy :!:

Aranyeso, akkor hajra anyosek noszogatasa :wink: Azert kukkants be ide is :!: Tudom, neked jo a viszonyod vele. Na, az enyem egy boszorka. Kepzeljetek, mindig van valami temaja. Most eppen az, hogy sogorom kirugta ot a lakasukbol...he he. (ferjem huganak a ferje) Ezek szerint mas is elviselhetetlennek tartja ot. A legnagyobb banatara viszont nem tudja elmondani az ugyet az en ferjemnek skypeon, mert az en ferjemet az ilyen sztorik egyszeruen nem erdeklik... he he

Monica, erdekes neveket valsztottal. En mondjk egesz masokat adnek a fiamnak, lanyomnak, de mindig az a lenyeg, hogy a szuloknek tetszen, hiszen minden nev ugysem tetszik mindenkinek.

En most csak ugy vegetalok
:roll: :roll: :roll: Nem nagyon torteik semmi, csak a nagy varakozas. Onnan gondolom, hogy van bennem egy kis allando szorongas, hogy hetek ota alig birok enni. Reggel mar a fel szelet kenyer is alig csuszik le. Nappal meg semmi. Este is csak azert eszem, hogy apa ne egyen egyedul. Lassn 4essel kezdodik a merleg. De legalabb hizhatok majd terhesen :wink: Jovohet penteken megyunk ujra lombik doktrohoz es vszeg rakovetkezo hetfon lesz ujabb kis embrikenk beultetese. Onnantol lehet megint izgulni :wink:

Ja, igen, Oli nem fel a allatoktol, sot :!: De igyeszunk csak olyan allatok kozelebe engedni, akik artalmatlanok, igy pl. kenguru, kecske. Amugy szep nagy allatkert volt, de szegenyes keszlettel. Ugyebar errefele nincs foka, pingvin, jegesmedve meg ilyenek :wink:

Na puszko mara, irjatok :!:
katavirag

Sziasztok!

Aranyeso
A Charlotteba en is egybol beleszerettem. :oops:

Rima
En is nagyon megijedtem volna :shock: Nalunk egyszer Charlotte leesett a kanaperol,nagyon sirt, de szerintem en jobban megijedtem mint o. :oops: Halistennek semmi baj sem lett.
Ez a keseleses sztori nagyon durva! :shock: :shock: Es akkor nem lehet buntetni a 18 even aluli gyerekeket,merthogy szegany gyerek,biztos a csaladi hatter! De basszus szerintem siman megerdemelnek a bortont azok is! :twisted:
Itt Fr.o-ban meg a szulot is megbuntetik, a gyerek meg megy kozmunkara!

Katavirag
Parom Sarah-t akar. Mondjuk tetszik az is..idonk meg meg van eldonteni! :wink:
Nagyon szurkolok,hogy legyen babatok!!+++ 40 kilo?? :shock: Az nem semmi...En most 60 es fel vagyok terhesseg elejen! :oops:

csok,Monica
Vendég

Hello lanyok,

Elnezest amiert a mult heten nem irtam de a ferjem igyekezett minel tobbet velunk lenni es nem szerettem volna cserebe a gep elott ulni estenkent. Elvitte M-et uszasra es jatszocsoportba is helyettem en meg addig takaritottam es elinteztem a bevasarlast. Tegnap elutazott 1 hetre Belgiumba ugyhogy mar 28 oraja kettesben vagyok M-mel. So far so good. :D A jovo hetre minden nap van programunk ezert remelem csak ugy repulni fog az ido. M nagyon rendesen viselkedik elmondtam neki, hogy most egyedulallo anyuka vagyok es legyen megerto. Igyekszem majd visszanezni mit irtatok es valaszolok is. Most megyek rendbeszedem a lakast meg magamat es utana visszajovok.
Puszi

Kép
Kép
eduarda07

Hello csajok :!:

Mi ez a pangas mostanaban :?: :wink:

Monica, a Sarah nekem nagyon tetszik :wink:

Kolyok, reg jartal erre....

Mi elvagyunk. Szokasos hetfoi takaritas. Itt bar mar osz van, de meg nagyon klassz meleg. Egyszer meg lemegyunk egy egesz hetvegere a Gold Coast ra starndolni. Aztan aprilistol lehet, mar osziesebb lesz az ido. Kezdem Olika ruhatarat lecserelni. Sokat nott hosszra is. Elsosorban melegebb ruhakat vasarolok neki, most redeltem egy rakattal a GAPtol.

Oli most kezdi kifejleszteni a szeparacios szorongasat. Kb. 2 hete allandoan a nyomomban van, csak egy legterben szeret velem. Allandoan maszik ram :lol: Olyan ari. Azert nem zavartatom magam, en a WC is ulok, ha ott van. Es elmagyarazom, hogy most kicsit jatszon egyedul, mert anya ezt meg ezt csinalja. Allandoan izeg mozog. A babakocsiban ha fel orat el van. De a varosban is mindig keresnem kell olyan helyet, ahol kitehetem egy kicsit maszkalni.

Most etvegen vendegsegben voltunk, volt egy tacsko kutya es egy hazimacska. Hat, oket is nagyon szerette.

Na, megyek dogomra....
katavirag

Halihooooooooo!

Gyors helyzetjelentes: kivagyok! Mar lassan jo volna indulni Bangkokba, mert a fozocskezes meg az "ezt ugye igy fogod csinalni"-bol mar lassan besokallok! :roll: Ma megjott, uhogy jo indokkal itthon maradtam, elkuldtem mindenkit, hogy kicsit utol erjem magam, meg tisztitsak az agyallomanyomon. Szornyu, hogy mindig van valami, raadasul a ferjem is, mintha rabszolga lennek, no azert azt megse hagyom...
Katavirag, nalunk ramaty ido van, nagyon sokat esik, es napkozben 27 fok van, no de nalatok lassan jon a nagykabatos ido... olyan furi :roll:
Edu, minden rendben lesz, jol meglesztek M-mel, es az az egy het gyorsan el fog telni :)
Banka, nalatok megvolt a baby shower penteken, v. most lesz? Varjuk majd a beszamolot... :D
Most robogok, quiche a sutoben, sok puszi!
Vendég

Sziasztok lanyok,

Ma az uszason beoltoztettuk a babakat mentomellenybe es ugy csinaltuk a gyakorlatokat. M-nek nagyon tetszett, hogy magatol lebeg a vizen haton es jot relaxalt igy amig en tologattam a mellenynel fogva. Nagyon cool latvany volt a 15 bebi egymas mellett a mentomellenybe. Uszas elott mostanaban a rampan elengedjuk a gyerekeket (ott csak kb. 20cm-es a viz) es olyan jot jatszanak ill. kommandoznak egytutt. Beirattam M-et a kovetkezo tanfolyamra is annyira elvezi es nekem is jo workout. Mostanaban az etkezesek total stresszesek mert M-nek semmi sem jo es allandoan dobalja az etelt. A multkor fel oraba telt osszetakaritanom porszivozassal egyutt az etkezot mert M szosszal leontott tesztat es banat dobalt ahova csak tudott. Na ilyenkor tenyleg elszamolok magamban 100-ig. A tejre magasrol tesz igy megprobalom a sajat keszitesu gyumolcsos tej turmixot hatha az lecsuszik. Mondjuk annyira nem aggodom mert eszik joghurtot meg sajtot es 2x szopizik. A szopi hol erdekli hol nem. Ma este pl. 2 percig volt turelme. Nekem ezert meg mindig nem jott meg es nem is faj mar a hasam/derekam de a borom kritikan aluli allapotban van. Kozvetlenul a szemem sarkaba ahol olyan vekony a bor nott egy ronda pattanas. Megvarom amig M feladja a szopit es akkor leszallok a minipillrol es rendbeszedem a ciklusom meg a borom. Ugy latszik a ket eve rendelt LH tesztek mehetnek a kukaba mert aprilisban lejarnak. Az ido nalunk meg nem dontotte el, hogy akkor most mi is legyen tavasz vagy tel. 2 hete volt 20 fok is nehany napja meg -2. Majd alakul de nehany fa mar rugyezik es viragzik. Elvittuk szervizbe a kerekparokat es M kapott apa csomagtartojara egy hiper-szuper dontheto gyerekulest. Iden nyaron tenyleg ki szeretnem hasznalni hogy nem vagyok terhes illetve M mar eleg nagy ahhoz, hogy velunk 'sportoljon'. Konditerem helyett most futni jarok hetente 3x 3 merfoldet. Hatarozottan jobban erzem magam ezutan es mar csak a hasizmaimat kellene kicsit rendbehoznom es tenyleg elmondhatom hogy nyoma sincs az M-mel valo terhessegemnek. Jovo heten apa elrepit minket NJ allambeli Cape May-re tengerpartozni kicsit. Ja es most szombaton vegul jon este a babysitter es elmegyunk apaval mozizni meg etterembe.
Aranyeso, mi az hogy piszkalnak a ferjed meg az anyosod? Azt gondolnam nalatok ez nem tema habar az anyosok sosem hazudtoljak meg magukat. Kataviraggal holtversenyben a legjobb haziasszonynak tunsz nekem ugyhogy nem ertem mi lehet a kifogasuk. :roll: Sajnos nem talaltam meg a Szingapurban keszult kepeket de most mar hamarosan ugyis sajat szemeddel lathatod. Irigyellek is erte. Akkor ha jol ertem a kovetkezo 1 hetbe utazni fogtok. Jo szorakozast es lazits!
Katavirag, te is probalj meg lazitani (tudom konnyu ezt mondani) es ne engedd, hogy 50 ala menjen a merleg. A leendo kismamanak nem tesz jot a sovanysag. Nalatok az osz meg a tel mit jelent? Gondolom tizenfokokat. Sidney-ben talan hidegebb lesz. Vegul milyen meretet veszel Olinak? Mar a 18-24m-nal tart? M-en a 12-18m ruhak meg baromi nagyok de unnepelyesen a szulinapjan elpakoltam a regieket. M sem szeret mar a babakocsiban ulni, egyik nap kiszabaditotta magat a pantokbol es felallt benne. Vege a nyugis idoknek. Ha bevasarlo kp-ba megyunk akkor a konyvesboltban ki szoktam rakni a gyerekresznel pakolni a szabadteren meg a jatszoteren hintazunk, merleghintazunk. A szeparacios szorongas nalunk is jatszik mar regota es meg nyoma sincs az enyhulesnek. Oli hogy kerul a komod tetejere? :D M is felhasitotta mar 2x a szajat az elmult hetben de csak picit verzett viszont annal hangosabban uvoltott. Mar mindenhol felall de egyedul meg nem megy neki. (marmint kapaszkodas nelkul) Az itteni allatkert eleg szep es raadasul ingyen van de M levegonek nezi az allatokat. Nem semmi a kengurus kep. Oli bator kisfiu. Nem feltek, hogy a kanga odacsap az izmos farkaval vagy megrug a labaval. Azt hallottam eleg eros es verekedos allatok de lehet csak egymassal es nem az emberrel.

Kép
Kép
eduarda07

Na hello nyanyak :wink:

Aranyeso, a fene vigye azt a mensit :twisted: Sajnalom, hogy kivagy :!: De megis, anyospajtas ugye ezt igy meg ugy fogod csinalni-ja megis mire vonatkozik :?: Arra, ha babatok lesz :?:
A migrenedert meg plane nem irigyellek. Van migrenes ismerosom, sajnalom is ot. Ez amolyan noi nyavaja :twisted: Es mi van a glutensensitiv enteropathiaddal :wink: :?: Tegnap kibontottam egy kekszet, amire az volt irva, hogy gluten es tejtermekmentes... hat nem volt egy elmeny :cry:
Na de ne bankodj, mert eljon a ti idotok is, en biztos vagyok benne. Meg iden :lol:
Akkor most monszunos az ido feletek. Erre is van meleg eso, olyan furcsa. Itt meg halistennek dul a kanikula. Remelem, meg tart egy darabig a strandido.
Edu, kerdezted, milyen is az az itteni tel. Hat nem magyar tel, az biztos. Olyan szegenyesen valtozatosak itt az evszakok. Tulajdonkeppen a termeszet semmiben sem valtozik. Mi ugyebar juliusban jottunk a magyar nyarbol. Akkor nehany honapig zart cipo kellett, meg hosszu ujju polo, de gyakorlatilag 15 foknal nem volt hidegebb. Kicsit bosszankodtam, mert iden itt keson jott a nyar, az igazi meleg, kb. decemberben. Mar vartam a strandoalst Olival. Most meg ugy erzem, hogy vegelathatatlan nyarban elunk mar ideje. A sydney-i tel allitolag huvosebb, de ott sincs fagy soha. Azert elkelt egy ket oszi-teli cucc Olinak, persze nem bundazsakot rendeltem :wink: Csak az elso cipoit, dzsekit, melegitofolsot meg ilyeneket. Igen, 18-24 honaposra valot, ugyanis a multkor a GAP-tol 12-18 honaposra rendeltem, meg egy-ket holmit 18-24 honaposra, es gyakorlatilag teljesen egy meret. Egyebkent en is belatom, hogy nem egy szuper minoseg, de nekem nagyon tetszenek :wink:
Tok jo, hogy Monster igy elvezi a babauszast. Olival hetek ota nem mentem az allando hisztik miatt, holott az apjaval minden hetvegen egyutt furdenek itt lent a street beach-en vagy Gold Coast-on. Most vegul is nincs meg bennem embrio es a mensim is elmult, ugyhogy holnap elmereszkedek vele. Majd meglatjuk, hogy sul el.
Monster gyakorlatilag all :!: Nem semmi, hogy kioldozza magat a babakocsiban :!: Oli komodra maszasa ugy lehetseges, hogy lepcsos az oldala. Egyebkent o rendes agyra sem tud meg felmaszni. De allandoan tanitom, hogyan jojjon le biztonsagosan hatrafele, mert elobb utobb ugy is mindenhova fel tud majd maszni.
Az etetesrol annyit, hogy szerintem minden gyereknel nehezkes ebben a korban. Oli az elso falatoknal zabal, csak az etelre figyel. Majd, ha mar kicsit jollakott, jatekot adok neki, akkor eszik rendesen tovabb, mert onnantol mar uncsi a dolog.
A bicikli baromi jo otlet. Mi is gondoltunk ra, csak meg nem valosult meg. Pedig errefele nagyon klassz bicikliutak vannak.
Engem kicsit faraszt most ez a nyakamon log a gyerek korszak. Gyakorlatilag nem jatszik most egyedul, mindenhova jon utanam. De ha a jatszoszonyegen ulok, az mar eleg neki, es szepen magaban is jatszik :shock: Na persze azert foglalkozom is vele :wink: Szerencsere most jol alszik nappal 2x1,5 orat, ekkor meg tudok csinalni mindent a haztartasban.
Mi a bevasarlast ugy oldjuk meg, hogy apa magaval viszi mindig, kb. heti 2x. Oli nagyon elvezi a bevasarlokocsiban toltott idot, mert az apja szorakoztatja ot, mindenfelet a kezebe ad. Sajna erre a kozos bevasarlasra csak nemreg jottunk ra, milyen klassz. Mert nekem jut szabadido egyedul, az apja meg nem unja es nem rohan haza melo utan, hogy Olival lehessen.
Ja, kenguruk. A vadon elok biztosan vadabbak, meg bokszolnak, de ezek a kengurufarmosak csak heveresznek egesz nap. Minden gyerek simogatja oket es sehol nem lattuk kiirva, hogy esetleg veszelyesek lennenek. A kiskecskek es kisbaranyok meg kimondottan egy un. kids-zoo nevu elkulonitett reszen vannak, ahova minden gyerek bemehet.

Monica, kislanyodrol teszel fel kepet :?:

Lanyok, irjatok :!:

Puszko mara :!:
katavirag

Sziasztok :)

Bocsi,csak roviden,mert az elobb a masik topicba irtam egy tok hosszut es elszallt es kicsit kiboritott. :twisted:

Tanacsotokat szeretnem kerni: Beadjam jovore Charlotteot sulielokeszitoba (ovi), vagy tartsam itthon magammal. :?:

Katavirag: Kozossegi oldalakra nem szivesen rakok fel kepet,mert olvastam olyanrol,hogy itt a babaneten visszaeltek mas fotojaval. :? De privibe nagyon szivesen kuldok kepet,ha az neked jo! :wink:

Itteni tel: 15-20 fok. de valamelyik 7vegen volt 25 is,mentunk is napozni (persze en csak napernyo alatt :lol: :wink: )

Majd jovok bovebben

csok,Monica
Vendég

Hello Lanyok,

Nem nagyon volt idom mostanaban a net kozelebe ferkozni.
Meg volt a babyshower, eleg jol sikerult, de azert orulok hogy tul vagyok rajta.
Kb 20 ember volt es rengeteg ajandekot kaptunk. Nagyreszt ruhakat, ugyhogy en ruhakat nem is nagyon akarok venni, mar annyi van. Sok vasarlasi utalvany is osszejott azokat szeretem, mert azt veszek rajtuk amire tenyleg szuksegem van. Termeszetesen kajabol tulkinalat volt, megmaradt egy csomo minden. Aztan kozben a multheten anyamek is megerkeztek, hat nem mondom hogy nem faraszto, mindig annyira varok minden csaladtagot aztan ra kell jojjek, hogy amikor itt vannak az nekem a legnehezebb. Osszeszervezni a munkamat a ferjemet es a vendegek szorakoztatasat. Itt olyan mint tomegkozlekedes nem nagyon van, van egy ket buszjarat de ki tudja hova mennek. Szoval kocsi nelkul nem lehet semmere jutni akkora tavolsagok vannak. Dehat vendegautora meg nem telik, ugyhogy csak utana tudom oket szorakoztatni miutan hazajottem a melobol, ferjem szintugy. Szoval nem konnyu. Pentek reggel indulunk San Diegoba mar annyira varom.
Nalunk mar igen erosen tavaszodik, napkozben 20-22 fok van, egesz evben ilyen lenne nem szolnek egy szot sem.
Szerintem majd jovoheten tudok csak megint jonni,
Addig is irjatok sokat, ugy szeretek visszaolvasni.

Banka
Kép
banka79

Banka, kitartas. Mar mindnyajan megallapitottuk, hogy a hozzank kulfoldre erkezo latogtok sokszor nagyobb teher, mint orom.
Es tetszenek is a rucik, amiket kaptal :?:
Jo utat nektek :!: Aztan gyere :!:

Monica, en biztosan beadnam Charlottet az ovi elokeszitobe. Neked is nagy konnyebsg lesz, mert ott lesz a kisteso is. Ha most jol erzi magat tarsasagban, biztosan azt is elvezne.

Visszaeles :roll: :?: En erre nem is gondoltam. De a cimunket ugyse tudja senki... en meg vigyazok nagyon Olira :lol: Persze, kuldd priviben. Akar magadrol is. Iwiw cimet is fogadok es visszajelollek.

Na, megyunk babauszasra :shock:
katavirag

Sziasztok,

Ma tobbszor is vissza kellett szamolnom 100-bol mert M parszor megprobalt kiboritani de en nem hagytam magam. Eloszor is az eteldobalassal tenyleg nem tudok mit kezdeni. Mar rosszul vagyok a gondolattol is ha kozeleg egy eves. Ha berakom az etetoszekbe visit, ha nem hozom rogton a kajat visit es ha megkapta a kajat akkor is visit es elkezd dobalozni. Pedig ma reggel pl. friss almat meg banant reszeltem a joghurtjaba es meg rizspehely is jutott bele. A fogadtatas lesulyto volt. :( A zeneoran halalra unta magat es inkabb alldogalt az ablakparkany mellett. Kihagyta a delutani alvasat es helyette uvoltott 1 orat az agyaban. Vettem egy nagy levegot, felkotottem a hatamra es elmentunk csavarogni a varosba 1,5h-t es baromira elvezte. Ilyenkor aldom a szuper hordozomat. Utkozben meg megalltunk egy hintazasra is a jatszoteren. A szopit par napja unja es kikuzdi magat az olembol es jelzi, hogy tegyem be az agyaba. Elalszik anelkul, hogy nekem barmit kellene csinalnom vele es utana 11 oran at hangtalanul elvezi a land of nod-ot. Azert baromira varom mar a felmentosereget mert uuuugy elmennek futni.
Banka, jo pihenest San Diego-ban. A csaladod is ment veletek? Csalad alatt az anyukadat erted? Hat igen en is ugy vagyok veluk, hogy jo varni oket de aztan azt is alig varom hogy hazamenjenek. :D Teszel fel kepet a baby shower-rol? En sosem voltam ilyenen mert nem ismerek tul sok embert egyedul a ferjem kollegai kerdeztek hogy csinaltam e regisztraciot valamelyik aruhazban. Tenyleg fura dolog 'idegenektol' ajandekot kapni de nezd inkabb a hasznossag oldalat. Na jo a ruhak nem a leghasznosabbak mert a 0-6m kozotti ruhakat baromi gyorsan kinovik. Mikor mesz 4d-re? Nalunk az elso ilyen a 26. het korul keszult es fantasztikus kepek lettek mert M meg nem volt olyan hatalmas. A 32. heten keszultek gyakorlatilag hasznalhatatlanok.
Monica, nekem a Sarah nev nagyon tetszik en is gondolkodtam rajta de a h nelkul es meg az Ella volt szamitasban. Ismerek itt a jatszocsoportban egy Nathaniel nevu toddlert. Eletemben eloszor hallottam ezt a nevet nekem ugy tunik mintha a Nathan es a Daniel osszevonasabol csinaltak volna. Milyen nemu babat szeretnetek? Szivhangot neztek mar uh-val? En M-mel csak a 10. heten mentem eloszor orvoshoz mert itt a 12. het elott ugy sem csinalnak uh-t es a hanyingeren kivul semmi bajom sem volt. Legkozelebb is igy tervezem az elso latogatast. Idonkent mentsd el (jobb eger+copy) amit irtal mert konnyen eltunhet az iromanyod miutan megnyomtad az elkuld gombot. En beadnam a lanyomat 3 eves kora utan preschool-ba. Itt van olyan amelyik csak 3x van egy heten es csak delelott. Szerintem az ekkora gyerekeknek mar szuksege van a gyerektarsasagra de ehhez te jobban ertesz mert Charlotte mar nagylany a mi toddlerjeinkhez kepest.
Katavirag, a tizenfokos tel nagyon kellemes lehet. En szeretem a zart cipos, hosszuujjas, kabat nelkuli idot. Ide most remelhetoleg ilyen jon mert M-et oltoztetni szinten horror sok massal egyetemben. :D Iden en is csomo tavaszi ruhat vettem a gap-nel mert a minoseget leszamitva tokre stilusos es nagyon jol all M-nek. Nem az a megszokott macis meg kutyusos stilus. A bevasarlast en M-mel csinalom de 5 perc utan halalra unja magat a bevasarlo kocsi ulesen es cipelhetem kezbe mikozben tolom a kocsit magamelott. A ferjem utal vasarolni es joforman fogalma sincs arrol, hogy mit kell venni listat meg lusta vagyok csinalni. En inkabb megkerem hetvegenkent hogy vigye el M-et babakocsizni a varosban es addig takaritok. Sajnos M rogton felebred a mosogatasra es a porszivozasra ugyhogy nem lehet mellette a hetkozbeni alvasok alatt haztartast vezetni. Esetleg fozhetnek mert az nem hangos. Oli szulinapjara keszulsz mar? (ajandekok, torta...) Szerintem is hasznald ki amig nincs az uj embi a hasadban. A futas total kikapcsolodas nalam es utana mindent borzaszto pozitivan latok. Csak mennek mar futni. :evil:

Kép
Kép
eduarda07

Sziasztok,
Na esélyem sincs, hogy behozzam a lemaradásomat itt, úgy hogy megpróbálok visszatérni arra, hogy nem húzom, pár naponta reagálok.
Szóval monica-t még nem üdvözöltem, üdv. itt.
Szegény Edu, nem lehet könnyű. Amúgy 1 év körül állítólag visszaesik a gyerekek étvágya, lehet, hogy ez van. De lehet, hogy annyira érdekli minden más Monster-t, hogy a kaját és a pelenkázást felesleges időtöltésnek gondolja. Nálunk is ez van. A pelenkázás 2 napja horror, alig bírom megcsinálni, néha apjának kell vele megküzdeni, ha már tényleg nem bírom elkapni a grabancát. A kaja nálunk is pár falatig érdekes, utána már sokkal izgibb felállni, rosszalkodni, dobálozni, stb. De szerencsére a kaját még nem dobálja. Sírások, hisztik beindultak, mert persze ha nem engedünk valami számára izgi dolgot, akkor balhé van.
Monica, neked kell eldönteni, hogy beadod-e, de lehet, hogy érdemes lenne próbálkozni. Nálunk D. szeptemberben kezdi a bölcsit (ha felveszik), bár szívem szerint nem adnám be. Tudod, az anyai aggódás, szeretés, stb. De sajnos muszáj, mert dolgoznom kell. Így is néha nehéz egyszerre több dolgot művelni, bár nekünk segítség, hogy apja is itthonról dolgozik. Tehát ha neki kell bemenni a munkahelyére, vagy nekem, akkor felváltva tudunk rá vigyázni. De néha tényleg nehéz így dolgozni.
Bianka, nézd a találkának (nem tudom mi rá am agyar fordítás) annak az oldalát, hogy kapott a baba egy csomó ajándékot. Nemcsak a "távolból" érkező szülők tudnak fárasztóak lenni, hanem a "közelebbről" érkezők is. Sőt, néha a telefonban is...ááá, de mi is leszünk még nagy gyerekes szülők, lehet, mi is ilyenek leszünk, még ha nem is akarunk.
Aranyeső, neked is kitartást, próbáld azért magad jól érezni, úgy is repül az idő, gyorsan lelécelnek, meglátod.
Katavirág, vigyázz azért a fogyással, nehogy az legyen a gond. cigi eszedbe jut még?
rima, gyere jobb hírekkel. szegény leon, meg Te is, nekem is az ütő megtud állni, amikor valami koppanéást hallok, vagyok sírást. Nem könnyű ez a szülősség néha. Az aggódás meg egyenesen rossz.
Mi jól vagyunk, Dani elkezdte a hiszti korszakot, egyre kevesebbet akar aludni napközben (tegnapelőtt reggel 7 és este fél9 között komoly fél órát), minden érdekli, ajtókat nyitogat, pakol, stb. Megengedném neki sokszor, de akkor meg tudom, hogy később nagyon megfogom szívni, hogy mindig pakolhatok utána.
Sajnos a fogain fehér foltok jelentek meg, állítólag kevés a fluorid bevitel. Igaz, ezt a gyerekorvos mondta, most a neten megkérdeztem fogdokikat is. Na meg majd a mostohaanyóst, aki elvileg fogdoki, de régóta nem praktizál.
Itt az idő még mindig sz.r, most úgy fúj a szél, hogy majd levisszi a háztetőket. Kezdem nagyon unni. Ja, és hétvégére havazást mondtak. Király! D. kezdi kinőni a mostani ruháit. Azt hittem már vehettem a rövidujjúkat, de az időt nézve...Na mindegy.
Puszi nektek

Kép
1bambi

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?