Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Tegnap voltam vezetni.:)
Élveztem, bár a 2esbe váltás még nem tökéletes, elsőre sok volt az info.:)
Ma is megyek 9re..így iparkodom...

Viszem Annát is magammal..mivel mondtam az oktatónak csak, így tudok rugalmas lenni!
Most házhoz jön értem..:)

Remélem tényleg intenzíven tanulok meg vezetni, mert nem sok időm maradt.Smile

Most nézem..már a 7.hónapba léptem.:)

Puszi.

Bence:
Kép

Kép
sziszike1000

Sziasztok !

Kolos tegnap megkapta a kőtelező oltását azóta nyügős össze vissza eszik és nemhajlandó aludni csak ha már elájul a fáradságtól.Mivel nem lázas igy nemadhatok neki lázcsillapítót amiben van egy kis nyugtató....
Most kidőlt igy én is szuzsanok egy keveset és utána hajrá házimunka...
A kicsi lakásunk csak nemakar alakulni, a férjem már teljesen kész+valami info vizsgája is lesz hétfőn valami extra Microsoft programozásból de én nem értek hozzá!!
+ MÉG az is közbejött (hiszen igy is elég már a próblémákból),hogy keresztanyut(párom vonalán)kirabolták és most totál kivan,fél elmenni otthonról (anyóshoz megy mindig a Balcsira minden nap mert 30 percre lakik onnan.
Tehát van aggódnivaló minden téren!!!
De azért jót is akarok mondani!!!!Imádom a fiamat és persze a férjemet aki megajándékozott vele!

Ennyi volt a pihenés megyek...
Beáta
beataa

Sziasztok!

Mostantól képeim is vannak Kolosról. Fantasztikus, hogy mire képes ez a modern technika!

:wink:
Beáta

Kép
beataa

Sziasztok!

Sziszike:
én is vezetgetek! nekem is két hónapon belül kész kell lennem vele, úgyhogy igyekszem sűrűn menni. Megkérdezhetem, h mennyi nálatok egy óra? (Vagy inkább ne itt beszéljük meg?)

Klara:
találtál már fodrászt? Akihez járok (ha járok éppen), nagyon ügyes, gyors, klassz frizurákat csinál. A Fogarasi út 80/c-ben dolgozik. Mindig minimum két napra előre tele van a naptárja. Megadjam a számát?

Lányok!
Már olyan régóta kerestem és most végre találtam egy tök jó hastánctanfolyamot!
És itt van az Örsön, kezdő csoport indult a héten. Aki tartja, annyira kedves, türelmes, még kettőnknek is megtartja az órát!
Nagyon féltem bemenni, hátha undok lesz a társaság, de nagyon jó volt! Sokan voltak nálam idősebbek, kövérebbek (ki fent, ki lent... ) (de nálam bénábbak nem :lol: ), mindenki úgy öltözve, ahogy kényelmes volt neki. Volt aki szoknyában, volt aki nadrágban, póló vagy top, tetszés szerint.
Én beruháztam egy 600 Ft-os cicanadrágra a Sugár melletti pavilonsoron, de legközelebb én is szerzek rá egy miniszoknyaszerű kendőt.
Szerintem nem is kerül sokba (900 Ft 60 perc).
Előtte hívtam telefonon egy másik tanárt, ő sokkal többet kért (1500 Ft másfél óráért), és ígérte, h majd elmagyarázza a tánc energetikáját is. Hát pont azt nem akartam, épp elégszer megjártam már az okkult dolgokkal.
Meg egyszer régen a Padmában (Örsnél) tanító lány óráján is voltam. Ő is jót tart, de ő "show-elemekkel" teli koreográfiát tanít. Hááát. Ott nem tudtam volna feloldódni, annyira zavarba jöttem az egyértelműen erotikus mozdulatoktól.
Ez meg inkább fitnesszedzéshez hasonlított, gyönyörű zenével, szép, lágy, utánozható mozdulatokkal és egy türelmes tanárral.
(Nekem külön élmény volt, h most láttam először magamat dupla tükrös falú teremben. Szégyen, h ez nem 12 éves korom körül történt!!! Kicsit objektívebb lettem volna a külsőmmel kapcsolatban.)
Izomlázam nem volt a tánc után, nagyon jól esett!

Mivel a csoport most indult, érdemes mielőbb csatlakozni!
Csüt 7-től az Örs vezér téri zöld épület 3. emeletén.

Szia mindenkinek!
Ilon
ilon

Sziasztok!
Beáta, nagyon helyes Kolos :)
Ilon, én nem akarok hastáncozni :P De biztos jó lehet. ;) Amúgy gondolod, hogy ha nem magyarázzák el az energetikáját, akkor nincs is? ;) Az Adrián is van egyébként hastánc, nem tudom, mennyiért.
Fodrászt köszi, igyekszem rászánni magam. :) Mennyiért vág?
Sziszike, nagyon rugalmas az oktatód :) Nekem anno nem engedték, hogy Gellértet is vigyem magammal a vezetésre, ő akkor 2,5 éves volt. Azt mondta az oktató, hogy ezzel az engedélyét kockáztatná. :( Reméljük, belefér a 2 hónapba a vizsga!!! Pocakod hogy van?
Eri, de jöttök is a Kerékgyártóra, vagy csak tudtok jönni? ;) Mert nekünk az messzebb van, ritkán tévedünk oda spontán. Hú, tegnap ott is mekkora tömeg volt!
Nyetus, veletek mi van? Tanítasz ezerrel?
Pusz,
Klára
klara

Szia Klara!

Kár, h nem akarsz hastáncolni... :cry: Én úg ytapasztaltam, h sok nőnek ez a titkos álma. :)
Persze, nem gondolom, h ha nem magyarázzák el, akkor nincs energetikája! :lol: De ha valaki nem erre megy rá, akkor talán nem is manipulál vele.
A fodrász asszem 3000 körül csinál frizurát. H mennyiért vág, nem emlékszem. Megnézzem?

Puszi
Ilon
ilon

Sziasztok!

Voltunk múlt héten a Korai fejlesztőbe :)

Lackónak semmi baja (mármint a kései beszédfejlődésen kívűl), de ajánlottak neki egy heti 45 perces logopédusos beszédfejlesztést. Bevállaljuk, hogy minél gyorsabban behozza a beszédlemaradását ez a kölök :)
Ezzel támogatjuk a fejleszetőbizniszt, havi 12 ezret gombolnak le rólunk és még támogatást is kapnak Lackó után ... :roll:

Mondjuk elég macera Zuglóból a Tétényi útra a Szent Imre kórházhoz vinni, majd vissza Zuglóba a bölcsibe, mindezt munka mellett, de megoldjuk :)

Kerékgyártóra is mi is járunk játszizni! Valszeg ma is megyünk, ha nem fog esni az eső.

Klarissza
klarissza

Szia Klarissza!

A férjem és a középső fiam is 3 évesen kezdtek beszélni. A férjem egyetemet végzett, a fiam is tutira azt fog, mert az esze úgy vág, mint a borotva! :)
Logopédussal esetleg még lehetne várni pár évet.
Majd meglátod, mennyire válik előnyére. Talán kár zavarba hozni ilyen direkt feladatokkal, amilyenekkel a logopédusok gyakoroltatják őket. Mi jártunk a legnagyobbal 2 évet (igaz sokszor kihagytuk), de még mindig raccsol.
Szerintem tedd, ami a legmegnyugtatóbb számodra.

Ilon
ilon

Szisztok!

Ilon:2100.-, nyugodtan kérdezz.:)
Te hova jársz, én a Suzuki autóssuliba.
Szerintetek a szjövadóból levonható a 30%-a vagy nem mindig? Mitől függ?

Csak rutinra hozhatom a manót, utánna sztem nem, de ezt még nem beszéltünk!

JOGSI: szóval a rutin sztem elég jól megy, de az oktató mindig nyomkodja a pedált és nem hagy érvényesülni, ami bosszantó, mert nem érzem mit is hibázok, ha ő nyomkodja.:(
Szóltam is neki érte!
Megint vettünk pár új dolgot, de van, amit még nem vettünk vagy csak egyszer megmutatta, de nem engedte 2*ra is..furcsa...
szerdán megyek legközelebb, viszem megint a kicsilányt, mert, amúgy sosem lenne vége ennek, hisz heti 2alkalmat vehetnék csak. Így azért 3at is..vagy 4et.
Szerdán 12-2ig megyek, megint alvásidőben, így reméelm nyugisabb lesz a vezetés!
Azt mondta az okató, nem tudja mikor lesz még a vizsga, mert szte nem lesz elég a 9óra--eddig 5órát vettem, szerda 7 lesz még azonkívül 1rutin és 1 műszaki mondóka. Meglátjuk, mennyire lesz elég, remélem jhéten pénteken már vizsgázhatok belőle.
Csütörtökön EÜ.vizsgám lesz 3kor..még nem tanultam rá, holnap elkezdem.

Kicsit hosszú lettem.:)

Pussz: Sziszike.

Kép
sziszike1000

Sziszike!

Én a Csigavérnél voltam nyáron, kábé 8 órát vettem 2200 FT/45 perc.

(Egyébként ne csodálkozz, ha a vizsgáztató egy 20-ast kér, állítólag ennyiért lehet átmenni a vizsgán a végén. Egy szakrendelőben egy gyógytornásznak a fia nem akart fizetni, aztán nem is engedték át addig. Kicsit korrupt a világ :( )
klarissza

Sziasztok,
Egy jó ideje olvaslak benneteket. Egy kicsit szokatlan kérdéssel fordulnék felétek. 2 éves hármasikreim vannak és megbízható gondozónői segítséget keresek fél vagy egész napra. Ha esetleg ismertek valakit, akinek szabad kapacitása van, szereti a gyerekeket, akkor felvenném vele a kapcsolatot. Előre is köszönöm.
pramprampram

Sziasztok!

Klarissza, a Csantavér közben is van korai fejlesztő, csöppet közelebb lenne nektek... Miért kell Budára járnotok?
Amúgy enyimférj is 3 évesen kezdett beszélni, de a fiam meg éppenhogy nagyon korán. A lányom is. Ezt tőlem örökölték. :) Azóta se áll be a szájuk. Ezt is. :wink: Viszont Gellért is raccsol, pedig már második éve jár az oviban logopédiára. De szerintem ez már így marad. A nagyapja is raccsol... :(

Jogsi: én nem fizettem csúszópénzt senkinek, nem is kértek, és el se fogadták volna. De én Budán vizsgáztam, pontosabban Óbudán. Az nem korrupt társaság. A pestiekről én is cifrákat hallok. Mondjuk néhány autóstárs esetében korrupció nélkül nehezen is tudnám elképzelni, hogy megkaphatták a jogsit, mert úgy mennek, mint a vadállatok. :twisted: De az tény, hogy kb kétszer annyi gyakorlati órát vettem, mint ami elő van írva, főleg rutinból voltam béna, de tény, hogy máig sem erősségem a parkolás. :? Nekem fél év volt egyébként a gyakorlat, de csak azért ilyen sok, mert közben hol mi nyaraltunk, hol az oktató. :roll: És egyszer oktatót is váltottam közben. Az elmélet meg az elsősegély az viszont potya volt.

Ilon, ha nem gond, nézd meg, kérlek, hogy mennyiért vág a fodrász :) Végső esetben elmegyek a régimhez, csak az a baj, hogy ő Újpesten van, és van egy pici fia, ezért csak nagyon korlátozott időben ér rá.

Pramprampram, sajnos nem tudok segítséget, de talán a többiek. :)

Klára
klara

Sziasztok!

pramprampram!
Az ikres topikban ezt a címet ajánlották:
http://www.gyermeksziget.hu/
Még a védőnőt is megkérdezheted, hátha tud valakit. :)
Megnéztem a gyermekeid. Nagyon szépek és már milyen nagyok. :lol:
Eddig volt segítséged?

Eri
simones

Eri,
Köszi az infot, igen korábban volt segitségem.
Megnéztem a képeiteket és Zolika már igen komoly segitség a konyhában :wink: nagyon helyesek.
pramprampram

Sziasztok!

Ovisok, hogy vagytok? Nálunk tegnap reggel olyan hiszti volt, hogy még soha. A végén mind a négyen el kellett induljunk, szerencsére már Regi is fönn volt. Ma meg egy hang nélkül elindult az apjával. Lehet hogy a hétvége?

Klára, nem vettünk cipőt. A Minimanóban voltunk, és ami a legjobban tetszett volna nem volt a méretében, aztán arra jutottam a mostani még talán jó lesz a hideg időig, akkor meg majd veszünk bundásat.

Egyébként Ti hol szoktatok cipőt venni?

Beáta, Kolos nagyon cuki.

Pramprampram, üdv.

Lécci segítsetek, hogy tudok avatart csinálni? Nem tudtam lekicsinyíteni a képet normálisan. Előre is köszi.

Dike

Dike
KépKép
KépKép
dike90

Klára:

A Csantavért anyagi okok miatt ideiglenesen bezárták, pedig két perc alatt ott lennénk :(

Klarissza
klarissza

Sziasztok!!

Beáta:
Értem :lol:
Szép neve van a kisfiadnak!

Flórának is van székrekedése :cry: Sajnos.
Ha kedve tartja akkor megeszi a gyümölcsöt.De szerintem a sok kakaó a ludas, ezért a héten nem kapott már annyit.Tegnap már nem volt gondd.
Hétvégén megyünk szüretelni majd az segfít :wink: Mármint a szőlő :lol:

Jó régen írtam már, de nem volt kedvem gépezni, inkább Flóráztam.
Meg most pörgünk, mert eladtuk a házat és most folyik az új keresése :lol:

Klára:
a fodrász a telepes utcában van azt hiszem 112. Egy fiatal csajszi van délelött délután meg a tulaj nő.
A csaj jól levágta a hajamat.És nem volt drága!! 2000Ft volt.
Kozmetikus az öv utca telepes sarkán. Nagyon jól dolgozik és szintén nem drága.

Sziszike:
7. hónap, de jó neked:

Dike:
Voltunk mi is a minimanóban szombaton.Vettünk Flórának egy új gyerekülést.

Kép

Évi

Kép

Kép
kicsi_evi
Budapest XVII. kerület

Sziasztok !

Klára : a telepes utcai lányhoz én is jártam annak idején fodrászkodni(főnők helyes szőkéske nő) mert a nagypapám ott lakik a balázs végén és én is ott laktam vele egy ideig.tehát őslakos vagyok Zuglóban ezért vettünk itt lakást+a papihoz kőzel legyünk.
tehát én is ajánlom a telepes fodrászt!

Ja és a fodrásztól nem messze a sulival szemben van egy Pelikán nevű fagyizó ISTENI FAGYIKAT CSINÁL A TULAJ (már többszőr nyert fagyiversenyt velük)
Mellette van egy jó RÉTES bolt ahol szintén lehet bűnőzni a kalóriákkal ,mindenkinek ajánlom egy csöppnyi boldogság az édesség tengerében.
Jó én mondom :közben meg szenvedek a kilóimmal,jelenleg mint egy viziló olyan vagyok 15 kgal több magamhoz képest de majd ha már nem szopiztatok leadom valahogy.

Hahaha álmodik a nyomor.

Halihó Beáta

Kép
beataa

Beáta:

Ne aggódja kilók miatt, szülés után rajtam is 20 kg felesleg maradt, aztán a szoptatás és Lackó cipelés mellett magától lement 1 perc fogyókúra nélkül.

(Nem mintha én nem aggódtam volna közben :? )

Klarissza
klarissza

Sziasztok!

Klarissza: de ügyi vagy, hogy így lefogytál 20 kg-t! :D Én pont szoptatás alatt híztam még nagyobbra, de bevallom, hogy tehettem róla, mert szinte egész nap rágcsáltam, mint egy hörcsög. :? Ja és úgy örültem neki, hogy Lackó végre megszólalt, gratulálok! :D Az is szuper, hogy nincs semmi baja. :D

Beáta: az én férjem is Kolos, olyan ritka név (de szerintem nagyon szép)! :D Nagyon cuki a kisbabád! :)

Évi: gratula a házeladáshoz! :D Drukkolok, hogy találj valami szépet!

Dike: van egy nagyon jó gyerek cipőbolt a Magyar utca elején, az Astoriánál. Nagyon jó minőségű bőr cipők vannak (nem jut eszembe, hogy milyen márkájú) és nem olyan horrorisztikus áron (5-6 ezer Ft egy cipő). Szintén ilyen áron vettem most cipőt Gergőnek a Lurdy-házban lévő Wink üzletben. (Mégsem 12 ezer, mint a Siesta :shock: )

Klára: szeretsz vezetni? Én majd szeretnék egyszer venni egy használt kisautót, de biztos fogok tartani az elején a vezetéstől, illetve a bunkó emberektől. Most csak akkor vezetek, ha valahova megyünk és a férjem iszik, egyedül még nem nagyon vezettem.

Sziszike: drukkolok a holnapi eü-vizsgádhoz! :D

Dóri
KépKép
KépKép
lipi

[quote="klara"]
írta:
klaraGellért fiam is ez a fajta volt, erős, ügyes, de sírós. Tipikus első fiú :)

Ezt én is írhattam volna Gergőről! :lol:

Elfelejtettem írni, hogy gyönyörű lett a városligeti játszótér és állítólag hétfőn átadták. Mi pénteken voltunk ott, de akkor még csak az utolsó simításokat végezték. Nézzétek meg, tényleg meseszép!

Dóri
KépKép
KépKép
lipi

Sziasztok!

Klara: inkább megadom a fodrász számát: 1-222-7417 Fogarasi út és Nagy Lajos sarkánál van, 80-as troli, piros 130-as jár arra. Tényleg klassz frizurákat csinál, de nem olcsó.
A kozmetikuslányt ugyanott, sajna nem tudom ajánlani - kivéve ha valami kevéssé kreatívra van szükség, mint pl. szőrtelenítés.

Hastánc még egyszer: ugyanennek a Tündének a Cserepesházban is van kezdő órája kedd 5-6-ig.
Most 25-en voltunk, jó volt a hangulat, 8-48 éves korig mindenféle, -forma NŐ. Magamban iszonyú büszke vagyok azokra, és nagyon irigylem is őket, akik annyira nők, h nem kell feszélyezniük magukat az alakjuk miatt!!! Ettől volt olyan természetes, bajtársias a hangulat. A ruhák itt is sokfélék: hosszú póló, farmernadrág, laza szoknya, haspóló, pénzecskés kendő, bő nadrág - egyszóval ahányan voltunk, annyiféle volt. (Lehet, h lassan azért majd kialakul egy irányzat.)
(Aki eljön, szinte biztosan fog találkozni ismerőssel, méghozzá azzal, akire a legkevésbé számított. :) )

Pramprampram!

Szívből tudom ajánlani az egyik babavigyázónkat! Megkérdezem tőle.
És nagyon nagyon gratulálok a babákhoz!
:)

Ilon
ilon

Szia Sziszike!

Én egy kétszemélyes bt-nél tanulok, 1700 Ftos óráik alatt még senki nem ígért. Nem nyomkod helyettem, egyre többet követel. Én most a forgalomnál tartok különben.
A rutint Kaposváron csináltam, egy nagyon kedves, korrekt srácnál. Mindent annyiszor mutatott meg, ahányszor csak kértem, viszont ő is mondta, h kb. 2-szer annyi órára lesz szükségem, mint az előírt 9. Így is volt.
És azt is sokaktól hallottam már, h ahányszoros a rutin órák mennyisége az előírt, minimális 9-hez képest, ugyanannyiszoros lesz a forgalmi is, vagyis nálam 30 helyett 60 óra a reális. Én is így látom az eddigiek alapján.
Kaposváron nem divat a csúszópénz, a mostani oktatóm szerint itt sem, de az tény, h a férjem negyedszerre ment át a forgalmin (Pesten), mert egy csomó mindent nem mondott el neki előre az oktatója, pl. azt sem, h 20 ezer Ft lesz a csúszópénz.
(Pedig először is kérdezte.)
És negyedszerre sem vezetett annyival jobban...
Meglátjuk.

Vettél övterelőt? Én használtam pocakkal anno. :)

Jó gyakorlást!
Ilon
ilon

Ja tényleg milyen hüjék vannak az utakon, tegnap megadtam az elsőbbséget egy jobbkezesben (ahogy kell) erre a hátam mögül valami kövér bunkó ordított a kocsijából, hogy mennyé mááá!! :?
Pedig csak szabályosan közlekedtem :roll:

Klarissza
klarissza

Sziasztok!

Dike, mi sem vettünk még cipőt :P Én ragaszkodom a tépőzárashoz, Janka ragaszkodik némileg csajos fazonhoz, apjuk ragaszkodik némileg szerény árfekvéshez - hát így nem könnyű :) A babaszobán is nézek, de valahogy nem akar senki ilyet eladni...
Ovival nagyon jól vagyunk, nem is írom, nehogy dicsekvésnek tűnjön :) De tényleg, Janka lelkesedése azóta is tart, és az óvónénik is nagyon szeretik. Dehát ő ilyen típus, a majdani jó tanuló ;) Ellenben a fiúkra sok a panasz a csoportban, rengeteget vadulnak. Gellért iskolai előmenetele miatt már sokkal jobban aggódom. A tananyaggal nem hiszem, hogy gond lesz (már most is tud olvasni, számolni stb), de a magaviseletével már lehet... :( Ezért nézegetem nagyon az iskolákat, hogy hol találnék olyat, ahol lehet egyéni ütemben haladni. De tényleg.

Dike, szívesen csinálok neked avatart, csak küldd el a képet, és lekicsizem. szenice kukac freemail pont hu-ra.

Klarissza: Csantavér bezárása :(

Évi, Beáta: köszi a fodrász-tippet, akkor őhozzá fogok menni, közel is van. :)
Kozmetikus nekem olyan kéne, aki gyógynövényes hámlasztást meg ilyen finomságokat csinál... Ilcsi néni-félét pl.

Pelikán fagyizót ismerjük, specialitásuk a bodzafagyi :D Nagyon jóóó :)

Szoptatás alatt rólam egy deka nem ment le, mondjuk azóta se fogytam vissza a versenysúlyomra. Pedig 6 évig szoptattam szinte egyhuzamban :D

Lipi, a férjed is Kolos? De jó! :)
Vezetni nagyon szeretek :) A bunkó autóstársak annyira nem zavarnak, csak néha elképedek rajtuk :D Városon belül ált. én szoktam vezetni, a férjem bicajjal jár :) Kerületen belül mi többiek is, na persze kivéve vásárolni. :)
Ja, övterelőt én is használtam, nagyon jól jött nagy pocakkal. Anno a ctg-kre is egyedül vezettem el a végén, busszal igen körülményes lett volna elérni a kórházat (az már nem a Klinika volt, hanem a Margit).
Melyik városligeti játszót írod, a Dózsa Gy. út felőlit?
Első fiúk :lol:

Sziszike, megvan az eü vizsga? :)

Klára
klara

Sziasztok!

Klára, jól emlékszem, hogy ti jártok a BVSC-be úszni? Janka jár egydül, vagy Gellért is?

Arra gondoltunk, hogy Bencének még kellene valami levezető gyakorlatozás. Egyelőre a Cserepesház és a Zeg-zug torna programjait néztem, de jó lenne úszás ügyben is körülnézni.

Ha van valami ötletetek, hogy hol lehetne még megnézni, lc. írjatok!

Vezetés: néha elcsodálkozom, hogy van ember, aki még neki mer fogni a jogsinak, ennyi hülye között. Úgyhogy hajrá, lányok, csak bátran!
Én annak idején nem fizettem csúszópénzt (pedig Pesten tanultam) és nem is kellett extra órákat vennem. Kb. az előírt másfélszeresét teljesítettem. Mondjuk sem a rutin, sem a forgalmi vizsgám nem sikerült elsőre.

Beáta, hol is van pontosan az a rétesbolt?
Nem mintha érdekelne, mivel a 90 napos fogyókúrát csinálom március óta....csak úgy kíváncsiságból. Esetleg egy üres rétes szénhidrátnapon belefér. :?
Tényleg, nincs kedve valakinek csatlakozni? Persze szigorúan csak annak, aki nem szoptat. Karácsonyig még belefér 7-8 kg mínusz!

Ui: Ki ismeri a Vári cukrászdát a Szlovák úton?

Na abbahagyom, sziasztok, Kyra
kyra

Kyra, mi ismerjük a Várit :) Hát nem semmi hely. Voltunk a héten is, a gyerekek kikönyörögték :wink: Isteni a fagyijuk.

Mi nem a BVSC-be járunk, hanem a Tanuszodába, a Csömöri úton, a pataknál. Délután 4-től lehet menni, azt hiszem, meg utána 3/4 5-től és 1/2 6-tól, minden nap. De most csak Gellért jár az ovival, 10 hétig viszik a nagycsoportosokat ingyen. Ha ennek vége lesz, akkor lehet, hogy megint járnak majd együtt.

A réteses a Pelikán fagyizónál van :) Telepes utcában a Lőcseinél, Bosnyák tér háta mögött.

A rutin nekem sem sikerült elsőre, a forgalom az már igen. :) Igazából az első oktatóm nagyon gáz volt, miatta buktam meg, a második sokkal normálisabb. Előbb kellett volna váltanom :)

Játszózás?

Klára
klara

Sziasztok!

Klára, köszi, köszi a segítséget, de majd csak a jövő héten küldök képet, mert elutazunk Sárvárra a hétvégére és még egy csomó elintéznivaló van (és még nem is tudtam eldönteni, melyiket szeretném) :D .
Úgy utálok pakolni. :x És valami tutira itthon marad, pedig egyre bővülő listám van. Na mindegy, remélem jó időnk lesz.
Én a jogsit még szerencsére a gimiben 17 éves koromban letudtam, és elég sokat is vezettem munkából adódóan. Akkor még jóval egyszerűbb volt, nem volt külön a rutin pl. Egyébként azt gondolom, hogy amilyen az ember hozzáállása a közlekedéshez, azt is kapja vissza és ugyan ezen sokan csodálkoznak, de nekem inkább jó tapasztalataim vannak (pl. vontatott már minket el taxis a benzinkútig az éjszaka közepén ingyér), persze sok a tahó is de azt meg nem kell fölvenni.
Övterelő tényleg jó dolog, nekem is volt, és nem a reklám miatt (bár lenne rá okom) a Minimanóban úgy lehet ingyen kölcsönözni, hogy a kölcsönzési díjat le lehet vásárolni.

Dóri, köszi a cipőboltot, ismerem is, és meg is fogom nézni,csak ritkán jutok be a belvárosba.

Én világéletemben itt laktam, de most ezekkel a cukikkal újat mondtatok, ki fogjuk próbálni. :)

Kyra, én szívesen csatlakozom, úgy tűnik egy hete végleg befejeztük a szopit. :(

Dike

Dike
KépKép
KépKép
dike90

Halihó!

Klára: mexikói csoki? :)
Köszi az infót, asszem az úszásnál maradunk. Elmegyek majd az usziba érdeklődni.

Természetesen a rétesest is felderítjük, talán már holnap délelőtt.

Játszó: passz, Bence elég lekvár volt reggel, nem tudom, mi baja lehet. Remélem csak annyi, h kicsit kialvatlan. Tavaly sokszor aludt még, amikor mentem érte 4 után, úgyhogy idén megkértem az óvónéniket, hogy borítsák le az ágyról akkor, amikor a többiek is fölkelnek.
De ha minden oké, akkor el tudunk menni 4 után mondjuk a Vezér úti játszóra. Ott a közelben áll meg a 82-es troli, ugye?

Valaki még 90 naposra?

Dike, majd még kitalálom, hogy csináljuk. Biztos ismered a lényegét. Én arra gondoltam, hogy egy-két napra előre mindenki feldobná az ötleteket, hogy ki mit főz és abból lehetne válogatni. Meg persze bíztatnánk egymást. Lehetne táblát is csinálni, már csak az a kérdés, hogy nyissunk-e új topikot, vagy esetleg reggelente köremail-ben konzultálnánk. Esetleg messenger? Várom az ötleteket és a jelentkezőket!
Sajnos a kerékpárjaink Velencén vannak, úgyhogy egyelőre marad az úszás, mint mozgás. Csak el kéne határozni.

Na, most megyek, főzök egy keményítőnapi lecsót.
Majd jövök még.

Kyra
kyra

Sziasztok!

A tegnapom nagyon sűrű, de sikeres volt.:)

Napközben játék Annával, házimunka, tanulás, kis idő magamra...
Apu beugrott elvitt utánna páromig.:)
Voltam párom munkahelyén bent..ő vitt el mindenhova.:)
EÜ vizsgám sikerült.:)
Zsoltiért mentünk együtt az oviba.:)
Nőgyógyásznál is minden volt..2ét műlva mehetek UH-ra is.:) 3hét múlva vissza hozzá...sűrűbbek lettek a talik. Amíg bent voltam vizsgálaton megkajcsiztak.:)
Vezettem is és minden jól ment.:) Addig a kis családom játszóterezett.
Be is fizettem a vizsgát, de csak hétfőn tudom meg mennyi is az átfutási idő.

Az este is kellemes volt..:) Mindenre jutott tegnap időm, csak a főzizés maradt el.:( De ezt is elnézték nekem, sőt párom lement és hozott nekem csípős kínait..nagyon fini volt. :P

Puszi.

Kép
sziszike1000

Sziasztok !!!

Bocsi h nemválaszoltam hol a réteses csak Kolos olyan nyügi volt nemtudtam leülni a gép elé(de láto már van pontos cím)

Tavyaly nyáton mielőtt terhes lettem én csináltam a 90 napost és 15 kg lement 6 hónap allatt.
Most amig szopiztatok addig ugye nem lehet fogyizni.De mikor lehet elkezdeni amikor már mást is kap mint cicit?Vagy akkor elmegy rögtön a tej?

Sok sikert ki csinálja!!!!

Beáta

Kép
beataa

Sziasztok!

Jó sokat írtatok! :) Vagy csak régen voltam?

Jogsi: nekem is az első oktató egy nagy bunkó volt, és buzdított a kenőpénzre (így sem mentem át -miatta!), aztán én is váltottam és egy nagyon korrekt, türelmes mukit fogtam ki, aki mindent alaposan begyakoroltatott, a kenőpénz szóba se került, mégis gond nélkül levizsgáztam. Ez még a Nyugi autósiskola volt, de már ezer éve!
Azért vigyázz magadra Sziszike! Mindenesetre bátor vagy, hogy bele mersz vágni pont most! Ha meg is lesz a jogsi, eleinte ne indulj neki egyedül a 3 gyerkőccel!

Más: érdekes, de terhesség alatt én is a szokottnál jobban vágytam a csipős kínai kajára! :shock:

Hastánc: sajna minden tánchoz béna vagyok! :(

Fagyizó: Pelikánt én is nagyon bírom, a bodza fagyi tényleg szuper, csak a Telepes utca azon részét nem nagyon komálom... A rétesest még nem próbáltuk, mert valahogy mindig zárva volt. De most nagyonis kedvet csináltatok hozzá. Talán ma délután!

Beáta: bár -szerencsémre- nem vagyok nagy fogyókúra szakértő, de szopi alatt inkább ne fogyókúrázz, maximum jobban figyelj oda arra amit eszel. És különben is, ahogy nő a fiad, úgy mennek majd le rólad a kilók. Épp elég lesz emelgetni, ha ilyen ütemben gyarapszik! :)

Ovi: Nálunk is volt egy-két hisztis indulás, a második héten, de ezen a héten elég zökkenőmentesen bement, max. kis hüppögés. Persze továbbra is ő az egyetlen aki nem alszik ebéd után, de már legalább csendben pihen. De hogy estére milyen állapotba kerül, azt jobb lenne nem megtapasztalni: nyűgösség, hisztik a fáradtsságtól! Egyébként úgy döntöttem, h péntekenként nem fog járni, így kicsit hosszabb a hétvége, és legalább kipiheni magát!

Anikóval túlvagyunk egy arcüreggyulladáson. Zs hazahozta az oviból, ő kihordta... (na jó, kis náthának indult, és valószínűleg mi nem szívtuk eleget)
Vendég

Klára, ha még jársz erre:
elindultunk az oviba, ha mentek a Vezérre, csörögj!

20/969-3197
kyra

Kyra, csak most járok :( De ma nem is mentünk. Remélem, a jövő héten is szép lesz még az idő, és végre eljutunk valamelyikre. Igen, ott áll meg a Vezér játszó előtt a 82-es.
Nekem is van amúgy msn, azon jobban meg tudjuk szervezni, kisklarus kukac freemail pont hu. :)
Fogyókúra: nem mintha nem férne rám, de a 90 napos család mellett elég irreális nekem, tutira elcsábulnék. Meg akit ismerek és megcsinálta, arra is visszamászott a java utána. :( De azért szurkolok nektek nagyon :)
Kópé, jó ötlet, hogy pénteken ne menjen Zsolti oviba. :) Alvás-nem alvás, hát Janka sem alszik, és ő is elég hisztis estére, bár lehetne még rosszabb is :P
Sziszike, csípős kínai :lol:

Sziasztok,
Klára
klara

Klára: Gellértnek nagyon boldog névnapot kívánok! :D Igen, a Dózsa Gy. út, Ajtósi D. sarokban van a játszótér, a régi játszótér és a focipályák mellett. A héten kétszer is voltunk ott, egyetlen hátránya, hogy rengetegen vannak. Valamelyik nap kicsit dühös is lettem, mert megjelent egy hetedikes, vagy nyolcadikos osztály (gondolom tesi óra, vagy osztályfőnőki óra keretében ez volt a program) és ellepték a játszóteret, úgyhogy a kicsik nem is nagyon fértek oda a játékokhoz. :?

Dike: ne szomorkodj a szopi befejezése miatt, szerintem nagyon ügyesek voltatok, hogy eddig tartott! :D

Kyra, Dike: nagyon drukkolok fogyi ügyben, majd számoljatok be néha, hogy hogy álltok! :D Szívesen csatlakoznék, de most a szopi miatt nem tudok.

Ilon: én borzasztóan szívesen kipróbálnám a hastáncot, de most nem tudok sehova menni, mert még nagyon pici a babám. Ezt a fajta női összetartozást, amiről mesélsz, intim-torna tanfolyamon éltem át: együtt "tornáztunk" mi, nőcik - a 70 éves nénike, a 60-as nagymama, kismamák, egyedülállók stb. :D

Dóri
KépKép
KépKép
lipi

Sziasztok!

Klára, Gellértnek boldog névnapot kívánok!
Ha aktuális még a cipőkérdés, akkor esetleg néz meg a www.cipoexpress.hu oldalt. Egész jó cipők vannak.

90 napos: én végigcsináltam már egyszer, márciusban kezdtem. Lement 13 kiló, aztán nyáron fagyiszünetet tartottam (mármint fagyi evő szünetet), de szerencsére nem jött vissza semmi. Mondjuk közben azért egy-két ciklust beiktattam, vagy egy-egy gyümölcsnapot. Tulajdonképpen most folytatni szeretném, mert még kb 15 kilót kellene fogynom.

Nem volt nehéz család mellett csinálni, ha húst főztem, akkor én salit ettem mellé, keményítőnapon köretet, szénhidrátnapon meg fini spagettiket csináltam, magamnak tejszín nélkül. Este meg beiktattam a csokit vagy sütit. Ha borzasztó írígy voltam a családra, akkor csináltam magamnak valami extra salit, vagy ilyesmit.

Na, egyelőre ennyi. Dike, jelentkezz! Mikor kezdjük?

Jó éjt mindenkinek!

Kyra
kyra

Fogyi:
Én is fogyizok, de a klasszikus módszerrel. Kevesebb kalóriabevitel és kész. Heti 1 kg ment le, de 3 hét után 3 hét normál kajálást iktattam be, hogy megnézzem tudom-e tartani. (Meg kezdett uncsi is lenni a tudat, hogy ez most diéta, meg nem akartam a jojo effektust, meg amúgy sem vagyok egy mazochista típus, meg hétvégén jött az anyós és hozott vajdasági tortát és még a Sir Lancelot-ban is voltunk... stb. :lol:
Még -3 kg és 54 kg leszek hurrááá!!!

Uszoda:
Mi is mennénk úszni, de hol is van ez a Tanuszoda? Csömöri hány szám alatt? Nem találom a neten :( Olyan béna vagyok...
Előre is köszi!

Játszi:
Mi most a Kerékgyártó-Öv utcaiba vagyunk beleszerelmesedve, mert Lackó imád a kötélpályán csúszni :)

Klarissza és Lackó
klarissza

Klarissza!
Lackó pici még az úszáshoz. Legalábbis mi nyáron még azok voltunk, azóta nőttek pár centit, de most várok pár hónapot.
A Csömöri-Vezér vagy Rákospatak-nál van.

Eri
simones

Eri:
De kááár :(
Azt hittem, hogy ott ilyen babaúszás-féléről van szó :(
Igazi úszás tanuláshoz még tényleg kicsi, majd akkor jövőre.

Milyen az ovi? Fiúk élvezik? Óvónénik?
klarissza

Klarissza!
Babaúszás a Kolozsvár utcában van szombaton de. Ott a szülővel úszkálhatnak. Nekem az sajnos nem volt jó, a 2 gyerek 1 felnőtt felállás miatt. Ui. Apa szombat reggel nem akart menni.
Ovi tetszik nekik :), fiatal, aranyos ovónéniket kaptak. Csak a korai kelés nem tetszik nekik, de az nekem sem.
Mi van a bölcsivel? Lift van már?

Eri
simones

Eri:
Igazából hétköznap délután, kora este szeretnénk járni, de úgy tünik, hogy az Almássy téren is van valamilyen lehetőség. Kalovits módszer, vagy mi a csuda :) remélem, hogy lehet 3 éveseknek is ott pancsolni, nem csak 3 hónaposoknak :lol:

A liftet már kívülről is beburkolták, szép halványsárga lett, de még nincs benne a műszaki része, a felvonó. Majd rákérdezek ma.
10-en vannak most a Lackó Pillangó csoportjában, de már pár napja 4-en járnak, az őszi takonykór beindult a bölcsiben :( Új babákat alig látok, igaz elég későn megyek érte, tegnap 16.15-kor ő volt az utolsó :oops:

Irigyellek benneteket az aranyos óvónénik miatt!!!
(Ha nekünk megint ilyen "típus" jut, akkor megyünk a Kuckó Magánoviba :( nem stresszeljük szegény Lackót egy rossz óvónővel 4 évig (és magunkat se...).

Csütörtökön megyünk a Korai fejlesztőbe a logopédus lányhoz, kiváncsi vagyok, hogy mit csinálunk majd.
Lackó egyébként olyan mint egy papagáj, minden szót mond utánunk :lol: , de akaratérvényesítés még mindig visítással történik :(

Klarissza
klarissza

Sziasztok !!!

Megkostoltátok a Pelikán melletti réteses rétesét??
Ha akartok látni képeket a fiamról akkor megtaláljátok:
Gyermekek/magzatok kor szerint/2006 nyári babáknál tegnap tettem fel.Beataa címszó vagyok én ott is
A lakás alakulgat talán november végére beköltőzünk .
B.

Kép
beataa

Sziasztok!

Kyra, bocs hogy nem jöttem, de a hétvégén elutaztunk, ma meg mehettem Rózáért az oviba, mert szünet nélkül és már öklendezve köhögött.
És hogy ez ne legyen elég, én meg belázasodtam, úgyhogy jövök ha jobban leszsek.

Dike
KépKép
KépKép
dike90

Sziasztok!

Megkóstoltuk a rétest, mindjárt mindenből egyet vettünk. Nagyon fini volt, el is fogyott hamar.
Ha lesz egy kis időm, megnézem a képeket is.

Dike :(
Jobbulást kívánok nektek! Mi itt a szomszéddal elkezdtük ma a kúrát, de ha meggyógyultál, akkor feltétlenül csatlakozz, várunk!

Üdv, mindenkinek
Kyra
kyra

Sziasztok zuglói anyukák!:-))) Én is csatlakoznék a bandához, kisfiúnk, Soma holnap lesz két hetes! /Sziszikét már ismerem az Uzsoki 2006 topicból/
Légyszi, segítsetek gyerekorvos ügyben.
A védőnő által ajánlott gyerekorvosunk van most, de nem tartom jónak (főleg, hogy kezdő anyuka vagyok), hogy a mobilját nem adta meg, hétköznap naponta két órát rendel és csak a rendelői telszáma van meg. Pont szükségem lett volna rá, erre kiderült, hogy még szabin is van a héten...:(( Nem tudnátok a kerületben ajánlani egy olyan igazi kedves dokibácsit, dokinénit? Aki nem jön, és megy, boríték zsebrevág, hanem tényleg gyerekszerető, lelkiismeretes? Előre is örök hála a segítségért!!!!!

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle

Pelle:
Így hirtelen elég irreális elvárásaid vannak sima gyerekorvos ügyben, vagy valami fizetős magánorvost keresel?
Bár nemtom végül is egy magánklinikán dolgozó orvos sem bizti, hogy bevállal egy 24 órás készenlétet, pedig ott aztán szép summákat kérnek el :?

Klarissza
klarissza

Sziasztok!

Névnapi köszöntéseket köszönjük :)

Pelle, üdv itt :) Gratula Somához :) Sztem azért nem irreális elvárás ez, legalábbis a régi dokinénink ilyen volt, de akkor még máshol laktunk. :( Zuglóban sajnos nem tudok ajánlani nektek hasonlót, de ha a rendelési időn kívül nagyobb gond van, akkor elvben a rendelő bármelyik dokija rendelkezésetekre áll, este 8-tól reggel 8-ig meg hétvégén pedig a Bethesda ügyelete, ott is nagyon rendesek.
Melyik rendelőbe tartoztok?

Dike, jobbulást. Első ovis-kórság? :?

Kópé, ti hogy bírjátok az intézményesedést?

Beáta, megnéztem Kolost, helyes nagyon :) A színeit az apjától örökölte, úgy látom :)

Rétesig megint nem jutottunk el. Fagyizóba is csak a Paskálra a presszóba, és a pincércsaj rögtön lazán le akart nyúlni egy százassal. :shock: Ilyet is rég tapasztaltam már, azért ennél jobban adnak magukra manapság. Többet tutira nem megyünk oda.

Eri, Klarissza, lift lesz a bölcsiben? Eddig azt hittem, hogy az egy földszintes épület :lol: Marhára képben vagyok, mi? :oops:

Lipi, akkor egyelőre nem megyünk a Dózsa-Ajtósi játszóra, mert a tömeget nem bííírom, majd esőben és hidegben egyszer megkuksizzuk :wink:

Kyra, 90 naposban sali bármikor mehet? Nem tudom, valamiért azt látom a 90es ismerősök körében, hogy aki 20 kilótól akar megszabadulni, annál működik, de aki kevesebbtől, annak visszamászik. Az utolsó kilók indulnak meg legnehezebben. Lehet, hogy az nem is "fölösleg", hanem simán ilyen alkat, és azért? Már mindenre gondolok. Én keveset eszem, mégsem ugráltak le szopi alatt sem rólam a kilók. Mondjuk sosem voltak vékony fajta. Janka miatt már most aggódom, látszik rajta, hogy husi fajta lesz, pedig ő sem zabál, és édességet sem kapnak sokat. De a családban anyai és apai ágon is azt látom, hogy a nők ducibbak, a pasik meg giliszták. G is egyre vékonyabb, pedig babának iszonyú dagi volt, fél évesen súrolta a 10 kilót. :shock:
Bocs az eszmefuttatásért, de tényleg sokat elmélkedem ezen :P

Klára
klara

Sziasztok!

Klarissza,

Örülök, hogy Lackó ilyen rohamtempóban elkezdett beszélni, szerintem pillanatok alatt behozza a lemaradást. :)

Azt hiszem nekünk is meglesz a mi frusztráló "Éva-nénink" (direkt nem írom ide az igazi nevét), csak az oviban. Már többször jelezte nekem, hogy a gyertek nem beszél eleget, ma meg a férjemet is kezdte ezzel frusztrálni. Ezeknek ez valami mániájuk? :evil: Hozzá kell tennem, hogy a Zsolti 2 éves kora óta beszél, értelmesen, néha olyan kérdésekkel örvendeztetve meg minket, amire még nekünk is nehéz válaszolnunk...
Könyörgöm, 3 hete óvodás, azelőtt kizárólag velünk volt, szinte éjjel nappal, a gyerektársaságot maximum a nála két évvel fiatalabb húga jelentette, aki még nem kifejezetten interaktív a beszélgetéseknél. :) Szegény, eleve egy érzékeny gyerek, aki egy teljesen új helyzetbe került, nyilván idő kell az akklimatizálódásához.
Nem tudom errre mit vár, azon túl hogy többször biztosítottam arról, hogy ne aggódjon, otthon bepótolja a beszélgetést? Mondjam a Zsoltinak, hogy beszélj többet "Éva-nénihez", ne aggódjon? :?

Mindenesetre megfogadtam a tanácsodat, Klarissza, és igyekszem minél kevésbé belemenni az ilyen beszélgetésekbe, azon túl, hogy meghallgatom a fontoskodását.

Egyébként Zs. jól érzi magát, persze aludni nem szokott, a másik óvónénit láthatóan ő is jobban szereti, a dadus néni is egy angyal. Vannak kedvenc játékai, de hogy játszik-e más gyerekekkel és kikkel, azt nem tudom kiszedni belőle.

Az Anikó még mindig nem gyógyult ki teljesen a takonykórból, sőt mintha megint több lenne. 3 hete küzdünk vele, valószínűleg mire túl leszünk rajta, Zs hozza az oviból az újabbat. Ráadásul a 15 hós oltást sem kapta még meg, pont emiatt. Apropó: nálatok volt reakció, mert a Zs. 8 nappal oltás után 3 napig hűtőfürdőben ült, olyan magas volt a láza.

Klára,

Gellértnek utólag is boldog névnapot! :)
Szerintem is van mindenkinek az egészséges kinézethez és egészséges élethez megfelelő súlya, alkata, ami alá nem érdemes menni.

Pelle!

Gratula a bébihez! :) Ami a gyerekorvost illeti, nem az elvárásaid irreálisak, hanem lehetőségek korlátozottak. Én 2 éve keresek ilyet, de nem találtam. :( Végül is a Bethesda tényleg jó, és a doki nénikkel is alapjában meg vagyok elégedve, csak ugyanaz a problémám, mint neked, hogy sokszor elérhetetlen. (Lehet, h uaz?)

Beáta,

Én is megnéztem Kolost! Nagyon édi kis baba! :)

Dike! Jobbulást mindenkinek!!!
Vendég

Sziasztok!

Beáta, megnéztem én is Kolost, nagyon cuki, jó kis husi baba. :)

Kópé, jobbulást kívánok Anikónak! Számomra az a szomorú ebben, hogy még olyan szép idő van, süt a napi, a büdös bacik meg csak jönnek-mennek vidáman. :?

A 90 naposban elvileg akármikor lehet salit enni. Én sokszor gyümölcsnapon is azt ettem, vagy más napokon uzsonnára. (Fejessaláta citrommal, oliva olajjal és sóval; ennek a megemésztése ugye több kalóriát éget el, mint amenniyt a sali tartalmaz.)
Fehérje és keményítő napon mehet, de nekem a szénhidrát nap az főleg csokoládé és sütemény, ahhoz nem passzol.

A fogyás gyorsasága és mértéke meg tényleg attól függ, hogy hány kilóról indul az ember lánya. Én most nem írom ide, hogy hány kilóról kezdtem, legyen elég annyi, hogy éppen átléptem volna 3 számjegyűre. :?
Így első körben lement 15. Most másodikra elég lenne a 10 is. A fennmaradó ötöt meg majdcsak letornázom. És akkor éppen 10 kilóval leszek több, mint fénykoromban. Íme egy szép kis matekpélda.
Az biztos, hogy a végén nem szabad visszaállni az eredeti étrendre, de én nem is tudtam. Nekem valahogy bejött ez a diéta.

Lányok, ismerte valaki a Nagy Lajos és a Bosnyák utca sarkától nem néhány méterre lévő "röltex"-et? Na, én ilyet keresek itt Zuglóban, mert ők elköltöztek.

Jó éjt!
Kyra
kyra

Sziasztok !

Kyra én ismertem a röltexet!Elköltözőt?Hurrá mert az jó volt ott vettem dolgokat annak idején!!

Ami viszont jó az h a Nagy Lajos és Erzsébet sarkon a plusszal szemben megszüntették a kocsmákat és nemtudom miket és ott egy

CUKRÁSZ PÉKSÉG BEMUTATÓTEREM és élelmiszerbolt lesz(szeva a 90 naposnak)
Csak azt sajnálom h az a plusz annyira mocskos mert egyébbként ami a 13.kerben van anyámnál az nagyon jó.
Abban reménykedem h amikor az a sok lakás felépül a sarkon akkor a boltot is rendbehozzák(nekem jól jönne a bevásárláskor)

Büszke is vagyok a fiamra mert győnyőrű!
B.

Kép
beataa

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?