Sziasztok!
Klarissza,
Örülök, hogy Lackó ilyen rohamtempóban elkezdett beszélni, szerintem pillanatok alatt behozza a lemaradást.
Azt hiszem nekünk is meglesz a mi frusztráló "Éva-nénink" (direkt nem írom ide az igazi nevét), csak az oviban. Már többször jelezte nekem, hogy a gyertek nem beszél eleget, ma meg a férjemet is kezdte ezzel frusztrálni. Ezeknek ez valami mániájuk?
Hozzá kell tennem, hogy a Zsolti 2 éves kora óta beszél, értelmesen, néha olyan kérdésekkel örvendeztetve meg minket, amire még nekünk is nehéz válaszolnunk...
Könyörgöm, 3 hete óvodás, azelőtt kizárólag velünk volt, szinte éjjel nappal, a gyerektársaságot maximum a nála két évvel fiatalabb húga jelentette, aki még nem kifejezetten interaktív a beszélgetéseknél.
Szegény, eleve egy érzékeny gyerek, aki egy teljesen új helyzetbe került, nyilván idő kell az akklimatizálódásához.
Nem tudom errre mit vár, azon túl hogy többször biztosítottam arról, hogy ne aggódjon, otthon bepótolja a beszélgetést? Mondjam a Zsoltinak, hogy beszélj többet "Éva-nénihez", ne aggódjon?
Mindenesetre megfogadtam a tanácsodat, Klarissza, és igyekszem minél kevésbé belemenni az ilyen beszélgetésekbe, azon túl, hogy meghallgatom a fontoskodását.
Egyébként Zs. jól érzi magát, persze aludni nem szokott, a másik óvónénit láthatóan ő is jobban szereti, a dadus néni is egy angyal. Vannak kedvenc játékai, de hogy játszik-e más gyerekekkel és kikkel, azt nem tudom kiszedni belőle.
Az Anikó még mindig nem gyógyult ki teljesen a takonykórból, sőt mintha megint több lenne. 3 hete küzdünk vele, valószínűleg mire túl leszünk rajta, Zs hozza az oviból az újabbat. Ráadásul a 15 hós oltást sem kapta még meg, pont emiatt. Apropó: nálatok volt reakció, mert a Zs. 8 nappal oltás után 3 napig hűtőfürdőben ült, olyan magas volt a láza.
Klára,
Gellértnek utólag is boldog névnapot!
Szerintem is van mindenkinek az egészséges kinézethez és egészséges élethez megfelelő súlya, alkata, ami alá nem érdemes menni.
Pelle!
Gratula a bébihez!
Ami a gyerekorvost illeti, nem az elvárásaid irreálisak, hanem lehetőségek korlátozottak. Én 2 éve keresek ilyet, de nem találtam.
Végül is a Bethesda tényleg jó, és a doki nénikkel is alapjában meg vagyok elégedve, csak ugyanaz a problémám, mint neked, hogy sokszor elérhetetlen. (Lehet, h uaz?)
Beáta,
Én is megnéztem Kolost! Nagyon édi kis baba!
Dike! Jobbulást mindenkinek!!!