Új privát üzeneted érkezett!

Rima, ne felj rendbe fogsz jonni es nehogy bevasarolj az xxs-es ruhakbol mert ha hatasos a kezeles a kilok gyorsan visszaternek. A korhaz eleg rosszul hangzik marcsak Leon miatt is. Hogy birna ki nelkuled akarcsak par napot is. Kesz csoda, hogy a szoptatast nem erintette a betegseged. Bamulatos a noi szervezet e teren. Az esti altatas ugy tortenik, hogy furdes, oltozkodes, vitaminadas, fesulkodes, kremezes es az egyik nyugtato-zenelo jatek meghallgatasa utan bevonulok M-el kettesben a szobajaba ahol kellemes meleg van, szol a bolcsodal neha meg a bekapcsolom a projektort ami csillagokat vetit a falra es rateszem a cicire. Ha nagyon faradt 5 perc utan bealszik es egyszeruen beteszem az agyaba es racsukom az ajtot egy sohajtas kisereteben. Ha viszont nem alszik be a cicin akkor is beteszem az agyba es simogatom a buksijat par percig es kimegyek a szobabol bosszankodas kozepette, erre o sirni kezd es megvarom amig elfarad a sirasban majd visszamegyek es ilyenkor mar konnyu simogatassal bealtatni. Lassan ideje lenne az estimesenek is ezt a ferjem vallalta fel es sztem nemsokara be is vezetjuk. Leon mint mindig most is szivdogleszto es latszik, hogy az Anyukaja imadja oltoztetni. :D

Kép
Kép
eduarda07

Aranyeso, nagyon csinos vagy a kepen ahol Kolyok szerint elefantot veszel. Most nem ertem, hogy mitol romlik meg ugy nalatok az elelmiszer. Gondolom legkondicionalas van meg hutoszekreny. Vagy amig hazaersz a kajaval utkozben megbuggyan.? Azt nem csodalom, hogy nem veszel malaj tejet. Az amerikai sem jobb a sok hormonkezelt, antibiotikumozott tehenektol. Probalunk bio tejet/tejtermeket vasarolni, M csak olyat kap sot a bebietelek is azok. Erre ugy dontottem nem sajnalom a penzt. Peteerest serkento teat ittam a terhesseg elott de most hogy szoptatom meg napi 2x M-et nem vallalom be. Nem ertek a gyogynovenyekhez es orias betukkel ra van irva, hogy terhesseg/szoptatas alatt nem ajanlott kutatasok hijan. Amugy is az az erzesem van, hogy minden percben megjohet. (csak ne a hetfoi babauszason) Tenyleg te most szedsz peteeres serkentoket ? Ha igen akkor ottani orvos irta fel vagy meg Magyarorszagon kaptad. Biztos meselted mar, hogy voltal e kivizsgalasokon. Nem szeretnek ignorant-nek tunni de itt a nagy tel kozepette agyhalalt haltam es mar arra sem emlekszem, hogy mit csinaltam fel oraval ezelott. A holland nyelv tenyleg nem a legszebb de szerintem mulatsagos hangzasu. Mintha a nemetet meg az angolt osszekevertek volna. Errol az jut eszembe amikor foiskola utolso feleveben Nijmegen-ben voltam Erasmus osztondijjal es nyelvi kalandokba keveredtem azon keves hollandokkal akik nem beszeltek angolul. Meg nyelvkonyvet is vettem aztan feladtam. Gondolom ha meg nem tudsz hollandul akkor angolul beszeltek a ferjeddel.

Kép
Kép
eduarda07

Kolyok, neked majd holnap irok mert mara total kesz vagyok!

Kép
Kép
eduarda07

Ezt meg gyorsan feltoltom nektek

Kép Master Jedi

Kép
Kép
eduarda07

Sziasztok!

Csak kapkodom a fejem itt a jo kis hapsik kozott, nagyon edesek :!: (Most en irigy-irigy :oops:)

Rima, remeljuk minel hamarabb rendbe jossz!Gondolom a hetfoi orvos konzultacio utan sok minden el fog dolni (haza mesz-e kezelesre stb.)
Nekunk decemberben volt egy eve (hogy abba hagytam a fogamzasgatlot) es hogy nem dohanyzom :oops: A doki azt mondta, hogy biztos ezert tart ennyi ideig... :shock: (csak a sok dohanyzo terhes nokon csodalkozom el neha!)

Bambi, tok jo a sikerelmeny a munkaban! Szerencses vagy, es ha meg szereted is amit csinalsz ... :wink: (Szakkepzettsegemet tekintve konyvelo vagyok, de utaltam, igy elsodrodtam a vendeglatas fele, es imadok emberekkel dolgozni, sosem bantam meg) Akkor gyerek, munka, haztartas mellett, tenyleg nem lehet sok idod magadra. Az elore "levedett" bolcsi Mo-on aranyat er :!: Biztos jo helyen lesz szeptembertol Dani!
Mellesleg en is felnezek a dokikra ill. jogaszokra ... nem tudom, hogyan tudnak annyi mindent a fejukbe tomoriteni (torvenyek, tunetek stb.)

Eduarda, nalunk eleve friss elelmiszert legyen az zoldseg, gyumolcs, tej ... nem igazan lehet kapni, mert mire ideer az adott importalt orszagbol, meg "jol nez ki", de mar a veget jarja ... :roll: az eper egy napot birt ki a hutoben vetel utan, es megrohadt mara (ma jonnek a vacsi vendegek :oops: ) A jo oreg Europa de hianyzik ilyenkor :!:
Ezert is huzos neha egy jo ettermet talalni itt, ahol nincs fertozesveszely + "friss" a kaja!
Igen, most elkezdtem enni-inni a gyogynovenyes szereket: tea+bogyo (malnalevel, palastfu, cickafark) januartol, varom a hatast :wink: Meg hormonserkentot kaptam Mo-rol, de az megkinzott rendesen, nem is akarok tobbet. Meg mint tapasztalatlan tinedzser beinvesztaltam egy fertility test-be. :oops:
Most hova utazik majd a ferjed? (Latom a tied is eleg surun uton van)
Vendég

Akkor a ti hazatok nem valami gyerekbarat, igy megertem, hogy rohangalni kell. Latom a fapadlot ...
Irjatok, hogy vagy az agyon vagy a foldon szoktak volt lenni a torpek. Nektek (valakinek) van egyaltalan otthon jarokaja? Vagy az mar nem divat? :roll: Most hogy igy vissza emlekszem sehol sem lattam babas baratnoim lakasaban. Lehet semmi haszna ... :?:
Ja, Anyukam is dietetikus :D Csak azokon az embereken lehet segiteni, akik hagyjak/akarjak!

Katavirag, migrenes vagyok ezerrel :!: Noi agon csaladi ajandek :shock:
Azert elkel egy jo orvos a csaladban! A gyerek melle is csak elony. Magadtol dontotted el, ezt a palyat valasztod, vagy "csaladban maradtal"?
Szuper ido van nalatok is, ilyenkor azert orulok, hogy nem kell a csizma meg a nagykabat! Egyik almom volt Ausztralia, aztan most itt vagyunk a kozelben, amig nincs bebi, meggyozom apat egy utra :wink:

Robogok sutni-fozni legkozelebb leirom milyen menut sikerult osszehozni.

Szep hetveget mindenkinek! Puszi
Vendég

Sziasztok,

Kolyok, ugy irigyellek amiert ilyen szep helyen laktok. O azok a havas hegyi kirandulasok! Mate olyan cukor a hatatokon a kabat alatt. Vegul jo vasart csinaltal a kabattal ha a ferjed es te is hordjatok. En is a hordozo hive vagyok es M is ertekeli de 1 ora utan elkezd zummogni benne. Batrak vagytok amiert a babakocsit felviszitek magatokkal a hegyekbe. Amikor nalunk havazik akkor a legkevesbe draga babakocsit hasznalom mert annak nem sajnalom ha kiesik a kereke vagy eltorne. Nem semmi milyen heti agenda-tok van Mateval. Azert ismerkedsz olyan kisgyerekesekkel is akik nem magyarok? En magyarokat szinte nem is ismerek, az egyetlen no aki itt lakott a babajaval mar reg elkoltozott. Mondjuk nem is hianyoznak a magyarok mert szeretek angolul beszelgetni a magyarra meg ott van a ferjem es ti itt. Olyan klassz, hogy ti is rastartoltatok baby #2-re. Allitolag szoptatas utan jopar honapig termekenyebb az ember lanya. :D Majd meglatjuk.

Nekem meg mindig nem jott meg pedig allandoan az az erzesem. Ha a jovo het kozepeig sem tortenik semmi akkor csinalok egy terhessegi tesztet. Ki tudja mar lehet megvolt az elso peteeres es a mini pill meg szart sem ert.

Monsterrel mostanaban bajok vannak alvasugyileg. Nappal is iszonyat nehez elaltatni, ejszakankent meg ujra ebred. Tegnap ibuprofent adtam neki az ejszaka kozepen mert annyira sirt, hogy azt hittem faj a foga de reggel nem lattam semmit az inyen.

Holnap utazik a ferjem Magyarorszagra ugyhogy remelem Monster megerto lesz velem. :D Ja es az elso uszas is holnap lesz. Kivancsi leszek M emlekszik e meg mennyire elvezte tavaly.

Aranyeso, a dokidnak a dohanyzo nokre tett megjegyzese eleg bunko dolog. A fertility teszten az LH tesztet erted? En 2 eve vettem kb. 50 darabot belole mert igy olcsobb volt es amelyik ciklusban M osszejott jelzett is. Maradt meg par darab ami aprilisig jo. Igyekszem elhasznalni majd. :D Szerintem jo beruhazas. Jarokank van a foldszinten de egy maszo gyerek nehezen marad el benne. Sajnos fabol itt nem lehet kapni igy maradt a halos ami sokkal kisebb. Ha lesz ra lehetoseged csakis fabol vegyel es olyat ami sokszogu.

Puszi

Kép
Kép
eduarda07

Sziasztok!!!!!

Kolyok! Meglestem a kepeiteket! Meg mindig gyonyoruek vagytok :wink: ! Latom ujabb pingvinnel gazdagodtatok.

Bambi! Neha nekem is hianyzik a munka, ugyanakkor energiam=0. Folyamatosan szedulok, igy azt hiszem eleg nekem a terroristam. Te nem teszel fel kepeket :) ? es a kilok meg johetnek :lol: .

Katavirag! Nagyon jo kis pasi Oliver, mikor pici baba volt, mindig olvadoztam a gep elott, h jajjj de edes. Mario is azt mondta, h igazi pasi :wink: . Nagyon szepen koszonom a sok infot, nagyon segitettel :) . Mit tanulnal most, ha tehetned?
Ja a tanulokutyus a fisher pricetol van es Leon imadja. Sok sok mondokat mond es tanitja a testreszeket ill a szineket(de ugyanugy szamokat es betuket is :wink: ).

Edu! Aron is cuki pofa, kepen egy kisangyalnak nez ki. Leonnak van egy poloja, amin az all,h: Monster is my friend :) ! Nekem ugy tunik, h ebben a topikban csak szivtiprok szulettek. Tobb mint 200eves haz? Jujj en felnek :oops: :lol: , na jo en ilyen beszari vagyok. Ejjel meg WCre sem merek menni :oops: .

Aranyeso! Mi jot foztel? Nem semmi, h minden igy megromlik :? . Meg meddig maradtok kint?
Te jo eg, mit mondott neked a doki :shock: ! Jaroka szerintem meg mindig divat, bar nekunk nincs. Kicsi a lakas es Leont nem lehet bezarni, o a szabadsag embere :wink: !

Kép Kép
rima

Meg itt vagyok :oops: !

Kepzeljetek, Leon mar tett par lepest egyedul. Csak mindig gyorsan leul par lepes utan(beszari az anyja utan).
Nagyon szepen koszonom a dicsereteket. Nagyon jol esett.
Ma akkora ho hullott, h Leon fel orat bamulta, h mi az :lol: .
Es a hetvege legrosszabb hire, h mar nem szoptathatok :cry: :cry: :cry: , nagyon megviselt. DE vhogy tuleljuk.

szep napot :)

Kép Kép
rima

Draga Rima,

100%-ig egyutterzek veled amiatt, hogy abba kell hagynod a szoptatast. Nagyszeru anyuka vagy amiert ilyen sokaig kitartottal (itt az USA-ban ezt nagyon kevesek mondhatjak el magukrol) es igazan buszke lehetsz magadra. Keress a szopi helyett valami mas kibontakozasi modot ami csak kettotokrol szol. (elalvas elott osszebujas, meseolvasas mikozben az oledben ul, ringatas, enekeles......) Ne feledd, hogy Leonnak most mindennel fontosabb egy egeszseges anyuka. Nemsokara en is csatlakozom a nem szoptatok taborahoz mert mar nagyon nehez abba az iranyba terelnem M-et ahova szemmel lathatolag nem kivankozik. Az anyukaknak szerintem sokkal nehezebb ezt feldolgozni mint a babaknak mert ugy erzik elveszitenek valamit es meggyengul az amugy ezer fonallal osszetartott kapcsolatuk a gyerekukkel. DE anya csak egy van ugyhogy semmi panik. :D
By the way gratulalok az elso onallo lepesekhez!
Puszi

Kép
Kép
eduarda07

Na hali anyapajteszek :!:

Aranyeso :!: Hajra teak, de azert ha meg sokaig nem leszel terhes, en apat elkuldenem egy kiskatonavizsgalatra :wink: Persze ti tudjatok...
Ha ujra 18 lennek, hat nem is tudom, mit tanulnek. Talan valami reklamszakmat, tudok szepen rajzolni, szeretem a szep dolgokat... bar ilyen emberbol van millio... az biztos, hogy matekot nem tanulnek, mert tok hulye vagyok a real tantargyakhoz (Kolyok :wink: ). Van egy kozgazdasz egyetemi masoddiplomam, de ugy csikartam ki magambol es tok feleslegesen.
Jaroka mifelenk nem divat, en itt nem is lattam a boltokban. Raadasul Oli szerintem egy percig sem turne, azok utan, mennyire szabadon maszkalhat nalunk.

Edu, hat a lakasotok tenyleg nem valami gyerekbarat felepitesu. Mi butorozott lakast berelunk itt Oli 3 honapos kora ota, es oszinten szolva, orultunk, hogy talaltunk egyet, mert nem divat itt a butorozott kiadasa. De tenyleg praktikus a sok padloszonyeg, csak nagyon kell vigyazni a kaja lecsoppenesevel... :shock: A konyha amerikai tipusu, tehat ralatok a nappalira, Oli is ott szokott kovalyogni. (ezt j-vel irjak?)
Nalunk is vannak hebe hoba felebredesek, en mar fel se veszem. Fogzasos jelek is mutatkoznak, de ki tudja, ezert kelnek-e fol. Amiota Oli fel tud allni, ez nagy ujdonsag, szinte teljesen magan kivul van es nappal nehezebben alszik el. A napokban jot mosolyogtam, mert ebed utan nem tudott elaludni. Aztan uzsonna utan mire fordultam, bealudt az etetoszekben :shock: Amugy az esti elalvassal nincs gond, gyakorlatilag beleajul a tapszerbe. Nalunk igy meg esti mesere sincs alkalom. Da nalatok van vitamin, fesulkodes, kremezes, micsoda kenyeztetesek...
Varjuk a tesztedet :wink:

Rima, gondoltam, hogy a kutyus FP, mert nekunk is van boven FP jatekunk es Oli elso 1-5 honaposaknak valo alafekvos jatekan is van egy hasonlo kutya. Fogok venni neki.
Szopi miert maradt abba :cry: :?: Dokinal voltal tegnap :?:

Ma voltunk lombikeknal. Sima ugy lesz, nem tetovaztak, minden kezdodhet most. A mensimnek szo-vas kene megjonnie, de ugy erzem hamarabb fog. Nagyon orulunk. Mar csak azt nem tudom, hany embriket ultessenek vissza. Ha egyet, akkor 35-40% esellyel leszek most terhes. Ha kettot, 50-60%-kal, ugynakkor 20% (ez nagyon magas) az ikrek fogantatsi eselye. Azt hiszem egy lesz.
Bucsuzom a bagotol :roll: :roll: :roll: Minden erv ellene szolt, annak is, hogy ujra felvegyem az elso tehesseg utan (testileg-lekileg rombolo, karos, orvos vagyok, pici babaval anyuka pfujj!!!), de ezt az erzest csak az ertheti meg, aki valaha is volt dohanyos. Igy Aranyeso, te ezt tudod. Es le a kalappal, amiert te mar le is tetted, eros csajszi vagy :!:

Na puszko mara :!:

Kép ESTI TAPSZERES BEALVAS
katavirag

Sziasztok!

Szerintem mindannyiotok gyonyoru helyen lakik ... tok termeszetes, hogy mindig a mase erdekesebb, jobb, biztos vagyok benne, hogy mindenhol van sok pozitivum es negativum is. 8) Ezert is orulok, hogy csomo jobbnal jobb (elet)tapaszttalatokkal lattok el, mert ki tudja kinek hol lesz a kovetkezo allomas az eleteben?!

Edu, remelem jol ellesztek Monsterrel, amig Apa tavol van :!: Milyen volt ismet uszni? (Vagy ugy jartatok, mint Kataek, sirosan? :oops: )
Az LH tesztelest befejeztem (vagy en vagyok bena, vagy a szervezetem es most nem volt peteeresem) de a 4 teszt alatt semmit sem mutatott :roll: (pedig egy kis halovany csikot azert dobhatott volna legalabb egyszer, hogy ne lombozodjak le)

Rima, gratula Leonhoz, igazan eros baba lehet mar! A szopit pedig sajnalom, de az biztos, hogy az Anyat jobban megviseli, mint a gyerkocoket (ahogy Bambi is irta, idobe telt neki, mire hozza szokott a valtozashoz)
Mire jutottatok a dokival? Gyogyszeres kezeles (es nem mesz haza)?
Jaj igen, a londoni nagy havazas :lol: Errol olvastam mindenhol! Ki is mentetek megvizsgalni az idegen anyagot? :wink:

Katavirag, mindenkeppen tortenni fog valami (apa+anya vizsgalat) ha nem lesz valtozas majusig. :shock: (anyanak mar volt egy jo par, DE!)
Edes Oli, ahogy teli bendovel szendezik a "nagy agyban"! :lol:
Orommel olvasom, hogy lombik jon es hipp-hopp ... mar csak a %-os eselyek erdekesek :!: Az feltunt, hogy semmikeppen sem szeretnetek ikreket, de Oli is "2-bol fogant", nem? Minden esetre megy a drukk, sok sikert! :D
Teljesen egyutt erzek veled bago teren :!: Nem egyszer probaltam letenni, de engem "boldogitott" :oops: Es ami boldogga tesz, azt nem veti meg magatol az ember (meg ha tudja is, hogy nem jo) Itt leszunk mi huzoeronek :!: Hajra-hajra!

Szuperul sikerult a vacsora, keszult egy kis thai gyomberes-kokusztejes leves, steak krumplival meg malnas tiramisu :lol:
Aztan szombaton Apa elvitt etterembe, talalkoztunk baratokkal, kiderult asszonka 8 hetes terhes :D ezert mi is bevetettunk mindent, nehogy lemaradjunk!

Pusszantas mindenkinek!
Vendég

Sziasztok!

elsőnek is egy hatalmas bocsi, a fals hirért ;)
Gondolhatjátok hogy én hogy éreztem magam...
a sztori az volt, hogy még ősszel megbeszéltük a barátosnémmal, hogy amikor karácsonykor hazamegy tud nekem olcsón (kváziingyen) szerezni terhességi tesztet. gondoltam akkor nemkell mérlegelni, méregdrága tesztet... szval vett nekem, és magának meg LHtesztet. és odaadta egy boritékba, igy ő nem láthatta, hogy rossz boritékot adott... én meg butus vagyok, és hajnalban nem figyeltem félálomban milyen tesztet csinálok.... :lol: hiába, még kölyök vagyok :lol:
de azóta visszacseréltük, és majd Bálintnapon csinálok terhességi tesztet :)
azért volt különösen rossz ez a butaság, mert pont a szülinapomon :oops: aztán meg Marci elsőnek úgy reagálta le, hogy akkor gondoljuk át, mert elvben még vártunk volna egy kicsit, de azóta átgondoltuk és továbbrais noszarajta :)

Rima!!!! ez nagyon szomorúúúú, hogy beteg vagy. ijesztően hangzik és télleg nagyon vékonyka vagy! Sejtem, ,hogy rossz lehet, hogy Leon már nem szopik, de remélem hogy ez viszont segit rendbejönni....
örülök, hogy Marioval kezdenek rendeződni a dolgok... hajrá... +++
ha szeerted a németet, akkor gyertek egyszer erre, mondjuk nem túl szép a szwiccerdüccs, de azért én örülnék nektek :)
és gratula a lépésekhez! hihtetetlen!!!! :)

Edu, írd már le a tortareceptet, érdekelne engem is :)
fúúú micsoda fektetési szertartás... mondjuk én a sírás részét még nem mertem bevállalni.
Amúgy most kaptam egy könyvet, Okosan nevelni tudni kell. érdekes. Az agy fejlődése szempontjából közelíti meg. Még csak most kezdtem olvasni, de ott nagyon azt mondják, hogy a síri hagyás írtó káros dolgokat rögzit az agyban... persze itt is van egy nagy adag bagatelizálás mint minden neveléses könyvben. De érdekes...
ja, azért a babakocsit nem mindig visszuk magunkkal a hegyekbe :) az a dcemberi is tévedés volt ;) elvben amúgy birnia kell, merthát ugye direkt azért ilyen drága meg jóóó massziv :) de várom már a tavaszt akkor többet fogunk babakocsizni :)
amúgy Máté is nyugtalanabbul alszik, de szerintem lehet a foga is, nem kell azt feltétlen látni ;)
télleg, ha lehet hogy kevés a kaja, akkor a 4dik étkezés mi legyen vajon? mert 10órai ebéd vacsi? akkor az uzsit kell bevezetni?

Katavirág... Olinak boldog hófordulót!!!! bizony, hihetetlen, hogy ilyen aktivak lettek a csemeték... én két hete szedtem le az asztalteritőt, és a minap leszedett egy tányért az asztalról... persze eltört... de a furi az volt, hogy nm volt nagyon kivül.... szval most már vigyázni kell az azstalra pakolt cuccokkal is... hihetetlen... télleg a minap még tök jól elvolt a játszószőnyeg közepén... :)
nálunk az evés délelőtt gyümölcs, általában alma vagy körte +banán, ebédre főzelék, ez tök változó, épp mi van itthon és mihez van kedvem ;) tegnap céklarizsalma, ma asszem brokkoli krumpli lesz.... és vacsira vagy tejpép vagy valami gyümi+krumpli vagy gyümi+gabonadara.... szval ilyenek. emellett kb 4szer szopi.
Én adok neki néha bébiételeket is, főleg hogy sokat vagyunk uton. De igyekszem azét sokat főzni is...
meg néha kap lefagyasztott babakaját amit korábban csináltam neki...

most, hogy leírtad mi mindenre van időd, mégjobban irigyellek... főleg, hogy a párod mennyit Olizik. Én most könyörögtem ki Marcitól heti egy szabadabb estét, mikor hazajön 6ra és 8ig nekem nem kell semmit se csinálni vele... télleg irok is a témavezetőmnek hogy küldje már a megbeszélt anyagot :)

hajrá a lombikkal!!! ++++ ez szuper hir!
ez a beájult kép, csudaédes!!!

csajok, hajrá a cigi letételével! én is bagóztam, majdnem 10 évig, de aztán sikerült abbahagyni... csak a leánybucsúmon szivtam azóta ;)

Bambi, gratula az álláshoz!!!
tökre felnézek rád, hogy birod a munkát is... a rádiósfelvételtől én is leblokkoltam volna, szval megértem hogy átpasszoltad ;)
Tegnapra boldog 10hósfordulót! :)

Aranyeső! nekünk volt járókánk addig mig nem mozgott annyit jó volt, de most a rácsa már a szgépet és környékét védi, szval invertáltuk a lakást :) amúgy praktikus, mert meg tud benne tanulni felállni a gyerek, meg amig csak kicsit mozog nem zavarja hogy lekorlátozod és Te ott mered hagyni pár percre...
de hosszútávon a gyerekbiztos lakás a jó, de az persze tök nehéz...
nyammnyamm micsoda fini dolgokat cisnáltál... málnástiramusi.. repülök is hozzád!!!
és hajrá ;)

na mennem kell, de igyekszem jönni!
pusszantás!

ui majdnem elszállt... a visszagomb mentet meg... huuuu

Kép

Kép
kolyok28

Lanyok most rohadt merges vagyok M-re ugyhogy csunya dolgokat fogok irni. Mar x. este csinalja lefekves elott, hogy 2 perc utan k*va nagyot harap a bal mellembe es utana elkezdi a fesztivalt. Az egesz semmi masra nem megy ki csakhogy vegyem fel es ringassam. Persze mihelyt koppan a feje az agyaban ujrakezdi az egeszet. Nem birom mar el a lassan 9kg-at mert leszakad a derekam es a karom arrol nem is beszelve, hogy milyen melyen van a matrac. Elalvaskor egyszeruen nem turom az engedetlenseget mert egesz nap a rabszolgaja vagyok es szuksegem van este f8 utan arra, hogy magam legyek, foglalkozzak a ferjemmel es feltoltodjek annyira, hogy a holnapot is elviseljem. Neha kedvem lenne veletlenul kiejtenem a gyereket a kezembol amikor elalvaskor hisztizik. Mindig rajovok, hogy meg agyatlan osztonlenyek akik eddig csak azt tanultak meg hogyan manipulaljak a kornyezetuket. Tenyleg abszolut kiszamithato napirendet kovetek vele es majdnem mindig vele vagyok, hogy ereztessem vele biztonsagban van es nagyon szeretem. Ilyenkor este egy csodtomegnek erzem magam es szar anyanak amiert nem birom ot konnyek es hiszti nelkul a land of nod-ba kuldeni. Ufffff most mar jobban vagyok, hogy leirtam. Lehet agyamra ment az atmeneti single mother sorsom.

Katavirag, a beajult fonok nagyon tutin nez ki az agyatokon. Ha masert nem ezert irigylem a tapszeres babakat. Dohanyzas? Kepzeljetek lanyok en a 30,5 evem alatt egyszer sem gyujtottam ra de ha M igy folytatja meg a vegen megteszem. :D Most hogy mar volt 1 sikeres beultetesed nagyobbak az eselyeid a masodiknal? Nekem az egy embrio kockazatosnak tunik dehat ez csak a kettotok dontese. Gondolom a tobbit lefagyasztjak es ha nem sikerul akkor legalabb a petesejt leszivas reszet el lehet kerulni legkozelebb. Azert ez baromi izgalmas meg ugyanakkor megterhelo is lesz mert most mar Olirol is gondoskodnod kell kozben mig az elsonel szabad voltal. Olvastam, hogy a hormonkezeles eleg megviselo lehet dehat ha ez az ara akkor is megeri. En mindenesetre nagyon szoritok neked. Holnap valoszinuleg elhasznalom a multkor learazva vett tesztemet mert sehol semmi es szeretnek 100%-ig biztos lenni abban, hogy nem vagyok terhes csak egyszeruen nalam sokaig tart a ciklusom beindulasa. A multkor a fogigatlo befejezese utan vagy 50 napot vartam.

Aranyeso az LH teszt jo dolog de nem mindig megbizhato. 4db teszt nem eleg egy ciklusra mert nem tudhatod mikor van a peteeres. En legalabb 7-et hasznaltam el egy ciklus alatt es igy is volt, hogy nem jelzett egyaltalan. Gondolom drogeriaban vetted ahol rohadt dragan adnak 4db-ot egy csomagban. Internetrol erdemes rendelni legalabb 50-et mert igy sokkal de sokkal olcsobb.
En innen rendeltem: www.early-pregnancy-tests.com es vettem meg egy nagyon jo konyvet: Taking Charge of Your Fertility (Tony Weschler) amit joszivvel tudok ajanlani mert rendkivul ertekes informaciokat tartalmaz arrol, hogy hogyan kovesd es ertekeld a ciklusodat, mik a termekeny napok jelei es igy tovabb......( en eskuszom erre a konyvre) Az uszas nagyon jol sikerult tegnap, M toretlenul egy vizisello a medenceben.

Kolyok, most nem vilagos, hogy Mate mikor eszik szilardat. Nalam 3 foetkezes van es uzsonna meg 2 szopi. Tizorai azert nincs mert egyaltalan nem ehes reggel 8 es f1 kozott. Biztosan a reggeli joghurt-gabona-gyumolcs kombinacio miatt. Elvileg a 3 foetkezes eleg es raersz bevezetni majd a 2 kisetkezest ha elhagysz legalabb 2 szopit. Ha meg ehes Mate adj neki tobbet a foetkezesekre es mivel mindjart 10 honapos elkezdhetsz neki sajtot/joghurtot/turot adni amiben azert van is energia nem ugy mint a zoldsegben/gyumolcsben. Ugyanez vonatkozik a tojassargajara is. Az uzsonna nalam sajt/tofukocka, az ebedrol megmaradt gyumolcs es ilyen rizslapocskak vagy gabona puffancsok. Mar en is elkezdtem gyereknevelos konyveket olvasgatni. Erdekes modon a Suttogo bebi valtozatatol kinyilt a zsebemben a bicska de a kisgyerekeknek szant resze (Baby Whisperer for Toddlers) egeszen hasznalhato. A masik meg a Happiest Toddler on the Block (errol meg nem tudok nyilatkozni). A sirnihagyast ugy kepzeld el, hogy par percre otthagyom az agyaban es utana megyek is vissza. Van hogy konnyebben lenyugszik ha nem simogatom es mire visszamegyek mar be is ajult (a mai nem ilyen volt). A false tesztrol meg annyit hogyha rabizod magad mother nature-re majd o eldonti mikor lesz Matenak kistestvere.

Puszi es szep almokat!

Kép
Kép
eduarda07

Hali :!:

A mai babauszas sem sult el sokkal jobban, mint a mult heti :cry: Amint kivettem a vizbol, abbahagyta az orditast :roll: Pedig az elso kurzust elvezte, sot, ujszulottkora ota szeret este furdeni :!: (hogy lesz igy vizipolos belole?) Ha jovoheten is musorozik, nem eroltetem a helyzetet, ha meg ugy is terhes leszek, talan nekem sem art, ha nem aztatom magam kozvizekben :roll:
Tegnap kepzeljetek, amig a repafozeleket kevergettem, rikantott a furdobol. A WC deszkaba kapaszkodva meltatlankodott, mert a budiba esett a labdaja :roll: Allandoan valamit (tobbnyire valamelyik labdajat) dobalja maga elott es ugy maszkal a lakasban. Ha gyorsan akar menni, kuszo bekamozgast csinal, ha lassan, akkor negykezlab maszik. Probalom tanitani ot, hogy ha lehet negykezlabazzon, mert a hideg konyhako csak hideg a hasanak.
Az allando felterdeleseknek es felallasoknak az az eredmenye, hogy hol nevetve, hol sirva hatraesik (padloszonyeg de jo!), es egyre tobbszor beveri a homlokat, meg ugy is, ha figyelem, mert egy pillanat alatt ott terem barhol :roll: Egyre korlatozodnak a teendoim :lol: Leranott abrosz nalunk is volt mar (Kolyok :lol: ), de a tal nem torott el, hala a padloszonyegnek :wink: En mindig csak attol felek, hogy valami a fejere esik :lol: A padloszonyeget mar annyit emlegetem, hogy most mar halaadasi emlekmuvet emelek neki :lol:
Edu, no panic, en is ereztem mar ugy, hogy legszivesebben betennem ot a kukaba :lol: Igaz, en csak abban a buvos elso 6 hetben voltam kiakadva, akkor legszivesebben beadtam volna ot a gyerekklinikara, en meg befekudtem volna a pszichiatriara. Es ez most viccesen hangzik, de akkor nagyon is komoly volt :!:
Ha mar a kajarol beszeltetek, nalunk ugy nez ki egy nap, hogy reggel, amikor felebred, kap egy tapicskut, kb. 2,5dl, aztan 9-10 kozott velem reggelizik, ami neki 10orai. A szajaba adogatok vajas kenyeret, sonkat, sajtot, majkremet, mikozben en is eszem. 1-kor ebedel meleget, altalaban fozelek husfelevel vagy tojassargajaval, 4-kor uzsizik, ez gyumolcs-keksz vagy gyumolcsrizs, joghurt. 7-kor vacsora, altalaban velunk, ez is olyan meleg etel, mint az ebed. Utana furdes, fektetes elott tapicsku, ez kb. 3dl. Amugy a sajt franciaagya lathato a kepen, mert az o szobajaban is van franciaagy, ezen kap tapszert, itt pelenkazom es ezen van az esti furdes elotti meztelen hancur :lol:
Aranyeso, micsoda kajak :!: A megromlott kajakhoz meg azt akartam hozzafuzni, hogy en azt is eszrevettem, hogy a regota fel nem vett, de tisztan elrakott ruhak is megpallanak. Ez biztosan a para miatt van :roll: Lombikugyben igen dillemazunk meg az 1 es 2 kozott. Valoban elsore csak egy maradt meg a beultetett kettobol, de megiscsak elso gyerekrol volt szo es ugy gondoltuk, ha ikrek lesznek, az megiscsak jobb a semminel. Most ugye mas a helyzet. Nemigen akarok most ikereket, es valoban, lefagyasztjak a tobbit, ami sikertelenseg eseten mar a kovetkezo honapban beultetheto, de az eselyek mar nem olyan jok. A doki most egyet javasolt, mert az elso lombik sikeres volt, igy jok az eselyeim. Es szerinte fiatal vagyok meg, he-he :lol: Jo oreg csajszikak jarhatnak hozza....
Bago: Kolyok, 10 evet dohanyoztal :?: Hany evesen kezdted, te jo eg :!: :wink: Akkor te mar jol ra voltal kapva :!: Igen, bizony, nekem is az eskuvomon kelett volna letenni. Valahogy sosem voltam olyan eros. Aranyseo, teged meg csodallak, hogy otthon vagy egyedul, siman elbagozgathatnal naphosszat, lablogatva, es nem teszed. Adhattok tippeket, segitseget, komolyan :!: Mennyi ido utan ereztetek azt, hogy eszetekbe sem jut :?: En most valami katarzisfelet szertnek atelni, bevallom. 20 eves korom ota dohanyzom. A terhessegem alatt minden nap eszembe jutott, hogy ha megszultem, ujra ragyujthatok. Valahogy lelkileg nem tudtam elszakadni, de most nagyon szeretnek :!: Nem tudnek hogyan a gyermekeim elott elszamolni, es azt sem akarom, hogy ok kerjenek majd ra, hogy tegyem le. Bizony, apaval is sok konfliktust szult mar ez koztunk. O bagos szulokkel nott fol, ertheto is. Utalja. Szoval van meg 2 napom. Szombat reggeltol nem fogok ragyujtani :roll: Ismeritek azt az erzest, hogy akkor most mi lesz velem, mit fogok csinalni, ugye :?: :wink: Hajrazzatok :!:
katavirag

Hello!

Eduarda, sajnos nem tudom azt irni, hogy megertem azt amit erzel, de talalkoztam hasonlo szituval a baratnoimnel, akik sirva "dobtak" at a gyerekuket, mert mar feszitette oket az ideg. Ezert is kell erosnek lenned, mert Te segitseg nelkul vagy :!: Kitartast M-hez!
Hat az LH tesztekkel nem tudom mit evo legyek ... de azert csak megprobalom meg, bar igen az itteni drogeriaban vettem jo penzert, lehet megis rendelek majd. Egyenlore most nem tudom mi legyen, mert ma elbeszelgettem a 2 honapos terhes asszonkaval es ok is ebben a cipoben jartak, o adott 1-2 tippet, mar 2.5 eve laknak itt KL-ban, jart itt dokiknal, es csak osszehoztak! (hormonkezelessel + katonak beultetesevel) :roll:

Kata, eljen a padloszonyeg, nalatok tenyleg mentoovnek szamit :!:
A labda meg mindig elso Olinal, figyu, ha mar vizipolos nem, meg kezis lehet belole :wink:
Epp ma reggel nyogte be az uram a beepitett szekrenyben allva, hogy fura szag van :shock: ma egesz nap szelloztettem -30 fokban- utana rakuldtem a klimat, de azt hiszem vegul ki kell ramolnom a ruhakat, meg teli paplanokat, mert valami kis fanyuvo allatka is bekoltozott, es elkezdte elni az eletet odabent! :evil: Mit csinaljak, mossak ujra mindent? Ahhhh ....
Tenyleg jok az eselyeid, es ha csak egy tesobabat akartok, akkor jo dontes az egy, de ez csakis rajtatok mulik, ahogy biztonsagosnak latjatok, csak szurkolni tudok!

Kolyok, gratula a leszokashoz, en is 8 evig pofogtem, az eskuvomon utoljara meg egy szalat, bucsuzas keppen! :roll: Igazabol hallottam mar csodarol, meg ilyen-olyan akaraterorol (ami nekem sosem valt be), aztan beraktam egy dobozt a konyhaszekreny fiokjaba, es aztan sosem vettem ki tobbet mert eros lettem es gyereket akartam :wink: De tobb szazszor kinyilt es csukodott az a fiok 3 honapon keresztul, es utana semmi. Nalam itt kezdodott a "katarzis".

A bebi kajcsikrol olvasva :oops: hat nem lesz egyszeru ugy latom, ilyen fozelek pureve turmixolva, amolyan gyumolcs pepnek ... amikor befejezte az egyiket, mar szinte megy is a kovetkezo adag a bendobe. Ha mentek valahova (mondjuk tobb mint 2-3 orara) mekkora adag zsakmannyal szerelkeztek fel, hogy biztos legyen eleg kaja? Viz, tea v. gyumolcsle? (talalkoztam olyan 1 eves gyerkoccel, aki vizet meg eleteben nem nagyon latott, csak furdeshez!) :shock:

Hajra :!: :!:
Vendég

Helló Csajszikák!
Edu, nem hiszem, hogy csak Te érzel ilyeneket néha M-ral kapcsolatban. mindenhol vannak ilyen hullámvölgyek. Én igazán azóta nézem máshogy az ilyen "rosszalkodásokat", mióta Botikát olvastam. Azóta tényleg nem tudok D-ra haragudni ha "nem nekem megfelelően" viselkedik. Hiszen annyira ránk utalt kis lények, akik még annyira nem tudnak semmit a világról. Persze néha van cérna szakadás, de nem tudok rá haragudni, mert ott van rögtön a kis Botika és szülei története az agyamban. Másrészt honnan tudná ő azt, hogy egyik helyen szabad egy bizonyos dolgot, a másikon meg nem. Vagy van olyan időpont amikor csinálhat valamit, van amikor nem. Annyi mindent kell még tanulnia.
Ne érts félre, tök megértelek, mert valljuk be, elég fárasztó meló tud lenni ez a gyerekezés.
Nálunk most orrfolyás, köhögés van 4 napja. Emiatt marhára nem tud aludni. Így én sem, mert ha nem is vagyok mellette, mindent hallok és aggódok. Így elég szép karikák vannak a szemem körül, na meg dögfáradt vagyok. Nagyon várom már, hogy ne folyjon az orra, de olyan, mintha ma mégjobban tele lenne. Csak azt nem értem, hogy hol szedte össze, mert 1 hete ki sem mozdultunk. Dokihoz nem vittem, mert nem lázas. Jobb is talán, mert tegnap arra mentem és az utcán állt a sor vége :shock: :shock: Annyi beteg gyerek van itt. És még csak most ér ide az influenza járvány.
Katavirág,
Az egyik barátnőmék az elsők az országban, akiknek "fagyasztottból" lettek a gyerekek. Szóval én csak jó példát látok erre. Amúgy elég durva lenne, ha ikrek jönnének Oli mellé, akármilyen jó Oli. Sokszor arra gondolok, amikor kicsit nehezebb D-val, hogy hogy lehetne ezt 2 gyerekkel/ikrekkel bírni. Máshogy látom már én is ezt a dolgot. :D
Oli nagyon szuper a fotón. Nagyon jót nevettem.
A cigi dolog meg...Elhiszem, hogy nehéz. Nem tudok tanácsot adni. Szívj el talán 1-2 dobozzal, hogy már marhára ne kívánd és másnap másnaposnak érezd magad tőle, hátha az megutáltatná egy kis időre, aztán meg kicsi Kata a pocakodban már úgy sem engedné :D :D :D
Kölyök, elhiszem, hogy csalódás volt, hogy így mellé ment a teszt...De ami késik, nem múlik :D :D :D Az meg tényleg nagyon rossz lehet, hogy a párod ennyire későn ér haza. én meghülyélnék és meg is haragudnék, noha tudom, hogy nem ő tehetne róla.
Rima, nagy gratula a lépésekhez. az már nem semmi dolog. A cici elhagyásnak nézd a jobbik oldalát. Hogy mi is az??? Nem kell melltartóbetét, nem fog nyúlkálni érte. Én már túl vagyok a "fura-érzésen", de ledöbbentem, hogy hogy "visszamentek" a méretek. A végén már kisebbek voltak, de utána még jelentősen csökkent a méretük. De szerencsére más nem változott.
aranyeső, jó írtást! Az sz.r meló lesz.
Mi jól vagyunk a fáradtságon és a taknyosságon kívül. Bevallom, hogy azért is szeretek ide jönni, mert nem a mo-i dolgokról panaszkodtok. Nem tudom, hogy mennyire követitek az itthoni eseményeket, de már nagyon durva dolgok mennek. Itt mindent le lehet nyomni a nép torkán, úgy néz ki. Régóta nem húztam fel magam, mert úgy gondoltam azzal semmit sem érek, de most az utóbbi napokban dühöngök. Már sajnálom, hogy kb. 5 éve nem látszott, hogy ekkora sz.r lesz itt minden, mert akkor tuti nem innen írkálnék. De az hajó már elment. Nagyon-nagyon mérges vagyok. De nemcsak a min.eln-nek nevezett "képződménnyel" nem vagyok kibékülve, hanem a néppel sem, hogy mindent hagynak. Bocs, erre nem is kell reagálnotok, nem akarom elvinni ezt a jó topicot ilyen irányba, csak kikivánkozott belőlem.
Ja, képzeljétek, apósékat több, mint 1 hete hívogatjuk és nem veszik fel a telefont. Ők, akik mindig otthon ülnek, sehova nem mennek. Remélem nem valami bajuk van...Innen, 2000 km-ról elég nehéz kitalálni, hogy hogyan járjunk utánuk a dolognak, mivel olyan paranoinások (ezt elírtam), hogy ajtót sem nyitnak senkinek, ha kopogtatnak. Így hiána byomoznánk ki vmi tel.számot a házukba, nem nyitnának neki sem ajtót. Amúgy elég furcsák, sőt...De tényleg kezdek már én is aggódni, bár O. nem nagyon. Nem hiszem, hogy valahova elmentek nyaralni, mert még hozzánk sem jöttek el D-t megnézni. Szóval tényleg azok az otthon ülős, alvós, tv-nézős fajtákból valók.
Na megyek, mert mindjárt kezdődik a köv. szórakoztató előadásom, mármint mindjárt ébred D.
Puszika

Kép
1bambi

Sziasztok lanyok,

Ma nagyon nehez napunk volt M-mel. Lehet eszrevette, hogy nincs itt az apukaja es mintha kitort volna rajta ujra a szeparacios szorongas. Egesz nap sirdogalt, hogy vegyem fel es jatszak vele es a delutani altatas kudarcba fulladt. Vegul este annyira faradt volt, hogy 5 perc alatt bealudt a cicin ezzel megkimelve engem az esti musortol. Egyebkent az apjaert annyira odavan, hogy ha meghallja lentrol a hangjat odakuszik a ajto racshoz, elkezdi razni, keze-laba mozog es kurjongat. Nekem meg nem is csinalt ilyet habar nagyon ritkan megyek el nelkule. A gyogytornasz most is meg volt vele elegedve de aggodik a felallas hianya miatt. Amikor mondtam neki, hogy mindjart 1 eves lesz total megijedt. :shock: Szerintem meg M nincsen kesz erre es en nem aggodom mert minden gyerek a maga tempojaban fejlodik es 3 eves korukra ugyis beerik egymast.

Katavirag, M is hason kuszik ha siet valahova es negykezlabazik ha raer. A labdadobalas tipikus babaszorakozas. Ilyenkor M ugy nez ki mint egy kis kutya aki a csontjaval jatszik es meg liheg is hozza. :D Az uszas miatt ne aggodj mert a babak naprol-napra valtoztatjak a preferenciajukat. Most epp nem kedveli a vizet de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne belole uszobajnok vagy vizipolos. Komolyan uszni ugyis csak 4 eves kor korul tanulnak meg. Nalunk annyira hideg a medence vize, hogy nem aggodom a mikroorganizmusok miatt mert ebben nem szivesen szaporodnak. Viszont a csarnokot meg baromira futik igy nem olyan veszes a babaknak sem.

Aranyeso, nem irigyellek az allatkak miatt. Ugye nem az a pici hernyo tipus? Bar nem is tudom melyik a rosszabb a bogar vagy a csuszomaszo. Vigyazz nagyon a ruhaidra nehogy kart tegyenek benne. A teli paplant meg vigye el az ordog. Szerintem fertotlenitsd ki a szekrenyt, mosd ujra a ruhakat es dobd el azt amit megragtak. Na igen a tropusok atka. :D Nyaron en sem panaszkodhatok mert honapokon at 30-40 fok kozott van a homerseklet 70-90%-os paratartalom mellett. Koztudottan ez az USA egyik legkellemetlenebb klimaju varosa. Amikor az amerikaiak kerdezik hol lakunk mindig az a valasz, hogy milyen szep hely csakhat a klima. A babaetetes nem olyan bonyolult mint amilyennek latszik es kulonosebb rakeszules nelkul el lehet hagyni a lakast a babaval hosszu orakra is. Nalam mindig van veggi/fruit puffs, viz (erdekes modon szinte nem is issza mert az etel+anyatej eleg folyadekot szolgaltat neki), kanal, eloke. Ha csak 2-3 orara megyunk akkor nem viszek kajat mert siman kibir 4-5 orat eves nelkul ha meg hosszabb idore megyunk ugyis ettermezunk es ott mindig lehet valamit talalni egy 11 honapos gyereknek.

Bambi, Aposek Svedorszagban elnek? Nincs meg valamelyik szomszed telefonszama vagy e-mail cime vagy baratoke akik el tudnanak menni hozzajuk es ha nem engednek be oket akkor 'kemkednenek'? En is aggodnek ha nem adnanak jelt magukrol 1 hetig. Ha Danit meg nem latogattak meg 10 honap alatt akkor tenyleg eleg furcsak lehetnek. Na nem mintha az en ferjem szulei kulonosebben ra lennenek gerjedve a gyerekemre. (szerencsere :D ) Az influenzatol nem tartunk mert M mint minden itteni gyerek be van oltva az egyeb megfazasos betegsegek ellen meg ugy sem tehetunk semmit csak turelemmel es szeretettel atsegitjuk oket rajta.

Ja a terhessegi teszt szerencsere negativ igy kidobtam $4-t az ablakon. Tegnap utana neztem es az atlag menstruacio nelkuli ido 14,5 honap a legalabb 1 evig szoptato nok koreben. A jo hir az, hogy viszont az elso menstruacio utan legtobbszor mar van peteeres es a teherbeesesi arany is magasabb mint szoptatas elott.
Puszi

Kép
Kép
eduarda07

Hali :!:

Ma total lefaradtam. Elmentem lombikekhoz egy kotelezo elodasra Olival. 200S-t pengettem le nekik ezert, amit nem fizet a biztosito. Egy olyan lassu no beszelt nekem, akinek megalszik a tej a szajaban :twisted: Pedig en sem vagyok egy hiperaktiv, de ez mar nekem is sok volt. Semmi ujdonsagot nem hallottam. Egy dolgot kerdeztem, arra nem tudott valaszolni :twisted: Oli az elejen meg szepen eljatszott a foldon, aztan amikor unni kezte a dolgot, a noci nem kapcsolt, nem sietett vagy ilyesmi. Mint egy csiga ugy potyogtette be az adatainakt a gepbe, amit nekem allandoan javitani kellett, mert lattam, rosszul irja :evil: Tutira nincs gyereke...
Mensimet varom, holnap meg kene jonnie, hogy szombaton elkezdhessuk a szurikat. Mar egy hete ugy erzem, meg fog jonni :roll:
Edu, sajnalom a nega tesztet :cry: Oli ma hajnalban 3-kor majd 4-kor is folsirt. Azt hiszem, felcserelnem ezt egy esti elhuzodobb altatassal :wink: Monster milyen ugyes mar :!: A felallashoz csak annyit fuznek, hogy aggodtal, amiert Monter csak pipiskedik, ha felallitod. Nos Oli pipiskedve all most is :!: Es megis magatol.
Nem is irtam, hogy mi csak mult hetvegen bontottuk le a karacsonyfankat. Az itteni mufenyo divat csak kenyelemessegbol van tuti, nem a klima miatt. Hiszen miert is lenne rosszabb egy levagott fenyofanak egy paras melegben, mint egy szaraz meleg futott szobaban, nem :?: Igaz, hosszu levelut vettunk, ami koztudottan nem hullik, hanem elszarad, de akkor is. Aranyeso, ha mar annyi szo esik itt a mi jo kis klimankrol, kepzeld, a multkor kertem apat, ha mar viragot hoz nekem, hozzon tulipant. Itt nem lehet kapni, mert egy nap alatt kipurcan :!: Azert en a helyedben csinalnek gyakran LH tesztet, ha nem vagy biztos a peteeresedben. En csak ritkan csinaltam, de mindig jelzett. De mondjuk en tudom is, mikor van peteeresem. Ciklusom, akar a napora :lol: Erdekes, hogy nalunk senki nem tudta megmondani, miert nem lettem terhes. Az biztos, hogy a megtermekenyitett sejtjeinknek csak az a fele osztodott szepen, amiket egymasba injektaltak, tehat a megtermekenyules szintjen van a bibi. Az is lehet, hogy sokszor voltam mar terhes, csak nem tapadt meg rendesen. Azert remelem, nektek nem kell ennyi proceduran keresztulmennetek es hamarosan te is bebabasodsz :!: Sot, itt meg tobben is, Edu is, Kolyok is :!:
Bambi, de jo hogy irtal :!: Irhatnal tobbet is :!: Dani baba miket csinal mar :?: Meselj a munkadrol :!: Politika :?: En csak annyit fuznek hozza, hogy B.oszod utan feladtam. Barmi megtortenhet M.orszagon. Barmi. Ahol egy elmebeteg a miniszterelnok es az emberek 40 ev kommunizmus alatt eltorzult elmeje az MSZP-re szavaz, csakis azert, mert az Orban Viktor nem szimpi.... :roll: Mennyi most a Ft? 300 Euro :?:

Na csajok, mara bucsu. Meg masfel nap cigi, ezerrel szivom... :shock:

Kepzeljetek, ilyen papagajrajok leptek el a parkunkat nehany napja:

Kép
katavirag

Hello!

Edu! En megertelek, en is sokszor kiakadok Leonra, bar igaz, h a haragom max 1percig tart, aztan jon az oriasi lelkiismeretfurdalas :oops: , de en ilyen vagyok. SZegenykek meg tenyleg nem tudjak mit miert csinalnak. Mennyi idore ment a ferjed? Erdekes, de Leon nekem orul annyira, apjanak nem es imadja a noveremet, mikor meghallja a hangjat mar mutatja, h mit tanult meg tole(indianozas). Hihetetlen egy bujos baba :) . terhessegi teszt nincs? en £1ert vettem kettot anno, ami kimutatta Leont, aztan persze vettem dragabbat is, de szerintem mindegy mennyibe kerul.

Katavirag! Fantasztikus Oli! EZ a kiterules, hihetetlen :) . Meg mindig irigy vagyok, h milyen helyen laksz:palmafak, tengerpart, gyonyoru papagajok...Mindjart babnas leszel :shock: !!!! En eldontottem, h majd akkor szulok, ha ,mindenkinek meglesz mar a masodik babaja ill. Aranyesonek az elso :lol: :wink: . Tenyleg, mennyire lesz veszelyes a terhesseg gyogyszerek mellett :? ? Szoptatast a gyogyszerek miatt kellett befejezni.

Aranyeso! SZerintem sem bonyolult babaval menni, mondjuk en ilyen szempontbol laza anya vagyok. Uveges babakaja a taskaba, pelenka, torlokendo, viz(bar Leon sem nagyon issza) es mehetunk. Etteremben meg egyenesen imad enni, foleg, h a pincerek odavannak erte. Szekreny vendegeket nem irigylem, most jo nagy munka var rad. Milyen fajta allatkakrol van szo?

Kolyok! Egyetertek a nem szabad a gyereket sirni hagynival, bar en neha 1-2percre hagyom, mert ritka egy terrorista fiam van :lol: . Sajnalom, h a ferjed ennyit dolgozik, enyem sincs sokkal tobbet otthon :( , vagyis ha otthon is van, akkor focit nez, vagy tornazik, majd megy focizni, szoval nem sokat van velunk. Viszont hetfon azzal allt elo, h heti 2estet elmehetnek a baratnoimmel szinhazba, moziba, salsa orakra. Azt hiszem alakulunk...Igaz, h a huga beszelt a fejevel, h ez mar tenyleg nem fair...

Bambi! Meg mindig nincs hir aposekrol? Nagyon fura :roll: . Dani baba gyogyuljon meg nagyon gyorsan :)! Magyarorszagi helyzethez inkabb nem fuzok semmit, foleg, h sose eltem ott, bar tudom milyen a helyzet. Szlovakiaban sokkal jobb es megis szarnak tunik nekem, akkor meg Mo? Ferjed nem menne vissza Svedorszagba(persze veletek)?

puszi

Kép Kép
rima

Sziasztok!

Bambi, remeljuk minden okes lesz anyosekkal, elhiszem, hogy csak idegesek vagytok miattuk! (Nalunk, ha besertodik a csalad, akkor csinalunk ilyet... :roll: )
Nem vagyok napra kesz az otthoni helyzettel, megmondom oszinten csak sajnalni tudom azokat az embereket, akiknek egyutt kell elni a kilatastalan mo-i jovovel!
Az influenza jarvany pedig elkerulhetetlen, szerelkezzetek fel mindennel amivel csak tudtok biztositek keppen :!:

Edu, teljesen igazat adok Neked, a vendono is gondolhatja, hogy mindent megteszel a gyermeked fejlodese erdekeben, felallitod, kezenfogva setaltatod stb. es gyogytornaztatod, ami kitartast igenyel toled! Ne add fel, aztan majd egyutt orulunk, ha mar all es megteszi az elso lepeseket, ami meglasd, hamar eljon! :wink:
Allatkat nem lattam, csak a fureszporos dologra lettem figyelmes, meg lyukacskakra a beepitett szekrenyben (szu feleseget is tartok most mar, nem csak csotanyt :cry: ) megkezdodott a mosas meg a takaritas, irtas ... :!:
Ugy latom, nalatok is eleg jo a %-os arany majd a szopi elhagyasa utan :wink:

Kata, a "Ti" allatotok legalabb szep :!: :lol: Gondolom nem okoznak tul sok problemat, max osszepiszkitanak mindent...
Ez a kotelezo eloadas egy nagy maszlagnak hangzik - bar Te orvos vagy, igy mas, de mindent a masodik gyerkocert! :D SZoval akkor mar a hetvegen megkezdodik a procedura :?: :!: Izgulok - izgulunk...

Kozben elgondolkoztam, hogy mennyit arthatott - bocs a kovetkezokert - az a fereg, ami 1.5 evvel ezelott Apaban lakozott es kiirtasra kerult :?: Probaltam rakeresni, de semmit sem talaltam ezzel kapcsolatban. Biztos nem volt huuuu de jo hatassal (spermakra), kaptunk is mindketten fel eves gyogyszeres kurat a megmaradt petek kiirtasara :shock: Na a kovetkezo alkalommal rakerdezek a dokinal ... bocs, hogy ebbe ennyire belemerultem ...

Puszi
Vendég

Sziasztok lanyok,

Tegnap ejjel M felkelt f2-kor es f4-ig uvoltott teli tudobol. Probaltam visszaaltatni de csak uvoltott es en olyan merges lettem, hogy elkezdtem vele kiabalni, lefogtam es utana becsaptam a szobajara az ajtot. Kesz csoda, hogy a szomszedok nem hivtak ki a rendorseget. Ugy ereztem ha nem hagyom ott a szobajaba valami kart teszek benne. Igy kiviharzottam es felhivtam a ferjemet sirva hogy nem birom tovabb. Utana valamennyire lenyugodtam es visszamentem M-hez megszoptatni. 2 perc utan folytatta a sikitast igy felvettem es 15 percig setaltam vele. Ugy nezett ki elaludt es amikor letettem ujrakezdte. Biztonsag kedveert elhagytam a szobat es hagytam 45 percig bogni amikor vegre elaludt magatol. Nem tudom mi tortenik velem mert ha gyereksirast hallok, foleg ejszaka elborul az agyam es hihetetlen indulatok tornek elo belolem. Soha nem voltam ilyen pedig az elmult 1 evben kaptam a gyereksirasbol eleget. Talan a hormonjaim amiert meg mindig nem rendezodtem vissza a terhesseg elotti allapotomba es ugy varom a menstruaciomat mint Alaszkaban a jegolvadast. End of story.

Lanyok, kerlek ne beszeljunk itt politikarol meg vallasrol. Tul sok embert lattam mar ezen orokre osszeveszni. Nem tudhatjuk kit bantunk meg a velemenyunkkel.

Katavirag, a biztositok mar csak ilyenek. Probalnak kibujni a fizetes alol ahol csak lehet. Nalunk is pont igy van foleg ha a network-on kivuli szolgaltatot kivanom igenybevenni (lasd gyogytornasz) es meg network-on belul is valogatnak hogy melyik vizsgalatot/gyogyszert finanszirozzak es hany szazalekban. Ezt a tipusu papagajt hegyi lorinak hivjak es nektarral taplalkozik. Amugy borzaszto baratsagosak de tul hangosak. Anyukameknal 6 madarat (pintyek, kanarik, papagajok) hagytam ott amikor idekoltoztunk.

Rima, jobban erzed magad a kezelestol? Es a szopi elhagyast Leon hogyan fogadta? A ferjem holnap jon haza de marcius elejen megint elmegy. Miota gyerekunk van sokszor utazik, foleg Magyarorszagra. Egyebkent mi sem latjuk sokat apat mert reggel 8-kor elmegy es este f7 elott nem er haza. M-et szinte csak 1 orara latja mivel f8-kor villanyoltas van nala. Nem is tudtam, hogy Marionak van huga. Eddig mindig csak a mihaszna occserol beszeltel. Igazan galans felajanlas tole a heti 2x girls night out. Szerintem hasznald ki. :D

Aranyeso, a szuval nem sok mindent lehet csinalni csak kidobni a fenebe a fertozott fat. Gondolom valami beepitett szekreny amibol nem is lehet kiszedni a polcokat. Talan a foberlonek szolni kene, hogy fertotlenitsen. A belferget Malajziaban sikerult osszeszedni valami fertozott elelmiszerbol/vizbol? Egyebkent Magyarorszagon sem lehetetlen egy ilyet benyelni. Szerintem nem arthat a termekenysegre de biztos ami biztos kerdezz ra.

Ma megjott az M szuletesnapjara rendelt hintalo. Majd teszek fel rola kepet mert nagyon esztetikus darab. Holnap meg hetvegen szerintem nem tudok jonni ugyhogy jo pihenest mindenkinek.
Puszi

Kép
Kép
eduarda07

Haliho :!:

Hu, Edu, beleborzongtam abba, amiket irtal a mult ejszakatokrol. Maximalisan at tudom erezni. Igaz, nekem csak az elejen voltak amolyan "beleorulok" erzeseim, amikor azt hittem, nem tudok megkuzdeni az uj helyzettel. Figyelj Edu, most TE vagy a legfontosabb :!: Az, hogy epp esszel vidd vegig a nehez helyzeteket. En sem vagyok sirni hagyos tipus, de nyilvan van egy hatar :shock: Nagyon durva, amit leirtal, ejjel 2 orat ebren lenni es gyereksirast hallgatni, orjito :!: Egy gyerknek sem lett meg baja abbol, hogy sirni hagytak. Nem hiszek abban, hogy ez mely nyomot hagyna barmelyik gyerekben. Menj ki ilyenkor a friss levegore, tegy egy par perc setat, hogy lenyugtasd magad es legyen erod folytatni a babusgatast. Egyebkent nem lehet, hogy Monster beteg, esetleg beteg lesz :?: Oli csak akkor volt ilyen sokaig ebren ejszaka, ha beteg volt, illetve betegseg elott 1-2 nappal mar sirogalt ejjel. Engem o 6 hetes kora ota nem tud kihozni a sodrombol. Ha fel is ebred ejjel, max. negyed ora. Ilyenkor tisztaba teszem, vizet adok neki (o sok vizet iszik egyebkent), kicsit babusgatom es cumival a szajaban teszem vissza az agyba. Nalunk igazi siras csak este van, amikor mar nagyon faradt es furdes utan apa lassan csinalja a tapszert es varnia kell. Ilyenkor olyan aranyosan sir, mint kiscsecsemo koraban, majd megzabalom. A multkori irasodon is egy kicsit elgondolkoztam, amikor este kiakadtal, idezlek: "Elalvaskor egyszeruen nem turom az engedetlenseget mert egesz nap a rabszolgaja vagyok...". Nem szabad magad a rabszolgajank erezni :!: Sok no felaldozodik az anyasg oltaran :roll: Ezt nem szabad :!:
Biztosan van jobb gyerek, meg rosszabb, de mind kezelheto. En sokat foglalkozom Olival, de nem tudnam elkepzelni, hogy a nap 24 orajaban vele uljek a jatszoszonyegen :shock: Halalra unnam magam. Probald meg lekotni ot babazenevel, uj targyakkal (nem kell mindig jatek, egy uj flakon is jo) es ha nehez is, de probalj meg neki alkalmas kornyezetet kialakitani, hogy maszkalhasson utanad, ha te eppen fozol, mosol, takaritasz vagy eppen magaddal foglalkozol. Ha pedig kisteso lesz, vegkepp nem lehetsz csakis az o rabszolgaja. Tudom, konnyu ezt irnom, ha nem en elem at a nehezseget. Csak probalok segiteni, hogy ne terheld le magad tulsagosan.

Aranyeso, a tegnapi eloadas hasznos annak, aki eloszor megy lombikra. Nekem nem azert nem volt ujdonsag, mert orvos vagyok, hanem azert, mert mar vegigcsinaltam es emlekszem mindenre. De mivel itt eloszor vagyunk, reszt kellett venni rajta.
Ja, a lori papagajok nem sok vizet zavarnak valoban, csak hangosak, ahogy Edu irta. De olyan szepek szerintem :!:
A szu ugyert nem irigyellek. En csak nagyon regi butorokban lattam eddig :roll:
Fereg :?: En fergekben nem vagyok jo. Amikor mikrobiologiabol szigorlatoztam, a bakteriumoktol a virusokon at a parazitakig benyaltam a konyvet, de a fergekre nem maradt idom. Szerencsere nem is huztam olyan tetelt :wink: Csak azt tudom, ha ferged van, egy tbl. Vermox, es el is mult. Nem parazitaja volt neki, ha olyan hosszu volt a kura :?:
A fergek utan egy kis kaja. A tortareceptedet en is kernem.

Rima, megmutattam Olinak Leont a kepeken es ugy mosolygott ra :!: :lol: Ha Leon nem orul annyira apanak, talan nem foglalkozik vele eleget, nem :?: Sajnalom a szopi abbamaradasat, gondoltam, hogy ez lesz. De vegul is nagyon sokaig szoptattal igy is :!: Most milyen kezelest kapsz :?: Gondolom valami gatloszerest, PTU vagy ilyesmi. Ha tul leszel a gyulladason, talan nem is kell szedned mar semmit. Ha meg kimerul a pajzsmirigyed, tiroxint kell majd szedned allando verveteles ellenorzes mellett, de azzal barhanyszor lehetsz terhes, csak mindig ellenorizgetik majd, kell e tobbet vagy kevesebbet szedned.

Mar csak fel napig cigizek :!: Ez mar komoly :roll: De nem felek, eros leszek, ha hatalmaba kerit majd holnaptol az erzes, hogy nem tudok magammal mit kezdeni :wink: Aranyeso, ismeros :wink: :?:

Na megyek, mert Oli kidobta a labdajat az erkelyen es senki nem kepes a masodikig feldobni :wink:
katavirag

Sziasztok!

Csak kellemes hetveget kivanok mindenkinek, lelepunk a hetvegere :D

Edu, nagyon sok turelmet es kitartast Neked :!: Varjuk a hintalovat :D
Rima, a salsa ora nagyon jol hangzik :!: (M-val egyutt nem terveztek valamit kozosen?)
Kata, ismeros-ismeros :roll: (de ne kinozd magad, ha nem sikerul elsore, lehet kicsit ingerlekenyebb is leszel :!:)
Kolyok, pentek van:!: :D

Mindenkinek szep csaladias hetveget! :lol:
Vendég

Sziasztok Csajszikák,
Na akkor van egy nem doh-ó Katánk? :D :D
A papagájok nagyon szépek, de nem örülnék, ha a poharamban találnám meg őket. Emlékszem Mauritiuson totál ki voltam akadva, amikor a francia banyák a reggeliző asztalról etették a madarakat. Lehet, hogy én vagyok csak ilyen, de ez engem kicsit kiakaszt...Utálom szemtelen madarakat...
Edu, kitartás. én éjjel sokkal érzékenyebb vagyok a zajokra, mindenféle ingerre, aminek éjszaka nem kellene lennie. Főleg egyedül meg még rosszabb lehet. Ezt totál megértem, én is tutira kibuknék. Nagyon feltudom magam hergelni éjjel. Szóval szerintem 100-ból 95-en úgy éreznénk, mint Te.
Nem lehet, hogyúj fog jön? Nálunk akkor vannak az éjszakai sírások. (Most jött ki az 5., amit nem vettem észre, mivel szegény tök taknyós, szörcsögös, de lehet, hogy az éjszakai nyivákolások nem csak ez miatt, hanem a foga miatt is volt, mint eddig.)
Nem akarok politizálni, írtam is, hogy nem kell rá reagálni, csak kicsit felment bennem a pumpa és muszáj volt egy kicsit kiírni magamból. Szerintem nem írtam olyan sok mindent erről. De nem is ragozom, mert, mint írtam, szeretem, hogy van egy olyan kis "társaságom", ahol nem azok a témák, amik itthon rengeteg ember között.
Most csak ennyit irok, mert Dani meg én betegeskedünk, amit már nagyon kezdek unni. Szerencsére jókedvű, nem viseli meg annyira, de én dög vagyok.
Legyen szép hétvégétek!

Kép
1bambi

Sziasztok!

Bambi! Remelem, mar jol vagytok. En is hirtelen lebetegedtem, de most mar jol vagyok, mondjuk penteken sikerult elajulnom :oops: .

Katavirag! Hogy birod a cigi nelkuliseget? en kb. 2szalat szivtam eletemben, de nem hatott meg :lol: . Leon is mindig mosolyog a baba kepekre :lol: , mindig mondom neki, h ez az Oli baratod Ausztraliabol, Aron......Nagyon koszonom az infot, nagyon aranyos vagy.

Aranyeso! Mario profi salsa tancos, igy azt hiszem, nem lenne neki valo. Viszont vannak kozos programok harmasban. Ti mit szoktatok hetvegen csinalni?

Draga Edu! Teljesen atereztem a helyzetedet :cry: . Nagyon sajnalom, h ilyen ejszakad volt. Remelem a tobbi rendben volt. Neha nehez a babakkal, de ugyanakkor olyan fantasztikusak, persze ezt nem latjuk, mikor orditanak, terorizalnak. PL. nalunk Leon abszolut a fonok, amit o kitalal, az ugy van. Es hogy miert? Talan mert az elejen elkenyeztettem, most meg mar tudja, h ha elkezd visitani, fulladozni es dobalni magat, rohanok... most az utobbi idoben viselkedik, remelem ez igy marad. Viszont en ezert nem erzem, h felvagyok keszulve egy masik babara.
Hidd el, csodalatos ANYA vagy egy csodalatos babanak :) !!!

Csajok, en total kivagyok. Mario huga hivott, konyorgott, h segitsunk neki, mert a ferje, sogorai, anyosa veri, megalazza teljesen jelentektelen dolgokert(pl. kijon a szobabol es nem kapcsolja le a TVt, nem izlik a vacsora stb..). AZ egesz fizeteset a ferje csaladjanak adja, par honapja elvetelt, most meg azert is verik, h nem tud teherbe esni. A csaj kivan(megjegyzem,egy nagyon aranyos, kedves, szep, csupasziv csaj). Mario hivta az apjat, h segitsen a huganak, vigye vissza, haza, erre az a barom(mar bocsi, tudom, h az aposom, de akkor is egy balfasz) kozolte, h ez nem az o dolga, neki az volt a dolga, h a lanyat ferjhez adja(tudjatok szulo valaszt a gyermekenek part). Akkora primitiv, hulye csalad, olyan hulyesegeket kezdett beszelni, h mit csinalna a lanya ferj nelkuk, mar soha senkinek nem kellene(20eves, gyonyoru, dolgos, kedves csaj, biztos nem kell senkinek, lenyeg h oljek meg, verjek agyon...). Nekik mar nincs mit csinalni a lannyal, mar a ferje TULAJDONA!!!! SOT, meg a ferje melle alltak, h biztos a lanya nem viselkedik, na koszonom, nagyon jo szulok. es ami a legrosszabb, h most mar M. is az apja melle allt, mert az apja szava szent es serthetetlen. Igy szegeny csaj nem tud hova menni, senki nem segit neki, senkit nem erdekel, mi lesz vele. Mi lesz, ha vmi nagyobb hibat kovet el. Megolik? Azt hittem, h legalabb a sajat gyerekuk fontos szamukra, de meg az anyjat sem hatotta meg a dolog :( .

Van jo hirem is: penteken legkedvesebb noverem a legkedvesebb unokahugommal meglatogat es velunk lesznek 10 napig :) .

puszi

Kép Kép
rima

Hello csajok :!:

Hetfo van yeah :wink: 3 napja fustmentesen.... :roll: Az eslo nap katasztrofa volt, meg bogtem is, de hala a nikotinos ragoguminak, amit meg sosem probaltam, atsegitett a krizisen :lol: Meg szerencse, hogy eszembe jutott, neheny hete vettem. Na azert nem vagyok meg okes, de alakul a helyzet.
Ma megszurtam magam az eslo hormonszurival, ugyhogy indul a buli. Penteken megyunk petenezobe.
Kozben mi is lebetegedtunk, marmint Olika. Egy nap utan mar laztalan volt, es mi hulyek, levittuk a strandra. Ma mar megint lazas. De szerncsere jokedvu :lol: Egyebkent az ejjeli kelesek alkalmaval mi is jol ossze szoktunk kapni apaval. Valahogy mindenki ingerlekenyebb ilyenkor. Most apa azon akadt ki, hogy mielott bemntem Olihoz ejjel (tudtam, hosszabb ebrenlet lesz) feltuztem a hajam es kimentem pisilni. Szerinte ilyen helyzetben nem lehet "pipereszkedni" :shock: Gyogyulast nektek is :!:
Bambi, vegul is te nem is politizaltal, csak kivagy az otthoni helyzettol. Szoval partallast eddig csak en tanusitottam :wink: Akkor te most otthon dolgozol, vagy valaki egyebkent vigyaz Danira :?: Fotokat kerhetunk :?:
Aranyeso, merre leptetek le hetvegen :?:
Edu, hogy vagytok :?:
Rima, elajultal :?: :shock: Hogy erzed most magad :?: Jobban azert egy kicsit :?:
Latjatok, szenvedunk itt neha a kolykoktol, aztan Mario huganak mennyivel rosszabb :!: Nagyon sajnalom ot :!: O milyen nemzetisegu ferfihoz ment hozza, es hol elnek :?: Furcsa, hogy a csalad nem akar segiteni. Ez a nok teljes elnyomasa :!:
katavirag

Hali! :D

Kata gratula a fustmentes napokhoz :!: Minden elismeresem :wink:

Mindenkit elkapott a natha es laz? :cry: Kuraljatok magatokat, gyogyulast! Rima, mi volt veled penteken amitol elajulhattal? Oli meg lazasan is jokedvu baba, hihetetlen! :lol: Edu, korabban is sokat sirt M. ejszakankent, amikor a fulgyulladasa volt, nem lehet most is van valami?
Mindenkinel szepen jonnek a fogacskak:!: :D

Rima, ertem mi tortenik M. csaladjaval, sajnos a vallas es neveltetes ilyen hatassal van... sokszor hallok (es latok csaladokat itt) torteneteket, akik csak szokessel tudnak megmenekulni az ilyen helyzettol :!: :cry: Azert a veres ... :shock: Mivel a lanyok csak "teher" a csaladban es a penzt viszik, eleg koran eladjak oket, vannak 10-12 eves lanyok akik mar felesegek :shock:
Szoktam havonta eloadasokra jarni, kis bepillantast enged az itteni kulturaba... Ha hetvegen van idonk (mert apa vasarnap is dolgozik) elugrunk moziba, filharmoniaba (van jopar magyar hegedus), uszni, o szeret golfoni, no meg enni, mert hetvegen nincs fozes! :) No meg itt a nagy park, szoktunk csuzdani is :D
Akkor nalatok pentektol beindul az elet, jo lesz egy kis kikapcsolodas, csajos buli :wink:
Kata, akkor beindult a hajrazas nalatok :!: Kivancsi lennek a dolgok menetere, de nem szeretnek tolakodo lenni (ugord at, ha tolakodo) :oops: (a cigi 100%-os elhagyasa az elso 3 honapban nekem nem ment, elso honap utan elszivtam egyet, a 2. honapban is egyet, csakhogy megnyugtassam magam idegileg, mert ugy ereztem bele rokkanok. De egyaltalannem ereztem csalodast!) Szoval hajra :!:
Eduarda, hogy sikerult M-ral toltott par nap?

A hetvegen elugrottunk a tulpartra, 3 oras autout, miutan kijelentettem, hogy eleg volt a repulesbol :roll: Apa kotelezoen golfozott ugyfelekkel, en meg logattam a labam. Semmi erdekes nem tortent, jokat ettunk, setaltunk, azert jot tett :!: (no meg aggodtunk a kocsi miatt, hogy kibirja-e a 3 oras lankas utat ... a legkondi haza fele feluton beadta a kulcsot :? )

Kép Beach
Vendég

Mindenkit elkapott a natha es laz? :cry: Kuraljatok magatokat, gyogyulast! Rima, mi volt veled penteken amitol elajulhattal? Oli meg lazasan is jokedvu baba, hihetetlen! :lol: Edu, korabban is sokat sirt M. ejszakankent, amikor a fulgyulladasa volt, nem lehet most is van valami?

Rima, ertem mi tortenik M. csaladjaval, sajnos a vallas es neveltetes ilyen hatassal van... sokszor hallok (es latok csaladokat itt) torteneteket, akik csak szokessel tudnak megmenekulni az ilyen helyzettol :!: :cry: Azert a veres ... :shock: Mivel a lanyok csak "teher" a csaladban es a penzt viszik, eleg koran eladjak oket, vannak 10-12 eves lanyok akik mar felesegek :shock:
Szoktam havonta eloadasokra jarni, kis bepillantast enged az itteni kulturaba... Ha hetvegen van idonk (mert apa vasarnap is dolgozik) elugrunk moziba, filharmoniaba (van jopar magyar hegedus), uszni, o szeret golfoni, no meg enni, mert hetvegen nincs fozes! :) No meg itt a nagy park, szoktunk csuzdani is :D
Akkor nalatok pentektol beindul az elet, jo lesz egy kis kikapcsolodas, csajos buli :wink:
Kata, akkor beindult a hajrazas nalatok :!: Kivancsi lennek a dolgok menetere, de nem szeretnek tolakodo lenni (ugord at, ha tolakodo) :oops: (a cigi 100%-os elhagyasa az elso 3 honapban nekem nem ment, elso honap utan elszivtam egyet, a 2. honapban is egyet, csakhogy megnyugtassam magam idegileg, mert ugy ereztem bele rokkanok. De egyaltalannem ereztem csalodast!) Szoval hajra :!:

A hetvegen elugrottunk a tulpartra, 3 oras autout, miutan kijelentettem, hogy eleg volt a repulesbol :roll: Apa kotelezoen golfozott ugyfelekkel, en meg logattam a labam. Semmi erdekes nem tortent, jokat ettunk, setaltunk, azert jot tett :!: (no meg aggodtunk a kocsi miatt, hogy kibirja-e a 3 oras lankas utat ... a legkondi haza fele feluton beadta a kulcsot :? )

Kép Beach
Vendég

Kép Beach
Vendég

Bocsi, most 3* is olvashattok, de iszonyat a babanet (legalabb elkuldte) :!: :oops:
Vendég

Na mi van lanyok, ma senki nem irt :?: Csak Aranyeso :lol:

A golfozas itt is nagy divi, mi is ki fogjuk majd probalni, bar nekem eleg unalmasnak tunik :roll:

4. fustmenes napom van, elegge nem tudok magammal mit kezdeni. Most meg tobb a szabadidom, unatkozom, ha hiszitek, ha nem. En altalaban tul vagyok a nikotinhianyon 2-3 nap alatt, de mivel ez egy potcselekves, hianyzik maga a cigizes, meg ha nem is kivanom :shock: Rohadt dolog ez :!: Aki sosem cigizett, az most nagyon oruljon maganak :!: Aranyeso, azt hiszem, sok sok ido kell, hogy az ember az agyabol kimossa az emleket, meg akkor ha, ha "csak" napi nehany szalat szivott. En most ugy allok hozza, hogy nem gondolkodom azon, mi lesz terhesseg es szoptatas utan, mert az ember fraszba kerul, ha teljesen elszakitjak meg akar gondolatban is a jol megszokott jutalomfalatjatol. De remelem, eljon az ido, hogy egyszer teljesen elfelejtem es nem leszek rancos, undorito venasszony :wink: Es probalok nem zabalni helyette, igy is mar 1 egesz kg-val tobb vagyok, mint penteken :roll:

Olika csudaedes :!: Annyira elvezem, hogy mar olyan kisgyerekek, akikkel lehet kommunikalni, latom, erti, amit mondok neki. Kepzeljetek, odahozza nekem a megnevezett jatekat :!: Mar ugy bujocskazunk, hogy o maga bujik el elolem es amikor elojon, hangosan kacag. Ja, tegnap mar mi is kergetoztunk, en kergetem ot, o meg "szalad" elolem :wink: Ezt mar valamelyikotok irta.
Rima, mi az az "indianozas" :?: Leonrol kerhetek jaros kepet :?:
Bambi, anyosek elokerultek :?:

Na mara csok, megyek, noveszteni a peteimet....

Kép KUKUCS :!:
katavirag

Helló Csajok,
Tegnap én megsem tudtam nyitni a babanetet, így szerintem ezért nem volt túl sok bejelentkezés. De legalább aranyeső pótolt minket is :D :D :D :D
Hajrá Kata, majd elmúlik ez a pár hét, hónap cigi nélkül. Szerintem aki cigizett már, majd letette, az bármikor utána visszatud szokni. Olyan, mint a biciklizés. Vagy ez sz.r hasonlat?
Jól hangzik ez a bújocska :D Nálunk most Dani állandóan az étkezőasztal, székek alatt mászkál, onnan meg alig tudom kibányászni. A lépcsőzés még mindig kedvenc nála, egyre gyorsabban nyomja. (Este örülök neki, mert jól lefárad tőle.) Mindenhok feláll, olyan helyeken is, hogy csak kamillázok, pl. radiátor "felső tekerőjébe" kapaszkodva. Kiváncsi vagyok, hogy mikor áll már meg egyedül, bár sokszor érzem, hogy nem támaszkodik a kezén, de még megfog valamit, gondolom egyensúlyozás miatt. Marha gyorsan spurizik mindenhova, egyre kevésbé kötik le a játékai. Ráadásul már majdnem 2 hete nem voltunk kint, mert még mindig folyik az orra, köhög. Kint meg vagy esik az eső/hó, vagy fúj ezerrel a szél. Azt hiszem, majd szoktatni kell újból a kintléthez, mint csecsemő korában.
Edu, Mi újság? Jobban vagy már?
Rima, Elég szörnyű, amit írsz. Remélem Veled nem leszenk gondok, mert ezekből már bármit kinézek Rád való tekintettel is. Vigyázz magadra! Sajnos Te nem tudod megoldani ezt a dolgot egyedül, ha ilyen hülye családja van.
Aranyeső, Szép helyen lehetettek. Irigylem a láblógatást.
Apósék meglettek. Vasárnap lenyomoztunk egy szomszédjukat, aki bedobott nekik egy cetlit. Majd 5 óra múlva rá jelentkeztek. 7 mp-re, gondolom kb. ennyire elég 1 kr (sóherek). A telefonjuk sz.rt be. Eléggé kiakadtunk, hogy oké, hogy rossz a telefonjuk, de a moblit sem kapcsolták be, máshonnan sem hívtak, hogy mi van. De mindegy, ilyenek ők. Kár volt 1 mp-ig is aggódni miattuk, már mindent elképzeltünk...
Na megyek, aztán csak írjatok jó sokat :D :D :D pl. aranyeső ígért jó kis recepteket is :lol: :lol:
P

Kép
1bambi

Sziasztok,

Szeretnek csatlakozni hozzatok. Csak most talaltam ra erre a topicra es nagyon felkeltette az erdeklodesemet. Meg nem sikerult csak az utolso meg az elso oldalba beleolvasnom, de majd potolom.
En Las Vegasban elek immar 1.5 eve, most varjuk elso babankat. A ferjem magyar, de O mar nagyon reg ota itt el.
En termeszetesen folyamatosan kuzdok a honvaggyal, depresszioval ebbol kifolyolag. Plane a mostani idoszakban, hogy utban van a baby megrosszabb a hangulatom. Pedig mindenki azt mondja ennek kene eletem egyik legboldogabb idoszakanak lenni.
Barataim sajnos nekem sem nagyon vannak, es ez ami leginkabb hianyzik az eletembol. :(
Roviden ennyit magamrol.

Banka
Kép
banka79

Katavirag: Gratulalok a fustmentes napokhoz, bar abszolult at tudom erezni mit erzel. En is dohanyos voltam, egeszen addig amig meg nem lattam a pozitiv terhestesztet. Az elso het isszonyu volt, aztan jottek a rosszulletek, igy nem is kivantam a cigit, most meg sokszor azt almodom, hogy cigizek, es mennyivel kiegyensulyozottabb lennek, ha cigizhetnek. Szerintem en nem fogom kibirni, hogy a szoptatas utan ne gyujtsak ra megint. Mar csak abban remenykedem, hogy majd akkor mar talan nem is fog jol esni.
A nikotinos ragoval en is probalkoztam meg terhesseg elott, hogy majd en leszokom, mielott teherbe esnek, de annyira undorodtam az izetol, hogy hamar feladtam, sot meg a torkomat is kaparta. Aztan megneztem az osszetetelet es kiderult, hogy sokkal tobb nikotint tartalmaz, mint a cigi amit szivok.
Kitartast neked a fustmentes napokhoz, a legnehezebb szerintem, hogy valami massal elfoglald a gondolataidat.

Banka
Kép
banka79

Na mi van lanyok, bedugult a topik :?:

Szia Banka :!: Udv koztunk :!: Hany eves vagy :?: Esetleg 79-ben szulettel :?: Sajnalom a depodat, a babavarast mindenki maskepp eli at. Probalj meg baratokat szerezni, ugy jobb lenne. Ferjed dolgozik napkozben gondolom, ezert egyedul lehetsz. Mivel foglalkozol egyebkent :?: Szerintem mar keszulodhetsz a baba fogadasara, ez jo alkalom a shoppingolasra. Irhatsz magadrol tobbet is :lol:

Mi itt egy paran irogatunk egymasnak, mindnyajunknak kisfia szuletett 10-12 honapja. Van aki Angliabol, van aki az USA-bol, van aki Svajcbol ir. Aranyeso Malajziaban el, o most szertne kisbabat. Babmbi Magyaroszagon el, kisfia 10 honapos, de megtettszettunk neki, es o is irogat hozzank.

Hat rolunk ennyi :lol:

Lanyok, irjatok :!: Puszko
katavirag

Sziasztok, szia Banka! :D

Kicsit szetszeledt a banda, remelem azert mindenki jol van!( Lasd Bambi anyosek is megkerultek!)

Banka, gratula a bebihez (no meg a nem cigihez)! Barataim nekem sincsenek, egy arva magyar lelket ismerek, de a legfontosabb, hogy megtalald a napi ritmusod, en az elso 5 honapban ugy bedepiztem, hogy egesz nap csak fekudtem es tv-tem. Utana kezdtem eljarkalni, nezgelodni, felderiteni a terepet, mara mar csomo embert ismerek, igy van eletcel, program! Pl.: terhes kismamik klubbja, terhes torna?
Ti is szep helyen laktok (a Helyszineloket mindig es minden formajat nezem NY, LV, Miami :lol:)

Bambi, ja van erdeklodes receptre, vissza olvasok ...oksa, irom a tiramisut... tegnap eppen (gyumolcs hianyaban) mangos pitet sutottem :wink:

Kata, en utalok golfozni, 2-szer probaltam, de gorcsot kapott a kezem-labam ...
Meselj mi jot csinaltok Olival, edes lehet ahogy kurjongat! Voltatok ismet uszni?? Vagy most inkabb azt kihagyjatok a szurizas miatt?

Robogok holland orara :shock: , irjatok! P.
Vendég

Tiramisu Judit modra:

- 25 dkg babapiskota (10-12 db) vagy szaraz piskota teszta
- 30 dkg mascarpone
- 3 tojas (sarga, feherje szetvalasztva)
- 3 ek. mez v. cukor
- nescafe v. kakaopor
- 1 citrom v. narancs reszelt heja
- 1-2 ek. joghurt
- gyumolcs (ami van alapon :D )

Altalaban lapos porcelan edenyben elhelyezem a b.piskotat v. a szaraz p. tesztat, kikeverem a nescafet v. kakaot (en kakoval szoktam, mivel nem kavezom) es azzal meglocsolom, de ne csicsogjon! Aztan radobalom a gyumolcsot (csinaltam mar malnabol, eperbol, mangobol, barackbol).
Krem: a sargahoz hozza adom a fele cukrot, a reszelt cirtom v. narancs hejat, a mascarpone kremet (az eloirt adagnak en csak a felet hasznalom, mert szerintem eleg, tul "sajtkremes" izu ha az egeszet hozza adod es mennyisegileg is sok :lol: ) es a joghurtot, jo alaposan elkeverem, majd hozza adom a cukorral felvert t.feherjet. Kesz a krem! Raontom a gyumis piskotara, es egy keves kakaoporral megszorom a tetejet, es befedve a hutobe teszem, par oras piheno utan sokkal finobb ize van, mintha azonnal fogyasztod :!:

Penteken megyunk ismerosokkel, szombaton pedig kettesben valentin napi vacsira! Juhhhhejjj, nem kell fozni :!:

Puszi
Vendég

Helló Nyanyókák,
Aranyeső, köszi a receptet. most már majd kipróbálom, mert nagyon szeretem. eddig lusta voltam jó receptet keresni, mert anyu istenit csinál, csak hát elég ritkán találkozunk.
És örülök, hogy még egy CSI-fan v an rajtam kívül. (Bár a Miamiban Horatio-t kezdem unni. Kicsit eltúlozták már a akrakterét, szemüvel le-föl, félrehajtott fej-nézés, háttal a tettemnek okos megállapítás, stb.)
Banka, üdv. itt. gyere, írj sokat, azzal is megy az idő. :D de ne depizz! biztos nem könnyű egyedül, de majd megtalálod a hozzádvaló embereket. (haha, volt iskolástársam is kint él L.V-ban..) mesélj sokat, akár magadról, akár a gondjaidról, emlékeidről, terveidről, babádról, érzéseidről, stb. majd egy kicsit próbálunk kilibbenteni a rosszkedvből.
katavirág, szépen írtál le. tényleg megtetszett a csapat :-)
Edu, miért vagy eltűnve? minden oké?
P

Kép
1bambi

Sziasztok,

Koszonom az udvozleseket, azert annyira nem gaz itt a helyzet mint amennyire eloadom. Csak sokszor hianyzik az otthoni eletem, barataim, karierem.
Itt a Wells Fargonal dolgozom, administrative melot csinalok. Nagyon unalmas, de valamilyen szinten ez most kenyelmes nekem, mert jo a ceg benefit-e, es ez a babavaras szempontjabol a legfontosabb. A munkahelyemen fel napomat koti le a munka a masikfeleben az interneten vagyok, ezert is akadtam ra erre a tarsalgora.
Igen 79-es vagyok. :lol:
Gondolom itt az idoeltolodasok miatt nem nagyon alakul ki egy folyamatos levelezes. Tudja valaki, hogy a profilnal az idozona kivalasztasanal mit kell beallitani, ahhoz, hogy lassam ki mit ir es ne kelljen mindig kilepni varni egy orat ujra belepni es akkor atjonnek az addigi levelek. Vagy lehet hogy csak itt a melohelyen mukodik ilyen szarul ez a dolog nem tudom. Mert vegtere is mindegy az, hogy peldaul otthon hany ora van attol meg egy idoben vagyunk a gep elott.
Elore is koszonom az infokat.
Ki lakik az USA-ban. Olyan kerdesem lenne, hogy hogy oldottad meg a munkat es a babat. En nevetsegesnek tartom ami itt van. En peldaul 3 honap szulesi szabadsagot fogok kapni, es utana elvileg mehetek vissza dolgozni. Mert termeszetesen itt az allam nem fizet semmit. Es ez a sok amerikai vissza is megy dolgozni, es beadja a 3 honapos csecsemojet a daycare-be. Na en ezt semmi keppen nem szeretnem. Azt tudom, hogy van olyan lehetoseg, hogy elmenjek family leave-ra, de az max 1 ev, es termeszetesen semmi penzt nem fogok kapni ez ido allatt.
Ugyhogy en itt ettol meg az egeszsegugyi rendszertol maszok leginkabb a falva.
Mindenkinek tovabbi szep napot, majd meg kesobb bejelentkezem.

Banka
Kép
banka79

Na hello Nyanyopajtik :!: Pentek 13 van, yeah :!:

Eloszor is, Edu, merre vagy :?: Minden ok :?: Tegnap eszembe jutottal, Olinak nem a napja volt, egesz nap csak nyuglodott, nem tudott rendesen aludni. Apa, ha itthon lett volna, kiakadt volna ra, az tuti. Valahogy az alvokaja nem az igazi az utobbi honapokban. De en mar robotszeruen kelek hozza es altatom vissza ejjel.

Bambi, akkor anyosek nem szenmonoxidmergezest kaptak :wink: Bocsi, de nekem a telrol ez ugrott be eloszor :wink:
Annyi kerdesemre nem valaszolsz. Nem akarod, hogy felismerjenek :?: A radios interjuhoz utolag is gratulalok :!: Vegul is leadtak :?:
Dani fiad edes lehet, ahogy lepcsozik. Felmaszik mar tobb lepcsofokot is :?: Nem szereltek fol olyan kis IKEA-s ragaszthato keritest :?: Ahogy irod, mindjart jarni fog :!: Bar allitolag a felallas es az onallo jaras kozott tobb honap is eltelhet.
Ja, mar 7. nap cigi nelkul. Mar okes vagyok. En inkabb az alkoholizmushoz hasonlitanam, a biciklizest meg az uszashoz :wink:

Banka, most felidos vagy. Szerintem ez egy tok jo idoszaka a terhessegnek. A hanyosok jol vannak es meg nincs nagy teher. En nagyon nagyon vidam voltam a terhessegem alatt, bujtam minden babakonyvet, ilyenkor mar ruhakat, jatekokat vettem Olivernek. Tenyleg, a nemet tudjatok mar :?:
A munkad szuper jo lehet, az enyem is ilyen volt terhesen, egy laborban dolgoztam Norvegiaban (most Ausztraliaban elunk). Igy kezdtem el babanetezni :wink:
Edu el az USA-ban, vele megbeszelhettek dolgokat. Csak most valamiert nem ir :cry:
Szerintem semmi idobeallitast nem kell csinalnod a babaneten. En egyszeruen csak olvasom, hiszen itt mindenki mas idozonaban el.

Aranyeso, a receptet koszi :!: En nem is tudom, mikor TV-ztem utoljara. Ha ritkan bekapcsolom este, tutira helyszinelok mennek :lol: Vagy valami hasonlo. De bosszankodom, mert sosem tudom joizuen elfogyasztani a vacsoramat, mert tutira valami hullat mutatnak :twisted:
Akkor 3 nap mulva tesztelsz.... varjuk.

Kolyok, te meg holnap. Valentin napon.

rima, (bocsi, a nagy r nem mukodok, Oli megbutykolte a billentyuzetet), hogy vagy :?: Hogy all most a kezelesed :?: Mi ujsag Mario hugaval :?:

Itt most 2 napig norveg fos zuhogo eso van. Vegul nem artott mar egy kis lehules 26 fokra :wink: Nem is vettem eszre, hogy mar igen melegek voltak. Csak apa jott haza egyik nap, hogy az auto homereoje 39 fokot mutatott :lol: De olvastam, hogy most Kuala Lumpurban is meleg van :wink:

Ma reggel 6-ra :shock: mentunk a meheszhez. Jo koran kezdenek. Vegul is sok is a meddo par. Itt allitolag minden 6. :!: Es nagyon boldog vagyok, kb. 10 petesejtem novoget, pedig minimalis hormont kapok, nem is erzek semmit. Masok ilyenkor mar Algopyrinen elnek tul. Nagyon klassz, hogy ilyen jol reagalok megint a kezelesre, mondjak, hogy az en koromban (34 :shock: ) ez zsenialis. Hat remelem, a teherbeeses is igy megy majd. Ha minden igaz, jovo pentek korul mar bennem lesz egy uj kis elet :!: :!: :!:

Szep hetveget :!:
katavirag

Na akkor sziasztok nyanyocak :wink: !

Remelem nem fogok itt senkit beelozni, de kezdem magam furan erezni, mintha terhes lennek 8) , de nagyon remelem, h nem.

Katavirag! Gratula a cigimentesseghez es sok sok drukk jovo pentekre :wink: ! Reggel 6ra? es Oli? En olyan koran nem tudom mikor ebredtem utoljara. Azt hiszem Oli es Leon eljatszananak. Sikerult mar enyemgyereknek 2mobilt es 1laptopot hasznalhatatlanna varazsolnia :wink: . Noverem ma repul es nagyon babonas :lol: . Ja es Leon meg nem fut, 1-2lepest megtesz es gyorsan leul, nem is tudom, h beszarisag vagy inkabb ovatossag ez a reszerol :? .

Aranyeso! Nagyon szep helyen voltatok es a recept is szuper. Biztos kiprobalom. Igen, biztos te is tudsz par tortenetet elnyomott nokrol, gyilkossagokrol, stb. en csak a szuloket nem ertem, h tudjak, h a lanyuk szenved es nem segitenek neki. Hiaba mas kultura :roll: . En is CSI fan vagyok, na jo en azert abbol a beszaribb fajtabol, h meg a rex felugyelot semtudnam rendesen vegignezni :lol: :lol: :lol: .

Kép Kép
rima

Bambi! "Jofej" aposod van, anyosodat meg mar ismerjuk. Hihetetlen!!! Dani meg nem semmi a lepcsozessel :) . Nem felted, h leesik? Most te sem dolgozol?
Tudom, h nem tudok semmit tenni a "sogornom" erdekebe,de nekem mar annyi eleg, h anyosek ismerik a velemenyemet. Azt hiszem ez is kozrejatszik abban, h sose lesz mar a regi kapcsolatunk M.mel :? :? !

Banka! Udv itt :) ! En rima vagyok Londonbol, de latom, h te eegy sokkal izgalmasabb varosbol vagy :) . Tudom, milyen az ha az embernek honvagya van, oszinten nekem most sokkal nagyobb van, mint Leon elott, vhogy sajnalom, h a csalad kimarad ebbol az egesz csodabol. Viszont sokkal tobb baratom lett a sok playgoupbol, stb. 3 honap szabi=szinte semmi, itt 9honap fizetett+3 nem fizetett, de nekem meghosszabbitottak szeptemberig, de meg igy is keves :( . Tenyleg tudjatok a baba nemet? Vasarolgatsz?

Katavirag! Oli meg mindig szivtipro :wink: , meg sok ilyen szep, jo babat kivanok neked :) !

Edu! Ugye csak azert nem josz, mert Aron szulinapi bulijat szervezed :wink: ?

lassan megyek aludni
puszi

Kép Kép
rima

Katavirag, ram ne varj a teszttel ... felesleges, pedig ez egy "mindent bele" honap volt ... itt segitseg kell. :cry:
Szuper ido van, utjuk a 33-at minden nap! Koran kezdodik az ausztraloknal a muszak! Nalunk 10 elott a tejes sem indul el! :wink:
Jovo hettol meg a szemem is keresztben fog allni, ugy drukk!

Bambi ill. Rima CSI druszaim! :lol: (a horror nem az en asztalom, de ebben nincs tul sok 'szemeltakaros' resz)
Edessegileg elkenyeztettem a parom, szombatra megprobalkozok a truffellel 8)

Banka, meddig tervezel dolgozni? Legalabb az lefoglal valamennyire. Es a parod mivel foglalkozik? Mennyi idore terveztek LV-ban?

Edu, Kolyok, haho :!: Remelem jol vagytok :?:

Puszi a hetvegere, Rima, jo mulatast a csajokkal!
Vendég

Sziasztok lanyok,

Bocs az eltunesert de amiota a ferjem hazajott baromi keson jon el a munkahelyerol. Van hogy csak reggel 20 percre latja a gyereket es kesz. Nekem pont ezert egy szabad percem sincs es mikor elaltatom este Monstert csak nezek bamban ki a fejembol es nincs mar erom netezni. Napkozben meg ha a gyerek meglatja a gepet a kezemben mar veri is ki meg lecsukja mivel tudja hogy akkor mami most nem csak ora figyel 100%-ig. A napkozbeni alvas alatt igyekszem rendbetenni a haztartast.
Egyebkent mar nem erzem magam annyira cudarul ha M razendit es o is nagyon rendes baba mostanaban. Szepen alszik ejszakankent es 2x nappal. Vegre elerte a 9kg-ot .
Most mennem kell mert persze nagyon keso van de sokat gondolok ratok, foleg Kataviragra. Gondolom mar nem olvasod hetfoig de kitartast a lombikhoz es szoritok, hogy minden siman menjen! Banka, neked meg udv itt es igyekszem valaszolni a kerdesedre mihelyt tudok. Lanyok, holnap/hetvegen mindenkepp irok nektek bovebben!
Puszi

Kép
Kép
eduarda07

Megiscsak bekukucska :wink: Azert mert bar Europaban meg ejszaka van, de Edu ameriaki ido szerint este szokott irni, ami itt kora delutan. rima, te meg kesonfekvo vagy :wink: Tessek kerem szepen tesztelni!
Edu, gyere, amint csak tudsz :!: Mar kicsit aggodtam. Olinak ma kicsattanoan jo a kedve, a tegnapot, mintha elfujtak volna. Engem aztan hagy netezni, max. felall mellem es o is nyomkodja a gombokat :lol: Gratu a 9kg-hoz :!:
Ja, ma 6-kor voltunk, hetfon is 6-ra megyunk puncaszhoz. Akkor megint petesejtszamlalas lesz :wink: Izgiiii :!: Majd beszamolok. Es igen, Olit is visszuk mindenhova, kire is biznank. De szerencsere itt mindenhol van jatszosarok, ezt ertekelem. Es pelenkazoszoba. Magyarorszagon ugy tudom, ez meg mindig problema. Amikor meg reggel 7-re hazaertunk, betettem az agyaba es szepen aludt egy orat es utana ugy folytatjuk a napot, mintha most ebredtunk volna.
Aranyeso, azert ne keseregj :!: Valahogy megoldjatok. De tudod, ha nem tojnak a tyukok, altalaban a kakas a hibas :wink:
katavirag

Sziasztok,

Bocsi, hogy nem nev szerint valaszolok a kerdeseitekre, de igy egyszerubb.
Kislanyt varunk, aminek nagyon orulok, mert mindig is kislanyt szerettem volna. Aztan majd par ev mulva johet az ocsike.
A vasarlast mar elkezdtem, egyenlore a babybutort rendeltuk meg, amit termeszetesen majd csak 1 honap mulva szallitanak ki.
3 het mulva lesz a Baby Shower igy addig nem nagyon terveztem kisruhakat meg mindenfele kiegeszitot venni. Eleg fura ez a dolog legalabbis nekem, en egy kicsit szarul erzem magam emiatt a Babay Shower orulet miatt. Athivok azert ismerosoket, hogy vegyenek a gyerekemnek ajandekokat. Na mindegy itt ez a szokas, es egy idezojeles amerikai baratnom akarta annyira szervezni ezt az egeszet, akkor csinalja. Tiszta haszon.
Apa a heten kifestette a gyerekszobat nagyon szep lett. Egy meleg sarga szint valasztottam es egy falra pedig ilyen almazoldszerut.
Ugy tervezem, hogy vegig dolgozok, marmint a due date elott 2 hettel mar nem szeretnek. Nem megterhelo a munkam, tulajdonkeppen ulok egesz nap, otthon sem lenne maskent.
Azert most irigykedem arra a nyari zaporra es homersekletre, mert most nalunk is eleg vacak ido van egesz heten. Kb 10-12 fok napkozben es meg esore is lehet szamitani.
A ferjem egyebkent O is egy biztosito cegnel dolgozik, es itt gondoltunk vegleg letelepedni, marmint en annyira nem, de alairtam a hazassagi papirt. A parom mar nem tudja elkepzelni, hogy ujra Pesten eljunk, O mar majdnem husz eve itt el, itt jart iskolaba is. Es szerinte otthon minden szar. Na ez mindig veszekedesi alap.
Anyosom most kint volt az elmult 1 honapban, vasarnap megy haza. Juhuuj :lol: Most egy kicsit sok volt mar belole. Terhessegem elott jobban viseltem. Evente ketszer ki szokott jonni, de ezt most mar hogy jon a baba is szeretnem leredukalni evi 1 latogatasra. Azert nem egeszseges ez az egyutteles.
Katavirag: Drukk neked, hogy hamarosan pozitiv terhessegi teszted legyen.
Hetfon jelentkezem ujra melobol, addigis irjatok jo sokat. :D

Banka
Kép
banka79

Sziasztok Lanyok,

Egesz hetvegen M szulinapjat szervezgettem. Megjott minden jatek amit rendeltem a neten. Ugy dontottem, hogy ez esetben felhagyok a FP muanyag csodaival es nemet HABA fajatekokat vasaroltam plusz egy hintalovat es egy medvet. Be is csomagoltam mindent a lo kivetelevel es ezeket mar a jovo hetvegen megkapja amikor WV-be leszunk az erdei hazikoba. A nagy napra meg marad a hintalo es a medve. A fotoalbummal meg sehol sem allok de van meg 1 hetem. Ja es arra gondoltam, hogy kinyomtatom az osszes babanetes levelezest amit veletek kezdtem a 12. hetben. A tortarecept meg kiserletezes alatt de valoszinuleg palacsintatorta lesz banankremmel.
Mindjart visszajovok csak M-et le kell fektetnem.

Kép
Kép
eduarda07

Holnap szerencsere munkaszuneti nap lesz ugyhogy maradunk edesharmasban.
Az aktualis nyomorom meg mindig az, hogy az istennek sem akar megjonni holott mar 1 honapja minden nap ugy erzem ma aztan tutibiztos. Mar zavaroan diszkomfort az alhasam a petefeszkeimbe idonkent belehasit a fajdalom, a majdnem hibatlan borom telistele pattanasokkal, ejszakankent arra ebredek, hogy csurom viz vagyok, sokszor a depresszio kerulget es a ferjem szerint egy jegcsap vagyok. Baby #2 ezert meg varat magara es amugy is gondolkoztam rajta es arra jutottam, hogy varok a tavasz vegeig es akkor ujra napirendre veszem az ugyet. Maradok a mini pill-en habar ha mar megjott akkor nem egy eletbiztositas de akkor sincs tragedia es mellette szedem a folsavat biztos ami biztos alapon. Valahogy nem tudok meg elkepzelni egy terhesseget M mellett aki nem tud meg allni es a 9kg-jat en cipelem mindenhova. O egyebkent egy alom mostanaban, valoszinuleg a multkor az lehetett a baja, hogy az apja elutazott es nem ertette a szituaciot. Sajnos par heten belul megint megy de ezuttal 6 ejszakara. :( Tenyleg nem is irtam meg, hogy megyunk majus vegen egy bo hetre Ausztriaba a topari hazikoba ahol talalkozunk a noveremmel meg a szuleimmel. Ebben az evben Magyarorszagot kihagyom es Munchen-be repulunk es onnan autoval Ausztriaba majd vissza. Augusztusba meg ha minden igaz Alaszka. Ezen meg tiprodunk mert messzebb van repulovel mint Europa es M a San Francisco-i utat is vegigberregte mi lenne most hogy mar jarokepes orokmozgo lesz. Neki is vettunk jegyet Munchenbe mert ugyan 2 eves korig ulhet az oledben de nincs az az isten amiert en ezt bevallalom es kulonben is ejszaka lesz es remenyeim szerint alukalni fog az autosulesebe.
Holnap folytatom!
Puszi es jo ejszakat akinek aktualis.

Kép
Kép
eduarda07

Hello Anyeszek :!: Eleg karcsu a petek otai iromanyotok :wink:

Edu, micsoda jatekozon :!: Hogy megy az ido :!: Monser 1 eves lesz :!: Hanyadiakan is :?: A szulestortenetedet sosem felejtem el, foleg nem a tusolos reszt :wink:
Lenyeg, hogy jol alszik :!: Es hamarosan allni is fog. Visszaolvastal? Remelem, nem bantottalak meg a fontiekkel, de tenyleg nem szabad magad a rabszolgajanak ereznek. Kulonben is olyan imadnivalo a kepeken. Oli mostanaban nem egy nagy alvo :shock: Kepzeljetek, felallasi kenyszerben szenved es azert nem tud aludni, mert az agyabn is felall es ugy nem alszik el, termeszetesen :lol: Kisgyongyom, olyan faradt mindig. Es reggel koran kel, mar az apjat is megelozi. De majd csak tul leszunk ezen az idoszakon is.

Mi ma voltunk petekukkolason. 6-7 tutira lesz. De a doki meg erlelgetne oket :shock: Tehat csak penteken szivnak, hetfon ultetnek. Na de kivarom :lol: Es Oli kelt leghamarabb, 5.30-kor. Nem volt gond azzal, hogy 6-ra mentunk :lol:

Kolyok, szombati teszt :?: Rima, te nem teszteltel :?:

Banka, gratula a kis nunishoz!!

Szanalmas storyt is meselk, haj :!: Tegnap Olival a varosban voltam. Delutan, a boltok zarasa elott kb. 5 perccel kitalaltam, hogy ehes vagyok. Volt nalam 3.95 Dollar. Kineztem egy doboz tortellinit, ami 4 Dollarba kerult. Mondtam az eladonak, hogy adja oda 3.95-ert, ennyi van nalam. Kepzeljetek, kiakadva neztek ram, mint valami csorora. Aztan bement, megkerdezni a fonoket, na mondom, az biztos kiszol, hogy adjad, persze, zarunk, ugy is csak kidobjuk. Es kepzeljetek, a fonok uzente, hogy az csak 4 Dollarert adhato :shock: :shock: :shock: Hogy ennyi lazasag nincs bennuk :?: A nagy easy keep smiling ausztralokban :!: Innen latszik, mennyi gorcs van bennuk. Szanalmas :!: Aztan vettem egy hamburger menut 3.95-ert a masik arusnal :lol:
katavirag

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?