Új privát üzeneted érkezett!

Hello lanyok,

A hetvegenk eleg szarul sikerult mivel mindharman betegek voltunk. Talan a ferjem volt a legjobb allapotban aki mar kifele jon belole. Monster a sok kohogestol es orrfolyastol felkel ejszakankent es mar elore visit az orrszivo latvanyatol. Nekem igazabol csak a pentek volt nehez amikor lazasan Monstert kellett pesztralnom es ugy lefekudtem volna egy kicsit.
Rendeltem par jatekot Monsternek karacsonyra a neten. Tenyleg ti is vesztek valamit a babaknak? Nyilvan nem sokat fognak fel belole de a csomagolast leszakitani es papirt enni izgi dolog lehet.
Katavirag, reszvetem az anyos miatt de gondolj arra, hogy nem nalatok fog aludni. :D Ha ramered bizni Olit akkor tedd azt es te meg lepj le a ferjeddel romantkazni legalabb nem veszekszik az anyjaval es nektek is jot tesz. Ja es ne gyurj ra mar most, hogy milyen szar lesz mert ki tudja lehet meglatja az unokajat es elfeljt minden mast. Az en anyam is annyira elvarazsolodott Monstertol, hogy szinte nem is ismertem ra. (poziiv ertelemben persze) Nekem szerencsem van mert honapok ota nem hallottam anyosekrol. Amikor a ferjem otthon volt szeptember elejen csak azert csinaltam nekik egy fotoalbumot, hogy erezhessek hogy mi az amirol lemaradnak. :twisted: Babanapszemuvege Monsternek is van mivel itt pokoli nyar es uv sugarzas van 4-5 honapon at. Olyat Moster nem tud amit Oli csinal a kepen. Szerdan megyunk egy szakemberhez aztan meglatjuk.
Kolyok, egyutterzek veled megfazas ugyben. Olyan elesettek lesznek tole a babak. Hordozd sokat kendoben Matet biztosan jot tesz neki. En is magamra kotottem Monstert amikor vigasztalhatatlanul szarul erezte magat. Orvoshoz en nem vittem mert szabaly szerint legalabb 3 nap magas laz alatt nem allnak szoba velunk. A lazat megusztuk 2 nap alatt de a tobbi tunet valtozatlanul fennall 1 hete.
Rima, remelem jol erzitek magatokat otthon. Tulajdonkeppen hany kg Leon? En tegnap mar 8,6kg-ot mertem. :D Nekunk csak 3 par ciponk van de ide kell is mert repkednek a minuszok es ne akarom a gyereket allandoan overallban setaltatni. Persze ilyen hajlekony talpu a cipo es a kotoset nem tudja lerugni a labarol.
Bambi, mi a szloncukrot egy kosarban taroljuk a fa alatt. Egyszerubb onnan kivenni mint lecibalni a diszitett farol vagy kicsomagolni es otthagyni az ures logo papirt. :D Az oltasolkrol egyszer mar beszeltunk itt es kiderult, hogy mindenkinel majdem ugyanaz mint Magyarorszagon csak kicsit mas sorrendben. Monster kapott 2 hete influenza ellen es Karacsonykor megkapja a masodikat is belole.
Puszi

Kép
Kép
eduarda07

Na, rtam egy hosszut es elszallt :( Ugyhogy mara ennyi :lol:
katavirag

sziasztok,

péntek délután... amig alszik, igyekszem kicsit hosszabban. Elsőnek is megvolt az első lázas éjszakánk :( Szerencsére ma nincs sokkal rosszabbul de sokat alszik... és ami szomorú, hogy ma délután mentünk volna a magyar ovi Mikulásünnepségére, ahol én báboztam volna... :( És holnap van a céges Mikulásünnepély, remélem oda el tudunk menni....

update: azóta kedd van, persze a mikulásünnepélyen nem voltunk, vasárnapra rosszabbul lett, de mára már egéz jól van. voltunk dokinál és megnyugtatott, hogy egy hétig is eltarthat, elmondta mi mindent csináljunk meg ilyenek.
na folytköv.

igyekszem kicsit visszaolvasni, hogy lássam mi maradt ki...

Edu, ez a beco ez tök jól néz ki. én egy hasonlót az ergobabyt kipróbáltam, egy itteni anyuka kölcsönadta, de nekem kényelmetlen volt. Viszont a kendő nagyon bejött... hát igen... itt is nagyon drága vlt.. de annyira bejött, hogy most a csipőkötéshez meg a rövid htikötéshez kikunyiztam a férjemtől két másikat, rövidebbeket, még nem jöttek meg. ja mert ebay.... úúúggy izgulok, már nagyon várom :)
a monsteres Monster képek nagyon jóóóóók. nagyonnagyon!!!
tök jó, hogy anyukád ilyen sokat tudott segiteni...
ja, a cici: itt egyik anyuka fiai ilyenek, másfél és három évesek, már rég nem szopiznak de még mindig, ha nagyon nyügösek úgy nyugszanak meg aha a cicit megfoghatják... :shock: ;)
nekünk is szünet van a babaúszással januárig, a mostani kurzus hamarabb betelt... :(
nagzon tutik a babauszásos képek ;)
Edu, rajtam is kb 2kg van plusszban, nagyon megörültem neki amikor ezt láttam, meghogy a régi farmerjaim rámjöttem meg azuram megint többbször mondja, hogy decsini vagyok ;) az a 2kg szerintem kb a cicim meg egy kicsi a hason :P
mégvalami a dokinénidhez: nekem azt mondta a dokinéni, hogy teljesen normális hogy lelassul a gyarapodási üteme, szval no para!!!
amúgy itt nincs influenza elleni oltás...
a kabát télleg drága volt, de szerintem megérte, mármint eég meleg és befér alá máté is, ha akarom előlre ha akarom hátra ;)
Jobbulást aze gész csaádnak!!!!

Máténak csak 2 ciője van, egy benti meg most a mikulás hozott neki egy csizmaszerüséget, mert a kabát alatt a lába fázik egyedül mert van egy jó meleg nacija :)

Katavirág, Oliról a vizilabdás a kedvencem :)
újraolvastam, amit Ausztráliáról írtál. Érdekes... nem gondoltam, hogy ott fenékig tejfel, nem is szeretem a meleget meg ilyenek, de ezek a pókok meg cápák...nem csináltál kedvet hozzá, hogy odaköltözzek ;) de azért remélem nem mindig ilyen nehéz...
nagggyon tuti Oli cumija1!!!!
érdekes amit írsz a szüleidről... mondjuk én sem rónnám fel a szüleimnek, ha valamit másképp csináltam volna. Én utólag tudom, hogy nagyon apás voltam/vagyok... Anyukámmal is jóban vagyunk :)
Hát igen, nálunk nincs cumi, mert pont az a látvány riasztott, hogy 2évesen cumi van a szájában. Persze az ujja sem biztos hogy jobb.. de majd meglátjuk ;) mindenképp praktikus, ha meg kell nyugtatni, bár ahhoz ott van a saját ujja, ha meg azt kiköpi akkor valószinü a cumit is kiköpné, nem? ;)
oltás: igen a Pneumo után lehet lázasabb a baba, legalábbis azt mondta a dokinéni. persze mi nem lettünk azok akkor szerencsére :)
irigyirigy a moziét ;)
ejnyebejnye a cigiért ;)
mégegyet a babavárásról: azért 1-2 hónap próbálkozás után még ne add fel ilyen könnyen, persze februárban lombik, hajrá ;) de azért még lehet sorra akciózni :D hátha :D történtek már csodák...

((tessék drukkolni az uncsitesómnak, 5vagy6dik lombikja most már sikerülnie KELL!!! ))

tök jó, hogy már szóbakerült a kistesó is :) mármint nálatok Edu és Katavirág :) nálunk is :P mondjuk mi még egy félélvet lehet hogy várunk, de majd meglátjuk ;) de akár március környékén is becsatlakozhatunk télleg, és akkor megint együtt :D
Rima? mit szólsz?
((majd ha lesz még időm, mesélek egy kcisit, csak most szeretném befejezni... :P ))

brrr, odaégett a pizzám, amig ektek irtam, majd pedig lemerült az elem a drótnélküli billentyűzetben... :)
de nem lehet engem eltánroitani :lol:

Bambi, hihi felnőttesek... :lol: ezt a jlezőt sem gyakran kapjuk :lol: én is hallottam, hogy amilyen a terhesség, olyan lesz a gyerek. Ez nyilván csak egy összetevő a sok közül, de nálunk is bejött. Kiegyensúlyozott és vidám babavárósságom volt és most egy kiegyensúlyozott és vidám babám van ;)
ez a lábujjhegyenmászás nagyon édes ;)
ez a spanyolországi sportbár jól hangzik ;)
Mi magyarul beszélünk Mátéhoz, és sokat járok magyar tásaságba. Engem az riaszt a külföldi élettől a legjobban, hogyha itt lelnek barátokra a csemetéim, akkor esetleg az unokák már nem is fognak tudni magyarul.... van itt egy anyuka, 3 nagyobbacska ygerekkel... egymás között ha játszanak egymásköz svájcinémetül beszélnek... mert igy beszéltek egymásközt az voiban, pedig mindjkét szülő magyarul beszél hozzájuk.... :shock: :shock: én ezért szeretném, ha suliba majd magyaroszgáon járnának, hogy legyenek magyar barátaik. akikkel kényetelenek magyarul beszélni...
ezzel a karácsonyiajádnékötlettel jól kiváncsivátettél ;)

hihi épp most ment el az ablakunk alatt egy oriásfenyőfát szállító autó :D

KisFruzsi, nem tudom aktuális-e én kint szültem Svájcban de otthon lakom hivatalosn, de persze azt tudom biztosan, hgy a tgyás és a gyed, ha jár alapból akkor mindegy, hol szülsz jár. Csak a gyees az amihez otthon kell élned... még az anyasági segély is jár. :)

Móncsi, utánakérdeztem, Baselben és Züricben van magyar ovi rendszeresen, talán a Basel van közelebb hozzátok. De Bernben is van valami játszócsopot talán havonta egyszer, de az most betegségek miatt elmaradt. Este kapok mailcimet majd piriviben elküldöm, nála lehet majd érdeklődni ;)
milyen volt a költözés? milyen az új hely? mesélj, hogy vagytok?

Rima drgága, olyan tündériek a fotók, az a sörösüveges a kedvencem!!!!! remélem már sokkal jobb a helyzet Marioval, sokat gondolok Rád!!! Milyen otthon? Gondolom körberajongnak titeket :) és télleg, majd lesz januárban vizsgaidőszakod? na azért em irigyellek... ;)

kicsit rólunk: igen szoptatok még, naponta 4-5ször, mellette napi 2szer pép, jól eszik a drága :) ül, áll, kúszik mászik, mikor mit. De nem bír egyhelyben meglenni :D sokat játszik :D mint írtam, 6 foga van, 2alul és 4 felül :D majd keresek képet is :) csak érjek már a végére ennek a hsznek :)
az éjszakai kelés a fogzással kezdődött mármár leszoktunk róla, amikor én azt hitem a 7dik fog, de két nap múlva beteg lett, szval vagy a betegség vagy a 7dik fog újra felkelti esténként. Bezzeg most már lassan 3 órája alszik, csak enni kelt fel... pedig most nem is lázs... nem értem... :shock: azért tudok amugy ennyit irni, pedig takaritani kéne ;)
azt hiszem végére értem, biztos egy csomó dolgot kihagytam, de most megyek megeszem az odasült és kihült pizzám majd zajolok egy kicsit hogy Máté felébredjen ;)
soksok puszi mindenkinek! és majd jövök csak rövidebben :D

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok!!!!!!!!!!!
Most csak nagyon gyorsan. Fantasztikus otthon, csak hianyzik Mario :oops: , de ugy latszik mi is neki :) ! Leon olyan boldog, az 5eves unokahugom a legjobb baratnoje. Olyan edesen kezenfogva setalnak, sot megtanitotta profi modon maszni is. Bocsi, de nem tudok tobbet irni, mert verekedes megy a gepert :) !
puszi mkinek :)

ui. Katavirag!!!! nem bantottal meg!!!!!! imadlak :wink: !

Kép Kép
rima

Rima, dejóóó hogy jó otthon... :) naná hogy hinyzik Neked, ilyen a szerelem... ;) még akkoris ha néha megbánt.. :S
képet kérünk a kézenfogvasétáló unokatesókról!!!!
azt hittem Te elég erős vagy, verekedj majd még egy kicsit a gépért :)

Kép

Kép
kolyok28

Hali,
Itt motoszkált ma a fejembe egy kérdés, így gyorsan beugrottam megkérdezni.
Katavirág izélt itt a szaloncukor kapcsok és cérnakötözéssel:
szóval, külföldön is van olyan, hogy szaloncukor? az nem magyar dolog?
(bakke, olyan vagyok, mintha nem jártam volna a világban, de ezt tényleg nem tudom.)
holnap visszaolvasok.

Kép
1bambi

Sziasztok :!:

Tegnap tenyleg eleg hosszan irtam, de elszallt. Tulajdonkeppen anyosomrol meseltem, de ezek szerint a rendszernek is sok volt... :wink:

Edu, az en konyveim szerint Monster sulya megfelelo. Talan a szuletesi sulyahoz viszonyitjak es azert talaljak kicsinek :?: A kepeken teljesen normalis meretunek es formajunak tunik :lol: Es olyan tunderi :!: Emlekszel amikor en hetekig drukkoltam Olinak, hogy vegre forduljon a hasara, amikor a tobbiek mar egy csomo mindent csinaltak :?: Szerintem minden gyereknek meg van az idegrendszeri fejlodesi uteme es ezen tenyleg ne aggodj :!: Es gyogyuljatok :!:

Kolyok, ti is :!: Jo, hogy ilyen sokat irtal :!: En csak egyszer rendeltem kb. 3 honapja az Ebay-rol, azota is hozza a postas :? Unoktesodeknak nagyon drukkolok :!: Es persze, en is minden honapban hiszek a csodaban :wink:

Rima, boldognak tunsz :lol: Ez jo :!: A tavolsag sokszor kihozza az erzelmeket. Mario nalatok lesz unnepekkor :?:

Bambi, van itt egy magyar fuszeres, "Adams continental smallgoods" neven fut. Naluk veszunk szaloncukrot. Aranyos vagy, hogy kuldenel akasztot, de anyos megigerte, hogy hoz. Az Ollie az Oliver :?: Te meddig voltal Svedorszagban :?: Svenske og norske mennesker forstår godt hverandre... :wink: Kis skandinav hangulatom tamadt, mert hetvegen IKEAztunk, meg kellett venni az asztalra, szekrenyek sarkara a sarokvedoket, mert Oliver veszelyes kezd lenni. Apjuk utal vasarolni, de egesz jol elviselte, mert dekoraciokent sved konyvek vannak a polcokra kiteve es azokat olvasgatta :wink: Ja es egyuttal etetoszeket is vettunk. Bar meg az univerzalis kisszekben etetek, de lassan atszokunk a nagyszekbe.

Epp babauszasrol jovunk, Oli olyan edes a vizben :!: Bekoszonott az ausztral 3 honapos (nem 1 eves) nyar. Tulajdonkeppen nincs is olyan meleg, inkabb csak paras a levego es ettol izzad az ember egesz nap. Imadom :wink: Nekem csak arra kell vigyaznom, hogy amikor Olinak vizes a haja az izzadsagtol, legkondis helyre ne menjunk. Egyebkent jol vagyunk, kisdragam tovabbra is anyakimelo uzemmodban nyomja. Bar nehany napja mar reggel 7-kor felebred, ugyhogy valtoztatnom kell a napi ritmuson es a nappali 3 alvast kettove alakitani. De mas gondom szerencsere nincs.

Csak anyosek... :lol: mar csak 6 nap :shock:
katavirag

Sziasztok lanyok!

Bocsanat, hogy csak ugy ide "kontarkodom" (eddig csak egyetlen topicba irogattam), de neha-neha olvasgatlak benneteket is, es hat olyan szuper nezni a kis lurkok fenykepeit is... no meg en is kulfoldon, Malajziaban tengetem a minden napjaimat a holland ferjecskemmel!

Mi hatalmas babaprojektben vagyunk (elso babo) mar 7 honapja (mindent bele modszerrel), bar mar egy eve aktivaltuk magunkat es hat nem egyszeru!!! Nem tudom kinek mennyire hasznalt (nem hasznalt) a levego valtozas, ugy latszik nekem egyaltalan nem jotekony hatasu... :cry: Semmi otletem mar, pedig itt az idealis hely egy lurkonak (ahol mindenkinek mi. 3-4 gyereke van)

Egyelore olvasgatom a jobbnal jobb tippeket, es tanulok toletek addig is... mit, hogyan, stb.

Koszi
Vendég

Meg annyit, hogy most olvastam, lezartak a repuloteret Bp-en, sztrajkolnak, igy torolnek sok-sok jaratot...... jol tervezzetek meg hogyan juttok vissza, mert leszallni leszallnak a gepek, a felszallassal vannak hatalmas problemak!
En is keszulok haza, de hatha addig megoldodnak a gondok....
Vendég

Szia Aranyeso :!: Gyere csak batran :!: Mi is babat szerettunk volna, amikor ide elkezdtunk irni, aztan mindenkinek lett :wink: Atolvastam a masik topikba is, latom, mar tobb mint egy eve probalkoztok. Kivizsgalason voltatok :?: Parodat neztek :?: Tudod, mondjak, ha nem tojnak a tyukok, a kakas a hibas :wink: Mi is 3 evet vartunk, aztan semmi nem tortent, pedig nem volt kimutathato gond. Az elso lombik viszont rogton sikerult.
Malajzia :?: Nem semmi :!: Gondolom, izzadtok rendesen :wink: En csak nehany percet toltottem a szabadban atszallaskor Szingapurban. Olyan volt, mint egy szauna. De en szeretem a meleget, megszoknam hamar :wink:
Meselj magadrol :!: Hany eves vagy :?: Szegedi vagy :?: Csak mert ott jartal dokihoz. En tanultam ott 3 evet :wink:
Koszi a figyelmeztetest a sztrajkkal kapcsolatban, de mi 2010-ig nem tervezunk hazalatogatast :lol:

Rima, kerdezted, szuleim jonnek-e. Az az igazsag, hogy egyebkent nagy utazok voltak, tobbszor repultek Balira, Mauritiusra is, de a nyaron az izlandi utjuk nem sikerult jol valami dadogos idegenvezeto es egy tobb oras varakozas miatt. Ekkor apukam elhatarozta, hogy o nem utazik tobbet. Anyukam meg egyedul nem akar jonni.

Jo, hogy epp megint dicserni kezdtem aldott jo fiamat. Erre mult ejjel, miutan ejfelkor felsirt, de szokasosan hamar vissza is aludt, hajnali 3-kor eljatszotta, hogy reggel van :roll: Vegul is, miutan ugy ereztem magam, mint egy 2 hetes gyerekkel, fel-ala jarkaltam vele a kezemben a sotetben, hajnali 4-kor megtomtem tapszerrel, ami alomba ringatta egeszen fel 7-ig :roll: Lathatolag semmi baja, vigyorogva kelt mindannyiszor :shock: Nem tudom hova tenni. Tenyleg Edu, nalatok hogyan alakulnak mostanaban az ejszakak :?:
katavirag

Hello lanyok,

Voltunk ma a fizikalterapeutanal (de ronda szot sikerult osszeraknom) es megnyugtatott minket, hogy Monsternek nincs neurologiai problemaja. Viszont fizikailag egy 6 honapos baba szintjen all. Szerinte ez azert van mert nagyon merevek a nyaki izmok a bal oldalan, gyengek a hasizmai, idonkent tulsagosan nagy az izomtonusa (kifesziti magat) es asszimetrikus az arca a bal oldalara. :shock: Menni kell majd hetente foglalkozasokra (olyasmi mint a gyogytorna). Az okat nem tudja pontosan de azt mondta talan a hosszu szules es meg az anyamehben felvett rossz pozicio okozhatta. Nekem kisse zavaros a dolog de azt latom, hogy Monster tenyleg le van maradva a kortarsaihoz kepest a mozgasfejlodesben. Mindegy mert semmi maradando es helyrehozhatatlan nincs vele es a terapeuta szerint 3 honap alatt be is hozhatja a tobbieket. Sajnos nem all szerzodesben a biztositonkkal igy biztosan egy vagyonba fog kerulni a kezeles dehat ez most nem fontos.
Nem semmi mennyit irtatok az elmult 2 napban. Nekem most nincs energiam elolvasni meg valaszolni de majd holnap bepotolom.
Puszi

Aranyeso udv kozottunk.

Kép
Kép
eduarda07

Katavirag teged nem lehet beelozni. :D Na jo majdnem 15 oraval tobb van nalad mint itt. Epp keszulok lefekudni te meg mar a delelottodet toltod.
Az ejszakaink meglepoen jol sikerulnek mostanaban. Monster alszik egyhuzamban 10 orat es nappal is elteszi magat hosszabb-rovidebb idore. Most mar tenyleg megyek aludni.
Puszi

Kép
Kép
eduarda07

Sziasztok!
Katavirag, koszi a biztatast... igen, voltam en 1-2 kivizsgalason, de itt nem foglalkoznak velem, azt mondjak varjak meg... majd sikerul. A hormonszintem kivalo, viszont a kakasomon semmit nem vizsgaltak... meg o nem is nagyon engedi.
Olvatam, h lombikkal sikerult nektek is, ott kint csinaltak, vagy meg otthon (mert hogy van meg fagyasztott utanpotlas... :wink: )
Szegeden eltem, bar mar 19 eves korom ota utazgatom, ott is voltam utoljara dokinal kis hormonserkentot feliratni, de haszna nem volt. Talan most januarban sikerul egy atjarhatosagit csinalni, no meg feliratni meg egy dozis Clostit.
26 eves vagyok, 1 eve hazas, es most itt "ragadtunk" Kuala Lumpurban, minden fele megyunk, ahol olaj van... amerre eppen a ceg kuld... 8) keressuk azt a helyet, ahol hazat veszunk, es kirakjuk az "otthon" tablat, de meg nem talaltuk meg. :cry: Igen, egyelore itt izzadunk... bar nem olyan remes :lol:

Eduarda, koszi. :D Minden keppen menjetek a foglalkozasokra, nagyon hasznos! Foleg, hogy 1-2 alkalom utan el tudod sajatitani es otthon is alkalmazni! (Anyukam korhazban dolgozik, sok mindent meselt... masok problemairol, ill. sikeres felepuleseirol) Sok sikert!
Vendég

Sziasztok lanyok,

Kolyok, olyan hosszut irtal hogy azt hittem sose erek a vegere. :D Nagyon figyelmes vagy amiert nem hagytal egyetlen megvalaszolatlan kerdest sem nekunk. Barcsak en lennek fele ennyire figyelmes masokkal. Kepet tegyel majd fel ha erre jarsz mert mar reg nem lattuk Matet. Bar ahogy leirod mar fullos uzemmodban letezik a sok fogaval es az elkepeszto gyorsasagu mozgasfejlodesevel. Majd meglatod hogyha meggyogyul Mate ujra helyreall az ejszakai alvas. Nalunk is par napja minden ugy mukodik mint 6 honapos kora elott, sot jobban is mert vegre alszik nappal is 2x. A hab a tortan meg az, hogy eleg egy kis hatsimi meg a bolcsodal bekapcsolasa es mar alszik is. Eddig szinte keptelenseg volt el/visszaaltatni hiszti nelkul. Viszont a legnagyobb banatomra Monster kezd leszokni a cicirol. Reggel halal komolyan veszi de utana csak beleharap es mar megy is tovabb. Tegnap mar az ejszakai alvas elott is elutasitotta. :( Azert szeretnem ha kitartana 12 honapos koraig mert nem szeretnek tapszerrel potolni mikozben en meg tele vagyok tejjel. Tenyleg hol lesztek Karacsonykor es mit vesztek Matenak?
Rima, jo hogy bejelentkeztel! Ha jol sejtem mar mindenki Leon labai elott hever. :D Mario meg hadd epekedjen csak utanatok. :twisted:
Katavirag, velem meg szerencsere nem jatszotta el Monster, hogy reggel van. Biztosan megutne a guta. :D O 'csak' uvoltott mint a sakal 1 oran keresztul.Tenyleg hihetetlen, hogy akar 1 nap alatt mennyire meg tudnak valtozni a kisbabak. Nem tudok napirendre terni Monster angyalla valtozasa felett. En anno Szingapurban 1 boldog hetet toltttem amig a ferjem konferenciazott. A vilag egyik legbiztonsagosabb varosa leven egyedul csatangoltam az esoerdoben ahol valoban szauna feeling-em volt. Hm azert tudnek ott elni. En is ikeaztam Monsterrel par hete esolyan megnyugtato, hogy pont olyan minden uzletuk mint a vilag barmely tajan. Imadom a kekszeiket meg a daim csokit, a fagyasztott tortaikrol nem is beszelve. By the way Monster egesz szobaja onnan van berendezve.
Bambi, itt nincs szaloncukor. Tavaly Anyukam kuldott egy doboz Szamos marcipanosat.
Aranyeso, izgalmas eleted lehet. Tenyleg nagyon frusztralo lehet ha nem jon ossze azonnal a bebi. En magamro tudom, hogy amikor Monster az elso 4 honapban nem jott ossze mar mindenfele remkepek jelentek meg elottem. Mondjuk en csak a 9 ev nonstop fogamzasgatlo tabletta esetleges utohatasa miatt aggodtam. Itt 1 ev probalkozast javasolnak mielott szakemberhez fordulsz de csak abban az esetben ha amugy nem tudsz semmilyen problemarol. Ha jol ertem te tudsz iyenrol ugyhogy ne hagyd magad lerazni. Mondjuk elkepzelese sincs milyen lehet a malaj egeszsegugy.

Puszi

Kép
Kép
eduarda07

Hali, rovid leszek, mert szombat van es mindjart reggelizunk. Olikam ma is 6-kor kelt, aztan egy picit visszaaludt, de fel 8 ota fonn vann. Viszlat ejjeli 12 ora alvas. Az az igazsag, hogy a nappali alvasokat nem tudom lecsokkenteni nala, mert 1-2 oran belul hisztiben tor ki. Igy delutan 5-kor meg elmegyek vele setalni es a babakocsiban huny egy haromnegyed orat, igy este 8-9-ig szepen elvan. Na sebaj, majd en is lefekszem hamarabb es nem ejfel utan :wink: Szerencsere ejjel alszik.

Edu, orulok, hogy Monsterrel konnyebb. Sajnalom, hogy lemaradast tapasztaltak nala, de a lenyeg, hogy nem talaltak komoly neurologiai elterest. Szerintem sok gyerek el van maradva fejlodesben, csak oket nem viszik dokihoz es szepen felcsatlakoznak a tobbiekhez.

Aranyeso, remelem, hamar te is bebabasodsz. En mar nagyon szertnek kistesot. Ferjemmel megallapitottuk, hogy a nyugati civilizalt tarsadalmak halalra vannak itelve :shock: Mar minden 10-ik gyermek lombikbol szuletik :shock: De ha ti Malajziban telepdtek le, az ottani kaja, levego biztosan jot fog tenni :lol: Nekunk egyebkent gyorben volt a lombik. Teljes titokban :wink:

Sajna, nincs olyan makom, hogy a ferihegyi balhe miatt anyosom esetleg egy hettel kesobb erkezne :wink: Ugyi ferjecskem mar el is intezte, hogy Becsbol induljanak. Igy tutira nem kesik le a Szingapurba meno gepet. Raadasul igy az unnepek elott nagy gond is van a jegyekkel, ha az ember valtoztatni akar, de neki sikerult, mint minden.

Meg 3 nap :roll: (na, megsem voltam olyan rovid)
katavirag

Sziasztok,

Hetvegen szabalyos hajtovadaszatot rendeztem a fenyofa miatt. Az amerikaiak Halaadas utan mar meg is veszik a fakat es feldiszitik. Ok legalabb 1 honapig nezik a karacsonyfat ellentetben pl. a magyarokkal akik max 2 hetig csodaljak otthon. Na szoval szombaton este rajottem, hogy mar felvasaroltak az osszes valamirevalo fat. Teljesen elkeseredtem, hogy a kisbabam elso Karacsonya famentesen vagy mufenyovel fog telni. Orakig autoztam egyedul a sotetben mire talaltam vegre fat, nem is akarmilyet. Neztek is ram, hogy egy no egyedul mi a fenet keres ott es mit emelgeti azokat a dognehez fakat. Alig birtam beszuttyongatni az autoba. :D A lenyeg az, hogy teljesitettem a kuldetest es mire hazaertem egy ehes siro baba vart ram hogy vegre cicihez juthasson.

Katavirag, ma erkezik anyos-pajtas. :D

Puszi

Kép
Kép
eduarda07

edukám,
majd egy feldíszített fás képet várunk ám. ügyes vagy, hogy sikeresen teljesítetted a küldtést.
edu, jó hogy mentek erre a tornára, biztos jó hatása lesz. itthon a "dévény"-re esküsznek és tényleg jó eredményekről hallani.
ja, nem tudom mennyire vagy sorozatnéző, de ha igen, esetleg nem tudod, hogy a 4400-nak hány évada ment már le nálatok?
a szopi miatt ne aggódj. azért jó sokáig tudtad Monstert szoptatni, ami nem semmi. a fene tudja, hoy miért hagyják el ilyen hirtelen. (amúgy én kb. 4 napig próbálkoztam, de mindig csak sírt és nem szopott. aztán nem erőltettem tovább.) miért nem akarod tápszerezni? a sok tejci miatt? vagy más oka is van?

katavirág,
semmi irigységet nem érzek anyósék miatt. de hátha jól sül el.
kitartás, próbáld a jó oldaláról nézni a dolgokat.
nálunk is Dani éjszaka felsír, felébred. eddig nem volt ilyen. (amúgy kint van a 2. fog is.) lehet, hogy jön egy 3. fog? nem tudjuk, mert nem engedi megnézni, de veszett módon dörzsöli mindenbe az ínyét.

rima,
na milyen itthon? mário még nem jött utánatok?

kölyök,
jó volt olvasni a "hosszúdat". várjuk ám nagyon a képeket. Ti mikor jöttök haza egy kicsit?

aranyeso,
irigy-irigy. csak azért mert mauritiuson amikor jártunk, egy elég kellemes szállóban heverésztünk 2 hétig. itthon megnézve a szálloda-láncot az interneten, kiderült, hogy malájziában is vannak nekik szállodáik, gyönyörű helyeken. na akkor jött az elhatározás, hogy oda (is) mindenféleképpen el kell még jutni. elég szép országnak tűnik (mármint amit megmutatnak magukból).
remélem minnél hamarabb összejön kis aranyeso. tudod, kitartóan gyakorolni, próbálkozni - legalábbis a férjeknek ez nagyon bejön.

na megyek, mert nem az én gépemen garázdálkodok. az enyém besz.rt, így szervízben van. alaplap és dvd mh. csere. még jó, hogy garanciális...

Szép napot, éjszakát Nektek!
Bamba

Kép
1bambi

Hello csajok :!:

Nehany napja teljesen zombi vagyok, mert a nagy meleg ellenere megiscsak vannak itt is gyerekbetegsegek es ennek iszom most a levet (Olika persze sokkal jobban). Vasarnap vendegsegben voltunk, olyan medences, strandolosban, atomeros napfenyben es estere Olinak hirtelen 40 fokos laza lett. Tipikus beteggondolkodas modjan hajnali 3-kor dontottem ugy, hogy bevisszuk eletunkben eloszor orvoshoz, igy csak masfel orat kellett varni. Igazabol csak attol ijedtunk meg, hogy esetleg napszurast kapott, ami eletveszelyes csecsemoknel. De szerencsere nem. Megnyugtattak minket, hogy akkor sokkal rosszabbul lenne es allandoan hanyna :roll: A lazacska csak lassan csokken, Olikam meg mintha nem is maga lenne, csak uvolt non-stop. Meg a sarga labdaja sem erdekli. Hetfon apaval felvaltva vittuk le setalni a parkba, mert ott jobban erezte magat, addig legalabb anyosomek erkezese elott ki tudtam takaritani. A mostani 3. ejszakank volt a legszarabb. De most mar csak jobb lesz. Azt mondjak, itt most van egy virus ( a betegseg neve roseloa infantum) ami eleg gyakori, minden gyerek elkapja 2 eves koraig) amivel tobb gyereket is orvoshoz vittek a napokban. 3-4 nap laz utan kiutesei lesznek a torzsen es a fejen. Na ezeket meg nem latom, de varjuk oket nagyon :wink:

Amugy anyospajtasek is befutottak idokozben. Egyelore meg azt sem tudjak, hol vannak, nappal van-e vagy ejszaka. Pedig anyosom allitotta, hogy neki bizony kicsi az alvasigenye es nem lesz faradt :lol:

En meg nem lattam itt elo karacsonyfat, csak mut. Apjuk feladata lesz, hogy Szenteste elott szervaljon egyet. Hat kivancsi vagyok, sikerul-e neki :roll:

Itt egy babauszos kep. Szombaton apa is eljott velunk egy extra orara es o furdott vele.

Kép
katavirag

Nehany napja teljesen zombi vagyok, mert a nagy meleg ellenere megiscsak vannak itt is gyerekbetegsegek es ennek iszom most a levet (Olika persze sokkal jobban). Vasarnap vendegsegben voltunk, olyan medences, strandolosban, atomeros napfenyben es estere Olinak hirtelen 40 fokos laza lett. Tipikus beteggondolkodas modjan hajnali 3-kor dontottem ugy, hogy bevisszuk eletunkben eloszor orvoshoz, igy csak masfel orat kellett varni. Igazabol csak attol ijedtunk meg, hogy esetleg napszurast kapott, ami eletveszelyes csecsemoknel. De szerencsere nem. Megnyugtattak minket, hogy akkor sokkal rosszabbul lenne es allandoan hanyna :roll: A lazacska csak lassan csokken, Olikam meg mintha nem is maga lenne, csak uvolt non-stop. Meg a sarga labdaja sem erdekli. Hetfon apaval felvaltva vittuk le setalni a parkba, mert ott jobban erezte magat, addig legalabb anyosomek erkezese elott ki tudtam takaritani. A mostani 3. ejszakank volt a legszarabb. De most mar csak jobb lesz. Azt mondjak, itt most van egy virus ( a betegseg neve roseloa infantum) ami eleg gyakori, minden gyerek elkapja 2 eves koraig) amivel tobb gyereket is orvoshoz vittek a napokban. 3-4 nap nagyon magas laz utan kiutesei lesznek a torzsen es a fejen. Na ezeket meg nem latom, de varjuk oket nagyon :wink:

Amugy anyospajtasek is befutottak idokozben. Egyelore meg azt sem tudjak, hol vannak, nappal van-e vagy ejszaka. Pedig anyosom allitotta, hogy neki bizony kicsi az alvasigenye es nem lesz faradt :lol:

En meg nem lattam itt elo karacsonyfat, csak mut. Apjuk feladata lesz, hogy Szenteste elott szervaljon egyet. Hat kivancsi vagyok, sikerul-e neki :roll:

Itt egy babauszos kep. Szombaton apa is eljott velunk egy extra orara es o furdott vele.

Kép
katavirag

Sziasztok!

Eduarda, gratula a fenyofa vadaszathoz!!! (gondolom a diszites is rad marad) 8) Hat en itt "csak" az IKEA-ban lattam elot, de hat ugy is neznek ki! Mindenhol vagy 4-5 meteres mufenyoket allitanak, befujjak a feher muhoval es izlestelen diszekkel degeszre tomik szerencsetlen mufakat! (szoval nalunk minden mu :shock: ) de hogy meglegyen a hangulata, vettem piros egot, es korbe tekertem vele a lakast - a ferjem legnagyobb oromere! :D

Kata, nagyon edes Oliver babauszos kepe, igazi mosolygos! De szegenyt nagyon sajnalom a betegseg miatt, remeljuk minel hamarabb kigyogyul belole!
Anyosekhoz meg kitartast!!! Bar nem tudom milyen termeszetuek, de ha egyszer vendegeid is vannak 1 baba mellett, az nem eppen leanyalom! (Az en anyosomek is foglaltak jegyet marciusra, juheejjjj! :? )

Bambi, igazabol kirandulni, kellemes 2 hetet eltolteni Azsiaban, az volt az en almom is... de itt lakni... mar annyira nem! :( Kezdhetnem sorolni a negativumokat - de a ferjem a 8 honap alatt vegre megtanitott arra, hogy probaljak meg vele egyutt elni es nem csak panaszkodni. Na ez neha nehezen megy... Tegnap pl. arra mentem be a furdoszobaba, hogy egy jol meghizott, 8 centis csotany probal kiemelkedni a lefolyombol, eddig minden honapban volt egy "vendegem"! Egy magas toronylakasban lakunk, es hat a patkanyok az utcan ugymond baratok! Akkor emlitenem sem kell, hogy mit csinalhatnak az itt lakok az utcan, ha igy megtelepedtek az allatok?! Ennyit az egeszsegugyrol... :roll: Amugy Malajzia szigetvilaga gyonyoru!!! Ha tehetitek oda menjetek BARHOVA! Kuala Lumpurban csak az iker-torony ami egyeduli latnivalo.
Azert nem csak negativumokkal vagyok teli, mert BANGKOK a kedvenc varosom, imadom! :lol:

Kitartoan probalkoztunk most decemberben, es hat most tartok a 29. napon, nekem atlagosan 24-26 nap kozott szokott megjonni (inkabb elobb mint kesobb), es ma arra ebredtem, hogy szuuuurkal a hasam... de meg nem jott meg. Uhogy talan-talan... remenykedunk!
Vendég

Katavirág,
Nagyon sajnálom Olit, Titeket is! Ez nem jó hír!
A fotó Oliról klasz. Hány foga van már?
Aranyeső,
Szurkolok. Nekem az elején sokat fájt a hasam. mármint a terhesség elején. és fémízű volt a szám. a gyanús dolog az elején az volt, hogy hirtelen lettem éhes (ekkor még nem tudtam, hogy miért). hajrá, hajrá!

Kép
1bambi

Sziasztok,

Ma voltunk Monsterrel tornazni es nagyon ugyes volt. A no mindenaron azt akarja elerni, hogy negykezlab alljon vegre. Tegnap ota igazi eloremeno kuszast produkal hason ugyhogy ideje a babyproofing-nak. :D Most epp az etetesevel vagyok gondban mert megint nem hizik semmit es a szopi sem olyan erdekes mar mint regen de a szilard kajat is nehezen lehet belevarazsolni. :roll: Gondolom ha ehes lenne csak szolna. Ujra atalussza vegre az ejszakakat es nappal sem lehet egy rossz szavam ra. A sulyrol jut eszembe, hogy megneztem az itteni novkedesi gorbet es egy fiunak 12 honapos korara az 50. percentilisben 10,5kg-nak kellene lennie. Kivancsi lennek, hogy a magyar tablazat is ezt mutatja e. Nekem ez irrealisnak tunik plane, hogy Monster jelenleg 8,6kg. Honnan tobjak ra 2 honap alatt majdnem kg-ot?
Most ezt gyorsan elkuldom aztan jovok meg mert Monster azonnali vigasztalasra szorul. :D

Kép
Kép
eduarda07

Mar vissza is jottem. Monster vegre bealudt.
Azt nem is meseltem, hogy a gazdasagi valsag miatt itt most nem nagyon vasarolnak Karacsonyra az emberek es ezert a kereskedok teljesen ketsegbe vannak esve. Olyannyira, hogy brutalis learazasok vannak. Monsternek sikerult beszerezni fillerekert a Quinny Zapp picire csomagolhato babakocsijat es csomo dizajner ruhat es jatekot. Most mar jo lesz ha leallitom magam vasarlas teren mert lassan nem ferunk el a gyerek kacatjaitol.

Katavirag, nagyon sajnalom szegeny Olit es benneteket is amiert halalra ijedtetek. Ha jol ertem akkor hajnalban az ER-be mentetek. Remelem nalunk sose jon el ez a pillanat mert a ferjem tuti infarktust kapna amilyen parapapa. Anyos ne felj holnapra mar fel is tamad. :D A ferjed szabadsagon van vagy neked kell szorakoztatnod a rokonokat? Az enyem 22-tol 5-ig lesz velunk. Mar alig varom. Latom Oli is nagy furdobajnok. Es az Anyanak adott mosoly..... :D (gondolom te fenykepeztel)

Bambi, sajnos nincs tevenk ugyhogy nem vagyok otthon sorozat ugyekben. Mi csak dvd-t szoktunk kolcsonozni/venni es azt nezzuk. Monsternek is 2 foga van (alsok) de a jobb felso 1-es mar kezdi attorni az inyt. Tapszert azert nem szeretnek adni mert rohadasig vagyok tejjel es a guta utne meg ha helyette a draga tapszert kellene megvennem es itatnom a fiammal. A cumisuveget amugy sem ismeri es itatopoharbol sem fogadna el szerintem a tapit. Ha nagyon nem hizik lehet az etelebe fogom belekeverni a port energiasurites celjabol. A jatszocsoportban az egyik anyuka gyerekorvosa ezt ajanlotta 10 honapos kortol azoknak a babaknak akik elotte anyatejesek voltak es cumisuveget sem lattak eletukben. Remelem erre sem lesz szukseg. Most reszeltsajttal probalkozom a fozelekbe.

Aranyeso, a terhesegi tunetek eloszor pont olyanok mint a premenstruaciosak. A teszt elotti nap meg en is bosszankodtam a hasfajas es mellfeszules miatt. Szoval csak kitartoan, eljon meg a te idod. Azta 8cm-es csotany!!!! En tuti szornyethalnek. A ferjem is idonkent felveti, hogy nem kellene majd egy Del-Kelet Azsiai allast elvallalni egyszer a World Bank-nal de aztan arra jutunk hogy majd nagy sokara ha a gyerekek nagyobak lesznek.

Puszi

Kép
Kép
eduarda07

Hello csajszikak :!:

Na, ma mar egeszen kipihent vagyok. Oli "csak" 3x kelt ejszaka, fel 2-kor meg is etettem tappal, mert ugy tunt, maskepp nem megy a tovabbalvas. Reggel edesem arra ebredt, hogy meggyogyult es azota le sem tudom loni. Dani fele pipiskedes megy egesz nap es olyan erovel hintaztatja magat negykezleb, magasba emelgeti a karjait, kitolja magat, mintha fel akarna allni. Apat megkertem, hogy ma este engedje le a racsosagyat, mert nem akarok egyik nap ugy bemenni hozza reggel, hogy kipottyant az agyabol. A kaja viszont nehezen csuszik :roll: Biztosan az elmult napok alvaszavari is a betegseggel voltak osszefuggesben. Ja, es kiutesek sehol, ugyhogy valami mas virus lehetett.

Anyospajtasekkkal egyelore jo a hangulat, igaz ferjemmel meg nem nagyon voltak osszeeresztve :wink: de jovohettol o is szabadsagon lesz, ugyhogy egeszen januar 16-ig otosben leszunk.

Aranyeso :shock: :shock: :shock: azonnal csinalj egy terhessegi tesztet :!: Csotanyok: azok vannak errefele is, szerencsere nem a lakasunkban. De a multkor, amikor levittem a szemetet, elszakadt a nagy zsak a kezemben es egy szal strandpapucsban szambaztam a hatalmas csotanyok kozott :roll: Azota apa viszi le a szemetet :wink:

Edu, tok jo, hogy Monster ilyen jo baba lett :!: :!: :!: Hiaba, vannak jo es vannak rossz idoszakok... Akkor nalatok is anyosveszely fenyeget.... :roll: Igen, Olit en fotoztam, nagyon kis huncut :lol: Nekem nincs magyar percentilis tablazatom, de egy magyar konyv szerint a babak az elso honapban 400g-ot hiznak, utana fel eves korukig havi 600g-ot, utana egy eves korukig havi 500-at. Ebbol ki tudod szamolni Monster idealis sulyat a szuletesihez kepest.

Bambi, Olinak 4 foga van. De szerintem jon az 5-6. is, mert omlik a nyala :lol:

Na csok mara :!:
katavirag

Sziasztok!

Azzal kezdem, hogy teszteltem egy negativat... :( meg mindig szur a hasam, en is meg-meglenditem a hutoajtot, liftezik is neha a gyomrom, de ennyi, varok, sajna nem tudok mit csinalni :shock: nem tesztelhetek minden nap

Eduarda, en ugy tudom, hogy 1 eves korara a csecsemokori sulyukat megharomszorozzak es 73-76 centik.
Az etetessel ugy latom meggyulik a bajotok... :( de kitartas! Elobb v. utobb ugyis jelzik, ha eljott az o idejuk! :?:

Rohanok, a mezes kalacsaim...
Vendég

Aranyeso :( :( :( De ne add fel :wink: Uj ciklus, uj remeny :!:

Oli ma ejjel is kelt, sot etetni kellett :shock: Nem akarom a hajnali kajara szoktatni, de ez esetben elneztem, mert nappal most kevesebbet evett. Na, anyosom, mar osztja is az eszt, mit hogyan ne csinaljak, vagy mit csinaljak. Az a baj, hogy meg ha igaza is van, mar reg herotom van attol, amit mond. Amugy jo a hangulat, eddig. De apa holnaptol nem dolgozik, ugyhogy beindulnak majd az esemenyek :wink:

Lehet, hogy a kovetkezo hetekben ritkabban jovok. Mondjuk ugy, ahogy Kolyok szokott :wink: Nezzetek el nekem.

Puszi :lol:
katavirag

Peddig azt hittem, hogy majd mesélsz nekünk mindig jó kis anyós dolgokat. Jókat sajnáltunk, vigyorogtunk, együttéreztünk, szorítottunk volna. De ha tele a txx-öd, gyere mesélj! Ha nincs, akkor is.

Aranyeső,
Nehogy elkeserdj ám! Majd az új évben!!!

Jaj, képzeljétek tegnap tudtam meg, hogy egy jó ismerősöm magzatja 21 hetesen elment. Bezséltem is vele, de annyira büszke vagyok rá és csodálom, hogy csak előre néz, és a j

Kép
1bambi

nem tudom miért "küldödött el".

Szóval annyira büszke vagyok rá, hogy így összetudta szedni magát. 1-2 hete történt. Dolgozik most ezerrel, talán ez rá a jó terápia. Megpróbál nem agyalni, mert szerencsére azt kiderítették, hogy neki sem és a magzatnak sem volt semmilyen baja, tehát nyugodtam próbálkozhatnak majd. Nem semmi, hogy annyira kedvesen tudott beszélni, nem síránkozott. Basszus, majdnem én bőgtem, és ő adott erőt (persze nem vette észre). Csak előre néz. Kevés ilyen embert ismerek. Nagyon jó ember.

Bocsánat, hogy ilyen szomorú történetet írtam le, csak annyira becsülöm és tisztelem ennek a lánynak az erősségét, hogy azért mertem elmesélni.

Jó hétvégét csajok!

Kép
1bambi

Sziasztok lanyok,

Monsternel megprobaltam bevezetni a natur joghurtot de szegenynek mindket alkalommal hatalmas hasmenese lett. Azt hiszem varok par hetet es megprobalom ujra. Addig marad a sajt allati feherjeforrasnak meg ideje lenne mar a tojassargat is megkostolni. Holnap megyunk tornazni es kedden meg az influenza oltas masodik reszletere. A ferjem keddtol itthon van es csutortok reggel mar utazunk is Floridaba. Most jo is lesz innen elhuzni mert a minuszok melle a jeges szel is betarsult. Monstert szkafanderben kell setaltatnom.
Katavirag, ne torodj anyos beszolasaival, inkabb hasznald ki es menjetek a ferjeddel kettesben romantikazni. Hozzam szerencsere nem jon az anyos es nem hiszem, hogy valaha is egy hazban toltenenk akar egy ejszakat is az ismert elozmenyek tukreben. Szerintem Oli nem ok nelkul ker enni ejszaka ugyhogy nyugodtan adj neki nem fog raszokni. Monster is csinalta par hetig 9 honapos kora korul.
Aranyeso, az eljon majd a te idod mondatot ugy ertettem, hogy eszre sem veszed majd es mar itt irsz arrol, hogy hanyszor kellet megvigasztalni a babadat az ejszaka kozepen. Miutan terhes lesz az ember csak ugy repul az ido es egyszer csak azt veszi eszre, hogy hoppa neki kellene allni a kistesonak is. :wink:
Bambi, nem is tudom mit mondtam volna a baratnomnek ebben a helyzetben. Iszonyatos fajdalom lehetett lelkileg es testileg is neki. A 21 hetes magzat mozgasat mar erezni is. :(
Puszi

Kép
Kép
eduarda07

Sziasztok!!!

Irtam egy marha hosszut ... de elszallt :cry:

Szoval amire meg elmelkeszem:

Bambi, irto nehez lehet a baratnodnek beszelni rola es talpra allni, ill. neked is, mert ilyenkor nem tud igazabol az ember "segiteni" akarhogy is szeretne! :( De en is azt vallom, hogy az elet megy tovabb!
Egyaltalan nem keseredtunk el, majd tudom hogy egyszer eljon az en idom is! (Bar most elegge meglepodtunk, mert eletemben egyszer sem kesett, lehet, hogy ez tudat alatt tortent mar...) most mar lazabbak leszunk, az uram meg ugy fogalmazott, hogy ne aggodjak, "we will make a new one"! :roll: (haha, a holland humor...)

Katavirag, az anyosok mar csak ilyenek, szeretik megosztani az o jol bevalt tapasztalatukat a menyukkel, "segitseg nyujtasa" celjabol :shock: ja, persze, mereszd a szemed, es bologass nagyokat, aztan engedd el a fuled mellett :wink: No meg Eduardanak igaza van, hasznald ki, hogy vigyaznak a kicsire, es iktassatok be egy kis egyutt toltott idot a ferjed-uraddal (kozben ok is elvezhetik a nagymami/papisagot)!

Eduarda, Florida egesz jol hangzik, jo pihit es kikapcsolodast kivanok... no meg egy kistesot! :wink:
A tojassarga nem okoz tulzott szekrekedest a kicsiknek? Teszteld majd le, hogy mikor lesz "nagydolog" :oops:
Mar nagyon szeretnem, ha eljonne az en idom, foleg, hogy itt neha nem tudok magammal mit kezdeni es elvesztegetett idonek erzek minden percet, ezert is lenne jo, ha gondoskodhatnek valakirol (a ferjem utan, szegenynek tul jo dolga van mar ) :wink:
mi 24-en indulunk Amszterdamba 2 het anyossal :lol: meg egy het otthon, kis hazai toltott kaposztaval...

No, de addig is karacsonyra, uj evre ... mindenkinek nagyon kellemeset, es boldogat kivanok!!!!!!
Vigyazzatok magatokra!
puszi
Vendég

Gondoltam, beugrok, mert egyedul vagyok nehany orat Olival, apa elment anyosekkal a varosba.
Eddig elviselhetoen mennek a dolgok. Igazabol a vitak apa es koztem vannak, anyos hatasara :roll: Apa sokszor neki ad igazat es ettol falra maszok. Foleg gyerekneveles es etetes teren.
De azert jol vagyunk es apa testet es lelket is apolom, lassan kezdi kipihenni magat :lol:
Oli pedig gyogyulasa ota hiperaktiv. Univerzalis kisszekunk nyugdijba vonult, mert egy percig sem ul meg benne, bevezettuk az etetoszeket. A babakocsiba is be kell kotni, meg 2 percre is, mert kimaszik :shock: Hentereg, rohog, izeg mozog. Es sajna hebe hoba most is kel hajnalban. Megallapitottam, hogy ehes es azert. Tobb kaja kell neki, foleg lefekves elott. A tapszer semmi. Ugyhogy hazikoszton van dragam, fozelekek, husok. Gyumolcs csak uzsonnara, az is valami keksszel, kukoricaphelleyl. Az az igazsag, hogy 6 honapos kora ota alig egy kilot hizott, ami talan egy kicsit keves, meg ha sokkal sulyosabb is a tarsainal. Most 10.7kg es 8 honapos es 3 hetes. Hat ez van.

Ja, van igazi karacsonyfank :!:

Lanyok :!: Nagyon boldog Karacsonyt Mindnyajatoknak :!: Puszi: Kata
katavirag

Kedves Világban Szétszórodott Anyapajtikáim!

Kívánom, hogy Életetek Legnagyobb Ajándékaival (Gyeremekek, Nagy Ők, Családok, Rokonok, Barátok) nagyon szép Ünnepetek legyen!
Egyetek jó sok finomságot, kapjatok jó sok hasznos és haszontalan ajándékot, nézzetek ezerszer ismételt karácsonyi műsorokat, énekeljetek karácsonyi dalokat, hallgassátok sokszor Wham:Last Christmas-ét, küldjetek rengeteg sms-t, és persze gondoljatok Ránk is. Mert én fogok ám Rátok gondolni...mert Ti is itt vagytok már a hatalmas szívemben!

Puszi Nektek:Bambi

Kép
1bambi

Sziasztok lanyok,

Koszonom, hogy mar masfel eve megoszthatom veletek a gyerekvaras, gyerekneveles es egyeb izgalmak oromet es banatat.
Boldog Karacsonyt!

Puszi
Edu

Kép
Kép
eduarda07

Áldott, békés karácsonyt kívánok mindannyiótoknak!!
((bocsi, visszaolvasni sincs időm, szüleimnél vagyunk,holnapután anyósékhoz megyünk....))

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok,

Nagyon kellemes unnepeket, bekesseget, szeretetet es sok sok ajandekot. Nagyon sokat gondolok ratok es en is koszonom, h mindent megoszthatok veletek.
Sajnos nincs sok idom irni, mert itt van Mario is.

puszi lanyok

Kép Kép
rima

Haliho :!:

Hat, nagyon kedves ez a sok jokivansag :!: Bambi, a tieden egeszen elerzekenyultam :lol:

Mi jol vagyunk, tele programokkal, minden magyar csalad vendegsegbe hiv es kajadomping van :roll:
Anyosom is viszonylag normalis, erezhetoen visszafogja magat belepofazas teren. Tegnap elment apossal a tengerpartra es napszurast kaptak, persze csak enyhet igy este mar nem jottek at zavarni minket :wink:

Az elso napok kimeritoek voltak nekem, mert Oli meg sokszor felkelt hajnalban, mi meg az esti beszelgetesek miatt mindig csak ejfel utan fekudtunk :roll: Volt olyan nap, hogy hulla fardtan csinaltam a bejglit anyosommal este 22-tol 24-ig, mert apjuk ugy kivanta, tanuljam meg :roll: De mar kipihentem magam, egy-ket ataludt ejszaka rendbevagott. Olikat etetem ezerrel :lol:

Megyunk Uj Zelandra januar elejen nehany napra :!:

Az igazi fenyonk nem hullik :!:

Na, megyek, felkeltem Olit, mert reggel 9 ora van es meg alszik :shock: Ilyen mar eleg regen fordult elo. Na pusszantas :!: Irjatok :!:
katavirag

Katavirág, hány fok van, hogy így bírja a fenyő?
hehehe, elképzelem, ahogy anyóssal gyúrjátok a bejglis cuccot. anyós tanítja a kicsi menyecskéjét. hehehe
Új Zéland? Az nagyon klasz lesz. Hú, majd jó hosszú élménybeszámolót, képeket szeretnék kapni...(Nincs neked véletlenül blogod? És a többi csaj közül valakinek?)
Ja, és a no-cigit, hogy bírják anyóspajtiék?

Ja, és gondoltam Rátok...Tényleg.

Kép
1bambi

A fenyofa meglepoen jol birja, meg mindig nem hullik. Egyebkent egy nagyon ugyes vizet is tartalmazo alapzaton all, ez segithet neki a tulelesben. Amugy 30-35 fok van, jo paras a levego, nagyon elvezem :lol:

No cigi :?: :roll: Bagoznak ezerrel :lol: Persze csak az erkelyen. A napokban nyitva maradt Oli ablaka es a fustjuk behuzott egy masodperc alatt a tuzjelzohoz, ami az egesz hazat kiriasztotta az utcara :roll: Ennyit a no cigijukrol :roll: Es meg nekem akartak gatat szabni a napi 4-5 szalamhoz...

Anyosek elutaznak Eszak Ausztraliaba nehany napra, ezt nagyon ertekelem. Utana megyunk mi Uj Zelandra. Ma meg Szilveszter, megyunk buliba. Csak az a gond, hogy valakinek vezetni kell, ez pedig tutira en leszek. Pedig mar azt hittem, kirughatok a hambol :wink:

Irjatok lanyok :!: Nem tudok rolatok semmit...

BUEK :!:
katavirag

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon boldog uj evet kivanok!!!

Ha nem lenne kaja domping, egesz jol ellennek, de anyosom etet egyfolytaban, folyton dicserni kell a foztjet! :lol:
A nagy hoseg utan elvezem az amsterdami hideget, vasarnap pedig megyek Szegedre!!! :D Juheejjj... jo lesz beszerezni 1-2 cuccot amiket nagyon hianyolok :roll:

Hogy sikerult a szilveszteretek??? Remelem mindenki kellemesen eleresztette magat... :lol:

Mindenkinek kellemes regeneralodast! :!: :oops:
Vendég

Helló Anyusok!
mindenki jól van remélem, és élvezi a 2009-es év első napjait.
Nálunk most semmi extra, Dani utálja ha segíteni akarunk neki (nem szabad fogni, amikor áll), elkezdte mondani, hogy mama-baba (bár inkább mámá-bábá) és legnagyobb örömömre elég aranyos hangja van. Most elég egyhangúak a napjaink, mert amikor ébren van a gyermek, mellette kell lenni non-stop, mivel elég bátor. ÉS meglepő, hogy ez elég fárasztó. Amikor kicsit leülnék, eldőlnék a földön, tuti, hogy akkor megy a lakás másik felébe...
A szilveszter öregesen telt, de nem is bánom. Így is másnap úgy éreztem magam, mintha jól bepiáltam és cigiztem volna. Elszoktam én már a késői fekvéstől.
Katavirág, Bocs hogy erőlködtem itt ez a blog dologgal, csak egy lány blogján vannak kirakva ikonok (más blogok) és ott a "Te macskád"-ra húzva az egeret azt írja ki, hogy Kata. Ezért csigázódtam fel.
Gondolom örültek a házban a feles tűzriadó miatt. Bár inkább fals legyen...
Mikor indultok, meddig maradtok Új-Z-on?
Aranyeső,
mikor voltál utoljára "itthon"? Mi az amit itthon tudsz csak beszerezni és nagyon hiányzik?
Többi Anyapajti,
Remélem jól vagytok és jöttök majd jó hosszú beszámolóval.

Húú, ma elmentem a Westend-be, hogy nyugisan körülnézzek. Bakker, itt mindenkinek elromlott a naptárja, mert karácsony előtt bizots nem voltak annyian, mint ma. Nagyon gáz volt...

Legyetek rosszak!

Kép
1bambi

Sziasztok!

Gyors bekukk, a nagy indulas elott! :lol: Teljes extazisban vagyok!
Bambi, szeptemberben voltunk otthon utoljara (egyutt az urammal) de mindig olyan rovidek a latogatasok (3-4 nap)...
Az elmult 2 napban felfedeztem Hollandiat (Amsterdam+ Dan Haag), olyannyira draga, hogy isten bizony vagyunk vissza a malajokhoz :wink: itt mindenki csak vasarol, marha draga igy magyar szemmel, de a hollandokat nem erdekli... huhh
Ja, az eletmento PIROSARANY es EROS PISTA az en konyhambol nelkulozhetetlen!!! :lol: Teljesen kifogytam, igy megyek utanpotlasert, de az elso dolog nalam mindig hogy Turorudit egyek! :roll: Ezek nalam ilyen berogzott "rossz" szokasok!
Nem tudom ki hogy van ezzel???
Legyetek jok, gondolok mindenkire ...
Puszi
Vendég

Hali csajok :!:

Eloszor is EDUUUU, hol vagy :?: Azt mar megszoktam, hogy Rima kicsit ritkabban ir, Kolyok meg plane :wink: De TE EDU, TE nem :!: Remelem, minden ok :!:

Bambi, nem tudtam, hogy a blog tema nekem szolt. Sosem gondoltam arra, hogy blogot irjak. Ellotptak a macskamat :shock: :?: Ird meg a blog cimet :!: A Dani utan maszkalas eljon nemsoka mindnyajunkhoz :roll: Olikam meg csak maszik, de eljut a lakas minden szegletebe. Kezdjuk elpakolgatni az elerheto holmikat :wink: A West Endben en is gyakori latogato voltam. Persze csakis az uram nelkul. O kiakad 3 perc utan barmelyik bevasarlokozpontban :lol:

Aranyeso, az amszterdami repteret kivulrol fujom :wink: KLM lounge tagok vagyunk ugyanis. Megertem a Piros arany hianyodat is :wink: Erdekes modon itt tobb dolgot tudok beszerezni, mint a sokkal kozelebbi Norvegiabol tudtam.

Mi allati jot buliztunk Szilveszterkor, vegul is taxival mentunk a magyar hazibuliba, ahol a tancparkett ordogei voltunk. Pont annyit ittunk, amennyitol jol ereztuk magunkat es masnap 4 ora alvas utan sem voltunk kilove.

Ja, es a karacsonyfank meg mindig nem hullik :!:

Uj Zeland utan jovok :!: Puszi :!:
katavirag

Hali csajok :!:

Eloszor is EDUUUU, hol vagy :?: Azt mar megszoktam, hogy Rima kicsit ritkabban ir, Kolyok meg plane :wink: De TE EDU, TE nem :!: Remelem, minden ok :!:

Bambi, nem tudtam, hogy a blog tema nekem szolt. Sosem gondoltam arra, hogy blogot irjak. Ellotptak a macskamat :shock: :?: Ird meg a blog cimet :!: A Dani utan maszkalas eljon nemsoka mindnyajunkhoz :roll: Olikam meg csak maszik, de eljut a lakas minden szegletebe. Kezdjuk elpakolgatni az elerheto holmikat :wink: A West Endben en is gyakori latogato voltam. Persze csakis az uram nelkul. O kiakad 3 perc utan barmelyik bevasarlokozpontban :lol:

Aranyeso, az amszterdami repteret kivulrol fujom :wink: KLM lounge tagok vagyunk ugyanis. Megertem a Piros arany hianyodat is :wink: Erdekes modon itt tobb dolgot tudok beszerezni, mint a sokkal kozelebbi Norvegiabol tudtam.

Mi allati jot buliztunk Szilveszterkor, vegul is taxival mentunk a magyar hazibuliba, ahol a tancparkett ordogei voltunk. Pont annyit ittunk, amennyitol jol ereztuk magunkat es masnap 4 ora alvas utan sem voltunk kilove.

Ja, es a karacsonyfank meg mindig nem hullik :!:

Uj Zeland utan jovok :!: Puszi :!:
katavirag

[quote="eduarda07"]H írta:eduarda07ello lanyok,

A hetvegenk eleg szarul sikerult mivel mindharman betegek voltunk. Talan a ferjem volt a legjobb allapotban aki mar kifele jon belole. Monster a sok kohogestol es orrfolyastol felkel ejszakankent es mar elore visit az orrszivo latvanyatol. Nekem igazabol csak a pentek volt nehez amikor lazasan Monstert kellett pesztralnom es ugy lefekudtem volna egy kicsit.
Rendeltem par jatekot Monsternek karacsonyra a neten. Tenyleg ti is vesztek valamit a babaknak? Nyilvan nem sokat fognak fel belole de a csomagolast leszakitani es papirt enni izgi dolog lehet.
Katavirag, reszvetem az anyos miatt de gondolj arra, hogy nem nalatok fog aludni. :D Ha ramered bizni Olit akkor tedd azt es te meg lepj le a ferjeddel romantkazni legalabb nem veszekszik az anyjaval es nektek is jot tesz. Ja es ne gyurj ra mar most, hogy milyen szar lesz mert ki tudja lehet meglatja az unokajat es elfeljt minden mast. Az en anyam is annyira elvarazsolodott Monstertol, hogy szinte nem is ismertem ra. (poziiv ertelemben persze) Nekem szerencsem van mert honapok ota nem hallottam anyosekrol. Amikor a ferjem otthon volt szeptember elejen csak azert csinaltam nekik egy fotoalbumot, hogy erezhessek hogy mi az amirol lemaradnak. :twisted: Babanapszemuvege Monsternek is van mivel itt pokoli nyar es uv sugarzas van 4-5 honapon at. Olyat Moster nem tud amit Oli csinal a kepen. Szerdan megyunk egy szakemberhez aztan meglatjuk.
Kolyok, egyutterzek veled megfazas ugyben. Olyan elesettek lesznek tole a babak. Hordozd sokat kendoben Matet biztosan jot tesz neki. En is magamra kotottem Monstert amikor vigasztalhatatlanul szarul erezte magat. Orvoshoz en nem vittem mert szabaly szerint legalabb 3 nap magas laz alatt nem allnak szoba velunk. A lazat megusztuk 2 nap alatt de a tobbi tunet valtozatlanul fennall 1 hete.
Rima, remelem jol erzitek magatokat otthon. Tulajdonkeppen hany kg Leon? En tegnap mar 8,6kg-ot mertem. :D Nekunk csak 3 par ciponk van de ide kell is mert repkednek a minuszok es ne akarom a gyereket allandoan overallban setaltatni. Persze ilyen hajlekony talpu a cipo es a kotoset nem tudja lerugni a labarol.
Bambi, mi a szloncukrot egy kosarban taroljuk a fa alatt. Egyszerubb onnan kivenni mint lecibalni a diszitett farol vagy kicsomagolni es otthagyni az ures logo papirt. :D Az oltasolkrol egyszer mar beszeltunk itt es kiderult, hogy mindenkinel majdem ugyanaz mint Magyarorszagon csak kicsit mas sorrendben. Monster kapott 2 hete influenza ellen es Karacsonykor megkapja a masodikat is belole.
Puszi
beske

Sziasztok lanyok,

Ne ijedjetek meg elek meg csak Monster vegre helyvaltoztato allapotba kerult es nem birok elmozdulni mellole a "szabadidomben" meg rohanok a konditerembe hogy Monster elso szulinapjara ujra a regi legyek. Hihetetlen, hogy az elmult par hetben mennyit fejlodott a gyerek minden teren. Mar nem is baba hanem kisgyerek akivel alkudoznom kell mindenert. Most nincs idom boven kifejten illetve reagalnom a hozzaszolasaitokra de holnap talan be tudom potolni es addig is nehany foto csakhogy ne maradjatok nelkulunk. :D
Puszi

Kép Monster 10 honapos Kép Nagyfiu Kép Karacsony

Kép
Kép
eduarda07

Edu,
hát igen, tényleg már mindegyik baba olyan kis gyerekes inkább, mint babás. Vagy csak mi látjuk annak...
Várjuk ám a beszámolót.
És nagyon vékony vagy!!!
Aranyeső,
Milyen volt itthon?
Katavirág,
Rengeteg képet toljál majd fel Új-Zélandról (is)!

Kép
1bambi

Sziasztok!

Ujra Azsiabol... egy kalandos 3 het utan :lol: Szuper volt a hollandoknal, otthon, es a kodos Albionban is!
Szegeden repkedtek a minuszok (-15-ot fogtam ki - Bambi, hogy birjatok ezt???), es hat sorban alltam millio helyen (APEH, TB, bank stb), no meg persze csalad, baratok, vasarlas!!! Ujjaszulettem! :P (felszerelkeztem konyvekkel, kajaval)
Az uramnak is volt ideje bepotolnia csomo mindent, o is "fiatalodott"!

Kata, az amszterdami repteret most mar en is csukott szemmel jarom, de lassan igy vagyok a kuala lumpurival is :roll: (a ferjem maniakus vasarlo!!!!!!!!!!)
Most egy jo darabig nem akarok repteret latni meg fenykeprol se! :wink:

Latom minden baba nagyon szepen fejlodik, hat igen, telnek a honapok... vigyazzon mindenki magara!!! Varjuk a beszamolokat!

Puszi
Vendég

Sziasztok :D !

Ismet itt :) ! Olyan jo volt otthon es Leon annyit fejlodott. Rajottem, h faraszto a gyerekneveles. Leon tobbemberes baba, az tuti, mindenkit kifarasztott. Mindig kell vele setalni, olyan sebesseggel maszik, h nem lehet utolerni :lol: , az ajtonal felall es integet, meg mondja, h papa. Megmutatja hol van a feje, ha kerdezem es imad etetni :) . es meg rengeteg mindent megtanult.
kb 10kilo es imadja a hasat, de aludni nem szeret.
Unnepek is jol teltek, szilveszterkor ejfelig Leonnal voltunk, az elso szilveszteret nem hagyhattuk ki, majd elmentunk bulizni.
Latom ill olvasom, h ti sem unatkoztatok, sot... :lol: !
Most meg olyan szomoru vagyok, ugy mardtam volna otthon es Leonnak is hianyzik a tarsasag :cry: , meg a munkaval sem tudom mit csinaljak.
Edu! Aron milyen nagy fiu :D ! Mi mindent tud mar? Latod, semmi gond sincs vele, egyszeruen jo kis pasi.
Sajnos most mennem kell, majd meg jovok.
pa

Kép Kép
rima

Sziasztok!

Mi is megvagyunk... csak ha lehet mégkevesebb időm van...
állandóan van valami prgramunk, komolyan, ringatózás, babaúszás, matekozom egyik itteni kislánnyal... talizás a többiekkel... szval nem unatkozom....

nekünk még nincsenek képek karácsonyról, mert amig otthon voltunk a többiek fotóztak és még nem kaptuk meg.
Edu, olyan csudaaranyosak vagytok! És igen, milyen nagyfiain lettek már!!!
Rima, sokat gondoltam ám Rátok! ;)
Katavirág irigy irigy a szilveszteri buli miatt! meddig is vagytok újzélandon?
aranyeső, ne is mond, hogy én hogy utálok repülni. Tavaly, azaz tavalyelőtti nyáron voltunk USAban és vagy 10szer repültünk... (hazafelé már pocakban volt Máté :lol: )
Bambi, azta miket tud már a fiacskád.... Máté is rosszcsontkodik ha nem nézek oda, de én elkezdtem a "lazaanya"ságot és engedem hadd masirozzon szabadon....

jaj felbéredt, puszi!

Kép

Kép
kolyok28

Hello csajok :!: Ujra Brizbényből :wink:

Ki az a Beske :?: Hogy teged idezget, Edu :?: Monster igazi nagyfiu, megzabalom :!: Latod, nem kellett felned mozgasteren... igen, en is tapasztalom, tobb odafigyeles kell, cipoket elpakolni, nehogy a szajaba vegye, szekrenyekbol veszelyes dolgokat kipakolni :lol: Kolyok, Bambi, Rima, fotokat kerunk a kis lurkokrol :!:

Akkor most magamrol.... elegge kivagyok. Uj Zeland csodaorszag, jol sikerult a kis egyhetes utunk, majd meselek tobbet is es igerem, amint magamhoz tertem, kepeket is rakok fol. De sajna, Oli meg sem ismert egy het utan, meg ma is sirva fakadt a kezemben jatek kozben. Mindez hiperaktiv, orokke pofazo anyosomnak koszonheto, aki tulingerelte szegenykemet. Este ajultan fektettem le, mint egy rongybabat. Totalisan az agyamra megy :twisted: A lakas romokban, ellepett a kosz, a konyha ragad, az osszes ablak, tukor osszefogdosva :twisted: Holnap utaznak haza, mar alig varom. Most epp setalnak a varosban. Soha tobbet nem utazom el ilyen sok idore a fiam nelkul es azt sem akarom, hogy a jovoben o vigyazzon ra, meg ha mas csaladtag erre nem is kepes. Nincs ra szuksegem.
Egy onzo szemet, akaratos harpia. Tegnap megerkeztunk es mar a vacsoranal direkt csacsarozott Olinak, hogy csak ot figyelje, ossze vissza pakolta a ruhait, cuccait, reggel azzal kezdte, hogy ne ezt adjam ra, mert izzadni fog benne stb. Borzasztoan erzem magam es varom, hogy teljenek a napok es a fiam ujra eszrevegyen engem is es szeressen ujra.

Ha kinyaltam a lakast es kicsit helyrerazodtam, jelentkezem. Pusza
katavirag

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?