Sziasztok,
Pótlom a pénteki elmaradásomat
Rima,
nem éltem svédo-ban, csak heteket, hónapokat tölöttem ott a páromnál. Jártam ot svéd nyelvtanf-ra is, ami nagyon jó volt. És nagyon tetszik a nyelvük, olyan "éneklős". Jó lenne megtanulni, de először az angolt kellene már jobban megtanulnom. (Most gázban vagyok, mert nem találok a környéken tanárt, pedig kellene a munkám miatt is tanulnom. Muszály, hogy a közelben legyen, mert munka és gyerek mellett kevés időm van. Azt meg nem akarom, hogy ide járjon, mert tuti, hogy fél füllel a gyereket hallgatnám.) Amikor megismerkedtünk ő ott, én itt éltem. Amúgy ő magyar, csak kicsi korában dobbantottak a szülők. de én inkább svédnek látom, már csak a nyugalma, mentalitása miatt. sajnos ,azonban kezd felvenni 1-2 hülye magyar szokást. tök jó, mert olyankor rá szólok, persze én meg csinálhatom
...vagyis, szeretném ha a nyugalma, hozzáállása a dolgokhoz "svédes" maradna.
Aztán hogy mit hoz a jövő, merre fogunk élni, a fene tudja.
Magyarul beszélünk Danihoz, de ha 2-en vannak akkor svédül beszél hozzá Oli. Jó, mert néha olyankor hozzám is svédül beszél (na nem komoly dolgokat, csak pl. hol van ez vagy az? meg ilyeneket) és általában meg is értem. szóval jó, hogy amikor foglalkozik vele (olyan apa-fia dolog), akkor hallom én is, és úgy látszik ragad rám is valami.
4 gyerek?
Az klassz! Bár én nem tudnék annyit nevelni, meg nálunk már gyorsan kellene gyártani
néha elgondolkozok, hogy kellene még egy, de el is vetem, mert mi van ha ikrek kopogtatnának? az lenne ám a
szóval mi maradunk az 1-nél.
leon lehet, hogy így lassabban fog megtanulni beszélni, hogy 3 nyelven beszéltek hozzá, szóval nem aggódni a későbbiekben!!! kiváncsi vagyok, hogy majd neki melyik nyelv fog a szájára állni
edu,
most már azért anyukád könnyebben tud menni hozzátok, hogy nem kell vízum. azért ha mély beszélgetések nem is voltak, azért csak jó volt, hogy ott volt , nem?
Amúgy nekem azt hiszem akkor jött meg a "pirinéni" először, amikor a 3 szopiról 2-re csökkentettem.
az hagyján, hogy elképzelni a terhességet, meg ilyenek, de amikor a pici megszületik, akkor monster 2 év körüli lenne. vagyis nagy pocakkal is kis babábal rohangálni utána, nem semmi. ki is írta? katavirág? mármint hogy kis korkülönbség vannak a tesóival. nem semmi. le a kalappal az anyukájának. az eleje biztos nagyon nehéz, de később milyen jó lehet a tesóknak. de majd úgy is kiderül, hogy monster hogyan változik, mert lehet, hogy egyik napról a másikra már nem is lesz annyi feladat vele
te meg unatkozni kezdesz mellette
és még egy babát akarsz gyorsan
edu, ezek szerint a Te férjed is magyar? ő mit csinál/dolgozik, hogy "lejár a szerződése"? amúgy amerikában tényleg hat hét a szülési szabi? és utána? bölcsi, babysitter?
nálunk is az öltözés külön procedura, és nem csak Dani hanem én is utálom. mert vísít, sír, összehúzza a kezeit, széttárja az ujjait közben. megszokta a nyári kevés ruhát és most ez a sok réteg kiborítja. már kínomban a konyhaajtót rányitom öltözés közben, hogy érezze, hogy a hideg miatt küzdök vele. és nekem is eszembe szokott jutni katavirág ott a jó melegben, hogy bezzeg neki nem kell küzdenie
a fürcsi képek nagyon jók, és TE NAGYON FIATAL VAGY!!!
jó hogy írtad azt, hogy monster bírta a gyerekmegőrzött, mert lassan Dani is rákényszerül, mivel már nagyon szeretnék spinningelni menni...és hát magamra nem akarom kötözni.
gyerekmegörző van ahova járok, majd kipróbáljuk. (bár azt hiszem mindig az anyáknak rosszabb, mint a gyerekeknek, nem is tudom mi lesz majd a bölcsis beszoktatásnál...)
edu! majd azért csak egy pillanatra gondolj rám a nyaralás alatt ,hogy itt milyen fagyos, havas, szeles idő van.
de jó pihit, meleget, nyaralást Nektek.
és ne hableénykoskodjál, tök csini vagy az uszis képeken.
katavirág,
nem a korom miatt (33 még), hanem 1. mi van ha ikrek jönnek?, 2. úgy beszéltük meg Olival, hogy vagy 1 vagy 0 gyerek, 3. olyan jó gyerek Dani, hogy nem merünk kockáztatni. (mármint hogy a következő pont az ellenkezője lenne, az nehéz lenne.) 4. sorolhatnám még....
az apja 25 éve svédo-ban él, az anyja csak 5 évig volt ott, azóta "nálatok" lakik.
bécs jó választás lenne Nektek, szerintem az egyik legjobb eu-i város. és közel is van.
azért a cumik nem semmik. és nagyon jó, hogy Oli baba ilyen nyugis. És utólag is boldog névnapot kívánok neki, bár nem tudom, hogy tartjátok-e neki. (Oli nem tartja, de azért jó nagyot shoppingoltunk az St. Oliverben
)
Le a kalappal anyukád előtt, hogy 4 gyerek 2 évente...sajnálom, hogy a melózás miatt nem ők tudtak 100%-oasn nevelni, de Oli is így volt, bár ő egyke. Ezért én mondjuk nagyon haragszom a szüleire, hogy kiadták pótmamának az első 5 évben. (más miatt is nagyon haragszom rájuk, de mind1.)
nagyon örülök (és büszke vagyok Rád), hogy ilyen pozítiv hozzáállásod van a baba-projekttel kapcsolatban. Nem semmi csaj vagy!
És azon nem gondolkoztál, hogy lehet, hogy egyszerre le is tudjátok az összes kívánt csemetét, ha esetleg ikrek jönnek?
Húúú, azért az benne van eléggé a pakliban, nem? Sok kis katavirág....
Tényleg semmi okot nem találtak, hogy miért nem sikerült??? Nem lehet, hogy túl stresszesen éltettek?
És titoktartásból csillagos ötöst kapsz tőlem!
móncsi,
szegényke, pakolászás. csak túl lesztek rajta. és biztos jó lesz kint. ami engem nagyon meglepett svácban, hogy a húsok ára úgy van kiírva, hogy X/100 gr. Hát, olyan ára is van...
kölyök,
ezek szerint Máté nagyon aktív már???
Rólunk csak annyit, hogy imádom a gyerekemet annak ellenére, hogy kiderült, hogy kis betoji. Vagyis, találkoztunk szombaton egy 5 órával idősebb kisfiúval. amikor közelébe került nyöszögött és sírt. oké, de hogy vasárnap egy 8 hetes lány társaságában is ugyanezt csinálta???
szóval elkezdem hordani majd valami társashelyre, mert ez így elég vicces, gáz, stb.
én még 2x szoptatok, de néha olyan érzésem van, hogy Dani már csak játszik. vagy olyan, hogy kevés a tej, bár még egyszer sem sírt, hogy adjál még, mert kevés a tej anya! lassan egyre csökkentjük, aztán meglátjuk.
Az alvásom még mindig ócska, péntek éjjel 4 órát sikerült aludnom. Pedig Dani alszik, csak néha neszezik, de még mindig nem állt vissza a jó alvókám.
Puszi Nektek innen a hideg, szeles Mo-ról.
Amúgy éjjel olyan jó kis kari-ajándékot agyaltam ki a gyerekeiteknek, de megvalosítani nehézkes lenne...
bocs, ha sok hiba van, de már nincs időm visszaolvasni...