Új privát üzeneted érkezett!

És a diéta lényegét is elmondta?

KépKép
KépKép
geromilo

A Hetényi tel.száma az 503-603 én úgy tudom. Az egy kp-i szám talán ott tudnak neked segíteni.

KépKép
KépKép
geromilo

Kevesebb szénhidrát!!!

Kép

Kép
katlina

Katlina! :!:
A CSNT-t kérd a Hetnyiben és akkor oda is kapcsolnak!
Mondom! Szrintem ne aggódj rajta, mert ekkora mennyiségű cukornak valahogy távoznia kell! Csak hogy megnyugtassalak, nekem anno Mosonyi is ezt mondta!
szilbee

A tel.számot köszönöm!

Kép

Kép
katlina

Szilbe! Ilyenez mikor az ember neki tud ülni:D
Nekünk mindig a karjából veszik. Néán tűrünk. Állítom én rosszabbul vok mint ő:) a végén meg komoly fapofával megkérdi mostmár megyünk haza?. Hát nem édi:D.D:D
Nekem már nem is rémlett, h hogyan kell kérni a csnt-seket:oops:

Katlina! És ennyivel elintézett? Kevesebb szénhidrát és kész? Háát......No comment a dokiról na. De sztem sincs ott baj.

KépKép
KépKép
geromilo

Igen,most végigfutott az agyamon,hogy lehet dokit kellene váltani,de az is lehet hogy csak én fújom fel ennyire a dolgokat!

Kép

Kép
katlina

Nekem ez nagyon tetszik Kép

Kép

Kép
katlina

Diácska!
Szereztünk jelentkezési lapot a bölcsihez! Azt mondták, hogy szeptemberre még van hely. Addig kiderül, hogy jön e a kistesó vagy sem. Ha jön, akkor nem adjuk be, ha nem jön, akkor valszeg beadjuk Leventét, de addig is beadjuk a jelentkezést! Biztos ami biztos!
Veletek mizujs? Megint eltűntél!! Csakúgy mint a többiek!!
szilbee

Sziasztok!

Katlina!Tényleg jó lenne többet tudni a diétáról is.
Nem igazából tudom én sem, hogy mekkora jelentösége van a vizeletben talált cukornak, pedig én sajnos cukorbeteg lettem a terhesség alatt.
A terheléses értékem 8.9mmol/l volt, de a vizelet eredményeim mindig jók voltak.
Engem is diétára fogtak napi 180 gramm szénhidrátot ehettem meg.
Reggelire35g 10óraira 20 ebédre60 uzsonna 20 vacsi35
Ezt most csak olyan mankófélének irtam gondolom neked nem ilyen szigorú diéta kell majd./ ha kell/ De jó volna ha valaki szakamber mondana valami megnyugtatót.
Természetesen semmilyen cukoros dolgot nem ehettem ihattam.
Mindent méricskéltem meg táblázatokból néztem a szénhidráttartalmat.
Nem volt valami könnyü idöszak, szerencsére elmúlt szülés után.
Kivánom ,hogy minden rendben legyen nálad.

Judit! Ez a találkozó nagyon jó ötlet , én is szivesen elmennék.

Szerencsére a mai éjszakánk már jobb volt.
Az idö gyönyörü egész délelött csavarogtunk.

További szép napot mindenkinek.

Kép
Kép
mongi

Sziasztok!!!!
Lányok hogy ti mennyit írtok????? :lol: Na nem szemrehányásként mondom ám nagyon jó,hogy ennyire pörög a topik.
Ildi!
Megvesszük majd igen az ágyat csak először megkell várnunk apa adóvisszatérítését mert hát minden fillérnek helye van sajnos,és most csak így hoppra nem megy a vásárlás...de megvesszük igen.:P

Elin!!!!!
Remélem jobban vagy már???????!!!!!!

Cleo!
Köszi az emilt fogok válaszolni igérem!

Szilbee!
Voltál már a bölcsibe kérni jelentkezésilapot?
A buksi nagysága is teljesen alkati és öröklött kérdés szerintem,de hát ezt a dokinak tudnia kellene :roll:egyébként én nem vettem még észre,hogy Levinek "nagy"a buksija....

Mongi!
Milyen tortája lesz Antóniának,??? Jaj azt még nem is meséltem nektek,hogy Diust bizony egyátalán nem érdekelte a tortája....alig tudtam csinálni 1 képet amin a tortája meg ő is rajta van. Megkapta a motort és azon kívül semmi más nem érdekelte....hát mit ne mondjak tanultam az esetből.

Katlina!!
Az tényleg sok cukor a vizeletben "anno"nekem is nagyon sok volt de nem ennyire,egy kicsit tényleg diétázzál szénhidrát és az üdítők meg persze minden amiben cukor van egy kicsit hanyagolni kell sajnos :wink:
A kiságyban igen benne van az árban az ágyrács+a matrac is így sztem nem vészes az ár.

Más!
A kompról 1 szót,mi Diusnál nem használtunk mert nem igényelte volt járókánk jó nagy méretű és mikor már tudott felállni meg piciket lépegetni ott járt körbe körbe.
1szer kölcsön kértük a szomszésból de hát nem tetszett igazán neki.
Zolikának viszont volt és ő imádta... arra kell figyelni tényleg hogy csak akkor kezdjük el használni mikor már biztosan ül és ügyesen tudja magát tartani,ne terhelje a gerincét a baba..csak ennyit akartam mondani a kompról.
Jó sokra sikeredett bocsika.

sziasztok
Kép
Kép Kép Kép

KépKép
diÁcska

Miért? Mi van Elinnel?? :shock: Már megint lemaradtam valamiről?!! :roll: :oops:
szilbee

Szilbee!!!

Köszi az infót holnap mi is bemegyünk jelentkezési lapért meg feltérképezzük a helyet :lol:

KépKép
diÁcska

Szilbee!
Én kértem a meghívót,az egyik ismerősömnek! :oops:
Ha még nem adtad oda másnak!
E-mail cím: gjohnny@vipmail.hu
Előre is köszönöm!! Puszi.Hajni
Vendég

Fejméret: Timinek 47cm a fejkörfogata, szerintem ő se panaszkodhat hogy kicsi lenne. :P

KAtlina
Huszon akárhányhetes korom óta nekem is mindig találtak a vizeletembe cukrot. Itt a védőnők nézték de csak egy papírcsíkkal. Mindig elszíneződött.
Állandóan diétáznom kellett de a végén kiderült a vércukorszintemmel minden oké. (na jó egy csomó süti után nem annyira) Nekünk van egy nagy vastag orvosi könyvünk és abban olvastam (utólag) hogy a vizeletben lévő cukor a veseműködéssel van kapcsolatban.
Iszol eleget? Én baromi keveset ittam, valszeg az lehetett a baj nálam.
Ágy: Ez nekem is tetszik! :) Nekünk csak egy snassz mezei rácsos ágyunk van de a mai eszemmel már olyat vennék aminek ki lehet később venni 2 pálcát. Ott tudna közlekedni a gyerek.

Zsú
Te aztán ma kietettél magadért! :D Mindenkinek írtál. :D Sokszor nekem is az a bajom mire végig olvasok már nincs idő írni vagy elfelejtem már mit olvastam. Az én agyam már olyan zokni. :oops:
Na meg még ezen kívül olvasok egy pár topikot. Néha oda is írok. Ez már így sok. Olyan függő lettem. :P

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Petri!
Hát az nap nem ittam csak egy pohár vizet,miután a lötyit megitatták velem meg semmit,ezt elképzelhetőnek tartom hogyha több folyadékot ittam volna nem ez lett volna az eredmény

Kép

Kép
katlina

Ma a balkezesekről volt szó a csak csajokban. Állítólag a fejen lévő hajforgó irányából meglehet tudni bal v jobbkezes lesz e a gyerek. A jobbkezeseknek az óramutatóval megegyezően van a forgójuk. A balosoknak ellenkezőleg.
Timinél már kiderült a jobbkezesség. A kanalat mindíg jobban fogja.
Na szalad mindenki forgót nézni :wink: :lol:

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Ő a mi kis Kata babánk!(18hetesen) Kép

Kép

Kép
katlina

Katlina, milyen cuki ahogyan ott csücsül!
Nekem nincsen képem Petikéről!

Berágtam már megint. :x Már majdnem készen voltam, amikor kidobott a szemétláda. :twisted:
Most kezdhetem előröl.

Hajni, Kati bocsi, hogy nem jelentkeztem, de olyan jó volt anyuékkal sétálgatni egy keveset. Legközelebb veletek is fogok.

Zsú!

Sok- sok doboz, vastag filctoll, nejlonzsákok, újságpapír a törékeny dolgokhoz.
Minden dobozra írd rá, hogy mi van benne, és azt is ha törékeny. A legjobb dobozlelőhely a Penny. A banábos doboz a leg tutibb.

Katlina nekem is tetszik a kiságy.

Képzeljétek mi történt ma a Penny előtt. Egy régi ismerősömmel akadtam össze a boltba, neki már három babaucija van a legkisebb nyolc hónapos. Fizettünk, kimentünk aparkolóba a csajszi ott áll a kocsi mellett, és rötyögve mondja apa benn felejtette a kulcsot a kocsiba,most ment el a pótkulcsért a szervizbe. Mi felmentünk, már vagy háromnegyed órája dumcsiztunk, amikor halljuk, hogy kanyarodi egy tűzoltó autó. Gondolom, a csajszi hívta őket, mert az ablak nem volt leengedve, pont dél volt és tűzött a nap, apa meg sehol. Éppen kiszabadították akocsiból, kanyarodott a mentőautó is. Kirázott a hideg is, és majdnem sírva fakadtam. Szerencsére nem volt semmi baja a kicsinek. :wink: :lol:

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó

A férjem bal kezes volt, de "kinevelték" belőle. Jobb kézzel ír, ballal dob, íjazik stb...
Úgy hallottam, hogy öt, vagy hat éves korig váltott kezet használnak a gyerekek, és csak utánna válnak valamilyen kezessé.

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

Ildi!
Dehogy haragudtunk meg amiért nem kerestél!
Majd legközelebb bepótoljuk! :)

Katlina!
Nagyon jól sikerült ez az ultrahangos kép! :lol: :lol: :lol:
És a kiságy is klassz nagyon!!
Vendég

Ildi!
Dehogy haragudtunk meg amiért nem kerestél!
Majd legközelebb bepótoljuk! :)

Katlina!
Nagyon jól sikerült ez az ultrahangos kép! :lol: :lol: :lol:
És a kiságy is klassz nagyon!!
Vendég

:lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!!

Köszi Diácska, megmaradok :lol: !
Ma végre csavarogtunk jó nagyot, délután Széchenyin voltunk.
Most meg a Firefox-szal szenvedtem. Egyszerűen nem tudtam belépni ide, így megint az Explorerhez nyúltam, erről írok...hülye vagyok én ehhez...

Ildi! A kanál az nekem is eszembe jutott, de milyen tel.számról is van szó...?? :shock:

Szilbee! Elmagyaráznád nekem, mi ez a vonalzó neked? Mihez képest mit akar jelölni? Már méláztam rajta eleget :roll: , de nem...

Zsú! Kellemes meglepit okoztál a szép hozzászólásoddal!! Szeretem a meglepetéseket :lol: :lol: !

Én a terheléses cukivizsgálattal úgy jártam, hogy a lötyiivás utáni értékem alacsonyabb lett az elsőnél :)

Katlina, jó ez a kép. Feje, füle megvan, de mi az középen?? Köldökzsinór?

Na, megyek, jön a Sex és New York...nekem ennyi jut :oops:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Diácska!Aranyos lehet Dius a motorral, biztos repeszt vele, ami a csövön kifér.
A torta úgy néz ki, hogy a Marcipánból lesz.3 befutó van az egyik egy házikó malacokkal a másik egy tök egerekkel, a harmadik egy méhkas természetesen méhekkel.
Gondolom még Apa is megnézi és akkor együtt eldöntjük.
Ajándék ötletünk sajnos nincs, jó lenne valami okosat kitalálni.

Katlina! Nagyon szupi az uh kép, gondolom sokat nézegetitek.
Sajnos nekem a dokim soha nem adott képet, pedig jó lett volna.

Petri! ez a forgós dolog nagyon érdekes , úgy néz ki Antónia jobbos lesz. Nálunk vannak a családban balosok is. Én is azt olvastam, hogy igazából ez majd késöbbi életkorban derül ki.

Cleo és mindenki, akit érdekel a bábszinház!!
Megnéztem a honlapot , a következö szolnoki előadás dátuma: március 11. 12:30 , helyszin a Cora.
Elég szerencsétlen ez az idöpont legalábbis nekünk, sokszor ilyenkor alszik Antónia, nem hiszem hogy megyünk.

Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
mongi

Sziasztok!

Köszönjük az újabb jókívánságokat!

Szilbee: Köszönöm szépen, de te sem panaszkodhatsz.

Mongi: Honnan lehet még ilyen figurás tortát rendelni? Csak a Marcipánból? Lehet olyat is, amit én képzelek el, vagy csak katalógusból? Milyen árban vannak ezek a torták? Már mi is készülünk a szülinapra. :D
Jó sokat kérdezek :oops: , de ez lesz az első szülinapunk és még nem vagyok képbe, hogy mit hol vegyek meg. :roll: De majd már a másodiknál rutinosabb leszek. :lol: :wink:

Képzeljétek ma hozták meg a Pampers játékkal kapott sütifalónkat. Annyira jó és tök szupi, hogy magyar nyelven beszél. El is raktam Nellike szülinapjára. Ez lesz az egyik aji. :lol:

Jó éjszakát mindenkinek.
Puszi

Kép

Kép
agica1119

Katlina
Most hogy is van ez a kép. :? Ott csücsül a jobb oldalon? Én nem mindig igazodok el ezeken a 2D-s képeken. :oops: :(

Ildi
Én ha nem csak 1-2 mondatot írok akkor wordbe szoktam és onnan átmásolom. Akkor nem veszik el semmi. :)
A gyerekek bent voltak a kocsiban :shock: :shock: :shock:
Szegénykéim...

Zsú
A praktikerben vagy az obiban (már nem emlékszem hol vettük) van nagyon jó erős kukás zsák. Kék színű. Abba nagyon jó volt ruhákat tenni.

Balkezesség: Nálunk apa elvileg bal kezes lenne. De sajna ő is úgy járt hogy átnevelték jobb kezesre. Így lett neki két balkeze. :evil: Jobbal ír, ha pl kalapál azt a bal kezével, enni mindkettővel tud. A múltkor fordítva tettem a tányérja mellé a kést és a villát. Neki fel sem tűnt csak nekem. :roll:
Én csak azért gondoltam hogy Timi biztos jobbos lesz, mert a kanalat mindig abban tartja. Ha a bal kezébe adom egyből átteszi. Ez még nem jelent semmit???

Bábszínház: szerintetek egy 13 hós gyereket leköt már? Nem szokott ott nagy tömeg lenni? Corában de ott hol?

Ágica
Mert nem Te sütsz tortát?
Én saját kezűleg gyártottam. Pedig nem vagyok egy konyha tündér. Van egy nagyon jó oldal, a www.mesetorta.hu sok jó ötlettel.
ilyen lett:
Kép

na jó nem egy mestermű, de én nagyon örültem hogy meg tudtam csinálni (dicsekedek már egy kicsit)

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Sziasztok!

Petri, ez a torta nagyon szép!! Én is szeretek sütni, de erre azért nem vállalkoztam. Mi a Tünde cukrászdából rendeltünk marcipános tortát a Marci szülinapjára, nagyon finom is volt.
Ilyen volt:
Kép
Azt mondták, bármilyet megcsinálnak, de nekünk nem volt elképzelésünk, úgyhogy fényképről kiválasztottuk.

Úgy tűnik Marci jobbkezes lesz, ezt a forgója is igazolta :)
Abból gondoltuk, hogy inkább a jobb kezével nyúl a dolgokért.

Kár hogy ez a bábszínház pont olyankor van, mikor eljön az ebéd utáni alvás ideje. Különben lehet, hogy elmennénk.

Arra gondoltam, hogy találkozhatnánk a városban valamelyik játszótéren. Szerintem valamelyik hétköznap délelőtt kéne, akkor talán a legtöbben ráérnénk. Ha van valakinek ötlete, az szóljon!!

Üdv,

Judit
judit_79

Mano! :)
Iwiw meghívó elment. Legalább egy nap, mire célba ér!

Elin!
CD24 - 6 DPO jelentése: ciklusnap 24 - 6. dap ovuláció után. A ticker igazából nekem könnyebség, hogy van, mert folyamatosan be vagyok jelentkezve a hőmérőzős oldalra, így sak egy klikk kell a vonalzómon, hogy ha újabb értéket akarok beírni.
szilbee

Sziasztok!

Sz...os gép kidobott! :evil: :evil:

Petri! még egyszer próbálkozok a képpel és ha nem sikerül akkor tényleg elküldöm. Előre is köszönöm!
NAgyon szupi volt a tortátok és szép sima a máz rajta. Nagyon ügyes vagy.

Hú a MArcié is nagyon tetszik. Mi a Zagyvából szoktuk rendelni de nem vmi fantáziadúsak. Viszont nagyon finomak.

Katlina! De jó, hogy van a babácskádról képed. Én amikor Trixivel voltam ,,terhes" kértem kazettára felvételt a korházban és mikor már megszületett a gyermekágyas osztályon feküdtünk, a Szolnok Tv éppen forgatott és minkett is felvett. Mondták, hogyha viszünk kazit felveszik nekünk az adást. NA én vittem azt amin az ultrahangos felvétel volt. Mondtam, hogy honnan vegyék fel. A barmok elfelejtették és letörölték. :evil: :evil: :evil: NApokig csak sírtam ezt már soha nem lehet pótolni.

Mindjárt rakok fel képet.

phpBB: Kép
kati74

Ime az én kis családom!
Kép

Kép

Hát igen engem nem nagyon szeret agép. Itt is úgyí nézek ki mint aki túl van 2-3 fél decin.

Szép napot mindenkinek!

kati74

Szilbee!

Nagyo szépen köszönöm a meghívót!

Kati! :lol: :lol: :lol: :lol:
Ne csüggedj nekem is van ilyen jól sikerült képem! :lol:
Vendég

KAti
NAgyon szép a családod! Trixi már kész hölgy, nagyon jól áll neki a kalap. :) Szonja is gyönyörű szép húsos bébi :D Mennyi a súlya?
Te pedig nem tagadhatod a pár kupicát :wink: :lol:
Én most öblögetek egy kis pálesszel. Már több mint egy hete van a számban egy nagy csúny afta. :evil: Annyira fáj :evil: Ilyenkor mindíg öblögetek :twisted: Jó pálinkaszagú lehetek :lol:

Judit
Nagyon szép volt Marci tortája! Lehet hogy én is ilyet sütök jövőre :) Egyébként nem volt nehéz megcsinálni. Könnyű a marcipánnal bánni. Ha nem sikerül elsőre kinyújtani akkor csak össze kell gyúrni és lehet újra próbálkozni.
Ami a marcipán masszára van írva hogy vizes kézzel kell vele dolgozni egy nagy baromság!!! Nem értem miért írják rá :? akkor ugyanis ragadni fog és képtelenség formázni.

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Kati!
Gyönyörű lányaid vannak!
Trixi-t még nem bombázzák a fiú osztálytársak szerelmetes levelekkel?? :lol:

Petri!
Afta!! :? Nekem fogorvos után jön elő. Annyira kellemetlenül tud fájni!!
Tényleg!! Megnézted a párod forgóját?? :lol:

Bábszínház:
Én sem értem miért pont akkorra teszik. Jó esetben a gyerkőcök 4-5 éves korukig ebéd után is alszanak. Kérdem én, hogy akkor ki megy el az előadásra?? :shock: :roll:

Ágica!
Második? Csak nem tervbe vettétek? vagy csak én értettem félre a kacsintást? :oops: :lol:

Ildi!
Hogy te miknek vagy szemtanúja! :shock: Nem semmi story. :?
Figyu! Pocis képen tennél fel a kedvünkért! Csak hogy tudjuk irigykedni! :lol:
szilbee

No itt vagyok én szopott gombóc fejjel! :lol:
Nyugodtan tessék röhögni.... én is azt teszem!
Keresek egy másik avatart, mert ez már nem mutatja a valóságot!! :lol: :lol:

Kép
szilbee

Szilbee!

Te aztán nem vagy semmi!Sajna nem tudok képet feltenni, mert nincsen meg a megfelelő technikai háttér. Bár lehet, hogy még is lesz. Eszembe jutott valami! :shock:
Bocsi ma biztosan nem lesz, mert már anyuék elindultak otthonról, és nem akakrom, hogy visszaforduljanak " csak " a digi gépért.
Jó nagy már a hasam, olyan mintha lenyeltem volna egy görög dinnyét. Szerintem hátulról nem is látszik, hogy terhes vagyok!
Ja a buszon így sem adják át a helyet, hogy gyerekkel és terhesen szállok fel rá. Na jó csak lépek, neken sincsenek szuperwumen tulajdonságaim.

Kati!

Gondolom a férjed már beszerezte a légpuskát, a fiúk távoltartása végett. Nagyon szép Trixi.
Az én lányom is szerelmes, de én már nem mondok neki semmit. A válasz mindig, jaj anya nekem tetszik. Hú ez a lányos anyák sorsa.

Petri, csak a kicsi volt benn a kocsiban egyedül. Gondolom már nagyon sírhatott, biztosan nem értette, miért nem veszi ki az anyukája.

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

Szilbee, nem is vészes.
Vannak nekem is olyan képeim, ami ránézésre húsz év börötn. :twisted: :P :lol: :wink:

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

Kati! Nagyon szép a családod. A két kislány hogy hasonlít egymásra! (legalábbis nekem úgy tűnik.)

Szilbee! Ő lenne az a "nagyfejű" gyermek? Hát szerintem teljesen arányos :) De nem értem, mi a baj a frizuráddal! :?:

Petri! Egyszer próbálkoztam én is hogy készítek marcipánból torta-bevonatot, de nem sikerült, folyton szétszakadt. De lehet, hogy pont azért mert a leírás szerint vizes kézzel próbáltam. De azért elfogyott a marcipántömb, mert szeretjük a marcipánt nagyon :D

Ildi! Benne van a mai újságba ez a story az autóban maradt babáról. Azt írták, hogy szerencsére hamar jöttek a tűzoltók, betörték az ablakot, és nem lett semmi baja a picinek. Gondolom hogy nagy volt a rémület.
judit_79

Ildi, szerintem egyáltalán nem nagy a hasad még. Ha gondolod, holnap viszek fényképezőt, és lefényképezem :)
judit_79

No ez egy tök jó megoldás!! :D 8)
Én már nagyon kíváncsi vagyok! :D
szilbee

Ja igen :!:
Nekünk inkább a hétvége lenne jó, az összeröffenésre. Délelőtt főzök és csak egy órát tudunk kint lenni a szabadban, mert utána 11:30 és 12:00 között ebéd és alvás van kb. 3-ig. Aztán meg jön haza apája 17:00 körül vagy hamarabb.
szilbee

Sziasztok!

Megint nagyon sokat irtatok.

Ágica! A Zagyva cukiban is készitenek gyerekeknek tortákat, de sajnos azok nem voltak valami szépek és huszonsok szeletesek.
Nekünk meg nem kell nagy csak a nagyszülök jönnek majd.
Azt nem tudom, hogy a Marcipánban elképzelés szerintit csinálnak-e, de a Zagyvások bizti nem.
A Marcipános drágább ott kb 5-7 ezer 1 torta, igazából a marcipánt kell megfizetni. Csak kevert krémeset tudnak csinálni, hogy megbirja a marcipánboritást. De kevert krémböl is több féle van.

A sütifaló bödön nagyon jó, Antónia a mai napig nagyon szeret vele játszani, biztos Nellike is örülni fog neki.

Petri! Régen a bábszinház a Pazában volt, elég sokan voltak. Érdemes volt hamarabb érkezni, hogy jó helyünk legyen.
Voltak kisebbek is, nem mindenki ülte végig, ki hogy birta.
Elég nagyok a bábok, nem az a hagyományos bábszinház.

A tortád nagyon szép, én még nem használtam marcipánt, majd egyszer kipróbálom.

Afta!! Tudom, hogy nagyon kellemetlen, a pálesz egy kicsit fertötleniti. Kb 1 hét alatt múlik el magától is, olajos magvak is okozhatják/nekem a diós dolgoktól szokott lenni/

Judit! Marci tortája is nagyon szép volt.
Nekem jó a hétköznap délelött is, de a hétvége is megoldható.

Kati! A lányok csodaszépek. Általában rólam is hasonló képek születnek.

Szilbee! Akkor te még nem láttad az én hajamat, amikor itthon vagyok

Jó csavargást mindenkinek ebben a szép idöben.

Kép
Kép
mongi

Köszönjük szépen a sok dícséretet! NAgyon aranyosak vagytok!

Petri! Szonja kb. 7.80-8kg jörül lehet. De pontosan csak a 6 hónapos vizsgálaton derül ki. Eza marcipán izgatja a fantáziámat. Még én sem mertem eddig venni mert nem tudtam, hogy kell vele bánni.

Szilbee! Trixi még csak mostanában kezdi mondogatni, hogy a fiúknak tetszik. Szóval kezdetleges a dolog.
Nekem nagyon tetszik a kép, aranyosak vagytok rajta.

Judit! Igen, sokan mondják, hogy nagy a hasonlóság.

Ildikó! A lányoddal megtudod beszélni az ilyen dolgokat mint a szerelem, fiúk stb? Nem szokott lerázni?

Sziasztok, mennem kell mert Szoncsi türeémetlen

kati74

Sziasztok!

A tegnapi háború és béke megírása után ma csak panaszkodni tudok idejutni:( Gergő elkapta ezt a fránya hasmarsos vírust. Ma még csak mostam és mostam..... Csütörtökön kéne menni a bankba fél egyre szerződést írni utánna a közjegyzőhöz. De az a Gergő alvásideje így foggalmam sincs hová tegyem. Nincs senki akire rábíznám. Gyerekes ismerősökre meg azért nem nehogy elfertőzze őket. Na meg hogy induljak el vele mikor bármelyik pillanatban jöhet a leves? Éjjel is csak annyi ideje maradt szegénynek, h az ágyból kiugorjon:( Na mennem kell Milánért a bölcsibe. Most még jár. Gondolom ő is pont csütörtökre kapja el.

Üdv nektek:Zsú

KépKép
KépKép
geromilo

Lányok!
Szerintetek is én vagyok a nagyon hülye, hogy nem aggódom azért, hogy Levente még nem beszél 19 hónaposan??
Nyugodtan mondjátok meg a tutit!! :) Nem sértődöm meg!! Mindenki csak hüledezve néz rám, mikor mondom, hogy még nem mond értelemes szavakat... csak próbálkozik. Viszont már egy évesen eljárt!
szilbee

Zsú!!
:( Remélem gyorsan eltűnik az a fránya vírus!! :cry:
szilbee

Sziasztok !!!
Írtam egy hosszút litániát erre eltűnt !!!!!:evil:
Szilbee!!!
Nekem sem beszél még Dius pedig ő már 2 éves is elmúlt,erre céloztam itt a múltkor,hogy nem minden gyerkőcnek egyforma a fejlődési üteme :wink:
Egyébként jó az a kép amit belinkeltél mi a baj vele?????
Kati!!!
Gyönyörűek a lányaid!!! Trixi melyik suliba jár?
Mongi!
Jó lett volna a bábszínházba menne de hát sajnos az az időpont nekünk nem jó,akkor van alvás meg gondolom mindenkinél akinek pici gyerkőce van....hogy tehették arra az időponrta???nem értem.
Ágica!!!
A sütifaló nagyon jó kis játék én szerettem volna mindig Diunak csak hát őrült drága volt.
Petri,Judit!!!!
Nagyon szépek voltak a tortáitok!!! Hát én nem vállalkoznék a sütögetésre inkább megveszem mert az akkor biztos,hogy jó lesz

:wink:
Ildi!!!
Hogy záródott a picurra az autónak az ajtaja?????
Dius tortája nagyon fincsi volt igaz nem olyan szép.........
Kép

KépKép
diÁcska

Zsú!!!!!
Jobbulást nektek!!!!!!!
Kép

KépKép
diÁcska

Anyám, de jó sokat írtatok! :lol: :lol:

Szilbee
Megnéztem apjuk forgóját. Neki is jobb kezesnek kellene lenni. :roll: Ennyit a forgókról. :lol: Biztos tudták a kedves szülők azért nevelték át. :P
Én se értem mi a baj a hajaddal? Mondjuk Levitől nem sok minden látszik.
Beszéd: unokaöcsém anno 3! évesen kezdett el beszélni. Ha már látod hogy próbálkozik akkor szerintem nincs okod aggódni, meg valószínűleg amúgy se. Gyerekdoki, védőnő mit mond? Érdekli egyáltalán?

Bábszínház: elvileg nekünk találták ki. :wink: Timi ebéd előtt alszik és délután 4 körül. Szóval ebéd helyett felszolgálom neki a bábokat. :wink: :lol:
Már kezd neki is sok lenni a napi két szunya. Egy viszont még kevés. Ebéd után nem tud olyan sokat aludni, hogy kibírja estig. Ti ezt hogy oldottátok meg?

Tali: nekem is inkább hétvégén lenne jó. Akkor mobilabb vagyok, apa tudna fuvarozni bennünket. Olyan mérges vagyok ez miatt, mert van egy autónk kint Fegyverneken (anyóséknál) ezért nem akkor megyek amikor én kitalálom. :x Még nem vettünk garázst, Csaba (apa) nem akar, nem tudom miért. :? Így havi 40 ezret csak fizetgetünk és még sincs itt kéznél a kocsi. :evil: :evil:

Zsú
Jaj Ti szegények.. küldöm a gyógymanókat!
Nincs kéznél egy nagyszülő? Vagy egy rendes szomszéd aki vigyázna a gyerekekre?

A tortát én is előző nap csináltam. Úgy voltam vele ha nem sikerül akkor bezavarom apát a Corába. 8) Ott mindig van torta. Szerencsére nem kellett. :D
A hétvégén muffin sütőt vettem. Van valakinek valami tuti jó receptje? Már egy fajtát készítettem –meggyeset- most is sült egy adag. Egy kicsit meg is barnult.. :oops: mert itt ülök a gép előtt és elfelejtettem. Remélem ehető lesz.

Marcipán: bemásolom ide a mesetorta oldalról. Egyébként akit érdekel tényleg érdemes oda regisztrálni. :!: Akit nem érdekel az lépjen.

Hogyan kell nyújtani a marcipánt? Mit csináljak, hogy ne ragadjon le?
• A marcipán nyújtásához többször átszitált porcukrot kell használni. (Még véletlenül se használj lisztet!)
• Hasonlóan nyújtsd, mint a tésztát, időnként alatta és felette meg kell hinteni kevés porcukorral. Alá több kell, de ne sokat! Csinyján kell bánni vele, mert ha túl sokat használsz nagyon kemény lesz a marcipán, és töredezni fog. Bevonásra alkalmatlan lesz, kis családod viszont boldog, hogy végre lecsaphat rá... :-)
• Mindig száraz kézzel dolgozz, víz ne érje, mert ragadni fog.

Hogyan csinálod, hogy tortáidon olyan sima a marcipán , mint ha ráöntötték volna? Nekem nem sikerül szépen eldolgoznom. Mi a trükköd?
• Az első és legfontosabb, hogy a töltelék-krémmel kívülről is megkenem vékonyan, de egyenletesen a tésztát. Nem csak a "durva" egyenetlenségeket kell így megszüntetni, de azért is fontos, mert ez a "ragasztó anyag", vagy is erre fog rátapadni a marcipán.
• Ezt követően hűtőbe kell tenni, 1/2 - 1 órára, (vagy ha sietős fagyasztóba max. 10-20 percre). A lényeg, hogy kellően lehűljön.
• Ez idő alatt szoktam begyúrni (és beszínezni) a marcipánt. Nagyon odafigyelve mikrózható, de tényleg rövid ideig, épp csak ne legyen nagyon hideg, kemény.
• Az átgyúrt marcipánt szükség szerint 2-3 (4-5) mm vastagra nyújtom és ezzel villámgyorsan behúzom a tortát. Olyan, mint ha egy bőrt raknék rá.
• A lelógó részeknél egyenletesenen elosztom a "bőrt", a nagy felesleget, ami csak "húzza a többit", levágom, és a maradékot gyors, határozott mozdulatokkal elsimítom a tortán. Ezt mind kézzel, nem kell hozzá semmilyen eszköz.
• A még mindig lelógó felesleget, éles késsel körbevágom.
• Amire még figyelni kell, hogy amikor a tortára emelem a marcipánt, ki kell simítani alóla a levegőt. Ha hólyagos maradna, vékony tűvel meg kell szúrni, hogy kiszökjön alóla a levegő, és gyorsan rá kell simítani a torta felszínére.
• Ezután vissza kell tenni a hűtőbe. Később díszíthető.
• Ennyi. - Így leírva bonyolultnak hangzik, de tényleg nem az!

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Zsú én is jobbulást kívánok nektek!
Itasd, itasd nehogy kiszáradjon, de azt is csak kortyonként, mert az talán benne marad. Remélhetőleg csütörtökig jobban lesz. Nálunk az bevált, hogy szinte ülve aludt Ancsika, nálunk ő ilyen nyavajaösszeszedős.

Judit!
Jó lenne, ha lenne rólunk egy-két kép. Köszi. Holnap akkor majd megyünk mi is.

Kati!
Hát igen, van amit meg tudunk beszélni egymással, de van amiről határozott elképzelése van a lánynak. Igazából ez a szerelem szerintem még nem kölcsönös, mármint a fiú részéről. Amúgy meg nem forszírozom, lehet annál rosszabb lenne. Tudom magamról.
Amikor az a psziphopata mászkált a városba és a kislányokat elvitte, na akkor egy nagyon komoly beszélgetésünk volt, már szinte felvigásítás, bár árnyaltan fogalmaztam, de nem akartam megilyeszteni.

Szilbee!

Ne aggódj, Imike nemsokára kettő és fél éves, de még mindig nem beszél folyamatosan. Napról napra egyre többet csacsog, azt már írtam, hogy a szórendet rosszul használja:pl. Imi rossz nem, stb...
Levike is biztosan megért mindent, és az a lényeg. Szerintem nem kell foglalkozni túlságosan a dologgal, pláne nem kell rögtön pszichológushoz :shock: vinni. :roll:
Azért mert aggódsz, nem vagy h....e! :wink:

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?