Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hú, Kópé, jobbulást Nektek! Ezek az elektrolit-pótlók sajnos tényleg szörnyű ízűek. Nekünk ebben szerencsére nincs tapasztalatunk, de gondolom ez csak annak köszönhető, hogy még nem járnak közösségbe.

Tegnap este a fürdőben gáz-szagot éreztünk, úgyhogy most keresek egy cirkó szerelőt. :( Egy ideje már nem melegítette úgy a vizet sem, de ezt betudtuk a gáz fűtőérték csökkenésének.

Dike

Dike
KépKép
KépKép
dike90

Dike, a mi cirkónk Chaffoteaux et Maury, a szerelőnk pedig Müller Rudolf, 30/9642-544. Fiatal és jó szaki.

Kópéék sem járnak közösségbe egyébként, és mégis ez lett... Sőt pl a szobatársunk a Lászlóban egy 1,5 éves kisfiú volt, ő sem volt bölcsis. :(
Még az jutott eszembe, hogy azért is jó ötlet volt anno bevinnem mindkét gyereket, mert így legalább rajtunk kívül már csak egy gyerek került a 3 ágyasba, és ketten voltunk anyukák, ez azért elviselhető. :P Gellértnek nem lett volna még muszáj bemenni, ő infúziót sem kapott, de az apjára nem akartam ráhagyni, ő nem egy ápolónő típus... Így legalább szem előtt volt. Neki egyébként láza is volt, elég magas, Jankának az pl nem is.
Ja meg még az volt vicces, amikor hazajöttünk. Rajtam akkor jött ki a betegség, és úgy kellett hazavezetnem a Hungárián, dugóban. Szerencsére a három őrangyal résen volt... :wink:
klara

Dike, tényleg nem közösségbe járás kérdése: nálunk pl. a férjem "hozta haza" a munkahelyéről. Bár, végül is ő az egyetlen a családban aki közösségbe jár. :)

Az éjszakánk eltelt, óránként keltem, itattam, pelust cseréltem. Anikó kb. 2 óránként szopott, mint 2 naposan (és kb. annyit). De legalább nem hánytunk! Anikó már jobb kedélyű, bár az ivást nem viszi túlzásba, ma a Zs tűnik sokkal levertebbnek. Én is gondolkodtam rajta, h beviszem őt is, de így utólag jobb, hogy nem tettem. Tegnap anyám vigyázott rá, jobb kezekben volt mint nálam! :lol: Mára azonban anyám is felzárkózótt, ő is a WC-ben töltötte az éjszakát. Rohadt egy vírus ez!

Kópé
Vendég

Sziasztok!

Kópé, kitartás, egyszer csak vége lesz.

Mi konkrétan a Cora-ban szedtük össze annak idején, beültettük a bevásárlókocsiba, ott nyalta be valahogyan. Mi sem jártunk közösségbe.
Nyáron csak hányost kaptunk el az unokatesóktól, de ott az egész család kidőlt másnapra.
Viszont mióta Bence ovis, legalább 2 hasmenéses mókát végigcsináltam velük. Ezt mikor tudjuk kinőni?
A rota állítólag csak 3 éves korig fertőz. :?
kyra

Sziasztok!

Jó-jó, akkor csak szimplán szerencsénk volt eddig. Bár mostanában egy csomóan azzal riogatnak, hogy ha majd jön az ovi állandóan beteg lesz, és hogy előtte jól tuningoljuk fel az immunrendszerét. Igaz most is taknyos, mert éjjel állandóan lerúgja a takarót, hálózsákot meg már nem hajlandó felvenni.

Klára, köszi a szerelőt, elmentettem, ez a márka a mienk is, Nectra.
Nektek nem volt még gond vele? Most a garancia papírról hívtam ki egy fickót, de lehet, hogy csak hétfőn jön :roll: Eddig mindíg azt hívtam ki aki anno bekötötte, de nagyon berágtam rá, mert 3szor volt itt/6 ezer, és a hibát nem tudta megszüntetni, pedig csak egy alkatrészt kellett volna kicserélnie, és még ki sem tisztította rendesen.
Dike

Dike
KépKép
KépKép
dike90

Sziasztok!

Szerződésről:
Nem volt kibetüsrész.

A szerződést megkötöttük..ez még csak előszerződés volt.
10%foglalót kellett adnunk..
Az ügyvéd közölte milyen jól keres belőlünk 1%kap..javasolta Annából is lehetne ügyvédnő.

Jó a tudat, hogy lesz saját kislakásunk.
Igaz 20évre elkötelezzük megunkat, de most ez sem számít!

Képzeljétek a bank hitelfolyósítási díjja: 265 000 lenne. dúrva.
Jhéten megyünk be, pontosítani ezt is...de számolni nem tudunk csak decemberben. Lehet, hogy csak januárban költözünk.

Sziszike.

Kép
sziszike1000

Sziasztok!

Tegnapi UH-ról.
Annának 8,89mm-es köve van. Az Uh-szerint lehet évekig el lehetne evvel, felnőhetne vele..stb.

Az urológus szerint nem szabad megvárni a beágyzódást, mert az komoly műtét lenne-veszélyes.
Porlasztást javasolta, ami szte kíméletes.
3kórház csinál ilyet, felhívja és beszél velük vállalják-e.
Ő azt mondta csak egy 20 hónaposról tud, akinek ilyen picin porlasztottak.
Szerdán kell hívnom, az eredmények végett, ki vállalná.
Ha nem vállalják, azt javasolta Debrecenben van egy nagyon jó doki, aki egy tűszúrásnyit ejtene Pankuson, úgy venni ki-nem lenne vágás.
Természetesen ezt is vállalnánk.
Ami zavar, hogy mindenképpen altatnák őt!:(

A dokitól kaptunk egy időpontot, hogy nézessük meg Zsoltit is, mert lehet nálunk családban smmi, de ők öröklik vhonnan vissza.
Alapos, rendes, szimpatikus dokinak tartom, volt mindig Annához is egy pár kedves szava. :)

Sziszi.
sziszike1000

Sziasztok!

Sziszike, a porlasztás azért mégis jobban hangzik, jó lenne, ha vállalnák. Altatás miatt ne aggódj. :) Nem lesz semmi baj.
Hová költöztök?

Dike, Nectra a miénk is. Baromi sz@r márka... Dehogynem volt vele gond, de még mennyi. Még itt is keseregtem miatta tavaly. :? Egy 30ezer ft-os alkatrészt kellett kicserélni, ami épp hiánycikk volt. Az egész országban nem lehetett hozzájutni, a fűtési szezon meg már elkezdődött - volna. A régi szerelő a szakszervízből nekünk is csak ütögette, nem is tisztította, állandóan rossz volt. Aztán ez a fazon rendesen megcsinálta végre. Amúgy ő is a szakszervízben van szerintem, de mi nem rajtuk keresztül hívjuk, nehogy azt a másik bénát küldjék ki helyette. :P

Kyra, a Corában??? Te jó ég. 3 éves korig fertőz? Ezt ki mondta? :shock: Akkor mi, szülők, meg a bölcsis nénik hogy kaphatták el? Meg Gellért fiam is, aki akkor 5,5 éves volt. De az tény, hogy az utóbbi években más hányós-hasmenős betegsége nem volt, bár régen sem volt annyira jellemző, neki a légutak az érzékeny pontja, oda húzódik minden vírus.

Kópé, ugye jobban vagytok? :)

Klára
klara

Sziasztok!

Sziszike, még ez a porlasztás tűnik a leghumánusabb megoldásnak. Kíváncsi vagyok, hogy tudják majd megcsinálni.

Tényleg azt olvastam valamelyik honlapon, hogy 0,5-3 éves korig tombol a rota, de most jobban utánanéztem és találtam olyat is, hogy a nyári hasmenések 30-40%-át ugyancsak a rota okozza.

Változatosság kedvéért Ákosnak is hasmenése van tegnap óta. Komolyan, lövésem sincs, hogy hol kapta el megint. Lehet, hogy sokat lógok a fórumon? :? Remélem most nem fog egy hétig tartani!

Mi felnőttek lehet, hogy nem kapnánk el csak egy találkozásból, de mivel sajnos mi vagyunk azok, akik pucoljuk a végeredményt, így folyamatosan kapjuk a vírusokat. Ősszel én is akkor kaptam el, amikor már mindkét fiú túl volt rajta és mindent kimostam, meg kitakarítottam.

Ha esetleg kisütne a nap rendesen, az biztos elpusztítaná a vírusokat.
kyra

Sziasztok!

Jobban vagyunk, úgy tűnik! Napi 3-4 széklet/fő, elég hasmenéses, viszont hányás azóta sem volt. Anikó újra berendezkedett a szopós baba állapotra... :) Tegnap kissé zokon vette, hogy újra a saját ágyában kell aludnia újra, 3 éjszaka alatt képes lett volna átszokni hozzánk! :)

Kyra, reméljük nem ugyanez a vírus, mert ez tényleg undorító! Bár ez hányással kezdődik, úgyhogy biztos nem ez!

Napsütés már ránk férne, mert az eddigi két nyárias napból az egyiket a kórházban töltöttük, a másikat meg pihivel itthon, mire kicsit kimehetnénk, megint esik! :evil:

Sziszike!

Jó, hogy találtatok egy szimpatikus, alapos dokit, remélem ez a porlasztásos dolog összejön, mert valóban jobban hangzik mint a műtét.

Hová költöztök, ha nem titok?
Vendég

Sziasztok!

Sziszike, jó hogy jó kezekbe kerültetek. Altatás miatt én is izgulnék, de biztos nem lesz gond.

Kópé, :D

Klára, nem a Centrop-tól volt a béna? Mi is csak szívunk ezzel a kazánnal. Anno a vizes ajánlotta, hogy ez tök jól tartja a víz hőmérsékletét, ami igaz is, de amúgy :x Ez a szerelő elég korrektnek tűnt, bár valószínüleg a kéményt kell megnézetni, mert valahonnan víz kerül bele vissza. A melegítő felület kb. 1/3-a totál kormos volt, nem csoda hogy nem volt elég meleg a víz. Úgyhogy még egy kör hátra van.
És hogy ez se legyen elég, estére Róza rosszul lett. :( A "szokásos" nehézlégzés, köhögés. A fél éjszakát végigsírta, hogy fáj a pocakja, mikor köhög. A végén már ő kérte a kúpot, de nem láttam tőle nagy változást. Reggel aztán felköhögött és kihányt egy csomó trutyit, azóta alszik, de még lehet hogy a Bethesda lesz a vége.
Dike

Dike
KépKép
KépKép
dike90

Sziasztok!

Taksony mellett döntöttünk.
Nagyon szép hely, most építik a házunkat, mi mondjuk meg milyen legyen.
Majd később írok róla bővebben, ha szeretnétek.

Anna miatt izgulok még, de bízom a jövőben. Igen az altatástól félek..de többen írták, hogy sztük csak nevetőgázzal altatják el.
Majd mesélek, szép napot és köszi az izgulásért.

Dike: Rózának jobbulást. Jobban lett, mi van veletek?

Sziszike.

Kép
sziszike1000

Sziasztok!

Dike, a korom inkább a rendszerből kerül bele, úgy 5 évente azt is ki kell mosatni, ehhez radiátorszerelő, kp-i fűtésszerelő kell. Most nem találom a nevét annak, aki nálunk csinálta, de nagyon rendes tag volt. Át kell mosni az egész rendszert, többször. Magát a kazánt is, a kádban. Képzelheted, milyen utána a kád. :? A Müller ezt is szó nélkül megcsinálta, pedig nem kellemes meló. Míg nem cirkónk volt, nem gondoltam volna, hogy ennyi macera van vele. És a kazánok élettartama sem valami nagy. Meg tavalyról olyasmi is rémlik, hogy Eriéknél a gyerekek gázmérgezéssel kórházba is kerültek, mert a kéményből visszament a füst a lakásba. Hogy is volt, Eri? Szóval veszélyes üzem... :? A szervíz a Telepes utcai volt, persze, a Centrop.
Rózával mi van? Ez krupp nála egyébként? Gellért is kezdte a hét elején megint az ugatós köhögést reggelenként, van forgalomban most egy vírus, ami ezt hozza ki. :(

Sziszike, maszkkal altatják a gyerekeket szerintem. Gellértet kétszer altatták eddig, én is izgultam, de nem lett semmi baj. :)
Taksony merre van?

Kópé, Kyra, további jobbulást...

Klára
klara

Sziasztok!

Kazán: Igen , veszélyes üzem. Ha a kazánnak nincs is semmi baja, attól még füstmérgezést lehet kapni, ha a szellőzés, kémény rossz, vagy csak éppen minden összejött, mint nálunk. :( Azóta óvatosabbak vagyunk. Mindjárt vettünk CO- mérőt is. :) Egyébként nálunk a cirkó nem a fürdőben van, hanem az előszobában.

Betegeknek jobbulást!
Nálunk az ellenkezője van, szorulás. :(

Eri
simones

Sziasztok!

Köszi, szerencsére nálunk nem olyan veszélyes a kakihelyzet. Meg az a helyzet, hogy nálunk ez a nyavalya nátha helyett szokott lenni 1-2 havonta. Úgy látszik, mi erre vagyunk fogékonyak.

Nekünk Junkers kazán van, 97-ben szerelték be és 2002-re kilyukadt, úgyhogy mindössze 65000 ft-ért ki is cserélték. Ki mondta, hogy ez gazdaságos fűtési mód? Akkor az éves karbantartásról még nem is beszéltünk. :shock:

Viszont a kéményseprő megmutatta, hogy ha valami furcsa szagot érzünk, hogyan lehet megállapítani, hogy nem áramlik-e vissza az égéstermék a kéményből.

Ja, hozzánk is a centroptól járnak karbantartani, nem tudom a hapsi nevét, de úgy néz ki, mint John Travolta.
kyra

Sziasztok!

Köszönjük az érdeklődést, megjártuk a Bethesdát. Az ügyeleten épp mielőtt sorrakerültünk, totálba lehányt engem is, meg magát is :( A drnő meg egyből befektetett minket az Ilka utcába, ahol kapott infúziót, mivel még a vizet is kihányta. Aztán este meg már egész jól volt, jól is aludt, ma délben meg saját felelősségemre hazahoztam. Egyrészt mert csak ventolint fújtak neki, amit itthon is tudok, másrészt itthon a szopós Regina, meg a sok tüdőgyulladásos között féltem, még összeszed valami komolyabbat. De az mostmár tuti, hogy felviszem a Svábhegyre egy alapos kivizsgálásra. Mondjuk némely nővéren kiakadtam, pl. a torokváladék vétel úgy zajlott, hogy se szó se beszéd elkapta és lenyomta torkán a cuccot. Én elhiszem, hogy harminc éve így csinálja, de én meg tudom, ha megbeszélem Rózával előtte, az esetek nagy részében simán hagyja még a szurit is. Ezek után meg már egy sima hallgatózástól is üvöltött. :(
Ez egyébként nem krupp, mert olyankor a belégzés nehezített, itt pedig a kilégzés ( a múltkor kiokosodtam :) ) obstruktív v. asztmatikus bronchitis -hörgőgyulladás. Állítólag kisgyermek korban
előfordul, hogy egy egyszerű vírusfertőzésre így reagál, kinőhető. Vagy asztmás lesz. :cry:

Klára, a mi rendszerünk 6 éves :? , erről az átmosásról még nem is hallottam, de biztosan nem ártana. Egyébként ez a szerelő mondta, hogy ez a kazán letilt ha visszaáramlás van.

Kyra, akkor nem ugyanaz, mert ez távolról sem hasonlít Travoltára :) .
Dike

Dike
KépKép
KépKép
dike90

Halihó!

Én már hallottam az átmosásról, de még nálunk sem csinálták. Jó lenne idén ősszel megcsináltatni, biztosan hasznos dolog. Mi mindig csak feltöltjük vízzel, meg néha légtelenítjük a radiátorokat, de érzem, hogy nem úgy működik, mint régen. Ilyen gázáremelés mellett tényleg utána kéne nézni, hogy lehetne spórolni. Még az is lehet, hogy a bűvös 1500m3 alatt tudnánk maradni. Most hogy a sütő villannyal működik. Melyik ujjamat harapjam....?

Dike: férjem gyerekkorában rengeteget volt kórházban, tüdőgyulladás, asztma, hasonló dolgokkal, mint amit írsz. Jelentem kinőtte. Mondjuk a parlagfűre allergiás, de egyébként egy nátha 2 napig tart nála, nagyjából egyszer egy évben.

K
kyra

Klára: Csepel mellett.
sziszike1000

Sziasztok!

Olvasgatlak ám benneteket, csak nincs mit írnom magunkról igazán...

Bárányhimlős a legkisebbem!!! Meg fogják kapni a nagyok is gondolom. Mivel szopizunk,egész jól bírjuk eddig. Naponta kétszer szódabikarbónás zuhizás, vasalt pizsik egész napra, és semmi fehérje!

Waldorf még mindig jó, a szemtapasz kérdés sikersztorivá nőtte ki magát!
Az a kisfiú, aki a legundokabb volt Jaksival eddig, egyszercsak eltakarta a szemét, h kipróbálja, milyen is lehet az. Már korábban vittem be szemtapaszt a tanárnőnek, aki kapott az alkalmon és megengedte nekik, h kipróbálják. Másnap még a nyolcadikosok is abban mászkáltak az udvaron! :D
Persze a csúfolódás nem fog ettől azonnal megszűnni, de azért sztem ez nagy előrelépés.

Sziszike!
A "csak előszerződés" gyakorlatilag nem különbözik a végleges szerződéstől! Nagyon kérdezz rá mindenre, mert az valójában ugyanaz, csak a neve tűnik ilyen barátságosnak! :cry:

Babádnak jobbulást kívánok. Az altatás valóban gond lehet lelkileg, de a gyerekek könnyen szokták viselni. Hátha bent lehetsz vele a műtőben? Hátha ragaszkodhatsz hozzá?
Nekem 3 éve volt egy beavatkozás, ami után 2 évvel egyszercsak álmomban előjött az egész hangulata! Nagyon érdekes. Most nemrég, alkalmam nyílt műtéten részt venni, és a beteg igenis reagál a hallott dolgokra. Ez azért gond csak, mert általában nagyon rossz poénokat szoktak megengedni maguknak a dokik - gondolom a feszültség csökkentésére.

Hasmenéshez: valóban piciknél vigyázni kell a kiszáradásra - ismerősünk gyereke 2 évesen belehalt. Nálunk is gyakran körbement ez a családban, de amióta nem eszem húst, nem volt velem ilyen!!!
Lehet, h véletlen, de nem hiszem. Minden esetre nekünk sem hiányzik. :?

Puszi mindenkinek!
Ilon
ilon

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk, elmegyünk Velencére egy hétre, drukkoljatok, hogy szép idő legyen.
Kópé, Dike, jobbulást kívánok a kicsiknek!

Vasárnap jövünk.

Sziasztok, Kyra
kyra

Sziasztok!

Ilon: nem tudtam, hogy van esetleg lehetőség arra, hogy a szülő is bent legyen, de meg fogom kérdezni!!
Köszi.

Előszerződést írtunk alá, de a véglegesben más lesz.
Mi sorházat veszünk, 4 házasat, azt írják, hogy 2/8ad tulajok leszünk, ami fura is volt, de azt igérték a végleges aláírásakor meglesz a külön tulajdonlap és 2/2es tulajok leszünk a házunkra.
Ez az egy volt, ami nem tetszett, de remélem tényleg úgy lesz.

116négyzetméter lesz a lakás és 137nm es a kert..a ház emeletes lesz, erkély is lesz hozzá, ami a kertre néz.
Nekünk nagyon tetszik..belső szélső házra szerződtünk le, mert az a legnyugodtabb.

Lehet 2 ünnep közt kötöznénk.:)
Annyira várom már az 5ösben töltött karácsonyt!!

Majd később leszek még, pussz.

Sziszi.

Kép
sziszike1000

Sziasztok!

Gyógyultnak nyílvánítottam magunkat! :D Bár a kaki még nem az igazi, már a dokinéni szerint sem fertőző. Igaz, tegnapra Anikó lett kiütéses, állítólag az is lehet emiatt. Hát remélem is, hogy nem valami egyéb nyavalya.

Sziszike, Jól hangzik! :) Ezt gyorsan eldöntöttétek. Én bezzeg még mindig vajúdok a költözés témán. Már Mátyásföld is szóba jöhet...

Kazán: Lehet, h örülnöm kell a központi fűtésnek (1 közös kazán a tháznak)? Fűtési szezonban szuper meleg van, és nincs is gondunk vele, de az átmeneti időben meg megfagyunk. Na majd az új lakásban! :wink:

Kyra, remélem ott is jó az idő! :)

Ilon,

Húúú, de vacak ez a bárányhimlő! Mire most mindenkin végigmegy! :x

Nekem ez a bárányhimlő a dilim, mert én sem voltam. Magamat be akarom oltatni mindenképpen, de azt hiszem a Zsoltit is mire oviba megy.

A szemleragasztós ötlet szerintem is jó! :D
Vendég

Sziasztok!

Ezt a cikket nemrég kaptam védőnő ismerősömtől.
Elgondolkodtató. :? :roll:
Csaba György: Szója, ha mondom...
http://www.chemonet.hu/TermVil/tv2002/tv0206/csaba.html
vagy
http://www.kfki.hu/chemonet/TermVil/tv2 ... csaba.html

Eri
simones

Sziasztok!

Eri,

Tényleg elgondolkodtató. Valahogy sosem hittem semmilyen táplálkozási trendnek. Mindenki egyen amit megkíván. :P (Persze nyilván bizonyos határokon belül.) A szervezetünk valószínűleg tudja mi kell neki.

Pl. régebben mikor a Zsoltinak hasmenése volt, mindig letiltott a dokinéni a tejről. Persze a folyadékot pótolni kell, és az én fiam meg nem iszik meg semmi mást, csak a tejet és a vizet. Ha beteg volt, akkor meg csak a tejet. Én meg úgy döntöttem, hogy legalább iszik valamit, és nem szóltam a dokinéninek, hogy az tej volt... Erre a mostani hasmenésnél közli, hogy igyon a gyerek, mindegy mit, akár tejet is, mert megdőlt az az elképzelés, hogy a hasmenéses állapoton ront a tej. :shock: Kösz!

Egyedül a genetikailag módosított termékek ellen van bennem teljes elutasítás, de sajnos szerintem ez is csak idő kérdése, hogy mikor engedélyezik Mo-n. Szlovákiában már engedélyezték. :( Ráadásul a szója az egyik "kedvenc" a génmanipulált élelmiszerek között.
Vendég

Sziasztok!

Most olvastam, hogy van egy új vakcina rotavírus ellen. Azt írja két adagban szájon át adható, javallott 2-4- hós korban beadni, de gondolom később is lehet. Egyetlen szépséghibája, hogy itthon még nem kapható, bár az EU-ban már törzskönyvezték.
Dike

Dike
KépKép
KépKép
dike90

Dike!

Nagyon boldog szülinapot az 1 éves nagylánynak!!! :D

Kópé
Vendég

Sziasztok!

Ezt nagy meleget alig lehet bírni..nem is a nap, hanem a páratartalom zavar.:(
Egy jó kis eső jöhetne.

Énis gondolkoztam a tanuláson..ki kellene használni, hogy ingyenes, de valahogy sosem jutok el odáig. Attól tartok nem tudnám összeegyeztetni a tanulást a gyerekekkel..
Ti tudtatok?

Tegnap meglátogattam a mamámat a kórházban..csipőprotézist kapott, elég szőrnyű..:(
Többé nem hajolhat le 90foknál lejjebb, s nem teheti keresztbe a lábát sem, párnát kell örökre alvásközben ott tartania.:(
És a fájdalma sem semmi.:( Sajnáltam szegénykét...

Dike: Boldog születésnapot a picilánynak!!

Kópé: a gyors döntést a 3. baba tudata is segítette.:)

Szép napot.

Kép
sziszike1000

Sziasztok!

Hol vagytok? Mindenki a strandon?

Dike: Isten éltesse sokáig Reginát!

Sziszike, nekem is nagyon tetszenek a sorházak, majd kérünk ám képeket róla!

Bárányhimlő: Anyu nem emlékszik, hogy voltam-e bárányhimlős.
:roll:

Én úgy emlékszem, hogy igen. Lesz ami lesz. Én akkor kezdtem aggódni, mikor a férjem unokatestvére elkapta az óvodás fiától és kórházba kellett mennie, nehogy szövődménye legyen. Ő ugyanis nem volt bárányhimlős kiskorában.

Nekünk nem ajánlotta az oltást a doktornéni, szerinte jobb, ha "rendesen" átvészeli a gyerek, akkor tuti védett lesz egy életre. Kópé, azért Neked biztosan jobb lenne az oltás.

Ja, fürödtünk a tóban, most tök jó a víz, még nem nagyon meleg és jó magas is az idén. Remélem így marad és nem lesz pocsolya.

K
kyra

Sziasztok!

Tegnap kiderült senki nem vállalná Annánál a porlasztást.
Maradna a Debrecen, ha elválallnak..ott tűszúrással veszik ki..vagy megkérdezem nem lehetne-e várni vele, mert, ha igen, a doki szerint 20 hónapos babánál már csináltak porlasztást. Ha várnánk egy évet..?
Csütörtökön megyünk, s Zsoltit is megnézzük a doki javaslatára.:)

Majd mesélek!

Regina, boldog születésnapot!

Mi vasárnap voltunk starndolni, azóta is szenvedek, mert leégtem, persze a többiek nem, 30 faktorossal kenegettem őket.:)
Na jó párom is néhol, de nem ennyire, mint én.:(

Pusssz.

Kép
sziszike1000

Kyra, a páromnak sem volt elméletileg semmilyen fertőző betegsége. Mielőtt Picúr megszületett elment a László kórházba, ahol vettek tőle vért, és ebből kiderült, hogy több mindenen átesett - valószínűleg tünetmentesen - de a bárányhimlőn pl. nem. Neki ott mindenféleképpen az oltást javasolták, így be is adatta magának. Felnőtteknél állítólag sokkal veszélyesebb, ha elkapják a betegséget, márpedig ha gyerek nincs oltva, akkor nagy valószínűséggel hazahozza előbb-utóbb.
mzx

Sziasztok!

Tegnap 10-kor indultunk itthonról és 3kor végeztünk ott, majd Örs felé vettük az írányt(Bank)..párom jött értünk végül 6óra volt mire haza értünk.
Nagyon elfáradtam.

Doki:Zsolinak van kisebb köve 1-2mm szóval nem veszélyes, de figyelni kell rá.
Anna: végül megcsinálják..találtak vkit, aki vállalja, de én attól tartok ez kísérletezés, mert eddig 20 hónapos volt a legfiatalabb baba, akinél csináltak porlasztást.
Tegnap voltunk aneszteziólógusnál is..Annát altatni fogják, mivel kicsi azt mondják nevetőgázzal.
Sok minden volt még, de a lényeg, hogy végül jövőhét csütörtök lesz a porlasztás napja.
Nagyon félek tőle!!!
Utánna még 3 napig bent kell maradni a kórházban megfigyelés alatt. 4éjszaka, s talán hétfőn reggel mehetünk is, ha minden rendben van.
Ha egy szobában szeretnék lenni a picivel az ágy 2500/nap. 10 000-
Két doki műti-végzi a porlasztást+az anesztes..Nem kis pénz lesz a vége és azt sem tudom mit illik ilyenkor adni.
De nem a pénz a lényeg a kicsikém!!! Féltem őt nagyon!!

Porlasztás után a Heim Pál-ba hoznak vissza mentővel, s ott leszünk kb.hétfő reggelig.
Majd írok, most még sok mindenen izgulok, vérvétel lesz-e(biztos), mikor a vércsoportját meg kellene nézni..Az mennyi idő alatt derül ki? Egy pillanat alatt? ....

Sziszi.

Kép
sziszike1000

Sziasztok!

Köszönjük szépen a köszöntéseket Regina nevében is. Sajnos múlt hét elején behalt a gépünk, most is a barátnőméktől írok Sopronból, innen meg egyenesen megyünk Agárdra egy hétre, utána majd megpróbálok feltenni képet is.
Sziszike, nagyon drukkolunk! A vércsoportot szerintem azonnal meg tudják nézni.
Dike

Dike
KépKép
KépKép
dike90

Sziszike!

Nagyon-nagyon drukkolok! Végül is Debrecenben vagy a Heim Pálban csinálják? Mindegy is, lényeg, hogy simán menjen minden! Írj, amint tudsz! Szorítok értetek!

Kópé
Vendég

Sziasztok!

Drukkoljatok holnapra!!
Reggel megyünk 8ra porlasztásra..ahogy közeledik a megfelelő pillanat, úgy izgulok jobban, s jobban.:(

Egyik sem..Üllői úti Sote Klinikák, de a porlasztás után a Heim Pál-ban leszünk.:(

Sziszi.

Kép
sziszike1000

Sziasztok!

Sziszike!
Megy a drukk. :) Gondolom már ott vagytok.

Dike!
Utólag is Boldog szülinapot! :)

Tanulás: Szerintem érdemes. :) Én most fejeztem be a másodikat (2+1 év) :)
Azért össze lehet egyeztetni a tanulást a gyerekekkel, még akkor is, ha nem sok segítséged van. :)

Lakás: Nekünk is kéne már nagyobb lakás, de párom nem akar kölcsönt felvenni. Hát, megértem :(

Eri
simones

Sziasztok!

Nagyon régen nem jártam már erre :oops:

Sziszike: Remélem minden rendben volt és jól viseltétek a dolgot.
Mielőbbi gyógyulást!

Merre mentek nyaralni? Külföld-belföld?
Mi idén még itthon leszünk, apa nem meri bevállalni a 15 hónapossal az utazást külföldre :o

Üdv: Ildi
ildiko71

Sziasztok!

Köszi a drukkolást, végül nem történt beavatkozás..
Az altatós elfelejtette mondani, hogy vizet se adjak neki.
Este 6kor evett 8kor szopi, majd alvás után ivott.
Állítólag 5ig ihatott volna, mert a víz is feljöhet és megfulladhat.
Szóval el lett halasztva, ami megkönnyebbülés volt nekem.

Kiderült Anna híres lesz, csoda gyerek...2 és fél éves volt a legfiatalabb gyerek, akinél csináltak ilyet..Magyarországon.
Lefényképezték és állítólag róla szólnának az előadások, szemináriumok..
A doki 20-ára adott időpontott, megint csütörtökre.
Ő szabin lesz, de megszakítja a szabit, csakhogy ő csinálhassa a műtét. Az ő neve legyen a csoda gyerek mellet. Híresség ilyen áron..
Szóval azt modták meg kell csinálni a porlasztást, mert a veséjére is mehet, ha nőne.
Szóval sok-sok?? van bennem, de a végső döntést a főnővér adta meg. Azt mondta, ha ilyen fontos nekik, akkor biztos nagyon oda fognak figyelni a műtét során és nem vállalták volna el, ha biztos a siker.
Van benne valami. Azt mondta még örülhetek is neki, mert tutti minden tökéletes lesz.
Remélem.
Szóval lányok nagyon köszönöm az izgulást, kérlek 20-án megint tegyétek ezt. Hiszek benne, hogy ez okkal történt, így.
Legközelebb minden jó és tökéletes lesz..nagyon fogok igyekezni!

Párom azt mondta szeretné, ha egy 20 hetes kismama a pici mellett aludna, így valószínűleg ágyat is kérünk.
Most nyugalom van bennem és örülök, hogy, így történt-viszont bosszant, hogy már túl lehetnénk rajta, ha az latatós jól tájékoztat.
Annyira készültünk..
20án is 8ra megyünk, de 8:30 mire altatást elkezdik. Kb.9:30ra leszünk készen. Aztán várjuk a mentőt..:(
Ha ma lett volna a műtét 1re jött csak volna.:( fura és addig mit csináltunk volna?
Annyi mindent megtudtam ma-hihetetlen..okosabb lettem és talán kevésbé is félek már. Már tudom mi fog történni.
Az elmaradt porlasztás után gyalog kellett visszamennünk kezemben a gyerekkel, mert az altatóst elviszi az autó, de minket nem. A hátam a végén már nagyon fájt.:(

Olyan jó ez a is eső!!

Sziszike.

Kép
sziszike1000

Sziasztok!

Sziszike, ez nem semmi. Azért egy ilyen pici gyereknél jobban odafigyelhetnének a tájékoztatásra. De legalább még idejében megtudtál néhány dolgot.

Egy rokonunknak csináltak ilyen porlasztást, de nála is nehezen, mert 20 éves létére kb. 40 kg, nagyon vékony. Talán Annánál sem a kora a probléma (persze az nyilván gond, hogy ilyen pici korban már köve van), hanem a "mérete". Remélem azért minden komplikáció nélkül sikerül majd legyűrni azt a fránya követ. Szorítok én is Nektek.

Többiek?

Elolvadtak a vezetékek?

Építik az oviban a tornaszobát. Jól szétkapták az épületet, kíváncsi vagyok, mikorra rakják össze. Sétáljatok arra, nézzétek meg! (Újvidék, Napraforgó)

Hétvégén Velence, aztán újra itthon.

K
kyra

Szia Kyra!

A korából ered a mérete:)Bár nagyobb, mint az átlag..86cm.

Az a gond, hogy túl közel van minden és sérülhetnek, bevérezhetnek.
Elakadhat a kő...

Énis bízom a jövőben és remélem hamarosan ezis csak egy rossz álom lesz. S a pici elfelejti a szenvedését.

Sziszi.

Kép
sziszike1000

Sziasztok!

Sziszike!
Majd akkor is drukkolunk. :) De legalább most már többet tudsz. :)

Eri
simones

Sziszi!

Hát ez nagyon sűrű időszak nektek!! Remélem 20-án már minden sikerül majd! Eszerint nem lehetsz bent a műtétkor, ugye?

Lányok!

Állítólag tegnap volt egy rádióműsor, amiben azt mondták, h az idén jóval több a bárányhimlős gyerek, mint a korábbi években. Hallotta ezt valaki? Mi lehet az oka? Legyengülnek a babák a rota-vírusoktól? Vagy ti mire gondolnátok?

A két nagyobbikom még pöttyös, de szerencsére túl vagyunk a lázas napokon. Most már csak a szép kis arcukat kell féltenem a hegektől. Bevált a fehérjementes étrend és a szódabikarbónás spriccelgetés.

Remélem jó nyarunk lesz cserébe a kényszer-pihenőért.
Annyi tervem van, most h vége a vizsgaidőszakomnak!

Mindenkinek kellemes nyarat! Sziasztok
ilon

Sziasztok!

Ildi!
Mi nem megyünk nyaralni. Majd legfeljebb a nagyihoz pár napra, de addig is apa dolgozni fog.

Ilon!
A TV-híradóban láttam erről riportot, de nekem inkább oltás reklámnak tűnt. :( Ráadásul az oltás talán csak 20 évig ad védettséget, ezt a riportban mondták. Szerintem utána még rosszabb lesz annak, aki be van oltva, hiszen azt hiszi védett és közben elkapja. :( Persze nem fogja mindenki elkapni. Mi mindketten voltunk gyerekkorunkban, és most egyikünk sem kapta el a gyerekektől. :)
Egyébként én is azt hittem naívan, hogy védve vagyok a TBC ellen, hiszen 18 éves koromban újraoltottak. Aztán pár év múlva kiderült, hogy nem. :( Azóta óvatosabb vagyok, ráadásul akkor már egyre több TBC-s volt itt Pesten. Még jó, hogy nem kaptam el. :)

Eri
simones

Sziasztok!

A tegnapi napom volt talán ezidáig a legrosszabb.:(

Anna ült egy kisszéken, amíg én zsolti ruháit pakoltam, s egy felsőt rángatott a vállfán, mikor az leugrott róla..Panka legnagyobb meglepetésére, mikor is leesett a székről állal.
Vérezni kezdett a szája, azt gondoltam a fogát üthette meg..
elvittem fürödni, megmostam a száját és látsólag minden rendben is volt..fürdés után elaludt.
Mikor felébredt láttam meg mi is történ valójában vele..elharapta a nyelvét, de elég méllyen is, páromnak megmutattam és mentünk is a Bethesdába. A sebészetnél nem kellett sokat várni és kiderült, a gyanum beigazolódott-ezt varrni kell!:(

Felküldtek az osztályra papírokat tölteni, majd 3 óra múlva kezdődött minden..az altatóssal a megbeszéltek szerint kapott az orrába bódítót, majd 5perc múlva jött a műtős érte, az ajtóig kísértük. 1órás volt amit végig izgultunk..életem egyik legnehezebb pillanatai. Imádkoztam a kicsinkért.. :cry:

11 volt, mire kijöttek és elmondták a műtét sikerült, sűrűn varrtak, nagyon mély volt a harapás..
A kicsinket végre kézben tarthattam.:)
Nagyon sírt, a fejében egy cső, infúziót kapott, majd 11:30 fele fájdalaom csillapítót..ami 12 után kezdett el hatni..12:30 volt, mire megnyugodott.
Nagyon nehéz pillanatok voltak.:( A nyelve fel volt dagadva, tiszta láz volt a pici.:(

Ágyat azt mondták nem tudnak adni, de széket természetesen igen..1:30 volt, mire az infuzió lement, ekkor a nővér felajánlott egy ágyat, mert a pici fejét tartanom kell, nehogy a vér visszacsorogjon.
2:30kor felébredt, de 3-tól szerencsére aludt 7ig.
Én semmit nem mertem aludni, s párom igaz 12 fele hazajött, de aludni ő sem tudott.:(
Gonoszság volt, mert nem engedték, hogy 2 szülő legyen bent 1 gyereknél, pedig nagyon jó volt támogatni egymást...

3fele végre énis megnyugodtam, s ittam keveset, mert teljesen görcsben voltam, annyira nehéz volt.:(

A varrás után a nyelve egész jó lett, de nem szoptathatom, csak pépeset ehet és kamillás teát kell innia minden étkezés után.
A fájdalom mostanra, ha ügyesen etetek, itataok-sokat csökkent..egész nap babusgattam. :lol:

Párom is, énis teljesen kivoltunk ma..remélem hamar ágyba bújunk.. :wink:

Hétfőn reggel megyünk vissza kontrollra.
Remélem csak jó mondanak..

A nyelve még 2-3napig lesz feldagadva. S remélem nem piszkálja ki a varratokat-felszívódóak.., de mivel ingerli őt a nyelvével kidörzsölheti.
Kb 1hét mire rendeződik a helyzet.

Ami fura volt az altatós nem fogadott el semmit, viszont a doki nagyonis. De szívessen adtuk, mert a kicsinket nagyon szeretjük.:)

És szegény Pankának hamarosan itt a porlasztás is.. megint altatják, majd..Most mivel ki volt száradva a fejéből vettek vért(4* mellé szúrtak, illetve hiába keresték.)
Mikor le kellett venni a tapaszt, a hajából is vágni kellett, így lett meg az első Anna hajtincs.:)

Sziszike.

Kép
sziszike1000

Sziasztok!

Azt hittem az este jobban fog már menni, de szegénykém nem volt nyugodt..:(
Kapott kúpot és Panadolt is, de a szopi miatt volt a legnehezebb, nagyon megharagudott rám-nehéz volt nemet mondani, hisz nekem is szükségem lett volna rá, de mit tehetek?

Remélem csak pár nap lesz, mert mindketten nehezen bírjuk, én fejegetek, de az ugye más.:(

Éjjel nem sokat aludtam, szegénykénknek szüksége volt rám.
Párom amiben tud segít, éjjel ő is felkellt, de Anna csak hozzám akart bújni..reggel csináltam neki piskótát teáaba áztatva, ízlett neki, majd itattam vele kamillás teát. Moat arika, beszélget.:)

Lehet hamar felejtenek a picik, de most rövid időn belül 2 altatása lesz és 2 műtétje..:( Nehéz időszak ez.
Viszont azt már tudom, hogy együtt szeretnék vele aludni műtét után, hogy vigyázhassak rá. Ez nekem és neki is sokat jelent.
Ma este lehet kint alszok vele, mert jobban tudna aludni, ha érzi vigyázok rá(én kevésbé), ma ezt láttam. Csak félek a szopi miatt. A doki azt mondta tömjem tele fájdalomcsillapítóval és akkor talán megszoptathatom, de ezt nem szeretném.
Most pohárból és kulacsból ihatja meg a tejcit.:)

Igyekszem, de kimerítő ez, de a gyermekeimre nézek és sok energiát nyerek belőlük.:)
Párom most itt játszik velük, olyan figyelmes. :P csinált nekem teát.:)

Sziszi.

Kép
sziszike1000

Sziszi!
Nagyon sajnálom. :( Remélem hamar elfelejtitek majd ezt az egészet. :) Annának jobbulást kívánok :)
Azért nem próbálod meg a szopizást, lehet, hogy tudja úgy tartani a nyelvét, hogy nem fáj neki. Ha pedig mégis, akkor legalább megnyugszik.:)

Eri
simones

Szia Eri!

Köszi.
Félek, hogy a varatok felszakadnak, mert még a pohár sem érhet hozzá.
Megpróbáltam a szopiztatást, de nagyon nagy fájdalma volt. Nagyon sírt és inkább a hiányától szenvedjen, mint a fájdalomtól..szerintem csak pár napig kell már szünetelnünk.

Nekem is hiányzik, de a hétfői kontrollt megvárjuk.

Sziszi.

Kép
sziszike1000

Sziszi!
Sajnálom, ezt nem tudtam.
Remélem Anna jobban van már. :)

Eri
simones

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni Tőletek bölcsi-ügyben.
11 hónapos a kislányom és úgy tervezem, hogy jövő ősszel mennék vissza dolgozni. Mostanában annyi rémhírt hallottam, hogy nincs elég hely, meg hogy állítólag nem árt már egy évvel korábban jelentkezni stb, hogy már totál tanácstalan vagyok.
Nagyon szívesen venném, ha megosztanátok velem "bölcsis- élményeiteket" ! :)

előre is köszi,
kriszta
noramara

Sziasztok!

Sziszike, hát ez borzasztó, amik szegény kis Annával történnek. :(
Fájdalomcsillapítót egyébként nem adsz neki? Mert ha igen, akkor kevéssel utána próbálhatnátok a szopit, amikor a hatása a legerősebb. Csak hogy nehogy elválassza magát. De lehet, hogy azóta már magától is jobb a helyzet. :)

Eri, nem nyaraltok? Akkor majd kereslek, ha itthon leszünk, oké?
Mi tegnap jöttünk haza Szekszárdról, a sógornőméktől, és szerdán indulunk a Tisza-tóra 10 napra. Remélem, jó időnk lesz. :)

Kriszta, bölcsi-ügyben: tényleg fullra teli vannak a bölcsik, tavasszal vagy már akár tél végén érdemes elmenni valóban jelentkezni. Mi a Tihany téribe jártunk, azt jó szívvel ajánlom. :)

Ilon, én nem tudom, hogy több-e a bárányhimlős gyerek, Janka mindenesetre nem kapta el, pedig az ő csoportjukból is voltak ketten, meg úgy tudom, nálatok a Katicában többen is. Párom oltatni akarná a szövődmények elkerülése végett, de én jobban szeretném, ha átesne a betegségen, hogy végleges védettséget szerezzen. Ennek ellenére nem kapta el :)
Hogy döntöttél végül bölcsi, ovi ügyben?

Üdv, Klára
klara

Fiatal Anyukát és Babát keresünk reklámfilm szerepléshez

Keressük azt az aranyos Babát, aki most 8-1O hónapos és Anyukájával szivesen szerepelne reklámfilmben. A forgatás 2006 augusztus 3. vagy 4. hetében 2 nap. Budapesten. Fontos, hogy se a Baba se az anyukája soha nem jelenhetett meg korábban nyomtatott vagy TV reklámban.
Jelentkezni lehet: 2006 július 15-ig, hétköznapokon 9-18 óra között
Nikoletti Petra
Strawberry Films
Telefon: 200 4040 vagy 06 30 9 427 758
nikolettipetra

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?