Új privát üzeneted érkezett!

BOLDOG NÉVNAPOT NELLIKÉNEK!!

Katlina! Amiket Ildikó írt a babakocsi vásárláshoz szempontokat, azok nagyon jók!! Nekem is egy nagy böhöm Bergon van, de azzal is néha nehéz 1-1 aszfaltrepedésen, járdapadkán áttolni. Hát még a kisebb kerekűeket. Áldom magam, amiért ekkora monstrumot vettem, mert Lilcsi gyorsan kinőtt volna egy kisebbet. De arra is gondoltam, hogy én is magas vagyok, az apja is az...és ő semlett kicsi :lol: .

Hexe: én már a terhesség alatt is mindent összeolvastam, és meg is bántam. Szinte 10 helyről 10 féle info jött, teljesen összezavarodtam. Még a doki is mondta anno, hogy ha kérdésem van, inkább őt hívjam fel, ne a netet bújjam. Úgyhogy akire hallgatok, az max. az anyukám, de az sem jellemző. De az orvosok közt is más-más vélemény van, úgyhogy azok után is hiába mennék. Majd Lilijeink mutatják hogy mit szeretnének, kérdés, hogy abból mire képesek :P . Én sem erőltetek nála semmit. :lol:

Amúgy érdekességképpen leírnám, hogy bátyám is, én is mentünk 10 ill. 11 hónaposan, közben pedig 1 évesen 20 kiló voltam. Anyatej kijött belőlem, 3 hónapos koromtól kaptam a rendes tejet és kajákat. Nem voltam soha hízásra hajlamos a korai lisztevés miatt, nem voltam sosem allergiás és beteges sem voltam. Szóval minden téren vannak itt kivételek... szerencsére. Ha nem lennének, milyen unalmas lenne..

Ildikó! Olyan jó volt megint ilyen ici-picinek látni Lilcsit!!! 1000 puszi, hogy megörökítetted!!

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Ewa, te egy picit talán jobban ismersz a többieknél - Ágicát kivéve - ezért tudod, hogy elég határozott a jellemem. Talán ezért is akaszkodunk mindig össze, kimondva vagy kimondatlanul. Először egynéhányunk csemetéjét tituláltad "mintagyereknek", és nem humoros formában tetted. Nem tudom mi a baj a mintagyerekeinkkel. Miért írnám, hogy Lilike végigsírja az éjszakát, amikor végigalussza? Miért írjam, hogy alig eszik és azt is össze-vissza, amikor mindig is rendszeresen és rendesen evett? Miért írjam, hogy nem bírok vele, amikor tényleg jó kislány és csak nagy néha nem fér a bőrébe? Az én gyerekem ilyen és nem tudok róla mást mesélni, csak a tényeket. Aztán jöttél a munkahely témával és kifejezetten nekem címezted a nem igazán jól eső megjegyzéseidet. Én már 20 éva dolgozom. Nem hozzámvágták a "jó" munkahelyet, hanem megdolgoztam érte. Én vért izzadtam a jelenlegi beosztásomért és nem túlzok egy cseppet sem. Kiérdemeltem... Majd ha mögötted is lesz 20 év kemény munka, akkor meg fogod érteni, miért hittél engem emiatt kiváltságosnak. Amúgy egyáltalán nem biztos, hogy ott fogom folytatni, ahol befejeztem. Ezzel tisztában is voltam, de Lilike megérte ezt a kockázatot, de nekem az életem volt és lesz a munka mellette is. Talán ezért tartok ott, ahol most...
Ami most végleg arra az elhatározásra juttatott, hogy nem fogok többé a fórumba írni, az az, hogy nem tetszik neked, hogy én kimerem mondani azt, amit mindenki más - breleértve a fórumos lányokat - gondol. Nagy felelőtlenség egy 5 hónapos gyereket kompba ültetni, amikor még nem is ül és még nagyobb felelőtlenség 6 hónapos gyereket jártatni. Ezt a párod bizonyára tudja is, ezért teljesen érthetetlen számomra az egész. Nincs anya, aki egyetértene veled e témában. Én leírtam, mások meg gondolják.

Azért írtam le neked a gondolataimat, mert nem akarok elkullogni a fórumról.

Lányok!

Többé nem írok nektek, de olvasni foglak benneteket, mert érdekel, hogy mi van a gyerkőcökkel, a kismamákkal és az anyucikkal. A kedvem elment bárkivel is megosztani a véleményemet. Akit mégis érdekel, az megtalál emai-ben vagy máshogy. Sajnálom! Jól éreztem magam köztetek, de ez már múlt idő.

Puszilok minden anyucit és babucit!

Hexe és Lilike ( aki most épp nem mintagyerek, mert az amúgy is magas vérnyomásom még emelgeti a hisztijével ). :lol:

Kép
diehexe

:shock: :shock: :shock:

Most mi van???
Én nem értem a vitát!

[quote="diehexe"]
írta:
diehexe

Nagy felelőtlenség egy 5 hónapos gyereket kompba ültetni, amikor még nem is ül és még nagyobb felelőtlenség 6 hónapos gyereket jártatni. Ezt a párod bizonyára tudja is, ezért teljesen érthetetlen számomra az egész. Nincs anya, aki egyetértene veled e témában. Én leírtam, mások meg gondolják.

Ezzel én is egyetértek! :!: De nem egyedül, magától csinálja?

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Hexe

CSak nyugi! Ne húzd fel magad! Nem hiszem hoyg Ewa "bántani" akar téged. Én legalábbis semmi bátót nem vettem észre.
És igenis ÍRJÁL! Mindenki kíváncsi a kicsi Lilire :!:

Pircsi &
Kép
Kép
petri

asszem ezt nincs ertelme tovább folytatni. bocsanat mindenkitol, akit megbantottam!!! ugy latszik egyaltalan nem tudok fogalmazni :cry:

mintagyereket viccesnek szantam, munkahely teren meg egyaltalan nem rad celoztam, hanem el voltam hulve. sajnalom
ewa

Lányok! :shock:
Két napra kiteszem a lábam és ez lesz belőle?? :? :lol:

Én semmit sem értek, de lehet jobb is... :oops:

:!: A topik hozzászólásokat nem szabasd véresen komolyan venni, mert nem mindig jön le a lényeg meg a szándék. Van hogy érzékeny hangulatunkban félreértjük!!! Ha valakinek más a véleménye az nem baj! és ha nem úgy gondolkozunk mint a másik, az nem jelenti azt hogy rosszabb szülők lennénk, csak mást látunk helyesnek!

Hexe!!! Öri-hari ha nem írsz többet!!! Nagyon szeretnénk, ha maradnál!!
Ewa!!! Remélem neked eszedbe sem jutott a távozás!!!

Pusszantás MINDENKINEK!!!
szilbee

Hogy témát váltsak!

Nem hozták meg az ülőgarnitúránkat, hogy a ... esne beléjük!!
Azt mondták, hogy majd a jövő héten ... ha akkor sem hozzák, akkor nagy balhét csinálunk és szépen elállunk a business-től!

Más!
Leventének jó lett a vérképe! Nem vashiányos és nincs gond a fehérjeszámával sem, csak a dokinő furcsálta, hogy milyen nagy a feje! :shock: Az én családomban mindenki nagy fejű volt gyerekkorában, no meg a párom is nagy fejjel született ...

Nagyon jól esett, hogy hiányoltatok! :oops: :D Köszönöm!!
Azért sem tudtam írni, mert betaknyosodtam és nappal pótoltam az esti alváshiányomat! Most már én is javulok!

Még nem tudtam visszaolvasni, de most megteszem, ha Levente addig nem ébred fel... merthogy már 12-óta alszik... :shock: :lol:
szilbee

Sziasztok!!

Jó nagyot aludtam délután, meg Marci is! Suliban voltam délelőtt, végre megtudtam, hogy a pénzügy vizsgám sikerült, ráadásul 4-es lett :D

Szilbee, örülök hogy jó lett Levente vérképe, szóval egészséges, ez a lényeg!! Még hogy nagy a feje, még ilyet :shock:
Egy kisgyereknek alapból nagy a feje a testéhez képest... A dokik persze biztos jobban tudják

Ildi!
Jövő héten mi is készülünk a bölcsibe!!

Lányok, én sem értem hogy tulajdonképpen mi a vita tárgya! :shock: De ne menjen el egyikőtök se, OK??
Írásba egész más vitázni, mint élőszóban, mert az ember olyat is beleolvashat a sorok közé, amit esetleg a másik nem is úgy értett, és nem tudja megmagyarázni jobban.
Azért tényleg nem szabad itt véresen komolyan venni a véleményeket.
Biztos, hogy Ewa nem akarta megbántani Hexét és fordítva, csak egy félreértés volt!!
Én is azért szeretek ide jönni, mert olyan jó kis társaság gyűlt össze!!
Most egyelőre ennyit!

Judit&Marci
judit_79

Nellike!!!!
Nagyon sok boldog névnapot kívánunk neked!!!
Kép Kép

Lányok mi történt itt ma???? :roll:semmit nem értek az egészből,ne harizzatok már egymásra nem hiszem ,hogy bárki is okot adott volna veszekedésre,nem szabad LÁNYOK....eddig olyan jól megvolt mindenki egymás semmi vita nem volt még,sztem valaki csak félre értett valami és most ezen vitáztok :cry:
Soha nem szabad a gyerkőcök fejlődését össze hasonlítgatni mert ha én ezt tenném akkor már régen "megütött volna a guta " 1-2 dologért,pl:Dia még nem bilizik,nem igazán beszél még stb.....
Ha mindig azt nézném kinek a gyerkőce mit csinál háááát inkább nem részletezem.
Egy szónak is egy a vége ne veszekedjetek és mindenkire számítunk továbbra is a topikban!!!!!!!!

pussza mindenkinek!!!
Kép Kép Kép

KépKép
diÁcska

Sziasztok!

diehexe! Ne csináld már!!!!!!! Továbbra is kíváncsiak vagyunk rád!!! NA!! De tényleg!

Szilbee! Örülök a jó eredményeteknek! Hú mikor lesz amikor Szonja ennyit alszik majd egyhuzamban? Ez igen!

Judit! Gratula a vizsgádhoz!

na lehet, hogy jövök még

phpBB: Kép
kati74

Hú de nagyon kicsi a képünk! Mekkora lehet max a kép, hogy még elfogadja. Mert így nem látszunk rajta! Én 60x60 ra kicsinyítettem le. Lehet nagyobb?

Segítsetek légyszi

Köszi

kati74

Sziasztok!
Az előbb már tök sokat írtam erre kidob a gép! :evil:

Kati!
Tök jó a kép!Szerintem! :lol:

Ewa!
Ne haragudj de én értem mért lett morcos Hexe!Ne menjünk messzire maradjunk a járkálós témánál! Azt mondtad nem dicsekedni akarsz,hanem aggódsz,hogy görbe lesz a kicsi lába!
Hexe szerintem tök kedvesen elmondta a véleményét a dologról,mire te :
[quote] írta:Hexe: Apa egyrészt gyógytornász, másrészt az ortopédián és a mozgásszervi rehabon dolgozik, hát asszem ő és a kollégái minden könyvet helyettesítenek de nekünk szerencsére a doki nénink is áldását adta rá, mert minden gyereknek más a fejlődési üteme és aszondta, ha a gyerek magától csinálja a dolgokat, akkor had csinálja. és szerinte is elég erős Zsófi.

Hát igen,hiába a kacsintós figura ennek bizony éle volt!!! :(

Bea!
De azért ugye nem gondoltad komolyan azt,hogy nem jössz többé felénk csak olvasgatni! Ne csináld már!
Egyébként kérdezted a múltkor,hogy még mindíg délelőtt járok -e sétálni.Még most igen de ha bejön a jóidő,remélem minnél hamarabb,akkor megyünk majd délután is! :lol:

Katlina!
A légzésfigyelőt 15000-ért adják el,ha érdekel majd szólsz!Neked is jó a képed a profilban! :lol: Babakocsi hát ez lehet ,hogy divatos ,és tényleg jól néz ki!De mi van ha tényleg kinövi még időnap előtt! Nekem is bergon van,szerintem vagyunk így egy páran,árban is elfogadható meg Franciska is már majdnem végigéri,de ebben normálisan le tudom fektetni olyan jókat alszik egy-egy séta közben!Jó mondjuk nem buszra tervezték! :oops: Ja de cserélik a kerekét !! :lol: :lol: Ha útközben kipottyan :roll:
Annyira vicces vagyok !NEEM?? :mrgreen:

Na jó puszi mindenkinek!
Jó éjszakát!!!
Vendég

NELLIKÉNEK NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK!!

FRANCISKA,ÉS HAJNI!!

Kép
Vendég

KÖSZÖNÖM MINDENKINEK A KÖSZÖNTÉST NELLIKE NEVÉBEN!!!

Kép
agica1119

Sziasztok!

Az a helyzet, hogy tegnap már félig megírtam a hozzászólásomat, de aztán kitöröltem, és elgondolkodtam, hogy hogyan lehet összevitatkozni a fórumon. Persze lehet, hogy előzményei is voltak, amit én nem ismerek.
Oldjátok meg egymás között, ez nem tartozik ránk. Ez az én véleményem.

Szilbee!
Örülök annak, hogy Levikének jók lettek az eredményei.
Én úgy jártam, anno az ülőgarnitúrámmal, hogy amikor szóltak, hogy megérkezett, csak anyukám tudott elmenni, és még jó, hogy vele választottam ki a huzatot, mert nem olyan színűt hoztak el a gyárból. Persze megpróbálták elsózni, de nem sikerült. Így még vártam két hetet és végre megérkezett az enyém.
Én is nagyon berágtam rajta.

Bocsi, most megyek, mert Imike elég hisztis. Rosszul aludt.
Na pá mindenkinek.

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó

Jó reggelt Lányok!

Most írok mert lehet később már nem tudok jönni a mai nap folyamán!!Tegnap napközben nem nagyon akart aludni Franci,és lehet ma is így lesz vele!
Olyan szépen süt a napocska,de a szél meg úgy fúj! :evil: Lehet ma le se jutunk! Mikor jön már a tavasz!!???? :cry:

Szilbee!
Én is nagyon örülök neki,hogy minden rendben van Leventével! :D
Egyébként,hogy viselte magát a vérvételt?Nekem rémálmom az ilyesmi,én még hála istennek egyik gyerekkel sem voltam ilyen szituációba,de biztos rosszul lennék az idegtől!!

Ildikó!
Hogy vagytok? Mostanában egy párszor már írtad,hogy rosszul alszik Imike,csak nem lesz beteg??Vagy csak lehet érzékeny erre a frontra? Nektek nem voltak gondok az éjszakával.Igaz? Képzeljétek mióta tejpépezünk,nekünk is jó éjszakáink vannak,na nem mondom egyszer azért megébred hajnalba de az már egyáltalán nem vészes!! Tök jó! :lol:

Kati!
Jól látom mintha nagyobb lenne a kép?Most megnéztem a miénk 72x80-as.
Holnap remélem nagyon jó idő lesz ,és tudunk menni sétikálni a gyerkőcökkel! Tegnap vettünk Francinak egy átmeneti kabátot,aztán eszembe jutott,hogy tavaly jóformán tél után egyből nyár lett,lehet nem is lesz rá szükség! :? Na mindegy így jártam!!

Judit!
De jó neked,hogy tudsz aludni napközben Marcival!Nálunk ez úgy megy,hogyha én is lefekszem tuti,hogy csak egy félórát alszik,az én kis Drágaságom,én meg utána olyan nyűgösen ébredek,hogy csak na!Inkább nem is próbálkozom!!

Na jól van csajszik menek,nem untatlak itt benneteke!

Mindenkinek szép napot kívánok!!!

Kép PÁPÁPÁ!!!!!
Vendég

Na, sziasztok!

Először is azt mesélném el, hogy borzasztó éjszakám volt! Tegnap este direkt nem ültem a gép elé, mert tudtam, hogy felhúznám magam megint a sétáltatós téma miatt. 10-kor már aludtam, de 1-kor felébredtem. Forgolódtam, járt az agyam, hogy csak Hexének és nekem jött le úgy Ewa hozzászólása, hogy először a véleményünket kéri, utána, mikor nem azt írjuk, ami neki tetszett volna, akkor meg még mi leszünk a rosszak... Sajnos Hexén jobban lecsapódott a dolog, ő egyenesebben ki merte mondani, de én is egyetértettem vele, csak finomabb formában próbáltam tálalni, hátha elkerülhető az összeakaszkodás :cry: (Ezért írtam le extrém példának a mi esetünket)
Hexe! Ne érezd magad kellemetlenül, és majd ha megnyugodtál, aludtál rá 1 párat, GYERE!!
Én a magam részéről lezártnak tekintem a dolgot, csak hát nem tudom, ezek után mit merjek mondani?

Hexe! Akartalak kérni amúgy, hogy írd már le nekem a komp hátrányait, mert van 1 ismim, akivel levelezek, és ő is előszeretettel ülteti a lányát bele. Csak nem tudtam neki ésszerű magyarázatot adni, miért ne. Csak én is csak azt hallottam , nem jó...

Szilbee! Ne haragudj, de én olyan jót nevettem, hogy Levinek nagy a feje :lol: Viszont jól áll neki :!: Amúgy én is nagynak találom Lilcsi fejét. De majd hozzánő, gondolom.

Na, megyünk boltba. Tegnap vargabélest akartam csinálni, csak hát rétestésztát meg nem vettem hozzá... :shock: . A lényeg a lényeg..

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!
Köszönöm a babakocsis hozzászólásokat,nekem is feltünt hogy nem lehet teljesen ledönteni!Van egy ismerősöm akinek Bergonos kocsija van az nekem is nagyon tetszik,csak azt mondta ha kocsival mennek már nem fér bele a csomagtartóba a kocsin kívűl,mi meg nagyon sokat autózunk,és most már meglesz nekem is a jogosítványom valószínű Katával is fogunk utazgatni!Szóval nem tudom,De Erről a kocsiról lemondtam már csak azért is mert félek télire kinőné!Az utak miatt nem mert itt jók az utak így a kerék méret annyira nem számít!

Szilbee!Amikor a szobabútorunkat vettük,aznap délelőtt szóltak,hogy itt lesznek egy fél órán belül!!!!Gondolhatod!!!!! :twisted:

Kép

Kép
katlina

Sziasztok.

Nellikének utólag is nagy-nagy szeretettel kívánok boldog névnapot.

A vitához nem szólok hozzá,mert....

De a kompról azért egy picit...mi használtunk és imádtuk :lol: .Mi 6hónaposan kezdtük mindkét gyerkőcnél (előzetes védőnéni és anyukák megkérdezése után) Igaz eléggé szépen ültek már akkor,de mikor elkezdték a kompozást akkor még csak 1-2percig ismerkedtek vele és a tálcát fogva szerintem nem terhelték a hátukat (mellesleg kaptak párnát a hátuk mögé).1-2hét után már csak úgy suhantak.SOha nem estek el vele.Az egyetleg baleset a régi fehér gáztűzhelyem szenvedte,mert nem maradt alúl rajta festék :lol: :lol: .De azt is elhiszem,hogy rosszakat is mondanak róla,de mint minden más...egyiknek jó...másiknak nem.A lényeg,hogy soha ne maradjon felügyelet nélkül.Zsolti amúgy 10hó 2hetesen,Sziszi 10hó3hetesen már magától ment.

Abban mindenkivel egyetértek,hogy nem szabad összehasonlítani a gyerekeket (persze ezt kivitelezni annál nehezebb).Pl nálunk Zsolti már 2-3hósan forgott ésSziszi csak 6hósan volt erre először hajlando és persze én teljesen kétségbe voltam esve,hiszen már ezt a bátyó csinálta ilyenkor és Sziszi miért nem?????

Elin!!! 1évesen 20kg.nem semmi -Az én fiam sincs még annyi (és ugye most sem hasonlítom össze :lol: :lol: :roll: )

Szilvi.De jó,hogy Levi rendben van.

Tényleg.szombaton volt valaki a szolnoki csatát megnézni.Mi kinnt voltunk és ...áztunk...kivéve a gyerekek,nekik kapucni,esernyő...és Zsoltinak nagyon tetszett.

Most nálunk a régi diavetítőm a sláger,minden este azon alszanak el.

pusza mindenki.

Kellemes hétvégét nektek

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok!

Megmondom őszintén én azért írok nektek ilyen ritkán, mert annyira fix elképzelése van itt szinte mindenkinek a gyereknevelésről, h ha valakinek más a véleménye akkor az már vagy nincs figyelembe véve, vagy le van hurrogva.

Nekem sokmindenben más a véleményem mint a tiétek. Igaz én még kis fruska vagyok, de azt hiszem nekem is van némi tapasztalatom 3 és fél éves a nagyobbik és 2 lesz a kicsi is.

Biztosan nekem is van olyan dolog amit rosszul csinálok, de azt hiszem az ember legjobban a saját hibájából tanul. Nekem lehet nem jön be másnak meg igen ua. a dolog. És ez igaz lehet fordítva is.

A kompról én azt hallottam, h a gerincnek nem tesz jót, ill. később fognak önállóan járni a kompos gyerekek. Nekünk Gergőnél nem volt. Milánnak lett 8! hónapos korától, de ő akkor már a kiságyban kapaszkodva ment körbe-körbe. Meg ugye stabilan állt és ült. Aztán 10 hós korától már önállóan járt kapaszkodás nélkül és onnantól már nem is használtunk kompot. De addig is csak 10-15 perceket volt benne.Gergő is 11 hósan már ment. Én sosem fogtam őket, h járjanak. Csak amit önállóan csináltak az volt nekik.

Költözés: Itt a Lovason a 4 emeletesekbe fogunk költözni. Tehát nem megyünk messzire. Csak lentebb költözünk a 8.-ról a 2.-ra.

Kata Nektek nincs egy fehér kutyusotok is? Brunó ugye? Remélem jól gondolom ki vagy :oops:

Ildi Egyezik a véleményünk két ember nézeteltérése nem tartozik a többiekre.

Hexe! Remélem azért ha aludtál rá 1-et esetleg kettőt még írsz nekünk. A pelenkákért még mindig nem jutottam el :oops: :(

Üdv mindenkinek:Zsú

KépKép
KépKép
geromilo

Sziasztok.

Zsu.Én személy szerint nagyon örülök,hogy ha jössz :) -Látod én sem jövök túl gyakran...bezzeg ma..-de láttam,hogy írtál...Néha én is úgy érzem,hogy magamnak írkálok,de visszatekintve mégis úgy érzem,sajnálnám,ha ezzel-és ezzel és ezzel.....stb.stb.anyukával nem tarthatnám a kapcsolatot.

Mellesleg barinőmék is a Lovason laknak (8) a négyemeletesben- Nagyné Évi.Lehet,hogy amúgy is ismered?mert a nagylánya 4nappal fiatalabb Gergőnél +van egy kisfiuk,aki jún-ban lesz 2éves
Oviról van valami híred azóta?Végülis mi miatt döntöttetek úgy?(bár az előzményeket ismerve...az is elég)

Na,pusz mindenki

KépKép
KépKép
cleo27

Elin!
Dehogy haragszom! :lol: Én csak havi előtt vagyok érzékeny... de akkor tudatosan kerülöm a topikot vagy várok egy napot a hozzászólásommal, mert tudom, hogy olyankor olyanokat is belelátok mások mondandójába, mai ott sincs.
Igen valóban nagy a feje, de csak meg kell nézni az apját!! Neki is nagy! :lol:

Látom mindenkinek van valami negatív tapasztalata bútorvásárlás terén... :? Hát ennyit a magyar kereskedőkről...

Asszem én sem szólok inkább a vitához, mert személy szerint pont azért válsztottam ezt a topikot anno, mert nem vitatkoznak a topiklakók, hanem csak tapasztalatot cserélnek!! Remélem visszaáll a béke!

Nellike!!! Nagyon Boldog Névnapot!!! :D
Kép
szilbee

Cleo!
Mi van a szocpollal? Sikerült valamit intézni?

Zsú!
Az nem baj, ha más a véleményed! Személy szerint örülök, hogy megint írsz, még ha nem is értek veled feltétlen egyet abban, hogy "kis fruska" lennél!! :wink: :lol:
szilbee

sziasztok!!

Részben én is egyetértek zsuzsival mert bár oké ritkán írok de olvasni mindig szoktam a topicot
Egy két emberkén kívül szerintem észre se vett senki:-S

De hát biztos nem vagyok szimpi...

Én azért hűen olvaslak titeket, s ha írtok szívesen írok én is és válaszolok:-D
sok puszi a babáknak

Betty

Kép
kbernadett

Betty!
Pedig elhiheted nekem, hogy örülönk, ha írsz!!

Bár kétségtelen, hogy én személy szerint nem tudok mindenki hsz-ára reagálni.

Én még mindig a tegnapi meg azelőtti napot olvasom vissza, de elfelejtem mit akartam írni, mire a végére érek... :? :)

Mert olyan jóóóóóóó sokat írtok!!!! :D
szilbee

Sziasztok!

Ágica! Nellikének boldog névapot kivánunk mi is.

Zsú! Gratulálok nektek az új lakáshoz, akkor legalább Apukád közelében maradtok. Biztos nagyon furcsa lesz majd neki a nagy csend.
Volt egy idöszak, amikor én is éreztem, hogy egy két hozzászolás erőteljesebb volt.

Cleo! Hát igen, nekünk is sikerült tegnap a szakadó esöben megnéznünk a csatát.
Antóniára adtunk egy esökabátot,mi meg áztunk mert esernyöt már lusták voltunk vinni.
Sajnos én nem sok mindent láttam már tömve volt a Tisza-part.
Antóniának nagyon tetszettek a lovak és az ágyúlövések, még kacarászott is . Bezzeg a gyerekdokinál már az ajtóban üvölt.

Szilbee! Örülök, hogy Leventének jó lett a vérképe. Teljesen arányosnak látom én is a pici fiadat.

Betti! Még hogy nem vagy szimpatikus?? Ne gonolkozz ilyeneken.
Cleo irta, hogy olyan néha mintha csak mágának irogatna, hát már én is találkoztam ezzel a jelenséggel.
Tényleg nem valami felemelö érzés. De szerintem ezek csak átmeneti dolgok, biztos abból is adódik, hogy elég sokan lettünk.
Igy néha nehezebb már követni a szálakat./De lehet, hogy csak nekem./
Irjál bátran, mert engem is érdekel, hogy mi van veletek..Igaz én is hanyagolom mostanában az irást csak olvasgatok.

Hát sajnos nálunk is elég rosszul telnek mostanában az éjszakák, nem tudom, hogy mi állhat a háttérben, lehet a fogacskák.

Mindenkinek további szép hétvégét.

Kép
Kép
mongi

Sziasztok!

Hajni! szerintem jó idő lesz holnap legalábbis úgy láttam a tv-ben. MAjd reggel írok, hogy kb mikor megyünk le.

Geromilo! Igen, Mi vagyunk a fehér kutyás család. Ne haragudj, hogy nekem viszont nem igazán ugrik be, hogy Ti kik vagytok. Segíts egy kicsit.

Egyébként néha Én is azt érzem, hogy a magam szórakoztatására írogatok. De az is lehet, magamból kiindúlva, hogy olvasgatjuk egymást csak éppen nincs mit hozzászólnunk.

Egyébként engem igaz, hogy nem kérdezett senki de a csak csajok-ban beszélt a komp használatáról egy ortopéd doki, aki a következőket mondta: használható bátran ha a baba már nagyon jól ül és mindig megfelelő magaságba legyen beállítva(a teljes talpa leérjen)

jövök még, sziasztok addig is

kati74

Megkövetem magam, az a bizonyos mondat tényleg durvára sikerült direkt, meg lehet még egy-kettő véletlenül. Szánom-bánom, sajnálom.

1 éve lakunk szolnokon és a terhesség alatt feküdnöm kellett, nem tudtunk eljárni ismerkedni. Így nekem senki sincs, akivel meg tudnám beszélni az aktuális babás dolgokat, tapasztalatot cserélni, eleget beszélni a picikéről. Azért is jöttem a topikba. Valóban sokszor kérek tanácsot, véleményt, amit meghallgatok és elgondolkodok rajtuk és van, hogy meg is fogadok. De hát nekem is van véleményem, sokszor másmilyen, amivel nem másokat akarok kritizálni, bántani.

Sokat dicsekszem biztos és nagyon nem tudok másról írni, csak a kislányomról (a fent említettek miatt is), de nem azért, hogy másokkal összehasonlítsam, vagy más gyerekére célzást tegyek.

Egyetlen egy dolgot azonban nem fogadok el, hogy nem vigyázok eléggé a gyerekemre, mivel nekem is, mint itt mindenkinek, ő a mindenem. És ezt éreztem ki Hexetől.

Ha bárkit megbántok valamivel, mondjátok nyugodtan azonnal egyenesen. Nagyon kutyafuttában írok, nincs is időm átgondolni-átnézni.

Komp: állítható magasságú, kis "foteles" - kényelmes háttámlával, lábtartós kompunk van, amiben annyit van Zsófi, amikor WC-n vagyok. Magától kezdett benne menni, miután levettük a lábtartót, mert úgy már mindig felállt.

Séta: látta, orvos, védőnő. sokat pihentetjük, próbáljuk a súly nagyobb részét átvenni tőle. De mit csináljak vele, ha annyira csak ezt akarja, és bizony a kezembe kapaszkodva feláll magától, hogy én nem segítek neki :-) Itt tényleg csak arra vártam, amit pl. Ágicától, Elintől, Katitól kaptam, hogy előfordul mindenféle.

Ennyit azért szerettem volna leírni.
ewa

Sziasztok!

Na ezek szerint nem csak mi állunk rosszul alvás terén. Ez a mai nap katasztrófa volt, semmi se jött össze :(
Marcika tegnap este 9-kor aludt el (később, mint szokott, merthogy nagyot aludt délután) ma viszont 5-kor :!: fölébredt, s csak másfél órai küzdelem után tudtuk visszaaltatni, de fél 8-kor már megint fönn volt. Egész délelőtt persze hiszti, kialvatlanság mindenki részéről, na de majd délután alszunk. Erre Marcika délutáni alvásból 35 perc után már fönn volt. Nem bírtam visszaaltatni, kicsit kiaakadtam. :evil:
Hajni! Az tényleg nagyon rossz, mikor az ember épphogy elalszik, aztán máris riasztás van. Én is nagyon nyűgös tudok lenni emiatt.

Sétálni se tudtunk, mert erős szél fújt itt.
Remélem, a jövő héten már jobb lesz a helyzet, minden tekintetben....

Kati!
Szerintem is aranyos lett a képetek. Köszi a gratulát!

Betti! Én szívesen olvasnék rólatok is!

Egy ilyen fórumon persze hogy néha úgy érzi az ember, hogy magának írja a dolgokat :) De egy csomóan meg olvassák, gondolom többen is, mint írjuk. És sajnos, tényleg nem lehet úgy reagálni személy szerint mindenki hozzászólására, mint élőszóban tennénk.
Nekem már az is eszembe jutott, hogy egyszer jó lenne egy össznépi találkozót is összehozni. Ahova mindenki eljönne! Mit szólnátok?

Most már megyek, mert Marci borzasztóan nyűgösködik.

Judit
judit_79

Na sziasztok!

Én ma már egyszer írtam a topikba, de a szemétláda kidobott. Hú pedig szinte személy szerint mindenkinek írtam.

Judit nem vagytok egyedül, nekünk is rosszak az éjszakáink. :lol: Biztos valami van a levegőben.Imike 3/4 3-kor kelt, és tv-t akart nézni.

Mongi, Betti!

Ne érezzétek úgy, hogy magatoknak írtok, van úgy, hogy én is csak olvasok, és nem válaszolok éppen az adott témában, mert lehet nem tudnék "okosat" :shock: mondani.
Betti, én szoktalak olvasni egy másik fórumon is.
Elin, hogy én milyen tyúk agyú vagyok. :lol: Csak éppen a kanalatokat nem vittük el. És még tartozok egy teliszámmal is. TUDUD!!!!

Szilbee!
Azt tudtad, hogy minden gyereknek nagyobb a feje a testarányihoz képest? Próbáld fel rá a saját sapidat, meglátod, nem is olyan nagy neki. Ha mégis, akkor lehet, hogy neked is.......na jó most nem folytatom, mert most rötyögök :D :D :D
Bocsika.....de te mondtad!!!! :P

Hajni!

Remélem nem érzed úgy, hogy elhanyagollak? Holnap, ha minden igaz, megyünk ki a szecskára.
Kati ha van kedved csatlakozhatnál hozzánk, vagy én csatlakozok hozzátok.

Geromilo!
Mikor költöztök? Nekem már a gondolattól is bizsereg a pókösztönöm, ha dobozokba kell pakolni. Azért mert mi négy év alatt négyszer költözünk, volt úgy, hogy egy évben kétszer is.
De már egy éve lassan, hogy itt lakunk, én nincsen szándékunk tovább állni.

Cleo!
Hogyhogy nem kaptok szocpolt? Az OTP sajna ilyen szivatós. Amúgy az Önkormányzatnál is meg kellene érdeklődni, de az is lehet, hogy már tudjátok.

Katlina, kedves terhestársam, pocakos pajtásom?
Hogy vagy mostanában? Nem szédelegsz?Én már alig tudok aludni, mire megfordulok az ágyban, Petike is felébred.

Ágica BOLDOG NÉVNAPOT NEKTEK!

Ewa nyugodj meg, az élet megy tovább, túl kell lépni a rossz dolgokon, hogy felválthassák a jók. Ez olyan szép volt! :P

Hexe, ha olvasol. Tegnap apósom úgy lealázott pókerben, hogy igencsak szégyelltem magamat. A Hemóban lesz pókerverseny, valamikor, sajna nem tudom, Imi nézte a neten. Ha érdekel titeket, akkor konzultálunk.
Ja és úgy szeretünk, ahogy vagy, ha egy kicsit makacs is, de várunk a topikba, bár én egyáltalán nem ismerlek, de az nem is számít. Így még izgalmasabb.

Most lépek, remélem senkit nem felejtettem ki, ha igen ordítson rám. Pá a csapatnak!

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

Ó IGEN YESSSSSS!!!!

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

Ildi!
:lol: :lol: :lol: Most én is rötyögök! :lol: Te kis gonosz! :twisted: :lol:
Igen, tudom hogy nagyobb arányaiban a fej ekkora gyekőcöknél. Nem is nekem van vele bajom, hanem a dokinőnek.
Múltkor lemértem kíváncsiságból Levente fejét... 53 cm, az enyém meg 58 cm... :lol: Képzeld! Még az apja téli sapija is jó rá! Pedig neki nagyon nehéz kalapot (vadász) kapni! :lol:
Sz'al a doki lovagol állandóan ezen a témán, de én igazából nem aggódom emiat, csak bosszant, hogy nem tudja megérteni, hogy ez pusztán genetika és nem rendellenesség :roll: !! 8)
szilbee

Ez nagyon aranyos volt, ez a sapka-dolog :lol: :lol: :lol:
Én is hangosan röhögtem....
nekem hasonló kötött sapim van, mint a Marcinak, úgyhogy szombaton véletlenül lekaptam az övét a polcról, mikor indultam az iskolába, hogy elviszem hátha hideg lesz. Nem próbáltam fel, de ezek szerint lehet, hogy jó lett volna nekem az övé? :D
judit_79

Szilbee!

Lehet, hogy a dokinő :shock: írígy? Neki mekkora a feje? :twisted:

Imikének és apának levágtam a haját. Imike úgy néz ki, mint a szélesszájú kisbéka. :D Annyira aranyos :P
Alig bírtam befejezni a hajvágást, mert már nem tűrte. Hátul egy kicsit hosszabb maradt neki, Imi azt mondta, majd ha alszik, levágjuk neki. Én ilyenkor úgy nézek ki, mintha a Jetit nyírnám. Persze most már a hasam is szőrős, mint az őzikének! :roll: :lol:
Most nincsen rajta pelus, már vagy kétszer ráült magától a bilire.
Élvezi, hogy lengetheti a zacsiját.

Pusza

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

Kép
Hát már megint jót röhögtem! :lol: Köszönöm!
Jóccakát!

Kép
szilbee

Judit!

Aranyos lettél volna Marci sapijában. Kár, hogy nem volt annyira hideg! :twisted: :P :lol:
Szerdán is hozd magaddal a sapit! :wink:

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

Good by!

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

Ildi: persze, és ő majd jön az enyémben :D

Jó éjt mindenkinek!

Judit
judit_79

Sziasztok!

CSak írok még egy pár sort, pedig már nagyon álmos vagyok.

Jó sokat írtatok ma.

Bocsi mindenkitől ha "levegőnek" néznék bárkit is. Higyétek el nincs szándékomban.
Én is van hoyg írkálgatok, van hogy hetekig se :?
Sokszor elolvasom a hozzászólásokat és válaszolok ...magamban :roll:
VAgy nem tudok mit mondani.
JA és a fogalmazás nekem se az erősségem!
Inkább matekpéldát kérek :wink:

Egy taliba én is bennelennék!

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Jó reggelt mindenkinek!

JAj de szép idő van!!!!!!!!!!!! :D

HAjni! mi kb. 11-11.10 körül érünk le. MAjd keresünk benneteket.

Csaó

kati74

Eszembe jutott, kinek nem írtam tegnap, ezer bocs!

Petri!
Mizujs Miklóson?
Nekem a matektól borsódzik a hátam,én inkább írok!
Azért Ancsikának hősiesen segítek, ha valamit nem ért.

Diácska!
Megveszitek az ágyat?

Hajni, Kati, mentek sétálni, olyan szép idő van így a szobából.
Megyünk a szecskára!

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

Ildi
Jelentem itt is szép idő van. Már 1x voltunk lent. Délután is megyünk.
Ti merre laktok?

KAti
HA gondolod elküldheted nekem az eredeti avart képedet, hátha letudom kicsit nagyobba kicsinyíteni (ezt jól megmondtam) Akkor jobban látszódnátok rajta.

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Lányok!
Ki kért iwiw meghívót pár napja?? Elfelejtettem lereagálni! :oops: Bocsika! :oops:

Csatlakozom! Én sem direkt nem válaszolok vagy reagálok egy-egy hosz-hoz!! :oops:

Ágica!
Már vagy két napja akarom írni, hogy ...
olyan szép a lányod!!! :D
szilbee

Hát ilyen szerencsétlen csak én lehetek!!!

Ügy voltam terheléses cukor vizsgálaton,na a vér eredmény jó lett,csak a vizeletemben a cukorlötyi után 0,8helyett8,8 lett a cukor!Mentem a védőnőhöz,ő nem tudott rá mit mndani,hívtam az orvost ő azt mondta nem csinál semmit mert nem a véremben van,majd még későbiekkben megnézzük mégegyszer"ne aggódjak"
Valahogy ez engem nem nyugtatott meg!

Olyan szép az idő,jön a tavasz!!!!

Kép

Kép
katlina

Ja Ildi!
Amúgy jól vagyunk,és sokszor nem alszunk éjjszaka mert Kata baba virgonckodik!Azóta nem voltam rosszul,lehet hogy a busz miatt volt

Kép

Kép
katlina

Sziasztok!

Tegnap este nekiültem és írtam nektek egy kisregényt. Erre nem küldte el, hanem kilépett ez a ..... :evil: :evil: :evil: :evil:

Írhatom újra, de sebaj, legalább már a gondolataimat összeszedtem tegnap:)

Cleo! Éviéket ismerem! Együtt jártunk tanácsadásra mindkét terhességgel. Na persze én leelőztem mindkétszer :lol: Egyébként az ő házukba megyünk, csak 1 emelettel lentebb. Ha mondod neki, h költözünk akkor már tudni fogja ki vagyok.
A szocpolotokkal mi volt a baj? Minket is megszívattak ám. Szeptember óta most rendeződnek a dolgaink. Ideje már. Csak ez már a 2. bank.
Szombat, csata: Én még a suliban voltam, mikor volt. Reggel tök király napsütés. Elkezdik a csatát--->beborul az ég, lőnek az ágyúkkal elkezd szakadni az eső. A cserkészházhoz járok suliba és a padok beremegtek mikor lőttek az ágyúval :shock: Mikorra végeztünk a suliban akkorra ált el az eső is.

Szilbe! Nagy fejű minden gyerek nem? Ildi jól mondta ezt a sapis dolgot. Nekem is jó a Gergő sapija és fordítva. Miláné már kicsi de nem sok hiányzik ott sem. Gergőnek 54 cm a feje nekem meg 55.
Örülök, h egyezik a véleményünk :lol:
Bútorokkal eddig még mázlink volt, mert mindig akkorra volt kész mikorra ígérték és azt kaptuk amit rendeltünk.
A vérvétel nállatok hogy megy? Mi is járunk félévente Gergővel. A mi dokink szerint vérszegény. Hááát... Én is tanultam egy kis eü-t és elővéve a jegyzeteimet nem az, de... azért félévben egyszer kibírjuk. És vmi cseppeket is szedet velünk. Igaz már 2 hete elfogyott :oops:

Betti! Mi újság? Tudom régen nem írtam már e-mailt, és msn-en sem vok mostanában :oops: Suli? Bettike????

Kati74! Látásból tudom csak, h kik lehettek. Csak kikövetkeztettem én is:) Majd ha találkozunk akkor bemutatkozom. Bár azt hiszem messziről meg lehet ismerni: Két hisztiző gyerek, meg egy kiborult anyuka jön szemben veled az utcán akkor az én vok:D

Ildi! Akkor majd elláthatnál praktikus tanácsokkal a költözésre vonatkozóan;-)
Alvás: Nekem úgy tűnik sokan bajlódunk vele, h nem alszik a csemete :(
Hajvágás: Én is szoktam a fiúkat kopasztani. Milánnal nekem is benne van majd egy órában a hajvágás. Gergő a legjobb ő max. 20 perc. A párommal azért rossz, mert sűrű a haja. De lassan sikerül igazi fodrásszá képezni magamat:D Na igen én még a hajamat is magam festem.

Katlina! Babakocsiról van újjabb elképzelésed?
Nekünk sem volt légzésfigyelőnk. Tényleg ha babamérleget lehet bérelni akkor légzésfigyelőt miért nem?--Ez a kérdés mindenkihez szól:)

Petri! Csak a matek kell? Szakmai számítások már nem jó? Mehetnél helyettem suliba szombat du-onként:)

Diácska! Döntöttetek már ágy ügyben? A bemutatott ágyban már a matrac ára is benne van? Vagy az külön kell még hozzá?

Elin! A pocsék éjjszakád után kipihented már magad?

Mongi! Te is inkább olvasó üzemmódban vagy? Én is sokszor bajban vagyok, mert mire végig olvasom a csajok üzeneteit már el is szált a netezésre szánt időm.

Judit! Találkozó nem rossz ötlet. Kinek mikor jó és hol?Ki jönne el?

Ágica! Utólag is nagyon boldog névnapot Nellikének!!!! :oops:

Elnézést ha még vkit kihagytam volna, de azt hiszem nemcsak engem akartok olvasni:)

Üdv mindenkinek:Zsú

KépKép
KépKép
geromilo

Zsú!
Úristen!!!! :shock: 8) Hogy te mennyit írtál!! :lol:
A vérvétel a Hetényiben volt az utóbbi 2 alkalommal. Kézfejből vették neki, de jól megszenvedtek vele, mert nem jött belőle, vénát meg nem találtak. :roll: :?
Az nem baj ha a cseppek elfogytak. Kell min. 3 hónap, hogy újra kiürüljön a vasraktára.

Katlina!
Szerintem sem kell aggódnod!! Valahol távoznia kell a fölös cukornak! A lényeg valóban a VÉR-cukor!!
szilbee

Katlina! Nekem az AFP-met szúrták el mikor Milánnal voltam terhes. +.9-lett. De amit egy héttel később vettek le az már csak 2.5 lett igaz a másodikat már Debrecenben csinálták a klinikán.
Sztem ha igazán cukros vagy akkor a véredben is fel kellett volna határon felülre emelkednie a cukorszintnek. Másik doki sem tud mit mondani?

KépKép
KépKép
geromilo

Hát igazándiból a fogadott orvost hívtam fel,de jövőhéten megyek hozzá akkor még biztos rákérdezek!
Ja még annyit mondott hogy egy picit diétázzak.

Kép

Kép
katlina

Valaki írja már meg nekem a Hetényi védőnők tel.számát!!!! Kép

Kép

Kép
katlina

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?