Új privát üzeneted érkezett!

Kép Monster 6 honapos

Kép
Kép
eduarda07

Hali csajok :!:

Atmentem apa laptopjara es onnan megy a kepfeltoltes, csak epp az internetkapcsolat szakad meg perceken belul, igy el is szallt, amit irtam... :cry: Majd teszek fel meg kepeket, de jelenleg ez az egy volt elfogadhato meretu.

Edu, azt nem is irtad, milyen volt Hawaion. A hozzataplalasrol en is olvasgattam, foleg magyar vedonok iromanyait kovetem. Te glutentartalmut adsz Monsternek? Azt pont tiltjak 8 honapos kor elott a coliakia miatt. Oli most alma-rizst kap delutani desszertnek. Jo otletet olvastam: erdemes elobb szopizni a babaknak es ha mar elegge felment a vercukruk, akkor adni nekik a hozzataplalast, mert az lassan megy es keves a turelmuk. Nekunk ez bejott. Ha almaval kezdtem etetni, elvesztette a turelmet, de igy adok neki kevesebb tapot es utana orommel elnyammogja az almat. A mennyiseg nekem is kerdojel. Azt olvastam, 80 g a teljes adag gyumolcs. Ehhez kepest itt a legkisebb bebietel is 110 g-os. Oli most kb. 120 g tap utan 50 g alma-rizspepet eszik. De emelem az adagot, amig neki jol esik. Szerintem gyereke valogatja, mennyi kell neki. A sorrend is mas itt, mert a kezdo bebietelek deligyumolcsoket, allergiazalo berry-ket tartalmaznak, az otthon kezdonek javasolt barack, meggy nincs is. Igy en ma kortet fogok keverni a delutani almajaba, ami otthon csak 7 honapos kortol javasolt. De ha nem lesz tole semmi baja, szerintem adhato.

Hetvegen megvolt az elso komolyabb vendegsegunk. Apa meghivta egy munkatarsat es feleseget, vegul is ugy dontottek, hozzak a 4 es 6 eves gyerekeiket is. Sutottem foztem, orultunk, hogy jonnek. De kosz, soha tobbet. A ket gyerek pillanatok alatt feldulta a lakast, tortek, zuztak, dobaltak, csapkodtak Oli jatekait, szortak a csipszet, kentek a jegkremet... :roll: A szulok meg nem szoltak nekik meg azert sem, mert utcai cipovel tapostak Oli jatszoszonyeget. Anyukam szerint jo kis izelito volt nekem. Azert lehet, hogy az ilyen koru gyerekek nagyon aktivak, de a neveles is szamit, szerintem. Apa nem kivan tobb vendeget hivni. Tolem johetnek, de csak ha nem hozzak a gyerekeiket illetve nem dobaljak Oli csorgoit a szekreny moge es nem kezzel eszik a jegkremet :lol:
katavirag

Haliho :!:

Edukam, pont egyszerre irtunk. Itt kora delutan van, nalatok este, a tobbiek meg alszanak Europaban... :lol:

Monster csodaedes a kis GAP felsojeben. Olyan ertelmesen nez, mint egy kis felnott. A napokban bukkantam ra a en is gap.com-ra es gyorsan el is koltottem 200 $ -t. (tok olcso, ahhoz kepest, mennyi mindent rendeltem) Sajna csak az USA-ba lehet rendelni, de megkertuk rokonainkat, hogy kuldjek nekunk tovabb. Nagyon orultem ennek a lehetosegnek, mert ahogy mar irtam, nem vagyok elegedett az itteni babaruha kinalattal, Ralph L. nadragokat meg nem fogok venni Olinak :lol:

Ja, a hasfajasok elmultak. Valami atmeneti virus lehetett. Tapos babaknal ez nem ritka.
katavirag

Sziasztok!

Katavirag! Oli nagyon edes, gyonyoru, imadom :) ! Majd en is teszek kepet Leonrol! Itt babaruhakbol van valasztek :wink: !
Hozzatapi: itt azt mondtak, h a babanak annyi gyumit vagy mast adjak, mint az okle... itt is szinte minden babyetelben van berry, szerintem meg kortet nyugodtan adhatsz, itt az is nagyon kozkedvelt :wink: !
Vendegseget nem irigylem :twisted: !

Edu! Annyira nagyfiu Aron, olyan komoly uzletember pofival, nagyon szepecske :wink: ! Erdekes, h itt se nagyon tanacsoljak a glutentartalmu dolgokat :roll: ! ahany haz, annyi szokas :) !
en Leonnal csak magyarul beszelek, mondokazok, enekelek, persze ha Mario itt van akkor azert angolul is, de o tobbnyire albanul, neha sajnalom szegenykemet, sot mikor jonnek a kulonbozo orszagokbol a baratok, ajajj....
milyenek az ejszakak?

Kép Kép
rima

Kép Kép 5honapos focistam

Kép Kép
rima

Kép MOSOLY

Kép KEDVENC JATEKAIM

Kép MAR ILYEN UGYESEN ISZOM A VIZET
katavirag

Szia Rima! Leon is edes pofa!! Focista lesz? Jar mar edesem? Csak mert irtad, milyen csodakra kepes. Kepzeljetek, Oli elmult 5 honapos, es meg mindig nem fordult a hasara. Mintha nem erdekelne a dolog. Allandoan az oldalan fekszik, ha hasra billentem, rogton tudja, hogy ki kell huzni a kezet es mar forog is korbe, tetszik neki a dolog, elvan ugy fel orat is, de magatol nem teszi meg. Vagy csak tul hordo alaku lenne?

Nem irtad, milyen suliba fogsz jarni. Te vezetsz a bal oldalon?

Gondoltam, en is elkezdek szocializalodni es nezegettem a playgroup lehetosegeket. Kiderult, hogy van egy csomo, csak tolunk 1 km-en belul 3 is. Ma el is akartam menni, erre szakad az eso, tisztara norveg idojaras. Ez itt igen ritka. Meg kepzeljetek, talaltam az iwiw-en egy magyar babas csportot. Igaz, tolunk egy ora kocsival, a Gold Coast-on vannak, de valahogy csak eljutok. Ra kene szannom magam a vezetesre. Egyedeul meg mernek, de gyerekkel :roll: Mindenesetre jovo vasarnap lesz valami magyar itteni apaknapi megmozdulas, szinten a Gold Coast-on, ahova tobben is mennek, oda biztosan elnezunk egyutt. :?:
katavirag

Hello lanyok,

Hu csajok ennyi jokepu kispasi!!! Mit szolnatok megegy korhoz csak most kislanyban? Tuti mindannyian benevezhetnenek a Miss Universe-be. :D Komolyra forditva a szot sokat gondolok en is baby 2#-n csak Monster idonkent elbizonytalanit amikor ejszakankent tobbszor is felkel es nappal is csak bujni akarna hozzam napestig. Hogy fogok 2 gyerekkel elbirni??? Mindegy remelem idovel megjon a batorsagom. Jut is eszembe penteken voltam 6 honapos ellenorzesen a szulesznonel es egyfolytaban azzal ijesztgetett, hogy ha visszakapom a verzesemet akkor mar eleg megbizhatatlan a minipill nyujtotta vedelem.
Katavirag, latom szocializalodni probaltok a helybeliekkel. :D En nem mernek bevallalni egy vendegseget. 2 napja volt a hazassagi evfordulonk es elhataroztam, hogy fozok a ferjemnek. (amugy nem szoktam :oops: ) Monster vegiguvoltotte az egeszet es mire a ferjem hazajott 2 idegroncsot kapott vacsorara. Na jo az etel finom lett de ezen az aron soha tobbet mig Monster megertobb nem lesz. Sulyos lehet az ugy nalatok ha kepes vagy az USA-bol rendelni. :D Nalunk van par saroknyira egy gap outlet es ott veszek neha par dolgot Monsternek. A minosege eleg rossz es raadasul szerintem draga is. Nezz be a www.gymboree.com oldalra inkabb. Az sem olcso de nagysagrenddel jobb minoseg es mindig van learazas. Nekem altalaban van hozza 20%-os kuponom, szolj ha kell a kodja. Monsternek van par Ralph L. ruhaja amit szinten outletben vettem es nagyon jo a minosege. (10-20$ kozott) Egy biztos, az USA-ban nagyon olcso a babaruha es valasztek is van. A gluten tartalmu gabona bevezeteset itt 7 honapos kor elott jvasoljak (kiveve a buzat mert annak magas a feherje tartalma -9 honapos korig varnak vele) bevezetesre egy kutatas alapjan aminek az eredmenye az lett, hogy kevesebb lett a liszterzekeny es 1-es tipusu diabeteses gyerekek szama ott ahol 4 es 7 honaps kor kozott adtak eloszor glutentartalmu gabonat (zab, arpa). Erdekes modon azokal emlekedett az arany akik 7 honapos kor utan kaptak eloszor. A lehetseges magyarazat az lehet, hogy ennyi idos babaknal mar nem ugyelnek a mennyisegre es tul sokat kaptak belole egyszerre. Persze a legrosszabb arany a 4 honaposnal fiatalabb babaknal lett akiknek meg eretlenebb az immunrendszeruk es nagymolekulaju feherjekre ateresztobb a belrendszere. Jo otlet az eloszor kis szopi es utana gabonapure majd ujra szopi kombinacio. Nalunk bejott. Azert nem repes a gabonapureert de engem nem zavar mert kell neki a vas .
Rima, gratulalok a felvetelihez! Mikor kezdened a sulit? Tenyleg regebben irtad, hogy Leon 1 eves kora korul esetleg visszamennel dolgozni es ezert daycare-t kerestek. Hogy alltok most ezzel a kerdessel. Mit hataroztal hozzataplalas ugyeben?
Mennem kell mert ma kezd Monster Level 2-n a jatszocsoportban.
Puszi
ui: Hawaii-rol majd kesobb meselek

Kép
Kép
eduarda07

sziasztok!

én sem vesztem ám el ;) csak beteg voltam, meg itt télleg mindig történik vmi...

Rimaaa, milyen egyetem?
szerintem is hajrá a hozzátápival, ha már kinézi a falatokat... érdekes, hogy minden országbanmást mondanak, mit mikor... én az otthoni elvket tervezem követni, bár megkérdezem majd a dokinénitis...
ja a hozzátáplálásról még az a véleményem, hogy minden baba rök más, és én hiszek benne hogy az anyja megérzi, mikor és mivel jött el az ideje. :)
hát igen, anyumék mind3 unokája külföldön... szomoru ez azért... de mi nem vagyunk ám olyan messze ;) amúgy anyukám most kint van a nővéremékkelés pár hét múlva apkám is kimegy pár hétre. aztán meg remélem jönnek ide ;)

Edu, sajnállak a szörnyetegért, amivé Áron változott... :roll:
amúgy az etetőszékről: én vettem egy tökkényelmes dönthető chiccot. féláron volt meg minden. még nem etettünk de már néha belerakom, ha kajálunk ;) nagyon szereti :)
a második körrel egy kicsit én is várnék, no nem sokat :D de egylányban benne lennék :lol:
Isten éltessen sokáig Titeket! ;)
mesélj, milyen volt a level2játszó?

Katavirág, mammamia... 9kg??? mivel eteted Te Olit??? :) :) Remélem a hasfájás már el is múlt!!!!
a vendégség... :lol: jót mosolyogtam, de ... szval itt nálunk sok a myagyar kisgyermekes anyuka, és ... hát a gyerekek ilyenek :) nem kell hozzá hosszu vendégség, elég egy 5perces villlámlátogatás :lol:

képzeljétek irtómákom van, itt a közelben van két tuti használt ruhaésjáték bababolt. Ma vettem járókát meg olyan tuti kisnadrágokat. (bodyból otthon tescosat vettem az jó minőségű és olcsó) vettem egy igazi gap farmert... meg egy farmer kabátot kapucnis béléssel... hihetetlen édes.!
érdekes mennyire mások, Máté állandóan fordul hasról hátra hátról hasra egy nagy szönyeg közepéről pillanatok alatt lent van :) ha hason van simán odafordul bármelyik kiszemelt játékhoz :) nagyon sokat mozog. ;)

Katavirág, hajrá a vezetéssel, tuti belejössz! nopara++++
lányok,télleg csudaszép lurkóink vannak! :)

na, megyek szunyni, hulla vagyok... majd én is keresek ám képet!
jééé, emlékeztek? :
Kép
megyek is szunyni :)

Kép

Kép
kolyok28

nem értem, rossz az órakiirás, hiszen már sajna itt éjfélis elmúlt...

Kép

Kép
kolyok28

Na hali :!:

Kolyok :!: Vegre valahara :!: Ne betegeskedjel am itt nekunk :lol: Meglestem am a kepeket odaat, es hat nagyon nagyon edi a ti kis Matetok :!: Es hihetetlen miket csinal... hatrol hasra meg vissza. Csak a mi Olink ilyen egy mafla kolyok. Sulya jo, meg szep is, mitagadas, de csak tesped. Na, azert sokat mosolyog, sot kacag, ha csikizzuk. Es hat naaaagyon jo baba. En ugyanis mindent meg tudok csinalni mellette. Szinte naponta sutok, fozok. Ma indiai mogyoros csirke lesz rizzsel. Nyami nyami. Pedig meg le kene dobnom 2 kg-t a strandsulyomig.

Jo ez a pentek van..... Kolyok, ezt mar csak te rakod ki. Az enyem a norveg munkahelyemen maradt.

Edu, erdekes, amiket a glutennel kapcsolatban irtal.

Nr 2? Tolem barmikor. Hanyingert akarok :!: Ja, es fiut :!: Utana johetnek a lanyok :wink: En, ha a tobbi tehessegem, szulesem es gyerekem ilyen lesz, szulnek meg 3at is :lol: Bar ha ilyen tempoban haladok, megint csak ti lesztek terhesek hamarabb.

Na, megyek, mert uzsonnaido van. Oli itt "buuu"-zik mogottem. Korte-alma-rizs lesz. Holnaptol banan is :lol:

Jo hetveget :!:
katavirag

sziasztok!

International tourism managementet vagy jogot szeretnek tanulni, csak a jogtol tartok, h nem fogom birni, az elso az almom, csak az a gond, h nem inditanak esti kepzest, igy nappal fogok jarni, igy kell talalnom egy megbizhato, kedves szemelyt, aki elvallalja Leont(na ezen mar bogtem egy napot)!

Edu! Ha nyugtat a tudat, Leon is felkel ejszaka es ez mar igy megy par hete, baba masszazson a 10kisbababol 8 rendszeresen felebred ebben a korban.... viszon Leon erdekes egy torpe, egyszer kiprobaltuk, h betettuk kozenk es igy aludt 8tol 9ig, ezt a tudomanyat megmutatta meg 3szor, olyan mintha csak mi hianyoznank neki es alvas kozben bujik es mikor felkel simogat es puszilgat, aaaa IMADOM :D !
en benne vagyok a kislanykorben :wink: , bar mi 4ev mulva tervezzuk, mert nekem a suli :roll: , Mario meg csak rendezze az eletet, h a masodik baba szuletesenel mar hazasok legyunk :) !
Igen keszulok vissza munkaba, februarban, de csak 2napra, Leonnak is jobb lesz, h megtanul igazi angol akcentussal beszelni :wink: ! Neked milyen terveid vannak?
Hawaii beszamolot varom!

Kolyok! Mi is Chiccot tervezunk :wink: ! es a hozzatapival teljesen egyetertek :) , Leonnak mar adtam rizspepet ill almat... mert Leon is leallt a sulygyarapodassal, igy meg indokolt is volt
Mennyi ideig maradnak a szuleid az USAban? most vannak ott eloszor? nekem mindig a szivem szakad meg, mikor az anyukam Leonhoz beszel telefonon :oops: ! Haza mikor keszultok?

Katavirag! Meg egy kisfiut :shock: ? Mario multkor nagy elegedetten kozolte, h o 4-5kisfiut is elfogadna, azert en szeretnek kislanyt :oops: , amugy en is ugy vagyok vele, h ha a kovetkezo terhessegem is olyan lesz mint Leonnal ill a szules is, akar egy egesz focicsapat is johet :lol: , mi 4 gyereket szeretnenk, persze ha az anyagi helyzetunk is megengedi :) !
en nem vezetek, mert nem tudok :oops: , de tervben van egy autosuli, csak Mario azt mondta, h o a fiat mellem nem engedi(egy kicsit panikolos vagyok), lenyeg, h itt all a lakas elott 2autonk, csak tudnam, h minek :roll: !
Te nem keszulsz dolgozni?

Leon beteg :cry: , nem gondoltam volna, h ez ilyen nehez lesz, persze csak engem visel meg, o egesz nap vigyorog, csak a csillogo szemecskekbol lehet eszrevenni, h vmi nem ok, lazas a lelkem, kohog, nathas es meg a hasa is megy :cry: !

kellemes hetveget

Kép Kép
rima

Mate! Nagyon boldog 5ik honapot :wink: !

Kép Kép
rima

sziaaasztok ;)

ooo köszi a köszöntést ;)

Katavirág, nyammm jól hangzik az indiai mogyorós csirke, közzétennéd a receptet??
Strandsúly? ne bomolj már, örülök, hogy a betegségnek előnye is van, végre van esélyem 6ossal kezdődően maradni.... :roll:
jó, én hátrányból indulok a csokik hazájában :lol: :lol:
nekem anno szerencsém volt, nem voltam hányós ;) nem bánnám ha később selennék az. itt van egy kismama, szegény, 17hetes és még mindig hányós....
amúgy én is szivesen pocakosodnék, de örülnék, ha a többi gyerkőc a rendes lyukon jönne ki ;)

Rima, JOBBULÁST KICSI LEONNAK!!!
majd rakok fel képet -hacsináltam- az etetőszékről ;)
wow, jól hangzik, hajrá, mármint a suli. mondjuk a bébicsőszért meg a munkáért nem irigyellek... a vizsgákról nemis beszélve ;)
Anyáék okt közepéig maradnak. szval Anya kb 2 hónapot, Apa pár hetet. De voltak már kint korábban a tesóméknál, talán tavaly, de akkor északkarolinában laktak. most meg california.
karácsonykor készülünk haza. bevallom jó volt otthon csak fárasztó. de a karácsny furi lenne a család nélkül...
de most készülünk nyaralni 3asban. most éppVelencéről álmodozom. még sosem voltam ott....

nA jó éjt, illetve Katavirág lasan jóreggelt Edukám meg vidám délutánt ;)

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok :!:

Rima, de jo, hogy te is ennyit irtal! Jogot angolul :roll:, hu az nem semmi! Szerintem a turisztikai menedzsmenttel jobban jarnal, meg konnyebb is lenne. Hat igen, a bebiszitter tema nekem is kenyes. Egyelore nem volt meg olyan helyzet, hogy erre szorultam volna. Nem is tudnam elkepzelni, hogy a gyermekemre mas vigyaz. Anyosom az egyetlen, aki otthon neha atvette, amig moziztunk, meg ilyesmi. De nalam jobban senki sem ismeri. En minden nyikkanasabol tudom, mi a baja, mi kell neki.
Nem, en nem fogok itt dolgozni, tul bonyolult a papirokat elintezni es arra a 2 evre, amig itt vagyunk, felesleges lenne belekezdeni. Tanulni meg nem akarok mar. Tanultam eleget. Az angolhoz az alapjaim megvannak, csak a nyelvtankonyvet es a szotart kene neha kinyitnom. Egyebkent, ha Norvegiaban lennenk, januar vegetol dolgoznek ujra, ugyais addig jar a fizetesem. Meg szerintem ha egy anya a gyerek 2-3 eves koarig otthon marad a gyerekkel, az nem baj.
Te persze olyan fiatal vagy, hogy az is csoda, ha valaki ilyen fiatalon szul. Elotted az elet! Na, nem mintha en annyira oreg lennek, de 34 leszek egy honap mulva. Ezert is siettetnem mar a masodikat. Ha iden nem esek teherbe spontan, elmegyunk egy lombikra ujra, most itt. Apaval megbeszeltem.
Kis Leonnak gyogyulast! Szegenyke! Hat igen, nalatok jon a huvos esos osz. Mi meg egyelore megusztuk a betegsegket, de mar elore panikolok, mennyire fogok aggodni. Orulok, hogy itt most jon a hosszu meleg nyar, talan megusszuk a ful-orr-gegeszeti bajokat.

[color=red]Edu[/color], elszomorit, hogy azt irod, a GAP minosege nem valami jo. Pedig en mar ugy orulok a postan jovo gyerekruhahalomnak :lol: Elgondolkoztam azon, hogy Monster mennyire nem alszik nappal, es hogy a multkor fozni is alig tudtal miatta. Az szerintem normalis, ha egy baba ebben a korban ejjel felebred, de nappal is szukseguk van alvasra. A konyvek szerint az atlag 6 honapos deleott masfel, delutan 2 orat is alszik, az egy eves deleott masfel, delutan 1 orat, sot, meg a masfel evesek is ketszer szunditanak napkozben. A 2-3 evesek mar csak delutan alszank 1-2 orat. En soka jottem ra arra, hogy a siras sokszor faradsag jele. Hamar elfardnak, nyugosse valnak. En ezert vezettem be az alvasokat, es bejott. Most mar tudom, ha Oli eves utan egy oraval elkezd nyugoskodni, asit egyet kettot, lefektetem. Cumi a szajba, felhomaly, ciroka az arcahoz es mar alszik is. Meg akkor is, ha csak fel orat, de sokkal jobb kedvu utana. Az pedig nem igaz, hogy ha nappal sokat alszik, akkor ejjel keveset. Ez nem fuggvenye. Sot!

[color=red]Kolyok[/color], biztos a rendes lyukon fognak kijonni :wink:
Lassan jon az osz nalatok. Bar orulok, hogy itt most meleg lesz, sot, hoseg, de kicsit irigyellek benneteket ott a hullo falevelekert, az oszi hangulatert. Sosem felejtem, milyen szepekt irtal az oszrol, meg a setaitokrol. Itt olyan tropusi az idojaras, hogy meg a levelek sem hullanak le. Uncsi lehet egy ido utan. De nekem most ez kell 3 ev eso utan.

Mi hetvegen elmentunk egy piacra vegre (Norvegiaban az sem volt) es kikotottunk egy magyar kurtoskalacs-langos-fank-lepeny arusnal. Azota lepten nyomon magyarokba botlunk. Tegnap is a koala-kenguru parkban. Tiszta vicc, hogy eddig semmi, most meg ozonlenek.

Olikank elso foga is kibujt tegnap. Jellemzo, kajaugyekben elen jarunk
:lol:
katavirag

Kép
Kép
Kép ITT LAKUNK
katavirag

Oli tegnap hasra fordult :D
katavirag

Sziasztok,

Bocs az eltunesert de Monster is megbetegedett a hetvegen. Ugyhogy Rima egyutterzek veled es mintha Kolyokeknel is lett volna valami ilyesmi par honapja. Szoval osszeszedett valami felso leguti virust ami ugyebar nagyon gyakori a babak koreben de en naiv azt gondoltam, hogy az anyatejes taplalas csak jelent valami vedelmet ellene. Valoszinuleg a jatszocsoportban tortent a fertozes. Nalunk laz nincs csak hoemelkedes, tusszoges es orrfolyas/dugulas minden mennyisegben. Most aldom a baratnom aki par honapja Magyarorszagon egy porszivora csatlakoztathato orrszivot ajandekozott nekem. A kezi orrszivo szart sem er! Ennek ellenere a gyerek rettenetesen horkol es orankent felebred ejszaka. :( Mar a ferjem is total keszen van reggelre. Tegnap ejjel 8x jarultunk Monsterhez felvaltva. Mondanom sem kell, hogy a gabonapep magasrol le van ejtve a gyerek reszerol napok ota ugyhogy egyhelyben toporgunk hozzataplalas ugyben. Legalabb tudom, hogy nincs gluten intoleranciaja. Remelem minden nyuglodes csak a betegseg miatt van es ha elmulik minden a regi lesz.
Kolyok, jo hallani feloled es orulok, hogy meggyogyultal. Nem lehetet konnyu kozben a gyereket is gondozni. Vigyazz a kis akrobataddal mert Monster Hawaii-on leesett az agyrol a szallodaban kb. 70cm-rol. A ferjem egy pillanatra nem nezett oda es Monster kettot fordult es a padlon kotott ki. Szerencsere vastag padloszonyeg volt es nem ko vagy parketta. Bevallottuk itthon a gyerekorvosnak es o felvilagositott milyen esetekben kell felhivni oket vagy rosszabb esetben a 911-et. Szuper, hogy a noveredek mar egyutt vannak Kaliforniaban es hogy Anyukad is segit nekik. A kisbaba gyarapszik rendesen? Vegul hova mentek nyaralni? Most nekem is jol jonne egy par tonna svajci csoki kezeles.
Rima, szerintem is jobb a turizmus a jognal de persze te tudod mit szeretnel jobban. Most mar en sem szivesen jarnek megegyszer felsooktatasba eleg lesz ha majd megprobalom honositani itt a diplomamat ami 1 ev supervised practice-t es nehany vizsgat jelent. Most ugy gondolom majd a masodik gyerek utan futnek neki a projektnek addig meg elvezem a gyerekeimet full-time. :D De neked csak hajra ha ez a szived vagya. Azt nem ertettem mikor akarod kezdeni a sulit. Babysitter nekunk is kellene mar legalabb 1x a heten mert itt aztan semmi segitsegem sincs es neha szeretnek a feremmel kettesben lenni 1-1 vacsora/mozi erejeig. Remelem Leon azota jobban van.
Katavirag, nem er ilyen sovany kepet feltenni magadrol. Most elszegyelltem magamat. De tenyleg neked csak -2kg a strandkilo? Hawaiion csak ugy mertem 1x kilopozni furdoruhaban, hogy elotte ellenoriztem van e valaki a kornyeken. :D Az almossag jeleit tisztan meg tudom figyelni Monsteren de aztan ha elsotetitek, beteszem az agyaba es felhuzom a zenelo zsirafot eltorik a mecses es ha kell masfel oran at uvolt ha hagyom. Eszmeletlenul harcol az alvas ellen. Tenyleg nalatok meg csak most jon a nyar. Gondolom Olinak akkor nyari ruhakat rendeltel a gap-tol. Azok mar nagyon le vannak arazva ilyenkor ugyhogy biztos jo uzletet csinaltal. A minoseget majd dontsd el te en csak azt mondom eddig csalodott voltam a ruhaikkal. En mar nagyon varom itt azt oszt mert a nyar pokoli meleg es paras volt. Arrol nem is beszelve, hogy oktoberben jon Apukam es megyunk 1 hetre San Francisco-ba novemberben meg Puerto Rico-ba. Azert neked sem lehet rossz dolgod a kepek alapjan. Remeljuk ebben a kornyezetben nem lesz szukseg a lombikra. Magyarokba konnyen belebotlik az ember barhol is jarjon a vilagba. Itt is van olyan nap amikor mindjart harommal is osszeakadok vagy a jatszocsoportban miutan bemutatkoztam meg ketten elmondjak, hogy az o szuleik is magyarok. A fogzasnak volt valami elojele Olinal vagy csak ugy felbukkant a semmibol?
Szep almokat!

Kép
Kép
eduarda07

Sziasztok!

Kolyok! Varom a kepet es persze Materol is :wink: ! Velence gyonyoru, imadom, de en olaszorszag buzi vagyok :oops:! Mennyi idore mennetek? Karacsonyozni mi is otthon fogunk, ujevezni meg Albaniaban es ha vegre megkapjuk Leon papirjait, akkor meg Firenzebe ill Milanoba is ellatogatunk, ott lakik Mario huga ill unokatesoja :D !

Katavirag! Gyonyoru helyen laktok es ti is gyonyoruek vagytok, nagyon jo alanyok lennetek egy baba reklamba :wink: ! en mindig beleolvasok a mostani varandosok topikjaba es irigykedem :oops: , en is annyira szeretnem, ha csak 1-2ev lenne a kisteso es Leon kozott, de tul fiatal vagyok 2 gyerekhez, eloszor jo lenne elvegezni az egyetemet, mert 2gyerekkel, segitseg nelkul szinte lehetetlen :( ! az a 2kgt nem hiszem el :wink: , Mario meg egy ritka pasi, konyorog, h hizzak, tom csokival, sutivel, minden este foz, de a kilok csak mennek le :shock:
Gratula Olinak, nagyon ugyes srac, csak igy tovabb :wink: !

Edu! Nagyon sajnalom Aront, gyogyuljon meg nagyon gyorsan, Leonnak nem egesz 2napig tartott a betegseg, persze sikerult nekem is lebetegedni, de most mar jol vagyunk, viszont Leon nagyon jol aludt , nem zavarta az orra, de o egy ignorans gyerek :lol:(jobban aludt mint egeszsegesen :roll: ) !
Hmmmm.... San Francisco.... Puerto Rico.... tudtok elni :wink: , mennyi idore jon apukad? anyukad?
suli szept 22.en kezdodik, ugy volt, h esti orakra fogok bejarni, igy mario Leonozhatott volna, de mivel nem indul esti tanfolyam, kell vki aki vigyazna Leonra :cry: , de hogy a szivem fog megszakadni, az is biztos...

Kép Kép
rima

Szia Rima,

Hu en nem gondoltam volna, hogy iden kezded a sulit. Tudom valamikor bele kell vagni. A tejet azert meg tudod majd oldani? En probalok mellszivozni a gabonapephez de mar nagyon nehezen es lassan jon le a tej. Gondolom azert nem napi 8 orat leszel tavol. Kesobb majd ugyis meglatod mire nem erdemes bejarni. :D Jo, hogy Leonnal is gyorsan lezajlott a betegseg. Amilyen gyorsan jon olyan gyorsan megy szerencsere. Ma volt az elso ejszaka, hogy Monstert atettuk a nagyfiu agyaba a bolcsobol es kivaloan aludt egyhuzamban. :D Remelem nem csak mutatoba csinalta hanem igy is marad. Nemar, hogy Leon papirjai meg mindig nincsenek keszen. Szegenykem mar biztosan nagyon vagyakozhatsz haza. Meg szerencse, hogy idonkent jonnek a rokonaid. Apukam 2 hetre jon amibol egyet uton leszunk. Igazabol nem nagy segitseg mert maholnap 70 eves lesz de kivalo tarsasag. Anyukam meg csak a vizumat sem intezte el. :( Allandoan azzal vedekezik, hogy fel a 8,5h repulestol. Mindegy mert lemondtam rola. Megyek ujra beprobalkozom monsternal a mixed whole grain cereal-al.
Puszi

ui: Dehogy vagy fiatal 2 gyerekhez! Mindenki akkor vallal gyereket amikor jonak latja.

Kép
Kép
eduarda07

Szia Edu!
Orulok, h Aron is jol van es vegre alszik, Leon is :) , sot napkozben is 2x 3x 1.5-2 orat :) ! Viszont ha fent van, figyelmet kovetel :lol: !
Erdekes, h anyukad nem megy, hisz ott van Aron, de legalabb apukad ott lesz veletek, biztos nagyon fogjatok elvezni :) !
Ma 2gyerkes anyuka leszek, baratnom koncertre megy, ferje meg dolgozik, igy velunk lesz a 3eves kislanyuk, Mario mint egy kisgyerek, ugy orul, oda vannak egymasert, csak a hangzavart nem tudom, h fogom birni :lol: !
Tegnap meg Mario haverja volt nalunk a baratnojevel, aztan elmentunk etterembe, persze Leon enni akart a tanyerunkbol, visitott, igy a pincer elvitte, mig mi megvacsoraztunk, vegul a pincerrel akart maradni :roll: !
Bratyo jon ki Leonozni az elso heten, mikor kezdem a sulit :)!
Ma reggel 10kor keltunk, de jo volt :) !
puszi

Kép Kép
rima

Kép OLI A KENGURUK FOLDJEN
Kép AZ UJ SAPKAM

Na hali csajok :!:

Latod Rima, csak van nappali alvas Leonnal is :D Minden csak szoktatas kerdese. Nalunk is elofordul, hogy Oli nagyon izeg mozog, nem mutat almossagot, akkor nem is eroltetem az alvast. De ha nyugosse valik, lefektetem. Ha nehezen alszik el, cirogatom, simogatom meg 10 percig es elalszik.

Edu, reszvetem :!: Szegeny kis Aron... :cry: A fogzas nagy nyalfolyassal indult nalunk. Okol a szajban. Ez vna most is. Sot, talan nem is hasa fajt, hanem a foga. Mi meg jo fej szulo mondjara kiprobaltuk az osszes ausztral tapot :wink:

Kilok... hat en terhesen aztan nem nem vigyaztam a sulyomra. Edu, te bezzeg igen. Meg is hiztam 17 kgot. 68-cal szultem, 63-mal jottem ki a korhazbol, aztan szepen jottek le a kilok. Csak az utolso 5 megy nehzen, ahhoz mar fogyozni kell mindenkinek. Most 53 vagyok, de meg feszul egy ket gatyam es narancsliget a hatsom, de dolgozom az ugyon :wink:

Mar van magyar baratnom bibibaa, van 8 honapos kisfia es 3 honapos terhes. A mazlista. Es jarunk playgroupba is! Na mara zarom, megyunk bumlizni a varosba. Jo hetveget nektek :!:
katavirag

sziasztok!

itt vagyok vagyis nem ;)
vendégeink vannak szerdától és még vagy szombatig. Egy 3éves és egy másfél éves kis lurkó meg a várandós anyukája és apukája :) Tündériek, de kitöltik minden időm és energiám :)

szval most csak egy gyors bekukk volt

RIMA! BOLDOG NÉVNAPOT UTÓLAG IS!!! :)

Katavirág, csúcsok a képek! gratula Olinak a hasraforduláshoz!

Edu, remélem a Monster már rég meggyógyult. Hát igen, az orrszivóporszivó egy tuti találmány. Én is kinoztam már vele a gyermekem, és egyszer belemertem rakni a saját orromba is! És télleg nem fáj, csak csikiz, meg furi... ;)

bocsi csajok, most télleg csak ennyire futja....
de a jővő héten újra egyedül leszünk.

utána meg majd megyünk nyaralni. sajna nem Velencébe... azt lefujta azuram.... hanem, Rima, figyu: LONDONBA!!!! egyikünk sem volt még és már mindketten nagyon kiváncsiak vagyunk a városra. és úgy döntöttünk, hogy nem hivjuk ki a sorsot, állunk a rossz idő elébe, Londonba úgyis esnie kell az esőnek :) majd jó sok teát iszunk, nem csak 5 órakor :lol:

na megyek aludni, 1 hete ez az első olyan nap,hogy esetleg éjfél előtt ágybakerülök (hahaha :lol: )

Kép

Kép
kolyok28

Haliho :!:

Na ez nem er. 5 napja irtam es csak Kolyok kukkolt be. Ilyen elfoglalt mindenki :?: :cry:

Azon gondolkozom, hogy amikor valaki ezt a topikot igy elnevezte, mit ertett "kulfoldon tul" alatt. Mert en kulfoldon elek. Mi van azon tul?

Kolyok, nem semmi kis vendegsereg... nem akadtal ki :?: :lol: Miert lett lefujva Velence :?: Azert London is klassz hely :lol: Csak nem olyan romantikus.

Rima, suli mikor kezdodik :?: Akkor most mit fogsz tanulni :?: Batyad vigyaz a gyerekre :?: Urad nem tud ra vigyazni :?: Vagy o dolgozik :?: ugye. Van egy etterme, vagy tobb, ugy emlekszem. Tenyleg, nem hazasodtok :?: Ja, es eszembe jutott, hogy korabban tartottal a volt baratnotol. Most mar nem, ugye :?: :?: Mi ujsag lakasugyben?

Edu, miert, te hany kg vagy? Mondjuk aki szoptat, az nem is nagyon fogyozhat. Bar en ismerek olyan lanyt, aki szoptatas alatt fogyott le nagyon. A franciaagyrol valo leeses allitolag tok tipikus. Nem nagyon szoktak serulni, de azert fo az ovatossag. Megneztem a honlapot, amit a GAP helyett ajanlottal. Aranyosak a rucik, de nekem a GAP jobban tetszik. Meg nem jott a csomag, de ha rossz a minosege, nem fogok tobbet rendelni.

Mi koszonjuk, jol vagyunk. Tovabbra is tengetjuk unalomba hajlo palmafas eletunket. Az angol nyelvu playgroupba sajna csak 2-3 eves gyerekek jarnak, igy Oli csak kapkodja a fejet a nagy hangzavarban, en meg figyelem, el ne tapossak :lol: Olinak jon a masodik foga is alul, es amiota felfedezte a hasra fordulast, ahanyszor a hatara teszem, azonnal a hasara fordul es jatszik az elotte fekvo jatekokkal. Mar visszafordulast is produkalt de az meg nem rutinszeru. Ulni is ul, ha tamasztom, sot neha magat is megtamasztja. A kezevel mar nagyon ugyes, fogja az arcomat, ha fole hajolok ha pedig apa grimaszol neki, vegelathatatlanul kacag. Az utobbi honapban sokat fejlodott, mar en sem aggodom. Apa allandoan szekalt, hogy a gyerek azert bena, mert nem foglalkozom vele eleget. Egyszeruen nem ertette meg, hogy a mozgasfejlodes magatol alakul, mint ahogy a szobatisztasg is. Szerintem a beszed is.

Na mara bucsuzom, aztan irjon mar valaki :!:
katavirag

Sziasztok,

Bocs lanyok de egyedulallo anya lettem mert a ferjem elment 1 hetre Mo-ra es most aztan nincs egy szabad perc sem Monster nelkul csak este 8 utan. Ugyhogy ma este probalok irni nektek. Egyebkent minden rendben, Monster ugy latszik meggyogyult es ismet vegigalussza az ejszakat. Tegnap voltam vele uszason es csuda edes volt. Latnatok a labtempojat!
Puszi es jovok este!

Kép
Kép
eduarda07

Mar itt is vagyok. :D Monster jofiuhoz meltoan az utolso cici kozben bealudt es reggel 6:30-ig nem is szamitok a tarsasagara.
Mult heten vegul elvittuk az orvoshoz mert nagyon elkezdett omleni belole a takony es extra nyugos lett. Igazabol csak a fule meg a tudeje miatt aggodtam de persze mindenrendben vele es hetvegere teljesen rendbe is jott. Eljen az orrporszivo sokaig! Hetvegen olyan depresszios lettem, hogy valassal fenyegetoztem szegeny ferjemnek ha nem torodik velem is egy kicsit. Legalabb megerette vegre, hogy nem konnyu egyedul egesz nap egy gyerekkel es nekem is szuksegem van neha 1-1 szal viragra, aprocska ajandekra es sokkal tobb segitsegre a haz korul. Most hogy kulon foldreszen vagyunk hatha elgondolkozik kicsit. Egyre jobban kellene egy babysitter de sajnos hetente egy estere lehetetlen talalni.
Monster mar hajszalnyira van a kuszastol ugyhogy resen kell lennem. Kepzeljetek elkezdett napkozben is aludni teljesen magatol. Szerintem ez annak koszonheto, hogy amikor viszont ebren van egy percig sincs nyugton. Nagyon dolgozik a kuszason. A hozzataplalas jol halad, elkezdtem a zoldsegeket is. Eloszor edes burgonyat kapott ma meg elkezdte a repat. Hetvegen vettem paroloedenyt, mini turmixgepet, kezi foodmill-t es fagyasztoedenyeket. A sweet potato-t ezekkel keszitettem es a fagyasztoba is jutott. Jo dolog a babakonyha csak ne egy ehes gyerek uvoltene kozben. :D
Katavirag, az 52kg nem valami sok mondhatni sovany vagy. Ha jol emlekszem 165cm korul vagy. En 55kg vagyok a 168cm-hez es 3kg-ot szeretnek fogyni. Most nem mentseget keresek de olyan erzesem van mintha a szoptatas miatt a szervezetem nem engedne el azt az extra zsirraktarat. Naponta kb. 750ml tejet termelhetek es emellett nagyon ehes is vagyok de persze nem eszem kontrollalatlanul. Egy itteni forumon pont errol beszelgettek a kismamak es sokan azt mondtak miutan abbahagytak a szoptatast lement az utolso par kg. A narancsliget tipikus jelenseg, nalam sincs maskeppen. Tegnap lattam az uszodaban, hogy a mar teljesen visszafogyott kismamak hasa is tokre log es narancsliget mindenhol es tobbseguknel a linea nigra sem halvanyult el. Jo volt latni, hogy masnak sem konnyebb. Mar azt hittem nekem van a vilagon a legtaszitobb testem. :D Tegnap maganyomban bementem a gap outletbe es 28$-ert Monster kapott egy teljes teli outfit-et. A gap baby-ben ennyiert szinte semmit sem kapnek. Nalatok nem is okoz gondot Olinak a fogzas? Akkor mar Monster fogatlan egyedul illetve Materol nem tudom van e foga. Nem baj ha a playgroup-ba nagyobb gyerekek vannak a tarsasag fontos mindkettotoknek. Ennyi idos korban a babak szinte eszre sem veszik egymast csak szeretnek masokat nezni es orulnek ha zajlik az elet korulottuk. Probald meg a babauszast, nekunk nagyon bejott. Szerintem sem lehet befolyasolni azt, hogy egy baba mikor fordul meg, kuszik, all.......Most mar Oli is perpetum mobile lett ugyhogy jajj neked! Tenyleg a kengurus fenykep egy rezervatumban keszult vagy csak ugy szabadon grasszalnak a kangak mindenfele? Nem bantanak? Allitolag kitunoen boxolnak es rugnak.
Kolyok, majd legyszi tegyel fel fenykepet az etetoszekedrol. Megvarod a hofordulot a hozzatapalassal? London jol hangzik csak tervezzetek bele, hogy babakocsival lesztek. En NY-ban telesen ledobbentem, hogy mennyire nehez vele kozlekedni es mennyire nem gyerekbarat egy nagyvaros. Errol Rima tudna meselni. Orulok is, hogy egy viszonylag kis varosban elek. ( na jo a Washington DC Metro Area-ban 10 millioan elnek de valahogy szetoszlanak az emberek itt a pusztaban) Ha en is olyan szep helyen elnek mint ti tuti elveznem NY-ot is nehanapjan. Tenyleg a noveredekkel minden rendben? Csodallak benneteket amiert le tudtok vezenyelni tobb napos vendegsegeket pici gyerekkel. Kezdem magam rosszul erezni amiert a babaetel keszites is gondot okoz nalam. Lenne mit tanulnom toletek szervezes teren. Monsterrel valahogy csak sodrodunk es nehez tervezni.
Rima, sok sikert a sulikezdeshez!
Puszi

Kép
Kép
eduarda07

Kép

Kép
Kép
eduarda07

Edu, fel a fejjel :!: Idovel minden jobb lesz. Birom ezt az oldat, Aron eskukepe nyit fent. Olyan aranyos rajta. Itt is nagyon cuki a zolt rumper-ben. Olyan kis szelid arca van, el se hiszem, hogy olyan haramia. Es latod, Monster is alszik mar nappal. Azon tunodtem, milyen agyatok volt nektek Hawai-on, ami 70 cm magas volt. Az asztalok olyan magasak. Ugye nincs baja Monsternek :?: :!:

Nem irigyellek, hogy igy lefoglal a gyerek. En egyedulallo vagyok igy is, apa csak este toppan be, sokszor olyan keson, hogy nem is latja Olit ebren aznap, nekem megis ugy tunik, jo dolgom van. Bar ha hazaer furdetes-fektetes elott, eljatszik vele 1-2 orat, en meg addig pampucolhatok a furdoszobaban.

Azert te is a BMI alultaplalt kategoriajat tuzted ki celul. Hat igen, nem konnyu Fitness Rekanak lenni, aki 2 gyerek utan is csinos nagyon. Szerintem szules utan mindenkinek egy kicsit kuzdeni kell a regi sulyert. A regi formaert meg nagyon. Azert en osszessegebn elegedett vagyok, mert bar bikiniben meg gaz a helyzet, de ruhaban kielegito. Es amugy meg annyi nagydarab kismamat latok... akik szules utan meg ugy is maradnak.

De, gondot okoz a fogzas. Oli sokat sikongatott az elmult hetekben, tomkodte a kezet a szajaba, most mar jobb a helyzet. Minden bizonnyal nem a hasa fajt, hanem a foga jott, ugyanis ki is bujt alul ketto. Most is nyaladzik, de jobb a helyzet, mit 2-3 hete. Annak, hogy Monsternek meg nem jon a foga, szerintem nincs semmi jelentosege. Majd jon, ha jon. Egy baratnom kisfia 8 es fel honapos es meg nincs foga.

Kenguruk vannak szabadon is, sot, koalak is, de elszaladnak, ha kozelitesz felejuk. A kep farmon keszult es a kenguruk szelidek, mert a latogatok etetik oket.

Mar 2 magyar kismama baratnom is van. A hetvegi magyar talalkozon megismerkedtem egy lannyal, akinek a kislanya csak 2 nappal fiatalabb Olinal. Edesen eljatszottak egyutt. Igaz, Oli 2x akkora, mint o :lol: , de szepen udvarolt neki. Rohogok, hogy az ettermekben is hozzak mar nekunk az etetoszeket, hiaba magyarazzauk, hogy a gyerek meg nem tud ulni. Ok meretbol itelnek. Ez a lany is azt meselte, hogy o meg hajnalban is szoptat es teljesen ki van merulve. A kislanyt nem tudja 10 percre letenni, mert sir :cry: Megorulnek a helyeben :roll:

Oli most evett meg 1 uveg kukorica bebietelt. Ugy izlett neki, hogy szinte kerlelte a kovetkezo kanallal. Mar elore latom, hogy neheny ev mulva a strandon fott kukoricat fog allandoan majszolni.

Kép

Sot, tegnap megvolt az elso igazi kisgyerekes hisztink is. Egy aruhazban kezdte elunni magat a babakocsiban. A kezebe adtam egy muanyag fogast, amivel szepen eljatszott. Majd amikor ki akartam jonni a boltbol, elvettem tole. Olyan hisztit csapott, semmilyen sajat jatekkal nem tudtam lekotni. Vegul kivettem a kocsibol es megnyugodott. De olyan vicces volt az egesz helyzet.

Na, megyek, mert Olit lefektettem csicsiskalni, befejezem a napsuteses erkelyunkon a delelott kezdett padikur-manikurt. Aztan csinalok egy brokkolis rakott csirket, utana meg kicsit osszekapom magam estere, mert peteres kozeleg :oops: Drukkoljatok, hatha.

Na most aztan annyit irok ide, hogy bepotolom a kimaradt 3 honapot :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Bocsika, ha faraszto lennek ...
katavirag

Sziasztok :D :D :D !

Kolyok! Koszi :wink: !De jo :D ! Nem fogtok itt unatkozni, majd Velencebe mentek tavasszal, nyaron :wink: , most gyertek Londonba! Autoval vagy repulovel jonnetek?
Vendegek? Rokonok? Gondolom Mate elvezi oket!

Katavirag! Meg mindig nagyon csinos vagy es Oli edi bedi :wink: es maris csajozik? Igen Marionak egy etterme es egy kavezoja van, egyik Londonban, masik Leeds mellett, eskuvo meg addig nem lehet, amig nos es a vallas csak 2011ben lehet :?! Suli jovo heten hetfon kezdodik es a tourismra megyek! Orulok, h mar ennyi baratnod van, meghozza magyarok, erdekes, de nekem magyar ismerosom nincs is :oops: , de majd ha Leon elkezdi a magyar ovit :wink: ! Mi van Geza bacsival? Megszuletett a babajuk?

Edu! Nyugi, Leon sem egy egyszeru eset, alombaba volt kb 4honapos koraig, azota kis terrorista, kikoveteli a figyelmet mindenkitol, meg ha egyedul jatszik is, ott kell ulnom mellette es dicsernem, akkor fulig er a szaja :roll: ! De Aron nagyon jol nevelt babanak nez ki, olyan nyugodt, aranyos pofija van! Orulok, h ismet atalussza az ejszakat, Leon ezzel is jatszik, vannak ejszakak mikor nem kel fel, de sokszor van olyan, h orankent, ilyenkor nincs mas megoldas, mint a mi agyunk, ott viszont hozzambujik es imadom, ahogy ott szuszog es alszik reggel 9ig! Az egyedullalosagert nem vagyok irigy, nehez lehet, ha csak 8napra is! Uzleti uton van a ferjed? Azert o gyakran jar MOra, vagy tevedek?

Nekem is sikerult kikeszitenem Mariot :lol: , nagyon sokat varok el tole, o foz, furdeti Leont, mikor hazajon szinte csak o van vele, heti 2-3* etterembe visz, hetente kapok tole uj ruhat, viragot, kedvenc csokit es megse jo :oops: , egyszeruen kikeszit, amikor pl a TVt nezi es nem velem beszelget, vagy elalszik a nelkul, h adna egy joejt puszit, meg hasonlo kis hulyesegeken, tiszta depresszios vagyok, tegnap mar ramvagta az ajtot, h elege van, o nem tud igy elni, nekem semmi sem jo, pedig nem voltam en ilyen :oops: :roll: ! Na de eldontottem, h ismet a regi Riaja leszek, aki mindig mosolyog es hulyesegeket dumal neki, mondjuk nem ertem, h miert van meg mindig velem, komolyan egy harpia vagyok, de erre azt mondta, h mar hozzaszokott es akkor is szeret, ha teljesen kikeszitem :wink: !

na inkabb lepek Leonozni :) !

Katavirag! Te meg csak irj nekunk sokat :wink: !

Kép Kép
rima

Hello lanyok,

A kis szelid arcu monsterem 1 orat visitott az esti lefekves elott. Halal almos volt mar de mindenaron kuszni akart a kisagyban amit ugyebar meg nem tud. Az elejen meg felkapdostam es puszilgttam de aztan hagytam sirni es elmentem mosogatni. 15 perc mulva beajult a faradtsagtol. Egyebkent nagyon rendes gyerek csak nem birja takarekra kapcsolnia magat. Ezalatt a napkozbeni, kiszamithato legalabb 1 oras alvast ertem. Ma este akartam a tokot elkesziteni neki meg fagyasztani de nem adott ra idot most meg mar n11 van es hulla vagyok. Delelott elmentem a babiesrus-ba mert az osszes Fisher Price jatek 30%-kal le van arazva. Nem szeretem a muanyag jatekokat de itt fabol nagyon szukos a valasztek es ami meg van az nagyon draga. A noverem szokott idonkent kuldeni Nemetorszagbol. Tenyleg Rima aztan mi is vettunk jumperoo-t Monsternek csak nem a Rainforest valtozatot hanem egy kisebb lovasat. Viccbol beleultettuk az aruhazban es nem akart kiszallni. Igy hat velunk jott. Ezzel idonkent 45 percet is eljatszik es addig en szabad vagyok. Holnap megyunk a playgroup-ba es ott talalkozom az egyetlen magyar ismerosommel meg a kisfiaval. Nagyon kozel laknak hozzam de valahogy nem keressuk egymas tarsasagat. Egyebkent ugyanazokkal jarok uszni akikkel a playgroup-ba. Ennyi szocialiacio boven eleg nekem. Azert ti csak ismerkedjetek! Edu mar csak ilyen szociofob. :D A ferjem hivatalos uton van Budapesten es a World Bank-ban dolgozik Washington DC-ben. Azt hiszem ezt meg nem irtam. Altalaban evente 1-2x kell hazamennie par napra. Legutobb akkor ment amikor Monster 7 hetes volt. Most egy kicsit jobb nelkule itthon. En hiszem, hogy egy kapcsolatban jot tesz neha a tavollet. Ja es a magyar ismeros anyuka pszichiaterhez jar kezelesre a postpartum depesszioja miatt pedig igy kivulrol idillinek tunik az elete de o azt mondja megis hianyzik valami. Ehez kepest mi egyszeru esetek vagyunk szerencsere. Rima jol valasztottal a turizmussal. Sokkal univerzalisabb szakma mint a jogasz amit minden orszagban ujra tanulhatnal a kulonbozo jogrendek miatt. Ha elkezded a sulit lehet sokkal jobban fogod magad erezni. Egy kis szellemi frissites nekem is elkellene de vizsgazni nem akarnek. Katavirag majd sokszor emlekeztetem magam, hogy tulajdonkeppen nekem nem is olyan rossz mert a ferjem idonkent eljon hamarabb a munkahelyerol (foleg penteken) es mindig latja a fiat ebren. Minden tiszteletem a tied amiert egy rossz szavad sincs a ferjedre es ennyire kiegyensulyozott vagy. Na igen neked nem egy Monstert osztottak. :D Eljen a peteeres! En anno egy rakas LH tesztet vettem amiket nemreg dobtam ki szomoruan. Majd eljon az en idom is ujra.
Megyek mert leragad a szemem.
Jo ejszakat!

Kép
Kép
eduarda07

hali csjok

fel kezzel irok, mert fiamat tartom a masikkal, bufizik

rima, tenyleg harpia vagy :lol:

geza baeknak edes kisfiuk szuletett juliusban

edu, mi az a jumpero :?:

puszka mara
katavirag

Kép jumperoo

Kép
Kép
eduarda07

Aha, ez a jumoero. Alul a laba szabadon van, ugye? Es ugrabugralhat. Nekunk egy un. Jolly Jumperunk van, ami az ajtofelfara szerelheto, de lehet allvanyosat is venni. Bele kell rakni a gyereket egy olyan szerkezetbe, mint egy Baby Bjorn es rugoztathatja magat. A baba-kiallitason lattuk eloszor itt, de akkor meg Oli pici volt hozza, meg elleneztem is, mint ahogy a bebikompot is, mondvan nem jo a labaknak. Aztan az ember megis megvesz mindent a gyerekenek :lol:

Edu, nem is tudom, miert emlekeztem en ugy, hogy ti nem vagytok hazasok. Valassal fenyegetozni nem ritkasag az elso gyerek szuletese utan. Nalunk is voltak huzos pillanatok. En oszinten szolva mar nem nezem le a depressziosokat, az utan az elso 6 het utan. Tisztara ki voltam. Legszivesebben elajandekoztam volna Olit valakinek. A gyereksiras valljuk be egy ido utan baromi idegesito. Azt hittem, most mar vege az eletemnek, ez a kis kolonc itt lesz mindig a nyakamon es vege a szbadsagnak. Aztan rajottem, hogy lehet mindent ugyanugy csinalni, mint azelott, csak kell egy babakocsi, es lehet menni mindenhova. Es fontos az is, hogy a kismama adjon magara es visszanyerje regi formajat. Nehogy mar abban a hitben eljunk, hogy mostantol semmi sem a regi. Aki viszont depi marad, hat annak reszvetem. Sajna ismerek olyet is, aki depi-gyogyszeren maradt a szules utan.

Nem baj az, ha a ferj kiruccan par napra. En megmondom oszinten, hetkozben tudom osszekapni magam. Hetvegen, ha apa itthon van, mindig szalad a lakas. Reggel nagyot reggelizunk, aztan elhuzunk egesz napra valahova. Hetfon meg var a sok mosogatnivalo, mosnivalo ruha, takaritas stb. Es mi azelott is mindig a varva vart szbadsag alatt vesztunk ossze. Amig meloztunk mindketten, ertekeltuk az esti kozos perceket. Aztan mikor ossze lettunk engedve tobb napra a nagy semmittevesbe, akkor mindig jottek a gondok :lol: Tegnap kicsit morcosan jott haza munkabol, igazabol csak faradt volt. Kijelentette, hogy o csak arra kell nekem, hogy eltratson (bocsika, kapom a GYED-et a munkam utan) es arra, hogy spermiumot adjon a kovetkezo gyerekhez :lol: Jo fej, mi :?: Ferfiak.....

Na, mara bucsuzom, jo hetveget :!: Kolyok, bedobod a pentek van, yeaht-t :?: Rima, ne harpiaskodj! Virag, csoki, esti puszi elkelne mindenkinek :!:
katavirag

Szia Katavirag,

Latom nalatok is zajlik az elet. :D Par nappal ezelott nalunk is szobakerult az, hogy egyedul o keres penzt a csaladban. Nekem nincs is mivel vedekeznem mert mar jo 2 eve nem dolgozom. Munkavallalasi engedelyem nincs de konnyen meg lehetne szerezni miutan honosittattam a diplomamat es itt is regisztralnak mint dietetikus. Gondolom a ferjednek csak rossz napja volt es nem is figyelt arra mit mond. Az en ferjem meg csak azert mondta mert ugy erezte ez minimum kijar miutan valassal fenyegetozom. Sajnos most meg nem latom hogyan lehetne javitani a kapcsolatunkon de remelem a ferjem is gondolkozott es lesz javaslata. A depresszio engem is az elso 6 hetben kerulgetett es azota szerencsere nem jott vissza. A hetvege nalunk is detto ugyanez. Hetfon takarithatom a romokat. Tenyleg nem utaztok el valahova hosszabb idore? Egy egesz foldresz var ratok felfedezesre. :D A jumperoo ugyanaz mint ami nektek is van csak nem kell felakasztani mert van sajat vaza. Monster max naponta 1x hasznalja attol fuggoen milyen kedve van. A bebikomp itt walker neven fut es a multkor mondta a gyerekorvos, hogy ugye nem veszunk mert veszelyes. Nem a hat miatt hanem azert mert kerekei vannak es oriasit lehet vele zugni. Errol jut eszembe, hogy az agy Hawaii-on 70cm magas volt, le sem ert a labam ulve. A gyerek szerencsere a hatara esett es a fejet kesobb rakta le. Ha lerakom a pelenkazoasztalra akkor is emeli a fejet es csak akkor teszi le ha minden mas testresze foldet ert. Vegre sikerult megfoznom a tokot (butternut squash) Monsternek miutan elaludt. Marha nagy macera mivel ko kemeny es mire megpucolod, kimagozod egy icipici zoldseg marad vissza ami a parolas alatt meg kisebb lesz. Ja es dragabb volt mint a bio bebietel. :D Nem baj mert ezt mamika fozte Monstrnek. Beraktam a fagyasztotalcakba es holnap ki is probaljuk. Most 3 napig konzerv repat evett mert a nitrat miatt nem ajanljak a frisset 1 eves korig.
Megyek en is aludni mert Monster holnap sem fog kimelni.

Kép
Kép
eduarda07

Ugyan, Edu... a hazassag mar csak ilyen... :lol: Hol fonn, hol lenn. Nalunk volt mar jegygyurudobalas csatornaba, onnan kihalaszas is... :lol: Szerencsere mindig jokat rohogunk utolag magunkon. Megallapitasom szerint egy ferfi akkor boldog, ha ki van elegitve es jol van lakva :lol:

En lusta anya vagyok hozzam jol illo gyerekkel. Nem pepecselek bebietelkeszitessel. Csak konzervet eszik. De olyan jo etvagyu, hogy szerintem 7 honapos korara mar velunk fog enni mindent asztalnal.

Na, akkor most hetfoig pa :!:
katavirag

Sziasztok!

Edu! Nagyon tuti a jumperotok es minden elismeresem, h te keszited Aron vacsijat vagy ebedjet :wink: ! en neha neha kotyvasztok neki, de sajnos sokszor csak a polcrol egyszerubb az uvegest levenni :oops: , de eldontottem, h most mar en is gyakrabban fogok neki fozni!
en meg mindig nem hagyom Leont sirni, eddig a rekordidom 4perc volt :oops: , tudom, tiszta hulye vagyok es egy kis terrorista uralkodik felettem, de megszakad a szivem :( ! Ez igy nagyon nem lesz jo, mert mar tudja, h mit kell csinalnia, h mindent megkapjon :twisted: !

Katavirag! Tudom, tudom, harpia vagyok :oops: ! Amugy erdekes, de nalunk pont forditva van, mi akkor nem veszekszunk, ha osszevagyunk zarva par napra, pedig forditva sokkal logikusabb :roll: ! Meg nalunk olyat a Mario sose mondana, h csak o keres, mert naluk ez termeszetes, ott a nok nem dolgoznak, igy szamara ez igy van rendjen, aztan ott csak a szerencsen mulik, h a szulok milyen ferjet talalnak a lanyaiknak, mennyire kenyezteti ot, vagy bezarva tartja... De en epp ezert szeretnek visszamenni dolgozni, h legyen egy kis sajat penzem, tartalekom, mert most jo a kapcsolatunk es remelem ez igy is marad, de annyira mas kultura, igy biztos ami biztos :shock: ! De eszi a mereg, mert igy szegyenben marad a baratok, csalad elott, h en dolgozok :lol: !

Nagyon kellemes hetveget(es reggelizzetek vhol kavezoban es 2napra utazzatok el, igy hetfon is ragyogni fog a lakas :wink: )
puszi

Kép Kép
rima

Szia Rima!

Szerintem alom parod van. Mondjuk az nem artana, ha nem lenne hazas :wink: Ugye Terez anyu is alban volt? Megkerdezned Mariot?
4 percig hagyod sirni? Oli jo ha napi 4 percet sir. Vagy meg annyit sem. Ez az en nagy nagy szerencsem :lol:

Kolyok! Jelentkezzel neha nalunk is! Es kernenk mar fotot Materol!

Itt beallt a nyar. Remelem, marad is. Elovettem a szekrenybol a hetekkel ezelott vasarolt rumpereket Olinak. Remeltem nem novi ki oket. Szerencsere meg jok ra. Kisfiam 9,8 kg.

Na megyek, mert var hetfoi nagytakaritas :lol:
katavirag

Hello lanyok,

Ferjem vegre hazajott es hozott nekem is ajandekot. :!: Ezer eve nem csinalt mar ilyet. Szoval a szokasos Lindt csoki mellet kaptam egy Swarovski (nem tudom hogy irjak pontosan) szivecskes nyaklancot Monster meg egy igazi Teddy bear-t. Ja es azota folyton a nyomomban van, hogy mit segithet. :D Katavirag egyetertek a sex es kaja teoriaddal. Ezek eddig joforman nem leteztek a szules ota. :oops: Azt is kitalalta, hogy Monsternek most azonnal kistestverre van szuksege. :shock: Ebben mondjuk nem osztom a velemenyet. A gyerek egyebkent tunderkent viselkedett egesz heten es lelekesen valasztotta ki a heliumos welcome home feliratu lufit amit a papinak vettunk amikor vartuk a repteren.
A depresszio lekuzdesehez meg azt is hozzatennem, hogy vezetni kell ha olyan helyen eltek mint en. Metroval joforman semmit nem lehet elerni a busz meg egy vicc. Monsterral olyan jokat vasarolgattunk autoval. A depresszios baratnom nem hajlando vezeti pedig tud es persze bezarva erzi magat. Ha mondom neki mindig keres valami kifogast. Errol jut eszembe nezett mar valaki autosulest ami 9-18kg kozott kell hasznalni? Itt nagyon kicsi a valasztek es a toresteszteken a 90%-uk ripityara tort. :( Gondolkozom, hogy apukammal kellene hozatni Europabol biztonsagosat. Katavirag ha Oli ilyen szepen gyarapszik akkor gyorsan kinovi a babauleset. Monster ma lett 8kg de olyan magas, hogy mar alig fer bele az ulesbe.
Rima, igazad van a munkaval kapcsolatban. En mar tuljutottam a te penzed en penzed dolgon de az is igaz, hogy 11 eve egyutt vagyunk ebbol 2 eve hazassagban. A te helyedben en is magabiztosabbnak ereznem magam ha dolgoznek napi par oraban persze ha nem a gyereket nem viseli meg a tavolleted. Amugy szerintem a gyerekeknek kb. 2 eves korig szukseguk van az anyukajukra mert egy masik kisgyerek a daycare-ben nem nyujt nekik tarsasagot. Allitolag 2-3 eves kor korul kezd megindulni az intenziv szocializacio kozottuk.
Tegnap keszitettem borsot meg egy ujabb adag tokot Monsternek. Ha tokot csinaltok akkor ne veszodjetk a parolassal mint en tettem eloszor hanem csak vagjatok kette, magozzatok ki es 45 perc, 180 fokon szepen megsul es kikanalazhato a hejabol. Igy a zoldseg 4/5-e megmarad. A borso mar egy macerasabb dolog mert meg kell pucolni, parolni es szitan atpaszirozni a heja miatt. Elobb utobb tuti ti is fogtok idonkent sajat keszitesu kajat csinalni a babaknak. En azert veszodom mert ebben a szep nagy orszagban osszesen 3 ceg gyart babaetelt es egyik rosszabb mint a masik. Ha lehet inkabb arra tartogatom a konzervet amikor utazunk vagy sietos a dolog.
Ma uszni voltunk delelott Monsterral. Igazi viziszorny lett belole. Mindenki azon rohogott, hogy milyen labtempoja van. 2 eves korig itt nem teszik be a gyerekeket a viz ala ugyhogy nem azert vannak az orak, hogy a baba megtanuljon uszni hanem azert, hogy szokja a vizet.
Katavirag mit adsz enni Olinak, hogy ilyen gyorsan no? Ugyertem hanyszor eszik szilardat es tapszert? Mit eszik meg a szilardak kozul?

Megyek aludni mert nagyon kesore jar.
Puszi

Kép
Kép
eduarda07

Szia Edu :!: Orulok, hogy megint dul a love koztetek :lol: Hajra kisteso :lol:

A babaulesunk meg sokaig jo, mert atalakithato lesz majd egyenesen ulo formara. Kb. Oli ket eves koraig jo lesz. Torestesztrol nem olvastam. Most a markaja sem jut eszembe. Az autohoz kaptuk ajandekba.

Ja. Vezetes. Vezetnek en, ha nem lenne minden forditva. Szerencsere depos kicsit sem vagyok. Sot azon tunodtem a napokban, hogy reg voltam ilyen boldog es szabad.

Oli naponta 5x eszik. Tapszerbol atlagban 2dl-t evesenkent. Ha nagyon etkes 250ml-t. Utobbit inkabb lefekves elott. A delutani tap kevesebb egy kicsit es utana kap barmilyen bebietelt. Ha csak sima gyumolcs, azt rizspeppel keverem. Kukoricat siman kapja, mert abban van eleg szenhidrat. Ma pl. korte-alma-barack konzervet kapott baby-rice-szal. Ha betolti a 6 honapot, mar ket eves lesz ilyen kevert.

Az anyatejeseknek kb. 6 honap utan elfogy a tapertek a tejbol, ilyenkor csokken a bebi sulynovekedese. Ekkor mar erdemes neha tapszert is adni, pl. este. Ha a gyerek felebred hajnalban es ehes, es ezt korabban nem tette, az anyatej minosege rosszabb. De nem akarok senkit sem rabeszelni a tapra, mert tudom, ez manapsag nem divat. Mindenesetre az biztos, hogy a mai tapszerek es bebietelek jol bevizsgaltak, sok vitamint tartalmaznak. Azert neha en is csinalok sajat keszitesu puret, de tobbnyire nem pepecselek vele, mert nem lesz olyan folyekony, jo minosegu. Es azt hiszem, Oli olyan jo etvagyu es olyan szepen haladunk a hozzataplalassal, hogy 7-8 honapos korara mar azt eszi, amit fozok, csak neki kulon pepesiteni fogom, pl. krumlifozeleket csirkefasirttal.

Monsternek boldog 7 honapos szulinapot :!:
katavirag

Sziasztok!

Mi is elunk, csak elkezdodott a suli, ami hihetetlen szuper, ennel mar jobb nem is lehetne, a tanarok majd szet esnek a lazasagtol, az orarendem nagyon jo, nem kell babysitter, mert pont ugy jonnek ki az oraim(hala a szuper,segitokesz tanaroknak), h Mario lesz Leonnal, igy most mar semmi stressz :wink: !
Jovo szombaton megyunk Albaniaba 9napra, de en torom a buksim, mert vasarnap hazarepulnek Leonnal 4napra :roll: !

Kolyok! Bocsi, de igy utolag is, NAGYON BOLDOG NEVNAPOT Leon MATE BARATJANAK :wink: ! es gyere, mert nagyon hianyzol :) !

Edu! Na latod, h imad a ferjed :wink: ! Vezetesrol en sem tudok tapasztalatot mondani, de mi kb 20perces setara lakunk London legcentrumabb centrumjatol es nagyon sok a park ill a kornyeken(ami max 5perc seta) 5-6db gyerek centrum is van, sok sok uzlet, igy nincs okom panaszra, meg mozi is, ahol rendes filmeket vetitenek anyukaknak kisbabakkal :wink: ! Depresszio engem is elkerult, viszont edekes amit irtok, de en az elso 6hetben usztam a boldogsagban, most mar tudom, h nehez a gyerekneveles, de akkor is csodalatos dolog :) !
es Edu, akkor hajra a baba projektre :wink: ! ja es autosules talan, talan Maxi Cosi...

Katavirag! Igen, Terez anya alban volt es Mario tenyleg majdnem tokeletes, kiveve, h nos :twisted: es, h mindene anyuci, apuci es az ocsike, bar ennek van jo oldala is :) ! Multkor tok jofej volt, mert Leon szuletese utan kitetovalta a karjara Leon nevet es a multkor, azon gondolkodott, h hova tetovalja a kovetkezo 3gyerekunk nevet, majd hozzatette, h majd 10ev mulva jon a tied is :shock: :roll: :lol: !
Ferjed milyen doki? Oli oriasi, el sem tudom kepzelni, h mekkora lehet, hisz Leonra mindenki azt mondja, h 7-8honapos :shock:!
irigy, irigy, kuldj egy kis meleget :wink: !

Kép Kép
rima

Sziasztok!

aminap írtam egy bitang hosszút.
és elszállt. és csak most vettem észre, hogy nem került be :(
most viszont hulla vagyok, de ígérem, bepótolom... brühühhüüü ez nemér, pedig olyan jó sokat írtam....
namindegy, holnap babaúszásra megyünk ;) aztán igérem még a londoni ruccanás előtt írok. mert hiányoztatok ám ;)

puszka ;)

Kép

Kép
kolyok28

sziasztok ;)

akkor kezdem elölről ;)

szval végül elmentek a vendégek. Kicsit fárasztó volt, de jó volt. Máté nagyon élvezte a gyerek társaságot. Közben egyre jobban kúszik már. Sokat játszik, csudapók. Kinőttük a 68as ruhákat. itt tök jó turkálók azaz inkább secondhandshopok vannak egész olcsón lehet jóminőségű ruhákat venni. pl gap alulisgombolos farmernaci, vagy kapucnismelénybéléses farmerkabát ;) ezt még megtetézendő tegnap volt bababörze, tuti cuccokat vettem ;)

végül azért lett Velence helyett London, mert az előbbiben kicsit nagyon drága szállás. Meg tuti esni fog, akkor meg már menjünk biztosra. ;) meg a lutoni reptéren eltöltött 6 órán kivülmi még sosem voltunk Londonban ;)

Katavirág, szerintem nem a külföldre értették a túlt, hanem a túlélésre ;)
gratula a fogakhoz ;) jól megszenvedtetek vele...
tök jó, hogy nektek is kezd ott társaség lenni... én napközben azértis nem érek rá, mert itt tényleg mindig van vmi program ;)
++++ a kistesóhoz ;) mi isterveznk, de a köv évet megvárjuk a probálkozással ;)
bocsi a péntekvan elmaradt de majd holnap ;)
:shock: :shock: 9.8kg???? wow. te aztén jó karizommal rendelkezhetsz ;)

Edu, nem semmi, ügyes voltál egyedül ;) és aranyos férjed van, hogy rájött, hogy néha egyegy ajándék milyen sokat számít ;)
28dollár??? teljestéli? wow, ügyes vagy!!!
boldog 7hósfordulót akis Monsternek ;)
nem, még nincs foga Máténak ;) nyéladzik, de most alábbhagyott a minden ezerrel megrágunk, szval kicsit még ez odébbvan, amit nem bánok ;)
most jól zavarbahoztál, nincs mit csodálni a szervezésen, viszonylag egyszerű volt a 3gyerekes kommuna lét ;) az is igaz, hogy a nagygyerekeksem voltak mindig 10re ágyba, de az már nem az én felelőségem ;)
jéééé nem ajánlják afriss répát??? ilyet semhallottam még.
mi még nem kezdtük el a hozzátápit, majd London utn. akkor jönnek anyósomék, és úgy gondoltam, hogy hamár ilyen messze vagyunk hadd legyen meg az örömük, hogyetethetik az unokát. szval lehet elkezdjük akkor. bár még mindig nem döntötem el, hogy mivel... alma vagy zöldség... :roll:

Rima, senem rokonyok, senem vendégek, csak úgy turisztok leszünk ;) repcsivel megyünk, hosszú lenne odáig vezetni ;)
van kedved talizni egyet? én nem ismerem Londont -még ;) - de a hyde parktól nem messze lesz a szállásunk tehát bent a városban ;)
milyen magyar ovit? az ottis csak 3éves kortol van?

mammamia csajok, én a 168cmhez 69kg vagyok... és fénykoromban gimisként voltam 56, pedig nem voltam kövér. 63kgval mentem férjhez másféléve és 65kgval kezdem a babavárást. szval nekem van még mit leadni.... :? de hogy ti milyen könnyűek vagytok...

mi most voltunk a héten 5 évesek az urammal és hát ha vlki 5 éve közli velem, hogy hozzámegyek és gyermekünk lesz, minimum körberöhögöm ;) ebből látszik, köztünk is voltak drámai viták, mondjuk a kb másféléves házasságunkba még nem voltak komolyabb viták, de ez még kevés is ;)

na bocsi lányok, még egy csomót akartam irni, de vége a szopinak, mennem kell... ;) vidám napot ;)

Kép

Kép
kolyok28

oooo ne Rima, most olvasom, pont akkor nem lesztek Londonba, amikor megyünk??? :( :( vagy a jővő szombat az oktober már? szval mi szept 27től okt 4ig leszünk ;)

köszi a köszöntést ;) nem tudtuk eldönteni az urammal, hogy akkor ilyen pici gyereknek tartsunk-e névnapot vagy sem. azért kapott egy szép bodyt meg sütöttem magunknak egy tortát meg pont aznapra jött ki egy kirándulás 3000m fölé ;) hóval meg minden. a nagyobb gyerekek nagyon élvezték. ;) kicsit gondolkodtam, hogy lehet-e ilyen kis gyerekkel olyan magasra menni de aztán nem aggódtam. ;)
Máté is elvolt, most már egyre gyakrabban a hátamra kötöm a kendővel. Mondjuk egész nap nem volt vizszintesbe és ezt a nap végére megéreztük, amikor kocsikáztunk haza, ment a sziréna rendesen... és a drága uramnak most nincs jogsija... ez egy külön sztori majd elmesélem... de mennem kell, csak

na majd igyekszem képeket is felrakni, Edu nem felejtettem el az etetőszékes képet. amúgy van egy csomo kép itt:
http://picasaweb.google.com/mzs.makai
bocsi, de ezt most itt egyszerűbb ;)
etetőszékről:
http://picasaweb.google.com/mzs.makai/M ... 4041909922
http://picasaweb.google.com/mzs.makai/M ... 7636974274

itt olyan csúnya idő van, nem hiszitek el, Londonban állítólag szebb az idő ;) már napok óta nézem, hogy ott milyen ;)

pápá

Kép

Kép
kolyok28

Szia Kolyok :!: De jo, hogy vegre ilyen sokat irtal. Megneztem a kepeket, a kis Mate nagyon cuki. Es milyen ugyes! A zoknilehuzos kep nagyon teteszett a masik topikban. Kendovel cipeled. Jo eros vagy. Az en bicepsem is erosodik, mitagadas, de en azon vettem eszre magam az utobbi hetekben, hogy nem nagyon cipelem Olivert. Mar reg vele szemben ulok, ha etetem, bufizni a terdemen bufizik ulve. Mar csak egy szamot hallgatok meg meg vele a tukor elott kezben tartva, mert leszakadna... :roll: szerencsere o nem nott a kezemhez es ebbol nincs is semmi baj.
Gyonyoru lehetett a hegyekben, havas tajakon. Jo utat nektek Londonba!

Rima, ugy orulok, hogy igy bejon a suli :!: Es annak is, hogy a Leonra vigyazas is megoldott. Aztan nem bepasizni :!: Ha belegondolok, hogy milyen fiatal vagy... Nektek meg jo utat haza es Albaniaba!

Latom, mindnyajan utaztok. Edu is most volt Hawaion (apropo, beszamolo elmaradt), utazik nemsoka San Fransiscoba. Nalunk csak kis hetvegi tengerpartos kiruccanasok vannak tervben, itt ugyanis mar sokszor 30 fok van. Mi szegenyek :lol: Viszont dec kozepetol jan kozepeig itt lesznek anyosomek (szemkozti szallodaban, acsi, azert nem nalunk) es ha jol osszeszoknak Olival, utolso heten elutazunk apaval Uj-Zelandra. De meg ez sem tuti.

Na, akkor hetfoig bedugultam. Pentek van yeah :!: Na nem mintha ez most engem annyira felviditana. A hetkoznapokat jobban szeretem. Megyek is, beinditom a mosogepet, mert most ebedeltunk sweet potetot es Oliver csapott egyet a kezevel. Gondolhatjatok... :roll: :lol:
katavirag

Kolyok! Jovo szombaton megyunk Albaniaba es haza nem hiszem, felek, Leonnak tul sok lenne, meg hat ti is itt lesztek, en meg nagyon megszorongatnam Mate babat(persze ha megengeded):wink: ! Hogy tudnank megbeszelni a talit?

Katavirag! Pasik? Mario is ettol fel, engem meg marhara nem erdekelnek, imadom Mariot, vele van kisfiam es boldog vagyok, igy nem eri meg az egeszet felboritani :) ! Uj Zeland nagyon jol hangzik, ti meg olyan helyekre utaztok, ahova en sose fogok eljutni :cry:! Igen, vegre pentek es megse erzem :lol: ! Miert nem lakhatnak veletek anyosek? Bar mikor nalunk voltak anyosek a falat kapartam, na akkor tiszta depresszios voltam....

Kellemes hetveget!

Kép Kép
rima

Kép
és holnap indulunk Londonba, yeah :)

Rima, nanáhogytutilenne talizni!
megkérdeztem azuramat is, elvégre ez a mi nyaralásunk azt én beszerezek egy találkozót, de azt mondta lehet.
hotelünk nemmessze a hydeparktól lesz (1-8, Kensington Gardens Square Queensway W2 4bh)
hogy hol és mikor randizzunk?
nekünk a vasárnap kivételével bármelyik nap jónak tűnik. Szerintem mond Te mikor. Holnap délig elolvasom. ;)

a telcsim él, mindkettő, elküldöm priviben mégegyszer, ha nincs meg ;)

amugy azt én is akartam írni, hogy király, hogy nem kell külön bébiszitter :D és tök jóóóó hogy tnaulsz! én csak heti egy szemináriumra akartam bejárni, de persze nekünk nincs ekkora szerencsénk, Marcinak pont akkor van meetingjee... na sebaj ;)

Katavirág, jaja, erősödtem az tuti. mondjuk ehez hozzátartozik, hogy én fokozatosan. ugye kiskorától kezdve kendőztünk. meg azért kézben is cipeltem, jó nem állandóan, de 5percnél tovább... ;)
mostanában egyre gyakrabban fordul velem elő, hogy odaadom vlkinek, hogy fogja meg egy kicsit és elég hamar visszaadják, hogy nehéz :lol: :lol: ;)
jó lenne hasra is erősödni, engem csak az a részem zavar. mondjuk a mellem is nagyobb, mint a megszokott de az visszamegy majd magától gondolom.... de a hasra dlgozni kéne... :? :? :roll:

ezaz ujzéland tök jól hangzik. ott laknak a férjem unokatesója a férjével és egyéves kislányukkal valahol. ;)

na megyek le a mosásért hátha addig nem ébred fel Máté. azt majd még jövök!

péntekvanyeahhhhh

Kép

Kép
kolyok28

CSAJOK :!: SEGITSETEK :!:

MINDHARMOTOKNAL LEHET KAPNI GAP CUCCOKAT. EN MEG INTERNETROL RENDELEM. A MERETEKET IGY CSAK BE KELL IRNOM A RENDELESBE, UGY, HOGY NEM IS LATOM MEKKORA. PLANE NEM TUDOM, MEKKORAK LESZNEK ELSO MOSAS UTAN.

OLI MOST 10 KG. ITT MOST JON A NYAR, AMI FEL EVIG TART. NYARI RUHAKAT RENDELNEK NEKI. UGY SACCOLOM, 12-13 KG LESZ FEBRUARIG-MARCIUSIG, AMIG MELEG VAN.

A GAPNEL A MERETEK UGY VANNAK MEGADVA, HOGY 6-12 HONAPOS, 12-18 HONAPOS, TEHAT ELEG TAG FOGALOM. MELYIK LESZ JO RA MOST? O MOST EUROPAI MERET SZERINT 72-ES RUHAKAT HORD, DE NEMSOKA 80-AST. VISZONT VAN OLYAN RUHAJA, AMIRE AZ VAN IRVA, HOGY 10KG-1 EVESEKN VALO. MINDENHOL MAS A MERETEZES ES A MAI GYEREKEK MIND NAGYOBBAK A KORUKNAL, FOLEG A FIUK.

NEKTEK VAN TAPASZTALATOTOK GAP RUHAKKAL. NEM AKAROM MEGSZIVNI, HOGY MOST 6-12 HONAPOST RENDELEK NEKI ES MIND KICSI MAR, DE AZT SEM AKAROM, HOGY NAGYOK LEGYENEK.
katavirag

Katavirág, passz, egyetlen gapes cuccunk már a bőrönd mélyén figyel...(nemmintha nem lenne ott a fél ruhatár... :roll: :) ) de inkább a nagyobbra tippelnék...

Rima, küldöm priviben a smst számom, majd ird meg mikor hol... csak ne tul korareggel ;)

puuszka lányok, vár London ;)

Kép

Kép
kolyok28

Hello lanyok,

Bocs amiert nem irtam de elegge el vagyok havazva. Szoval most csak Kataviragnak gyorsan a GAP-rol. En teli ruhakbol eddig csak 6-12m mereteket vettem. (Monster 7,8kg es 74cm tegnapi meres alapjan) A kg-ot meg a hosszt sose nezem a cimkekent mert hulyeseget irnak. Elegge merethuek a ruhaik de nekem konnyu mert latom is eloben. Szerintem maradj a 6-12m meretnel egyenlore, Oli kisbaba meg. A gyerekek suly es hossznovekedese nagyon lelassul 1 eves korukra. A 12-18m ruhak mar inkabb a toddlerekre jo mint infantra.

Puszi es igerem irok.

Kép
Kép
eduarda07

Edu, koszi. Kerdes az, Monsterre most pont jok a 6-12 honaposak? Oli olyan 75 cm most. En a nyari ruhakat az elkovtkezo fel evre tervezem. Talan megis a 12-18 honpos kellene.
Monsternek boldog 7 honapos szulinapot, igy utolag is. Es irj!
katavirag

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?