Új privát üzeneted érkezett!

Szia Rima,

Leon nagyon dogos a farmer szerelesben. :D O is jo nagyot nott. Orulok, hogy ennyire bejott a bebimasszazs. En a jovo heten megyek megtanulni de mar lehet hogy keso. Monster annyira utal hason fekudni, hogy ezen a masszazs nem sokat segithet. Viszont ha lerakom vizszintesbe allandoan fel akar ulni. :shock: A fejet mar ulesnek megfelelo helyzetbe tudja tartani de a hasizom resze meg nem az igazi. Ma a playgroup-ba megint lesz tummy time. Kenytelen leszek metozni vele mert a ferjem elvitte a kocsit. Az elso alkalom lesz, hogy a kenguruban viszem valahova mert a babakocsival tul bonyolult lenne. A babakocsi nem maclaren hanem egy Keerkaoo markaju amit itt gyartanak. Fele annyiba kerul mint a Maclaren es sokkal nagyobb kerekei vannak. Vizszintesig nem dontheto a hattamla de ugyis 1 honap mulva akarjuk hasznalni es Monster imadja ha felultetem. A Brevi csak halos jarokat es furdetoszekrenyt arul itt es veletlenul talaltam egy internetes aruhazban. Te miert nem mesz haza par hetre a nyaron? Nincs meg kesz Leon utlevele?
Puszi

Kép
Kép
eduarda07

Kép Monster a kendoben

Kép
Kép
eduarda07

Sziasztok!

Edu, végre kép Rólad! :) Nagyon tuti a kendő :) képzeld ma kétszer is muszáj volt dögmelegben kendőzni Mátéval és őt ez egyáltalán nem zavarta, azaz persze meleg volt de nem volt vészes :) azonnal elszundított benne :) szval hajrá :)

igen, a googles bodyba most nőttünk csak bele a 62eseken viszont a gombok már mindig kipattantak a pelusnál... ;) szval ezt hordhatjuk még, de még csak egyszer volt rajtunk ;)
A márciusi topikban volt egy anyuka, akinek a babája szintén utált hason lenni és ezért nem is nagyon emelgette a fejét meg ilyenek és azt ajánlották neki, hogy tegye a pelenkázón fordítva, tehát fejjel előre hasra és guggoljon le elé és beszéljen hozzá meg ilyenek. így érdekesnek találja a gyermek a hasonlétet. és kipróbálta és működött ;)
igyekszem majdotthonról is irni ;) igen, végül a CAM cortina x3 tris, de majd meglátjuk hogy befér-e az autónkba. jaj már nagyon várom :)
A babamasszázs szerintem sosem késő ;)
a napirend, hát nevezhetjük annak, de sok benne a spontanitás, és szerintem ez okés egy ekkora gyermeknél. Szval nálunk valahogy úgy néz ki egy nap, hogy reggel kel, rögtön eszik majd ha nagyon korán kelt (6kor) akkor vagy visszaalszik vagy elgagyarászik a kiságyban és anya alszik vissza, majd egy idő után átjön a nagyágyba hogy anya jól tudjon aludni. ha nem kelt korán (8) akkor már fenn marad és játszik. Általában délelőtt nem szokott aludni, vagy mégis. szval változó. 3-4óránként eszik, dél körül vagy délután van hogy alsik egy nagyobbat. mostanában 6körül megyünk sétálni mert a dögmelegben ki nem tesszük a lábunkat. Amikor játszik az korábban az volt, hogy a kiságyban egyedül forgóval majd a pihenőszékben egyedül vagy velem. Mostanában már igényli hogy látótávolságba legyek, azaz pl a játszószönyegen vagy a kiságyban eljátszik de 5percenként oda kell mennem megsimogatni a pocóját :)
este 9-10-11körül van fürdetés, attól függ mikor lesz éhes. utána evés alvás reggelig :D
jól néz kis a babakocsi!!! :) remélem bevállik!

Rima, továbbra is nagyon édes Leon :)
tök jó, hogy szereti a babamasszázst :) én anno csináltam, de nem okozott különösebb örömöt neki, most néha hébehóba szoktam, de sokkal jobban szereti a tornáztatást. egy babamagazinban láttam, tök egyszerű torna de nagyon élvezi, kacag közben :D
télleg, miért nem tudto hazamenni?

na most mennem kell, vidám napot:) Edu nektek még csak most jön a fürdetés :D

Kép

Kép
kolyok28

Hello lanyok,

Leleptem 4 napra West-Virginiaba a kis csaladommal.

Kolyok, jo utat kivanok hazafele? Vegul autoval mentek? Ha igen meglatod mekkora fun. :D Tegnap kenguruval mentunk a playgroup-ba. Haaat azt hittem elsirom magam annyira nehez volt(6,7kg) a gyerek es 33 fokban 40 percet meneteltem vele. O kivaloan erezte magat, nezelodott majd alukalt. Szerintem rosszul volt beallitva a pant. Mindenesetre a vallam teljesen kesz van meg ejszaka is felebredtem annyira fajt. Amugy egy nagyon draga sved hordozonk van ugyhogy lehet en vagyok a hibas. Legkozelebb a kisebb tavon, huvosebb idoben kiprobalom a kendot. Jot rohogtem a svajci kanikulan. :D Most megnyugodtam, hogy ti is spontankodtok a napirenddel. Meglatod nincs is jobb egy uj babakocsinal. Nekunk lassan 3 lesz.
Puszi

Kép
Kép
eduarda07

Érezzétek jól magatokat Wvirginiában! ;)
igen, autóval megyünk, mert lejár a kocsink forgalmia, szval meg kell csináltatni.... :roll:
figyu, szerintem próbáld ki télleg a kendőt, nekem mondjuk szpen lassan szkott hozzá a hátam a súlyhoz, igaz elején kicsit néha fájdogált de már meg sem kottyan, pedig Máté is 6.5 fölött van... :roll: most jut eszembe, hogy Mátét mostantól lehet csipőre kötni, még nem próbáltam, de Áront már tuti lehet. Nem lehet hogy az jobb, úgy nem terheli annyira a vállad?

valóban van itt kánikula, mert nem a nagy hegyekben vagyunk. Én sem tudtam, de Zürichben dettó ugyanaz az időjárás, mint otthon Magyarorszégon, csak nagyobb kicsit a páratartalom. na nem akkora mint NewYorkban :D de amilyen időjárás van most itt az lesz pár nap múlva otthon... most délutántól ömlik az eső, esett is 20 fok alá a hőmérséklet... nem is mentünk sétálni.
persze örülök ennek az időnek, mert ha ez marad akkor nem 30fokban kell hazaautózni ami jó :)

:lol: akkor Te kiélvezed az új babakocsi okozta örömöt :D
na majd beszámolok milyen lett :D

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok,
Írországban élő anyukáknak szeretném írni:

Kedves Anyukák!

Szeptembertől magyar nyelvű foglalkozások Portmarnockban 4-8 éves gyerekeknek. Mesék, mondókák, gyerekdalok... További részletek emailben.
Érdeklődni: perger.agnes@gmail.com
Szeretettel várok mindenkit!

Ági
Ágci

Sziasztok,

Szombaton ismet elmentunk repulni Monsterrel North Carolina-ba. Szegeny vegigbombolte a 2,5h utat. Egyfolytaban a cicin logott aminek a kovetkezmenye egy kellemes mellgyulladas lett. Tegnap ejjel 42 fokos lazam volt es ha szoptatnom kell sikitani tudnek. Nemsokara megyek orvoshoz mivel antibiotikum nelkul nehezen gyogyulna. A ferjem kivett szabadsagot es most o gondozza Monstert.
puszi

Kép
Kép
eduarda07

huuuu, Edu ++++ jobbulást!!

bocsi, itt nagyon nincs időm irni, de minden szuper :) majd mesélek!

Rima? Katavirág?

Kép

Kép
kolyok28

Szia Kolyok,

Orulok, hogy jelentkeztel. Ma beleolvastam a topikotokba es latom all a bal. Szerintem vallasrol es politikarol nem erdemes egy magyar forumon vitatkozni mert ezzel percek alatt fel lehet szitani az indulatokat. Itt az USA-ban ezek nem olyan "hot" temak es barkivel lehet beszelgetni errol vitatkozas nelkul. Na igen szerintem ebben az orszagban a vilag osszes vallasat gyakoroljak. Itt siman megkerdezte tolem valaki a multkor,hogy zsido vagyok e a keresztnevem miatt. Nem rosszindulatbol csak kivancsi volt.
A lazam ma reggelre elmult es kezd a gyulladas csokkenni a mellemen. A tejmennyiseg egyaltalan nem csokkent es Monster meg mindig toretlenul rajong a ciciert. Olyan antibiotikumot kaptam amit naponta 4x kell beszedni 2 heten at. :? Eletemben nem ettem annyi antibiotikumot mint terhesseg es szoptatas alatt.
Szoval lanyok ne hagyjatok, hogy a babak rosszul fogjanak ra a cicire mert nagyon konnyen be tud gyulladni a mell!!!!
Monster kivaloan forog hatrol hasra mindket oldalra de vissza meg nem igazan sikerult neki. Viszont ahanyszor lerakom azonnal hasra dobja magat es kuszni akar. Persze meg nem megy neki mivel a keze helyett a fejevel akarja huzni magat amivel eleg rohejes latvanyt nyujt. Mindenesetre elkezdunk gondolkodni a haz gyerekbiztossa alakitasan.
Most a kovetkezo 2 hetvegen itthon maradunk mert szegeny Monster jol elfaradt az elozo kiruccanasban rolam nem is beszelve. Mostanaban sokat piknikezunk vele a kozeli parkban. Imadja nezni ahogy fujja a leveleket a szel. Legkozelebb New York-ba utazunk vonattal ahol Edu 30. szulinapjat fogjuk unnepelni. :D
Kolyok neked jo csaladozast es majd irsz ha raersz de addig is benezegetek a topikotokba. Katavirag szerintem eppen most rendezkedik be az uj lakasukba, Rima ha meg jol lattam az anyukajaval van.
puszi

Kép
Kép
eduarda07

Sziasztok!

Itt vagyok :D ! Faradtan, de meg elek! Leon egy kis orokmozgo, mi lesz ha jarni kezd :roll: ? Hihetetlen egy torpe, forog hasrol hatra, hatrol hasra, kozben dumal, minden erdekli, jon az elso foga, imadja az embereket, azok meg imadjak ot, egyszoval, minden nagyon jo :) , ja es tegnap az egyik haverja ugy feldegesitette, legalabb tudom, h az apjatol van, azt is konnyu felidegesiteni :lol: ! Mondjuk volt 2-3ejszakank, mikor semmit sem aludtunk(koszonhetoen a fognak)!

Kolyok! en meg mindig irigy, h otthon vagytok, majd kerunk egy hosszu beszamolot(tudom, h most nincs idod :wink: ), persze sok sok keppel!

Edu! Mellgyuszi :twisted: ? jajj, az nagyon nem jo! A hozzataplalast mikor kezded? Leon elott nem lehet enni, szo szerint csurog a nyala, de en megfogadtam, h majd feleves kortol, addig en is ehezek, vagy majd beiktatom az ejszakai kajalasokat :lol: !

Kép Kép
rima

Edu! Nagyon csinos vagy a kepen Aronnal! Aranyosak vagytok :wink: !

Kép Kép
rima

Szia Rima,

Long time no see! :D Anyukadek meg ott vannak nalatok? Mentek nyaralni harmasban vagy esetleg hazalatogattok? Tegyel fel kepeket a nagyfiurol, mar reg lattam. A fogak miatt nem irigyellek, Monsternek szerencsere meg egy sincs de allandoan omlik a nyala es mindent megrag ami a keze ugyebe kerul. Szoval szerintem kozel a fogzas. Vettem mar homeopatias golyokat a fogzasra es fajdalomcsillapito zselet az inyre. Monster amugy 7kg es nagyon hosszu. Mar a 9 honapos ruhameretnel tartunk. A hossza a 95 percentilisben van. A mellgyulladas elmult es okultam a hibambol. A hozzataplalast akkor kezdem ha betoltotte a 6. honapot. Eloszor single-grain cereal (rice) kezdem mert itt azt ajanljak es ez vassal dusitott. A tejemben vegetarianus leven nem sok vas lehet es a babaknak a 6. honapra elfogy az anyamehben felhalmozott tartalekuk. Ezt kb. 2 hetig fogom adni aztan haladunk a gyumolcsokkel es zoldsegekkel a cereal adasa mellett. Az elvalasztast ra fogom bizni Monsterre de remenykedem, hogy 1 eves korara eljutunk idaig. Marcsak azert is mert szeretnek megegy babat. A gyerek egyre ugyesebb, nagyon erdekli a kornyezete es mindenaron kuszni szeretne. :? Hetvegen elvonatozunk NY-ba 2 napra jovo heten meg indulunk nyaralni Hawaii-ra 2 hetre. Addig meg csomo mindent kell vasarolni a kis csaladnak.
Puszi

Kép
Kép
eduarda07

Szia Edu :D !

Latom, ill olvasom, h feletek is zajlik az elet, azt a Hawaii utazast meg egyenesen irigylem :) ! Ugyes fiu Aron, akkor gondolom elkezdtetek a lakast atrendezni :wink: ! Mi is ugy mennenk nyaralni, csak meg mindig Leon papirjaira varunk :twisted: , aztan haza ill Albaniaba megyunk, meg en szeretnek Egyiptomba menni telen(gyerekkoromban ott szoktam tolteni a januart v a februart es nagyon hianyzik :( ), csak Marionak minden vizumhoz a felesegetol kell papir, vele meg nem szivesen targyalunk, igy valoszinu, h haza is egyedul megyek Leonnal :( ! Most meg lakasokat keresunk, de annyira nehez olyat talalni, ami szerelem elso latasra :roll: ...
Jarsz tornazni? en ketszer voltam, akkor az edzom vigyazott Leonra, vagyis megmutatta hogy es mit csinaljak es atvette tolem Leont, erdekes volt :lol: ! Marioval megbeszeltuk, h teniszezni fogok(regen versenyszinten teniszeztem), itt van melletunk egy teniszpalya, mivel Mario focizik igy nekem is kijar vmi :) !
Megjott a legujabb babakocsi?

Katavirag! Lattam iwiwen a kepeket, nagyon jok :) ! Mar nagyon varom, h ismet irj nekunk!

puszi

Kép Kép
rima

Kép az en kis ducim

Kép Kép
rima

Szia Rima,

Leon olyan cukor!!!! Milyen nagyfiu lett o is. Szereti a rainforest jumpero-t? En ilyen nagyobb jatekot nem tudok venni neki mert nem ferunk mar el igy sem a szobajaban. Nyugtass meg, hogy te is allandoan veszel valamit a fiadnak. En ahanyszor megyunk vasarolni mindig azt lesem minek orulne Monster. Akkor ezekszerint nagyobb lakasba szeretnetek koltozni. Jol elsiettetek a januari koltozest. :D Persze nehez felmerni a baba szuletese elott, hogy mennyi helyre lesz szuksege az uj csaladnak. Mi majd a kovetkezo baba szuletese utan keresunk nagyobb hazat. Sajnalom, hogy Leon papirjai meg mindig nincsenek meg. Egyszeruen hihetetlen, hogy be vagytok zarva arra a szigetre. Amugy melyik honapban terveztek hazamenni? Egyiptomban meg sosem voltam de elmennek en is. Egyenlore jo lesz Hawaii is. :D A gym-ben mar regen voltam de meseltem, hogy a ferjem vett nekem egy evre berletet a konditerembe ahol elvileg a gyerekre is vigyaznak csak meg igy nem mertem kiprobalni. Marmint gyerekkel egyutt. A mozgas nagyon jol esik es teljesen feldobodom amikor hazajovok a kis csaladomhoz. Hajra a tenisszel! A babakocsi nem szuperalt valami jol mert az egyik csavarja kiesett es osszecsuklott a gyerek alatt. Irtunk a cegnek akik 1 oran belul visszautaltak az arat es kuldtek ingyen egy vadiujat. Ez az USA ahol halalosan felnek, hogy bepereled oket. Szerintem ez csak egy gyartasi hiba volt amugy nagyon klassz a kocsi. Monstert 4 honapos koraban kiszedtem a mozesbol es atszereltem a Chicco-t sportkocsira mert ugy ereztem nezelodni szeretne es tul meleg volt mar a mozes. Par napja rendeltunk egy 4. babakocst is (PegPerego Pliko Lite) ami mindenestul 5,9kg es kissebbre ossze lehet hajtani mint a Chicco-t. Szoval mar mind 4 kezunkre jut egy babakocsi. :D
Puszi

Kép
Kép
eduarda07

Kép

Kép
Kép
eduarda07

Szia Edu :D !

Aron is nagyon edes, kar, h nem vagytok a kozelben, a ket szepfiu biztos nagy haver lenne :) ! Leon szereti a jumperoot, de ugy van vele, mint minden jatekaval, 5perc es johet a kovetkezo, akkor van el hosszabb ideig a jumperooban, ha mellette ulok es meselek vagy eneklek... es nyugi, en is agyba fobe vasarlok jatekokat, szegeny gyerek azt sem tudja, h mihez kapjon, Mario meg ruhaorult, igy a legujabb ruhakat o szerzi be neki :) !
tudom, tudom, nehez otthagyni a gyereket, en sem vagyok ra kepes. Nem lehetne, h este jarj konditeremben, mikor a parod otthon van, igy o babazhatna?
Most berelunk egy kis lakast es akkora bert fizetunk, h inkabb vennenk egy lakast, ez mar megfordult a fejunkben elobb is, csak Mario nem vehet a sajat nevere(akkor valas utan a fele a feleseget illeti), igy o az en nevemre akart venni, en meg nem mentem bele, mert mar egyszer megkaptam aposektol, h biztos csak a penzre hajtok, most ok mondtak Marionak, h ha szakitanank is, kutya kotelessege a gyerekenek lakast biztositani...bonyolult egy eletunk van :) !
Ferjed is vegetarianus? csak mert en is az voltam 5evig(most is csak csirkemellet eszek, max heti egyszer), de mikor terhes lettem, Mario ramkenyszeritette a hus evest :( , de szoptatas utan nem szeretnek hust enni(mondjuk erdekes lesz kulon fozni marionak, Leonnak es meg nekem is :lol: ), az ugy sokkal egyszerubb, ha az egesz csalad az :) !
Gratula a babakocsihoz :) !
es meg mindig irigy, h mentek Hawaiira!!!! Mar voltal ott?

Kép Kép
rima

es teljesen elfelejtettem, de igy utolag is HAPPY BIRTHDAY EDU!!!!!
tegnap Leon kapott oltast :( es megmerte a doki, a dragam 7210g(kicsit sem ciciimado :lol: )!

Kép Kép
rima

Na hello csajszikak :!: :!:

Hogy hogy nem, ma sikerult vegre belepnem. Hetek ota olvasgatlak Benneteket, de allandoan megszakadt a kapcsolat.. irtam sms-t Edunak kb. 3 hete, megkaptad?

Edukam, boldog szulinapot es jo utat Hawaira!

Eloszor is mindharmotoknak gratulalok a csodalatos fiukhoz :!: :!: Edes tunemenyek :!: Rima, a Te fiad fizikai teljesitmenyehez kulon gratula. 4 honaposan hasra es vissza, nem semmi kis izgo-mozgo... :lol:

Mi mar mar masfel honapja itt tengodunk a deli felteken. Nagyan jol erzem magam. Palmafak, napsutes, tengerpart, ami kell :lol: 8)
Oli 4 honapos, most mertem meg dragamat, 8,5 kg. Orias. Nagyon kommunikativ, mosolygos, jatekos kis teremtes, elvezek vele minden percet. Napirendunk pontos, mint a svajciora: reggel 9 elott keles, 9-12-15-18 kaja, 20 orakor furcsi a zold gumi elefanttal :lol: , 9-kor alvas. Nappal minden kajci kozott 1-1,5 ora alvas. Nagyon nagyon jo baba, hasfajasok elmultak es anya konnyeden be tudja osztani a teendoit mellette mint korabban. Szoval rolunk ennyi. Remelem, most mar tudok irni gyakrabban. Puszi Mindenkinek :!: Ja, Szoszke, aki neha irt nekunk, terhes, ugye? Gratula neki.
katavirag

KATAVIRAG :D :D :D :D !!!!
Jujjj, de hianyoztatok! Ugy orulok, h ismet itt! Oli 8,5kg :shock:? Tenyleg nagyon nagy baba, majd kerunk kepeket :) ! Bar az iwiwen meglestelek es gyonyoruek vagytok, az egesz csalad :wink: !
Hogy telnek a napjaitok? Jartok sokat tengerpartozni, fuuuu, h irigyellek :oops: :lol: ! Komolyan mondom, h ha nem lenne olyan messze, siman kikoltoznek, akar az USAba is, de igy, miert van minden jo hely olyan messze a hazatol :evil: ?
Milyen volt a koltozes?
es neirj ilyeneket, h milyen jo, tengerpart, palmafak stb, mert felulunk a gepre es meglatogatunk :!: :!: :!:
Oli tenyleg nagyon jo baba, Leon eleteben a rendszer felborult :roll: , jo baba, csak hihetetlen sokat kell vele foglalkozni, nem baj, lesz ez majd ugy is, h kiteszi a szobaja ajtajara a belepni tilos tablat :) !
Oszinten, mult heten meglatogattam Leon dokijat, mert a draga egyedul ul es ha kapaszkodik vmiben akkor all is, igy en a paramami megkerdeztem a dokit, h mit csinaljak vele, az meg csak kirohogott, h eros a baba ennyi, ha nem en kenyszeritem ot ezekre, akkor nincs gond!
Na eldugulok, de azert kuldok egy oriasi puszit Olinak!

Kép Kép
rima

Hello lanyok,

Latom majdnem teljes a csapat csak Kolyok hianyzik de ot lehet kovetni a masik topikban. :D

Katavirag, nagyon orulok neked!!!! Sajnos nem kaptam meg az sms-t. :( Eloszor is irigykedem az oramu pontossagu fiadra. Az enyemmel sincs kulonosebben baj csak keptelen leloni magat napkozben. Ezert ejszaka alszik mint a bunda. A 8,5kg meg nem semmi mindjart kisebbsegi komplexusunk lesz Monsterrel. :D Rengeteg kerdesem lenne de gondolom szep lassan ugyis elmeselsz majd mindent es kepeket is kuldesz. Voltal mar palmafas-babakocsis kavezason Oliverrel? Mindig errol almodoztal terhesen a hideg Norvegiaban.

Rima, nagyon ugyes lehet Leon ha mar kepes felhuzni magat es ulni is tud. Ne ijedj meg mert minden baba maskepp fejlodik es a mi jatszocsoportunkban is van egy baba aki 5 honaposan ul es maszik. Neked ilyen eros babat osztottak. :D Csak bird majd utolerni ha elindul. Monster ha felultetem orra esik de ha kitamasztom nagyon szepen ul. O inkabb maszni szeretne es ma reggel mar meg is tett vagy fel metert. :D Hawaii-on meg nem voltunk de most oszinten nem tudom mennyire jo otlet 8000km-t utazni egy ilyen perpetum mobile-vel mint Monster. 11h a repulo ut 1 atszallassal (4,5h-6,5) es lattuk, hogy csurig van a repulo igy nem tudjuk felvinni a gyerekulest. Mar latom a sorsom, hogy 2 orankent szoptathatok. Ja es Honoluluban meg egyszer atszallunk egy masik repulore mert eloszor Kauai-ra megyunk. Ott 1 hetig leszunk es a masodik heten a ferjem atropit minket a tobbi szigetre. Monster mar gyakorlott masodpilota. :D Kapott vizi mentomellenyt ha neadjisten vizre kellene landolnunk. Majd lefotozom benne. NY nagyon gaz volt mert irto koszos es tele van bunko turistakkal. Mindig megfogadom, hogy tobbe nem megyunk oda.

Puszi

Kép
Kép
eduarda07

Na haliho :!:

De jo, hogy igy orultok nekem. Koszi :lol:

Palmafas-babakocsis kavezas.... igen, akad ilyen is. Nem panaszkodhatom, a hely gyonyoru. Es en is sajnalom, hogy ilyen messze van otthontol. De azert annyira nem vagyok elajulva a Ausztraliatol, hogy tt is ragadjunk. Ahhoz mar sok szep helyet lattam. Es oszinten szolva nekem megis csak a ven Europa a szivem csucske.

Igen, Oli meretei meghaladjak a normalisat, de szerintem Leon ugyessege is :lol: Oli sokat mosolyog, 2 honapos kora ota gugyog, sikongat, lehet dogonyozni, elvezi a zenet. Igazi enekesmadarra valtam mellette, gyerekkorunk dalait eneklem egesz nap. Viszont fizikailag alig uti a konyvek szintjet. A jatekokat inkabb csak csapkodja, ha valamit veletlenul megfog, tomi a szajaba. Viszont a szines dolgokat elvezettel nezegeti, reggelente valamelyik jatekaval beszelget. Az oldalara atfordul, foleg mezteleneul aktivkodik es hasra fektetve szepen tartja a fejet, a labat kitamasztva tolja magat elore. Szoval szerintem minden gyerek a maga utemeben fejlodik es szerintem nem kell megijedni semmitol.

A rendszeressegunk igen, az nagy elony nekem. Tudom mikor takarithatok, fozhetek, tusolhatok es moshatok hajat, mert o aludni fog. Azert nalunk is vannak kisiklasok, hisztisebb napok, ejjeli felsirasok, de ezeket konnyeden kezelem mar. Korabban nem jottem ra arra, hogy egy gyerek azert is sirhat, mert egyszeruen almos. Most mar ha latom a jeleket: szemdorzsoles, asitas, sirdogalas (foleg kaja utan fel oraval) fektetem is ot le, sotetitek a szobaban, cumi a szajba, ciroka az arcra es mar alszik is.

Na befejezem, mert ugyebar Murphy torvenye szerint most eppen uvolt..... na de mindjart megyunk a citybe es akkor lesz majd latnivaloja :wink: es csond lesz.

Ja, kepet probaltam feltenni, de mindig azt irja ki, nem valasztottam fajlt :roll:
katavirag

sziasztok!!!!

itt vagyok!!! ragyogok :)

helllóóóóó Katavirág!!! vééégre, hát nemhiába vártunk Rád! wooow pálmafák sunshine :)
és milyen csudahelyes fiad van :) én is meglestem ám Rimán felbuzdulva :)

Rima, csudaédes a kis Leon!!!! ügyi vagy a tornával. ez a jumperooo ez miaszösz???
komolyan Mario szerzi be a ruhákat??? ez nagyon édes!!! :)

Edu, Isten éltessen sokáig!!! és jó utat majd Hawaira.
asszem leköröztünk mi is 7kg felett járunk, pontos adatok majd pénteken a 4hós oltás alkalmával ;)
nemcsodálom a 4 babakocsit, mindegyiknek más a funkciója. ;)

én nagyon megvagyok elégedve a CAMünkkel, amjd kerese fotót de ezzel is elvagyok maradva. tulajdonképp mindennel....
szval most magunkról csak cimszavakban alig élek ;)
de ügyesek vagyunk ám:
fordulunk jobbra balra, akarom mondani hasról hátra és hátról hasra :) a hasrólhátra tudománynak van egy negativuma is, ha éjjel átfordul akkor felébred.... :shock: :roll:
az én nagy töprengésem, hogy a gyermek átállt a 4óránkénti evésre és ha nem tükrözöm azaz trükközöm akkor oda az éjszakai alvásom, ugyanis tfh (tegyükfelhogy) fél8kor kel, akkor eszik fél12,fél4,fél8 és ha ekkor ágyba dugnám az csak 4szeri evés ami kevés ;) ezért 11körül beiktatunk egy fürdésevést. namost az utóbbi két napban keveset alszik napközben igy nincs gond, de tegnapelőtt amikor felkeltettem (finoman.... ) olyan bömbit levágott....
szval most remélem megtartja azt a jó szokását, hogy 8-11közt nem alszik este, de ugyanakkor meg ha bealszik én fel nem keltem.... persze akkor kelhetek hajnalban....
ja és szerintem jön a fogunk.. annyira rág mindent ami a keze ügyébe kerül, hogy csuda!!!

otthon jó volt, csak rém fárasztó mert állandóan találkoztunk meg miegyébb.

képzeljétek, szegény nővérem hogy járt. 33hetes5naposan elment a magzatvize. 34hetesen megszületett Bori lánya, 2490g ami egész szép, jól vannak, ez múlt héten szerda-pénteken történt. Azóta még jobban vannak. Csak a szitu: épp költöztek vissza usaba méghozzá úgy hogy előtte NorthCarolinaban voltak és most californiába mennek és a férje előtte vasárnap meg NCbe hogy az ott maradt holmikat elpostázza és a maradék cuccal kocsival átvezessen amerikán mig a nővérem a lányával és anyukánkkal tegnap mentek volna utána californiába és szeptemberben ott szült volna.... most szegény nővérem egyedül vanitt.... és szeretne mihamabarr repülni... de a lényeg hogy jól vannak....

na bocsi, leborulok a gép mellől, de igérem többet gyakrabban leszek!

puszi jó éjt -mondanám, de Katavirág lassan majd kel :) és Edu meg még délutánozik. Télleg Katavirág, mennyi az időeltolódás?
puszka

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok,

Vegre megkerult mindenki! :D
Mi mar lazas keszulodesben vagyunk Monsterrel. Mindent megvettunk az utazashoz es mar penteken be szertnek pakolni, hogy szombaton pihenhessunk es vasarnap hajnalban meg startoljunk. Visszuk a laptop-ot ugyhogy jelentkezem majd es adok elo tudositast nektek. Ma a jatszocsoportban voltunk ahol mar Monster a legnagyobb gyerek ugyhogy hamarosan kipaterolnak minket es megyunk a Level 2-be. :D

Katavirag, a jatekok nalunk sem erdekelte a gyereket 4,5 hos koraig. Semmi nem kellett neki, mindent kozonnyel fogadott. Viszont teljesen odavolt ha enekeltem neki, felolvastam vagy tancoltam vele. Nagyon megy a Regelo meg egy csomo angol gyerekdal amit a jatszocsoportban tanultunk. Most mar valtozott a helyzet es orommel fogad minden jatekot beleertve a konyhai eszkozoket is. (tesztaszuro, fakanal, muanyag merokanalak....) Fordulni is csak 1 honapja tanult meg. A baratnom kisfia 8 honapos es az ulesen meg hatonfekvesen kivul mast meg nem csinal viszont nagyon ugyesen jatszik. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy tankonyvi gyerek nem sok van en reg bele sem nezek ezekbe hanem Monsterben gyonyorkodom. :D Mikor kezdesz hozzataplalni? Sikerult mindent beszerezni Olivernek?

Kolyok, jo olvasni rolatok. :D A 4 orankent eves jol hangzik de csak akkor ha legalabb 5x van 1 nap de akkor meg ejszaka fel kell kelni. Mi maradtunk a 3 orasnal mert igy kijon az 5x eves anelkul, hogy ejszaka etetni kellene. Tulajdonkeppen birna o tovabb 3 oranal 2 etetes kozott de nekem nem kenyelmes a fent emlitett okok miatt. Igy marad reggel 7 es este 8 kozott az 5x eves es van 10-11 kozott egy "alometetes" ami miattam van mivel olyan sok a tejem, hogy magatol elkezd folyni ejszaka es elaztatom a ruhama meg az agyat. Probaltam elhagyni mar de azota megtobb tej lett. :shock: Tisztara ordogi kor. Monster foleg az oldalan alszik de ha hasrafordul akkor felebred es elkezd pityeregni. :D Ilyenkor eleg ha odamegyek es oldalra forditom meg egy kis simizes es mar alszik is mint a bunda. A novered szulese eleg sokkolo lehetett. En is augusztus 1-en szulettem a 35. hetre 2kg-mal. Nagy is volt az ijedtseg. Gratulalok a babahoz es kivanom, hogy minel hamarabb egyutt lehessen a csalad Kaliforniaban. A novered eseten mar most elhataroztam, hogy a kovetkezo babanal ki nem teszem a labam az USA-bol. Mentek valahova nyaralni harmasban?

Szep almokat!

Kép
Kép
eduarda07

Edu, a játszócsoportban ilyen hamar lehet szintetugrani??? wow!
a négyóránkénti evést nem én eröltettem, hanem a kissrác állt igy át. ez van ;) de most kivagyok békülve vele :) Csak délután már egyre kevesebbet alszik.
Nálunk is úgy volt, hogy mostanában kezdték el érdekelni a játékok ;)
Most viszont már egész jól elvan. kivéve, ha nem fér bele valami a szájába :lol: azon felhergeli magát rendesen ;)
hajrá a pakolással :)
tegnap este már nem írtam, de Áron olyan nagyfiús már a képen! csudaédes!! mindjárt féléves lesz!!! wow

Rima, nem semmi a lakásos mizéria.... sok erőt hozzá ;)

Katavirág, télleg kiváncsi vagyok én is, hogy bírta Oli az utat? és Ti? mesélj! milyen helyen laktok? vannak ott magyarok? barátok?

mennem kell.. hív valaki.... :lol:

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok :D !

olyan orom ide belepni :D !

Katavirag! Nincs kifogasa, kepeket kerunk Olirol ill Ausztraliarol :wink: ! Akkor o is egy kis nudista, Leon is az, csak akkor erzi magat jol, ha nincs rajta ruha :roll: ! Leon egeszen pici volt, mikor mar megfogta a jatekokat, viszont tutira vmiben lefog maradni az atlagtol :( , most ez a legnagyobb param!
Mennyi idore maradtok kint? Sikerult mindent beszerezned Olinak? Babakocsi, stb...

Edu! Maris nagycsoportos :shock: :lol: , gratula, nalunk most nincs jatszohaz, augusztusra az osszes ilyen klub bezar :evil: !
Kellemes pakolaszast, bar ezert most nem vagyok irigy, ugyanis utalok pakolni, el sem tudom kepzelni mi lesz, ha utazunk... viszont ti mar ebben profik vagytok :wink: ! Jo kis programotok lesz Hawaiion :) !

Kolyok! Gratula noveredeknek, a lenyeg, h egeszseges a baba :) ! Bar nehez lehet, h igy szetvan a csalad, meg szerencse, h anyukad mellette van! Igen, Mario vasarolja Leon ruhait(o a divatorult), vagy a haverjai, sot most kaptam Mariotol egy gyonyoru taskat es egy 15cm sarku cipot(mondom, h nalunk felvannak cserelve a szerepek :lol: ! Leon nem tud jatszani, teljesen idegbeteg lesz, ha vmi nem ugy sikerul mint ahogyan o elkepzelte, legnagyobb ellensege a hutomagnes, mert nem birja leszedni :lol: !
Jo dolog az a 4oras eves, gratula Matenak :wink: !

Leon 3napja nem alszik ejszaka, mar total kivagyok, azt mondta a doki, h nagyon sok babanal ez elofordul a 4ik ill 5ik honapban :roll: , na kosz, de miert pont az enyemnel :idea: ?

Megyunk lakasokat nezni...

puszi

Kép Kép
rima

Sziasztok lanyok,

A napi 5x etetes nagyon fontos a babaknal. Ebbol lesz majd a 3x foetkezes es a 2x kisetkezes. Ne magatokbol induljatok ki mert mi mar regen elrontottuk a taplalkozasunkat ugy kb. gimnazium korul. Persze jo ha nem folyton a cicin lognak es kapunk egyszer-egyszer 4-5 ora nyugalmat de ez hosszutavon nem helyes.

Kolyok, a Gymboree play&music class 6hetes kortol 5 eves korig tart. A level 2 a 6 es 10 honap kozotti babaknak van. Ezen a szinten inkabb a mozgasfejlodesre koncentralnak. Ugy van berendezve a terem mint a kutyaknak az agility palyaja.(alagutak, hintak, lepcsok....) :D Jo neked, hogy Mate alszik napkozben is. Az enyem 3 hetes kora ota szinte egesz nap ebren van. Lehet ezert van hogy cserebe 8-tol f7-ig toretlenul vegigalussza az ejszakat. Allitolag 1 eves kor utan minden gyerek alszik delutan 2-3 orat.

Rima, nem semmi milyen parod van. Ez nagyon nagy dolog egy ferfitol. Gondolom a tusarku cipot nem mostanaban fogod hordani. :D Monster akkor lesz ideges ha kuszni probal es nem jut elore. Ezt minden nap tobbszor eljatszuk. Minden baba duhos lesz ha nem ugy tortennek a dolgok ahogy szeretnek. Meghogy lemarad Leon az atlagtol valamiben!!?? Kulonben is mi az atlag? A szomszed szupergyereke vagy a tankonyvi baba? Lazits es elvezd a Leonnal toltott perceket. Nem irigyellek az ejszakai muszakert. Nem lehet, hogy tovabbi fogak keszulodnek vagy egyszeruen csak nagyon izgatott lett Leon a hirtelen megszezett tudomanya miatt? Monster amikor 1 honapja atfordult ejszaka is ezt akarta gyakorolni aminek persze bomboles lett a vege. Amikor felkel ejszaka enni is akar vagy csak bujni? Growth spurt tenyleg van 4 es 6 honapos korban is.

Puszi

Kép
Kép
eduarda07

Na jol van, most kapok agybajt :twisted: :twisted: :twisted:
Irtam egy csomot, es elszallt. Es ezt most nem fogom ujra leirni :twisted: :twisted:
katavirag

halihoooo
végre együtt újra ;)

Katavirág, türelmesen várjuk hogy újra írd ;) majd ha lesz időd :) soksok képpel :)

Rima, mennnyiii??? 15cm sarkúúú???? wow. :) a nemalvásért nem irigyellek.... sok erőt hozzá.... Máté is csinált ilyet két nap de aztán rájöttem a mi bajunkra. Remélem Leon is hamar visszaáll...
milyen volt a lakásnézés???

Edu, tudomtudom kell az 5szöri étkezés... de hiába etetném 3óránként nemigen éhes meg van, hogy alszik... :roll: de az 5 megvan ;) tegnap megint volt hogy annyit aludt napközben hogy csak lestem.... pedig előző két nap alig aludt napközben. tök változó... jó hogy van sok tejed :)

mi ma megyünk oltást kapni 11re. a gyermek persze 7 előtt kicsivel kelt.... igen, ha számoljátok plussz 4 óra pont az orvos... ahonnan fél12 előtt nem érünk haza.... szval úgy döntöttem 10kor evés :) de nem lesz most nehéz mert 8 óta tornázik, forog, zsiráffal birkozik :lol: olyan aranyos :)

megyek is hajatmosni meg ilyenek :) vidám napot!

Kép

Kép
kolyok28

Katavirág, bár már nem kell annyira örülni, de azért az uraink miatt:
Kép

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok!!!!

Eloszor is BALINTNAK NAGYON BOLDOG ELSO SZULINAPOT :D ! Nem is hiszem el, h mar egy ev eltelt :) , sok boldogsagot, egeszseget es minden jot kivanok!

Edu! Epp arra gondoiltam, h mennyire izgultal, h nem fogsz tudni szoptatni :wink: ! Igen az 5etkezes fontos, es bevallom Leon ugy eszik, ahogy akar, nincs nala igazan rendszer, erdekes, h ha megyunk vhova akar 4-5orat elvan kaja nelkul, hiaba kinalom, nem kell, inkabb nezelodik, de ha otthon vagyunk 3orankent eszik! ma csak egyszer kelt fel, remelem ujbol visszarazodik a regi kerekvagasba es atfogja ismet aludni az ejszakat, amugy rajottem miert van ez: ugyanis par napja napkozben 2szer is aludt, amit eddig nem szokott :roll: ! Sikerult bepakolnod?

Katavirag! Ird le legyszi megegyszer :wink:!

Kolyok! Gondolok Matera :wink: , nalatok hogy vannak az oltasok? az MMRt mikor kapja? Novered babaja?
Mennem kell, hiv a terrorista :roll: !

Kép Kép
rima

Énisénis, sok boldog születésnapot Bálintnak!!!!

Rima, köszi, túléltük :)
7.2kg 66cm :)
a kötelezőn kivül beadattuk a pneumokokkent is
hogy hogyvannak itt az oltások? a bcgt leszámítva asszem ugyanaz, csak más elosztásban. 2,4,6 hósan kapnak. de ha érdekel bemásolom.
mmr?? na megnézem...12hósan
szval nálunk:
2hósan: DTPa,PolioIPV,Hib (+BCGt kértünk)
4hósan: DTPa,PolioIPV,Hib (+Pneumokokkent kértünk)
6hósan: DTPa,PolioIPV,Hib
12hósan:MMR
15-24hósan:DTPa,PolioIPV,Hib,MMR
4-7évesen:DTPa,PolioIPV, emlékeztetőMMR
11-14évesen:HPV 3dozisban
11-15évesen: dT(pa),HepatitisB,Windpocken,ésemlékeztetőPolioIPV,MMR
15-20évesen:emlékeztetőHPV
felnőtteknek:dt (10évenként)PolioIPV(haolyanhelyreutazik) emlékeztető MMR,Windpocken, és 65éveskortól influenza

szval a pneumokokken fájhatott neki, azt mondta a dokinéni sírt is.... most alszik :) bealudt a cicin miután hazaértünk és azóta is alszik. Szerintem ez a legjobb amit tehet :) igy küzdje le a szervezete az anyagot :)

köszi, nővérem Borija egyre jobban van, ma olvastam, hogy 1hetesen elérte a születési súlyát!!!! ami nagyonnagyon szép eredmény! valószínű a jővő hét elején hazaengedik. a hétvégén 6napra én is hazautazom Mátéval (repcsi) hogy láthassam őket!!!

sikeresen elrontottam egy piskotatortaalapot.... itt irtó gyorsan megszilárdul a punding de előtte még tök folyékony... és én folyékonyan öntöttem rá... jól beszívta :) most megvárom mig megszilárdul és utána rakok rá még egy kicsit asszem majd gyümit és zselét :)

a lakásokról nem is irtál Rima!!! ;)

Edu, télleg hogy állsz a pakolással?

Kép

Kép
kolyok28

Szia Kolyok!
Mondtam, h nagyfiu Mate!
Nalunk az oltasok 2,3,4, 12 es 13honapos korban vannak, majd 3es5ev kozott, a tobbirol meg nem tudok :roll: !
Nagyon ugyes a kis Bori :wink: , megegyszer gratula :) , milyen nagy lesz Mate a pici mellett :lol: , majd kerunk kepet!
Lakas mizeria, Marioval ugy osszevesztunk, h most nem is beszelunk, ugyanis en ezen a kornyeken szeretnek maradni(London egyik legjobb, legbiztonsagosabb kornyeke, de ennek koszonhetoen a lakas arak eleg magasak), o meg vhova ki szeretne koltozni, mert h akkor nagyobb lakast v hazat tudunk venni, na ahova o szeretne menni, ott nincs se metro, se semmi, szamomra meg a biztonsagunk a legfontosabb, itt jok a bolcsik, sulik, gyonyoru parkok es ahol o szeretne lakni mar 2szer is megkeseltek :roll: ....

Milyen lett a sutid?

Kép Kép
rima

Sziasztok lanyok,

Este 10 ora van es holnap hajnalban 4-kor kelunk. Gyors etetes Monsterrel aztan irany a repuloter. A pakolas viszonylag fajdalommentes volt. Lett 2 nagyborond, babakocsi, gyerekules, utazoagy, pelenkazotaska, szopiparna, videokamera taska, laptop taska + Monster. Nem akarok belegondolni hogyan fogunk ezekkel Hawaii-ig eljutni. A menetido kb. 18 ora lesz atszallasokkal es autozassal a celallomasig. :shock:

Rima, megertelek amiert nem akarsz a "pusztaba" kikoltozni ami meg raadasul veszelyes is. Szerintem kicsi gyerekkel inkabb az a fontos, hogy jo babakocsizos helyek, jatszoterek legyenek, biztonsag es boltok. Na meg tomegkozlekedes valamilyen formaja. A nagy hazra majd kesobb lesz szukseg. Mi szerintem maradunk a kb. 100m2-en amig Monster jr. is ropkepes nem lesz. Ahol mi vettunk hazat nagyon draga kornyek es ha majd nagyobbra lesz szuksegunk anyagilag szinte pucerra kell vetkoznunk de vallalni fogjuk mert minden adott itt egy kisgyerekes csaladnak.

Kolyok, ugy latszik a gyerekeink azonos sulyban vannak csak Monster kicsit hosszabb. Remelem nem lazasodott be Mate az oltasoktol. Gondolom szivszaggato latvany volt amikor megszurtak szegenyt. En ilyenkor elbujok es a ferjemre bizom a feladatot aztan a vegen a siro gyerekkel kirohanok a rendelobol az utcara es megprobalom megvigasztalni. Nalunk 0, 2 hetes, 2,4,6,9,12,15,18 honapos korban kapnak oltast a gyerekek es kesobb emlekeztetot nemelyikbol. A magyartol annyiban kulonbozik, hogy nincs BCG viszont van Hepatitis A,B, Rotateq (Rotavirus), Prevnar (Streptococcus pneumoniae), Menactra(Neisseria meningitidus). 9 es 12 honapos korban nezik a hemoglobin es az olom szintet. Ezert van az, hogy egy alkalommal 4x szurnak + az oralis rota. Nem ertem miert sietnek masfel ev alatt szinte mindent beadni. Orulok, hogy jol vannak a noveredek. Mikor mennek majd vissza az USA-ba? Gondolom egy darabig nem szeretnek kitenni a koraszulott babat a repulon talalhato mikrobaknak. Nalunk a gyerekorvos min. 2 het de inkabb 1 honap utan javasolta az utasszallito repulot.

Hawaii-rol tudositok majd par nap mulva. :D

puszi

Kép
Kép
eduarda07

Na hello csajok :!:

Ja, mar nem is tudom, miket irtam a multkor, de tanulva belole, idonkent mentem, amit irtam :wink:

Oli is most kapott oltasokat ausytral doktorbacsinal, a 4. honaposat. Jo kis dozis volt, osszeszamolva 8! korokoyo ellen, be is lazasodott szegenykem eleteben eloszor. Majd meghasadt a szivem, ahogy a kis elgyengult testet mosdattuk este. O Norvegiaban kapott egy BCG-t, Magyarorszagon az otthon szokasos 2. honaposat. itt meg potoltak a hianyzokat (Rota, Pneumo, Hepatitis...)

Igen, en mar elkezdtem a hozzataplalast (igaz, nem tul nagy sikerrel) mivel Oli, bar kapott anyatejet is ugy 2-3 honapig, de osszsegeben tapos babanak mondhato. Tunderviragszalam nehany napja hasfajos ujra, a regi idoket idezve. Tegnap vegigszirenazta a varost, a kezemben is uvoltott, sikitozott, huzta a labait. Aztan valahogy hazacipeltem, tolva a babakocsit, benne tobb kilo kajaval. Aztan hazaerve lattam, hogy rossz a lift. Apjuk meg este 10-ig operalt. Szep kis cihelodes volt, mindenki engem nezett, miert uvolt a kezemben az a gyerek. Aztan meg a mensim is megjott 2 nap kesessel, amit nem szokott, pedig mar eppen remenykedtem.... :evil: Szoval szep kis napunk volt...

Mindjart folyt, csak etetek :wink:
katavirag

Na, ettunk es most teli pocakkal el van itt mogottem a szonyegen a zenelo kutyaval... :lol: Ha he, neha apjukkal befekszunk a jatekai ala es csapkodjuk, nezegetjuk oket, milyen jo is lenne ilyen kis gyereknek lenni :lol:

Szoval a hozzataplalas: nem vagyok tul elegedett az itteni bebietel kinalattal. Elolvastam mindent a csecsemotaplalasrol, es tudom, hogy szurt gyumolcslevekkel kellene kezdeni, fokozatosan, kis adagokkal. Ehhez kepest bebi gyumolcslevet is alig kaptam. Az is 3 fele gyumolcsbol van. Pepes etelt tudnek csianlni, de szurt almalevet?
Egyebkent sokmindennel igy vagyok itt. Nem fenyeget az a veszely, hogy allandoan ruhat vasarolok, mert hiaba van ozon bevasarlokozpont, mindenhol a kinai gagyit talalom, vagy a meregdraga markas ruhakat, ami vagy tul elegans, vagy oreganyam divatja. Nincsenek az atlagaru fiatalos markak, mint a MANGO, TERRANOVA, HANNES+MAURITZ, ZARA, es megszokott norveg markaim. De legalabb hordom az evek ota nem hordott nyari ruhaimat. Sajna Olinak is bajban vagyok e miatt a ruhavararlassal, mivel rohamos mertekben novi ki a ruhait. Vagy tok dragan veszek neki PETER RABBIT ruhat, vagy a 4 dollaros kinai tipegot, ami 1 szammal kisebb egy mosas utan es szelte hossza egy lesz.

Kerdeztetek az utrol. Nagyon jol sikerult. 28 orat repultunk, Oli mindket hosszu jaraton kapott bebi agyat, amiben szepen aludt. Amikor otthoni ido szerint nappal volt, akkor is csak keveset kellett vele setalgatni. Mindenki kiakadt, amikor meglatta nalaunk a csecsemot, hogy nem lesz csond es alvas, kozben meg a mellettunk whiskeyzo fiatalok ricsajoztak.

Sajna foto felrakasa nem megy. En most IMAC-en irok, probalok kepet feltenni kicsinyitett, JPG formatumban, ne mindig csak azt irja ki, nem valasztottam fajlt. De az iwiw-en ugy is teszek majd fel friss kepeket es megnezhettek.

Mirol is akartam meg irni. Ja, a hely. Nagyon tetszik. Parkos terulet kozepen lakunk, Brisbane legjobb helyen. Meg az 1988-as expora alakitottak ki a helyet. Van gyonyoru mutengerpart, folyopart, minden, ami egy gyonyoru setahoz kell. Csak a baromi nagy pokoktol irtozom, de remelem nem jonnek gyakran. Erre mondjuk felkeszitettek. Szerencsere kigyok nincsenek. Remelem capaval sem talakozunk majd a tengerparton.

Apjuk jol vezet a bal oldalon, en meg nem mereszkedtem a volan moge. Bar bevallottan meg o is ondogatja magaban, hogy balra kis ivben, jobbra nagy ivben. En meg az autopalyan is gondolkozom, hogy akkor most ez a kulso vagy a belso sav. Rima, te hogy allsz ezzel?

Babakocsi: mi ugy a norveg mint a magzar 6eh tre kolcson kertunk, de itt vettunk egz ausztral markaju (Steelcraft - Orbit) markaju kocsit, amit nagyon szeretek. Legalabb 2 eves korig hasznalhato. Konnyu es sokminden belefer. Nagyon szeretem a Chicco uloket is, amiben Oli nagyon jol elvan, nezeget engem, amikor fozok, takaritok, eszem, vagy barmit csinalok.

Na, sok volt a szoveg. Ennyit mara es magunkrol. :lol: :lol: :lol:
katavirag

Aloha ladies,

Vasarnap megerkeztunk epsegben mind a harman. Monster tunderkent viselkedett es sokan gratulaltak nekunk a repulon, hogy milyen csondes kiegyensulyozott gyerekunk van. A hangjat nem lehetett hallani. Na ne feljetek azota beotolta mert valamiert keptelen atallni a -6 orara. Nappal sokat alszik ejjel 4-kor meg mar ebren van es ha nem vesszuk ki az agyabol es nem jatszunk vele sikit. Mar keszen vagyunk tole mindketten. Etetni nem vagyok hajlando hajnali 6 elott. Kivancsi leszek a mai musorszamara. A hely nagyon szep de az aram dragasaga miatt sehol sincs legkondicionalas ami a tropusokon nagyon gaz. Mar hozzaszoktam, hogy a kontinensen minden legkondicionalt. Holnap visszarepulunk Waikiki-be es ott toltunk 3 ejszakat.

Katavirag, jo kimerito volt a beszamolod. :D Nem lehet konnyu egy pici gyerekkel alkalmazkodni a kornyezethez. Amennyire kiveszem az irasodbol azert boldog lehetsz. Ami a ruhavasarlast illeti neked meg Olivernek lehet, hogy Sydney-ben tobb szerencsetek lenne. Nalunk Washingtonban sincs tul nagy valasztek es ha evente 2x elmegyunk NY-ba nincs az a dolog amit ne kapnak meg felteve ha kibirjuk azt a sok bunko embert. Gondolom mentek majd felfedezoutra az orszagban. Itt sincs szurt gyumolcsle bebiknek de megmondom oszinten en nem banom mert szerintem semmi egyeb mint gyorsan felszivodo szenhidrat es nemi C-vitamin. A gyumolcspure sokkal ertekesebb ennel es folyadeknak meg ott van a tiszta viz ha szukseges. En masfel het mulva kezdem a hozzataplalast anyatejes rizspeppel majd almapurevel. Latom nalatok is lerohanjak babakat az osszes oltassal az elso evben. Nem csoda ha belazasodnak. Monster mindket alkalommal belazasodott eddig. A kovetkezo 2 het mulva lesz. Az a sok egzotikus izeltlabu meg hullo eleg gaz lehet, a tengei szornyekrol mar nem is beszelve. :D Azt hallottam, hogy a szorfozok a capak kedvelt aldozatai a keleti parton. Na jo ok gondolom kimennek a tavolabbi vizekre. Talaltal mar baratokat vagy esetleg mommy group-ot? Rima es en is jarunk ilyenekre. A gyerekek imadjak a tarsasagot es a mamak meg szepen feloltozhetnek es beszelgethetnek egymassal. Ha nem vagyok indiszkret miert baj, hogy megjott? Most jott meg eloszor a szules utan vagy maris kistesot szeretnetek Olinak ? Ha az utobbi akkor drukkolok.

Puszi

Kép
Kép
eduarda07

Sziasztok :!:

Szia Edu :!: Vegre raszantam magam egy hosszabb beszamolora es mar azt hittem, mindenki eltunt :!: Gartulalok Monsternek a jo viselkedesehez az uton :!: Szerintem az idoeltolodast hamar meg fogja szokni, Oli 5 nap utan allt at a 8 ora kulonbsegre, akarcsak mi.

Igen, valoban boldog es nyugodt vagyok :lol: Egyre jobb idoszakokat elek meg igy gyerekkel, ahogy telik az ido. Persze ehhez hozzajarul a sok napsutes, ami mar reggel ebreszt es igy az esetleges korankeles sem zavaro. Egyelore jol elvagyok igy kettesben vele (estenkent es hetvegen persze harmasban), de lassan elkezdek mamakat keresni, valoszinuleg az iwiw-en, ahogy azt Norvegiaban tettem. Igen, lattam, Rima es te is csatlakoztal mar ilyen csoportokhoz. De azert magyarul is enekelsz neki, meg tanitod ot a mi gyerekkori verseinkre, pl. Weores Sandor, ugye? Edu, a te ferjed ugye magyar?! Mert tudom, Rima helyzete egesz mas, hiszen az o ferje mas anyanyelvu. Persze az is szamit, az ember hol akar letelepedni a jovoben. Mert mi azert Europaban szeretnenk, kozel Magyarorszaghoz es jo lenne, ha a gyerekeink ott jarnanak kozepiskolaba. Persze dolgozni mi mar nem tudnank elkepzelni otthon, mert ugyebar a helyzet nagyon gaz... :roll:

Hogy megjott :?: :!: Nekem mar 4x szules ota. Es igen, babat szeretnek mihamarabb :!:

Az egzotikus allatokrol annyit, hogy vettem egy kis fuzetet az itteni veszelyes ill. halalos allatokrol, es csak annyit fuznek hozza, hogy en tengerben nem fogok furdeni, ut menten meg nem allnek pisilni kocsival es meg az erkelyunkon is ovatossaggal kozlekedek. Tiszta para vagyok ezek miatt, az ausztralok biztosan kirohognenek.

Kolyok :!: Hogy vagy? Reg jelentkeztel. Tesod es a babuci?

Rima :!: Merre jarsz? Mi ujsag lakasugyben? Szerintem London eleg nagy varos, hogy talajatok egy olyan kornyeket, ami mindkettotok igenyeit kielegiti. Hogy alszok Leon? Azt irod, o sem szokott nappal aludni? Szerintetek mi a normalis? Mert Oli nappal is alszik minden eves kozott, neha fel, neha akar 2 orat is.

Tenyleg, ti mindharman szoptattok meg :?: Olikam a cicit mar reg elfelejtette. Nem is tudom, hogyan produkalnek neki napi 5x230g tejet :roll:

Nekem nehany hete hullik a hajam, mint allat. Hallottam, hogy ez elofordul szules utan, mert a vasraktarak kiurulnek. Igy hat vasat szedek.
katavirag

sziasztok!

bocsi az eltűnésért... otthon minden rendben a tesóm babájával, azaz már usaban vannak :) és minden rendben volt a repülés alatt. :)
velünk is minden rendben volt a repülés alatt, Máté tök jól viselte :)

most már lassan egy hete itthon, csak Máté változtatott a szokásán és napközben nemigen alszik... viszont jön a foga és ez nyügössé teszi néha. tudom, hogy mivel lehet megnyugtatni, énekkel :) de aközben meg nem tudok írni, mindig félreütök ;)

Rima, hogy álltok a lakás kérdéssel? ugye kibékültetek??
a süti egész jó lett, dupla pudingos :D
majd töltök fel képet ahol Bori és Máté is rajta van :)

Edu, a tesómék több orvost is kikérdeztek és pl az amcsi gyermekorvos is azt mondta, hogy nyugodtan utazhatnak. Nekik fontosabb volt, hogy minél hamarabb együtt legyen a család,mint a rokonok aggodalma. De nemis lett semmi baj :)
Meddig is lesztek/voltatok hawaion? remélem sikerült Áronnak átállnia...

Katavirág, igen mi még szopizunk. hála Istennek van elég tejem és Máté is szereti... és a doki azt mondta hogy ha ez igy van akkor nem kell sietni a hozzátáplálással bár egy kicsit irigykedve nézem a barackokat... ;) de tudom, Máténak jobb, ha várunk. kérünk majd hozzátáplálós képet!!
ruhavásárlás: én amikor Mon voltam akkor voltunk a tescoban. ott tuti jó ruhák vannak egész korrekt áron. itt elég drága cuccok vannak...
fúúúú tök jól hangzik ám, ahol laktok. mondjuk az ízeltlábúak csúszómászóak és tengeri iszonyatok engem is elriasztanak.... :roll:
jééé, télleg, nem esett le, hogy nálatok is baloldalt kell vezetni. tök furi lehet. Egyik ismerősöm nyomta úgy 1 éve, hogy kivezetett Mo-ról Angliába és igye a komp után baloldalra kellett mennie :) azt mondja furi volt ;)
ja, hajhullás... ne is mond... kb 2 hónapja kezdődött. most kezd alábbhagyni de még mindig sok hullik... de az azért dúrva volt, hogy beletúrtam a hajamba és kezembe maradt egy csomó hajszál... mindenhol az volt... :roll: :roll:
na mennem kell...
ja megvan az első olimpiai aranyunk. végre. :)

Kép

Kép
kolyok28

unokatesók:
Kép
Máté Bori Réka :)

Kép

Kép
kolyok28

Eduuuuu Istenéltesse a féléves nagyfiút!!!! :)

merre jártok lányok??

raktam fel képeket a márciusi topikba, leskelődjetek:
http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... 42#2632642

:)

Kép

Kép
kolyok28

Szia Kolyok, mar azt hittem, csak a marciusi topikban jarsz es felenk nem. Tesodnak orulok, hogy minden rendben ment. Edesek a kicsik a kepen. Mennyit nonek nehany honap alatt! Tok jo, hogy ennyi tejed van. A hajhullas akkor ezek szerint nem ritkasag. Talan most egy kicsit mar nekem is jobb, de ami hajmosasnal a lefolyoban maradt :shock:

Rima, merre jarsz??

Edukam, jo nyaralast. Gondolom Hawai erdekesebb, mint a laptop elott ulni... :lol: [/img]
katavirag

Katavirág, ááá dehogy, a márciusiba sem tudtam egy jódarabig írni. kicsit változott a ritmusunk és most egy csomó programunk van. keveset vagyok netközelben ;)
ne is mond a hajmosást... tudod mi a furi? nekem mindig is nagyon dús hajam volt. olyan szinten hogy csuhaj... de most már én is látom, hogy ritkább :shock: :shock: most mintha kevésbé hullana, de még mindig zavaró....

azért Bori nagyon kicsi és Máté a korához képest nagy ;) de akkor ott mégnagyobbnak éreztem... :lol:

megyek aluszni... holnap igyekszem többet.. :)

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok :D !

Egy kicsit eltuntem :oops: , itt volt a noverem a 15eves lanyaval, igy nem unatkoztunk :) ! Meg felvetelim is volt az egyetemre, hat jol megizzadtam a vegere, kb 3eves koromban kezdtem angolul tanulni, igy azt hittem mostanra eleg jol tudok, de rajottem, h a szakszavak teren meg van mit tanulni, lenyeg, h felvettek :D !
Noveremtol kaptam egy nagyon jo konyvet, igy inkabb olvastam, netet egy kicsit hanyagoltam!

Katavirag! Nekem is hullik a hajam :? ! Leon is szopizik, ugy terveztem, h kivarjuk a 6.honapot, most viszont nem vagyok ebben olyan biztos, doki szerint is teljesen erett a hozzatapihoz, igy lehet elkezdjuk, csak meg mindig parazok, meg ehezek :lol: , mert draga fiam olyan cirkuszt csinal, ha elotte eszek :shock: !
Hazudtam, mert mar egyszer evett anyatejen kivul mast, meghozza kekszet :x , Mario a tudtom nelkul adott neki :twisted: , Leon meg nagy oromeben elszopogatta!
Nagyon jol hangzik a hely, ahol laktok :) ! es mi van Geza baval? Megszuletett a babajuk?

Edu vagyis Aron! Nagyon boldog 6honapos szulinapot!(bocsanat, h igy megkesve)... megunnepeltetek vhogy?

Kolyok! Nagyon szepek az unokatesok :) , azert egy kicsit sajnalom az anyukadat, h mindketten ilyen messze vagytok tole, biztos nagy orommel babazna! Mate tenyleg nagy baba, de azt hiszem Olit nem tudjuk lekorozni :wink: !

Kép Kép
rima

Sziasztok lanyok,

Mar pentek este ota itthon vagyunk csak azota sem sikerult visszaterni a rendes kerekvagasba. Monster ujra szenved az idoeltolodastol, belazasodott az oltasoktol, elkezdtuk a hozzataplalast, ismet felebred ejszakankent es alig birjuk este agyba tenni. Szoval ugy erezzuk magunkat mint akiket 2 hetig csak utottek. Egyetlen pozitiv dolog, hogy szo nelkul elfogadja az anyatejes rizspepet sot szinte remeg erte. Az elmult 1 honapban egy arva grammot sem hizott (maradt 7,2kg) ugyhogy nagyon is ideje volt elkezdeni a hozzataplalast. Igerem beszamolok reszletesen az utazasrol meg valaszolok mindenkinek meg a heten csak most mennem kell Monsterrel a jatszohazba.
Puszi

Kép
Kép
eduarda07

Sziasztok,

Most van egy kicsi idom irni, folytatom a mondanivalom. Tegnap este is elvitte az ordog a kicsi "jolnevelt" babamat es hozott helyette egy szornyeteget. Masfeloras uvoltes kovetkezett mig vegre a faradtsag legyurte ot. Ejjel kettokor felpattant es folytatta tovabb. Kenytelen voltam betenni az agyunkba es reggelig ott is aludt. Persze en semmit sem aludtam mivel folyton rugdosodott es faztam is mert gyerek mellett nem szabad takarot hasznalni nehogy veletlenul a fejere keruljon. O istenien elvan a meleg halozsajaban. Egyebkent nagyon ellene vagyok az egyuttalvasnak. Szoval nem tudom mi utott a gyerekembe aki eddig 8-kor egy szo nelkul elaludt a sajat agyaban es reggel fel7-ig egy hang nelkul pihent. Mar nem tudom az utazasrafogni hiszen majd egy hete hazajottunk. Nappal meg olyan mint aki valami gyorsitot vett volna be. Folyton porog, forgolodik, kuszni probal, gyakorolja az ulest, a babakocsiban sem alszik es egyfolytaban kommental. Pihenes persze semmi leszamitva a reggeli 20 perces szendergest. Beiratkoztunk uszasra szeptember kozepetol es jovo hettol mar a "nagyok" koze megy a jatszohazba. Foga meg egy sincsen es mostanaban nem is nyaladzik annyit. A hozzataplalas tegnap nem ment annyira jol. eleg hisztis lett tole. Eddig ket kiskanal riszpep az adagja, jovo hettol ugyanez zab es arpa valtozatban. Itt azt javasoljak, hogy 7 honapos kor elott vezesd be a glutent az etrendjebe. Etetoszekunk meg nincs mert a muanyag amde praktikus dontheto szekek tul nagyok es nem tul esztetikusak a fa viszont nem dontheto ezert csak mar biztosan ulo babaknak van viszont szepek, keves helyet foglalnak es baromi dragak. Nekem a Stokke Tripp-Trapp etetoszek tetszik de kiegeszitokkel egyutt majdnem $400(!) ugyhogy erosen tiprodok. Most a pihenoszekben etetek de elegge kenyelmetlen. En orulok, hogy kivartam a 6 honapot a hozzataplalassal de szerintem ez minden anyukanak a sajat dontese kell legyen, hogy mikor latja elerkezettnek az idot. Szoval Rima ha te is ugy gondolod es nem csak Mario meg a gyerekorvos akkor kezd el. Most mennem kell mert Monster musorozik.

Kép
Kép
eduarda07

Na hello csajok :!:

Latom, azert irogattok ide. Ennek orulok :lol:

Epp itt ulok Olival az olemben, aki nagyokat nyom :roll: Pedig meg csak most jon az ebed, es utana szokott :lol:

Latom, mindenki azert nyuglodik valamin. Mi is. Olikamnak visszajottek a hasfajasai es nem tudok rajonni, miert. A hozzataplalas felfuggesztese sem hozott eredmenyt, igy a delutani alma uzsit folytatom. Igaz, jol korbe kell beleni az uloszeket es a fejet, kulonben nagymosas az eredmenye :lol: Sulyunkkal tovabbra sincs gond. Ket napja volt 9 kg :!: De azert mar "csak" havi egy kg-ot hizik, korabban havi kettot. Tapvaltasra is gondoltunk, mert a bajok akkor kezdodtek, amikor az otthonrol hozott Humana tap elfogyott es kapta az ausztralt. Apa vette neki hiper szuper gold plus kutyulekot rem dragan, amire a spenotzold kakaja mustarsarga szagtalan lett es egesz nap pukkogott.

Rima, a hozzataplalassal allitolag tenyleg nem kell kapkodni, van olyan gyerek, aki 6 honapos kora elott egyaltalan nem igenyli. De ha Leon kinezi a kajat a szadbol, akkor kell neki, ez tuti.

Edu, alvasugyben nem irigyellek. Ezzel nekunk nincs gondunk szerencsere. Hasfajas sem ebreszti fel Olit. De ha Monsternek nem jon meg a foga, megnyugtattal. Olinak sincs meg semmi, bar a nyala folyik es allandoan a szajaban az okle. Egyebkent sokan meselik, hogy az addig jo alvo baba egyszerre csak elkezd musorozni minden nyilvanvalo ok nelkul. Sajnos ez ilyen... :(

Rima, gratulalok a sikeres felvetelidhez :!: Mit fogsz tanulni :?: Az en angolom azt hiszem, nem sokat fog itt fejlodni. Norvegiaban dolgoztam, igy mas volt a helyzet. De jelenleg csak magyar babanyelven beszelek :lol:
katavirag

Sziasztok,

A hozzataplalasrol akartam irni, hogy hihetetlen mennyire elteroek a velemenyek az etelek bevezetesi sorrendjeben. Itt is csak a nesze semmi fogd meg jol utmutatast kaptam a gyerekorvostol. Sikerult talalnom egy konyvet amit nem onjelolt anyukak irtak hanem dietetikusok. Nekem hitelesnek es logikusnak tunik a rendszer habar en nem pont igy tanultam a foiskolan de persze az ido mulasaval ujabb es ujabb kutatasokat vegeznek ezugyben es haladni kell a korral. Szoval ezert esett az elso valasztas a gabonafelekre es nem a gyumolcsre/zoldsegre. Holnap a gluten tartalmu zab es arpa kovetkezik anyatejjel. Itt ezek a felnottek koreben is nagyon nepszeru reggeli etelek amit tejjel/vizzel/gyumolcslevel foznek meg es esetleg mezzel, fahejjal, aszalt/friss gyumolccsel talaljak. Magyarorszagra az ilyen reggeli etel nem jellemzo. Nyilvan ezert nem is ezt adjak eloszor a babaknak. Amivel viszont gondba vagyok az a mennyiseg. Honnan a fenebol tudjam, hogy egy etkezesre mennyit kell adjak ahhoz, hogy kivaltsak 1 szoptatast kb. 3 het mulva. Erre itt mindig az a valasz, hogy a gyerektol fugg es majd o megmondja. Na erre varhatok mert Monster ahanyszor kanalat lat mar nyitja is a szajat. :D Nektek mi az allaspontotok a sorrenddel es a mennyiseggel kapcsolatban? Katavirag en is majdnem felfuggesztettem a hozzataplalast Monster viharos hangulata miatt de ugy latszik mar muloban van. Gondolom akkor kerestek masik tapszert Olinak. Biztos van vagy ezer fele nehez lehet a valasztas. Talan a gyerekorvos tud szolgalni tanaccsal. A multkor kerdezted, hogy szoptatunk e. En gyakorlailag Monster 2 hetes koratol kizarolagosan szoptatok de tuti 1 alkalommal nincs bennem 250ml tej. Mintha azt irtad volna ennyit adsz Olinak 1 alkalommal naponta 5x de lehet rosszul emlekszem. Szerintem 150ml-nel tobbet nem eszik Monster egyszerre anyatejbol kiveve a reggeli elso szoptatast amikor annyi tejem van, hogy magatol folyik. Ja es sikerult a 6. szoptatast Hawaii-on elhagyni ugyhogy mar csak 5x eszik+ a masodik szoptatas elott gabonazik, holnaptol meg a 4. elott is fog. A fogzas teljesen egyeni dolog a mi gyerekeink ugy latszik nem sietik el. Van akinek csak 1 eves kora korul jon az elso masnak meg mar vagy 5 van addigra. A nyalcsorgas meg okolragas nalunk eddig nem utalt fogzasra. Az angolod biztosan fejlodni fog ha akarod ha nem mert ha elmesz vasarolni, gyerekorvoshoz, babafoglalkozasokra akkor kenytelen vagy beszelni es a nyelvi kornyezet miatt csak ugy ragadnak majd rad az uj szavak es nyelvi fordulatok. En sem dolgozom es a mai angoltudasom osszehasonlitatlanul jobb mint amikor idejottem. A gyerekhez persze magyarul beszelunk otthon de en szeretnem a ezzel parhuzamosan angolul is megtanulna. Ezert is jarok vele foglalkozasokra es ott en is angolul beszelek vele. 2 het mulva indul az uszas is. Eddig csak 1x volt medenceben Hawaii-on es nagyon elvezte. Holnap szerencsere unnepnap van ugyhogy harmasban leszunk egesz nap.
Puszi

Kép
Kép
eduarda07

Kép OLI 5 HONAPOS
katavirag

Katavirag, szuper a kep rolatok! Oli is nagyfiu mar es csudaszep. Jok ezek az anya arca rejtve a hatterben, baba arca az eloterben kepeitek.

Kép
Kép
eduarda07

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?