Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

De jó, úgy látom, hogy mindenki elõkerült.Kép

LinaKép
Tanulás hogy áll? Sikerül tartani a tervet? Martin még mindig kis angyalt játszik, és hagy tanulni?

MariannKép
De azért ugye jól vagytok?

KataKép
Örülök, hogy újra itt, és hogy jól alakulnak a dolgok.Kép
Dórinak meg gratu a felüléshez.
Nem emlékszel rá véletlenül, hogy a megyeiben elég volt nektek a pelus amit adtak, vagy jobb, ha visz az ember egy pár db-ot?

ZoliKép
Melltartóval kapcsolatban nem csalódtam benned.Kép

NevaKép
Még mindig megy a drukk.

MarikaKép
Köszi a melltartólelõ helyeket.Kép Azért szerintem legyen kéznél az a hálóing is. Barátnõm jan.-ban szült a Semmelweisben és hétköznapra kaptak tiszta hálóinget minden nap, de szóltak nekik, hogy hétvégére már nem lesz tiszta (akkor mosatják), hozasson be mindenki sajátot. De a Vasgyáriban és a Megyeiben sajna nem tudom, hogy mi a helyzet.

Ettõl a járvány dologtól én is félek, mert akkor szerintem elfelejthetjük a papás szüléstKép. A védõnõm is mondta, hogy lehet, hogy lezárják az újszülöttosztályokat. Úgy hallottam, hogy a GYEK-ben már most látogatási tilalom van.

Azért remélem holnapra egy kis pihenést is beírtál abba a táblázatba.Kép

EvaevaKép
Ez aztán a jó hír.Kép Mondtam én, hogy ott lesz az a petezsák. És tudsz már valami dátumot, hogy ha minden rendben lesz (de miért ne lenne) mikor fog jönni a babuci? Család mit szól hozzá?
Még tartozol nekem a táblázathoz pár dologgal.Kép

GyöngyöskeKép
Ügyi vagy, hogy így tudsz tanulni két gyerkõc mellett. Nekem biztos nem lenne hozzá energiám. Csak így tovább.Kép

DodusKép
Az attól függ, hogy mikor lesz a következõ tali.Kép
Így, hogy most már rendben van a prolaktin szinted, biztos benneteket is hamar meglátogat a gólya.Kép Nekem amikor elkezdett rendezõdni a progeszteron szintem egybõl beköltözött babóca a pocimba. Nálunk, ha az UH igazat mond, akkor nem jön be a kínai naptár.

Mától táppénzen vagyok, végre sikerült magam kiíratni.Kép Már a kórházi cuccot is elkezdtem összepakolgatni, legalább a nagyja legyen egy helyen.Kép

Puszi mindenkinek, Panka

panka

Dodus!
Még aktuális!
Megvenni nem akarom egy szám miatt!

Panka!

Pelenka: Nekem elég volt! 5 db-ot adnak egy napra, de ha kevés és kérsz még, nem mondanak nemet, de nem igazán tetszik nekik. Viszont minden reggel adják azt az 5-öt. Ha látják, hogy elõzõ napról maradt meg mondjuk 2, akkor nem kapsz csak 3-at. Érdemes tehát elrakni szem elõl (hagy adják csak a napi 5 db-ot), mert lehet, hogy másnap 6-7 db-ra lesz szükség és így nem kell kérni.

Hálóing: <U>minden nap adnak tisztát</U>, ha kéred akkor az ágynemût is cserélik! A saját hálóinget meg sem engedték amikor én voltam.
Még egy jó tanács: nekem Dóri nagyon jó evõ volt. Véresre rágta a cicimet, amíg meg nem indult a tejem. Elég nehéz volt a páromnak elmagyarázni telefonon, hogy milyen az a bimbóvédõ. Kép Jobb ha elõre megmutatod a párodnak ha még nem vettél.
Ha valami még eszembe jut, írok!

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok Lányok!

Most fértem a géphez, havi számlarendezés, idegen számgépszerelés miatt.

Kata, a párom ismer már két évtizede, aszt modja soha sem fogok felnõni. Mint láttad nem voltam már itt amikor írtál, ezért nem válaszoltam.

Neva, ha bonyolult akarok lenni, akkor a kutyjurutty az én vagyok, de az alkatrész kiemelve pirossal. Ponotsan ezt kell beszerezni valahonnan. Gondolom azért nem hívott Peti, mert azt gondolta, hogy nekem elmondta, s én majd továbbítom neked, gondoljuk, vagy mi. Egy a lényeg elfelejtettem megkérdezni mai is a másik helyet, holnap csak csörömpölj rám, beszélni sem kell eszembe jut majd.
Visszaugrok ide, mert tegnap mi is bõngésztük a Corát, de nem láttam ezt az életmûvet Kép

Errõl jut eszembe:
MINDENKINEK AKINEK IGÉREK VALAMIT, KÉREM EMLÉKEZTESSEN RÁ NAPKÖZBEN, MERT TÖKRE FELEDÉKENY VAGYOK, A CETLIKET ITTHON SZEDEM KI A TÁSKÁMBÓL ETÉNKÉNT ÉS CSAK HÜLEDEZEK KÖSZI.

Marika, szerintem marrrrrrrrrhaság a papákat kitiltani a gyermek mellõl a szülés idején, hiszen nem egy két nap a lappangási idõ általában, + ha 4-5 nap után hazavisszük a gyerekeket, akkormi lesz, a férjek aludjanak a szabad ég alatt. Meg a dokik és nõvérek is járnak dolgozi, persze nem kell látogatni a rokonságnak, de a papa az más.

Éva, szerintem is szuper, hidd el jobb négy gyermek, mint három, tényleg vigyázz magadra.
Más
Ha elfogadod tõlem, a tanácsot, légy határozott, kérj mindenbõl a legjobb, legrészletesebb vizsgálatot, véleményt leirást, tájékoztatót. Ha érdekelnek a genetikai vizsgálatokkal kapcsolatban tudnivalók, érdekességek, elküdhetem, leÍrhatom hol találod õket. Tapasztalataink vannak. A beszélgetés a párom szerint semmilyen érdemit nem hoz.

Gyöngy, a párom azt sem tudja, hol kell bekapcsolni a gépeket, de tõlem szinte mindenrõl értesül. Sajnos a férjek nem tudják mit hagynak ki.!!!!!! Igaz lányok Kép,Kép.O.
Ha valami olyan téma van, akkor berontok a hálóba és kifaggatom az életem párját, már tudja miért, nem haragszik még akkor sem ha felébresztem, elvégre fontos kérdéseim vannak. Pl. hálóing, orvos, pelenka, ...

Dodus, látom igyekszel utolérni, rejtelemben, Kép Kínai horoszkóp, meg minden.

Panka, nagyon jól esett a dícséret, Kép., valóban lát.til-van a Gyekben, kedden tornára sem mentünk, féltjük Bendit.

Úgy látom ma mindeki jó sokat írt, ezt szeretem, ezért én sem fukarkodtam a betûkkel.

Felmerült ismét a találkozó lehetõsége több helyen, kérdezem nem kellenne a legmegfelelõbb napokat?

Zoli
bbendi

Bocs ismét itt vagyok, a helyesírást nem említem, de kimaradt az utoldó mondatból a keresni.
bbendi

Dodus!
Államháztartási szakot választottam végül. Szerettem volna 2 szakirányt (ez félévente + 2 tantárgyat jelentett volna), de nem engedték. Bár lehet, hogy nem a legmegfelelõbb helyen érdeklõdtem, és már késõn.

Panka, Marika!
Nekem a szopis melltartók bejöttek, mindkét babócánál viseltem ezeket. Én a Dorina márkájút kedvelem a legjobban (Cora, Metro), mivel ezt tényleg egy kézzel tudom kezelni, csak be kell pattintani a szopis részt, és tuszta pamut. Vettem az Emberkében egy másmilyent, de annak a szopis részét be kell akasztani, így ez egy kicsit "macerásabb", de már ebben is gyakorlott vagyok. Mind a két fajta tiszta pamut. Viszont, ha megyek "valahova", akkor én is inkább nemszopis melltartót veszek fel.

Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok!

Zoli!
Nem is baj, hogy nem fogsz felnõni.
Az én párom is ilyen. Egy nagy gyerek!
Viszont én így szeretem. Kép

evaeva!
Zoli írásáról jut eszembe: én terhes voltam amikor betöltöttem a 35-öt. Tényleg nem elég a beszélgetés. Semmi bajom a miskolci orvosokkal, de mi elmentünk Debrecenbe a Klinikára. A nõgyógyászom ajánlotta, mert ott mégiscsak több ilyen esetük van. Igaza volt, mert az ottani genetikus szerint nekik már annyira "rá van állva a szemük, hogy ha nem keresnék is észrevennék a rendellenességet". Mellesleg nekem itt egyeltalán nem néztek nyaki redõt. A DOTE-n viszont igen. Igaz ezek után én itt is rákérdeztem, hogy rendben van-e és az UH-os úgy nézett rám mint egy okostojásra, hogy mi a fenét szólok én bele az õ munkájába... Kép
Ezenkívül ott a 16 hetes vérvételnék nem csak AFP-t hanem HCG-ét és egy, a magzat által termelt hormont is néznek.

Mellesleg az itteni UH az elsõ hetekben bevérzést látott. 10 nap múlva kellett visszamenni, de addig feküdnöm kellett. A fene majd megevett minket, hogy elmegy a baba. Aztán kiderült, hogy a petezsák és a méhfal közti területet látták bevérzésnek. Állítólag egy tapasztalt UH-os nem nézi annak!!!

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Nem enged utólag javítani! Kép
HCG-ét = HCG-t!

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Mától visszavonásig nincs látogatás a Diósgyõri Kórházban KépKépKépKépKépKépKépKép Papás szülésnek lõttekKép De én nem akarok egyedül szülniKépKép

Puszi szomorú Marika
Marika (hriczom)

MarikaKép

Úgy sajnálom. De ez biztos, hogy vonatkozik a szülésekre is? Nem lehetne valahogy megbeszélni a dokival, hogy ne maradj egyedül? Én biztos megpróbálnám.

Puszi, Lina
lina

Marika!

Nem fogsz egyedül szülni. Dorottya is ott lesz...Kép
Bocsi, rossz poén volt, csak fel akartalak vidítani.
A férjem kezdettõl fogva ott akart lenni én pedig nem akartam.
Talán butaságnak hangzik de az elejétõl fogva éreztem, hogy valami baj lesz. Mindig azt mondogattam, hogy nem húzom ki októberig és nekem abban a pillanatban orvosokra lesz szükségem és nem rá. BejöttKép
De itt a tavasz és az influenza kitakarodik hamar és szülhettek hármasban.Kép Kívánom, hogy így legyen!
neva

Képzeljétek mit hallottam:

Megjelent Nagy Feró új albumaKépKépKép
Ez a nap már rossz nem lehet. Most nagyon örülök, látszik?
KépKépKépKépKépKépKép
neva

Helló!

Holnap suli, úgyhogy a héten most írok utoljára.

Marika! A Ti szülésetekig biztos feloldják a tilalmat! Ha meg mégsem, akkor még mindig ott az otthonszülésKépKépKép (De azért szorítok az elõbbi variációért!)

Neva! Tényleg nagy Feró rajongó vagy??? Hát ennél jobban nem nagyon tudtál volna meglepniKép

Már annyiszor akartam írni, de mindig elfelejtettem. Láttátok a tévében a Sejtjeink c. filmet? Nagyon tetszett nekem, suttyomban sírtam isKép Azért remélem soha nem kerülünk olyan helyzetbe, mint a film szereplõi.

Szombaton malacot sütünk, szorítsatok értem is egy kicsit! Ez a Nigella tisztára meghülyít, ezt is az õ mûsorában láttamKép Muszáj kipróbálni. Az ilyen próbákat pedig mindig nagyobb vendégségnél tartjuk. Lekopogom, eddig még mindig sikerrel jártunk.

Mindenkinek jó hétvégét kívánok!
Puszi, Dodus

Dodus
Kép
Kép
dodus

Sziasztok!!

Köszönöm a biztatást, a jó tanácsokat meg egyáltalán....
Nem tudom ki irta, de nagyon megköszönöm, ha elkülditek a genetikai vizsgálatokkal kapcsolatos információkat netlszabo@freemail.hu-ra. Panka mi hiányzik, már mindent elküldtem neked a privát cimedre! vissza is igazoltam a válaszadást!!! Két hét múlva kell visszamennem, akkor indulnak a laborvizsgálatok (vér, vizelet stb) és tovább még nem nagyon tudok semmit. A szoptatásról csak annyit szeretnék megosztani veletek, hogy az elsõ gyermekemnél nagyon tapasztalatlan voltam, mint minden mama. Volt egy un. csecsemõs néni, aki látta, hogy mit meg szerencsétlenkedem a babámmal, s odajött és megmutatta, hogy kell ezt istenesen csinálni. Szóval nem vicc az, hogy még véletlenül sem engedd a picinek csak a mellbimbódat szopizni. Jól megfogta a fejecskéjét a bébimnek, a mellemet meg hát..... azt hittem elõször, hogy be akarja tömni szegény babám száját, de éreztem, hogy azonnal rátalált a helyes szopómozdulatokra és igy már sokkal jobban tudtunk egymással boldogulni. 9 hónapig szopott a fiam. Lehet, ha nincs ott a néni, a fájdalomtól abbahagytam volna sokkal elõbb. Mindenhová kéne egy tapasztalt öreg hölgy, aki nem kényeskedik, hanem cselekszik az ilyen helyeken. A kórházakról meg ahány szülésem volt, mindig jobban elképedtem ahogy lentebb csúszott a szinvonaluk. Pl. láttam szülészt,aki abban a ruhában szállt be a taxiba, amiben elõtte az anyukáknál járt benn a frissen szültek között, s az útja után nyugodtam vissza is jött az osztályra (ugyan abban a köpenyében, ahogy kiszállt a taxiból) A mellékhelyiségekrõl meg inkább nem teszek emlitést, a zuhanyzófejek hiánya meg már apró kellemetlenség. Pedig jó, ha sokszor le tud az ember lánya tusolni, a friss gátsebével (ha ki tudsz vánszorogni a kockás lapokon a furdõig, mert én állandóan el akartam vágódni, amikor lenéztem)
Ez nyolc éve volt, talán most már jobb lesz!!!???? Majd meséljétek el frissen szülõ mamák!! Puszi mindenkinek eva
evaeva

Sziasztok Lányok

Marika, - úgy tudom, s többiek majd kijavítanak, ha nincs igazam - az elsõ babák kicsit késnek általában, a kírásig tehát minden bizonnyal elmúlik a zárlat, szerény matek tudpásomat összevetve kiszámoltam Kép, Kép, Kép.

Neva, van valami jó hír??? Este ha hazajövök kikapcsolok.

Egyébként lehet, hogy írtam már itt arról, hogy a párom is apás szülést akart. Mondtam neki, hogy rnedben. Megkérdezem az apját, ha ráér legyen ott vele, sajnos nem kapott szabit az öreg. Brrrrrrrr apás szülés, soha nem tenném be oda a lábam, amikor a feleségem szül, de ez az én véleményem, biztos, hogy másnak öröm és gyönyörûség.

Remélem Feró lemeze, vagy kazettája meg lesz neked hamarosan és nem jut a Mackó sorsára Kép. Én inkább Eddás voltam vagyok, a babosokkal ezért nem voltunk jó kapcsolatban fiatalkoromban. Emlékszem néhány afférra a Gárdonyiban, s egyéb helyeken. Feró..... ááááááááá, inkább akkor Bach, Vivaldi stb. végsõ elkeseredésben Papp Rita, vagy Balázs Pali.

Dodus, ha nem okozok fájdalmat vele elmondod pár szóban, vagy más mirõl szólt a film.

Évaén ajánlottam és elküldöm, de nem akarlak megrémiszteni semmivel, mert Bendi nem hétköznapi baba, így célirányosan foglalkozom a genetikai és ahozzá kapcslódó, közelálló témákkal. Lesznek köztük olyanok is amik elsõ hallásra-olvasásra félelmetesek, de valójában csak a terület megismerését, tájékoztatást szolgálnak, a korrekt és alapos döntést segítik.
Küldjem válogatás nélkül???

Még este benézek, isjatok a kérdéseimre, ha van idõtök.

Zoli.
bbendi

Sziasztok!

Dodus!
Ez egy másik fórum témája, de igen nagyon szerettem/szeretem a Beatricét. Vagyis én vagyok a legnagyobb ricsés akit valaha ismertemKépKépKép
Gyerekként az egyik kedvenc unokatesómnál állandóan Karthágó, P.Mobil szólt. Amikor gimis lettem akkor jöttem rá, hogy a rocker élet a legjobb dolog amit valaha átéltem. Igen pvc kabátban és pöttyös kendõben jártam. Ami a személyiségemben lakozó ellentmondásokat illeti, valóban nehéz volt elfogadtatni magam.
Azóta persze normák szerint élek és úgy nézek ki, mint ahogy azt elvárják tõlem. Belül maradt a lázadó tiniKép
Amikot pocakos voltam Lord koncerten voltamKép
Remélem Laura is értékelni fogja ezt a zenét! Van más választása???Kép
De én sem ismerem a Dórika féle nájt-micsodátKép
Szerintem tudnék még meglepetést okozni nektekKép

Zoli!
Írom, hogy mi volt.
neva

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a sok hasznos tanácsot.Kép

MarikaKép
A megyeiben is látogatási tilalom vanKép, de rákérdeztem a papás szülésre és többen is azt mondták, hogy azt ettõl függetlenül engedik.Kép Szerintem te is kérdezz rá, mert bizti ott is engedik.
Hétfõtõl minden nap kell mennem NST-re.Kép Te milyen gyakran jársz?

DodusKép
Sajna nem láttam a Sejtjeinket, pedig meg szerettem volna nézni, csak lemaradtam róla. Biztos pikk-pakk összejön az a babuci, gondolni se gondolj arra, hogy ilyen helyzetbe kerültök. Tudod, a pozitív hozzáállás nagyon fontos.
A malachoz drukk-drukk. Majd számolj be róla, hogy milyen lett.

EvaevaKép
Ami hiányzik: kórház/orvos és a gyerekek születési dátuma (csak azt tudom, hogy hány évesek, de a dátum jobb lenne).Kép

ZoliKép
Apás szülésKép Ez tetszett.Kép
Mi is Edda rajongók voltunk.Kép
A film több párról szól, akik babát szeretnének és lombik programmban vesznek részt. De majd Dodus leírja pontosabban.

Képzeljétek kb. 2 hete úgy elkezdett viszketni a hasam alja, hogy csak na. 1 hete meg már kiütések is vannak rajta, már éjszaka is felébredek arra, hogy viszket. És ma NST-n jöttem rá, hogy mitõl lehet ez. Valószínûleg a gélre vagyok allergiás amit ott használnak. Mi lesz velem a jövõ héten, amikor minden nap fognak kenni rám belõle?

Puszi mindenkinek, Panka

panka

Zoli!! küld el!!

Panka!
Tamás 1983.08.27. születési súly: 3 kg 8 hónapra
Barbara 1986. 03.06. 4,2 kg 9 hónapra
Annahanna 1995. 11. 29. 2,35 kg 8 hónapra
Orvos: Dr. Szabó Zsolt
Semmelweis Kórház

Csak azért irtam le, mert kiváncsi vagyok erre a picire, hogy mennyivel fog születni. Már gyakorlatilag kimeritettem a szóba jöhetõ drasztikus súlyértékeketKép))
Volt jó nagy köztük és aprócska is, de mindet imádtam.Kép) illetve imádom. A legkisebb olyan volt ráadásul, mint egy aszalt szilva, lila is volt, meg kicsi is, meg ......
Szóval igy visszagondolva szörnyen nézett ki, de én olyan gyönyörünek láttam..... Most már csak nevetünk az akkoriban frissen készitett felvételeken.
evaeva

Sziasztok!

Képzeljétek ma reggelre azt álmodtam, hogy megint bejelentés nélkül jött a védõnõ és engem megint pizsiben talált. Nem így történt, mert pont dél felé egy diákom volt itt, mikor felhívott egy ismerõsöm, hogy kb fél óra múlva itthon leszek-e, mert akkor feljönne. Természetesen igent mondtam. Erre 15 perc múlva csengetnek, én beengedem a kapum kinyitom az ajtót és várom a régi ismerõsömet, erre bejön a védõnõKép Hát képzelhetitek, hogy mit éreztem. Sajna a diákom még itt volt, így mondtam, hogy menjen be a szobába és helyezkedjen el, erre bement csizmástól!!! Azt hittem, hogy rögtön padlót fogok. Nos ezután csak kellemes csevegés folyt közöttünk a nem tudom mirõl és mivel megjött a várva várt vendégem rövidre fogta a látogatást és szerencsére hamar el is ment. Most már nem menekülhetek tõle? Nem baj a fontos, hogy már csak babuci születése után jön. A párom még nem ismeri és alig várjaKép Azt mondta, hogy amikor jön neki véletlenül pont be kell majd mennie dolgozniKép Ennyit mára a védõnénirõl.
Ma megtisztítottam egy ablakot és babuci fehér cuccait is rendbe raktamKép, sõt már az ágyikóját is megvetettemKép
Tegnap azt mondta a doktor bácsi, mivel voltam NST-n, hogy a márc. 15-i idõpont a mérvadó, nem az UH által megállapított 24. Most akkor mi van, eddig az volt a fontosabb, a másikkal ne foglalkozzak. Babuci csak nem fog ennyire összezavarodni, mint énKép

Panka!
NST jövõ héten csütörtökönKép Nem is bánom, mert mindíg végigizgulom, hogy jó legyen az eredményKép mocorogjon rendesenKép Szerintem szólj, hogy a gélt nem lehetne-e kerülni, vagy kevesebbet, mert nem túl kellemes lehet a pocakviszketés.
Papás szülésben még bízom, hátha itt is lehet úgy szülni, meg esetleg becsempészni...Kép

Neva!
El sem tudlak téged képzelni pár évvel ezelõtt, nincs képed róla?KépKépKép

Eva!
Graulálok, ha eddig nem tettem volna megKép Akkor most már hasonló terhességet mint nekem voltKép, azaz gondoktól mentes (legalábbis én úgy érzem, írjátok meg, ha sokat nyígóztam volna)

Dodus!
Remélem malac jól sikerült, küldhetnél nekem is, mert nem tudom holnap mit fõzzek.

Kata!
Örülök, hogy párod kezd visszarázódni, remélem jól fog haladniKép

Lina!
Tanulsz, pénteken???? Csak mert még ma nem láttalak ittKép

Puszika mindenkinek, Marika
Marika (hriczom)

Sziasztok Lányok

Panka, most kellemetlen a viszketés, de legalább könnyebben világra jön a kis barátunk. Kép Ahogy a terhességek végére emlékszem a feleségem is kiütéses volt, de õ a dokikra volt már allergiás talán.
Mi az, hogy voltunk???, én nem a mostanira gondoltam, hanem a régiekre, azt még mindig imádni KELL, Kölyköd voltam.....
Egyébként ha akarsz élõben egy régi-régi Eddást látni, nem kell mást tenned mint a Futó u-i buszmegállóban eltölteni pár hétvégét, Ha jól emlékszem, a múlt évben - talán, hogy elõtte? - két esetben is találkoztam Slamóval. de lehet, hogy csak valaki utánozza, bár ezt kétlem.

Éva küldöm, még ma.

Dodus, ez a malackérdés valami járvány lehet, mert a szomszédéknál is feldobta a talpát.

Marika, de irigyellek, délben pizsamában, ez olyan jó lehet.
A védõnénik már csak ilyenek, de ha gondolod megkérdezem a miénket nem e menne el hozzád, hogy lásd milyen az igazi, leveszi a csizmát, kedves, türelmes. Szóval .....
Azt olvastam valahol, hogy az UH a legbiztosabb.

Zoli
bbendi

Sziasztok!

Marika!
Köszi, egyre jobban van!
Még meg sem köszöntem Neked külön, hogy Te voltál az elsõ aki magánban írt.
Bevallom titkon rád gondoltam amikor megírtam nektek azt a mailt! Bejött! Kép
Ez a csízmás védõnõ dolog ismerõs! KépKép
Alig vártam, hogy Dóri másszon és így van okom rászólni, hogy húzza le a cipõt! Kép

Zoli!
Holnap Zoltánt és Ildikót megyünk köszönteni, úgyhogy nem leszek gép elõtt.
Mivel névnapi GIF-et nem találtam, megkértem Kalán nénit nosztalgiázzon velünk és táncoljon Neked egyet! Kép

Kép

Pusssz! Kata

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Kata007Kép

Örülök, hogy jobban van a Párod, és javul a helyzet!Kép Engem pont a héten hívott fel a védõnéni, hogy mikor jöhetne, de mondtam, hogy épp szakvizsgára készülök, úgyhogy addig nem. Nagyon megértõ volt, sok sikert kívánt, és azt mondta, áprilisban jelentkezik. Miért nem lehet mindegyik ilyen??? Kíváncsi vagyok, milyet fogok ki az új lakásban.

Képzeld, a férjem teljesen véletlenül (õ nem olvassa a Babanetet) tudod, mit töltött le a Kazaa-ról? Nightwish-t! Hát, nagyon jó! Én csak egy lágyabb számot hallottam ugyan, de nagyon tetszett. Fantasztikus hangja van a csajnak, aki énekelt benne.

(Csak zárójelben jegyzem meg: Ez amúgy nem Kalán néni, hanem az a néni, aki Csõrike gazdája!Kép)

PankaKép MarikaKép

Jézusom, így rohan az idõ?! A jövõ héten már 15-e van! Épp tegnap este gondoltam Rátok, most aztán már bármikor jöhetnek a babucik! Marika, Téged aztán jól megkavartak az idõpontokkal!Kép Panka, kellemetlen lehet ez a viszketés. És azt nem mondták, hogy miért kell minden nap menni? Ez nem lesz nagyon fárasztó?
Mindkettõtöknek szorítok, hogy papás szülés legyen.

ZoliKép

Szerintem fantasztikus dolog a papás szülés és a férjem szerint is. Téged miért rémítene meg a dolog? Egyáltalán nem borzasztó, mint a filmeken, legalábbis a férjem szerint. Azóta is sokat emlegeti, milyen hatalmas pillanat volt, amikor a fia kibújt, és felsírt.

NevaKép

Ezt el sem tudtam képzelni Rólad!Kép Mik vannak!

EvaevaKép

Azt hiszem, még nem gratuláltam a kis jövevényhez, így most teszem meg!Kép Vigyázz Magatokra! Én miskolci kórházak tekintetében nem tudok segíteni, mert én kimentem Szikszóra szülni, amit nem is bántam meg, a következõkkel is kimegyek. Nekem a zuhany a szobában volt, így nem kellett napjában kb. 50x kivánszorognom, mert én legalább ennyiszer álltam alatta.Kép

DodusKép

Én ezer éve nem fõztem semmit.Kép De majd az új konyhámban bepótolom! Remélem, nagyon fincsi lett a malacka. Nigellát én is mindig nézem, nagyon szeretem.

Képzeljétek, olyan szépen halad a lakás! Tegnap megvettük a függönykarnisokat is, faborítású, két sínes (iszonyú drágákKép, de nagyon szépek) és a kapcsolókat, lámpákat is. Szóval megint egy vagyont költöttünk.

És tegnap, hosszú idõ után elõször, végre miniszoknya volt rajtam!!! Hát nem tudom elmondani, hogy milyen szuper érzés volt! A kis rövis bundámban és hosszúszárú csizmámban újra igazi nõnek éreztem magam.Kép Már csak pár hét, minden ruhadarabom jó lesz rám! Ettõl fantasztikusan boldog vagyok ám! Azt ne kérdezzétek, hány kiló vagyok, mert nem állok mérlegre, csak majd a vizsga elõtti napon. (De a ruháimból ítélve saccra 55 körül lehetek.)

A tanulás is megy, bár tegnap nem vittem túlzásba a rohangálás miatt, de majd ma bepótolom. Martin jól van, újabb fog nincs, de idõnként kicsit nyûgös miatta, bár nem vészesen.

Puszi mindenkinek, Lina
lina

Sziasztok Lányok

Kata és mindenki, köszöm a köszöntéseket, igazából magam sohasem tulajdonítottam jelentõséget a névnapomnak, szerintem fokkal fontosab a NÕNAP.

Ezért minden lánynak, asszonynak, de külön kiemelve az ÉDESANYÁKNAK a családotokban Kép

Részemrõl az igazi ünnep a gyermekeim születésnepja, illetve a karácsony.

Lina, most már én is kíváncsi vagyok a Nightwish-re, megirnád pontosan hol találom, lusta vagyok keresni.
Igazán a magasztos, felemelõ pillanat szerintem nem adatik meg amikor látom szenvedni a párom, illetve idegenek, még csak me, is barátok vesznek körül, engem zavar. Sokkal mélyebben elmerülhetek a gyermekkemmel akkor amikor elöször itthon nyugodt környezetben kezembeveszem és addig fohatom, nézhetem, gyönyörködhetem stb. benne amíg akarom. Természetesen akkor amikor már tisztábatéve az édesanya mellett fekszik a szülõágyan ha lehetõségem volt rá és ott voltam mindig megnéztem. Nekem nem jön be a papás szülés.

Zoli
bbendi

Sziasztok Lányok

Kata és mindenki, köszöm a köszöntéseket, igazából magam sohasem tulajdonítottam jelentõséget a névnapomnak, szerintem fokkal fontosab a NÕNAP.

Ezért minden lánynak, asszonynak, de külön kiemelve az ÉDESANYÁKNAK a családotokban Kép

Részemrõl az igazi ünnep a gyermekeim születésnepja, illetve a karácsony.

Lina, most már én is kíváncsi vagyok a Nightwish-re, megirnád pontosan hol találom, lusta vagyok keresni.

Igazán a magasztos, felemelõ pillanat szerintem nem adatik meg amikor látom szenvedni a párom, illetve idegenek, még csak nem, is barátok vesznek körül, engem zavar. Sokkal mélyebben elmerülhetek a gyermekemmel akkor amikor elöször itthon nyugodt környezetben kezembe veszem és addig foghatom, nézhetem, gyönyörködhetem stb. benne amíg akarom. Természetesen akkor amikor már tisztábatéve az édesanya mellett fekszik a szülõágyon ha lehetõségem volt rá és ott voltam mindig bementemtem.
Nekem nem jön be a papás szülés.

Zoli
bbendi

Szervusztok!!

Zoli! Neked nagyon boldog névnapot kivánok!!!

Lányok jó takaritást és fõzõcskézést, mert nekem ma ezzel fog eltelni a napom! nagyon sietek, üdv mindenkinek!!! eva
evaeva

Sziasztok!

ZoliKép

Nagyon boldog névnapot kívánunk!Kép Én a nõnapot is elfelejtettem, nem igazán szeretem, mint ünnepet.

A papás szülésrõl meg az a véleményem, hogy ott nem a papa számít igazán, hogy õ mennyire tud elmélyülni, hanem az, hogy milyen erõt ad a szülõ nõnek, hogy ott van valaki, aki szereti, és fogja a kezét, és nincs annyira kiszolgáltatva, mintha egyedül lenne. Én ezért nem szeretem, ha azt mondja a férfi, hogy nem akarja szenvedni látni a feleségét, mert szerintem az a tudat még rosszabb lehet, hogy tudom, hogy szenved, de ott sem vagyok, hogy segítsek neki. Nekem ez kicsit strucc politikának tûnik. (Nehogy félreérts, nem akarok senkit megbántai, tudom, hogy sokan így gondolják. A saját apukám is azt mondta, hogy soha nem lett volna benn a szülésnél.) De szerencsére ez a férjem számára nem volt kérdés, és a mai napig nagyon hálás vagyok neki, mert sokat segített, amíg vajúdtam. Lehet, hogy önzõ vagy (sõt biztos), de én ezt el is vártam tõle!

Az én napom továbbra is tanulással telik.Kép Milyen meglepõ!

Puszika mindenkinek! Lina
lina

Sziasztok Lányok

Köszi a jókívánságokat, képeslapokat, remélem az enyém is eljutott minfenkihez és leghamarabb ért oda.

Bocsi a dupláért, ilyet soha nem csináltam még.

Eva, pihenj egy kicsit inkább, kérlek jelezz vissza, ha átment az anyag.

Lina így vagyok a névnappal, mint írtam, ennél jobban csak a húsvét van ellenemre.
Mint korábban is olvastuk egymást láthattuk, hogy általában különbözõ a véleményünk, bízom benne, hogy annyira már ismertek, ezért nem sértõdök meg, nincs semmi benne amire lehetne. Nem vagyunk hála az égieknek egyformák, képzeld el, ha mindenki olyan szép, kedves, stb. lenne mint én Kép,Kép,Kép.

Az amit írtál egy kicsit egyoldalu szemlélet, igen valódi struccpolitika, mert szerintem azért egy hangyányit a papa is számít. Kicsit érdekes az a megközelítés, hogy a papa a kiszolgáltatottságtól menti meg az anyát a szüléskor, mert, ha egy normál eset, akkor amit errõl hallottam autentikus forrásból az édesanya nincs kiszolgáltatva semminek. Azonban ha gondok adódnak, az apát úgy is megkérik menjen ki. Én azt nem szeretem, ha egy édesanya mindenáron ragaszkodik az apás szüléshez, amikor a férfinak ez kellemetlen, rossz, nem akarja. Sajnos nem csak pozitív élményekrõl olvastam, beszéltem emberekkel.
Tudom magamról, hogy önzõ vagyok, de had döntsön a papa, a felség kérésére, ott akar lenni, vagy sem. Igazán a feleségem sem ragaszkodott hozzá halovány kisérlet volt csak. Megtehettem volna, hogy bemegyek és esetleg utánna az õ kedvéért, lelkének simogatásáért, vidámkodva, egekig magasztalva a dolgot csodálatosan színészkedem, belül pedig rágom magam a dolgon. De mivel meglehetõsen õszinte természet vagyok, ezt nem tettem meg, valószínû nem is tenném.
Kiváncsi lennék arra, hogy azon férfiak közzül akik bent jártak a párjuknál a szülõszobán, egy titokszoba jellegû vallomásban mennyien bánnák most, mennyien akarnak még egy ilyen eseményen igazán résztvenni.
Maga a látvány engem megszokás okán a foglalkozásom miatt egyáltalán nem zavar.
Még annyit az elsõ gyermekkel veszélyeztetett terhes volt a párom, ott be sem mehettem, a nagyobbaknál pedig itthon elment a magzatvíz, szinte már a liftben szült. Bendihez pedig ismét nem engedtek be. Ennyi.
bbendi

Zoli!
Ha tudsz megadni egy web-es vagy ftp-s tárhelyhez acc-ot, akkor egy pár Nightwish számot fel tudunk neked tölteni!

Kata

Ui: köszönjük a képeslapot!!!

KépKép

KépKép
kata007

ZoliKép

Lehet, hogy nekem érdekes a baráti köröm, de nem hiszem, hogy a férfi ismerõseim, beleértve a férjemet is, hazudnának, mikor azt mondják, hogy szuper élmény volt benn lenni a szülésnél. Aki meg nem akart bemenni, az nem ment be. (Két ilyen ismerõsöm van.) De van olyan is, aki az egészet videóra vette, hogy majd késõbb, ha érdekli a gyermekét, akkor megnézhesse, hogyan született. Ez már nekem is erõs egy kicsit, bár megértem, mert miért lenne tabu a szülés.

Persze, hogy nem szabad senkit kényszeríteni arra, hogy benn legyen, de nekem/nekünk ez pont olyan dolog, hogy gyerek megalkotásához is ketten kellettünk, akkor legyünk ott mindketten, amikor világra jön. Én már szültem, és közben bár fogadott orvosom volt (aki ezer éve ismer) és szuper szülésznõm, mégis nagyon rosszul éreztem volna magam (kiszolgáltatva) ha nincs ott a párom, és nem tudunk közben beszélgetni, meg jókat nevetni, amikor épp nem jött a fájás. Egyrészt unatkoztam, másrészt féltem volna. Így viszont tök jó volt az egész, jó hangulat volt végig.

Azt pedig végképp nem értem, miért kellene színészkedni! Nem tudom elképzelni sem, hogy Te mit gondolsz a szülésrõl! Abszolút nem egy véres és undorító esemény! Szó szerint egy csoda! És ha az ember szereti a párját, akkor szerintem akkor is fogja a kezét, ha a másik éppen szenved. Ennyi erõvel nekem ez egy kalap alá esik azzal, mintha nem ápolnám a páromat, ha beteg, vagy nem segítenék neki, ha rosszul van. Mi sokkal közelebb kerültük egymáshoz azóta, és nincs olyan hónap, hogy ne idéznénk fel Martin születését, mert fantasztikus volt. És mivel én nem láttam, hogyan bújt ki a fiam, már számtalanszor elmésélte a férjem, mert imádom hallgatni, õ pedig imádja mesélni. És látom az arcán a boldogságot, mikor szóba kerül, hogy õ vághatta el a köldökzsinórt, és látta a kicsi elsõ pillanatait, hallotta az elsõ sírását, és nézte, ahogy megnyugszik. Szerintünk már itt kezdõdik az apaság.

Persze tudom, hogy én csak egy önzõ és gyenge nõ vagyok, aki elvárja, hogy simogassák a fejét, és bíztassák, hogy milyen ügyes, hogy kibírja a fájásokat. De azt hiszem, én már ilyen is maradok.(Bár szerintem továbbra is az a férfi önzõ a végletekig, aki egydül hagyja a feleségét.) Csak azt nem értem, hogyha a látvány Téged nem zavarna, akkor mi az, ami zavarna ebben az egészben??? Mert általában pont ettõl szoktak tartani a férfiak. Mert azt meg pláne butaságnak tartom, ami a másik érv szokott lenni a férfiak részérõl, hogy félnek, hogy kiábrándulnak a feleségükbõl. Én erre azt tudom mondani, hogyha valaki ettõl ábrándul ki belõlem, akkor az nem is szeretett igazán. Mert az én párom szeressen mindig. Akkor is ha épp a fejemet kell fogni, mert hányok, akkor is, ha a szülõágyon szenvedek, és ne csak akkor, ha talpig sminkben, friss frizurával alakítom a nõt.

Na, ez jó hosszú lett, bocsi mindenkitõl! Zoli, ez nemcsak Neked szólt, csak ez már úgy kikívánkozott belõlem, mert többektõl olvastam/hallottam, hogy ellenzik a papás szülést. Hát, ez az én véleményem. (De ugye azt is tudjuk, hogy a vélemény milyen.Kép Tudjátok, mire gondolok, igaz?)

Jó éjszakát mindenkinek, Lina
lina

Zoli!
BOLDOG NÉVNAPOT!

Lina!
Sajnos én is ismerek olyan papát, aki megbánta, hogy bement a szülõszobára. De nem ábrándult ki a feleségébõl, és imádja a gyerekét.

Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok Lányok.

Kata, köszi de volt egy kis idõm megtaláltam, egész jó.

Lina, nyilvánvaló az ellentét ebben a kérdésben köztünk, de ugye nem sértõdtél meg?

Boncolgassunk akkor ebben a témában, de az általam írtak egy picike iróniát is tartalmaztak, nyílván észrevetted, hogy a te szavaid szerepeltek benne.
Egyetértek veled abban, hogy mindenki úgy csinálja ahogyan akarja, az, hogy mit hiszek én vagy más egy dolog, az a fontos, hogy mit gondolnak az érintettek, azt amit kimutatnak, vagy sem. Látod például a videó nekem tetszene. Felemásak a gondolataim az ismerõs doki és a szuper szülésznõ, után, lehet e még az ember lánya kiszolgátatott??? Nem értem, de nem baj.
Azt nem mondtam, hogy hazudna a férjed, vagy ismerõsöd, csak a elrejthei igazi érzéseit. Igazán szerintem az apaság a gyermek nemzésénél, nem a születésnél kezdõdik, mert a reggeli rosszullétek, a valaki által említett pingvinezés, és számtalan más nekem ezt hozza be.

Az én megitélésem szerint inkább az a nõ önzõ és könyörtelen, aki elvárja, mindenáron, hogy a férje bent legyen a szülésnél, de az is aki csak ezt ismeri el jónak.
Sokkal jobban érted majd, ha elmondom, hogy minden kis rezdülés zavarna, ha mondjuk a doki kérne a nõvértõl valamit és nem volna éppen ott, vagy megcsörrenne a mobilja, az aggódás bolondítana meg legjobban, látni azt a kellemes, vagy kellemetlen fájdalmat, amivel mégis csak jár a szülés, bármilyen jó dolog.
Én soha nem éreztem azt, hogy egydül hagytam a feleségégemet, de õ sem haragudott meg ezért rám, nagyon imád, mert imádni való vagyok. Kép,Kép,Kép.
Soha meg nem fordult a fejemben, hogy félek, kiábrándulok a feleségemb&otilde;l, imádom. Gerinre mútötték korábban még Bendi elõtt, amikor kihozták még mély altatás után volt, sokkal nehezebb helyzet szerintem mint egy szülés ébren, nem ajánlom egyetlen férjnek sem.
Egyszerúen én nem szerettem volna bent lenni és véleményem azóta sem változott.

Talán még annyit, most sikk, divat, nevezzük bárminek, az apás szülés.

Mindenkinek aki papás szülést szeretne, jó szívvel ajánlom, valóban feledhetetlen emlék, de aki nem akar bemenni azt is megértem.

Zoli
bbendi

Sziasztok!

ZoliKép

Sajnos most a tanulás miatt nincs idõm, hogy tovább belemélyedjek a témába, majd a vizsga után talán megteszem.

Lehet, hogy nem vetted észre, de az én írásom sem volt mentes némi iróniától! Mondjuk én eleve is eléggé irónikus és cinikus teremtés vagyok, csak itt próbálom visszafogni magamat. Kicsit sarkítva mondjuk én biztos azt mondtam volna a páromnak, hogyha nem akar bejönni a szülésre, hogy legközelebb akkor is a folyosón izguljon, amikor a gyereknemzés történik!Kép Tény, hogy nekem ez nagyon fontos, és én ezt elõre meg is mondtam, hogy én csak akkor szülök akárkinek gyereket, ha ott lesz velem.

A dokimat pedig olyan régen ismerem, hogy én is nála születtem, tehát szinte lányaként szeret, és amíg terhes voltam, addig is mindig hülyéskedett, hogy vigyázzak az unokájára.Kép A szülésznõ meg csak annyira volt rendes, hogy a 4. napon jött velem a varratszedésre, és fogta a kezemet, mert én ilyen kis besz*ri vagyok, bár a szülést kibírtam EDA nélkül. Hogy miért van kiszolgáltava az ember? Nem is kiszolgáltatottság ez, akkor rosszul fogalmaztam, inkább félelem. Én féltem az ismeretlentõl, ügyes leszek-e, stb. Az orvos ugye nem volt benn végig a vajúdáskor, és a szülésznõ mellett jó volt a férjemmel is beszélgetni. Ami számomra a lényeg, hogy a vajúdáskor velem volt a férjem. Effektíve a szüléskor már tök mindegy, ki van ott, az ember úgysem érzékeli igazán. És nem is azon van a lényeg, hogy a férj legyen benn, hanem valaki ismerõs. De a férjem nem csak miattam jött be, hanem maga miatt is. Õ tényleg élvezte, és biztos, hogy nem bánta meg. Tegnap elolvastattam vele, mit írtam, és azt mondta, hogy õ teljesen azonosul a véleményemmel, és ki nem hagyná a többi gyereke születését.

Jó, hogy nem akartam sokat írni!Kép Megsértõdni pedig nem szoktam, az abszolút nem jellemzõ rám. Ez így van, mindenki úgy csinálja, ahogy akarja, és az, hogy divat a papás szülés, az igaz, de sok minden "divat" most, ami régen nem volt, és attól még nem biztos, hogy rossz! Pl.: a szülés utáni mellre tétel, vagy a rooming-in, vagy az igény szerinti szoptatás. Ezek mind nagyon jó dolgok.

Puszi mindenkinek, Lina
lina

Sziasztok Lányok

Lina, végül odaértünk amitõl elindultunk, mindenkinek úgy jó ahogyan akarja, tényleg örülök, hogy a párodnak és sokmindenkinek nagy élmény a szülés.
Igérem, az 5. gyermekemnél mindenképpen bemegyek. Kép

Kata, ismered a Nightwish.com címet, ha nem érdemes benézni.

Zoli
Bbendi

Sziasztok!

Lina!
Tényleg nem Kalán néni! Kép

Ugye, hogy nem is olyan rossz ízlése van a lányomnak? Kép

Zoli!
Ismerem!
Végülis arra elég az oldal, hogy legyen fogalmad kikrõl is van szó! Én kezdem megszeretni õket! Kép

Papás szülés:
Nem akarok senki mellett kiállni. A saját tapasztalatomat szeretném megosztani.
Szültem spontán egyedül, spontán apával, és császárral apával. Az apa szerepe szerint részemrõl mindegy, hogy sima szülés vagy császár.
Viszont nem szülnék többet egyedül!!!
Ha már egyszer jelen van és szükséges az apuka az elsõ lépésnél, akkor igenis legyen jelen az utolsónál is.
Én nem is tudom eldönteni, bár nekem is fogadott orvosom volt mindháromszor, hogy félelmet vagy kiszolgáltatottságot éreztem-e.
Félelmet tuti. Kép Az elsõnél azért mert elsõ volt. A másodiknál azért mert tudtam mire számíthatok, a harmadiknál azért mert császár, tehát szintén ismeretlen volt.

Kiszolgáltatottság? Igen. Bármilyen kedves és figyelmes az orvos és a szülésznõ, õk nincsenek veled az egész vajudás alatt. Nem biztos, hogy megszoríthatod a kezét egy fájásnál, nem biztos, hogy két fájás között beszélhetsz neki arról, hogy mennyire félsz.

Zoli! Te, férfiként teljesen másképp fogod fel, mint mi. A feleséged is csak akkor tudna igazán véleményt mondani ha, szült volna Veled!
Távol álljon tõlem a vita, de elhiszed, hogy engem jobban zavarna idézem szavaidat: "minden kis rezdülés zavarna, ha mondjuk a doki kérne a n&otilde;vért&otilde;l valamit és nem volna éppen ott, vagy megcsörrenne a mobilja"? Látod Téged zavarna, pedig Te állhatsz, járkálhatsz, láthatod mi hiányzik, mi nincs ott. Én fekve jóformán semmit nem láttam. És akkor mellette még legfõbb vágyam, hogy végre vegye ki valaki belõlem azt a gyereket.
Azt írod, hogy a nejed részérõl azért volt egy halovány kísérlet, bár igazán nem akarta. Ha nem akarta, miért tett kísérletet, hogy bemenj?
Én annyit mondtam a páromnak Dórinál, hogy szeretném ha bent lenne. Bent volt! Igaz a császár teljesen más, de a hasamra tett paraván miatt én semmit nem láttam. Õ "tudósított" mindenrõl. 2 percenként megkérdezték mit érzek, jól vagyok-e. Tudod ez milyen borzasztó volt? Ha 2 percenként meg kell kérdezni akkor igencsak van mitõl félni nem? Ráadásul amikor emelték ki a babát, valami borzalmas halálfélelmem lett. Mintha ráült volna valaki a mellkasomra. Nem kaptam levegõt, azt hittem ott halok meg. A mûtõben ez természetes volt mindenkinek csak nekem nem. A párom nyugtatgatott, hogy már nem sok van hátra és mikor mit látott már a babából. Ugyanis ez az érzés addig tartott, amíg Dórit kiemelték.

Aztán még egy gondolat: amikor az ember lánya már bármit megtenne csak legyen túl rajta, akkor az orvos és a szülésznõ már nem igazán az anyukával foglalkozik. Pontosabban nem a lelkével. Az õ dolguk, hogy ne legyen komplikáció, ha mégis az van, akkor tudjanak azonnal cselekedni és persze a baba.
Ha ott van az apuka, akkor neki viszont a világon semmi dolga, mégis a legfontosabbat teszi! Ott van az anyával.

A fentiek nem célzások, hanem tapasztalat és csak az én véleményem. Természetesen minden apának joga van eldönteni, hogy bemegy vagy nem.
Ennek ellenére én nem bocsájtanám meg a páromnak ha ebben az eseményben egyedül hagyna! Szerencsére neki meg sem fordult a fejében, hogy ezt én egyedül csináljam végig!

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Kata007Kép

Igen, pont erre gondoltam én is, amit Te leírtál, csak talán jobban fogalmaztad meg, mint én!Kép Köszi!

Pusz, Lina
lina

Sziasztok Lányok

Igazatok van, én férfi vagyok, tehát alapból más a véleményem. Azt próbálom megértetni, Én Én vagyok, s nem akarok-akartam bemenni. Elfogadom a véleményeteket, de nem értek egyet azzal, hogy mindenáron legyen bent a papa, szerintem így tiszta a dolog.

Kata, hogy-hogy nem bocsátadnád meg??? Õ szeressen, menjen be, de ha nem akkor öri-hari? Kép.

Egyébként nem ér az egész én egyedül vagyok, ti pedig többen

Zoli, aki nem meghátrál, csak belátja itt nem nyerhet.
bbendi

Sziasztok!

Elõzõ témához nem szívesen szólok.

Egy jó hír. Gyógytornán voltunk pénteken. Laurának elõ kellett adnia összes tudományát. Nem is volt kezelés. Ilike azt mondta, hogy 2 hét múlva megnézzük, hogy mit változik így kezelés nélkül. MegdícsérteKép Kis ügyi.

Influenza eddig elkerülte Laurát, nem úgy az apukájátKép
És én mit kaptam nõnapra? Na, mit? Kép Kitaláltátok! Cd-t! Kép

Kis ízelítõ lásd profilKép
neva
neva

Sziasztok!KépKépKép

Most estünk haza és a vendégség alatt a következõ smst kaptamKépKépKép:
"Ma hajnal 1/2 4-kor megérkeztem 3260 g 53 cmrel. Jól vagyunk Puszi Beni és Janka" KépKépKépKépKépKép

Hát nem csodálatosKép
Már megint gyarapodtunkKép Én úgy örülök nekiKép Már alig várom, hogy én is hasonlókat írjakKép

Puszika, Marika
Marika (hriczom)

Neva!
Megnéztem a profilodatKép hi-hi-hiKépKépKépKép
Marika
Marika (hriczom)

PankaKép

Nagyon-nagyon gratulálunk! Sok örömet, boldogságot, jó egészséget kívánunk mindkettõtöknek!

Puszi, Lina
lina

Kedves Panka, nagyon-nagyon sok boldogságot és egészséget kívánunk.

Kép
bbendi

Panka!KépKépKép

Gratulálok és sok boldogságot, jó egészséget kívánok!KépKép:

Marika!
Nem tetszik....? Kép 11 évvel ezelõtt készült, azóta sikerült dedikáltatnom is Vele. A többi gyöngyszemet majd személyesen. Neked sok bátorságot ahhoz, amin Panka már túl van.Kép
neva
neva

Sziasztok Lányok

Marika neked is szurkolunk, mi aztán különösen.

Neva, láttam a képet, brrrrrrrr, azt a bajuszost ismerem valahonan, de kia az a másik tünemény a lánya, vagy az unokája, áruld el????
Megöl a kíváncsiság.

Zoli
bbendi

Panka!
Szívbõl gratulálok! Sok tejcsit és jó egészséget mind a kettõtöknek!

Sajna idén minket az influenza nagyon szeret.Kép Csütörtökön estére Gyöngy ismét belázasodottt, így pénteken ismét dokinál jártunk. Persze mondanom sem kell, hogy aznap éjjel nem sokat aludtunk. Mára már nagyon csúnyán köhög is. Sajnos szombaton este Hanga is belázasodott, szinte egész éjjel fenn voltunk. Szegénynek állandóan bedugultuk az orra, és köhög. Így ma délelõtt lementünk az ügyeletre, de kb. húszan voltak elõtttünk, és átmentünk a GYEK-be. Most mind a két leányzó elaludt már. Remélem hamar vége lesz már a télnek. Nagyon várom a tavaszt!

Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok!

Panka,gratula!!!De jó neked...Olyan jó lenne még egy kisbaba.

Gyöngyöske!A csúnya köhögésre nálunk nagyon jól bevált a Stodal szirup.Homeopatiás készítmény,én már szinte csak ilyeneket használok:fogzásra,nyûgösségre,köhögésre,orrdugulásra,stb.Javulást Gyöngynek.
Áron ma bábszínházban volt a párommal,a Háry Jánost nézték meg.Eredetileg más volt kiírva,de mûsorváltozás volt.A jövõ héten A három kismalac lesz,azt is megnézzük.Akkor már én is elmegyek.

Jó éjszakát!
Mariann
Mariann

Sziasztok!

Délután még sehol senki, most meg szinte mindenkit írásra csábított a nagy esemény... KépKép

Kép
Panka!
Hatalmas gratula nektek!
Sok boldogságot és sok-sok tejcsit a kis Beninek!!!!!!
Kép

Lina!
Kép

Zoli!
Azért örök harag nem lenne, de tényleg soha nem bocsájtanám meg neki.
Mindketten akartuk azt a babát, nem?
Mindketten ott voltunk amikor oda bejutott, igaz? Akkor legyünk ott mindketten amikor kijön onnan!
Nem hiszem, hogy az a természetes, hogy az apuka csak a kellemes dolgon van jelen, nem?
Mégegyszer mondom, én nem vitázni akarok, mert utálom a vitát. Abban volt részem bõven a volt férjemmel, úgyhogy egy életre elment tõle a kedvem!
Én a tapasztalatomat, véleményemet írtam le!
És ugye egy szem férfi vagy köztünk, tehát a világért meg nem bántanálak! Kép
Viszont még nem ismered Linát és engem. Nem tudsz kibeszélni minket!
A magad módján biztos igazad van. Nem férfi vagyok, nem tudom milyen érzés nektek végignézni egy szülést, mint ahogy Ti sem tudjátok milyen megszülni és mennyire fontos nekünk, hogy Ti ott legyetek!
Az én párom végignézte a császárt, de nem bánta meg. Nem egy kõszikla, hogy szemrebbenés nélkül nézte ahogy engem felnyisszantanak, de kibírta.
Ahogy Lina is írta, a mai napig is újra és újra felidézzük Dóri születését, ha máskor nem is a hófordulókon. Te nem láttad a párom arcát, amikor a kislányunkat kiemelték a hasamból és õ elõször meglátta. Én láttam!!!

Zoli, Lina és akit még érdekel Kép!
A nightwish.com-on az mp3-aknál az WISHMASTER (2000)albumból a She Is My Sin c. számot töltsétek le. Az Dóri kedvence. Ennyire:
Kép

Ja, és ma a kisasszony felmászott az ágyra. Egy gond van: lemászni még nem tud! Látom szomorú sorsom, hogy körbe kell párnázni az ágyat. Eddig nyugodt voltam, mert leraktam a szõnyegre, onnan nem tud leesni. Hát majd õ tesz róla, hogy ne legyek nyugodt. Lefényképeztem, hogy csinálja, majd szólok ha felrakom valahova.

Pusssz! Kata

KépKép

KépKép
kata007

Az elõbbi szövegben találtam egy pár hibát, de már megint nem enged utólag javítani! Bocs!

Gyöngyöske!
Jobbulást nektek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

neva!
Megnéztem a profilod! Nem ismertelek meg. Tudtam, hogy ismerem a csajt valahonnan, de nem bírtam rájönni. Aztán tovább olvastam a topicot... KépKépKép
Nem röhögni!!!!!!!! Kép

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Hahó!

Ismét itt a Babaneten!

Minden kedves Zoltánt Isten éltessen névnapja alkalmából! Bár egy kicsit megkésve...

Panka Drága! Nagy-nagy gratula még egyszer! Sok örömöt és boldogságot a kis Benihez és jó sok tejecskét!Kép
Panka férje, Laci tegnap felhívott, mert Panka hagyott neki egy listát, hogy arról kell felhívnia valakit és én lettem a szerencsés nyertesKép Nagyon boldog volt a hangja, amikor elújságolta, hogy bizony immáron hárman vannak. Papás szülés volt. Azt mondta, hogy talán már szerdán haza is jönnek. De látogatni nem mehet, vagy legalábbis ezt vettem ki a szavaibólKép Azt tanácsoltam neki, hogy akkor most már ünnepelje meg a fia születésétKép Ugye jól tettem?KépKépKép

Zoli! Nem disznóvágás volt nálunk! Csak malachusit sütöttünk. A malac az nem ugyan az, mint a disznó!Kép Egyébként fincsi lett, igaz egész nap sütöttükKép Nekem a köret jobban ízlett, csõben sült burgonya volt hozzá, Nigella módra természetesen. Anyósom azt mondta, hogy már hozzánk fog járni fõzõtanfolyamraKép A Sejtjeink tényleg arról szól, amit Neva írt. Azt hiszem három pár volt benne. Az egyiknél ikrek sikerültek, a három párból nekik elõször. A második párnak is ikrek voltak, csak a szülésnél valamit nagyon elrontottak és az egyik bébi meghalt. A harmadik párnak a film forgatása alatt nem jött össze a baba (ott a férj nagyon unszimpatikus volt nekem. Annyira negatív volt, én már régen elküldtem volnaKép). De utána spontán módon sikerült. Nagyon megható volt. Örömteli és szomorú egyszerre.

Gyöngyöske! Én is beteg vagyok. Valamit megint elkaptam, de most már elmegyek a háziorvoshoz. Úgy köhögök, mint egy kutyaKép Nektek jobbulást!

Kata! Ma telefonálok a tudodmi ügyben! A KGB titkos vonalánKép

Lina! De ügyes vagy! Tanulás is megy, fogyózás is megy, lakás is halad. Tiszta fõnyeremény vagy!Kép

Kriszta! Hol vagy?

Marika! Akkor most tulajdonképpen szombatra vagy kiírva?? Szorítunk, ne félj! Ha Pankáék is szülhettek papásan, akkor Ti is! Tessék bevetni minden nõi praktikát ez ügyben!Kép Küldtem a malacból. Kinyitottad az ablakot?Kép

Neva! Jó ez a kép. A férjedurad nem féltékeny erre a bajszosra?KépKép Laura jól van? Vincsi?

Megyek dolgozgatok valamit. Úgy köhögök. Kellene valami gyógyszermentes segítség. Nincs ötletetek?

Inkább most nem küldök puszitKép
Dodus

Dodus
Kép
Kép
dodus

Dodus!
Mért gyógyszermentes? Csak nem eva nyomdokaiba léptél?

Gyöngyöske
gyöngyöske

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?