Sziasztok!
Íme: 3 tojás sárgáját 5 evőkanál kristálycukorral habosra keverni, hozzáadni másfél evőkanál vizet,
1 evőkanál olajat, 1 evőkanál kakaóport. 5 evőkanál liszthez hozzáadni fél csomag sütőport
és az előzőleg jól kikevert masszához hozzádolgozni. Ez után a három tojásfehérje felvert habját óvatosan belekeverni.
Eőmelegített sütőben (190°C-on) kb. 15 perc alatt megsül. Ezt a tésztát én a sütő saját tepsijében
(tehát a legnagyobb méretű, ami befér) szoktam elkészíteni, és csak sütőpapírt teszek alá, ez a legegyszerűbb,
mert ha kihűlt szépen le lehet róla húzni. Egy viszonylag vékony lap lesz belőle.
Ebből a lapból kettő kell (alja + teteje), tehát még egyszer meg kell sütni!
Nem kell megijedni, nagyon gyorsan megy!
Krém a két lap közé: 3 csomag Dr.Oetker tejszín ízű pudingport és 1 evőkanál lisztet összekeverni
és felfőzni 7 dl tejjel. Nagyon sűrű lesz. Ahogy kész, még forrón bele kell keverni 2 dl tejfölt,
aztán félretenni hűlni. 25 dkg Rama margarint és 20 dkg porcukrot jól kikeverni
és a hideg főzött pudingos krémmel összeturmixolni. Ha kész, a két lap közé tölteni.
Érdemes egy éjszakára a hűtőbe tenni, mert hidegen isteni. Tipp: én mindig a puding főzésével kezdem,
így mire a két lap készen van, nagyjából ki is hűl és tölthető!
Szilvi hozzászólása:
- tejszín ízű pudint helyett jó a tejszínhab por is
- én raktam a tésztába és a krémbe is mézet, mivel a tejszeletben is van
- ehhez a krém mennyiséghez 4 piskótalap szükséges
- alapból 2-t sütni kell, mivel van teteje és alja is
- én tejszínhab porral csináltam, de ahhoz csak 15 dkg margarint és
10 dkg porcukrot raktam és csak 4,5 dl tejet a 3 cs. tejszínhab porhoz
(ami a csomagoláson elő van írva)
kora: ment a recept, bár már elolvastad.
Hogy sikerült az összenövés? Nagyon durva. Én is féltem tőle, de aztán el is felejtettem. Reméljük semmi komolyabb nem lesz és nem kell műteni. Én sem mozogtam valami sokat, sőt... de szerencsére semmi bajom nem lett. Nem is gondoltam volna, drukkolok!!!
Gyógyulgasson Cuci is meg párod is. Nehogy Te is lebetegedj (gyorsan tea, tea, tea, c vitamin, stb), mert egy anyának kell összefogni a családot, és nagyon rossz lesz betegen a gyerekkel foglalkozni (főleg, ha Koppány féle). Úgyhogy kúra ezerrel!!!!! Sajnos a gyerekek még nem értik, hogy most ne szekáljanak, stb... A lényeg, hogy remélem nem esel bele (jobban) ebbe a nyavalyába...
Gabi: egyben? Igen, a császisoknál állítólag azért nagy az összenövés kockázata, mert ugye minden bél, minden meg van mozgatva azzal, hogy felvágnak és kiveszik a babát... aztán vissza is kell azokat ám tuszkolni. Ezért van az is, hogy ha az 1-2 nap nincs széklete a császisnak, akkor hashajtót kap, mert ugye elzáródhat a bél is, stb... Akkor most már van autó, ugye? Kiváncsi vagyok Andor mikor akar kibújni.
Ildi: nagyon jó, hogy Fannival így lehet kirándulni. Már én is vágyom egy autóra és utána jövőre Koppánnyal mi is járhatunk ide-oda csavarogni.
De autó nélkül nem vállaljuk be a több órás vonatozást mire eljutunk valami normális helyre...
Megyek, mert odaég a krumpli (brassói van ebédre). Koppány alszik (kopp-kopp-kopp). Többiek?