Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Gabi nekünk is ABC Design babakocsink van, de egy régebbi modell. A tietekét jó kicsire össze lehet hajtani, meg írod, hogy könnyű de jó terepen is. Úgyhogy szerintem tökéletes választás volt, de valóban élesben fog igazán kiderülni
Ha nagyot nincs kedved kirándulni, akkor csak sétálj egy picit a környéken. Most jó a levegő, biztos jólesne.
Ha túlhaladsz a kiírt időponton akkor néznek vmi magzatvízmozgást is vagy nem?

Menyasszony, akkor szép nagyot kirándultatok! Hihetetlen, hogy Fanni ilen ügyes, ilyen jól bírta! Már nekem is eléggé mehetnékem van, azért cipeltem magammal Pestre is Levit, hogy ne kelljen sietni hazafelé. Ő még ugye főleg szopizik. Főleg most betegen.

Szilvi, voltunk szombaton a piac környékén olyan 10és 11 között, de nem kenguruval, hanem babakocsival. Mentünk új orrszívót venni. Örülök, hogy sokkal jobban vagytok már.

Nálunk kidőlt totálisan apa is. Szombat estére K.O. lett. Remegett, mint a nyárfalevél. Vasárnap reggelre már 38,7 volt a láza (pedig este vett be lázcsillapítót) :( . Alig bírtuk 37re levinni. Aztán meg újra vissza is ment. Ma doki! Levi még mindig taknyos, bár már annyit nem kell szívni az orrát. Ettől függetlenül estére már nem nagyon szokott kapni levegőt (amikor lefekszünk, hogy akkor alvás). Én még bírom, de egyre hullább vagyok. Az orrom már elindult és a torkom is fáj egy kicsit. Lehet, hogy ez a megfázás ledarálja a családot... :? Különben nagyon érdekes, hogy amikor Roli rosszabbul van meg lázas is éppen, Cuci nem hajlandó nála lenni egy másodpercig sem. Egyből ordít szegénykém. Fárasztóan be van anyásodva így betegen a kis tündérmanóm.

Ha apa jobban lesz a héten elmegyünk Fótra + Pestre az Ikeába. Sajna egyenlőre nekem ezek a kirándulások. :( :wink:

KépKép
kora

Szilvi elfelejtettem írni, hogy szerintem 10hó alatt 3 megfázás nem sok. Az igaz, hogy nem vagyok nagy tudor, de szerintem belefér simán. (atán ha Levinél lesz így akkor majd biztos másképp fogom gondolni :P )

Nekem elküldheted a receptet, sosem árt ha megvan. :D

KépKép
kora

Sziasztok!

Íme: 3 tojás sárgáját 5 evőkanál kristálycukorral habosra keverni, hozzáadni másfél evőkanál vizet,
1 evőkanál olajat, 1 evőkanál kakaóport. 5 evőkanál liszthez hozzáadni fél csomag sütőport
és az előzőleg jól kikevert masszához hozzádolgozni. Ez után a három tojásfehérje felvert habját óvatosan belekeverni.
Eőmelegített sütőben (190°C-on) kb. 15 perc alatt megsül. Ezt a tésztát én a sütő saját tepsijében
(tehát a legnagyobb méretű, ami befér) szoktam elkészíteni, és csak sütőpapírt teszek alá, ez a legegyszerűbb,
mert ha kihűlt szépen le lehet róla húzni. Egy viszonylag vékony lap lesz belőle.
Ebből a lapból kettő kell (alja + teteje), tehát még egyszer meg kell sütni!
Nem kell megijedni, nagyon gyorsan megy!

Krém a két lap közé: 3 csomag Dr.Oetker tejszín ízű pudingport és 1 evőkanál lisztet összekeverni
és felfőzni 7 dl tejjel. Nagyon sűrű lesz. Ahogy kész, még forrón bele kell keverni 2 dl tejfölt,
aztán félretenni hűlni. 25 dkg Rama margarint és 20 dkg porcukrot jól kikeverni
és a hideg főzött pudingos krémmel összeturmixolni. Ha kész, a két lap közé tölteni.

Érdemes egy éjszakára a hűtőbe tenni, mert hidegen isteni. Tipp: én mindig a puding főzésével kezdem,
így mire a két lap készen van, nagyjából ki is hűl és tölthető!

Szilvi hozzászólása:

- tejszín ízű pudint helyett jó a tejszínhab por is
- én raktam a tésztába és a krémbe is mézet, mivel a tejszeletben is van
- ehhez a krém mennyiséghez 4 piskótalap szükséges
- alapból 2-t sütni kell, mivel van teteje és alja is :)
- én tejszínhab porral csináltam, de ahhoz csak 15 dkg margarint és
10 dkg porcukrot raktam és csak 4,5 dl tejet a 3 cs. tejszínhab porhoz
(ami a csomagoláson elő van írva)

kora: ment a recept, bár már elolvastad. :) Hogy sikerült az összenövés? Nagyon durva. Én is féltem tőle, de aztán el is felejtettem. Reméljük semmi komolyabb nem lesz és nem kell műteni. Én sem mozogtam valami sokat, sőt... de szerencsére semmi bajom nem lett. Nem is gondoltam volna, drukkolok!!!
Gyógyulgasson Cuci is meg párod is. Nehogy Te is lebetegedj (gyorsan tea, tea, tea, c vitamin, stb), mert egy anyának kell összefogni a családot, és nagyon rossz lesz betegen a gyerekkel foglalkozni (főleg, ha Koppány féle). Úgyhogy kúra ezerrel!!!!! Sajnos a gyerekek még nem értik, hogy most ne szekáljanak, stb... A lényeg, hogy remélem nem esel bele (jobban) ebbe a nyavalyába...

Gabi: egyben? Igen, a császisoknál állítólag azért nagy az összenövés kockázata, mert ugye minden bél, minden meg van mozgatva azzal, hogy felvágnak és kiveszik a babát... aztán vissza is kell azokat ám tuszkolni. Ezért van az is, hogy ha az 1-2 nap nincs széklete a császisnak, akkor hashajtót kap, mert ugye elzáródhat a bél is, stb... Akkor most már van autó, ugye? Kiváncsi vagyok Andor mikor akar kibújni. :)

Ildi: nagyon jó, hogy Fannival így lehet kirándulni. Már én is vágyom egy autóra és utána jövőre Koppánnyal mi is járhatunk ide-oda csavarogni. :) De autó nélkül nem vállaljuk be a több órás vonatozást mire eljutunk valami normális helyre...

Megyek, mert odaég a krumpli (brassói van ebédre). Koppány alszik (kopp-kopp-kopp). Többiek?

Szép napot, puszi: Koppány és Szilvi

Kép
bogyó81
Budapest XIV. kerület

Sziasztok!

Még mindig egyben :? Nagyon kis kényelmes a manócskánk :) Szabolcsom meg már minden nap megkérdezi, hogy nah, szülünk ma? :D Kéééssssz.
Tegnap igen sokat keményedtem, egyfolytában, de semmi egyéb. Se fájás, se semmi nem indult még meg.

Kora, kirándulni éppen volna kedvem, nagyon is, csak valahogy fizikailag már nem igazán bírom. Ez a bajom, különben mennék én :)
Gyógyuljatok meg mihamarabb!

Szilvi, Ti jól vagytok már? Vagy még kerülget benneteket is ez a frányaság? Igen, van most már céges kocsi. :) Azért legutóbb még volt egy "érdekes" mondata a "kedves" kollégának mikor vasárnap elhozta nekünk a kocsit. Szabolcsom mondta, hogy nekünk ugye vasárnap estére kellett mindenképpen a ctg miatt. A srác mondta, hogy ő délre hozza. Hát, 1 óra után még mindig nem volt itt, szóval akkor gondolta Szabolcs, hogy szól neki, hogy ha a srácnak problem, akkor hozza estefelé (ahogy azt már ugye korábban is mondta neki) mert úgyis utána még akkor a csávót vissza kell vinni Pestre és akkor azt egybe lehetne már kötni a kórházzal is. A srác közölte telefonba, hogy ő most már indul, mert este programja van. OK, akkor jöjjön. Szóval jött is kb 3-3.30 körül (az általa mondott dél helyett, de ez mindegy) és megjegyezte, hogy ha előbb mondja Szabolcs, hogy csak este kell nekünk, akkor ő még akár elugrott volna kirándulni egyet Velencére vele!!! :x :x :x
Most őszintééééén, normális ez az ember??????? :evil:
Hiszígy kezdődött az egyezkedés, hogy nekünk vasérnap ESTE kell mindenképpen.
Nah, mindegy. Szóval így zárult a story a fergeteges kollégával.

Jó, hogy leírtad Szilvi a süti receptet. Köszi! :) Le is írom és majd kiprószálom én is :)

Szép napot Nektek!
Gabi

KépKép
KépKép
gabolino

Sziasztok!

Gab: Kolléga olyan irigy rátok,hogy azt le nem tudom irni,és nem, nem normális :evil:

Nagyon klassz a kocsitok!

Nekünk jó sok fajta volt, ABC is, nagyon klassz kocsik.

Szilvi: A receptet én is kinyomtattam, lehet,h a kecóavatón ez lesz a süti :)

Fanni nagyon szeret kirándulni, már kicsi korától van szoktatva.

Itt van több kép a naplójában:

http://fannihermina.blog.babaszoba.hu

Fél 12-kor megevett egy gyerektányérnyi spenótot krumplival,az elöbb meg mikor látta,h én is szedtem magamnak,újra kért-még egy fél gyerektányér lecsúszott :) Imádja a spenótot, a sóskát érdekes, nem ennyire,söt.

Most alszik,3-kor kel, 4-re megyünk az új csoportba az angolra.

Gab: Kitartás!!!

Kicsiknek továbbra is jobbulást!!!
Vendég

Sziasztok!

Tegnap olyan hullán éreztem magam, hogy nem volt semmi energiám írni, ne haragudjatok.
Az orrom eléggé készen van, de szerencsére nincs több tünet. Csípőset eszek sokat, az nekem jó szokott lenni, Cuci meg már megszokta ugyanis imádom a csípőset! Apa már egészen rendben van, Cucinak is már igen ritkán kell szívni az orrát. A plusz jó hír az, hogy nem kezdett el félni a porszívótól.
A rosszhír pedig az, hogy le kellet fújni a faház vásárlást. Kinéztünk egy majdnem 9nmeset újságból. Még jó hogy telefonáltunk, mert cirka 50e fttal felment az ára, nekünk meg elég kiszorítósan lett volna meg így is. :( Na mindegy tavaszra halasztottunk a dolgot, pedig én nagyon szerettem volna még az idén letudni a dolgot.

Ami az összenövést illeti, azért én még optimistán azt remélem, hogy nincs igaza a dokinak, ő is elég bizonytalan volt magában. Ki fog derülni.

Szilvi ti már teljesen rendben vagytok? Már elkezdődött a tanfolyam? Hogy megy? Köszi a sütireceptet! :D
Viszed megint Koppányt bölcsibe? Én ma adtam le a jelentkezési lapot. El is tévedtem egy picit, mert nem arra mentem mint a multkor és én "nagyon jó" vagyok a tájékozódásban. :wink:

Menyasszony, mikor keztétek el vinni Fannit kirándulni? És angolra? Ha jól emlékszem azt írtad, hogy már járt egyszer. Már borzasztó mehetnékem van. Holnap elcibálom magammal a családot az Ikeába. Veszünk kis szekrénykét (zárhatót) a gyógyszereknek.

Egy nagyon bizalmas kérdés: nektek mikor jött meg a menstruációtok szülés után? Ha nagyon indiszkrét vagyok egyszerűen hagyjátok figyelmen kívül. Nekem még sehol semmi, igaz még szoptatok, gondolom azért vmi összefüggés csak van. Bár néha fájdogál úgy a hasam, de semmi. Kép

Gabi mi újság? Semmi? Lassan jobban izgulok, mint te! :P
A "kedves" munkatársat én biztos leütöttem volna! :x :wink:

Többiek? Pl Prüntyi, veletek mi újság van?

KépKép
kora

Sziasztok! Most ismét nem leszek hosszú, mert se energiám, se időm nincs a gép előtt ülni. :(

Kora: nekem szülés után kb. 8 hétig megvolt... utána 2-3 napig nem és utána már meg is jött... van akinek 2 évig is kimarad, amíg szoptat... változó... én a rosszabb esetbe kerültem. De "megnyugtatlak", állítólag attól függetlenül teherbe eshet a nő, hogy megjött-e neki vagy sem...
Milyen faházat szeretnétek venni? Szerszámoknak?
Igen, viszem pénteken Koppányt a bölcsibe, utána megyek 8-ra turiba, aztán vissza érte a bölcsibe. Szombat reggel kipróbálom a tornát, legalábbis nagyon tervben van, a nap többi részében meg kiderül. Medveparkról letettünk, mert Koppány még nem biztos, hogy értékelné és akkor inkább máshová megyünk, mást csinálunk. Vasárnap meg megyünk arra az ezoterikus megnyitóra itt Veresen.
Gyulának indult a suli 30-án, nekem 13-án indul. Mi már jól vagyunk. Az én orrom néha még bedugul, Koppányé nagyon néha folyik, de csak vizesen. Szerencsére (kopp-kopp-kopp) neki 2-3 napig tart egy ilyen betegség.
Gyógyulgass!
Reméljük téved a doki. Amúgy - ne haragudj, már nem emlékszem, hogy írtad-e - nem érzel semmi erre utaló jelet?

Gabi: párod nagyon nyugodt ember, hogy nem ütötte le a munkatársatok, az tuti. Ahogy írta Ildi, tuti féltékeny. Remélem jól vagy. Keményedések? Tényleg, azt már akartam kérdezni, hogy milyen érzés látni ahogy mozog ide-oda a hasad? Szoktad látni a kezét, lábát, stb?

Ildi: milyen volt az angol? Ügyi Fanni! :)

Sziasztok!

Kép
bogyó81
Budapest XIV. kerület

Sziasztok!

Újra csatlakozom hozzátok. Igyekeztem elolvasni mindent, de Gesztenye nem nagyon tolerálta. Először is megpróbálok újra képet felrakni.Nagyon kis vagány rajta.
Ha még aktuális, valaki kérdezte hol van a Háda kft turija Pesten. Több helyen van én a keletihez szoktam járni a Rákóczin van, ha a Blaha felé sétálsz akkor bal oldalon egy sarkon van a bejárat. Itt csak gyerek cuccok vannak. Múlt héten voltam Pesten anyuéknál, Armandot vittük kontrollra, Kispesten is nyílt egy turijuk, de ott vannak felnőtt ruhák is és így nem túl nagy a baba választék, de azért így is sikerült három nadrágot, két pulcsit, két bodyt vennem. ...

Armand egyre mozgékonyabb, már a pelenkázás, öltöztetés is kész "harc". Amint érzi, hogy lekerült a pelus hasra vágja mágát és iszkiri, az se zavarja ha épp még "mócsingos" a popsi. Igaszából nem tudom mit csinál pontosan, mert a kúszást, a mászást és a járást akarja egyszerre, aminek általában orrabukás a vége...
Fogak? Nem tudom, de talán azért nyügösebb mostanában. Ráadásul állandóan könyékig turkál a szájában. Legujjabban a cumit is "lapjával" veszi a szájába, engem meg a frász kerülget.

Az a CBA van közel hozzánk ami a csomádra vezető út jobb oldalán van. Itt van a jégpálya is.
Konditerem is van, de egyenlőre csak álom, hogy el is jussak oda.

Olyan jó volt, két hétig itthon volt apa. Első héten nyaraltunk Sümegen, a másodikon a kerítést csináltuk. De még a munka is édes volt együtt. Nagyon hiányzik. Nehéz visszaszokni a "hétköznapokba".
Gabolino: jól emlékszem, hogy te fogsz az Istvánban doktornőnél szülni? Csak nem Edit?

Nah, nézzük a képet Kép Vagány
tocsovi

Csak gyorsan pár szó!
Helló Tocsovi! Miért kellett Armandot kontrollra vinni? Ha jól emlékszem Armand és Cuci között van 1 hónap, ugye? Bocs, de lusta vagyok visszakeresni :oops: :oops: :wink:
Zabálni való a kis Mogyoró a képen! Nagyon kis huncut lehet ő is!! :D A párod hogy is, egy nap van csak otthon? Nagyon rossz lehet mindig nélküle! :(

Gyula milyen suliba megy? Kiváncsi vagyok hogy tetszik majd a torna!

Faházat egy kicsit nagyobbat (8-9nm) szeretnénk, szerszámoknak ilyesminek.

Nem, nem érzek erre utaló jelet, igaz fogalmam sincs mi az összenövésekre utaló jelek :oops: . Igaz este megint borzasztó hányingerem volt!

Nemsokára indulunk Pestre úgyhogy lépek!
Gabi?

KépKép
kora

Sziasztok,
Igen egy hónap van köztük, Gesztenye február 22-i.
Vesemedence tágulata van, így három éves koráig csak kontrollra kell hordani, ha nem lesz nagyobb, illetve ha lázas akkor vizeletmintát kell nézetnünk.

A férjem külföldön dolgozik, így sajnos csak hétvégente van velünk. Nagyon rossz így kettesben, de csak így juthatunk előrébb, és így biztosíthatunk jobb gyerekkort, mint amilyen amilyen a mienk volt. Persze azért a mienk se volt katasztrófa, de hát a gyereknének mindenki jobbat szeretne.

Ma megjártuk a játszóteret, nagyon élvezte, hogy kedvére kúszhat mászhat a homokban. Igaz, már a garázsban elkezdtünk vetkőzni, és fürdés lett a vége, de szerintem megérte! :lol:
tocsovi

Elfelejtettem kérdezni. Látom téma volt a babakocsi. Tudnátok jó kis "sportkocsit" ajánlani. Olyat amivel nekivághatok Pestnek tömegközlekedéssel. Nekünk Bergon van, amit imádok, mert Mogyoró a mai napig kényelmesen tud benne aludni, van hozzá minden, de magában 13kg hát még ha babuc is benne van.... No, meg a sofőr is szépen nézne ha batár kocsival fel akarnék szálni....
Köszi a válaszokat, tapasztalatokat.
tocsovi

Sziasztok!

Most csak gyorsan bekukkantottam, majd este fogok főleg reagálni, mert most kivagyok.
Még egyben vagyok. Tegnap energiadús, pörgős napom volt, tettem-vettem itthon,jól éreztem magam, nez ültem igazából gép elé.
Keményedéseim vannak folyamatosan, de ezek nem járnak fájással még. Nah, és az este. Rohadt volt. Szerintem valami felfújhatott, keményedéseim voltak, és ez által szenvedtem, mert nyomtak a beleim vagy gázok vagy nem tudom, de nem sokat aludtam.
Ma meg védőnő, ctg körút volt, most estem haza, ettem és most ledőlök szunyálni, mert úgy érzem magam, mint akit kiütöttek. :?
Amúgy nem nyílt ki jobban a méhszáj, szóval hiába produkálok 80-90%os összehúzódásokat, mivel még nem járnak fájdalommal, ezért nem indul a szülés. Dokinő, szülésznő szerint még simán kihúzzuk jövő hétig - hacsak valami oknál fogva nem húz bele Andorunk :)
Bocsesz, majd reagálok a többire később, csak most tényleg nagyon álmos vagyok.

Szép napot Nektek!
Gabi

KépKép
KépKép
gabolino

Én is gyorsan. :)

Gabi: ennek most örüljünk vagy ne? Mármint hogy még egyben vagy... pihenj! Kell az erő!!!

Tocsovi: mi egy Baby dreams-t vettünk, használtan 4500 Ft-ért (új ára 9900 Ft). Vállra akasztható és mindössze 4,5-5 kg. Nagyon jó, ezzel járunk vonatozni, stb... könnyen pörög, gyors, nekünk nagyon bejött.
Ilyenrő beszélek:
http://www.vatera.hu/baby_dreams_eserny ... 06088.html
Nekünk ilyen színben van:
http://www.kep.tar.hu/ozsuzsi/50153833/16782073#2

Nem tudom, hogy boltban lehet-e még kapni, lehet már csak használtan... de pl. mi úgy vettük használtan, mintha új lett volna. Semmi fakulás, szakadás, a kerekein sem látszódott a használat.
5 pontos öv, 2 fokozatú ülés, levehető és kinyitható karfa, alsó háló, naptető, vállra akasztható, 1 kézzel összecsukható, hátsó fék, elöl bolygó és fix is, lábtartó... kb. ennyit tudok róla .:)
Én nagyon tudom ajánlani.

Kora: jobban vagytok?

Kép
bogyó81
Budapest XIV. kerület

Sziasztok!

Gab: Andor lehet,hogy egy hetet is rátesz, ne aggdój, Ö tudja mikor jó neki megszületni, csak kivárni nem egyszerü, tudom én :)
Az is lehet,hogy elszámolták egy pár nappal a korát, nekünk egy héttel számolták el Fanninál.

Tocsovi: Nekünk Peg Perego Ariánk van, 5 kg itt van róla leirás, én imádom, sok kocsink volt de nekünk Ö a tökéletes fél éves kortól való kocsi (elötte nekünk is Bergon,hatalmas kerekű mózes-hintónk volt, azaz van is, tesó is abban kezd majd).

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =2&whid=25

( A leirás a PP Aria Completoról van, azért nehezebb másfél kilóval, de amúgy ugyan az, csak ehhez van lábzsák.Sok szinben van és külön is lehet rá huzatot kapni, nekünk rózsaszin van, de ha tesó majd egyszer pasibaba lesz,akkor lecseréljük a huzatot és kész. Nagyon könnyen levehetö, mosható a huzat.)

Nekünk volt Brevi B Light-unk is, nagyon cuki kis kocsi de a háttámlája ugy ahogy van rossz, nem állitható igazán,és naon fura pózban ül benne a gyerek ,1 éves kor elött nem jó szerintem semmiképp (és csak picivel könnyebb mint az Aria, nem is érezni azt a pár deka különbséget).

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25

Még ezt szokták szeretni a kisebb babások, mert ennek a lábtartója is állitható :

Ez nehezebb,és a ami nem Micimacis az olcsóbb is pár ezerrel-ezt a márkát én nem ismerem.

Ez most akciós: http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25

Csak buszhoz, közlekedni ez is jó lehet, de 1 éves kora alatt én nem használtam ilyet,mert semmilye nem állitható, se teteje, se semmi és csak 1 max. 2 kilóval könnyebb annál, ami már sokkal konfortosabb.

Van tetös is, de a szerkezet ugyan az:

Na sikerült litániát irnom :) :oops:

Bogyó: Jól vagytok? Várod már a jogsit?

Mi ma Veresre megyünk a gyerektornára, amit már régóta kinéztem, de itt pesten csak a város másik felén van , meg pár hete kiderült,hogy az új kisbarátnöje Fanninak is ide jár már régebb óta.Nyári szünet volt, ez lesz az elsö óra, nagyon kivi vagyok :)

Az angolt mi imádjuk, anno is nagyon tetszett, 1 évesen kezdte, és sok szót, kifejezést mai napig tud, mond. Azért jár, mert jól érzi magát (és én is :D) ,és gyakorolja az angolt, nem lesz ismeretlen oviban, suliban és fejleszti az idegennyelv tanuláshoz azt a részt amit fejleszteni lehet.
Direkt nem irom,hogy kell, mert kinek mi jön be, meg ki tudja,hogy valójában kell e :) Ártani nem árt, szeretjük, társaságban van és énekelget szépen :)
Vendég

UI: A kicsi,tetőmetes vagy tetős buggy védelmére még azt el kell mondanom, hogy a kicsi kerekei simán elmennek rosszabb úton is,persze nehezebben, de sokat bir egy ilyen kocsi is,vékony,keskenyre lehet csukni, csak a konfort más, meg 1-2 praktikus dolog hiányzik róla, de célnak tökéletes, csak pl. egy féléves még összecsuklik benne ha elalszik,stb, de egy kicsit nagyobbnak már tök jó lehet!
Vendég

Kép

Nem tudom meddig leszek, mert nagyon le vagyok punnyadva és leszakad a hátam.
Koppányt vittem bölcsibe a 6.47-es vonattal. Új helyre mentünk, azaz a bölcsi ugyanaz, csak új házat nyitottak és mi oda tartozunk. Koppány nem akart bemenni, húzott visszafele, sírt, nagyon sírt. Nem tudom miért félt ennyire ma, érzett-e valamit vagy csak az új hely végett... 10-re mentem érte vissza, akkor már úgy elvolt... aztán amikor meglátott, majdnem sírt és oda rohant hozzám. Utána odavitt a homokozóhoz és leállt homokozni. Odagyűlt az összes gyerek és ott játszottak. Koppány nem akart haza jönni, úgyhogy még maradtunk egy kicsit. :)
Voltam turiban, hát most nagyon gyatra volt a választék... :( De így is sikerült vennem pár dolgot.

Itt kérném a segítségeteket: szerintetek ez fiú/lány/unisex kabát?
Kép Kép
Egyszerűen nem tudom eldönteni.

Menyasszon: most valahogy nem foglalkoztat a jogsi... vagy sikerül vagy nem. Kiváncsi vagyok hogy milyen lesz az oktatás, mindkét nap be kell-e menni vagy elég egyik nap, milyenek lesznek a csoport társaim, az oktatók, a vizsgák, stb... de izgulni most nem izgulok, a Kresz tuti nem fog elsőre sikerülni, mert ahhoz nagyon-nagyon jó tanárnak kell lennie valakinek, hogy engem megtanítson. :D Milyen volt a baba torna? Mi is akarjuk vinni angolra, aztán németre, mivel tényleg jó ha tud idegen nyelven is és sokkal könnyebb lesz neki a suliban is és később is. Mi ebből kimaradtunk, legalábbis én biztos. De pl. mi várunk vele amíg betölti a 3 évet. 3 éves korától megy thaiwandozni is (az egy kő kemény küzdősport), akkor akarom elkezdeni vele az angolt is. Már csak 1,5 év. :)

Kora: hogy vagytok? Főleg Te. Jobban vagy már? Cucinak sincs semmi baja, ugye?

Tocsovi: sikerült babakocsit találni? Melyik játszótéren voltatok? Nem tudja valaki, hogy a Margaréta u-i (vagy milyen) játszó hol van? Mit melózik párod és meddig marad külföldön? Biztos, hogy nagyon rossz lehet, nagyon próbára teszi a kapcsolatot és szilárdabbá is. :) Mi is gondolkoztunk külföldön, ha Koppány 5 körüli lesz, majd kiderül mit hoz az élet (addig). Ti hogy-hogy nem mentek utána babával? Tudom, lehet hülye kérdés, csak kiváncsi vagyok...

Gabi: hogy vagy? - már mást nem is tudok kérdezni. :) Pihenj!

Többiek? Nagyon eltűntetek! Prüntyi, Szigi, Ildi, stb...

Kép

Kép
bogyó81
Budapest XIV. kerület

Sziasztok!

Húúú menyasszony. Köszönöm szépen a részletes tájékoztatót, meg persze a többieknek is köszönöm a segítséget, képeket. Most már aztán tényleg nem tudok választani. Én igazából ezt néztem ki:
http://www.katibababolt.hu/tbabakocsi_giraffe.shtml
Ez most 8000, ha jól értelmezem. Szerintetek?
tocsovi

Bogyó:
még nem sikerült választani.
Szerintem Koppány nagyon jól néz ki a kabátban, én inkább fiúnak, max unisexnek gondolnám a szine, meg a hátán lévő szarvas miatt is (már ha jól látom)
Apa hentes. Volt róla szó, hogy kimegyünk mi is amíg itthon vagyok, de úgy nem jönnénk ki a keresetéből. Tavaly vágtunk bele a házba, és ezt meg egy kinti albérletet nem tudnánk fizetni, ha enni is akarunk. Bár egy kis fogyi ránk férne. :oops:
Igaz, hogy van két diplomám (óvodapedagógus, rtf ) de ezekkel odakint nem sokra mennék, vagyis ha beszélnék németül elmehetnék bébicsősznek vagy takarítani. Ha Manócska várt volna egy kicsit, akkor tervben volt egy német tanfolyam, de hát Ő jönni akart. :wink:
Három évesen már lehet küzdő sportra vinni? Valamit majd mi is szeretnénk Armanddal "kezdeni" jó lenne ha sportolna valamit, de ez még odébb van. Most babaúszásra járunk szombatonként. Ha én nem bénázom el akkor nagyon élvezi.

Sajnos nem tudom, hol van az a játszó amit kérdezel. Mi itt voltunk a Ligetekben, mindig elfelejtem az utca nevét. Van itt egy kis tó is.
tocsovi

Tocsovi: szerintem jól értelmezed, 8000 Ft. Nem rossz babakocsi a leírás alapján, viszont én tényleg tudom tanácsolni, hogy ha teheted, szerelj/szereltess rá egy pántot, hogy fel tudd rakni a válladra. Nagyon nagy megkönnyebbülés, ha az egyik kezed szabadon van, főleg hogy azzal akkor tudsz is kapaszkodni míg a másikban a gyereket fogod. Fellépni is sokkal könnyebb bárhová, ha a válladon van.
Igen, érhető, hogy itthon maradtál. Akkor ő ezek szerint munkás szállón lakik kint? Amúgy hogy érzi magát ott?
bogyó81
Budapest XIV. kerület

Jónak tűnik az a babakocsi Tocsovi és nem is drága 8e-ért. Jó hogy a többieknek ennyi tippjük volt babakocsi ügyben, mert én teljesen sík vagyok :wink: . Én is szeretnék egy könnyebbet ( a mostani van vagy 18kg Cuci nélkül). Anyós kapott vhonnan egyet megnézem azt hátha megfelelő és akkor nem kellene költeni rá. Nekem az a lényeg, hogy állítható legyen a háttámla, könnyű legyen és egyszerűen tisztítható. Biztos nem olyat kapott anyós... :( Én az "optimista" :wink:
Van Fényszarun egy ismerősünk aki az osztrákoknál dolgozik hentesként, neki is van gyereke (több is) és ő is hétvégente jár haza ha jól tudom. Hétköznapokon mit csinálsz? Összejársz vkivel vagy még nem ismersz te sem úgy senkit? Biztos nagyon hülye kérdés, de mi az a rtf? :oops:

Szilvi szerintem fiú kabátka és tök jól áll Koppánynak! Szegényke, hogy-hogy most ennyire sírt? Gondolom milyen rossz lehet olyankor otthagyni.. :( Aranyosak lehettek ahogy odagyűltek körétek a gyerekek. :D Legalább már akkor teljesen jól érezte magát.

Menyasszon akkor Fanni már beszélt 1 évesen? Vagy nem kell még olyankor? Bár ez elég hülyén hangzik. Gondolom csak kell hogy beszéljen már vmennyire. Már elkezdődött? Nem hülyeség egyébként, ahogy én elnézem Cucit, szerintem mi megvárjuk az ovit vele. Nem lefikázni akarom természetesen a gyerekemet, de hiába mutogatok neki bármit, ha nem kaphatja be azonnal akkor nem is érdekli. Esetleg néz rám "ez meg mit akar tőlem" szemekkel. Egyébként aranyos nagyon. :D

Jobban vagyunk mindannyian, köszönjük Szilvi az érdeklődést.
Voltunk tegnap Pesten, Ikeáztunk egy kicsit (vettünk 1 gyógyszeres szekrényt, ne legyenek össze-vissza + még egy pár dolgot). Levente csudára élvezte(kenguru, kifelé fordítva), visongott, vigyorgott, járt keze-lába, olyan édes volt! Hazafelé a vonaton meg be akart csajozni. :D Kiszúrt magának egy csajszit, ha ránézett vigyorgott ezerrel és indult is volna hozzá ha tudna menni persze :lol: . Szegény csaj rendesen zavarba jött! Este viszont nem lehetett vele bírni! Hiszti, bömbi és az istennek sem akart elaludni! :x Ma eddig egészen rendben volt. Volt a védőnő is, mondta nekünk tutira nem kell menni gyógytornázhoz. Mesélte, hogy sok baba van akinek a nem megfelelő izomzat miatt kell menni, mert nem nagyon haladnak így a mozgásfejlődéssel.

A mai jó hír: mégis lesz még idén faházünk!!! :P Roli megkapta a fundamentáját. Azt hittük sokkal később fog megérkezni. :D
Fogalmam sincs mit akartam még írni.

Gabival mi lehet? Lehet nem érzi olyan jól magát, nincs kedve feljönni a netre. Mindenesetre smst nem kaptam.

Kellemes éjszakát!

KépKép
kora

Sziasztok!

Tocsovi: A Giraffe ugyan olyanint egy BeBe Go, a lába nem állitható, ezért szerintem nektek még korai, de persze ezt te tudod! Hiába fektethetö ha a gyerek lába meg lóg lefelé, nem is kényelmes úgy feküdni. Amúgy ezt a kocsit Vterán is meg lehet venni, meg amúgy is, sok kocsi van fent ott is,ha tudod, nézd meg!

Szilvi: Szerintem pasi / nisex a kabát, nagyon jól áll Koppánynak szerintem!Ez az a babatorna, nagyon klassz szerintem: www.gyerektorna.hu Drukk a jogsihoz!

Kora: Igen, Fanni 1 évesne már beszélt, anya, apa,stb, ill. ha az órán vagy utána mondtuk neki, hogy claps, round n' round, blackbird,cat,dog, akkor tapsolt / forgott, mutatta a képen, stb. 3 hónapso kortól van a tanfolyam.
Azt a gyógyszeres szekrényt mi is kinéztük, a napokban megyünk megvenni :) Nagyon jópofa dolog ! Édes lehetett Levi a csajozás közben!

Tegnap voltunk megnézni az oviját (családi napközi ovibölcsi) , kinyilt a kapu, Fanni belépett, köszönt és elrohant játszani :) Alig akart eljönni és este ,altatásnál mondta, hogy Ovi,megyünk még? :) 22.-én megy elöször, akkor még ottalvás nélkül. Esernyő a jele (nekem is az volt anno, és az ovónö, még mielött ezt mondtam volna, mondta, h itt vannak a jelek, Ö tegnap valami esernyövel álmodott :D Heti 2* lesz csak, meglátjuk, hogy tetszik neki, de mindenesetre alig birtam már tegnap délelött is leszedni a kedvenc játszónk melletti ovi keritéséről, be akart mászni :) Nagyon szereti a gyerekeket, de persze meglátjuk, úgy is tetszik -e, ha anya ellóg pár órára onnan.

Kibújt tegnap elött a 17, tegnap pedig a 18.foga :) Anno is volt, hogy duplázott szegénykém.

Gab: Mi ez a nagy csend? Sms még nem jött, de egy másik ismerösöm is mostanában hozza világra a babáját és Ö is eltünt netröl tegnap, én irtam neki smst, de még nem válaszolt- gyanúsak Ök nekem nagyon :)
Vendég

( valami hiba van a skézülékben,a szavak elejét visszatörli ha javitok, bocsi :oops: )
Vendég

Sziasztok!

Aranyosak vagytok, hogy így kérdezitek mizujs :) Sajna még semmi, egyszerűen csak nem volt erőm tegnap net előtt ücsörögni.Fájt a derekam/hátam.
Tegnap egész jól voltam, de vannak folyamatos keményedéseim,viszont fájás nem volt. Ma éjjel megint volt egy jópár óra, hogy nem aludtam, mert keményedtem, ami valahogy oldalt fekve nem mindig volt kellemes, néha mintha társult volna mensi fájással is,szóval figyelgettem éberen, majd fél 5 körül elaludtam. Amióta felkeltem (9óra) azóta ritkábban keményedek megint. Pedig abban voltam mér este, hogy valami megindult :)
Hát, nem tudom, majd kiderül még a nap folyamán, de nagyon nem hiszem...
SMS-t mindenképpen fogok nektek írni, ha van történés,szóval ne aggódjatok :) Ha nem vagyok neten, akkor csak egyszerűen valószínű pihegek.
Meg most jönnek fel anyumék is ma, szóval velük is el leszek foglalva. Anyum már itt is marad velünk, de apum meg húgom ma este vissza is mennek,mert jön a szüret és ilyenkor jóapám be van zsongva,sok az előkészülni való :)

Tocsovi, nagyon édes a kis vagány Armand a képen! Kis huncut :) Elhiszem,hogy nem könnyű így, hogy a páron külföldön dolgozik, de megértem a szitut.

Szilvi, édes Koppány a kis dzsekijében. Szerintem is inkább fiús, mint lányos.A fekete színt kicsiknél inkább a fiúknál tudom elképzelni, mint a lányoknál. :) Tök jó, hogy ílyen szépen rázódik Koppány bele a bölcsibe :) Ügyes kissrác :)

Kora, örülök, hogy jobban vagytok. Gondolom nagy az öröm, hogy lesz mégis faházikó :)
Jól felpögött Levi az ikeában ezek szerint :D Időben kezdi a csajozást is már ;) Aranyos lehetett :)

Menyasszon, de jó. hogy Fanni ilyen ügyesen tud beilleszkedni :) látszik is rajta, hogy vidám,társaságszerető. Mondjuk, igen,az más szitu, hogy mi lesz, ha anya nincs majd ott, de szerintem tuti hamar beleszokik (valahogy így érzem) :)

Megyek, hátradőlök egy picit derekat kímélni :)

Szép szombatot mindenkinek!
Gabi

KépKép
KépKép
gabolino

Nem tudom ki kapott smst és ki nem mindenesetre Értesítek minden érdeklődőt, hogy Gabi a következőket írta:

"Sziasztok! Nagy a boldogság! Ma reggel 10.18-kor megszületett szerelmünk gyümölcse Engel hardt Andor 3820gr, 60cm. Jól vagyunk, gyönyörködünk, pihegünk. :D "

Ezútonis:
GRATULÁLOK!!!
Kép

Én is írok majd később.

KépKép
kora

Én kaptam, de csak most olvastam... :S

Gabi, bár ezt Te csak később olvasod, mindenesetre:

GRATULÁLUNK a gyönyörű, szép nagy és jó súlyú babádhoz, a kicsi Andorhoz! [color=darkred]Sok-sok boldogságot, még több örömöt és annál is több kitartást kívánok![/color] Puszi Nektek!

Kép

Kép

Kép
bogyó81
Budapest XIV. kerület

GABI GRATULA A KI MANÓHOZ ÉS SOK TEJCSIKÉT ERŐT ÉS EgÉSZSÉGET A PINDUR CSALÁDNAK
Sziasztok sajna nincs időm vissza olvasni, mert még mindíg betegek vagyunk de itt at ígért képek. Kicsit sok lesz aki nem ér rá az lapozzon tovább, amúgy fejlődünk tegnap este 7002grammot mértünk és 71 cm-ert :oops:

Az első 10 kép kb mostani az utánuk lévők 6 hetes és 5 hetes képek:
apa vicces sokat mulatunkKép Kép
családi reggel az aktuális kacatokkal ahol is apának még nagyon reggel van :lol: Kép Kép
6 hetes vagyok, neked van ekkora pocid?Én már jól laktam :) Kép Kép
így nevetekKép
indulhatunk csavarogni én már startra készen ülök :wink: Kép szugerálokKép
a család megint fal én meg csak lesem a falatomat Kép
ez jó volt anya így továbbKéphmmm micsoda tejecske alszom tőle mélyenKép
csüccs az öledbe Fancsi Kép Kép
5 hetesen váratnak a kajára,mikor kapom már meg???Kép
5 hetesen is ritkák voltak a pillanatok mikor ide kerültem :)Kép

Nos remélem volt akinek tetszettek most futnom kell tovább puszi a maáknak és a babáknak
tappancs28

Sziasztok!

Mi múzeumban voltunk ,telefon a kocsiban,ami most is benne maradt, apával utazik tovább, mi meg itthon vagyunk már,úgyhogy utólag fogom olvasni csak az smst :oops:

Gab: NAGYON-NAGYON SOK SZERETETTEL GRATULÁLUNK !!!

Kép

Kép

Mi most jöttünk egy fél órája a Közlekedési Múzeumból- imádta Fanni,ahogy legelőször is,összecimbizett a mozgó maketteket irányitó bácsival kapott Töle kekszet, egy hajcsattot, egy kártyát amivel 10% kedvezmény van egy nagyon klassz makett & antikvár cucc boltban, és nagy puszidobálások közt váltak el végül, megigérve, hogy majd még jövünk sokszor! :) Nagyon látszik Fannin a vonatimádat, a bácsinak meg szintén szenvedélye,úgyhogy nagy haverság lesz ebböl :)

Most apa elment a hugáér, Fanni alszik egy órát és indulunk a Balcsira, este jövünk.

Mégegyszer nagyon sok puszi és mindenféle jókivánság, Gab! És várjuk a képeket / beszámolót :)
Vendég

Na mit szóltok milyen szép hosszú lett Andor? :D Jól ráérzett Gabi anyukája mikor kell már maradni, nem? Kiváncsi leszek hogy lesz ideje jönni Gabinak Andortól, mármint a netre. Remélem lesz tejcsije rendesen!

Tappancs, nem semmi mekkora már Dávid! Milyen nagy pocija van!! :lol: A két legaranyosabb kép szerintem: az alvós (szép)(a mélyen alvós) + a mosolygós természetesen! "A hatalmas aranyos" Édes nagyon.

Milyen jó, hogy Fanni az ovit is ennyire bírja! Honnan a vonat-szenvedély? Vagy az csak úgy jött?

Remélem mindenki okés. Nálunk per pillanat minden rendben. Péntek éjszaka kibújt az 5. fogacska és a 6.nak sincs már sok hátra. ( Fanninak gratula a sokadik foghoz!) Nem is aludtunk hajnal 3ig péntek éjjel, pedig be is kentem az ínyét. Már nagyon kotor, jön utánnam a konyhába is. Már rendszeresen feláll és úgy is marad egy kicsit (kb2-3perc). Nagyon tetszik neki. Bár én nem bánnám, ha inkább még mászna négykézláb egy kicsit, mert azt eléggé hanyagolja, inkább kúszik.

Tocsovi Mogyoró mekkora?

Prüntyi te említetted Gödölőn a bizományit, igaz? Az hol van? Lehet oda beadni rucikat?

KépKép
kora

Rutinos anyukák! Mikor kezdtétek el a bilizést? Anyós szerint már meg lehet vele próbálkozni.

A babkocsi ha hazautazunk oda jó lesz, tudjátok amit anyós kapott vhonnan (a 2 nagyi közötti mászkára), egyébként nézünk teszveszen majd. Ezt nem lehet sehol állítani és az összecskása sem túl jó. Nem esernyőre csukható csak ketté hajthat. Elég nagy marad, az sem jó utazáshoz szerintem.

KépKép
kora

Sziasztok!

Szabolcs vagyok, Gabcsi férje! :)

Gondoltam feltöltök pár képet klánunk új (annyira nem is) apró tagjáról.

Huhhhh kemény volt..... de megérte! :D
Kép megérkezett!

Kép tetszik a fürdő! :)

Kép Az első pelusom.

Kép nehéz éjszaka után

Kép Anyu mindenkinek leadja a drótot

Mára ennyi! Megyek pihenni.

Sziasztok!

Szabolcs

KépKép
KépKép
gabolino

Még mindig az első gondolatom, hogy hihetetlen mekkora!! Még soha nem láttam 60cmes újszülöttet. Nagyon aranyos egyébként!
Kép Kép

KépKép
kora

Sziasztok!

Nemrég értünk haza Balcsiról , naon jó volt, laza másfél órát voltunk egyhuzamban a vizben :)

Gab, Szabolcs: Nagyon ééééééééééééédessssssssssss a Kicsi !!!És milyen pasis kis arca van már most!!!
Sok puszi Nektek és mégegyszer GRATULA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kora: Pelus kérdés eléggé összetett és szerintem vagy 6 táborra oszthatók akik mást és mást mondanak róla.Szerintem 1 éves kor alatt felesleges, mert nem érti a baba,hogy mit akarnak Töle, illetve ha érti se képes visszatartani a dolgokat, mert még nem érett az az izom, ami ehhez kell, és ami éjszakára csak 3 éves korra érik meg ,de ha 5-6 évesig sem (éjszakára) az is normálisnak tekinthetö.
De olvastam olyan netes oldalt is, ahol a babát már alapból biliztetik, semmi pelus,stb, itt olvashatsz róla ha gondolod:

www.babakozelben.hu

Nekünk van olyan ismink, akik 1 éves kortól szoktatták és dettó ugyan ott tartanak ahol mi, akik még el se kezdtük, mert a gyerek nem akarja és amúgy is csuron pisi a pelus du. alvás után is, bili, wc nem szinpi, már kezdünk ráállni a témára, de pl. én a késön kedjük táborba tartozom, de ez semmit nem jelent, kinek mi.

Érdekes dolog még amit egyre többször látok,hogy akik hamarabb beszélnek azok pl. a bilivel vannak ráérösen, akik meg már ügyesen biliznek azok közt meg nagyon sok 2,2.5 éves van akik alig mondanak 1-2 szót. Igytehát lehet, azaz én úgy látom, olyan összefüggés mint a beszéd-mozgás téren, hogy vagy erre vagy arar áll rá a gyerek pár hónapig, arra erösit, és akkor a másikkal ún. le van maradva, de ez is szubjektiv, mert lemaradva csak akkor lehet,ha hozzá van hasonlitva más gyerekhez, amit nem szabad és tök felesleges is.

Eröltetni nem szabad, ahogy semmit, ezen belül meg bármit bármikor :)
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm a kabátos tippeket. Megtartjuk, reméljük belenő a hideg napokra. :)

Kora: Gratula a fogacskákhoz! :) Könnyen kibújt? Bizományi helyett miért nem próbálod meg a neten eladni? www.teszvesz.hu www.vatera.hu ? Igen, akkor már jól érezte magát. Kiváncsi leszek, hogy a héten pénteken hogy fogja bírni a bölcsit. Tudom, hogy megszokja és ahhoz sajnos ezeket a pillanatokat túl kell élni, de nagyon nehéz. Vagy én lennék túl érzékeny? Már könnyeztem haza felé amikor ott kellett hagynom és láttam, hogy mennyire sír, de muszáj megtenni. Volt egy pillanat amikor vissza is akartam érte menni, de nem mentem, nem szabad. Lehet ettől a héttől fél napra beadom és 12-re megyek érte, majd okt-tól egész napra péntekenként. Sok a terv, már csak a megvalósítás hiányzik. :)
Nagyon tuti, hogy Cuci így élvezte a várost. :) Csak az Ikeában voltatok vagy még csavarogtatok egy kicsit bent? Az nem lefikázás, hogy Cuci valszeg megvárja az ovit a beszéddel - szerintem. Állítólag 3 éves koráig ráér beszélni megtanulni és állítólag aki később tanul meg beszélni, nem szavakkal kezdi, hanem összefüggő mondatokkal. Kiváncsi leszek...

Voltam szombaton tornán. Megvettem a bérletet is. Úgy tervezem, hogy heti 2x fogok járni, kedden és pénteken és mivel már csak egy időpont van, így este 7-8-ig. Sajnos a pulzusom nagyon magas, így többször is meg kellett állnom, vagy legalábbis lassítanom. Meg azért bénáztam is rendesen a formagyakorlatoknál. :) Majd belerázódom, meg kell szokni. :) Úgyhogy örülök, hogy oda is eljutottam végre. Igazából szombatonként járnék, de ugye akkor meg már jogsi van. Kezd pörögni az élet. :)

Nemsokára elindulunk, veszek Koppánynak egy 3 kerekű kismotort, mert a quadját már nem szereti amióta meglátta a játszón a 3 kerekűt. :) Eljátszik vele, de azt az utcára nem viszem ki, úgyhogy oda kell neki egy. :)

Ildi: köszi a linket. Őrbottyánban voltunk egy ilyen baba-torna baba-muzsika foglalkozáson, csak Koppány akkor még kisebb volt, nem kötötte le. Tervezzük mi is a baba tornát, de ez még odébb van, szerintem megvárjuk amíg két éves lesz. Az tény, hogy nagyon jót tesz a gyermeknek mind testileg, mind lelkileg. :)
Biztos tetszeni fog Fanninak az ovi, hiszen nagylány már és szereti a gyerekeket. Úgyhogy miért ne tetszene? :) Köszi a drukkot a jogsihoz, elkél. Ezek a hülye grafikai ábrázolások, hogy ki mikor mehet át a kereszteződésben, ki után, blablabla... hülyét kapok tőlük. Most szombaton keződik a suli ott a Delfinnél.
Gratulálok a fogakhoz!!! Ha törli a szavak elejét pl. visszatörlésnél, akkor nyomd meg az Insert gombot és máris nem fogja törölni, hanem kiegészíti.

Kiváncsi leszek az oktatóra a jogsin, a csapatra és az egész tematikára. Remélem tetszeni fog és jó lesz a csapat is, mert rossz környezetben nem tudok odafigyelni, nem érzem jól magam, ezáltal nem is maradok ott. Ezért léptem ki anno az angol csoportból is. Volt egy középkorú pali aki gyengébb volt nálunk. Egyszer nem volt ott és rögtön kibeszélték a tanárral együtt, hogy hogy kéne lekoptatni, lemorzsoltatni a csoportból. Legszívesebben felrúgtam volna az összeset. A háta mögött kibeszélni és azért mert gyengébb. Ugyanúgy kifizette a tandíjat és mindent megtett, hogy tartsa a tempót, de nem lehet mindenki 20 éves, agyilag teljesen fitt csitri. Huh, nagyon felbosszantott, úgyhogy csak undorral tudtam volna abban a csoportban tovább tanulni, így inkább eljöttem és a pali is eljött. Remélem itt ez nem lesz, sajnos elég érzékeny vagyok az emberi bunkóságra...

Tappancs: aranyos kis család. Nem csoda, hogy nincs időd, 3 gyerek mellett... sokszor nekem még 1 mellett is alig van szusszanásnyi időm, nemhogy 3...

Szabolcs: köszönjük a képeket! Nagyon-nagyon édes. Mégegyszer gratula és legyetek nagyon boldogok! Egy életre szóló ajándékot adtatok egymásnak Gabival!!! Az a száj... meg az a nózi. :) Majd meséltek, amikor tudtok! Puszi Nektek!

Most megyünk, Kopi már rángat. Majd folyt. mert akartam még kérdezni meg írni...

Kép
bogyó81
Budapest XIV. kerület

Sziasztok!

Itt a férj ismét! :)

Asszonyka pinhenget még a kórházban. Végre már tudott aludni. Nagyon édes a baba, szopik, alszik, sír, kakál, pisil, meg minden! Komoly gépezet! :D

Ha minden jól megy szerdán már jön haza a friss anyuka a kis lurkóval!

KépKép
KépKép
gabolino

Szia Szabolcs, friss apuka! :)

Jól hangzik, nem? Apuka!

Huh, majd vigyázz az átpelenkázásnál. Gyulát sorozatba lekakálta, de elég rendesen Koppány. Engem nem. Olyan is volt, hogy Gyula feküdt az ágyon, én pelusoztam Koppányt, máig nem tudom hogy hogy csinálta, de kb. 2 méterre kilövelte a folyékony kakáját, Gyula épphogy arébb "ugrott" az ágyon, így "csak" a lepedő ment tele. :)
Meg élvezettel köpte le tejjel meg hasonló apróságok amiket csak egy apa kaphat. :)

Örülök, hogy Gabi tudott pihenni, reméljük nyugodt, sokat alvós baba lesz Andorka...

Te már foghattad a kezedben (a szülésen kívül), egyáltalán ott lehetsz ha a baba is ott van?

A Szülőotthonba amikor szültem, nem engedtek senkit a baba közelébe rajtam kívül. Még Gyula sem foghatta meg. :( Remélem Ti jobb helyzetben vagytok.

Gondolom most jön a látogatós korszak, ha majd lecsengett, akkor én is meg szeretném nézni. Csak szólok, hogy bejelentkeznék. :)

Üdv. Nektek, pihenjétek mindketten ki magatokat, kell az erő majd otthonra, élesben. :)

Amúgy már nem vagyok képben: időre született vagy 1 nappal előbb?

Kép
bogyó81
Budapest XIV. kerület

Na most újra megkisérlem az írást. Ma már többször próbálkoztam, de ez a gazember mindig áthúzta a számításomat! :wink: Nem tudom mi van vele. Olyan szinten be van anyásodva, hogy mosogatni is úgy tudtam, hogy hozzánőtt a lábszáramhoz! Először gondoltam berakom a szobába, becsukom az ajtót majd eljátszogat, volt már rá példa. Így nem flangálna a hideg kövön mert ugye most volt megfázva. Tudjátok mit csinált??? Térdenállva ordított és verte az ajtót! :shock: Zengett az egész utca, alig bírtam bemenni tőle! :roll: :? Ezt csinálja 7 és fél hónaposan mi lesz később?? Tiszta égő, biztos azt hiszik verem a fiam. :? Nyugi, Andor nem lesz ilyen! :)

Szóval szia Szabolcs! :) Örülök, hogy mindenki jól van! Gondolom még nem tértél rendesen magadhoz! :D Hihetetlen, hogy egyszer csak lesz egy kismanó két emberből. Igazi csoda! Hogy áll tejcsivel Gabi? Tényleg olyan kis csókos szája van Andornak vagy csak a képen tűnt úgy? :D Örülök, hogy írsz Gabi helyett! :P Tényleg, bemehetsz? Mindig Gabival van a baba? Végig vele voltál szülés alatt? A mávban sem jöhetett be Roli. :( Nem bombázlak tovább a kérdésekkel, a végén még elriasztalak és akkor ki ad hírt Andorról és Gabiról?! :wink:

Szilvi azért gondoltam bizományiba beadni a rucikat, mert oda csak beadom és kész, nem kell feltöltögetni, regisztrálni meg ilyesmi. Egyszerűen nincs kedvem és türelmem hozzá.

Örülök, hogy tetszett a torna! Én az elején bírnék vagy 10 percet! Tiszta égő lenne, pedig kellene vmit kezdenem már ezzel a +8kg-mal. :oops:

Köszi a bilizős tippeket, tapasztalokat! ezt én is így gondoltam, de anyós elbizonytalanított. Pedig érzem én, hogy nagyon korai még!!!

KépKép
kora

Sziasztok!

Gyorsan válaszolok, mert mennem kell dolgozni.

A lényeg, hogy a gyerkőc végig az asszonykánál van. El sem viszik tőle, egy kiságyban van mellette és akkor fogja amikor akarja és az akinek megengedi! :) Szóval ilyen szempontból jó az egész.

Valójában nem értem miért kell bent lennie, mert nem csinálnak velük semmit. Senki rájuk sem néz, szóval megint érdekes.

Próbál szoptatni és ha jól látom megy is neki, bár nem tudjuk, hogy ez már a frankó tej-e, vagy csak előtej. Viszont a baba szívja, azzal nincs baj! :) Még fehér is utána a szája széle, jópofa! :D

Ami kellemetlen, hogy mindig elalszik szoptatás közben és fel kell rázni. Éjszaka úgy tudom jól alszik! :)

Néha olyat csinál, hogy megfeszül, kimerevedik és akkor felsír. Félek, hogy ez valami görcs lehet a hasában.... eléggé ki is pirosodik az arca ilyenkor....

Ma felkaptam többször is reggel, nyugtatgattam, símogattam, már egyre nagyobbra nyitja a szemét tök édes. Nehéz megállni, hogy e nyúzzam még ha alszik akkor is! :) Ilyenkor jókat rándul és ugrik nagyokat! :D

Édes pofa!

Ma tettünk kis kesztyűt a kezére, mert nagy a körme és kicsit karmolja magát a kis gengszter, de most kiszúrtunk vele.

Na hirtelen ennyi, mutatok egy reggeli képet és húzok a dolgozóba!

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép

KépKép
KépKép
gabolino

Sziasztok!

Gab, Szabolcs: Nagyon édes, szép kisbaba , köszönjük a képeket, úgy örülök,h tesztek fel !!!
Ilyenkor még javában érik az idegrendszerük, ettöl is lehet szerintem a kis görcsös,hirtelen megmozdulások, tudnak érdekes dolgokat csinálni a picik :)
Hú,az tényleg fura viszont,hogy rájuk sem néznek, nálunk azért volt 2*vizit, vizsgálat meg a dokim is bejött napjában többször megnézni minket!
Én 3. nap haza AKARTAM jönni,sik idiótának néztek, de teljesne komolyan.Mi még 5 naposask voltunk, de azóta meg úgy vagyok vele,h tesóval meg majd nagyon korainak tartom a 3 nap után kitevős dolgot, mert vissza kell vinni a kicsit vizsgálatra, na meg besárgulni is 3. nap körül szoktak..
Nálunk is kint voltak a babák ,igaz csak nappal és viziten pedig nem.Szintén apa is babázhatott :)
Mostmár nemsoká jönnek haza, igaz?
Annnnnnyira éééédes BabaPasi :):):)
Sok puszi Gabéknak!!!

Szilvi: Akkor majd tornán fogunk párszor találkozni,ha oda kezdtél járni ahová én.Itt szeptember helyett októberben nyilik a fitnesszterem, akkor majd átpártolok ide, mert pár megállóra lesz tölünk és gyermekmegörzös. Jogsiba majd belejössz ! A kibeszélő show valóban csúnya és gyerekes dolog ,megértem,h utáltad Öket :(

Kora: Kitartás, anno ugyan Fanni nem volt olyan anyás, mint ahogy láttam azóta sok kisgyereknél, de pl. én meg mindig a nagyobbakat néztem ,hogy mikor lesz már akkora, h lehet játszózni,stb stb.
Na akkor mondta valaki,h vissza sirja az ember nagyon hamar még az elsö 6 hetet is, de a fél éves kort is - és tényleg !!!! :) :lol:
Vendég

Sziasztok!

Nagyon édes Andor baba. :) Köszönjük a képeket! Még-még-még!!! :)
Igen, besárgulni a 3. nap után szoktak, ha egyáltalán sárgulnak a babák, szerencsére Koppány nem sárgult. Olyat is hallottam, hogy az anyát haza küldték, de a baba bent maradt a kórházba a sárgaság miatt. Amúgy úgy tudom, hogy szerencsére ez nagyon kevés gyereket érint és Andor úgysem fog közéjük tartozni. :)
Engem 1 hétig tartottak bent, a császár miatt. Mondja csütörtökön a doki, hogy pénteken haza mehetek. Persze a kocsi szombatra lett "rendelve", anyu is szombatra készült a takarítással, stb... szóval megkaptam a családtól, hogy nem maradhatok bent szombatig? Nagyon rosszul esett, pedig tudom, hogy csak azért kérdezték, mert minden szombatra lett lezsírozva. Szerencsére Gyula egyik rokona ráért pénteken, így haza vitt minket autóval, különben vonatozhattunk volna a pár napos gyerekkel. Nálunk is ott volt a gyerek, csak látogatási időre és éjszakára vitték el.

Ildi: igen, egy helyre járunk. Ha nem mondod, ki tudja mikor olvasom végig a hírdetéseket az ajtón, illetve hülyeségeket beszélek, mert a veresi honlapon is láttam. :) Tök jó, hogy van ilyen közel is. Én ma megyek meg pénteken. De ha találkozunk, ne nevess ki, hogy mennyire bénázok. :D Egyértelmű, hogy oda mész ami közelebb van, szerintem én sem járnék fel a Budapesti úthoz, mert nagyon messze van, itt meg bicajjal ott vagyok 3 perc alatt. :)

Fanni várja már az ovit? Szokta emlegetni?

Kora: a lábszár dolog ismerős. :) Lehet, hogy a fiúk ilyenek, de nagyon nagy a hasonlóság Koppány és Cuci közt. ;) Én is 8 kg-t akarok fogyni. :) Nem hiszem ,hogy nagyon bénáznál, nálam jobban tuti nem. :D Legfeljebb ketten röhögnénk magunkon és egymáson, talán úgy könnyebben bele rázódik az ember. Főleg, hogy én szégyenlős vagyok és ég a pofámról a bőr, ha valami nem megy azonnal. :D És torna közben is ott jár az agyam, hogy most mit gondolhatnak rólam, hogy hogy lehetek ennyire béna. :D Bár volt, hogy már saját magam kiröhögtem. Szerintem ha egyszer otthon lesz párod, próbáld ki Te is, tényleg jót tesz. Itthon próbáltam tornázni, de Kopitól nem lehet. Hozza oda a motort, nekimegy a lábamnak vele, csüng, rángat, stb... úgyhogy nem megy. Mikor veszitek meg a faházat? Hol veszitek meg? Brico? Igen, az igaz, hogy a bizományiba csak be kell adni. :)

Most megyek vasalni. Blááááhhhh! Aztán majd ebéd, aztán a kertben kéne szenvednem egy kicsit, bár lehet azt holnapra hagyom. Lusta vagyok. Na jó, azért annyira nem, mert ma is reggel 7-től háromnegyed 10-ig takarítottam megállás nélkül, de kész lett, tiszta a ház. :D Hétvége után mindig jóval nagyobb a kupi, mint hétköznap, mert mindenki itthon van.

További szép napot, remélem nem voltam sok Nektek, ha igen, csak szóljatok. :)

Kép
bogyó81
Budapest XIV. kerület

Sziasztok!

Micsoada hírre jövök! Gabi, Szabolcs!!!! Hatalmas gratula Andorhoz. Gyönyörű baba! Ha jól emlékszem az Istvánban vannak. Ne csodálkozz, mi is ott születtünk, ránk se nézett senki. Ha a dokim nem ott lenne tuti nem oda mennék legközelebb. Kitartás, nemsokára otthon lesznek!!!
Tappancs: nagyon szép a kis manó. Három gyerek.... huh. Mi is hármat tervez(t)ünk, majd meglátjuk.... :wink:

Kora: rtf=Rendőrtiszti Főiskola
Bogyo: a jogsival nem lesz gond. Én annak idején a könyvből tanultam meg egyedül. A suliban kötelező volt megszerezni a jogsit, igaz biztosítottak tanfolyamot, de inkább hagyjuk. Az első vizsgán a 49-ből ketten mentek át. Na, ekkor kezembe vettem a könyvet töviről hegyire átrágtam, a tesztkönyvet többször megcsináltam és másodszorra sikerült.
Milyen tornát találtatok? Hol?

Megvettük a kiskocsit. Ilyen lett:
http://www.brendon.hu/campaign/viewer.a ... tid=203114

Tudja valamelyikőtök, mi az a rizspehely, hol lehet kapni. Babaszakácskönyvben találtam
tocsovi

A riszpehely gondolom a puffasztott rizs, ugye? Azt lehet kapni közértekbe (pl. COOP, CBA), bio boltokban (van egy az Innovációs Kp. oldalában) is. Nem a karikára gondolok, hanem rendes rizs megpuffasztva, zacskóban. :D Remélem értesz...

Torna: van az Innovációs Központban (tudod... Okmányiroda... és attól hátrébb, a fodrász után) kedden, szerdán, pénteken 19-20-ig, szombaton 8.30-9.30-ig. 800 Ft/óra és bérletben 6000 Ft/10 alk.

Van a Bp-i úti CBA-nál is, amit valaki írt, hogy ott van a jégpálya is, de már nem emlékszem, hogy mikor vannak az órák.

Van az Ezerkicsnben is (Fő út, a COOP és a lámpás kereszteződés között), ott asszem 1000 Ft/óra. Elvileg itt van gyermekfelügyelet is, gyakorlatban nem tudom. A megnyitóra is ígértek gyerm. felügyeletet, de az annyi volt, hogy volt egy játszószoba, ám senki nem figyelt rájuk...
bogyó81
Budapest XIV. kerület

A babakocsi jó, kiváncsi leszek, hogy a picinek hogy fog tetszeni az új járgány. :)
bogyó81
Budapest XIV. kerület

Köszi az infókat, a jégpályásról én is írtam, de az órarend változott, de nekem nem jó csak a hétvége, ott meg nincs.
Na majd lehet kipróbálom, azt ahol van. CSak ne lenne olyan messze, bár bemelegítésnek odakocogni nem lenne rossz .
Szombaton a piac miatt tuti nem megyek kocsival.
Kész diliház akkor közlekedni. No, majd meglátjuk. Lehet elvitetem magam apával, a fiók addig piacoznak, az új járgánnyal. Bejön mindkettőnknek, mióta megvettük azzal közlekedünk. Aludni is tud benne. Szupi. Bár a tömegközlekedést még nem teszteltük.
tocsovi

Sziasztok!

Szilvi: Szerintem egyáltalán nem ritka a besárgulás, csak max. nem olyan mértékű.
A folyadékbevitel (tej,ha az nincs akkor kap vizet úgyis bent) segit, nagyobb mértéknél kékfény.Nálunk volt mindkettö, mivel egy hülye gyerekorvos volt ott nézegetni a babákat, és Fanni szoptatását nézve közölte,hogy ötös, ami nála annyit tesz,h nagyon jó, igaz,tej sehol, pár cseppért 2 órát fejtek géppel, miután látták,hogy szenvedek a kézi mellszivóval és igen nagymértékben voltak begyulladva a cicik,tehát a gyerek nappal korrektül éhezett, és ami fontosabb- szomjazott, habár szóltam sokszor.Aztán meg járkáltam neki vizért félóránként mikor kifogyott a cumisüvegböl, de addigra sikerült jól besárgulnia persze.A nagy nehezen lefejt pár ml tejet is cumisüvegböl adtam neki a kékfény mellett egy széken...
Mindettöl függetlenül nem lett cumizavaros,otthon tudtam szoptatni, de hogy kevés ideig ,annak 1736298372 más oka van, Fanni viszont nagyon ügyes volt!

Valahol azt olvastam, hogy a kissúlyú babákra jellemzö inkább-hát Fanni nem volt kissúlyú, se a 63 centis,5 kilós kissác a szemközti ágyon, és egyik sárgább volt mint a másik.

Fanni emlegeti az ovit, minden nap kérdi, hogy megyünk-e? Kivi vagyok mi lesz élesben.

Tocsovi: Remélem beválik a kocsi, jól néz ki!

Egy másik ismerösünknek is megszületett a babája szerintem a napokban,mert nagyon el van tünve, és holnapra volt kiirva!
Vendég

Milyen édes Andor!!! Aranyosan húzza az orrát! (Cuci is szokta) :D
Nagyon szép a babátok! A MÁV-ban volt vizit a babáknak meg a mamáknak is minden nap. Mi hárman voltunk egy szobában, mindenki császis és mindenkit kiraktak 3 nap múlva (speciel ki sem bírtam volna többet), senkié nem sárgult be (a baba), bár én is úgy tudom nem olyan ritka. Van azt hiszem olyan is , hogy élettani sárgulás, amivel nem nagyon foglalkoznak (legalábbis a MÁV-ban) Izgi, holnap már jönnek is haza!

Tornánál, ha van gyerekmegőrzés és az is benne van az árban, akkor nem rossz ár az! Vajon miért nem bírom rászánni magam?? :oops: :wink:

CBA-ban mintha láttam volna olyan rizpelyhet...Nem igazán figyeltem meg.

Nekem olyan nehezen indult be a tejem, hogy elmondani nem tudom, pedig rá volt cuppanva Levi. Kapott vizet meg szerintem tápszert is (láttam a ruháján a nyomát, úgy kellet szólnom, hogy öltöztessék már át). Mire hazaértünk ő cumizavaros lett. Nagyon sokat küzdöttem, hogy eljussunk idáig, hogy még mindig szopizzon!!(is)

Jól néz ki a kocsi! Őszintén szólva én is kinéztem egyet. A létező legolcsóbbat a dönthető napfénytetős változatból! Nekünk csak akkor kellene ha megyünk be Pestre (vonattal ugyebár), egyébként Levi meg én is szeretjük a bazi terepjárónkat. :)

A faházat csütörtökön megyünk megvenni, igen a bricoba. Rendelésre megy, majd 2 héten belül szállítják. Addig meg kell csináltatnunk az alapot. :?

KépKép
kora

Tegnap elfelejtettem írni, hogy ahova járok bababolt elkezdett használt ruhát is árulni, úgyhogy lehet menni turizni, ha gondoljátok! Fanni bababolt mogyoródi út 25. Csak hétfőn nyit délben, egyébként 9.30kor :)
Ez volt a reklám helye! :P

KépKép
kora

Sziasztok!

Nem tudom, hogy ez az a rizspehely. Ezt elvileg főzelékekehez kell hozzáadni, de már csak a turmixolásnál.

Nem tudok egyszerűen Andorral betelni, ezek a méretek, no meg a fotók! Gyönyörűűűűűűűű!

Technikai kérdés. Hogy lehet lépcsőzni, közlekedési eszközökre felszállni a kocsikkal, még ha ilyen kicsik is. Kiráz a hideg, ha rágondolok, hogy pl újpesten le kell cipelni a metróhoz, vagy a határúton fel. Bár a mozgólépcsőt se tudom egyenlőre elképzelni. Lehet gyakorolni kéne gyerek nélkül? Bár lehet, diliház lenne a vége. :wink:
tocsovi

Tocsovi ebben éppen nincs tapasztalatom. Gondolom úgy a legegyszerűbb ha az egyik kezedben a gyerek a másikban a kocs feltéve ha nem vagy felmálháuva. Vagy az egészet felkapod gyerekestől. :)

ha nem bánjátok felrakok 2 linket. Roli zenekara ilyen zenét játszik, ez egy környezetvédős szám:
http://www.youtube.com/watch?v=rzFLJ8mJT6Y

és egy másik:
http://www.youtube.com/watch?v=JCETZASAkak&feature=related

Remélem sikerült.

KépKép
kora

Sikerült! Ezzel a sikerélménnyel és a reménnyel, hogy mindenki jól van távozom is! Kép

KépKép
kora

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?