Új privát üzeneted érkezett!

Judit:Edit az unokanővérem :) Sajnos eléggé elszakadtunk egymástól,nem is tudtam,hogy vezetőnő lett :(
Nálunk mind a 3 gyerek izzadós,de még nemigazán mertem őket levetkőztetni alváshoz...mármint a 2 kicsit,de próbálkozom mostmár :)

Linda:Mi már pancsiztunk kint,igaz eléggé paráztam,de imádják a vizet :) Luca visít,ha kiveszem a vízből...
És ki is lukasztottam a kis pancsolót,olyan béna voltam :oops:

Nóri:Nagyon édes volt Lili,klassz a videó és a képek is :)

Dobok én is pár képet: Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
lucuska

sziasztok

Ma sikerült a nagy "szuper háziasszony"-kodásommal egy nagy bajt előidézni. Ugyanis 11 körül úgy döntöttem felmosom a járólapot. A gyerekek bent játszottak a szobájukban, de egyébként is mostam már fel olyankor amikor ébren voltak. Kis Pisti pont ott kezdett el csúszkálni ahol egy perccel előtte mostam fel. Egyszer csak álltában megcsúszott és hanyatt esett. Fel állt és sírt szegénykém elkezdtem vigasztalni, és ahogy puszilgattam a fejét éreztem,hogy valami meleg folyik az arcomra...vér volt. Szegénykém pont nekiesett annak az egyszem lépcsőfokunknak az élének. És szépen szétcsapta a fejecskéjét szét is nyílt kb. 2 centis vágásnyira. Gyors telefon minden felé, riasztva a család. Tata vitt is be minket a sürgőre, addig mama a többi gyerkőccel. Eközben Apánk negyed óra alatt hazatekert a reptérről (egyébként fél órás út neki). Utána Emmával ők is bejöttek. Drágámat megröntgenezték, és össze kellett szegénykém kis fejét varrni. A legrosszabb az volt ,hogy nem lehettünk bent vele amíg varrták a kis fejét,így az ajtó előtt hallottuk ,hogy sír szegénykém odabent. Meg is sértődött és amikor kihozta a nővérke nem is akart először hozzám jönni. A varrattal hozzávarrta a doki a kötést, de mivel én ezt a fiam által letéphetőnek(varratostól) tartottam vettem gyorsan gézlapot meg ilyen ráhúzható hálós bigyót és még azzal is bebiztosítottuk , hogy ne piszkálja. Szegénykém nem tudott aludni délután sem mert fáj neki ha lefekszik. És most este sem akart elaludni végül beadtam neki cataflam cseppeket (kb. negyed órája), leültem ide a gép elé egyszer csak fogta magát és elment a drágám aludni (ugyanis azt,hogy én dajkálva elaltassam nem hagyta, csak belehergelte magát a hisztibe). Úgyhogy most én is megyek végre aludni (ugyanis már mindenki alszik).
Bocsi ,hogy most nem reagáltam semmire, igyekszem legközelebb. jó éjt

Kép

Kép

Kép
lizocska82

Na, írok is már...

Móni, köszi... :)
Azért persze, hogy a lovas kép a kedvencem :wink: :P

Lili hálóingben nyomja esténként. De izzad így is :roll: Jobban nem merem levetkőztetni, mert a takarót azt mindig lerúgja magáról, kicsi kora óta :? Meg a hálózsákot is, hiába Micimacis :twisted:

Judit! Már értem....
Képzeld, az a kisfiú, aki Lili csoporttársa és szintén most műtötték, tiszta lelkibeteg lett, annyira megviselte :cry: A ballagós képeken ott van Lili jobbján, az a kis fekete fiú. Mamája azt mondta, lehet, már nem is hozzák bölcsibe :cry:

Melinda! Miért nem mered Rékát pancsiztatni?
Persze nem tűző napon....én is minden nap kérdezem, hogy "ugye kenik Lili bőrét naptejjel?" Meg mindig terelgetik is őket a ponyva alá...Kis hófehér bőrüket olyan felelőtlenség kitenni a napra...

Erika! Én még csak bababarátnak sem nevezném... :evil:

Lizocska, nálatok mindig történik valami? :shock: Ha meg nem, akkor meg rendezkedtek :P :lol:
Hogy érzi ma magát a kis sebesült? Gyógycupp neki!!!

Ballagás: annyira ügyesek voltak a gyerekek (pláne az enyém 8) ), hogy el voltam alélva tőlük! Többi gyereket nem igazán figyeltem, de Lili az nagyon ügyesen mondta, mutogatta a mondókákat, énekeket, verseket. És jó hangosan, kihallatszott a többi hang közül :lol:
És nem sírtam ... egészen addig, míg oda nem jött hozzám a végén, akkor nagyon megdícsértem és akkor brü-hü-hű :cry: , de volt rajtam napszemüveg :lol: 8)
Kis tarisznyában csoportnévsor, Pez cukor, meg 2 másik, és hajcsat volt. Fiúknak buborékfújó. Persze, hogy ott lebzselt Lili, ahol a buborékot fújták.....lányoknak is pont olyan jó lett volna, ekkora bébicsattal nem sokra megyünk mi már... :?
A névsorban meg LilÁna van írva :evil: Agyamra megy....2 év alatt nem tudták megjegyezni??? :evil:
Itthon adtuk oda neki az ajándékokat. Szegény pótnagyink....odaadta neki a kis dobozt, benne a fülcsivel, de hát Lili nem tudott vele mit kezdeni és csak úgy félredobta :shock: :cry: :lol: A bölcsiben sokan kaptak könyvet, ő is akart, de ugye nem volt ott az ajija, így csaltuk haza, hogy otthon neki is van könyve. És itthon persze nagy volt az öröm, mikor meglátta a Bobos könyvet :lol:

No, megyek, visszaviszem én is a dokkerhez a laborleletemet. Sok néznivaló nincsen rajta, egyedül az összkoleszterinem mellett van csillag, de az sem vészes 8)

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Kép

Kép
katlina

Nóri: De szépet alkottál!!!! Hát hallod, nem tudom, hogy bírtad bőgés nélkül, mindenesetre a napszemüveg jó ötlet volt! Én már a bevonulásnál pityeregtem volna. Nagyon ügyes volt Lili, "kiragyogott" a többi közül. Persze Francival együtt. :wink: A szappanbuborék fújót én sem értem, Réka is imádja.

Hajni: Franci is szuper édes volt abban a kis ruhában, a copfjával! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Judit: Marcinak továbbra is gyógyulást és +++++++++. Hát hogy ne ugráljon....aaaaz nehéz lesz sztem. :lol: :lol: :lol:

Móni: Nálunk meleg van a másodikon, olyan 25 fok....most lesz 29 is sztem....Folyamatosan egy szál ujjatlan vagy r.ujjú bodyban alszik Réka, ha hűvösebb van, akkor egy rövidgatyóval. A pizsamáit nem használja most. Szuperek a képek!!! Mennyi járgányotok van!!

Katlina: hű, állati jó ez a pancsoló! :P :P :P :P :P Élvezték is a srácok, látom. :lol:

Liz: Jááááj....jobbulást a kis buksinak!!!! RÉka is pont tegnap csúszott ugyanígy el a nedves kövön, hanyatt. Szerencsére nem vágta bele semmibe....mármint semmi élesbe.

Linda: Hát van még egy pár hely az országban, világban. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: De most mi is a Balcsiban gondolkodunk.
jaimee1

Sziasztok!

Nóri,annyira szupi lett amit szerkesztettél! :) Csinik voltak a csajok,és ahogy mentek egymás mellett :wink:

Lizocska,gondolom jól megijedtél..még szerencs hogy ennél komolyabb baj nem lett.Remélem most már jobban van kis Pisti.

Erika,menjetek is el egy kicsit nyaralni ti is! :)

Móni,látom Lucád is egy kis bohóc mester :wink: :D Tudja magát produkálni :)

Én meg ma voltam a 30hetes uh-n a kórházban.Z.doki volt,különösebben nem mondott semmit sem.
Méretek:BPD:80mm Fl:58mm THQ:82mm
Majd összehasonlítom már Lucáéval :)

Kép
Kép
tundi24

Tündi: Miért, sok voltam? :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Megyünk, csak még nem tudom, mikor.
:roll:

Így ránézésre pont jók a méretek szerintem. :wink:

Na ledőlök, Réka még alszik.

Jó hétvégét!
jaimee1

Erika,belőlled sosem sok :wink: Inkább sajna keveset írsz :(

Katlina,micsoda medencétek van.Ez aztán a nem semmi :wink: Hol szereztétek és mennyiért ha nem vok túl indiszkrét,Luca is örülne egy ilyennek az tuti!:)
Robikának is tetszik úgy látom :)

Kép
Kép
tundi24

Nagyon klasszak a gyerekek,Robi is ilyen kis vizimanó

Tündi!
Keritől kapta aushan(biztos nem így kell írni)13ezerről volt leakcíózva 9ezerre,de hasonló van a praktikerben is elősször úgy volt onnan veszünk

Nóri!
Nagyon aranyosak a csajok!!!!!!!!

Nekem is megvan ez a progi de hiába csinálok vele akrmit,utána hova rakja,vagy hogy tudom máshová is feltölteni????

Kép

Kép
katlina

Katlina, ez aztán a pancsoló :shock: nagyon szuper. Szerintem még 13-ért is megéri.

Móni, a tiétek is nagyon klassz! Réka most a melegben is a kezeslábas pizsiben alszik éjjel, mert folyton kitakarózik.

Nóri, félek, hogy megfázik odakint vizesen. Az árnyékban. Tűző napra nem merném kitenni, még 10 percre se. A naptejet én folyton elfelejtem, csak induláskor jut eszembe, pedig jó lenne korábban felkenni. Na de csak megszokom a nyár végéig...
ja, és nem mellékesen, annyira édesek a lányok a videón, meg a képeken! Lili nem az a szégyenlős típus :wink:

Kép
pimelinda

Sziasztok!

Úgy látom hétvégi csend honol ebben a ramaty időben is :?

Katlina,hát sajnos nálunk apa nem ad ennyit érte,pedig csuda klassz komolyan :)

Linda,ha nagyon jó idő van,nem fázik meg Réka az árnyékban sem,lehet jól esne neki is egy kis hűsítő!:)

Kinek,hogy telt a hétvége???

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Jaimee! Köszi, jól vagyunk. Ati már 3 hete egyedül megy.akaratoskodik is rendesen és az utóbbi időben sokszor elég nyügi. 11.6 kg az itthoni mérlegen mértem. Beszélni nem nagyon akar csak az " inta- alintá-t" mondja de kizárólag csak akkor ha hintát lát.

lassan kapja a kötelező 15 hóst szurit és az utólsó prevenart, Anta meg a kullancs ellenit.

Én meg elég fáradt vagyok ezért nem is nagyon jelentkezek mostanában. Sokat csavargunk , levegőzünk

Dióhéjban csak ennyit.

Szép napot mindenkinek.

Kép
Kép
mongi

sziasztok!

Elin!!!

át valami csoda fantasztikus volt aballagás, de Lilcsi sokkal nagyobb a társainál jól láttam?
Olyan ügyesek voltak!

Katlina!

Nagyon jó ez a medence, tetszik nekem....ha Bettike kisebb lenne vennék/vetettnék neki :-)

voltunk ma benn Gabinak a tesójánál! Hát .....már nem lélegeztető gépen van de kómában...olyan rossz volt látni, műr most láthatóan fogyott. Azt mondta az orvos hogy már nincs kapcsolatban a külvilággal, meg hogy az agyának az a része károsodott ami a mozgásban meg hát a tudatot irányítja.....de azért azt nem hszem el hogy véletlen lenne, hogy mikor mi is jöttünk , elkezdett pislogni, meg sokkal hevesebben vette a levegőt meg a pulzusa is emelkedett s mikor a másik tesójuk volt benn náluk a héten akkor kétszer is előfordult már ez..... s nem hiszem hogy ezt csak mi képzeljük be, meg hogy pont akkor történik mindig amikor most is mondta párom hogy jól van Sebi(igy becézték) akkor mi most megyünk de majd jövünk.... ahhh nah jól van de nem akarom itt a levegőt evvel szomorítani :-(

uhh valamit még akartam írni de már elfelejtettem :oops: hmm szerintem nem is én lennék

nah megyek is majd hátha eszembe jut :-)

ui.: hogy telik az idő, ez Mongiról jutott eszembe mert hogy még szinte most volt hogy látogattalak meg titeket......és már megy is meg 15 hós oltás.... hát teljesen el vagyok csodálkozva ilyenkor.

Jah pénteken lesz a oklevél osztóm :-)
már ugy várom...lefényképezem ám s felrakom :-)

szép estét

Kép
kbernadett

Sziasztok!

Katlinával beszéltem, kórházban vannak Kürthy osztályán :cry:
Robi megint el kezdett köhögni szombaton. vasárnap már sípolt levegővételnél, mentek ügyeletre, onnan kórházba. Akkor már alig bírt levegőt venni, csak pihegett. Ott fújtak be neki gyógyszeres levegőt, azóta meg inhalálni kell szintén gyógyszerrel, és már jól van, de valószínű szerdáig bent tartják őket. Azt mondták Katinak, hogy az időtől.... :shock: ...hajlamosak erre a gyerekek....biztos így van.

Betti! És a nyelvvizsgával hogy haladsz?
Sógorodat sajnálom :cry:

Erika! Hogy bírtam bőgés nélkül? :lol: El voltam foglalva a fényképezéssel :wink: Nem volt időm.

Vár rám egy láda meggy, megyek :wink:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Hinnye, Nóri, ez rémisztően hangzik.....Gondolom, úgy érthették, hogy az erre HAJLAMOS gyerekeknek az ilyen párás idő nem túl jó. Vagy nemtom.:roll: Jó meggyezést! Én várom a barackszezont.

Katlina: +++++++++++ Legkésőbb szerdán gyertek haza!!

Betty: nekem az is tegnap volt, hogy Rékát ringattad...ÚÚÚgy előttem van. Én bőgtem, te ringattad és vigasztaltál.....

Oklevélre nagyon kíváncsi vagyok!!!! Gabi tesóját meg.... :( :( :( :(

Tündi: Mi nagymamáztunk és már megint zabáltunk. :roll: :roll: :roll: Már a régi farmerom nem jön rám, ami egy éve lógott rajtam. :roll: :roll: :roll: És ti??

Mongi: Örülök, hogy becsekkoltál. Fotók?????

Móni: ???
jaimee1

Sziasztok!

Olyan pocsék idő van,ilyenkor a kedvem is .... :(

Először is mindenkinek köszönöm az alvósrucis hozzászólást :)

Liz:Jobbulást kisPistinek+++++Hogy viseli a kötést?

Nóri:Nem is értem miért a lovaskép tetszik neked :P :wink: Lilicsi tényleg nagynak tűnik a többiek között,és az bizti hogy nem egy szégyenlős gyerkőc :) Csak remélni merem,hogy az én két kicsikém is ilyen lesz majd :)
Meggyet ide is dobhatnál,Milán imádja :P

Katlina:Robikának mielőbbi jobbulást,neked pedig kitartást++++++
Szupi a pancsolótok :)

Tündi:Hát Luca tényleg egy bohócmester,szereti produkálni magát :) Méreteket összehasonlítottad már?Mindjárt mentek nyaralni,ugye?Remélem jobb idő lesz rátok!!!

Erika:Járgányok vannak,ez mind a fiúké volt,még Lucának nincs is saját,csak az öröklött...de remélem ezzel is beéri :P Ja,van babakocsija,azt idebent tologatja,térden menve :roll:
Dobhatnál rám pár kilót,amit fölszedtem a télen-tavasszal az már lement :( Úgyhogy megint a hízókúrával kínlódok :(

Linda:Neked is köszi a hozzászólást :) Luci is kitakaródzik,ezért éjjel én hosszúújjú bodyban és nem túl vastag hálózsákban altatom.Néha így is izzad :(

Letti:Jó hallani rólatok :) Milyen hatalmas fiú Ati baba :) Dobhatnál néha képeket :)

Mi hétvégénk is jól telt a rossz idő ellenére.Itt volt apa nagylánya(14 éves)főztünk-sütöttünk,ettünk.Tényleg gyúrok a hízókúrára,szombaton verden beste volt a desszert,tegnap Milán örömére habcsókot készítettem,ma pedig mindjárt csokis kockát sütök :P
Ámulok Lucámon,még járni nem tud,de gyönyörűen megy a kismotorral és meg is fordul vele egyedül :) Kint a 10.dik foga hegye,1-2 éjjeli felsírást leszámítva nincs más tünet,szerencsére akkor is visszaalszik rögtön.
Lányok,ha esetleg hirtelen eltűnök behalt a gépünk,ma is már vagy 100szor kellett újraindítanom :cry:

Kép
Kép
Kép
lucuska

Igen, igen, Lili a 2. legmagasabb a csoportban :P , csak 1 kisfiú van, aki magasabb nála. Hát sosem fog a tornasor végén állni, az már látszik. :lol:

Móni, remélem, nem döglik be a gépetek :cry: Én már megszűnnék lenni net nélkül :? :oops:
Meggynek a felét már megcsináltam lekvárnak. :wink: A másik felét majd holnap, de abba nem teszek 1 szem cukrot sem. Most a több, mint 3 kilóba tettem kb. 70-80 dekét, de nagyon édes lett nekem.

Hízás-fogyás...tavasz elején sikerült ledobnom 7 kilót. Csinos voltam, mert már vissza is jött. Asszem, nem hadakozok a kilókkal :P 8)

Tündi azóta pakol bizti :wink: Jó sok meleg ruhát :cry: :roll:

Kajszibarack ügyben nekem is telefonálni kéne, hogy mikor mehetünk Lilivel Abonyba szüretelni :lol:

No, megyek a nagylányomért

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Tornasorról jutott eszembe és megtaláltam.

[quote]A írta: tanévkezdés után néhány nappal megszüntették a tornasort az egyik budapesti általános iskolában. A nagyság szerinti sorakozó ugyanis sérti a gyermekek személyiségi jogait – indokolta a döntést a tantestület.

A szakember véleménye szerint csak szélsőséges esetekben jelenthet hátrányt a tornasorban elfoglalt hely
„A testnevelési óra veszélyes üzem” – mondja Derczi Gábor testnevelő tanár, a tornasor elleni akcióra reagálva. „A tanórákon a padban ülő gyerekkel nem sok baleset történhet, így érthető, ha ott nem kell ehhez hasonló rendszabályokkal élni.” A személyiségi jogokat sértő sorakozóról a pedagógusok többsége pozitívan nyilatkozik. Szerintük a kisiskolások fejében meg sem fordul, hogy kevesebbek lennének nagyobb társaiknál. A tornasornak ugyanis sosem volt rangsoroló funkciója. Egyszerűen a tornateremben a szokásosnál is fontosabb fegyelem miatt volt és van rá szükség. „Nálunk nem is kell nagyság szerint állniuk a gyerekeknek” – teszi hozzá a tornatanár. „A lényeg az, hogy ne szanaszét várják az órakezdést. Szabadon választják ki a helyüket, bár aki ragaszkodik a rendhez, az állíthatná őket névsor szerint is.”
Ennek ellenére minden iskolának joga eldönteni azt, hogy sorakoztatja-e a csemetéket. Amennyiben a tantestület, vagy a testnevelői munkaközösség úgy dönt, hogy káros a gyerekekre nézve ez a rendszer, megszüntethetik a sorakozót. „A kisiskolás- és a serdülőkor – az adott életkori sajátosságoknak megfelelően – a testi és pszichikus érés időszaka, amikor a gyerek személyiségszerveződésében változás áll be” – mondja Sass Diána gyermekpszichológus. „A gyerek önértékelése, önbecsülése, önmagáról alkotott képe több tényezőtől függ, csakúgy, mint például az osztályban elfoglalt hely, hogy ki népszerű s ki kevésbé az a társai között.”

A szakember véleménye szerint csak szélsőséges esetekben jelenthet hátrányt a tornasorban elfoglalt hely. Túlzás lenne tehát azt állítani, hogy csupán a testmagasság és a tornasorban elfoglalt hely lelki törést okoz, hacsak nem, egy már fennálló hátrány kiemeléséről van szó. Ilyenkor ez a rangsor negatív élménnyel párosulhat a gyerekben: például, ha a testmagassággal járó utolsó hely esetleg némi túlsúllyal is párosul, és emiatt csúfolódás tárgya lesz. Semmivel sem befolyásolja károsabban a gyerekek egészséges személyiségfejlődését a testmagasság szerinti tornasor, mint a névsor – állítja a gyermekpszichológus. Ugyanakkor a tornasor fegyelemre való hatásos alkalmazása sem hozható kizárólagos összefüggésbe azzal, hogy nagyságrendileg állnak-e a gyerekek vagy sem.

„Jó módszer lehet a tornasor időközönkénti változtatása, így elkerülhető a testmagasságból adódó előítéletek kialakulása” – teszi hozzá Sass Diána.
A testmagasság adottság. Ezzel a tornaórán kívül is együtt kell élniük a tanulóknak, s hogy ezt miként építik be a személyiségükbe, az nemcsak a tornasorban elfoglalt hely kérdése. A testsúly adott esetben sokkal nagyobb problémát jelenthet a tornaórán, ráadásul ez még változtatható tulajdonság is.
:lol: :lol: :lol:

Nóri: 7 kiló???????? Nem is volt rajtad annyi, te! Még jó, hogy visszaszedted. 3 kilóhoz annyi cukor télleg soknak tűnik. Na nem mintha életemben főztem volna lekvárt...:oops: :oops: :oops: :oops:

Móni: A hízókúra? Na azza nincs bajom. :mrgreen:

Tündi: Kitartás, talán szerdától jobb idő lesz.
jaimee1

Sziasztok!

Letti,szép súllyal rendelkezik Ati :) Luca is ennyi 20hónaposan :)

Betti,sajnálom,hogy nem igen javul Gabi tesója,de nem szabad feladni!!!Várjuk a képet az oklevélről! :) Melóhellyel mizujs?

Nóri,ha beszélsz Katlinával,mondd neki,hogy gyógypuszák mennek Robikának!!
Sajnos leginkább meleg ruhát pakoltam,de azért nyáriak is kerültek be,hátha jó idő lenne hétvégefelé,és legalább Luca tudna panciszni a gyerekmedencébe,ha már a balcsiba nem mehetünk bele ismételten :cry: :cry: :cry:

Móni,majdnem mm-re pontosan ugyanakkorák :) Lucánál meg majd beindul a járás ne aggódj!:)
Tessék gyorsan megcsinálni azt a gépet :wink:

Erika,kitartunk!:) Majdcsak lesz szerencsénk jó időben is!:)
Kicsit vicces ez a cikk,mostanság mindent túlreagálnak :D :D :D

Kép
Kép
tundi24

sziasztok

Katlina: Robikának jobbulást +++++++++

Köszi a sok vígasztalást, a nagyfiú egyre jobban van. Bár hangulatilag eddig sem volt gond csak az alvás volt a mumus. Ugyanis amikor hanyatt feküdt fájt a kis bibis és ő azt hitte a kötés miatt fáj és szedte volna le iszonyú hisztis bepörgés közepette. Szerencsére tegnap és ma már nem fájt neki . A kötés nem zavarja mert ez a háló bigyó passzos a fejére nem lóg sehova, igaz kicsit érdekesen néz ki vele,ahogy kilóg itt-ott a haja.

Tündi: reméljük megjön a jó idő is nektek és tudtok majd pancsolni.

Mi ma egész napot a Mamáéknál töltöttük. Ott voltak nővéremék gyerkőcei. Jól elvoltunk, gyerkők jót játszottak, én pihiztem, pletyiztem anyukámmal.

Kép

Kép

Kép
lizocska82

Erika...még több volt írva a dzsemfix tasakjára, én még kevesebbet is tettem bele :P
Amúgy le van zsűrizve. El fog fogyni :lol:

Katlinááékról annyi az újság, hogyy a napi folyadékadagja Robinak 1 l kötelezően, ha nem lesz meg, infúzió kell este.
És 6 körül még a felénél jártak :cry: Úgyhogy nem tudom, azóta mi van...?

Üdvözleteket átadtam (mind2 topikból)

Tündi, nektek jó pihenést!!!!

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Ahogy tudok jelentkezem!:) Mindenki vigyázzon magára és a kicsikre+nagyokra!:)

Pussz

Kép
Kép
tundi24

Nóri:Bizti fini lett a dzsem :) Én még nem mertem nekiállni ilyesminek,pedig jó lenne sajátot eszegetni :oops: Hát apa lehet elviszi a gépet,nagyon nemtetszik neki mostanság :( Nekem is hiányozna a net... :? Robikának továbbra is jobbulást+++++

Erika:Én világ életemben vékony testalkatú voltam,de most nagyon gebének érzem magam és nem érzem így jól magam :( 175 cm-hez 58kg társul...Kell pár kiló...

Liz:Hozhatnál képeket a gyerkőkről :)

Krisztiiiiiii????

Tündi:Jó utat nektek és kellemes nyaralást!!!Reméljük még az idő is megjavul :)

3 kép,sajna nem ma készült :( Kép Kép

Nóri:Ez csak Neked :wink: Kép

Kép
Kép
Kép
lucuska

Katlina írt, holnap mehetnek haza, nem kellett infúzió tegnap, tüdeje szépen muzsikál Robinak :wink: :lol:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Nóri: Köszi az infót. Hurrááááááááááááá, jöhetnek holnap haza!

Móni: Akkor szalonnát szalonnával. :lol: :wink: Egyébként 25 éves koromig én is gebe voltam, aztán valahogy megjött az étvágyam. :shock:

Nóri: Mondtam, hogy nem értek a lekvárhoz. :mrgreen:

Tündi: Jó pihit nektek!!!!!!!!!!!!!!!
jaimee1

Sziasztok!

Hová tűnt mindenki???

Erika:Erdélyi és császár szali ide is jöhet táblával,mégsem látszik meg :(

Katlina:Jól van Robika?Remélem ma már otthon lesztek!!!!

Nóri:Kész lett a másik adag dzsem is?Az a baj nálunk nemnagyon lekváros senki,rajtam kívűl :? Apának meg csak az eper dzsem jön be...

Na menek,nem lesz kész az ebéd...
Mai menü:krumpli leves és csirkemell zöldborsósszószban... :wink:

Kép
Kép
Kép
lucuska

ITTHON VAGYUNK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

majd este jövök és írok

Kép

Kép
katlina

Katlina, jajj de jó! Remélem Robika már jól van és eleven, ahogy kell :wink:

Kép
pimelinda

Móni, hogy csinálod a zöldborsós szószt?

Kép
pimelinda

Szia Katénkám!!! Üdv otthon. Hogy vagytok, milyen újra otthon, mik a további teendők (ha vannak)?

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Katlina: Hurrrrrrrrrá!!! Jövök később beszámolót olvasni.
jaimee1

Hát problémák már nem most kezdődtek,írtam nerég hogy Robi náthás,akkor azt írtam hogy nem viszem dokihoz de csak elmentünk,kapott antibiotikumot Aktil-t+köptetőt,beszedtük helyrejött rá egy hétre ismét nátha köhögés,akkor is elvittem dokihoz kapott amoxicilint+köptetőt eltelt egy hét,és ekkor érkeztünk mult hét péntekre.
Orrfolyás,szombaton nagyon száraz köhögés,vasárnap egy ideig talán szakadozott vagyis én úgy hallottam(ekkor már orrfolyás nem volt),de elkezte "hörögve"szedni a levegőt,délre belázasodott kivittük az ügyeletre.Ott "kedves doki"közölte az elmondott tünet alapján,akkor még meg sem vizsgálta "anyuka a gyerek megfázott"(hangnem az volt hozzá :twisted: ),mondtam neki hogy azt én is tudom,de megfázástól nem hörög a gyerek!!!Meghallgatta és azt mondta menjünk már be a hetényibe mert ő most nem tudja eldönteni hogy kezdődő tüdőgyuszi,vagy valami más.Bementünk ekkor már Robi nagyon kis levegőket vett,mint aki nagyon ki van fáradva és nem tud nagy levegőt venni,fal fehér volt.Egy nagyon aranyos kedves fiatal doktornő volt.Megvizsgálta,ezután fújtak a szájába "szárazgyógyszert"hogy áttudjunk menni a röggenre-de előtte már elmondta hogy vénás kezelésre lesz szükség annyira rossz Robi állapota.Ja és nem értette hogy-hogyan mondhatott olyat az ügyeletes orvos hogy kapunk receptet és jöhetünk is haza!
Elmentünk röggenre,majd vissza a dokihoz itt már Robi nagyon szépen tudta venni a levegőt.
Azt mondta a doktornő és utána ezt még két orvos erősítette meg,hogy allergiás reakcióként jött elő,levolt és levan gyengülve a szervezete és ez a vasárnapi nyálkás ídő váltotta ki
Asztmás hörgés-Linda javíts ki ha nem jól írtam-latinul gyöngy betűkkel van ráírva a záróra,amit én persze nem értek.
Hajlamot örökölhetett tőlem merthogy nekem is volt gyerekkori asztmám,elmondtam hogy tavaly a szemével hortuk azon volt az allergia,ez is egy nagyobb hasmenés után jött ki,hát most máshogy:(
Az osztályon minden elismerésem a nővéreké,nagyon aranyosak-kedvesek és segítőkészek.Ami negatívuma volt a dolognak,hogy fürödni a 4.-re,w.c.-re pedig a földszintre jártam,persze ezt is akkor ha volt valaki látógatónk.Gondolhatjátok sűrűn nem mentem pisilni :?
Retkes főorvost egy nagyon alapos és gyerekszerető dokinak ismertük meg,ő már tegnap leengedett bennünket az udvarra-nagyon jó volt egy kicsit lenn!!!!!!!!!
Igaz Robi nem akart inni,így veszélye volt annak hogy infúziót kap,de végülis teljesítettük a napi egy litert,tegnap meg már 1,5-et lenyomott,ha nem ivott volna akkor még ott lennénk.
Most itthon még szedjük a Summamedet,Aerius,és köptetőt.ezeket még három napig kell szedni,10nap múlva kell mennünk újabb vérvételre és kontrollra.
Nem tudom mit jelent a vérképben az We és a CRP.mert ezek miatt kell újból vérvétel.Amúgy Retkes főorvos azt mondta jó a vérképe

Hát röviden tömören ennyi.majd még az ott töltött napok egy külön sztori,azt majd holnap

Kép

Kép
katlina

Sziasztok!

Katlina! Hú ez ijesztő lehetett, örülök, hogy Robi most már jól van!!
Szegényke. Ha allergia, akkor gondolom tenni sem lehet nagyon ellene? :cry:

Mi tegnap voltunk kontrollon, minden rendben van Marcival, engedélyt kapott a futkározásra :) Majd augusztusban el kell vinni még egy hallásvizsgálatra a kórházba.
Már lehet neki hajat mosni, ennek örömére tegnap lenyírtuk a haját félcentisre hajnyíróval, nagyon cuki lett kis tüsi hajjal :D

Nóri! Látom nálatok is jól sikerült a ballagás :)
Azért finom lehet az a meggylekvár! Én is pont ma kóstoltam a barátnőm saját meggylekvárját, nagyon fincsi volt az is, pont kellőképpen savanykás, és azt mondta, hogy a Dr Oetker féle fixálóval vagy mivel tök egyszerű megfőzni. Én is kedvet kaptam, majd lehet hogy megpróbálkozom sárgabarackkal :) Eddig nem mertem nekiállni semmilyen lekvárfőzésnek.

Móni: aranyosak a képek! :)

De jó Tündiéknek, akkor most nyaralnak, és úgy néz ki jó idejük is lesz!

Tesóm meg tegnap volt 4D-n, és kiderült, hogy Botondjuk lesz :)
judit_79

Linda:Ma volt nálam a tesód :wink:
Íme a reci:nekem nagyon ízlett,gyerkők annyira nem voltak elragadtatva,de nem is vártam mást tőlük :?
Szóval a reci:
http://www.femina.hu/kalkulatorok/magya ... sos_csirke[url][/url]

Katlina:Sajnos vannak ilyen dokik :( annó nekünk is azt mondták Milánnak ügyeleten,hogy sima megfázás(vasárnap este)hétfő reggel saját dokinénink azonnal kórházba küldött rtg-re,tüdőgyulladása volt.Amit ügyeleten kapott gyogyit,nem is volt jó neki...
Reméljük mostmár jobban lesz Robika!!!! :)

Judit:Köszi :) Szuper,ha már itt tart Marci :) :) Bizti minden oké lesz a hallásvizsgálaton is :) Tehetnél képet az új frizkuról :wink:

Kép
Kép
Kép
lucuska

Nnnna,most végeztem egy rakat vasalnivalóval :evil: Úgy útálok vasalni,ilyenkor mindig megfogadom,hogy nem hagyom összegyűlni...de sajna mindig ez van... :(

Linda:Annyit akartam még hozzáfűzni,hogy a reci 2 gerezd fokhagymát ír,én 3-at tettem bele...,de a 4 is elfért volna,mert a tejszín elvszi az ízét...főleg,ha szeretitek a fokhagymát :)

Na,elteszem magam holnapra :P

Kép
Kép
Kép
lucuska

Katlina, a We és CRP gyulladásra utalnak, de ne aggódj, mire eljön a vérvétel ideje, azok is visszamennek normál szintre :wink: :) . Sajnos ez ezer éves probléma, hogy a szülőknek még WC sincs, de az osztályon nem lehet megoldani, és hát csak ne járjanak a beteg kisgyerekekkel egy mellékhelyiségbe. Azért örülök, hogy jó véleménnyel vagy Retkes főorvosról, és a nővérekről is.
Amúgy ez az allergiás reakció hasonló a krupphoz... jön egy vírus, vagy baci, és így reagál a szervezete. Sajnos lehet, hogy még elő fog jönni később is. Az ügyeletes dokiról meg annyit, hogy egyszerűen nincs tapasztalata ez ügyben, meg hát a gyerekgyógyászatban sem, szerintem :wink: :(

Móni, köszi, ki fogom próbálni. A fokhagymás ételeket nagyon szeretjük Apával :)

Judit, képet tehetnél az új frizkós Marciról :wink:

Nóri, kaptunk meggyet, úgyhogy megpróbálom én ezt a Oetkeres dzsemfixet. Akkor szerinted kevesebb cukor is elég, mint amit előír?

Kép
pimelinda

Linda, a meggytől is függ....az enyém szinte fekete volt, és elég édes. De sztem 3 kilóhoz fél kiló elég. Legfeljebb még teszel bele, ha savanyúnak találod.
Ne lepődj meg, percek alatt felrottyan!!

Judit, vágjál bele nyugodtan te is! Marci majd segít magvalni :wink: Az tart sokáig.
Tesódéknak gratula :)

Az enyéimet meg ki kéne már szabadítanom a pléd fogságából :lol: meg felcimkézni 8) ha már adtak a fixhez :wink:

Katlina, majd csak kinövi Robi :roll:

Nálunk semmi különös nincsen....tegnap fejembe vettem, hogy veszek könyvet a hajfonásról. Met hogy nem tudok, még magamnak sem tudtam, mikor derékig érő hajam volt, csak a sima 3as fonást :roll:
De Lilinek jó lenne, ha nem mindig a gumival húzatnám a haját :cry:
Szóval nem találtam könyvet a boltokban :evil: , így netről rendeltem. Szegény lánkám, modellkedhet majd, mire megtanulom :lol:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Na, most telefonáltak, hogy üresedés van Kisújon, mehet anyum 8)

Nóri és az ovis...
Kép
elin

na, kész a dzsem :) másfél kiló meggyből, de nekem a fél kiló cukor kevés volt hozzá :shock: simán elbírna még 20 dekát. de azért így sem túl savanyú.

Találkoztam Tündi mamájával, azt mondta, jó idő van Tündiéknél, Lucát tegnap alig bírták kiszedni a Balatonból :lol:

Kép
pimelinda

Holnap mi is megyünk anyumékkal Balatonudvariba :D :D :D

Kép
pimelinda

Sziasztok!

Na most már tényleg kedvet kaptam a lekvárfőzéshez :) Csak még nem tudom, hol fogok venni sárgabarackot.

Nóri! Én csak a francia fonást ismerem a sima 3-mas fonáson kívül. Lili hajából biztos szép frizurákat tudsz majd csinálni :)

Ma el voltunk a szandai játszótéren, biciklivel. Hát nagyon gyorsan haza kellett tekernünk, jött a vihar! Apró jégdarabok is voltak benne. A házunk előtt kidőlt egy kis fa, pont a mi kocsink elé :shock:

De mennék már én is a Balatonra!

Most a hétvégén Békéscsabára készülünk, de holnap még hosszú nap áll előttem, leltározni fogunk! :roll:

Íme Marci új frizurája:

Kép Kép
judit_79

Hahó, hol van mindenki??

Évi, hogy vagy??

Judit, ez aztán a könnyen kezelhető frizura :) de ez kell egy kisfiúnak nyáron :wink: kitartást a leltárhoz.

most, hogy kihűlt a dzsem, már nem is találom savanyúnak, sőőőt... :roll:

Kép
pimelinda

sziasztok!

Tól vagyok az oklevél átadón :-) majd hétvégén hozom a képeket :-)

viszont Gabinak a testvére tegnap délelőtt kilenc óra után ötperc cel eltávozott az élők sorából :-( :cry: :cry: :cry:

megyek majd írok még

Kép
kbernadett

Sziasztok!

Csak egy gyors kis bejelentkezés :) Fáradt vagyok,névadón voltunk ma.Reggel fél 9től,majd este 6 volt mire hazaértünk.
Szerencsére az idő is kedvezett nekünk,jól éreztük magunkat,ettünk-ittunk :) Zolcsikámé még most ment apa,Vácon voltak kirándulni 2 napot.

Judit:Nagyon cukipofa Marci,jó a sérója :) Én is leszoktam dúrni nyáron a fiúknak...

Remélem mindenkinek jól telik a hétvége :)

Mi holnap mamázunk,sütöttem fini tortát,ugyanis nagyfiam 11 éves lesz :)
Viszont a 2 kicsinek folyik az orra :( Remélem nem lesz komolyabb :?

Ja...és hogy ne legyen minden szép,becart az autónk :( A sok plussz kiadás mellett,mint pl éves elszámoló az eonnál,tigáznál(152 ezer volt a kettő :cry: )30 ezer lesz csak az alkatrész :cry: :cry: Kész vagyok...

Betti:Gratula az oklevélhez :)
És ismeretlenül is őszinte részvétem :(

Na lépek,megérkeztek a fiúk,hallgatom az élménybeszámolót :)

Kép
Kép
Kép
lucuska

Judit_79: írtam neked pü-t!

Kép

Kép
szolkata

Erika!
Boldog 34.-et!!

Kép

Nóri és az ovis...
Kép
elin

sziasztok!!!

Hát kész voltam tegnap teljesen ugyanis szombaton hajnal fél háromkor csörgött a telefonom, Judit az lehet menni kellene szülőszobára mert fájásai vannak s nem olyanok mint korábban :-) oké mondom várjuk még egy félórát minimum aztán menjünk.

Jól van igy háromnegyed négy fele értünk be felvétel meg minden....hosszas várakozás után 16:25-kor megszületett Takács Máté 2850 gr és 51 cm.

Egésznap ugy elfáradtam, meg tele volt a szülőszoba s olyan rossz volt hogy nem segíthettem már :-) bár igy is aranyosak voltak a szülésznők nekem mert kaptam benti ruhát és ott lehettem judittal végig sétálhattam is vele stb.

hogy este mikor hazaértem gyors összepakoltam as zobánkba megigazítottam az ágyat Bettikéztem egy kicsit megfürdöttünk, lefektettem s 10 kor ahogy letettem a fejem a párnára szerintem pár percen belül el is aludtam....
ma 10 ig feküdtem az ágyban.... :oops:

képeket is hozok mai nap folyamán...

puszika

ui.: lucuska köszönjük

Kép
kbernadett

sziasztok

Magunkról: Pénteken kiszedték kis Pisit varratait a buksijából (kettő db volt neki ). Nagyon ügyes volt észre sem vette annyira belém volt bújva a kis drágám. Aznap vendégségben maradt nálunk nővérem kislánya, királylányoknak öltöztettem be őket, rakok is róla fel fotót. Enci nehezen viseli ezt a jön az eső megy az eső időjárást. De kiderült,hogy megnyugtatja a cumizás úgyhogy lehet,hogy cumizós baba lesz.

Betti: gratulálok az oklevélhez, és sok boldogságot kívánok Juditnak a kis Mátéhoz. :lol:
Őszinte részvétem a családi veszteség miatt :cry:

a képek

a két kis királylány

Kép

fürcsizni jó

Kép

Kép

Kép

Kép
lizocska82

Ezt meg elfelejtettem....
Kép

Betti, és ki ez a Takács Máté? :roll: :oops: Gratula a mamájának!! :lol: Sok boldogságot nekik!

Nóri és az ovis...
Kép
elin

köszi szépen!

jahj igen itt lehet kevesebbet beszéltem róla, mert a másik topicban meg balwin judittal közel egyidőre voltak kiirva, a sógornőm egyébként, jól vannak mind aketten szerencsére

Kép Kép Kép Kép

Kép
kbernadett

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?