sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a köszöntést nagyon aranyosak vagytok:-D
vizsgák?
HÁt túl vagyok rajta, borzasztóan örülök neki mert
dícséretes ötössel végeztem!!!!
Az elméletből ma volt a zsóbeli rész hát mondanom sem kell kihúztam majdnem akét legrosszab tételek egyikét!
szülészetből: külső nemi szervek anatómiája, genetikai alapfogalmak, rendellenességei, szülés első szakasza szülésznői teendők, magzati fejlődési zavarok
nőgyógyászat: petefészek jó és rosszindulatú daganatai, vérző nőbeteg ápolása szülésznői teendők, emlő önvizsgálatának tanítása, jelentősége plusz ápolási diagnózisok írása valamelyik betegséghez
hát szinte ezeket nem akartam a leginkább húzni!
De ahogy elkezdtem mondani be se nagyon tudtam fejezni az egyes részeket azt mondták hogy jó köszönjük következő...következő...következő....
azt már végeztem is..... utánna meg kellett várni a többieket és utánna még össze ültek, s mindenkikt behívtak s majd utánna elkezdték névsor szerinte sorolni kinek hanyas lett, s mondták hogy KOVÁCS BERNADETT ötös ötös mind a kettő dícséretes!!!!!
Ketten kaptunk dícséretet- de a másik csajnak már van egy mentőtiszti diplomája
A gyakorlat az nem volt ilyen jó, ott elégé szemét volt az egyik vizsgáztató csapat, rendes felidegesítettem magam, pedig könncyű volt a tételem. meg hogy nem vettek fel ide szolnokra ugyhogy tegnap rendesen kibuktam...de most már tök jól érzem magam
viszont rossz is történt szerdán dél fele majdnem meghalt Gabinak a testvére. Infarktust kapott még az volt a szerencse hogy tök véletlen vagy nem véletlen ezt ki tudja...dement Gabi is hozzá meg a másik testvérük is pont akkor ment, ő hamarabb ért oda szólt gabinak hogy hívja a mentőket mert rosszul van a testvérük, Gabi útközben volt már hívta is a mentőket, mondta hogy nem tudja hogy mi van vele, de mindjárt oda ér...aztán mire oda ért addigra már nem vett levegőt, ő kezdte el az újraélszetést
, a csajszi a telefonban számolt vele hogy hányat nyomjon meg fujjon, aztán jöttekis a mentők rögtön egy kis mentő martfűről meg a roham mentő szonokról, elkezdték ők is újra éleszteni 40 percig csinálták, 4-5 ször ki is ütötték, aztán nagy nehezen stabilizálták az állapotát, s elvitték a kórházba. Most a kardiológián veszik de szerdán délután többször is újra kellett éleszteniük ugyhogy nem sokat ígértek
azt mondták 3 napon belül eldől mi lesz...
szép estét
s kellemes hétvégét mindekinek