Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hogy hogy bírom a meleget, Szilvi?Ha be vagyok zárkózva itthon, mint egy vakond, akkor jól :? :D Jó volt, mikor hűvösebb idő volt, viszont lehet kicsit érzékeltem ezt a hidegfrontot, mert sokkal több keményedésem volt akkor, mint most. Hétvége óta-amióta jó idő van - sokkal kevesebbet is keményedek. Lehet van közte összefüggés, lehet nincs... Amúgy, abszolút jól vagyok :)
várom nagyon a jövő hetet, mert kedden a dokinőm vizsgál, hogy mizujs, csütörtökön meg találkozom a szülésznővel és csináljuk az aelső ctg-t :)

Kora,
Jajj, de cukor lehet a kis pancsoló Levi! :) nincs képed véletlenül róla? Köszi a homeopátiás tippet. Már kerestem róla infókat a neten és be is szereztem pár bogyót - gátlazítót, vérzéscsillapítót,szoptatósat- de ezeket még egyeztetem a szülésznővel, hogy mikor, hogyan kezdjem őket szedni :)

Szilvi, akkor a játszó, ahova jártok, tök közel van hozzánk :) Kiugranék, de most annyira meleg van és nem kényelmes az ücsörgés. Szóval lehet majd csak ha Andor megszületik utána :)

Vidám napot mindenkinek!
Gabi

KépKép
KépKép
gabolino

Sziasztok!

Szilvi: Irok privit este! Fanni egyébként nagyon jól birja a fotózást,a portfoliója is több mint 2 óra volt egyhuzamban,és imádta :) A legújabb ,hogy mindenben segiteni akar, két labdával labdázik egyszerre (majd teszek videót a naplójába) És nagyon változik, komolyodik és ,már tud félni :) Az Álletkertben (hétfön voltunk egy ismerös anyukával és az 1 éves kisfiával) pl. a lenti,viz alatti fókás részen lehúzta a szemére a sapkát és közölte,h haza...a lepkeházban pedig sirt mikor bementünk :) De nem rohanok ki vele ilyenkor,beszélek neki, elmagyarázok dolgokat,és nagyon hamar megnyugszik,aztán persze alig akar kijönni :) Én mennék Veled konditerembe,majd megnézem melyik az,amikor megyünk.A játszót viszont nem találtuk meg :D

Gab: Nagyon örülök, hogy jól telt a pihi!!!A párod akkor ezek szerint Szabolcs?Mit sütöttél végül Neki?
Nálunk a korházban ,ahol született Fanni nem volt "divat" a fájdalomcsillapitás, ennek megfelelöen nem is kaptam semmit,pár homeós bogyó kivételével,vajúdás közben.Nagyon jókat hallottam én is a homeopátiáról.

Kora: Nagyon édes lehet ahogy pancsol Levi, és hatalmas gratula az üléshez :)

Mi közben csinálgatjuk a kecót ujpesten, holnap délelött is megyünk,állatkerteztünk,falunapoztunk Erdökertesen,anyósozunk,imádjuk a szomszéd épitkezést (2 napja nincs kerités a 2 kert között, kutya, gyerek ,mindenki bezárkózva, stb :)

Kép
Vendég

Ne haragudjatok ,de már csak holnap fogok írni.
Megyünk reggel 7 körül ki a játszóra, fél 9- 9 körül hazaérünk és igyekszem akkor írni...
Nagyon elfáradtam, elszoktam ennyi teendőtől...
Mostam (csak 2 adagot), vasaltam egy hatalmas adagot (és még nem vagyok kész), kézzel kisikáltam a szőnyeget és az ülőbútorokat, elmosogattam, söpörtem kint és bent, felmostam, főztem. Ez nekem sok volt egy napra, pedig másoknak ez napi rutin...
Viszont Koppány imádnivaló ahogy egy ujjal mossa magát.
Kora: nagyon ügyes, hajrá-hajrá! :) Hamarosan menni fog. :)
Holnap bővebben reagálok!
Menyasszon: hogyhogy nem találtátok meg? Ha Kertes felöl jöttök, akkor a CBA-val szembeni köves emelkedős úton kell feljönni és ott lesz a jobb oldalon. Ha Pest felöl jöttök, akkor pedig vagy a vasútállomási átkelő előtt kell lekanyarodni balra (ott van egy nagy sárga épület, a régi malom) és ott lekanyarodni jobbra (át a fényjelzőn) és onnan kb. 150 m és ott a játszó, vagy átmentek a vasúti átkelőn és a Plus után lekanyarodtok balra (mint amikor jobbra ha Kertes felöl jöttök) és ott a játszó... Huh, remélem értettél. :)

Jó éjt!

Kép

Szép napot, puszi: Koppány és Szilvi

Kép
bogyó81
Budapest XIV. kerület

Sziasztok!
Huh, ez az idő nem semmi!
Kép
Gabi minden együttérzésem a tied. Lehetőleg csak korán vagy későn sétálj!!
Voltunk Ivacson a vasút túloldalán a tónál.Roli fürcsizni akart, úgyhogy kivonult a kis család pléddel, Cuci meztelenkedhetett. :D Szegénykém örült a pelus nélküli hempergésnek. Vittem fotógépet, de persze annyira sajtkukac volt, hogy teljesen megfeledkeztem a gépről :roll: . A pancsiról sincs. Ma nem is pancsolt :( , szerintem elfelejtette. Az lehet?
Menyasszony Fanni nagyon komoly kiscsaj lehet, biztos nagyon okos.
Szilvi, jártok ilyen melegben bicajozni?

Mikor megszületett..
Kép

Most
Kép

Na már mennem kell, majd holnap.

KépKép
kora

Szilvi, Koppány az esti fürcit hajtotta végre 1 újjal? :lol: Nagyon édes! :P

KépKép
kora

Jó reggelt!

Kora: Koppány is nőzik már. ;) Azt mondják ezt nem lehet elég korán kezdeni... ezek szerint igaz. :)
Nagyon ügyes Cucika, nemsokára járni fog, észre sem veszed, hogy telnek a napok. :)
Akkor most már készülhetsz rá, hogy úszni fog a fürdőszoba ezentúl. :) Ha egyszer beindul a pancsi... ajjajjj. :D Majd felfedezi azt is, hogy mivel lehet kimerni a vizet a kádból, nagyon találékonyak, Te pedig a fürdővel együtt úszol a víztől... ez a mi sorsunk... Nem mindig van kedvük pancsolni, Koppány sem mindig úsztatja el a fürdőt. :) Meg még csak most kezdte el, még hozzá kell szoknia. :D Igen, az esti fürcit hajtotta végre 1 ujjal. Bár én már az elején lefürdetem, aztán hagyom, hogy ő is csinálja...
Sosem értettem, hogy miért nem a saját játékaikkal játszanak a kis gyerekek? Miért a szülők telefonja, távirányítója, fényképezője, stb. kell nekik? Meg a dvd-k meg a tokok, a szerszámok és minden amit nem szabad... Nekünk már széttört telefont, távirányítót, bár utóbbi még úgy-ahogy használható, tönkretett jó pár lemezt és tokot. Hiába mondom, hogy nem szabad, hiába csaptam picit rá a kezeire, nem érdekli, mintha nem mondtam volna semmit. Bár ha erőteljesebben rászólok, akkor arra a pillanatra abba hagyja.
"Jók" is az éjszakai szopik, én már 17 hónapja csinálom. Nem egyszerű, minden reggel úgy kelek, mint akit összevertek éjjel. Bár (kopp-kopp-kopp) 3 napja csak 1x kel fel éjszakai szopira, leszokhatna róla, legalább már aludhatnék rendesen. Úgyhogy Kora: együtt érzek veled, de valamiért szüksége van rá. Vagy a fogak miatt, vagy csak a közelség miatt, esetleg szomjas.
Te is ekcémás vagy /voltál? Én is az voltam, Ftorocortot használtam rá és elmúlt, bár lehet amúgy is elmúlt volna. Nekem a kezemen volt a könyökhajlatomban. Már csak nagyon-nagyon néha jön vissza ha nagyon meleg van, de akkor is rögtön bekenem és el is múlik. Az is örökletes, mi a nagynénémtől örököltük...

Gabi: én is szedtem homeos bogyókat (vérzéscsillapítót, tejképzőt). Mivel engem császároztak, így 1 hét volt mire a tejem beindult, már kezdtem aggódni, hogy nem lesz. Nem tudom valamihez köze is volt-e a bogyóknak, kimondott változást nem vettem észre, bár az igaz, hogy nem véreztem nagyon... pedig direkt bekészültem nagyméretű majdnem pelenkákkal amit ajánlottak. Közel laksz a játszóhoz? Merre laksz? Mi a játszótól a vasúti átkelő felé. Jól teszed, én sem megyek ki a nagy melegbe. Most is csúszik a játszó, mert még vizes a hajam, de elvileg kimegyünk... aztán utána már csak délután 4-5 körül le a kertbe... ha nagyon muszáj postára vagy közértbe menni, azt is reggel intézem el, hogy max. 10-re haza érjünk, mert nem bírom ezt a meleget. Hát még nagy hassal... örültem, hogy télen szültem, bár ott is megbotránkoztak emberek, mert egy poló volt rajtam és azon kihúzva a kabát. Sokan jöttek, hogy nem fog megfázni a baba? Én meg mondtam, hogy én érzem, hogy mi a jó nekünk és ha nem akarok elájulni akkor bizony ki kell, hogy legyen húzva a kabát. Nem tudom mi lett volna velem, ha nyáron lett volna akkora hasam. Minden elismerésem a Tiéd, hogy bírod, én nagy has nélkül sem bírom. :)
Nagyon jó lesz hallgatni a baba szívverését jövő héten. :) Mi mire beutaztunk az Újp-i Szülőotthonba, addig az úton szépen elaludt és nem volt hajlandó felkelni (egészen a vasútállomásig). :) Oda fele és vissza fele is úgy rugdosott a vonaton... Tényleg, neked már rugdos hevesen? Vagy nyugisabb? :)
Sajnos én a keményedésekhez nem tudok hozzá szólni, mármint, hogy van-e az időjárásnak köze hozzá. Elvileg van, legalábbis azt szokták mondani, meg hogy ha bejön egy kis zuhi, akkor az előhozza a babákat a hasból... hogy ez mennyire igaz, azt nem tudom. :)
A sütit már én is kérdezni akartam, hogy mit sütöttél?

Ildi: nagyon szép Fanni, igazi kislány. :) Az meg külön dícséretes, hogy ilyen jól bírja a fotózást és ilyen nyugis. :) Koppány mindig elkezd vigyorogni, ha meglátja a gépet. :) Végülis már elmúlt 2 éves, jönnek a teljes érzések. Úgy értem, hogy hamarosan már minden érzés adott lesz neki. Jól teszed, hogy nem rohansz ki vele, hanem elmagyarázod, nem lesz félős, vagy ha igen, akkor könnyebben legyőzi - szerintem. Hogy viszonyul a többi gyerekhez? A képek alapján nem egy szégyenlős kislány, gondolom nagyon barátkozós. Ha jól emlékszem, akkor Te is az Újp-i Szülőotthonban szültél. Vagy keverlek valakivel? :oops:
Én ott szültem, azt mondta a dokim, hogy kapok fájdalomcsillapítót. Amint kiderült, az annyi volt amennyi az oxitocinba megtalálható volt... :(
Milyen volt a falunap? Mik voltak?
Miért voltatok bezárkózva a szomszéd építkezés miatt?

Kora: jövő héten ha gondolod átsétálunk Koppánnyal a tóhoz vagy az ottani játszóhoz (de csak reggel!)... :) Nem szoktunk ilyen melegbe bicajozni. Sajnos mire hazaér Gyula, addigra nagyon elfárad és hajnalban indul, úgyhogy akkor azért. Hétvégente meg amíg ilyen meleg van, én vagyok nyügősebb, általában szombat este és vasárnap reggel szoktunk bicajozni, attól függ, hogy van-e kedvem (nem-e vagyok lusta), vagy sem...

Aerobik: "Íme az órarend:
Délelőttönként Hétfőtől Péntekig minden nap 8.15-9.30-ig Test és Lélek formáló aerobic van, ez ilyen jógás-pilates-es óra. Hétfőn és Pénteken de. 9.30-10.30-ig zsírégető aerobic.
Aztán délután/este vannak még órák: Hétfőn este 6-tól Alakformáló, 7-től Zsírégető. Szerdán este fél 7-től zsírégető, Csütörtök este fél 8-tól alakformáló, Péntek este fél 7-től zsírégető. Ősztől lehet, hogy lesznek változások."
Ezt egy lánytól kaptam, aki jár. Ha délelőtt, akkor csak szeptembertől, mert akkortól lesz a bölcsiben gyerekfelügyelet. Ha délután-este akkor bármikotól, mert tudnak rá itthon vigyázni. Engem mondjuk a zsírégető vagy az alakformáló érdekelne, úgy látom azok esténként vannak. Egy óra 800 Ft, de 8 alkalmas bérlettel 1 óra ingyenes. Ráadásul busz is jár arra, nem kell lebicajoznom. :) Mit szólnátok, ha kipróbálnánk valamikor az egyiket egyik este? Életemben nem aerobikoztam, úgyhogy elég béna leszek, lehet nem is fogom bírni. :D

Megyek hajat szárítani aztán ki 1 órát a játszóra. Jók legyetek, szép napot!

Kép
bogyó81
Budapest XIV. kerület

Sziasztok!

Menyasszon,
Nagyon szép kislány Fanni! Csudi szép ezen a képen is :) ahogy figyel... :) Szerintem is tök jó, hogy így elmagyarázod neki a dolgokat ha fél, hisz megértik, okos kis kópék :) És gondolom, ha megtanulja,megszokja, hogy kap magyarázatot ilyenkor, akkor könnyebb is kezelni a szitut és neki is jobb lesz a későbbieket nézve :)

Kora,
csjúúú, biztos nagy élmény volt a tónál a kis piknik :D élvezik a kölykök az ilyet. Nagyon szép legény Levi, kész kis férfi lett 6 hónap alatt :)

Szilvi,
1 ujjas fürdés!!!Nagyon tuti :D Édes nagyon Koppány, ahogy mosakodik :) Mi is szerettünk volna Koppányt adni a babucinknak, csak nem passzol a vezetéknévhez.
Mi is a vasúti átkelő felé lakunk, ha az átkelőtől jövünk,akkor az első utca balra. Lehet, hogy szomszédok vagyunk? :D

Kérdeztétek, hogy mit sütöttem? :) Mivel dög meleg volt és nem jó ácsorognom sem, ezért direkt olyan sütit kerestem, ami elkészítéséhez nem kell ácsorogni és sütni sem kell :D Jó mi? Talán gyümölcsös túrógerincnek hívják, és vágülis a leghosszadalmasabb tevékenység a gyümölcsök felaprítása volt. Ehhez még túrót,tejszínt,kefírt,cukrot meg tejjel felmelegített zselatint kell adni, összekeverni, bele egy fóliával kibélelt őzgerincbe és be a hűtőbe. :) Szóval most nem bonyolítottam túl, mert túl meleg volt, na meg a hétvégén balatonon úgyis besütiztünk és Szabolcsom meg panaszkodik, hogy felszedett pár kilót, ezért gondoltam ez a gyümölcsös light-osabb is egy kicsit. Bár a túró... :D fene tudja, de jó lett.
Köszönöm az együttérzéseteket a nagy melegben levő nagy pocihoz! :)
Lehet most visszadőlök még egy csöppet :D Általában, ahogy Szabolcs elindul melóba, visszafekszem még. Most valahogy úgy éreztem már fel vagyok ébredve, de most az ellenkezőjét érzem :) Meg kezdek most már nem valami jól aludni. Forgolődok,felébredek, fáj picit a forgóm....de hát Ti tudjátok, már tapasztalt anyucik vagytok :)

Szép napot mindenkinek! Pusszantás,
Gabi

KépKép
KépKép
gabolino

Sziasztok!

Szilvi: Ez a fürdös fotó...naon klassz kispasi és milyen jópofa ez az egyujjas fürdés,miket ki nem találnak ezek a gyerköcök!

Én is az Újpesti Szülöotthonban szültem,ha tehetném, legközelebb is oda mennék, de igy nehéz lesz, mert be van ugye zárva :evil:

A falunap aranyos volt,sokan voltak, ezek a Kertesi-Veresi rendezvények engem totál levesznek a lábamról.pl. a talyi Mikulás ünnepség a Veresi téren, a szökökútnál, meg a Szent Iván buli ott a tó mellet...Egyszerüen imádom öket,most Augusztus 20.-át is ott tervezzük megünnepelni, a városba úgyse megyünk be, a kerületit már ismerem és ezek meg itt (azaz ott Nálatok) mindig olyan családiasak és emberiek.

Fanni szereti a gyerekeket, a kicsiket istápolja ha kell, a nagyokat pedig követi ,imádja a nagyobb gyerekeket :) Amiben nem ismer tréfát az a vonat /autó /labda odaadása, de dolgozunk az ügyön, ma is pl. egy újpesti játszón kitett minket apa amig ment a kecót csinálni 2 órát, és totál elvolt, de indulás elött bement a homokozóba, begyüjtötte az összes kerekes dolgot, egymás mögé teszi bizonyos csoportositás szerint na és ahhoz más nem nyúlhat...de van amikor épp nem fáradt / éhes akkor meg lehet gyözni,h adja oda másnak is, ha pedig extra szinpi az illetö Neki, akkor magától odaadja.De ma. pl visitva vittük ki a játszóról, pár hónapja ilyen is van, nem is a kimenéssel volt a baj, mert magától elköszön,feláll és odamegy a játszók kapujához, h : " Haza! ", de épp autós harc volt, és homokdobálásig jutott majdnem a dolog, meg amúgy is indultunk, éhes + álmos volt és belemerülve a játékba... Anno ki nem nézte volna senki belöle, Buddha Szobor volt a beceneve, de hát növünk, növünk :lol:

Nekem a jobb lábfejem eléggé be van dagadva és nagyon fáj, épp az idöpontomat várom a dokihoz,fájdalolcsilli meg krém mielött indulunk valahova, igy pillanatnyilag én a nyugis aerobicra tudnék menni, de elmenni szivesen elmegyek megnézni a termet,késöbb pedig másfajta órára is, amire Ti . Itt épp nyilik újpesen az Oxygen Fittnessnek egy új (a második) terme, amit nagyon várok ,mert lesz benne gyerekmegörzö... 8)

A szomszédban 4*6 lakásos ,emeletes,újépitésü csodákat épitenek,igazából már hiányozni fog ha elmegyünk (habár ott meg szintén szemben kezdenek állitólag egy U alakú lakóparkot)... :lol:
De az nem lesz ennyire közel mint ez (2 m).

Gab: Kitartás továbbra is, csatlakozom ahhoz,h én igy babapocak nélkül is eléggé tudom utálni a nagy meleleget néha :) De télen majd hogy várjuk :!: :lol: Nálunk nyerö név eddig a Martin,Nimród,Zétény (de ilyen ismink van, Fanni pasiját igy hivják,igy ez még talány),esetleg Bence /Benedek,de ezzel még ráérünk (habár a 0-13 autósülés-hordozó már megvan) :)

Nagyon jól hangzik ez a gyümis süti, ügyi vagy!
Én arra emlészem, hogy a lábam 8736477 -szorosára volt dagadva, állandóan pisilni jártam és a ventillátor iránt éreztem komoly szeretetet,mikor épp fent voltam :) Épp eszembe jutott a minap, hogy 2 gyerekkel nem igazán látom azt a rést a Mátrixon, amikor majd én majd jókat szunyálok pocakkal :) Pedig jó is az, pihizz csak sokat !

Köszönjük a Fannis dicséreteket-amilyen szép akkora Boszi ám :)

Ma szerintem du. is lesz játszós menet, mert 12-2 -ig alszik ma.
Vendég

Csak beugrottam takarítás közben, pihiként. :D

Szilvi ez a reggeli tali nekünk nem olyan jó, mert Levi 8 körül ébred :) és a 9órás szopi szent és sérthetetlen (ahogy a du 6órás is) :wink: . Ha előtte 1 vagy fél órával evett ilyenkor akkor is kell. Ráadásul úgy rábukik, mint akit éheztetnek 1 hete. :roll: :)
Az aerobikon gondolkozom, mert árban nem vészes, csak nálunk apa 3 műszakban van, más meg nincs akire bízzam a csemetét ( a nagyik ugye 44 km-re laknak) :( . Te melyikre szeretnél járni? Igazából az este 6os szóba sem jöhet ( a szent szopi ugyebár). Bár lehet, hogy addira már másképp lesz.

Egyszer már nekünk is el kellene menni egy rendezvényre, kiváncsi vagyok. Pesten szinte soha nem mentünk a nagy tömeg miatt.

Nem is gondoltam, hogy Fanni is tud hisztizni. Levente már attól hisztizik, hogyha nem kapja meg amit akar :?

KépKép
kora

Sziasztok!

Kora: Nem értem, hogy maradt ki, pedig akartam irni: Nagyon édes a kis Levi és a kicsit nagyobb Levi baba is a képen :)

Indulunk játszóra busszal (mivel itt nincs játszó) ,apa felvesz minket hazafelé.

Én pl. nagyon várom már a kertesi faluházban a gyerektornát! www.gyerektorna.hu
Most nyári szünet van.
Vendég

Most csak gyorsan:
Kora: nekem az esti lenne a jó, este 7 vagy fél 8, már nem tudom milyen kezdések vannak, mert addigra hazaér párom és vigyáz a gyerekre, mert sajnos nekünk sincs aki vigyázzon rá. Az én anyum Őrbottyánban lakik és 3 műszakban dolgozik, Gyula anyuja meg velünk él ugyan, de ő is melózik, úgyhogy kilőve. A babafelügyelet meg szeptemberben kezdődik a bölcsiben (fent a Missziónál, az új és egyetlen állami bölcsi), nincs is nagyon messze a teremtől (gondolom én), de ott is ki tudja mennyiért vigyáznának rá. Én a zsírégetős meg az alakformáló érdekelne, a pilates nem jön be, pedig állítólag jó. Én heti 1x tudnék csak menni valamelyik este, de azért jó lenne összehozni egy közös tornát. :)
Ildi: neked? Kora: neked? :)
Ildi: mit csináltál a lábaddal? Kiváncsi vagyok mit mond a doki rá. Bocsi, de meg kell kérdeznem:
Gabi: ti itt laktok Veresen, de még nem tudjátok hol akartok letelepedni, ugye?
Kora: ti itt laktok és itt is maradtok, ugye?
Ildi: ti pedig a XV-ben laktok, a nagyi Kertesen és erre felé akartok házat venni, ugye?
Bocsi, de annyi info jött hirtelen az én punnyadt agyamnak...
Most össze-vissza szenvedek a sulin is. Van a XI. kerben egy suli ahol a gyed/gyes/munkanélküliek ingyen tanulhatnak, mindössze egy 15ezer Ft-os beiratkozási díj van. Van ott egy jogi-asszisztensi szakma amit le szeretnék tenni. Viszont heti 2 nap este 11-re érnék haza, mert csak a 10-es vonatot érném el... fogalmam sincs, hogy elkezdjem-e vagy sem. Nem akar valaki oda járni? :) Akár más szakra is... pill, megkeresem a linket, hátha...
http://www.eupoly.hu/kepzesek_szakkepzesek.php
Mert kiakarom használni azt, hogy nem kell félévente kb. 55e Ft-ot kifizetnem, viszont félek késő este a Nyugatiban egyedül és a másik meg az, hogy este 11???? Ti mit tennétek?
Na jó, azt hiszem iszok egy tejeskávét... Koppány nagyon hisztis fiú létére és akaratos. Sajnos el lett kényeztetve és most próbálom rövidebbre fogni aminek ez az ára. Mindenért hisztizik ami nem úgy van ahogy ő akarja, de nagyon... meg vergődik, meg dobálódzik... :(

Kép
bogyó81
Budapest XIV. kerület

Kérdeztem már, hogy fent vagytok-e iwiw-en? 8)
Valamit még akartam írni.... no mindegy...
bogyó81
Budapest XIV. kerület

eszembe jutott: a mi kutyánk neve Nimród. :)
Volt egy fehérpatkányom, ő Csellő volt.
Volt egy ezüst patkányom, ő Ménrót (Nimród másik neve) volt.
Volt egy fiú cicánk, ő Hunor volt,
volt egy lány cicánk, ő Hunorka volt.
A szomszédba nemrég született egy kis borjú, őt is Hunornak neveztem el, mivel én adhattam neki a nevét. :)
Mind-mind ősmagyar név, ahogy a Bogyó is. :)
Na jó, tényleg befogom és megyek meginni a tkávém. Meg adok egy pelust Kopira, mert leszedte magáról...
bogyó81
Budapest XIV. kerület

Halihó!

Menyasszon, mókás lehet Fanni kerekes játékainak begyűjtési akciója :D Egyszer dolgoztam 2,5-3 évesekkel (egy brit oviban kellett rájuk felügyelni Lengyelországban) és imádtam, ahogyan láttam, hogyan fejlődnek és mindegyik gyerkőcnek milyen más az egyénisége, hogy hogyan érvényesítik magukat :) Kíváncsi vagyok nagyon, hogy Andorunk milyen lesz :)

Szilvi, igen, mi most itt lakunk albiban Veresen, és még nem tudjuk, hogy merre is fogunk végül házat venni :)
Nekem is eszembe jutott, hogy esetleg valami sulit még elvégezzek majd amíg itthon leszek Andorral, csak valahogy...uhh...kicsit nekem elegem volt a felsőoktatási intézményekből, szóval még nem tudom. Örültem, hogy lediplomáztam és, hogy tehetem, amihez kedvem van és nem kell már vizsgákra járnom :D De ha majd lesz valami, ami tényleg motivál, akkor lehet :)

Azon gondolkozom, hogy lehet majd be kellene jelentkezni előre a bölcsibe. Úgy hallottam nagyon necces a bekerülés (általában mindenhol), mert kevés a bölcsi. És ha Veresen leszünk, már pedig egyelőre itt vagyunk, akkor lehet jobb lenne már most ezt lefixálni. Valahol a Missio környékén van az új állami bölcsi? Még szülés előtt akartam egyszer elmenni, hogy megérdeklődöm, de most már tuti szülés utánra marad :D ebben a melegben, meg minden... :)

MOst megyek, mert mindjárt jön egy barátosném :)
Pusza mindenkinek! :)

KépKép
KépKép
gabolino

A Misszió mellett van az ovi és amellett a bölcsi. Mi kb. 2 hónapja iratkoztunk be és már csak jövő szeptemberben veszik fel (2,5 évesen), úgyhogy mi megszívtuk, vagy maradok itthon addig és nagyon meghúzzuk a gatyamadzagot a gyes összege miatt, vagy beadom Őrbottyánba a magánbölcsibe, de ott meg a vonatozás hajnalba és kérdéses, hogy bejutok-e időben a melóhelyre... szóval ez van. Van itt Veresen egy magánbölcsi, Árnyas, de oda most kérnek 57e Ft-ot havonta, Őrbottyánba pedig ez 35e körül van. Van egy kis különbség... Széééééééééétesik a fejeeeeeeeeem, Koppány meg még rá is tesz a nyekergésével...
bogyó81
Budapest XIV. kerület

Húha! Nekem már mondta a védőnő, hogy már irassuk be a gyerkőcöt a bölcsibe, de gondoltam még csak pár hónapos! Ezek szerint jobb ha belehúzunk! Nem is tudom mikor van beiratkozási idő! Nem semmi az az 57e ft!Nem hiszem, hogy menne!
Szilvi, a régi helyedre mész vissza dolgozni? Itt helyben van?

Igen, mi itt vettünk házat ( igen szép hitelmennyiséggel), mi nem szándékozunk egyhamar elköltözni. Ti is itt akartok maradni?

Nem vagyok az IWIWen. Egy imerősöm akart már meghívót küldeni, de nem érzem szükségét.

Tanfolyam... én már egyszer néztem ezt az oldalt, bár már nem nagyon emlékszem. Az biztos, hogyha nincs gyerekmegőrzés akkor szóba sem jöhet sajna. Bár lehet, hogy ott olvastam ilyesmit?..Nem azt hiszem az veresi volt. Engem logisztika érdekelne....

A testmozgás nagyon jó lenne, főleg hogy még itt figyelnek a plusszkilók.....hát a terheséggel sikerült 19kg-t (igen, jól olvassátok 19) felszedni :oops: :oops: . Sajna olyan 7-8 még mindíg itt van :cry: :evil: Nem tudom másnak hogy megy, de én egyáltalán nem fogyok a szoptatással. :cry: :? Szóval nem tudom egyenlőre hogyan tudnám megoldani.

Köszi a Levi-dicséreteket, gondolom nem meglepő ha azt mondom képen még megközelítőleg sem olyan cukorfalat mint élőben. (Nyílván ti is így vagytok a tietekkel)

Na már megyek, úgy látom megint bealtatós szopit kell bevetni..

KépKép
kora

Sziasztok!

Szilvi: Én nagyon szivesen megyek Veletek tornázni,jövöhéten már kiderül,mi a baja a lábamnak.
Igen, mi itt lakunk Bp, XV.ker, most költözünk újpestre és Kertes / Veres a cél :)
A sulit én is elkezdem, dajka képzést, a meglévö Csecsemö és gyermekgondozó+gyermek elsösegély (Vöröskereszt,kitünö vizsgával 8) ) mellé és azt a tanfolyamot ,amivel családi napközit lehet üzemeltetni, mert az a cél (majd Kertesen/Veresen).Plussz mindenképpen le akarom tenni a középfokú elsösegély vizsgát.

Nyelvtanulás is rámférne, de azt meg Fanni folytatja újpesten,igy pár hó kihagyás után (Helen Doron).

Szerintem ,ha megoldható, akkor kezdj el egy képzést, ami érdekel !

Bölcsi téma itt is vicc, oviba viszont oda megy majd ahová én is jártam anno :)

A kutya / állatneves téma nagyon jópofa,a párom huga is egy kutyáról kapta a nevét-a párom javaslatára :) ( Zsanett)
Egy ismerösömnek is volt albi patkánya, nagyon édes kis jószág volt,hófehér,tüzpiros szemekkel :)

Plusszkiló itt is van,anno elég keményen sportoltam + a bulik ugye :) Igy ennek hiányában, a 7. hónaptól sunyin meghiztam ami amint eljutok rendszeresen edzeni újra, le is fog menni (legalábbis ajánlom, mert tök hülye vagyok a fogyikhoz, 180 / 60-65 kilóval éldegéltem Fanni elött.Kozmetikus barinömnél a tekercseléssel lement 5 kg,igy egyenlöre nem félek :) Igy maradt tizenvalahány kg még ám :lol:

Én vagyok iwiwen, anno utáltam igy látatlanban is, sokan küldtek meghivót de elutasitotam még a gondolatát is, aztán valahogy nemrég mégis tag lettem,egy éve talán, lett 250 ismim ,nagyon szép volt és jó de egyszer csak elömászott a régi iwiw-ellenes énem,és meguntam,h a fele csapattal nem is tartom a kapcsolatot igazán ,igy töröltem a regisztrácót :) Aztán engedve a társadalmi nyomásnak,most újra vagyok, de leginkább csak megszokásból, és csak akikkel legalább heti egy levelet váltok is, igy minöség / menyiség kérdést kreáltam belöle :)

Ma du. apával elmentünk játszóra, igy most elmászok kipihenni ezt a kétjátszós napot :)

Kép Fanni és Levi az Állatkertben (Velük voltunk hétfön)
Vendég

Igen, jobb beiratni hamarabb, mint későn. Sajnos nekünk esélyünk sem volt hamarabb beiratni, mert ugye március 1-vel költöztünk ide és csak helyieket vesznek fel. Megkérdeztem bent a nőt és mondta, hogy már januárban elfogytak a helyek. Valahol meg volt a tel. számuk, de szerintem elkevertem. Megvan!!!!!!!
06-28/385-795 illetve 06-28/385-544. Szerintem hívjátok fel és érdeklődjétek meg, hogy mikor van a beiratkozás, stb... Amúgy a bölcsi aranyos, mivel új így nagyon szép is, kicsit kiesik, mivel busszal lehet feljutni oda meg még gyalogolni is kell, de hát ez van, inkább, mint a magánbölcsi.

Kora: bármilyen logisztika? Úgy tudom azon belül is van több szak...

Én Pesten dolgoztam, de megszűnt a melóhelyem, így újat kell keresnem. Több lehetőségem van.
1., egyik barátnőm bevisz a melóhelyére ahogy lesz üresedés, ez a Nyugatiban van
2., valahol Pesten (IV, XV, XIII, VI, V, II. kerület) vagy Gödöllő, Vác találok egy normál munkaidejű (h-p 8-16) melóhelyet, oda utazgatok be
3., amíg a gyerek bölcsibe jár, addig egy 4-6 órás melóhelyet találok valahol

A gond nálunk az, hogy anyós a 4.30-sal jár melózni, párom általában az 5.30-sal (vagy korábban), így egyikük sem tudja átvinni a magánbölcsibe Őrbottyánba. Ha én találok egy melót 8-16-ig, akkor 6-ra már Őrbottyánba kell lennünk és a 6.32-sel már Pest felé kellene tartanom, ám a bölcsi 6.30-kor nyit, úgyhogy velük meg kell beszélnem, hogy 6-kor nyissanak és akkor még mindig necces a bejutás, hiszen legjobb esetben 7.32-re vagyok a Nyugatiban. Kb. ugyanez lesz a helyzet, ha már a Misszióhoz fog járni a bölcsibe. Jövőre szeretnénk venni egy családi autót hitelre (persze használtat), de ahhoz is jogsi kéne ami nincs. Utálom, hogy pénz nélkül semmire nem jut az ember. Grrrr!!!!!

Köszönöm a tanácsokat, úgy döntöttem, hogy elkezdem a sulit, majd kiderül, hogy megy-e illetve hogy hogy megy... nem? :) Legfeljebb abba hagyom, ha nagyon nem megy. Ha lesz kocsi, úgy már könnyebb lesz az utazás is.

Igen, mi itt szeretnénk maradni, a legjobb lenne, ha azt a házat megvehetnénk amiben lakunk. Amikor ide jöttünk azt mondta a tulaj, hogy nem adja el, mert a lányának tartogatja, aztán pedig azt, hogy még az is lehet, hogy mi vesszük meg... szóval nem tudom, hogy el akarja-e adni vagy sem... majd jövőre rákérdezünk (amikor már lesz biztos munkahelyem és anyagilag stabilizálódtunk, mármint tudjuk, hogy mi mennyit hova, stb).

Gabi: mi a Csokonaiban lakunk, a malomtól jobbra. Ha jól értelmezem akkor Ti meg balra? :) Hogy vagy?

Kilók azok rajtam is maradtak. Szintén sport meg buli. :) Fociztam, kéziztem ,hobbiból bicajoztam, túráztam (éjszakai is meg nappali is). Hetente meló mellett minimum 3x bulizni (ZP) vagy éjszakai túrázni jártam, éjjel haza, hajnalban kelés és meló. Aztán kiköltöztünk Őrbottyánba (akkor már 1 hónapos terhes voltam csak nem tudtam még róla), így egyik napról a másikra ez megszűnt. 52 kg voltam és szülésnél 67, most meg 60 kg vagyok. Nálam sem mennek le a kilók a szopival, pedig még mindig szopizik. Úgyhogy a cél az az 52-53 kg. :) Persze összelöttyedtem, így muszáj a torna. :) Itthon nem tudok tornázni a gyerek miatt, mert ugye nem hagy, meg így nem is olyan jó. Kora: annyit fel tudok ajánlani, hogy ha akarsz jönni tornára, akkor megkérdem anyósom, hogy vigyázna-e a fiadra - persze csak ha gondolod. Vagy úgy egyeztetjük az 1. alkalmat, hogy párod tudjon rá vigyázni este. Nekem is jobb lenne egy gyermekmegőrzős hely, de úgy emlékszem, hogy itt Veresen nem találtam olyat. :(

Iwiw: én fent vagyok, eleinte volt majdnem 400 ismim, de folyamatosan törlöm őket, így maradt kb .190-200... nem sok értelmét látom (mára már). Eleinte jó volt, hogy tényleg annyi ismi megtalált, volt köztük olyan is akinek örültem, mert elvesztettük egymást anno, de sok a "felesleges" kapcsolat is (régi munkatársak, régi iskolatársak akikkel anno sem beszélgettem nagyon). Én is megszokásból járok fel meg pár barátommal, ismimmel ott váltok levelet, mert nem tudunk találkozni egyáltalán vagy csak nagyon ritkán és ott követjük egymás életét (levél, képek). :) Már többször gondoltam rá, hogy törlöm magam, de az tartott vissza, hogy még egymásra találhatunk olyan ismikkel akikkel szintén megszakadt valamiért a kapcsolat anno...

Ildi: nehéz volt a suli? Gratulálok a kítűnő "osztályzathoz". :) Nagyon ügyi vagy, gondolom nem egyszerű. Én is már gondolkoztam rajta, pont amiatt, hogy beszéltük egy őrbottyáni kismamával, hogy nem lenne rossz egy családi napközit nyitnunk, de sajnos ez gondolati szinten maradt. Ez a baj velem. Sok mindent szeretnék, ám nem merek belefogni, bár nem tudom mi vesztenivalóm lehet és mitől félek igazán... Jól teszed, hogy folytatod a sulit. :)

Nyelvet én is szeretnék tanulni, itt Veresen a Katedrát szemeltem ki, itt viszont annyi volt a bajom, hogy egyszerre kellett befizetni majdnem 50e Ft-ot ami nem megy... pedig van hétvégi oktatás is ami nagyon nagy előny. A jogsit Újpesten fogom letenni vagy az Adyban vagy a Műv. Házban van suli, az nagyon szimpi. Ezt a szabi pénzemből tervezem amikor kifizetik a felgyűlt szabijaimat, abból. Ez vagy ősz vagy tavasz, attól függ, hogy találok másik melót.

Most megyek a postára, Koppány már nyaggat. :)

Szép napot mindenkinek!

ja igen: fárasztó is a játszózás. Komolyan, én jobban elfáradok benne, mint a gyerek. :) Nem tudom Ti hogy vagytok vele... Kora: ti már szoktatok játszózni? Pl. hinta vagy csak úgy a homokozóban másztatni, stb...

Kép
bogyó81
Budapest XIV. kerület

Nagyon aranyos Fanni is meg Levi is. Szemük nagyon figyel valamit. :)
bogyó81
Budapest XIV. kerület

Nagyon gyorsan pár sor, mert szopi-idő van.
Én 51kg voltam terhesség elején (igazából 52, de visszafogytam 1kg-t). Igazság szerint nem tornáztam meg ilyesmi :oops: , sőt elég sokat nasiztam esténként :oops: :oops: .Nehezem híztam, nagyon könnyen fogytam. Na hát ezt szépen elfelejthetem. Terhesen tornáztam, próbáltam odafigyelni a kajára és így híztam 19kg-t :evil: . Mostemeg egyáltalán nem fogyok, mintha tejesen az ellentétére fordult volna a szervezetem. :cry:
Szilvi, köszi, aranyos vagy, de nem szeretnék senki terhére lenni + őmég sokat szopizik és nem tudok fejni.

Amiket eddig néztem tanfolyamokat ott egyiknél sem volt feltünteve ágazat ( logisztika). Nyelvet is jó lenne tanulni, dehát kinek van manapság annyi pénze?

Húha, mennem kell, nem bírja tovább Cuci, majd du-án folytatom valamikor.

KépKép
kora

Én ahhoz képest, hogy 5 hónapot áthánytam (már bocsi)... ahhoz képest 15 kg-t simán felszedtem. Mi lett volna, ha nem hányom át?
Most megint elkezdtem, hogy esténként csak piritost eszek sajttal és párizsival és nem 2-3 szelet melegszendvicset, pizzát, stb.. hátha segít valamennyit. igyekszem visszafogni a nassolást is, több-kevesebb sikerrel. nincs csoki, de van túró rudi és kinder tejszelet. :) a kakaóról és a tejeskávéról nem tudok leszokni, az nálam szent. :(

Kora: írtam már, hogy tündéri Levente? Fogalmam sincs írtam-e... ha nem, akkor bocsi, akartam, de annyi fele áll a fejem.

Igyekszem jönni, de kicsit lelkileg szétestem, nagyon ingerlékeny vagyok már pár napja és nem tudom miért... próbálom leplezni, de már nem tudom. Úgyhogy össze szedem magam és jövök. :)

Gabi: mi van veled? Jól vagy?

Sziasztok, szép napot, szép hétvégét!

Kép
bogyó81
Budapest XIV. kerület

Sziasztok!

Hát igen, ez az amit a bölcsi telítettségéről hallottam :( hogy nem elég elég időben beiratkozni. De most gondolok bele, hogy nálunk amúgy is gond van, hiszen nem vagyunk Veresre bejelentve, szóval addig bukta az egész. :?
Tegnap meg képzeljétek jött a hír a havertől, akitől béreljük itt a házában a felső szinten a lakást, hogy úgy néz ki megpróbálja majd eladni a házat :shock: Remélem ez nem valami hipp-hopp dolog lesz, mert akkor igencsak megszívnánk. Eddig úgy volt, hogy itt maradhatunk ameddig csak akarunk, szóval szépen berendezkedtünk, csupa saját bútorok meg minden, erre most... Remélem, ha ez tényleg bekövetkezne, akkor addigra kiderül, hogy hol vennénk házat.

Látom mindenkit foglalkoztatnak a plisz kilók. Hát meg tudom érteni. Kíváncsi vagyok rajtam mi marad szülés után. Én 63-64ről indultam (174centimhez) és most vagyok 76. Azt mondják nem látszik, de én látom azért a combomon, arcomon a különbséget. Annyira talán nem vészes, de majd le kell dobnom. Sőt, inkább 60ra kellene majd viszsatornáznom magam, mert akkor éreztem magam jól. Csak hát az ülőmunka dobott rám 3-4 kilót :evil:

Képzeljétek, olyan hülyéket álmodok mostanában :roll: nem igazán emlékszem rájuk, csak hogy nem volt jó, így van, hogy nem jó érzéssel ébredek. Kora reggel is felébredek valami hülyeségből, majd visszaalszom, hogy még pihizzek egy kicsit, erre nem valami még vadabbat álmodtam! :D Kéééész

Az iwiw kérdéssel én is hasonlóan vagyok, mint Ti. Fent vagyok, de végülis csak azért, hogy esetleges régi ismerősökkel onnan vegyem fel a kapcsolatot, meg ilyesmi.

Menyasszon, nagyon szépek a gyerkőcök a képen! :)

KépKép
KépKép
gabolino

Sziasztok!

Gab: Remélem még maradhattok sokáig, nem adja el olyan hamar, legalább Andor min. 3 hós koráig,mert nem egy álom újszülöttel költözni,az biztos,úgyhogy DRUKK!
Eddig szerintem papirforma szerint jöttek Rád a kilók, a végefelé pedig már a babuci is nagyot nől,igy az is plussz súly.Most semmiképp ne fogyózz vagy diétázz, csak mindent mértékkel és nem lesz semmi gond ezzel. Köszi a gyerköcös dicséretet, ez a kissác nem egyszerü, mosolyogva ébred fel..Ami nekem sepiell ismeretlen fogalom ,ha magamat veszem alapul :)

Szilvi: Még olvasni is fárasztó volt a bölcsis / ovis utazós dolgot :(
Ha ösztöl el tudod elkezdeni a jogsit akkor egy ösztönzöő máris találtál- én is ösztöl kezdem, igaz,nem ott akartam, de viszont az közelebb lesz nekem is már ujpeströl,és legalább nem járnék egyedül!És szerintem van részletfizetés is, ha nincs ott, akkor nézd meg ezt (pár megálló onnan és kismamáknak kedvezmény,3 éves korig,és nagyon szinpi, voltam már bent érdeklödni, átjárhatóak a tanfolyamok, tehát ha nem tudsz meni délelött, pedig délelöttös vagy akkor mehetsz aznap délután vagy hétvégén is,mert több csoprt indul egyszerre,mindenki ugyan ott tart) www.delfinjogsi.hu

A kakaó vagy a capuccino nálam is szent :)
Én is szoktam szétesni,ahogy Te fogalmaztál, de azért ez egy 24 órás igen nagy felelöséggel járó beosztás, amiben vagyunk, plussz a frontok, plussz itt fogzás ott dackorszak, szóval aki néha nem örül meg, az csal ! :)

Nemrég értünk haza a nyugatiból, Fanni nagynénjével bevonatoztunk (Fanni ooolyan szinten vonatimádó,hogy azt leirni se igen lehet),ott anyós jött is vissza épp munkából az akkor indulóval, de mi mégsem jöttünk vele vissza, mert Fanni nagynénje ment nézelödni a WestEndbe, és nehogymár kihagyjunk egy ilyen divatos progit (igaz, venni nem szándékoztam semmit, de Fanni úgyis most volt ott harmadszor, és imádja a mozgólépcsöket,forgó plakátokat,meg mindent :) )Persze babakocsi nélkül nem egy egyszerü,pláne ha fárad,de aztán csak sikerült körbemenni, ettünk is, aztán vissza, vonat,leszáll,cipel,busz,átszáll,busz,cipel + jön és már itthon is voltunk :) Kapott vizet és el is aludt :)
Nagyon fáradt volt, azért volt cipelös rész, amit külön dijaztam igy fájós lábbal,igencsak sántikálva vonultunk büszkén haza a megállóból :) Összefutottunk egy régi ismerösömmel is, úgyhogy mozgalmas nap volt :) Fanni odafelé leált haverkodni a jegyelkérö biztonságiakkal ,lepecsételtette a kezét, a lufit amit találtunk odafelé, a jegyet 10*,stb :)

Délután el szándékoztam Vele menni egy újpesti gyerekturiba,majd meglátjuk milyen idö lesz.

Ááá, turi: A Veresi piacon van egy turi, illetve több, de itt a gyerekcuccok (Next,George,Cherokee,Adams,stb,angol) 300 / darab és minden 4. ajándék....Anyós rendszeresen hozott eddig is onnan olyan cuccokat ,h csak néztem, de legutóbb mi is ott voltunk- nagyon jó turi, érdemes megnézni! van felnött is, én is löttem egy 400-as fehér szoknyát.(az ára 400, a méret valamivel kisebb) :lol:
Vendég

sepiell: speciell
Vendég

Nem is rossz az a jogsis oldal... sőt, elnavigált a Baba-Mama Tudakozóhoz és már igényeltem is kártyát.
http://www.babamamatudakozo.hu/klubkartya/
Tök jó, hogy ilyen is van. Szerintem regeljetek, veszteni való nincs, ingyenes, a kártya is és csomó helyen elfogadják ami kedvezményre jogosít.
Ildi: én az őszt nem ígérem, nekem is jobb lenne, csak anyagilag lehet kicsit padlón leszünk a tél miatt, meg mint írtam, csak akkor lesz rá úgy igazán pénz, ha megkapom ősszel vagy tavasszal a bent maradt szabijaimat pénzben.
Gabi: nagyon remélem, hogy minden rendben lesz, nem lenne szerencsés pici babával költözni. Mennyiért akarják eladni? Én anyuék házát árulom ing.közv-n keresztül Őrbottyánban, azt mondja a pali, hogy ősz végéig elmegy és ápr. óta áruljuk...
A többire később reagálok, most nincs hangulatom. Bocsánat! :(

Kép
bogyó81
Budapest XIV. kerület

Sziasztok!

Na, felébredtem a d.u.-i pihimből :D

Menyasszon, persze, eszem ágában sincs most diétázni vagy ilyesmi :) csak gondoltam becsatlakozom a kilós élményekbe ha már mindenki leírta - bár én még Andorral együtt vagyok ennyi :D
Szép kis napotok volt, ezt nevezem! Édes lehetett Fanni gondolom, ahogy kifejezi rajongását a dolgok iránt :)
Mi történt a lábaddal? Bocsesz, hogy most kérdem, csak nem emlékszem, hogy olvastam volna korábban :oops:

Szilvi, nem tudok semmi konkrétat a házeladásról - én még azt is el tudom képzelni, hogy esetleg mégsem adja el,hogy nem lesz komoly. Ez egy tegnapi hír, szóval nem tudom :) Amúgy szerintem sem lehetne ezt csak úgy ripsz-ropsz eladni, főleg, hogy nagy házról van szó - 2 lakással+tetőtér - szóval szerintem az ilyet még nehezebb, mint az 1 családnak valót. Nem parázunk ezen, csak érdekes volt ezt így tegnap hallani.

Szerintem is, ha tehetitek, mielőbb csináljátok meg a jobsit. Jól jön, és minnél tovább halassza az ember, annál nehezebben szánja rá magát végül. Mondjuk jó beszél, mert nekem szerencsére középiskolában anno volt lehetőségem megcsinálni :) Szeretek is vezetni, csak sajna még nincs autónk.

KépKép
KépKép
gabolino

Sziasztok!

Nos, most épp nekem sincs hangulatom irni, plussz full off is,de megörülök,ha nem irhatok erröl,legalább egy kicsit.
WWF ( http://www.wwf.hu/ )
Világ életemben környezet barát módban igyekeztem üzemelni, szelektiv hulladékgyüjtés, társadalmi munka, Fannit is igy nevelem,stb.
Ami ebben inkáb érdekes, az az, hogy ezt fogalmam sincs honnan tanultam, mert a családban maximálisan tesznek az egészre, anyám pedig ha lehet,ma méginkább megerösitette vonzalmamat az innen távolabb esö,harmadik emeleti lakásra,aminek már a kapuján se fog tudni bejönni,nemhogy hozzánk.
Nos,nem térek erre ki, a lényeg, h az imént megjött egy nagy doboz, benne pedig az én nyereményem, amit a WWF Klimafogadalmával nyertem anno.
Tartalma: Szigetelöanyag ablakra, energiatakarékos izzó,viztakarékos csapfej,napelemes kerti lámpa,elemtöltö két elemmel,WWF magazin,WWF hűtőmágnes,WWF kiadványok,Öko-autós tanácsok,energiatakarékos háztartási és fözési tipp füzet.

Nem sorsolással nyertem, kiválasztották a beküldöt irásokat, és ami a megfontosabb : igy is élünk, ahogy leirtam, és méginkább törekszünk erre (mostmár Zoli is, és persze aki a környezetünkben van,és érdeklödö).

A történet alapja: Itt nincs kuka.Nekünk nincs.Mert van ugye elöl a nagyház, és van hátul a pici.És bezony ehhez a pici házhoz nem igényelt a nagybátyám kukát,azaz van, de nem teszi ki, mert bejelentve csak egy van. Igy hogy-hogy nem,mi másfél éve marha drága (és műanyaaaag) nagy fekete zsákokba tesszük a háztartási szemetet, külön - külön a többit, és visszük az autópályák melletti 5 méter mély szeméttárolókba(a szelektivet a szelektivekbe) ,ami teljesen legális és csodálatos, kivéve, mikor nem tudjuk elvinni egy ideig ,mert Zoli ugye vidéken van ,én meg hülyén néznék ki babakocsit tolva hátamom szemétzsákkal az autópályán.

Nos.

Édesanyám, akinek amúgy (mások által is felismert és igen elitélt valamint nevetséges módon) az a heppje, hogy Ö ért csak a Fannihoz és csak Ö akar jót (ergo csak az jó, amit Ö akar) néha napján illegalice (tehát a kutya nem kéri , SÖT) hátra talál hozzánk (mikor nem vagyunk itthon) és elkezd pakolni...
És történt legutóbb, hogy szépen betette egy naagy fekete zsákba a szépen, szelektive kiválogatott igen sok ! müanyag flakont,szines és fehér üveget,papirt és fémet, és miután ezzel kész lett, rátett egy kis háztartási szemetet is, és mindezt vissza tette a gyüjtöhelyre. (halkan jegyzem meg,nem elöször, de eddig idöben észre vettem).

Tegnap eljött a nagy nap, vittük a szemétséget a helyére, amikoris kezdett igen gyanus lenni,hogy eltüntek a szelektivek...
Komoly lelki törés volt számomra, amikor bezony Zoli felettébb reális módon nem engedte,hogy elkezdjem kihalászni az ennnnyhén szennyezett cuccokat a többi közül, igyhát ment az egész a közösbe...

Ilyenkor az ember joggal érzi magát és az elveit leXXXva,de tapasztalt lévén csak kedvesen megemliti, hogy talán nem kellett volna ezt tenni, merthát igy tök kellemetlenül érzem magam, hogy megkaptam ezt a szép nagy ajándékcsomagot az általam igen tisztelt környezetvédelmi csoportól, miközben tegnap bizony ellentétben a jó pár éves hagyománnyal, kidobtuk ugy ahogy volt az üvegeket, papirt ,meg mindent bele a levesbe.

A válasz,mindamellett,hogy sikhülye vagyok / vagyunk, hogy igy gyüjtjük, mert " Ki fizet ezér nektek?" és egyéb lelkes hozzászólással körülágyazva jutotunk oda, hogy meg kellene köszönnöm,és stb.

Igy most elöttem a nyereményemmel,és a gyönyörü jövöképpel, ahol majd lesz KUKA és a háztól 10 méterre egy SZELEKTIV SZIGET, valamint lesz lenti, KÓDOS kapuzár, és ajtó amin 4 zár és plussz sok lépcsö,lassan kezdek rájönni, hogy mit jelent a másik ember tisztelete,és,hogy ez nem feltétlenül adott egy családon belül sem.

Dicséretet sose vártam,hogy mi igy teszünk,sem a nyereményért,ami szintén ennek egy jutalma,de az élni és élni hagyni dologra idehaza igencsak rá kellene erösitenie a rokonoknak,az biztos.

Félreértés ne essék, nem érdekel, hogy ki hogy hová s mit csinál a szeméttel, aki kéri,segitek infóval,tippel,stb, de nem ez alapján barátkozom és nem érzem magam se szentnek, egyszerüen nekem ez a heppem, és nem értem, hogy miért nem lehet ezt tisztelni valakinek, aki pl. az anyukám.

Szilvi: Kitartás, tudom ,milyen a rossz hangulat :( Lassan elkezdhetek egy blogot anyámról,hogy kirajzolódhasson egy kép arról, milyen nehéz és fáradtságos munka mellette ép ésszel létezni,ez a szemetes dolog csak egy picike szelet,egy sajna marha nagy és emeletes tortából :(

Mégegyszer elnézést az offért, egy pici része végülis ide is tartozik, mert anno kérdeztétek,hogy miért vágyom én kertes házból egy 3.emeletibe-nos,ez lehetne egy költöi válaszváltozat :)
Vendég

fogok reagálni bővebben - de csak hétfőn, mert itt meg az a hepp, hogy lesik amit írok...
átérzem a helyzeted, itt sem jobb anyóssal, de előtte anyuval sem volt jó... majd leírom...
teljesen jogos a felháborodásod - amúgy, az a Ti "területetek", a ti kakas dombotok, ott ti rendelkeztek és kész! Na, a többit tényleg csak hétfőn.
bogyó81
Budapest XIV. kerület

Helló-helló!
Akartam már tegnap este írni, de nem jött össze. Apa itt állt felettem Cucival, morcos fejjel, hogy nem akar aludni. Persze, hogy nem akar, 10es szopi előtt nemigen szokott, sőt van amikor akkor sem. Utánna meg apa le szokta foglalni a gépet. Játszik fifát vagy Ebt vagy mit tudom én, valami hülye focit :?

Reggel ő kelt fel fele 8kor, én még 1órát húztam a lóbőrt! :D :D Esett is ki a gyerek a hordozóból... kimászik ugyanis, nagyon kell figyelni és most eldőlt :wink: . Gondolom fog ő még nagyobbakat is esni.

Hát.. nem vagytok vmi jó hangulatban, remélem a hétvége jót tesz nektek! Próbáljatok pihenni egy kicsit!

Gabi: az a 12-13kg semmi, annyi lement például rólam szülés után. A ház miatt egyenlőre szerintem sem kell aggódnotok, nem hiszem, hoigy egyik napról a másikra elkel. Azért szerintem nézzetek szét, hátha tényleg eladja, akkor ne érjen váratlanul benneteket.

Szilvi: remélem már javult a kedved...
Képzeld kaptam egy ismerősömtől meghívót a babatudakozóra, ki is töltöttem a kitöltenivalót, beikszeltem, hogy kérek olyan kártyát, de nem kaptam semmit. Te találtál erre valamit? Lehet, hogy én elrontottam valamit?
Nálunk is néha apa fölémáll és kukkolja miket írkálunk...de most ha jól hallom elkezdett mosogatni :?: . Vajon mi történt vele? Persze nem szólok, hagy csinálja csak :D
Nem tudom mennyire voltam világos az előző írásomnál, mondenesetre arra gondoltam nem terhelném anyósodat ( főleg ismeretlenül) hogy vigyázzon Cucira amíg én a hájamat olvasztom. Azért gondolkodom annyira, hogy miképpen tudnám összehozni, mert apa még nemigen fürdette egyedül Levit + most, hogy szabin van 2x próbálta etetni és teljesen kikészült tőle. Azt mondja milyen fárasztó :? . Merthogy tartani kell (ugyebár nem ül még rendesen magától), figyelni hogy rendesen kinyissa a száját stb. :roll: :wink: Szerintem egyáltalán nem fárasztó! :P Pelenkázni fárasztó, mert mindg el akar mászni! 8)

Menyasszony ( kizárásos alapon te vagy Ildi): már én is akartam kérdezni mi van a lábaddal? Csináltál vele valamit vagy csak úgy bedagadt?
Jól kiborultál anyukád miatt! amikor itt volt anyukám szülés után 1 hétig segíteni, mi is összevesztünk minden áldott nap! Persze imádom, de néha tud olyanokat mondani vagy tenni, hogy égnek áll a hajam! Rádásul jól ki tudja fordítani amit mond az ember (azt hiszem ezt örököltem is :? ).
Mondjuk nem is értem minek turkál a szemetetek között? Azért tök jó, hogy nyertél egy csomó mindent! Nagyon ügyes vagy (+ a kitünő vizsgák)!
Veresen is van szelektív hulladékgyűjtés ( nylonba!?). Minden hónap második hétfőjén viszik el őket. gyűjtjük külon az üdítős/tejes dobozokat, a papírokat + a műanyag flakonokat. A veszélyes hulladékkal viszont találjam ki, hogy mit csináljak, mert azzal mag nem foglalkoznak (felhívtam őket, de semmi).

Remélem legalább a hétvégétek jól telik! Most hogy apa szabin van próbálunk a kertben rendezkedni, mert az nagyon nem tetszett ahogy volt. Nagyon lassan haladunk! Viszont van egy kis zeller, paradicsom, lesz cukkini + karalábé!

KépKép
kora

Elfelejtettem: Szilvi köszi a telszámot!

KépKép
kora

Sziasztok!

Most csak épphogy bekukkantottam, most nem tudok bővebben reagálni, mert szüleim jöttek hétvégére, szóval teszünk-veszünk egyfolytában :) meg a net sem működött rendesen valami miatt... Este majd reagálok a történésekre :)
Kellemes vasárnapot mindenkinek! :)

KépKép
KépKép
gabolino

Sziasztok!

Remélem csak a hétvége miatt van eltűnve mindenki, mint Gabi!!

Nálunk csoda történt az éjszaka! Cucit sajna sikerült olyan 10 körül felébresztenem :x ( át akartam tenni a saját ágyába, hát nem felébredt!) olyan 1ó alvás után. Nagy nehezen vissza tudtam altatni(majdnem 2ó-t pörgött még), szóval n1-kor raktam be a kiságyába, mert persze ringatva kézben aludt el végül, éééés aludt f6ig :!: :shock: :D . Csuda jó volt végre ennyit aludni!!

Na most léptem, remélem mindenkinek jól telik a hétvégéje!

KépKép
kora

Sziasztok! Én is csak hétfőn jövök, mert feltöltöttük a medencét (cirka 17-20 köbméter), így most kicsit karban tartjuk, majd pakoljuk ki a pincét és a garázst, majd ebéd majd nem tudom mi és délután pancsolunk a gyerek medencéjében, abba felmelegszik addigra a víz. Úgyhogy ma ilyen félpihi nap van. Tegnap kipanaszkodtam magam Gyulának ,úgyhogy picit jobb a hangulatom, de nem mondanám, hogy szárnyalok, attól még messze vagyok.
Ildi: szept. 13-án vagy mikor indul egy tanfolyam ott a Delfinbe. Megcélozzuk? Bár én csak szept. elején tudok 100%-os választ adni rá, remélem így Neked is megfelel.
Most megyek

Kép
bogyó81
Budapest XIV. kerület

Sziasztok!

Szilvi: Célozzuk meg, hátha összejön és akkor megyünk!

Kora: Örülök,hogy tudtál egy jót aludni :)

Gab: Remélem megjavult a net!

Mi ma anyósoztunk,kocsit takaritottam,stb :)

Áhh és megtaláltuk a játszót,habár még nem mentünk, de a héten megyünk szerintem!

Határozottan fárasztó hétvége volt, elmászok lassan aludni.

(tegnap maaaajdnem elmentünk bulizni,csak Fanni nem volt hajlandó anyósál aludni,majd szoktatjuk,ma meg maaajdnem mentük Balcsira) :)

Ez egy majdnem hétvége volt!

:)
Vendég

Azt hiszem most már hivatalosan kijelenthetem Cuci úgy utálja a krumplit, hogy rosszul van tőle! Próbáltam már magában, répával, almás gabonapéppel (amiben olyan kevés krumpli colt, hogy nem is lehetett érezni az ízén) , de egyik sem ízlett neki. Szó szerint öklendezett! :roll: :shock: Pedig az almás gabonapépet meg arépát gyűri befelé, alig győzöm adni. Tegnap az lett volna a vacsi, de a wc-ben landolt :?

KépKép
kora

colt=volt
arépát= a répát
:oops: :oops:

KépKép
kora

majd reagálok bővebben, de most nincs időm
Kora: Koppány is utálja a krumplit (és még pár dolgot azon kívül). Viszont a sült krumplit és a nyers krumplit szereti. Sehogy máshogy nem eszi meg. A tököt, a sonkát sehogysem eszi meg és még van valami, de az most nem jut eszembe.
Ma sikeresen belekakált az ölembe, majd lefeküdt a földre és mutatott az előzmény felé. Gondolhatjátok hogy örültem. Bár már bilizne...
Szóval Kora, ne aggódj, majd megszereti és lesz még amit úgyszintén utálni fog.
Majd jövök, még ma.
Sziasztok
Gabi: jól vagy?
bogyó81
Budapest XIV. kerület

Akkor reagálok, Koppánykám végre elaludt! :)
Lehet gonosz, hogy így örülök neki, de éjjel is alig aludtam tőle, nappal meg idáig nyafogott. Most van egy kis nyugim, na nem sok, kb. fél óra. Addig gyorsan megírom a levelet és folytatom a rend rakást, mert hétvégén le lett pusztítva a ház. Anyósomra kicsit pipa vagyok, mert szombaton takarítottuk a medencét Gyulával egész délután a tűző napon, addig ő vigyázott Koppányra. Feljöttem negyed 4-kor, kérdezem tőle, hogy ebédelt valamit a gyerek? Erre flegmán azt válaszolta, hogy ott van a kezében. Tudjátok mit "ebédelt"? Sajtos tallért. Azt hittem kiakadok, hogy egy r...dt levest nem volt képes csinálni, hogy legalább a gyerek egyen, ha már mi a fiával kint szenvedünk a napon egész nap. No mindegy...

Gabi: miért nem jelentkeztetek be Veresre? Igen, nekem is azt mondták, hogy nem látszik, hogy ennyit híztam terhesség alatt, pedig én észre vettem (nem jöttek rám a gatyáim és alig fértem bele a felsőimbe. Szülés után viszont igencsak meglátszódott, hogy miről is van szó. :D Mindegy, majd lemegy, remélem legalábbis. Viszont tényleg nem híztál olyan sokat többletben. Azt mondják, hogy a 9-12 kg a megfelelő. :)
MIlyen hülyeségeket álmodsz? Nem emlékszel rájuk? Nekem szülés előtt olyan álmaim voltak, hogy meghal a gyerek vagy meghalok én, de többször volt az, hogy a gyerek. Tiszta para voltam. Aztán ez utána már elmúlt, de addig.... :x
Amúgy elmúltak már a hülye álmok? Kérdeztem már, hogy melyik utcában laksz? Teljesen kihagy az agyam... bocs ha igen és még bocsibb, ha válaszoltál is rá. :)
Milyen volt szüleiddel a hétvége?

Ildi: a capuccinot nem szeretem, blááá, valahogy nem bírom elviselni az ízét... viszont a forró csoki... hatalmas teljszínnel a tetején... nyammmm! :)
Akkor ősz, jogsi. Remélem sikerül elkezdeni. Most Gyula is megy ősztől suliba, oda is megy a pénz, jön a tél, a hatalmas fűtésszámla, anyós a télen általában nem dolgozik, mert nincs munka (azaz kevesebb pénzünk lesz), úgyhogy nagyon remélem, hogy össze jön. Ráadásul manapság már nem sok pénz a jogsi és mégis... Fanni rohangál a vonaton vagy csak néz kifelé?
Turi Újpesten: ott hol van? 13-án megyek be Újpestre, találkozom egyik barátnőmmel és akkor elnéznék oda is.
Turi Veresen: a piacon merre van? Van egy hely a gyógyszertár környékén, illetve azon a soron, ott 500 és 800 Ft/db a ruciknak. Van felnőtt is meg gyerek is, cimkés meg nem cimkés, telis tele márkás cuccokkal. Ott is van kedvezmény pár darab után. Múltkor vettem ott 2 tunikát és Koppánynak 4 ruhát. 6 helyett 5-öt fizettem. Ha ez nem ugyanaz, akkor leírnád, hogy hogy találjuk meg, hol és mit keressünk? Amiről én beszélek, ott két sor van + állványon ruhák és van egy fehér teherautó féleség, ott lehet próbálni... Érdekelne, ha ez nem ugyanaz, mivel nem tudom hogy pénteken a turiban meddig tudok majd Koppánytól válogatni, mert ugye rá jön a hiszti, ha egyedül van hagyva és nem foglalkozik vele senki... :( Anyudra már leírtam a véleményem: én sem örülnék neki, sőt... az én anyósomnak (akivel ráadásul egy fedél alatt élünk) is van rengeteg idióta dolga, de ezt inkább majd személyesen.
Nagyon ügyes vagy, hogy így gyűjtöd a szemetet és hogy ennyire oda figyelsz a környezetre. Én is próbálkozok vele, de anyóssal nem egyszerű. Most is tele nyomta a nagy kukát fűvel ahelyett, hogy a kert végébe vitte volna. Igen, ez a tipikus hozzáállás hogy miért csinálod, miért éri meg, ki fizet, úgyis te vagy az egyetlen, mások sz...ak rá, stb... nem kell ezzel foglalkozni, bárcsak minden héten 1-gyel több ilyen ember lenne, lehet nem itt tartanánk... bevallom szégyenteljesen, hogy én sem igazán figyeltem/figyelek a szelektív hulladékgyűjtésre. Nem azért, mert nem érdekel vagy lusta vagyok, hanem mert: 1., nincs kocsink amivel elvihetnénk a gyűjtő helyre, 2., házhoz nem jönnek érte a szelektív kukások (már ha vannak ilyenek egyáltalán), 3., hatalmas harcot kéne itthon vívnom azért, hogy ne csak én cselekedjek így, ám utóbbi nagyon nehéz és nekem nemigazán van hozzá idegzetem (mára már). Milyen volt anyósozni? Ugye milyen jó kis játszó? Bár nem tudom Pesten (IV., XV. ker) mennyire épültek ehhez hasonló játszók, de én nagyon örülök ennek, főleg az őrbottyáni játszó féleség után. :) Ráadásul kb. 2 percre van tőlünk ami még rádob egy pozitív löketet.
Miért csak majdnem volt a Balcsi? Huh, én nem szeretem se a strandokat, se a tavakat. Tömegnyomor, sok gyökér, tirpák ember egymás hegyén-hátán. Persze ugye tisztelet a normális kivételeknek, de sajnos az engem nem nyugtat meg. Hogy bírjátok?

Kora: hol lehet kérni zacsit a műanyag és a papír hulladékra? Ez jó ötlet, kérdés, hogy itt meg lehet-e valósítani...
Cuci már jobban alszik? Huh... jó kérdés... Én regisztráltam rá, de semmi... majd belépve rámentem ismét és akkor van a helyén egy olyan gomb, hogy ideiglenes kártya vagy valami hasonló. Arra rákattintasz és elvileg ki tudod nyomtatni az ideigleneset amíg nem kapod meg postán a rendeset. Ha van ilyened, akkor jól csináltad, ha nincs, akkor szólj és segítek. :)
Engem nem az zavar, hogy Gyula olvassa, mert nincs titkolnivalóm előtte, csak mégis olyan privát szférának tartom ami csak az enyém, mármint a fórumozás, levelezés másokkal. Valami ami csak és csakis az enyém. :) Attól viszont hülyét kapok, ha anyósom megáll és olvassa, mert neki viszont semmi köze hozzá. Ilyenkor gyorsan elköszönök és lelépek. Nem tudom Kora, nekem is fárasztó etetni Koppányt, örülnék, ha már SZÉPEN és magától étkezne. :) Gyula ritkán eteti, de neki nem fárasztó. Amit ő sem szeret, az a pelenkázás. Míg kicsi volt Koppány, szegény Gyula kapott pár adagot Koppánytól pelenkázás közben, főleg amikor még ugye híg volt a széklete a tejtől. :) Ma én kaptam meg Koppánytól. :) Úgy látom mindenki szép "kapcsolatban" van a szüleivel, anyóssal. Nekem anyum olyan típus aki nem igazán törődik velünk, néha a látszat kedvéért igen, de amúgy nem. Amikor szültem és még Őrbottyánban laktunk anyuéknál, akkor is anyós jött 2 hétre segíteni (igaz, én nem kértem, Gyulával beszélte meg). 1 hét után hazament, mert rájött, hogy semmit, de semmit nem tud segíteni, mert mindent tökéletesen megcsinálok. Persze addig nyeltem és nyeltem, mert nem lehet megmondani amit gondolok, mert akkor úgy besértődik, hogy hajjj... most is ez van, de ezt tényleg személyesen, mert betelne 10 oldal is vele. :D
Én is jól ki tudom fordítani a másik mondanivalóját. Gyula hülyét kap sokszor tőlem. :D Akkor jól elvagyunk. Azért szegény Gyulát sokszor sajnálom, mert velem sem egyszerű pont emiatt élni. Ha valamit kétértelműen mond véletlenül, tuti, hogy a rosszabbikat fogom fel, aztán abból jön a civakodás...
Szegénykém... akkor Te sem alszok túl sokat Cuci mellett,ahogy én sem Koppány mellett. Gondolom jó hulla vagy minden reggel. Azt szokták mondani, hogy aludj te is akkor amikor a gyerek... na persze, én pl. nem tudok időzítetten aludni. Fáradt vagyok, de aludni nem tudnék. Meg ha alszik, akkor csinálom a dolgom, legalábbis akkor gyorsabban haladok. Ti hogy vagytok ezzel?

Majd elnézünk valamikor a kondi terembe, rákérdezek a gyermekmegőrzésre, mert nekem is jobb lenne. Hátha többeknek van rá igénye és akkor belevágnak és megcsinálják. :)

na most megyek, eleget írtam egyelőre. Tényleg össze kell pakolni meg kiteregetni (mert közben lejárt a gép is), meg elmosogatni, felmosni, porszívózni, stb... úúúúúúúúúgy utálok takarítani!!!!

Sziasztok, puszi!

na, fel is kelt...

Játszón:
Kép

Tegnap apával a medencéjében:
Kép

Kép
bogyó81
Budapest XIV. kerület

Sziasztok!

Már d.e. akartam írni, de valahogy olyan fura volt a gyomrom- olyan émelygős, hányinger gyanús -, hogy nem bírtam megülni a gép előtt, ki kellett nyújtóznom, szóval TVtem egyet. Utána jobb lett, de ebédelni is csak 3 után mertem, majd persze rendszerint elnyomott az álom :D

Ildi, tök ügyi vagy, hogy így csinálod a szelektív gyűjtést. Nekünk is csak az a problémánk, hogy nincs itt a közelünkben ilyen gyűjtő, kocsink meg nincs, amivel elvihetnénk a szemetet. Egyelőre csak a papírt dobáljuk külön, hogy abból legalább grillezéshez legyen gyújtós, bár persze ez nem szelektív védelem :oops: csak hát legalább ezt mi tudjuk valahogyan máshogyan hasznosítani.
Remélem eljön az idő,amikor tényleg tudunk szelektálni, mert szerelcsére Szabolcsom is e párti abszolút.

Kora, hát gondolom nem lehet könnyű ez a kisérletezős időszak, hogy vajon mit szeret a gyerkőc és mi landol majd az ölünkben. Kitartás! :)

Szilvi, merre van itt jó turi? A Fő úton?Ott láttam valami ilyesmit.Vagy máshol?
Nagyon édes Koppány a képeken!
Kemény lehetett, ahogy a meglepi csomag az öledbe hullott :shock: :)
Kíváncsi vagyok nálunk, hogy fog Szabolcs megbírkózni a pelenkázással - már most kifejezte, hogy nem hiszi, hogy azért rajongani fog,de azért biztos megprószálja.
Mi a Damjanich utca végében vagyunk, szóval elég közel a játszóhoz :) Majd valamikor biztos kinézek, de az lehet már Andorral együtt lesz :)
Nem lehet könnyű ez az anyósos téma. Én szerencsére nagyon jól kijövök anyóssal,apóssal, de más dolog együtt lakni velül Még ha persze nem is 1 lakásban, de ha 1 házban, lehet az is nagyon közeli. Pedig, mondom, tényleg nincs okom szerencsére panaszra :) Nagyon lelkes leendő nagyszülők, segítenek, ahogy tudnak, és jönnek is hozzánk szeretettel.

Szüleimmel is jól telt a hétvége. Igen tartalmas volt, ezért nem is volt időm gép elé ülni. Bár én leginkább csak karmesteri szerepben voltam, azért jöttem mentem a lákásban rendesen :)
Szabolcsom apummal felszerelte a hiányzó kispolcot a pelenkázó föle, meg összeraktak 1 kis komódot, szóval teljes a gyerekszoba. Anyum meg hozta a varrógépet és megvarrta nekünk a már megvett függönyeinket a nappaliba :)
Na, meg elhozták a babakocsit, amit ugye Pécsett rendeltünk meg :)
Szóval jól eltelt a hétvége.
Az álmaim most nem a szüléssel voltak kapcsolatosak, de nem emlékszem rájuk. Korábban álmodtam szülősöket, hogy rögtön tudott beszélni Andor, meg volt valamikor vmi hülye film, hogy a gyerek nem csípte az apját és ezért mindenfélét csinált, hogy őt kiborítsa - na, ez után álmostam ez, hogy Andor velem csinál ilyeneket. A legrosszabb egyszer az volt, hogy koraszülött és meghalt, de erre nem is akarok emlékezni.
Szerencsére azért olyan rosszakat nem álmodom. Most meg jól aludtam a napokban. :) Főleg délután :D

De most ez a meleg!!!Aaaa, elég tikkasztó. Csak most húztam fel a redőnyöket, meg nyitottam ablakot. Eddig csak a venti ment ezerrel, az adott egy kis hűst idebent.

Most megyek. Puszi.
Gabi

KépKép
KépKép
gabolino

Sziasztok!

Szilvi, akkor megvolt a napi " öröm"! 8) legalább megmutatta mit csinált, hova kakált ha nem vetted volna észre! :wink:
Azért nem semmi, hogy anyós nem adott neki normális kaját! :shock:

Szelektív hulladékgyűjtő zacsikat Gamesznál lehet kérni (sport u. 2. közvetlenül a vasút melletti utca a CBA oldalán, majd amikor kettéágazik v alakban balra kell tartani, mi is alig találtuk meg). nem tudom nálatok hogy van a szemét intézve, gondolom anyós intézte, azt nem tudom ő kell-e vagy mehet más a családból, de gondolom igen. Mi még akkor kaptuk amikor intéztük a szemétszállítást. Tudtommal bármikor lehet menni zacsikért, de mindjárt előkeresem a telszámot.
Megvan:585190 vagy 585191. Szívesen segítenek, ha felhívod őket. most azt már nem tudom, hogy minden hónap 1. vagy 2. hétfőjén jönnek érte, mert eddig úgy tudtam a 2.-on, de második hónapja az 1.-n jönnek. Ezt úgyis megmondják amikor aláírod, hogy átvetted a zacsikat. Hú, remélem érthető voltam.

Tényleg jó kis játszótér, ami a mi utcánk végén van az egyáltalán nem így néz ki. :? Jól néz ki Koppány, azért ő is hurkás egy picit. :P

Ildi, ti hova akartatok menni bulizni? Sikerült megnyugodnod? Mikor is mész a lábaddal dokihoz?

Gabi örülök, hogy jól vagy, ne is menj ki ebbe a hőségbe nehogy rosszul legyél!
Egyébként anyóssal én is tök jól kijövök. Kiderült, hogy ő már rég kinézett engem a fiának.. :wink: Nevel egy pár intézetis gyerkőcöt, jó a felfogása, fiatalos. Jó fej, bár együtt élni vele biztos teljesen más lenne!

Megyek, hátha be tudom altatni a kukacot ( voltunk ma is a tónál úgyhogy le lett fárasztva egy kicsit reményeim szerint)

KépKép
kora

Kép

KépKép
kora

Már egyszer írtam, de elszállt az egész :x .
Azért újból megjegyezném: nagyon el vagytok tűnve! Remélem mindenki jól van! Főleg Ildi volt már itt rég. Remélem nem a lábával van valami komolyabb gond! :(

Holnap megpróbálunk Cucival útrakelni a piacra. Megnézzük azt a turis dolgot. Nem tudom hogy fog összejönni..
Szóval a posta oldalán és környékén.

Újabb hír Cuci fronton! Állandóan felébredt az éjszaka (óránként) és reggelre az egyik felső-középső fogacska kis része már áttörte az ínyét és látszik a másik is!

Gabi, az jutott az eszembe, hogy majd amikor megszületik Andor biztos nem azzal leszel elfoglalva, hogy nekünk írogass. De! A párod megkérhetnéd pár sorban értesítsen minket az új családtag jöveteléről...

Most megyek, ti meg gyertek!

KépKép
kora

Amiről én beszélek turi, az csak szombatonként van...
Amiről Ildi, azt nem tudom...
Én elvagyok tűnve, mert Koppány ma kikészített meg egy próbamunkát kell csinálnom egy webáruháznak, de ha így haladok, tuti, hogy nem vesznek fel... Ezért nem jövök. De igyekszem. Mindenki el van tűnve?
Kora: pénteken a Műv. Házban turi, 100 Ft/db. Mi 8-ra oda megyünk és ki tudja meddig bírjuk, mert ugye Koppány nem bírja és jön a hiszti pár perc után...
sziasztok
bogyó81
Budapest XIV. kerület

Sziasztok!

Elvoltam tűnve tegnap, mert már megint megdöglött ez a nyomorult internet. Csak este emló után tudta a Drágám életre kelte, de nem volt egyszerű. Remélem most már nem lesz vele gubanc.

Kora, hogy sikerült a piacozás Cucival? :) Gratulálok a fogacskához :) nem lehet most egyszerű szegénykének, na meg nektek sem!
Persze, hogy feltétlenül jelzek majd ha Andor megszületik. Én is gondoltam rá, hogy majd megkérem Szabolcsomat, hogy írjon egy gyors üzit Nektek, amíg én kórházban leszek. Utána meg majd csak megoldom, hogy immel-ámmal benézzek és meséljek.Persze nyílván az elején a legnehezebb,de majd kiderül :)

Szilvi, hogy haladsza próbamunkával? Drukkolok, hogy sikerüljön! :)

Ildi, mizujs veletek Fannival? :)

Én tegnap voltam dokinőnél, megvizsgált és mondta, hogy a legutóbbi vizsgálat óta (júli14 volt) nem változott semmi.Vagyis, ugyan úgy 1 cm-re van nyitva a méhszáj, de még Andor buksija nem illeszkedett be a medencébe. Szóval még nincs itt az idő.
Kérdeztem, hogy lehetett-e ennek a méhszáj dolognak az oka a júli elején horvátországban tett sok séta. de hát mondta, hogy ugye ezt most már nem tudjuk meg...mert lehet, hogy esetleg kicsit ott túlterheltem magam és attól lett, de lehet nem és egyébként is ez eltt volna. szaval, igazából nem érdekes - de legalább az az 1 cm " elő van készítve" :D
Bár kocsival (céges) vitt be a kórházba és hozott haza Szabolcs, de nekem ez annyira elég volt a melegben. Kcsit várnom kellett - szerencsére tényleg csak keveset, mert mi érkeztünk előbb -, bent viszont nem volt levegő. Én azt hittem megfulladok! :roll:
Kíváncsi vagyok holnap milyen lesz majd a szülésznővel ctg-n :)

Velem egyéb nem történt :) Most megyek kicsit levegőzök a venti előtt, mert megint keresem az oxigént.

Szép napot Nektek! :)

KépKép
KépKép
gabolino

Alig aludtunk megint. Az a fránya fog még persze mindíg nem jött ki rendesen.
Persze nem voltunk a piacon, majd akkor szombaton megpróbálunk kinézni. A péntek nem jó, vendégek lesznek.

Jó munkát Szilvinek.
Még este benézek, de holnap biztosan nem, akkor jönnek a vendégek és valamikor pénteken mennek el. Lehet pénteken jön még más is, nem biztos. úgyhogy lehet pénteken sem vagyok.
Addig írjatok!

KépKép
kora

Igyekszem holnap mielőbb reagálni. Ma totál gáz voltam. Volt egy próbamunkám, ahol az egyik terméket angol oldalon találtam meg. Átküldtem tesómnak, fordítsa le. Ő lefordította úgy-ahogy, de mondta, hogy várjak vele ma reggelig, mert a munkatársával is megnézeti. Vártam,vártam... semmi... elküldtem a próbamelót. Erre utána jön a rendes fordítás ami totál más, mint amit elküldtem. Úgyhogy azt is elküldtem. Szóval most ott figyel a próbamunkám ami tartalmaz 2 e-mailt, az egyik a rossz, a másik a jó. Sajnos nem hiszem, hogy felvesznek. :( És mindez azért, mert nem tudok koncentrálni, mert szét vagyok esve. Pedig nagyon jól jött volna a meló. Most megyek, mert megyünk a pékségbe meg közértbe.

Gabi: mi van a gépetekkel? Mi a gond?

Kora: jó vendégfogadást, próbálj pihenni!

Ildi: hol vagy?

Kép Kép

Kép
bogyó81
Budapest XIV. kerület

Sziasztok hoztam pár képet mi is ma voltunk védőbe és 5752gr 61.5 cm-r jó étvágyú és sajna már hasfájósok is vagyunk.Mosolyt nemtudok mutatni mert mindíg néhány másodperc a gép meg nincs nálam.

Képek:
Kép

Kép

apun alszom.
Kép

északai tisztába tétel:
Kép
Kép

tesókkal:
Kép

kis tokám van:
Kép

Büfike és beájulás.

Kép
Kép

cickó az enyém ne is álmodj róla, hogy eleresztem:
Kép
tappancs28

Az esti bekukk nem jött össze, most még nem érkeztek meg úgyhogy pár sor!

Tappancs, gyönyörű a kisfiad és hihetetlen, hogy már ekkorák vagytok! Cuci is ilyen tátott szájjal ájul be, olyan imádnivalók! :D Ha van időd írjál róla pár sort! Azért nem lehet semmi 3 gyerkőcöt ellátni, elismerésem!

Gabi a gépeteknek mi a baja, vírus? Örülök, hogy minden rendben van és maradt az 1cm! Majd írj a ctgről is!

Szilvi, azért számolj be a munka eredményéről, sose lehet tudni! Koppány mivel borított ki?

Mi megint 100x keltünk éjszaka, de vhogy mégis pihentetőbb volt, mint az előzőek.(?) Bitos kómában voltam, nem is nagyon emlékszem az éjjelre. A fogacskák természetesen még mindíg nem bújtak ki rendesen. Apa szerint kell még pár nap. Attól tartok igaza van! Ja, és kiderült utálja a brokkolit is!

Jók legyetek!

KépKép
kora

Tappancs: nagyon édes Dávid Kornél. :)
Hogy bírod 3 gyerekkel?

Lányok:
Baba-mama Börze lesz a Műv. Házban:
2008.08.26 Művelődési Ház Veresegyház Köves u. 14. 9-12-ig

http://www.babanet.hu/hol-mi/borze.php

Kép
bogyó81