Akkor reagálok, Koppánykám végre elaludt!
Lehet gonosz, hogy így örülök neki, de éjjel is alig aludtam tőle, nappal meg idáig nyafogott. Most van egy kis nyugim, na nem sok, kb. fél óra. Addig gyorsan megírom a levelet és folytatom a rend rakást, mert hétvégén le lett pusztítva a ház. Anyósomra kicsit pipa vagyok, mert szombaton takarítottuk a medencét Gyulával egész délután a tűző napon, addig ő vigyázott Koppányra. Feljöttem negyed 4-kor, kérdezem tőle, hogy ebédelt valamit a gyerek? Erre flegmán azt válaszolta, hogy ott van a kezében. Tudjátok mit "ebédelt"? Sajtos tallért. Azt hittem kiakadok, hogy egy r...dt levest nem volt képes csinálni, hogy legalább a gyerek egyen, ha már mi a fiával kint szenvedünk a napon egész nap. No mindegy...
Gabi: miért nem jelentkeztetek be Veresre? Igen, nekem is azt mondták, hogy nem látszik, hogy ennyit híztam terhesség alatt, pedig én észre vettem (nem jöttek rám a gatyáim és alig fértem bele a felsőimbe. Szülés után viszont igencsak meglátszódott, hogy miről is van szó.
Mindegy, majd lemegy, remélem legalábbis. Viszont tényleg nem híztál olyan sokat többletben. Azt mondják, hogy a 9-12 kg a megfelelő.
MIlyen hülyeségeket álmodsz? Nem emlékszel rájuk? Nekem szülés előtt olyan álmaim voltak, hogy meghal a gyerek vagy meghalok én, de többször volt az, hogy a gyerek. Tiszta para voltam. Aztán ez utána már elmúlt, de addig....
Amúgy elmúltak már a hülye álmok? Kérdeztem már, hogy melyik utcában laksz? Teljesen kihagy az agyam... bocs ha igen és még bocsibb, ha válaszoltál is rá.
Milyen volt szüleiddel a hétvége?
Ildi: a capuccinot nem szeretem, blááá, valahogy nem bírom elviselni az ízét... viszont a forró csoki... hatalmas teljszínnel a tetején... nyammmm!
Akkor ősz, jogsi. Remélem sikerül elkezdeni. Most Gyula is megy ősztől suliba, oda is megy a pénz, jön a tél, a hatalmas fűtésszámla, anyós a télen általában nem dolgozik, mert nincs munka (azaz kevesebb pénzünk lesz), úgyhogy nagyon remélem, hogy össze jön. Ráadásul manapság már nem sok pénz a jogsi és mégis... Fanni rohangál a vonaton vagy csak néz kifelé?
Turi Újpesten: ott hol van? 13-án megyek be Újpestre, találkozom egyik barátnőmmel és akkor elnéznék oda is.
Turi Veresen: a piacon merre van? Van egy hely a gyógyszertár környékén, illetve azon a soron, ott 500 és 800 Ft/db a ruciknak. Van felnőtt is meg gyerek is, cimkés meg nem cimkés, telis tele márkás cuccokkal. Ott is van kedvezmény pár darab után. Múltkor vettem ott 2 tunikát és Koppánynak 4 ruhát. 6 helyett 5-öt fizettem. Ha ez nem ugyanaz, akkor leírnád, hogy hogy találjuk meg, hol és mit keressünk? Amiről én beszélek, ott két sor van + állványon ruhák és van egy fehér teherautó féleség, ott lehet próbálni... Érdekelne, ha ez nem ugyanaz, mivel nem tudom hogy pénteken a turiban meddig tudok majd Koppánytól válogatni, mert ugye rá jön a hiszti, ha egyedül van hagyva és nem foglalkozik vele senki...
Anyudra már leírtam a véleményem: én sem örülnék neki, sőt... az én anyósomnak (akivel ráadásul egy fedél alatt élünk) is van rengeteg idióta dolga, de ezt inkább majd személyesen.
Nagyon ügyes vagy, hogy így gyűjtöd a szemetet és hogy ennyire oda figyelsz a környezetre. Én is próbálkozok vele, de anyóssal nem egyszerű. Most is tele nyomta a nagy kukát fűvel ahelyett, hogy a kert végébe vitte volna. Igen, ez a tipikus hozzáállás hogy miért csinálod, miért éri meg, ki fizet, úgyis te vagy az egyetlen, mások sz...ak rá, stb... nem kell ezzel foglalkozni, bárcsak minden héten 1-gyel több ilyen ember lenne, lehet nem itt tartanánk... bevallom szégyenteljesen, hogy én sem igazán figyeltem/figyelek a szelektív hulladékgyűjtésre. Nem azért, mert nem érdekel vagy lusta vagyok, hanem mert: 1., nincs kocsink amivel elvihetnénk a gyűjtő helyre, 2., házhoz nem jönnek érte a szelektív kukások (már ha vannak ilyenek egyáltalán), 3., hatalmas harcot kéne itthon vívnom azért, hogy ne csak én cselekedjek így, ám utóbbi nagyon nehéz és nekem nemigazán van hozzá idegzetem (mára már). Milyen volt anyósozni? Ugye milyen jó kis játszó? Bár nem tudom Pesten (IV., XV. ker) mennyire épültek ehhez hasonló játszók, de én nagyon örülök ennek, főleg az őrbottyáni játszó féleség után.
Ráadásul kb. 2 percre van tőlünk ami még rádob egy pozitív löketet.
Miért csak majdnem volt a Balcsi? Huh, én nem szeretem se a strandokat, se a tavakat. Tömegnyomor, sok gyökér, tirpák ember egymás hegyén-hátán. Persze ugye tisztelet a normális kivételeknek, de sajnos az engem nem nyugtat meg. Hogy bírjátok?
Kora: hol lehet kérni zacsit a műanyag és a papír hulladékra? Ez jó ötlet, kérdés, hogy itt meg lehet-e valósítani...
Cuci már jobban alszik? Huh... jó kérdés... Én regisztráltam rá, de semmi... majd belépve rámentem ismét és akkor van a helyén egy olyan gomb, hogy ideiglenes kártya vagy valami hasonló. Arra rákattintasz és elvileg ki tudod nyomtatni az ideigleneset amíg nem kapod meg postán a rendeset. Ha van ilyened, akkor jól csináltad, ha nincs, akkor szólj és segítek.
Engem nem az zavar, hogy Gyula olvassa, mert nincs titkolnivalóm előtte, csak mégis olyan privát szférának tartom ami csak az enyém, mármint a fórumozás, levelezés másokkal. Valami ami csak és csakis az enyém.
Attól viszont hülyét kapok, ha anyósom megáll és olvassa, mert neki viszont semmi köze hozzá. Ilyenkor gyorsan elköszönök és lelépek. Nem tudom Kora, nekem is fárasztó etetni Koppányt, örülnék, ha már SZÉPEN és magától étkezne.
Gyula ritkán eteti, de neki nem fárasztó. Amit ő sem szeret, az a pelenkázás. Míg kicsi volt Koppány, szegény Gyula kapott pár adagot Koppánytól pelenkázás közben, főleg amikor még ugye híg volt a széklete a tejtől.
Ma én kaptam meg Koppánytól.
Úgy látom mindenki szép "kapcsolatban" van a szüleivel, anyóssal. Nekem anyum olyan típus aki nem igazán törődik velünk, néha a látszat kedvéért igen, de amúgy nem. Amikor szültem és még Őrbottyánban laktunk anyuéknál, akkor is anyós jött 2 hétre segíteni (igaz, én nem kértem, Gyulával beszélte meg). 1 hét után hazament, mert rájött, hogy semmit, de semmit nem tud segíteni, mert mindent tökéletesen megcsinálok. Persze addig nyeltem és nyeltem, mert nem lehet megmondani amit gondolok, mert akkor úgy besértődik, hogy hajjj... most is ez van, de ezt tényleg személyesen, mert betelne 10 oldal is vele.
Én is jól ki tudom fordítani a másik mondanivalóját. Gyula hülyét kap sokszor tőlem.
Akkor jól elvagyunk. Azért szegény Gyulát sokszor sajnálom, mert velem sem egyszerű pont emiatt élni. Ha valamit kétértelműen mond véletlenül, tuti, hogy a rosszabbikat fogom fel, aztán abból jön a civakodás...
Szegénykém... akkor Te sem alszok túl sokat Cuci mellett,ahogy én sem Koppány mellett. Gondolom jó hulla vagy minden reggel. Azt szokták mondani, hogy aludj te is akkor amikor a gyerek... na persze, én pl. nem tudok időzítetten aludni. Fáradt vagyok, de aludni nem tudnék. Meg ha alszik, akkor csinálom a dolgom, legalábbis akkor gyorsabban haladok. Ti hogy vagytok ezzel?
Majd elnézünk valamikor a kondi terembe, rákérdezek a gyermekmegőrzésre, mert nekem is jobb lenne. Hátha többeknek van rá igénye és akkor belevágnak és megcsinálják.
na most megyek, eleget írtam egyelőre. Tényleg össze kell pakolni meg kiteregetni (mert közben lejárt a gép is), meg elmosogatni, felmosni, porszívózni, stb... úúúúúúúúúgy utálok takarítani!!!!
Sziasztok, puszi!
na, fel is kelt...
Játszón:
Tegnap apával a medencéjében: