Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Ildianyu,

jot nevettem Lilin. Akkor tenyleg nagyon kipurdelhatott, ha falatharapas kozben elaludt. Ilyet meg nem is hallottam. Bar van 1 baratnom, aki hasonlo volt. Amikor nalam aludt es beszelgettunk meg villanyoltas utan, mindig mondat kozben aludt el. Ez akkor lett volna erdekes, ha reggel folytatta volna. Kép Kép

Krisztina,

miert nem mentek kenguruval?
Azert nem semmi Gergo. Jol lehagyta Jazmint. Ez azert tenyleg felhaborito KépKép Szegeny Jazmint mindenki lenyomja majd, mint a belyeget. Jovore be is iratom vmi kuzdosportra, de tenyleg.

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Sziasztok!

Enikõ: Fogadott volt a Vince Emõke? Mi a véleményed róla?

Gabó: Azért még bírd ki míg haza ér a férjed.

Kriszti: Ez igen. Lassan szaladni fog.

Ildi: Hát ez érdekes lehetett.

Gabi3

Mi megyünk!
inecsg

Sziasztok!

Én is szeretnék csatlakozni hozzátok. Kismama vagyok és a 15. hétben járok.
Egy két lányt azért ismerek közületek.

Ágci!
Remélem még rám ismersz. A dokim visszaengedett dolgozni és nem kell táppénzen lennem.

Orsi!
Nagyon eltüntél pedig küldtem neked SMS-t is. Most hogy egy topicban leszünk talán jobban tudjuk tartani a kapcsolatot.

Puszi

Andy
Andy

Gigi! Neked is mielöbbi babavárást kivánok akkor!
Igen olvastam, de nekem Újszeged kizárva, mi oda nem akarunk költözni. Ságvári v. Mihálytelek jön szoba.

Ágci! Sajna nem lehet annál szülni aki a Kaáliban kezel, pedig olyan rendes dokival még nem találkoztam. Sajna csak a 12. hétig lehet hozzá járni. És nem lehet magán betegük.

folyt. késöbb
Karmen
karmen

Sziasztok!
Andy: üdv közöttünk!

Ildi: Hát mi gyaloggal mentünk haza, mert a Flóci elaludt. Én kis naív azt gondoltam, hogy a Felsõ-Tisza parton a Pick mögött szépen el van takarítva a járdán a hó. Hát nem egyszer kellett megemelnem a babakocsit.

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

ANDYKép
ne haragudj, még nem válaszoltam Neked, de tenger a meló. De igyexem!

KARMENKép
még Neked sem válaszoltam, de pótolom, megigérem!

ÁGCIKép
Neked is megigértem, hogy irok, de sajna még nem jutottam el odáig... A héten már csak ma meg szerdán dolgozom, a többi nap szabi, jövõ héttõl táppénz.

Péntek óta kapom a szurikat, holnap kell Szegedre mennem UH-ra, kiváncsi vagyok, mennyi tüszõt lát a doki, remélem, jó sokat. Ahogy számolgattam, jan. végére már meglesz a beültetés, aztán már csak a + eredményért kell imádkozni.

EDELWEISSKép
örülök, hogy minden rendben nálatok. Olvastam ám, amit nekem irtál, de irni nem volt idõm, sajna. De most már itt vagyok nagyon az események sodrában Kép.

ORSIKép
igaz, hogy nálam még nem aktuális (remélem, mielõbb az lesz), de engem érdekelne a szopis párna (csak a férjem meg ne tudja Kép), mert itt Halason ilyenbõl nulla a választék, meg elég régen kitaláltam már magamnak, hogy nekem ilyen kell, és ha még az ára is baráti, akkor én jelentkeznék rá, ha más még nem tette. Mostanában elég sûrûn járok majd Szegedre, szerintem kivitelezhetõ az adásvétel. Megkérdezhetem, hogy mennyi az ára? És miért adod el? Nem vált be? Ha tudsz, légyszi még ma válaszolj, mert már csak szerdán leszek gépközelbe, akkor tudlak olvasni, otthon még nincs netünk. Szivesen el is megyek érte, mikor kocsival megyek, ha gondolod.

Puszi Mindenkinek, kismamának-kisbabának egyaránt, majd valami úton-módon jelentkezem, hogy sikerült-e a lombik.

KnéRita
knérita

Sziasztok,

ma voltam ctg-n es Gomboc koszoni szepen jol van. Kép Kép
Igazan rendes gyerek. Azt hittem nagy hasam van, de ma lattam a tobbi ctg-re jaro anyukat es meg kellett allapitanom, hogy nekem volt a legkisebb. Remelem azert lesz Gomboc 3 kila.
Ma is megcsusztam, de nem estem el.

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

SZijasztok!

Irta Ágci és utólag olvasom is, hogy volt ma találka a MikkaMakkában. Annyira sajnálom, hogy nem tudtunk menniKép A múlt 7en bejelentkeztem a kozmikushoz, ma 10:00-re. Egyébként milyen volt? Hány órát voltatok ott? Legközelebb lehetne akár a Tescoban is, az étterem részen van egy elkeritett jáccó"szoba", ott talán 100Ft/óra.

Én nem hallottam, hogy vinni kéne Hangát csipöszürésre, bár lehet, hogy azért nem mondta a doki, mert a 6 hetes csipöszürést is ö csinálta a saját UH-jával. 2 hét múlva megyünk a 15 hónapos szurira, akkor majd megkérdezem.

Az 1 éves szemvizsgálaton nekünk semmit nem kellett cseppenteni Hanga szemébe, meg utána sem. Csak rendületlenül báboztak és csipogtak Hangának, hogy a megfelelö irányba nézzen:-)

Gabomano! 3 napja megálmodtam, hogy Simon lett a kisbabád, mivelhogy fiú lett:-))) Mostanában mindig szülésekröl álmodom...ez öörület. Ma éjjel pl. azt álmodtam, hogy én szültem.

Ildianyu! jót nevettem Lili mambóján. Hát ilyet! Pont ilyen érdekes szót talált kiKép
Miért vágtad le Lili haját? Azokat a kis kunkorokat is levágtad?Kép

Fanita! köszi a képeket, nagyon teccettek. Marci olyan szép rajta! Még a férjem is megcsodálta.

Orsi! 2007 az nagyon messze van...

Kriszti! Most számolom, hogy Gergö is már 4 hónapos...uuuuu

Andy! Szia itt! Hol fox szülni és mikorra vagy kiirva?

Kármen! Akkor a mél cimed el sem árulod?

Szijasztok, Lara
lara

Szia Lara!
A klinikán fogok szülni és Dr. Mészáros Gyula a dokim. 2003. július 12-re vagyok kiírva.

Ritus!
Szorítok hogy sok szép tüszõd legyen.Kép Nagyon drukkolok hogy sikerüljön nektek is végre!

Pussz

Andy
Andy

Sziasztok,

Lara,

en meg azt almodtam, hogy kislanyom lett. Na de mostmar nemsokara megtudjuk.... Szerintem fius a hasam. Eleg hegyeske, Jazminnal szelesebben terult a pocakom.

Eniko,

Nina, fentebb mar irt a kisbabaja szinerol.

Andy,

te nem a ma megint megjottbol valo vagy? Szoktam neha olvasgatni. Siman estel teherbe? En Jazminnal az 1. inszembol, aztan sitty-sutty szoptatas alatt ujra.
Irj mar magadrol par szot!

Tenyleg ezba tobbiekre is vonatkozik, bar gondolom, meg mindig en vagyok a legoregebb Kép Kép

Annyi uj emberke kerult, hozzank, hogy megint jegyzetelnem kell, mint az elejen, amikor idekerultem. Kép Kép

Az utak meg mindig nincsenek eltakaritva.

Milyen volt a tallli?

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Szia Rita!
Úgy örülök, hogy írtál szopispárna ügyben! Nagyon jó egyébként, meg szép is, csak mivel nekem Tomi a második babám (az õ születése elõtt vettem), Jázminnál meg megszoktam a fekve szoptatást, így a szopispárnát nem tudtam használni. Nem csak szoptatásra lehet használni egyébként, hanem a babát beletéve, magára hagyhatod ha kiugrasz valahova, mert nem gurul le az ágyról. Az eredeti ára 15.900 Ft, gondoltam olyan 10 ezer körül megegyezhetnénk, és akkor én sem vesztek olyan sokat rajta. Mit gondolsz?
Telefonszámom: 06 30 392-6855
Orsi
jazmin_tomi

Sziasztok!

Hát elnézést, hogy nem jutottunk el a talira, pedig már úúúgy szerettem volna menni, de Cumika úgy döntött, hogy 9-kor kidõl az ébrenlévõk sorából. Majdnem 1,5 órát aludt, délután meg még 3-at(!). Szóval majd legközelebb.

Milyen volt? Élvezték a lurkók?

Lara,
igen ott olcsóbb a Tescóban, de a Mikkamakkában szerintem nagyon jó játékok vannak.Kép

Andy,
szia!!! Épp tegnap mentettem el a telcsiszámodat a mobilomon, és gondoltam rád. láttam a másik topicban, hogy visszamentél dolgozni, azért csak "megfontoltan".Kép

A táblázatba mindenkit beírok, talán még ma este lesz új, jó?

Most mennem kell a babihoz.
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok csajok!
Gabi3: Nem, nem volt fogadott dokim az Emõke, hanem õ volt ügyeletben amikor elkezdõdött a szülés! (Akkor már pár napja bent feküdtem a klinikán és amikor este 10-kor elkezdõdtek a fájások, lementem a szülészetre és pont õ volt ügyeletben) Nagyon rendes volt velem végig. Õ még kezdõ! Orvos már, csak még nem szakosodott. Rezidens vagy mi a neve Kép És épp ezért nagyon lelkiismeretes és segítõkész, és olyan finoman vizsgál. Azóta is hozzá járok, mindig beszélgetünk, nagyon figyelmes, kedves és úgy szeretem, mint ha a nõvérem lenne! Elõtte a fogadott dokim a Varga Tóth Andrea volt (akinél Orsi is szült) de belõle kiábrándultam teljesen, amikor közölte, hogy õ szerdán elutazik és jó lenne, ha elõtte szülnék......na nehogy már akkor szüljek amikor õ ráér, hát elmehet a búsba.......el is küldtem. Nem is engedtem, hogy szóljanak neki amikor beindult a szülés! Az Emõke tökéletes volt, csak az a paraszt Vajda ne ugatott volna bele. Bocsi, hogy ilyeneket írok, de iszonyatosan rühellem azt az embert /de nem is ember az ilyen/!! Egyébként ha elolvasod a szüléssztorit akkor rájössz, hogy miért, ott minden le van írva!!! A másik topicban van! Kép Az biztos, hogy én soha az életben nem fogom megengedni, még azt se, hogy rámnézzen, nemhogy még meg is vizsgáljon........

Ágci: Szerintem a szerelem nem fogyaszt. Esetleg a szex Kép De az nagyon Kép Na meg a torna. Hát azóta járok! És mondanom sem kell, egyre jobban érzem magam! Nem lettem én sokkal vékonyabb! Csak jobb a közérzetem és fittebb vagyok. Azon gondolkoztam, hogy elmegyek a B52-be, de kiderült, hogy ott csak ilyen ugrálós aerobik vagy mi van, az meg nem az én stílusom. Én a súlyokat szeretem emelgetni, annak legalább van hatása..... De a pasim mondta, hogy a Szvese pályán is van konditerem. Na most azt találtam ki, hogy oda fogok járni, ha Szegeden leszek! 2 helyre járok majd, itthon a régi helyre Szegeden meg a Szvesére! És akkor tuti a siker! Kép Remélem! Télleg, milyen fejlemények vannak veled kapcsolatban a torna dologról??? Kép

Andy: Szia és üdv közöttünk! Mesélj magadról (magatokról), hogy jobban megismerhessünk!!!

Ildianyu: Azért remélem gyorsan csináltál egy képek így Lilirõl??? Kép

Orsi: Igérem írok neked levelet és minden részletbe beavatlak majd! Puszi Kép Hiányzol!

FAnita: Köszi a képeket, megkaptam! Tök fura, hogy ilyen közelrõl van fényképezve. Az én gépemmel nem lehet ilyen közeli képeket csinálna sajna! Ügyi vagy!!

Mindenkinek pussz. Kép
Gabó, Vevike: Kitartás már nincs sok htra!!!!

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Nem sokan voltunk ám a talin. Gabi3, Norcsi és én. Eszti már nem semmi, úgy kotor. És 8900 gr. Lehagyta Lilit. Kép

Andy!
Üdv közöttünk! Láttalak már a friss kismamiknál is! Kép

Gabi3!
Lili is elaludt a villamoson, kb. fél órát aludt, aztán felébredt, utána meg semmi. De most nem aludt el evés közben. Kép

Gabómamó!
Pedig már nagyon izgultam! Lehet, hogy majd a következõ teliholdnál jön Gombóc? Gondolom, azt azért nem szeretnéd.

Lara!
Te gyanús vagy! Nem lehet, hogy ott is nõ egy babó?
Levágtam a kunkorokat is. Kép De muszáj volt, mert úgy nézett ki, mint egy hajléktalan. Teljesen rendezetlen volt, elöl a szemébe lógott, de csak néhány szál. Most azért kicsit jobban néz ki. Csak úgy sajnáltam! Kép

Ildianyu
ildianyu

Enikõ!

Azért én nagyon szeretem a Vajdát, ha nem baj, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Nagyon rossz lett volna, ha nincs bent a szülésemnél. És több emberrel is találkoztam, aki soha nem járt hozzá, csak szülésnél hozzá került, és a második gyerekét már nála szülte, annyira meg volt vele elégedve. Tudom, hogy ez neked nem vigasz, csak azért írtam le, mert nekem teljesen más a véleményem róla, és ha már az egyik oldal leírja a véleményét, akkor leírom én is.

Ildianyu
ildianyu

Sziasztok!

Sajna mi sem jutottunk el a talira, voltunk ugyan Szegeden, de csak késõbb. Ez már igazán tarthatatlan, hogy a távolság miatt ilyen kevés esélyem van találkozni veletek. No de van remény, mert ha (legkésõbb aug. végéig) kiköltözünk az ex-lakásunkból, valószínûleg Szegedre megyünk albérletbe. Valami szép, tágas lakást képzeltünk el magunknak, lehetõleg újat...

Ildianyu!
Marci produkált már hasonló elszunnyadást az etetõszékben.. Én is csak hüledeztem! Nagyon édesek, ugye? Nekem sikerült is lefényképezni az elsõ alkalmat, majd elküldöm, hogy összehasonlítsuk a pozitúrát! Sajnálom, hogy nem találkoztunk ma.

Ágci!
Írtam Neked emilt. A Manó angolról csak hallottam, nem ismerem. Esetleg majd kölcsönadnád egyszer?
Tényleg, mi újság munkafronton? Mikor kezded a "gályát"?

Gabómamó!
Téged csak reszel az ördög! Ha már nem esés, legalább egy kis csuszinka, mi? Egyébként ne búslakodj, szerintem én vagyok itt a matrónák matrónája...

Andy!
Én is üdvözöllek Téged! Nyáron szülni nagyon jó!

Gabi3!
Kellemes lehetett a súlyemeléssel egybekötött babakocsitologatás... Itt Makón is ez a helyzet: néha úgy haladok Marcival, mint azok a fickók a hóviharban a Delta fõcímében.
Megkaptad a képeket?

Lara!
Utána akartam nézni a Krúdy-féle álmoskönyvben, hogy mit is jelent az, ha vki szülésrõl álmodik. De sajna, rádöbbentem, hogy az Csornán van, a szüleimnél...

Rita!
Én is szurkolok Neked nagyon!

Enikõ!
Hol csavarogtál ilyen sokáig?! Egyébként az Emõke az a kis filigrán, barba hajú, szemüveges? Mert vele kapcsolatban nekem is nagyon pozitív élményeim vannak.

Orsi!
Írj már egy kicsit Magatokról is! Hogy van Jázmin és Tomi?

Puszi!

Anita
fanita

Ildianyu!
Még szép, hogy vannak jobb vélemények is! Ha nem lennének nem praktizálna! Én viszont egyetlen egy pozitív tulajdonságát nem tudom felhozni. És a Bogi majdnem meghalt miatta, úgyhogy én változatlanul utálom õt! De biztos szerencse kérdése is a dolog! Mint minden az életben! Kép
Puszi

ceniko
Szeged

Sziasztok Csajok!

Rita: Pihenj és termeljed a sok érett tüszõt!

Lara: Én már sokszor megálmodtam a Flóra kistesójának a születését. Legutóbb azt álmodtam, hogy azt mondták, nagyobb lett mint a Flóra (nála nem nehéz) 2500 körüli. Azért remélem ennél több lesz. Sõt emlékszem, hogy sürgettem a férjem, hogy hozza a fényképezõt. Ez volt a legfontosabb, összepkolva még nem volt.

Enikõ: Azért érdeklõdtem, mert egyszer nekem is volt vele dolgom. Amikor elõször bedurrant a cicim olyan tüzetesen kikérdezett és nagyon óvatosan vizsgált(három hetes volt a Fló). Nagyon alapos és kedves. Nekem nagyon szimpi volt. Gondolkoztam, hogy lecserélem a mostani dokimat.

Fanita: Hát nem fáztam az biztos.

Gabó: Csak óvatosan azokkal a csúszkálásokkal, esésekkel!

Jó éjszakát mindenkinek!
Gabi3
inecsg

Szijasztok!

Andy! Akkor Ildianyu babája után 2-3 héttel fog érkezni a tiedKép

Enikö! A B52-ben nem csak ugrálós aerobic van, hanem olyan is, amiben végig súlyokkal kell dolgozni, meg a steplépcsöt emelgetni, kimondottan erösités. Akik járnak erre a tornára, annak a fele pasi, mivel elég kemény. Van majdnem 10 féle edzés tipus, a steptöl, az ugrálóson át, az erösitésig, a kondi stepröl nembeszélve, ott egész óra alatt a kézben van a súlyzó és mindenkiröl csöpög a viz.

Ildianyu! Nem nö még babóKép Pedig már olyan jó lenne, jövö ilyenkorra remélem már lakni fognak benn.
Lehet, hogy elég lett volna csak a frufruját levágni, nem? Azért még lehet, hogy begöndörödik. Egyébként biztosan gyorsan meg fog nöni, nyárra már lehet gumizni.

Fanita! Nem az ország másik végére terveztétek a költözést? Na ne érts félre, nem akarlak küldeni, csak úgy emléxem, hogy még régebben ez volt a tervetek.
Majd nézd meg az álmoskönyvet azért:-))Még akármi kiderülhet.

Szijasztok, Lara
lara

Nézzétek milyen hosszú a táblázat!Kép
És reméljük nemsokára újra gyarapszik, drukkolunk!Kép

<pre>
Anyuka Gyerkõc/ök neve Születési idõ Születési hely Orvos

Andy Dr. Mészáros Gyula 2003. 07. 12.
Ágci Gábor (Cumi) 2001. 12. 04. Nõi Klinika Szeged Dr. Sikovanyecz JánosKépKépKép

BAnita Benedek 1999. 08. 27. 2-es Kórház Szeged Dr. Sári TamásKépKépKép
Bálint 2002. 08. 27. Nõi Klinika Szeged
FAnita Márton 2001. 07. 27. Nõi Klinika Szeged Dr. Sári TamásKépKépKép
Edelweiss 2003. ?
Enikõ Boglárka Lilla 2002. 03. 25. Nõi Klinika Szeged Dr. Vincze EmõkeKépKépKép
Gabi3 Flóra 2002. 04. 23. Nõi Klinika Szeged Dr. Sári TamásKépKépKép
Gabómamó Jázmin Hajnal 2001. 11. 03. Nõi Klinika Szeged Dr. Molnár G. Béla 2003. 02. 07.
Ildianyu Lili 2001. 10. 28. Nõi Klinika Szeged Dr. Vajda GyörgyKépKépKép 2003. ?
Kriszti Gergõ 2002. 09. 20. Nõi Klinika Szeged Dr. Molnár G. BélaKépKépKép
Lara Hanga 2001. 10. 24. Nõi Klinika Szeged
Mityka 2003. ?
Orsi Jázmin 2001. 02. 03. Nõi Klinika Szeged Dr. Mészáros Gyula
Tamás 2002. 06. 27. Nõi Klinika Szeged Dr. Varga-Tóth Andrea 2007? Kép
Nina Vanda Tamara 2002. ? Nõi Klinika Szeged
Norcsi Eszter 2002. 02. ? 2-es Kórház Szeged Dr. Ugocsai Gyula
Vevike Lili 2001. 03. 20. Nõi Klinika Szeged Prof Dr. Gellén JánosKépKépKép 2003. ?</pre>

Ágci

Kép
Ágci

Lara! Nagyon sok volt a melo, fönök is mögöttem állt, csak arra futotta hogy aláirjam, de fentebb ott volt az email cimem. Nagyon ritkán marad csak le, persze hogy nem titok Kép
De az sem lenne jó ha fönök rájönne milyen forumra irogatok, még titok a baba terv.

Gabomamo! Örülök hogy minden rendben volt a doki szerint. Azért vigyázz ne essél el megint.

Gabi3! Nem felejtettelek el, csak megint sok a melo, csak gyorsan beleolvastam mi volt tegnap.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Szia Andy!
Hát te hogy hogy itt? Van gép otthon? Úgy emlékszem mintha régebben csak a Hanságiból írtál volna. Nem hiszed el, de minden nap eszembe jutsz! Pláne, hogy az autós tanpálya nem messze van tõletek, úgyhogy hetente kétszer elgurulok arra az oktatóval! Csúnya vagyok, hogy nem válaszoltam eddig, de valahogy mindig elmaradt. Jól vagy? Simán zajlik a terhesség? Mészivel minden oké? UH-kép van a babáról? E-mailt tudsz küldeni? Õrzöm a rakás levelet amit írtál nekem régebben, de fel kellene lendíteni az e-mail forgalmat!
Lara! A 2007 tényleg messze van, gondolod ugorjunk neki hamarabb?
Pussz!
Orsi
jazmin_tomi

Sziasztok!

Tegnap voltam a nõgyogyinál és teljesen elkeserített! Nem szándékosan, mert próbált Õ megnyugtatni, de azért nem sikerült teljesen! Ugyanis Anna BPD-je 86 mm ami 33 hetes babának felel meg, én meg már 36 hetes vagyok és a FEM 69 mm ami meg 35 hetes Kép Kép Kép Nem tudtok nekem olyan http-címet mondani, ahol vannak BPD-adatok, vagy legalább megírni az ilyenkor "jó" adatokat?
Egyébként én még csak 2 hét múlva megyek ctg-re, és Anna igazán aktív pocaklakó, úgyhogy szerintem egészséges (doki szerint is), de azért egy kicsit nyugtalanító a dolog!
Azért történt jó dolog is, mert láttam az arcát Kép Kép Kép Olyan szépen látszott mindene, mintha legalább 3D-s lett volna! Igazán szép kis baba Kép Kép Kép

Rita!
Örömmel olvasom, hogy te Halasi vagy, mert én ott dolgoztam a MOL-nál mielõtt ide nem költöztünk a párommal, egyébként pedig Szankon laknak a szüleim! Sok-sok érett tüszõt kívánunk neked Kép

Orsi!
Köszönöm a biztatást, valahogy biztos lesz majd! A legnagyobb gondot az okozza, hogy egyikünk szülei sem itt laknak Szegeden, hanem legalább 1-1,5 órányira laknak innen és ha megint éjjel kell bemenni szülni, akkor nem tudom mi lesz Lilivel! Kénytelen lesz apa itthon maradni vele míg megérkezik a "felmentõ sereg", addig viszont én egyedül leszek bent és ettõl nagyon félek igazán! Reménykedem abban, hogy viszonylag közel a reggelhez indul meg a szülés és nem úgy hogy elfolyik a magzatvíz!!!

Na mára eleget beszéltem, de azért még benézek késõbb a BPD táblázat miatt.
Legyetek jók!
Éva
vevike

Eva,

Jazmin bpd-je 82 mm volt, azon a heten, amikor szultem, 37 hetesen. Amikor mentem szulni en is el voltam keseredve, hogy ping-pong labda feju gyerekem lesz, mert a teste normal meretu volt uh szerint. Aztan amikor megszuletett, mondta a doki, hogy nem is olyan kicsi a feje. Es vegulis teljesen aranyos volt Jazmin, nem lett kisebb a feje.
Engem kulonben az uh mar nem erdekel, nekem aztan mondhatnak barmit. Kulonben is ezek az adatok az atlagnak felenek meg, holott normal babanak szamit a 2500-4500 g sulyu baba, es gondolhatod, hogy 1 2500 g-os babanak a meretei azert kisebbek.
Nu fel a fejjel.
En ugy vagyok, csak 2500 g legyen, hogy ne legyen koraszulott, mert a masikat mar teljesitettem (37 het)De most ugy tervezem, hogy meg megvarom a 38. hetet. Jazminnal csak a 37 het volt a terv.

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Sziasztok!

Évi: Flóci bpd-je 88mm volt a születése elõtt egy héttel. 37. hétre született. Egy 36 hetes babónak 92 mm a bpd-je és 2750 g-os, 45 cm. Elméletileg!

Gabi3
Megyek mert a Lóci pakol!
inecsg

Off!

Lara! Évi vagyok a "Túl az elsõ napokon" topicból. Te írtál a levlistánkra?

Évi

Kovács sándorné
Évi
Sopron

Sziasztok!

Akkor nem is annyira kicsi Anna baba feje, csak azért érintett rosszul, mert Lilit is olyan kicsinek láttam (39. hét, 48 cm, 2790 g) és olyan "rémisztõ", hogy Õ még kisebb lesz, nem beszélve arról, ha nem éri el a 2500 g "álomsúlyt" és nem akarnak majd bennünket hazaengedni! Végül is még van több mint 3 hét, hogy összeszedjük magunkat Kép

Legyetek jók!
Éva
vevike

Eva,

ennyit az uh-rol.
Floranak nagyobb volt a bpd-je, megis fel kiloval kisebben szuletett.
Meg ha kicsi is a baba, majd megno. Mondom en. Nekem aztan elhiheted Eva, mert Jazmin tenyleg kicsi. Bar nem csodalom, mert megint nem eszik.

g.
gabomamo

Sziasztok!

Erika vagyok,egy 18 hetes csöppséggel a hasamban.
G.Orsinak voltam osztálytársa.Tõle tudtam meg,hol tudok szegedi kismamákkal "beszélgetni".Tudom hogy ti már jól ismeritek egymást de remélem bekapcsolódhatok közétek,így idegenül én is.
Én most egy magas afp miatt idegeskedem.

Ágci olvastam,hogy Neked is Sikovanyecz János volt a dokid.
Én is hozzá járok és nála szeretnék szülni.
A szülésnél is olyan rendi volt mint amilyen a vizsgálatoknál?Megköszönöm ha írsz róla egy pár sort.

Sziasztok!E.
Erika

Kicsit OFF, remélem, megbocsátjátok! Kép

Ágci!
Boldog névnapot! Kép Megkezdõdött már a tanfolyamod? Hogy megy? És a mi topikunk felé mikor jársz? KépKépKép

Márti+Ármin+Kép
márti

Sziasztok,

en ezt mar nemtom kovetni. Most itt ki kicsoda?
Szia Erika!
Mennyi az a magas afp? 8-80 mikrogram/liter a normal tartomany.

Marti,

te a hozzataplalos topicbol vagy nekem ismeros, ugye?

g.
gabomamo

Sziasztok

Ágci boldog névnapot és sok kellemes meglepetést a mai napra.

Jó sokat írtok, nem gyõzlek követni titeket "szabad szemmel, illetve olvasni". Kép

Láttátok hétvégén valamelyik nap (Aktiv/Fókusz), hogy egy Szegedi pár mûhibapert indított a Nõi Klinika ellen, mert szülésnél megsérült az anyuka gátmetszésnél, és a baba 2 nap múlva meghalt, mert az anyuka cukros volt, de a babánál ezzel nem foglalkoztak a klinikán (baba is cukros volt).
Tudom, hogy nem túl vidám téma, de jó lenne tudni, hogy melyik doki lehetett az. Tudtok errõl valamit?

Még nem régóta próbálkozunk a párommal, de úgy elterveztem, hogy ma bejelentem neki, hogy a baba az én ajándékom a névnapomra mindkettõnknek. Majd keresek más alkalmat, remélem nem kell soká várni. Kép
A gyógyszert nyáron hagytam abba, utána két hónap szünetet tartottunk, hogy kitisztuljak. Közben az akkori nõdokim talált nálam egy kis gondot, gyógykaparást kellett csinálni, utána megint két hónapig nem volt szabad "bebabózodnom". Ezért is tûnhetek a szemetekben kicsit türelmetlennek. Kép

Eniko ugye te írtál jókat Varga Józsefrõl. Meg mintha Katicabogar is hozzá járna. Katicabogár azóta is meg vagy elégedve vele?

Sziasztok
Gigi
gigi1

Gabomamo!
Szerintem a szopis topikban futottunk össze, mikor Ármin szájpenészével kapcsolatban adtál tanácsot! Ágci pedig (egyre ritkábban Kép) a 2001. június 1. után születettek topikját látogatja, onnan ismerem. És mivel oda keveset ír, néha megnézem õt (és vele együtt titeket is Kép) itt nálatok!

Márti, a titokzatos betolakodó KépKépKép
márti

Enikõ:
Nagyon szivesen küldenék képet,ha tudnék. De tul bugyuta vagyok és nekem nem megy.Talán ha kispapi kész lesz hamarosan a lakásfelújitással, akkor megkérem. De ha el lehet igy magyarázni akkor nosza rajta. Emilcimem sem titok
cak sajnos azt sem sikerült felrakni. De nem adom fel. Küzdök. De ha mégis majd egyszer itt taliztok a tescoban akkor majd lemegyünk, mert mi itt lakunk. Egyelõre Mert most éppen költözködésben vagyunk.

Nagypocisok:
Nagyon szoritok ám nektek.

Gigi:
Össze szoktam futni a klinikai büfés tesójával majd kifaggatom. Sok minden " hir" összefut ott.

Na megyek mert Vanda reklamál.
Üdv: NIna74
nina74

Sziasztok!
Gabómamó! Az én Jázminom is a 37. hétben született, így Tominál is ettõl a héttõl tûkön ültem, hogy mikor indul már a szülés. Biztos voltam benne, hogy õ is hamarább érkezik, aztán végül kitartott a 40. hétig.
Andy! Ahogy elküldtem az üzenetet, olvastam Áginál, hogy visszamentél dolgozni. Nem nehéz? Nagyon vigyázz magadra! Mekkora már a pocid?
Lara! Ahogy Ildianyu írta, nekem is nagyon gyanús vagy Kép Kép! Emlékszem a minapi levelemben én is rákérdeztem, nincs-e útban a következõ babó!
Gondolkoztam ezen a szülészorvos kérdésen, és szerintem nagyon függ tõlünk anyukáktól is, hogy kit tartunk szimpatikusnak, ugyanaz az orvos lehet ellenszenves valamelyikünknek, aki mondjuk másnak a legszuperebb doki a világon. Lásd Enikõ és Ildianyu eltérõ véleményét az orvosról, vagy itt vagyok én a dr. Varga-Tóth Andreával aki mellé kérek két napocskát, mert bár Cenikõnek nem nagyon jött be, én prímán megtaláltam vele a hangot. Andy pedig
Mészárosra esküszik, akit én otthagytam a másik doki miatt.
Eldicsekszem picit: Jázmin leszokott a cumiról Kép Kép! A múlt hét hétfõjén kidobtam a cumikát, mert már egész nap a szájában volt, csak az evéskor vette ki, és nem lehetett érteni jól a beszédét. Azt hittem nehezebb lesz, fõleg az elalvástól féltem, de könnyen vette az akadályt nagyon. Tomi baba hatalmas, lassan eléri a 9 kilót, és csak fél fejjel kisebb Jázminnál. Most múlt 6 hónapos, egyedül felül, négykézlábra áll, pár ebbõl a pózból elindulni még nem tud, folyton hasra esik. Nagyon jó baba, csendes, mosolygós, nincs vele gond egyáltalán. Teljes gõzzel szopizik, van, hogy egész nap csak a cicit fogadja el, más kaját nem. Mindegy, tej van bõven. Az éjszakákat sajna nem alussza át, legalább 4-5 alkalommal ébreszt s enni kér.
És még valami: 80 kilóval mentem szülni (borzasztó még leírni is), de most már 60 kiló vagyok kereken Kép! Még 5 kiló mínusz és teljesen formába hozom magam.
Szia Erika! Örülök, hogy sikerült idetalálnod! Majd írok!

Még valami eszembe jutott! Gondolom mindenkinek van olyan babaholmija otthon amit a gyerkõc egyszer sem használt, mert vagy pikk-pakk kinõtte, vagy mégsem vált be valamiért, de más talán szívesen megvenné a bolti ár alatt. Nekem is van sok Brendonból, La Halle-ból származó ruhácskám, amitõl szívesen megválnék, az árából meg vehetnék újakat. Esetleg egyszer összejöhetnénk valahol és rendezhetnénk egy kiárusítást. Mit gondoltok? Vagy hülyeség? Emlékeztek Áginál is milyen hamar gazdára talált a téli overál, ketten is licitáltunk érte Gabómamóval. Majd írjátok meg mit gondoltok!

Orsi
jazmin_tomi

Sziasztok!
Hogy itt újabban micsoda forgalom van Kép!

Vevike: A Bogit 1 hetet túlhordtam így a 41. hétre 2980 grammal és 49 cm-rel született! Én csodálkoztam a legjobban, hogy miért ilyen kicsi a gyerek, mert hiszen én sem vagyok épp egy kis darab!! Kép De egy-kettõ összeszedte magát és mára a korához képest is nagy baba lett belõle! Nem azon múlik, mit mond az UH. Felejts el, ha ficánkol eleget és jó a közérzeted, akkor semmi gáz! És ne feledd, hogy egy kissebb babát (állítólag) könnyebb megszülni Kép Mondjuk nekem ez nem tûnt fel, de az okosok így mondják!! Kép Ja és még valami. Tudtommal Rita is a halasi Molnál dolgozik Kép Kép Kicsi a világ Kép

Orsi: Úr Isten mekkora Tomi baba. Mindjárt lehagyja Jázmint! Te Orsi, mivel eteted? Biztos, hogy csak szopik? Kép Azért elég rossz lehet, hogy nincs egy átaludt éjszakád sem. Nem sok egy kicsit egy 6 hónapos babától, hogy éjjel 4-5x is felkel szopni??? Bogi 3 hónaposan is már max 2x kelt fel!Ügyi Jázmin, hogy kihúzta cumi nélkül! Te meg bátor vagy, hogy egyáltalán el merted tõle venni Kép Egyébként az Andreával nem volt gondom a terhesség alatt, csak amikor a végén a kiírt idõpontnál elõbb meg akarta inditani a szülést,(mert szabira ment 2 hétre) akkor lett tele a bili hirtelen Kép!! Tudod, azért nem akkor fogok szülni amikor az orvosom ráér!

Gigi: Igen. Egy barátnõm szült nála, és õ maximálisan meg volt elégedve vele! Csak jókat mesélt róla. Egyszer én is voltam nála vizsgálaton és nagyon rendicsek volt! Ja és terhesgondozásra (a kiskönyvecskés pecsételõsre) is hozzá jártam, mert körzetileg hozzá tartozom, és nagyon aranyos volt mindig! Szerintem jó fej és emberileg is, meg szakmailag is megfelelõ! Neked mi a véleményed róla? Kép

Nina: Türelmesen várok Kép (mármint a képre) De tényleg nagyon érdekell milyen lehet a picilány Kép A Tesconál laktok?? Mi is közel lakunk hozzá. A Micimackó bababolt utcájában! Vanda milyen paraméterekkel született? Nagy baba volt? Bocsi ha már írtad fentebb, de nem emlékszem rá! Kép

Erika: Mennyi az Afp-éd? Biztosan a 16. héten vették le a vért? Nem lehet, hogy pár nap csúszás van a dologban??? Megismétlik??? Nekem is rossz volt az elsõ Afp-és eredményem, megismételték és az már tökéletes lett! Tudod a 16. hét, az nem biztos a 16. hét! Az orvos hiába kalkulálja ki az utolsó vérzés idõpontjából, úgy sem fogja tudni pontosan megmondani. Csak te tudhatod! De ne aggódj, ezt az Afp-és dologt nyugaton már nem is csinálják, mert egyrészt nem "jön be", másrészt pedig csak csomót idegeskedsz teljesen feleslegesen! Szóval nyugi, biztosan nincsen semmi gáz!

Karmen: Ne is mond meg a fõnöködnek a babaprojectet! Sõt egyik kollégádnak se, nehogy felmondjanak neked mielõtt megfoganna a baba. Tudod olyan szépen ki tudnak tenni a munkahelyedrõl és még bírósághoz se tudsz fordulni, mert a munkáltatónak mindig vannak kiskapuk Kép Én tapasztalatból tudom! Kép Sajna! És ne beszélj róla tényleg senkinek, mert nem biztos, hogy magába képes tartani a titkot a kedves kolléganõd! Nem általános jelenség, de sajna van, és sosem tudhatod, hogy ki "szúr hátba". Sajna ma Magyarországon a munkáltatók valahogy nehezen tudják tolerálni, hogy egy alkalmazottja esetleg szülési szabadságra menjen! Az pedig ha 3-4 gyereket akarsz, már szinte bûn! Kép

Lara: Nekem ez a stepp aerobik, meg egyéb ugrálós dolgok sem szimpik! Biztosan jó az. Másnak!Kép De nekem valahogy nem jön be! Én a súlyozást szeretem, de azt nagyon Kép Meg a gépeket, azok viszont a B52-ben tudtommal nincsenek. De javíts ki légyszi ha nincs igazam! Te jársz oda? És milyen egy edzés? Azért leírhatod, érdekell!!! Kép Elõre is köszi!

Ildikó: Azért remélem nem haragudtál meg rám az miatt, hogy nem vagyunk egy véleményen!!??? Lehet, hogy csak rossz napja volt a dokinak és nem mûködött nála a rendszer! Viszont ez majdnem a Bogi életébe került, úgyhogy én akkor sem fogom õt csípni! Te Ildi nem is mondod, milyen a lakás? Megszoktátok már??? Még nem voltam nálatok, hány szoba is van? Picúrnak külön szobája lesz vagy Lilivel együtt lesznek? Fiút vagy kislányt szeretnétek? Nevek?? Kép

Ágci: Olyan titokzatos vagy, nem írsz semmit a torna dologgal kapcsolatban! Van már valami fejlemény???????

FAnita: Igen õ az! (a doki) Róla még rosszat tényleg nem hallottam. Lehet azért mert kezdõ és még nem volt túl sok paciense Kép De nagyon rendes az biztos!

No mentem. Pusszancs mindenkinek!

ceniko
Szeged

Sziasztok,

Marti,

aha, tenyleg, mostmar emlexem.

Gigi,

a ctg-n volt 1 anyuka, aki varga Jozsefhez jar. Azt mondta jo , csak furcsa es sokat szeret beszelni. Nu en ennyit tudtam meg rola.

En nem lattam a Fokuszt/Aktivot, de hihetetlen, hogy nem foglalkoztak a babo cukraval, ugyanis szules utan rogton megnezik minden babojet. Jazmin alacsony cukorral hipoglikemiaval szuletett es rogton tomtel cukorral es rendbe is jott. Szerintem ezek a musorok nem korrektek. Mindket fel meg lett kerdezve? Csak azert gondolom, mert a multkor volt 1 eset benne es en ismerem a csajt, aki benne volt es persze nagyon fel van tupirozva a dolog+fele sem volt igaz.

Orsi,

te mostansag milyen sokat irsz Kép, ez nagyon jo. Tehat 1 ketgyerekes anyuka is igy raer? Remelem fel ev mulva velunk is igy lesz. Tenyleg tukon ulok a szules miatt Kép
Engem a La halles cuccok erdekelnek. Es Jazmin elalszik rendesen cumi nelkul? Nem is sirt? Mert nalunk is alvashoz kell, de ugy , hogy 1 a szajba 1-1 a kezebe. + meg 6-7 darab csak ugy szetszorva a kisagyba.

Ugy nez ki, hogy nem megy a ferjem csutortokon pestre, szerencsere, de jovo penteken igen. Bar azt mondta, csak akkor megy, ha mar szultem. Na kivancsi vagyok.

Orsi, Banita,

nagyon gyanusak vagytok nekem ezekkel a fiukkal. Aruljatok mar el, mivel tomitek oket???

Ugy laccik ez a telihold tema nem jott be. Jazminnal azert jott be, mert o a terhesseg alatt vegig erzekeny volt a teliholdra, mindig gorcsolt olyankor. Szerencsere Gomboccal nem gorcsoltem.

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Enikõ:
Párom mamija is abban az utcában lakik. szoktam arra járni. Pénteken is megyek. Ha véletlenül összefutunk bátran kiabálj rám! Te biztosan megismersz.Kép))
Nina
nina74

jujjj nem is tudtam hogy igy kell csinálni most mégegyszer kiprobálomKép (:
nina74

A szomorút hogyan kell???
nina74

Fú mire elolvastam ezt a sok mindent!!

Sziasztok!

Ágci: Boldog névnapot kívánok neked!

Gigi: Az esetet csak a Bumerángban hallottam, annak is csak a felét. Azért durva lehetett. Néha belegondolok velünk is elõfordulhatott volna, már mint a meghalás. Kiráz a hideg. Az én férjem csak akkor hitte el igazán, amikor az ultrahangos monitoron meglátta a kis szivét, meg a kezeit és lábait.

Gabó: Azért örülök, hogy meg tudjátok oldani, hogy a férjednek nem kell elutaznia. Ma a Flóci sem evett túl jól. A répa fõzibõl megevett 50 ml-t, uzsira a fejére kente az almát, utána megivott vagy 100ml alma-szõlõ levet. Este azért jobb volt. Lócinak is alacsony volt a vércukra.

Erika: Üdv közöttünk. Írj sokat. Mikorra vagy kiírva, fiút vagy lányt szeretnétek? Meg vannak már a nevek? Nálunk még a Flóra meg sem fogant már meg volt a neve. A szülõágyon még nem volt fiú nevünk, persze tudtuk, hogy lány lesz.

Nina: Hogy megy az alvás éjszaka?

Enikõ: Multkor elolvastam a szüléstörténetedet. Jó tudni, hogy mi a következménye a bimbóstimulációnak. Ha jól emlékszem nálam is bent volt a Vajda dokibácsi, nekem burokrepesztést csinált. Azt hittem leugrok az ágyról úgy fájt. Egyébként meg tök jól bírtam a fájásokat. Szerintem nem igaz, hogy könnyebb megszülni egy kisebb babát. Mert nem tud igazán segíteni, hogy minnél hamarabb kijusson a szülõcsatornából. A Flóci húsz perc alatt bújt ki.

Fanita: még mindíg nem kaptam meg a képet.

Jó éjt mindenkinek!
Gabi3

Ja! A férjem szerzett nekem egy kis unalom ûzõt. Hazahozott 25 kg répát. Megpucolom, feldarabolom, megfõzöm, összeturmixolom és leteszem a fagyiba. Jó kis meló. Azt mondta esténként segít.
inecsg

Nina: Ezt hogy csináltad? Gabi3
inecsg

Sziasztok,

Agci,

boldog nevnapot!!

Gabi3,

szerintem ne turmixold le a 25 kg repat. Mi lesz ha Floci mar nem akar pepeset, csak darabosat enni. Akkor ott lesz 20 kilo megfozott leturmixolt repafagyi. Mit csinaltok vele. Lehet, hogy par kilot megcsinalnek, ami Jazminnak kb 2 evig kitartana, ha mindennap is enne belole. A tobbit csak pucold meg es fagyaszd le. Legalabbis a tobbi normalisan evo baba, mar nem nagyon eszik pepeset, gondolok itt Gabora , Lilire, Hangara. Gondolom azert 2-3 honap alatt meg nem eszik meg Floci 25 kilo reppat, nem ?

Nekema burokrepesztes egyaltalan nem fajt.
Szerintem sem konnyebb a kicsi babat megszulni. De majd beszamolo rola.

Jazmin is imadja a fejere kenni a kajakat.

Kepzeljetek el, mondom kiprobalom Jazminnal a pottyos baba tusfurdot. Csipi a szemet. Eddig ha Gabisat hasznaltunk es a szemebe ment, akkor sem sirt soha. Most meg 2x is. Hat igen a Gabi az Gabi. Bar most jut eszembe, hogy lehet, hogy nem a tusfurdot, hanem a habfurdot kellett volna kiprobalni?

Nina a vigyori fej az : es )
szomoru : es (
egymas utan szunet nelkul.

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Kép
Névtelen

Kép
Névtelen

Kép
Névtelen

Sziasztok,
Enikõ,
gyorsan válaszolok, hogy nehogy elfeljtsem, sajnos nem tartok, elhalsztva.

Köszönöm szépen a jókívánságokat, aranyosak vagytok!Kép

Gabi3, Nina, ha az egérrel rámentek az ábrára, és kicsit rajta tartjátok, megjelenik, mit kell begépelni, hogy olyan legyen. Egyébként:
: ) = Kép : ( = Kép csak nem kell szóköz.

Nina,
alvás? Ha a képernyõ baloldalán rákattintasz a Segédletek-re, akkor lenyílik, ott rákattintasz a Regisztráció, Profil fülre, és ott tudod regisztrálni magad. Akkor kapsz azonosítót, lesz profilod, oda tudsz nagyon egyszerûen képet felrakni. Csak nem legyen túl nagy.

Húúú, gyõztelek bennetek olvasni. Tök jó.

Erika,
majd magánban írok a dokiról, 1-2 napon belül, mert mostanában igen leköt a kisfiam. Reggel egy gyors olvasás, este pedig a levelzés, és ha ide is írok éjfél mire ágyba kerülök. Szóval, ami késik nem múlik. Egyébként nyugodj meg, tényleg olyan.Kép
És természetesen üdv itt közöttünk, és várjuk a bemutatkozást. Majd szép lassan minket is megismersz.

Gabómamó,
ne aggódj, minden rendben lesz. Hogy érzed magad?

Orsi,
szerintem jó ötlet. nekem is lenne cuccom. Nálunk akár lehet is vmikor, ha jó.

Lara,
mi van veletek? Hanga hogy van?

Mi jól vagyunk, de mint írtam elég sokat foglalkozok Cumikával. Sokx el van õ egyedül is, de a gépet képtelenség bekapcsolni mellette, már nyomul az ölembe, és üti a billentyûket, húzkodja az egeret... Ha a gépen nézünk vmit, pl. mesét az egyszervolt. huról, és már unja, int, hogy tovább, vagy fogja az egeret, hogy gyorsabban kapcsoljak...eszméletlen.Kép
Nagyon jól alszik, gondolom, ma nem fog, hogy ezt megírtam nektek. Este szopi után rámmosolyog, hogy elég volt, veszem, viszem át a másik szobába, apa puszi után beteszem az ágyba, õ meg alszik reggelig.Kép Olyan édi. MMár mondja, hogy NEM, és integet is a fejével. Azt még, hogy igen még nem tudja mondani, de tisztán érthetõen mutatja, és bólogat hozzá, ha vmi kedvére valót kérdezünk. Pl. menjünk fürdeni (vacsi után), bólogat, mutatja, hova menjünk, és ha kivesszük az etetõszékbõl, csak azt nem monjda, hogy gyertek utánam.Kép Már indul fürdeni KÉTLÁBON.:o Nagyon aranyos!

Bocs, ha hosszú voltam,
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

Éva!
Ne izgulj, biztos csak egy kicsit kisebb Anna. Ha nagy baj lenne, biztos mondta volna a doki.

Ágci!
Boldog névnapot!

Orsi!
Nem semmi Tomi baba! Jázmin is ilyen jó volt? Én kicsit félek, mert mindenki azt mondja, hogy akinek az elsõ baba nyugodt, a második nem lesz az. Bár ez is biztos hülyeség.
Nagyon ügyes vagy a kilókkal. Hogy csinálod?

Erika!
Üdv itt köztünk! Mennyi az a magas AFP?
Én is most vagyok 18 hetes. Kép

Enikõ!
Persze, hogy nem haragudtam meg. Miért tettem volna? Mindenkinek megvan a saját véleménye, olyan doki meg úgy sincs, aki mindenkinek jó lenne. Kép
A lakás nem olyan jó, és egyébként is albérlet. Így aztán veszünk egy lakást, csak még minden olyan bizonytalan. Valószínûleg csak azután, miután meglesz a baba. Elõször biztos nem lesz Lilivel egy szobában, majd csak késõbb. Nekem mindegy, hogy fiú lesz-e, vagy lány. Ha fiú, Dávid, ha lány, akkor fogalmam sincs.

Ildianyu
ildianyu

Nekem sem fájt egyáltalán a burokrepesztés. Kép
Ildianyu
ildianyu

Ildianyu,

nem hulyeseg. Kép Akinek az 1. babaja nem nyugodt, annak 2. babaja igen v. legalabbis nyugodtabb, remelem. Ugy megerdemelnem, nem?
g.
gabomamo

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?