Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok ismét!

Ildi! Nagyon tetszettek a levelek. Tényleg majd elsírja magát az ember lánya..... Cukorfalatok ezek a babók.

Köszönjük a dicséretet! Én elfogult vagyok, mint minden anya a saját gyerekével, de én elolvadok Szilárdtól!

Tegnap a védőnőtől hasonló tanácsot kaptunk mint tőletek. A gyerkőcöt egy kicsit éheztessem ki, és akkor tutira jobban eszik. (mert ugye csak a csillagok leimádkozása és a kelléktár felvonultatása mellett eszik) Azt mondta adjam neki a kaját, de ha nem hajlandó enni akkor fejezzük be, és 3-4 nap múlva tutira enni fog. A darabos kaját azt mondja még nem baj ha nem eszi, viszont azért kínálgassam vele, és majd megszokja ezt is. Tegnap reggel olyan klasszul megevett kb 20-30kenőmájasos kenyér falatkát, már örültem. Tegnap előtt a sajtos kenyeret kiköpködte. Ezen felbozdulva ma reggel is adtam a kenőmájajsos kenyeret, na ma már nem aratott osztatlan sikert. Ugyanarra a sorsa jutottak mint a sajtosak..... Viszont ma nem vettem elő egy csomó mindent kaja közben , hogy elbolondítsam..... Mintha egy kicsit jobban evett volna....de azért nem akarom elszólni.

Gabi! Már a nyulak úgy néz ki nem jutnak el soha hozzád. Arra gondoltam oda adom a postásnak, hogy vigye el anyósodnak. Szerinted elküldjem így? Vagy elveszne?? Hogy is hívják őt? Ha elküldhetem írd meg, mert az ajándékra így is elég sokat kell várni....

Na kellemes hétvégét mindenkinek!

Zita irigykedem a kirándulás miatt. Guszti nagyon a kenyér amit sütöttél. Ügyik vagytok, hogy még kenyeret is tudtok csinálni.

Kép
szuzy

sziasztok!
Ma nagyon szabad vagyok :D :D Eszterke és én vagyunk csa itthon, többiek mentek Egerbe :wink: :wink: Remélhetőleg ő meg ügyes lesz anyának, és el tudom tünteni az óriási halom vasalnivalómat :D :D Igaz ma ágyat húztam, így úton van a következő adag :? :? :?
Holnaptól csütörtökig amúgy is viharokat mutat megint, úgyhogy amit ma lehet kimosok.

Szuzy
hát így is el tudod juttatni a nyuszikat :wink: :wink: felétek Beró a postás? Anyósom, pedig Kissné Kati néni :wink: :wink:
Te tavaly szülté a
Babakötvényt hol csináltattátok meg? Itt Pásztón ki foglalkozik vele?
Az Otp-t tudom, hogy igen.
Képek nagyon jók. Hú mennyit változott Szilárd, a névnapi képek óta is. Ezzel a hajjal meg igazi nagyfiús :wink: :wink:

Zita
ez a NyÍrjes jól hangzik. Mondjuk én a tóban fürdések ellen vagyok, annyi fölösleges tragédia van belőle :cry: :cry: szóval ez a rész nem bolygat, viszont a többi jól hangzik. Lényeg, hogy valami lekaszált helyet találjunk ahol kedvükre játszhattak a gyerekek, és nem takarja el őket a fű :wink: :wink: :wink:
Bogrács nekünk elég kicsi van :cry: :cry: az kb. 8 személyre elég, gulyáslevessel :wink: :wink: :wink:
De szerintem sima nyársalás is lehet :wink: :wink: :wink:

Többiek, akik mégnem nyilatkoztak :?: :?: Timi, Szuzy, Móni

na este olvastam el az előző oldalt, és most nem emlékszem miről volt még szó :oops: :oops: :oops: ezt küldöm, és később majd olvasok, és újra írok :D :D

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Sziasztok!

Na ma jöttek is a redőnyösök, 18e ft-al röviditették meg a pénztárcámat :x :evil: Megáll az ember esze, h egy ilyen semminek tünő munkáért mennyi pénzt képesek elkérni! Komolyan mondom, h ha vki megmutatja én is megcsináltam volna, annyira nem is kellett kiállni az ablakba :?

Szuzy
Nekem sem egyformán eszik Dani, pedig én aztán igazán nem panaszkodhatom egyik gyerekre sem. Van olyan nap, mikor mindent eltüntet a tányérjáról, viszont olyan is szokott lenni, h szinte hozzá sem nyul az ételhez :roll: Ha belegondolsz mi sem eszünk egyforma mennyiségeket :wink:

Most megyek összeporszivózok egy kicsit, még jó, h tegnap nem tettem mert csupa szemét lett a föld az ablakok előtt.

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
mókuska

Sziasztok!

Ugy látom hiába jöttem, nincs mit olvasnom :cry: Én most elköszönök egy pár napra, estefelé megyünk anyáékhoz és én lent is maradok a gyerkőcökkel, majd szerdán v. csütörtökön fog értünk jönni apa. Mindenkinek további jó hétvégét és szép napokat kivánok!

Kép
Kép
mókuska

Kép

Kép

Kép

Képek a tegnapi kirándulásról. Szőke csaj a nővérem, kék pólóban meg apa, szemüvegben sógorom.

Majd még jövök.

Móni
Kép

Kép
horvathne.d.m.

Sziasztok!
Móni! Biztosan jó volt a kirándulás! A sógorod mellett ül a férjed? Mert nekem innen két kékszínű póló látszik....
Látom a baby taxi nálatok is nyerő. Szilárd is imádja, és nem csak ülni szeret rajta, hanem előszeretettel tolja is.
Könyörgöm, hogy birod ki, hogy még most sem voltál dokinál. Én amikor kimaradt a menstruációm egy hét múlva már rohantam is. Az igaz, hogy még nem látott semmit, de én nem birtam tovább a bizonytalanságot.
Merre kirándultatok?

Nem olvastam vissza, de Gabi szavaiból arra következtetek, hogy közös bográcsozást vagy nyársalást terveztek.... Hát jó lenne, bár nem tudom, hogy miként tudnánk megszervezni. És hol gondoltátok? Valahol a természetben? Végül is én benne lennék..

Gabi! Nekem fogalmam sincs, hogy hogyan hívják a postásunkat. Ősz, hullámos haja van. Szeret nagyon beszélgetni. Ha ebből tudod??? Ha meglátom küldöm a nyuszikat....

Éheztetni nem éheztettem, de nem is erőltettem az evést. Mintha jobban enne, remélem ez a tendencia folytatódik!
Még az alvást kellene valahogy megoldani. A múlt héten volt, hogy 50 percig kellett ringatni mire elaludt. A hátam már totál kivan. Jó lenne ha kiságyában elaludna. Lehet megpróbálok melleé feküdni és úgy altatni, de olyan türelmetlen vagyok ilyenkor. Gyorsan szeretném ha elaludna, hogy utánna tudjam csinálni a dolgom. Vagy egy kicsit gépezni, esetenként kicsit lepihenni. De ha dolgom van kifejezetten idegesít, hogy fekszem. Így lehet nem sikerül ez a mellé fekvős altatás. De azért megpróbálom. Ti, hogy szoktattátok le a gyerkőcöt a kézben alvásról. (már akinek ott aludt el)

Móni! Rólad is szeretnénk ám képet látni!!!!!

Na üdv mindenkinek
Szuzy

Kép
szuzy

Sziasztok!

Szuzy, a férjem a szélső kék pólós, a ducibb. :))

Tudom hogy a másikra gondolnak sokan, de nem. A másik a házigazda, egy baráti kör tagja. TEsóm haverjáék, és minden alkalommal meghívnak minket is. Tök jó dolog, gyerekek ismerkednek, játszanak, a szülők meg kidumálják magukat.

Altatás, nekem Levi most kez, 18hónaposan úgy aludni, hogy lefejszünk a nagyágyba, mellémbújik és iszik tejcsit. 5perc és alszik. SZuzy hátha bejön, próbáld meg. Délben és este alszik így, ha este, akkor át is rakom a kiságyba. Éjjel pedig kézben alszik vissza üdítővel.

Gabi, ha megyek megnézem magamnak a dokit, de még nem tudom kihez menjek és mikor. Várok egy hetet, hátha addig eszembe jut vmi okosság.

Ildi, ha tudsz gyere te is, remélem jót kirándultok.

Timi, Zita??????? Merre vagytok?

Móni
Kép

Kép
horvathne.d.m.

Kép

Ez vagyok én kb 2hónappal ezelőtt.

Móni
Kép

Kép
horvathne.d.m.

Sziasztok!

Móni, kösz a fotót, most legalább már tudom kihez kötni a hozzászólásokat!
Tegnap is jártam itt, de mivel nem volt sok hozzászólás nem esett jól írni.
Tegnap délután meglátogatott a barátnőm (gyöngyösről) így dumcsiztunk egy jót. Szerencsére Szilárd is jól viselkedett, és az alvás is gyorsan ment, így tudtunk mellette trécselni!

Nálunk este nincs gond az altatással, ugyanis vagy a tápszer ivása közben, vagy utánna cicin elalszik. A napközbeni szokott gond lenni. És éjszaka ha fölébred (mint ma is) beteszem magam mellé az ágyba és előbb-utóbb általában elalszik. Mondjuk van amikor egy óra hosszát is kapálózik mellettem.
Persze ilyenkor nekem sincs alvás.

Móni! Üdítőt adsz a picurnak???? Vigyázz ezzel nagyon mert a fogai bizony megsínylik az édes italokat. Főleg éjszaka veszélyes mert ugye utánna tutira nincs fogmosás. Erről jut eszembe. Ti mikor kezdtétek a fogmosást a lurkóknál? Mi még most nem mossuk, ha jól emlékszem a doki azt mondta, hogy 2 éves koráig nem nagyon kell neki mosni, csak édes teát, üdítőt ne nagyon adjunk neki. Én nem is szoktam. Általában vizet iszik (még mindig felforralom, kell még?) Csak reggel kap egy deci gyümi levet, mert az jót tesz nálunk a nagydolgoknak!

Tegnap és ma megint szépen evett Szilárd, bízom a folyamat sikerében, s ha már ez lesz az általános hozzá kezdünk az alvás illetve az altatás átszervezéséhez!

Lányok! Merre vagytok? Írjatok!
Szép napot mindenkinek!

Kép
szuzy

Sziasztok!

Bocsi, hogy nem jövök, de valahogy nincs kedvem. Kicsit rossz a hangulatom és erre nekem a legjobb gyógymód az elfoglaltság. Ez alatt a házimunkázást kell érteni. :lol:

Móni!
Nekem egyszer már elküldted az arcképedet, ugye? :wink:
Nagyon sok cukrot tartalmaznak az ücsik, valóban érdemes odafigyelni. :wink: Most még te szabod meg, hogy mit igyon Levike, épp elég lesz majd a sok cukros nyalánkság akkor, amikor nem igazán tudod kikerülni. :lol:

Szuzy!
De jó olvasni a soraidat! :D Barátnőzés: :D :D
Örülök, hogy rendeződik a kajálás Szilárdnál. :D További sok sikert és kitartást, türelmet kívánok. És tudod, fő a nyugalom, semmi para!!! :D
Én, ha emlékeim nem csalnak kb. 1 éves koráig forraltam a vizet (talán Dávidnak már addig sem). Ha nem "bízol " a csapvízben próbáld meg a Babavizet. Nekem is itták egy időben... :wink:

Gabi!
Jobban vagytok már? Olvastam a szomszédban, hogy betegeskedtek. :(

Sziasztok!

Timi

Kép

Kép
thimó

Jaj, a fogmosást elfelejtettem. :oops:

Nekem az a véleményem, hogy azért érdemes "mosni" a fogacskákat, mert így szokja a fogkefét és nem lesz idegen tárgy neki majd, amikor már ténylegesen használni kell.
Szóval ez valóban csak ismerkedés: pici fogkefe, icipici fogkrém és egy kis dörzsike este fürdés kapcsán. :D No meg azt is mondják, hogy érdemes a gyerek előtt mosni fogat, mert azzal is beleivódik az, hogy a fogmosás rutin-tevékenység. :wink:

Sziasztok!

Timi

Kép

Kép
thimó

Szuzy, Timi. Nem rendes ücsit iszik Levi. Alacsony gyüm tartalomm és szénsav és tartósítómentes. Én sem vagyok hülye:) :lol: :lol:

Fogmosásnál még nem tartunk. Sajna ha családi hasonlat lesz, senkinek nem egészséges a foga. Hiába mostam én is kicsi koromtól, tönkrementek a fogaim.:(

Babavíz tényleg jó. Bár sima szénsavmentest is adhatsz forralva.

Dobok egy képet a nappali alvásról:

Kép

Tejcsi utánédes a pihenés.

Na ennyi voltam,majd jövök.

Móni
Kép

Kép
horvathne.d.m.

Helló! Az előbb írtam, és közben Szilárd kikapcsolta a gépet......

Móni! Aranyos Levi így kiterülve. Mitől fáradt ki ennyire? Sokat játszik?

Timi! Mitől rossz a kedved? Munka ügyben van valami újság?

Most nekem sincs kedvem írni, olyan lusti vagyok.....
Sziasztok

Kép
szuzy

sziasztok!

Én is bekukkantok :wink: :wink: :wink:
Most ez a hét nálunk is elég pörgős volt, na meg a páromék nem jártak dolgozni :cry: így együtt voltunk többet :wink: :wink:

Ma meg Eszterkét le kellett vinnünk a dr. nőhöz, mert amit az ügyeleten kaptunk szemcseppet nem volt jó, így kaptunk másikat.
Így nem is oltják be holnap, mert van valami felső-légúti fertőzése is :roll: :roll:

Na én is elég lassan javulok...sőt. Ma már fájt a fülem is, meg én is elkaptam a szememre ezt a francot :roll: :roll:
Estére kezdett a hangom is elmenni ( apa jót mosolygott rajta :twisted: :twisted: )

Szuzy
a fogmosást már kezdheted. Sőt vannak babafogkefék is :wink: :wink: arra is tudsz pici fogkrémet rakni. Na meg először lenyelik a fogkrémet úgyis, legalábbis az én gyerekeim úgy csinálták :shock: :shock:
Viszont ha megy Veletek, ténylegesen szokja a rendszert :wink:

Timi
sajnálom, hogy rossz hangulatod van. :cry: Gyere beszélgetni, hátha sikerül kicsit kikapcsolódnod :wink: :wink:

Móni
Levente édes ahogy alszik :D
Mikor fogsz menni dokihoz?

Na jó éjszakát!!!!

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

jó reggelt!

Na apának is tetszik az ötlet, hogy a Nyírjeshez menjünk majd :wink: :wink:

Zita
ott lehet horgászni is? vagy kell hozzá engedély? Mert az főleg bolygatja, már régen voltunk horgászni :wink: :wink:

Szuzy
este az lemaradt, igen az a postás az akit én mondtam :wink: :wink: de jövő héttől teljes itthon a kiscsapatom, és úgyis kell a program, szóval jöhet a játszótér is-csak kevésbé meleget kéne kifogni. Bár így nekünk már a 4 óra utáni időpont is jó lesz :wink: :wink: addigra Szilárd is felébred.
Biciklit megjavították?

Timi
Te meddig hordod a fiúkat oviba?
Ugye már elfogyott a házimunkád :wink: :wink: szóval ma gyere beszélgetni. Ma márén is itthon leszek, és vasalok :? :? azért most már nem bánom, hogy a gőzölés funkció tönkrement a vasalómon :twisted: :twisted: így nem csinál olyan meleget.
Sajtos kiflit megsütötted?
Én kefírest készülök sütni cseresznyével, remélem megtalálom a receptjét :wink: :wink: :wink:

Móni
mi ujság veletek? valami változás?
Meleget bírod? bár nekem mind terhesség ugye úgy alakult, hogy nyáron voltam kisidős terhes, az6ért úgy elviselhető a dolog.

na mindkét csemetém itt ül. a derekam már majd lestzakad, na majd később jövök.
Szerintem ma már I(ldi is lesz. :wink:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Sziasztok!

Móni!
Bocsánat, nem gondoljuk egyáltalán, h hülye vagy! Kéretik, nem megsértődni. :lol: Ja, és azt is gondoltam, hogy nem Fanta és társaikkal itatod, de a sima ücsikben, tehát a gyümölcsleveknek nevezett italokban is sok a cukor (szerintem). :wink: Most ne úgy értsd, hogy nekem nem ittak ilyeneket. Dehogynem, csak mértékkel... :D

A fogromlásra való hajlam tényleg genetikai dolog is. :wink:
Képzeljétek, nálunk a családban apai ágon a rokonoknak mindenkinek kilukadt az első két fog között. Nekem is, és most már Benikének is. :( Pedig suvickoltam a fogam mindig és Beni is mindennap "mos" fogat. Benikének még csak egy picike lukacska van a két fog között. Fogdoki lesz belőle. :wink:
Szóval nekem is lukas volt, betömték kb. 10 évig bírta ez a Uv-fényre keményedő tömés. Aztán az idén kiesett a tömés és a fogam is letört. :cry: Remélem, most a nyáron megtudom csináltatni, mert igencsak feszélyez, hogy ilyen. :wink:

Nagyon jó ez a kép a kiterült Leviről. :D Édes nagyon!
Te hogy vagy?

Gabi!
Sajnálom, hogy ilyen fránya betegségeket kaptatok. :cry:
Ez a szemváladékozás nem kötőhártya-gyuszi, hanem valami más? :shock:

Nálunk az oviban zárlat van bari-himlő miatt. Az ANTSZ rendelte el. Csak az viheti oviba a gyerkőcét, aki írásban adja, hogy tisztában van a tényekkel. :wink:

Nekem a srácok még a jövő héten járnak oviba, aztán szünet!
Örülök, hogy itthon lesznek, de kicsit tartok is , mert olyan rosszak mostanában. :evil:

Nem tudom, hogy jön e Zita, így, ha nem baj válaszolok helyette: Igen, lehet horgászni. Fizetni gondolom kell, de gondolom van napijegy is. :wink:
Na, ha én rátudom beszélni a férjemet, hogy menjünk el, majd a horgásztársra hivatkozom :D .

A házimunkám újratermelődik. :lol:

Nincs egyébként semmi különös oka a rosszkedvemnek. Magam sem tudom, szerintem csak megzizzentem egy kicsit a melegben. :lol: Úgy általánosságban szeretnék már elmenni egy kicsit nyaralni, pihenni. Jó lenne lazítani, nem csak nekem, hanem a férjemnek is. :wink:
A gyerekek -nálatok nem tudom, hogy viselik a meleget- nekem extra rosszak, engedetlenek, makacsok. :shock: :twisted:
Nem lehet bírni velük. :shock:
Most délután beszerveztem nekik egy gyerekzsúrt, ez plusz 5 gyereket jelent. Gyűjtöm az erőt.... :roll: és sütöm majd a palacsintát nekik. :lol:

A sajtos kiflit még a múlt héten megsütöttem. Nagyon-nagyon fincsi. :D Egyedül azzal nem vagyok kibékülve, hogy minden kört 16 cikkre kell vágni és feltekerni. Egyenként... :P Így én újítottam, csak 8 cikkre vágom a köröket. Nagyobbak ugyan, de sokkal gyorsabban kész vagyok. :oops:
A férjemnek is nagyon ízlett, a srácok meg különösen szeretik az ilyesmit. Köszi szépen a receptet. :D

Szuzy!
Tessék pótolni az írásodat! :D

Zita!
Ház lefestve? :wink:

Szép, verőfényes (ebben nincs hiány...) napot kívánok mindenkinek!

Timi

Kép

Kép
thimó

Sziasztok!

Na végre van olvasni való. Azt nem igérem,hogy én is nagyon gyarapítom...
Délelőtt 9 körül voltunk kinn Szilárddal sétálni, mert 1000 fokot jósoltak, gondoltam most még hüvös van. Aztán meg este szoktunk sétálni, de akkorra meg esőt jósoltak. Mire haza értünk úgy szédültem, hogy azt hittem elterülök. Most letettem aludni a kicsit, gondoltam én is lefekszem amíg lehet. Ehelyett jöttem ide a géphez. Ez már függőség....

Na majd holnap megyünk a Rossmannba, nézek baba fogkefét és krémet is. Most néztem, hogy a bébi italok le vannak árazva, így betankolunk belőle. Ja és láttam esőkabátot is valami 250 Ft-ért így azt is veszünk ha lesz még...

A palacsinta sütésen én is gondolkodom, de az is lehet, hogy gofri lesz belőle. Ma nem főzök még van egy adag husi leves, egy adag göngyölt hús krumplival és egy adag savanyú bab füstölt husival, így esszük a maradékot. De gondoltam estére jöhetne egy kis nasi mellé. Este 10 körül mindig éhen halok...De már olyan fáradt vagyok, hogy inkább lefekszem minthogy ennék. Pedig rám férne. Meg nem is tudom mi esne jól. Szóval úgy gondoltam valami édesség kell ide!

Móni! Egyébként én sem nézlek hülyének. A tesó gyerkőcei mindig üdítőztek, pedig ő sem hülye, de nem lehetett velük birni. A kislány pl a kóláért volt oda, de annyira, hogy ha meglátta hogy isszuk akkor szabály szerűen remegett érte. (pedig pici babuci volt még) Nos ilyenkor kénytelenek voltunk egy-két kortyot adni neki. Szóval utánna már csak dugiban ittunk ilyeneket. A sima gyümölcslé meg literszámra ment náluk. Ebből tanulva én nem igazán adok Szilárdnak ilyeneket. Meg ilyen kukoricapehely puffasztva és társait sem. A nővéreméknél ez is kiló számra ment, persze a kaja nem kellett. Így nálunk ez sincs!

Gabi! Ha látom a postást elküldöm. Attól még találkozhatunk. Bár mostanság sose látom, pedig korábban minden nap találkoztunk....
Remélem meggyógyultok mielőbb!

Lányok! Ti készültök valahová nyaralni?

Gabi! A kefíres süti receptje engem is érdekelne!
Szép napot mindenkinek!

Kép
szuzy

Szuzy
nekünk Krisztikének Mamm-os volt az első fogkefe (még babalátogatóba kaptuk :wink: )annak az egyik fele olyan rücskös, rágókához hasonlító, azt ugye nem baj ha rágja. a másik fele rendes sörtés, de pici és bírta is a gyűrődést sokáig :wink: ahhoz képest sokáig, hogy pl. Adrinak bármennyiért veszek fogkefét 1 hét múlva az összes sörte kifelé áll neki :shock: :shock:

na az én fogaim is katasztrófálisak :cry: :cry: :cry: én már annyit szenvedtem velük, pedig ha nem is szeretem de eljárok fogorvoshoz :cry: :cry:
Nekem már itt helyben nagyon fogat sem tudnak húzni :? :? általában Starjánban kötök ki a szájsebészeten, ott is volt már szájsebészeti műtétem is, mert a kihúzott fogam helye nem csontosodott renesen, és inkább pici csontdarab vált le, úgyhogy a foghúzástól másfél évre fel kellett nyitni az ínyemet.....na de ez hosszú. Nekem annyira sűrű, hogy szépíteni még koronákkal sem lehet, szép fogam csak rendes bolti fogsorral lehetséges, azt meg inkább nem. Amíg van saját ez marad, utána majd jön a másik :? :?

Nekem a gyerekek imádják a szénsavas üdítőket :? :? az apjuk veszi is szorgalmasan, mert ő is azokat issza.
Én teás vagyok, most már ha velem vannak a gyerekek azt is isznak :wink: :wink: nyáron az is lesz, az tuti :wink: :wink: :wink:

Közben megsült a kefíres, hát nem lett valami nagy szám :shock: igaz a kefírem 2 napja le volt járva, de nem nézett ki rossznak :roll:

Timi
a szomszédasszony szokta nagyobbakra csinálni a sajtos kiflit, én kicsinek szeretem. Neki van, hogy nem sül át rendesen :shock: :shock: lehet, hogy sütőhiba is :wink:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Gabi!
Vissza jöttem... nem tudok nyugodtan pihenni, ilyen nyughatatlan vagyok.
Most jutott eszembe, hogy pár napja kérdezted a babkötvényt. Én a K&H-ban csináltattam hozzá start számlát. Én ugye ott dolgoztam. Azt hiszem kellett hozzá születési anyakönyvi kivonat, lakcím kártya és ez nem tuti de lehet a tb kártya is. Aztán kellett egy határozat a tb-től, hogy ki fogja kapni a családi pótlékot. Na aki kapja, az a szülő kezelheti a start számlát. Az ő dokumentumai is kellenek, személy ig, ha van lakcímkártya és tb kártya. (és ő személyesen is jelen kell, hogy legyen)
Egy pár hónap múlva utalta a kincstár a 40 e Ft-ot. A kamat 6 % körül van. Kezelési ktg évi 1% a befizetések után. Évi max 120e Ft-ot lehet rá befizetni. És az állam a befizetett összegek után ad 10%-ot, de évi max 6000Ft-ot. Vagyis ha havi 5000 raksz be, tudod maximálisan kihasználni az állami támogatást. ( de nem muszály szerintem havonta rakni, be lehet akár egy összegben is, de ez nem tuti) Na mondjuk ez nem egyszerű, főleg 3 gyerkőccel. De ha Te akarod rakhatod 1000 Ft-al is, csak akkor kisebb az állami támogatás. De ha 10000-et teszel be, akkor sem ad az állam maximum évente 6000-t.
Ennyit tudok róla.

Az én férjem is nagy üdítő fogyasztó, bár ebben a hőségben jobban megy este a söröcske. Meg kell mondjam azt én is többre értékelem... Na nehogy azt higgyétek, hogy alkoholista vagyok, de egy pohár sör a vacsi mellé jól esik. Persze nem főzelék mellé....

Szóval ,hogy van az a kefíres süti?

Kép
szuzy

Sziasztok!

Itthon vagyunk! Délelőtt megjártuk a dokit és a várost, őrült meleg van :? De muszáj volt, postán is voltunk + rendeltem holnapra virágot. Aztán menet közben eszembe jutott, h sütni kéne vmit holnapra, igy elmentünk a boltba is. Persze fogalmam sem volt mivel rukkoljak elő, igy több mindent vettem amiről ugy gondoltam, h szükséges vmilyen sütihez :lol: A pénztáros csaj mondta is, hogy huuuu itt vmi finomság készül, mire válaszoltam, h majd elválik, egyenlőre azt sem tudom mihez kezdjek a cuccokkal :lol:

Nagyon jó volt ez a pár nap! Mikor este hazaértünk egy dögmeleg "katlan" fogadott, akkor döbbentem rá, h milyen jó hüsi volt anyáéknál a házban :shock: A gyerekeket alig lehetett berángatni az udvarról, Dani minden nap 1/4 7 körül ébredt és már indult is le az ágyról, h ki, ki (ki az udvarra) :lol: Minden ajtót be kellett zárni, h legalább a reggeliig kibirják odabent :lol:

Most megyek, mert főznöm kell és a sütit is el kell kezdenem :wink: Közben ugy döntöttem, h csokis torta lesz, most lesz kipróbálva először ez a recept, remélem sikerülni fog :wink:

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
mókuska

Szuzy
köszi az infót. El kéne már intézni :?
Fizetni 5000 ft.-ot akarunk havonta. A 2 nagynak Fundamentát rakunk, ugyanannyival :wink: :wink: ígty jó is, mert az a fajta ami nekik van olyan már nincs, ill. arra már nincs állami támogatás :wink: :wink: szóval mindenképp jól jön ki :D

Kefíres:
1 kefír
1 kefíres pohár cukor,
1 tojás
fél kefíres poh. étolaj :arrow: :arrow: ezeket jó habosra kikeverni
fél cs sütőpor (én ezzel csináltam) v. 1 kávés kan. szódabikarbóna
2 kefíres pohár liszt

gyümölcsöt tettem bele a végén :wink: :wink:
Előmelegített sütőben kell sütni, tűpróbáig

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Gabi! Ez a süti jól hangzik. Olyan egyszerűnek tűnik az elkészítés, és kevés hozzávaló kell hozzá. Még azt mond meg légyszi, hogy ez mekkora tepsibe való adag. Gondolom, hogy kisebb fajtába nem a nagy gáztepsibe. Mindegy milyen gyümölcs kerül bele? Itthon barack van az is jó? Rá kellett döbbennem, hogy 1 tojás van itthon, így se palacsinta, se gofri nem lesz, de ebbe a sütibe pont elég lenne.....

Ildi! Örülök, hogy jöttél újra! Kitartást a sok pakolni, mosni valóhoz... Mert gondolom az most lesz bőven!

Üdv
Szuzy

Kép
szuzy

Szuzy
hát elég kicsi tepsibe raktam.
Viszont egyszerre elég, legelább frissen elfogy nem szárad meg :wink: :wink:
Akitől kaptam a receptet ő azt mondta gáztepsibe való adagot ő nagydobozos kefírrel csinál :wink: :wink:

Már megint majd szétesik a fejem, ez eső előtt szokott lenni, annyira nyom. Igaz ma mostam ismét, úgyhogy tuti esni is fog :roll: :roll: :roll: ez már eléggé rendszeres mostanában :shock:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Gabi !Köszi! Ezt ki fogom próbálni!
Sajnos az én fejem is fáj rohadtul! Nem beszélve a hátamról és a nyakamról. Pedig tegnap voltam masszíroztatni...... Úgy látszik ez minden nap is jöhetne!

Kép
szuzy

Sziasztok!

Csajok, én sem gondoltam hogy hülyének néztek, azért tettem : :lol: :lol: :lol: !

Meleget elég jól bírom,még, bár vásárlásnál kkidöglök. Van gy kis emelkedő a boltig,odafelé könnyű, bár Levi visszafelé indul a boltba. Hazafelé gurulni lehet. Mi lesz velem még később?

Ma megjelent anyám, váratlanul. Hát mit ne mondjak, kifáradt Levi. Már most alszik.

Időjárás: mi sem vagyunk túl jól.Néha olyanok vagyunk mint akinek gutaütése van. Meg vagyunk hülyülve.

CSajok tegyetek már fel recepteket!? Oké?
A fornettis is érdekelne, meg vmi gyors és fini. Recept ügyben nem vagyok otthon. Én nem tudok, csak kérni és megcsinálni.:):):)

NA jó éjt mindenkinek.

Móni
Kép

Kép
horvathne.d.m.

Sziasztok!

Az én délelőttöm katasztrófálisan alakult :? Még csak most indultak el apáék, negyed órás késéssel. Lili végignyávogta az öltözést, frizura készitést, már azt hittem megszaggatom, annyira felbosszantott :? Apa meg a multkor kiszedte az alkalmi cipőjéből a füzőt (a lovagló csizmába kellett :roll: ) és persze most jutott eszébe, h nem hozta vissza. Természetesen nem találta meg :roll: Még jó, h van egy fekete szandálja amit fel tudott venni a cipő helyett :roll: KÁOSZ a köbön!!! Ja, reggel Dani leesett a székről, a szeme mellett van egy piros csik és extra nyügös. Még jó, h az étteremben nem volt hely és a sógornőmék lakásán lesz az ebéd.

Most megyek és lefektetem Danit, aztán elmosogatok mert persze apát hiába kérleltem már este is :x Na és még hajat is kellene mosnom :roll:

Szép napot mindnekinek, este jövök és teszek képeket a csokorról (lehet, h én vagyok nagy igényü, de 5e-ért vmi extrábbra számitottam :shock: ) és a tortámról, ami nem lett nagy szám, de sztem fincsi lesz, legalábbis a krémje tuti volt :wink:

Kép
Kép
mókuska

sziasztok!

Ildi
Te legalább kaptál virágot :!: :twisted: :twisted:
Mi ma délelőtt itt Pásztón az összes virágboltot végigjártuk, és sehol nincs virág(kiszolgálás se :shock: :shock: )csak a megrendeltekért lehet menni :roll: :roll:
Ugye nekem egy pici csokrocska kell, 3-4 szál virágból :roll: :roll: de ugye még bejutni sem lehet :shock: :shock:
Még jó, hogy van ismeretség Taron :wink: :wink: de ott is 10 szál gerbera volt, abból 5 a miénk lesz, na, hogy minőségileg mit kapunk :shock: holnap kiderül :wink: :wink:
Állítólag nincs virág a nagykerekben sem-verekednek érte :roll: :roll: jó, hogy itt a nyár, szezonja van :evil: :evil:

na azért kiakadtam, a ballagás holnap 10 órakor lesz :roll: :roll: az évzáró pedig kedden, este fél 7-kor.Még jó, hogy apa pont délelőttös, így majd ő megy :wink: :wink: amúgy is az egész procedúra olyan másfél óra :!: szokott lenni :roll:

na este jövök, és rakok képeket is :wink: :wink: most vasalok egy picit :? :? hagy kopjon a kupac, van megint jó nagy :roll:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

hát bíztam benne, hogy mire megint idejutok lesz mit olvasni, de nincs :cry: :cry: :cry:
Merre vagytok????

Ildi
milyen volt a ballagás, bírták a gyerkőcök ebben a fülledt melegben?

Apropó meleg a jövő hétre 35 fokot jósoltak :shock: :shock: :shock: mi lesz velünk???Rászokunk a hidegkajára is :twisted: :twisted: :twisted:

Móni
majd leírom a receptet, de most kislámpánál nem nagyon látok :shock: :shock: fejből meg nem megy :oops:
Döcögés :wink: :wink: jó túllenni rajta, 10 perces utat 25 perc alatt tettem meg én is :roll: :roll: de úgy lihegtem mire felcaplattam a dombon, mert ugye azon kell hozzánk feljönni :roll:

na akkor egy pár kép
Kép
Kép
Kép ujjszopizás közben :wink:
Kép Adrika az új szemüvegben
Kép olvasás közben :wink:
Kép nagylányosan-ülve

Ja, és ma délelőtt egyenes terepen is hasra fordult Eszterke, és a kezét is kihúzta. Eddig a kiságyban nem nemt, most úgy aludt el, hogy előtte hasrafordult, szóval már ott is sikerült neki :D :D

Jó éjszuakát, remélem hétvégén azért benéz valaki :wink:
Kép Szép álmokat!!!

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Sziasztok!

Lányok!!! Ne már!!!! Igy ki fog halni a topic :( Timi barátosném merre jársz? Zita?

Mi 8 körül értünk csak haza, jól teleettük magunkat a sok finomsággal :wink: A tortám nagyon fincsi lett (de tényleg) :lol:

Gabi
Én a virágot már csüt. de. megrendeltem. Igaz éppen zárva volt a virágüzlet, mert akkor kapták az árut, dehát ők sem hülyék, h elküldjenek egy megrendelőt :wink:

Amugy időközben megbarátkoztam a csokorral is... És akkor a képek, köztük olyanok is, amik anyáéknál készültek :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Vasárnap a telken flekken-parti lesz, apáék munkatársaival, vagyis csak egy részükkel. Holnap megyünk vásárolni, mindent elő kell készitenem, szóval ez a hétvége nem a pihenésről fog szólni. Jövő szombaton meg megyünk Ceglédre Aqua parkba, remélem klassz legy és élvezni fogják a gyerkőcök :wink:

Kép
Kép
mókuska

Sziasztok!
Csak bekukkantottam, már nagyon álmos vagyok így csak rövid leszek...
Gabi! Jó lett a kefíres süti. Igaz dupla adagot csináltam, ezért kicsit vastag lett. (nem gáztepsibe sütöttem) Így elég nehezen sült. De azért fini volt. Legközelebb vagy a tepsit növelem, vagy csak egy adagot csinálok, s akkor lesz igazán tuti.
Nagyon édes Esztike, már igazi hölgy. Nem beszélve Adriról. Jól áll neki az új szemüveg. Gondolom egy kisebb vagyonba került. Krisztián is olyan nagy fiúnak tűnik!
Na jó éjt mindenkinek!

Kép
szuzy

Ildi!
Úgy látszik egyszerre írtunk!
Jók a fotók nagyon. Biztos hülyének nézel, de nekem Dani meg Szilárd tökre hasonlítanak. (így mindenféle rokoni kötelék nélkül) Ahogyan néz, és ahogy a száját tartja, tiszta Szilárd. Huncutság a szemében és egy kis maszat! Hát enni való. Látszik, hogy jól érzik magukat. Megy a játék, és boldogok!
Hát nagyon szépek a Te gyerkőceid is. A kislányt meg hát irigyeljük, így fiús anyukák....

Kép
szuzy

Sziasztok!

Én majd leszek ma, de most teljesítenem kell a fiúknak tett igéretemet. Egész héten azzal nyúznak, hogy csináljunk papírsárkányt. :D Most kerestem meg itt a neten, hogy is kell csinálni, így neki is fogok még ebédkészítés előtt. :D

Jajj olyan nagyon jók a képek! :D Vannak kipróbált süti-receptjeim, egyszerűek is, majd írok én is. :wink:

No, ha a srácokat sikerül alvásra bírnom ebéd után, akkor jövök!

Addig is szép napot mindenkinek!

Ildi!
Ez nagyon izgi hétvégének néz ki nektek! :D Jó készülődést és jó szórakozást kívánok! A jövő hét: :lol: :lol: -tuti élvezni fogják a gyerkőceid.

Abbahagytam!

Timi

Kép

Kép
thimó

Sziasztok!

Timi
Jó, h jöttél :lol: Sok sikert a sárkány készitéshez!!! Képet kapunk majd róla? :wink:

Szuzy
Lehet, h tényleg van hasonlóság a fiuk között :wink: Biztos az is sokat tesz hozzá, h mindkettő szőke és ahogy elnézem elég egyforma a fejformájuk is :lol: Én elsőre nagyon fiut szerettem volna. Aztán mikor megtudtuk, h kislány lesz egy ici-picit rossz volt, aztán rájöttem, h milyen klassz lesz, gyöngyörü ruhákba öltöztethetem és ha már nagyobb lesz milyen jó barátnők leszünk :wink: Mostmár nagyon örülök neki, h igy alakult :wink: :lol:

Móni
Igy buksiból egy szupergyors és szuperkönnyü piskóta recept:
30 dkg cukor
2 tojás
1 tejföl
30 dkg liszt
1 cs. sütőpor
Az egészet jól összekevered, tepsibe rakod, esetleg megszórhatod bármilyen gyümölccsel (friss, fagyasztott, befőtt...), de akár nagyon pici csokidarabkákat is szórhatsz rá, v. csak simán megsütöd és utólag készitesz rá vmi krémet....

Most megyek, mert de. be kell vásárolnunk holnapra, aztán mindent előkésziteni.... Lili nincs itthon, maminál aludt, de majd Danit is átvisszük legalább addig amig a bevásárlást letudjuk.

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
mókuska

Helló!

Nos, sikerült a fiúknak elaludni. :D

Gabi!
Jól áll Adrikának az új szemüveg. Komoly nagylánynak látszik benne. Mondjuk az is, ugye? :D
Krisztikéről nekem - hasonlóan, mint Szuzynak Daniról - Dávid ugrik be. Pedig annyira nem hasonlítanak, de a keskeny pofikájuk és a szemük szerintem hasonló. No meg persze, szinte egyforma idősek is. :D
Irigyelek azért, hogy Esztike cumizik is, ujját is szopizza és szopikál is. Az én fiaim egyedül engem használtak arra, ha cumizni akartak. :roll: Pedig komolyan mondom, nagyon szerettem volna, ha elfogadják a cumit. Sehogysem sikerült. :x Milyen jó lett volna, amikor kórházban voltam az alig 1 éves Dáviddal, aki még javában szopizott, de akkor ott a rota-vírus fertőzés miatt nem kaphatott és nagyon sokat sírt. Nagy segítség lett volna a lenyugtatásban a cumi. :wink:
Húú, a kicsik már 3 hósan hasrafordulnak? Nem korai ez még? :shock: Mindenesetre gratulálok, nagyon ügyi! :D Jönnek majd az izgalmas idők számodra: már nem fog ott maradni, ahová leraktad, hanem elgurul, majd elmászik, majd elszalad. :lol:
Azért milyen csodálatos nem, hogy az újszölött kis csomag kb. 1 év alatt milyen hatalmas változáson megy át? :D
Nagyon bírom Eszternek ezt a gyanakvó nézését, mint amilyen a fürdéskor is. :D

Sajtos kifli nekem átsült így nagyobban is. :wink: Arra nem panaszkodhatom, hogy nem süt a sütőm, inkább az a gond vele, hogy megégeti a sütiket, ha nem vigyázok. :wink:

Tegnap hallottam a tv-ben, hogy apáknapja van. Hát gondoltam, hogy csinálok a férjecskémnek pizzát. Sőt, még Pepsit is vettem hozzá. :wink: (nagyon-nagyon szeretem a Pepsi-colát, de elég ritkán veszünk.)
Na csak azt akarom kihozni ebből, hogy a pizzámat majdnem sikerült megégetnem. :x

Tudjátok még melyik üditőt szeretem nagyon, de ezt is azért biztos, mert nem iszok gyakran: a Vilmoskörte-nektárt. :D Az esküvőnk vacsorájakor is csak azt ittam. Már a pincér automatikusan hozta az újabb-és újabb pohárral. :D

Meleg: én is hallottam, hogy kb 5-10 év múlva olyan melegek lesznek nálunk, hogy pálmafák és más déli növények -gyümölcsök simán elélnek majd. :shock:

Móni!
Örülök, hogy jól vagy. :D Semmi hányinger? Hát ez az általános gyengeség érthető a te állapotodban. Próbálj meg pihenni. :wink:

Van nekem egy szuper kis süteményrecept gyűjteményem. Nagyon nagyon sok receptet tartalmaz képpel együtt, ha érdekel és ha sikerül, akkor szívesen átküldöm neked E-mailben. :wink: Innen származik a netről és nem én gyűjtöttem össze, hanem csak elmentettem magamnak. Sok sütit már kipróbáltam belőle. Nem bonyolult receptek. No, majd jelezz, ha kéred. :wink:

Szuzy!
Nem semmi, ahogy felvezetted a babakötvényt! :shock: Vérbeli banki szakember. :D

Nyaralni mi készülünk és remélem lesz is belőle valami. :wink: :D Ugyanis tavaly is készültünk egy pár napra a Tisza-tóhoz, de a férjem munkája miatt nem tudtunk elmenni.
:(
Most a Balcsira szándékozunk menni. A férjem egyik munkatársának van ott nyaraló és odaadja nekünk. :D Mondtam a férjemnek, ha ő dolgozni szeretne mégis, akkor levisz minket és én jó elleszek a két sráccal. :lol: Erre azt mondta, hogy menjünk le akkor vonattal. :shock: Ezt csak cikizésből mondta, mert ismer, hogy nem igazán vagyok toppon a pesti közlekedésben(metró, villamos stb) és ugye a vonat valamelyik pályaudvarról indul. :lol: Persze nélküle úgysem lenne az igazi a nyaralás. :wink: No, majd meglátjuk.

Ildi!
A csokor nagyon jól néz ki! :D Nekem nagyon tetszik, olyan jó kis formabontó, nem az a szokványos. :D

Jól kitaláltátok ezt a leruccanást anyudékhoz. Látszik a képeken, hogy a gyerekeknek Kánaán volt. :D Édesek, ahogy eszik a málnát. :D Lilike helyrejött már? Ha jól emlékszem betegeskedett, mielőtt anyudékhoz mentetek. :wink:

Ezt a receptet én is szoktam csinálni. :D Én meggyes-kevertnek nevezem, de teljesen ugyanez. :wink:

A sárkányeregetés nagyon jól sikerült!
:D Több variáció megnézése után végülis erre esett a választásom: http://www.sulinet.hu/tart/fcikk/Kgc/0/20504/1

Nagyon gyorsan megtudtam csinálni a két sárkányuszt és még alkoholos-filccel rajzoltak is rá a fiúk. :D Próbáljátok ki, tényleg működőképes!

Ez most megy, mert közben megérkezett a férjem. :D

Kép

Kép
thimó

Sziasztok :D

A múlt héten voltunk 18 hetes uh-n, de nem tudták megmondani, hogy kisfiunk lesz-e vagy kislányunk. Azt szeretném tőletek kérdezni, hogy tudtok-e Starjánban 3v4D UH-ról, és ha igen, hol lehet jelentkezni, ki csinálja, mennyibe kerül, meg ilyesmi. Köszi, ha valaki válaszol! :D

Puszi mindenkinek. Hajrá!
boboka4

Szia Boboka!

Vannak köztünk tarjáni illetékesek, bizti segítenek. :D

Nos, hoztam képeket a sárkányeregetésről:
Kép Dávidka sárkánya használatban
[img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1182003993.09.jpg[/img Benikeé... :D
Nagyon élvezték a srácok. Jól el is ment a délelőtt a sárkányozással. :lol: :lol:

Timi

Kép

Kép
thimó

Na, mégegyszer a Benikééről a kép:
Kép

Kép

Kép
thimó

sziasztok!

Na mi is hazaértünk. Délelőtt ugye lementünk a ballagásra, délután pedig felmentünk a Tescoba medencét venni, volt is, de az utolsó előttit hoztuk el :wink: ventilátor viszont nem volt :roll: :roll:
Holnap iylen melegben holnap fel is avatjuk :wink: :wink: :wink:

Timi
nagyon jók a sárkányok, az gyermekeim is szeretik a sárkányeregetést, bár a mi boltink ezt meg sem közelíti szépségben :D :D
Hát igen ügyi a kiscsaj, csak kibújni nem akart :twisted: :twisted: :twisted: a 3 közül ezt a "produkciót" ő hajtotta végre legelőször, de Ildi Lilijéhez képest sokára :wink: :wink:
Most már pillanatok alatt hasra vágja magát, ha beakad a lába jelez ügyesen :D :D most leraktam ide magam mellé a földre a paplanjra hát nem tudja mi van, fél órája van ott kb. most kezdett el énelkelni :D :D

Boboka
üdv. itt :wink: :wink: :wink: csatlakozz hozzánk :wink: :wink:
Gratulálok a pocaklakódhoz :wink: :wink:
Én úgy tudom nincs Starjánban ilyen Uh. Gyöngyösön van az 100% annak az elérhetőségét meg is tudom neked kérdezni :wink: :wink:

Nyaralás: az nekünk most kimarad, nem baj, majd megyünk anyuékhoz. Mindíg jó, ha van egy tartalék hely ahol ki lehet kapcsolódni :wink: :wink: :wink:
Mi Jászárokszállásra szoktunk menni amúgy :wink: :wink:

Szuzy
szemüveg, hát emlékeim szerint az első drágább volt :shock: két és fél évvel ezelőtt. Most 15000ft.-ba került akkor 16000 felett volt.
Hát nem olcsó, de legalább javulhatna már :wink:
Ja és 1 éve volt cserélve a két lencse az is valami 9000 ft volt :roll: :roll:

na megyek kertészkedni

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Sziasztok!

Hulla vagyok, most sült ki az utolsó adag muffin :roll: De. vásároltunk, 2-re értünk haza. Aztán bepácoltam a hust, elkészitettem a salátát (öntet nélkül, csak felapritottam) aztán kimentünk a telekre segiteni a sörsátrat felállitani, kicsit törölgetni, aztán itthon sütöttem egy adag laskát, közben pedig kikavartam egy adag ribizlis és egy adag csokis muffint... Mondtam apának, h holnap a hussütés már az ő reszortja, én csak pihenni fogok :wink: :lol:

Boboka
Üdv itt közöttünk! Ha tudsz gyere gyakrabban, sztem mindannyian örömmel fogadjuk az uj tagokat :wink: :lol: Már itt Starjánban is van 3D-s UH! (lehet, h 4D-s) Hogy hogyan lehet menni sajna nem tudom, mert a második gyerkőcöm születése után üzemelték be. Sztem ha telefonálsz tudnak felvilágositást adni :wink: Közben előkaptam a nógrádi info-tárt, h megnézzem Neked a telefonszámot, de külön az UH-nak nem irja :? , viszont a szülészetnek megvan, az 522-072 (egy emeleten van az UH-al)

Megyek pihizni :wink:

Kép
Kép
mókuska

Sziasztok!

Gyors, könnyen elkészíthető receptek (mármint süti, de kaja is ) jöhet nekem is! Imádjuk a sütit, de sütni eléggé utálok. Így nem túl gyakran szánom rá magam, de ha ilyen egyszerű recepteket ismertek, mint ez a kefíres és vevő vagyok rá!

Szia Boboka! Első gyerkőc jön nálatok? Írj magadról és a terhességedről! Kíváncsian várunk. Ha megérkezik a gyerkőc egy ideig, úgyis max. az inetrnet fogja jelenteni számodra is az egyetlen kapcsot a "külvilággal." Legalábbis nálunk így volt.
Egyébként az én dokijaim nem igazán nézték sokra a 4D uh-t. Szerintük fölösleges pénzkidobás. Ha valami komoly dolgot vizsgálnak bizony nem ilyen gépen teszik. Nekem volt genetikai Uh-m is, és az sem 4d-s volt. Nem is javasolta a dokim.

Timi! Te egy szupernő vagy, hogy még ilyen kézügyességgel is megáldott a sors! Én szerintem kétbalkezes vagyok, és türelmem sincs az ilyen dolgok elkészítéséhez.

Móni! Irigykedem a tünetmentes terhességed miatt, szerintem sok nő irigyel most téged. Pihenni sokat pihenj, és menj el végre dokihoz is!!!!!!!

Timi! Balcsi! Nem voltam vagy 15 éve...... Apát rá akarom szedni, hogy augusztusban mejnünk le egy pár napra Zalakarosra egy wellness hotelbe. S akkor mi is átruccanhatnánk a Balcsihoz is. Augusztusban lesz a 10. házassági évfordulónk, így ez lenne a kiruccanás oka.....

Július 9.-től pedig megyünk egy hétra Jászárokszállásra. Már alig várom! Csak jó idő legyen! És a gyerekmedence felújjítása addigra fejeződjön be! Olyan kíváncsi vagyok, Szilárd mit fog művelni! Ha minden igaz holnap elugrunk Bogácsra, így pancsizhat a fiatalember. Voltatok Ti már ott? Van ott gyerekmedence?
Tavaly egyébként mi sem voltunk sehol.... Picurral nem akartunk sehová menni.

Forgás: Szilárd egy hónaposan hasról hátra fordult. Ő egyébként mindig hason aludt, mert hasfájós volt. Viszont ellenkező irányban elég nehezen fordult meg. ( a kengyel visszavetette őt )

Na szióka mindenkinek!

Kép
szuzy

sziasztok!

Szuzy
a mi házassági évfordulónk is aug.-ban van, és nekünk si a 10. :wink: :wink: :wink: Mi majd aug. 30-án ünnepeljük :D :D akkor esedékes.
És a tiétek?

Csajok, a Pennyben vannak most nagyon klassz rövidnadrágok, és pólók. Úgy vannak csomagolva, hogy 3 db rövig naci, v. 3 db. póló, rövidujjas, és mind két variáció 1490 ft. Nagyon jó anyaga van, nem kínai, indiai, de jó minőségű pamut. Rakok képet, hogy, hogy néz ki, nekem tetszik :wink: :wink: Jó a méret is, Krisztikének a póló amit vettem 104-110-es, a rövid naci pedig 92-98-as.
Kép pólók
Kép rövidnacik
Ja, van kislányos is :wink: :wink: :wink:

Mi felavattuk a medencét, olyan jó volt :wink: :wink: az összes gyerek élvezte, majd rakok képet :wink: :wink:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

jó reggelt!

Merre vagytok????

Fürdés :wink:
Kép
Kép
Kép
Kép

Na és még egy pár friss kép :wink: :wink: :wink:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Na, ezt küldöm, aztán nézek receptet :wink:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Sziasztok! :D

Húú, micsoda pancsi volt valakiknek!!! :D Nagyon szuper képek!

Gabi, tök jók ezek az együttesek! :D Ára is: :D Mi a múlt héten vásároltunk a fiúknak egy csomó ruhát (Cheeroke), volt ami akciós volt, de volt ami nem. :shock: :? De már nagyon kellett Dávidnak, így megvettük. :wink: Azért a gatyeszokat még bevállalnám... :wink: Ha nem akar az ember állandóan mosni, akkor jobban jár, ha bőven van ruha a gyerekre. :roll:

Ildi!
Beszámolót kérünk a vasárnapról. Hogy sikerült? :D Gyerkőcök elvoltak?

Szuzy!

De jó lesz nektek a nyár! :D Már nem aktuális, de még nem voltunk Bogácson. :wink: Majd mesélj, hogy milyen volt! :D

Szuzy-Móni!
Nekem most ez a kedvenc kotyvasztós sütim. Nagyon finom puha és még harmadnapra is az marad. :wink:
Én is azokat a sütiket és kajákat szeretem, amelyek gyorsan megvannak és minnél kevesebb mosogatnivaló van utánuk. :D

40 dkg liszt, ebben elkeverni 1 sütőport,
37dkg cukor
5 tojás
1 dl víz
1 dl étolaj.
Az egészet jól összekeverni, majd zsírozott-lisztezett tepsiben megsütni. Sok gyümölccsel megszórni (körtével a legfinibb, de barack,meggy,stb is mehet-ízlés dolga :wink: ).
Én nem a nagy gáztepsiben szoktam sütni, hanem a magasfalú kisebben. :wink: Nagyon magasra feljön (még az én sütőmben is.)

Ma rakott kelkáposztát csinálok és almáslepényt (ez is kedvencünk és egyszerű :wink: )

Lányok a sima fejeskáposztából mit lehet csinálni? Én balga a múlt héten kelkáp helyett ezt vettem. :oops:

Szép, pihenéssel teli napot kívánok!

Timi

Kép

Kép
thimó

Timi
sima káposztából paradicsomos káposzta, v. vegyes-vágott, de nekem a kedvencem a káposztás nokedli :D :D :D hú de megenném már de még várok a pici miatt :? :?

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Gabi!
Köszi! :D Káposztás nokedli??? :shock: Én csak káposztás sztrapacskát ismertem eddig...., valszeg ez lesz majd belőle, ha már így eszembe juttatad. :lol:

Kép

Kép
thimó

Timi
fini az sima nokedlivel is (azzal kevesebb gond van :wink: :oops: )én a sztapacskára ritkán szánom rá magamat :oops: nagyon sokáig tart :shock:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Gabi!
Eszter gyönyörű abban a csupa-csipke fehér ruhácskában! :D
Keresztelője lesz talán, hogy ilyen szép alkalmi ruhát kapott? :D

Timi

Kép

Kép
thimó

Gabi!
Meggyőztél! :lol: :lol:

Kép

Kép
thimó

Timi
ez a ruha még Adrikáé volt. Ildi vette neki a keresztelőre :wink: :wink: :wink: viszont ha már megvan ha olyan helyre megyünk (ballagáson volt rajta) ráadom :wink: :wink:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Móni Levikéjének:

BOLDOG NÉVNAPOT!

Kép

Kép

Kép
thimó

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: