Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Találkoztam Gabómamóval a Cora-ban, meglestem -szerintem már utoljára- nagy pocakkal!

Gabómamó!
Mondd meg Simonnak/Violának, hogy nem kell foglalkozni a teliholddal, meg mindenféle hülye frontokkal! Ráér még februárig!

Karmen!

Ha a kórházban szeretnél szülni, és szakmailag meg vagy elégedve a Sárival akkor szerintem maradj nála! Én is nála szültem mindkét fiamat. Õ bejár hétvégén is a betegeihez, és lelkiismeretes. Hallottam olyan történeteket más orvosokról, hogy ha velem csinálták volna meg azokat a dolgokat, akkor én nem álltam volna jót magamért az tuti!
De ha esetleg mégis úgy döntessz hogy orvost váltassz, akkor a kórházban jó doki még a Tarnai, meg a Bánfalvi (azt hiszem Attila). A Renáta nevû dokiról egy orvos barátnõm azt mondta, hogy szakmailag jó, szeretik a betegek.

Nina!
Én nagyon kíváncsi vagyok már a babádra! Biztosan gyönyörû! Apukád melyik országból származott? Te Szegeden születtél, és itt is éltetek? Mesélj már magatokról, úgy érdekel!
Hogy alakult az éjszakátok? Vanda külön szobában alszik, vagy veletek? Éjszaka mikor fölkel szopizni ülve szoptatod, vagy fekve félálomban?

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Sziasztok,

igen ez a Cora olyan jo, mindig talakozik vkivel az ember.

Anita,

nagyon jo a hajad. Ezek szerint lehet meliroztatni szoptatas alatt? En is fogok majd !!

Ma voltam uh-n a klinikan pedig Evaval talakoztam!
A doki megfelelo meretunek latta Gombocot. Szerencsere. Jazmin ilyen idos koraban mar le volt maradva nagyon. Kb 2900 g. Szerintem ez valtozik +/- fel kilo. Legalabbis Jazminnal igy volt, csak lefele.

Nina,

igen irj mar magadrol, olyan kivancsi vagyok. Milyen haja van Vandanak, gondorke? De cuki lehet ! Tenyleg igaz, hogy a barnaboru kisbabak is feheren szuletnek es csak kesobb barnulnak be? Vagy ez hulyeseg?

Gabi3,

en mar 10 nap utan szoptathattam Jazmint, mert akkor erte el a 2 kilot. Ezek szerint Flora 3 het alatt erte el.
Szerintem rajtunk kivul senki sem szoptatta / szoptatja a babajat. Legalabbis en akikkel beszeltem az utogondozoban, mindenki tapozza a gyereket.

Nyugodtan irjatok itt a keszhazakrol, mert szerintem tobbeket is erdekel.

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Anita! Köszi, a Bánfalviban én hatalmasat csalodtam, amit a kolleganömmel mûvel felháborito. Igy akkor marad a Sári. Lehet hogyha terhes leszek akkor emlékezni fog végre rám. Az tény hogy a korházban is mindig bejött hozzám, ha napközben nem, akkor este.

Lara! Bocs, fentebb ott volt az email cimem, de napközben nagyon kapkodok mert sok a melo meg fönök is beszaladgál hozzám ezért maradt le a cimem. Még egyszer bocs. Ja és napközben nem biztos tudok levelet irni, de hétfö reggel igérem válaszolok akinek kell.

Olyan jó olvasnom mennyi friss kismama van itt, kár hogy nem tudom kinek mennyi idös a babája. Biztos nagyon aranyosak. Nekem egyelöre egy 8 hónapos unokahugom van, kicsit igy könnyebb elviselni hogy nekünk még nincs.

Karmen

MI a véleményetek a Pál Zoliról? (a Pál Attila fia)

Kép

Kép

Karmen
karmen

Akkor engedelmetekkel elmondom tömören amit kinyomoztam. Rengetegen épitenek készházakat, 1 éve Mo. erre kb. 100 cégnek volt engedélye. Olyan akiknek van ÉME (Épitésügyi Minõségi Engedélye) ebböl csak kb. 11-14-nek. (lehet nekik irni és elküldik kik is a tagok, én is igy tudtam meg)
Van még a Készházépitök egyesülete, ök is szivesen elküldték nekem a tagok listáját. Sajna akik itt hirdetnek Szeged környékén azok mind nagyon olcsó árat adtak meg, vagyis olcsobbat jóval a téglalakásnál. Nekik viszont nincs minõségbiztositásuk. Akiknek ez volt, azoknál szinte egy árban volt a téglával a készház. Ezeknél a házaknál szerintem nagyon fontos hogy a megfelelö anyagbõl készitsék. (gondoljatok arra hogy az fa nem elég száraz mennyit vetemedik, ez csak egy példa).
Rengeteg cikkem van a készházakról, sok lenne hogy bemásoljam ezeket.
A lényeg, hogy ezeknek a házaknak nagyon jó a szigetelése, de a hõtartása nem olyan jó mint a téglaháznak. A kettõ közti különbséget én se egészen értem. A gázszámla mindenesetre kevesebb ezeknél a házaknál, igy megéri ha az energiát tekintjük. Megéri ha a gyors elkészülést tekintjük. A komoly cégek rendszeresen nyilvános épitkezésre meghivokat küldenek azoknak, akik náluk érdeklödtek. Igy ha a környéken van és valaki el akar menni, akkor megnézheti hogyan épitik ezeket. Persze egy részét csak, mert hát több folyamat is van, itt igazából nem az alapozástól mutatják be, hanem már a falak állitását.
A hirdetésben szereplö szerkezetkészség náluk nem egyenlö a téglában ennek nevezettek, igazából még csak félszerkezetkész. Csak hogy az árakkal viszonyitani tudjatok.

Sajnos lakót nem ismerek magyarországon de a komolyabb cégek akikkel beszéltem mind rendelkezett referenciával, meg lehet azokat kérdezni a véleményrõl.
Mi még nem tudtunk telket venni, igy ez elmaradt. Fontos szerintem ha vesztek olyan referenciát keressetek akik már évek óta benne laknak, nem csak 1-2 éve.

Ha konkrét kérdés van még akkor megnézem a cikkekben a választ megtalálom-e.

Mi téglalakást épitettünk 3 éve, azota is sok a gondom, meg sok mindent nem ugy készitettek el ahogy kellett volna, nem jó anyagokbol. Tanulság, én csak olyannal épitettek akik minõségi garanciát adnak. Akik tagok azoknak fontos a tagságot nem veszitsék el, a többi céget meg nem tudod igazán megfogni.

Remélem volt hasznos abban amit leirtam.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Ketten ülünk a gép elõtt. Flóci az asztalt veri.

Gabó: Ez igen, szép méretû lesz Gombi. Flóci két hétig volt fényalatt, három hetesen volt kb. 1800g. Marik dokinéni engedte meg elõször, hogy négyszer mehessek szoptatni. A Román dokinéninek mindig a fülét rágtam, mikor szophat már végre. Én találkoztam egy anyukával, akinek 1 kilóval született a babája, õ 8 hónapig szoptatott. De ez ténykeg nem jellemzõ. Sõt volt olyan anyuka is, akinek a gyereke már rég elérte a 2500g-ot és rá vagy egy hétre vitte el. Én meg alig vártam, hogy hazavihessem. Sõt volt olyan baba, akit örökbe fogadtak, mert az anyukája otthagyta a kórházban.

Karmen: Szóval azt mondod a szegediek nem megbízhatók. Nekünk 50 év garanciát ajánlottak.Ha lesz idõm összeírok néhány kérdést. Köszi az infót.

Na megyek, mert a Flókának uncsi a gépelés.
Gabi3
inecsg

Gabi3! Nem azt irtam hogy nem megbizhatóak, hanem hogy nincs minõségi biztosíték a munkájukra.

Én a saját börömön tanultam. irtam, 3 éves a lakás, alattam kocsibejáró van, nagyon hideg a fél lakás, nem gyözöm fûteni, pedig amikor vettem, azt mondták hogy olyan ma már a szigetelés hogy észre se veszem, nem érzem meg. A parkettán most nem lehet mezitláb megállni, jéghideg. A másik szoba ami alatt már lépcsöház van nem ilyen. Mit tudok tenni, kinél lehet ezzel reklamálni? Én megfogadtam ha abban több évtizedet akarok lakni, akkor csak megbizható céggel van értelme épittetni.
Én mindig megkérdem ha felhivok egy céget van-e ÉME engedély v. tagja-e a szövetségnek. Sulykolom beléjük hogy a vevök ezt elvárják.

Majd megkeresem amit az ÉME alkamazottja irt ezekröl milyen hibák voltak.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Köszi Karmen! Most néztem a neten, és mind akét cégnek van min. bizt. engedélye. Azért örülnék, ha megírnád a hibákat.
Elõre is köszi
Gabi3
inecsg

Sziasztok csajok Kép
Január 2.-ka óta nem voltam netközelben és lám mennyi új "arc" Kép Ennek igazán örülök!
Úgy igazán nem történk velünk semmi az elmúlt idõszakban. Bogi 72 cm hosszú és 9200 grammos. Állandóan áll,kapaszkodva megy és kúszik-mászik megállás nélkül. Valszeg kicsit le fog adni a súlyából, mert ledolgozza! Be nem áll a szája, megállás nélkül beszél (babául) Olyan édes! Imádom!
Van egy új pasim Kép csak nem valami apatipus, sajna, úgyhogy nem bízom abban, hogy hosszab távon müködni fog a dolog! Rendicsek õ a Bogival, csak úgy valahogy ne találja meg a közös hangot vele. (meg másik gyerekkel se Kép) Látszik rajta, hogy szeretne bevágódni Bogácsánál, de nem megy neki Kép Nemtom mi lesz, de nem különösebbenm aggódom ez miatt! Még azért mindig jobb egyedül Kép Annyira megszoktam már, hogy egyedül lakom (na jó 10 hónapja Bogival)hogy kimondottan rosszul vagyok -hosszú távon- más jelenlététõl sajna...Kép Nem nagyon vagyok alkalmazkodó tipus és az a baj, hogy kimondottan jól érzem magam egyedül!!!! Na mindegy, nem traktállak tovább beneteket a magánéletemmel Kép Nehogy megunjátok!
Na mentem, mindenkinek pussz és vigyázztok megetokra!!!
Cupp
Enikõ

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok

Karmen, egy kicsit hasonló cipõben járunk.
Mindketten babázni szeretnénk, és most csatlakoztunk a fórumra. Kép Mi is szeretnénk családi házat a férjemmel. Eddig telkeket böngésztünk a Déli Apróban, de a aszerkezetkész ház se lehet rossz. Most Marostõn értékesítenek telkeket, azok se rosszak, csak ilyen havas idõben meg se lehet nézni közelebbrõl. Kicsit drágák, de közmûvesítettek (m2-re jobb az ára, mint némelyik Déli Aprós). (Ugye nem haragszol, hogy hasonlítgatom magunkat egymáshoz, ezt jól megfogalmaztam.) Kép

Gabi3
Úgy néz ki, még nem leszek kismamó, a természet másként képzelte a dolgot. (Szép névnapi ajándék lett volna.) Kép
No majd Valentin napra...

Lányok, aki tud valamit Varga Józsefrõl (jót, rosszat), megírná nekem akár itt, akár e-mailban (gigi76@freemail.hu). Elõre is köszi.

Sziasztok
Gigi
gigi1

Sziasztok!

Lányok, Norcsi kérdezi, hogy nincs véletlenül vmelyikõtöknek felesleges Avent itatópohár füle? Mert, hogy ezt állítólag 2dbos kiszerelésben árulják, ha késõbb veszed, nem együtt. Kellene a barátnõjének. Ha van vkinek, hívjátok fel, ok?

Hétfõn tali? 10 órakor Mikkamakkában?

Karmen,
ha lombik bébi lesz, nem kell mindenképpen a klinikán szülni? Meg nem ahhoz fogsz járni, aki ott foglalkozik veled? Én nem tudom, csak érdeklõdöm.

Gigi,
most próbálkoztatok elõször, vagy már korábban is?

Íme a táblázat, ebbõl mindenki megláthat mindent!KépKépKép
Ha gondoljátok az orvos neve mellé tehetünk Kép vagy Kép attól függõen, hogy hogyan vagyunk velük megelégedve. Mondjuk szakmailag, emberileg, pénzügyileg?Kép

<pre>
Anyuka Gyerkõc/ök neve Születési idõ Születési hely Orvos Kép
Ágci Gábor (Cumi) 2001. 12. 04. Nõi Klinika Szeged Dr. Sikovanyecz János KépKépKép
BAnita Benedek 1999. 08. 27. 2-es Kórház Szeged Dr. Sári Tamás
Bálint 2002. 08. 27. Nõi Klinika Szeged
FAnita Márton 2001. 07. 27. Nõi Klinika Szeged
Edelweiss 2003. ?
Enikõ Boglárka Lilla 2002. 03. 25. Nõi Klinika Szeged
Gabi3 Flóra 2002. 04. 23. Nõi Klinika Szeged Dr. Sári Tamás
Gabómamó Jázmin Hajnal 2001. 11. 03. Nõi Klinika Szeged Dr. Molnár G. Béla 2003. 02. 07.
Ildianyu Lili 2001. 10. 28. Nõi Klinika Szeged Dr. Vajda ? 2003. ?
Kriszti Gergõ 2002. ? Nõi Klinika Szeged
Lara Hanga 2001. 10. 24. Nõi Klinika Szeged
Mityka 2003. ?
Orsi Jázmin 2001. 02. 03. Nõi Klinika Szeged
Tamás 2002. 06. 27. Nõi Klinika Szeged
Nina Vanda Tamara 2002. ? Nõi Klinika Szeged
Norcsi Eszter 2002. 02. ? 2-es Kórház Szeged Dr. Ugocsai Gyula
Vevike Lili 2001. 03. 20. Nõi Klinika Szeged 2003. ?</pre>
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok,

Agci,

ha a lombik kesz van, akkor utana mar nem a Kaalihoz tartozol, tehat ok nem csinalnak terhes gondozast. Ok csak megcsinaljak a babot. Ha megvan a babo, utana megint jarhatsz a sajat nogyogyidhoz.

Azert a tablazatbol latom, vezet a klinika. En klinika parti vagyok, bar a korhazrol semmit sem tudok.

Tarnainal 1x voltam maszek rendelesen. Az jo, hogy uh-ja van, de az nagyon nem teccett, hogy fel sem irta az adataimat, kartont sem kezdett vezetni rolam. Ha Sari nem emlexik a dolgokra, akkor ez a doki hogy fog?

Hat jo lenne 1 uccso talira elmenni, mert ki tudja mi lesz. Mert en biztos nem fogok a picivel kozossegbe menni 1 darabig. (ovom meg a szeltol is KépKép)
Majd mikor 3-4 honapos lesz, akkor talakozunk es ram sem fogtok ismerni. Kulonben is kicsit zuros lesz az elkovetkezo idoszak, nem tom hogy fogom birni, de majd csak lesz vhogy.
Na most megyek es megtomom Jazmint vmivel, mert ma eleg dietasan evett. 1 3/4 turo rudi volt a napi etel eddig. Jo. mi? A brokkolis idoszaknak sajna vege. Mondjuk nem csoda. Legalabb 5-6 hetig egyfolytaban mindennap azt ette.

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Sziasztok Lányok!

Hát a mai napom tök jó volt. Elmentünk az utógondozóba. Több mint kettõ órát töltöttünk el. A Flóci nem evett, mert nem volt elég meleg a kaja. De szerencsére a vérszegénysége elmúlt. Súlya 6800g, a vártnál kevesebb, egy hónap alatt 100g-ot hízott, hossza 65 cm. Ja és nem aludt csak egy fél órát itthon. Hazafelé beugrottunk a kismama szállóra ott evett, mert a koraszülött oszályon megmelegítettem a kajcsit. A szállón belealudt a cicibe, de felébresztettem, hogy egyen mást is. A férjemet nem értem el telefonon, hátha hazavinne minket. A busz elment az orrunk elõtt, és egy hülye úgy állt fel autóval a járdára, hogy nem fértem el tõle a babakocsival. Persze ki kellett menni a kocsiútra. De jött a mentõcsapat, négy fiút megkértem hogy segítsenek feltenni a kocsit a buszra. Na nem azt amelyik az útban állt a járdán. Segítettek. Bevásárolunk és (fél 12-tõl) háromnegyed négyre haza is értünk. Jó kis kaland, mi?! Mint Indiana Jones nõben gyerekkel.

Enikõ: Végre hallunk rólad. Jó kis sószsákot nevelgetsz. Azért ne öregitsd a lányod.

Gigi: Sajna, következõ hónap rátok vár. Mióta dolgoztok baba ügyben?

Ágci: Ha mindenkinek jó nekem is jó a hétfõ 10 óra. A kozmetikust meg lemondom. Lehet a nevek mellé tenni jelet, a Sári mellé vigyorit tegyél. Szerinted adhatok a Flókának trappistát?

Gabó: Próbáltad már a kelbimbót. A Vera nekem ajánlotta, hogy a Flócinak már adhatok, és a cékla?

Na szasztok!
Gabi3
inecsg

Szerintetek adhatok a Flócinak 100%-os paradicsom levet?
Gabi3
inecsg

Sziasztok!
Ágci!
Mindenekelõtt köszi szépen.Ki fogok minden praktikát probálni
Kajahordás:Nem eszem egyáltalán tejterméket, mert a terhességem alatt viszkettem tõle, most mikor próbáltam a kicsi bõre lett csúnya.Úgyhogy fõznöm sajna muszály. Meg hát a Párom elég nagyétkû. Pontosabban inkább csak este eszik itthon de akkor normálisat.
A tegnap éjszakánk az megint szupi volt. Eltekintve attól, hogy a fürcsi utáni öltözésnél nagyobbra sikeredett a hiszti a kelleténél. Olyannyira, hogy sirva szopizott és az egészet rámhányta. De egyébként aludt szépen 3 szopival reggelig.
De most megint aluszkál, nem akar ébredezni.Pedig illene már felkelnie.
Na megyek mert ugyhallom mégis ébredezik gyermekem..
Nina74
nina74

Sziasztok,
Nina,
hát ez igen jó hír, mármint a jobbik oldala. Talán próbáld meg, csak picit, ha lehet, ezt te látod, fürdls elõtt kb. 1 órával megszoptatni. Akkor nem lesz annyira felháborodva, hogy már éhen akar halni szegény a fürdés után. 1 próbát megér. Tejcsid meg van bõven.Kép

Gabi3,
no, hát igen, ha vmi összejön...

Cékla mehet nyugodtan, kelbimbót is próbálhatod. Én ez utõbbit nem szeretem, nálunk ez még kimaradt a kaják közül. A paradicsom itókával csak óvatosan, de megkóstoltathatod vele. Csak nézd a reakcióját. Elõször csak keveset.Kép

Nekünk ma tök szupi napunk volt, elmentünk a szemészetre 1 éves vizsgálatra, hát el voltam képedve, hogy mennyire nincs eltakarítva a környékünkön a hó még mindig. Kiértünk villamosmegállóba, orrunk elõtt elhúz a villamos, köv. régi, arra nem tudom felraknia kocsit. No, végre jött, akkor már 10 óra volt. No, gondoltam jól letolnak majd a rendelõben, hogy akkor minek adták az idõpontot (10-re volt) Odaértünk, bejelentkeztünk, felmentünk, jó sokan voltak, gondoltam dél lesz mire bejutunk. Alig hogy ez átfutott az agyamon, kiszól az asszisztens Major Gágor, gyerkõcön még minden ruha, ijha mondom, szaladjunk. Bementünk minden jó volt, legközelebb iskola elõtt kell menni.Kép
2 perc alatt végeztünk. A dokinéni is kedves volt, tök jó.Kép

Lányok,
én úgy emlékszem, hogy az ortopédiára is kell menni, legalábbis úgy rémlik, azt mondta a doki, ha elindul a baba menjünk. Mit tudtok errõl? (Beutalót háziorvos nem adott.)

Enikõ,
és mikor jöttök Szegedre megint? Jó lett volna találkozni, de az idõ megviccelt minket. A verebek azt csiripeltáék, hogy a szerelem jól fogyaszt, lementek pikk-pakk a kilók, és kicseréltek! Hogy csináltad? Beavatsz minket is?Kép

Gabomamo,
értem, mindig tanul vmit az ember.
Végül mit kapott Jázmin?

Lara,
nagyon aranyos Hanga baba. Úgy látom csupa szép lány között válogathat majd Cumika.Kép

Gigi,
kár , de azért gyere ám, majd mi öntjük beléd a lelket. Meg ide is benézhetsz, ott már a lányok nagyon profik a praktikákban.
..."ma megint megjött"...

No, most megyek levelezni:
Ágci

Kép
Ágci

Csajok beindult a hétvége?!
Gabi3
inecsg

Gabomamo:
Vandának olyan kis érdekes "tüskeböki" haja van. De be fog neki göndörödni.Vagy hullámosodni mert neki szerintem nem lesz annyira göndör haja mint nekem. A bõre tényleg "fehér". Vagyis inkább kreol vagy nem tudom. Nem "olyan" fehér de világosabb mint majd lesz... Na ezt jól megaszondtam. De már most is sötétebb mint amikor megszületett. Egyébbként Én tûzvörös hajjal születtem. Anyukám jól meg is ijedt. DE hamar befeketedett.
Nina74
nina74

Sziasztok,

Agci,

ha nem jon kozbe semmi akkor jo a hetfo, bar 8-ra megyek ctg-re, de odaerunk szerintem.
Hat mi ia amikor mentunk a vedonohoz ma, ugye a lampanal megyunk at es volt, hogy alig tudtam tolni a kocsit.Kép
2 perc volt a szemvizsgalat? Akkor nem is tagitottak Gabo pupillajat? Azert ez erdekes, hogy mindenhol mashogy csinaljak? Nekem 5 alkalommal kellett cseppentenem, Ildianyueknek ott a rendelesen 1x, nektek meg nem kellett.
Azt a vanilias milupa tejpepet most eszi delutan Jazo. Este egeszen sok tapot evett. Persze jol ki van ehezve gondolom.
En nem emlexem ortopediara.

Gabi3,

persze probalgatok en mindent adni jazonak, de ne tudd meg mit osszekinlodunk mi az evessel. Pl de az uzsi ma 2 kisujj koromnyi kenyer. De tenyleg,nem hulyeskedek. Ebdre 3/4 turo rudi, uzsi 100 ml pep.
Flora igazan rendes, mert meg nem hagyta le Jazot sulyban es magassagban.

Eniko,

Bogi meretei felhaboritoak. Kép Kép

persze a ferjem pont most kezd el jarogatni Pestre a mnkaja miatt. pont gondolkoztam, hogy kit hivjak szulni, ha o nem lesz. Tegnap ota azon eszelek kit kellene? Van 1-2 ember, de azok nem tudjak hova rakni a babojukat. Aztan ma bevillant, hogy a hugom keddtol a pont noi klinikan lesz gyakorlaton,(most 6. eves)ugy megorultem. Kép Kép Meg pont szerdan beszeltem telefonon 1 szulesznovel, aki elvallal.

nu csok mindenkinek,
gabomamo, aki ma pont 37 hetes.
gabomamo

Ja Nina,

jot nevettem az irasodon. Kulonben en emlexem 1 fiura, aki barna boru es total voros haja van itt Szeged, de kb 10 eve nem lattam es mar lehet, hogy festi a hajat, mert eleg furi volt.
g.
gabomamo

Sziasztok!

Amilyen szerencsénk van mostanában, kipurcant a gépünk. Most, amíg megnézik, hogy javítható-e, vagy totálkár, addig kaptunk egy laptopot kölcsön, így végre idejutottam. De hogy mennyi minden van itt azóta!

Gigi!
Kár, hogy most nem sikerült. Reméljük, legközelebb! Feltétlenül írd meg, mi lesz!

Karmen!
Neked is drukkulunk! Azért ez furcsa, ha a doki nem emlékszik a betegre, még ha sokan is vannak nála. Az én dokimhoz is sokan járunk, mégis tudja mindig, hogy mi van. Tényleg, én el sem tudom képzelni, mennyi mindent meg tudnak jegyezni. Mindig este szoktunk uh-ra menni, mindig van 6-8 kismama, és olyankor senki nem tudja beírni a gépbe. Legutóbb is másnap mentem, és simán fejbõl sorolt fel minden adatot. De hogy bírja megjegyezni? Az egyik barátnõm orvos, és azt mondta, ilyen az agyuk. Kép

Gabómamó!
Ez jó, hogy már terhesség elõtt érezted a mozgást! Kép Én szülés után voltam így. Kép
Lehet, hogy én felelõtlen voltam, de én rábíztam addig a szobatársaimra Lilit. Volt egy anyuka, akinek a harmadik babája volt, és így rá mertem bízni.
Jók a nevek! Kép Bíbort még sosem ismertem.
Szegény Jázmin! Hogy vele mindig történik valami! Kép

Lara!
Lili bõrén nagyon csúnya piros száraz foltok voltak. Fõleg a fején, tényleg nagyon csúnya volt. Most a kenõccsel kenjük, és szépen javul.
Igen, éreztem a 14. héten, de lehet, hogy mégsem az volt. De szerintem igen. Meg csak néha éreztem, és csak akkor, ha nagyon figyeltem.

Nina!
De jó! Akkor most már lehet, hogy kicsit könnyebbek lesznek az éjszakák! Kép

Ja, képzeljétek, Lili már nagyon régen mondja, hogy "mambó". Egyszerûen nem tudtam, mit jelent, de megfejtettük. A nem-mel kezdõdõ dolgokra mondja. Fõleg a nemtudom, de a nem jó, nem baj is. Annyira édes. Ja, és azt is mondja, hogy dejó.

Ágci!
Az én dokim keresztneve György. És tegyél mellé lécci jó sok nevetõt.
Jó a hétfõ! Kép

Gabi3!
Hát nem irigyellek a mai nap miatt! Szerintem kaphat tuti céklát Flóci. A kelbimbót nem tudom, Ágci biztos tudja. Ha jól tudom, a paradicsommal jó várni 1 éves korig, mert allergizálhat. Bár én most nagyon tartok minden alleriától.

Ildianyu
ildianyu

Ágci!
Én is emlékszem, hogy azt mondták az ortopédián, hogy ha elindul, megint menni kell. Már én is akartam kérdezni, hogy Laráék voltak-e.

Gabómamó!
Szerintem nálunk csak azért volt pupillatágítás, mert kancsigyanúsak voltak, nem?
Ildianyu
ildianyu

Ildianyu,

Jazmin nekem meg most is gyanus. Marmint kancsiugyileg Kép Kép Kép

AZ en ferjem is azt mondta, hogy mindent megjegyeznek, d ez nem igaz, mert tapasztalatom szerintem soknak agya sincs.

g.
gabomamo

Sziasztok!

Karmen!
A Pál Zoli a páromnak volt évfolyamtársa gimnáziumban. Õt szeretik a betegei (az apját már kevésbé). Szakmailag nem tudom milyen, de emberileg "rendben" van (kedves, szimpatikus, lelkiismeretes).

Gabómamó!
Én is emlékszem arra a vörös hajú néger srácra. Vajon mi lehet vele? Tényleg van vagy 10 éve hogy nem láttam.

Nina!
Igaza volt Gabómamónak tényleg mindent harapófogóval kell kiszedni belõled!
Apukád melyik országból származott? Van testvéred? Mindig Szegeden éltél, vagy laktatok máshol is? Jártál már Afrikában?

Ágci!
Fanita is a Sárinál szült. Nyugodtan rakhatsz a Sári neve mellé is sok-sok mosolygós arcot!
Mi sem mentünk 1 évesen ortopédiára Benivel.

Sziasztok, jó hétvégét!
Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Gabomamo,Anita
Apukám TAnzániában élt. Mivel nagyon pici voltam mikor meghalt, nem jártam afrikában soha. Van egy öcsém, és ha minden igaz augusztus elsején náluk is lesz babó. Úgyhogy teljesen szegedi vagyok.
Azt a vörös srácot ismerem, neki is van már egy kisfia.
Képzeljétek tegnap du át akartam menni arókusi körúton, a zebrán de nem volt lámpa/babakocsistól/. Nézek jobbra, nézek balra, És pont az orrom elõtt összedurrant két autó.
De ugy ám hogy csak na. Annyira megijedtem, mert mi van akkor ha felvágódik a járdára és a babakocsit elsodorja?
Vagy tiz percig csak álltam és nem igazán tudtam elindulni.
Az emberek meg gondolták " na kismama ráér bámészkodni"
Szóval igy jártam.
Az éjszakánk maga volt a tökéletesség.Fél hétkor felkelt nézelõdött, és most megint aluszkál.Mindig panaszkodni fogok Nektek,és akkor hipp-hopp minden jóra fordul.
Akik a korházba jártok, hol szoktátok megszoptatni a kicsiket? Ott a vároteremben?/pl vérvételnél/ Mert ott a multkor 500 voltak, abból 400 hapi volt.
Na megyek hasznositom magam.
Nina74
nina74

Sziasztok,

Nina,

en barhol szoptatnek, ha ugy hozza a sors. A vervetelnel pl. kerd meg az asszisztensnot, hogy mondja meg hol szopiztathatsz. En volt, hogy uccan is szoptattam. A gyermekkorhazban en ott szoptattam az ambulancian.

A gyermekklinikanakarnak vmi helyiseget kialakitani.

gabomamo
gabomamo

Sziasztok!

Jó sokat tudtok "pletykálni" Kép Alig gyõzõm elolvasni! (Nem rosszindulatúan gondoltam!!!!) Most 2 napig újra "dolgozó nõ" lettem, mert segíteni kellett a páromnak bennt a munkahelyén! Olyan jó volt egy kis változatosság Kép Itt volt a párom anyukája, Õ vigyázott Lilire még mi dolgoztunk.

Megnéztük tegnap a Gyûrûk urát. Azt megfogadtam, hogy SOHA többet nem megyek ilyen filmre terhesen Kép Kép Gabomamo Ti hogy viseltétek a csatajeleneteket? Én azt hittem, hogy onnan fogok szülni menni, de legalább is maradandó károsodást szerzek belülrõl, úgy rugdosott Anna Kép A filmre alig tudtam odafigyelni! Emlékszem Lilivel a Csillagok háborúja 1. részét néztük meg, Õ sem nagyon értékelte a hangoskodást, de ennyire azért nem volt szörnyû.

Ágci!
Táblázat: prof. Dr. Gellén János Kép
Én meg vagyok vele elégedve, bár Lilit nem nála szültem, mert pont azon a héten nem volt, de egyébként jó! Kicsit drága, de mindent megcsinál a magánrendelésén, még ctg-t is.

Na mennem kell!
Legyetek jók!
Éva
vevike

Sziasztok,

Eva,

mi nagyon 1 huron pendulunk. Mentem ma a Nagykoruton es kitaknyoltam. A terdemre estem es a kezemmel megtamaszkodtam. Utana a ferjemmel kezenfogva mentunk es kb 1 perc mulva megint taknyoltam az oldalamra estem. Na ilyen izgalmak vannak. Azota mar kavart Gomboc, remelem semmi baja, ne hiszem.

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Gabomamo:
Mostmáraztán igazán vigyázz magadra!!!!!
Nina74
nina74

Sziasztok!

Akkor lesz-e találka hétfõn? Merthogy megeshet, hogy el bírunk menni... Még mindig a Klauzál téren van a Mikkamakka? Hol van pontosan a bejárat?

Örömmel jelentem, hogy beszereztünk egy szkennert, és így el tudom küldeni ama bizonyos képeket arról a réges-régi taliról Enikõnél, ahol én fényképeztem. Már összegyûjtöttem az össszes emil-címet, még ma este küldöm Nektek!

A profilomba is tettem friss képet Marciról (ezúttal kevésbé gigantikusat...)

Ágci! A táblázathoz: én is Sárinál szültem, akirõl egyébként én is maximálisan osztom az elõttem szólók véleményét, + és - dolgokat is, de mindenképpen szmájlit tegyél mellé!

Puszi,

Anita
fanita

Sziasztok!

Megint én. Most csekkeltem a profilomat, és még mindig a gigakép van benne... Megpróbálom még egyszer.

Anita
fanita

Halló!

Megint én...

Megvan az új kép, nagyon édes, de egy kicsit ez is nagyocska... Pedig le is butítottam, no mindegy.

Most szétküldöm a képeket, aztán jóccakát!

Anita
fanita

Fanita,

a Mikkamakka, nem a Klauzal teren van, hanem a 100xszep gyermekhazban a kakasos templomnal a Tisza L. krt-on. Jo lenne, ha vegre eljonnel!
Nagyon aranyos Marcicsek! Mennyi ideig tartott a szeme zoldre retusalasa? Kép Kép
A postaladamba meg nem jott semmi.

g.
gabomamo

Sziasztok!

Hát egy napig nem olvaslak benneteket és ennyi olvasnivalót adtok. Teljesen lefáradok.

Nina: Gratula az alváshoz. Csak így tovább! Én a kismama szállóra szoktam lemenni szoptatni a gyermekkórházban. Símán be lehet menni a társalgóba. Az ambulanián túl van nagy betûkkel ki van írva. A klinikán nem tudom mi a helyzet.

Gabó: Sajna, hogy Jázi nem eszik rendesen. Vigyázz azokkal a bucskázásokkal, már csak kicsit kell kibírni! Három hét. Szerencsére amikor én pocakos voltam a férjemet kivonták a vidéki munkák alól. El sem engedtem volna még egy napra sem. Persze ez nem megy így mindenhol. Én drukkolok nektek,hogy éppen otthon legyen.

Évi: A Csillagok háborúja elsõ részét én is láttam, még nem voltam pocis. De az elsõ 20 percet láttam csak, mert úgy bealudtam...csak a lövöldözésekre ébredtem fel.

Ma még benézek tali ügyben!

GAbi3
inecsg

Fanita: Küldjél nekem is egyet, kíváncsi vagyok rátok! inecsg@vnet.hu
Köszi Gabi3
inecsg

Sziasztok,

Fanita,

koszi a fotokat. Olyan kis picik voltak meg...

Gabi3,

a csillagok haborujan en is elaludtam, pedig akkor lett a mozi dolbis, de en olyan jot szunditottam Kép

Holnap sajna nem tudok menni a talira, kozbejott vmi.

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Sziasztok!

Én is levágtam Lili haját, és õ is tisztára fiús lett, és kis kövér arca lett. Olyan furcsa, de már kezdek megbarátkozni vele. Nem is tudtam, hogy ennyire fájhat a hajvágás. Úgy ordított, ahogy csak a torkán kifért. Árulja már el nekem valaki, hogy kell hajat vágni. A fejét ide-oda rángatta, és tolta el a kezem. De azért jobb lett, mint volt.

Fanita!
Köszi a képeket. Tényleg olyan kis picik voltak még. Jó lenne, ha tudnátok jönni holnap.

Gabómamó!
Vigyázz magadra! Minden nagypocis elesik mostanában?

Éva!
Úgy emlékszem, Lilit le akartad szoktatni a pelusról, mire jön a kistesó. Sikerült?

Ildianyu
ildianyu

Sziasztok!
Az elõbb már írogattam, de a hülye modem kikapcsolt, és elszállt minden.

Gabómamó!
Te azért nem vagy kispályás versenyzõ: tényleg retusáltam, de nem a zõdet (azt még anno apukával), hanem a piros nyusziszembogarat. nagyon szerettelek volna látni Benneteket, bár a mi menetelünk is kétségessé vált, mert az uramnak a 7végén nagyon bedurrant az egyik foga. Azért köszi a címet, de jót köröztem volna a Klauzál téren...
Sajnálom Jazót, Marci mostanában kezd néha válogatni, és már az is olyan szörnyû tud lenni.

Gabi3!
Szándékomban állt küldeni a képekbõl nektek is, de sehol sem találtam profilt. Mindjárt repítem!

Jó hétvégét!

Anita
fanita

Sziasztok!

Remélem jól telik mindenkinek a hétvége?

Gabomamo!
Azért vigyázz magadra! Én szerencsére csak egyszer estem még el akkor is hátamra. Úgy ahogy a nagykönyvben meg van írva Kép

Ildianyu!
Hát persze Kép Nem is erõlködöm vele, mert úgy is visszaszokna ahogy Anna megszületik! Próbáltam, de nem erõltetem! Eddig még minden gyerekrõl lekerült a pelenka, csak az a kérdés mikor Kép Kép Kép De majd megtudjátok ti is Kép

Holnap sajnos mi nem tudunk menni a talira, mert tanácsadásra kell mennem! Sajnálom, azért jó szórakozást nektek Kép

Legyetek jók!
Éva
vevike

Sziasztok!

Remélem jól telik mindenkinek a hétvége?

Gabomamo!
Azért vigyázz magadra! Én szerencsére csak egyszer estem még el akkor is hátamra. Úgy ahogy a nagykönyvben meg van írva Kép

Ildianyu!
Hát persze Kép Nem is erõlködöm vele, mert úgy is visszaszokna ahogy Anna megszületik! Próbáltam, de nem erõltetem! Eddig még minden gyerekrõl lekerült a pelenka, csak az a kérdés mikor Kép Kép Kép De majd megtudjátok ti is Kép

Holnap sajnos mi nem tudunk menni a talira, mert tanácsadásra kell mennem! Sajnálom, azért jó szórakozást nektek Kép

Legyetek jók!
Éva
vevike

Szasztok!

Azért remélem leszünk néhányan a talin, vagy csak én megyek?

Gabó és Évi, a két nagy pocakos: Kár, hogy nem tudtok jönni! Akkor veletek már egyben nem is találkozunk!

Fanita: A kép még nem ért el Szegedre. Remélem a férjed foga megjavul és el tudtok majd jönni.

Gabi3
inecsg

Sziasztok lányok!
Szeretnék felkínálni eladásra, egy pólyát és egy szoptatós párnát. Mindkettõ a Brendon-ból származik, teljesen új, egyszer sem használt. A pólya nagyon szép áttört mintás anyagú fehér huzattal rendelkezik. A szopispárna nem a derékrakötõs, hanem az a nagy hurka formájú, vajszínû, apró finom mintás, egy pici rávarrt plüssmacival a közepén. Biztos láttatok ilyet a Brendonos hirdetéseken. Egyszóval ha valamelyik friss kismamának kellene, akkor szóljon bátran mert bolti áron jóval alul eladnám!
Puszi!
Orsi
jazmin_tomi

Sziasztok!
Vevike! Olvastam, hogy aggódsz, hogy a szülés idejére ki vigyáz a kislányodra, és egyáltalán, hogy lesz ezután. Én is így voltam vele. Mikor Tomi született Jázmin 16 hónapos volt épp. Én eleve két pakkot raktam össze, az egyikbe volt a korházi cucc, a másikban pedig Jázmin holmija, ha indulni kell, akkor azt is vihessük a mamához (õ vigyázott rá, míg a kórházban voltam. Az utolsó idõkben már aludni sem tudtam, folyton az járt az eszemben hogy is lesz. Végül szerencsésen alakult, mert túlhordás miatt egy csütörtöki napon reggelre be kellett mennem a Klinikára, így Jázmint elszállítottuk a mamához hajnalban én meg vonultam be szülni. Délben burkot repesztettek, 3 óra múlva kibújt Tomi, délután már jöttek is látogatni. Az elsõ együtt töltött hetek sem voltak nehezek, pedig egyedül voltam a 2 kicsivel és a háztartással, lévén a mamák messze laknak. Szoptatáskor egyik kezemmel a cicit tartottam Tomi szájához másik kezemmel pedig fogtam a mesekönyvet és olvastam Jázminnak Kép. Megoldottunk mindent. Sok sikert kívánok neked is, ügyes légy! Larának igaza van egyébként a nagyobb gyerkõc (bármilyen kicsi is még), sokat segít. Hozza oda a tesónak a játékot, simogatja a kobakját, puszilgatja, ha sír. Nálunk ez már odáig fajult, hogy Jázmin akarja pelenkázni és öltöztetni is Kép, persze ezt még nem tudja, de olyan aranyos ahogy segíteni próbál. Féltékenységnek pedig nyoma sincs!
Szia! Karmen! Az én egyik ismerõsöm nála szült és azt mondta nagyon aranyos és profi volt! Mi ha minden igaz, jövõ márciusban ugrunk neki az építkezésnek, olvasgattunk a témában eleget, de a tégla mellett döntöttünk. Szorítok nagyon a babaáldásért!
Gigi! Szintén házas téma: mi Marostõn vettünk telket, 785 m2-es. Idõnként kijárunk megnézni a portánkat, olyan jó nézegetni. Neked is kívánok hamarost egy gyönyörû pocaklakót.
Szia Enikõ! Új pasi Kép??? Írj nekem e-mailt! Olyan régen olvastalak már!
Ági! A táblázathoz: Jázmin születésénél segédkezõ orvos neve Dr. Mészáros Gyula, Tomit pedig Dr. Varga-Tóth Andrea segítette a világra! Ja, és írjunk be egy bébit 2007-re Kép Kép! Akkorra tervezzük a harmadikat!
Jó mulatást a holnapi Mikkamakkás talin (köszi Ági az SMS-t), sajna mi nem tudunk menni, most péntek a szegedi nap, az autóvezetéssel meg még sehogy sem állok, de majd belehúzok és akkor többet találkozhatunk!
Akinek most nem sikerült írnom, sok puszit küldök, de Tomi már nagyon nyafog, mennem kell!
Jut eszembe! Nina! Gabi3! Gigi! Karmen! Ha tudtok küldjetek magatokról, és - akinek van &#8211; a babákról fotót a 3926855@westel900.net címre! Olyan kíváncsi vagyok rátok!
Pussz!
Orsi!
jazmin_tomi

Sziasztok,

jazmint 37 hetesen 2 naposan szultem. Pont ahogy most allok. Azert most eleg furan fajdogal a mehem. Nemtom mi lesz ma????

g.
gabomamo

Sziasztok!

Ágci
A Kaáliba tényleg csak a babát hozzák össze, de amíg be nem töltöd a 3 hónapot, addig lehet menni akármi problémád van. Utána leveszik a kezüket rólad, csak a babácskát kell majd nekik bemutatni. Én is a 3. hónap végén kezdtem el vérezgetni egy kicsit, és persze szaladtam is rögtön a Kaális dokimhoz, aki tök rendi volt. Kép
Csütörtökön voltunk Pöttömkével UH-h, és a doktor bácsi nagyon meg volt elégedve velünk. Ha igaz kisfiú lesz a Pöttöm és Gergõ baba. 2003.03.21-re várjuk és a dokim dr. Kereszttúri Attila. Írd be légyszi a táblicskuba.

Gabomamo
Hajrá a finisben. Nagyon drukkolok nektek!

Puszi,
Edelweiss
edelweiss

Ja, és mi is klinikások vagyunk.
edelweiss

Sziasztok!

Képzeljétek, mit történt. Lili ma nem aludt semmit. Estefelé már nyûgös volt, mentünk vacsizni, odatettem neki a kifliket, én is vacsiztam. Mikor befejeztem, odanézek, és alszik az etetõszékben. Sosem volt még ilyen. El nem tudtam képzelni, hogy lehet evés közben elaludni, de Lilinek sikerült. A kezében és a szájában is volt kifli. Annyira édes volt.

Gabómamó!
Van valami?

Mi megyünk a talira. Ki jön még Ágcin és Gabi3-on kívül?

Ildianyu
ildianyu

Sziasztok!

Megkerült az elveszett bárány.Majdnem minden nap olvastalak titeket, csak nem sikerült írni.
Új híreink vannak. A csütörtöki tanácsadáson a mérleg 7420g-ot mutatott, a centi pedig a 62-es számnál állt meg. Gergõci egyre ügyesebben fogja meg az orra elõtt lévõ tárgyakat, de a mellé rakott dolgok megszerzésével is próbálkozi. Ha másként nem megy, akkor addig hangoskodik amíg meg nem kapja. Mostmár mindent a szájába vesz és megkóstol.Lehet, hogy jön a foga? Az alsó ínyén láttam 4 fehér pontocskát egymástól egyenlõ távolságra. Ez már a fogacska lehet?

Ági: Köszi az SMS-t. Sajnos mi nem tudunk menni, mert a babakocsit nem birom felvinni a buszra, a férjem pedig nem tud elvinni.Azért jó szórakozást! Egyébként milyen idõs kortól viszik oda az anyukák a gyerekeiket?
A táblázathoz: Gergõ 2002. szeptember 20-án született, az orvosom Molnár-G. Béla volt. Õ nagyon rendes, elégedett voltam vele. Csak sajnos a szülés idején egy konferencián volt Nyíregyházán, így Sikovanyec.....( a keresztnevét nem tudom) mûtött meg. Õ is nagyon jó.

Gabomamo: El tudnád küldeni nekem a hordozókendõ használati utasítását? Másnap visszaküldeném! Megilyesztett az elesésed. Remélem minden rendben van!

Nina74: Örülök, hogy a babóka egyre ügyesebb az alvásban. Látod lassan minden rendben lesz!

Holnap jelentkezem!
Sziasztok! Kriszti
gykriszta

Sziasztok,
10-kor találkozzunk a bejáratnál, ha nagyon hideg van, akkor belül, jó?
Lányok, vki kölcsön tudná adni Koncz Zsuzsa cd-t? A Szabadság szerelem, meg az Ha én rózsa volnaénk kellene. Még a héten visszaadom.
Ágci
Ágci

Sziasztok csajok!!
Na mostanra sikerült végigolvasni benneteket január 2-tõl idáig! Már tegnap elkezdtem amikor hazaértünk, de csak most végeztem vele! Jó, ugyi Kép ??

Ágci: a táblicskuhoz! Az én dokim a szülésnél Dr Vincze Emõke volt, meg bent volt az a paraszt vajda is, de legközelebb nem engedem, hogy betolja a képet az tuti! És fogadott szülésznõm Barbara volt! Imádtam nagyon jó volt!

Majd irok bõvebben holnap most csak picurkát ugrottam be!
Láttátok az ikreket akik Pécsett születtek??? Nem sámli!!!

Nina: Kérdezhetek egy badarságot? Milyen szinû a kisbabád? Kép Csak érdekell mert még sose láttam félvér /avagy negyedvér babát !! Nem bántalak félreértés ne essék, csak télleg nem láttam még...Kép Tehetnél fel egy képet a profilodba igazán.. Kép Meg egy emilcimet is!!!
Na pussz
Jó éjt
Enikõ

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok,

Ildianyu,

jot nevettem Lilin. Akkor tenyleg nagyon kipurdelhatott, ha falatharapas kozben elaludt. Ilyet meg nem is hallottam. Bar van 1 baratnom, aki hasonlo volt. Amikor nalam aludt es beszelgettunk meg villanyoltas utan, mindig mondat kozben aludt el. Ez akkor lett volna erdekes, ha reggel folytatta volna. Kép Kép

Krisztina,

miert nem mentek kenguruval?
Azert nem semmi Gergo. Jol lehagyta Jazmint. Ez azert tenyleg felhaborito KépKép Szegeny Jazmint mindenki lenyomja majd, mint a belyeget. Jovore be is iratom vmi kuzdosportra, de tenyleg.

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?