Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Bocsi az eltünésért, de én nem tudom mi van velem, estére már ugy elfáradok, h alig várom az alvás időt :oops: Igaz, mondták a rádióban, h ez a változékony időjárás megterheli a szervezetet...
Na és számomra a hétvége sem volt pihentető, nagyon fáradt voltam mire hazaértünk :(

Az oroszi ünnepség nagyon jól sikerült, jó volt találkozni a régi csapattársakkal :lol: Annak idején nagyon összetartó társaságunk volt, a nyári edzőtáborok felejthetetlenek voltak! A gyerkőcöknek leginkább a "szabad élet" tetszett, vagyis kedvükre rohangálhattak, szombaton a tollas verseny alatt, majd anyáéknál az udvaron :lol:

A játék délelőtt nagyon klassz volt az oviban, mindenhol leültünk Lilivel alkotni: füzött nekem egy karkötöt (száraztésztából), készitettünk legyezőt, hernyócskát, rajzolt, horgászott, célbadobott, Dani közben homokozott, csuzdázott. Ebéd után elhoztuk a leányzót és délután el mentünk lovagolni, most jöttek az ovis barátnőjéék is. Utána mi vásároltunk egy kicsit, Lili közben elment Flóráékhoz, aztán mi is ott ragadtunk és majdnem 9 óra volt mire hazaértünk.

Szerdán kirándulni mentek Salgóra, persze, h kibabrált velük az idő, pedig biztos nagyon élvezték volna. Mikor kiértek akkor tizóraiztak, csurditott kenyeret kaptak, de utána esegetett az eső igy korábban jöttek be. Mondjuk Lilinek igy is élmény volt :wink:

Tegnap megint ebéd után jött haza a csajszi a ballagás miatt, szóval volt nagy duhajkodás egész délután. Egyszer annyira felbosszantott, h azt mondtam neki, ha nem viselkedik nem lesz itthon a nyári szünet alatt (2 teljes hónapig lesz zárva az ovi), hanem elviszem az ügyeletes oviba és nézhet az idegen gyerekek, ovónénik között :wink: Egyből fogadkozott, h többet nem lesz rossz :wink: :lol:

Hétvégén lehet, h megint lemegyünk Orosziba, ugyanis megérett a cseresznye!!!!! Én ilyenekért sajnálok pénzt adni, inkább utazunk :wink: Na és anyósom is szokott befőzni, majd megkérdezem idén hozzunk-e nagyobb mennyiséget.

Képzeljétek, olyan illatok terjengenek a lakásban!!!!! :wink: Az én sütőmben lehet grillezni is, de még soha nem próbáltuk. Tegnapelőtt vettem alsó csirkecombokat, h majd megsütöm (semmi extra, csak simán tepsiben). Este miután bepácoltam gondoltam egyet, és elolvastam a használati utasitást, hogyan is müködik a grillezés és ugy gondoltam, h itt az ideje, h kipróbáljam :wink: Egyenlőre nagyon jól néznek ki a combok, és még alig fél órája sülnek :wink: Még egy picit piritom és kész is lesz, már elég puhák :wink: Sokkal gyorsabb igy, mintha a szokásos módon sütöttem volna!

Gabi emlitette az Avonos naptejeket, én is tudom ajánlani, tényleg jók! Viszont az én kedvencem tőlük a napozás utáni Aloe Verás gél! Nagyon szuper, ha egy kicsit megkap a nap! Sőt én szunyogcsipésre is szoktam kenni :wink:

Timi
Az Arielek tényleg nagyon jó árban lesznek!!! Ráadásul én pont Lenort használok :wink: A legutóbb én is akciósan vettem a Tescoban, egy csomag mosóporhoz járt 2 l öblitő :wink:

Most megyek, mert tegnap a vasalás közelébe sem kerültem :oops: :oops: :oops: és nem azért, mert nem lett volna rá időm :roll:

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
mókuska

Sziasztok!

Itt vagyok én is. Tegnap meg ma nagyon belehúztam. Ugyanis tegnapd délután jött a férjem amaija. Így délután hozzá kezdetm takarítani, hiszem Szilárdnak volt felügyelete. Tegnap az emeletet, ma meg a földszintet takarítottam ki. Megsütöttem a tortát is. Epres lesz. A csoki nem igazán kötött meg a tetején. Mérges vagyok miatta, ilyen velem még nem fordult elő. A díszítést hagytam holnapra, hátha addig a hűtőben még köt egy kicsit. Egyébként tegnap este 10 körül akartam jönni, de az internet nem engedett be, a babanetig el sem jutottam.
Holnap jönnek tesómék, a keresztanyjáék, és a férjem unokatesójáék. (4+3+3fő) Vasárnap folyt köv, anyumék, anyósomék, meg a dédik.(2+2+3) És valamelyik nap még a párom keresztanyjáék is jönnek. Szóval holnap a konyhában fogok forgolódni, hogy elkészüljön a kaja. A hétvégén így ne nagyon számítsatok rám, de ha tudok azért jövök.
Egyébként rendeltünk Szilárdnak egy kicsi-kocsis (hörbis) tortát is. Remélem tetszeni fog neki.

Timi! A belemászás szerintem nálunk is működni fog, már a névnapi tortájába is belenyúlt. Aztán jól kikente magát. Abból még enni nem evett, de most már adok neki belőle. Majd a Myvip-re teszek föl képet. Ide fogalmam sincs, hogy kell, és ugyanez a helyzet az iwiw-el is.

Én is ki fogom próbálni ezt az Arile Kids-t, mert sajnos a Szilárd rucijait már elő kell mosnom, hogy tiszta legyen. (ha csak simán beteszem a gépbe piszkos marad) Így előtte kézzel dürückölöm. S hát másra is tudnám fordítani ezt az időt.

Puszi mindenkinek.
Szuzy

Kép
szuzy

Sziasztok!

Mivel elég rapszodikus a felbukkanásom, most ragadom meg az alkalmat, hogy felköszöntsem a soron következő ünnepeltet. :wink: :D

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT SZILÁRDNAK!!!

Kép Kép
zichy

Egy picit írok is... :wink:

Szuzy! Remélem jól sikerül a köszöntés, és szép élmény marad az egész családnak a nagy esemény! Torták biztos nagyon szépek és finik lesznek! :D Ha valahogy tudsz képeket......légyszi!!! :wink: :lol:

Ildi, Gabi! Köszi a naptejes infót újfent, igen, én is az avonost akartam rendelni, de most kínlódom, mert valahol elkevertem a katalógust ... :? Igyekszem felkutatni, mert ezt az akciót nem hagynám ki! :wink:

Ildi, csak nem akkor voltatok Orosziban, mikor vmi rendezvény volt, néptáncosok is felléptek??? Bocsi, de kicsit összekuszálódtak a szálak.. És a férjed odavalósi? Cseresznye: de jó!! :D

Az Ariel nagyon jó ár!!!! :wink:

Gabi, nem is gondoltam volna, hogy ilyen komoly a dolog Adri szemével.. :shock: :( Remélem rendbejön neki!!!

Köszi a drukkokat mindenkinek tatarozás-ügyben, ha minden igaz, ma befejezik az alapozást és már "csak" a festés marad. :D ("csak"= ez is még nagy meló + még ott vannak a benti munkák, mert a nyílászárócsere miatt gyakorlatilag öt helység van teljesen szétbombázva :( :( :( - azt hiszem nem kell ecsetelnem az állapotokat :? )

Iwiw és társaik: igyekszem ott is pótolni időnként lemaradásaimat, ígérem visszajelölök!!!!!! :wink: :D

Timi, ahogy írtad, elkélne már egy privi levélváltás... :roll: :wink: :D

Móni, sorstársam (elveszett bárányka), mi újság veled? Ha van egy kis időd, jelentkezz!

Rohanás, mert kezdődik a nap... Szép hétvégét mindenkinek!!!
zichy

Sziasztok!

Tegnap Lili anyósoméknál aludt, reggel Dani már ugy ébresztett, h: ébresztő, uhhh Lili :lol: Mami én is :lol: Aztán telefonáltak, h mennek a telekre és Danit is elvinnék, ha lehet. Szóval gyerekmentesek vagyunk :wink: Vasalhatok kedvemre, senki nem fog körülöttem ugrálni :? :lol:

Zita
Hát néptáncosok nem léptek fel, legalábbis Gyöngyösorosziban nem :wink: Egyébként mi vagyunk Gabival odavalósiak, apa salgótarjáni. Nekem van Avon katalógusom, ha gondolod szivesen megnézem és tolmácsolom a naptej választékot :wink: A további munkákhoz még egy jó adag kitartást kivánok :wink: :lol:

Szuzy
Nektek jó bulizást! Tapasztalatból tudom, h milyen fárasztó tud lenni, viszont a gyerekek annyira élvezik, h nem lenne szivem megszüntetni ezt a vendéglátósdit :lol:

Gabinak nincs gépe, ugyhogy pár napig nem tud jönni!

Megyek és hasznossá teszem magam 8)
Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
mókuska

hahó!

Itt vagyok, este apa megszerelte a gépet :D :D :D remélem most már jó is lesz :wink: :wink:

Na most csak gyors leszek, mert még rengeteg dolgom van, majd délután írok bővebben.
Csütörtökön megtalálta Krisztike a szemüveget :D :D hát azon az egy polcon nem kerestem :shock: :shock: ez van legalul a szobánkban, a dvd lejátszó van ott, mellette meg egy pár autó Krisztiánnak, na azok mögött volt :shock: :shock: :shock:
Így legalább amíg nincs meg az új szemüveg addig is van mit hordani :wink: :wink: :wink:

Szuzy
jó szülinapozást nektek!!!

most rohanok, de majd még jövök, ha végeztem a házimunkákkal :wink: :wink:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Sziasztok.

Jelentkezem vagyok.

Zsúfoltság van nálunk.

írtam múlkor írok ari sztorit. Levi 17hótól nem cumizik.Napközt hangulattól függ, tej és nagyágyban egyedül elalszik. Egyedül hintázik, csúszdázik.

Apa szeme helyenvan. Nálam úgy néz ki baba lesz. Ápr végén megjött 2 napra, azóta semmi. Teszten 2.csík halvány. kb 5hétnél tartok, dokit maj 1hó múlva látogatok, akkor már tuti lesz a dolog.

Gyorsban ennyi. Ja van a freestar.hu- blogom._Valami van oda írok. http://www.freestar.hu/blog/hdm0123
Mindenkinek elérhető.

Móni
Kép

Kép
horvathne.d.m.

Móni!!!!!!
És ezt csak igy közlöd????!!!!!! :lol: :lol: :lol: Én még csak halkan gratulálok, majd doki után hangosan :wink: Na és hogy vagy? Levi már nagyon ügyes nagyfiu, nagy könnyedség ez ha kistesó születik :wink: Vigyázz magadra, és ha tudsz gyere és mesélj!

Kép
Kép
mókuska

Móni!

Hát ezt a jó hírt nem lehet csak így távirati stílusban közölni!
Az én gratulációm a doki utánra tartogatom, babonából. Remélem minden ok! Nagyon örülök ám neki!
Nem is említetted, hogy terveztek 2. bébit!
A kis titkolózó!

Lányok köszi a jókívánságokat, az első "meneten" túl vagyunk. Hulla vagyok, holnap jön a folytatás....

Jó éjt!

Kép
szuzy

Sziasztok!

Halkan, de köszi, még a családból senki nem tud róla apán kívül. Akkor szólok ha 100% a doki eredménye.

Móni
Kép

Kép
horvathne.d.m.

Boldog születésnapot Szilárd! Kép

Timi

Kép

Kép
thimó

Sziasztok Többiek!!
:D :D

Hát én sem állhatom meg szó nélkül a Móni bejelentését: 2X is elolvastam, hogy felfogjam mit írsz, úgy elrejtetted a hírt az egyébb közlemények közé. :lol: :lol:
Tök jó! Gratulálok!

Timi

Kép

Kép
thimó

sziasztok!

Móni
hogy fogod bírni 1 hónapig ki a dokit :?: :shock: :shock: nagyon örülök Neked, de majd én is a doki után gratulálok :D :D :D

Szuzy
biciklit megkapta már Szilárd????
Még kitartás a mai napra :wink: :wink: Na én a legényt majd csak a szülinapján köszöntöm fel :wink: :D :D :D

a nőgyógyászt nem írtam tegnap :oops: szóval a rákszűrésem az jó, csak gyulladásom van :? :? :? erre kaptam kúpot :wink: :wink:

na rohanok tovább kapálni. Olyan pocsék munka van a kertben, főleg ahol jobban meg tudott állni a víz, baromi kemény lett ott a föld :shock: :shock: :shock:

További szép vasárnapot!!

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Boldog szülinapot Szilárdnak!!!
Kép

Kép
Kép
mókuska

Sziasztok!

Köszönjük az édi macikat, és virágcsokrot is. Megmutattam Szilárdnak, nagyon tetszett neki.

Már tegnap oda adtuk a triciglit, örült nagyon neki. Most délelőtt már apával ki is próbálták az utcánkban. Sajnos azonban a zenés, villogós része mire oda adtuk neki tönkre ment. Azt hittem az elem merült le, mert előtte 2 perccel még szólt és villogott is, de sajnos nem erről van szó. Ha a fiúk nem tudják megcsinálni mi vissza visszük szervízre, mert azért az úgy az igazi.
A torták nem lettek az igaziak sajna. Amit rendeltünk az tényleg bébi torta volt. Azt mondták 15 szelet, de szerintem 10 sem jön ki belőle. Igaz, ami igaz nagyon szép volt, de én nagyobbra számítottam. Az én tortámnak meg a díszítése nem lett tökéletes. Most szép magas lett, meg fincsi is, de a tetejére ráírtam, hogy "Szilárd 1 éves" s sajnos ez nem lett valami szép. Azért mondjuk elmegy. Kapott még egy tiramisu tortát picur, és még ma is hoz anyósom egy diósat. Most annyira nem mászott bele, mint a névnapján, de azért egy kicsit tapsikolt bene. Evett is belőle, úgy látszik édes szájú lesz mint a szülei, mert igencsak ízlett neki.

Most főzök még, így megyek is. Csinálunk majd fotókat, s később egy pár nap múlva ha lesz időm teszek föl a Myvipre is.

Sziasztok

Kép
szuzy

Csajok igen direkt volt a többit később.

Móni
Kép

Kép
horvathne.d.m.

Sziasztok!

Szuzy
hát akkor Ti sem jártatok valami jól a bicóval. Mi nem is ott fogunk másikat venni :shock: :shock: :shock: még ha máshol drágább sem érdekel. Nekünk a pénzt visszaadták, és Tibi azt mondta megy máshová :shock: :shock:
Én amúgy ezzel a bolttal már óvatos vagyok, amikor a babakocsikat néztük, ott néztünk ki egyet, utána beszéltünk egy másik bababoltossal aki mondta, hogy az 5.1-es biztonsági szíj már kötelező egy ideje, ott még amit mi kinéztünk az is csak 3.1-es volt :shock: :shock: és az ára is ugyanannyi volt mint annak amit végül hozattunk :shock: :shock:
Ruhánk nem nagyon van onnan, mert már a nagyokra elég drága ott minden :shock: :shock:
Pelust hordtam onnan még Krisztiánnak, de annak is jól felment az ára :cry: :cry: :cry:
Boldog szülinapot Szilárdnak ( feladom az elveimet :oops: de most van babanet :twisted: :twisted: )
Kép egy kis torta :wink:
Kép egy kis meglepi
Kép és egy csokor szép színes virág :wink: elvégre csak egyszer egy éves a nagylegény :lol: :lol: :lol:

Adrikáék ma mentek kirándulni, Tropicarium, és a Természet Tudományi Múzeum a cél, és mc donalds (bocsi ha rosszul írtam :oops: )Anyósom ment vele :wink: :wink: :wink: Jó meleg lesz rájuk :shock: :shock: :shock: pont mire Pestre érnek akkorra lesz már nagyon fülledt a levegő, főleg ott :? :?

Na most rohanok, sütni szeretnék sajtos-kiflit, kivételesen Krisztián nem hadakozik, hogy palacsinta legyen :twisted: :twisted:

Szép napot, írjatok, majd később még benézek

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Sziasztok!

Gabi köszönjük a köszöntést.

KB: mi eddig nagyon szerettük. Szinte mindent ott vettünk. (igaz már a nyári ruhákat nem) s elégedett is voltam velük. Mert szerintem máshol tényleg drágább és kicsit sem jobb minőség. (sajnos) Eddig a minőséggel is meg voltam elégedve. Ha akadt valami gondunk akkor segítettek, kicserélték, megjavították. Remélem most is megcsinálják a bicót. Szilárdnak nagyon tetszik, így nekem nem a pénz kell, hanem , hogy működjön!!!

Egyébként ma egész nap mostam idáig, s még mindig nem végeztem. Még a lakás sincs helyre pakolva. Az emeletre kellene fölhozni székeket, poharakat, stb... Mivel Szabi tegnap éjszakás volt (6-ra ment) a vendégek 7-ig voltak,már nem volt időnk megcsinálni. Délelőtt aludt Szabi, tehát csönd kellett, most meg 1-re ment megint. Szilárd mellett nem tudok ilyet megcsinálni, ha meg alszik nem csörgök, zörgök, így marad minden holnapra....

Most megyek, mert már Szilárd nem bir magával....

Kép
szuzy

Kép

Utólag BOLDOG SZÜLINAPOT SZILÁRD!!!!!!!

Móni
Kép

Kép
horvathne.d.m.

Móni!

Köszönjük , de még nem késtél le, a szülinap ténylegesen holnapután lesz!

Kép
szuzy

Sziasztok!

Móni! Aztaaaaaa! Ez aztán a hír! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Izgatottan várom a további infókat! :wink: :D

Szuzy! Örülök, hogy jól sikerült az ünneplés! :D

Lányok! Garázdálkodtam a wiwen és akit csak láttam be-/visszajelöltem. :wink:

Gabi! De jó kis program lesz Adrikáéknak! :D

Ildi! Irigylem a gyerekmentes napot, mégha csak házimunkáztál is... :wink: Oroszi: ezer bocsi, teljes félreértésben voltam, én ugyanis a környékbeli Nagyoroszira gondoltam :oops: ( akkortájt volt ott rendezvény, anyum tanítványai táncoltak, mi is kaptunk meghívást, de nem mentünk el, ezért érdeklődtem felőletek :arrow: duplán kimaradtunk volna a jóból, ha esetleg még össze is futhattunk volna )

Timi! Ti merrefelé laktok? Lassan bérletem lesz Vadkertre - reggel is megjártam, mert életem párja lekéste a buszt, így fuvarozhattam odáig - ,de nem láttalak még reggelenként. :roll: (Bár én csak a főúton nyargalászok, lehet nem is arra van az ovitok? :oops: :roll: )

Megyek, bár semmi kedvem most semmihez.... :?
zichy

Sziasztok! :D

Szuzy!
A vonalzód olyan érdekes... :shock: Én ezt néztem vasárnap, amikor felköszöntöttem Szilárdot. Igaz, vártam, h majd kiírja: boldog születésnapot... Vasárnap 11 hónapos és 4 hetes volt, ez nem ugyanaz, mint a 12 hónapos, vagyis 1 éves???? :wink:
Biztos szuper volt a szülinapi buli és örült a fiad az ajándékoknak. :D
Képekről, ne felejtkezz el, kérlek!

Húú Lányok, mit szóltok milyen szélsőséges az időjárás??!! :shock:
Szombaton akkora eső és jégesés volt nálunk, hogy csak na... Egyébként én szeretem a vihart, a dörgést, villámlást, de szombaton nagyon a házunk fölött csattogott. :o Valószínűleg a telefonkábel lehozta a feszültséget, mert szikrázott itt benn a lakásban. Gyorsan ki is húzgáltam mindent (nem szoktam :oops: , de most egy kicsit megijedtem..)
Ma reggel meg ráadom a fiúkra a rövidnadrágot-pólót-szandit, aztán mire indultunk el kezdett esni. Rövidnadrág-szandi le, hosszú gatyesz-cipő-pulcsi-esőkabát föl. :lol: Gyalog mentünk és egyszer úgy elkezdett szakadni, hogy alig láttunk valamit. Még szerencse, hogy volt a zsákban váltó ruha az oviban, így áttudtam őket öltöztetni. Az esőkabát ellenére hátul a nadrágszár igencsak vizes lett mindkét fiúnak. :?

Egyébként jól vagyunk. :D Benikének nagyon tetszett a kirándulás, nem győzött mesélni. :lol: Főleg a kölyökpark nyerte el a tetszését... :D

Kaptam egy szobakerékpárt. :shock: (egy ismerősünk beköltözött Gyarmatra panelbe és nem fért el a szerkezet, ezért nekem adta...)
Már kipróbáltam, tekertem vagy 5 percig, de izomlázam lett... :oops: Nagyon el vagyok tunyulva :oops: :lol:

Ugyanettől az ismerőstől mosogatógépet is kaptam. :shock: :D Úgy örülök neki. A hely megvan, be lehet építeni a konyhaszekrénybe. Még jó, h a férjem gondolt még rá anno, mikor csinálta a szekrényt, h esetleg egy mosogatógép is lesz egyszer... Hát most már van, csak be kéne kötni.. :wink:

Veletek mi újság?

Ildi, cseresznyeszüret megvolt?
Ne ijesztgesd szegény Lilit, nem lehet ő annyira rossz... :lol:
Grillcsirkecombi milyen lett??? Nekünk a mikrónk grilles. Régebben csináltunk benne mi is ezt-azt, de nagyon leszoktunk róla. :wink:
Vasalást kivégezted? Gondolom, azóta már van új adag.... :lol:

Na tessék! Az előbb szikrázott a napsütés,erre meg most meg már dörög... :shock:

Gabi, nálatok ...? Esztike lába? Gyulladásra mit mondtak neked?Ezekszerint Krisztikének még mindig nagyon bejön a palacsinta, igaz? :lol: :lol: Milyen sajtos-kiflit csináltál. :?: :oops: :lol:

Móni!
Ritkán jössz, de legalább lehetnél egy kicsit bőbeszédűbb. :lol: Mesélj majd, ha van kedved és ha gondolod.

Zita!
Biztos elég kellemetlen állapotok lehetnek nálatok, de az is biztos, hogy utána még jobban a sajátotokénak fogjátok érezni. :D Én is annyi mindent változtatnék a mi házunkon még, ahhoz, hogy testreszabott legyen..., de hát ez még várat magára. :lol:
Milyen színű lesz a házatok kívülről? :wink:

Nem tudom, h az időjárás miatt-e, de olyan a fejem, mint egy TÖK! :evil: :lol: Legszívesebben lefeküdnék aludni... :lol:

Mindenkinek nagyon szép napot kívánok!

Timi

Kép

Kép
thimó

Megint én...

Az előbb lemaradt: Ildi, köszi az avonos segítséget, sikerült megtalálnom a katalógust, megvan a rendelés. :wink: :D

Timi!
Az előbb nálunk is dörgött, de nem lett belőle semmi. Megázásért nem irigyellek :(
Bicaj: hajrá!!! :D Én nagyon szeretem, bár mostanában erre sem jut időm. :?
Mosogatógép: nagyon hálás cseléd, tuti jó barátod lesz a háztartásban, ne várjatok sokáig a bekötéssel! :wink: :D

Házszín? Lehet el sem hiszed, de Vadkertről az ihlet. :lol: Egyik nap a férjem arrafelé fuvarozta egy ismijét, meglátott egy házat, és azonnal megtetszett neki. Elvitt engem is megnézni, miután rábólintottam, becsöngetett a házba, hogy megkérdezze milyen festékkel dolgoztak. 8) :lol: A régi rendelést vissza is mondtuk, az új szín talán már a héten meglesz... A többit majd képen. :wink: (Meg egy személyes megjegyzés pü.)

Megyek, ma még tényleg semmit sem csináltam! :oops: :oops: :oops:
zichy

Sziasztok!

Timi
Azért igy jelez szuzy vonalzója, mert egy hónap nem 4 kerek hét, hozzájön még 1-2 nap :wink:
A grillcsirke nagyon-nagyon klassz lett! Sokkal finomabb, mint a tepsiben és gyorsabban megsült! Annyira tetszett, h a végén a krumplit is grilleztem hozzá :wink: Cakli-pakli 1,5 óra alatt kész lettem mindennel :lol: Ja és hozzá saláta volt (saláta-ubi-pari-lilahagyma) ezersziget öntettel :wink:

Nekem is jól jönne egy ilyen barátnő :wink: :lol: Mosogatógépet én is nagyon szeretnék, de még odébb van, most fontosabb dolgokra kell kuporgatnunk :?

Zita
Biztos nagyon klassz lesz a házatok! A szin kiválasztásának a sztorija nagyon tetszett :lol: :lol: Már akartam kérdezni, h hány éves kortól ajánlják a néptánc elkezdését? Lili ugye most mult 4 és elég mozgékony leányzó, szereti a zenét és jól is mozog rá, ezért ugy gondoltam, hogy szeptembertől beiratom táncolni. Neki is lenne kedve hozzá. Szerinted?

Szuzy
Várom a képeket! :wink: Na és persze a beszámolót, gondolom Szilárd nagyon élvezte, h most minden körülötte forgott :lol:

Móni
Hogy vagy? Vannak már tüneteid? Ezt a babát is Salgótarjánban szeretnéd megszülni? Na és melyik dokihoz szeretnél menni?

Timi! Képzeld épp a legjobbkor áramtalanitottam a gépeket, pár perccel utána már áramkimaradások voltak-igaz csak pillanatnyi, de a gépnek "jót" tett volna :? Szegény Lili meg éppen egy hatalmas dörgésre ébredt, sirt is mert alapból fél a dörgéstől -pedig szépen el tudja mondani, h mi okozza :wink:

Tegnap krumplilevest főztem + palacsintát sütöttem hozzá. Mivel apa már nem evett levest este megmaradt mára, csak a palacsinta fogyott el (mily meglepő :roll: ) Ma kérdezem Lilit, h mi legyen a leves mellé, hát persze, h megint palacsintát szeretett volna. Gondoltam ám legyen, ugyis ritkán szánom rá magam ebben a melegben (télen jobban örülök, h villanytüzhelyem van :roll: ). 34 db-ot sütöttem ki! Azt ugye nem kell mondanom, h a hátsómon is folyt a viz :oops: :lol:

Szegény apáéknak van egy csomó meló, ma tulórázni fog, mert hétfőre mindenképp be kell fejezniük. Igy lehet, h ugrik a hétvégi kiruccanás anyáékhoz, mert lehet, h akkor is dolgozni fognak. Viszont vasárnapra elhivtak egy "összejövetelre". Oda nagyon szeretnék elmenni, egyszer már sikerült velük találkozni egy kenyérsütéses - beszélgetős délutánon, nagyon élveztem. Sajna azóta mindig olyan időpontokban volt, h vmi miatt nem tudtunk elmenni :(

Közben itt megint el kezdett dörögni :? Ja, mikor először jött ma a vihar apa felhivott, h hol vagyok :shock: Hát nem is tudom mit gondolt, h zuhogó esőben, ráadásul erősen alvásidőben merre lógatom a lábamat :lol:

Ezt most elküldöm, nehogy.....

Kép
Kép
mókuska

Kép
De jó, hogy ennyi olvasnivaló volt.

Ildi
nekünk a múltkor azt mondták a számítógépes boltban, hogy nem a gépet kell viharban kikapcsolni, hanem az internetet kell mindenképp kihúzni a gépből :!: :!: :!: ugyanis az vezeti a gépbe bele a vihar okozta "gubancokat"
Nekünk ugye a tápot tette tönkre, na meg valószínű "igazított" az alaplapon is :evil: :evil: :evil: mert nem tökéletes a gép :? :?
Barátnőméknek egy az egyben az alaplapot iktatta ki :?

Zita
színválasztós sztori tényleg nagyon jó :wink: :wink: viszont jobb így mint katalóguból kinézbni megy ilyennek látszót, aztán felkenve meg nem biztos, hogy ugyanolyan lesz :shock: :shock:

Hát a kiránduláson a programok közül a Természet Tudományi Múzeum ezenek a gyerekeknek még nem tetszett :shock: :shock: Ha már mindenképp Pest miért nem vitték őket a Közlekedési Múzeumba : :?: :?: :?: :?:
A többi program viszont nagyon tetszett, a Tropicariumról annyit áradozott Adrika :wink: :wink: :wink:

Na ott amúgy már a sok okos szülő is húzta a száját amikor a belépőket kellett fizetni :twisted: :twisted: :twisted: bezzeg szülőin amikor én kérdeztem miért nem lehet máshová vinni a gyerekeket, mert Pest drága úgy néztek rám mint aki legalább a Marsról jött :twisted: :twisted: :twisted:
Na az oké, hogy a busz egységes nem km.-re számolnak most már, viszont belépők vidéken azért még olcsóbbak :roll: :roll:
Hollókő pl. szerintem gyönyörű, és egész napos programot lehet ott szervezni, mert van látnivaló, arról nem beszélve, hogy ha már valamilyen szinten Palócföldön, v ahhoz közel élünk elsődlegesebb lenne szerintem ezzel tisztába lenni a gyerekeknek :? :? :?

Ja, és szerintem havi 700 ft.-os osztálypénz megint kevés "spórolásra" :twisted: :twisted: ugyanis az osztályfőnök javasolta, hogy kezdjenek el spórolni már 7-8. osztályra, mert ha nem tesszük akkor rengeteg kiadás lesz. Na így tuti nem fog sikerülni :cry: :cry: :cry:

Szuzy
természetesen ha már ma is beengedett a Babanet, és ma 1 éves Szilárd most is felköszöntöm :wink: :wink:
Boldog Születésnapot!!!
Kép
Sikeröült már rendet tenned? Én nem igazán tudom utolérnimagamat, pedig még buli sem volt :oops: :oops: Amikor odaérek, hogy porszívózás, alszik mind a két kicsi, és nem akarok zúgni :roll: :roll: úgyhogy már 2. napja halogatom :oops: :oops:

Timi
itt is elég változékony az idő mostanában :? :?
Tegnap orthopédiáról hazafelé jövet el is áztunk, persze csak a babakocsira bolt nálam esővédő :? Krisztikén volt basaball sapi, na meg bementünk a zöldségesbe :wink: :wink:

Sajtos kifli nagyon fini :D :D és jó sok lesz belőle, íme a recept:
1 kg lisz, fele rétes, fele sima, ebbe 1 csapott evőkanál só, jól elkeverni.
6 dl langyos tejbe 2 evőkanál cukrot elkeverni, és bele 2 db élesztő, ha felfutott hozzáadni a liszthez, és még 2,5 dl étolajat is.
Utána jól összedolgozzuk,ha szükséges még teszünk lisztet hozzá, de ne legyen kemény a tészta :!: :!:
Nem kell keleszteni :!: :!:
6 cipóra kell osztani a tésztát :arrow: és egyenként kinyújtjuk kerek legyen és mindegyiket 16 részre kell osztani.
A széles részre margarint kell vágni.
Elvileg egy db. 250 g.-os margarint kell annyi felé ahány db süti lesz (ugye 96 felé)és feltekerjük kifli alakúra.
Utána a tetejét be kell kenni tojással, és reszeltsajtot a tetejére :wink: :wink: A sütőbe érdemes kis edénybe vizet tenni, mert tényleg könnyebb lesz a tésztája.
Aki szereti még köményt is szórhat a tetejére :wink: :wink:

Szóval érdemes kipróbálni, nagyon eteti magát :D :D

Na voltunk tegnap orthopédián. Olyan jól jött ki Eszterke még ahogy a vizsgálóasztalra letettem is aludt. Beszélgettem a dokival, közben elkezdtem vetkőztetni a gyereket. Mondom nagy lelekesen, hogy sokkal jobban tartja a lábát a kicsi, erre a kisasszony elkezdett nyújtózkodni amihez hozzátartozik, hogy összefordítja a két talpát, összeszorítja, és felhúzza a lábát :oops: :oops:
Ettől eltekintve, tényleg javult :D :D majd októberben kell mennünk (kiszámolta a doki, hogy akkor lesz fél éves :roll: :roll: :twisted: )majd szept. vége felé kérek időpotot, akkor közel leszünk a fél évhez is és októberhez is :lol: :lol: :lol:

Tegnap Adrika is alkotott. Hozza haza az apja, és mondják, hogy Adrinak eltört a fülbevalója :shock: :shock: Kis karika van neki, méd a déditől kapta. De nézem, hogy egyik fülében sincs fülbevaló. Kinyitja a tolltartót, hát úgy felületesen, na nincs itt, hát akkor nem tudja hol van. Na a pumpa jól felment, számolni kellett, hogy ne kapjon, mert akkor nem is lehet vele beszélni :oops: Mondtuk, hogy ha el is tört meg lehet csináltatni, de hol van. Na az egyik meglett a táskájában a megmaradt kajája mellett :evil: :evil: a másikért visszaküldtem a páromat a suliba. Na de azt mondta ott még megvolt, viszont a padon ahol várta az apját elővette a tolltartót és biztos ott rántotta ki. Na ott nem találta az apja, így be a suliba, mondtam, hogy szóljon a takarítónőnek, hátha meglesz. na nem is kellett szólni, mert meglett a földön a padok között.
Én nem tudom de mire felnő, annyi mindent el og hagyni, hogy lehetne erről a hanyagságról leszoktatni :?: :?:
Ja, és egyik fülbevaló sincs ám eltörve, csak kikapcsolódott :shock:

Móni
vannak már rosszullétek? Álmosság, vagy valami tünet?

Na jól eltelt az idő, úgyhogy rohanok :wink: :wink:
Mindenkinek szép napot!!!

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Sziasztok!

Lányok olyan jó, hogy mindig tanulok valamit tőletek, mert nekem néha az evidens dolgok sem ugranak be. :oops: :lol:

Ildi, természetesen igazad van a vonalzó kapcsán. :wink:
Gabi, ez az internetet kell kihúzni a gépből, ha vihar van : ebben van ráció, mert én saját szememmel láttam, hogy a telefonzsinórón is le tud jönni a "feszültség" (vagy mi :wink: ).
Viszont áramtalanítani is fontos az elektromos gépeket, mert egy nagyobb adag fesz. simán kiüti őket. Vadkerten több tv-t is hallottam, amelyiknek bevégeztetett most a viharok alatt. :roll: Egy villanyszerelő ism. mondta, hogy létezik valami (nem tudom mi :oops: ) , ami azt a célt hivatott szolgálni, h ezeket az ingadozásokat kiküszöbölje. Érdemes felrakatni ilyet.... :wink:

Zita!
Tényleg tök jó, h ilyen szuperül kiválasztottátok a házszínt. :lol: Aztán a képekről kéretik nem elfeledkezni ám... :lol:
A soraidból az tűnik ki nekem(bár lehet, hogy nincs igazam), hogy neked van mosogatógéped? Ha igen beavatsz, hogy kell értelmesen használni? Mármint olyanra gondolok, hogy hányszor indítod el egy nap, mi az amit szépen tisztít stb...?
Kisebbik nagylányod és a front? :wink:

Gabi!
Jó az ortopédiai -sztori. :lol: Én is jártam már így a gyermekpulmonológián. Kontrollra mentünk és kérdezte a dr-nő, hogy: hogy vagyunk? Mondom: teljesen jól. Erre rá néz Dávidra, majd megszólal: Ez a gyerek a száján veszi a levegőt, el van dugulva az orra. :oops: Az jó, hogy tényleg javult Eszter lába. :D

Hát Adrika végül is még csak 8 éves, még sokat változhat pozitív irányba. :wink: Viszont, ha meg a másik felét nézzük a dolgoknak, akkor meg már 8 éves, tehát jogosan várod el tőle, hogy vigyázzon a saját dolgaira. Én még mindig azt mondom, hogy motiválni kell a gyereket. Tehát jelen esetben valami olyannal "büntetni", ami számára kedves és rosszul érinti, ha nem csinálhatja ill. kapja meg. Nálunk ez általában a No Minimax és számgép 2-3 napig. :wink: No, de nem akarok én ám okoskodni, csak egy vélemény volt. :wink:
Egyébként a hétvégén nekem Beni csinált olyan dolgot, amitől azt hittem, hogy padlót fogok. :evil: Az bosszantott, hogy tisztában volt vele, h ezt nem szabad neki és büntetésre is számíthat és mégis megtette a csibész. :evil: Le sem írom, h mi volt az, mert én szégyenlem magam helyette is. Húúú, olyan mérges voltam rá, nem is tudtam mivel büntessem. Aztán sikerült megtalálnom a módját és utána voltak sűrű bocsánatkérések, könnyek, meg minden. :lol:

Ez a sajtos kifli nálunk nagyon sikeres lesz. Köszönöm! Délután vennem kell sajtot.. :wink: :lol:

Adrikának végül is megvolt a kirándulás- élmény és ez a lényeg. :lol:

Ildi!
Mosogatógép nekünk is csak a kedves ismerős jóvoltából lett. :wink: :lol: Tudod, mi is úgy vagyunk, hogy mindig van fontosabb, amire kell a lóvé. :lol:
Az a saláta fincsi lehet. :lol: Készen veszed az öntetet hozzá vagy úgy kell kikeverni? :wink: Krumplit is lehet grillezni sütőben? :shock: De jó!
Palacsinta sütés és szauna egyben: :lol: :lol:

Elárulod, hogy milyen "összejövetelre" mentek? Ha nem, az sem baj, nem fogok megharagudni. :lol: :lol: Vagy mégis? :wink: :lol:

Jaj-jaj, be kell fejeznem, mert fél 11. :shock: Tegnap semmit sem csináltam (illetve csak a legszükségesebbeket), így ma kapkodhatom magam, mert a körmömre ég a munka. :lol: :lol:
Most nem fáj a fejem, minden ok, kedvem is van házimunkázni. :lol:

Mentem is...

Szép napot! :D

Timi

Kép

Kép
thimó

Sziasztok, bejelentkezem egy kicsit amíg alszik Levi.

Nincsenek tüneteim, Levivel sem voltak. Sem hányinger, sem más. Sok wc, sok folyadék, ha kell kaja, eszek. Ennyi. Eddig is fáradékony voltam a vas miatt, az alacsony szokott lenni. Nagy valami nincs.

Ildi, nem tudom, hol van jó doki. Az enyém pestre ment, de félek utána menni. Tesóm pesten szült egy hónappal előtte befektették a távolság miatt. Inkább maradok Tarjánba, de nem tudok értelmes és nem pénzéhes dokit a környéken. Ha tudsz tanácsot adni, szívesen fogadom.

Na ennyi voltam, majd jövök, ha tudok.

Móni
Kép

Kép
horvathne.d.m.

Sziasztok!

Móni! Már a múltkor is többször akartam írni: szerintem azonnal keresd föl a nőgyógyászod, ha vérezgettél!!!!!!! Mert ugye ez problémára is utalhat! Nem akarok vészmadárkodni, de szerintem azonnal menj el hozzá. Az első terhességemnél én is bevéreztem, szerencsére akkor megúsztuk a dolgot....(később sajnos nem)
Hol szült a tesód? Én is Pesten szültem a SOTE II-es klinikáján, s egy héttel fektettek csak be korábban, de csak azt is azért mert én erősködtem, hogy nehogy gond legyen ismét! Most meg már, hogy a kórházi ágyak számát így lecsökkentették, tutira nem fektetnek be egy hónappal előbb. De Starjánban is biztos találhatsz új orvost, most a Pásztóiak is átmemntek oda, így választék van bőven. Én itt Pásztón Takáts Szabolcshoz jártam, úgí tudom már ő is Starjánban van. Elég furcsa a modora, de egyébként rendes nagyon. (viszont fiatal (37-38), így ha ez téged feszélyez inkább ne őt válaszd)

Gabi! Köszi ismét a köszöntést!

Tegnap én is olyan voltam mint akit fejbe vertek! Ahogy Szilárd játszott, majd le ragadt a szemem, komoly erőfeszítésembe került, hogy ez mégse történjen meg. Ma megjött Piroska is, így az időjáráson kívül ez is okozta a fáradtságot. Na meg a hasfájást. Most is görcsölök, ráadásul Szilárdot 50 percig ringattam mire végre elaludt, így a derekam is leszakadt!

Még nincs minden helyen! Sőt most már piszkosság is van. Eddig mindhárom nap mostam. Hétfőn egy halommal, tegnap csak egy szárítónyit. Aztán tegnap kivasaltam az összes hétfőn kimosottat, ágyat is húztam. Ma azt mostam ki, meg kiratktam szellőztetni is. Erre nagy dörgés, sötétedsé. Bezsedtem mindent, persze mégsem lett eső....

A buli ill. a bulik jól sikerültek. Képeket tettem föl a Myvip-re, ott meg tudjátok nézni. Vasárnap egy kicsit hisztis volt, mert nem igazán tudta délután kialudni magát. Egyébként mindenkivel huncutkodott, hancúrozott. Így totál kifáradt estére. Evett a tortáiból is. Ízlett neki.

Mosogatógép nekem is jó volna. Nekünk sajnos nincs hely a konyhában. Igaz, hogy nagy a lakásunk, de a konyha kissé el lett cseszve, olyan kicsike, hogy a konyhabútorom sem fért bele amikor költöztünk, nemhogy mosogatógép....

Mostanság egyre kevesebb türelmem van Szilárdhoz. Komolyan néha legszivesebben lekevernék neki evés közben. Tudom csúnya dolog, és nem is teszem meg, de már kikészít. Altatás is dettó...
És olyan hisztis! Megfeszíti magát, majd leejtem. A nehéz napo környékén meg mindig idegbeteg vagyok egyébként is......

Kaja: nektek a gyerkőcök, hopgy szoktak át a darabos kajára? Nekem nem hajlandó olyat enni. Pl a 8 hós bébi kaját (ami ugye már nem krémes, hanem darabos) nem eszi meg csak ha legalább a felét átturmixolom. Reggel próbáltam neki sajtos kenyeret adni, azt is kiköpdöste. Csak a pépes dolog megy. Más gyerek meg ilyenkor már azt eszi amit a szülők.... Egyedül a banánt eszi meg ha villával össze nyomom. Pl répát, krumplit nem tudom úgy megetetni vele. Öklendezik, esetenként hány is tőlük. Vagy még ne erőltessem akkor? Lehet, hogy ez is olyan mint a járás? Egyik gyereknek könnyebben megy mint a másiknak?

Na befejezem mert most sikerült pótolnom a pár napi lemaradásom annyit írtam. Sajnos rossz volt a gép, utánna meg nem volt internetünk.

Sziasztok
Szuzy

Kép
szuzy

Sziasztok!

Szuzy
Ugy látom Szilárdot és Danit össze lehetne kötni :lol: Ő is hisztizik, ha kézben van megfesziti magát, ha a földön akkor simán térdre vágja magát, van, h le is fekszik :roll: Altatás többnyire kézben, bár általában -szerencsére- viszonylag gyorsan bealszik.

Evéssel kapcsolatban nem tudok jó tanácsot adni, próbálkozni kell mert nagyon fontos a rágás! Nekem nem sokáig ettek pépeset, szinte csak az elején aztán csak villával törtem át nekik a kaját. Emlékszem mikor Lili 2 éves volt összeszedett egy csunya gyomorrontást, erős hasmenése volt igy reszelve kellett adni neki az almát. Egyszerüen nem volt hajlandó ugy megenni! :lol: Esetleg próbáld meg fokozatosan átszoktatni, h a turmixolt kajába csempéssz be darabosakat is, mindig többet és többet. Hátha....

Móni
Küldök pü!

Timi
Végre láttam Rólad képet :wink: :lol: (iwiw) Salátaöntet: egyszer vettem üvegeset, hát vmi borzasztó volt! Aztán kipróbáltuk a knorr tasakos salátaöntet port, ebből több féle is nagyon izlett. Joghurttal és egy kis majonézzel kell kikeverni. Viszont ált. csak lesózom az összevágott zöldségeket, be a hütőbe és már kész is a saláta :wink: Grillezni bármit lehet, krumplit, zöldségeket.... Mivel másnapra is maradt a husiból megint grilleztük hozzá a krumplit, a tetejére meg hagymakarikákat dobtunk :wink: Nagyon finom volt!

Összejövetel: fősuliról, biblia előadásokról ismeri ezeket az emberkéket. Eddig egyszer tudtunk ilyenre elmenni, akkor Dani még egész picike volt. Összesen 6 család, akkor gyerekek nélkül (vagyis van egy pár akik még nem házasok). Akkor mindenki hozta a kenyérsütő gépet és beszélgetés és társasozás közben sültek a kenyerek+ az én kalácsom, aztán nekiültünk és mindent megettünk :lol: Volt aki salátát hozott, készitettek pástétomot, volt sajtkrém.... én sütöttem itthon egy hatalmas adag rétest. Nagyon élvezte mindenki :lol: A mostaniról még nem tudunk semmi konkrétat, most várom a válasz mailt a "programról".

Gabi
Mi mindent áramtalanitunk, egy elosztóba van minden bedugva igy csak azt kell kikapcsolnom :wink: Nem semmi, h Adri majdnem elhagyta a fülbevalóját :shock:

Na Lili meg épp a teljes ellentéte Adrinak. Ő nem azért sirt mikor elesett, mert fáj, hanem azért mert kilyukadt a harisnyája :lol: :lol: :lol: Alig tudtuk megvigasztalni :lol:

A fene, megszivatott a gép, azt hittem elszállt az egész irományom :twisted: Gyorsan el is küldöm, nehogy!!!!!!

Kép
Kép
mókuska

Sziasztok!

Most megint olyan nyomi idő van, már kezdem unni, de hát mit lehet tenni… :? Tegnapelőtt teljesen kész voltam, mert a nyugodtságáról híres kislányom elég nyűgös volt. Szinte egész nap nem csináltunk semmit, mert vagy játszani kellett vele az ágyon vagy sírt, kínlódott.Sosem volt még ilyen, sztem tetőztek nála a frontok. Még ölben volt el legjobban, így beültünk a net elé ( legalább hasznom is volt belőle :wink: ), én böngésztem, ő meg a rengeteg kábelt buherálta….
Jó, hogy írtátok ezeket a viharos kármegelőzési infókat! Mi ilyenkor áramtalanítunk, de eddig azt hittem, csak a férjem heppje ez a túlzott elővigyázatosság. :oops:

Gabi! Adrikát össze lehetne kötni a fiammal, ugyanilyen „laza” . 8) Egy év alatt két tolltartót tönkre tett, a cerkáit, radírjait rágja, a füzetei, mint a saláták, a táskájában örökösen káosz és ételmaradék…..Ha nem takarítanék, a szobájában már patkányok tanyáznának – na jó, ez durva, de tényleg nagyon gáz a helyzet. De a poén, hogy ha rászólok, gyönyörűen összepakol, minden házimunkát (!!!!!!) szó nélkül és nagyon szépen megcsinál, így gyakorlatilag mi is tanácstalanok vagyunk. :?
A nagylányunk meg mint Ildi Lilije! Valamelyik ruhája, ékszere megsérül, olyan siratást csap! Múltkor, hogy a rágót ki kellett vágni a hajából, napokig még álmában is félrebeszélt, kiabált, hogy „rágó”, meg hánykolódott, hihetetlen! :shock: :lol:

Örülök, hogy jól sikerült a kirándulás! Igen, a közlekedési tényleg mindig joker a gyerekeknél, a másikhoz talán még kicsik. Ez a Palócföld megismerése elképzelés tényleg helyén való, teljesen igazat adok neked! Tényleg a közvetlen közelünkben annyira szép helyek vannak! A fiamék nemrég Égerlápra kirándultak, öt perc vonatút, csak a vonatjegy árába került és hatalmas élmény volt mindenkinek amit a természetben láttak. A lányomék oviscsopijával pedig pont tegnap kirándultunk az egyik szomszédos faluba, szülők, gyerkők, óvó nénik, úgy gondolom, mindenki nagyon élvezte. Ez is mindössze ötszáz ft volt, a különbusz ára. Túráztunk, ültünk traktoron, a gyerekek láttak háziállatokat, a mezőn tücsköt-bogarat összefogdostak, a környék gyönyörű, a helyiek kedvesek…kell ennél több? :wink:

Nálunk most a pedagógusnap sikerült egy kissé félre, rossz volt a szervezés, meg úgy egészében a tanárnénik töredékét sem kapták annak amit megérdemeltek volna… :?

Sütirecept csábító, azt hiszem veszek sajtot…. :wink:

Ildi! Ez a beszélgetős-rágcsálós összejövetel annyira jól hangzik! :D Régmúlt ifjúságomban annyira kedveltem az ilyeneket ! Neked is rémlik valami, Timi? – közös ismerőseinkkel mi is találkozgattunk hasonló szervezésben. :wink:

Timi! Mosigép: igen nálunk is dolgozik, nagyon kedvelem! :D Én is évek óta szerettem volna, de panelba nem fért, és tavaly, ahogy visszaköltöztünk, a férjem meglepett eggyel. Akkor csináltuk a konyhát is, hely is volt és a mai napig tényleg gazdaságos és hálás segítségnek tartom a háztartásban. Nálunk ugye „nagyüzemi” főzés van, így van, hogy minden nap megy. De mivel elég nagy , ha nem vagyunk itthon, nincs főzőcske (mosogatnivaló) ritkábban használjuk. A víznek töredékét használja, mint a kézi mosás, ennélfogva áramnak is ( mivel nálunk bojleres a melegvíz) még akkor is, ha ez nappalin melegíti a vizet.És az sem utolsó, hogy nem te állsz órákat a csap fölött. :wink: Poharakból, tányérokból több tucatot benyel, hatalmas tepsiket, fazekakat viszon nem érdemes „belegyömöszölni”. Próbáljátok ki, aztán pár alkalom után majd kitapasztaljátok, nektek hogy éri meg legjobban. :wink:

Házszín: bevallom, azért izgulunk, hogy milyen lesz. Élőben tényleg az volt a jó, hogy hasonló házon láttuk, de nálunk azért más a lábazat, a kerítés… Ráadásul a kőműves azt mondta, hogy napsütésben nem lehet felrakni a színt….( de ugye nyáron általában süt a nap) :shock:

Szuzy! Evés: én is attól tartottam, mint te, míg egy nap a pici lányom nagyon éhes volt és egy pillanat alatt kikapta a kezemből az egész főtt répát ( amit megfelelő pépesítés után neki szántam) és egy újabb pillanat alatt be nem gyömöszölte a szájába. Legnagyobb megrökönyödésemre megrágta, lenyelte, majd újra harapott, míg el nem fogyott. Ezen felbuzdulva adtam neki már babakekszet és puha gyümiket, zöldséget, és mikor már megszokta a rágást, enyhén darabos ételt. Most már szépen megeszi, pedig bő hónapja csak a teljesen sima, folyékony püréket ette, minden mást kiköpött. Ha gondolod, próbáld meg… Bár igaz, hogy a mi esetünkben simán az ételek bevezetése is csak úgy sikerült, hogy teljesen kiéheztettem a kisasszonyt és akkor próbálkoztam,vagyis talán most is az éhség miatt alakult így, de lehet, hogy ha Szilárd egyedül próbálkozik, megfogja a kis ételdarabokat, talán jobban megszokja…. :wink:

Móni! Örülök, hogy jól érzed magad! :D Mesélj majd ha a családnak is elmondtátok a nagy hírt!

Semmi ihletem a főzéshez, pedig ideje lenne nekiállnom. :? Lányok ezeken a palacsintateljesítményeken teljesen lehidaltam! Ilyen hőségben gyártani azt a sok lapos korongot! :shock: Minden elismerésem!!!! :D

Megyek, mert lehet borsó lesz, de azt előbb még le kellene szedni és kifejteni sem árt....
zichy

sziasztok!

Szuzy
hát az evés az nálunk Adrikával volt nagyon nehézkes. El lehet a pépesítéssel sokáig lenni, csak nehogy úgy járjatok mint mi :? :? pedig Adrinak 4 hónaposan kezdtek jönni a fogai és mégis. Nem tudott rágni :!: :!: :!: Nagyobb korában kb. 2 évesen úgy ette a rántott húst, hogy leharapta elkezdte rágni, kb. 2-3 mozdulatot legalábbis csinált :? majd lenyelte, na de megakadt mert nagy volt :shock: :shock: jött a hátbaveregetés, hús ki, megnézte vissza a szájába megint vagy kettőt forgatott rajta a szájába, szem becsuk, hús lenyel....Szörnyű volt, egyáltalán nem lehetett még elfordulni sem ha evett. Én ezt a hosszú szopinak tudtam be akkor, de azóta rájöttem ennek ahhoz semmi köze :shock:
Krisztián is sokáig szopizott, de ő kezdettől fogva csak villával összetört kaját kapott, mert nem szerette a pépeset. Emiatt még a tejpépeket sem ette :shock: :shock: :shock:
Kenyérhéjat pl, nekem imádták rágicsálni, az talán nem annyira veszélyes, főleg ha nem aznapos.
Keksz, babapiskóta kifli nálunk csak ritkán ment az veszélyesebb szerintem.

Zita
akkor ez a "trehányság" esetleg életkori sajátosság is lehet??Tolltartót már mi is a 3-at koptatjuk :shock: :shock: ceruzák tömkelegét hagyta el, bár időközben kiderült ehhez az előző padtársa is hozzájárult, mert amióta elültették megvannak a ceruzák, radírok. Sőt tavaly a padtársa rágta össze a ceruzáit :shock: :shock: :shock: Tibi nem győzte vágni a végüket, mert kidobni 1-2 nap után sajnáltuk. Ráadásul nem is valami gagyi kínai ceruzákat szoktunk neki venni. Én a Herlitz-et szeretem színesbe is :wink: :wink: :wink:

Kicsinek ő sem volt ennyire felületes, na de ez van. majdcsak kinövi :D

Tegnap bementünk a látszerészhez, hát persze, hogy készen volta szemüveg, de sokba kerül biztos nekik a telefon :twisted: :twisted: mert ugye nem szóltak :? :? :?

Ma leviszem Esztikét is tanácsadásra, mert nem akar elmúlni a váladékozás, pedig kamillázom. :cry: :cry: :cry: majd beszólok, nem viszem be csak ha már nem lesz senki. Betegek közé nem akartam levinni őket, mert még összeszednek valamit :shock: :shock:

Timi
a múltkor megcsináltad a rakott halat? És a sajtos kiflit :?: :wink: :wink:
Büntetés az nálunk is van tv. elvonás. Én megmondom őszintém számítógéphez nagyon ritkán engedem Adrikát. Krisztike meg még sosem gépezett :shock: :shock: :shock:

Na megyek én is főzök, lassan kész a főzelék

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

most ahogy visszaolvasom látom, hogy az kimaradt, hogy Eszterkének a szeme váladékozik :oops: :oops:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Sziasztok!

Visszafelé haladva: :wink:

Gabi!
Nem, nem csináltam meg a rakott halat, mert a férjem nem eszi meg a főtt tojást. :cry: Rakott krumplit is ezért nem szoktam csinálni...
Pedig vettem már hozzá halat is... Végül simán megsütöttem a halacskát. :wink:
Sajtos kifli mára lett elnapolva, mert tegnap palacsintát csináltam és borsófőzeléket pörkölttel. :wink:
Ma a gombát készítem el (tegnap kaptuk a kedves szomszédtól). Mivel a fiaim ezt nem díjaznák, így az ő számukra bolognait szeretnék. :D 7-kor van nálunk a vacsi, addig még van időm a sajtos kiflit is összehozni. :wink:

Neked nem gépezik Krisztike? :shock: Mondjuk, Dávidot sem érdekli különösebben, de ha Benus játszik rajta, akkor van hogy ő is kipróbálja. Benit meg nagyon érdekli a számgép. :wink: Nem tanítottuk, nem tiltottuk valahogy így alakult, hogy érdekli és szereti. :wink:
Én pont úgy vagyok vele, hogy inkább játszon a gépen egy keveset olyan játékot, amit leellenőriztünk, mint a tv-t bámulja. Olyan hülye mesék is vannak a Minimaxon, hogy azt semmiféleképpen nem engedjük nézni. Szerencsére (eddig) még nem volt probléma abból, hogy azt nézték volna, amit nem lehet.

A kedvencek közé van számukra elmentve azok a játékok, amelyeket játszhatnak és itt meg is tudják nyitni. :wink: Olyan jó készségfejlesztő játékokat is lehet találni. Persze a nyáriszünetben kell majd jobban odafigyelnem, h nehogy sokat gépezzenek és tévézzenek. Most ugye az ovi miatt inkább csak a hétvégén ülnek a számgép elé. :wink:

Zita!
Köszi az infót a mosogatógép-ügyben! :D Hát én is főzök mindennap. Igaz, hogy csak este ülünk le együtt kajálni az asztalhoz, de mégis összejön egy csomó edény,tányér,pohár,csésze stb. és ezeket már nem szoktam csak másnap elmosogatni. Arra gondoltam, hogy milyen jó lesz a mosogató helyett majd a mosigépbe teszem vacsi után a leszedett tányérokat stb. és reggel pedig csak egy gombnyomás .... :lol:

Igen, rémlik valami abból a "mindenki hozzon valamit" összeröffenésekből. :lol: :lol: Azóta sok víz lefolyt az Ipolyon... :wink:

Jut eszembe, ha Cs.B. mobilszámát tudod, megosztanád velem priviben. Az igazság az, h kissé lelkiismeretfurdalásom van vele kapcsolatban és jó lenne tisztázni ezt-azt... :wink:

Ildi!
Nahát, pedig szerettem volna inkognitóban maradni. 8) :lol: :lol: Majd teszek még fel többet is, a férjemről is és a gyerekekről is.. :wink: Csak nincs kedvem nagyon vele szórakozgatni.
Jajj, én meg láttam Danika asztaltakarítós képét: :lol: :lol:

A buliban biztos jól fogjátok magatokat érezni. :D

Szuzy!
Nekem már a fiúk nem éppen most voltak picik, így nem emlékszem pontosan miként is csináltam a dolgokat. :oops: Viszont arra bizti emlékeznék, ha gond lett volna a darabos kajákkal, így valszeg nem volt. :wink: Nem igazán tudok segíteni. Amikor nem akartak enni, akkor nekünk is az "éheztetés" jött be leginkább. Nálatok más a probléma... Az a véleményem, hogy tényleg fontos lenne rászoktatni valahogy Szilárdot a darabos kajákra, mert utána még nehezebb lesz. :wink: Lásd Gabi Adrikája.
Tegnap néztem a myvip-en a képeket, de nem találtam. :shock:

Mindenkinek szép napot! :D

Timi

Kép

Kép
thimó

Timi
Adrikát érdekelné a számítógép, de mivel amúgy sem jó a szeme, így ritkán van ideengedve, de nincs is belőle probléma :wink:
Tv.-t azt sokszor ha olyan mese van DVD-t néz. Van nekik jó pár mese, meg egyre több ifjúsági film is, amiket nagyon szeret :D :D
Ami nálunk nagy favorit, nyomtatni kell nekik kifesthető képeket, azokat nagyon szeretik. Pár hónap alatt Krisztike is olyan szépen megtanult színezni, majd lefényképezem :wink: :wink: :wink:

Adrikával ha időm van inkább társasozom, na meg hétvégén kártyáztunk. Bár azt már Krisztike is tud, Fekete Péter kártyával már ügyesen játszik, és magyar kártyával is tanulunk :wink: :wink:

Na pont most áztam sz@rrá :evil: :evil: :evil: itt már megint esik a ruhák meg lennt voltak kiterigetve. Nem is szedtem be csak Esztike ruhájait, a mieinknek annyira nem árt :twisted: :twisted:
Még jó, hogy a javát a teraszra teregettem neki :shock: :shock:
Most kivételesen dörgések nélkül jött, és be sem volt borulva.

Mosogatógép nálunk is tervbe van véve, el is férne, de nálunk is mindíg van fontosabb. Ráadásnak a mosógépem is a végét járja, már nagyon zabálja az áramot :cry: :cry:
Na meg az autónkat sem ártana lecserélni, na de majd szépen lassan :wink: :wink: :wink: :wink:

Krisztike abbahagyta a porszívózást :wink: :wink: :wink: leellenőrzöm kell e utána dolgoznom :D :D Olyan kis ügyes.

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Gabi!
Nekünk nincs sem Dvd lejátszónk, sem videomagnónk így marad a Minimax meseforrásnak. :( Illetve számgépen vannak még mesék, de azt már nem igazán kérik már. :wink: Ilyen nagy fiúknak milyen égő már Micimackó és társai meséket nézni. :shock:

Őszinte leszek, nekem jó néha amikor elvannak a számítógép előtt. :oops: Télen amikor mindkét lurkóm itthon volt (pl betegség miatt) örültem a csendnek és nyugalomnak amíg játszottak a gépen. :oops:
Mi is szoktunk Feketepéterezni ill. apa inkább a srácokkal. Persze a végére Dávid minden szabályt felrúg... :lol:

Tudom én is, hogy sokat kell foglalkozni a gyerekekkel és igyekszem is, de nem mindig van hozzá türelmem, kedvem, időm stb... ilyenkor jó ha elvannak maguknak. :oops:
Végül is nem panaszkodhatom, mert ők szuperül eltudnak játszani együtt bármit. Ez úgy néz ki , hogy Beni dirigál és Dávid megcsinálja. A gond abból adódik, ha Dávid is szeretné a saját elgondolásait érvényesíteni a játékban. Ekkor először csak kiabálnak, majd.... :P

Megyek, mert az előbb telefonált a férjem és kérdezte, hogy kész van-e már a gombája? :shock: Pedig hol van még az este... :wink:

Timi

Kép

Kép
thimó

Helló!

Nálunk most múlt el a napirendszerinti zápor. :roll: Kicsit kezd uncsi lenni ez a sok eső.

No, csak azt akartam, hogy én még mindig nem látom a Myvip-en Szilárd szülinapos képeit. Segítsetek! Ti megtaláltátok???

Indulok a fiaimért az oviba. Esernyő és esőkabátok a tatyóban... :evil:

Timi

Kép

Kép
thimó

Sziasztok!

Timi
Délután itt is vihar volt :twisted: igy nem is indultunk el Liliért, majd apa v. anyósomék hazahozzák. Tegnap is 2x kapott el az eső, szerencsére éppen olyan helyen voltunk ahol nem áztunk.
Lili is szokott a számitógépen játszani, én azt mondom inkább ez mint a sok idióta mese :roll: DVD lejátszó nekünk sincs, csak a gépen tudunk lemezeket nézni. Éppen ezért még karácsony előtt lecseréltük a monitort. Ez nem bántja, rontja ugy a szemet mint a hagyományos. Bár amennyi filmet mi megnézünk :roll:

Szuzy
Én sem látom a képeket

Zita
Ma én sem szaggattam meg magam a főzéssel :oops: Csak tejlevest készitettem, nagyon szeretem és már idejét sem tudom mikor ettem utoljára :lol:

Délután el kezdtem vasalni. Mostam is, ki kéne teregetni + még egy adag ruha várja, h kimossam. Megyek is, mert teljesen itt fogok ragadni 8)

Kép
Kép
mókuska

Egész nap azon agyaltam, hogy reggel elfelejtettem írni Ildinek a néptáncról. :oops:

Én ugyan nem vagyok "szakmabeli", de amennyire tapasztaltam, sztem nyugodtan viheted Lilit. :D A fiam 3, a nagylány 2,5 éves korától jár, nemcsak szeretik, de sok tekintetben hasznukra vált/ válik. A kisebbeknek inkább népi játékokat, egyszerűbb énekeket, mondókákat tanítanak, később egyszerű tánclépések, közös táncok, alakzatok betanulása következik. Nagyon-nagyon kedvelik, mert tök jó játéknak fogják fel, sokat énekelnek, mozognak, barátokat szereznek. Mi felnőttek meg örülünk, mert fejlődnek, ezek a foglalkozások segítik, finomítják a mozgást,zenei hallást, koncentrálást, tanulást, térorientációt, tájékozóképességet, másokkal való együttműködést és még sorolhatnám. Ha tehetsége is van ilyen területen, még inkább előnyére válik. :wink: :D Netán a Nógrádnak van oviskorú csoportja???

Főzés: borsót elnapoltam, mert inkább gyomlálásra szántam az időt... 8) De megint jó ötleteket adtatok! :wink:

Viszont mennem kell megint, befejezem a vasalást, felmosni is kéne....tudjátok. :wink:
zichy

Tiszta kótyagos vagyok!

Most meg a fényképeket hagytam le! :oops: 8)

Csak a tegnapi kirándulásról szerettem volna egy kis ízelítőt. :D

Kép A falucska ahol jártunk

Kép A rövid túra könyebbik szakasza

Kép A trakisoknak még könyebb volt :wink:

Kép Tücsök, bogár meg egy gyík

Kép A bárányok hallgattak
zichy

Sziasztok!

Zita!
Nagyon jók a képek! Hát igen, a nógrádi táj tényleg nagyon gyönyörű. :D Hát ez a gyíkocska nem is olyan pici! :shock: Meséltem a múltkorában, h az ovi kivonult egy napra a közeli erdészházhoz. Ide a kicsiket is vitték és olyan jól érezték magukat. Ott is ebédeltek, mert egy apuka volt olyan kedves és kivitte nekik a kaját. Már az önmagában élmény volt, h nem a szokásos helyen volt az ebéd. :wink: És az sem volt elhanyagolható, h nem kellett aludni ebéd után. :lol:

Ildi!
Megnyugodtam, h nem én vagyok béna a képnézésben. :wink:

Móni!
Mi újság veletek? :wink: Mi az a dolog, ami miatt nem tudsz jönni? (már ha ránk tartozik)

Timi

Kép

Kép
thimó

Na kukk.

Nincs semmi gond, de felénk esténként viharhegyek vannak és nem lehet belépni a gépbe. Mostanság párom mániája, gép előtt vagyok, lesi mit csinálok.

Pl: most értünk haza vásárlásból, pelus, kaja stb.

Ha tudok, visszakukk, de olvasni szoktam.

Ja, Ildi! Nekem most nem volt bajom a vérzéssel. ezt rosszul olvastad valahol. Rendesen megvolt, csak most máj végén felejtett el megjönni, ami a babának tudható be. Majd gondolkodom, milyen dokihoz menjek, van 2-3tippem, így hogy segítettél.:))

Móni
Kép

Kép
horvathne.d.m.

Sziasztok!

Zita
Köszi a választ! :wink: Nem a nógrád táncegyütteshez iratnánk, hanem a Kodály Z. ált. iskola tart ovis koru gyerkőcöknek foglalkozásokat. Aztán meg ki tudja mit hoz a jövő :wink: :lol:
Nagyon szép helyen jártatok! Sajna mi keveset megyünk ilyen jellegü kirándulásokra. :( (apáéknál családi hagyomány, ők az autót részesitik előnyben :? )

Mig otthon laktam/laktunk (mármint Gabival) a tollas csapattársakkal nagyon jó csapatot alkottunk, velük elég sokszor kirándultunk a Mátrába. Volt egy "hegyünk" ahová hagyományosan minden évben elmentünk 3-szor: tavasszal-nyáron és ősszel :lol: A csucson nyársaltunk egy jót, pihiztünk, beszélgettünk....nagyon klassz volt :lol: Igaz, akkor még jó kondiban voltunk. Egy sztori: egyik nap lementünk Gabival apa unokaöccséhez takaritani. Közben beszélgettünk és P. mondta, h neki biza semmi kedve házimunkázni. Mi is bólogattunk, h jó lenne vmi mást csinálni, olyan jó idő van. Erre kitalálta, h menjünk fel Sástóra. Gyalog, toronyiránt, erdőn-mezők keresztül :wink: Ott megettünk egy jégkrémet aztán hazasétáltunk. (térképen meg lehet nézni, h azért kellett gyalogolnunk!)

Képzeljétek hogy jártam a hétvégén :oops: Nekiálltam kenyeret sütni, bepakoltam a cuccot a gépbe aztán el kezdtem vasalni. Közben ugye nézegettem hogyan alakul a tészta. Még fél óra lett volna a kelésből mikor el kezdtem furcsállni, h miért nem akar kelni, lazulni és akkor beugrott! Nem raktam bele élesztőt :oops: 8) Ujra kellett inditani a programot 8)

Na megyek mert mindjárt kezdődik a kész átverés :lol:
Jó éjszakát mindenkinek!

Kép
Kép
mókuska

Jó reggelt!

Zita
nagyon jó helyen voltatok. Én imádom a hegyeket, dimbes-dombos helyeket :wink: :wink: :wink:
Na az ovival mi is többet voltunk ilyen felfedező kiránduláson, általában Mátrakeresztesen, na de ott is szabadon játszhattak a gyerekek :wink: :wink: :wink:
Na az én páromat is noszogatni kell, hogy valahová menjünk, de ha elindultunk általában már jól érzi magát :wink: :wink: :wink:

Egyszer nem olyan régen volt szó arról, hogy találkozni nem akarunk e. Ugye Zsóka vetette fel, ő Pásztót. Ha arra Bgyarmat felé ilyen klassz helyek vannak, arra is mehetünk :wink: :wink:
Azt a rész úgysem ismerem nagyon :wink: :wink: (ha tó is van a környéken ahol horgászni lehet, akkor 100 %, hogy apa is élvezni fogja.)
Hátha a tóban meg még hal is akad, nem csak naphal :lol: :lol: :lol: :lol:

Ildi
Adri is szerette a néptáncot, sajna most ugye nem indult.
Lilkónak tuti, hogy fog tetszeni :D :D A modern táncnál szerintem is jobb. Oda Adri is tudott volna menni, az van folyamatosan. Na meg ott egy alkalom került annyiba, mint itt egy hónap :shock: :shock: :shock:
De ősztől valamit muszály lesz keresni neki. Én a kézilabdával szemezek, az van gyerekeknek a suliban :wink: :wink: Igaz ő védeni szeret, na de ügyes is hozzá :wink: :wink: :wink:

Timi
én is imádom ám, ha jól eljátszanak együtt. az mindegy, hogy épp hol :wink: :wink: :wink: Sajna ritka, mert Adri általában lerázza a kicsit, és a szomszédlányt, na meg a barátnőket előbbre sorolja mint a tesót.
Nálatok nagyon jó ez a kis korkülönbség :wink: :wink: később is biztosjó lesz.
Gondolom az oviban is szokott vigyázni Beni Dávidra :wink: :wink:

Móni
na, jó, hogy jól érzed magadat.
Pásztóról az a doki is felment Starjánba akinél én szültem, bár nem tudom, hogy mennyit tartózkodik fennt, ott foglalkozik e kismamákkal, vagy még nem :shock: Itt ő volt a főorvos, és hetente kétszer a rendelőt ő viszi. Itt megmaradt a magánrendelése is.
Amúgy nagyon jó orvos, én a két kicsit szültem nála, de maximálisan meg voltam elégedve vele :wink: :wink:
Nekem az előzmények miatt szükségem volt arra, hogy ne köntörfalazzon, henem ha van valami kérdésem, akkor őszintén válaszoljon, ha jó ha rossz. Ő ezt megtette. Amúgy egy nagyon nyugodt orvos.
Őt nagyon tudom ajánlani :wink: :wink: :wink: egyébként Berze Istvánnak hívják.

Én úgy gondolom nem érdemes Pestre menni, bár biztos van aki erre rácáfol. Vannak dolgok amiket az ember nem tud bekalkulálni. Én valamennyit az összes terhességemmel feküdtem kórházban. :cry: :cry: :cry: Ezzel az utolsóval a legkevesebbet, de ugye a túlhordás miatt be kellett.
Viszont az, hogy minden nap be tudott jönni a párom a gyerekekkel az mindennél többet ért :wink: :wink: :wink:
Pestre nem tudott volna, és nem biztos, hogy ott jobb ellátást kapok, v. jobban odafigyelnek rám.

Szuzy
kipihented már magadat?
Ez a kimerültség, meg a tanácstalanság helyzetekben szerintem ez az első gyerekkel járó "mellékhatás". Adrival én is több mindenen aggódtam, ami most már természetes :wink: :wink:
Egyébként erre a legjobb orvosság, ha valakivel tudsz beszélgetni, de úgy mindenről.
Nekem szerencsém volt Adrinál van egy fél évvel idősebb kislány a szomszédban, mi sokat voltunk együtt, és Krisztikémmel is van egy két hónappal fiatalabb kisfiú a másik szomszédban.
Most ennyi idős baba nincs a környéken mint Esztike :cry: :cry: de általában a séták amúgy is a sulira hordás-hozás idejére szorítódtak.
Majd ha már nagyobb lesz, és Krisztián nem lesz itthon akkor fogom ezt én is jobban megérezni :cry: :cry:

Ma valószínűleg én ispalacsintát fogok sütni, tegnap este 7 óra után nem voltam hajlandó, ill. a párom mondta Krisztiánnak, hogy ma csinálok, és nem kérte tovább. (pedig ha ezen múlt volna a vacsorája megsütöm neki :oops: :oops: ) Most úgy el van vékonyodva :shock: :shock:
Amikor Adrival egymás mellett mennek, hát a kicsinek olyan piszkafa lábai vannak Adrikám formás masszív lábai mellett. A pici meg olyan kis fodros :D :D :D
Mondjuk Krisztián mindíg pocakos volt, most már nem :cry: :cry: :cry: neki sosem voltak annyira fodros combjai.

Szép napot mindenkinek!!!

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Sziasztok!

Igazatok van, tényleg gyönyörű helyek vannak errefelé! :wink:

Mátra: mi most ahogy ott jártunk, nagyon meglepődtünk mennyire közel van. És mennyire szép! Bár én is úgy vagyok, ha valahol hegy, domb van, az már csak szép lehet. :D
Kirándulást szervezhetünk errefelé is, Nyírjesben lehet horgászni, nyáron fürödni is, van erdő is, de elég zegzugos, ha akarunk el lehet vonulni egy félreeső tisztásra és lehet főzőcskézni, kis sátrat felverni a gyerekeknek ( délutáni pihizéshez), játszani, sétálni…. De máshol is lehet, ha van ötletetek! Megszervezhetjük. :wink: :D

Timi, teljesen igazad van, a gyerekeknek az ilyen apró változások is élményszámba mennek! :D De ha belegondolsz, mi felnőttek is mennyire élvezzük akár a teraszon elköltött reggelit is, nemhogy erdőben! :D

Néptánc: én is minden más táncnál inkább ezt részesítem előnyben. Modern táncra kifejezetten nem szeretnénk járatni a lányokat, ami még tetszik az inkább a tornázós-ugrálós táncféle, amit mondjuk a pompom lányok csinálnak. Na de egyelőre az enyéim bőven le vannak kötve és különsport még nincs is a pakliban, pedig arra is beneveznének.
Még a néptánchoz: Palotáson fognak fellépni tánccsoportok hamarosan, ha érdekel valakit írok bővebb infót. Mi megyünk, mert a fiam is szerepel. :wink: :D

Gabi! Krisztián is biztos növekedési szakaszban van most. Az enyéim is nagyon beindultak. A lány 7 hónap alatt 9 cm-t nőtt és 3 kg-ot hízott, lassan behozza a bátyját. Cipőt szinte ugyanakkorát kell nekik venni. :shock: Ruhában a fiamnak 128-as kell a lánynak 116-122, de inkább a nagyobb, pedig 3 év van köztük. Viszont ők is olyan gizdáknak néznek ki, pedig van, hogy naponta 7-szer is esznek, jó sokat és mégis… Mi is úgy vagyunk, főleg a férjem, ha kérnek, még késő este is tálalunk nekik. :D :wink:

Ildi! Kenyér: :shock: :lol: Tegnap én is olyan szétszórt voltam! 8) Nálunk annyira bevált a házi kenyér! Sajna, mióta így szétvan a ház, nem dagaszt a férjem, én mégúgy sem és annyira hiányzik. :( Még az elején nagy lelkesen fényképezgettem a kész finomságokat….

Ha már itt tartunk, egy kis nyálcsorgató…. :wink: :wink: :wink:

Kép

Kép

Kép

Ma reggel viszont kakaós kevertet sütöttem, azt hiszem már kihűlt, megyek is lemeózom. 8) :wink:
zichy

Sziasztok!

Zita
Nagyon jól néz ki a kenyér!!!! Mostanában én is sütök, kb. 2-3 hete egyáltalán nem vettünk kenyeret :wink: Dagasztáshoz nekem sincs kedvem, ugyhogy a gépben készülnek 8) Nekem nagyon tetszik az a hely, amit emlitettél :wink: Ha jól emlékszem már képet is láthattunk róla!?

A néptáncot én is imádom, még ált. iskolás koromban én is táncoltam, de csak ott helyben a suliban. Nálunk amugy kompromisszumként lett kiválasztva, ugyanis én nagyon sportcentrikus vagyok apa meg mindenáron zenére gondolt (apósom és a sógornőmék ilyen nagy zenepártolók, tőlük az ihlet -mármint apánál :roll: ). Én meg azt vallom, h ok, jó a zene, de ahhoz h abból akarjon megélni szuper tehetségnek kell lenni, a sportot meg nem feltétlenül kell maximálisan teljesiteni, csak legyen meg a mozgás öröme és nem utolsó sorban a haszna. Igy jött az ötlet, h akkor néptánc, mert az sport is meg zeneileg is jó hatással van a gyerekre :wink:

Huuu most nézem mennyi az idő!!!! Megyek, mert Lilit nem vittük oviba. Már este hallottam a beszédén, h duzzadt a mandulája, kicsit ő is göthős meg Daninak sem mul még el teljesen, igy inkáb elmegyünk a dokihoz, megmutatom őket.

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
mókuska

Akkora, de akkora mákom volt!!!! Megirtam a hozzászólásomat, majd mikor el akartam küldeni már nem volt elérhető a bnet!!! Grrrrr… :twisted: Én meg persze el felejtettem elmenteni az irományomat, de mázlim volt, mert visszaléptem és nem tünt el! Aztán gyorsan beraktam World-be és ezt a kis bevezetőt is itt irom, mert persze, h nem jön be az oldal! Majd később elküldöm…..

Sziasztok!

Sehol senki? :(

Lányok! Mindenkinek küldtem 2 mailt, remélem nem gond :wink: Sztem mindkettő tetszeni fog, az "Édes kisfiam" cimüt én nem tudtam könnyek nélkül végignézni :oops: Mindenképp hallgassátok is!!!

Megjártuk az orvost. Lilinek jó duzadtak a mandlái+a nyirokcsomói is, +köhög. Daninak sem mult még a köhögés és nála is kezdődik a torok gond, igy mind a kettenkaptak gyógyszert. Na és h ne legyen ilyen egyszerü a dolog, reggelre egy picikét váladékozott Dani szeme, de Lilinél is észrevettem kb. 2 napja ugyanezt. Erre is kaptunk szemcseppet. Igy most a jövö hetet itthon tölti a kisasszony, de erősen gondolkodom, h arra a 2 hétre elvigyem-e még :shock: Sztem minden ilyen nyavaját ott szed össze, vannak gyerekek akiknek folyamatosan folyik az orruk, már Lilinek és a barátnőjének is feltünt :shock:

Gabi
Te elvitted Esztert a váladékozással? Lehet, h most járványszerü :roll:

Megyek, mert ma még semmit nem csináltam :roll:

Ja, képzeljétek! Egyik reggel leszakadt az egyik redőnyünk, vagyis a gurni elszakadt, de a többin is nagyon rongyos. Gonoltam bemegyek a redőnyöshöz és rákérdezek, h megcsinálják-e? 2900 ft/redőny :twisted: ( 5 nagy redőnyön és kettő kicsin kéne cserélni :shock: ) Kérdezte a csaj, h igy is kérem-e a javitást. Mondom kénytelen vagyok, a 7-en lakunk, nincs erkély, szóval elég huzós egy tapasztalatlan embernek kiállni az ablakba. Ráadásul örültem, h egyáltalán elvállalták, pár éve egy redőnyt kellet volna megcsinálni és nem találtunk redőnyöst, aki elvállalta volna :x Nem tudom hány helyen érdeklődtünk és mindenhol elutasitó választ kaptunk :x

Ma pizzát fogok sütni. Hmmm nyami. Vettem rá Mozzarellát is+jó sok trappistát. :wink:

Irjatok!

Kép
Kép
mókuska

Sziasztok!

Bocs, hogy sokáig nem jelentkeztem, de a gép már megint sz@arakodott velem. Nem tudom miért nem látjátok a Myvipen a képeket... Anyám meg tudta őket nézni. Ő tegnap nézte.
Az album címét látjátok? Szilárd első szülinapja alatt kellene futni a képeknek.... Remélem ma már láthatóak!
Bocs most nincs időm mindent vissza olvasni.
Tegnap voltunk mérekezni, 8790 gr és 77 cm Szilárd. Na megyek, remélem estére még be tudok nézni hozzátok!
Sziasztok

Kép
szuzy

Szuzy
Azt hiszem mégiscsak mi voltunk bénák Timivel :oops: :oops: Természetesen látható az album, most megnéztem a képeket. Nagyon aranyos Szilárd, igazán szép család vagytok! Na és azok a tortaremekek! :wink: :lol: A kisautós tényleg nagyon minire sikeredett :shock: Gondolom az ára nem volt ennyire mini :?

Timi
Ugy tudod megnézni a szülinapos képeket, h az albumcimnél (szemem fénye, ha jól emlékszem) a nyilnál megnyitod a görgető sávot, ahol további albumokat találsz! Én is csak most jöttem rá, ahogy Szuzy ujfent állitotta, h biza ott vannak a képek :oops: :lol:

Kép
Kép
mókuska

Sziasztok!

Ildi!
Kösz szépen a mailt. :D Hát az a klipp tényleg merénylet a könnycsatornák ellen. Nagyon szép. :D
Az írás pedig nagyon sok igazságot tartalmaz. :D Jót nevettem rajta, hogy mennyire eltalálta a nő és a férfi közti különbséget. :lol: Ugye ez nem olyan levél, hogy : Küldd tovább, vagy hülye maradsz!!! :?:

Szuzy!
Tényleg ott vannak a képek. :oops: Még nem tudtam tüzetesebben átnézni, mert ahogy legördítettem a nyilacskát egy csomót találtam még amelyeket eddig még nem láttam. :shock:
Meg fogom nézni mind! :D

Én is hoztam nektek egy videót: http://www.fathersloveletter.com/fllpre ... garian.swf
Kicsit hosszú, de azért érdemes megnézni... :wink: Természetesen van zenei aláfestés is.

Bocsi, hogy most nem írok mindenkinek, de majd pótolom... :D

Timi

Kép

Kép
thimó

Timi
Tényleg nagyon szép :wink:
A továbbküldős leveleket én sem szeretem, megnézem és kitörlöm. Csak ilyen jópofa maileket küldök tovább és csak annak, akiről tudom, h értékelni fogja :wink: :lol:

Kép
Kép
mókuska

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?