Sziasztok!
Utólag is boldog szülinapot Biusnak és Matyinak
Angika: nagyon ari Csanád
Már nem is tudom ki keresett tiramisu receptet, talán JÁgi?
Nekem ilyen receptem van, csináltam párszor, de már marha rég
Finom:
Hozzávalók: 4 ek. hideg kakaó (zacskós), 2 ek. likőr (tojás, amorettó) kb. 25 db babapiskóta, 25 dkg mascarpone, 3 dkg cukor, 5 ek. likőr, 14 dkg tejszín, 1 ek. kakaópor
Elkészítés:
A kakaót és a 2 ek. likőrt összekeverjük, megkenjük vele a piskótákat. A piskóta felét egy 10x20 cm-es formába tesszük.
Összekeverjük a sajtot a cukorral, apránként bele a likőrt. A tejszínt keményre felverni és ezt is hozzáadni.
A krém felét a piskótára rátenni, majd újra piskóta réteg, majd krém. Egy éjszaka legyen hűtőben.
Tálaláskor meghinteni kakaóval.
Mi is kicsit meg vagyunk fázva, vagyis én még krehácsolok. Petrus is néha-néha köhög, meg szörcsögni szokott hajnal tájt, de ma már azt sem. Hiába porszívóztam az orrát, alig jött ki valami. Dokihoz nem mentünk,mert marha jó kedve van, ritkán köhög, láza sincs.
Kapja a Cebion cseppet, meg kristályolajat párologtatok, illetve lefekvéskor bekenem a hátát baby luuf-fal.
Próbáltam neki feles tejet adni, de olyan pofát vág hozzá
próbáltam úgy is, hogy Maci kávét tettem bele, úgy se jött be neki. Van nekünk is ilyen Nestlé Junior gyerekital, attól meg kirázkódik
De bezzeg, ha én iszok Maci kávés tejet, abból kér és ha adok neki kanállal, ízlik neki. Nem is értem
Szerencsére még szopizik, meg kap tejpépet, sajtot, joghurtot, krémtúrót.
Most megyek, még gyorsan felmosok, míg alszik.
Puszi