Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ildi!
Oda ezekután nem mentünk vissza. Nem tudok ajánlani ott dokit. Másnak lehet, hogy bevált a főorvos. Én nem is akartam hozzákerülni, de 3 óra várakozás után hozzájutottunk be. Közben mégegy dokinő gyerekét is elénk vette. Gondolom ez volt a bosszú, amiért nem egyeztem bele a szúrásba.
Ha már itt a politikárol beszéltek, én ezt az egészségügyi rendszert utálom, ezzel a sok sorbanállással, protekcióval. Kép

Farsang kimaradt idén. Kép
Valentin napot nem tartottunk soha sem, Báintunk pedig nincs.

Klára!
Párodnak Boldog névnapot kívánok! Kép

Nőnapkor pedig Zoli névnapját fogjuk ünnepelni. Kép

Eri
simones

Sziasztok!

Mikor van apáknapja?
Dátum is érdekelne..
Nálunk oviban anyáknapján kizárják az apákat csak nagymama jöhet...
De akkor miért nem tartanak apáknapját is? Õk legalább olyan fontosak, mint mi! Kép

Kaptam e-mail-en képeslapot. Kép De nem Valentin napra, hanem mai napra!

Dike: nézzd meg a honlapjukat ott vannak a jelmezek..így talán könnyebb lesz választani.

Kép
sziszike1000

Sziasztok!

Sziszike, Apák napja június harmadik vasárnapja (változó dátumú ünnep).
Baby-compunk egyikkel sem volt, szerintem egészséges gyereknek felesleges. Meg túl nagy hely kéne hozzá a lakásban, hogy ki tudják használni. Kép Egy barátnőm dongalábú kislányának viszont jót tett, segítette a mozgásban.
Eri, köszi, átadtam!
Nőnapkor nálunk Gellért szülinapja van. Kép
Kópé, a födém a Paskálon konkrétan az öregek otthonán szakadt be, lehet, hogy a lakóházakat nem ugyanaz a kivitelező építi...
Mz/x Kép Pedig a Veritasról se sok jót hallottam eddig, de lehet, hogy időközben összeszedték magukat. Kép Hány éves a házatok?
A miénket vmi Biczó nevű pofa építette, de nem tudom, hogy van-e a cégének honlapja. Kép

Klára
klara

Sziasztok!
Kicsit énis utánna kerestem. Klára köszi. Kép

Az apák napja - Az ünnep ötlete talán a washingtoni Mrs. John B. Dodd agyában született meg először, 1909-ben. Mrs. Dodd egy különleges nappal szeretett volna tisztelegni saját édesapja, William Smart előtt. William Smart, veterán, akkor özvegyült meg, amikor felesége (Mrs. Dodd édesanyja) hatodik gyermekének szülése közben meghalt. Smart úr feladata lett hát az újszülött és másik öt gyermekük felnevelése egy kelet-washington állambeli farmon. Dodd asszony csak azután ébredt rá, hogy milyen erő és önzetlenség munkálkodott édesapjában, aki egyedül nevelte fel őt és testvéreit, miután maga is családanya lett. Az első Apák Napját 1910. június 19-én tartották. 1924-ben Calvin Coolidge elnök felvetette a nemzeti Apák Napja ötletét. Végül 1966-ban Lyndon Johnson kiáltványban hirdette ki június harmadik vasárnapját az Apák Napjának.

A Nap napja (Magyarországon 1994 óta ünneplik)

Idén junius 19-ére esik.Kép

Új téma: ti tartjátok az apáknapját? KI hogyan ünnepli?

Sziszi.

Kép
sziszike1000

Sziszike,

Eddig nem tartottuk. Apának biztos tetszene az ötlet, lehet, hogy ezt nem tartaná amerikai baromságnak, szemben a Valentin nappal!Kép Na majd beszámolok a reakciókról.

Végül is megértem Mrs. Dodd-ot, 6 gyereket felnevelni tényleg embert próbáló feladat lehetett, pláne egy pasinak, de nekem ez az apák napja egy kicsit olyan "esélyegyenlőséget mindenkinek, nehogy már kirekesszük őket valamiből" hangulatú.

Vajon Terry Blackék melyiket tartják?Kép

Bébikompot mi sem használunk, állítólag nem egészséges (bár ezek szerint van akinek kifejezetten használ). Meg nálunk sem férne, épp elég ezt a rengeteg szétszórt játékot kerülgetni a lakásban. Kép

Kópé
Vendég

Sziasztok!

Bébikompunk nekünk sincs, csak csúszás, mászásKép
Sziszike, köszi a kimerítő tájékoztatást apák napja ügyében. És köszi a honlapot is, megnéztem. Talán ördög? ez menne a viselkedéséhez mostanság, bár ő szerintem valami állatka lenne. Délután bemegyünk megnézni.
Akkor újfent egy körkérdés azokhoz akiknek ovis gyereke van : Mit érdemes figyelembe venni az oviválasztásnál? Vegyes csoport? Előre is kösziKép
Tettem fel képet a profilomba, igaz még karácsonyi.
dike

Dike
KépKép
KépKép
dike90

Sziasztok!

Valentin-naphoz én már nem tennék hozzá semmi, mi sem tartjuk.
Nőnapot ugyancsak nem, apák napját sem.
Anyák napját viszont igen. Ez van.

Farsangon Bence zebra lesz, a szomszédasszonytól kaptunk 3 garnitúra kinőtt jelmezt. Egy zebra és egy madárijesztő sk. és van egy ikeás mittudomémilyen állat is. Azt hiszem az első kettőt majd bevetem. Már kitaláltam azt is, hogyan festem meg az arcát.
Nálunk állítólag lesz téltemető boszorkányégetés is a kertben azon a délutánon. Nagyon kíváncsi vagyok. Majd teszek fel fényképet.

Bébikompot mi sem használtunk, viszont Bence elég korán kapott egy baby taxit, amihez volt hinta-talp és keret is, ami az ülésben tartotta. Közlekedésre nemigen használta, inkább csak hintázott benne. Aztán levettük a kiegészítőket és akkor műanyag motorként működött.

Dike!
Mi éppen körzeti oviba járunk. Mondjuk a Szugló Kincskereső elég közel van, de arra nagyon forgalmas az út és hát hiába van kertje, azt magas kőfallal kerítették be, nem lehet túl barátságos.
Mivel a mi ovink összevont (Emma-Újvidék) a két tagóvoda közül választottunk. Az Újvidéket, mert annak igazán nagy és napos a kertje. Táncház szokott lenni, nagyobbak járnak korizni és úszni.

Viszont sok dolgot nagyon ügyesen kezelnek, ami máshol konfliktusforrás.

Szerintem vegyes csoportnak akkor van értelme, ha a nagyobb csemete már jár oviba és a kicsi kezdi. De akkor a nagyot kiveszik az addig csoportjából? Ezt nem tudom. Nézd meg a Zugló Pedagógiai szolgálat honlapját, ott talán írják, hol indul vegyes csopi és mit jelent.
Kyra
kyra

Sziasztok!

A mi ovinkban pl csak vegyes csoportok vannak, a fiam harmadik éve jár olyanba. Kép Nekem szimpi, a kicsiket húzzák föl a nagyok, a nagyoknak van lehetőségük segíteni, ez is fejlesztő.
A tesó még csak jövőre megy oviba, és őszintén szólva nem hinném, hogy a bátyja pátyolgatni fogja majd. Kép De azért biztos számít majd a jelenléte neki, biztonságot ad.
Dike, nemrég leírtunk egy csomó szempontot oviválasztáshoz, Nyetus meg Sziszike is jókat írt. Esetleg próbáld visszakeresni. nem volt régen.
Kép
Klára
klara

Klára, két és fél éve költöztünk be, szóval elég új. Egy-két embernek itt is meggyűlt a baja az építtetővel, de a 40 lakás túlnyomó többségével nem volt probléma. Ahogy hallottam, az egyéni szociális probémákra is teljesen jól reagáltak (pl. ki mikor tud fizetni szerződéshez képest Kép ).

Kép

Kép
mzx

Sziasztok!

Klára a NArancs óvi a Gvadányi úton van. Ezek szerint nem jár oda senki innenKép

Valentin-nap: Meglepetésre! apa és a kisfiam hozott egy gyönyörű csokor virágotKép

Apák napja: Nálunk az óviban volt a múlt évben, valamikor novemberben tartották.
Anyukák kizárva, csak az apukák és a nagypapák mehettekKép Még egy meglepetést is csináltak az apukáknak, meg volt egy kis műsor is.

Ildi
ildiko71

Sziasztok!
Én új vagyok itt,eddig csak az Uzsokis topikra írogattam. Kérdésekkel fordulnék hozzátok.
Nyár elején szeretnénk az Adrián lakást venni.
Van egy 6éves fiam, és 6 hetes terhes vagyok.
A Lengyel utcai sulit néztem ki neki,ha valaki tud róla,hogy milyen légyszi írja meg nekem.
Környékbeli gyermekorvosra is szükségem lenne,jó lenne ha tudnátok ajánlani. És szívesen leveleznék ott lakó anyukákkal is, akár magánban is. Köszi a segítséget Móni
pemo

Sziasztok!

Voltunk dokinál..2óra várás, úgy, hogy előtte felhívtam mikor mehetünk. Kép
Kész csoda, hogy maradtunk.

Más téma: Ki mit csinált a baba dolgaival?

Sziszi.

Kép
sziszike1000

Sziszike,

ismerős a helyzet! Ettől én is meg tudok őrülni, hogy időpontra megyünk, aztán ott kell várakozni órákat, ráadásul az egészséges rendelésre is folyon benyitnak a másik oldalon várakozó köhögők.

Bevallom én 2 gyerekkel még neki sem mertem indulni.

Babaruhák: a fiúsakat megkapja az unokaöcsém - még egy ideig kisebb, mint Anikó, aztán úgyis lehagyja (méretben), a lányosakkal egyelőre nem tudom mit csináljak.

Kópé
Vendég

Sziasztok!
Sajna nem tudok visszaolvasni.Elég nehéz időszakon vagyunk túl de remélem vége.A környezetemben mindenkivel vmi baj történt és persze minket sem kerültek el a viharfelhők.
Gyerekek köhögnek,igaz nem olyan vészes de már két hete és ezalatt kétszer meg is nézettem őket.Szerencsére semmi de nem akar jobb lenni.
Jöhetne már a jobb idő.Elkezdtem vmi melót is keresni.Fordítás,tanítás vagy vmi ilyesmi.Jót tenne ha csinálnék még vmit meg a pénz is kéne sajna.
Ovi:nálunk is vegyes csopi van.Jók a tapasztalataim.Igaz nekem Dini csak a nagyokkal játszik így kifejezetten jó.Bár a nagyok soxor már leráznák,ebből volt is konfliktus de aztán minden helyre állt.
Gyerekholmit én unokatesóméknak adom,ott fiú van ,a többit meg rakom,rakom és egyszer majd jó lesz a tesóméknak.Reméljük hamarosan mert már dolgoznak rajta.Aztán majd ha náluk is lemegy a babaproject akkor szerintem elajándékozom vkinek vagy a nagyobb darabokat,mint ágy,babakocsi eladom.
na futok majd még jövök
sziasztok
nyetus76

Sziszike,
Én a babaruhákat oda szoktam ajándékozni ismerősnek. Be vannak zsákolva és várják a következő menetet. 56-68 már nincs is. Ha lesz kistesó, amilyen szerencsés vagyok, úgyis fiú lesz és őszi, hogy még véletlenül se tudjam használni a rózsaszín kis rucikat. Mondjuk egy méretből se volt sok.

Valentin nap: kaptam csokit, persze hansúlyozottan "csak úgy".

Simones,
Vannak angliai rokonaim, én is többször jártam arra. Mikor a mi egészségügyünket szidom (sokszor), azért az sokszor eszembe jut, hogy nem tudnám eldönteni, hol járnék rosszabbul. Ott van csak igazán, hogy pénz beszél, még ha az elérhető kezelés jobb is, kis pénzzel nem biztos, hogy megkapod.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Szia Móni, üdv itt! Az én fiam is 6 éves lesz nemsoká, és a Lengyel utcai oviba jár, ami a suli mellett van. Ha menne idén iskolába, akkor elképzelhető, hogy oda menne. (De nem megy. Kép)
Nem nagyon erős az az iskola, viszont szép modern és barátságos. Sokszor vannak nyílt napok, ovisoknak ismerkedő játszódélutánok, ha legközelebb megyek arra, megnézem, nincs-e kiírva most is valami ilyesmi.
Különben szerintem nagyon jó hely az Adria, pláne panel ltp-n belül csúcs.
Milyen hónapi a fiad egyébként? És most merre laktok? Jó pocakosodást és kellemes lakáskeresést, már ha lehet ilyen... Vannak hirdetések a ltp-n az oszlopokon, pl egy 75 m2-est elég régóta hirdetnek, jó lehet. Kép
Nyetus, de jó, hogy jelentkeztél! Most már biztos jobb idők jönnek. Kép
Babacuccok: nagyobb dolgokat eladjuk vagy elajándékozzuk, ruhák főleg kölcsön voltak, pár sajár darabunk van, azokat is vagy továbbadjuk, vagy még őrizgetjük. Kép

Klára
klara

Sziasztok lányok!

Nyetus! Nagyon jó, hogy írtál újra, remélem rendeződnek a dolgok. Ha gondolod, hogy van megosztható problémád, akkot írd meg, hátha segíthetünk. Gyerekeknek jobbulást.

Szia Móni! Üdv Neked itt. nálatok hasonló lesz a korkülönbség a gyerekek között, mint nálunk. Jucus
is 6 éves volt, amikor Ancsát vártam, és a születése után fél évvel kezdte Jucus a sulit.Kiváncsi vagyok Neked milyen tapasztalataid lesznek majd e viszonylag nagyobb körkülönségnél.
Õ a Herman Ottó suliba jár, a Lengyel utcaitól kb. 10 perc. Mi nagyon szeretjük, a lányom jelenlegi tanítónénije ( ő egy tündér) lesz a jövő évi egyik elsős. Áprilisban lesz játszóház és nyílt óra is.Esetleg menjetek el megnézni ezeket a programokat.Konkrét kérdésre is szívesen válaszolok.

Klára! Ha éppen egészségesek a gyerekek, akkor próbáljunk egy újabb találkozót szervezni lektorálás ügyben. Hogy állsz az anyaggal?
Jucus egyébként 94 pontos(94%) felvételit írt a Radnóti gimibe és 1-jén megyünk szóbelizni. Ha felveszik, lehet, hogy elgondolkodom a továbbiakon. Egyébként nagyon élvezte a felvételit, különösen a matekot, az 100%-os lett.

Képzeljétek, hétfőn eljutottunk Jucussak korizni. Már régóta terveztük, de Ancsa mindig keresztül húzta számításainkat. Elkértem tanítónénitől a leányzót (még egy napot sem hiányzott ebben a tanévben) és elmentünk a Városligetbe és koriztunk 3 órát. Nagyon-nagyon jó volt. Ragyogóan sütött a nap, már lehetett érezni az erejét, kevesen voltak. Egészen feltöltödtem.
Ez rám is fért, mert már több napja gyötrődtem egy iskolai rádiós emlékműsor összeállításán. Téma: a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja. Olyan kb. 10 perces műsort kellett készíteni, amely a 6-20 éves korosztály számára érthető és érdekes. Nem könnyű, tegnap éjjel fejeztem be. A napokban készítjük el a felvételeket a gyerekekkel, és a jövő héten mutatjuk be. Mjd leírom, hogy milyen lett.

Valentin napot nem nagyon tartunk, Apa amúgy is elég feledékeny és nem kifejezetten romantikus lélek. Azért egy kis étcsokit(csak azt szeretem) kaptam.

Farsang: Ancsa fehér nyuszi lesz, már most nyusszogva rohangál az oviban és falja itthon a répát.Nálunk lesz farsang az óvónénikkel is. Illetve a hivatalos neve : Szülők-nevelők bálja. Ez egy péntek esti rendezvény. vannak vetélkedők, tombola, óvónénik tánca, kis eszem-iszom. Általában jól szoktak sikerülni.
A ti ovijaitokban is van hasonló?

Babaruhák: Eddig általában megoldották az ismerőseink, mert mindig forgalomban voltak a ruhák éppen az aktuális méretekben. De most már lassan elfogy a szülőképes korosztály. Szoktam vinni a templomi ruhagyűjtéshez is.És vannak kedvenc, őrízgetett darabok is.

Juj, lassan egy egész estés olvasmány leszek. Bocsi, hogy ennyit írtam, remélem nem untatok nagyon.

Szti
sztike

sziasztok!

Ma megjött a baby-comp..úgy látom tetszik neki.
Már 5perce vigyorizik benne.Zsolti meg bohóckodik. Kép

Kép

Kép
sziszike1000

Sziasztok!

A vegyes csoportot azért kérdeztem, mert ha az újpalotaiba megy (ami egyre valószínűbb), ott ez van. De úgy látom mindenkinek pozitív tapasztalatai vannak. És így gondolom az sem annyira problémás, hogy négy évig fog járni.

Babaholmi: amit Regi kinőtt az elmúlt 8 hónap alatt, megkapta a 8 hetes unokatesóKép. De nagy részét mi is kölcsönbe, vagy ajándékba kaptuk. Nemrég kaptunk egy testvérkocsit kölcsön. Nagyon élvezem, mert ha jobb idő lesz, lehet jó nagyokat sétálni, ez nekem már nagyon hiányzott.

Doki: mi ha időpontra mentünk max 10 percet kellett várni.

Sziszike, gyerekek édesek.
dikeKép

Dike
KépKép
KépKép
dike90

Sziasztok!

Klara!
Mi a XI.kerületben lakunk,és ide jár oviba
Dominik, február 3.-án töltötte a 6-ot. A Lengyel utcai suliba március 1.-én lesz tájékoztató, már nagyon várom, ha érdekel megírom majd,hogy mi volt. Köszi a nyílt napokkal kapcs. infokat. A Te fiad milyen hónapban született, és van tesó? Pont beletrafáltál, kb. 75nm-es lakást keresünk,és panelt. Majd megnézzük az oszlopokat is, köszi.
Ti az Adrián laktok? Most kerestem magamnak dokit, mert a picur már ott várható.

Sztike!
A 6 év miatt egy picit aggódom,szívesen olvasnám tapasztalataidat,ha van kedved megosztani velem. A Hermann Ottót áprilisban megnézzük,majd lehet,hogy kérdezek róla később.
Köszi
Sziasztok Móni
pemo

Sziasztok!

Móni, mi nem az Adrián lakunk, de a közelben. Kép A 75 m2-es 18,5 M-ba kerül, és elég régóta hirdetik. Az a baj vele, hogy 3 nagy szobája van, ha 2+2 fél lenne (beleférne), akkor minket is érdekelne. Az Adrián pont ez a gond, hogy ilyen 4 lakóhelyiségesek nem nagyon vannak, max. a 9 vagy 10 emeletesekben, az meg már nem annyira jó. Pedig nagyon kellemes ltp.
A fiam egyik nagy barátját szintén Dominiknak hívják, és szintén 2000. februárban született. ott laknak a Lengyel utcában. Kép De ő sem megy még iskolába az idén. Az én Gellértem márciusi. Van tesó, egy hugica, ő 3 éves.
Milyen dokit keresel? Nőgyógyászt vagy gyerekdokit? Előbbi sajna enyém is messze van, de az uzsokis dokikról nagyon jókat lehet hallani. Gyerekdokink nekünk a Ráskay rendelőben van, az kicsit messze esik az Adriától.

Szti, óriási gratula a lánynak! Nagyon okos és ügyes volt! Lektorálás: én kész vagyok a könyvvel. Jövő hétfő esetleg alkalmas lenne neked?

Sziszike, továbbra is gyönyörű szépek a gyerekek!

Puszi,
Klára
klara

Klára!

A holnap reggel jó lehet, 8 körül viszem Ancsát oviba. Ha neked is megfelel, hivjál fel.
Délutánig itthon leszek. Délelőttt jön majd egy barátnőm a kisbabájával.
Szti
sztike

Szia Szti!

Túl későn olvastam el... Kép Délelőtt ugrott, a délutánig mit takar?
És a héten más nap esetleg? ...

Többiek, merre jártok?

Klára
klara

Sziasztok!

Klara:Nagyon jók a 3 szobások, de sajna lemaradtunk egyről. Nézzük a hirdetéseket,és ingatlanosnak is leadtuk az igényünket,de ha látsz hirdetést megtennéd,hogy megírod nekem?
Te többet jársz arra, persze csak ha nem nagy gond,hogy ilyet kérek.
Mi az oka,hogy Dominik és Gellért még nem mennek suliba? Én is gondolkodtam,hogy még egy évet oviba járatom,de félek, hogy nagyon unatkozna.
Gyerekdokit keresek az Adria környékén, a nődoki már megvan, az Uzsokiban fogok szülni,de az még nagyon messze van,addig még egy költözésen is túl kell esni.
szia, Móni
pemo

Szia Móni, íme a hirdetés, amit én szoktam látni, lehet, hogy már nem aktuális ez sem... 1. emeleti 75 m2es, és irányára 18,5 M. Tel: 30/485-9832.
Ha még látok másikat, beírom. Kép
Gellért suliba menésén rengeteget tipródok, agya szerint mehetne, de finommotorosan eléggé le van maradva, meg figyelemösszpontosítás, ilyenek terén. Szóval elég kis idétlen még, bár tény, hogy ősz óta rengeteget alakult. Az is benne van a dologban, hogy minden barátja marad az oviban, plsuz jövőre már a tesója is oda jár remélem (vegyes csoport). Ettől függetlenül 1-én én is igyekszem elmenni a suli bemutatkozójára, meg még talán másik sulit is megnézek, szóval még 1000%ra nincs eldöntve a dolog.
Szia, Klára
klara

Sziasztok!

Lakáskeresés: lassan feladom. Nincs normális zuglói lakás: az újak közül a "nagyok" mind tetőtériek, vagy belső kétszintesek. Az áruk megfizetheteetlen, mert persze a teremgarázs, a tároló még külön hozzájön, tehát kb. 35 MFt. A használtak meg olyan lepukkantak, hogy arra is egy csomót kellene költeni, viszont arra meg kockázatos a hitel. Ház is foglalkoztat, de kb. egy kis telket tudnánk csak venni a lakás árából. Úgyhogy lehet, hogy marad a "nappali kihúzható kanapéval" verzió, ha a gyerekeknek már külön szobák kellenek. Azért ha valaki tud 3 hálóhelyiséges, nappalis lakást csöndes helyen, írjon! Kép Már amennyire Zuglóban létezik még csendes hely, mert ami azt illeti, ami még nagyon bosszant, hogy úgy érzem magam, mintha egy kifutó pályán élnék. Tegnap este percenként szálltalk le a repülők. Ez ugye nemcsak engem zavar?

Kópé
Vendég

Kópé:
Lakás,
tényleg nem egyszerű a dolog. A kolleganőmék most vásároltak egy öreg villában lakrészt, viszont a felújítás után annyiba került, mintha újat vettek volna. Nekem tetszene ez a megoldás, a párom néhány év múlva kertesházat akar venni Kép Persze pénz az nuku Kép Mondjuk nem is Zuglóban gondolja...

Repcsi,
engem egyáltalán nem zavar a repülő, de Anyukámék mikor itt alszanak mindig ledöbbenek, hogy milyen sok és milyen alacsonyan röpköd felettünk. Lackó élvezi nézni őket, bölcsiben külön program a repülő nézés Kép Nyáron, nyitott ablaknál feltünőbbek.

A múltkori Széchenyi fürdőzésem egy kellemes vírus miatt elmaradt, most meg kaptam a rheuma dokimtól lézerterápiára, mágneságyra beutalót. Lackóval heti egy alkalommal ott mulatunk. Hétfőnként bébiszetterezünk, hogy legalább akkor ne vigyem magammal, bár nagyon tetszik neki, hogy csavargunk.

Megint csak 3-an járnak a bölcsibe Kép és még csak most jön a vírusos időszak... két csajjal mulat Lackó napközben.

Bella:
Isteni volt a zentai hétvége, egyszer sem gondoltunk az itthoni dolgokra, totális kikapcsolódás. Lackó is nagyon élvezte egész nap evett és kutyázott Kép

Rokon:
Hogy ityeg? Kép
klarissza

Klarissza mia, msn-ed bedöglött megint???? Zentán most voltatok? De jó!!! Én is úgy mennék már kirándulni valahova... vagy csak valahova... Kép

Kép

Kép
mzx

Sziasztok!
Kópé, engem is iszonyúan idegesítenek a repülők, pedig a mi lakásunk nem is a legforgalmasabb légifolyósó alatt fekszik. De nem csak a zaj a kellemetlen, hanem ezek a gépek ontják ránk a kerozint is, szóval elég durva.
Mi azon is gondolkodunk, hogy nem is Zuglóban keresünk lakást.
Mellesleg amíg ezt a miénket el nem adjuk, addig nem is akarok keresni, mert ha találunk egy jót, akkor csak a szívünket fájdítjuk. Lehet, a végén itt ragadunk. Kép Ha lenne még egy félszobánk, nem is bánnám.
1+3 szobások a Paskálon épülnek nagy számban, és nem is olyan drágák relatíve, persze az a födém-téma engem is aggasztana, de mondom, az az öregek otthonán volt, talán a lakóházakra jobban odafigyelnek. Meg eleve az az épület közvetlenül a patakparton áll, ott talán nem is elég stabil a talaj, nem is értem, hogy engedhették, hogy oda építkezzenek. Kép Fura.
Jó lakáskeresést mindenkinek....
Tényleg, a bölcsi- meg az ovikeresések hogy állnak?
Sziasztok,
Klára
klara

Sziasztok!

Most csak bekukk. Kép
Ezrével állnak az üres lakások
http://index.hu/gazdasag/magyar/lak060221/

Eri
simones

Most éppen leszedték, mert beakasztott a gépemnek, mindjárt beszélek az IT-sekkel, hogy csináljanak már valamit. Különben én telepítek, aztán majd lesz ereszd el a hajam Kép
klarissza

Telepítettem Kép
klarissza

Amikor ideköltöztün még én is poénosnak tartottam a repülőket, de ma már bedolgozhatnék, mint légiirányító a saját nappalimból. És túl azon a zajhatáson, amit a nyáron nyitott ablaknál okoznak, -ahogy Klára is írja- a kerozin nagyonis reális probléma, azt ugyanis mind mi kapjuk. Ráadásul az elmúlt évben a fapadosok miatt min. megduplázódott a forgalom. Sőt, elvileg éjfél és reggel 6 között tilos a repülés, de nem egyszer hallottam hajnali 3 és négy között.

Én is gondoltam, h nem Zuglóban kellene keresgélni, de a pesti oldalon az egész kertvárosi rész érintett, pl. a leszállók Újpestnél forrdulnak rá a célegyenesre és jönnek végig Zuglón, Kőbányán át. A felszállók meg inkább a XV és XVI felé mennek. Ráadásul a tervezett 3. kifutópálya a XVI külsőbb részeit teszi majd taccsra. Úgyhogy nincs sok lehetőség... Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy egy fél fővárosnyi emberrel ezt meg lehet csinálni.

Ovikeresés: a további 2 kinézett oviban áprilisban lesz nyilt nap. Persze először azt kellene eldöntenünk, hogy megyünk-e vagy maradunk Zuglóban. Kép

Paskál: ami még nem tetszett: az erkélyeken, teraszokon vizszintes a korlátrács. Nem kifejezetten gyerekbarát, simán fel tudnak mászni rajta.

Kópé
Vendég

Kópé, most direkt kinéztem az ablakon, és az egyik épületen valóban vízszintes, de a másikon függőleges vagy tömör az erkélyrács. Kép Ha csak ez a gond.
Repülők: mi Kispestet nézegetjük még, az nem légifolyósó alatt van, vagy a budai oldal, csak hát ott az árak...
Megyünk vagy maradunk nálunk is nagy dilemma, iskola-ügyben. Ez is benne van az ovi prolongálásban, nyerünk a döntéssel egy évet...
Új lakások meg hiába állnak üresen, azok se jó beosztásúak számunkra többségében, vagy ha netán mégis, akkor megfizethetetlenek. Kép
Most eléggé magam alatt vagyok lakás-témában.
Na megyek is, nem búsongok. Sziasztok,
Klára
klara

Sziasztok!

Ahogy olvasgattalak titeket elszomorodtam..de sztem is elég rossz a helyzet.
Mi is sokat nézelődtünk..majd arra jutottunk építkezni fogunk.
Végül is csak így tudjuk álmainkat megvalósítani..még mi sem találtunk megfelelő környéken nekünk valót, amit meg is lehet fizetni.
Most ott tartunk, hogy vettünk egy telket , de várunk az engedélyekre.., hogy mikor lesze bből valami nem tudom.

Sziszi.

Kép
sziszike1000

Sziasztok!

Ahogy olvasgattalak titeket elszomorodtam..de sztem is elég rossz a helyzet.
Mi is sokat nézelődtünk..majd arra jutottunk építkezni fogunk.
Végül is csak így tudjuk álmainkat megvalósítani..még mi sem találtunk megfelelő környéken nekünk valót, amit meg is lehet fizetni.
Most ott tartunk, hogy vettünk egy telket , de várunk az engedélyekre.., hogy mikor lesze bből valami nem tudom.

Sziszi.

Kép
sziszike1000

Klara,

Látom megint egy húron pendülünk! Kép Mi is Kispestet néztük, de ott inkább házat, mert új lakás nem nagyon épül. Én is végignéztem egész BP. térképét. A helyzet ugyanaz: Buda megfizethetetlen, talán még a XI, de őszintén szólva aki Pesten dolgozik, annak nem egy főnyeremény mindennap átkelni a Dunán. Meg aztán szeretem is Zuglót, a szüleim is itt laknak, nem szivesen mennék. Dühítő, hogy az embert elűzik a megszokott helyéről! Én már aláírást is gyűjtöttem repülő ügyben de minek? Kép

Sziszike, megértem a döntést, tényleg még az építkezés a legkifizetődőbb minden szempontból, de akkor meg tuti ugrik Zugló... Kép Merre építkeztek?

Kópé
Vendég

Klara,

Látom megint egy húron pendülünk! Kép Mi is Kispestet néztük, de ott inkább házat, mert új lakás nem nagyon épül. Én is végignéztem egész BP. térképét. A helyzet ugyanaz: Buda megfizethetetlen, talán még a XI, de őszintén szólva aki Pesten dolgozik, annak nem egy főnyeremény mindennap átkelni a Dunán. Meg aztán szeretem is Zuglót, a szüleim is itt laknak, nem szivesen mennék. Dühítő, hogy az embert elűzik a megszokott helyéről! Én már aláírást is gyűjtöttem repülő ügyben de minek? Kép

Sziszike, megértem a döntést, tényleg még az építkezés a legkifizetődőbb minden szempontból, de akkor meg tuti ugrik Zugló... Kép Merre építkeztek?

Kópé
Vendég

A párom is építkezésre gondolt, a barátja építési vállakozó, ő csinálná meg a házat. Telkiben építget mostanában, meg a II. kerületben, utóbbi sokkal drágább persze. Nekem semmi kedvem Budapest határain kívűl élni, fél életem autóban tölteném Kép
klarissza

A párom is építkezésre gondolt, a barátja építési vállakozó, ő csinálná meg a házat. Telkiben építget mostanában, meg a II. kerületben, utóbbi sokkal drágább persze. Nekem semmi kedvem Budapest határain kívűl élni, fél életem autóban tölteném Kép
klarissza

Sziasztok!

Móni, íme még egy hirdetés, ez 2. emeleti, Adria sétány: 20/9230-290, 221-7502. 18,5 M ez is, felújított.

Kópé, lehet, hogy jövőre a kispesti anyucik topikjában fogunk egymással dumálni? Kép Mi is házat, naná. Ha lúd, legyen kövér. Kép Wekerlét is néztük, meg Kispest Óvárost is.

Építkezés: az a baj, hogy arra simán rámegy egy házasság... Kép Amennyi idegeskedés jár vele. Úgyhogy mi semmiképp. Marad a használt lakás. Kép

Klára
klara

Sziasztok!

Móni, íme még egy hirdetés, ez 2. emeleti, Adria sétány: 20/9230-290, 221-7502. 18,5 M ez is, felújított.

Kópé, lehet, hogy jövőre a kispesti anyucik topikjában fogunk egymással dumálni? Kép Mi is házat, naná. Ha lúd, legyen kövér. Kép Wekerlét is néztük, meg Kispest Óvárost is.

Építkezés: az a baj, hogy arra simán rámegy egy házasság... Kép Amennyi idegeskedés jár vele. Úgyhogy mi semmiképp. Marad a használt lakás. Kép

Klára
klara

Sziasztok!

Pár napig nem volt időm olvasgatni, így teljesen elszomorodtamKép, hogy mindenki elmenne Zuglóból.
Én egyébként vidékről költöztem kb. 9 éve ide.
A repülőgép zaj itt is hatalmas, főleg nyáron, bár nekünk még itt a vasút is...
Mondjuk jók az ablakok, így csak az éjszakai vonatokat hallom legtöbbször...
A mi házunk is a patak part közelében áll és most már tarthatalanul ázik a garázs, ha esik az eső vagy olvad a hó. Esetleg másnak nincs ilyen problámája?

Ildi
ildiko71

Sziasztok!

Pár napig nem volt időm olvasgatni, így teljesen elszomorodtamKép, hogy mindenki elmenne Zuglóból.
Én egyébként vidékről költöztem kb. 9 éve ide.
A repülőgép zaj itt is hatalmas, főleg nyáron, bár nekünk még itt a vasút is...
Mondjuk jók az ablakok, így csak az éjszakai vonatokat hallom legtöbbször...
A mi házunk is a patak part közelében áll és most már tarthatalanul ázik a garázs, ha esik az eső vagy olvad a hó. Esetleg másnak nincs ilyen problámája?

Ildi
ildiko71

Szisztok!
Klara, köszi a telefonszámokat, sajnos legyúsztunk mind a kettőről. Voltunk kint lakásokat nézni, a 3szobások nagyon jók. Megnéztük az oszlopokat is,de ami ki volt írva,már mind elkelt. Voltunk ingatlanosnál is,nem lesz egyszerű,de azért bízom benne,hogy sikerül. Az viszont elszomorít,hogy mi most szeretnénk oda költözni, és azt olvasgatom mindenki el akar onnan költözni. A repülők ennyire zavaróak lennének? Klara,a gyerekek még szeptemberig sokat fejlődenek az iskolaérettséget illetően. Én is tartok egy picit a Dominiktól,de 7 és fél évesen meg már túl nagy lenne az elsőhöz.
Jó hétvégét mindenkinek! Móni
pemo

Szisztok!
Klara, köszi a telefonszámokat, sajnos legyúsztunk mind a kettőről. Voltunk kint lakásokat nézni, a 3szobások nagyon jók. Megnéztük az oszlopokat is,de ami ki volt írva,már mind elkelt. Voltunk ingatlanosnál is,nem lesz egyszerű,de azért bízom benne,hogy sikerül. Az viszont elszomorít,hogy mi most szeretnénk oda költözni, és azt olvasgatom mindenki el akar onnan költözni. A repülők ennyire zavaróak lennének? Klara,a gyerekek még szeptemberig sokat fejlődenek az iskolaérettséget illetően. Én is tartok egy picit a Dominiktól,de 7 és fél évesen meg már túl nagy lenne az elsőhöz.
Jó hétvégét mindenkinek! Móni
pemo

Sziasztok!
Próbálom gyorsan utolérni magam és elolvasni az időközben érkezett hszeket.
A mászás mostanra begyorsult, már teljes magabiztossággal feltud állni, ha talál valami támasztékot. Ha elfelejtkezik magáról, mindkét kezével elengedi a támaszt és pár másodperces magabiztosság után nagyot huppan a fenekére. Mostanra kezdi megszokni, de eleinte elég el volt keseredve emiatt.
Látom költözködés, építkezés a téma. Hát költözni én is szeretnék, de azt hiszem, ez most nem fog összejönni egy darabig. De építkezést azt nem mernék megkockáztatni, elég volt a lakás felújítása is, csoda, hogy nem őszültem bele. Hogy mennyi csapnivaló "szakember" van!!

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!
Próbálom gyorsan utolérni magam és elolvasni az időközben érkezett hszeket.
A mászás mostanra begyorsult, már teljes magabiztossággal feltud állni, ha talál valami támasztékot. Ha elfelejtkezik magáról, mindkét kezével elengedi a támaszt és pár másodperces magabiztosság után nagyot huppan a fenekére. Mostanra kezdi megszokni, de eleinte elég el volt keseredve emiatt.
Látom költözködés, építkezés a téma. Hát költözni én is szeretnék, de azt hiszem, ez most nem fog összejönni egy darabig. De építkezést azt nem mernék megkockáztatni, elég volt a lakás felújítása is, csoda, hogy nem őszültem bele. Hogy mennyi csapnivaló "szakember" van!!

Kép KépKép
lorca

Kedves Családok!

Kell SOS segítségetek baby sitter keresésben.
A miénk most pénteken hirtelen felmondott, ami miatt a jövő heti munkába járásunk problémás lett.
Két fiunk van, 5 és 2+fél éves: nagyobbik oviba, kisebbik bölcsibe jár. Hosszú távra keresünk megbízható és gyerköcöket szerető nénit, aki reggel elviszi oviba/bölcsibe, délután meg összeszedi a fiukat és vigyáz rájuk, amig haza nem érünk (napi 4 óra), ill. betegség esetén egész nap hadra fogható.
Tekintettel a hirtelen bekövetkezett helyzetre most minden megoldás érdekel (pl., valaki csak 1-2 hétig tud segíteni, vagy csak délután).

Segítségeteket előre is megköszönve,

Vékássy Alexander
30 / 201 7221

Vékássy Adrienn
30 / 3 857 043

Kép
flocika

Kedves Családok!

Kell SOS segítségetek baby sitter keresésben.
A miénk most pénteken hirtelen felmondott, ami miatt a jövő heti munkába járásunk problémás lett.
Két fiunk van, 5 és 2+fél éves: nagyobbik oviba, kisebbik bölcsibe jár. Hosszú távra keresünk megbízható és gyerköcöket szerető nénit, aki reggel elviszi oviba/bölcsibe, délután meg összeszedi a fiukat és vigyáz rájuk, amig haza nem érünk (napi 4 óra), ill. betegség esetén egész nap hadra fogható.
Tekintettel a hirtelen bekövetkezett helyzetre most minden megoldás érdekel (pl., valaki csak 1-2 hétig tud segíteni, vagy csak délután).

Segítségeteket előre is megköszönve,

Vékássy Alexander
30 / 201 7221

Vékássy Adrienn
30 / 3 857 043

Kép
flocika

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?