Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Gabó: Ez igen, ügyi ez a lány. A kész házban azért én bízom. A panelban is lehet érdekességeket hallani. Igaz arról tudom, hogy a fölöttünk lakó csinálja.

Képzeljétek a Flóci az este ugyanúgy felébredt kétszer. Pedig rendesen megette a banánpépet, igaz a cicibe öt perc alatt belealudt. Ma megpróbálom anyatejjel kipótolni.
Remélem nem zavarom teljesen össze.

Nina: Most olvasgatom az alvós könyvet. Szerintem te biztosan megtalálod a gyógymódot benne.

Sziasztok!
Gabi3
inecsg

SZiasztok Maulekek!

Megjöttem!KépKépKép

Majd szépen lassan megtudtok mindent mi történ t velünk, röviden tök jó volt a Kolping hotelben Alsópáhokon, sok ajándékot kaptunk, jót táncoltunk szilveszterkor, szegény Cumika megbetegedett, de már nagyjából túl van rajta, ekkor én robbantam le, de miután "beszéltem a nagy fehér telefonnal", jobban lettem, és fogytam vagy 2 kilót, lassan pedig jönnek a hétköznapok. Mit nem adtam volna, ha megnyrjük a lottón a 3 milliárdot, és még vagy 2 hónapig ilyen nyugis lehetett volna az életünk.Kép

Szia Nina,
gratulálok a kislányodhoz!
Az alvással kapcsolatosan: mikor fürdetitek? Veletek alszik vagy külön a baba? Külön szobában?
A védõnéni az Inci?

Gabi3,
jót mosolyogtam, mikor olvastam, hogy próbálkozol az esti péppel. Ne haragudj!Kép Mi is ezen úgyanúgy átmentünk, szegény gyerkõcbe beletömtem másfél adag tejpépet, egy adag gyümölcsöt, miután megfürdött még anyatejet és szipkázott, volt hogy 30 percig intenzíven, oszt nem felkelt... Szegény szerintem a sok kajától. De hát hagy egyen, biztos éhes szegény, na meg, akkor majd eltelíti a kajcsi... Na, hallod! Ez nálunk nem jött be... Akkor jöttem igazából rá, mikor mindemellett 3-4x felkelt, illetve volt, hogy nem kellett neki, vagy nagyon álmos volt, fürdés szopi, és akkor meg nem kelt annyiszor. Szóval, el kell hogy fogadjuk, már nem az éhség kelti õket, még ha úgy is teszenkKép!

Edelweiss,
fogadj szülésznõt!!! Ne izgulj a szülés miatt, és lehetõség szerint rángasd be apukát is. Úgy sokkla könnyebb elviselni ha esetleg elhúzódik. Az én párom pl. Harry Pottert olvasott, de olyan jó volt, hogy ott volt mellettem. Közben poénkodtunk, na aztán egy idõ múlva már félre állt a szám. Én EDÁval szültem, a következõt is azzal fogom szülni, de lesz annyi eszem, hogy elõbb beleegyezem. Nálam sajnos oylan erõsek voltka a fájdalmak (pedig én nagyon jól tûröm), hogy még az EDával is éreztem mindent. El tudom képzelni milyen lett volna, ha maradok az erdeti tervnél. Hát az a kéjgáz, amirõl Nina is írt, brrr. Azt hittem hatásosabb lesz, de nem szívtam meg eléggé, akkor nem hatott, ha meg igen, akkor olyan hányiger jött rá. Édeskés az szaga, és én a terhességem alatt minden édestõl rosszul voltam, elképzelheted hogy érzetem magam.
Ajánlom, hogy ha van kedved járj el a Vasasba is szülés felkészítõre, nagyon jó! A védõnénik nagyon aranyosak, segítõkézsek, és nem utolsósorban hasznos dolgokat mondanak! Késõbb esetleg, majd járhatsz babamasszázsra, baba-mama klubba hozzájuk. Telcsiszámot nem tudok mondani, talán Nina meg tudja írni.

Lara,
próbáltad már, hogy picit megpárolod mondjuk az lmát és úgy adod oda? A pépet abszolút nem fogadja el? Adsz már neki tejet? Kipróbálhatod esetleg, hogy beleturmixolod a gyümit. Mint a nagyok: gyümölcsturmix. Te is iszol belõle, hátha jobban csúszik úgy neki is.

Ildiaynu,
mi újság?
Mit szólnátok hozzá, ha Mikkamakkakában lenne a következõ tali? Ott elférnénk a gyerkõcök is jól el lennének. 400,- 1 óra, van sok érdekes játék, kisebbeknek nagyobbaknak.
A Százszorszép gyermekházban van, itt megnézhetitek:
[url=http://www.mikkamakka.hu" TARGET="_top]http://www.mikkamakka.hu[/url]
Nekünk inkább a délelõtt lenne jó, és mi tuti megyünk már a héten. Valahogy vissza kell lassan terelni Cumika gondolatát, hogy itthon vagyunk.
Most mennem kell, mert régóta itt üldögélek,

Szép (talán írhatom azt is, hogy front és betegségmentes, boldog babás)új esztendõt kívánok mindenkinek

Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

Helló Ágci: Haza értetek?! Gondolom igen, ha már írtál. Hi-hi. Szóval a ma esti alvás már job volt. Szopi elõtt bevágott a Flóci egy nagy adag gyümit péppel felturbózva, majd egy kis cici. Félálomba letettem. Persze felsírt, de megnyugtattam és ott hagytam. Egy negyedórás szirénázás után bealudt. Egészen reggelig.

Szasztok!
Gabi3
inecsg

Ágci:
3/48-8 kor szoktam fürdetni a picit. De most három napja az a legujabb, hogy nemhogy belefáradna az esti fürcsi+cicibe, hanem éppen ellenkezõleg.most második éjszaka éjfélig még a szemecskéjét sem volt hajlandó bezárni, nemhogy alukálni.
a babuszka velünk egy szobában alszik de külön ágyikóban. Próbáltam magam mellé venni, de az sem hozott kézzelfogható eredményt.
Edelweiss:
Igaza van Ágcinak fogadj szülésznõt.Majd meglátod milyen biztonságban fogod magad érezni. a Vasasban tényleg klasz tanfolyam van, lényegretörõ, és tapasztalatból mondom hogy eddig egy tanácsra sem fáztam rá.
Itt a telcsiszámuk: 574400 Benkovics Irént keresd.
Nina
nina

Sziasztok!

Nina,
még azt elfelejtettem kérdezni, hogy milyen a napirendetek? Mit szoktatok napközben csinálni? Szoktatok napközben levegõzni? Vásárolni? Egyedül vagy egész nap a babival, vagy van segítséged? Este mikor leteszitek az ágyba, ti még fenn vagytok? Tv-ztek? Az esti szopi közben nyugi van, se kép, se hang, vagy azért megy a számítógép, tv stb?
Lehet, hogy kicsit elõbb kellene megejteni a fürdést. Márcsak abból gondolom, hogy:
ha ennyit fenn van, tehát nem elbágyasztja hanem felélénkíti, akkor, ha elõrébb hoznátok a fürdit akkor nem lenne fenn éjfélig, talán arányosan elõbb nyugovóra térne.
Hogy fürdetitek? Hol? Kiskádban, fürdõszobában vagy a szobában? Hány fokos a víz? Meddig van benn? Apa vagy te fürdeted? Szereti? Vagy sír közben? Utána hogy öltözteted fel? Még benn a fürdõszobában vagy a szobában?
Közben még vmi eszembe jutott? Ha beteszed a kiságyba esti szopi után, és mondjuk kimentek a másik szobába vagy konyhába, akkor mit csinál? Nyüglõdik, sír...?
Mikor magad mellé vetted, mit csinált?
Közben sorra jutnak eszembe a kérdések. Szoktad masszírozni a kislányodat? Fürdés elõtt, után egy kis babamasszázs?

Vmit csak kiokoskodunk, csak gyõzz válaszolni a kérdésekre.Kép

tegnap elfelejtettem írni, hogy Norcsi írt sms-t, Eszti elindult karácsony elõtt (azért nem semmi- gratula a kicsinekKép ) de rossz hír, hogy nemrég kivették a vakbelét Norcsinak, ma engedték haza a kórházból. Szegény nem vmi jól kezdõdött az új év. Ma beszéltem vele, egész jó hangulata volt, naná ment haza, remélem hamar visszaáll a rend náluk.Kép

Enikõ is írt sms-t, nincs netük, itt vannak Szegeden kérdezte a talit.
Jó lesz csütörtökön 10-kor a Mikkamakkában? Talán addigra babakocsival is járhatók lesznek a járdák, eltakarítják nagyjából mindenhol.
Akkor megírnám neki.

Halljátok ez a délutáni fürdetés a klinikán...! Mi van ott bébiúszás?Kép És akkor szegény anyukák gyõzzék átállítani a babáikat otthon arra, hogy nappal meg éjszaka...

Ágci

Kép
Ágci

Szijasztok!

Gabomano! Keszhaz = könnyüszerkezetes ház elöregyártott elemekböl.
Banánt sem ette meg. Vettem neki vitaminkészitményt(Vitacolan), mert ha nem eszi meg a gyümiket, valahogy vitaminhoz kell juttatni.
A gátsebnél hogy lehet alkalmazni az infralámpát? Odaadják, és az anyuka a szobatársak elött fénykezeli a gátsebet? Közben bejön 1-2 látogató...

Edelweiss! A szülésre felkészitö tanfolyamon volt még szó azon kivül, amit Gabomano leirt, a szoptatásról és a fürdetésröl is. Nekünk összesen 8 alkalom volt.
Én kértem EDA-t a dokitól, de nem adott(mert szerinte a kitolási szaknál kevésbé érzi az anyuka a fájásokat), söt semmilyen fájdalomcsillapitót nem kaptam. Tök jó fej volt a doki, nem?
Na nem mondom, hogy nem fájt, de igy utólag ki lehet birni ezek nélkül is a szülést. Mondom utólag, mert akkor nem ezt gondoltamKép
Szerintem ha beindul a szülés, látni fogjátok, hogy gyorsan halad-e a tágulás vagy sem. Ha nem, akkor kérj EDA-t, ha minden gyorsan halad, akkor ne. Legalábbis a köv. szülésnél én igy fogom.

Nina! Tényleg, délután 3-kor van a fürdetés? Hát akkor ez megint új. És még egy kérdés: amikor én ott voltam, akkor a látogatók ki-be járkálhattak a szobákba a frissen szült anyukák+újszülöttek között, miközben mindenki szoptatott. Most is igy van ez?

Gabi3! Mi a Dél-ház Kft-re gondoltunk, akik a PannonWolf házait forgalmazzák, de nem Algyön akarjuk épittetni. Telkeket amikor még Algyöben gondokodtunk a Déli apróban néztünk + kimentünk az önkormányzathoz. És ti melyik céggel?
Az olcsóságról annyit, hogy kértünk árajánlatot a tervünk alapján és annyiért csinálnák meg a házat, mintha téglából épitenénk.

Ágci! Hát párolva még nem próbáltam a gyümit, végülis most hogy mondod, hát megpróbálom, de tartok töle, hogy úgy sem fogja megkóstolni. Pl. tegnap adni akartam neki pudingot, és mivel még sosem látott pudingot, igy nem is volt hajlandó megkóstolni, összeszoritotta a száját és rázta a fejét. Pedig ha megkóstolta volna, akkor biztos megette volna, az egész tállal. Szerintem igy van ez a gyümivel is. Ha legalább eccer megkóstolná, akkor érezné, hogy finom édes.
Tejet is próbáltam, már adni, de azt se isszaKép Tápszert se. Szerencsére minden tejkészitményt megeszik(amit már látott a pudingon kivül:-))
Folyadékként még mindig csak viz és gyümölcslé.
A csütörtöki Mikkamakkás tali jó 5let, most úgy néz ki, hogy mi mennénk!

Ildianyu! Úgy szerettem volna olvasni rólatok is!!!Hol vagy???

Jaj, de édes lehet Eszti, ahogy tipegKép Remélem Norcsi gyorsan meggyógyul!

Szijasztok, Lara
lara

Ágci:
szoktunk napközben sétálni, ha az idõ engedi.Anyukám szinte mindennap itt van, és kezdek gyanakodni, hogy itt lesz a kutya elásva. Ugyanis most kezd pár napja feltünni, hogy semmi pénzért le nem rakná azt a szegény gyereket. két napja jól összevitatkoztunk, de másnap mintha nem ois történt volna semmi. Lehet hogy éjszaka is igényelné szegényke a kézben tartást? Vagy ilyen pici gyerekeknél ez még elképzelhetetlen? Az esti szopi alatt ketten vagyunk nyugiban. Nincs is semmi probléma, eszik szépen, álltalában 5-10 perc ringatás után be is alszik, de ugyanennyi idõ mulva fel is kel. azután kezdõdnek a helyzetgyakorlatok:mellettem ha nem, akkor a hasamon. Ha ott sem akkor KIspapinál. És ez igy megy addig amig el nem aluszkál.
kiskádban fürdetjük, és szemmel láthatólag élvezi. utána az öltözködést kevésbé.Tegnap pl:olyan keservesen kezdett sirni hogy magam is megijedtem. Ez egyébként nem jellemzõ.
Van aki azt mondta hogy megcseréli a napszakokat. De hogyan lehet visszaforditani?
Lara:
A látogatókat megprobálják kivül tartani, de tudod hogy van ez. Ugysem fog soha sem sikerülni.Mindig betrükközik valaki.
errõl nekem is vannak igen kellemetlen tapasztalataim.
Szeretnék kérdezni valamit tõletek.lehet hogy nagyon bután hangzik, Én sem gondolom igazán hogy igy lenne, de a tejcsi mennyisége nem megy a minõség rovására? Mert inkább érzem magam fejõs tehénkének mint szoptatós anyukának. A párom szokott is viccelõdni, hogy most Én vagyok a családfentartó.Elõre is köszi:
Nina
Nina

Ágci:
szoktunk napközben sétálni, ha az idõ engedi.Anyukám szinte mindennap itt van, és kezdek gyanakodni, hogy itt lesz a kutya elásva. Ugyanis most kezd pár napja feltünni, hogy semmi pénzért le nem rakná azt a szegény gyereket. két napja jól összevitatkoztunk, de másnap mintha nem ois történt volna semmi. Lehet hogy éjszaka is igényelné szegényke a kézben tartást? Vagy ilyen pici gyerekeknél ez még elképzelhetetlen? Az esti szopi alatt ketten vagyunk nyugiban. Nincs is semmi probléma, eszik szépen, álltalában 5-10 perc ringatás után be is alszik, de ugyanennyi idõ mulva fel is kel. azután kezdõdnek a helyzetgyakorlatok:mellettem ha nem, akkor a hasamon. Ha ott sem akkor KIspapinál. És ez igy megy addig amig el nem aluszkál.
kiskádban fürdetjük, és szemmel láthatólag élvezi. utána az öltözködést kevésbé.Tegnap pl:olyan keservesen kezdett sirni hogy magam is megijedtem. Ez egyébként nem jellemzõ.
Van aki azt mondta hogy megcseréli a napszakokat. De hogyan lehet visszaforditani?
Lara:
A látogatókat megprobálják kivül tartani, de tudod hogy van ez. Ugysem fog soha sem sikerülni.Mindig betrükközik valaki.
Szeretnék kérdezni valamit tõletek.lehet hogy nagyon bután hangzik, Én sem gondolom igazán hogy igy lenne, de a tejcsi mennyisége nem megy a minõség rovására? Mert inkább érzem magam fejõs tehénkének mint szoptatós anyukának. A párom szokott is viccelõdni, hogy most Én vagyok a családfentartó.Elõre is köszi:
Nina
Nina

Ágci:
Lara:
Nina
Nina

de jó hogy kétszer ment el..
nina

Sziasztok,

Lara,

Jazmin semhajlando most megenni a pepes gyumit, csak a darabost, de babanbol igy kb 2 cm -t eszik. A Danoninot sem eszi. Ma akrtam oszis pulykat adni, orditas. Akkor adom a brokkolist, arra nyitja a szajat. Ugy laccik mar a szinen latja mit kap. Nalunk is van olyan, hogy nem akarja megkostolni, de az az igazsag, hogy en beletomok 1 falatot, mert van olyan hogy megkostlja es eszi, ha akkor sem, akkor nem eroltetem.
Ja a vanilias gyerekalom tenylg jo, legalabbis most Jazmin eszi. Azert en nem tudnam megenni, mint te.

Agci,

en meg itt dicsexem , hogy Jazmin ha fogom, megy elorefele, oszt Eszti meg megy , mint a gomba.

Ja megvan az allergiavizsg eredmenye. Se tej, se tojas, se szojaallergia nincs. Szerencsere. Lehet, hogy meg kellene probalni a tejet, csak azt nem tudom, hogy azt meg most is kell forralni?

Nina,

szerintem 1 4 hetes babotol meg nem varhato el, hogy aludjon meg egyen egesz nap. Es az sem baj, ha sokat van kezben. Nappal jo lehet a hordozokendo is.
Az Aludj jol gyermekem c. konyv meg azert kicsit korai nektek es remeljuk nem is lesz ra szukseg.
A tejcivel kapcsolatban ne aggodj nincs osszefugges a 2 kozott. A te ferjed meg igazan kedves. Az enyem sokkal jobbakat szokott mondani. Kép

Talakoztam ma Enikovel + Bogival. Eniko total le van fogyva. 8 kg-ot fogyott es nagyon csini.

Persze kimereszkedtunk ma setalni 1 kicsit. Jazminnak meg kellett mutatni a havat, adtam a kezeb 1 kicsit, de nem nagyon izgatta, igaz eleg bamba volt. A maganhazak elott eleg jol el van takaritva a ho, de volt, hogy jol beragadtunk.

Na meg lehet, hogy benezek, de irni nem fogok mar ma, mert mindig olyan keson fexem le, es azoktatnom kellene magam a korai fekveshez, bar gondolom nem lesz ezzel gond par 7 mulva.

Agci,

hanytl hanyig van csutortokon a Mikkamakka? Mert most Jazmin 11 korul alszik, bar akkor majd hazafele elalszik, csak gondoltam hatha mar 9-tol van.

Nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Sziasztok!
Nina,
ezt jól "megkaptam".Kép Most nem tudok semmi okoságot írni, még töröm a kobakom.
Nem lehet elrontani ilyen picit a kézbenléttel.
Jól írta Gabi, hogy nem függ össze a mennyiség a minõséggel. Csak arra figyelj, hogy eleget legyen egy cicin (kb. 20 perc), hogy a tápláló hátsó tejet is kiszívja.
Az estéhez visszatérve, büfizik este? És mennyi ideig szopizik ilyenkor? Hogyan, milyen pozicióban (ülve, fektetve)? Ha felébred, akkor sír azért veszed kézbe? Addig abban sem hagyja, amíg el nem alszik végre? Nem rángatja a lábát, ha felkel ilyenkor? Ha felveszed és a hasadra teszed, vagy megfogja a párod, megnyugszik? Járkálásra? Vagy elég ha odabújhat hozzád? Nem próbáltad ilyenkor újra cicire tenni? Írod hogy 5-10 perc ringatás után, ez azt jelenti, hogy nem alszik be az esti szopiba, utána ringatod ellszik,berakod az ágyba és 10 perc múlva felébred? Ti akkor benn vagytok a szobába?
Bocs, az ilyen bugyutának tûnõ kérdésekért, de egy ekkora babánál még olyan sokminden lehetséges...

Gabómamó,
9-tõl van. Végülis mehetünk akkor is.

Igen a tejet forralni, és higítani is kell. Esetleg próbáljátok meg a házi tejet piacosat, vagy a lehet kapni Parmalat tejet szõke kislányfej van rajta, Tesco is van. Arra az van ráírva 1-3 éves kor. A tejeknél van.
Hát nekünk is azt hiszem el kellene végeztetni ezt a tejdolgot. NAgyon félek, hogy vmi allergia. De 1x nagy kaki, ma meg pl. a krémtúróra semmi. Vettünk hétvégén olyan gyermekálom tejpépet gyümölcsöset, akkora kakit durrantott a pelusba hajnalban (2kor), azt hittem kiszakad. És milyen fenséges illata volt, ahogy beléptem a szobába...Kép Nem is sírt, mikor felébredt, csak szólt, hgoy "anya" halkan. És tisztára olyan pofát vágott, hogy itt meg mi történt...?!

Lara,
én is bevallom õszintén, van, hogy nekitolom "véletlenül" a szájának a kajcsit, mert akkor tuti lenyalja, és rájön, hogy "jé, ez tök fini". Akkor eszik.

Akkor csütörtök? Aniták, Kriszta, Gabik, Ildi?
Nina, titeketk nem invitállak, mert még túl kicsi a babó, majd egy-két hét múlva, ha már megkapta az oltást.Kép

Ágci

Kép
Ágci

Agci,

a gyerekalom tejpepbol van gyumis is? En azt meg nem is lattam, v. csak nem neztem?
Azert azt nem igerem, hogy 9-re megyunk a mikkamakkaba, mert reggelt elegge el tudunk szutyorogni.

g.
gabomamo

Sziasztok Csajok!

Lara: Mi is a Dél-háznál keztük, de egy kicsit drágállotuk. A Szekeresház viszont olcsóbb és korrektebb ajánlatot adtak. Igaz nem tudom, hogy náluk van-e hitel lehetõség. Nekünk sajnos az is bevillan. Mi is ki akarunk menni az önkormányzathoz Algyõre, mert állítólag mostanság osztják az új teleket, nem túl drágán.Csak kicsit közel van a fõúthoz. Nem tudom nektek mennyiért ajánlották a házat, de ha belegondolsz egy közel 100m2 vadonatúj ház 15m nem olyan sok.

Tök jó esik a hó! Csak nem tudunk lemenni. Tegnap már voltunk lenn. Traktorkerekes kocsival még járható is. Kb.öt perc alatt bealudt a Flóci. A kutyám meg tök jót szórakozott a hóban. Kár hogy még kicsi a Flóci a szánkóhoz, nagyon kipróbálnám.

Tegnap lefekvés elõtt megint megtömtem a babót utána cici. Féléjfélig aludt. Cici majd újra alvás. A könyv segítségével már sikerült egyedül elaludnia. Persze nem õ olvasta, hanem én. Hi-hi.

Ti már lebontottátok a karifát? Én sajnálom, de lassan meg kell tõle szabadulni.

Ágci: Remélem az idõ egy kicsit jobb lesz. De megpróbálunk elmennni. Tíz környékén. A mikkamakka a Százszorszépben van ugye, belül merre kell menni, vagy ott meg tudják mondani? Egyébként februártól a Vasas baba-mama klub is ott lesz már. Legalább is a legkissebbeknek. A Verától tudom.

Lehet, hogy eljárunk a Flócival baba-mama tornára. Valaki ismeri azt, amelyik az Új Klinikán van, szerdánként?

Jó havazást!
Gabi3
inecsg

Ágci:
Sajnos Én is tanácstalan vagyok. De nem kilátástalan a helyzet. A ma éjszakánk elfogadhatónak mondható, csak tudnám mit csináltam máshogy mint ahogy szoktam, de szerintem semmit.
Ez a 20 perces cicizés nekünk nem nagyon jön össze, ugyanis 5 perc alatt képes 80-100 grammokat betermelni. Büfi is van rendesen,sõt azon csodálkozom néha,hogy nem szakad szét a kis gyomra enni levegõtõl. A levegõt nem tudom hol kapkodja be, ugyanis hála az égnek Vanda úgy szopizik mint ahogy a nagykönyvben meg van irva. Lehetséges ez annak köszönhetõ,hogy a párom kicirkuszolta a szülõszobán,hogy amint megfürdették adják vissza Nekem a kicsit. Igy Velem volt az örzõben egészen addig amig ott voltam. És szopizott!!Az elsõ pectõl kezdve igen erõsen,és ügyesen. A mellemet azt elintézte, de megérte.
Most ülve is szopizunk meg fekve is.
MIkor felébred akkor elõször nyüszög, azután sir, ha kiveszem megnyukszik. Ringatva vagy a hasamon el is alszik, de amint megközelitem a kiságyat akkorára nyitja a szemikéjét mint aki annyira kivan pihizve.
nina
ja a nevem után irok egy számot, mert egy másik topicban találkoztam egy másik Ninával. csak hogy ne legyen kavar.
Nina74
nina74

Sziasztok!

Akkor legyen fél 10, találkozzunk a bejáratnál. Lehetõleg ne babakocsival gyertek, mert nem nagyon van hely. Kenguru, vagy autó, jobban jártok.

Láttátok már ezt?:
[url=http://www.babanet.hu/bababaratszeged.htm" TARGET="_top]http://www.babanet.hu/bababaratszeged.htm[/url]

Nina,
és miért baj az, hogy 5 perc alatt kiszív 80-100-at? (Méred?) Miért ne jönne össze a 20 perc cicizés? A kettõ közt nincs összefüggés! Attól még nyugodtan szopizhat tovább. Legfeljebb többet eszik. Van ott mibõl szerintem. Nem kell tartalékolnod, majd termelõdik más, ha kell, több.Kép Egyébként lehet, hogy megembereli magát a kicsi, érzi, hogy itt irogatsz róla, jövõ héttel meg átalussza az éjszakát.Kép

A büfivel kapcs, nálunk volt olyan, hogy a kedvesem versenyt büfizett a babával. Volt olyan, mikor azzal zárta az esti büfit: "Te nyertél babulek!"Kép

Gabi3,
mi voltunk Norcsival a tornán, jó, csak szvsz már nagy a babád hozzá.

Gabómamó,
van. Írok levelet, olvasd majd el.

Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

Ági: Mi nem megyünk a Mikkamakkába mert Gergõci kb 9-ig durmol. Mostanában új szopirendet vezet be a gyerkõc. 4 óránként kér enni. Ez a ritkítás nem fog a tejmennyiség rovásra menni? Arra gondoltam, hogy néhány napig 2 óránként szoptatom, hogy legyen elég tejcsi neki. Ezzel nem borítom fel az egyensúlyát?
Kriszti
gykriszta

Sziasztok!
Ágci: Az mit jelent, hogy nagy már a tornához? Súlyra biztos nem. Miket csináltatok? Mennyibe kerül és pontosan hol van? Mit kell vinni?

Gabi3
inecsg

Sziasztok!
Ágci: Az mit jelent, hogy nagy már a tornához? Súlyra biztos nem. Miket csináltatok? Mennyibe kerül és pontosan hol van? Mit kell vinni?

Gabi3
inecsg

SZijasztok!

Nina! Mondjuk a II.Kórház ebben az egyben tényleg jobb, hogy ott a szobákba tényleg nem mennek a látogatók.

Gabomano! Igen Hangánál is volt olyan már, hogy negyed óráig eröltettem, hogy bekapjon egy kanállal, rázta a fejét, sirt, aztán a szájába eröltettem/nyomtam egy falatot. Akkor elhallgatott és megette az egész tányér kaját egy hang nélkül, végig nyitotta a száját. De ha pl. almát teszek a szájába, izlelés nélkül kiköpiKép
A tejet miért kéne forralni? Kiváncsi vagyok Jázmin megissza-e.
Most olvasom Ágcit, akkor a tejbegrizt is higitott tejböl kéne adni? Mert Hanga a tejbegrizt megeszi, én azt simán zacsis tejböl csinálom neki. Nem lett semmi baja töle. De akkor higitani kell?

Gabi3! Mi is hallottunk már a Szekeresházról. Öket helyileg hol lehet felkeresni? Nekünk 100nm-es házat több mint 17m-ért gondolták adni...ehhez jönne még a telek ára...

Tali: akkora hó esett, hogy én autóval nem merek elindulni, babakocsi se jáccik most ugyebár, maradna a troli..fél10-re mi nem hiszem hogy oda tudnánk érni, mert Hanga akkor ébredezik, bár ma már 9-kor kukorékolt. Szóval nekünk attól függ, hogy mikor ébred Hangi.
Ti mivel mentek? Mindenki tömegközlekedik?

Szijasztok, Lara
lara

Kriszit,
nem kell, majd ha igényli, akkor gyakrabban szoptatod, néhány nap alatt alkalmazkodik a termelõdés. Most csak kidurranna a cicid, ha két napig 2 óránként szopi után õbabasága megint csak 4 óránként enne. IGÉNY SZERINT SZOPTATUNK!Kép
Ágci

Kép
Ágci

Ágci:
5 percig eszik, de akkor intenziven,azután vagy kiköpi,Vagy bealszik.eszemben sincs tartalékolni.Sõt! azt hiszem hármas ikreket is jól tudnék lakatni.
A méricskélésnek nem vagyok hive,csak egyszer kétszer kiváncsiságból megmértem. Nem gondoltam volnahogy ennyi udõ alatt bármit is magába tud szivni. De szerencsére tévedtem.
A baba-mama klubba mikortól érdemes járni? ki tartja?
nina74
nina74

Sziasztok,

hat nem semmi ho esett ma. Meg jo. hogy tegnap voltunk setalni, mert most napokig nem fogunk tudni kimenni. Ha ilyen ido marad, szrinztem hanyagoljuk a aMikkamakkat, nem? Nu majd meglatjuk.

Agci,

igen most megneztem a vanilias dobozt es irja is, hogy van gyumis. Finom az ize?

Nina,

nem semmi a kiscsaj, hogy 5 perc alatt ilyen sokat eszik. Jazmin az elejen meg 50-60 perceket szopizott, jo par honap utan roviditette le 5 percre. Szerintem mar volt vagy 5 honapos, de mar nem emlexem pontosan. Jazmin kb. 5 honapos volt, amikor eloszor baba-mama klubban voltunk. Igaz elotte nem is tudtam rola.
Es Gabi3 is irja, hogy atkerul a Mikkamakkaba, mert a mostani helyen nagyon kicsi a hely.

Lara,

szerintem en forralnam a tejet es higitanam is, de most meg nem kezdem el, mert az olyan tokoles. Anyukam azt mondta, hogy nekunk 2-3 eves korunkig forralta. Bar a regi tej, az nem ilyen volt, a mai az szet van pasztorizalva
A tap nekem sokkal egyszerubb. Bar biztos a tejet is meg lehet ugy csinalni, hogy egyben felforralom utana hutobe es hasznalat elott csak langyitom.

Agci,

en piaci tejet nem mernek adni.

Nina,
74-ben szulettel?

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Sziasztok!

Gabómamó,
pedig azt jobban ajánlják, mindenben. De ha Jázóka még megissza a tápot szerintem ne csinálj belõle gondot. láttam amostani Kismama újságban tej náélkül is fel lehet nõni, van vmi cikk. még csak most jutottam hozzá, mert eddig sehol sem kaptam, még kis sem bontottam, kíváncsi vagyok mit írtak róla.
Hát az, hogy finom túlzás, de mondjuk nekem amúgy sem ízlenek a bébieledelek.

Nina,
szerintem megtaláltuk a titok nyitját. Azt mondod 5 perc, noha ez kajálás szempontjából lehet, hgoy elég neki, de cumizni biztosan szeretne még rajta, esténként bizti. Ezért igaz, hogy bealszik, de amint észreveszi, hgoy hohó, máris kérezkedik fel hozzátok. mivel nem igazán van komfort szopi, ezért karban akar lenni, és jószerint tök mindegy, hogy kinél. Erre utalhat az is, hogy írod, sok tejed van. Gondolom szinte dõl a tejcsi, ahogy szájába veszi a kicsi a cicit. Ezért is nyel sok levegõt. Mármint, hogy gyorsan jön amiatt. Teleszívja magát hirtelen, aztán vagy bealszik, nem bírja a poci a sok tejcsit, vagy egyszerûen kiköpi, mert hirtelen olyan gyorsan jött a nedü. Ilyenkor legjobb, ha megbüfizteted, és néhány perc múlva visszateszed cicire. Akár járhattok vele egy kört a lakásban is. Akár 10 perc is eltelhet. Nem baj. Azért is lenne fontos, mert a tápláló hátsó tej késõbb jön, nehogy az legyen mint jó néhány ismerõsömnél, volt sok teje, aztán 6 hetes kontorollon a doki meg csóválta a fejét, hogy nem fejlõdik a baba, és nem azt nézte mint lehetne javítani, hanem nyomta tápszeres receptet az anyuka kezébe. Nem akarlak megijeszteni, tényleg, csak sajnos ezalatt vmivel több mint egy év alatt, annyi ilyet lvastam, és írtak le az anyukák nekem.Kép

És akkor még cicizhet is, ez elõbb utóbb elbágyasztja és elaltatja. Fõleg mert még ilyen pici. Próbáljátok meg, végülis egy próbát megér.

A klubbal még várj egy kicsit fõleg (2-3 hó, legalább míg az elsõ oltást meg nem kapja a bébi), hogy ilyen idõ van, meg most változik is stb. De ha nagyobb lesz a babád (csak az õ érdekében írom egyébként), akkor már jöhetsz talizhatsz is velünk, és oda bármikor jöhetsz. Ahhoz képest hogy itt mindennap fecserészünk, tudod mennyi megbeszélnivalónk van?Kép

Igazad van Gabómamó, lehet, hogy hanyagolni kellene ezen a héten. Akkor ne is írjak Enikõnek?

Megyek lerakom a bébit,
Ágci

Kép
Ágci

Ágci:
azt hittem a kajcsizásra érted a 20 percet. csak ugy cicikézni szokott, most is ugy aludt be.A fejlõdéssel szerencsére nincs semmi gond. Sõt! szépen ki vagyunk kerekedve. Nagyon sokáig szeretném szoptatni a babukát, és ezért mindent meg is fogok tenni.
Sajnos a tápszerezésrõl nekem is vannak családon belül is igen rossz tapasztalataim. Párom két unokatestvére is most szült. az egyik kemény 1 hónapig a másik 2 hónapig birta a szopit. Nevetséges indokokra hivatkozva, mint fogyókura, meg ugysincs elég tejem.
Én fölajánlottam nekik hogy ingyen és bérmentve odaadom nekik a felesleget/elég nagy mennyiség/ de azt hiszed elfogadták? Arra hivatkozott egyikõjük, hogy a tápszert már megszokta a kicsi gyomra. az ember hátán feláll a ször. Ilyen "anyukák" is vannak.
Gabomamo: igen 74-ben születtem.
Nina74
nina74

Sziasztok Csajok!
Szerintem is jó ötlet elhalasztani a talit!

Lara: A Szekeresház a Jakab Lajos u. 5. alatt található, de telefonon is érdeklõdhetsz. Nagyon készségesek és küldenek tájákoztató anyagot. Telekkel, alaprajzokkal, árakkal. Nagyon korrekt. A száma:550-377. Valószínû, hogy nekünk azért olcsóbb a dolog, mert az õ alaprajzaikból választottunk. Ha jól emlékszem a félkész ár 100.000 Ft/m2. A kész pedig 120.000 Ft. Erre még rájön sz alapozás és az extrák.

Nina: A baba-mama klubba már járnak 2 hónapos babák is.

Gabó: Azért került át a klubb a Mikkába, mert pénteken is lesz tanácsadás. Egyébként volt már, hogy több, mint húsz anyuka és babája nyomorgott ott. Sõtt a tornán is volt, hogy középre is feküdt két anyuka. Ketten kint ültek le, õk nem csinálták. Az tök jó volt.

Sziasztok!
Mi ma lemegyünk szánkózni! Tegnap szereztem az egyik szomszédtól egyet.
Gabi3

Láttatok már ilyet, ma reggel muszály volt, hogy fejjek. 70 ml sikerült. Lett volna még, de hova. Már legalább egy hónapja nem fejek rendszeresen. Csak hébe-hóba.
inecsg

Nina:A Flóra 4 és fél hónapos volt mikor mi elõször voltunk.

Gabi3
inecsg

Szijasztok!

Ágci! Szerintem is hagyni kéne ezen a 7en a Mikkamakkát, mert 1 az autónk a hóban áll félig elmerülve, 2 igyhát mi trolival mehetnénk, de mire kézben elvonszolom a megállóig a 10kg-os Hangát, hát nem is merek belegondolni, közben sirna, hogy tegyem le, de akkor meg 2 óra alatt érnénk a trolimegállóba. Babakocsival meg esélytelen elindulni.

Gabi3!Köszi a cimet és a tel.számot!A Délháznál mi is a saját alaprajzukból választottunk, és ennek ellenére jött ki ennyire..(!) És ti már talán szerzödést is kötöttetek?

Múltkor beszélgettük, hogy fogkrémmel vagy anélkül mossuk-e a babák fogát. Tegnap elött olvastam a Picik és Kicsik cimü könyvben, hogy "Mindig fluoridos fogkrémet használjunk. A közvetlenül alkalmazott fluorid meg a fogkrémnek az a része, amit lenyel a gyerek fogmosás közben, elõsegiti, hogy a fogak egészségesek maradjanak."
Akkor ezek szerint, nem baj, ha lenyeli a fogkrémet.

Ildianyuval mi one?

Szijasztok, Lara
lara

Sziasztok!

Ági: Köszi! Akkor hagyom a babát a saját ritmusában szopizni, bár nagyon szívesen elfogadja 2 óránként is.

Gabomamo: Szerintem nem kell félni a piacos tejtõl, mert a teheneket az állatorvos rendszeresen vizsgálja és a forralástól pedig steril lesz.

Kriszti
gykriszta

Sziasztok!

Tök jól sikerült a szánkózás. A Papa húzott, mi meg ültünk. Jó muri volt. A végére elaludt a Flóci.

Lara: Még nem kötöttünk boltot, mert addíg nem megyünk bele, amíg nincs mire építeni.

Gabó: Én nem vennék házi tejet. A forralás nem egyenlõ a pasztõrizálással. Nekem a Vasasban mondta a Vera, még a szülõ tanfolyamon. A mai világban ki tudja. Bár a tehéntej jobb, mint a kecske(tej). Bocs, hogy beleszóltam.

Ja képzeljétek! A Duna Tv-n is leadták a Sejtjeink c. dok. filmet. 5 részben vetítették, az utcsó kettõt láttam. Durva, hogy manapság meghalhat egy egészséges csecsemõ...

Jó éjszakát mindenkinek!
Gabi3
inecsg

Sziasztok, Lányok!

Elég régen jelentkeztem, de mentségemre szóljon, hogy szabin voltam (ami nagyon rám fért már), meg beteg is voltam (ez kevésbé fért rám), és kedd óta, mióta dolgozom, alig kapok levegõt. Remélem, mindenkinek jól teltek az ünnepek, ezúton kivánok boldog új évet!

ENIKÕKép
köszönöm szépen a lapot, aranyos vagy! Nekem is szándékomban állt küldeni, de akkora hajtás volt, hogy örültem, hogy elmehettem szabira, és csak kis kupit hagytam magam mögött, otthon meg nincs gépem, sajna.

ÁGCIKép
Neked is lógok levéllel, mert már elég régen irtam. Köszönöm az SMS-t, válaszoltam is rá, megkaptad? Remélem, igen, bár elég nagy volt a kavarodás az ünnepek táján.

Nálunk annyi az újság, hogy jövõ hét pénteken kezdõdik a stimuláció, kezdem kapni a szurikat, 21-én kell majd Uh-ra mennem. 20-tól már táppénzen leszek, tehát gép nélkül leszek, majd SMS-ben jelentkezem, ha hírem van.

Most mennem kell, mert újfent munka van, üdv Mindenkinek, Pocakosoknak további gömbölyödést!

Cuppantás,

KnéRita
knérita

Szijasztok!

Mi is voltunk szánkózni, apuka húzott minket a szánkón, én nagyon élveztem, Hanga inkább gyalogolni akart volna.

Gabi3! A Sejtjeinket én is láttam, mint az 5 részt. Az tényleg durva volt, hogy meghalt az ikerkisfiú, de annak nagyon örültem, hogy a Györgyi terhes lett, csak kár, hogy nem mutatták, mikor kiderült.

Ebben az idöben nem lehet sehova sem menni, az autónkat már alig látni a hótól, lassan befedi..

Szijasztok, Lara
lara

Sziasztok!

Rita: Sok kitartást és erõt kívánok mindkettõtöknek, de fõleg neked!

Lara: A Fittmamában benne van az egyik házaspár. Az tényleg jó, hogy Gy. természetes úton lett babás. Szerintem túl görcsösen akart gyereket, azért nem jött össze. Miután lemondtak róla sikerült. Már sok ilyet hallottam. Csak azt nem értem, hogy ahol csak egy gyerkõc lett ott miért nem engedték rendesen megszületni. Miért császározták meg?

A mi utcánkban két autó is elakadt már. Az egyik szomszédunk be és kiálláskor fél órát lapátol.

Szép álmokat!

Gabó: megindult a visszaszámlálás. Vigyázz magadra!

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Elõkerültem, csak valahogy ez a hét kicsit zûrös volt. Szombaton elvittem Lilit az ügyeletre, mert lázas volt, folyt az orra, és köhögött. Kicsit megijedtem, amikor megláttam a dokinõt, mert õ a múltkor nem volt hajlandó megvizsgálni Lilit. Most felírt neki antibiotikumot és köhögésre kúpot, és mondta, hogy hétfõn menjünk el a háziorvoshoz. Na, akkor esett a nagy hó, gondolkodtam, hogy menjünk-e, mert babakocsival nem lehetett közlekedni, de elvittem kézben, villamossal. Még szerencse, mert kiderült, hogy szteroidos kúpot írt fel a nõ, a dokim teljesen kiakadt. Igaz, nekem nem szidta, de ott volt két orvostanhallgató, és hallottam, miket mondott nekik. Ráadásul nem is lehet ezt simán abbahagyni, csak fokozatosan lehet csökkenteni az adagot, mert szteroid. Meg kapott még másik gyógyszereket is. Azóta már kicsit jobban van, de még mindig köhög és folyik az orra. És a legjobb, hogy most én is elkaptam, és nagyon rossz. Szóval jól beleestünk. Ráadásul nem érzem már két napja, hogy mozog-e babóka, de holnap megyek uh-ra. Ma voltam dokinál, és megvizsgált, és mondta, hogy még az AFP eredménye elõtt meg akar nézni, pedig Lilivel csak utána nézett meg. De nem mondott semmit, de kicsit fura volt, remélem, nem lesz semmi baj.

EDA: szerintem is attól függ, hogy milyen a szülés. Egy hosszú, nehéz szülést biztos nem lehet, vagy nehéz kibírni nélküle. Nekem szerencsére nem volt hosszú, a vége felé azért könyörögtem fájdalomcsillapítóért, de akkor már késõ volt. Végül nem bánom. De ha most sokkal rosszabb lesz a szülés, biztos, hogy kérek. Bár állítólag a második könnyebb.

Gabómamó!
De jó, hogy nem allergiás Jázmin! Végülis hamarabb meglett az eredmény, nem?
Lili tuti az lesz. Megint tiszta ekcémás, és a dokinéni szerint a köhögés is lehet ettõl.

Rita!
Drukk-drukk!

Nina!
Üdv közöttünk!

Ágci!
De jó, hogy végre itthon vagytok! Cumika hogy bírja? Megszokta már?

Ildianyu
ildianyu

Sziasztok!

Megállt a hóesés!

Ildi:Jó hogy hallunk felõletek is. Remélem gyorsan kilábaltok. Remélem nincs baja a pocaklakónak. Érdekes ez a szteroid, pici gyereknek!!

Gabi3
inecsg

Rita
Hatalmas drukk! Kihez jársz? Úgy értem melyik dokihoz. Ugye mondták, hogy a gyógyszereket az SZTK gyógyszertárában kell kiváltani, mert ott tényleg csak azt adják ki, amit a doki felírt és ha kell a csomagolást is felbontják. Arról nem is bezélve, hogy mindig van gyogyi. Mindent bele. Nagyon szorítunk Pöttömkével! Kép

Lányok
Jó, hogy megírtátok az EDA-val kapcsolatos tapasztalataitokat. Mostmár bitzos vagyok benne, hogy hallgatok rátok, és majd ott és akkor eldöntöm mi legyen.

Képzeljétek, kedden kellett volna mennünk Kecskemétre UH-ra, erre nem leesett ez a rengeteg hó? Le kellett mondanom. Azt hiszem februárig már nem is indulunk el, pegig olyan kíváncsi lettem volna a kis pincurra. Szerencsére õ biztos jól van, az éjjel is annyit ficánkolt, hogy nem nagyon bírtam aludni miatta. KépKép

Gabómamo
Nektek tényleg megkezdõdött a visszaszámlálás. Kezd egyre izgalmasabb lenni a dolog. Kép Jázmin várja már a kistesót?

Nina
Dobj meg légyszi egy emillel, szeretnék kérdezni valamit. Köszike.

Puszi,
Edelweiss
edelweiss

Sziasztok!

Edelweiss: Érdeklõdtél már, hogy milyen elõvizsgálatok kellenek az EDA-hoz? Nem tudom, hogy kell-e, de régebben úgy hallottam kellett. Vagy olvastam róla. Kár hogy lemaradtatok az UH-ról, mert nagyon izgi. Azért még hátha elolvad a hó februárig. Én nem tennék le róla. Állítólag Szegeden van egy hely, ahol kazira veszik az UH-t.

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Mi is elõkerültük a hóból.
Mi is voltunk tegnap szánkózni csak kettecskén, de Cumikának jobban tetszett maga a hóban térdeplés, mint az egy helyben üldögélés. Holnap majd elmegyünk hármasban kíváncsi vagyok rá.

Ildianyu,
hogy hívják ezt a dokinénit? Hogy mi elkerüljük.

Lányok, vki ismeri a dr. Endrõdi Márta gyerekorvost? Vélemény?

Gabi3, Nina, ti merre felé laktok?

Edelweiss,
jövõ hét végére már szürkeséget mond a fehét hó helyett. Hátha lesz még lehetõség. Ha meg nem, úgyis nemsokára megszületik a bébi.KépKépKép

Gabómamó,
olyan édi Jázmin. Nagyon tetszett, msot mikor találkoztunk. Olyan kishölgy!Kép Végül levágtad a haját?

Lara,
akartam már kérdezni, hogy áll a barátnõd a baba altatással? Belevágtak, használt a módszer?

Tudtok vmit a többiekrõl?
Norcsival találkoztunk a Corában, már unta az otthon üldögélést, pihengetést, szemmel láthatóan jól van, de azért még fáj a mûtét helye. De rötyögtünk egy jót. Már talizna õ is, csak mondta, ki kell ásni az autót. Az én párom sem tudom, hol van már enniy ideig, azt nem mondta, hogy az egész utcában õ fog havat lapátolni.Kép
No, azt hiszem megjött, végszóra.
Ágci

Kép
Ágci

Ágci:
mi a tesconál lakunk
Edelweiss:
remélem mail ment, ha nem akkor küldök mégegyet.
nina74

Sziasztok,

Edelweiss,

szerintem semmit sem vesztessz, ha nem mesz el 3D uh-ra. Nagyon csunyak azok a kepek, nu mindegy. Kép
A tobbiek tudjak, hogy nekem nagyon nem tetszenek.

Agci,

meg nem vagtam le jazmin hajat. Vmelyik este probaltuk geppel, de ahangjatol mar nagyon orditott. A turmixrol is fel.A porszivotol+ a hajszaritotol nem.
Majd olloval megprobalom.

Meg jo 2 hetet varni szeretnek a szulessel. Olyan hihetetlen az egesz, hogy tenyleg mindjart szulok. Neha el sem hiszem. Jazminnal is igy volt, meg el sem hittem, hogy terhes vagyok, olyan hihetetlen volt vegig, es mar szultem is. Igaz sokaig azt is nehezen hitttem el, hogy van 1 babom. Ti nem igy voltatok?

Ildianyu,

a jovo heten mentek allergiavizsgalatra?

A heten csak hetfon voltunk kint, ma muszaj lesz kimenni kenguruval, mert Jazminnak mar biztos hianyzik a levego.

Ja tegnap este moziban voltunk, a Gyuruk urat neztuk. Agci, ez a 2. resz mar jobb! A labamat szivesen az elottem ulo nyakaba tettem volna. Kép Utana meg a Belvarosi kikotoben is voltunk (volt Bounty). Jo volt. Miota megszuletett Jazmin meg nem voltam moziban. De 1 jo darabig megint nem leszek.

El kezdtem kimosni Gomboc ruhait. Remelem a nagyon picikre nem lesz szukseg. Kép

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Ja Edelweiss,

a tanfolyamon azt mondta, hogy aki EDA-val akar szulni, annak kell, hogy legyen 2 hetnel nem regebbi laboros pairja (vervetel+ ilyesmi), mert ha hetvegen v. este szulsz, akkor nem biztos, hogy gyorsan meg tudjak csinalni. Agci, tenyleg igy volt?
En mondtam a dokimnak, erre o, miert EDA-val akarok szulni, mondom nem, de hat veletlen kell. Azt mondta majd akkor raerunk.
g.
gabomamo

Sziasztok Jányok!!

Nálunk még mindig nagy a hó. De mindennap lecsalom a páromat sétálni. A babakocsi jól csúszik a 15 centis havon. Néha húzzuk, néhe emeljük, de a Flóci 2 perc alatt alszik.

Ágci: Mi Felsõvároson lakunk, a Tabán iskola mellett.

Gabó: Én legközelebb mindent jó elõre elrendezek. A Flórával is már a 28. héten beszéltem a szülésznõvel. Õ azt mondta, hogy ráér majd a 34. héttõl. Aztán már csak a 37.-en találkoztunk a szülõszobán. A 3D-s UH-ra is az utolsó héten mentünk. Igaz, a gyerekszoba akkor lett készen, mikor a Flóci a kórházban volt. Amikor engem kiengedtek tök nagy rumli volt itthon. Sõt a ruháit is akkor mostam, vasaltam.

Egyébként én is nehezen hittem el, hogy már meg is van a Flóci. Még a szülõágyon is béna voltam. Odahozták nekem én meg csak megsimogattam. Meg sem mertem volna fogni, olyan kicsi volt.

Szép álmokat mindenkinek!
Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Mostanában nem sok idõm volt írni, itt a vizsgaidõszak, meg minden összejött.
Szilveszterezni elutaztunk a hegyekbe. 31-én kaptuk a hírt, hogy a párom apukája agyvérzést kapott. Szóval elképzelhetitek milyen hangulatban telt a szilveszterünk. Szerencsére volt a társaságban egy orvos is, és nyugtatgatott, hogy az állapota csak javulni fog, tovább nem romlik. Ahogy szívódik föl a vérömleny úgy lesz egyre jobban. Akkor annyit tudtunk, hogy járni tud, de beszélni nem. Azóta szerencsére tényleg sokat javult, már beszélni is tud, csak a szagokat nem érzi.

EDA: én megcsináltattam a vérvételt 2 héttel a szülés elõtt, hogy a klinikán már ne kelljen ezzel húzni az idõt.
Nekem a 2. szülésem tényleg gyors volt, de éppen ezért volt szükségem EDA-ra. Gyorsan tágultam, és nagyon intenzíven jöttek a fájások. Tényleg jó az EDA (az elsõnél nem kaptam, úgyhogy van összehasonlítási alapom), mert az ember teljesen magánál van, nem lesz kába.

Készház: mi is gondolkoztunk rajta, de mivel kb. annyiba kerül mintha a téglából építenénk letettünk róla. Én azt mondom, ha mondjuk 40-50%-kal olcsóbb lenne mint a tégla akkor oké, de így inkább nem kockáztattunk. A párom olvasott ezekrõl a házakról, és az igaz hogy több nyugati országban már évek óta bevált, de ott fõleg nyaralókat építenek belõlük (meg pl. Auszriában, Németo.-ban drágább az építõanyag, és ott elmondható, hogy kevesebbe kerül egy könnyûszerkezetes házat felépíteni mint egy téglát). Én mondjuk annyira nem idegenkedek a készházaktól, de lehet hogy igaza van a páromnak abban, hogy a tégla az értékállóbb, és idõtállóbb.
Szerintem olyan emberek tudnának errõl a témáról elfogulatlanul nyilatkozni, akik már évek óta ilyen házban laknak.

Képzeljétek Bálint hétfõn lett lemérve: 7670 g. (Beni 9 hónaposan volt ekkora.)

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Sziasztok!

Na ki van itt Kép Kép? Jó lány voltam a napokban, írogattam óraszám, remélem meg is érkezett az eredmény B.Anita, Lara és Ági postafiókjába! Végignéztem az elmúlt idõszak írásait, és rá kellett jönnöm, alig ismerek már itt valakit Kép. Sok puszi az új belépõknek, bemutatkozom: én Görög Orsolya vagyok, egy 2 éves gyönyörû kislány (Jázmin) és egy pöttöm fiúcska (Tomi) anyukája. Korábban írtam ide szorgalmasan, mostanság elleptek a tennivalók így nem voltam netközelben.
Most nem fogadkozom, de azért megpróbálok rendszeresen jönni, mert nagyon hiányoztok ám! Olyan sokat gondolok rátok! Pl., hogy mekkorák lehetnek már a babák, mekkora Gabómamó és Ildianyu pocakja, Enikõ férjhez ment -e már (bár gondolom errõl csak írt volna Kép), milyen nagyot nõtt Hanga és a kis Eszter. Cumikáról kaptam fotókat, gyönyörû! B.Anita családi képeit is megkaptam, hatalmas a kis Bálint! Fellegi Anitáról már ezer éve nem hallottam! Jaj, úgy szeretnék találkozni veletek! Nem akartok ide kijönni hozzánk? Naaaa! Úgy örülnék neki! Én mindenkit szívesen látok, lesz étel ital, gyerek... Kép Kép Ha már nincs ekkora, hó és biztonságosabb a közlekedés, szeretettel várlak benneteket! Ha a jövõ héten enyém lesz a telitalálatos szelvény, gyorsan felépítjük a házunkat Újszegeden és akkor nem kell ilyen messze jönni Kép! Oké Kép?
A múlt év végéig sok csemete betöltötte az 1 évet, így tortaügyben szeretnék tanácsot kérni. Ti sütöttétek vagy rendeltétek? Ha az utóbbi, akkor hol készítettek finomat? Közeleg Jázmin ünnepe és az itteni cukrászda tortaügyben nem a legjobb. Elõre is köszi az ötleteket!
Na most szaladok, összedobok egy kis sütõtökpürét!
Mindenkinek szép napot kívánok!
Puszi!
Orsi Kép
jazmin_tomi

Sziasztok!

Jó régen jártam már itt, pedig szinte mindennap olvasgatlak titeket! Hiába a lustaság nagy úr Kép Nem nagyon történik velünk semmi különös, hacsak az nem, hogy a karácsonyt és a szilvesztert az egész család betegen töltötte Kép Egyikünk betegebb volt mint a másik. Lili még egy kis kezdõdõ tüdõgyulladást is összeszedett csakhogy teljes legyen az öröm Kép Én még mindig nem lábaltam ki belõlle teljesen, de ez gondolom a terhesség miatt van. Tudjátok én is már nemsokára szülök (35. hét) Már nagyon jó lenne, mert egyre nehezebben viselem a terhességet, fõleg Lili miatt. Õt egyáltalán nem érdekli a pocakom és az azzal járó kényelmetlenségek Kép
Jut eszembe szülés. Én EDA-val szültem és a szülésznõ mondta, hogy kérjem, mert Õ úgy látja, hogy ha rajtam múlik akkor nem fogom kérni és szerinte nagy szükségem lenne rá, mert nem fogom tudni megszülni Lilit. Nem lesz hozzá már elég erõm! Jó hogy hallgattam rá Kép Kép Kép Nagyon jó volt a császárhoz és utánna sem kellett felesleges fájdalmakat kibirnom. Ezt értem a következõ napokra. Mondjuk nem használtam el a számomra "kiutalt" fájdalomcsillapító mennyiséget, pedig minden nap megkérdezték, hogy biztos nem kérek-e. Az elsõ éjszaka kértem csak, hogy legalább pihenni tudjak egy kicsit. Most sem úgy készülök, hogy kérni fogom, de ha nem tágulok elég gyorsan akkor biztosan kérni fogom, márcsak azért is, mert nagyobb az esélyem egy újabb császárra!
Hát most egyenlõre ennyi jutott az eszembe!

Legyetek jók!
Éva
vevike

Sziasztok!
Banita: Konkrétan érdeklõdtetek a téglaházról? Ha igen, melyik cégnél? Engem érekelne.

Orsi: Üdv! Gratula a babókhoz! A kismama c. ujságban minden számban van egy-egy torta-ötlet. Ha szeretsz sütni érdemes.

Évi: Akkor már nincs sok hátra. Miért kellett megcsászározni?

Képzeljétek a Flóci ebédre megevett kb. 90 ml brokkolit krumplival, utána lenyomott 80 ml banán-alma levet, ja elõtte meg még szopizott is. Egy kicsit féltem, hogy kitaccsol, de nem lett semmi komoly, csak tök jól érezte magát. Mostanában olyanokat "beszélget"...

Gabó: Mi a helyzet pocak ügyben? Bírod még?

Szeretnék tõletek tanácsot kérni, hogamzásgátlás terén. Eddig a Continuint szedtem,(még most is) de már nem úgy szopik a Flóci, ahogy eddig. A dokim azt mondta, hogy napi négy szopásig O.K. Szerintetek mennyire megbízható ez a szer ebben az esetben? A spirálról mi a véleményetek? Bár kicsit tartok tõle.Milyen más gátlót ismertek, ami szoptatás alatt is jó? Flóra tesóját a második szüli napja körül tervezzük, úgy hogy van még idõnk.

Szép álmokat mindenkinek!
Gabi3
inecsg

Sziasztok,

Gabi3,

jo nagy mar a pocak.
Fogazasgatlas ugyben en ovszer parti vagyok, eleg hatasos. Contimuin mellett mar sokan lettek terhesek. Egyebkent amikor en terhes lettem meg ejjel nappal szoptattam. Van vmi zsele is v. nemtom mi, asszem Lara hasznalta.

Jazo mar 1 honapja csak brokkolit eszik, bele szoktam azert cempeszni 1-1 kanal mast is. Gyumit nem eszik mar kb 2 hete. Danoninot sem hajlando, pedig volt ido, hogy csak azt evett.

Agci,

levagtam Jazmin hajat. Hat eddig sem volt tul lanyos, de most igazi ocsisajt. Jo daginal nez ki a feje.

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Jégcsapos jó reggelt Csajok!

Nagy a zima!

Gabó: Azért nagy dolog, hogy a Flóci megette a brokkit,mert eddig nem ette.

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Nina
Mail megkaptam, válaszoltam is. Köszi.

De jó, hogy ezt a sok infót megírtátok az EDÁ-ról! Meg is beszélem ma a dokimmal. Asz meg eszembe sem jutott, hogy mondenféle elõzetes kivizsgálás is kell hozzá, pedig teljesen logikus. A lombiknál az altatáshoz is mindefélék kellettek.
Errõl jut eszembe. A kismamáknak EKG-t meg CTG-t nem szoktak csinálni? Vagy csak akkor, ha valami gond van?

Puszi,
Edelweiss
edelweiss

Sziasztok!

Edelweiss: De szoktak. Nekem csináltak EKG-t még a közepe táján. CTG-t pedig azutcsó hónapban minden héten végeznek.

Gabi3
inecsg

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?