Új privát üzeneted érkezett!

Szia Klara!

Azeert irtam, h remeelem nem toled, Kép mert akitol hallottam, szinteen zugloi, reegebben irt ide is, es sokmindenrol hasonloan gondolkodik, mint te - az eddigiek alapjaan.
A konfliktuskereso eeletem tapasztalata pedig az, h nem eerdemes, mert mindenki a sajaat utjaan halad, meg kell vaarni, amig keerdeznek, csak akkor lehet segiteni masoknak, kulonben csak eroltetem a dolgokat hiaaba.

Ma beszeeltem a tn-vel, nagyon normaalis volt, o is igyekezett, h tisztazzuk a dolgokat, de sajna elbeszeelunk egymaas mellett.
A legjobb az volt, h peeldakent azt mondtam a szoveges ertekelessel kapcsolatban, h egy hulyegyerekrol teenyleg nem kell azt irni, h okos, mire keetseegbeesetten visszakeerdezett: miert mondom azt a gyerekemre, h hulye?!

Egyebkent szamara nem volt gond, h felolvasta az ertekeleseket, a gyerekek maguk keerteek, azt mondta. Meg o pozitivnak erezte amiket irt, a rossz dolgok meg az egesz osztalynak nyilvanvaloak - koszi, csak een nem tudtam. stb, stb.

Most megint (nem eloszor) legszivesebben Waldorfba iratnaam a gyereket. Nincs is tul messze tolunk (2 megallo a HEV-vel.).
De... az elleneervek.
www.waldorfsuli.hu - vkit eerdekel.
Otthon tanulni vele? Ez eddig eszembe sem jutott! Pedig keezenfekvo! ((ees illdomos Kép - Rejto))
Ugy laatom, ez azert nagyon sok energiaat igeenyelne tolem, ees kimaradna a taarsasaagi eeletbol.

Eri!

Koszi, een is gondoltam az szmsz, a helyi tanterv aatolvasaasaara,de most annyira faaradtnak eerzem magam ehhez a teemahoz.

Ilon
ilon

Ilon, vigyázz, mert a Waldorffal is könynen járhatsz úgy, mint a homeóval, agykontrollal és egyéb new age-hez hajazó dolgokkal! Ne felejtsd el, hogy Steiner találta ki az egészet. Bármilyen szép is a pedagógiája, a szellemiség, ami mögötte áll, nekem spec. gyanús. Persze tulképp nem tudom, neked milyen lenne, ez megint csak a saját véleményem.
Pusz,
Klára
klara

Eszembe jutott, hogy piciny életem mai legnagyobb eseményét le se írtam, úgyhogy amíg még mai a hír, leírom. Natasa megtanult mászni. Kép Ez akkor történt, amikor kimentem mosogatni. Legyen mindenki óvatos a házimunkával! Remek dolgokat mulszt el az ember.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Lorca, gratulálok Natasának, most jön csak a neheze - mármint neked! Kép

Klara,

Szerintem nem az ilyen New Age dolgoktól lesz az ember depressziós, hanem pont fordítva: Nyilván azok az emberek kerülnek kapcsolatba ezekkel az irányzatokkal, akiknek egyébként hiányzik valami az életükből, nincs meg az a belső rend, ami egy hívő emberben megvan. Az igény mindenkiben megvan, hogy a keresse a magyarázatokat, találjon valami kapaszkodót, és mivel az elmúlt évtizedek nem "kínálták éppen tálcán" a hagyományos keresztény értékek, sokan elindultak az -egyébként nagyon jó marketinggel rendelkező- new age irányzatok felé. Aztán persze ez nem hoz megoldást, marad a hiány, a depresszió.

Jómagam ezt az egész Steiner-féle irányzatot egyfajta szektának gondolom, (bocs azoktól akik nem így látják), saját ismeretségi körömben is van olyan család akinek az élete ijesztő változáson ment keresztül az utóbbi években.

A homeopátiát eddig nem tartottam ide tartozónak (ld. ref. kórház), de résen leszek! Kép És utána fogok olvasni a témának. (egyébként nálam sem hatott, de ugye a gyerek eegészsége érdekében még az "albán szamarat is " Kép ).

Kópé
Vendég

Csajok!

Van valakinek tapasztalata arról, hogy a bölcsibe járás mellett, hogy lesz pelenkásból szobatiszta valaki?

Klarissza
klarissza

Lorca:
igen a Barakás túra, '96-ban már egyszer voltam. 10 évente el kell mennem Szicíliára Kép
klarissza

Klarissza, az enyémnek (mármint a fiamnak) csak a bölcsiszünetben sikerült! Kép A lányom már szobatisztán ment bölcsibe, úgyhogy neki könnyű dolga van. Kép

Kópé, ez így van, amit írsz, csak még hozzá kell tenni, hogy "aki áll, vigyázzon, hogy el ne essék". Kép Szóval nem szabad játszani a tűzzel. És a hívők is lehetnek depressziósok Kép De ez úgyis csak egy példa volt. Kép

Lorca, gratula a kisasszonynak!!!

Klára
klara

Klara:
Huha, akkor lesz 4 hete Lackónak is Kép ajajjj bele kell majd húznunk, tavasszal azért veszünk egy bilit, hogy ismerkedjen vele.

Picur lányodnál nem volt visszesés a dologban?

Klarissza
klarissza

Klarissza, nem, de ő már stabilan szobatiszta volt októberben. Illetve első nap, amikor egyedül maradt benn, bepisilt, de csak azért, mert nem mert szólni a gondozónőknek. Kép De másnap már rájött, hogy ez így nem buli, és azóta nem volt több baleset. Kép
A fiamnál meg úgy volt, hogy a hosszú nyári szünetben nem sikerült (ő márciusi, tehát 2,5 évesen nem), viszont amikor utána nov-dec-ben, a mandulaműtétje miatt sokáig otthon volt, akkor hipp-hopp szobatiszta lett. Valószínűleg ekkorra ért meg a dologra. De a bölcsiben (ABBAN a bölcsiben, másikban lehet, hogy máshogy van!) megmondták, hogy ők csak akkor veszik le róla a pelust, ha már stabilan szobatiszta, nem kísérleteznek, mert sajnos erre nincs energiájuk a többi gyerek mellett. Úgyhogy volt egy időszak, amikor otthon már levettem róla, de a bölcsiben még ráadtuk. Hát így valahogy. Kép

Klára
klara

Sziasztok!
Remélem , mint új anyuka is hozzászólhatokKép
Klarisszának üzenem, hogy a fiam a bölcsiben lett szobatisztaKép)))
Van olyan gondozónő, aki segít ebben szerencsére. Nekünk egy nap volt gond (konkrétan bekakilt, mert elfelejtette, hogy nics rajta pelus....), aztán már szólt mindig, meg a gondozónő is kérdezte rendszeresen.
Ildi

ui: nem lakik közületek valaki a Szentmihályi u. környékén?
ildiko71

Klára- elolvastam aztán este a cikket és megértettem, hogy a rázogatásal van a gond. De, miért pont ez a rázogatás rossz, más rázogatások meg jók? Az antibiotikumot is osszerázom, mielott beadom. Vagy ez oncélú rázogatás és ezért gyanús?
Nem vagyok otthonos misztikus dolgokban, szerencsére.
Klarissza, majd most a Lucánál kiderul hogy megy ez mifelénk. Csoportunkban. O itthon szól, bolcsiben nem még, ahogy írtam is.
Lorca! Gratulálok Natasának!

Bella

Bella

Kép

Kép
bella2

Bella,
Köszöni Nat a gratulációtKép

Klarissza,
Én is kinéztem magamnak. Sajnos rájöttem, hogy egy lusta kutya vagyok a túrához. De becsülöm azt, aki bevállal 40 fokban egy hegymenetet. Sajna még nem jártam arra, de rajta van a 100 legfontosabb dolog mielőtt meghalok listán.

Kópé,
Sejtem, hogy nyugis napjaimnak vége. Csak mintha kicsit felpörögtek volna az események. Már több, mint 24 óra eltelt, a levadászott virág óta már megtalálta a szemetest, a használtpelenkatartót és egy pillanattal azelőtt kaptam el, hogy a wc-t felfedezte volna, ahol a macskaalom van.

Kép KépKép
lorca

Szia Klara, Kope!

Megdobbentett, h azonnal ezt vaalaszoltaatok!
Maar ngyon reegota "szemezek" a Waldorffal, kb. 8 evvel ezelott az akkor 6-dikos hugomat majdnem beadtam, de aztaan nem, mert ugy lattam, nem fogok tudni annyira mogee aallni, amennyire ahhoz kellene.
Hihetetlen fenntartaasaim vannak nekem is Steiner dolgaival szemben, tudom, h ez is olyan hataasu lehet, mint a homeo.
(A depresszio teema kulon elgondolkoztatott!)

De most annyira szeretneem, ha a gyerekem egy olyan tanitonohoz kerulhetne, akinek o a fontos, nem a tananyag!!!
Jaksi kulonleges eset, nem csak a szemuvege miatt, a jelleme sem egyszeru. Hihetetlen makacs tud lenni, ugyanakkor veegtelenul visszafogott. A dicserettol szaarnyakat kap, stb.
Heetfon elmegyunk, megneezzuk a sulit. Azt szeretneem hini, h ha itthonrol biztos lelki hatteret tudunk nyujtani neki, talaan nem viszik el a zavaros dolgok. De ez valszeg faabol vaskarika.
Hozzaatennem, h egyhaazi iskolaaba jaartam, es olyanba sem merneem adni a gyereket, baar een nem baantam meg, hihetelen sokat kaptam ott.

Lorca!

Nem hittem, h szerinted egy elsosnek magaanak kellene felirnia a hf-ot. Kép csak eerzeekeltetni akartam a helyzetet. Ami teenyleg ilyen, mert arra a keerdeesre, h miert kellene egyedul megtanulnia a gyereknek egy meseet, azt valaszolta tn, h meg tudja csinaalni, el tudja olvasni egyedul. Ez igaz, el tudja, de egy kicsit azert ez sok sztem. Vaalasz: nem fogja birni 5-dikben!
Na ez az, amit nem szereneek.

Gratulaalok a maaszashoz! A kov. 6 honap farasztobb lesz, az eddigineel. Kép

Bella!

Nem tudok meelyen belemenni, h mi is a homeo keesziteseben a legsotetebb, de nem mindegy, h vmit osszeraazol, vagy oraakig raazogatsz, kozben bizonyos dolgokra koncentraalsz, stb.
Jaksinak 5 naposan hatott egy szer egy bizonyos tunetre, azota is azon gondolkodom, h ugyanaz a tunet most vajon milyen szinten jelentkezhet.

Klarissza!

Nekem eszembe sem jutott, h a bolcsi gondot okozhat a szobatisztava valasban - a rossz tapasztalatom elleneere, h Jaksit eroszakkal raultette a gn a WC-re. Torekednek raa, es nalunk is ugy alakult, h egy ideig otthon maar nem kellett a pelus, a b-ben meg igen.
Most a laanyom eppen elhagyja a pelust, ha becsurog, aatoltoztetik es kesz. De maar a du-i alvaashoz sem kell neki paar napja.
Nagyon hirtelen jott ez nekem (ekkora onnalosodas), de persze orul is a maasik szemem. Kép

Ha tud vki linket a Wf- pedagogia "ellen", eerdekelne.

Szia mindenkinek - nagyon sokat jelent nekem, h veegre ujra "kibeszelhetem" magam. Kép

Ilon
ilon

A lenyeget lefelejtettem: Jaksinak reggel iszonyuan fajt a fule! Na, vajon miert... Csak csutortokon voltunk suliban, du a padtaarsa kitalalta, h Jaksi ellopta az egyik kislaany radirjaat. Szoval most maar azt hiszik, vele ezt is lehet. Jo, nem?

A dokinenink nyugdijas, nagy elettapasztalattal. Szerinte egyet lehet tenni: nagy, egyenes csapaasokkal nyalni a tanitononek. Kép igy mondta a telefonba! Kép
Ez az egyetlen modszer lenne. Igaza lehet, mert csutortokon a reggeli beszelgetesunk utan a tn kozolte a gyerekkel, h "szigorubban fogja fogni" ot meg a padtaarsaat. Azota sem sikerult Jaksitol megtudnom, h ezt mi miatt mondhatta vajon...

Szoval tanuljatok a hibaambol! (Ne keesetek! Sem semmi maas extraat ne tegyetek.) Kép

Sziasztok
Ilon

Ui.: jo tanacs a bolcsiseknek: mutassatok magatokat minnel tobbszor, minnel kedvesebben, minden dadusnak mosolygosan. A dadusok is fontosak, ma laathattam, mennyire - ok is ott vannak a gyerek mellett, de ok vannak legkeveesbee felkeeszitve szakmailag, naluk maar teenyleg minden az erzelmi IQ-n mulik, annak hianyaban pedig a szemeelyes benyomaason.
ilon

Keresgeeltem a Wf ellenveelemeenyeket, es veletlenul talatam 1 tok maas cikket. Megprobaalom belinkelni. A terrorizmus mai apaljaira vonatkozik, a "lelki" hatterrol szol.
Ami a wf-ra vonatkozik sztem, az a 15. pont kozepe. Eppen az een tulzott kozpontba allitasa okozott nekem eddig is gondot. Meglatjuk.
Lehet, h meegis itthon fogom tanitani?

http://72.14.207.104/search?q=cache:m0uvE7yCI-MJ:www.trimondi.de/Kalachakra/dec. hu.htm+Waldorf+ellenv%C3%A9lem%C3%A9ny&hl=hu&gl=hu&ct=clnk&cd=4

Ilon
ilon

Sziasztok,
Érdekes dolgok merültek fel....elgondolkodtató az biztos.Pár nap leforgása alatt elég sok mimden ért amibe most nem megyek bele de a lényeg:tényleg mindent meg kell tapasztalnia az embernek saját maga.
Klára,iwiw meg van,sajnos nem túl jó végkifejlettel én már ezt is ördöginek érzemKép
Szóval most inkább nem írok mert elég depis vagyok,szerintem most jön kirajtam a gyermekágyi depi vagy mi mert kicsit besokalltam pedig a gyerekekkel nincs gond de mégis.
Majd jövök azért.
sziasztok
nyetus76

Nyetus,

Nem vagy a topon, ez érezhető, bár tudom, hogy ez nem vigasztal, de én sem... Ez inkább a tél és nem a gyermekágyi depi, majd tavasszal jobb lesz, csak még olyan messze van! Kép

"iwiw meg van, sajnos nem túl jó végkifejlettel én már ezt is ördöginek érzem" ezt nem értem...Bár nem is nekem szól... De engem is érdekel! Kép

Kópé
Vendég

Sziasztok!

Jaj Nyetus, ez aztán rosszul hangzik! Mi a baj? iwiw ördögi? Én se tudom elképzelni...
Hát igen, ez a február nem túl vidám hónap, ezzel a borús hideggel. Nálunk legalább szülinapok akadnak ilyenkor, vigaszul Kép

Ilon, szerintem nagyon csalóka a Waldorf. Ott van mézesmadzagnak a jól hangzó pedagógia, aztán nagykanállal adagolják a gyereknek évekig ezt a lélekvándorláson alapuló, innen-onnan összekutyult hitféleséget. Család legyen a talpán, aki képes otthon ellensúlyozni ezt.
És örülök, hogy újra kibeszéled magad Kép Az jót tesz. Kép
Késés: dehát akkor miért késel? Valahogy el kéne érned, hogy ne késsetek el! Hiszen látod, ilyesmiken múlik a pedagógus szimpátiája. Különben egyetértek, amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. A hozzáálláson nagyon sok múlik. Ha az ember vkire mosolyog, akkor az se fog visszavicsorogni. Kép Legalábbis ritkán...

Szia Ildikó 71, Üdv itt! Én sem mondtam, hogy minden bölcsiben úgy van, csak hogy minálunk a gyerekek inkább otthon lettek szobatiszták. Nem is a gondozónők hozzáállása volt negatív, mert ők ráültették őket bilire, de a gyerekeknek olyan intim dolog volt szerintem, hogy inkább otthonra tartogatták. Kép

Bella, ha nem a belinkelt cikkben, akkor máshol jól le van írva, hogy mi a baj a rázogatással. Majd megkeresem és beírom. Lényeg, hogy hosszasan és szertartásosan rázogatják, ami már mágiaszerű. Míg a por alakú AB-t simán azért rázod, hogy feloldódjon a vízben. Kép
De ezzel együtt én sem vagyok teljesen meggyőzve a homeo ártalmasságáról, csak épp amit olvastam, az inkább ellene szól, mint mellette. De kizárólag keresztény szempontból. Akit ez nem érint, az engedje el nyugodtan a füle mellett az egészet, amint a Waldorf-témát is. Kép És azoktól bocsánat még egyszer, ha támadónak tűnt. Kép

Sziasztok,
Klára
klara

Nyetus,
Sajnálom, hogy depis kedved van. Nekem sokat ront a kedvemen, hogy odakint mínuszok szaladgálnak, én a tavaszban reménykedek.
Az iwiw-ről én se nagyon értem, amit írtál. Az egyetlen problémám vele az, hogy elgondoltam, hogy valaki feltöri a biztonsági kódokat és megszerezvén a sok személyes adatot lebéníthatja fél magyarországot. De attól én még lelkesen megadtam az összes személyes adatomat. Nekem nagyon sok pozitív visszajelzésem volt. Megtaláltak régi tanítványok és az a pár sor, amit írtak, nagyon sokat jelentett. Érzem, hogy mikor tanítok jól, rosszul, de hogy milyen nyomokat hagyok, hogy hagyok-e, azt nehezen tudom megítélni. Pedig ezért vagyok tanár. Az, hogy olyanok írtak, akikkel 2-3-4 éve nem is találkoztam, elég viharos volt akkor is a kapcsolat, és most örömmel köszöntenek, a legborúsabb napon is fénysugár.

Ilon,
Remélem, megtalálod a megfelelő iskolát vagy ki tudsz békülni a tn-vel. A sulis témához lenne még sok gondolatom, de úgy érzem, az már veszedelmesen súrolná a beleszólás határát pláne úgy, hogy nem is tudok eleget se rólad se a Jakabról.

Waldorf - én csak a pedagógia elméleti részét ismerem. Rózsaszínnek is tűnik, ami mindíg gyanús. 6 évem van, hogy Natinak sulit találjak. Lehet, hogy ez is kevés lesz?

Mosoly - sokáig voltam Angliában, egyszer egy hétvégére átmentünk Amszterdamba. Döbbenetes volt a különbség. Az utcán az emberek a szemembe néztek és mosolyogtak. Egész nap vigyorogtam, mint a vadalma. (no alkohol, no drog)

Ma is volt Nati produkció. Rájöttem, hogy énekel. Kép Meg arra is, hogy olyan "jó" érzékkel, mint én Kép de legalább próbálkozik Kép

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Klara, látom rám találtálKép
Homeopátia és mágia: azért már volt néhány dolog a történelem folyamán amit mágiának tartottak (pl. Galilei) aztán kiderült hogy van természettudományos magyarázata.
Egyébként, mikor megjelent olvastam már ezt az Igen-ben, de engem akkor sem győzött meg.

Ilon, dokinénitek véleménye elég érdekes, akkor én már inkább tuti elvinném máshova. Egyébként én is egyházi iskolába jártam, és bár igen sok fenntartásom van, én oda iratnám a gyerekeimet is. De csakis koedukáltba.

Ildi, üdv itt, bár még én is elég új vagyok.

Lorca, gratula Natasának a produkciókhoz! Úgy látszik ilyen kis gézengúzok, Regi is anyukámat tisztelte meg az első felállásával, mikor 10 percre átszaladtam a boltbaKép . Õ egyébként tegnap óta egyfolytában azt mondja, hogy babababababababa... (mármint Regi)Kép

Ma ritka szar napunk volt. Róza nem aludt délután, és később olyan hisztit vágott le, mint még soha. Mondjuk hozzáállásilag én sem voltam a topon. Még az arcát is lemostam hideg vízzel, de eredmény nulla. Már nagyon vártam, hogy este legyen.
dike

Dike
KépKép
KépKép
dike90

Ja, a Waldorffal kapcsolatban nekem csak egy személyes tapasztalatom volt, barátnőm huga oda járt, baromira jól érezte magát, bár írni-olvasni még nem tudott. Ötödikben. De lehet, hogy ott ez normális.

Dike
KépKép
KépKép
dike90

Sziasztok!
http://www.waldorfsuli.hu/waldorf_kozosseg_olvasosarok/jarmywaldorf/5_koncepcio. html

Ez meg ami a Wf mellett szolna. Nagyon szimpi.

Dike!

Igen, a wf-fal kapcsolatban een is tudok ilyeneket, de egy ismeros csaladban mind a 4 gyerek odajart 8-dikig, es a gyerekek jol elboldogulnak a vilagban, a jelenlegi (eleg hires) sulijukban.

Megkerdezhetem hova jartal suliba? Miert tartanad jobbnak a koedulalt osztalyt? Vagy csak kicsiknek? Kép

Lorca!

En eddig csak Hollandiaban voltam nyugaton par napot, de imaadom azt az orszagot! Az emberek miatt! Kép
Ha van meeg kokret otleted a sulival kapcsolatban, erdekel, nem erezhetem beleszolasnak. (Az sajnos igaz, h a kapcsolat miattam romlott meg, a keseseket en is nehezen viselneem tanarkent, az biztos.)
Miert irtad, h a szemuvegeseknel a lassusag vedkezes is lehet? Tudok errol olvasni valahol?

Klara!

Most, h elolvastam a fentebbi linket, azt irja, van tobbfeele vallasoktatas. Engem inkabb az euritmia ijeszt ( a szellemieket talan nem tudjaak annyira belevinni a hetkoznapokba, baar az ovisok "imaja" (!) azert egy kicsit panteista. (Valami olyasmi, h fejemtol a labamig a termeszet resze vagyok...))
De az euritmiarol csak annyit hallottam, h 35 eves kor felett maar nem szabad megtanulni, mert tul nagy valtozasokat okoz, az addigra maar megcsontosodott jellemben...
Hetfon kiderul, elmegyunk megnezzuk oket.

Hogy miert keesek gyakran, ahhoz egy konyv es 3 pszichiater is keves lenne Kép szerintem annyira osszetett. Mondhatnam, h biztos lusta vagyok felkelni, de sajnos nem ennyire egyszeru! Kép
(Kezdve azon, ha a bolcsis meg az ovis 9 utan alszik el a delutani alvas miatt, es a nagyot sem hagyjak aludni, akit reggel alig lehet kiverni az aagybol, h legalabb 3/4 8-ra odaerjunk... gyalog jo negyed ora a suli, stb, stb...)
Meeg lehet, h a Moraba iratom, hisz itt van mellettunk. (ott voltam gyakorlaton es nagyon pozitiv volt, de foleg az a 3. osztaly, akikkel voltam! Az elsosoknel maar jobban elgondolkoztam.) De ennyire itt nem erdemes reszletezni.

Koszi, h ilyen aranyosan elviseltek... Kép Kép
(Jo, h at is lehet ugrani, ami nem izgi eppen az olvasoknak.)

Ilon
ilon

Sziasztok!

Köszi a jótanácsokat az etetéssel kapcsolatban. Az elmúlt pár nap ebből a szempontból egy kicsit jobb volt. Az az érdekes, hogy Lackó inkább a saját főztömet utálja, a bébiételeket még megeszi. Fura ízlése van. De már kezdek beletörődni a sorsomba.

Homeopátia: nem hinném, hogy valami ördögi dolog lenne, inkább placebo. Én pl. sohasem hittem benne, ezért nem is hatott.

Nyetus!
Fel a fejjel, majd csak elmúlik a tél. Ilyenkor mindenki érzékenyebb. Sokat sétálunk a Tihamér utcában, esetleg egyszer összefuthatunk.

Üdv.
Mese

PS: feltöltöttem a profilomat egy Lackó képpel Kép)
mese75

Klara, tudtommal ezeket a homeopátiás szereket rendes gyógyszergyárakban gyártják. Elképzelem, ahogy a nagyüzemi gyártósorok között ott ül egy "hivatásos gondoló", aki valami adott dologra gondol, miközben a gépek rázogatják a löttyöket. Hát, elég vicces.... Kép

Nem vagyok egy nagy homeopátia-guru, de amikor a 3 hónapos gyerekem egyáltalán nem aludt nap közben, vagy csak max. 20-30 percet, akkor nekem is ajánlottak erre is hatásos bogyókat (előtte semmi ilyesmit nem használtunk). Picúr ettől kezdve minimum 1, de általában 2-3 órát aludt napközben is. Pedig ő nem olvasott erről semmit Kép, szóval a placebo hatás nála még nem jelentkezhetett.

Kép

Kép
mzx

Lorca!

Gratula Natinak!
Nem mondom, most jó időszakok jönnek. Hamarosan fel fog állni és akkor jön majd a polcrámolás, ajtócsattogtatás, stb. Nálunk csak úgy röpködnek a cuccok a polcokról. A konyhában szinte már nem tudok létezni, mert Lackó folyamatosan az edényeket pakolja. Éppen ma készülünk a Brendonba ajtózárakat vásárolni.

Szóval, nem fogsz unatkozniKép

Üdv.
Mese
mese75

Sziasztok Lányok!

Köszönöm az üdvözletetKép
Klára, bocsi valószínűleg rosszul értettem. Nálunk pont a többiek húzták a fiamat, hogy ő is szobatiszta legyen, mert voltak nála idősebbek is.
Nem akart lemaradni a többiektől.
Ildi
ildiko71

Ilon,
A kérdésedre válaszolva írtam egy mailt.

Kép KépKép
lorca

<font color="0077aa">Sziasztok! Kép

Klara Kép
Az én védőnénim monogrammja F.K.
Megnyugodtam a bölcsit illetően, hogy mégiscsak foglalkoznak a lurkókkal, nemcsak ténferegnek egész álló nap.
Visszatérve a védőnénire: nagyon lelkes, kedves, nincs rá panaszom, holnap is jön éppen hozzánk, hozza a környezettanulmányt. Kíváncsi leszek .... Meddig kell jönni amúgy a védőnéninek? (Balázs már maholnap másfél éves lesz).
Valóban nagyon sok társasház épült az utcánkban, a tavalyi évben folyamatosan fúrtak, faragtak, zajongtak, sőt hogy végképp ne legyen csönd, még a UPC is kábelt fektetett..... Teli volt a hócipőnk a nagy zaj és a por miatt. Mi is egy új építésűben lakunk, de megbántuk, mert nagyon sok bajunk van vele (hő és hangszigetelés hiányából fakadóan ....)

Homeopátia: Balázsnak kétszer adtam ilyen bogyeszt hogy nyugodtabban aludjunk éjjel fogzási problémákra, de csak jobban kiabált mint szokott. Lehet hogy valakinél beválik, másnál meg nem? Érdekes ..... Na meg azon is elgondolkodtam amit írtatok hogy lehet hogy hosszú távon valamilyen mellékhatása jelentkezhet. Az a legtisztább hogy ha az ember minél kevesebb gyógybogyót töm magába (én csak a legvégső esetben szoktam bevenni).

Mese Kép
Az én fiam is jobban szereti az üveges kaját, számtalanszor dobtam ki a neki gyártmányozott kaját, úgyhogy feladtam... Most úgy járok túl az eszén, hogy az üveges kész ételbe aprítok bele még egy kis sült husit, zöldséget.

Nyetus Kép
Milyen rossz tapasztalatod van az iwiw-vel? Zaklattak, vagy valamilyen rosszakaród keresett meg?
Remélem azért javul a kedved, gondolj arra hogy hamarosan vége van ennek a sz@r télnek, jön a jó idő .....

Lorca Kép
Én is gratulálok a mászáshoz. Lassan el kell nektek is pakolászni a gyereknek nem való dolgokat ...

Ilon Kép
Iskola témában én nem tudok segíteni, remélem hogy hamarosan megnyugtató módon rendeződnek a dolgok.
Lehet hogy én sem leszek majd a gondozónénik kedvence, mert 4-ig dolgozom és amire a bölcsibe odakavarok Balázsért lazán lesz 5 óra is. Kép

Szti Kép
Hogy vagytok? Meggyógyultatok már?

Mindenkinek további kellemes hétvégét!

Edit</font>

Kép

Kép
[/url]
pledit

Sziasztok!

Én még a babaváró kismamások közül kukkantottam be hozzátok csak egy kérdésre. A 14. kerületben keresünk terhestornát, vagy jógát, nincs valami tippetek? (A Cserepesházban találtunk egyet, csak kicsit drágának tartjuk.) Az Örs környéke, meg az IKEA mögötti lakón lenne ideális.
Előre is köszi a válaszokat! Kép
Andi

KépKép
KépKép
mézgombi

Sziasztok!

Időközben Janka is megbetegedett, szombat délután belázasodott, és azóta is lázas, egyéb tünet alig. Lehet, hogy ez az a bizonyos háromnapos láz? De akkor a végére pöttyösödnie kell, ugye? Figyelgetem és aggódom addig is. És készülök lélekben, hogy vajon Gellérten milyen formában jön ki ez a vírus. Mert alig hiszem, hogy megússzuk. Kép

Mézgombi, az Uzsokiban biztos van terhestorna. Kép

Pledit, védőnéni: jó kérdés. Talán 3 éves korig kell jönniük, de hozzánk már vagy egy éve nem jött. De igazából nem tudom. Kép

Homeo: Mzx, tudtommal meg nem "rendes" gyógyszergyárak gyártják, hanem spéci homeós gyógyszergyárak. Kép Nem kell ahhoz hivatásos gondoló, hogy valami mágia legyen. Elég végigcsinálni az előírt lépéseket. Amúgy meg miért ne lehetne a mágiának is nagyüzeme manapság? Úton-útfélen a művelőibe botlunk. Lehet, neked vicces, de nekem pl abszolút nem az. Sőt. Kép
Placebo-hatás simán jelentkezhet szvsz a szülőn keresztül is. Mellesleg szerintem nem sima placebóval állunk szemben, hanem egy olyan orvoslással, amely bizonyos embereknél hat, másoknál meg nem. És ez már önmagában is nagyon érdekes. Én is adtam Viburcol kúpot a gyerekeknek (akkor még nem tudtam, mi is a homeo), és ugyanolyan rossz alvók maradtak, mint addig voltak. Sőt. Szóval ezek az egyedi példák nem győznek meg se pro, se kontra. Inkább a tendencia az, ami érdekes.

Ilon, láttam, hogy érdeklődtél máshol is a Waldorfról. Kép Különben ott sem szabad azért késni ám Kép Ebből a szempontból jobban járnál a Mórával, hiszen közelebb van! Mindhárom gyereket te viszed reggel? Nagyon megértelek ám, én is késős típus vagyok, és éjszakai bagoly is. Ha a párom nem viszi be reggel oviba G-t, akkor én csak 9 után érek be vele rendszerint. Majd írd meg, hogy tetszett a W-suli!

Dike, "írni-olvasni még nem tudott. Ötödikben. De lehet, hogy ott ez normális." - és pl szerinted is normális? Mert sztem nagyon nem. Már ovi nagycsoportban a gyerekek legnagyobb része elkezd érdeklődni a betűk, számok iránt, a fiam is kezd olvasgatni (számokat már régóta tudja), pedig csak arra válaszolunk neki, amit kérdez, semmi esetre sem tanítjuk direktben. Nem tudom elképzelni, hogyan lehet egy gyerek természetes érdeklődését úgy visszafogni 4-5 éven keresztül, hogy 11 éves korára se tanuljon meg írni, olvasni. Hihetetlen. Persze minimum átlagos képességű gyerekre gondolok, de az említett kislány valszeg ilyen, nem?
Homeo-ügyben pedig mondom, én sem vagyok meggyőzve, de inkább hajlok a nemre, mint az igenre. Különben meg gyümölcséről ismerszik meg a fa. Kép Ez szerencsére máig igaz. Kép

Szti, nagyon eltűntél! Mi van Ancsával???

Jó éjt mindenkinek, Klára
klara

Sziasztok!

Ilon!
A késést sehol sem szokták szeretni.
Ha jól emlékszem te is tanítónéninek készülsz. Te örülnél, ha valaki mindig elkésne?

Ma mégsem megyünk bölcsibe, mert Zoli lázas lett. Kép

Eri
simones

Edit,

Melyik cég építettte a házatokat, mire érdemes odafigyelni új lakás vásárláskor? Most éppen ezen törjük a fejünket, de nagyon reménytelennek látom a dolgot, mert egy kb. 1 szobával nagyobb új lakás kb. 2x annyiba kerülne, mint a mostani.

Kópé
Vendég

Klára:
Milyen emberek azok, akikre hat a homeo?
Huha lehet, hogy Erik boszorkány? Illetve boszorkány fiú? Kép Vagy ez nem is vicces, csak nekem? Kép Kép
Nekem aztán tök mindegy, hogy rázzák, csak hasson, végül is az a lényeg. Vagy nem?

Én minden jelmezbálon boszorkány szoktam lenni Kép De jó lenne egy kis jelmezes buli, most irigylem a Bácskai bölcsiseket Kép

Ilon:
Ja, nálunk szeptemberben megmondták (Bácskai bölcsi), ahogy aki nem hozza be 8-ig a kölköt reggelizni, az csak 8.30-kor teheti ugyanezt. Rend és fegyelem Kép Ha mindenki össze-vissza rohangálna a kiskölkökkel mi lenne??? Nyugalom bizti nem.
Igaz, én magánéletben rendkívül fegyelmezetlen, pontatlan, sőt borzalmas vagyok (MZX igazolja Kép)

klarissza
klarissza

Lorca!

1995-ben végeztem ELTE angol nyelvtanárin, de '98 óta nem tanítok. Az angoltudásom azóta erősen a szakmában használt pár száz kifejezésre korlátozódott. Úgyhogy én is keresek vkit, akivel aktivizálni lehetne mostani passzív tudásomat (ez milyen hülyén hangzik!)
M.
mathilda

Simones,
Sajnálom, hogy még mindig lázas. Igaz, hogy kint fagy, de besütött nálunk a nap az ablakon, és már olyan, mint a tavasz. Akkor most idepakolok belőle egy kicsitKép

Mese, Edit,
Nálunk nincs lehetősége Natinak hozzászoknia az üvegeshez. Kb 7 hónaposan látott először. Már csak azért is ellenzem, mert sokkal jobban lehet vele fröcskölni. A saját kajámat a földről kell felmosni, az üveges jutott az ajtóra és a konyhabútorra is. Kész konyhatündi leszek, napjában 3x felmosok. De nemmmm akarok mindent letakarítani és átöltözni. Nálunk ez az érvKép

Annyira örülök, hogy megtanult kúszni. Nem fog sokáig tartani a lelkesedésem, már most úgy nézünk ki, mintha költözködnénk. Próbálom redukálni a növényeim számát, de nehezen megy. Nem egy gyerekbiztos lakás a mienk.

Szerintem egy gyerek simán megvan anélkül, hogy megtanuljon olvasni, nem kell hozzá Waldorf. Elég egy tévé, amit akkor néz, amikor akar.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Klara, nem szerintem sem normális, a mondat második felét valószínüleg csak a konfliktuskerülő énem biggyesztette oda.Kép

Ilon, Szentendrére, és Te?
Egyébként általános iskolába a Mórába jártam, bár akkor még nem így hívták. A barátnőm (aki szintén oda járt) kisfia most elsős, és szereti. És tök vicces, hogy még van egy csomó tanár, aki minket is tanított.
A koedukáltat én általában gondolom, de kamaszkorban még inkább.

Mézgombi, ha jól emlékszem a Bánki Donát utca Nagy Lajoshoz közeli végénél, tehát közel az Örshöz van a Padma(?) jóga studió, ahol régebben legalábbis volt kismamajóga, de nem tudom mennyiért.

Lorca, az üveges bébiételt miért fröcsköli jobban Nati? Én úgy szoktam, hogy főzök, aztán ha nagyon nem eszi meg, jön a bevált. Bár lehet, hogy így lesz válogatós? Úgy tűnik a vacsit már jól elrontottam, mert pár hete sinlac pépet kapott, és ette lelkesen. Na tegnapelőtt elfogyott, gondoltam, nem baj, majd eszik főzléket. Hát nem evett. Csak szorította össze a kis száját.

Na sziasztok,
dike

Dike
KépKép
KépKép
dike90

<font color="0077aa">Kópé Kép

A cég aki a házunkat építette az MBM Kft. Most alapítottak egy új céget, az a neve hogy Redom Invest Kft. (van honlapjuk is www.redom.hu).
Mire kell odafigyelni: már szerődéskötéskor résen kell lenni, javaslok egy jó alapos jogászt megbízni (pl. nem mindegy bruttó vagy nettó nm-ról van szó. Nálunk kisebb lett a lakás 3,4 nm-rel. Kép 280 e ft-os nm árnál ez bizony nem kis tétel) ha bruttó nm szerepelt volna a szerződésben buktunk volna majd 1 millió Ft-ot).
A kivitelezési munkákat végig nyomon kell követni célszerű műszaki szakemberrel felszerelkezni. És hát ez sem garancia, mert mi hiába tébláboltunk mindég az építkezés körül, és megnyugtattak hogy amit csinálnak az úgy jó ahogy van, így is lett hiba bőven. Sajnos penészedünk és minden zaj áthallatszik a szomszédból (amilyen pechesek vagyunk jó zajosakat fogtunk ki Kép) Most próbáljuk éppen rendezni a penész kérdést, gyanítom hogy szigetelési probléma van a háttérben, csak hát gondolom a cég nem akar mélyen a zsebébe nyúlni, mert egy ilyen nagy ház utólagos leszigetelése nem 2 fillér.
Azt is meg kell nézni hogy hol épül a ház, milyen a környezet, a környék (kizáró ok volt nálunk ha magasfeszültségű vezeték húzódott a házak felett, no meg az is ha a ház mellett robognak a vonatok)

Most hirtelen ezek a dolgok jutottak az eszembe, majd még agyalgok és ami eszembe jut még megírom.

Edit</font>

Kép

Kép
[/url]
pledit

Sziasztok!

Lorca!
Köszi Kép Viki úgy kiment volna tegnap, de sajnos nem mehetett. Zolinak ma már nincs láza Kép Azért még várunk pár napot. Olyan elesett volt tegnap.
Gratulálok Natinak! Kép Nagyon ügyes. Majd apránként elintézi, hogy gyerekbarát legyen a lakás. Kép

Eri
simones

Sziasztok!

Jankának sincs már láza, de továbbra sincs igazán jó bőrben. Kép A héten itthon marad, esetleg pénteken, a farsangra megyünk majd csak be. Szegény a kórház miatt decemberben a bölcsis karácsonyozásról is lemaradt.
Gyerekbarát lakás, jaja, apránként úgyis muszáj lesz Kép Sajnos a növények számára ez nem sok jót ígér, nálunk ami kevés túlélte ezt a korszakot, azok ma a legfelső polcokon kuksolnak. Kép
Pledit, új lakás Kép Akkor mi nem szólhatunk semmit, jól van szigetelve a házunk, amúgy 6 éves. Nem is lenne vele gond, ha lenne még egy fél szobánk. Kép És a szomszédok is igazán csendesek. A penész az rettenet, előző lakásunkban volt, brrr. Kép Az a baj, hogy ahol hőhíd van, ott előbb-utóbb megjelenik a penész, és eltávolítani kb esélytelen. Kép
Dike, én is szerettem volna Szentendrére járni, de túl messze volt Kép A gyerekeket is szívesen iratnám vmi ferences suliba, szintén koedukáltba. Párom a piárba járt, szerette, de szerintem túl szigorú suli.
Lorca, a waldorfos gyerekek nem is néznek tévét egyáltalán, már ha igazi w-osok, akik otthon is próbálják élni a w-elveket. Kép Más lehet az oka annak, hogy későn kezdenek olvasni. Valszeg mást csinálnak helyette, kézműveskednek, euritmiáznak, ilyenek.
Ilon, megnéztétek a W-t? Benyomás?
Szti, Nyetus, jobban vagytok???

Klára
klara

Sziasztok!

Azért voltam ilyen sokáig el, mert Zsolti bárányhimlős lett.
Anna szerencsére nem kapta még el.
kopp-kopp-kopp
Zsolti is sokáig bírta 20an kidőltek, mikor ő rajta is látni lehetett valamit.
Nem egyszerű ezt sem átvészelni, nagyon kell rá figyelni ilyenkor, sok gondoskodás, odafigyelés...
Igyekszem.
Annát meg szoptatom, amikorcsak leht. Kép

Volt valaki már báránykás?

Ja igen ki mi lesz farsangon?

Most megyek puszi mindenkinek.

Kép
sziszike1000

Dike,
Az üvegesben általában több víz van. Pl a multkor néztem egy szimpit, az volt ráírva a tartalomra, hogy ivóvíz, 40% vmilyen zöldség... Azaz a fele víz. Amit én csinálok, szilárdabb, nem repül le olyan egyszerűen a kanálról. A spenót pl ezért van törölve a listáról. Próbálom hagyni, hogy egyedül egyen. Hát nemigen megy. Ami elég nagy ahhoz, hogy megfogja, az már túl nagy ahhoz, hogy odaadjam az én pánikolós lelkivilágomnak. Ha Nat nem rajong valamiért, nincs B verzió. Pl a krumpli-gesztenye nem tetszett, alig evett belőle. Ha már nem lelkesedik láthatóan, akkor vége az evésnek és kivárjuk a következő alkalmat a folytatáshoz. Nekem egy összeszorított száj azt jelentené, hogy befejeztük azonnal. Szerintem ha készenlétben tartod az üvegest megerősíted abban, hogy nem szabad megennie a házikosztot. Nálunk nincs is itthon. A lustábbik felem biztos azt adná. Szerencsére még semmit nem utasított el teljesen.

Nekem eddig csak egyetlen kiugrott Waldorfos diákom volt középiskolában. Õ tudott olvasni, nagyon aranyos, okos volt és tanult is. Nem éreztem semmi "szekta" dolgot. De még nem találkoztam senkivel, aki ott végzett volna.

Jó, hogy vannak itt haladóbb anyukák is! Ti mikortól és hogyan kezdtetek mesélni? Én próbáltam képeskönyvről beszélni, de már a második oldalnál meg akarta enni. Elalváskor nem lehet, akkor csendes szopi van és ált 5 perc alatt elalszik, utána csak félálomban cumizik.

Ahogy irogattok az új házakról, rájövök hogy az én jó száz éves lakásom elég jóKép

Ajtókra rácsot ti vettetek? Én az Ikeában láttam, de a 10e egy kicsit sok a lelkivilágomnak. Macskaalom miatt pl muszáj.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Lorca, így már világos. Ez a B verzió a nagy dilemmám, mert ha meg nem eszik, attól félek nem fog rendesen aludni (általában ebéd után alszik 3 órát az erkélyen és mivel Róza is ekkor alszik ez az idő kincset érKép
Igazából csak az ebéd ilyen problémás mert a sütőtökön kívül semmi más főzeléket nem eszik meg egyenlőre.
A képeskönyvezést fokozatosan kezdük, mindíg amennyit bírt. Ez persze hangulatfüggő is volt, aztán szépen fokozatosan alakult. Az esti mesét mi elég későn úgy 2 évesen kezdtük el, ami abból áll általában, hogy mesélünk neki egy kislányról akit Rózának hívnak, és itt elmesélem ami napközben történt velünk (Vekerdy). Eleinte attól tartottam, egyáltálan történik-e velünk valami, de nagyon élvezi.
Klara, hát igen, 3 órát utaztam napontaKép
Fény derült Róza pöttyeire. Ma elmentünk a bőrgyógyászatra, ahol is a drnő ránézésre megmondta, hogy un. rózsahámlás, amit valami vírus okoz. Ártalmatlan, de 4-6 hét mire elmúlik. Életemben nem hallottam róla.
dikeKép

Dike
KépKép
KépKép
dike90

Sziasztok Lányok!

Bocs, hogy beleszólok, többnyire csak olvasgatni szoktam a topikot.

Azért ragadtam billentyűzetet, mert belső lépcső miatt annak idején nekünk is kellett kaput (rácsot) venni és én soknak találtam a 10e ft-ot érte.
Akkor még megnéztük a brendonban, ott sem olcsóbb, viszont a praktikerben volt 3700 ft-ét, állítható szélességű és elég masszív. Kezeletlen fából, tök jó. Ennek kb 3 éve, de talán még van.

Remélem tudtam segíteni.
Mona
kyra

Anna 8 hónapos

Kép

Kép
sziszike1000

Lányok!

Szeretném kikérni véleményeteket. Valamikor március elején hivatalosak vagyunk egy ausztriai sielésre gyerekkel együtt. A férjem simán menne, de én aggódom a pici miatt. Nem tudom, hogy egy 11 hónaposnak jót tenne-e a hegyi levegő, a hosszú út, stb. Amúgy Ausztriába mennénk, az út kb. 600 km és csak egy hosszú hétvégéről van szó. Egy pár napja ezen megy a vita a férjemmel. Szerintetek el merjünk menni?

Előre is köszi a válaszokat.
Mese
mese75

Szia Mese!

Szerintem nyugodtan menjetek. Nincs olyan messze és csak egy hosszú 7végéről van szó..
Vigyél azért jó meleg ruhákat. Kép

Egyik ismerősöm a 13hónapos babáját vitte oda, s még olyan kép is készült amin a baba van a lécen. Kép

Gyerekbarát helyre mennétek? Mit csinálnátok ott?
Gondoljátok át a napi programot és még az is lehet, hogy jól érzik magukat a hegyekben.
Szerintem nem árt a hegyi levegő nekik.

Kép
sziszike1000

Sziasztok,

Lorca,

Macskaprobléma ismerős. Nálunk először csak a gyerekszoba ajtaján volt rács, mert én folyton attól féltem, hogy nehogy éjjel bemenjen a macska. (átugorni nem tudja) Az alom a WC-ben van, amit szinte mindíg kulcsra zártunk kívülről, viszont alul a macskának csináltunk egy lyukat az ajtón, amin éppen befér, úgyhogy az alommal nem volt gond.

Ma már 3 ajtón van rács, de kénytelen vagyok ezt a zsiliprendszert működtetni, mert a nappali és a konyha a lakás 2 legtávolabbi pontján van.

Dike,

Én is úgy kezdtem, h főzök valamit és ha nem eszi meg: Sütőtök kivételével nem ette meg... Maradt a konzerv. Az elsőnek még én is pepecseltem, de 2 felé főzni, pl. borsót passzírozni egyszerűen nincs időm. Az ember sok mindent átértékel a másodiknál, de ebben nyilván hasonlóan gondolkodunk. Ha egyszerre alszanak az tényleg kincset ér! Nálunk ritkán fordul elő Kép

Ilyen volt pl. a járóka, Zsoltit ritkán tettem be, és viszonylag hamar "szabadon engedtem", az Anikó több időt kénytelen eltölteni odabenn.

Edit,

Köszi a tippeket. Én is kb. úgy vagyok mint Klára, szeretem a lakásunkat, nem is túl régen épült, csak előbb-utóbb kicsi lesz.

Mese,

Hát nem is tudom, én a Balatonra is nehezen merészkedtem el. Bár mikor kisebb még valamivel könnyebb, szerintem egy 1,5-2 éves pl. jóval nehezebb. Az eddigi nyaralós tapasztalataim: az volt a legkönnyebb, amikor 5 hónapos volt, de aztán: vinni a sok kaját, kiságyat, kiskádat, pelenkákat. NEKEM minden volt, csak nem pihenés. Idén, ha megyünk, kizárólag olyan apartmanba, ahol az itthoni napirendet lehet tartani. Na nem sokat segítettem, bár én eleve szeretem előre eltervezni a dolgokat, kicsit túlaggódom az ilyesmit.

Sziszike!

Irigyeljük Anna haját! Kép Igazi kislány! Amikor Anikó megszületett, arra gondoltam, hogy milyen aranyos lesz majd 1 évesen 2 kis copffal. Hát nem állunk úgy, hogy ebből legyen valami. Kép

Mi is eddig bírtuk: Anikó tegnap belázasodott. Azt hittem ezen a télen megússzuk betegség nélkül, de úgy látszik nem.
Minden betegeskedő gyerkőcnek jobbulást!

Kópé
Vendég

Sziasztok,

Lorca,

Macskaprobléma ismerős. Nálunk először csak a gyerekszoba ajtaján volt rács, mert én folyton attól féltem, hogy nehogy éjjel bemenjen a macska. (átugorni nem tudja) Az alom a WC-ben van, amit szinte mindíg kulcsra zártunk kívülről, viszont alul a macskának csináltunk egy lyukat az ajtón, amin éppen befér, úgyhogy az alommal nem volt gond.

Ma már 3 ajtón van rács, de kénytelen vagyok ezt a zsiliprendszert működtetni, mert a nappali és a konyha a lakás 2 legtávolabbi pontján van.

Dike,

Én is úgy kezdtem, h főzök valamit és ha nem eszi meg: Sütőtök kivételével nem ette meg... Maradt a konzerv. Az elsőnek még én is pepecseltem, de 2 felé főzni, pl. borsót passzírozni egyszerűen nincs időm. Az ember sok mindent átértékel a másodiknál, de ebben nyilván hasonlóan gondolkodunk. Ha egyszerre alszanak az tényleg kincset ér! Nálunk ritkán fordul elő Kép

Ilyen volt pl. a járóka, Zsoltit ritkán tettem be, és viszonylag hamar "szabadon engedtem", az Anikó több időt kénytelen eltölteni odabenn.

Edit,

Köszi a tippeket. Én is kb. úgy vagyok mint Klára, szeretem a lakásunkat, nem is túl régen épült, csak előbb-utóbb kicsi lesz.

Mese,

Hát nem is tudom, én a Balatonra is nehezen merészkedtem el. Bár mikor kisebb még valamivel könnyebb, szerintem egy 1,5-2 éves pl. jóval nehezebb. Az eddigi nyaralós tapasztalataim: az volt a legkönnyebb, amikor 5 hónapos volt, de aztán: vinni a sok kaját, kiságyat, kiskádat, pelenkákat. NEKEM minden volt, csak nem pihenés. Idén, ha megyünk, kizárólag olyan apartmanba, ahol az itthoni napirendet lehet tartani. Na nem sokat segítettem, bár én eleve szeretem előre eltervezni a dolgokat, kicsit túlaggódom az ilyesmit.

Sziszike!

Irigyeljük Anna haját! Kép Igazi kislány! Amikor Anikó megszületett, arra gondoltam, hogy milyen aranyos lesz majd 1 évesen 2 kis copffal. Hát nem állunk úgy, hogy ebből legyen valami. Kép

Mi is eddig bírtuk: Anikó tegnap belázasodott. Azt hittem ezen a télen megússzuk betegség nélkül, de úgy látszik nem.
Minden betegeskedő gyerkőcnek jobbulást!

Kópé
Vendég

Sziasztok!

Sziszike, a fimnak volt már barija. Nagyon pöttyös lett, de szerencsére a szövődményeket megúsztuk. 2,5 éves korában volt egyébként.
Anna továbbra is nagyon bájos kislány. Kép

Mese, hát ez az utazós dolog nagyon gyerek-és családfüggő sztem. Nálunk pl egyik szeretett utazni (autózni), másik nem szeret. Attól is függ, mekkora az autó, befér-e kiskádtól kezdve mikróig a fél háztartás Kép A hegyi levegő miatt szerintem nem kell aggódni, az csak jót tehet. Viszont arra készülj föl, hogy sielni nem nagyon fogsz tudni, max. felváltva a pároddal, de úgy meg nem olyan buli talán... Nem tudom, mi még sosem voltunk sielni. De ha a párod annyira akar menni, szerintem engedhetsz neki. Kép Max. egy kicsit kényelmetlen lesz a "pihenés". Kép

Kyra, belszólhatsz a topikba gyakrabban is Kép

Mesélés: kb úgy van nálunk is, mint ahogy Dike írja. Kép 1,5-2 éves kor körül kezdtük az igazi esti mesélést. De sokszor diavetítés formájában valósul meg, mert azt nagyon szeretik. Tegnap Kököjszi és Mazsola volt pl.

Janka tegnap estére megint rosszabbul lett, ma megint jobban van... Nem tudom eldönteni, hogy kezelgessem tovább itthon, vagy vigyem-e dokihoz... Jó lenne, ha ma este vidám lenne a szülinapi köszöntésen. Kép Iderakok egy képet a 3 éves nagylányomról. A copf az teljesen kivételes, nem nagyon engedi, hogy bármit tegyek a hajába, ezt is csak kb 5 percig tűrte.

Klára

Kép
klara

Sziasztok!

Klára Janka nagyon bájos Kép
Kopé:ami késik nem múlik. Kép
Nálunk meg már túl hosszú elől,orra aljáig ér. Kép
Most már mindig el kell tűzni,fejpánt copf..aztán az is lehet csak elől levágom kicsit, a többit meg copf-izhatom. De sajnálom levágni..

Jobbulást nektek.
Sikerült nekem is elkapni valamit..el van dugulva a nozim kicsit. Kép

Szép napot mindenkinek!

Kép
sziszike1000

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?