Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Mi is kellemes Ünnepeket Kívánunk nektek!!

Képzeljétek mi történt már megint Kép
Apukám fogta a Bogit a kezében, a kandalló mellett álltak. Megszédült és Bogi mezítelen lába hozzáért a tûzforró kandallóhoz. Szegénykémnek teljesen fel van hólyagosodva a kis vádlija. Egy fél felnõtt tenyérnyi területen. Minden nap visszük kötözésre az ambulanciára. Megõrülök. Úgy sajnálom. De aput is. Teljesen ki van. Nyugtatóval alszik el, hogy egy héten belül ez volt a második eset amirõl õ "tehet". Legalább is õ azt hiszi, és nagyon maga alatt van. Azt mondta felakasztja magát, amiért nem tud vigyázni az unokájára.....Kép Totál ki vagyok én is. Forr a levegõ és ezt utálom! Szegény drágámnak meg fáj a kis lába. Olyan piros és csúnya nagy hólyagok vannak rajta. A doki szerint nem fog meglátszani rajta késõbb, de akkor is, nem lett volna szabad, hogy ez történjen!!!! És ez még csak a kezdet, nincs 2 hete, hogy pl mászik ,áll...ilyesmi..Mi történhet még????

Na jó, bocsi, nem demoralizállak tovább benneteket, ilyen szép ünnepen!!

Még egyszer mindenkinek Álldott Békés Karácsonyt Kívánok! Kép
Pussz
Enikõ

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok,

mindenkinek Kellemes Karacsonyi Unnepeket Kivanunk es sok-sok ajandekot!!! Kép

Mi ma mar tartottink 1 karacsonyt, mert holnap delelott elutazunk anyosomhoz, de szerdan v. csutortok deléelott mar jovunk vissza. En nem banom, hogy elutazunk, mert igy nem kell keszulni semmit. Remelem minden jol sul el, mert Jazminnal meg sosem utaztunk es meg nem is aludt mashol. Mar 1 csomo cuccot osszekeszitettem.

Eniko,

szegeny Bogi, de sajnos ezeknek a dolgoknak barmelyikunk ki van teve. Szerintem azert sokat fog halvanyodni az eges helye, foleg, hogy Bogi no 1 csomot meg, nem is fog latszodni. Bar tudom, hogy egyik baratnom forrazta magat vizzel gyermekkoraban, az meg mindig latszik, de szerencse, hogy Bogi a labat egette meg.

Ildianyu,

te nagyon ugyi vagy. Igazi anyuka vagy, hogy tucc sutni beiglit. De nem kellene neked pihenni inkabb?

Csak rajottek, hogy az Aludj jol gyermekem 1 kincs?

Most latom milyen keso van, na megyek. Anyosomnal egesz nap alukalni fogok + sutiket enni. Kép Kép

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Sziasztok!
Új hírem van. Kibújt a 7. fogacskája Boginak!! A bal alsó 2-es! Hát nagyon gyorsan jönnek Kép Le vagyok döbbenve Kép
Pussz
Enikõ

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Enikõ:Nagyon szomorú ami Bogival történt, de még jó, hogy csak a lábát érte baleset. Lehet, hogy tényleg nem fog neki látszani, hisz még kicsi és kinõheti.

Mi túl vagyunk Gergõ elsõ karácsonyán. Nagyon aranyos volt a kis maszat. Egész este apukám kezébe ücsörgött, onnan nézte az eseményeket. Tetszett neki a karácsonyfa díszítése, érdeklõdve figyelte hogy kerülnek rá a díszek. A legjobban az égök tetszettek neki, aranyosan nevetett amikor felkapcsoltuk õket. Csak szegény megijedt amikor megérkezett a vendégsereg, mert mindenki rárohant, hirtelen szokatlan zaj lett, s õ nem tudta mire vélni a dolgot. Aztán némi vígasztalás után abbahagyta a sírást. Hát ez történt nálunk tegnap este.

Van három kérdésem:
Ti milyen idõs korban kezdtétek el az ennivalók kóstoltatását és mivel?
A császármetszés hege mikor gyógyul meg, mert az enyém még mindig ugyanolyan piros, mint a szüléskor.
Tudtok valami jó kencét a terhességi csíkok halványítására?

További kellemes ünneplést! Sziasztok, Kriszti
gykriszta

Sziasztok!
Kriszti: Hát az elsõ kérdésre én nem vagyok hivatott válaszolni, de úgy tudom, hogy szopós babáknál 6 hónapos kor után és gyümölcsökkel (alma,õszibarack) kell elkezdeni a kóstoltatást, de várd meg a többiek véleményét is!!!!! Kép
A császármetszés hege szerintem sosem gyógyul meg. Kb a terhességi csíkokkal egyidõben elhalványul. Mennyit híztál a terhesség alatt?? Hol vannak a csíkjaid? Csak a hasadon,köldök alatt, vagy fölötte is?? Melleden? Milyen szinûek? Rózsaszín,piros,vöröses vagy márvány?? Én kentem mindenféle csodaszerrel, de semmi nem használt. Amióta járok tornázni és kicsit lefogytam, azóta a szélsõ csíkok (a hasam szélsõ részein) kicsit halványabbak, mint a többi, de igazán szerintem sosem fog eltûnni! Van egy Pesti barátnõm, aki 2 gyereket szült, és neki is pont olyan volt a hasa szülés után,mint az enyém. Most megmutata hogy néz ki, 4 évvel a második szülés után,hát semmi jóval nem kecsegtetKép Kép Kép Mint az aszalt szilva, csak puhább és bõrszínû. Elég csúnyácska, hogy finoman fejezzem ki magam Kép És jár szoliba rendszeresen, de nem halványodik csak nagyobb lesz a kontraszt a normális bõre meg a csíkos között!! Én azt tudom mondani, hogy tornázzál és akkor kicsit elhalványulnak, de ne reménykedj abban, hogy eltûnnek Kép

Na megyek, mert kel vinni Bogit kötözésre. Az elõbb fényképezkedtünk a fa mellett, és elkacsmarta az egyik szaloncukrot a fáról Kép Most azt szorongatja, és ordít, ha ki akarom venni a kezébõl Kép

Na pussz, jó ünneplést Kép
Enikõ

ceniko
Szeged

Sziasztok!
Utólagosan is Nagyon Boldog, Békés Karácsonyt kívánok mindenkinek!

Enikõ: szomorúan olvastam, milyen baleset történt Bogival. Remélem szépen meggyógyul. Addig is jobbulást Neki!!!

Kriszta: 1.A Flóka hat hónapos volt amikor elkeztük a kóstolgatást. Gyümilevekkel: almával, meggyel, sárgarépával. Az alma nem ízlett elõször, aztán igen. A meggy elõször igen, aztán nem. A sárgarépa jöhet minden mennyiségben. Persze ez mind tartott egy hónapig, míg vágig kóstoltuk az éltapot. Aztán krumprifõzelék anyatejjel, késõbb egy kis répapüré, spenót, sütõtök. Amikor 7 és fél volt kipróbáltam a brokkolit és a céklát, majdnem a fejemre öntötte mind a kettõt.
2.-3. Szerintem idõvel elhalványodik mind a vágás, mind a csíkok helye. Nekem csak vakbélmûtét helye van, de az szinte nem látszik. Bár amikor már nagy volt a pocakom éreztem, hogy feszül. A csíkok már halványodnak, csak a combomon van, egyszerû Ilcsi néni krémjével kenem.

Csak röviden nálunk a karácsony gyorsan eltelt. Mindenki nálunk volt. Hat felnõtt, egy gyerek és egy kutya 55m2-en. Jó muri. Ebbõl 5 felnõtt és egy gyerek aludt itt. Délután feldíszétettük a fát, Flóka nagyot nézett. Csak pislogott. A vacsi után ajándék bontogatás. A Flóra annyi ajándékot kapott, hogy kb. fél óráig csak az övét nyitogattuk.

A könyv nagyon érdekel, mert tegnap este több mint egy óráig szerencsétlenkedtem a Flórával, hogy elaludjon. Azt hiszem, nagyon túlpörgött.

Pusssz a pocaklakóknak, a lábadozó fogas gyerõcnek, és a többi bébinek, anyukának. Remélem nem hagytam ki senkit!:-)
Gabi3
Ui:Bocs, de nagyon hosszú lett! De már három napja nem láttam monitort és ki voltam éhezve.
inecsg

Ja és tök jól sikerült a mézeskalács házikó! Igazi ki-be düledezett oldalai vannak, a teteje is behorpad. Porcukor+citromlével ragasztottuk!

A puha mézeskalács nagyon jó! Egy kicsit több lisztet is felvett, mint fél kiló.:-))
inecsg

Sziasztok,
a kedvesem "szerkesztett" nekem internetet, így néha beleolvashatok mit írtok.

Enikõ,
sajnálom Bogit, és remélem múlnak majd a hegek. Én is megégetetm magam 10 éve, nagyon-nagyon csúnyán, de sokat szépült azóta. Bogi pedig még nagyon pici, még nõ meg minden. Reméljük a legjobbakat.Kép

Kérdezted a szopit, naponta 3x reggel, ebéd után (alvás elõtt elalváshoz), és fürdés után, lefekvés elõtt. De most például, volt hogy a déli ki is maradt, annyira el volt fáradva, hogy anélkül is elaludt.
Vigyázzatok magatokra!

Kriszta,
6 hónapos korig csak anyatej!
Ha otthon leszünk, küldök egy jó kis bevezetési útmutatót, abban minden benne van. Az én kisfiam láttad milyen, igaz? 5 hónapos korában 11-nek nézték, és gyakorlatilag õ is 6 hónapig csak tejet kapott.
A csíkokra írt itt a neten egy csajszi korábban egy krémet, amit a bõrgyogyi ír fel, mûtéti hegekre, majd otthon megkeresem a nevét, jó?

Lara,
jó lesz jövõre!Kép
A játszóház:
3 szoba van, kettõben játékok, korosztálynak m,gfelelõen, a 3ban csúszda, kúszóalagút stb. Szvsz nagyon jó, és lehetne ott tali valóban. Mindennap lehet menni, kivétel szerda, vasárnap, van hogy délelõtt, du, vagy mindkettõ.
A mikkamakka.hu-n megnézheted bõvebben.

Ildianyu,
te nagyon ügyi vagy!Kép
Azért még mielütt eljöttünk én is díszítettem fát, odaadtuk az ajándékokat, sõt még rántott halat is csináltam (a tescoban elpre panírozottbólKép , de ezek jó nagy tonhal szeletek voltak.)

No, megyek elolvasom a leveleimet,
puszkó:
Ágci

ui: azt mondanom sem kell, hogy Cumika nagyon jól érzi magát a nagyiéknál, õ az imádat tárgya, és nagyon élvezi!Kép

Kép
Ágci

Szijasztok!

BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK!!!

Ildianyu! Már biztos mondtad, de ki is a dokid? Úgy tünik mostmár mindenkinek minden UH alkalmával adnak képet, olyan jó, Hangával még nem adtak, csak a 3D-s UH-n, dehát az ugye nem ingyé volt...ti egyébként menni fogtok majd 3D-re?
Néztem centin a 67mm-t, egész nagy már!

Krisztina! Azon a púpon kivül, már szerzett azóta száz másikatKép
Én az ennivalók kóstoltatását 5 hónapos kora körül kezdtem(a sógornöm tanácsára, akinek 3 gyereke van), de a köv. babánál kivárom a 6 hónapot, az biztos, szerintem még ráérsz nagyon! Egyébként almával kezdtük annak idején.

Enikö! Remélem Bogi lába mihamarabb meggyógyul!

Lányok, nálatok a gyerekek milyen formában eszik a gyümölcsöt? Régebben mikor még elfogadta Hanga a pépet, akkor mixeltem neki a gyümit, de mióta nem kell neki, csak a darabos kaja, igy nem mixelhetek, viszont ha a kezébe adok neki almát vagy banánt vagy bármilyen gyümit, akkor eldobja, nem eszi meg.
Szerintem több gyümit kéne neki ennie, mert a gyümölcslé talán nem elég..

Szijasztok, Lara
lara

Háj, Csajok!

Gabi3
inecsg

Sziasztok Lanyok,

remelem mindenkinek jol telt a kari!
Mi tul vagyunk az 1. utazason, ami egeszen jol telt, ejszaka gyonyoruen aludt Jazmin csak a du-i alvassal voltak problemak, de az itthon is elofordul.

A karacsonyfa nem nagyon erdekelte Jazmint. Kapott 1 babitaxit, 1 kismotort es 1 kacsa alaku bilit, aminek kerekei is vannak+ meg aprosagokat. Egyikrol sem er le a laba, de jol elszorakozik veluk.

En alomkorban szenvedek, allandoan alukalok. A hasam miatt eleg nehezkes vagyok. Azert kisebb pocival mennyivel konnyebb Kép

Lara,

ha Hanganak te adod a szajba a gyumit akkor sem eszi? jazin is csak akkor eszi a darabos kajat, ha en a szajaba rakom a kezemmel.

Kriszta,

csakis 6 honap utan kezdjetek a kostolgatast, es gyumivel kezd, de majd Agci elkuldi, de ha surgos, vhol nekem is megvan, de raer az meg.

Szerintetek mennyi ido telik el a szimmetrikus fogak kijovetelenel v. nincs ra szabaly? Jazminnak 3 hete jott ki a bal felso 2-es es a masik meg sehol? Gondolom azert kijon. Kép

Egyre tobbet gondolok a szulesre. Vegulis nem is a szules ami izgat, hanem, hogy utana mi lesz? Remelem nem fogok megbolondulni. (6 het van meg)

Banita,

lehet, hogy mar kerdeztem, de ti hogy aludtatok? Benivel 1-bol osszeraktad aludni Balintot v. kulon alszanak?

En ugy tervezem, hogy Jazmi alszik tovabbra is egyedul, es mi kulon Gomboccal masik szobaban. Amikor mar Gomboc rendese alukal ejszaka, akkor esetleg osszerakni oket, hat nemtom?

Mentek szilveszterezni?

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Sziasztok!

Idén utoljára jelentkezek, mert holnap elutazunk a hegyekbe (Miskolctapolcára), és csak csütörtökön jövünk haza.

Enikõ!
Bogi lába javult már valamennyit? Jártok még kötözésre?

Gabómamó!
Én már a kezdetektõl közös szobában altattam a gyerkõcöket. Bálint kb. fél 8 és 8 óra fele lett este lefektetve, és az elsõ éjszakai ébredéskor (ami eleinte 11 óra volt, késõbb természetesen kitolódott) áthoztam a hálószobába. Kényelmesebb fekve félálomban megszoptatni, mint a fotelban ülve.
De úgy voltam vele, hogy amikor csak lehet aludjon a kiságyában, azt szokja meg.
Természetesen volt olyan többször is, hogy napközben is a hálószobában aludt el, vagy kint a teraszon babakocsiban. De most is a gyerekszobában alszanak mindketten.
Szerintem nem érdemes elõre azon morfondírozni hogy mi lesz, hogy lesz, ez úgyis akkor dõl el, ha majd a kicsi megszületik. Akkor már látod hogy hogy alszik éjszaka, hasfájós-e vagy sem, és nem utolsósorban azt is, hogy Jázmin hogy fogadja Gombócot.

Sziasztok: Anita

BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDENKINEK (ANYUKÁKNAK, BABÁKNAK, POCAKLAKÓKNAK)!

Kép

Kép

Kép
banita

Sziasztok Lányok!

Gabó:Pihenj amennyit csak tudsz!! Nem szokott fájni a derekad a poci miatt? Nekem nagyon tudott fájni ilyen idõsen. Jázminnak mikor jött elõ az elsõ foga? Flókának még egy sincs (szerencsére). Milyen volt az elsõ fogelõbújás?

Enikõ:Remélem Bogi lába szépen gyógyul.

Ildi:Te hogy vagy a pocakkal? Én mostanában nagyon sokat gondolok arra a napra, amikor megszületett a Flóra, de még egy kicsit várunk a kistesóval.

Gondolom még be tudok nézni 31-éig, de azért B.U.É.K. mindenkinek.

Gabi3
inecsg

Sziasztok!!
Bogi lába egyre szebb. Már nem kell mennünk kötözésre. kaptunk kenõcsöt azzal kenegetem és látványosan javul Kép
Már füröszteni is lehet a lábát is!!!
Vettem fogkefét és minden este fogat mosunk. Ilyet még nem láttatok !!!! Azon aggódtam, hogy nem fog-e ordítani azért mert fogat kell mosni. Hát nem akkor ordít ha mosom, hanem amikor abbahagyom Kép Sír érte, még,még,még......Olyan édes Kép
Jaj majd el felejtettem a lényeget. Tegnap azt mondta rám, hogy anya Kép Illetve "aja" de tuti, hogy anya akart lenni, mert épp léptem be az ajtón és rám mutatott az ujjával, és közben azt kiabálta,hogy aja,aja Kép Nagyon megörültem amikor meghallottam. Tatát meg mamát már mondja egy ideje, de anya az tegnap sikeredett elõször Kép

Na befejezem, megyek alucizni,hosszú volt a nap....
Pusszancs
Enikõ

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Enikõ: Nagyon örülök, hogy Bogi lába szépen gyógyul. Na meg ez a fogmosás téma! Remélem, ha a Flókának egyszer kinõ a foga, nekünk is ilyen jól fog sikerülni.

Minden jót mindenkinek.
Gabi3
inecsg

SZijasztok!

Gabomano! Kiköpi úgy is. Pedig pl a banánt szereti, mert mixelve megette, de valamiért, ha rendes állapotában van, úgy nem ismeri meg(?)
Fogak: Hangánál a felsö 4 metszö van kinn és az alsó 3 metszö. Hivatalosan a 4.alsó metszönek kellett volna kibújnia, erre kibújt 3 örlöfoga. Ennyit a szimmetriáról.
Most gondoltam bele, hogy 6 hét múlva 4en lesztek. Tejóóég, hát az tényleg itt van. Pedig pár hete(?)voltál 15 hetes...öörület!
De izgalmas lesz, én úgy izgulok, helyetted is!De furi lesz majd két gyerköccel.

Hangának teccik a karácsonyfa, csak a legalsó diszeket kellett feljebb tenni, mert húzogattaKép Akart egyet labdázni a gömb alakú diszekkelKép
Nálunk annyi lesz a szilveszter, hogy átmegyünk a sógoromékhoz és TV-zünk meg Activity-zünk.

Gabi3! Ti mikorra tervezitek Flóka tesóját?

Enikö! Jaaaj, de édes lehetett Bogi! Gratulálok az "aja"-hoz!

Ma néztem az idöjárás jelentést, és +8fok lesz holnap, szerintem jön a tavasz!Kép

SZijasztok, Lara
lara

Sziasztok!

Próbáltam mindenkinek küldeni újévi képeslapot az e-mail címekre, de nem tudom, hogy mindenkinek jó címet tudok-e. Az lenne a kérésem, hogy ide vagy az én e-mail címemre (veva@netposta.hu) küldjétek már el a címeket.

Addig is:

BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK MINDENKINEK!

Éva, Lili

ui: azt hiszem a képeslapon elfelejtettem aláírni a nevünket Kép

Már csak 7 hét van nekünk is hátra Kép
vevike

Szijasztok Lányok!

Mi csak így öregesen itthon töltjük a szilvesztert. Készítettünk sok minden finomságot. Csináltunk mini szendvicseket, szerencsemalacokat, alkoholmentes bólét, tiramisut, sajtbárt. Tévét fogunk nézni, remélem jó lesz a mûsor. A vicces bigbradát várom a mirigyekkel.

Lara: Flóka kistesóját már bevállalnánk, de én szeretnék elköltözni egy jó kis magánházba. Utána bármikor. Egyébként jövõ utáni tavaszra.(2004)

Valamelyik nap olvasgattam az archívumban a régi irományokat és tök jó volt elolvasgatni azokat, amikor még a gyerkõcök pocaklakók voltak, meg amikor már csak néhány hét vagy nap volt hátra. Sajnálom hogy csak most "találkoztunk". Jó hogy néha meg lehet veletek beszélgetni az apró-cseprõ dolgokat.

Mindeninek Sikerekben Gazdag, Egészséges, Boldog Új Évet Kívánok. Szeretném, ha mindannyiótok vágya teljesüljön az elkövetkezensõ esztendõben.
(Ez egy kicsit nyálas lett!)

Gabi3
Találkozunk jövõre, ugyan itt, ugyan veletek.(hi-hi)
inecsg

Sziasztok,

most raktuk le Jazot, mi megyunk bulizni bi-bi-bi! Na csak kis szolid lesz , baratainkhoz megyunk. En talan ejfelig, ha birom...

BUEK minndenkinek,
gabomamo
gabomamo

Sziasztok!!!
Én vagyok az elsõ hozzászóló ebben az évben Kép Tök jó! Majd én töröm az utat!!! Kép
Gyerekek isteni Szilveszterem volt. Bálba voltunk a barátaimmal és hihetetlenül jót buliztunk Kép Már nagyon szükségem volt, kicsit kimozdulni itthonról és alkoholizálni egy csöppet (na jó kettõt Kép)
Holnap megyünk Szegedre.Kb 2 hétre Kép Lesz tali?? Nálunk lehetne ha lenne kedvetek, de talizhatnánk pl a Tescoban a gyerekmegõrzõnél vagy akárhol. Már szeretnélek látni benneteket. Olyan rég találkoztunk ... na majd szóljatok smsben, jó???? Kép
Most mehgyek, ebédelünk
Puszika
Enikõ

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Boldog Új Évet mindenkinek!!!

Gabi3!
Nincs egy képed a mézeskalács házikóról? Úgy megnézném!
Nekem még nem látszik semmi a hasamon. Bár így karácsony után úgy nézek ki, mintha kb. 20 hetes lennék, de hát ez sajnos nem a babótól van. Bár most már kicsit kidomborodik, persze nem ott, ahol a háj van. Valamelyik nap kitapogattam, hogy hol van.

Lara!
Vajda György a dokim. Én nagyon szeretem. Most adott képet egybõl, de van, hogy nem mondja, és akkor kérek. A 3D-n még gondolkozom. Meg azon is, hogy ha megyünk, melyikre kellene. De még nem biztos. Azt sem tudom, melyik az az idõpont, amikor legjobban látszik minden, és még rá is fér a képre.
Lilinek én csak a kezébe adok egy almaszeletet, vagy felcikkezem a mandarint, és eszi. A banánt meg csak úgy harapja, mint mi.

Gabómamó!
Aludj jó sokat, még most, amíg viszonylag többet lehet. Úgy izgulok már! Már csak 1 hónap? Úristen! Kíváncsi lennék a hasad méretére. El sem tudlak képzelni nagy pocival.
Ne aggódj, biztos kijön az a fog. Lilinél biztos több volt, mint egy hónap ezeknél a fogaknál.

Enikõ!
De jó, hogy jobban van Bogi lába! Kép Szerintem is jó lenne már egy tali. Olyan régen volt! Meglesnénk még Gabómamót nagy hassal! Kép Kép

Ildianyu
ildianyu

Sziasztok!

BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDEN MAMÁNAK BABÁNAK ÉS POCAKLAKÓNAK!!

A mi szilveszterünk kalandos volt. A Gergõcivel együtt elmentünk az ismerõseinkhez, de sajnos nem éreztük jól magunkat. Amikor hazahoztuk a gyereket lefekteteni kiderült, hogy lázas, ezért itthon maradtunk. Egyébként szegénykém már megint köhög. Bár nem is csoda, mert a férjemmel együtt mi is náthásak vagyunk.

A kóstolgatás csak érdekel, mert a védõnénink nem látogat minket, így nem tudom vele megbeszélni.

Még jelentkezem!
Krisztina
gykriszta

Sziasztok Csajok!

Azt hiszem mindenkinek "jól" telt a szilvesztere!

Gabó: Remélem bírtad éjfélig!

Enikõ: Örülök, hogy jót báloztatok! Mi is ittunk itthon, mint a gödény, kölyök pezsgõt.

Ildi: A házikóról van kép, de még végig kell fényképezni a sorozatot, elõ kell hívatni és utána fel tudom tenni. Nem most lesz, de nem felejtem el! Tavaly ilyenkor voltam pont félidõs. Mi az utolsó elõtti héten voltunk Kecskeméten a 3D-n. Akkor voltam 36 hetes. Éppen az utolsó pillanatban. Egyébként még ilyenkor is sokminden jól látszik a képen. A Flóra akkorát ásított, hogy majd bekapott. A Kecskeméti olcsóbb, és több mint fél órát nézegettük sõt még vissza is rendelt egy óra múlvára, mert az a doki vette észre, hogy valami nincs rendben. A következõvel is oda fogunk menni, és nincs is olyan messze. Csak ki kell hangsúlyozni, hogy Szegedrõl vagytok.

Kriszta: Sajnálom Gergõt, hogy belázasodott, de remélem meggyógyul gyorsan.

A mi szilveszterünk irtó uncsi volt. A mûsor úgy ahogy volt kaka volt. Flóci tíz perccel 12 elõtt felriadt a petárdákra. Kettõkor sikerült elaltatni. Az egyik hülye szomszéd az erkélyrõl dobálta a petárdát. Tök jó volt, csak nem tudom mi érteleme volt.

Remélem a 2003-as év nem lesz ilyen nyügi. Csináltam tiramisut tök jó lett. Még sosem ettem.

Szasztok!
Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Nézzétek meg a www.egyszervolt.hu oldalt. Szerintem nagyon jó. Itt meséket, játékokat, gyerekdalokat, verseket fogtok találni. A mesék egy része le is tölthetõ. Errõl az oldalról ma beszéltek a rádióban és azonnal megnéztem. A mesék, versek meg is hallgathatók. Jó szórakozást!
Krisztina
gykriszta

Sziasztok!
Nina vagyok, és van egy gyönyörû négy hetes kislányom.
elég régen olvaslak benneteket, persze nem kukkolás szinten,de mire irni tudtam volna Nektek vagy elvesztettem a fonalat, vagy megkaptam a beszélgetéseitekbõl a választ fel nem tett kérdéseimre.
Ezért elsõsorban köszönetet szeretnék mondani Nektek!
El sem hiszitek milyen jó dolog volt ugy bent tartózkodni a klinikán, hogy tudtam mi miért történik,ki kivel van, mit miért ne....
És ezt nektek köszönhetem, hogy egyáltalán nem éreztem magam elveszetnek, kiszolgáltatottnak.SÕT.
Sokat segitetek ezzel gondolom másoknak is, egyébb dolgokban is. Ezentul szeretnék jönni közétek ha lehet. Ágcival egyébként már találkoztam az Incinél, mikor bejött megmutatni hogy szopizik Cumika.Csak akkor még nem nagyon állt össze a kép..MOst mennem kell mert hiv a picike, de probáálok jönni.
Üdv:Nina
Ja és B.U.É.K mindenkinek
nina

Sziasztok,

eloszor is Buek mindenkinek!

Nina,

orulunk neked! En nagyon banom, hogy csak kesobb talaltam ide, amikor mar Jazmin 4-5 honapos volt.
Olyan kis tapasztalatlan voltam. Na de majd most Kép. Irhatnal meg magatokrol, ? eves vagy, hogy hivjak a babodat, stb. Ha regisztralod magad, kepet is rakhatsz fol a babodrol.

Na a szilveszter aranylag jol sikerult, 2-ig maradtunk es nem miattam, a ferjem volt faradt. Jazmin megint alig eszik mult pentek ota es ajszaka megint eszik es ejszaka rengeteget sirdogal (ez mind mult pentek ota)Gondolom a foga lehet, de akkor nappal miert nem sir? Nem er ra?
Egyebkent eleg muris , ahogy a felso 2-es foga egyre nagyobb. Kép
Ja Jazmin tegnap elott ugy tancolt terdelve, hogy hatravagodott vagyis eldobta az agyat.

Osszepakoltam a cuccaimat a klinikara.

Krisztina,

Gergo hogy -hogy megint lazas? Sokat jartok vendegsegbe, sokan jarnak hozzatok? Vigyazzatok magatokra!

Jazmin nem hagy, ugyhogy megyek,
csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Szijasztok!

Óriási buli volt a szilveszter! A sógoroméknál voltunk és éjfélig folyamatosan táncoltunk náluk, mindenki csupa viz volt, még most is izomlázam van a vádlimbanKép Aztán kinyitottuk az ablakot és megfáztam(de ezt már csak utólag tudom), éjfél után pedig Activity-ztünk egészen fél4-ig.

Gabi3!És már tettetek lépéseket a magánház ügyében vagy még csak terv? Veszitek a házat vagy épitkeztek majd?

Ildianyu! Ha lesz tali, feltétlenül hozd el a tesó UH képét!!! Én úgy tom, hogy ha a 23.hét körül mész el 3D-re, akkor már láccik minden és egybe ráfér a képernyöre is a baba. Hangával én a 28.héten voltam, és már nem fért rá egyben a képernyöre, csak testrészenként.
Az elöbb adtam almát Hangának, illetve adtam volna, de meg sem fogja, már egy órája ott barnul a polconKép

Krisztina! Hanga is lázas volt 1 napig, azóta elmúlt és csak köhög. Az összes ismerösöm gyereke beteg, állitólag valami torokgyuszis járvány van most.

Gabomano! Azért én is megnéznélek még utoljára óriáspocakkal!

Nina! Szija köztünk, gratulálok a picilányodhoz, biztos nagyon aranyos lehet! Éjszaka soxor ébred? Hányszor szopizik?

SZijasztok, Lara
lara

Lara
Az én picikém nem hogy sokszor ébred éjszakánként, hanem nem is hajlandó aludni!ettõl most egy picit padlón vagyok! bezzeg nappal.. Ma is végigaludta az egész napot, csak szopikázni kel fel. nem tudom hogyan forditsam meg nála ezt az éjszaka-nappal dolgot. Védõnéni azt javasolta hogy ne hagyjam nappal aludni. DE könyördöm hogy lehet ébren tartani egy ekkora emberkét? nekem sehogyan sem sikerül akárhogyan probálkozom. éjszaka pedig nem tudom eleltatni.Tud valaki tanácsot adni? "Minden megoldás érdekel".
égyébként 28 éves vagyok, a picikét Vanda Tamarának hivják. Képet pedig majd rakatok fel a párommal mert az nekem nem megy.
na megyek mert lassan jön a pancsi pancsi.
sziasztok. Nina
nina

Sziasztok Jányok!

Üdv Nina! Gratula a pici babádhoz. Szép neve van. Hogy szoktad éjszaka megszoptani? Én csak egy kis lámpát oltottam, és ha nem kellett nem pelenkáztam át. De nálunk ilyen gond nem volt szerencsére. Kinél szültél? Választottál bábát?

Gabó: Jól teszed, hogy összepakolsz. Mi akkor pakoltunk, amikor már három órája fájásaim voltak.

Lara: Gondolati úton már tettünk lépéseket, de közbejöttek az ünnepek és nem akartuk lehamarkodni a döntést. Kész házat akarunk építeni, de telkünk még nincs. Ha Algyõn tudtok szívesen megnéznénk. Nem szeretnék pocakkal költözni.

Holnap jön valaki a Vasasba a klubba?

Szép álmokat mindenkinek!
Gabi3
inecsg

Sziasztok csajszik,

Gabi3,

en megyek a Vasasba, de egyedul. A pisimben megint bacik hemzsegnek es megyek Incihez Tenyeszteses papirert. Mar baromira unom ezt a baci temat. Mondjuk mindig is voltak ilyen problemaim, de most teljesen tunezmentes vagyok. Legalabbbis en ugy erzem.
En Jazminnal is ilyen hamar osszepakolasztam.

Nina,

nem akarlak elkeseriteni, de Jazmin 11 honapos koraig nem aludta at az ejszakat. Nem volt konnyu, foleg az elejen. Kesobb, amikor csak a cumit kellett neki benyomni ejszakankent 8-10x, mar fel sem vettem. Ja es 11 honapos koraig evett is ejszaka. Bar most megint ezt csinalja 1 hete. Jazmin nappal sem aludt annyit, mint 1 normal baba, de amior ebren volt, mindig uvoltott. Ejszaka is 2-3-ig orditott, pedig kezben volt. Ez kb az elso 3 honapban igy volt, hidd el utana csak jobb lesz. (persze hasfajos is volt) Ejszaka a ferjem kezeben volt, kozben nezte a tevet en aludtam a masik szobaban. Kulonben mellettem sirhatott, mert en annyira hulla voltam, hogy tudtam aludni igy is.
Nu en azt ajanlom, mindig vedd fel, ha sir simogasd a hatikajat. A hordozokendo is jo megoldas es szopiztasd surun. Ja azt nem irtad, hogy amikor nem alszik, akkor sir is Vanda v. csak ebren van?
Szerintem sem lehet felereszteni nappal. Azt tudom, hogy nappal nem kell siri csondben lenni a lakasban, hadd szokja a zajokat, a fuggony sem legyen behuzva. Ejszaka azert kell a megfelelo csend sotetseg. Ne beszelj hozza. En csak a folyosoi vilagitast hasznalom ill. hasznaltam szopikor. Most sokx teljesen sotetben megyek be Jazminhoz megnezni mi a baj.

A klinikan mi a helyzet? En mar 14 honapja szultem es biztos mas a modi. Akkor mindenki beadta ejszakara a babot. tavaly szult a baratnom, akkor mar ejszaka is kint voltak a babok. Betetet adtak? Ki volt az orvosod? Meg mindig 5 napig kell maradni?

Lara,

ti vittetek Hangat magatokkal szilveszterezni? Jazmin anyukammal itthon maradt.
Vhol azt olvastam, hogy fontos a talalas. Probald meg a gyumit vmi erdekes modon a tanyerra rakni. Pl a banant felkarikazva gyerekarcot megmintazva v. mittomen.

Megyek, mert mar nincs sok idom, hogy kipihenjem magam es allandoan faradt vagyok reggel, pedig mindig megfogadom, hogy este 10-kor lefexem.

Nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

sZASZTOK!
Most hogy reggel lett alszik a babuci.Sir, ha lerakom a kezemben nagyszerüen elvan, ugyhogy marad az éjszakai járkálás.Szopizni háromszor négyszer kér éjszaka, abba belealszik, de csak 5-10 percre.Éjszaka nálunk is egy kislámpa ég. siri csönd, nappal pedig nem sutyorgunk mellette
A klinikán már nem kell éjszakára beadni a babákat, sõt jobban szeretik ha kint van nálad
Sõt ha besárgul a babád ha kéred még éjszaka is kihozzák neked szo
pizni,ami persze tök jó.A csecsemõs nõvérekrõl megoszlik a véleményem.van köztük ilyen is olyan is.
betétet adtak,egy csomaggal, de én fel sem bontottam mert vittem TENÁT ami tökéletesen bevált a hálós bugyival.
szegény szobatársaim meg szenvedtek a korházival.
A dokim Dr Kereszturi Attila, de természetesen amilyen szerencsés vagyok a szülés elõtt fél nappal elment valami konferebciára, ugyhogy Dr Kalmár Lászlónál szültem.
Szülésznõt eredetiuleg nem választottam, de aztán ott hirtelen mégis.
Na megyek mert jött az Anyukám. majd késõbb benézek.
Szép napot mindenkinek!
Nina
nina

szasztok=sziasztok
Névtelen

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon boldog Új Évet kívánok! Kép
Bocsi, de eddig nem nagyon tudtam jelentkezni.

Nina
Nekem is a Kereszturi az orvosom. Remélem kivételesen sikerül majd úgy eltrafálnunk a szülés idõpontját, hogy itthon is lesz. Minden esetre Õ azt modta, hogy akkortájt itthon lesz és elérhetõ. Szülésznõnek kit választottál az utolsó pillanatban?

Edelweiss
edelweiss

Hali,

Új vagyok itt, de a babám nem az, május elején született. Ha van valakinek hasonló korú babája, és társaságra vágyik magának és a babának, az szóljon, mert nekem nincsenek ilyen ismerõseim, és a gyerektelen barátaimat valószínûleg nagyon untatom már a folytonos gyerek-témával. Meg szerintem a babának se árthat a korai szocializáció...
A másik: használt hosszú ujjú (de nem téli) végigggombolós, 80-as ruhákat keresek a babának 300-400 Ft-ért/db; esetleg cserélnék bébiételes üvegre, kengurura. Ha valaki benne van az üzletelésben, írjatok az e-mail címemre, OK?

Csá, Méri
Méri

Sziasztok!

Gabó: Tök jó, hogy találkoztunk! Az este már nem olvastam, amit írtál. Remélem a bacik miatt nem lesz gondod. Nálam az utolsó tanácsadáson egy nagy csomó fehérjét találtak. Ennek meglett az eredménye...Flóci baba. Szerencsém volt a haza jövetellel, mert a kozmetikusom arra lakik és pont arra járt kocsival és elvitt haza. Így nem kellett buszozni.

Méri:Üdv! Az én babám április közepe tájékán született. Egyébként itt bárkivel lehet beszélgetni. Jó fejek.

Nina: A klinikán én már második csomagot is kértem, persze nem használtam el az összeset. De legközelebb kipróbálom a TENÁt.

No sziasztok!
Flóci anyahiányban szenved!
Gabi3
Üdv minden pocaklakónak és babának, no meg anyukának!
inecsg

SZijasztok!

Nina! Nagyon szép neve van a kislányodnak, ezeken mi is gondolkodtunk régebben.
Talán az esti lefektetés elött nem kéne hagyni aludni, helyette jáccani vele.
A klinikán hány órakkor fürdetik a babákat mostanában? Még mindig éjjel 1-kor?

Gabi3! Algyön mi is néztünk telket, de nagyon drága, ahhoz képest, hogy nem Szeged. Nekünk is teccett az a falu, de onnan tényleg csak busszal vagy autóval lehet eljönni. Egyébként mi is kész házat akarunk épitettni és nekünk sincs telkünkKép

Gabomano! Hanga szintén anyukámmal maradt itthon szilveszterkor.
Ma próbáltam kinálni neki mandarint, de úgy csinált, mintha félne töle, nem ment a mandarin közelébeKép
Na jó, megpróbálom most uzsonnára a banánt, gyerekarcnak álcázva!Kép
Ha Gombóc besárgul te majd mered kérni a Klinikán a hordozható kékfény zsákot?

SZijasztok, Lara
lara

Sziasztok,

Gabi3,

en is orulok, hogy talakoztunk.Kép

Nina,

nekem nagyon jo volt a korhazi betet, en jobban szerettem a Tenanal. Nekem is volt halos bugyim. Kép Akkor ezek szerint te is jartal szulesre felkeszito tanfolyamra. Legalabbis en onnan tudok a Tena bugyirol.
A csecsemos noverek kozott van par igazan proszto, de szerencsere Jazminnal nem tudtak szatirkodni, mert atkerult a Gyermekkorhazba. Na de az en cicimet ugy elinteztek, hogy meg most is felall a szor a hatamon, ha eszembe jut. A vedonok kozul Aniko rendes volt, + Csucsu, de o lehet, hogy csecsemos nover.
Az olyan rossz lehet, ha nincs ott a valasztott orvosod, vagy nem volt az?

Meri,

nekunk meg nincsenek 80-as cuccaink Kép. De szerintem itt meg nagyon ugy nez ki, hogy minddenki akar meg 1-2 babot, igy valszeg nem fogja eladni senki. Kulonben a Lengyel u-i. bizomanyiban jo cuccokat lehet kifogni, bar en mar regen voltam.
Hogy hivjak a babodat es te ? eves vagy?
Kepet rakjal fol a babokadrol, miutan regisztralod magad.

Gabi3, Lara,

milyen hazat lehet meg epiteni a keszen kivul? Le vagyok maradva? Mert ugye van ami nem kesz, de az is kesz lesz vmikor? Kép

Lara,

sikerult a bananos tema?
Igen el fogom kerni a mobil kekfenyt, ha lehet. Miert sator?

Azt tudtatok, hogy infralampat is lehet kerni a gatsebre, csaszarmetszesre, stb? Meg hajszaritot is lehet kerni, meg kamillateat is lehet fozetni a cicire? Na ezeket tudtam meg.

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Gabomamo
Mennyi deig tart a felkészítõ tanfolyam? Állítólag 23-án kezdõdik majd az új, és remélem bele is fog még férni az idõnkbe. Kép Mit lehet tudni egy ilyen tanfolyamról. A szülésznõ akit felhívtam annyira rohant, meg lányos zavaromban el is felejtettem megkérdezni.

Puszi,
Edelweiss
edelweiss

Edelweiss,

5 alkalom volt a tanfolyam es szerintem jo volt, foleg az, hogy a szuloszobat megneztuk es nem volt idegen szuleskor.
Heti 1-1/2 1 ora. Nem muszaj a ferjeddel menni, mert mar nem kotelezo jarni apucinak, akkor sem, ha apas a szules. Ha nem is jar a ferjed, a szuloszobasra vidd magaddal feltetlen, hogy o is lassa.
Ha jol emlexem:
1. A terhesseg alatti vizsgalatok (szerintem ez folosleges)
2. Szulesrol 1 film
3. Szules kozbeni problemak, komplikaciok ( itt van 1-2 horror dolog, pl. megmutatjak a fogot)
4. Szuloszoba latogatas.
5. Csacsemoapolas

A sorrend az lehet, hogy mas.
Biztos belefersz meg, marciusban szulsz , ugye? Nagy mar a pocakod? Jol vagy?

g.
gabomamo

Sziasztok!

Gabi3: Úgy nz ki Gergõ meggyógyult, mert már napok óta nem lázas és csak ritkán köhög.
Gabo: Olyan izgalmas, hogy nemsokára megszületik Gombócka. Lehet, hogy én jobban izgulok,mint te? Hát nem tudom hogy sokat járunk e vendégségbe, mert hetente 2x a párom szüleihez 1x pedig az én szüleimhez megyünk. Vendég meg ritkán jön. Lehet, hogy ez sok? A levegõzés napi 1/2 óra. Szerintem azért lett beteg a gyerek, mert mi is azok voltunk.
Nina: Gratulálok a babócádhoz. Az enyém tegnap töltötte a 15. hetét. Amint látom a picúrka felcseréli a napszakokat. Nem lehet könnyü neked. Át lehet õt állítani a normális alvásra, csak idõ kérdése. Lehet, hogy a lámpa zavarja az alvását. Nálunk az 1. 6 hétben égett lámpa éjszaka, azután már nem, a babám pedig nem hiányolta. Én azt tapasztaltam, hogy az éjszakai pelusozástól mindig felélénkült Gergõ és nagyon nehezen aludt vissza. KIpróbáltam, hogy az éjszakai szopikor nem kapott új pelust így könnyebben visszaaludt. Szerencsére az eldobható pelusok be tudják fogadni a nedvességet 10 órán keresztül is. Éjszakára mindig Sudocrem krémmel kenem be a popsit, mert ez víztaszító és nem pirosodik be a bõr alatta. Egyébbként ilyen tipusú alvásproblémáról is olvashatsz az ALUDJ JÓL, GYERMEKEM! és ALUDJ, KICSIM, ALUDJÁL... könyvekben.

Szép napot kívánok! Kriszti
gykriszta

Sziasztok,

Krisztina,

az vegulis nem sok, meg ha allando emberekhez jartok akkor nem ott lehet a problema. Amikor ilyen pici volt Jazmin, akkor ha Csaba gothos volt (megfazas, stb.), akkor Jazminnal mindig ugy volt, hogy rakott fel orr-szaj naszkot. Esetleg probaljatok ki. A Feketesas-u-i Orvosi Muszerben vettuk a legegyszerubb 30-40 Ft. Nagyon ritkan en is hasznaltam, de en sokat voltam ugye vele, es mi ilyen szempontbol osszecsiszolodtunk.
Na nem is volt meg igazan beteg a 14 honap alatt. 1x volt a multkor lazas 2-3 orahosszaig es kesz. Persze kohecselesek elofordultak, de en azt nem tartom betegsegnek.
Azert most ar remelem nem lesztek betegekKép

g.
gabomamo

Gabomamo
Köszi a választ. Tényleg nem tudtam mire számíthatok. Azt hiszem a kispapát is elvonszolom magammal erre az okosítóra, legalább õ is tudja mi vár rá. Kép Egyébként igen, március 21-re vagyok kiírva. A pocim szépen alakulgat. Kép

Már annyira várom, hogy végre magamhoz szoríthassam Pöttömkét, de most még jobb helyen van ott bent. Viszont nagyon félek is a szüléstõl, pedig mindenki azzal nyugtat, hogy már olyan sokan végig csinálták. Lányok, kinek mi a tapasztalata a "természetes" ill. az EDÁ-s szüléssel kapcsolatban?

Puszi,
Edelweiss
edelweiss

Edelweiss!
irtam neked egy marha hosszút, hát nem elszállt?
Ráadásul ugy hogy a picike itt alszik a kezemben.
most mérges vagyok.
Nina
nina

Szóval elõrõl. Én igy utólag mindenképpen EDA. elõszõr Én is tiltakoztam,hogy nem csak természetesen.. meg stb stb. aztán mikor odakerült a sor, bizony igen hálás voltam a hölgyeménynek aki bekötötte. elõször probálkoztunk ama bizonyos kéjgázzal, de mintha hegyi levegõt szivtam volna.De van akinek ez tökéletesen bejön. megkérdeztem állitólag nem árt a picikéknek ez sem. Szóval ha majd odakerülsz lesz választási lehetõséged a fájdalomcsillapitásra, de az is lehetséges hogy ugy megugrik a fájdalomküszöböd, hogy semmire nem lesz szükséged. Ne stresszeld magad elõre. Ne félj! Végülis mitõl félsz? A fájdalomtól? Vagy attól hogy valami nem várt dolog történik? Vagy csak ugy ? Ha tudsz a félelmeidrõl beszélni az már fél megoldás. de majd utólag meglátod kár volt. Kitartás,és vigyázz magatokra.
Gabomamo:
elõször Én is bepánikoltam hogy nem lesz ott a dokim, fõleg hogy igy 1 nappal elõtte közölte a dolgot, de a Kalmár doki egy végtelenül kedves és emberséges teremtmény.Ugyhogy eszembe sem jutott hogy nem neki kellene ott állnia hanem valaki másnak.
Lara:
a gyerköcöket most a délután fél hármas etetés elõtt fürdetik.
Kriszti:
köszi a könyvtippet megfogom venni. Remélem minél hamarabb átálunk éjszakai alvásra.
Üdv:Nina
nina

Szasztok Csajok!

Hát a tegnapi éjszakánk tök "jó" volt. Flócika kétszer ébredt fel. Mind a kétszer éhes volt. Ma este úgy döntöttem esti cici elõtt kap valami kis pépes gyümit hát ha beválik. Utána kábé tíz perc alatt bealudt. Remélem kibírja reggelig. Lehet hogy ez volt a baj néhány héttel ez elõtt is?!

Lara: Melyik céggel építetnétek? Kábé mennyi egy telek és merre Algyõn? Néhány hét múlva nézünk telek ügyben.

Gabó: Ezek olyan házak, amiknek a szerkezete fából készül és elõre legyártott, különlegesen kiképzett anyagú panelekbõl rakják össze kb. kettõ hónap alatt. Olcsó, gyorsan kész van és állítólag Ausztriában és Németo.-ban bevált.
Jó hogy vannak a klinikán ilyen lehetõségek. Ezeket még én sem tudtam. Legközelebb a klinikai felkészítõre megyek el. Bár szülõszobai tapasztalatom van, de a csecsemõsöket nem ismerem.

Nina: Én is megvettem a könyvet, szerintem jó. A nagyÁ-ban van belõle 1280 Ft. Sok kitartást az átszoktatáshoz.
Az én dokim a kitolásra ért be. Sok vizet egyébként nem zavart. A végén szépen összeöltögetett. A választott szülésznõm segített sokat.

Edelweiss:Elõször úgy indultam neki a szülésnek, hogy nekem minden árok kell EDA. De az a 9 óra úgy elrepült. Az elsõ négyet otthon töltöttem, az utolsó két órában még rohangáltam a folyosón. Szerintem készülj úgy hogy kérsz, de ne minden áron. Amikor már a szülõszobán vagy gondolj arra, hogy nem sokára meglátod a picibabádat. A fájdalom egy természetes velejárója a folyamatnak. Nem szabad félve oda menni. Próbáld megbeszélni a dolgot hozzáértõ szakemberrel, vagy bárkivel akiben megbízol. Szakemberen értem a szülésznõt, védõnõt. De nõ legyen aki már legalább egyszer végig csinálta.

Sziasztok, szép álmokat!
Gabi3
inecsg

Sziasztok,

Gabi3,

aha,mostmar ertem. Mi is neztuk azokat a hazakat, csak a telek nagyon draga, meg 1x vhol olvastam rola, hogy 1 ido utan el kezdhetnek recsegni ezek a hazak. Erre nekem pont a regi jo kis horror filmek jutottak eszembe Kép

Edelweiss,

en nagyon nem akartam EDA-val szulni es szerencsere nem is kellett. Igaz, hogy en elegge birom a fajdalmat. En ugy voltam vele, hogy nekem a menzeszeim olyam fajdalmasak voltak, hogy annal mar sokkal rosszabb nem lehet. Azert jobban fajt. De tudod, hogy 1x vege lesz. Kép
Nekem pentek ejfel korul kezdodott a vajudas. Kb 15 percenkent voltak fajasaim, persze en akkor meg nem tudtam, hogy ezeket fajasok, reggel megneztem a konyveket mit irnak? Hat nem tudtam eldonteni, hogy ez joslo v. rendes. Felhivtam szombat reggel a szuloszobat, azt mondtak menjek be megneznek. Szerencser a dokim volt az ugyeletes. Bementem, ott ctg-re raktak, nem volt tul jo az eredmeny, a dokim azt mondta, vas. reggel menjek vissza, mert azert vasarnap mar biztos szulni fogok. Ja 2 ujjnyira nyitva volt a mehszaj.Delutan megiscsak visszamentem szulni Kép Fel 7-kor megvolt a baboka. Azert arra kivancsi vagyok, hogy tudnak emberek orditani szules kozben. En meg sem tuddtam szolalni. Ahogy megszuletett Jazmin mindtam is, hogy johet a kovetkezo (na nem sokat varatott magara). Nekem nagyon jo elmenyeim vannak a szulesrol. Az EDA-sok azt mondjak, hogy nem ezik, hogy kell nyomni. Szerintem, ha ajanlajak az EDA-t, akkor biztos van okuk ra, akkor el kell fogadni, de ha nem akkor biztos jobb anelkul, foleg a szules utan. Persze igy leirva lehet, hogy nem tunik ugy , de szerintem nem szornyu. Utana annyira fel voltam turbozodva, hogy egesz ejszaka alig aludtam. Nemtom a tobbiek hogy voltak ezzel? A kov ejszaka kertem 1 Seduxent.
Remelem nem ijesztettelek el . Mielott szultem 1x sem gondoltam a szulesre, nem is almodtam rola. Nem is keszultem meg fel ra, olyan hamar es hirtelen jott. Most sokkal tobbet gondolok ra. Bar inkabb az izgat , mi lesz Jazminnal, el bir -e anyukam + a ferjem vele? Mi lesz szules utan a 2 kicsivel. Ugy nagyjabol tudjak a dolgokat, de majd ossze kell irnom, hogy kell a tapot csinalni, a gyogyszereket hogy kell beadni, stb. (a mosogepet hogy kell hasznalni!)

Ja kepzeljetek, a Danoninot mar ne szereti Jazmin. Megunhatta? A Turo Rudi a slager. Ezek a pockok?

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Gabomamo:
nagyon érdekes dolog, de ahogy jön a kitolási szak, mintha nem is lenne a hátadban semmi. Ugyanugy érzed, szerintem másképpen nem is igen volna kivitelezhetõ a dolog.Arra jó volt az EDA hogy erõt gyüjtsek végére, Én több mint egy napot vajudtam. Ugyhogy jól jött az a kis pihi.És szülés után sincs semmi kábaság. vagy fájdalom vagy akármi.
Ezzel nem azt akartam mondani hogy csak és kizárolag EDA,de nem olyan rémisztõ dolog mint aminek látszik.
Egyetlen kellemetlensége az volt, hogy mozdulatlanul kellett ülni pár percig mig beszurták, közben pedig csak ugy tódultak a fájások.
Üdv: Nina
nina

Lányok köszi a véleményeket! Kép

Az igazság az, hogy nem is a szüléstõl mint olyntól félek, hanem attól, hogy hogyan fogok a fájdalomra reagálni. Elég alacsony a fájdalom küszöböm, de azért szeretem "tartani magamat". Szóval nagyon nem szeretném a méltóságomat elveszíteni akkor, amikor amúgy is ki leszek szolgáltatva és kiabálni, veszekedni vagy ki tudja mit hoz ki ez a helyzet az ember lányából. Nem akarok minden áron EDÁ-t, sõt nagyon hajlok a felé hogy ne legyen, de ... Akárhogy is lesz, szeretnék azért észnél lenni, amikor elõször felsír. Az EDA egyébként mennyi idõ után hat?
Hát majd meglátjuk. Utána sokkal okosabb leszek. Kép

Puszi,
Edelweiss
edelweiss

Edelweiss:
az Eda-nál észnél vagy teljesen. csak egy bizonyos szakaszon érzésteleniti el a tested.Nekem kb 5 perc mulva márteljesen OK volt, onnan tudtam hogy fájásaim vannak, hogy mutatta a CTG.
Nina
nina

Sziasztok,

vegulis ezt az EDA-t mindenkinek maganak kell eldonteni.Tenyleg mindenki mashogy birja a fajdalmat. En eleve azert irtozom ezektol a dolgoktol, mert van 1 par gyogyo, amire allergias vagyok,esprobalok minel kevesebbet magamba venni, mert volt, hogy a klinikan kotottem ki azonnali befekvessel. En a fogorvosnal sem szoktam kerni faldalomcsillapitot.
De az is lehet, hogy most olya helyzetbe kerulok, hogy konyorogni fogok erte. Ezt elore nem lehet tudni.

Nina,

ez uj, hogy delutan furdetik a babokat!

Jazmin, ha fogom a kezet lepeget elore. Kép Pedig azt hittem. o mar csak oldalazva fog kozlekedni.

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?