Új privát üzeneted érkezett!

Laptető???? Nekem???? :shock:

Eszter és Enikő

Kép

11.11. anya 6 hetes kontroll
11.20. Eszti csípőszűrés
s.eniko

Alíz! A CsNK-ba járok, de még csak 1szer voltam. Meg ezek szerint már csak egyszer megyek oda. Te egyedül jössz a szülésfelkészítőre? Amúgy szerintem is elég durva, hogy 10000ft.

Nati! Ezért nem taliztunk, mert eddig a munkám miatt nem jártam, hanem itthon egy könyvből gyakorolgattam a tornát. Viszont ha a Csnk-ba már nem lehet menni, akkor megyek az Erzsébet utcába.

Lányok! Azt nem tudja valaki, hogy hány alkalmas a kórházi szülésfelkészítő, illetve milyen időközönként van? Mert úgy hallottam, hogy elnyújtják egészen a szülésig.

Andesz! Nem jó a fényképezőnk. :(

Ani! Hát le a kalappal előtted. Tényleg nagyon szorgos vagy a gyönyörű kisfiad mellett.

Tündi! Nálunk június 27.-ig van óvoda, utánna legközelebb augusztus 4.-én lehet hozni a gyerekeket. Nálatok úgylátszik ez később van.
n.k.ildi

Ja, és Tündi! Örülök, hogy a kis pocaklakód jól van, meg Te is.
n.k.ildi

Sziasztok!

Tündike!
Nemtudom, hogy mitől magas a vérnyomásom.Már szedek rá gyógyszert.Remélem minden rendben lesz!Hétfön kell mennem kontroll nst-re! :)

Ildi!
Én úgy tudom 5 alkalmas és hetente egyszer van!

Kép
Kép
nibcsike

Ildi, nálunk a háziorvosnál az volt kiírva, hogy 5 alkalom, havonta egy alkalommal.

Eszter és Enikő

Kép

11.11. anya 6 hetes kontroll
11.20. Eszti csípőszűrés
s.eniko

Sziasztok! :D

Ildi Hogy hogy csak egyszer mész a CSNK-ba kismamatornára? Ugy néz ki, hogy egyedül fogok menni. Én is úgy tudom, hogy 5 alkalom. Nagyon kíváncsi vagyok.

tand Annyit tudok róluk, hogy egy kicsit kinyílt a méhszája sajnos. De egyébként jól vannak. Kisfiú lesz.

Alíz

KépKép
roni0422

sziasztok,

a szülésfelkészítő 5 alkalmas, 4*2 óra, 1 elmélet - 1 gyakorlat és az utolsó a szülőszoba látogatás. Nálunk 3 hetente van és tényleg jól el van húzva!!! Kettő volt eddig, az első nagyon tetszett, jó volt lelkileg ráhangolódni, de a második nőgyogyis részre egy helyettesítőt küldtek be, aki elég zöldfülű volt és néha akkora baromságokat mondott, hogy majd felálltam... De a következőn szülésznő lesz, majd csecsemős. A gyakorlaton pedig relaxáció, légzés van.

Ani,
te valamit nagyon jól csinálsz :shock: Hihetetlen mennyire kiegyensúlyozott vagy és mennyi időd van Roni baba mellett!!! Örülök, hogy minden ilyen klasszul megy!!!! Ügyi vagy!!!
Kedden nem megyek, mert amúgy is pihizek itthon, de kedden jövünk meg Sárvárról, tehát nem leszünk itthon. De szerdán megyek nst-re, meg uh-ra, ha lesz lelki erőm szívesen meglátogatlak Benneteket. Addig átnézem én is a papírokat, hogy tudjam, mit kell kérdeznem :wink: :P

Enikő,
sajnálom, hogy nem tetszett a színház.. én is ezért szeretek ismert és jó darabokat megnézni, mert tudom, hogy azok jók :wink:

Ildi,
de kár, hogy nem találkozunk már!!!! Nem is tudtam, hogy a csnkban van nyári szünet... Ti mit terveztek a nyárra??

Tündike,
mikor mentek és hová nyaralni? Hidd el Barni tudja, hogy nem rá haragszol, hanem nehezebb most neked minden!!! Azért a nagy kibékülést ne hagyjátok ki!!!!!

Ibi,
kitartás!!!!! Már nincs sok hátra!!!! Remélem a gyogyi karban tartja a vérnyomásod!!! Én ma csináltam kismami jógát, mert már minden tagom fájt a fekvéstől és a lábam most egyáltalán nem vizes!!!
Vendég

Nati!
Most nekem se annyira vizes a lábam!Lehet, hogy én is kipróbálom a kismami relaxációt, van egy dvd-m de eddig még nempróbáltam ki! :)

Csináltam a kisszobáról képeket, de nem sikerült felraknom mert túl nagy, majd átkell szerkeszteni elötte.
Szerintetek mikor kell a szülésznőnek oda adni a pénzt, mikor szokták?Nemtudom! :)

Ani!
Azt mondták nekem is, hogy sok kedvességre ne számítsak, de volt ellenpélda is!

Kép
Kép
nibcsike

Hahó!

Enikő, Ildi hát igen, meglepően jól bírom (számomra is furcsa), de pont most mondta anycám szomszédja hogy nem lesz ez így mindig. Nya majd meglátjuk.

Alíz, már csak 1x lesz torna, jövőhéten. Utána nyáriszünet lesz.

Nati, irigykedem Sárvár miatt, de jó lesz nektek. Szerdán ha tudsz és lesz kedved, energiád szívesen látunk. Segítek ha tudok a papír ügyekben.

madiani

Ibi, én az utcsó korházi napon adtam oda Beának (szülésznő) a pízt, de lett volna még alkalmam mert kért fényképet róla. Azt majd késöbb viszem be neki.

madiani

Andi,
el se hiszem, hogy Gréti csak 4szer eszik!!! Én is többször eszek!!! :shock:

Én ma voltam vérvételen, már reggel hatkor megettem a tejet és zsemlét, aztán fél nyolcig durmoltam :wink: Szerencsére most nem volt semmi, kedden lesz eredmény, remélem azzal is minden rendben lesz. nektek volt teljes vérkép és vizelet így a végén??

No megyek, készítek valami vacsit Apának! Kellemes estét nektek!
Vendég

A csecsmősök elég mogorvák és van aki úgy betartatja a szabájokat hogy ejha ha megszeged őket (pl. egy centire se told ki a kicsit látogatási idő alatt.) Ez csak azért gáz mert egy 4 fős szobába ha mind a négyen odatolják a babót az ajtóba akkor meg se lehet mozdulni (sőt oda se fér négy bölcső). Na de azt a 3 napot ki lehet azért valahogy bírni.

madiani

Ani,
már mindenhova viszitek Ronit magatokkal? Vagy holnap lesz a főpróba a lagzin? Vizsgára sokat kell tanulni? A dokinak is utolsó nap adtad oda a pénzt?

Kata,
nálatok hogy volt? utolsó nap "fizettél" vagy a 6 hetes kontrolon? Jól vagytok? Geri baba nagydolgai?
Vendég

Ani!
Köszi a gyors választ! :D

Már bekészitettem a tagyómat amit majd viszek ha itt az idö.Tök furi, hogy elmegyünk ketten és utána már plusz egy fővel többen leszünk ha hazajövünk! :) De már várjuk!Már mindjárt! :D

Kép
Kép
nibcsike

Sziasztok

Bocsi,hogy csak most jövök.Noel elég nyügike,valószínű,hogy jön a fogacskája.
Remélem nem haragszotok,de most nincs türelmem visszaolvasni.

Képzeljétek vettem a teszveszen egy ünneplőt Noelnek a keresztelőre 1500 Ft volt, ing+ csokornyakkendő+gatyó+ mellény.Rá is próbáltam ,nagyon cuki benne.Ha a mérete jó lesz Andeszéknak,akkor Bencust is ebben keresztelik.Na dobok róla egy képet-szerintem nagyon kis szívtipró:

Kép
Vendég

Ani
Holnap mentek lagziba?Hú de jó nektek-irigyellek!Egy jó kis lagziba én is elmennék.
Milyen ruciba mész?
Vendég

Gabi!
Nagyon édes Noel ebben a kisruhában!Igazi kislegény! :D Nem is volt drága!

Ani!
Holnapra jó szórakozást!Biztos jó lesz! :) Viszitek a kis Ronit is? :)
Mi is hivatalosak vagyunk két lagzira is az egyik juli 19-re, a másik aug 30-ra.

Kép
Kép
nibcsike

Sziasztok!

Ma néztem meg a kiírást,vasárnap lesz bababörze a Vizivárosi suliban.Csak gondoltam szólok,hátha érdekel vkit.

Puszi mindenkinek!!
Vendég

Sziasztok,

Elveszett bárányka jelentkezik. Az az igazság, hogy nem igen tartozkodunk ithon. Minden nap megyünk anyuékhoz friss levegőt szívni. Nekem nem jön be ez a lakótelepi séta-fika.

Töredelmesen bevallom, hogy nagyon nem olvastam vissza. :oops: :oops:

Gabi,

Nagyon csini Noel baba. Jó vétel volt ez a szívtipró öltözet. :lol: :lol:

Nati,

Majd csörögj, ha jössz a kenőcsért. Mindenképpen neked adom. :lol:

Ani,

Tényleg nagyon ügyi vagy, hgy Roni mellett van időd netezni. Nekem az elején semmire nem volt időm. Igaz Barbika állandóan sírt. :lol: :lol:

Tand,

Nagyon édes Gréti baba. :lol: :lol: Mi is csak 5x eszünk és fogalmam sincs mennyit, mert ugye a mérleget visszaadtuk már, de a lényeg, hogy szépen hízik.

Nibcsike,

Én pl egy éjszakás műszakjában adtam oda a pénzt a szülésznőnek, de ugye én 6 napot voltam bent, így volt időm kivárni egy éjszakáját. Amugy akkor is adhatod, ha már hazamentetek és megtudakoltad mikor dolgozik, majd visszaugrotok a kórházba.

Már cssk 21 nap, most érted mennek a drukkok. :lol: :lol:

Enikő,

Aranyos vagy, hogy hiányoltál. :lol:
Látom már a 2. babán jár az eszed. :lol: :lol: :wink: :wink:

Krixta,

Teszt????????

Rólunk.

Mi jól vagyunk, fiuknak még 5 nap a suliból, de már nem igazán tanulnak. Utána 11 hét nyáriszünet. Nagyon hosszú lesz, főleg nekem. Kirándulásuk jól sikerült, rengeteg élménnyel tértek haza.

Barbika is jól van, igaz egy kicsit náthás, de szépen eszik, jó kedvű és nagyon imád ölben lenni. :lol: :lol: :lol: :lol: (na vajon ki szoktatta hozzá??? :lol: :lol: )

Képzeljétek el, hogy ilyen is csak velem fordulhat elő. Volt egy kis balesetünk ma reggel az óvszerrel. :oops: :oops: :oops:
Gyorsan megmosakodtam utána, de most azért a frász kerülget. Igaz nem menstruálok(1x megjött azóta semmi), de beszéltem a szülésznőmmel és ő is azt mondta, hogy attól még teherbe eshetek. Kérdeztem az esemény utáni fogigátlóról, de azt mondta, hogy abban akkora hormon van mintha egy havi fogigátlót vennék be, és hatással lenne a tejre. Azt meg nem akarom elvenni Barbikától. Megbeszéltük, hogy 3 hét mulva csinálok egy tesztet, ha gáz van hívom. Ha simán szültem volna, most nem izgulnék, de mivel császáros voltam a méhem még nem regenerálódott egy újabb babához. Szóval most 3 hét idegbaj jön. :evil: :evil:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Próbálok képeket feltenni, de valamiért nem engedi. Képméret és formátum megfelelő. Nincs valami ötletetek, hogy mi a gáz? Holnap még próbálkozok.

Jó éjt!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Jó reggelt,

Akkor az ígért képek.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Sziasztok!

Jó reggelt!

Nati, majdnem mindenhova visszük már a lurkót. A hivatalokba meg vásárólni (ahol sok ember van) azért még nem. Sokat kéne tanulnom, jövőhéten már muszáj lesz. A dokkernak is utcsónap adtam oda a pízt, mivel burkoltan jelezte elötte hogy ő arra számít. Na meg felszívódó varrataim vannak és a 6 hetes kontrolra már a régi dokimhoz megyek. Többet is adtunk mint amennyit én szántam, mert férjecském ragaszkodott hozzá. Gáborom azt mondta hogy lelkiismeretesen csinálta a dolgát a doki csak én olyan állapotba voltam hogy azt se vettem volna észre ha egy utcaseprő áll melletem. Őszíntén, én a szülésznőnek adtam volna többet.

Ibi, hu már nagyon repül az idő. Izgulhatunk érted. A lagziba visszük Ronit is, nem lenne kire hagyni. A férjem nővér megy férjhez, anycámék, meg természetesen anyósomék is ott lesznek. A dédire meg azért kicsit félek ráhagyni (mindent elfelejt), bár ő szeretné nagyon. Talán majd ha kicsit nagyobb lesz.

Gabi, tüneményes Noel baba, jó vásár volt a ruci. Igen megyünk ma lagziba, remélem jó lesz. Barna élrevasalt lenvászon gatyó és ciklámen virágos felső lesz rajtam. Csinálunk majd képeket és fekrakom.

Judy, de jó hogy jöttél. :) Gyönyörűek a gyermekeid. Megértem hogy nem szeretsz a lakótelepen sétálgatni. Sztem én is sokat megyek majd anycámékhoz. Ne csodálkozz hogy nem volt időd netezni, hisz Neked 3 gyermeked van! Na meg Roni eddig csak alszik eszik. Remélem azért még nem jön nálatok a hugica, kicsit azért még regenerálódnok kéne.

madiani

Sziasztok!

Ani
Most jut az eszembe, ahogy a szülésznőről jött elő a téma, hogy neked is sokat segített Bea?

Nibcsike
Én utólag adtam oda a szülésznőnek a lóvét, akkor amikor elkészült Gréti születési anyakönyvi kivonata, meg a lakcímkártyája.

Judy
Elhiszem, hogy nincs kedved a lakótelepi sétákhoz, mi is ezért vagyunk kint anyáéknál minden nap. A teraszra kiviszem Grétinek az utazóágyat, és egész nap levegőn lehet így.
Ha jól emlékszem, akkor a Te anyudék is az Öreghegyen laknak nem? Ha gondolod itt is megejthetnénk a közös sétát! :wink:
Egyébként nagyon hasonlítanak a gyerkőceid egymásra. Egyik szebb, mint a másik!!

Gabi
Nagyon csini Noel az új szerkójában! Mikor lesz nálatok a keresztelő?

Krixta
Teszt? Lesz kistesó?

Kérdésem van!!
Megkaptam tegnap a levelet az államkincstártól a babakötvénnyel kapcsolatban, és abban van, hogy mi a gyerkőc adószáma, illetve, hogy milyen nyomtatványon lehet igényelni az APEH-nál. Ezt most meg is kell igényelni?

Kép
tand

Tand, nagyon de nagyon sokat segített Bea. Hálám örökké üldözni fogja. Nagyon kedves és figyelmes volt. Bárkinek tudom ajánlani.
Azt hiszem a babakötvényhez nem muszáj bankszámlát nyitni. Ebben az esetben marad az államkincstárnál, ahonnan 18 éves korában felveheti (kamatostól). Mi se nyitunk neki külön számlát. Ami pénzt neki szánuk az befektetésbe megy nem egy bankszámlára ahol különböző költségeket vonnak le és még a maximális összeget is meghatározzák.

madiani

Nya, voltam fodrásznál és kozmikusnál. Már csak szépen fel kell öltöznöm :) Na meg Ronit is csinibe varázsolni. Viszont van egy kis problémánk. 4-kor lesz az esküvő, elvileg pont akkor kell majd ennie. Remélem nem ordit majd bele a szertartásba. :)

madiani

Ani
Én sem nyitok külön bankszámlát, hanem inkább amit tudok, azt én fektetem be neki, sőt szerintem egy kicsit átvágás ez a start-számla, mivel ezt csak meghatározott célokra lehet elkölteni (tanulás, lakás, ... stb).
Remélem tényleg jól viselkedik majd Roni az esküvőn, csak kibírja majd a kajával. Bár én ha valahova mennünk kellett időre, akkor mindig megetettem előtte, hogy biztosan kibírja. Majd kérjük a képeket!

Kép
tand

Mi is hivatalosak vagyunk ma egy kerti partyra, de nekem ilyen időben semmi kedvem elmenni. De majd később lehet, hogy elnézünk, nehogy sértődés legyen belőle. Ma is egyébként anyuéknál hesszelünk, sőt itt is alszunk!

Ahogy látom nagyon hétvége van, senki sincs gépközelben! Jól elirogatok itt magamban.

Kép
tand

Andi! :D
Szijjjjjaaaa,Én itt vagyok :D ,de csak bekukkantok,mert Mi is megyünk köszönteni!
Rakok Nektek pár képet! :D
Judy!
Nagyon szépek a gyerkőcök :D
Ani!
Nektek jó bulizást,gondolom legkésöbb vacsi után leléptek!

KépKép
KépKép
andesz78

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
andesz78

Andesz
Nagyon jók a képek! Olyan aranyosak, ahogy összebújtattátok Noelt és Bencét!
Bence élvezi Patrikkal a fürdést a nagy kádban? A képeket nézve Bencus inkább rád, Patrik meg inkább az apukájára hasonlít.

Kép
tand

Andesz!
Nagyon aranyosak a fiaid! :D

Judy!
Köszönöm a drukkot!Nagyon aranyosak a gyerköcök!Reméljük nem lesz probléma a "balesetből"! :D

A babakötvényt mi se rakjuk startszámlára mert csak költségekkel jár, majd valami befektetést találunk ki.Ezt is jól kitalálták! :?

Tand!
A lakcím kártyát is a kórházban adják oda?

Kép
Kép
nibcsike

Nibcsike
Igen a lakcímkártyát, meg a születési anyakönyvi kivonatot kapod meg a kórházban, a taj kártyát pedig postázni fogják. De a taj kártyát csak olyan két-három hét múlva. Van akinek már hazajövetkor megvannak a papírok, de nekünk pl vissza kellett menni, mivel mi pont húsvét vasárnap mentünk haza a kórházból.

Ti nézitek az EB-t? Én egyébként nem szeretem a focit, de az Eb-t és a VB-t mindig követni szoktam.

Még mindig nagyon pang a topic!

Kép
tand

Sziasztok!

Én sem olvastam vissza... de megpróbálok, amíg alszik.
Vendég

Húúúúúúúúúúú, csajok! Annyira édesek a babák egytől egyik! Öröm nézni őket! A sok kis vigyori!!! Imádnivalóak! Képtelenség betelni velük!

Gabi! Úgy néz ki, hogy jön a fogacskánk, de hogy mikor akar kibújni, az rejtély. Mindent gyűr a szájába, néha elég durván, vadul. Hiába kenem neki.
Étrend: Hajnalban szopi, délelőtt gyümi majd szopi, ebédre főzelék majd szopi, délután megint gyümi vmi másfajta és szopi, és este csak szopi.
Miért kérdezted amúgy? Nálatok?

Kriszta! Aranyos vagy, hogy gondoltál ránk, köszi, jól esett. Nagyon de nagyon cuki Réka! Szépen kigömbölyödött, büszkék lehettek rá!

Tand! Sajnos nem fog meggyógyulni a szeme, ez születési rendellenesség. Valószínű, hogy kell majd neki szemüveg. Nem tudom, hogy meddig kell neki csepegtetni. Szeptemberig biztos, aztán majd a kontrollon megmondják.

Eddig tartott a netezésem, felébredt és nyöszörög, még mászás közben is! Nagyon nyűgös mostanában, sokat sír. Meg alig alszik, akkor is csak fél órákat.
Vendég

Andesz, Gabi és Judy,
nagyon édesek a gyerkőcök!!!! És mind milyen jó testvérnek tűnik :P Maradjon ez mindig így!!!!

Andesz, Gabi,
mikor lesz nálatok a keresztelő? Irtó pasis rucit találtatok a fiúknak!!!!

Judy,
majd hívlak ha fehérváron leszek! Köszi előre is!!! Remélem nem lesz semmi következménye a reggelnek!!!! Szoktad érezni a peteérésed? Most volt?

Egyre izgibb ez a topic megint :wink: Kriszta és Judy nektek drukkolunk a negatív teszthet, Vicuska, neked a pozitívhoz, Ibi neked a szüléshez, és aztán jövök én - magamnak meg még pár hét 2 in 1 hoz :P :P

Kriszti,
jól vagytok, minden rendben veletek? Martinka és Te is meggyógyultál???

Kriszta,
nálatok teszt?

Ani,
nem győzök csodálkozni :P Nagyon ügyi vagy!!! Fodrász, kozmetikus, etetés, öltöztetés :wink: Profin csinálod!!!! Már szerintem javában vacsiztok, majd gyere az élménybeszámolóval!!!!

Andi,
jó olvasni, hogy ilyen jóban vagy anyudékkal és sokat lehettek ott!!! Biztos nagy segítség!!!!!

Ibi,
hogy vagy ma? Tudod mérni otthon a vérnyomásod? Jóslófájásaid vannak? Gyerkőcszoba hogy áll????

Én már nagyon várom a holnapot, azt hiszem, ha nem mennénk, bekattannék itthon... Ráadásul ebben a vacak időben - Apa ma is dolgozott én meg itthon pihiztem... semmi mozgás körülöttem - jujjj. Node holnap jön a kánaán :P :P és reméljük az idő is jobbra fordul :wink:
Vendég

Nati
Kicsit irigykedem, hogy mentek Sárvárra, de remélem jó időtök lesz, és jól érzitek magatokat. Bár nem tudom miért irigykedem, nekem nincs is kivel elmennem :cry: .
Tényleg, fürcsizni is fogsz? Majd kérjük ám a fényképes élménybeszámolót!

Kép
tand

Nati! Én meggyógyultam, de Martinnak még folyik az orra, de már nem vészesen. Érezzétek magatokat nagyon jól és várjuk az élmény és fénykép beszámolót!

Azt elfelejtettem az előbb, hogy hétfőn kell vinnem megint vérvételre Martin, megnézik a vérképét, hogy a vas cseppektől javult-e vagy sem, kell-e még szednünk vagy nem. 8-ra kell mennünk.
Vendég

Andi,
sajnálom, de hidd el, hogy a barátokkal is hamarosan ki fogtok mozdulni, és tudom, az nem ugyanaz, de Grétivel és velük is egy idő után egész jól fogod magad érezni!!!!
Fürdeni nem hiszem hogy fogok, pláne nem a melegben! Maximum úszom egy nagyot, de majd az akkori hangulatomtól és a víz tisztaságától függ :shock:

Kriszti,
örülök, hogy jobban vagytok. Hétfőn drukkolok, hogy a vasa rendben legyen!!!!

Szerdán jövök és rakok fel képeket :wink:

Ani, lányok, átnéztem a papirügyintézős dolgokat, pár kérdésem lenne csak:
- taj kártya mennyi idő alatt jön meg a meptől? Ez automatikus vagy igényelni kell? Ani, ti hogy tudtatok intézkedni ilyen hamar?
- a családi pótlékhoz és a tgyáshoz kell magánnyugdíj papír? Ha igen, ezt kérni kell a pénztártól vagy mi a manót kell vinni?

Köszi a válaszokat, szép estét nektek!!!!!
Vendég

Ibi,
Te iszod a málnalevelet? Hányadi héttől lehet? 36 vagy korábban?
És a homeós bogyókat szeded?
Vendég

Nati! A málnalevél teát a 36.héttől lehet inni, de kérdezd meg a szülésznődet a teáról is és a homeos bogyókról is.
Vendég

Köszi Kriszti,
a bogyókban "profi" vagyok, mert járok külön homeopatához, aki kicsit másként szabta rám a szedést, mint ahogy a dokim mondta, csak a teában nem voltam biztos. De akkor azt is a 36. héten kezdem :wink:
Vendég

Szép jó estét! :D

Ani, köszi, így már értem. Bár lehet, én voltam csak figyelmetlenebb, és korábban már írtátok. Remélem, jól sikerült a lagzi!

andesz, gabi, judy, írtó édesek ezek a babák! Büszkék lehetettek rájuk!

tnati, én nem régen intéztem a saját Taj kártyámat, azonnal kiadják, ha befizetted a díjat és bemutattad a csekket. A többihez egyenlőre nem tudok sajna hozzászólni.

chrissyy, sokat gondoltam rátok! Örülök, hogy meggyógyultatok, gondolom, nem volt élvezetes ilyen sokáig betegnek lenni. Jön a kis foga? Szegénykém.

Alíz

KépKép
roni0422

Nati
A kórházban minden olyan papírt aláiratnak, illetve kitöltetnek veled, ami a születési anyakönyi kivonathoz, a lakcímkártyához és a TAJ kártyához kell. A TAJ kártyát autómatikusan postázzák. Az anyasági támogatás igényléséhez is alá kell iratni a kórházban egy papírt a dokival, de azt a papírt ott fogják a kezedbe nyomni. A családi pótlékot az anyasági támogatással együtt a Magyar Állam Kincstárnál kell igényelni, de csak akkor tudod, ha már megkaptátok a kicsi TAJ kártyáját (2-3 hét).

Chrissyy
Hétfőn mennek majd a drukkok! Martinka hogy viseli a vérvételt? Könnyen találnak nála vénát?

Kép
tand

Jó reggelt!

tnati, egy kicsit félreértelmeztem a kérdést.... :oops:

Alíz

KépKép
roni0422

Hű, de kis édesek ezek a gyerekek. Bence, Noel és Barbika.

Nati! Jövő vasárnap megyünk Horvátországa Krk szigetére egy hétre. Már alig várom. 5 órás lesz az út kocsival, párszor biztos meg kell állnunk. Jövő héten megyek Schwarczihoz, és ha mindent rendbe talál, teljesen zárt a méhszájam, csak akkor fogoh fürcsikézni a tengerbe. Mindenestre kikérdezem a doki véleményét, meg a védőnőét is, hogy nem árt-e a sós víz.

Köszönöm lányok, aki írt a szülésfelkészítőről. Én is úgy hallottam, hogy 5 alkalmas, de nem egymás után van, hanem kitólva a szülésig.

Ani! Milyen volt az esküvő? Tegyél majd fel képeket!!

Judy! Drukkolok, hogy negatív legyen a teszted.

Ibi! Érted is megy a drukk hamarosan, aztán Natiért.
n.k.ildi

Egy pocakkép.

Kép
n.k.ildi

Sziasztok!

Tand, nagyon köszi a tippet. Én is megetettem indulás elött, így szépen végigszunyálta a szertartást. Nagyon okos ötlet volt. Köszi Elmentetek végül a kerti partira? Milyen volt? Nem esett?

Andesz, gyönyörűek a kisfiaid, de tényleg. Cup-cup nekik. Apácskának is mutattam, nagyon teccet neki, főleg a fürcsis kép. Na és ahol Noellel pusziszkodnak. Zabálnivalóak.

Papírok: a korházba mindenki megkapja a születési anyakönyvi kivonatot és a lakcímkártyát (jobb esetben távozáskor, mi pénteken mentünk haza, olyankor már nincs papírkiadás, így hétfőn kellet visszemenni). Az anyasági támogatáshoz is kaptok egy papírt (5. sz. melléklet) amit a dokival alá kell íratni. A TAJ kártyát postán küldik (2-3 hét) automatikusan, nekünk azért lett meg elöbb mert bementünk a TB-hez és az anyakönyvi kivonattal és a lakcímkártyájával átvettük. Szerencsénk volt mert még nem postázták ki (ha ez lett volna akkor nem kaphatuk volna meg). A TAJ kártyáért nem kell fizetni, csak egy nyomtatványt kell kitölteni. Viszont a TB-nél qrva sokan vannak (30-an voltak elöttünk, kb 3 óra, mi közbe elmentünk mást intézni, na meg akkor taliztam Katával is a turiba, ott van a TB-vel szemben), ne babával menjetek. Amint megvan a TAJ kártyája a pincurnak lehet intézni a CSP-t és az anyaságit (az anyaságihoz ugye megkapjátok már a korházba a papírt). Az Államkincstárnál vannak kirakva formanyomtatványok, már most vehettek belőle hogy amikor mentek igényelni már ki legyen töltve és csak be keljen adni. Ajánlom hogy mindenhova minden papírt vigyetek (ellenörzik az adtokat) anyakönyvi kivonat gyermek TAJ kártyája és lakcímkártyája, na meg a saját papírjaitokat, magánnyugdíj papír nem kell. Sőt ha párotok igényli a CSP-t akkor az ő papírjait (kell az aláírásuk is). Különben nem olyan bonyolult mint ahogy most hangzik. Mindenhol segítenek, és ha egyszer elkezdi az ember menni fog. Szívesen segítek bárkinek, ha mégis úgy érzi hogy nem megy. Szóljatok nyugodtan.

Chrissy, hu szegénykéim, sokat akkor egyikőtök se alszik. Remélem hamar kibujnak azok a fogacskák. Kitartás Hétfőre millió drukk!

Nati, de jó nektek, már pihikéztek. Igyekszem mindent úgy csinálni mint régen. Most még megy mert alszik eszik a drága, majd ha nagyobb lesz úgyis kevesebb időm lesz. Szerencsére sok segítségem van, már-már bajban is vagyok hogy ne legyen sértődés abból hogy ki vigyáz rá. De remélem a férjem nővére, most hogy férjhez ment, beálall még egy kisbabát és akkor kicsit csillapodik majd a helyzet. A málnalevél teát 36. héttől ihatod nyugodtan.

Ildi, Horvát ország.... de jó nektek. Vikiékkel beszéltük hogy majd mi is megyünk családostól. Nem tudom mikor, gondolom jövöre még nem mert a kis pincuri még kicsi lesz, de sebaj majd utána. Idén nyárra már meg van egy kis kikapcsolódás. Vikiék elhívtak minket Csopakra, ott töltünk pár napot. Ősszel vagy év vége felé meg elmegyünk Karosra, akkor már Roni is elég nagy lesz. Szép nagy a pocid.

madiani

Csajok, ez a laktoherb tea(vagy hogy kell írni) nem semmi. Csak napi egy pohárkával ittam (védőnő figyelmeztetett hogy ne sokat mert aztán bedurran a cicim) és most az egyik cickom elég érzékeny. Remélem nem lesz gond. Fejtem (jó sok jött le) na meg szopiztatom is belőle. Nincs gyulladásba és még csak akkor érzékeny ha megnyomom. Van valami jó praktikátok rá?

Nya és akkor a lagziról is kicsit: Jönnek majd a képek is csak még nincs nálunk (papiék vitték haza a gépet)
Úgye Tand javaslatára megettem a kis drágám mielött mentünk a polgárira, így azt szépen végig aludta. Utána a kocsiba még adnom kellet neki, mert úgy látszik hogy a nagy kapkodásba nem evett eleget. Odaértünk a buli helyszínére, várni kellet még a vacsira. Persze pont a leves közbe kellet megint etetnem, de nem volt gond gyorsan eszik mostanába (kb 15 perc, elötte 30-40 perc is volt). Böfiztünk és már mentünk is vissza. Nagy volt már a ricsaj szólt a zene, de 3 órát úgy aludt a kocsiba hogy meg se moccant. És ez így ment hajnali 1-ig és akkor is csak azért jöttünk már haza mert elfogyott a pelus (pedig vagy 8-at vittünk) és apácska is nagyon berugott és anyósom mondta hogy vigyem már haza. A pelus meg azért fogyott el mert a kis drágámnak kicsipte a popóját a kaki és nem merem rajtahagyni a kakis cuccot. Sudocremel kenem, de ha tudtok valami jó praktikát azt is várom.
Képzeljétek, nagyon érzékeny vagyok mert a szertartáson is majdnem elbőgtem magam, meg volt az Édes kisfiam amire a két örömanyával és fiaikkal (férjem és a vőlegény) körbe táncoltunk, na itt is elszakadt a cérna.
Jah és a lényeg: Roni volt tegnap a sztár, mindenki őt csodálta (pedig a menyasszony is nagyon szép volt ám)

madiani

Sziasztok!

Nati!
Málnalevélteát nem iszok, a homeosbogyókat meg hétfötől kezdem el szedni!Csak nemtudom, hogy szopogatni kell vagy egyben lenyelni? :wink: Legfeljebb megkérdem a szülésznötől! :) Amúgy jól vagyok, ma megint felment a vérnyomásom(tudom mérni itthon), vennem kellett be vérnyomáscsökkentöt.Csak akkor veszek be mikor kell. :) A gyerköcszoba kész, de valamiért nemtudom feltenni, túl nagy.Majd apácskát megkérem segítsen! :D

Ildi!
Szép a pocid! :P De jó!Horvátország!Biztos jó lesz! :D :D :D Jó nyaralást kívánok!Pihenj sokat! :D
Köszi a drukkot! :)

Ani!
Nagyon jól birta Ronibaba a lagzit, igazán bűszke lehetsz! :)

Kép
Kép
nibcsike

Nibcsike!
Nyelv alatt kell elszopogatni!És próbáld úgy kitekerni,hogy amíg a kupakja rajta van,úgy tekerd,és ne fogd meg,hanem a kupakból rakd a szádba,mert állítólag nem jó,ha megtapizod :roll: !
Ildi!
Nagyon szép a pocakod,irigyellek Horvátországért! :D
Ani!
Azért nem semmi,hogy 1-ig buliztatok!
De nagyon jól tettétek,majd kérjük a képeket!

KépKép
KépKép
andesz78

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?